erne tallet erne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1560. 1606. 1660-1730 erne. 1682. 1700. 1720. 1765. 1759. 1798-1804. 1800-tallet. 1849. 1970-1990 erne. 1993-1996. 2002. 2004. 2005. 2006. 2013."

Transkript

1

2 Tidslinje Frederiksborg Slot påbegyndes. Slotshaven anlægges som urtehave og lysthave Christian d. 4. får bygget Rosenborg Slot og anlagt Kongens Have i renæssancestil erne. Kongens Have bliver delvist omlagt til barokhave Storkansler Frederik Ahlefeldt og hans søn får opført Gråsten Slot I begyndelsen af 1700-tallet får Frederik d. 4. bygget Frederiksberg Slot. Frederiksberg Have anlægges som barokhave Fredensborg Slot påbegyndes. Slotshaven anlægges som barokhave Bernstorff Slot bygges. Bernstorff Slotshave anlægges som en fransk rokokohave Gråsten Slot genopbygges efter slotsbranden i 1757 og barokhaven omlægges til romantisk have Frederiksberg Have omlægges fra barokhave til romantisk have 1800-tallet. I starten af 1800-tallet omlægges en del af Frederiksborg Slotshave og Kongens Have til landskabshaver i romantisk stil Grundloven indføres. En del af Danmarks slotte, slotshaver og historiske haveanlæg bliver statsejendom erne. Alléerne i Fredensborg Slotshave genskabes Barokhaven i Frederiksborg Slotshave genskabes Nordmandsdalen i Fredensborg Slotshave genindvies Vandfaldet i Frederiksberg Have genskabes Trækfærgen ved Andebakkeøen i Frederiksberg Have genskabes I anledning af Renæssanceåret genskabes en del af sporene fra Christian d. 4. s lysthave i Kongens Have Indvielse af Brede Allé i Fredensborg Slotshave

3 Gråsten Slotshave den engelske blomsterhave Da det første Gråsten Slot var brændt i 1757, blev det genopbygget af hertugerne af Augustenborg. Samtidig valgte de at anlægge en romantisk landskabshave med slyngede stier, busketter og små lysthuse. I dag ejes slottet af staten, og haven fremstår som en engelsk inspireret blomsterhave. Siden kronprins Frederik (d. 9.) blev gift med prinsesse Ingrid i 1935, har Gråsten Slot stået til rådighed for Kongehuset, der bruger det som sommerbolig. På vandring gennem haven kan besøgende få indblik i landskabshavens mange kendetegn med slyngede stier, busketter og små lysthuse. Landskabshaven blev udformet med udgangspunkt i omgivelserne, der bød på både skov, marker, bakkedrag og søer. Således blev der skabt en glidende og enestående overgang mellem slotshaven og det omgivende landskab. Dronning Margrethe fortsætter sine forældres mangeårige tradition med at bruge Gråsten Slot til sommerophold og sætter i dialog med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme sit præg på havens farveholdninger og plantevalg. Slotshaven åbner hver dag kl og lukker kl fra den 1. november februar, kl. 18 i marts, april og oktober, kl. 20 fra 1. maj 30. september. Slotskirken er åben 1. april 31. oktober: onsdage og lørdage, samt søn- og helligdage kl Haven og kirken er dog lukket, når Kongehuset benytter Gråsten Slot.

4 Bernstorff Slotshave den landskabelige lystskov Bernstorff Slot blev bygget i midten af 1700-tallet af udenrigsminister J.H.E. Bernstorff. Haven blev anlagt som en fransk rokokohave med et væld af eksotiske planter, frugter, træer og en urtehave. Da Christian d. 9. overtog haven i 1854 var mange af havens udenlandske træer og planter gået tabt og køkkenhaven var gået i forfald. Derfor besluttede haveinspektør Rudolph Rothe, at slotshaven fremover skulle fremstå som et stykke idyllisk sjællandsk natur, med åbne græssletter og danske træer. Det er dette element af nationalromantisk lystskov, som Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme i dag ønsker bevaret og styrket, og som besøgende kan opleve den dag i dag. Under Christian d. 9. kom køkkenhaven, gartneriet og frugthaven atter til at bugne af frugt og grønt, og dronning Louise sørgede for at haven fik både en rosenhave, en svensk villa og en svanedam, som stadig er en del af den nuværende slotshave. Bernstorff Slotshave bruges i dag til både løbeture, gåture, og hundeluftning. I sommerhalvåret er de store plæner et oplagt mål for skovture, og om vinteren er kælkebakken ved gartneriområdet et populært sted for børnefamilier. Slotshaven er åben for publikum hele året. Bernstorff Slot benyttes som hotel- og konferencecenter.

5 Frederiksberg Have den romantiske landskabshave I begyndelsen af 1700-tallet byggede Frederik d. 4. Frederiksberg Slot. Slotshaven blev anlagt, som en stram, symmetrisk barokhave med kaskadeanlæg, lindealleer og smukke parterrebede. Men havemoden skiftede og fra omlagde Frederik d. 6. haven til en romantisk landskabshave med plads til sanselig fordybelse. Kaskaden og de symmetriske bede forsvandt til fordel for åbne græsklædte sigtelinjer indrammet af varierende beplantning, slyngede stier og vandkanaler med eventyrlige små broer. Den romantiske landskabshave er skabt til at gå på opdagelse i, og havens besøgende kan stadigvæk gå på opdagelse og finde den kølige kildegrotte, et eksotisk kinesisk lysthus, et Apistempel og et brusende vandfald. Inspirationen kom fra England, hvor haverne nu skulle ligne de romantiske iscenesættelser, som landskabsmalerne skabte. Frederiksberg Have er åben hver dag året rundt. Haven åbner kl. 7 og lukker mellem kl. 17 og 22 afhængig af årstiden. Det Kinesiske Lysthus er åbent fra 1. maj til 1. september hver søndag kl Der er gratis adgang.

6 Fredensborg Slotshave den franske barokhave Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største barokhaveanlæg og bærer en stor kulturhistorisk værdi. Barokhaven blev anlagt under Frederik d. 4. i perioden under ledelse af hof- og havearkitekten, Johan Cornelius Krieger. Krieger lagde grunden til havens struktur med de syv lange, lige alléer, der stod som stråler ud fra slottets havefacade i en bred vifteform, og som stadigvæk kan opleves i dag. Under Frederik d. 5. s regeringstid omlagde arkitekten N.H. Jardin en del af haven. Han var inspireret af Solkongens prægtige slotshave i Versailles og takket være ham, blev den centrale Brede Allé anlagt som et græstæppe flankeret af en dobbelt allé, der understregede det dybe perspektiv ud i landskabet. Langs med alléen blev der opstillet skulpturer udført af Johannes Wiedewelt, og alléen fremstod som et sublimt eksempel på samspillet mellem bygnings-, have- og billedhuggerkunst. Dette samspil kan stadigvæk opleves i den nuværende slotshave. Den offentlige del af slotshaven er altid åben og byder på både kulturhistoriske og naturskønne oplevelser for hele familien. I juli måned er der gratis adgang til Den Reserverede Have og mod entré er der adgang til rundvisning på slottet.

7 Frederiksborg Slotshave - den italienske barokhave Da Fredrik d. 4. blev konge i 1699 havde barokken afløst renæssancen, og ude i Europa demonstrerede fyrsterne nu deres magt, ved at anlægge storslåede og stramt anlagte barokhaver med brusende vandkaskader, symmetriske parterrebede og eksotiske baljeplanter. Barokhaverne signalerede både menneskets magt over naturen og kongens magt over riget. Ved Frederiksborg anlagde hof- og havearkitekt Johan Cornelius Krieger fra en italiensk inspireret barokhave på det skrånende terræn overfor slottet. Haven fik en bred kaskade i midteraksen og smukke parterrebede og busketter. For første gang udgjorde haven, slottet og søen en helhed. Med tiden gik barokhaven imidlertid af mode og forfaldt, men i 1996 kunne Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme indvie den genskabte barokhave, og i dag er det atter muligt at opleve den storslåede barokstil i slotshaven ved Frederiksborg. Du kan få mere viden om barokhavens historie i den gratis udendørs udstilling ved Café Havehuset. Her er der plancher, mobilguide med personskildringer og udstillede genstande med tilknytning til havens historie. Det er også muligt at lytte til en mobilguide med 6 poster i selve barokhaven. Den genskabte barokhave er åben dagligt fra kl. 10 til solnedgang dog senest kl. 21.

8 Kongens Have en renæssancehave I starten af 1600-tallet opførte Christian d. 4. lystslottet Rosenborg uden for Københavns volde. I tilknytning til slottet anlagde kongen en renæssancehave efter tidens mode. Haven var både til nytte og fornøjelse, og her kunne han underholde sine gæster med ringridning, nyde sine roser og høste helbredende urter og grøntsager til husholdningen. Også i dag kan besøgende opleve elementer af renæssancemoden i haven. De ses fx i det net af stier og kvadratiske plantefelter, der stadigvæk er bevaret i Kongens Haves stisystem. Du kan også finde inspirationen fra renæssancen i det runde springvand og den firkantede ruminddeling. For at styrke havens oprindelige renæssanceudtryk har Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme desuden anlagt Krumspringet og lysthaven ved slottet med blomster og baljeplanter. Kongens Have har været åben for publikum siden 1770 erne og er i dag et populært åndehul og en attraktion for mange københavnere og turister. I haven findes også en legeplads og boldbaner, der kan benyttes frit. Kongens Have er åben hver dag året rundt. Haven åbner kl. 7 og lukker mellem kl. 17 og 22 afhængig af årstiden.

9 SLOTSHAVERNE FORTÆLLER HAVEKUNSTENS HISTORIE TAG PÅ EN TIDSREJSE gennem de kongelige slotshaver. Her får du mulighed for, at opleve havekunstens udvikling gennem de sidste 400 år samtidig med at du nyder havernes forskellige oplevelsesmuligheder og scenerier. De tre store stilperioder i havekunstens historie er renæssancen, barokken og romantikken. De er udtryk for skiftende tiders vidt forskellige opfattelser af, hvordan naturen skulle arrangeres og respekteres. DEN HISTORISKE VANDRING starter på renæssancens kvadratiske stisystemer i Kongens Have og fortsætter gennem parterret i den italienskinspirerede barokhave ved Frederiksborg til lyden af den rislende kaskade. Dernæst går turen til den franskinspirerede barokhave ved Fredensborg, der minder om Solkongens prægtige slotshave i Versailles. Ad slyngede stier går vejen videre gennem romantikkens landskabshaver fra den tidlige romantik med eksotiske lysthuse i Frederiksbergs Have til de åbne vidder og tætte skovpartier i Bernstorffs Slotshave. Rejsen ender i den engelsk inspirerede blomsterhave i Gråsten. HAVEANLÆGGENE overgik fra Kongehuset til den danske stat, efter Grundlovens indførelse i 1849 og det er i dag Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, der udvikler, vedligeholder og nyttiggør haverne ud fra en strategi om at vise havekunstens historiske udvikling i Danmark. DET ER STYRELSENS MÅL at sikre, at disse store stilperioder er tydeligt eksemplificeret i de kongelige slotshaver, og dette kræver bevidste valg, da de fleste haver er anlagt i takt med modens skiften: Fra renæssance til barok og fra barok til romantik. Dog er der i hver enkelt have én særlig epoke, der har været den mest indlysende at fremhæve. De slotshaver som styrelsen varetager, repræsenterer dermed samtlige af de betydningsfulde stilperioder i havekunstens historie.

10 Hold arrangement i naturskønne og historiske omgivelser Slotshaverne byder på naturskønne, kulturhistoriske omgivelser og masser af stemning. Du har mulighed for at afholde forskellige arrangementer i de fleste af haveanlæggene. Derudover er det også muligt at leje følgende faciliteter: Tehuset i Bernstorff Slotshave, der er omgivet af en farvestrålende rosenhave. Huset kan skabe en idyllisk ramme om fx bryllupsreceptioner, andre receptioner og foredrag. Paradehuset, der er et gammelt fredfyldt drivhus midt i garteriområdet i Bernstorff Slotshave, hvor glasvæggene skaber udsyn til både himmel og have. Huset er ideelt til receptioner og mindre udstillinger.

11 Det Kinesiske Lysthus i Frederiksberg Have, der ligger på kineserøen midt i haven. Her kan dine gæster indfange havens eventyrlige stemning på terassen foran lysthuset, hvor der kan afholdes receptioner og lignende. På Styrelsen for Slotte og Kulturejendommes hjemmeside kan du læse mere om slotshaverne eller booke et arrangement. Du kan desuden kontakte Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme på slotshave@slke.dk.

12 Adresser: Rosenborg Slot og Kongens Have Øster Voldgade 4A 1350 København K Frederiksborg Slotshave Rendelæggerbakken Hillerød Fredensborg Slot og Slotshave Slottet 1B 3480 Fredensborg Frederiksberg Have Frederiksberg Runddel 2000 Frederiksberg Bernstorff Slot og Slotshave Jægersborg Allé Gentofte Gråsten Slot og Slotshave Slotsbakken 6300 Gråsten H.C. Andersens Boulevard København V. Tlf

oplev FReDeRIKSBoRG SloTShave BaRoKhaveN og landskabshaven

oplev FReDeRIKSBoRG SloTShave BaRoKhaveN og landskabshaven oplev FREDERIKSBORG SLOTShave BAROKHAVEN OG LANDSKABSHAVEN N ØDAM BADSTUEDAM SLOTSSØ 0 100 200 METER frederiksborg slot terrasserne i barokhaven monogrammerne kaskaden Optisk bedrag egestykket bygningerne

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave N DRONNINGEPORTEN SØLVGADE BOLDBANER ØSTER VOLDGADE ROSENBORG SLOT BOULESBANE KRONPRINSESSEGADE GOTHERSGADE KONGEPORTEN Rosenborg Slot 0 50 100 METER

Læs mere

oplev SOrgenfri VED mølleåen

oplev SOrgenfri VED mølleåen oplev SOrgenfri slotshave LANDSKABSHAVEN VED mølleåen Skovbrynet FUGLEVAD STATION N MØLLEÅEN Kongevejen SORGENFRI SLOT Lyngby Hovedgade LYNGBY SØ sorgenfri SLOT Den gamle køkkenhave MØLLEÅEN DRONNINGEKILDEN

Læs mere

fredensborg slotshave

fredensborg slotshave En kongelig have affære gennem 30 0 år fredensborg slotshave barokkens levende kunstværk Haver er levende kunstværker, der gror og udvikler sig dag for dag. Gennem århundreder har havearkitekter restaureret

Læs mere

oplev frederiksberg have

oplev frederiksberg have oplev frederiksberg have Den romantiske landskabshave SØNDRE FASANVEJ N SCHWEIZERHUS ROSKILDEVEJ ELEFANTHUS ZOO FASANGÅRD 4 5 SØNDERMARKEN FREDERIKSBERG SLOT DET KGL. DANSKE HAVESELSKABS HAVE FREDERIKSBERG

Læs mere

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 2 Bernstorff Slotshave 1850 erne Bernstorff Slotshaves historie Bernstorff Slotshave eller Bernstorffsparken, som den ofte også kaldes

Læs mere

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 Bernstorff Slotshaves historie Bernstorff Slotshave eller Bernstorffsparken, som den ofte også kaldes er en nationalromantisk landskabshave,

Læs mere

Liv & lys i Søndermarken. Byens Netværk Tekst og foto: Mathilde V. Schjerning

Liv & lys i Søndermarken. Byens Netværk Tekst og foto: Mathilde V. Schjerning Liv & lys i Søndermarken Byens Netværk 31.05.12 Tekst og foto: Mathilde V. Schjerning Søndermarken er ved at gennemgå en spændende udvikling og renovering. Parkens kulturhistoriske landskaber og bygningsværker

Læs mere

Altid fordelagtig. Oplev Puccinis klassiker Tosca i Operaen. Oplev Puccinis klassiker Tosca i Operaen i København

Altid fordelagtig. Oplev Puccinis klassiker Tosca i Operaen. Oplev Puccinis klassiker Tosca i Operaen i København Oplev Operaen Tosca, Louisiana og Fredensborg Slotshave 2 dage i april Altid fordelagtig Oplev Puccinis klassiker Tosca i Operaen Klub Tidende inviterer dig nu med på en fortryllende 2-dages tur til hovedstaden.

Læs mere

NY KIOSK OG TOILETTER I FREDERIKSBERG HAVE 28.03.2014 Bertelsen & Scheving arkitekter MAA aps

NY KIOSK OG TOILETTER I FREDERIKSBERG HAVE 28.03.2014 Bertelsen & Scheving arkitekter MAA aps NY KIOSK OG TOILETTER I FREDERIKSBERG HAVE 28.03.2014 Bertelsen & Scheving arkitekter MAA aps 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 05-11 EKSISTERENDE FORHOLD 05 / HISTORISK RIDS 07 / PAVILLONER I HAVEN 9/ STEDET

Læs mere

CLAUSHOLM. Haven fortæller en historie om vandets mange udtryksformer... HERREGÅRDSHAVER. Havens historie. Realisering

CLAUSHOLM. Haven fortæller en historie om vandets mange udtryksformer... HERREGÅRDSHAVER. Havens historie. Realisering HERREGÅRDSHAVER CLAUSHOLM Haven fortæller en historie om vandets mange udtryksformer... Havens historie Clausholm Slot er med staldgård og park et af de første og mest karakteristiske barokanlæg i Danmark.

Læs mere

oplev Søndermarken Den historiske folkepark

oplev Søndermarken Den historiske folkepark oplev Søndermarken Den historiske folkepark BAG SØNDERMARKEN VALBY LANGGADE N SØNDRE FASANVEJ PILE ALLÉ ZOO ROSKILDEVEJ FREDERIKSBERG SLOT 0 100 200 METER Statue af Adam Oehlenschläger Norske Hus Mindehøjen

Læs mere

Kulturvision Charlottenlund. Kulturkonference Charlottenlund Slot 2015

Kulturvision Charlottenlund. Kulturkonference Charlottenlund Slot 2015 Kulturvision Charlottenlund Kulturkonference Charlottenlund Slot 2015 Charlottenlund Skov Charlottenlund Slot Slotshaven Slotsalléen Kavalergården Garagebygning Akvariet Laboratoriet Mandskabsbygning Vaskehuset

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 03. maj 2012. Uge 19, torsdag 10. maj 2012 10/05/2012 14:35. 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 03. maj 2012. Uge 19, torsdag 10. maj 2012 10/05/2012 14:35. 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode Side 1 Uge 19, torsdag 10. maj 2012 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode Mange drømmer om deres eget drivhus, hvor de kan trodse det kølige danske klima og pusle med planter eller nyde en kop kaffe - fra

Læs mere

Lidt om alléerne i Fredensborg Slotshave

Lidt om alléerne i Fredensborg Slotshave Lidt om alléerne i Fredensborg Slotshave af fhv. overbibliotekar Ernst Tursø Generelt Før Fredensborg Slot blev opført, lå der på stedet en gård ved navn»østrup«. Den blev købt af Christian V i 1678, og

Læs mere

Kulturarvsstyrelsen Att: vicedirektør Anne Mette Rahbæk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Sønderborg, 20.11.08/pd/ia Jr. 1.

Kulturarvsstyrelsen Att: vicedirektør Anne Mette Rahbæk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Sønderborg, 20.11.08/pd/ia Jr. 1. Kulturarvsstyrelsen Att: vicedirektør Anne Mette Rahbæk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Sønderborg, 20.11.08/pd/ia Jr. 1.3 Til tentativlisten for Verdenskulturarven, kategorien: kulturarv,

Læs mere

Havedrømme og afstemning af forventninger

Havedrømme og afstemning af forventninger og afstemning af forventninger Haveidealer barokhaven, landmandshaven og den engelske landskabshave De historiske idealer ses ofte i byens offentlige parker. Til gengæld er mange af vores boligområder

Læs mere

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 3-4 Hillerød-Ballerup. Frederiksborg slot

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 3-4 Hillerød-Ballerup. Frederiksborg slot Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 3-4 Hillerød-Ballerup Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

UDFLUGTER & BUSSELSKABER 2018

UDFLUGTER & BUSSELSKABER 2018 UDFLUGTER & BUSSELSKABER 2018 BESØG EVENTYRLIGE GAVNØ Besøg Gavnø Slot og Slotspark - entréen giver adgang til hele området. Entré for busselskaber kr. 99,00 pr. person. Gratis entré + kaffe og kage til

Læs mere

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HOVEDSTAD. Rosenborg Slot og Kongens Have 1.6

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HOVEDSTAD. Rosenborg Slot og Kongens Have 1.6 VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HOVEDSTAD Rosenborg Slot og Kongens Have 1.6 1.6 ROSENBORG SLOT OG KONGENS HAVE Stedet Kulturmiljøet omfatter Kongens Have og Rosenborg Slot. Det afgrænses

Læs mere

OPLEV SPØTTRUP BORG OG HAVEANLÆG

OPLEV SPØTTRUP BORG OG HAVEANLÆG OPLEV SPØTTRUP BORG OG HAVEANLÆG VELKOMMEN I MIDDELALDEREN N BORGGÅRDEN BISPESALEN DANSESALEN VÆGTERGANGENE Loftet VOLDENE UDSIGT TIL SPØTTRUP SØ LÆGEURTEHAVEN PICNICOMRÅDE FRUGTHAVE Legeplads Spøttrup

Læs mere

KORTEGAARD.DK. Vi vil være Danmarks bedste anlægsgartnerfirma. Prøv at teste os! Danske træer til danske anlæg. Vi gør Danmark grønnere

KORTEGAARD.DK. Vi vil være Danmarks bedste anlægsgartnerfirma. Prøv at teste os! Danske træer til danske anlæg. Vi gør Danmark grønnere 4 En tidsrejse i havekunstens historie 10 50 år på legepladsen 14 Dårlige ledningsgrave får bæreevnen til at falde 16 Parktræet faldt og dræbte en bilist 20 20 års udfordringer i parkforvaltningen 26 Bytræarboret

Læs mere

Prins Henriks dødsfald og bisættelse

Prins Henriks dødsfald og bisættelse Prins Henriks dødsfald og bisættelse 1934-2018 Prins Henriks sidste rejse torsdag den 15. februar 2018 klokken 10.00. Prins Henriks båre blev kørt i rustvogn fra Fredensborg Slot, efterfulgt af den nærmeste

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Natur - H.C. Andersen Haven

Natur - H.C. Andersen Haven Natur - H.C. Andersen Haven Park med ådal og bymæssigt præg Eventyrhaven er på 2,8 ha (28.000 kvm) og hovedindtrykket af en stille og frodig park er bevaret fra parkens tidligste år. En stor kvalitet ved

Læs mere

Udflugter & busselskaber 2020

Udflugter & busselskaber 2020 Udflugter & busselskaber 2020 EVENTYRET BEGYNDER PÅ GAVNØ Besøg Gavnø Slot og Slotspark Entréen giver adgang til hele området. Entré for busselskaber kr. 100,00 pr. person. Gratis entré + kaffe og kage

Læs mere

Rådhuspladsens historie

Rådhuspladsens historie Rådhuspladsens historie I middelalderen løb bymuren med Vesterport omtrent der, hvor vi finder Vester Voldgade i dag. Det er bymurens placering i forhold til byen, der er afgørende for, den plads der senere

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

MINDESTØTTERNE VED JÆGERSPRIS SLOT FREDERIKSSUND KOMMUNE

MINDESTØTTERNE VED JÆGERSPRIS SLOT FREDERIKSSUND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R MINDESTØTTERNE VED JÆGERSPRIS SLOT FREDERIKSSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.02.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/250-0001 Kommune: Frederikssund

Læs mere

GUIDE SLOTTE OG HAVER

GUIDE SLOTTE OG HAVER GUIDE SLOTTE OG HAVER MAJ 2015 - APRIL 2016 INDHOLD VIRTUELLE SLOTTE OG HAVER Med mobilen i hånden kan du gå på opdagelse på Kronborg Slot. En mobilguide fortæller om fangernes liv på befæstningen og slottets

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Program for efteråret 2015 Temaet er: Beskyttelse og benyttelse af historiske haver

Program for efteråret 2015 Temaet er: Beskyttelse og benyttelse af historiske haver Program for efteråret 2015 Temaet er: Beskyttelse og benyttelse af historiske haver Helt tilbage på generalforsamlingen i 2013 blev det foreslået, at der blev holdt et møde, hvor anvendelse, indretning

Læs mere

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk ligger midt i byen, omgivet af kanaler og smukke bygninger. Hotellet har eksisteret i over 200 år og er dermed bogstaveligt talt et pragtfuldt stykke danmarkshistorie.

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

GUIDE SLOTTE OG HAVER

GUIDE SLOTTE OG HAVER GUIDE SLOTTE OG HAVER MAJ 2014 - APRIL 2015 INDHOLD VIRTUELLE SLOTTE OG HAVER Med mobilen i hånden kan du gå på opdagelse på Kronborg Slot. En mobilguide fortæller om fangernes liv på befæstningen og slottets

Læs mere

REV. 01 05 13 IDEPROSPEKT / SIDE 1

REV. 01 05 13 IDEPROSPEKT / SIDE 1 idéprospekt FOR FREDERIKSBERG HAVE REV. 01 05 13 IDEPROSPEKT / SIDE 1 FORORD 1798-1804 Peter Petersens Plan Peter Petersens plan, som danner grundlag for omlægningen i 1798-1804 Vision for Frederiksberg

Læs mere

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken.

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken. 63 år 30. april 2009 Kong Carl XVI Gustaf Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Den svenske konge, Carl Gustaf, født 30. april 1946 fyldte 30. april 2009, 63 år. Fødselaren blev fejret på det kongelige

Læs mere

Hotel Quedlinburger Hof

Hotel Quedlinburger Hof Hotel Quedlinburger Hof Hyggelige Hotel Quedlinburger Hof er klar til at imod jer. Introduktion Hotel Quedlinburger Hof har en skøn beliggenhed i middelalderbyen Quedlinburg, som er på UNESCOs verdensarvsliste,

Læs mere

Danmarks mest krævende driftsherre

Danmarks mest krævende driftsherre Danmarks mest krævende driftsherre Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme har længe haft glæde af at mange ville skære deres højre arm af for at få Frederiksberg Have eller Kronborg på cv et. Men tiderne

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Fotografering af de kongelige har jeg som hobby. Begivenhederne vælges fra den kongelige kalender på Internettet eller fra dagspressen. For at komme tæt på, ved

Læs mere

Perspektivplan Kongens Have

Perspektivplan Kongens Have Perspektivplan Kongens Have Juni 2007 Forord Forord Slots- og Ejendomsstyrelsen (i det følgende kaldet SES) har ansvaret for en stor del af de mest betydningsfulde danske slotte, palæer og haver. Det er

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation Kategori Bebyggelsesmønstre, landskabstyper og lokale udviklingstræk (2) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 37 1 Sammenfatning At arrangere de naturgivne

Læs mere

Velkommen til Copenhagen GO Hotel.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Copenhagen Go Hotel Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Introduktion Copenhagen Go Hotel er lyst og moderne indrettet og tilbyder gode faciliteter til både par- og familieferie nær København. Hotellet tilbyder

Læs mere

Velkommen til Copenhagen GO Hotel.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Copenhagen Go Hotel Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Introduktion Copenhagen Go Hotel er lyst og moderne indrettet og tilbyder gode faciliteter til både par- og familieferie nær København. Hotellet tilbyder

Læs mere

ave ts H rand G.N. B

ave ts H rand G.N. B G.N. Brandts Have G.N. Brandt og hans havekunst G. N. Brandt var ikke blot en stads- og kommunegartner, som satte varige spor på Gentofte kommunes grønne områder, han var også en af Danmarks mest banebrydende

Læs mere

HAVEHISTORISK SELSKAB Frederiksberg Runddel 3E - 2000 Frederiksberg

HAVEHISTORISK SELSKAB Frederiksberg Runddel 3E - 2000 Frederiksberg Program forår/sommer 2012 Tema: Lystanlæg og byparker. Ekskursioner: Løvenborg, strandparken i Holbæk, Sct. Bendts Kirke og Ringsted lystanlæg v/kirsten Lund Andersen Lørdag den 2. juni kl. 10 Turen går

Læs mere

Perspektivplan Kongens Have

Perspektivplan Kongens Have Perspektivplan Kongens Have Juni 2007 Forord Forord Slots- og Ejendomsstyrelsen (i det følgende kaldet SES) har ansvaret for en stor del af de mest betydningsfulde danske slotte, palæer og haver. Det er

Læs mere

CHARLOTTENLUND SLOT BYGNINGSTEGNINGER JUNI 2015

CHARLOTTENLUND SLOT BYGNINGSTEGNINGER JUNI 2015 CHARLOTTENLUND SLOT BYGNINGSTEGNINGER JUNI 2015 2 NYE LEJERE TIL CHARLOTTENLUND SLOT OG OMKRINGLIGGENDE BYGNINGER Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) søger nye lejere til Charlottenlund Slot

Læs mere

Lokalplan 210. Lokalplan for udvidelse af Horsens Kunstmuseum TEKNISK FORVALTNING

Lokalplan 210. Lokalplan for udvidelse af Horsens Kunstmuseum TEKNISK FORVALTNING Lokalplan for udvidelse af Horsens Kunstmuseum TEKNISK FORVALTNING JUNI 2005 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for lokalplanen 4 Lokalplanens formål 4 Lokalplanområdet i dag 5 Forhold til anden planlægning

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

GuideTours. Guidede ture, byvandringer og rundvisninger i Kongernes Nordsjælland

GuideTours. Guidede ture, byvandringer og rundvisninger i Kongernes Nordsjælland GuideTours Guidede ture, byvandringer og rundvisninger i Kongernes Nordsjælland GuideTours i Kongernes Nordsjælland Det er ikke uden grund, at vi kalder Nordsjælland for Kongernes Nordsjælland. Her i det

Læs mere

VISUALISERING AF SKITSEPROJEKT Åmosen fra fortid til fremtid Udarbejdet af COWI for Skov- og Naturstyrelsen samt Kulturarvsstyrelsen September

VISUALISERING AF SKITSEPROJEKT Åmosen fra fortid til fremtid Udarbejdet af COWI for Skov- og Naturstyrelsen samt Kulturarvsstyrelsen September VISUALISERING AF SKITSEPROJEKT Åmosen fra fortid til fremtid Udarbejdet af COWI for Skov- og Naturstyrelsen samt Kulturarvsstyrelsen September 2006 1 Et åndehul for natur og mennesker Midt mellem Kalundborg,

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Inspirations- katalog

Inspirations- katalog Inspirations- katalog Aktivitetspladsen pellentesque: Nam vestibulum dolor quis libero. AKTIVITETSPLADSEN: PLADS TIL ALLE & TIL SOCIALE AKTIVITETER Følgende inspirationskatalog er udarbejdet på baggrund

Læs mere

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot September 2014 Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot Årsprogram En glædelig nyhed Landsstævnet i Frederikshavn Dragtholdet

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

TripAdvicer KøbenhavnKøbenhavn. Opsætnig: Jonas Feldfoss Rossum Billeder: Krisrinna, Katia og jonas Print: KTS Grafisk Afdeling

TripAdvicer KøbenhavnKøbenhavn. Opsætnig: Jonas Feldfoss Rossum Billeder: Krisrinna, Katia og jonas Print: KTS Grafisk Afdeling TripAdvicer KøbenhavnKøbenhavn Opsætnig: Jonas Feldfoss Rossum Billeder: Krisrinna, Katia og jonas Print: KTS Grafisk Afdeling 3 Tilbring en eftermiddag i hjertet af København Af Kristina Bernat I hjertet

Læs mere

FASANGÅRDEN FREDERIKSSUND KOMMUNE

FASANGÅRDEN FREDERIKSSUND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R FASANGÅRDEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.02.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/250-0001 Kommune: Frederikssund Kommune Adresse:

Læs mere

HAVEHISTORISK SELSKAB

HAVEHISTORISK SELSKAB Program for foråret 2015 Foredrag Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 17.00 Gartner Kirsten Engholm: Orangerier og orangeriplanter i 1700-tallet Sted: Rolighedsvej 23, 2. sal. Kirsten Engholm vil med udgangspunkt

Læs mere

Fra kaserne til boligområde

Fra kaserne til boligområde Fra kaserne til boligområde - en artikel fra Byggeri 9-2009 Fra kaserne til boligområde Slottet, der tidligere har rummet kasernens administration, accentuerer lejrens akse. Nyfortolkning af kasernebygninger:

Læs mere

Seehotel Brandenburg. Tag på miniferie i naturskønne omgivelser ved Brandenburg an der Havel. Seehotel Brandenburg. Hotellet

Seehotel Brandenburg. Tag på miniferie i naturskønne omgivelser ved Brandenburg an der Havel. Seehotel Brandenburg. Hotellet Seehotel Brandenburg Hotellet ligger i naturskønne omgivelser 15 minutter fra den hyggelige by Brandenburg an der Havel og ca. 50 km vest for Potsdam nær Berlin. I de smukke omgivelser kan I blandt andet

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

TAMBOURS HAVES ORANGERI PROJEKTBESKRIVELSESMAPPE TIL FINANISIERING AF NYT ORANGERI I TAMBOURS HAVE

TAMBOURS HAVES ORANGERI PROJEKTBESKRIVELSESMAPPE TIL FINANISIERING AF NYT ORANGERI I TAMBOURS HAVE TAMBOURS HAVES ORANGERI PROJEKTBESKRIVELSESMAPPE TIL FINANISIERING AF NYT ORANGERI I TAMBOURS HAVE HAVENS HISTORIE Mindesten for Gerhard Tambour Læs mere om Tambours Have her: Tambours Have fik sin spæde

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

HAVEHISTORISK SELSKAB

HAVEHISTORISK SELSKAB Beretning fra Havehistorisk Selskabs udflugt til Sydsjælland lørdag 6. juni 2015. Programmet for udflugten indeholdt - ud over oplysninger om planter og haver - også plads til supplement af vores kulturhistorisk

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

Christian den 4. Lærervejledning og aktiviteter

Christian den 4. Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien Historisk Bibliotek tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan læseren

Læs mere

CYKELSTIER FORBI HVIDKILDE PÅ SYDFYN

CYKELSTIER FORBI HVIDKILDE PÅ SYDFYN CYKELSTIER FORBI HVIDKILDE PÅ SYDFYN MARTS 2015 1 Svendborg kommune Center for Ejendomme og Teknisk service Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Telefon 6223 3000 Kontakt og projektledelse Afdelingsleder

Læs mere

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5.21 5. 5.25 5.26 5.28 5.29 5. 5.31 5. 5.38 5.40 5.47 5.53 5.58 6.01 6.03 6.07 6.12 5. 5.52 5.58 5.59 6.01 6.08 6. 6. 6.23 6.28 6. 6.39 6.42 6. 6. 6.26 6.28 6.29 6.38 6.40 6.47 6.51 6.53 7.01 7.03 7.05

Læs mere

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5. 5.37 5. 5. 5. 5.44 5. 5. 5. 5. 5. 6.02 6.08 6.21 6.26 6.27 6. 6. 6. 6. 6.37 6.44 7.02 7.08 7. 7.21 7. 7.26 7.27 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7.37 7. 7.44 7. 7. 8.02 8. 8.08 8. 8. 8. 8. 8. 8.21 8. 8.

Læs mere

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler Borgmestergården Håndværk og købmandsliv i renæssancen Tilbud til skoler Borgmestergården Borgmestergården i Nyborg byder på en fortælling om købmandsliv i renæssancen, om de danske købstæder, om søfart

Læs mere

Karens Hus & Have Rapport vedr. projekt Karens Hus og Have

Karens Hus & Have Rapport vedr. projekt Karens Hus og Have Karens Hus & Have Rapport vedr. projekt Karens Hus og Have Baggrund Karens Hus og Have ligger placeret på en ca. 2000 m2 stor grund, på et aflukket og hegnet hjørne af Lersø Parken. Størstedelen af arealet

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

Voldstedet, hvor Kærstrup lå, ses som en skovplantet forhøjning. I baggrunden ses den højtliggende Bregninge Kirke.

Voldstedet, hvor Kærstrup lå, ses som en skovplantet forhøjning. I baggrunden ses den højtliggende Bregninge Kirke. kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Hovedbygningens facade ud mod det store gårdrum. Voldstedet, hvor Kærstrup lå, ses som en skovplantet forhøjning. I baggrunden ses den højtliggende Bregninge Kirke.

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

BILAG 2B EJENDOMSOPLYSNINGER

BILAG 2B EJENDOMSOPLYSNINGER BILAG 2B EJENDOMSOPLYSNINGER 10. november 2017 Ejendoms- og bygningsliste med adresseoplysninger Kontrakten omfatter nedenstående ejendomme med bygninger fordelt på de to driftsområder. For hvert driftsområde

Læs mere

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I...

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... ROSKILDE DOMKIRKE Siden 1995 har Roskilde Domkirke været optaget på UNESCOs verdensarvsliste - en liste som også tæller verdenskendte monumenter som Pyramiderne

Læs mere

Hillerød - Ballerup 35 Km.

Hillerød - Ballerup 35 Km. Vandrehjemmet ligger på Lejrskolevej 4 Prisen for overnatning er fra 150,00 kr. pr. nat Der kan købes morgenmad for 48,00 kr. og der kan lejes sengelinned. Der er togforbindelse fra Hillerød til Helsingør,

Læs mere

elkommen TIL CAFÉ KOLDINGHUS

elkommen TIL CAFÉ KOLDINGHUS Café KOLDINGHUS V elkommen TIL CAFÉ KOLDINGHUS I hjertet af Kolding ligger byens stolte varetegn Koldinghus Slot. En kulturoplevelse, der kun findes få magen til i Danmark. Slottets oprindelige vægge,

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav,

Læs mere

HOTEL KONFERENCE RESTAURANT. T:

HOTEL KONFERENCE RESTAURANT.  T: HOTEL KONFERENCE RESTAURANT www.nrvosborg.dk T: 97 48 48 97 Nørre Vosborg er stedet, hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse Hans Edvard Nørregård-Nielsen HISTORIEN Herregården Nørre

Læs mere

Oplevelsesrejse i haven på Liselund udvidet tur. For børn og voksne

Oplevelsesrejse i haven på Liselund udvidet tur. For børn og voksne Oplevelsesrejse i haven på Liselund udvidet tur For børn og voksne Velkommen til Liselund. Her er opgaver, der vil føre dig rundt i haven. Opgaverne vil fortælle dig noget om Liselund og om, hvordan en

Læs mere

F R E D E N S B O R G S L O T O G S L O T S H A V E

F R E D E N S B O R G S L O T O G S L O T S H A V E FREDENSBORG S L O T O G S L O T S H AV E FREDENSBORG Slot og slotshave Ulla Kjær Bente Scavenius Christine Waage Rasmussen Gads Forlag Forord Huse kan ligesom mennesker ældes med vekslende grader af ynde.

Læs mere

Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019

Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019 Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019 Dronning Margrethe tog med Kongeskibet på sommerferie i Sønderjylland. Tirsdag formiddag, klokken 10.00, stævnede Kongeskibet Dannebrog ind til slotskajen

Læs mere

Hotel Juelsminde Strand Tilbring nogle dejlige dage ved populære Juelsminde Strand

Hotel Juelsminde Strand Tilbring nogle dejlige dage ved populære Juelsminde Strand Hotel Juelsminde Strand Hotel Juelsminde Strand ligger dejligt i naturskønne omgivelser Introduktion Det 3-stjernede Hotel Juelsminde Strand har en skøn beliggenhed ved den hyggelige havneby Juelsminde,

Læs mere

F R E D N I N G S F O R S L A G

F R E D N I N G S F O R S L A G F R E D N I N G S F O R S L A G KØBENHAVNS KOMMUNE Ny Carlsberg Vej set fra Vesterfælledvej. 2 Forslagsstiller: Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Kommune: Københavns Kommune Adresse: Ny

Læs mere

Temadag om kirkegårde 22 september Kvalitet og virkelighed - kultur og potentialer. Indlæg ved Henning Looft

Temadag om kirkegårde 22 september Kvalitet og virkelighed - kultur og potentialer. Indlæg ved Henning Looft Temadag om kirkegårde 22 september 2016 Kvalitet og virkelighed - kultur og potentialer Indlæg ved Henning Looft moos+looft landskabsarkitekter MDL www.moos-looft.dk En kirkegård eller en drøm? - hvor

Læs mere

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön.

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön. Country Partner Hotel Lüttje Burg Hotel Lüttje Burg ligger i kort afstand til havnebyen Kiel og det skønne søområde ved Plön. Introduktion Det familievenlige hotel ligger strategisk godt placeret i Slesvig-Holstein,

Læs mere

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön.

Country Partner Hotel Lüttje Burg Tag på ferie kun 8 km fra Østersøen og besøg havnebyen Kiel og søområdet ved Plön. Country Partner Hotel Lüttje Burg Hotel Lüttje Burg ligger i kort afstand til havnebyen Kiel og det skønne søområde ved Plön. Introduktion Det familievenlige hotel ligger strategisk godt placeret i Slesvig-Holstein,

Læs mere

KULTURMILJØER I ÅRHUS AMT

KULTURMILJØER I ÅRHUS AMT KULTURMILJØER I ÅRHUS AMT Kommune-nummer: 701 Kommune-navn: Ebeltoft Lokalitet: Femmøller Strand Emne: Egil Fishers Haveby Registreringsdato: April 2004 Registrant: Sven Allan Jensen as Eigil Fischers

Læs mere

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Vibesgate 17 N-0356 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE LIDT

Læs mere

Countryside Break 7.475,- Danmark for madelskere og livsnydere INTRO- PAKKEPRIS

Countryside Break 7.475,- Danmark for madelskere og livsnydere INTRO- PAKKEPRIS Countryside Break Danmark for madelskere og livsnydere INTRO- PAKKEPRIS 7.475,- pr. person i dobbeltværelse eksklusiv drikkevarer Tillæg for enkeltværelse kr. 975,- første tur: Torsdag den 2. juli søndag

Læs mere