ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisningssammenhænge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisningssammenhænge"

Transkript

1 ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisningssammenhænge PAS DE DEUX ROYAL er blevet til på baggrund af et tæt samarbejde mellem Regentparret og ARoS. Udstillingen kan opleves på ARoS i perioden 12. oktober 2013 til 23. februar Udstillingens ældste værk er Dronningens lille studie fra 1947: Morgenfruer i glasskål. Dronningen beskriver selv dette billede, som afgørende for hendes kunstneriske løbebane. H.M. Dronning Margrethe II Morgenfruer i glasskål (1947) Særudstillingen PAS DE DEUX ROYAL - et kunstnerisk møde giver dig en unik mulighed for at opleve godt 150 værker skabt af Danmarks kreative regentpar: H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen. Udstillingen er bygget op af 10 tematiske gallerier, som viser en sammenstilling af Dronningens malerier, découpage og tekstiler med Prinsgemalens skulptur og poesi. På rejsen gennem galleriernes vekslende stemninger og varierende materialevalg er hensigten at vise dig, hvordan Regentparrets individuelle udtryk på mange måder supplerer hinanden i gensidig dialog. Et udvalg af udstillingens tematikker er præsenteret i dette materiale. Forhåbentlig vil dette både skabe inspiration til et videre arbejde med nye sider af Danmarks Regentpar, men også eksemplificere hvad kunst kan. God fornøjelse. Introduktion Med særudstillingen PAS DE DEUX ROYAL ønsker museet at tydeliggøre, hvordan Regentparret gennem en livsalder ikke blot har været kunstinteresseret, men også selv har fungeret som skabende kunstnere. Særudstillingen PAS DE DEUX ROYAL - et kunstnerisk møde inviterer dig ind i et kunstnerisk univers fjernt fra Regentparrets traditionelle, repræsentative virke. H.K.H. Prinsgemal Henrik: Fabeldyr 6 (1990/2013) I udstillingens gallerier visualiseres det, hvordan Dronningen og Prinsgemalen har delt et langt liv sammen. Med deres kreative talenter har de analyseret disse fælles oplevelser på hver deres måde.

2 For Dronningens vedkommende har hun faktisk siden 1970 erne arbejdet både med teg- (...) ning, maleri og découpage men også med sce- Endog et kongeligt palads, med tusinde døre, nografi, kostumer og kirketekstiler. Allerede da prinserne var små og fik læst højt af J.R.R. Tolkiens eventyrtrilogi Ringenes Herre, plantede historien sig så billedrigt i Dronningens tanker, at hun følte trang til at H.K.H. Prinsgemal Henrik: omsætte det til billeder. I 1977 udkom således Vase (1989) en illustreret udgave af Ringenes Herre med tegninger af en kvinde ved navn Ingahild Hvorfor tror du, at Dron- Grathmer (Dronningens valgte pseudonym). vide fløje, kan virke trænge og mangle plads Hvilke tanker, synes du, kommer til udtryk i ovenstående uddrag fra et af Prinsegemalens digte ningen valgte at bruge pseudonymet Ingahild Grathmer fremfor sin virkelige betegnelse, da hun lavede illustrationerne til Ringenes Herre Betegnelsen Pas de deux er hentet fra dansens verden, hvor den kan oversættes til dansk med en dans for to. Porcelænsmaleriet har haft Ingahild Grathmer: Illustrationer til Ringenes Herre (1977) en særlig tiltrækningskraft hos både Dronningen og For Prinsgemalens vedkommende har han inprinsgemalen. Helt uaf- denfor samme periode skabt adskillige skulphængigt af hinanden prakti- turer og musikalske kompositioner samt serede de denne kunstner- udgivet hele syv digtsamlinger. iske disciplin i deres unge år. Prinsgemalen var på daværende tidspunkt bosat med sin familie Vietnam, mens kronprinsesse Margrethe repræsenterede en ny generation i den kongelige familie på Amalienborg. Hver i sær bruger Regentparret kunsten som talerør for en række oplevelser og indtryk - og hver især bruger de kunsten som et kreativt og skabende frirum væk fra de offentlige pligter. Hver torsdag har Dronningen en fast afsat tid i sin kalender til kreativt arbejde i atelieret - ofte i selskab med hendes kunstneriske mentor Mable Rose. Fantasi og virkelighed Mens Dronningen synes særligt optaget af den storslåede natur ryddet for menneskelignende figurer, fokuserer Prinsgemalen altid på dyreog menneskekroppe i sine skulpturer. Han lægger ofte også vægt på de menneskelige relationer med en hyppig anvendelse af du og jeg i sine digte. Landskaber til tabte sagn ( ) Selvom disse individuelle valg af udtryksformer virker meget forskellige, synes Regentparret også at supplere hinanden. En sådan dialog kommer f.eks. tydeligt til udtryk i udstillingsgalleriet med værker relateret til kategorien: Fantasi og Virkelighed. H.K.H. Prinsgemal Henrik: Torso (1998)

3 I dette galleri kan du opleve to serier af Dronningens akvareller. På galleriets ene væg udstilles eksempler på de fantasiskabte landskabsscener, som Majestæten har givet fællesbetegnelsen: Landskaber til tabte sagn. Disse kan på mange måder siges at være en koloristisk videreudvikling af de førnævnte motiver fra Tolkien. Find 5 metaforer og 5 symboler på udstillingen. Hvilken effekt har det på din oplevelse af fabeldyrerne, at de er opstillet på lyspodier fremfor almindelige podier uden lys På galleriets modsatte væg er den mere virkelighedsnære akvarelserie placeret som Skriv et kort essay om et fiktivt stemningsfulde minder fra Regentparrets Hvordan vil du beskrive Fabeldyr 5,og hvilke egenskaber vil ophold i Landskaber til tabte talrige rejser til Grønland. du tillægge dette dyr sagn, hvor du bl.a. kommer ind på de sanselige oplevelser af stedet (hvordan forestiller du dig, at lydene, dufte og stemning måtte være). I snorlige rækker og parallelt med disse to forskellige billedserier lyser Prinsgemalens små, eventyrlige fabeldyr op på hver deres podie. Disse figurer fandt oprindeligt deres form i de mange fabler, som Prinsgemalen Hvordan forholder værkerne i dette rum sig hver i sær til fantasifuldt fortalte til prinserne i relationer mellem fantasi og deres barndom. virkelighed, figur og abstraktion Hvad tænker du, der har været vigtigt at understrege med galleribetegnelsen: Skabelse fremfor at bruge betegnelsen: Skabelsen Lige så fysiske og tilstedeværende som disse små bronzeskulpturer er, ligeså H.K.H. Prinsgemal Henrik: rømmet for genkendelige figurer er billederne på væggene. Men netop ved at stille Fabeldyr 5 (1990/2013) disse værker sammen får du måske den fornemmelse, at Prinsegemalens små figurer netop er trådt ud af Dronningens landskabsvæggene i Skabelsesrummet scener er beklædt med spejle og er Skabelse Bibelhistorien, kristendom og det religiøse i bred forstand er tilbagevendende temaer i Regentparrets kunstneriske udtryk. Eksempler på denne interesse kommer meget konkret til udtryk i udstillingensgalleriet med overskriften Skabelse. derved med til at udvide vores oplevelse af rummet. Spejlvæggene har desuden den praktiske effekt, at du også kan se de udstillede messehagler og bispekåber på bagsiden. Centralt placeret i den akse, som går gennem dette galleri, løfter Prinsgemalens skulptur: Skaberhånden (2013) nænsomt et lille forgyldt æg. H.K.H. Prinsegemal Henrik: Skaberhånden (2013) Præsenteret i to halvcirkler omkring Skaberhånden indgår her et bredt udvalg af de mange forskellige bispekåber og messehagler, som Dronningen i tidens løb har skabt til landets kirker. Bispekåbe. Aarhus Domkirke (1999)

4 I et af de andre gallerier i udstillingen kan du opleve en anden udgave af Prinsgemalens Skaberhånden. Hvilke ligheder og forskelle oplever du ved sammenligning af de to udgaver af samme motiv H.K.H. Prinsgemal Henrik: Himmelfart (1978/2006) Hvilke blandingskulturer skinner igennem i Prinsgemalens Kristusskulptur Hver især er disse tekstiler specialdesignet af Dronningen ud fra den pågældende kirkes særlige kendetegn: Som det f.eks. er tilfældet med bispekåben til Aarhus Domkirke. Her har Dronningen bl.a. indarbejdet ankre, der symboliserer Sankt Clements, til hvem domkirken i sin tid er indviet. Kærligheden - naturen Prinsgemalens store torsoskulptur er hovedfiguren i det udstillingsgalleri, der er viet til værker centreret om naturen og kærligheden til denne. Til dagligt pryder denne enorme skulptur aksen til hovedindgangen på Marselisborg Slot, men optræder i den aktuelle udstillingssammenhæng som markering af rummets akse. Karakteristisk for skulpturen er dens foranderlighed. Her møder du en skulptur, som hele tiden ændrer sig. Alt afhængigt af den vinkel, hvorfra du ser skulpturen, vil du opleve forskellige udtryk, ligesom lysets skiftende indfald leger med skulpturens flader og dermed er med til at ændre stemningen. Det er de nære omgivelser, som præger motivvalget i de udstillede malerier på galleriets sidvægge. Her har Dronningen tydeligvis ladet sig inspirere af de danske modernister og således omsat brudstykker fra Fredensborg Slotsallé og rosenhaven på Marselisborg Slot til en forenkling i form, farve, flade og rum. Billedet på endevæggen i galleriet Kærligheden - Naturen er viser udsigten fra Fredensborg Slot i retning mod Esrum Sø. H.K.H. Prinsegemal Henrik: Torso (2007) Se godt på Torso og sammenlign de indtryk du får af skulpturen forfra i forhold til bagfra. Hvilke elementer har museet anvendt for bedst muligt at formidle foranderligheden af Torso - og dermed iscenesætte din oplevelse af denne skulptur Bænk. Marmorhaven, Fredensborg (1983) Først i en alder af 64 år valgte Prinsgemalen at dele sin poesi med offentligheden, da han i år 2000 udgav digtsamlingen: Cantabile. Hvorfor tror du, at det skulle vare mange år, førend Regentparret gik officielt med deres kunstneriske tilbøjeligheder Digtene og Det sorte rum Prinsegemalen har siden sin barndom været fascineret af ord og har indtil videre udgivet hele 7 digtsamlinger. I PAS DE DEUX ROYAL formidles et udvalg af disse digte i et helt særligt rum. Som en hyldest til kærligheden og digtekunsten er rummet her iscenesat som et hjertekammer, hvor alle følelser er i spil. Fra digtenes verden tager udstillingen dig med ind i et skatkammer med Regentparrets personlige ejendele bestående af et skakspil, smykker, fantasifulde tegninger og sågar et diamantkranium - et såkaldt Memento Mori. Prinsgemalen har altid en blok på sig til sine poetiske notater. Hvilke stemninger, synes du, kommer til udtryk hhv. i Digtrummet og Det sorte rum I Digtrummet kan du fra retningsbestemte højtalere høre udvalgte digte blive læst op. Prinsgemalen har selv indtalt digtene på deres franske originalsprog, mens skuespiller Joen Bille lægger stemme til digtene i deres danske oversættelse.

5 Blåt - Grønt og Natur som form Dronningen bruger bl.a. kunsten til at analysere den omkringliggende verden. I en række malerier i stort format præsenterer Dronningen en række storslåede landskaber i blåt og grønt. Med titler såsom Hvor ser du konkrete tegn på Fra de yderste kyster og Fra de yderste fjeldette i udstillingen de fremstår disse malerier som eventyrlige studier i landskabets mystiske karakter. Her har Dronningen igen bevæget sig væk fra konkrete motiver og istedet fantaseret sig frem til en form for indre landskaber - med inspiration fra både Tolkiens eventyrtrilogi: Ringenes Herre og Færøerne. Dronningens serie af sten- og knogle-billeder vidner om Majestætens arkæologiske interesse og de dertil knyttede talrige udgravningsrejser, foretaget verden over. Som Majestæten selv udtrykker det, er det i forbindelse med denne billedserie bemærkelsesværdigt, at ikke ét billede er malet med sten foran mig. Det hele kommer frem fra erindringen. Når man har siddet og vendt og Maleteknikken i de blågrønne billeder minder på drejet sten i timevis, som jeg har gjort det, har mange måder om den fran- man det hele i hukommelsen. Fra de yderste fjelde. Dråbesøen (1999) Sommetider kan man arbejde længe med samme motivkreds (...) Men på et tidspunkt kan jeg pludselig mærke, at jeg er ved at kunne det, og så går den ikke længere. Citat: H.M. Dronning Margrethe II (2012) Dronningens blå-grønne landskabsscener spiller op i mod Prinsgemalens bronzeskulptur Hyldest til Jorn (2010), der repræsenterer en anden tilgang til at hylde fantasien og det irrationelle. I galleriet Natur som form er det Prinsgemalens skulptur Janus (2011), der supplerer Dronningens malerier med kantede og hårde former. På hvilke måder oplever du, at Dronningen og Prinsgemalens kunstneriske udtryk supplerer hinanden (materialemæssigt, motivisk, stemningsmæssigt) ske pointilisme. Hvordan bidrager farvebrugen til din opfattelse af sten og knogler i de to udstillingsgallerier Hvordan er forholdet mellem figur og baggrund forskellige i disse billeder Uden titel (2004) samt Uden titel (2008) Det samme gør sig gældende for de knoglelignende figurer (Knokler) i skingre farver, som er en viderefortolkning af stenene: Foranderlighed synes at Pludselig syntes jeg, at nogle af stenene be- være et tema i Dronningens gyndte at ligne knokler (...) Jeg ved egentlig landskabsmalerier. ikke helt, hvad det er, de skal forestille, jeg fik blot en vældig lyst til de former. Fire knokler IV (2011) Fælles for sten- og knoglebillederne er derfor Hvordan og med hvilke mere en interesse for farve, skygge, form og ma- virkemidler skaber Dronningteriale end for objekternes mulige symbolik. en kunstværker, som er åbne for indlevelse og fortolkning

6 Udvælg en hverdagsgenstand og dekorér den med en række udklip, som fortæller noget om dig, som person. Sammenlign Dronningens og Prinsegemalens kunstneriske udtryk på tværs af de valgte udtryksformer. Hvilke træk, finder du, er gennemgående for dem hver især Découpage Découpage-galleriet er iscenesat som en mørk hule, hvor kreativiteten og drømmebilleder foldes ud. Her udstilles eksempler på de mange forskellige hverdagsgenstande, som Dronningen under tiden har dekoreret med farverige udklip fra magasiner, bøger, papirer og kort - ofte inspireret af Prinsgemalens digte. Découpage-teknikken blev udviklet i det 17., 18. og 19. århundrede, hvor den særligt i Frankrig blev brugt til at udsmykke interører og brugsgenstande i fornemme hjem. Et udvalg af Dronningens découpagedekorerede papirkurve Hvilke poetiske sider ser du i découpagen som udtryk Hvilke eksempler på billedlige sider ser du i Prinsgemalens poesi Nøddeknækkeren. Dronningens sconografi og kostumer (2012) Opbygningen af en udstilling kræver, at man fra museets side tager stilling til, hvordan man ønsker, de besøgende skal opleve udstillingsgenstandene. Det har derfor stor betydning, hvordan rummene er bygget op, hvordan lyset er placeret og selv vægfarven kan bidrage til, at du oplever de udstillede genstande på en bestemt måde. I den forbindele taler man om, hvordan udstillingen er iscenesat. Hvilke tiltag ved udstillingen oplever du som særligt iscenesættende Hvad tænker du, hensigten med disse konkrete tiltag har været Disse découpager har i kraft af deres myldrende, figurative motiver et stort fortællepotentiale. Dronningens fantasifulde arbejde med denne teknik her defor bl.a. også fundet anvendelse som kulisser til filmatiseringer af H.C. Andersens eventyr. Ny bevægelse PAS DE DEUX ROYAL - et kunstnerisk møde har søgt at formidle, hvorledes Danmarks Regentpar deler glæde og talent for en række kunstneriske udtryk. Her er tale om et Regentpar, som udtrykker sig kreativt på baggrund af en indre nødvendighed og derfor bruger kunsten som et personligt frirum fra de officielle pligter. At Majestæten og Prinsgemalen vedvarende søger nye udtryk bliver understreget i udstillingens sidste galleri. Dine oplevelser i PAS DE DEUX ROYAL - et kunstnerisk møde får derfor en farverig afslutning, men videregiver også det faktum, at der næppe er sat punktum i Regentparrets kreative dialog. Bestil en værkstedspakke eller workshop og få koblet en række udvalgte, kreative aktiviteter på oplevelsen af udstillingen. På hvilken måde har udstillingen måske ændret dit syn på Regentparret Med hvilke udsagnsord vil du f.eks. beskrive vores Regentpar med efter at have set udstillingen ARTiFAKTi er udarbejdet af Formidlingsafdelingen, ARoS Tekst og Layout: Anne Mette Høncke Kilder: Materialets tekst er delvist hentet fra udstillingskataloget. Yderligere Information Har du spørgsmål til materialet eller ønsker råd og vejledning om brug af udstillingen i undervisningssammenhæng, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os: Formidlingsafdelingen på ARoS Aros Allé 2 DK-8000 Tlf: eller vol@aros.dk

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

Pernille Struer 26/05-24/06 201 2

Pernille Struer 26/05-24/06 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 4/201 2 Pernille Struer 26/05-24/06 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Pernille Struer Lørdag den 26. maj fra kl. 1 3.00

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Her kan der leges med forholdet mellem real virkelighed og imaginær virkelighed. Dette

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning

ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning Jesper Just er født i 1974 og tog sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003. Han bor og arbejder i New York og er repræsenteret i en

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kunstforeningen Brundur Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kære kollega Ansatte ved Brønderslev Kommune stiftede for mange år siden en kunstforening. Du kan læse mere om foreningen på kommunens

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.:

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.: For 70 år siden fandt Cobra-kunstnerne sammen i en ny bevægelse, hvor legen, kreativiteten og den kunstneriske frihed stod øverst på dagsordenen. Ovenpå Anden Verdenskrigs dystre erfaringer ville man tilbage

Læs mere

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til undervisere. God fornøjelse!

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til undervisere. God fornøjelse! ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til undervisere Sex Shop (2013) Udstillingen TAL R - THE VIRGIN kan opleves på ARoS i perioden 23. nov. 2013-21. april 2014. Tal R har de seneste 10 år udstillet på en lang

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde

Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde www.artvesta.dk Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde Vibeke Vesta varierer sine maleriers udtryk via individuel komposition, struktur og brug af effekter. Det giver hvert maleri sin egen historie.

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Ud fra et tema skal et billede klippes eller stykkes sammen. Der skal lånes fra andres

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til brug i undervisning

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til brug i undervisning ARTiFAKTi Udstillingen består af 202 forskellige Fools, som museet har lånt af private kunstsamlere. Den danske kunstner Michael Kvium er kendt for at provokere, fortrylle og begejstre beskurene med sine

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

EVENTYRLIG DIALOG UNDERVISNING

EVENTYRLIG DIALOG UNDERVISNING 1 KÆRE UNDERVISER Du sidder nu med Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museums inspirationskatalog til undervisning i og med udstillingen. I kataloget kan du lade dig inspirere af de tre forskellige forløb

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Leif Djurhuus ved siden af Rory Macbeths skulptur Hamlet fag break (Foto: Martin Bubandt) <artifakti> Inspirationsmateriale til folkeskole og gymnasie

Leif Djurhuus ved siden af Rory Macbeths skulptur Hamlet fag break (Foto: Martin Bubandt) <artifakti> Inspirationsmateriale til folkeskole og gymnasie Leif Djurhuus ved siden af Rory Macbeths skulptur Hamlet fag break (Foto: Martin Bubandt) Inspirationsmateriale til folkeskole og gymnasie Særudstillingen CON AMORE - Leif Djurhuus Samling

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AVI AKADEMIET FOR WWW. VlSUEL - lnnovatlon. DK designskole for børn INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest

Læs mere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Hendrik Krock: Pan og Syrinx. 1722. Indledning I materialet her kan du hente inspiration til hvordan, du kan forberede jeres besøg på Sorø Kunstmuseum

Læs mere

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019 AARHUS KUNSTMUSEUM 12. oktober 2018 3. marts 2019 Dette materiale er tænkt som inspiration til undervisning af elever i grundskolen, men kan naturligvis også tilrettes undervisning på andre niveauer. Oplægget

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AKADEMIET FOR WWW.VlSUEL-lNNOVATlON.DK børnenes design INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest kreative og inspirerende

Læs mere

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019 AARHUS KUNSTMUSEUM 12. oktober 2018 3. marts 2019 Dette materiale er tænkt som inspiration til undervisning af elever i grundskolen, men kan naturligvis også tilrettes undervisning på andre niveauer. Oplægget

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Kunsteventyr og folkeeventyr. Navn: Klasse:

Opgaveskyen.dk. Kunsteventyr og folkeeventyr. Navn: Klasse: Kunsteventyr og folkeeventyr Navn: Klasse: Dette forløb er opbygget i følgende rækkefølge: Opgaveskyen.dk Mål Introduktion Genrebeskrivelse Kendetegn for eventyr Analysér et eventyr Skriv dit eget eventyr

Læs mere

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS Nygade 24, 8600 Silkeborg naturligheder der er natur lighed ulig nat erna ertur erturnat der hed ertan turlihed

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

SÆSON 2014-2015 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2014-2015 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2014-2015 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

Jens Bredholt Ind til benet. Bente Hammershøy

Jens Bredholt Ind til benet. Bente Hammershøy Jens Bredholt Ind til benet Bente Hammershøy Bente Hammershøy Ind til benet Jens Bredholt sluser det væsentlige ind, skærer et stykke ud af virkeligheden og fanger og fastholder det essentielle i motivet.

Læs mere

Undervisningsmateriale til Indskoling og Mellemtrin

Undervisningsmateriale til Indskoling og Mellemtrin Undervisningsmateriale til Indskoling og Mellemtrin Tekst og redaktion ved Lasse Kaae og Majbritt Løland, Randers Kunstmuseum, oktober 2016. 1 Lærervejledning Lærervejledningen giver en introduktion til

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til brug i undervisning

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til brug i undervisning ARTiFAKTi Udstillingen består af 202 forskellige Fools, som museet har lånt af private kunstsamlere. Den danske kunstner Michael Kvium er kendt for at provokere, fortrylle og begejstre beskurene med sine

Læs mere

Aktiviteter. Her bringer vi en række generelle aktiviteter til inspiration i arbejdet med salmerne.

Aktiviteter. Her bringer vi en række generelle aktiviteter til inspiration i arbejdet med salmerne. Aktiviteter I den store udgave af undervisningsmaterialet; den der rummer nøjere introduktioner til de enkelte salmer, vil der med tiden være aktiviteter og øvelser, specifikt til de enkelte salmer. Her

Læs mere

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

LEONARD RICKHARD Mellem Krig og Fred

LEONARD RICKHARD Mellem Krig og Fred ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisning Udstillingen tager dig med på en rejse ind i et univers med bl.a. stille skovpartier, røde barakker, mo-delbyggere og samlinger af udstoppede fugle.

Læs mere

Fritz Syberg. Selvportræt, 1902. Fritz. Syberg. Kunsten og kærligheden. Fritz Syberg. Moder og datter, 1898-99. Opgaveark ...

Fritz Syberg. Selvportræt, 1902. Fritz. Syberg. Kunsten og kærligheden. Fritz Syberg. Moder og datter, 1898-99. Opgaveark ... Fritz Syberg. Moder og datter, 1898-99 Fritz Syberg. Selvportræt, 1902 Fritz Syberg Kunsten og kærligheden Opgaveark Navn: Klasse:... Fritz Syberg. Høstlandskab (Kerteminde), 1905 Fritz Syberg. Høstbillede,

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ernesto Neto Voices of the Forest Kunsten Museum of Modern Art Aalborg - 22/4-23/10 2016 Sådan besøger du udstillingen Besøg udstillingen, som du normalt besøger en skov Du må røre

Læs mere

Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013

Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013 Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013 Alle dage Strik en ko Se den strikkede 2CV og vær med til at strikke en ko når Gitte Skovmand og Eva Holm laver strikkegraffiti-workshop på stand A-1424.

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

Det digitale skolebibliotek

Det digitale skolebibliotek Det digitale skolebibliotek digibib.dk er fyldt med råstof digibib.dk er en stor samling materialer til din undervisning. Flere tusinde artikler, fotos og tegninger er klar til brug sammen med flere af

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

et unikt kunstprojekt med plads til eftertanke

et unikt kunstprojekt med plads til eftertanke BøRnehjæLpSDAgen Og ARoS AARhuS KunStMuSeuM præsenterer 100 AnBRAgte BøRn + 10 DAnSKe KunStneRe = et unikt kunstprojekt med plads til eftertanke udstillingsperiode: 30. OKtOBeR 4. DeCeMBeR 2011 / på ARoS

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER;

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER; INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelser af forslag til workshops og projektforløb. Læs det og lad dig friste, eller blive inspireret til andet efter eget valg... TRÆ; et materiale; projektforløb for børnehaver

Læs mere

Rokokoværker inden for billedkunsten

Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoens stilmæssige storhedstid ligger fra ca. 1720 1789 (den franske revolution). I Danmark var perioden ikke så lang, men varede ca. fra 1740 1770. Rokokoen kom

Læs mere

BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.

BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele. BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk Galleri Weber har hermed den store glæde at invitere til åbning

Læs mere

Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog

Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog Side: 1/7 Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog Forfattere: Kristine Böhm Nielsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Kompetenceområder: Fortolkning Introduktion:

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

Undervisningsmateriale for 3.-6. kl. SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst

Undervisningsmateriale for 3.-6. kl. SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst Undervisningsmateriale for 3.-6. kl. SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst 27.1 25.3 Cao Fei, Whose Utopia, 2006-2007 Introduktion På udstillingen SHOW TIME Koreografi i international samtidskunst

Læs mere

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse Intro Finde tekst Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg Tekstforståelse Eleven har viden om fortællende og informerende teksters struktur Eleven kan få øje på sproglige træk sproglige, lydlige

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

White Words Peter Callesen

White Words Peter Callesen White Words Peter Callesen White Words Et udsmykningsprojekt til KUA 2 Tårnet set fra stueetagen i Læringsgaden White Words - Detaljebilleder fra model Toppen af tårnet set fra 3. sal White Window, 2010

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Billedanalyse og portrættering

Billedanalyse og portrættering Billedanalyse og portrættering Titel: Billedanalyse og portrættering et undervisningsforløb med værkstedsarbejde Kort beskrivelse af emnet: I danskfaget indgår billedanalyse på flere klassetrin. I dette

Læs mere

Jeppe Hein: In is the only way out

Jeppe Hein: In is the only way out Jeppe Hein: In is the only way out 18 / 04 / 2017 Af Katrine Nør Jeppe Hein åbner tiden. Og har et håb om at kunne inspirere folk til at åbne deres hjerter. Han iscenesætter Københavns gamle vandforsyning,

Læs mere

DEN GÅENDE TIGER. 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen

DEN GÅENDE TIGER. 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen DEN GÅENDE TIGER 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen DEN GÅENDE TIGER Den Gående Tiger er titlen på mine 10

Læs mere