Baggrundsmateriale for besøgssteder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Baggrundsmateriale for besøgssteder"

Transkript

1 Baggrundsmateriale for besøgssteder H.M. Dronningens sommertogt i Mariagerfjord Kommune den juni 2017

2 Ankomst og modtagelse på havneområdet 3 Kunstetagerne 4 Biecentret 5 Frokost 6 Riantics A/S 7 Det Maritime Kulturcenter 8 Aage V. Larsen 9 Rosenhaven 10 Mariager Kirke 11 Hohøj 12

3 Officiel velkomst i Det røde Pakhus i Hobro Officiel modtagelse i det Røde Pakhus i Hobro. H. M. Dronningen hilser på Mariagerfjord Byråd og borgmesteren byder H. M. Dronningen velkommen til Mariagerfjord Kommune. Pakhuset er bygget i 1930 erne af Det Danske Gødningskompagni, og var korn- og gødningslager frem til Bygningen blev i mange år kaldt Tyrens Pakhus, da svovlsyrens logo var et tyrehoved (svovlsyre indgår i gødning). Efter 1980 var bygningen åben og blev blandt andet brugt til fester og musik. Senere har Hobro Kommune købt pakhuset og restaureret det. Det var her, at det fik navnet Det Røde Pakhus. Det bliver i dag brugt som kulturhus, som kan udlånes af kommunen til koncerter, udstillinger og lignende arrangementer som blandt andet den meget anderkendte årlige kunstudstilling Uge 33. Det Røde Pakhus er med sin rustikke fremtoning rå bjælker, højt til loftet og det smukke ovenlys en oplevelse i sig selv.

4 Kunstetagerne Kunstetagerne er en kunstbygning i Hobro med moderne kunst og samtidskunst, som H. M. Dronningen vil blive vist. Bygningerne blev før brugt som bryghus, men blev ombygget til Kunstetagerne i 2004 med et samlet udstillingsareal på 1015 m2 fordelt på flere etager. Kunstetagerne viser udstillinger med moderne kunst og samtidskunst fortrinsvis fra Danmark, Grønland og Færøerne, men også international kunst. Bies bryggeri blev grundlagt i 1841 af brødrene Anton og Frederik Bie som del af en større købmandsgård med et mindre bryggeri. I 1846 overtog den tredje bror Hans Jacob Bie virksomheden, som under hans ledelse gennemgik en stærk udvikling præget af industrialismens gennembrud. Bryggeriet lukkede i 1980, og daværende Hobro Kommune købte hele komplekset med gærkældre, vognporte, lagre, ishus, bryghus, have og privatbolig, som i 1986 blev fredet for at bevare det gamle industrimiljø. Siden har Bies Gård gennemgået en successiv transformation til sociale og kulturelle formål. I blev det fem etages maltgøreri renoveret og ombygget til et egentligt kunstmuseum. Museet fik navnet Kunstetagerne ikke mindst fordi brygger H.J. Bie i sin tid lod bygningen opføre i etaper med én etage ad gangen, efterhånden som behovet for mere plads meldte sig. Kunstetagerne har siden åbningen i 2004 vist næsten 100 udstillinger. Hertil kommer gruppeudstillinger med kunsthåndværkere og designere, med færøske, grønlandske og danske kunstnere og ikke mindst udstillinger fra Hobro Kunstsamling, som omfatter 40 danske kunstnere, som der systematisk er erhvervet af kunst i 42 år. Kunstetagerne er udover kunstmuseet samlende organisation for Hobro Kunstsamling, Mariagerfjord Kunstforening og Rud Thygesen Arkivet for møbelkunst og design, sidstnævnte indrettet i brygger Bies lejlighed i forhuset.

5 Biecentret Formål med besøget Kommunen har stort fokus på de frivilliges indsats og ældreområdet er et af de områder, hvor frivillige er særdeles aktive og hjælper med at gøre livet som ældre i kommunen lidt sjovere og mere farverigt. Biecentret er et folkeligt mødested, hvor primært de ældre mødes om en masse aktivitetsmuligheder og fællesskab. På dagen vil der være aktiviteter for de ældre og flere underholdende indslag, som tilsammen giver en festlig dag, hvor de frivillige og aktive viser centret frem for H. M. Dronningen. I de smukke gamle bygninger i Bies Bryggeri med gårdarealerne, den gamle have, og Hobro Vesterfjord som nær nabo, er der indrettet et kulturhus og aktivitetscenter, som kaldes Biecentret. Biecentret har fejret sit 25 års jubilæum i Mange mennesker går gennem Biecentret hver uge, hvor der er aktiviteter og arrangementer af enhver art, som energiske frivillige er med til at sætte op og som medlemmer kan deltage i. Foruden de kulturelle arrangementer, store sociale engagementer, arbejdet for sundhed og motion, har håndværket også sin plads på Biecentret. Blandt de mange aktiviteter er der blandt andet knipling, orkis, trædrejning og ikke mindst hæklestrik, som er et næsten uddødt håndværk. Der er også minibyggere, der bygger Hobro, som den så ud for 100 år siden i tonstunge 1/10 modeller. Lige nu er de i gang med at bygge Hobro Kirke, der oprindeligt blev tegnet af arkitekten M.G. Bindesbøll.

6 Hotel Amerika frokost Beskrivelse af hotellet Hotel Amerika ligger tæt på byen Hobro, men midt i Østerskovens natur. Fra hotellet kan du gå på opdagelse ad grusbelagte stier til Hobro Havn og Mariager Fjord. Hotellet er et moderne 4-stjernet hotel, som er klassisk, stilfuldt og personligt indrettet. Hver en ting er valgt med omhu, og alle 67 værelser, heraf tre suiter og en lejligheder er unikt indrettede. Husene der ligger i området Østerskoven blev før i tiden kaldt amerikanerhusene. Betegnelsen skyldes en mandlig beboer her, der i sidste del af 1800-tallet var vendt tilbage til fædrelandet efter at have været bosat i Amerika i en årrække. Han byggede nogle huse på stedet, og når bekendte fra Hobro skulle besøge amerikaneren, sagde man, at man skulle ud at besøge Amerika heraf navnet.

7 Riantics A/S H. M. Dronningen vil opleve en af de gode historier i dansk industri og et eksempel på, hvordan kompetente iværksættere har skabt arbejdspladser og et unikt, industrielt produkt, der er blevet kendt i hele verden (Layer Pickeren). Succeshistorien om Layer Pickeren startede tilbage i 90 erne i Arden, hvor en tekniker og en smed fik en god idé, da der skulle skabes en løsning, som kunne løfte kasser med Chivas Regal Whisky, selvom der var huller i pallelaget. I dag er der mere end 375 installationer hos verdens største dagligvarekæder og distributionscentre, hvor Layer Pickeren er hjertet i lagerfunktionen, hvor den støt og effektivt fordeler tonsvis af varer videre på paller. Riantics A/S er en ingeniørvirksomhed, som udvikler og fremstiller kundetilpassede logistikløsninger til avanceret lagerstyring og -drift. Sortimentet omfatter produkter og systemer til fuldautomatisk håndtering af varer og materialer samt et omfattende serviceprogram. Riantics A/S er især kendt for den patenterede Layer Picker, som er markedsledende på globalt plan indenfor automatiseret palletering og de-palletering af varer. Inden for systemintegration har Riantics A/S, siden etableringen i 1980, udviklet og implementeret kundespecifikke logistikløsninger hos blandt andet Tetra Pak, Lego, Top Toy, Haldor Topsoe og Scania. Riantics A/S kan levere logistikløsninger til hele forsyningskæden internt, dvs. fra modtagelsen af varer, til lagring, plukning, ordresammenstilling og forsendelse. Mange systemleverancer er baseret på egenudviklede produkter til fx fuldautomatisk lagerstyring og sortering. Fremtiden tegner lovende for Riantics A/S og de 105 ansatte. Omsætningen er fordoblet over de seneste fem år og der er lagt visionære planer for de kommende år. Siden sommeren 2016 har Riantics A/S været en del af den internationale teknologikoncern Körber AG med ca ansatte på verdensplan og en omsætning i 2015 på 2,3 milliarder Euro.

8 Det Maritime Kulturcenter H. M. Dronningen vil blive fremvist Danmarks ældste træskibsværft, som i dag fremstår komplet med alle de faciliteter et værft nu engang må have til restaureringsopgaver på træskibe. Det Maritime Kulturcenter betegnes som en særlig bevaringsværdig arbejdsplads med en unik bygning og skur med stor fortællerværdi. Hobro Skibsværft har ligget beskyttet hen ude på det yderste hjørne af Hobro Havn. Her har det fået lov til at overleve i op- og nedgangstider med skiftende ejere siden 1849, hvor det blev grundlagt af Skibsbygmester P. Møller fra København. Fra 2007 har Mariagerfjord Kommune, værftsejere og initiativtagere målrettet arbejdet på at opbygge en formidling og dermed en offentlig tilgængelighed til det gamle skibsværft, så det spændende og efterhånden sjældne skibstømrerfag kunne være en attraktion for borgere og turister fra nær og fjern. Det lykkedes at søge de midler hjem, som skulle dække en nænsom restaurering af det gamle værft og samtidig integrerer værftet i den Fond, som i dag varetager Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord. Centerets formidlingsplatform hedder Skibstømrerhuset og er en akitektonisk genistreg, da det er en moderne spektakulær bygning, der er bygget ude i vandet. Vinduespartierne og taget er vinklet over mod værftet, så det virker som om, at nutiden ser over på fortiden. Bygningen har form som en bølge, som tager imod skibene når de ankommer havnen. Inde i huset formidles dansk skibstømrerkultur fra 1850 og op til i dag både fagligt og socialt. Selve Hobro Skibsværfts spændende historie og Mariager fjords maritime kulturhistorie vil også med tiden finde plads i Skibstømrerhuset, som stod færdig og åbnede den 6. april En perle på selve værftet er restaureringen af Toldvæsenets gamle Toldkrydsjagt, som blev bygges i Odense 1890 og blev navngivet KRYDSJAGT VII. Da det sejlende toldvæsen nedlages i 1904 blev skibet købt af Marinen og fik navnet THYRA. Senere fik den følgeskab af et ligeledes skib, som navngives SVANEN.

9 Aage V. Larsen Aage Vestergaard Larsen A/S er en af Nordens største virksomhed indenfor genanvendelse af plast, og en af de mest vidende virksomheder indenfor området. H. M. Dronningen vil blive præsenteret for virksomhedens historie og produkter. AVL blev stiftet i 1972 i Mariager af nu afdøde Aage Vestergaard Larsen. Først som en enkeltmands virksomhed, senere som et ApS og i dag er det et familieejet aktieselskab og har mere end 50 dygtige medarbejdere, som er karakteriserede ved stor loyalitet og høj anciennitet. Virksomheden har det erklærede mål, at virksomhedens tilhørs- og produktionssted er i Mariager. Virksomhedens kernekompetencer udspringer af en passion for bæredygtighed og cirkulær økonomi, og samlet set har virksomheden over 500 års erfaring indenfor genanvendelse og regenerering af plastmaterialer. Der modtages årligt mere end ton plastaffald, hvoraf mere end 97 procent kommer tilbage til plastindustrien som en ny plastråvare i høj kvalitet. Den unikke høje genanvendelsesprocent skyldes det altid høje fokus på kvalitet, som da også er virksomhedens eksistensgrundlag i en verden, hvor en sådan løntung produktion ellers ofte kun kan overleve ved at flytte produktionen til udlandet. Nationalt er virksomheden også kendt inden for sit fagområde, da virksomheden strategisk har valgt at involvere sig nationalt i samfundsopgaven med at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark. Det betyder, at virksomheden investerer i fremtiden ved at involvere sig i arbejdet med det offentliges, erhvervslivets og civilsamfundets omstilling fra lineær økonomi til cirkulær økonomi. AVL har i de senere år udviklet nye innovative løsninger der har gjort det muligt at øge genanvendelsesgraden af de mere udfordrende plasttyper i Danmark. Ligeledes investerer AVL i opbygningen af et akademi, som skal blive til et videnscenter til gavn og glæde for hele værdikæden i genanvendelsen af plast - det første af sin art i Nordeuropa.

10 Rosenhaven i Mariager Mariager er kendt som Rosernes by. Derfor er det oplagt, at H. M. Dronningen skal forbi og se de mange smukke roser i Rosenhaven, som i dag består af godt 800 roser, hvoraf de godt 400 er forskellige. Sortimentet spænder bredt med roser fra tiden omkr. Kr. fødsel og til de absolut sidste nye sorter. Rosenhaven kan dermed med rette kaldes et Rosarium. Siden omkring 1912 har Mariager, som en af datidens mindste købstæder, været kendt som Rosernes By. Det hævdes, at det var forlagsdirektøren, forfatteren og journalisten Peter Nansen, der fik ideen til Mariager som Rosernes By. Peter Nansen, der i tyve år havde været litterær leder af Forlaget Gyldendal, holdt meget af Mariager. Han besøgte sidste gang i 1918 og døde under besøget, kun 57 år gammel. Ideen om Rosernes By blev dog først senere ført ud i livet af Gudmund Effersøe, der var kredslæge og holdt meget af roser. Han tog initiativ til plantning af 250 roser langs byens gader. Rosenbestanden er siden øget betragteligt, og i dag kan Mariager med rette kalde sig Rosernes By. Gennem årene har ønsket om yderligere at markedsføre Mariager som Rosernes By været fremme i flere sammenhænge, og i forbindelse med at Mariager i 2013 blev certificeret som CittaSlow by, var det CittaSlow bestyrelsen der tog initiativ til at etablere Rosenhaven, og finansieringen er udelukkende sket ved hjælp af fondsmidler fra ElroFonden. Rosenhaven passes udelukkende af frivillig arbejdskraft og mange af byens borgere har adopteret og dermed forpligtet sig til at være ansvarlig for netop deres bed.

11 Mariager Kirkes Aubertin-Orgel Siden Aubertin Orglet blev indviet i 2010 har det været besøgt og beundret af kirkegængere, turister, fagfolk og ikke mindst Marianere, der er stolte og ganske bevidste om, at byens prægtige kirkerum har et instrument, der fuldt ud lever op til kirkens storhed. Orglet har i alt 3054 håndlavede piber fordelt på 46 stemmer og orglets helt store unikke force er dets evne til at realisere den franske barokmusik. H. M. Dronningen vil opleve Mariager Kirkes orgel og organisten vil spille tre orgelværker. Da Mariager kirkes menighedsråd og organist i begyndelsen af dette årtusinde tog de første initiativer til at afsøge muligheden for at anskaffe et nyt - og til rummets størrelse - tidsvarende orgel, havde man også modet til at kigge udenlandsk. Valget faldt i 2004 på den franske orgelbygger Bernard Aubertin. Han er autodidakt og af det franske kulturministerium udnævnt til Maître d art Facture d Orgues den højeste udnævnelse givet til en fransk orgelbygger og i januar 2007 blev han slået til ridder af den franske præsident. Da A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal i 2007 donerede 5 millioner kroner var hele financieringen på i alt 13 millioner kroner på plads, og orglet kunne færdigbygges i sin fulde størrelse. I løbet af kun 12 dage i februar og marts 2010 stillede seks orgelbyggere - under stor bevågenhed - orglet op i Mariager Kirke. På kirkens orgel er der en inskription, hvorpå nuværende og kommende generationer kan læse: "Kirkens orgel er bygget til Guds ære og indviet den 29. maj 2010".

12 Hohøj H.M. Dronningen skal vandre på sneglegangen op til toppen af Hohøj og nyde udsigten, mens historien om Hohøj, de nærmeste omgivelser og fortidsminder bliver fortalt. Hohøj, cirka 2 km sydøst for Mariager, er med sine 12 meter i højden og 72 meter i diameter Danmarks største gravhøj. Herfra var der i tidligere tider vidt udsyn over egnen omkring Mariager. Hohøj, cirka 2 km sydøst for Mariager, er med sine 12 meter i højden og 72 meter i diameter Danmarks største gravhøj. Herfra var der i tidligere tider vidt udsyn over egnen omkring Mariager. I 2015 er der fældet en del træer i området, og den flotte udsigt fra Hohøj kan igen nydes. Men udsigten er dog næppe så vidtstrakt som for ca. hundrede år siden, hvor ikke mindre end 75 tårne fra egnes sognekirker kunne tælles fra højens top. Arkæologiske udgravninger fra slutningen af 1990 erne daterer højen til ældre bronzealder og har tillige afsløret spændende konstruktionsdetaljer. Den formodede centralgrav i højen har ikke været blotlagt, selvom de prøjsiske tropper, der efter krigen i 1864 var udstationeret i Mariager, gjorde et ihærdigt forsøg herpå. Om den derfor gemmer på de jordiske rester efter Kong Ho, gravlagt med harnisk og guldsabel, som folkesagnene vil vide, må stå hen i det uvisse. Under 2. verdenskrig blev Hohøj anvendt som observationspost af besættelsesmagten, og langs skovvejen op til højen ses stadig rester efter de huller, man gravede som skjul for kampvognene. Den imponerende høj og de spektakulære omgivelser, som betager os i dag, betog også digterne Steen Steensen Blicher og Nis Petersen. Som en af foregangsmændene i den gryende demokratiske bevægelse i 1800-tallets midte forsøgte Blicher at etablere en tradition med folkemøder ved Hohøj. Blichers ikke realiserede projekt blev dog genoptaget et par generationer senere med bl.a. rejsning af en sten, hvorpå er hugget Blichers, Hohøj-sang, Jyden han æ stærk å sej, som var tiltænkt afsunget ved Blichers folkemøde. Stenen blev i 1919 rejst på den nærved liggende Lushøj.

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k I underste etage er skif udstillinger med moderne og international kun I øvrige etager vise Hobro Kunstsamlin med 30 af Danmarks før kunstnere. I alt 1015 m 2 kunstudsti i 4 etager. Bies Bryghus - Fra

Læs mere

HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN BESØGER MARIAGERFJORD KOMMUNE 15. JUNI JUNI Kom og vær med til at vise vores kommune fra den allerbedste side

HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN BESØGER MARIAGERFJORD KOMMUNE 15. JUNI JUNI Kom og vær med til at vise vores kommune fra den allerbedste side HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN BESØGER MARIAGERFJORD KOMMUNE 15. JUNI - 16. JUNI 2017 Kom og vær med til at vise vores kommune fra den allerbedste side Festlige dage for alle Her i Mariagerfjord Kommune er

Læs mere

Hendes Majestæt Dronningens besøg i Mariagerfjord Kommune den 15. og 16. juni 2017 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog

Hendes Majestæt Dronningens besøg i Mariagerfjord Kommune den 15. og 16. juni 2017 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog Hendes Majestæt Dronningens besøg i Mariagerfjord Kommune den 15. og 16. juni 2017 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog Presseprogram Praktisk information Pressedækning af Hendes Majestæt

Læs mere

Hobro Kunstsamling 40 år Åbningstale af Jørgen Ponoppidan til jubilæumsudstillingen 12. september 2015

Hobro Kunstsamling 40 år Åbningstale af Jørgen Ponoppidan til jubilæumsudstillingen 12. september 2015 Hobro Kunstsamling 40 år Åbningstale af Jørgen Ponoppidan til jubilæumsudstillingen 12. september 2015 1 Tak. Denne dag Hobro Kunstsamlings 40 års jubilæumsdag er på mange måder en stor dag. En dag, der

Læs mere

Maritimt Kompetencecenter på Hobro Havn

Maritimt Kompetencecenter på Hobro Havn Maritimt Kompetencecenter på Hobro Havn Havneområdet i dag: Havnemiljøet et i Hobro er et eksempel påp hvordan havnemiljøer er har set ud i en mindre dansk provinsby. Der er endnu ikke plastret til med

Læs mere

Fakta om Det Nye Experimentarium

Fakta om Det Nye Experimentarium Fakta om Det Nye Experimentarium (Foto Adam Mørk) Fænomenale oplevelser i naturvidenskabens og teknologiens verden Nysgerrighed er grundstoffet, som Experimentarium er gjort af. Vi vil tænde en gnist i

Læs mere

Træskibsstævne juni 2017 PROGRAM. #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro

Træskibsstævne juni 2017 PROGRAM. #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro Eventyr Søsatte Træskibsstævne 1. - 4. juni 2017 PROGRAM #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro Velkommen til Danmarks smukkeste fjord Af Borgmester Mogens Jespersen (V), Mariagerfjord Kommune Det

Læs mere

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro 2013 Byvandring - Kunst i Skjern I forsommeren satte Skjern UdviklingsForum Qr. koder op ved alle kunst og minde sten i Skjern by. Derfor havde Skjern UdviklingsForum lørdag den 24/8-13 inviteret til en

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 1 Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 Kære deltagere i årets Kunst- og Vinmesse her i Sjørring. Godmorgen til jer alle også til The Swingers, som vi lige

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Projekt vedr. restaurering og formidling af Hammershus

Projekt vedr. restaurering og formidling af Hammershus Den 15. juni 2012 Projekt vedr. restaurering og formidling af Hammershus Naturstyrelsen har af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal modtaget tilsagn om støtte på 92,5

Læs mere

Torsdag 1.juni - Hadsund havn

Torsdag 1.juni - Hadsund havn Torsdag 1.juni - Hadsund havn Hele dagen: kl. 9.00 14.30: kl. 15.00 17.00: kl. 15.00 og 17.00: kl. 16.30 19.00: kl. 17.00: kl. 17.00 22.00: Skibe ankommer til havnen Aktiviteter på Legeskibet for Skoleklasser

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv Et værtsskab for Træskibs Sammenslutningens pinsestævne er et fælles projekt for havnen, byens foreningsliv, handelsstand

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017

Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017 1 Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017 Velkommen til 25 år jubilæum i Frederikshavn Golfklub. Velkommen til medlemmer, ansatte, sponsorer, samarbejdspartnere og andre venner af Golfklubben og selvfølgelig

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

Torsdag 1.juni - Hadsund havn

Torsdag 1.juni - Hadsund havn Torsdag 1.juni - Hadsund havn Hele dagen: kl. 9.00 14.30: kl. 15.00 17.00: kl. 15.00 og 17.00: kl. 16.30 19.00: kl. 17.00: kl. 17.00 22.00: Skibe ankommer til havnen Aktiviteter på Legeskibet for Skoleklasser

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Netværkstur til Petersen Tegl. 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen

Netværkstur til Petersen Tegl. 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen Netværkstur til Petersen Tegl 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen Byens Netværk drog den 15. maj 2013 på netværkstur og virksomhedsbesøg hos Petersen Tegl i Sønderjylland. Teglværket

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

Også i 1400 tallet var man således udfordret af globaliseringen.

Også i 1400 tallet var man således udfordret af globaliseringen. Deres Majestæt. Deres Kongelige Højhed. Medlemmer af Kerteminde byrådet Mine damer og herrer. Den 7. december 1413 fik Kerteminde købstadsprivilegier. Kerteminde havde udviklet sig til et vigtigt fiskeri-

Læs mere

Tilbage til www.sdrfelding.dk

Tilbage til www.sdrfelding.dk 1 Tilbage til www.sdrfelding.dk Borgmester Lars Krarups tale ved uddelingen af Herning Kommunes Kulturpris 2013 Onsdag 30. april 2014 klokken 14.30 i Byrådssalen Velkommen her i Byrådssalen. Og velkommen

Læs mere

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel.

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Mols, 19. december 2018 Pressemeddelelse HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Julen nærmer sig med hastige skridt, men allerede nu har Mols i Udvikling fået to gaver i million-klassen, der

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli.

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. DU 1 mandage, tirsdage & onsdage DU 2 onsdage, torsdage & fredage Program for Sommerugerne 29 & 30 2019. Kolding Kommune har igen i år besluttet at der

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013 Læs inde i bladet: SØRUP HAVNS BÅDELAV I TV SE ÅRETS ARRANGEMENTSKALENDER RENOVERING AF YDERMOLEN SÆTTES IGANG 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV

Læs mere

Danmarks Museum For Lystsejlads

Danmarks Museum For Lystsejlads Danmarks Museum For Lystsejlads MARITIMT KULTURCENTER PÅ SVENDBORG HAVN 2 OPLÆG TIL ETABLERING AF ET MARITIMT KULTURHUS PÅ FREDERIKSØEN INTRO Siden lukningen af Svendborg Værft i 2001 er der tænkt mange

Læs mere

Mangfoldighed mod fælles mål

Mangfoldighed mod fælles mål Han Herred Havbåde Mangfoldighed mod fælles mål Træd ind i den gamle redningsstation på Slettestrand, og det er næsten som at ankomme til et andet univers. Lugten af tjære sætter sig straks i næsebor og

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted Originalitet, mangfoldighed, æstetik og kvalitet... Med grundigt forankrede værdier fremstår Konventum Lo-skolens konferencecenter som et kvalitetsmættet

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Agenda for Plaststrategien og jeres udbytte af plastgenanvendelse NoDig Infra Årsmøde i Fredericia 15. marts 2018

Agenda for Plaststrategien og jeres udbytte af plastgenanvendelse NoDig Infra Årsmøde i Fredericia 15. marts 2018 1 Agenda for Plaststrategien og jeres udbytte af plastgenanvendelse NoDig Infra Årsmøde i Fredericia 15. marts 2018 Hvem er Aage Vestergaard Larsen A/S Hvorfor nu den snak om plast? Potentialet for Danmark

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

Randers Kunstforening

Randers Kunstforening Randers Kunstforening Efterår og vinter 2014 Stiftet 3. juni 1851 - landets 3. ældste! Kalender Kunstforeningens arrangementer: omtales i bladet Tirsdag d. 23. september kl. 19: Omvisning i Statsskolens

Læs mere

Indvielsen af Sognegården

Indvielsen af Sognegården Indvielsen af Sognegården Søndag d. 14. februar 2016 var der officiel indvielse af Gosmer- Halling Sognes Sognegård på Søndergade i Hou. Dagen indledtes med gudstjeneste i Gosmer Kirke ved Biskop Henrik

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Fredensborg Søpark september 2013

Fredensborg Søpark september 2013 Fredensborg Søpark september 2013 Waages passage helt klar søndag den 15. september, side 2 Slotsparkens Brede Allé indvies tirsdag den 17. september, side 3 Store dragedag søndag den 22. september, side

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Lindved d Åbningstale ved Tingparkens 20 års jubilæum og parkens dags 10 års jubilæum. V/ Bjarne Høj Lauridsen

Lindved d Åbningstale ved Tingparkens 20 års jubilæum og parkens dags 10 års jubilæum. V/ Bjarne Høj Lauridsen Lindved d. 26-08-2018 Åbningstale ved Tingparkens 20 års jubilæum og parkens dags 10 års jubilæum. V/ Bjarne Høj Lauridsen Indledningsvis vil jeg byde velkommen til Parkens dag her i Lindved. Det er jo

Læs mere

Tale i forbindelse med afsløring af Langåstenen 3. Kære Langåborgere, runestensentusiaster og politikere. Kære alle sammen.

Tale i forbindelse med afsløring af Langåstenen 3. Kære Langåborgere, runestensentusiaster og politikere. Kære alle sammen. Tale i forbindelse med afsløring af Langåstenen 3 Kære Langåborgere, runestensentusiaster og politikere. Kære alle sammen. Tusind tak for, at jeg må få lov til at sige et par ord ved denne festlige begivenhed,

Læs mere

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Invitation Sydfyns Kulturfond er et initiativ med det formål at øge opmærksomheden på det sydfynske kulturområde til gavn for både erhvervsliv

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven

KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven Forløb 11 HISTORIE 4-6 klasse Oldtiden ligger mere end 1000 år tilbage med sten-, bronze- og jernalder. Alligevel kan vi stadig finde spor fra dengang i landskabet

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København

Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København Byens Netværk 19.02.13 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 5. februar 2013 åbnede København Zoos nye og helt unikke anlæg til isbjørne,

Læs mere

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT Hvordan det begyndte Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense begyndte sit virke i vinteren 1880/81 på initiativ af pastor Johannes Møller.

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Side 1 Indhold Stedet... 3 Formål... 6 Omfang... 8 Mængde beregning... 8 Økonomi.... 8 Bilag.: Tegnings materiale. MASTERPLAN FOR UDBYGNING OG OMBYGNING AF DOVERODDE

Læs mere

FLOD BADET. sponsorprospekt

FLOD BADET. sponsorprospekt FLOD BADET sponsorprospekt VISIONEN Et unikt samlingssted i hjertet af Randers Visionen om Flodbadet bygger på en stor og inderlig ambition om at integrere byen og havnen på en måde, der skaber et helt

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

til refugium Fra kirke

til refugium Fra kirke Fra kirke til refugium I den historiske by Arles i Sydfrankrig har parret Anne-Laurence og Phillippe Schiepan omdannet en tidligere kirke til et utroligt hjem, hvor de selv bor på toppen. Resten af kirken

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

DIN KARRIERE HOS RIANTICS

DIN KARRIERE HOS RIANTICS Bliv inspireret! - læs hvorfor Mike, Jacob og andre har valgt Riantics DIN KARRIERE HOS RIANTICS www.riantics.com WE PUT HARMONY IN MOTION Riantics blev grundlagt i Arden tilbage i 1980 under navnet Univeyor,

Læs mere

MARITIMUS 2008 MARITIMUS. Fyns første 5-stjernede oplevelsesattraktion levende branding af den blå industri MARITIMUS, 2008

MARITIMUS 2008 MARITIMUS. Fyns første 5-stjernede oplevelsesattraktion levende branding af den blå industri MARITIMUS, 2008 Fyns første 5-stjernede oplevelsesattraktion levende branding af den blå industri, 2008 Fyns første 5-stjernede oplevelsesattraktion levende branding af den blå industri 2008 SYDFYNS NAVLE Frederiksøen

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om dengang teknikken kom til Lindved

KOM UD OG LÆR! - om dengang teknikken kom til Lindved KOM UD OG LÆR! - om dengang teknikken kom til Lindved Forløb 05 HISTORIE NAT/TEK 4-6 klasse Teknikkens historie er spændende og den har sat sig spor lige uden for skoledøren. I dette forløb kortlægger

Læs mere

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj HOLBÆK - DANMARK 30. Europa Vandredage 2015 22.-25. maj Velkommen til Holbæk Kære vandreentusiaster Her i Holbæk Kommune er vi stolte af at skulle huse den 30. udgave af Europa Vandredage i Pinsen 2015.

Læs mere

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Den fredede marskgård, der fremover skal danne ramme om en madlejrskole for elever fra hele landet, er opført i 1823 og var for år tilbage

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

Hotel Stadt Hamburg ligger centralt i Friedrichstadt. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor I kan slappe af efter en lang dag.

Hotel Stadt Hamburg ligger centralt i Friedrichstadt. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor I kan slappe af efter en lang dag. Hotel Stadt Hamburg I bor på det hyggelige Hotel Stadt Hamburg, som blev bygget helt tilbage i 1806. På det familiedrevede hotel finder I en fin atmosfære og I kan straks mærke sjælen. Det lille hotel

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi

På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi gerne præsentere vores forslag til en ny struktur i Darum.

Læs mere

PARKSKOLEN-HERNING.DK. Børn kan - sund læring... Vores skole O KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI

PARKSKOLEN-HERNING.DK. Børn kan - sund læring... Vores skole O KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI PARKSKOLEN-HERNING.DK Børn kan - sund læring... Vores skole O.- 10. KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI BØRN KAN - SUND LÆRING... PARKSKOLEN Vigtig sætning Parkskolen er vort hjertebarn. Skabt

Læs mere

Velkommen til Comwell Kolding!

Velkommen til Comwell Kolding! Comwell Kolding Velkommen til Comwell Kolding! Introduktion Det 4-stjernede Comwell Kolding ligger centralt placeret og er bygget højt over vandet, så I har en flot udsigt over byen. Hotellet tilbyder

Læs mere

Frihedskæmper Hans Krarup Andreasen

Frihedskæmper Hans Krarup Andreasen Frihedskæmper Hans Krarup Andreasen Født 13/9-1913 - Død 21/2-1945 Hans vokser op og bliver skovarbejder som sin far i skovene ved Silkeborg. Af familie og venner beskrives han som en flittig og dygtig

Læs mere

Kunsttur Bremen og Worpswede

Kunsttur Bremen og Worpswede Kunsttur Bremen og Worpswede 6. 9. maj 2019 Hansestaden Bremen er absolut et besøg værd. Byen var udsat for mange store bombardementer under 2. verdenskrig, men byens centrum ved floden Weser og bag de

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler Borgmestergården Håndværk og købmandsliv i renæssancen Tilbud til skoler Borgmestergården Borgmestergården i Nyborg byder på en fortælling om købmandsliv i renæssancen, om de danske købstæder, om søfart

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads

Københavns nye eventyrlige plads Københavns nye eventyrlige plads Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads. Med over

Læs mere

I skole i billeder. af Mette Vibjerg Hansen, Give-Egnens Museum

I skole i billeder. af Mette Vibjerg Hansen, Give-Egnens Museum I skole i billeder af Mette Vibjerg Hansen, Give-Egnens Museum Den danske folkeskole har de sidste par år fået en del opmærksomhed. Ikke kun på grund af den meget debatterede skolereform, der trådte i

Læs mere

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI Augustinus Fondens støttestrategi tager udgangspunkt i fondens fundats: Fondens formål er at virke for almenvelgørende og humane, kunstneriske, videnskabelige eller deslige

Læs mere

Historien bag Hotel Amerika Fra blindehjem til hotel

Historien bag Hotel Amerika Fra blindehjem til hotel Historien bag Hotel Amerika Fra blindehjem til hotel Fra blindehjem til hotel Lidt af historien bag Hotel Amerika Den 8. juni år 1937 blev en mærkedag for Dansk Blindesamfund, da man på denne dag kunne

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Det Færøske Spisekammer 4 dage fra kr. 10.598,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

I første fase e*erår en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager.

I første fase e*erår en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager. Udsmykning +l Ejendomsselskabet Gasværksvej A/S Aalborg Værf s 6dligere administra6onsbygning Lisa Rosenmeier 2016-2017 I første fase e*erår 2016. en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager. Værket er som en

Læs mere

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen 1 749 - I østen stiger solen op 419 - O Gud hør min bøn 70 - Du kom til vor runde jord 478 - vi kommer til din kirke, Gud 721 - Frydeligt med jubelkor Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

sønderhodansen hører til denne tid og som er så tæt forbundet med søfarten at skibets vuggen og duven på havet lader sig fornemme i dansen.

sønderhodansen hører til denne tid og som er så tæt forbundet med søfarten at skibets vuggen og duven på havet lader sig fornemme i dansen. Tak til Fonden Sønderho for invitationen at holde festtalen her ved Møllen i dag. Min tale sønderhodag plejer ellers at være i kirken, ved festgudstjenesten. I dag er det så en tale her under åben himmel.

Læs mere

Bilag til Vision 2030

Bilag til Vision 2030 Bilag til Vision 2030 Marts 2016 Processen bag Vision 2030 Gennem otte måneder har fokus været rettet mod fremtidens Halsnæs den ærlige, positive og langsigtede bevægelse af Halsnæs. Rigtig mange har været

Læs mere

KONGEMINDET PÅ RYTTERKNÆGTEN

KONGEMINDET PÅ RYTTERKNÆGTEN KONGEMINDET PÅ RYTTERKNÆGTEN HISTORIE ARKITEKTUR NIELS-HOLGER LARSEN 2012 Historie På Bornholms højeste sted - Rytterknægten, 162 m - inde i den sydvestlige del af statsskoven Almindingen står Kongemindet.

Læs mere

Grundejerforeningens nyhedsbrev nr. 4, november 2014

Grundejerforeningens nyhedsbrev nr. 4, november 2014 Fredensborg Søpark Grundejerforeningens nyhedsbrev nr. 4, november 2014 A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer et anseeligt beløb til naturgenopretning i Fredensborg

Læs mere

Tale Stenbjerg den

Tale Stenbjerg den 1 Tale Stenbjerg den 22.8 2008 Allerførst vil jeg gerne takke for invitationen til at tale her i Stenbjerg. Det er en stor ære at være med til at markere åbningen af Danmarks første nationalpark, og jeg

Læs mere