Burkina Faso + Ghana 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Burkina Faso + Ghana 2013"

Transkript

1 Burkina Faso + Ghana 2013 DOF Travel Udarbejdet af Alex Rosendal Indholdsfortegnelse: Indledning Turprogram Landekort Lokalitetsbeskrivelse DOF trækfugleprogram i Ghana Dagsrapport Fugleliste Pattedyr

2 Indledning: Burkina Faso + Ghana er ikke kun fantastiske fuglelande, men også spændende lande med anderledes kultur, religion, gastronomi, smukke landskaber og varieret natur. DOF har ikke tidligere haft en tur til hverken Ghana eller Burkina Faso, så det var med spænding, vi udbød turen. Interessen viste sig at være stor og den første tur blev hurtigt overtegnet, så vi dublerede den. Landene bød på en perlerække af smukke og spændende afrikanske fugle og dyr. Blandt de mange uforglemmelige fugle-og dyreoplevelser er det svært at sige, hvad der var de største, men der er vist enighed om at Krokodillevogter, Picathartes, Blue-headed Bee-eater (for dem, der så dem), Black Bee-eater, Blue-breasted Roller, Forbes`s Plover, Standard-winged Nightjar m.fl. var højdepunkter. Alt i alt så og hørte vi 399 fuglearter og 46 pattedyr på rejsens 12 hele dage. Der var 9 deltagere på holdet, humøret var godt og vi havde det fint sammen. Deltagerne var Helle og Flemming Lundgren, Tina og Mads Elley, Birthe og Erik Wikkelsøe, Lars Falck, Carl Axel Henrichsen, Hans Harrestrup Andersen og Alex Rosendal (leder) Vejret generelt var ganske godt. Vi startede med tør varme omkring 35 grader midt på dagen og sluttede i regnskoven og ved kysten, hvor fugtigheden steg markant. Kun en enkelt regnbyge fik vi en eftermiddag, hvor vi sad i bussen, så det var kun forfriskende. Der var selvfølgelig aircon i bussen og vi fik hurtigt opdraget vor chauffør til at starte den, når han så, vi var på vej tilbage til bussen. Bortset fra et halsonde og lidt maveproblemer klarede vi os rimeligt igennem turen. Vores guide Robert Oteng-Appau var enestående. Altid første mand oppe og tit sidste mand i seng. Han fik stort set alt til at fungere og det er lidt af en præstation, når man rejser i Afrika. Han var godt lokalkendt og havde fint styr på fuglene og deres stemmer. Han var venlig og tålmodig og altid i godt humør. Robert har i øvrigt deltaget i DOF`s trækfugleprogram i Damongo og været i DK for at ringmærke bl.a. på Blåvand Fuglestation i Robert Oteng-Appau. Birdfinders Tour Company rotengappau@yahoo.com javascript:popup_imp('/imp/compose.php',800,650,'to=robertotengappau%40gmail.com &thismailbox=inbox'); info@birdfinderstours.com Fotografer: Hvor intet andet er nævt er Lars Falck fotograf. Øvrige fortografer er Hans Harrestrup Andersen, Mads Elley og Alex Rosendal.

3 Date Lodging Place 2. feb. Burkina F. 3. feb. Nazinga 4. feb. Bolgatanga 5. feb. Mole NP Afrejse Arrive DOF trip to Ghana to 14. february 2013 Activity Quagaduogou Area +Slow drive to Nazinga Afternoon in Nazanga Morning in Nazinga Afternoon around Tono, Morning to the White River Drive to Mole. Remarks Up in the sky Dry savanna Savanna and Lakes Savanna and river Savanna and forest 6. feb Mole NP Mole Savanna and forest 7. feb Mole NP Mole Savanna and forest 8. feb Bobiri Early Morning birdwatching in Damongo Forest and lake Drive to Bobiri Forest Birds 9. feb Fosu Morning Bobiri Forest Birds Afternoon Bird watching at Bonkuro Yellow-headed Picathartes 10. feb Kakum Morning in Aboabo + Pra River Rainforest Kakum 11. feb Canopy Walkway Cape Coast Rainforest Coast Kakum Afternoon Brenu Achinu/Kakum 12. feb Atewa 13. feb Shai Hills 14. feb Canopy Walkway Drive to Atewa Atewa Long drive to Shai Hills Shai Hills Late afterrnoon birdwatching at Sakumono Lagoon Departure for Denmark Rainforest Savanna and woodland birds Rainforest Savanna and woodland birds Savanna and woodland birds Waterbirds

4 Kort: Udsnit af Vestafrika Lokalitetsbeskrivelse Burkina Faso På den strækning, vi kørte fra Ouagadougou til grænsebyen, fik vi et godt indtryk af naturen. Stik syd for Ouagadougou lå der et vådområde, som vi desværre ikke fik studeret nærmere, men der er helt sikkert spændende fugle. Det var slående, at der var mange træer langs vejen I modsætning til Ghana, hvor de har en uskik med at afbrænde marker og træer/buske. Især de store træer rummede mange fugle. Vi havde stort set vejen for os selv og selv i de store byer var der ringe trafik. Der var til gengæld heller ingen restauranter! Vi stoppede ved et par vandhuller og der var bl.a. vadefugle, hejre mm.

5 Nazinga. Denne store Nationalpark på ca km2 ligger ca. 50 km nord for grænsen til Ghana. Parken blev etableret af 2 canadiske brødre i 1999 bl.a. med det formål at kunne jage storvildt. Der er flere gode veje i parken og der er adskillige vandhuller og floder med masser af fugle og dyr. Selve hotellet, der består af en restaurant og hytter, ligger ned til en lille sø, der byder på gode fugleobs. Ved en af de store søer i parken er der et skjul, man kan gå ned i og derfra bl.a. se elefanterne bade og drikke. I Nazinga og Burkina Faso så vi adskillige arter, som vi ikke fik set i Ghana. Kan absolut anbefales. Entrence to Nazinga. Tono Dam I det knastørre nord ligger Tono Dam, som er en opstemmet sø med stor vandflade og omkringliggende marker, rørskov mm. Umiddelbart syd for søen ligger der rismarker og agerland, der overrisles med vand fra søen. Fra dæmningen kan en del af søen overskues og der ligger store mængder af ænder og gæs. Lang søens bred kan ses vadefugle og hejrer. Lige syd for dæmningen vokser nogle høje akaciatræer, der huser mange glansstære, vævere, sangere mm. White Volta Fra Bolgatanga kørte vi mod øst til White Volta. Fra broen gik vi langs floden og havde fornøjelsen af bl.a. Krokodillevogtere, duer, sejlere og rovfugle. Vandstanden varierer og har indflydelse på antallet af fugle. Iøvrigt er der rige muligheder for at se spændende fugle i omegnen, som er ret tør.

6 Mole NP Mole er Ghanas største nationalpark med et areal på over 5000 km2. Selve lodgen ligger på en højderyg med udsigt over savannen og et par vandhuller. Biotopen varierer, men er for størstedelen skovsavanne. Parken er rig på fugle og pattedyr. Et velordnet vejnet gør det nemt at køre rundt. Det er tilladt at gå rundt med en bevæbnet guide. Lige udenfor parken ligger der en nedlagt landingsbane, der bl.a. er kendt for sine Standard-winged Nightjar. Damongo Forest Damongo forest er en bufferzone op til Mole NP og består bl.a. af middelhøje træer. I det område har DOF gennem snart 5 år foretaget ringmærkning, punkttællinger samt vandfugletællinger i Damongo Dam. Desværre sker der en voldsom fældning, afbrænding, jagt mm og en stor del af skoven er delvis ødelagt. Vi fik en fantastisk forevisning af fugle af vore danske ringmærkere. Ringmærkning (Mads Elley)

7 Bobiri Forest Reserve Bobiri liger ca. 50 km øst for Kumasi langs hovedvejen mod Accra. Bobiri er først og fremmest kendt for sine 450 arter sommerfugle, men er samtidig en ornitologisk perle. Reservatet er ca. 10 km2 stort og er regnskov. Man kan overnatte og spise på den lille lodge, som man ofte har for sig selv. Bobiri er iøvrigt et sommerfuglereservat med op til 425 forskellige sommerfugle Bobiri Forest reserve Picathartes site Et par timer kørsel syd for Kumasi ligger byen Bonkuro og derfra kører man af en sandet vej til en lille landby. Derfra gå man med en lokal guide gennem regnskoven til klippen, hvor Yellow-headed Picathartes yngler. Ud over dette brag af en fugl finder man mange andre regnskovsfugle. Man betaler USD 25 til landsbyen, der tilgengæld passer på skoven og fuglene. Aboabo En sandet vej danner grænsen mellem Kakum NP og de ubeskyttede skove mod nord. Skoven er mere åben end inde i selve nationalparken og det er derfor lettere at se fuglene. Det kan anbefales at starte sin tur fra øst med solen i ryggen. Skoven er meget varieret med både høje træer, krat og lysninger. Pra River Lidt NV for Kakum ligger byen Twifo Praso ved bredden af floden Pra River. Hvis man stiller sig på broen er der gode muligheder for et par specialiteter så som Rock Pratincole og White-throated Blue Swallow mm.

8 Kakum NP. Kakum NP er en af Ghanas store regnskove med et areal på 375 km2. Kakum er først og fremmest berømt for sin Canopy Walkway, den eneste i Afrika, som er et system af hængebroer, ophængt mellem store træer. Omkring træerne er der etableret platforme, hvor op til 10 personer kan stå inkl. enkelte teleskoper. Fra platformene er der et fantastisk kik dels ud over skoven, dels op I trækronerne, hvor nogle af skovens mindste fugle holder til. Har man ikke været i den vestafrikanske regnskov før, kan man få mellem 40 og 50 nye arter på et par timer. Der er også mulighed for at fuglekikke på stier rundt i skoven, hvor man kan se de arter, der foretrækker at færdes nær skovbunden.. The canopy Walkway Atewa Range. Denne højderyg ligger sydøst for Kumasi, længde ca. 70 km. Toppen er forholdsvis flad og er for en stor dels vedkommende fredet. Der er kun en enkelt vej dertil og det kræver en stærk 4 hjulstrækker at køre derop. Ellers må man gå, hvilket tager et par timer. Toppen er bevokset med høje træer med et rigt fugleliv. Områdets specialitet er Blue-headed Bee-eater, men der er også mange andre spændende arter som bl.a. Mimba Flycatcher. Der desværre ingen gode hoteller i området, så man må overnatte ca. en times kørsel derfra.

9 Shai Hills. Kun 17 km fra Accra ligger dette kystsavannnereservat med store klipper i op til 290 meters højde. Omkring klipperne ses bl.a. Lannerfalk, Rock Martin, Mocking Cliff Chat og Violet Turaco. På savannen ses sjovt nok nogle af de samme arter, som også ses i det nordlige Ghana som f.eks. bynkefugl, biæder og Blue-bellied Roller. I de små lunde med akaciatræer og lignende er der gode chancer for Swallow-tailed Bee-eater, Oriole Warbler mm Det nærliggende Shai Hill Hotel kan ikke anbefales. Der var møgbeskidt. Shai Hills (Alex R.) Sakumono Lagoon Lagunen har status af RAMSAR område og er et eldorado for vandfugle. Lagunen kan overskues fra kystvejen samt fra et resort på vestsiden og ligger iøvrigt få kilometre fra Accra. Det vrimler med hejrer, ænder, vadefugle, terner og meget andet, som man ikke finder mange andre steder i Ghana. Fra kystvejen kan man se ud over havet, hvor der kan være store flokke af terner samt kjover og suler, der fortjener et nærmere studie.

10 DOF s trækfugleprogram i Ghana DOF har siden januar 2008 været involveret i et naturbeskyttelsesprogram med fokus på europæiske sangfugle, der overvintrer i Ghana. Projektet er planlagt til at strække sig over en ti års periode og implementeres især i det nordlige Ghana ved Tonofloden og i Damongo skovreservat, der er en vigtig fuglelokalitet (IBA). Antallet af en stor del af Danmarks trækfugle er i tilbagegang. Det kan skyldes forskellige ting som klimaforandringer, ødelæggelse af habitater i yngle- og overvintringsområder, trusler undervejs på deres trækruter mm. DOF s ringmærkninger og punkttællinger viser, at tilbagegangen er størst blandt de fugle der overvintrer i området syd for Sahara. Det drejer sig bl.a. om gulbug, havesanger, skovsanger, løvsanger, broget fluesnapper, og rødstjert. Der er ikke megen viden om disse fugles overvintringslokaliteter. Vi ved kun lidt om, hvor de rent faktisk opholder sig, hvilke biotoper, de foretrækker, hvad de spiser, hvilke andre arter de konkurrerer med, og hvornår de ankommer til og forlader deres overvintringssteder. Denne viden er helt afgørende for at planlægge en fokuseret indsats for at stoppe tilbagegangen i antallet af fugle, der migrerer til Afrika. Formålet med trækfugleprogrammet er dels at skabe bevidsthed og viden om trækfuglenes leveforhold under trækket og i deres vinterkvarterer i Afrika, dels at formidle den nye viden samt forhåbentligt at kunne forbedre forholdene for vore trækfugle i vinterkvarterene. Programmet udføres i samarbejde med den lokale BirdLife partner Ghana Wildlife Society (GWS). Aktiviteterne omfatter monitorering af europæiske trækfugle til Ghana gennem ringmærkning og tælling såvel som naturgenoprettelse og beskyttelse. En vigtig del af programmet er at involvere et antal DOF-medlemmer, der er interesserede i at følge aktiviteterne og til at arbejde frivilligt enten i Danmark eller på ture til Ghana. En anden vigtig opgave er at træne medlemmer i GWS i at deltage i disse aktiviteter. Arbejdet giver med tiden større indsigt i de danske sangfugles vigtigste overvintringshabitater, således at tiltag til at beskytte naturen kan målrettes til de givne habitater og geografiske områder. Arbejdet udføres i tæt samarbejde med andre BirdLife partnere, der allerede er engageret i Vestafrika, og med Københavns Universitet og det danske naturhistoriske museum. Det forventes, at de indsamlede data om fugle, biotoper, trusler og klimatiske betingelser kan danne baggrund for den viden, der er nødvendig for effektivt at stoppe tilbagegangen for trækfuglene.

11 Dagsrapport 2. februar 2013 Day 1. Cph. to Ouagadougou. Tidligt op og afsted via Brussel med Bruxellesl Airlines til Ouagadougou. Planmæssig ankomst Vi blev hentet i lufthavnen og kørt til vort nærliggende hotel Residence Alice, hvor vi mødte vor guide Robert og chauffør Kwame. Turens første art blev Laughing Dove, som Carl Axel havde gættet på Fra hotellets tag så vi solnedgangen over byen, men de bestilte øl udeblev. Welcome to Africa. Bird of the day: laughing dove Mammal of the day: Ged New species: 7 Trip total: 7 Yellow-billed Kite

12 3. februar 2013 Day 2 Ouagadougou to Nazinga NP. I tusmørketklokken lidt over 6 kørte vi ud af byen og bl.a. forbi et stort vådområde, som vi desværre ikke stoppede ved. Andre kan med fordel prøve. Vi stoppede ved flere vandhuller langs hovedvej 15, hvor der bl.a.stod Greenshank, Ruff, Little Ringed Plover, Green, Wood and Common Sandpiper. En fotogen Abyssinian Roller lod sig fotografere på tæt hold, medens Senegal Parrots og Roseringed Parakeets sås overflyvende. Vi havde gennem Naturama hyret en guide, men han skuffede fælt, da han ikke havde kendskab til ret meget. Et stop med nogle småfugle ved vejkanten gav pludselig Village og Camaroon Indigobirds, Yellow-fronted Canary, White-rumped Seedeater, Purple og Chestnut Bellied Glossy Starling, Bush Petronia, White-billed Buffalo Weaver og Red-billed Firefinch. Interessant var det at se, at der er meget mere skov/træer i Burkina Faso end i Ghana. Forklaringen kan være, at man i Burkina Faso ikke har tradition for at brænde græs og buske af. Fra Po drejede vi ind til Nazinga NP og allerede ved indgangen var der spændende fugle at se. Flere Little Green Bee-eaters sås sammen med Cinnamon-breasted Buntings. Turen gennem parken til hotellet var fuld af stop. Ved et vandhul var der Red-billed og Redheaded Quelea, Red-cheeked Cordon-bleu, Hammerkop, Western Grey Plantain-eater, Olive Baboons og varaner. Nazinga`s elefanter(mads Elley)

13 Op at stå på bremsen, da vi opdagede 3 Ground Hornbills, medens speederen blev trykket i bund, da en hunelefant med unge foretog et trompeterende skinangreb mod os. På køreturen sås også European Bee-eater 2, Little Bee-eater, Red-billed and Grey Hornbills, Namaqua Doves, Owambo Sparrowhawk, Bateleur, Grasshopper Buzzard og Red-necked Buzzard. Ved et vandhul, der hedder Akwazèna (?), kan man via et betonhus gå ned i et skjul ved vandkanten. Fed udsigt over søen med Senegal Thick-knee, Malachite og Pied Kingfischer, Piedwinged Swallows 6, Red-winged Warbler, Red-winged Pytilia, Striated Heron og masser af Red-throated Bee-eater. Red-throated Bee-eater Vel ankommet til Nazinga Hotel styrede vi direkte ned til søen foran restauranten for at udnytte solens sidste stråler. På den modsatte bred kom Waterbucks og Bushbucks ned for at drikke. Der var Woodland og Grey-headed Kingfischers, Senegal Thick-knee, Painted Snipe og da det var næsten mørkt kom 4 Four-banded Sandgrouse for at drikke. Vi kunne tilmed høre dem kalde. Vi blev indkvarteret i små hytter med eget toilet, bad og fan. En Greyish Eagle Owl sagde Good Night og i løbet af natten hørtes flere African Scops Owls og plettede hyæner. Bird of the day: Red-throated Bee-eater Mammal of the day: Elefant New species: 103 Trip total: 110

14 4. februar 2013 Day 3 Nazinga NP. Tono Dam - Bolgatanga I dagens første lys stod de fleste af os ved søens bred. Flokke af Long-tailed Glossy Starling, Senegal Parrots og Rose-ringed Parakeets fløj over os. I træerne sås bl.a. Afrika Golden Oriole, Northern Puffback, Silverbill, Senegal Batis og Red-throated Bee-eater. Ved restauranten sås mange småfugle bl.a. Pied Flycatcher og Redstart. En stor flok svaler sås over søen i modlys, men det lykkedes at bestemme en del af den til Red-chested Swallow og Plain Martins. Efter morgenmaden fik vi en af parkens rangere med os. Han viste os ned til floden og nogle vandhuller, hvor der var masser af væverfugle bl.a. Vitelline Weaver og Red-billed Quelea. En Mottled Spinetail gav opvisning og Scarlet-chested og den smukke Pygmy Sunbird sås. Der var også Black Winged og Yellow-mantled Bishop, Stone Partridge, Dark Chanting Goshawk, Fox Kestrel, White-winged Black Tit, Mosque Swallow, Yellow-bellied Eremomela og Chestnut-backed Sparrow-Lark. På pattedyrsfronten sås den smukke Roan Antilope, adskillige Warthogs og Bushbucks. På turen ud af parken stoppede vi igen ved Akwazèna (?), hvor vi nød Giant Kingfischer, Black Crake, Senegal Coucal og et par elefantflokke. Turen over grænsen til Ghana gik næsten smertefrit. Husk det gule vaccinationskort, der skulle forevises. Inde I Ghana slog det os med det samme, at skovsavannen var afbrændt og der var meget få fugle. Om eftermiddagen besøgte vi Tono Dam, hvor DOF tidligere ringmærkede og udførte punkttællinger. I vandet sad en Booted Eagle og kølede kroppen, en Marsh Harrier patruljerede bredden, og flere hvide hejrer sås i rørskoven. Store flokke af White-faced Whistling Ducks sås på og over vandet, mindst Også flokke af Spur-winged Goose sås. I området sås også Wood Shrike, Bruce`s Pigeon, Lesser og Greater Blue-eared Starling, Bronze-tailed og Chestnut-bellied Starling, Tree Pipit, Great Spotted Cuckoo, Green Sandpiper and Black-winged Stilt. Det var næsten mørkt, da vi nåede vort hotel Tree Crystal i Bolgatanga. Bird of the day: African Eagle Mammal of the day: Roan Antilope New species: 27 Trip total: 137

15 5. februar 2013 Day 4 Bolgatanga- White River- Bolgatanga-Mole NP Efter en tidlig morgenmad forlod vi vort hotel og kørte mod NØ. Fra bussen sås Grey-rumped Swallow og da vi fandt Piapiac standsede bussen, så fotograferne kunne skyde løs. Langs vejen sås Abyssinian Roller, en koloni af White-billed Buffalo Weaver samt Yellowbilled Oxpecker på ryggen af køer. Abyssinian Roller (Alex R.) Vores mål var White Volta River, som var ca. 200 meter bred med store sandbanker. Her så vi en af turens ønskearter Egyptian Plover med ikke mindre end 11 ex. De gav opvisning og kameraerne glødede. På en sandbanke stod både Speckled Pigion og European Turtle Dove. Endvidere sås Wire-tailed Swallow, Booted Eagle og Mourning Dove. Vi hentede vor bagage på hotellet i Bolga og begav os ud på en lang køretur til Mole. På vej sydpå opdagede Mads pludselig en større fugl og vi væltede ud af bussen. Ganske rigtig: en smuk Blue-bellied Roller. Det var efterhånden blevet mørkt, da vi nærmede os Damongo. Der sås et par natravne på vejen og en Greyish Eagle Owl fløj op. Vi stoppede i håb om, den sad fremme. Det gjorde den ikke, men i stedet så vi øjnene og omridset af en Senegal Galago. Vi var først fremme ved hotellet i Mole kl. 21, så det blev sen aftensmad. Bird of the day: Egyptian Plover Mammal of the day: Senegal Galago. New species: 27 Trip total: 164

16 6. februar 2013 Day 5 Mole NP Morgenen startede dramatisk, idet en lille mus havde forvildet sig ind på hotellets restaurant. Den flygtede ud over kanten til svømmebassinet og vi måtte fiske den op med et net. I Mole NP. skulle vi have en bevæbnet vagt med os. Det blev Sack, der samtidig er parkens bedste fuglekikker. Nedenfor hotellet gik vi en morgentur, hvor vi bl.a. ledte efter Pels Fishing Owl, men uden held. Vi så dog mange andre gode arter. Oriole-warbler, Wolly-necked Stork, White-crowned Robin- Chat, Gonolek, Grey og Fine-spotted Woodpecker, Lavender Waxbill, Willow Warbler, Pied Flycatcher og Little Weaver. Mole NP (Alex R.) Morgenmaden hentede chaufføren, medens vi obsede fra et lille tårn ved bredden af en sø. Her sås Black-headed Heron, Senegal Thick-knee, Patas Monkey, Bushbuck og Warthog. Efter frokost og et eftermiddagshvil kørte vi rundt i parken og så bl.a. Sun Lark, Martial Eagle og African Hobby. Vi sluttede dagen med at høre 4 African Scops Owls og Standard-winged Nightjar samt en Longtailed Nightjar på vejen i lygternes skær. Bird of the day: Gonolek Mammal of the day: The mouse New species: 29 Trip total: 193

17 7. februar 2013 Day 6 Mole NP Vi kørte til en lille flod udenfor parken, hvor der bl.a. blev set Shining Blue Kingfisher, Chestnutcrowned Sparrow-Weaver og Pearl-spotted Owlet. Ved en nærliggende sø sås Purple Heron, Cabanis`s bunting, og mange sejlere herunder White-rumped Swift. Til frokost havde vi inviteret de 3 frivillige danske fra DOF`s trækfugleprogram i Damongo. De fortalte om deres arbejde og bagefter kørte de med os på eftermiddagens tur i Mole NP. Der blev set mange gode arter bl.a Exclamatory Whydah i pragtdragt, Suns Lark, Whinchat og Brown-crowned Tchagra. Vi søgte længe efter Forbes`s Plover og i sidste øjeblik lykkedes det. Standard-winged Nightjar Da det blev mørkt kørte vi til en nedlagt landingsbane, hvor et par Standard-winged Nightjars gav en fantastisk eksotisk flyveopvisning, hvor hannens lange flagrende standartder tydeligt kunne ses." Bird of the day: Forbes`s Plover/ Standart-winged Nightjar Mammal of the day: Lake Chad Buffalo New species: 19 Trip total: 212

18 8. februar 2013 Day 7 Mole NP Damongo Bobiri Vi forlod Mole NP tidligt og kørte til Damongo for at møde det dansk/ghanesiske team. De havde været på første nettømning, da vi kom og havde fanget ikke mindre end 30 fugle fordelt på 14 arter. Ved ringmærkningsbordet blev fuglene en efter en taget op af poserne, vejet, målt, tjekket for fedt og muskler samt fotograferet. Det var helt fantastisk at se de mange fugle på så tæt hold. Ikke mindst de farvestrålende fugle blev flittigt fotograferet af os. Næste netrunde gav 10 nye fugle. Samlet set så vi følgende: Willow Warbler 9, Pied Flycatcher 3, Splendid Sunbird 1, Scarlet Sunbird 3, Singing Cisticola 3, Short-winged Cisticola 1, Red-faced Cisticola 2, Grey-backed Camaroptera 2, Orangecheeked Waxbill 1, Red-ckeeked Cordon bleu 2, Tawny-flanked Prinia 1, Blue-headed Wood Dove 1, Common Bulbul 1 og Paradise Flycatcher 1. (female) Paradise Flycatcher Efter afsked med Teamet kørte vi til Damongo Dam, hvor vi gik en tur langs søen. Eller rettere det der var tilbage af søen. Vandstanden var faldet 1 meter siden sidste år. Årsagen var muligvis manglende nedbør, men også at de kinesiske entreprenører hentede vand i søen. Da der ikke var meget vand i søen og de våde enge var væk, var der heller ikke mange fugle. Mest interessant var en Dorst Cisticola, som var meget vanskelig at få at se.

19 Turen til Kumasi og Bobiri Forest Reserve blev lang og vi var først fremme kl ved det lille, hyggelige hotel midt inde i reservatet. Bird of the day: Blue-headed Wood Dove New species: 18 Trip total: februar 2013 Day 8 Bobiri Forest Reserve Bonkuro- Assin Fuso Selv om det først lysner omkring er flere af os tidligt oppe, men desværre for sent til både Nkulengu Rail og African Wood Owl, som Robert har hørt tidligere kl Da det lysnede var vi klar i dette lille smukke reservat, der rummer ikke mindre end 425 forskellige arter sommerfugle. Det er vort første møde med regnskoven og mange nye arter vælter ind på turlisten. Olive Sunbird, Olive-bellied Sunbird, Blue-throated Roller, Grey Parrot, Redfronted Parrot, Red-billed Helmet-Shrike, Ahanta Francolin hørt, Piculet hørt og set, W. Bronze-naped Pigeon, Copper-tailed Glossy Starling, Fire-bellied Woodpecker og mange andre. Ved 11 tiden måtte vi desværre forlade Bobiri og køre mod Bonkuro. Picathartes ( Mads Elley)

20 Jordvejen slutter i landsbyen Bonkuro og derfra er der ca. 45 minutters gang gennem frodig regnskov til klippen, hvor den Gulhovede Kragedrossel Picathartes- holder til. Det var udenfor yngletiden, men fuglene kommer heldigvis til rederne for at overnatte. Stille sidder vi og venter på deres ankomst. Det er en meget sky fugl, så det kræver vi forholder os roligt. Medens vi venter høres Rufous-sided Broadbill, W. Nicator, Icterine Greenbul og Red-rumped Tinkerbird. Endelig dukker Kragedroslerne frem. Hele 4 ser vi og tiden står ligesom stille. Det er en sær fugl og der er noget forhistorisk over den. Vi listede forsigtigt væk igen efter ca. 15 min. for ikke at forstyrre fuglene. Tilbage i landsbyen uddelte nogle af os kuglepenne, gule blokke, kiks mm til børnene. Vi fortsatte vor kørsel sydpå og overnattede i Assin Fosu på et kedeligt hotel, dog var restauranten udmærket og deres øl kolde. Bird of the day: Picathartes New species: 34 Trip total: februar 2013 Day 9 Aboabo Pra River Kakum NP. I dagens første lys kører vi ad små veje ind i den nordligste del af Kakum NP kaldet Aboabo. En grusvej danner grænsen mellem nationalparken og de dyrkede plantager. Vi havde medlys og vandrede ad vejen med mange stop for at se og lytte. Der er høje træer og tæt regnskov på begge sider og vi hørte og så bl.a. Blue-headed og Black-throated Coucal, Grey and Kemps Longbill, 4 arter Barbets, Maxwell`s og Yellow-mantled Weavers, Cassin`s, Black og Sabine`s Spinetails, Sunbirds, Woodpeckers, Malimbes, Greenbulls, 2 af vore hjemlige Skovsangere samt Hvepsevåge 1, Mursejler 200 plus 50 Landsvaler. Efter et par timer på denne klasselokalitet kørte vi til en lille by, hvor en vej krydser Pra River. Som forventet så vi Rock Pratincole og White-throated Blue Swallow. Desværre var der et større sandarbejde i gang nord for broen, så et par specialiteter missede vi. En lille overraskelse var en African Emerald Cuckoo, der fløj under broen.

21 Frokosten blev indtaget i restauranten på Hans Cottage Botel, hvor vi skulle bo de næste 3 nætter. Restauranten ligger på en ø i en lille sø, hvorfra vi kunne se væverkolonier med Orange Weaver og Village Weaver. Village Weaver. Vi slappede af i middagsheden, inden vi kørte til Kakum NP og begav os ud på den berømte Canopy Walkway, Afrikas eneste. Broen gyngede og svajede, og ikke alle deltagere var lige begejstrede, men alle blev rigeligt belønnet, da vi endelig nåede helt ud The Canopy Walkway er ca. 350 lang og består af 5 broer, der er forbundet via enorme træer. Omkring hver træ er der etableret en platform med plads til personer incl. et par telescoper. De første par deltagere, der nåede frem til den yderste platform, nåede at se en Long-tailed Pangolin. Da det var sidst på dagen,var der forholdsvis stille, men vi fik set Brown-casqued Hornbill 2, Velvet-mantled Drongo, Finch-flycatcher Thrush samt hørt White-crested Hornbill. Det var næsten mørkt, da vi nåede tilbage til parkens Headquarter, men ikke mere mørkt end vi så en Større fugl flyve op og sætte sig på en gren i det nærmeste træ. Der kom hurtigt spot på fuglen go til alles overraskelse var det en White-crested Tiger-Bittern. Wow! Bird of the day: White crested Tiger Bittern Mammel of the day: Lowe s monkey New species: 40 Trip total: 304

22 11. februar 2013 Day 10 Kakum NP Det begyndte at lysne, da vi bevægede os ud på The Canopy Walkway og fuglene var så småt begyndt at synge. De første, der nåede ud på den yderste platform, så et skældyr i et gammelt træ, hvro dn muligvis smuttede ind i et hul i stammen. Vi hørte tydeligt Chocolate-backed Kingfisher, men så den ikke. Vi stillede os alle på den yderste platform og fandt kaffen og de obligatoriske omeletter frem. Endelig kom der gang i fuglene og de væltede frem med bl.a. Forest redwinged Starling, Olive Longtailed Cuchoo, Preuss`Weaver, Tit Hylia, Blue Cuchoo-Shrike, Black Sparrowhawk i display, Tambouline Dove, Starlings, Sunbirds, Spinetails og mange andre. Ved 9 tiden forlod vi så småt skoven og så Forest Robin, Chestnut Wattle-eye og Bioko Batis. Vi drak en kop kaffe, lidt juice og spiste ved Hovedkvarterets lille restaurant, indtil Robert forstyrrede os med en Black Bee-eater, som han havde fundet ved parkeringspladsen. En drømmeart for mange af os. Der var i øvrigt også Rosy og White-throated Bee-eaters i omegnen. Frokosten blev indtaget på Hotel Oase, lige vest for fortet i Cape Coast. Beliggende helt ud til stranden og Guinea bugten dannede det en perfekt ramme til grillede hummere, pizzaer, kolde drinks og havfugle. Gulf of Guinea (Alex R.) Skoperne var rettet mod horisonten og en strøm af Royal Terns, Mellemkjover, Almindelige Kjover og Rørskarver fløj forbi. Havets største overraskelse var en Cape Gannet, der langsomt trak mod vest. Sidst på dagen kørte vi til Brenu, som er en tør kystsavanne med spredte træer og krat. Dagens højdepunkt var, da over 300 Preuss` Swallows i samlet flok gik til overnatning under en lille bro. Bird of the day: Preuss` Swallow/Black Bee-eater Mammal of the day: Long-tailed Pangolin New species: 30 Trip total: 334

23 12. februar 2013 Day 11 Kakum NP- Atawa Range For anden dag i træk startede vi morgenen på The Canopy Walkway, et Hotspot man ikke kan blive træt af. Vi genså mange af fuglene fra dagen før, men nye arter kom også til. Bl.a. sås Cassin`s Hawk-Eagle og Congo Serpent Eagle (kun hørt), fra den yderste platform. Lidt senere rykkede vi til en platform tættere på udgangspunktet, så vi kom ned i et lavere niveau. Det gav en del af de små arter såsom Chestnut-crowned Flycatcher, Green og Little Sunbird, Melancholy Woodpecker, Yellow-throated Greenbull, Ansorge`s Greenbull, Cameroon Sombre Greenbull og Forest Francolin. Vi tog en slapper og en kop kaffe ved Hovedkvarterets lille restaurant, inden vi kørte tilbage til Hans Cottage Hotel og pakkede. Vi fik restauranten til at lave en frokostpakke til os og den spiste vi på vej østpå mod Atewa Range. På vejen stoppede vi ved Lilly Point, men desværre var søen ved at blive drænet, så væk er de Små Lappedykkere, Bladhønsene og alt det andet. Trist. Frokosten spiste vi ved Wenniba Plains. Desværre var det midt på dagen og fuglenes aktivitet var lav. Det lykkedes os dog at se Marsh Tchagra og Moustached Warbler. Coastal savanna (Alex R.) Vi kørte op lang Atawa Range og gjorde et par tilfældige stop. Et af stederne gik vi ind af en lille grusvej og til vort held kom 3 White-crested Hornbills forbi. Vi så dem rigtig godt. Vort hotel Blue Mint var ok, men ligger desværre næsten en times kørsel fra opkørslen til Atewa Range. Bird of the day: White-crested Hornbills New species: 17 Trip total: 351

24 13. februar 2013 Day 12 Atewa Range Shai Hills Vi skulle mødes med en chauffør og hans 4 hjulstrækker kl ved opkørslen til Atewa Range, men han var selvfølgelig forsinket. Og ham med nøglen til porten var der selvfølgelig heller ikke. Robert måtte arbejde hårdt, så alt lykkedes til sidst. Desværre kunne vi kun være 5 plus chauffør i bilen, så vi opdelte os i 2 hold. Hold 1 kørte først op og så 2 flotte Blue-headed Bee-eaters, men de var væk, da hold 2 nåede op. Hold 2 hyggede sig på grusvejen og så bl.a. Didrick- og Emerald Cuckoo, Puvel`s Illadopsis, Black-necked- og Vieillot`s Weavers. Blue-headed bee-eater Samlet på toppen ledte vi forgæves efter Blue-headed Bee-eater. Heldigvis var der meget andet at se på bl.a. Little Grey Flycatcher, Violet-backed Hyliota, Baumann`s Greenbull, Black-capped Illadopsis, Shining Drongo, Red-cheeked Wattle-eye plus mange Greenbulls, Sunbirds mm. Sidst på dagen nåede vi frem til Shai Hills hotellet, der desværre var i elendig stand og møgbeskidt. Det kan ikke anbefales. Bird of the day: Blue-headed Bee-eater New species: 19 Trip total: 370

25 14. februar 2013 Day 13 Shai Hills Sukomo Lagune-lufthavnen Vi spiste tidlig morgenmad, inden vi kørte den korte tur til Shai Hills. Vi startede med en gåtur langs højderyggen, hvor vi først spottede en bavian, der sad vagt på en klippetop. Spotted Flycatcher var et gensyn med vores danske ynglefugl. Vi ledte efter Mocking Cliff Chat og det lykkedes at se 2 på klippesiden. Et par Lanner Falcons gav opvisning og vi tror, vi fandt deres redehylde. Vi så fine Violet Turacos, Oriole Warbler, Pale Flycatcher, Long-crested Eagle, Short-toed Snake Eagle, Lead-collered Flycatcher, Nortehern Black Flycatcher, Brown-crowned Tchagra, Northern Puffback og mange af de almindelige savannearter, som vi også så i Nazinga og Mole. I den meget tørre del af Shai Hills fandt vi Whinchat, Blue-bellied Roller, Plain-backed Pipit og en surprise i form af en Senegal Plover. (Lesser Black-winged Lapwing). Efter frokost på vort hotel kørte vi til havet og langs med det mod Accra. Desværre var trafikken voldsom og det gik meget langsomt, så vi havde ikke meget tid, da vi endelig nåede frem til Sakumo Lagunen. Den kogte ellers med vadefugle og vi så bl.a. Whimbrel, Eurasian Curlew Curlew Sandpiber, Dunlin, Spotted- og Common Redshank, Common Snipe og Black-winged Stilt. Også mange hejre sås bl.a. Intermediate, Little, Great, Black og Western Reef. En Yellow Longclaw sås i sangflugt over et par øer. Over havet på den anden side af vejen sås i hundredvis af terner, desværre på stor afstand, men der var både Common, Sandwich og Royal Terns samt 2 Cape Gannet ungfugle. Sidste del af turen gik gennem Accra`s trafikpropper, men vi nåede lufthavnen rettidigt. Bird of the day: Mocking Cliff Chat Mammal of the day: Kob New species: 29 Trip total: 399

26 Birdlist. Total species recorded: 399 E = Upper Guinea Endemic, NE = Upper Guinea Near Endemic. Gannets and boobies Sulidae Cape Gannet Sula Capensis 1 ex. adult seen over the see from Cape Coast (Hotel Oasis) 2 ex. juvenile (brownish) seen over the see opposite Sakamono Lagune Guineafowl Numididae Helmeted Guineafowl Numida meleagris 10 ex. Kazinga NP.,10 ex. daily in Mole NP., 4 ex. in Shai Hills. Pheasants, Fowl & Allies Phasianidae Stone Partridge Ptilopachus petrosus Common in Kazinga, Shai Hills and Mole NP. Forest Francolin Peliperdix lathami Heard near canopy walkway in Kakum NP Ahanta Francolin (NE) Pternistis ahantensis Heard several times in Bobiri. Double-spurred Francolin Pternistis bicalcaratus Common in Kazinga, Shai Hills and Mole NP. Ducks, Geese & Swans Anatidae White-faced Whistling Duck Dendrocygna viduata At least 8000 ex. at Tono Dam and about 50 ex. at Sakamono Lagoon. Spur-winged Goose Plectropterus gambensis 180 ex. at Tono Dam. Storks Ciconiidae Woolly-necked Stork Ciconia episcopus 3 ex. in Nazinga, 1 ex. in Mole NP. Saddle-billed Stork Ephippiorhynchus senegalensis 1 ex. was seen in Mole NP (Hans A.) Ibises, Spoonbills Threskiornithidae Hadada Ibis Bostrychia hagedash Common in Kazinga and in Mole NP. Herons, Bitterns Ardeidae White Crested Tiger Bittern Fantastic vue of 1 ex. near the Headquarter in Kakum NP. Flew up into a tree and sat in the torchlight for 5 minutes. Black-crowned Night Heron Nycticorax nycticorax 3. x in Mole NP.

27 Striated Heron Butorides striata One was seen in Nazinga, 1 ex. in Mole, Squacco Heron Ardeola ralloides One was seen in Nazinga, 1 ex. in Mole, Western Cattle Egret Bubulcus ibis Common bird in Burkina Faso and Ghana Grey Heron Ardea cinerea Recorded at most wetland localities on tour Black-headed Heron Ardea melanocephala 1 ex. in Mole near the waterhole in front of the hotel Purple Heron Ardea purpurea 1 ex. in a small lake just outside Mole NP Great Egret Ardea alba 3 ex. were seen at Sakamono Lagoon. Intermediate Egret Egretta intermedia 2 ex. at Sakamono Lagoon. Black Heron Egretta ardesiaca 15 ex. at Sakamono Lagoon. Western Reef Egret Little Egret Egretta garzetta Common at most wetlands Western Reef Egret Egretta gularis 1 ex. in Lilla Pond, 2 ex. at Sakamono Lagoon.

28 Hamerkop Scopidae Hamerkop Scopus umbretta 5 ex. near lakes in Nazinga, 2 ex. in Mole NP. 2 ex. Sakamono Lagoon Hamerkop Cormorants Phalacrocoracidae Reed (Long-tailed) Cormorant Microcarbo africanus Common in lakes in Nazinga, Mole NP, Tono Dam, White Volta and Sakamono Lagoon. 2 ex. flying by Cape Coast. Kites, Hawks, Eagles Accipitridae European Honey Buzzard Pernis apivorus 1 ex. over Aboaba, 1 ex. over Atawa Range Black-winged (-shouldered) Kite Elanus caeruleus Common savannabird. We saw 5 ex.. Yellow-billed Kite Milvus aegyptius Seen nearly every day Palm-nut Vulture Gypohierax angolensis 2 ex. in Mole NP, 2 ex. seen from canopy walkway

29 Hooded Vulture Necrosyrtes monachus Common White-backed Vulture Gyps africanus 2-3 ex. in Mole NP. One in a nest. Palm-nut Vulture Short-toed Snake Eagle Circaetus cinerascens 2 ex. in Shai Hills W. banded Snake Eagle Circaetus cinerascens 1 ex. in Nazinga NP. W. banded Snake Eagle

30 Bateleur Terathopius ecaudatus A bird that is mostly seen in larger parks and reserves, we had daily sightings in Mole NP. Bateleur Congo Serpent Eagle Dryotriorchis spectabilis Just heard from the canopy walkway Western Marsh Harrier Circus aeruginosus 2 ex. Burkina Faso, 1.ex. Tono Dam, 1 ex. near White Volta, 2 ex. over Sakomono Lagoon African Harrier-Hawk Polyboroides typus 2 ex. in Kakum NP, (canopy walkway) Dark Chanting Goshawk Melierax metabates 1 ex. in Nazinga, 1 ex. Tono Dam. Gabar Goshawk Micronisus gabar 1 ex. Damongo Dam. Shikra Accipiter badius 2 ex. Nazinga, 2 ex. Mole NP, 1 ex. Shai Hills, Black Sparrowhawk Accipiter melanoleucus 1 ex. in Bobiri FR. Owambo Sparrowhawk Accipiter Owampensis 1 ex. in Nazinga

31 African Goshawk Accipiter tachiro 1 ex. in Bobiri FR. Long-tailed Hawk Urotriorchus macrourus 1 ex. in display Bobiri FR. Lizard Buzzard Kaupifalco monogrammicus 1 ex. in Nazinga, 1 ex. Mole NP. Grasshopper Buzzard Butastur rufipennis Common savannabird Red-necked Buzzard Buteo auguralis Common savannabird Wahlberg s Eagle Hieraaetus wahlbergi 1 ex. Mole NP. Booted Eagle Hieraaetus pennatus 1 ex. took a bath in Tono Dam, 1 ex. near White Volta, 1 ex. Mole NP. Ayres s Hawk-Eagle Hieraaetus ayresii 3 ex over Atawa Range. Seen and heard. Cassin`s Hawk-Eagle 3 ex over Kakum NP, (canopy walkway), 1 heard in Atawa Range Long-crested Eagle Lophaetus occipitalis 1 ex. in Shai Hill Martial Eagle Polemaetus bellicosus 2 ex. Mole NP. Falcons Falconidae Common (Eurasian) Kestrel Falco tinnunculus 1 ex. near Pra River, 1 ex. in Accra. Fox Kestrel Falco alopex 1 ex. in Nazinga. Grey Kestrel Falco ardosiaceus 1 ex. in Nazinga,1 ex. Mole NP. African Hobby Falco cuvierii 2 ex. in Nazinga Lanner Falcon Falco biarmicus A pair at Shai Hills on the rocks, 1 ex. over Nazinga. Flufftails Sarothruridae White-spotted Flufftail Sarothrura pulchra 1 ex. heard calling in Bobiri FR. Rails, Crakes & Coots Rallidae Nkulengu Rail Himantornis haematopus Robert heard 1 ex. calling at Bobiri FS at Black Crake Amaurornis flavirostra 1 ex. in Nazinga, 2 ex. in Mole NP.

32 Thick-knees Burhinidae Senegal Thick-knee Burhinus senegalensis 2-3 ex. in Nazinga seen and heard. 2 ex. in Mole NP. Senegal Thick-knee Stilts, Avocets Recurvirostridae Black-winged Stilt Himantopus himantopus 4 ex. in Tono Dam, 15 ex. at Sakamono Lagoon. Plovers Charadriidae Spur-winged Lapwing Vanellus spinosus Common near water Senegal Lapwing Vanellus lugubris 1 ex. seen very weill close to the bus in Shai Hills. African Wattled Lapwing Vanellus senegallus 2. ex at Sakamono Lagoon, 2 ex at Damongo Dam Common Ringed Plover Charadrius hiaticula 4 ex.at Sakamono Lagoon. Little Ringed Plover Charadrius dubius 2 ex. at a small lake in Burkina Faso Forbes s Plover Charadrius forbesi 1 ex. was hard to find in Mole NP. Egyptian Plover Pluvianidae Egyptian Plover Pluvianus aegyptius 11 ex of this magnificent bird was seen and fotografed on the White Volta.

33 Jacanas Jacanidae African Jacana Actophilornis africanus Common near water Sandpipers, Snipes Scolopacidae Common Snipe Gallinago gallinago 2 ex. seen flying over Sakamono Lagoon. Greater painted Snipe Rostratula benghalensis 1 ex seen in the late afternoon near Nazinga Holtel Whimbrel Numenius phaeopus 1 ex. at Sakamono Lagoon. Eurasian Curlew Numenius arquata 1 ex. at Sakamono Lagoon. Common Redshank Tringa totanus 5 ex. at Sakamono Lagoon Common Greenshank Tringa nebularia Common near water Green Sandpiper Tringa ochropus Common near water Wood Sandpiper Tringa glareola Common near water Common Sandpiper Actitis hypoleucos Common near water Temminck`s Stint Calidris temminckii 1 ex. at Sakamono Lagoon. Dunlin Calidris alpinai 1 ex. at Sakamono Lagoon Curlew Sandpiper Calidris ferruginea 15 ex. at Sakamono Lagoon. Ruff Philomachus pugnas 1 ex. at a small lake in Burkina Faso Coursers, Pratincoles Glareolidae Rock Pratincole Glareola nuchalis 1 ex.. on the Pra River near Twifo Praso. Skuas Stercorariidae Pomerine Skua Stercorarius pomarinus 12 ex. seeen over the see from Cape Coast (Hotel Oasis) 5 ex seen over the see opposite Sakamono Lagune Arctic Skua Stercorarius paraciticus 2 ex. seeen over the see from Cape Coast (Hotel Oasis) 2 ex seen over the see opposite Sakamono Lagune

34 Gulls, Terns & Skimmers Laridae Royal Tern Thalasseus maximus About 30 seen in front of Restaurant Oasis in Cape Coast and more then 300 over the sea near Tempa. Sandwich Tern Sterna sandvicensis 2 ex. seen over Sakamono Lagoon. Common Tern Sterna hirundo 2 ex. seen over Sakamono Lagoon. Lesser Black-backedd Gull Larus fuscus 1 juv. seen in front of Restaurant Oasis in Cape Coast Sandgrouse Pteroclididae Four-banded Sandgrouse Pterocles quadricinctus 4 ex. came down to drink at the lake in front of Nazinga Hotel Pigeons, Doves Columbidae Common (Rock) Pigeon Columba livia Seen in towns Speckled Pigeon Columba guinea Commonly in Ghana Afep Pigeon Columba unicincta One heard calling at Aboabo. [Western] Bronze-naped Pigeon Columba iriditorques One heard calling at Bobiri. Namaqua Dove Oena capensis A few seen in Nazinga and in Mole NP.

35 Mourning Collared Dove Streptopelia decipiens 1 ex. near White Volta. Red-eyed Dove Streptopelia semitorquata Common bird on the savanna Vinaceous Dove Streptopelia vinacea Common bird on the savanna European Turtle Dove Streptopelia Turtur 25 ex. seen at the White Volta. African Collered Dove Streptopelia Turtur 1-2 ex. seen north of Po in Burkina. Laughing Dove Spilopelia senegalensis A very common bird, seen nearly every day Black-billed Wood Dove Turtur abyssinicus Common in Nazinga and Mole NP. Blue-spotted Wood Dove Turtur afer 1 ex. ringed in Damongo FR Tambourine Dove Turtur tympanistria A few seen in Kakum and at Atewa. Blue-headed Wood Dove Turtur brehmeri One seen at Bobiri. Bruce s Green Pigeon Treron waalia 5 ex seen near Tono Dam. African Green Pigeon Treron calvus Common bird in Mole NP. Parrots Psittacidae Rose-ringed Parakeet Psittacula krameri Seen daily in Nazinga and Mole NP. Grey Parrot Psittacus erithacus 3-4 ex. in Bobiri Butterfly Sanctuary. Red-fronted Parrot Poicephalus gulielmi 2 ex. in Bobiri Butterfly Sanctuary. Senegal Parrot Poicephalus senegalus Common in Nazinga andmole NP

36 Turacos Musophagidae Guinea Turaco Tauraco persa 1 ex. heard from the canopy walkway in Kakum NP. Yellow-billed Turaco Tauraco macrorhynchus Heard from the canopy walkway at all 3 visits and at Aboaba. Violet Turaco Musophaga violacea Seen and heard fine in Mole NP, near the White Volta and in Shai Hills. Western Plantain-eater Crinifer piscator Seen nearly every day at the savanne. Cuckoos Cuculidae Black-throated Coucal Centropus leucogaster 2 ex. seen at Aboabo Senegal Coucal Centropus senegalensis A common species and see in Nazinga NP, at Mole and Shai Hills Senegal Coucal Blue-headed Coucal Centropus monachus 2 ex. seen at Aboabo. Blue Malkoha (Yellowbill) Ceuthmochares aereus Several seen in Kakum NP and Atewa. Levaillant s Cuckoo Clamator levaillantii 1 ex. near Tono Dam. Dideric Cuckoo Chrysococcyx caprius Seen at Shai Hills, Aboabo and Atewa.

37 Klaas s Cuckoo Chrysococcyx klaas 1 ex. seen on the way to the top of Atewa. African Emerald Cuckoo Chrysococcyx cupreus 1 ex. seen on the way to the top of Atewa. 1 ex in Bobiri. Dusky Long-tailed Cuckoo Cercococcyx mechowi 1 ex. at Aboabo. Olive Long-tailed Cuckoo Cercococcyx olivinus 1 ex. heard from the Canopy Walkway Red-chested Cuckoo Cuculus solitarius 1 ex. heard from the Canopy Walkway African Cuckoo Cuculus gularis We found one in Damongo Owls Strigidae African Scops Owl Otus senegalensis Heard several times around Nazinga hotel and in Mole. Greyish Eagle-Owl Bubo cinerascens Heard around Nazinga hotel and one seen on the dark road before Damongo. African Wood Owl Strix woodfordii One heard in Bobiri. Pearl-spotted Owlet Glaucidium perlatum Heard several times and seen in Mole NP. Pearl-spotted Owlet

38 Nightjars Caprimulgidae Long-tailed Nightjar Caprimulgus climacurus Great views of one in front of the bus in Mole NP. A few more seen. Standard-winged Nightjar Macrodipteryx longipennis Fantastic vue of a pair in Mole NP. Male seen flying around. Swifts Apodidae Mottled Spinetail Telacanthura ussheri 2 ex seen in Nazinga NP. Black Spinetail Telacanthura melanopygia 1 ex. at Aboabo. Sabine s Spinetail Rhaphidura sabini Great sightings of 4 ex. at Aboabo. 1 ex. at the Canopy Walkway Cassin s Spinetail Neafrapus cassini 2 ex. at Aboabo. 2 ex. at the Canopy Walkway African Palm Swift Cypsiurus parvus Very common hroughout the trip Common Swift Apus apus Very common over the rainforest og Kakum. Little Swift Apus affinis Seen near water and bridges in small and large flocks. White-rumped Swift Apus caffer Only one record near Mole NP

39 Rollers Coraciidae Purple (Rufous-crowned) Roller Coracias naevius A few observed on the savanne. Abyssinian Roller Coracias abyssinicus Great vues in Burkina Faso and northern Ghana. Blue-bellied Roller Coracias cyanogaster First seen along the road south of Tamale and 2 seen in Shai Hills. Blue-bellied Roller Blue-throated Roller Eurystomus gularis 2 ex. in Bobiri and 2 ex. in Kakum NP. Broad-billed Roller Eurystomus glaucurus A few seen in Mole NP and at Shai Hills.

40 Kingfishers Alcedinidae Chocolate-backed Kingfisher Halcyon badia Unfortunately just hear at the Canopy Walkway and at Atawa Range Grey-headed Kingfisher Halcyon leucocephala Seen in small numbers in Nazinga and Mole NP. Woodland Kingfisher Striped Kingfisher Halcyon chelicuti 2 ex. in Mole NP. Blue-breasted Kingfisher Halcyon malimbica We had wonderful views of several in Mole NP. Woodland Kingfisher Halcyon senegalensis A common species in Nazinga and Mole NP. 2 ex. at Hans Cottage. (Foto) African Pygmy Kingfisher Ispidina picta 1 ex close to the bus near Nazinga Hotel Malachite Kingfisher Alcedo cristata Common Shining-blue Kingfisher Alcedo quadribrachys 1 ex. seen at the river just outside Mole NP. Giant Kingfisher Megaceryle maxima We had a wunderful view of one sitting in front of the bus near Nazinga Hotel Pied Kingfisher Ceryle rudis Common near water.

41 Bee-eaters Meropidae Blue-headed Bee-eater Merops mentalis Frup I had good vues of 1 ex. in Atewa Forest. Group II came to late. Bad luck Black Bee-eater Merops gularis ex. near the headquater in Kakum NP. Great. Little Bee-eater Merops pusillus A few seen near Brenu Beach and in Shai Hills. Red-throated Bee-eater Merops bulocki Common in Burkina Faso and the northern part og Ghana. White-throated Bee-eater Merops albicollis Common in the southern part. European Bee-eater Merops apiaster 2 ex. in Nazinga and 2 ex. at Shai Hills Rosy Bee-eater Merops malimbicus Great vues in Kakum NP. Little green Bee-eater Merops orientalis Only seen in Nazinga, where it is common. Not mentioned in Birds of Ghana. Black Bee-eater Hoopoes Upupidae Eurasian Hoopoe Upupa epops Seen several times in dry areas. Wood Hoopoes Phoeniculidae White-headed Wood Hoopoe Phoeniculus bollei 2 ex. in Bobiri FS. Green Wood Hoopoe Phoeniculus purpureus Seen in Nazinga and in Mole NP.

42 Hornbills Bucerotidae African Pied Hornbill Tockus fasciatus Common in the savanna forest. African Grey Hornbill Tockus nasutus Common in Burkina Faso and on the nothern savanna Northern Red-billed Hornbill Tockus erythrorhynchus Only a few in Mole NP. White-crested Hornbill Tropicranus albocristatus Diffecult to seen, but heard every day in Kakum NP. At last we saw 3 ex. in a cultivated area near Atawa Range Brown-cheeked Hornbill (E) Bycanistes cylindricus 2. ex. seen well in Kakum NP. Black-casqued Hornbill Ceratogymna atrata Perfect vue in Kakum NP from the Canopy Walkway Ground Hornbills Bucorvidae Abyssinian Ground Hornbill Bucorvus abyssinicus Fantastic views of 3 ex. in Nazinga NP. (Mads Elley)

43 African Barbets Lybiidae Bristle-nosed Barbet Gymnobucco peli Common in Bobiri and KakumNP. Naked-faced Barbet Gymnobucco calvus Common in Bobiri and KakumNP. Speckled Tinkerbird Pogoniulus scolopaceus 2 ex. at Boaba and in Kakum NP. Red-rumped Tinkerbird Pogoniulus atroflavus 2 ex. at the canopy walkway, 2 ex. at the Aboabo and 1 ex. near Atawa. Yellow-rumped Tinkerbird Pogoniulus bilineatus A few sightings. Yellow-fronted Tinkerbird Pogoniulus chrysoconus Common. Often heard Yellow-fronted Tinkerbird Hairy-breasted Barbet Tricholaema hirsuta 2 ex. at the Aboabo Vieillot s Barbet Lybius vieilloti Common bird of savanna. Seen in Mole NP and at Shai Hills. Double-toothed Barbet Lybius bidentatus 2 ex. in Shai Hills. Bearded Barbet Lybius dubius 2 ex. Nazinga and common in Mole NP. Yellow-billed Barbet Trachyphonus purpuratus We had magnificent views of this rather shy species at Antwikwaa and Ebekawopa.

44 Honeyguides Indicatoridae Greater Honeyguide Indicator indicator 2 ex. was well seeen in Mole NP. Often heard. Woodpeckers Picidae African Piculet Sasia africana Only heard in Bobiri and in Kakum Fine-spotted Woodpecker Campethera punctuligera 2 ex. in Mole NP Golden-tailed Woodpecker Campethera abingoni 2 ex. at Aboabo. Little Green Woodpecker (NE) Campethera maculosa 1 ex. at Aboabo. Buff-spotted Woodpecker Campethera nivosa 1 ex.seen and heard at Aboabo. Gabon (Melancholy) Woodpecker Dendropicos gabonensis 1 ex. seen in Kakum canopy walkway. Fire-bellied Woodpecker (NE) Dendropicos pyrrhogaster 1 ex. at Aboabo, Bobiri and in Kakum canopy walkway. African Grey Woodpecker Dendropicos goertae Good views of a pair in Nazinga and in Mole NP. Broadbills Eurylaimidae Rufous-sided Broadbill Smithornis rufolateralis Heard several places. 1 ex. near the Picathartes site and a few in Kakum NP. Helmetshrikes Prionopidae White-crested Helmetshrike Prionops plumatus 5 ex seeen near Po in Burkina Faso. 4 ex. seen in Shai Hills. Red-billed Helmetshrike (NE) Prionops caniceps 4 ex. of this magnifisent bird were seen in Bobiri FR.

45 Wattle-eyes and Batises Platysteiridae Senegal Batis Batis senegalensis Common in Nazinga and Mole NP Bioko Batis Batis poensis Superb views of a pair in Kakum NP. Chestnut Wattle-eye Platysteira castanea 2 ex. seen from the Kakum canopy walkway Common Wattle-eye Platysteira castanea 2 ex. in Mole NP and ringed in Damongo. Common Wattle-eye Bushshrikes Malaconotidae Grey-headed Bushshrike Malaconotus blanchoti 1 ex. at Aboabo. Brown-crowned Tchagra Tchagra australis Common on the savanna Black-crowned Tchagra Tchagra senegalus We enjoyed numerous sightings including three in Mole NP. Marsh Tchagra Tchagra minuta 1 ex. seen in bushes in Winniba Plains Sabine s Puffback Dryoscopus sabini Well seen in Bobiri and in Kakum NP. Northern Puffback Dryoscopus gambensis Common on the savanna Yellow-crowned (Common) Gonolek Laniarius barbarus Great views in Mole NP and at the ringing site in Damongo Brubru Nilaus afer 2 ex. in Mole NP. Tropical Boubou Laniarius major 2 ex. in Mole NP.

46 Cuckooshrikes Campephagidae Blue Cuckooshrike Coracina azurea 3 ex. seen well on the canopy walkway. Shrikes Laniidae Yellow-billed Shrike Corvinella corvina A common savannabird, seen well specialy in Burkina Faso and the northern Ghana. Common Fiscal Lanius collaris Most common in savanna i the south-east. Woodchat Shrike Lanius senator Palearctic migrant. 1 ex at Tona Dam. Figbirds, Orioles Oriolidae African Golden Oriole Oriolus auratus 2 ex. in Mole NP. Western (Black-headed) Oriole Oriolus brachyrhynchus Good views in Aboabo and at Atewa. Black-winged Oriole Oriolus nigripennis 1 ex. seen in Bobiri and from the Kakum canopy walkway Drongos Dicruridae Square-tailed Drongo Dicrurus ludwigii 1 ex. in Mole NP. Shining Drongo Dicrurus atripennis 2-3 ex. in Atawa range. Fork-tailed Drongo Dicrurus adsimilis One was seen in Shai Hills, followed by daily sightings in Mole NP. Velvet-mantled Drongo Dicrurus modestus This bird was commonly seen in Bobiri, on the Kakum canopy walkway and in Atawa Range. Crows, Jays Corvidae Piapiac Ptilostomus afer We saw 3 ex. on the way to White Volta and about 20 ex. outside Shai Hills Pied Crow Corvus albus One of the most common birds of the tour. Rockfowl Picathartidae White-necked Rockfowl (E) Picathartes gymnocephalus Highlight of the tour! Great sightings of 3 ex. in Bonkro Forest. Fairy Flycatchers Stenostiridae African Blue Flycatcher Elminia longicauda Good views of two in Mole NP.

47 Tits, Chickadees Paridae White-shouldered Black Tit Parus guineensis Common in Shai Hills and in Mole NP. Penduline Tits Remizidae Tit-Hylia Pholidornis rushiaes One of Africas smallest birds. Only 7,5 cm. 1.ex. at the Kakum Canopy Walkway. Nicators Nicatoridae Western (Yellow-spotted) Nicator Nicator chloris 1 ex. heard near the Picarthartes site. 1 ex. seen at the foot of Atawa Range Larks Alaudidae Sun Lark Galerida modesta Only seen in very dry area in Mole NP. Chestnut-backed Sparrow-Lark Eremopterix leucotis A few were seen in Nazinga and and in Mole NP.. Chestnut-backed Sparrow-Lark

48 Bulbuls Pycnonotidae Common Bulbul Pycnonotus barbatus Common. Slender-billed Greenbul Stelgidillas gracilirostris A few seen in Bobiri, in Kakum NP and in Atewa Forests. Little Greenbul Eurillas virens 2 ex. seen and heard in Kakum NP. 1 ex seen and heard in Aboabo Little Grey Greenbul Eurillas gracilis 2 ex. seen and heard in Kakum NP Ansorge s Greenbul Eurillas ansorgei 2 ex. seen and heard in Kakum NP Yellow-whiskered Greenbul (Bulbul) Eurillas latirostris 1 ex seen/heard from the Kakum Canopy Walkway. Golden Greenbul Calyptocichla serina 1 ex seen Aboabo and another at Bonkro Forest. Honeyguide Greenbul Baeopogon indicator 1 ex seen KakumNP. Baumann`s Greenbull Phyllastrephus baumanni 1 ex. seen at the foot of Atawa Range on our way to the top Cameroon Sombre Greenbull Eurillas curvirotris 2 ex. seen on Atawa Range. 1 ex seen KakumNP. Simple Greenbul Chlorocichla simplex 1 ex seen Aboabo Yellow-throated Leaflove (Greenbul) Chlorocichla flavicollis 1 ex seen from the Kakum Canopy Walkway. Swamp [Palm] Bulbul Thescelocichla leucopleura 1 ex seen and heard in Aboabo Red-tailed Leaflove Pyrrhurus scandens 2 ex. seen and heard in Kakum NP Icterine Greenbul Phyllastrephus icterinus 2 ex. seen near the Picarthartes site and again in Atawa Range Green-tailed Bristlebill (E) Bleda eximius 2 ex. heard in KakumNP. Red-tailed Bristlebill (E) Bleda syndactylus 1 ex. heard on the way to the Picarthardes site Grey-headed Bristlebill Bleda canicapillus 1 ex. at Atewa Forest. Western Bearded Greenbul (NE) Criniger barbatus 1 ex. seen near the Picarthartes site. Red-tailed Greenbul Criniger calurus 2 ex. heard in Kakum NP Yellow-bearded Greenbul (E) Criniger olivaceus 1 ex seen KakumNP.

49 Swallows, Martins Hirundinidae Square-tailed Saw-wing Psalidoprocne nitens A few seen over Aboabo and from the Kakum Canopy Walkway. Fanti Saw-wing Psalidoprocne obscura.a few seen over Mole Plain Martin Riparia paludicola A big mixed flock seen over the lake in front of Hotel Nazinga Common Sand Martin Riparia riparia A big mixed flock seen over the lake in front of Hotel Nazinga Barn Swallow Hirundo rustica Common migrant around Kakum NP and near the coast Red-chested Swallow Hirundo lucida Recorded daily in Burkina Faso and the North of Ghana. Wire-tailed Swallow Hirundo smithii Several seen in Nazinga and Mole NP. White-throated Blue Swallow Hirundo nigrita 4 ex. over Pra River at Twifo Praso. Pied-winged Swallow Hirundo leucosoma.great wiews of 6 ex. over a lake in Nazinka Grey-rumped Swallow Hirundo griseopyga Great vue of a little flock east of Bolgatanga Lesser Striped Swallow Cecropis abyssinica A few seen near Kakum NP. Rufous-chested Swallow Cecropis semirufa A few seen in farmland. Mosque Swallow Cecropis senegalensis Just one sighting in Nazinka. Preuss s [Cliff] Swallow Petrochelidon preussi About 320 ex went to roost at the coast savanna of Brenu Beach Cettia Bush Warblers & Allies Cettiidae Green Hylia Hylia prasina 2 ex. in Bobiri and ex. in Kakum NP. Leaf Warblers & Allies Phylloscopidae Willow Warbler Phylloscopus trochilus 1 ex. in Mole NP. 9 ex ringed in Damongo Wood Warbler Phylloscopus sibilatrix Good views of 2 ex. in Bobiri and 2 ex. in Aboabo. Reed Warblers & Allies Acrocephalidae Melodious Warbler Hippolais polyglotta 1 ex. seen in the Hotels garden in Mole NP.

50 Cisticolas & Allies Cisticolidae Red-faced Cisticola Cisticola erythrops 1 ex ringed in Damongo Singing Cisticola Cisticola cantans 3 ex ringed in Damongo. 2 ex. seen and heard in Mole NP. Dorst Cisticola Cisticola guinea 1 ex. skulking near Damongo Dam Winding Cisticola Cisticola marginatus 2 ex. seen in a weet area near the coast Croaking Cisticola Cisticola natalensis 1 ex on the Winneba Plains. Short-winged (Siffling) Cisticola Cisticola brachypterus 1 ex ringed in Damongo Tawny-flanked Prinia Prinia subflava Fairly common. Red-winged Warbler Heliolais erythropterus Superb views of 2 ex. in Nazinga. Sharpe s Apalis (E) Apalis sharpii Great views of 1 ex. one from the Kakum canopy walkway. 1 ex. at Atewa Forest. Oriole Warbler Hypergerus atriceps With playback we got a good look at 2 at Shai Hills. 2 ex in in Mole NP. Grey-backed Camaroptera Camaroptera brevicauda A common bird in the forest. Yellow-browed Camaroptera Camaroptera superciliaris 2 ex. in Aboabo. Senegal Eremomela Eremomela pusilla Common savanna bird in Nazinga and Mole NP. Yellow-bellied Eremomela Eremomela Ictoropygialis 1 ex. seen in Nazinga. (It is not in Birds og Ghana!) Moustached Grass Warbler Melocichla mentalis 1 ex. near Mole NP and again 2 ex. at the coast savanna near Brenu. Kemp s Longbill (NE) Macrosphenus kempi 1 ex seen and heard at Aboabo. Grey Longbill Macrosphenus concolor 1 ex seen and heard at Aboabo and 2 ex. seen from the Kakum canopy walkway Northern Crombec Sylvietta brachyura 1 ex seen and heard at Shai Hills. Green Crombec Sylvietta virens 1 ex seen and heard at Aboabo. Babblers & Parrotbills Timaliidae Blackcap Illadopsis Illadopsis cleaveri 1 ex heard at the top of Atewa Range 1 ex. heard in Kakum. Puvel s Illadopsis Illadopsis puveli Seen and heard at the foot of Atewa Range. Brown Illadopsis Illadopsis fulvescens 4 ex. seen in Aboabo. Blackcap Babbler Turdoides reinwardtii Seen in Nazinga and in Mole NP. Brown Babbler Turdoides plebejus Seen several times in Nazinga and Mole NP.

51 White-eyes Zosteropidae African Yellow White-eye Zosterops senegalensis A few seen in Mole NP and at Bobiri. Hyliotas Hyliotidae Violet-backed Hyliota Hyliota violacea ex. seen at Atewa. Starlings Sturnidae Copper-tailed (Glossy) Starling (E) Hylopsar cupreocauda 4 ex. from the canopy Walkway and in Bobiri.. Greater Blue-eared (Glossy) Starling Lamprotornis chalybaeus 6 ex. seen near Tono Dam. Lesser Blue-eared (Glossy) Starling Lamprotornis chloropterus Common in Burkina Faso and Mole NP. Bronze-tailed Starling Lamprotornis chalcurus 4 ex. seen near Tono Dam. Splendid (Glossy) Starling Lamprotornis splendidus Common in the rainforest. Purple (Glossy) Starling Lamprotornis purpureus Common in Burkina Faso and Mole NP.

52 Long-tailed Glossy Starling Lamprotornis caudatus Common in Burkina Faso, Tono Dam and Mole NP. Chestnut-bellied Starling Lamprotornis pulcher 10 ex. in Burkina Faso. Violet-backed Starling Cinnyricinclus leucogaster 3 ex. seen in a distance on Atawa Range Chestnut-winged Starling Onychognathus fulgidus Great views from the canopy Walkway. Narrow-tailed Starling Poeoptera lugubris Great views from the canopy Walkway and at Aboabo. Yellow-billed Oxpecker Buphagus africanus 2 ex. seen on the back of cows near White Volta. (Mads Elley)

53 Thrushes Turdidae Finsch s Rufous Thrush (NE) Stizorhina finschii 2 ex. in Kakum NP and another at Atewa. African Thrush Turdus pelios 2 ex. in Mole NP Chats, Old World Flycatchers Muscicapidae Forest Robin Stiphrornis erythrothorax Heard and seen in Kakum NP Snowy-crowned Robin-Chat Cossypha niveicapilla Great views of 1 ex. in Mole NP. Yellow-crowned Gonolek White-crowned Robin-Chat Cossypha albicapilla Great views of 2 ex. in Mole NP and seen trapped in Damongo Whinchat Saxicola rubetra 2 ex. in the dry area in Mole NP. 1 ex. in Shai Hills. White-crowned Cliff Chat Thamnolaea coronata A pair in Shai Hills seen well on the cliff. Northern Black Flycatcher Melaenornis edolioides 2 ex. seen in Mole NP Pale Flycatcher Bradornis pallidus 2 ex. in Mole NP. and in Shai Hills Spotted Flycatcher Muscicapa striata 1 ex. in Shai Hills.

54 Little-grey Flycatcher Muscicapa epulata 2 ex. from the canopy Walkway Dusky-blue Flycatcher Muscicapa comitata Good views of Kakum NP. Ussher s Flycatcher (E) Muscicapa ussheri 4 ex. seen at Aboabo Lead-colleredFlycatcher Myioparus plumbeus Nice views in Mole NP and in Shai Hills European Pied Flycatcher Ficedula hypoleuca Common in Damonga and in Mole NP. Chestnut-capped Flycatcher Erythrocercus mccallii A small family seeen from the canopy walkway. African Paradise Flycatcher Terpsiphone viridis Several seen in Nazinga and Mole Red-bellied Paradise Flycatcher Terpsiphone viridis A few in Kakum NP Scarlet-chested Sunbird Sunbirds Nectariniidae Fraser s (Scarlet-tufted) Sunbird Deleornis fraseri 1 ex. seen from the Kakum canopy walkway. Little Green Sunbird Anthreptes seimundi 1 ex. in Kakum NP.

55 Green Sunbird Anthreptes rectirostris 2 ex. aeen from the Kakum canopy walkway. Collared Sunbird Hedydipna collaris 2 ex. in Bobori FS. Pygmy Sunbird Hedydipna platura 2 ex. of this beatiful sunbird in Nazinga, 2 ex. in Mole NP. Green-headed Sunbird Cyanomitra verticalis 1 ex. in Kakum NP. Blue-throated Brown Sunbird Cyanomitra cyanolaema 2 ex. in Bobori FS, 2 ex. seen from the canopy walkway. Olive Sunbird Cyanomitra olivacea 1-2 ex. seen from the canopy walkway. Scarlet-chested Sunbird Chalcomitra senegalensis 5 ex. ringed in Damongo and several sightings in Mole NP Olive-bellied Sunbird Cinnyris chloropygius 2 ex. in Bobori FS, 6 ex. in Aboabo Tiny Sunbird Cinnyris minullus 2 ex. seen from the Kakum canopy walkway. Beautiful Sunbird Cinnyris pulchellus 2 ex. in Mole NP. Splendid Sunbird Cinnyris coccinigastrus 2 ex. ringed in Damongo Superb Sunbird Cinnyris superbus 3 ex. of this big sunbird in Aboabo. Copper Sunbird Cinnyris cupreus 2 ex. in Nazinga, 2 ex. in Mole NP. Old World Sparrows Passeridae Chestnut-crowned Sparrow-Weaver Plocepasser superciliosus Just one seen outside Mole NP. N. Grey-headed Sparrow Passer griseus A common species. Bush Petronia Gymnoris dentata A common species in Burkina Faso. Weavers, Widowbirds Ploceidae White-billed Buffalo Weaver Bubalornis albirostris 20 ex. at a nesting colony south of Ougaudougo Little Weaver Ploceus luteolus 20 ex. in Mole NP. Black-necked Weaver Ploceus nigricollis 10 ex. in Mole NP. Orange Weaver Ploceus aurantius Great views of a nesting colony at Hans Cottage.

56 Vitelline MaskedWeaver Ploceus vitelinus A common weaver in Nazinga. Village Weaver Ploceus cucullatus A common weaver. Vieillot s Black Weaver Ploceus nigerrimus 2 ex. in Bobiri Yellow-mantled Weaver Ploceus tricolor A small nesting colony in Kakum NP. Maxwell s Black Weaver Ploceus albinucha Good views in Aboabo. Orange Weaver Preuss s Weaver Ploceus preussi 2 ex. seen from the Kakum canopy walkway. Blue-billed (Gray s) Malimbe Malimbus nitens 1 ex. on the top of Atewa Range.. Red-headed Malimbe Malimbus rubricollis Seen dayly in Bobiri, Kakum and Atewa Crested Malimbe Malimbus malimbicus 1 ex. in Aboabo Red-headed Weaver Anaplectes melanotis A few seen in Nazinga and in Mole NP.

57 Red-billed Quelea Quelea quelea Common weaver in Nazinga Black-winged [Red] Bishop Euplectes hordeaceus Common weaver in Nazinga Northern Red (Orange) Bishop Euplectes franciscanus 10 ex. in Mole. Yellow-mantled Widowbird Euplectes macrourus Common weaver in Nazinga. Red-headed Malimbe Waxbills, Munias & Allies Estrildidae White-breasted Nigrita (Negrofinch) Nigrita fusconotus Daily sightings in Kakum NP. Grey-headed Nigrita (Negrofinch) Nigrita canicapillus 2 ex. seen in Bobiri FS. Red-winged Pytilia Pytilia phoenicoptera Great views of 2 ex. in Nazinga African Firefinch Lagonosticta rubricata 2 ex. in Shai Hills Bar-breasted Firefinch Lagonosticta rufopicta Small flock in Nazinga NP. Red-billed Firefinch Lagonosticta senegala Common in Burkina Faso and in Mole NP. Black-faced Firefinch Lagonosticta vinacea 2 ex. in Mole NP.

58 Red-cheeked Cordon-bleu Uraeginthus bengalus A common bird in Burkian Faso and northern Ghana. Ringed in Damongo. Lavender Waxbill Estrilda caerulescens 4 ex. in Mole NP. Orange-cheeked Waxbill Estrilda melpoda Seen in Nazinga NP and in Mole NP. Orange-cheeked Waxbill Black-rumped Waxbill Estrilda troglodytes 2 ex. in Mole NP. African Silverbill Euodice cantans A small flock in Nazinga Bronze Mannikin Lonchura cucullata Common bird in the north. Black-and-white Mannikin Lonchura bicolor 4 ex. near Hans Cottage. Indigobirds, Whydahs Viduidae Village Indigobird Vidua chalybeata Good views of 4 along the road in Burkina Faso Cameroon Indigobird Vidua camerunensisi A single bird along the road in Burkina Faso. Pin-tailed Whydah Vidua macroura 4 ex. near the restaurant i Kakun and 1 ex. near Atewa Range Exclamatory Paradise Whydah Vidua interjecta 1 male in Mole NP.

59 Wagtails, Pipits Motacillidae Western Yellow Wagtail Motacilla flava Small flocks of this european migrant seen near water in Burkina Faso, Mole and White Volta African White Pied Wagtail Motacilla aguimp 1 ex. on a rooftop at the Kakum Headquater Yellow-throated Longclaw Macronyx croceus 1 ex. seen and heard at Sakamono Lagoon. Plain-backed Pipit Anthus leucophrys Good view of a single bird in Shai Hills. Tree Pipit Anthus trivialis Small flocks in Mole NP and in Shai Hills. Finches Fringillidae White-rumped Seedeater Crithagra leucopygia Good views of 2 along the road in Burkina Faso Yellow-fronted Canary Crithagra mozambica Common bird in Nazinga NP. and in Mole NP. Buntings & Allies Emberizidae Cinnamon-breasted Bunting Emberiza tahapisi Common bird in Nazinga NP. Brown-rumped Bunting Emberiza afinis Fine but short vue of one bird in Mole NP. Cabani`s Bunting Emberiza Close up view just outside Mole. Breakfast (Mads Elley)

60 Annotated List of Mammals recorded (20 species) List by Hans Harrestrup Andersen Note: Names and taxanomical order of the land mammals follow that of The Kingdon Field Guide to African Mammals and some reptiles seen on Danish Ornithological Society s Burkina Faso and Ghana tour February 2 nd -14 th Elefant (Hans H. Andersen) Roan Antilope (Hans H. Andersen) Mammals: Olive Baboon (Papio Anubis), several in flocks Mole and Shai hills. Lowe s monkey (Cercopithecus (m.) lowei), one of six Mona monkey subsp. A few Kakum and Shai hills. Tantalus monkey (Cercopithecus athiops tantalus), a subsp. of Grivet monkey. Flocks of 4-5 Kazinga and Mole. Patas monkey (Cercopithecus patas). A few Shai hills. Senegal galago (Galago senegalensis). Probably this sp. seen in spotlight, Mole. Straw-coulored fruit bat (Eidolon helvum). This large, fruit-eating, bat is, according to Kingdon, typically sited near noise. Which is where we encountered a flock in the outskirts of Accra. Bat sp. Several small bats seen here and there. Rabbit sp. 2 rabbits seen in scrub, Mole. Our problem: Kingdon does not mention any sp. in Ghana. Fire-footed rope squirrel (Funisciurus pyrropus). One captive, Bobiri hotel garden. Green squirrel (Paraxerus poensis). Adult plus 3 imm. in- and outside nesting hole in tree 30 ms (90 feet) above ground. Canapy walkway, Kakum.

61 Marsh mongoose (Atilax palidonosus). 1 ex.at the swallow roost channel. Spotted hyena (Crocuta crocuta). Heard at night Nazinka and Mole. Long-tailed Pangolin (Manis tetradactyla)? 1 spotted, high up in a tree, by a few lucky participants. Canopy walkway (platform 5), Kakum. 3 sp. of this elusive, highly sought, animal occur in Ghana. The longtailed pangolin is highly aboreal and diurnal. This makes our sighting probably of this species. Mouse sp. 1 Nazinga. Scared from hide, then jumped into the hotel pool. Caught swimming for dear life in net by two participants and brought back to terra firma. African elephant (Loxodonta Africana). Several groups Mole and Kakum. One matriark, leading a juvenile, got pissed with our bus, then attacking the vehicle. Probably a mock attack. Our competent driver did not care to call it s bluff and whiskered the bus away. Flocks in the lake at Hans cottage. Common warthog (Phacocoerus aethiopicus). Common and quite tame, Mole. Lake Chad buffalo (Syncerus brachyceros). 1 female, Mole. A split from Cape buffalo according to Handbook of the Mammals of the World, vol. 2. Lake Chad Buffalo (Hans H. Andersen)

62 Bushbuck (Tragelaphus scriptus). Common Kakum and Mole. Royal antilope (Neotragus pygmaeus). Two poached and quite dead, probably this sp. seen from the bus while passing through a village. Africa s smallest antilope. Kob (Kobus kob). Common Mole. Flock of approx. 80 seen Shai Hills Kob (Hans H. Andersen) Bushbuck (Hans H. Andersen) Waterbuck (Kobus ellipsiprymnus). A few Mole. Roan (Hippotragus equinus). 1 ad. stallion of this magnificent horse antilope Nazinga. Litt.: The Kingdon Pocket guide to African mammals. Princeton Pocket Guides 2004.

63 Reptiles: Nile crocodile (Crocodilus nilotidus). Several Mole and Kakum. 3-4 sp. of lizards. Among these Red-headed rock agama, common in S. Ghana. Monitor lizard sp. (Varanus sp.). A few here and there. Nile Crokodile (Hans H. Andersen) Insects: Very annoying mosquitoes at the hotel, Ougadougo. Lots of even more annoying small flies in burnt areas. Many beautiful butterflies, Army ants sp. and beetles sp. inside the rain forest. Butterfly (Hans H. Andersen) Butterfly (Hans H. Andersen)

64 Dreamteam Har I spørgsmål til rapporten eller ønsker I gode råd til en rejse til Ghana, er I velkomne til at kontakte mig. alex.rosendal@mail.tele.dk

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen. DAGS PROGRAM 1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.. 2. dag Tidligst næste morgen kører vi langsom sydpå gennem tør savanne med mange stop

Læs mere

Burkina Faso and Ghana II

Burkina Faso and Ghana II Burkina Faso and Ghana II 16th February to 1st March 2013 DOF Travel By: Niels Riis Introduction Since 2008 the Danish Ornithological Society, DOF/BirdLife Denmark has carried a migratory birds programme

Læs mere

Senegal. 27 december januar Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos)

Senegal. 27 december januar Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos) Senegal 27 december 2019 7 januar 2020 Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos) Med Fågelguidning AB til det spændende Senegal. I 12 dage skal vi besøge Senegal, det vestligste land

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou Goa Indien 4 17. januar 2018 Vernal Hanging Parrot (Lericulus vernalis) (Foto: Leon Berthou) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den 4. 17. januar 2018 afholdt

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

GOA Indien Den december 2001.

GOA Indien Den december 2001. GOA Indien Den 6. 20. december 2001. NETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Københavnsafdelingen Leon Berthou og John Speich Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 2 TURPROGRAM...

Læs mere

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Ghana 13.-25. november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Woodland Kingfisher Dansk Ornitologisk Forening har i en del år haft et trækfugle program i Ghana, som vi efterhånden har hørt en del om. Derfor

Læs mere

Uganda. 9. til 23. februar 2014

Uganda. 9. til 23. februar 2014 Uganda 9. til 23. februar 2014 Deltagere: Annemarie Kaack, Bodil Rytter, Lilly Sørensen, Hans Rytter, Kurt Kaack Hansen og Niels Bomholt, alle fra Fyn. Fotos: Lilly Sørensen, tekst: Niels Bomholt Vi havde

Læs mere

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Nepal 2/3 til 13/3 2018 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Himalaya Grib Indledning Nepal med dets høje bjerge havde længe stået på ønskelisten. Ved at gennemlæse tur rapporter og på anbefaling

Læs mere

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT Goa - India 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen BRAHMINY KITE, ADULT DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord: Fra den 4. 19. december 2006 afholdt DOF-Travel sin

Læs mere

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i,

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Goa Indien 25/2 10/3 2005

Goa Indien 25/2 10/3 2005 Goa Indien 25/2 10/3 2005 Af Niels Bomholt Charterbranchen har opdaget Goa og det samme har fuglefolket. Og det forstår man efter at have været der. Det er nemt at komme dertil, og det er nemt at få arrangeret

Læs mere

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea Fugleliste Rumænien Dato: 28. maj 4. juni 2016 Guide: Jan Hjort Dag 1. København Bukarest - Tulcea Dag 2. Donau Deltaet (Tulcea - Crisan) Dag 3. Donau Delteat (Crisan Caroaman - Crisan) Dag 4. Donau Deltaet

Læs mere

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Fugleliste Rumænien Dato: 25. maj 1. juni 2016 Guide: John Frikke Dag 1. Bukarest Tulcea Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Dag 3. Somova Stenbrud Parches Somova

Læs mere

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Goa - India 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen COMMON KINGFISHER, PHOTO: THOMAS W. JOHANSEN DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark ITINERARY Tirsdag 2/1 Afrejse fra Kastrup

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 INET-Version Af Benth Micho Møller, Klirer-holdet Turens pris: 13.000 inkl. Fly Kastrup-Banjul (via Tenerife) retur, overnatning Paradise Inn Lodge,

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Red-Throated Bee-eater/Foto: Michael P. Petersen. DOF Travel Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening John Speich Forord Fra den 6. - 20. december 2007 afholdt

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Goa Indien januar 2019

Goa Indien januar 2019 Goa Indien 17. 30. januar 2019 Blue-capped Rock Thrush / Foto: Søren DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Søren Sørensen 1 Goa 17. - 30.1 2019 Carambolin Paddyfields 19.1 Foto: Søren

Læs mere

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Surinam 2.-16. februar 2017 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Når vi fortæller, at vi har været i Surinam, ser folk ret spørgende ud. Så vi iler med et kort, der viser beliggenheden. Som det

Læs mere

Kenya. 12. november - 7. december 2010. Af Søren Skov

Kenya. 12. november - 7. december 2010. Af Søren Skov Kenya 12. november - 7. december 2010 Af Søren Skov 1 Forord: Det blev et sandt afrikansk eventyr, da DOF Travel i dagene 12. november - 7. december 2010 besøgte Kenya i Østafrika. Vi fik set nogle af

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Goa Indien januar 2017

Goa Indien januar 2017 Goa Indien 5. 18. januar 2017 Spotted Owlet (Hans Peter) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 5. 18. januar 2017 afholdt DOF Travel atter stortur til den

Læs mere

Indien november Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh

Indien november Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh Indien 17 30 november 2019 Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh Med Fågelguidning AB til det fantastiske fugleland Indien. I to uger skal vi besøge det nordlige Indien med den frugtbare

Læs mere

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Gambia. DOF Travel. 8. - 22. januar 2014. Birdlife Denmark John Speich. Green Turaco: Karen/Flemming

Gambia. DOF Travel. 8. - 22. januar 2014. Birdlife Denmark John Speich. Green Turaco: Karen/Flemming Gambia 8. - 22. januar 2014 Green Turaco: Karen/Flemming DOF Travel Birdlife Denmark John Speich Forord. Fra onsdag den 8. - onsdag den 22. januar 2014 afholdt DOF Travel sin tredie Gambia-tur, dog uden

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge

Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Turledere: Peter Lafrenz og lokalguide Alfred Twinomujuni Få en ekstraordinær og intens oplevelse sammen med bjerggorilaer og træskonæb Vi genturen

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Tanzanias nordlige højdepunkter

Tanzanias nordlige højdepunkter Tanzanias nordlige højdepunkter Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande, Tanzania. Vi koncentrerer

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide: Stig Jensen. Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide: Stig Jensen. Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi Dato: 30. april 8. maj 2017 Guide: Stig Jensen Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi Dag 2. Tbilisi-Ananuri-Gudauri-Kazbegi (Stepantsminda) Dag 3. Kazbegi-området Dag 4. Kazbegi-området Dag 5. Kazbegi-Gudauri-Ananuri-Tbilisi-Sighnaghi

Læs mere

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland En startpakke til Cairns i Queensland, Australien Start jeres rejse Down Under i Cairns på den bedste måde. Vi har samlet fly og de første nætter i en samlet

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

FAKTA ARK. Én svale gør ingen sommer men den gør hvad den kan

FAKTA ARK. Én svale gør ingen sommer men den gør hvad den kan FAKTA ARK Én svale gør ingen sommer men den gør hvad den kan Lang og farlig rejse Svalerne er indbegrebet af den danske sommer og deres ankomst i april varsler sommerens komme. Før i tiden troede man,

Læs mere

Goa Indien 28. november 13. december 2013

Goa Indien 28. november 13. december 2013 Goa Indien 28. november 13. december 2013 Intermediate Egret, Whistling Ducks og Purple Swamphen ved Carambolin Lake. Foto: Brian DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord Dette

Læs mere

Fugle af to verdener kortlægning af danske fugles træk til Afrika viser vejen for vidensbaseret beskyttelse af trækfugle

Fugle af to verdener kortlægning af danske fugles træk til Afrika viser vejen for vidensbaseret beskyttelse af trækfugle Fugle af to verdener kortlægning af danske fugles træk til Afrika viser vejen for vidensbaseret beskyttelse af trækfugle? Anders P. Tøttrup DOF SV 15. Marts 2013 Aristoteles (ca. 300 fkr): Fuglene forvandler

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

TANZANIA. juni - juli 2003

TANZANIA. juni - juli 2003 TANZANIA juni - juli 2003 Serengeti N.P. - Ngorongoro C. A. - Tarangire N.P. - Lake Manyara N.P. - Arusha N.P. - Mkomazi N.P. - West and East Usambaras - Pangani River - Pugu Hills af Ole Zoltan Göller

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Sri Lanka 1.februar 17.februar 2019

Sri Lanka 1.februar 17.februar 2019 Sri Lanka 1.februar 17.februar 2019 DOF TRAVEL Forord Denne tur var den anden af to ture med identiske ruter i januar og februar 2019 og næsten identisk med tidligere ture med DOF Travel. Vi mødte et fint

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Tag venner og familie med på en forrygende safari på Klaserie River Safari Lodge i Sydafrika. Klaserie River Safari Lodge er en mindre safari lodge med kun

Læs mere

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde.

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde. Solskin, badestrande og regnskov 15 dage fra kr. 22.598,- p.p. når to rejser sammen En rundrejse i bil i det sydlige Queensland med nationalpark, 4WD safari på verdens største sand, smukke sandstrande,

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Denne dag blev det heller ikke til en kudu.

Denne dag blev det heller ikke til en kudu. DRØMMEN OM AFRIKA Den 28. januar sidst på eftermiddagen ankom vi til Matswani, forventningerne var store, spændingen og humøret var helt i top. Vi fik en dejlig velkomst og et glas champagne.. Det hele

Læs mere

Systematisk artsliste

Systematisk artsliste Systematisk artsliste 1 Systematik samt videnskabelige og engelske navne følger Stevenson & Fanshawe (2001), hvis systematik er baseret på Britton (1980). Denne nye feltbog indeholder alle arter registreret

Læs mere

Californien rundt i bil

Californien rundt i bil Californien rundt i bil San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne, gadecafeer, søløvekolonien, museet på det topsikrede

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder KENYA November 2013 En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder Foreløbigt program 16 november 2013: Afgang København 17 november 2013: Nairobi Mt. Kenya Efter morgenmad kører vi nordpå mod Castle Forest

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias nordlige højdepunkter 11 dage Kontakt os for pris T arangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande,

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Sri Lanka januar 2018

Sri Lanka januar 2018 Sri Lanka 13. 28. januar 2018 Foto Ingelise: Endemisk og markant karakterart, Yellow-fronted Barbet DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Indhold Forord s. 2 / Dagsprogram s.3 / Oversigtskort

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Rocky Mountains til fods

Rocky Mountains til fods Rocky Mountains til fods En rejse hvor I skal vandre i den smukke Canadiske natur Tag med på en aktiv rejse, hvor I kommer helt tæt på den Canadiske natur i Rocky Mountains. På denne aktive rejse får I

Læs mere

Vejlerne april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen

Vejlerne april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen Vejlerne 20.-22. april 2018 Tekst: Merry Sunke / Foto: Jens Kjær Larsen I weekenden den 20.-22. april 2018 deltog min mand og jeg i en fugletur til Vejlerne i Nordjylland arrangeret og guidet af Niels

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

Goa Indien 4. 17. december 2014

Goa Indien 4. 17. december 2014 Goa Indien 4. 17. december 2014 Yellow-browed Bulbul. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord DOFtravel-udvalget besluttede på et sent tidspunkt, at der også skulle

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Masai Safari i Kenya ,- 8 dage. Ring

Masai Safari i Kenya ,- 8 dage. Ring Masai Safari i Kenya Ønsker I den ægte safarifølelse, hvor I kommer i nærkontakt med naturen, dyrene og lokalbefolkningen? Så er denne safaritur noget for jer! På denne safarirejse skal I bo på camps,

Læs mere

Californien September 2011

Californien September 2011 Californien 4.-20. September 2011 Jan Hjort Christensen Page 1 Indledning En DOF-Tur til Californien har i gennem en del år spøgt i mit hoved, allerede fra første gang jeg besøgte staten i år 2000. Muligheden

Læs mere

BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL

BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL Dato: 12. 08 2019 BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL Familiær og afslappet stemning med mulighed for mange aktiviteter Tlf.: (+45) 56 36 25 45 www.safarieksperten.dk info@safarieksperten.dk Safari Eksperten

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere