Værd at vide om Solvarme for VVSinstallatøren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værd at vide om Solvarme for VVSinstallatøren"

Transkript

1 Værd at vide om Solvarme for VVSinstallatøren Hvorfor skal jeg sælge solvarme? Hvorfor ikke? Det er jo ikke sikkert at kunden overhovedet kender til fordelene ved solvarme, så hvorfor ikke bruge 5 minutter på at orientere kunden om mulighederne, og tage det lette mersalg. Selv om kunden måske ikke er igang med at ombygge netop nu, kan man altid inspirere, så man automatisk vil være i tankerne, når kunden bliver motiveret til at investere. Hvordan overbeviser jeg min kunde? Det vigtigste i næsten alle tilfælde er pengepungen! Der er penge at spare ved at udnytte solens energi, det kan alle forstå. Miljøet er naturligvis en væsentlig faktor. Solenergi er absolut uden nogen form for forurening af vor fælles jord. Tværtimod giver solen en ren og gratis energi - ingen CO2 udledning. Naturgas giver derimod en væsentlig CO2 udledning. Olie og Naturgas slipper op på et tidspunkt, men der er energi i solen til de næste 5 milliarder år. Når anlægget er installeret, er varmen gratis, og kunden behøver ikke at spare på det varme vand under bruseren. Tværtimod kan de bade med god samvittighed - de forurener jo ikke. Selv om vinteren giver Unitermanlægget varme, når solen skinner. Praktiske erfaringer viser at selv på en klar frostdag, yder solfangerne ca graders varme en times tid efter at solen er begyndt at skinne på dem. Der er en stor tilfredsstillelse ved, at hver dag se al den gratis energi man får, uden at skulle yde en indsats, for et Uniterm Solvarmeanlæg passer sig selv. Hver gang folketinget hæver de grønne afgifter bliver man blot endnu mere begejstret for sit Uniterm Solvarme anlæg, og kan gnide sig lidt mere i hænderne over de ekstra penge man sparer.

2 Er der økonomi i solvarme? Ja, helt klart. Der er en skrøne, at solvarme kun er for miljøentusiaster, rent faktisk er der god økonomi i at installere solvarme. Et veldimensioneret solvarmeanlæg kan typisk spare 70% af omkostningen til opvarmning af det varme brugsvand, eller 30% af den samlede varmeudgift. Eftersom levetiden for et solvarmeanlæg typisk ligger på omkring 30 år, er det ingen sag at overbevise kunden om at det er en god forretning, da kunden typisk får betalt anlægget adskillige gange tilbage (skattefrit). Er kunden alligevel i den situation, at han står og skal investere i ny varmvandsbeholder, er merudgiften for at tilføje solvarme minimal. Kan kunden få tilskud? Desværre er solvarme ikke længere tilskudsberettiget. Solvarme gør ellers virkeligt noget ved CO2 regnskabet. Et rum/brugsvandsanlæg til et almindeligt paracelhus sparer omgivelserne for ca. 1 tons CO2 på årsbasis. Hvis kunden alligevel skal skifte sin gamle varmtvandsbeholder ud, kan dette gøre det med en Uniterm Solvarmeforberedt varmtvandsbeholder. Senere kan kunden så få eftermonteret de dele der mangler for at have et komplet solvarmeanlæg. Hvad skal anlægget kunne? Den primære funktion er at lave varmt brugsvand og evt. supplere centralvarmen. Opbygningen af Uniterm Solvarme anlægget afhænger af brugerens behov. I huse / fritidshuse uden eksisterende centralvarmeanlæg (f.eks. med El eller brændeovn / finsk masseovn) vil man typisk vælge et rent brugsvandsanlæg, da man ikke har et centralvarmeanlæg til at afsætte overskudsproduktionen af varme. I et hus med centralvarmeanlæg vælges som regel et rum/brugsvandsanlæg, hvor man kan tillade et større solfangerareal. Derved dækker man varmebehovet i en større del af året, idet man kan bruge centralvarmeanlæget til at optage overskudsproduktionen om sommeren, og til at supplere om vinteren. Et sådant anlæg kan typisk kombineres med oliefyr, gasfyr, fjernvarme, stokerfyr, brændeovn, finsk masseovn eller brændeovn med gris. For større anlæg som institutioner, erhverv, luksus-sommerhuse o. lign. er der mulighed for opbygning med kombination af flere Uniterm Solvarme beholdere, med store solfangerarealer. Hvorfor skal jeg vælge et Uniterm Solvarmeanlæg Fordi Uniterm Solvarme er loyale over for sine forhandlere. Vi sælger IKKE direkte til slutbrugere. Man møder ikke en kunde som står med et Uniterm Solvarme anlæg til nettopris, han har fundet på internet eller andre steder. Et Uniterm Solvarmeanlæg er et kvalitetsprodukt, der bliver installeret professionelt af en fagmand, da vi ikke ønsker dårlige referencer på grund af fejlinstallerede anlæg, udført af gør-det-selv folk.

3 Vi stiller vores viden og erfaring til rådighed, og yder professionel bistand til installatøren, der ikke bliver ladt i stikken med et halvdårligt fungerende anlæg. Det nemmeste er at sælge et kvalitetsprodukt! Man sælger som regel kun et solvarmeanlæg til en kunde, da levetiden på anlægget er så lang. Kan man som VVS-mand lave en professionel installation af et solvarmeanæg, der fungerer optimalt, vil man med stor sandsynlighed have en god loyal kunde, mange år frem i tiden. Fordi vi gør det nemt for installatøren. Vi kan levere en samlet løsning, komplet i een forsendelse med Uniterm Solvarme beholderunit, solfanger, beslag, skruer, frostvædske, rørisolering, o.s.v. Alt efter aftale, så behøver man ikke at tænke på, at bestille varer flere steder, og man sparer på omkostningerne. Alle Uniterm Solvarme beholderunits, er færdigmonterede efter VVS-mandens anvisninger, og har ud fra denne specifikation, gennemgået en funktionstest på fabrikken. Ud over at tilslutte 230V, er det kun at tilslutte koldt og varmt vand, rør til solfanger samt evt. centralvarme. Fordelen ved dette er at VVS-manden ikke skal bruge 8 timer under beholderen, for at samle ventiler, pumpeblok, styring m.m. med stor risiko for fejlmontage og andre problemer. Prisen på solvarmeanlæg varierer meget efter hvad anlægget skal kunne gøre. Det er ligesom at købe bil - kvalitet og udstyr koster naturligvis ekstra. Hvad solvarmeanlæg angår, får man hvad man betaler for! Der er jo ikke meget ved at spare kr. på et solvarmeanlæg, hvis anlæggets effektivitet er så ringe, at tilbagebetalingstiden alligevel er længere, fordi besparelsen ikke er optimal. Glæden ved et solvarmeanlæg ødelægges tit når man ikke får nok ud af det. Besøg vor hjemmeside på Med venlig hilsen Uniterm Solvarme Per Mortensen ApS Salg & Administration: Uniterm Solvarme Per Mortensen Aps. Lundsager Ringe Tlf : Fax : Produktion: Uniterm Solvarme Per Mortensen Aps. Vestre Boulevard 9 B 9600 Aars Tlf. : Fax. :

4 Detailbeskrivelse af Uniterm Solvarmeanlæg Tanken: Hvad selve solvarmebeholderen angår, er det vigtigt at sikre sig at denne er ordentlig beskyttet mod tæring. Ligesom rustbeskyttelsen skal være i orden på en bil, så skal solvarmebeholderen også være sikret mod tæring. Dette gøres bedst med en indvendig glas-emaljering og samtidig beskyttelse med zinkanoder. Som på en bil, skal alle svejsninger indvendig i beholderen være foretaget efter bestemte retningslinier, som gør at emaljen lægger sig rigtigt på disse - ellers virker emaljen ikke. Uniterms beholdere er blevet fremstillet efter de højeste kvalitetskrav i mere end 10 år, og vi har endnu ikke udskiftet en eneste beholder under garantien. Det er også vigtigt at beholderen er rigtigt dimensioneret og at følerlommer til den elektroniske styring er korrekt placeret. Isoleringen: Isoleringen af beholderen er meget vigtig. Der er ikke meget ved, at solfangerne producerer meget varme, hvis denne forsvinder p. g. a. dårlig isolering. Uniterms beholder er testet på Solenergi Center Danmark, under Teknologisk Institut, og her fandt man at beholderen var så godt isoleret at varmetabet er minimalt. Varmefordelingen i beholderen er afgørende for hvor godt beholderen akkumulerer varmen. Hvis varmefordelingen er dårlig p. g. a. forkert udformet koldt vands indgang, er beholderens effektivitet mindre fordi der sker en omrøring i beholderen. Her har Solenergi Center Danmark også testet Uniterms beholder, og fundet, at der er en meget fin lagdeling ved aftapning. Styringen Den elektroniske styring af solvarme er selve hjertet i anlægget. Mange solvarmeanlæg er forsynet med en meget simpel differensstyring, som kun kan styre selve solvarmen. Dette vil sige at mange funktioner skal styres af gammeldags termostater, som skal indstilles helt korrekt for at hele husets varmeanlæg fungerer efter hensigten. Hvis disse termostater kommer ud af indstilling, kan man risikere at bruge for meget dyr energi til suppleringsvarme og rumopvarmning. Uniterm har derfor udviklet Symphoni styringen, som kan overtage disse termostaters funktioner. Da styringen er intelligent, overtager denne kontrollen af de forskellige funktioner. Som forbruger er man dermed sikret en optimal drift af anlægget og er sikret mod fejlindstillinger. Uniterm udvikler konstant anlægsopbygninger, og forsyner installatøren med diagrammer over disse, således denne har de oplysninger, der er nødvendige for en korrekt anlægsopbygning. Eksempler på diagrammer:

5 Uniterm medsender anlægsdiagram og beskrivelse, hvis Deres anlæg er bygget anderledes op end standard løsningen. Det er i de fleste tilfælde tilstrækkeligt med en standard opbygning, da Uniterm allerede har udviklet optimale standard løsninger. BRSE gulvvarme Funktionsbeskrivelse til diagram 2x275 BRSE gulvvarme I stedet for varmeveksler monteres beholder nr. 2 som akkumuleringstank for gulvvarmeanlæg. Pumpe 2 cirkuler gulvvarmesløjfen og er via blandeventil 2 selvansugende fra akkumuleringstanken og når der ikke er varme nok fra solen suppleres der op fra oliekedelen. Blandeventil B 2 skal indstilles et par grader højere end B1 for at sikre at det er solvarmen der får lov til at give mest muligt varme. Slukker man for fyret og pumpe 3 om sommeren bør man lukke for hanen til cirkulation for kedelen. Hvis det ønskes kan der monteres en tovejsventil til automatisk at afspærre for cirkulationen til kedelen hvilket især kan være en fordel hvis der fyres med fastbrændsel.

6 BSOE Funktionsbeskrivelse til diagram BSOE Når der er fyret i oliekedelen og 9F føler at kedelen er varmere end tank top(føler 9B) åbner 2 v. for cirkulation til topspiralen og de øverste 90 l. i tanken varmes op. Overskudsvarme fra solvarmen sendes ud på anlægget når solfangerne opvarmer tanken til en højere temperatur end der er i kedelen. Hvis oliefyret og pumpe 2 (anlægspumpen) er slukket, starter styringen automatisk pumpe 3 når temperaturen i toppen af tanken er over det niveau som suppl. varmetermostaten er indstillet på. Hvis der ikke er fyret i kedelen og temperaturen i tank top falder yderligere ca. 5 grader end den indstillede temperatur på suppl. varme termostaten, slår elpatronen til, hvis den er tændt på den grønne kontakt bag nederste låge. Bemærk! Hvis oliefyret slukkes om sommeren skal pumpe 2 (anlægspumpen) også slukkes. Når oliefyret og pumpe 2 er tændt bør elpatronen være slukket eller det må sikres at kedeltermostaten er indstillet ca. 5 gr. højere end indstillingen på suppl. varme termostaten. Udlæsning for rumvarme viser temperaturen på overskudsvarmen. Hvis anlægget opvarmes med træfyring og man gerne vil have at pumpe 2 (anlægspumpen) slukker hvis kedelen bliver kold kan pumpe 2 elmonteres fra Uniterm Symphoni styringen. (se eldiagram).

7 BRSE Funktionsbeskrivelse til diagram BRSE Når fyret og pumpe 3 sommerslukkes skifter styringen automatisk om så pumpe 2 starter samtidig med at 3 vejs ventilen skifter over til rumvarme. Når fyret og pumpe 3 er i drift kører overskudsvarmen gennem kedlen. Er fyret og pumpe 3 slukket kører overskudsvarmen uden om kedlen.

8 BRME Funktionsbeskrivelse til diagram BRME Når der fyres i masseovn, og denne bliver varmere end tank top, starter p. 2 og 3 v-3 åbner for cirkulation i masseovn. Når beholder kalder på suppleringsvarme, slår 3 v-2 over på cirkulation til topspiral og anlæg lukkes fra (varmt vand prioritering), dog kun hvis der er fyret i masseovn og denne er varmere end tank top. Hvis der ikke er fyret i masseovn og temperaturen i tank top falder yderligere ca. 5 grader end den indstillede temperatur på suppl. varme termostaten, slår elpatronen til, hvis den er tændt på den grønne kontakt bag nederste låge. Når solvarme 3 v-1 slår over på rumvarme, startes pumpe 2 også, hvis den ikke i forvejen er startet.

9 BRSTE Funktionsbeskrivelse til diagram BRSTE Når der fyres i fastbrændselskedel, og denne bliver varmere end tank top (eks. 50 gr.), stopper p 3 ogp2starterog3v-2åbnerforcirkulationifastbrændselskedelen.hervedvarmeroliekedelenikke fastbrændselskedelen op og omvendt. Når solvarmeanlægget kan give rumvarme bliver anlæggets returvand opvarmet af varmeveksleren før det cirkulerer tilbage til enten olie eller fastbrændelskedel. Hvis oliefyret og p 3 er slukket og der ikke er fyret med fastbrændsel cirkuler p 2 vandet uden om kedlerne og direkte ud i anlæggets fremløb. Når beholder kalder på suppleringsvarme, åbner 2 v-1 for cirkulation til topspiral dog under forudsætning af at oliefyret og p 3 er tændt eller der er fyret i fastbrændselskedelen. Hvis det ikke er er tilfældet og temperaturen falder ca. 5 gr. yderligere under den indstillede temperatur i beholderen tænder elpatronen hvis den er tændt på den grønne kontakt bag den nederste låge.

10 BRFV Funktionsbeskrivelse til diagram BRFV Centralvarmeanlægget er opbygget som et blandesløjfeanlæg hvor solvarmens varmeveksler er sat ind på returen inden blandesløjfen. Når der ikke er varme nok fra solvarmen vil blandeventilen supplere fra fjernvarmens varmeveksler. AVTB ventilen spærrer for gennemløb af fjernvarme i varmeveksleren når der ikke er behov for varme og den bør indstilles nogle få gr. lavere end temperaturen i blandesløjfen Suppleringsvarmen til topspiralen tages direkte fra fjernvarmens fremløb og tilbage til fremløbet igennem varmeveksleren for at afsætte den sidste varme til rumopvarmningen, når det er muligt. Returløbsventilen sikrer at returtemperaturen aldrig er for høj hverken fra centralvarmeanlægget eller fra varmtvandsbeholderen. Uniterm Symphoni styringen afspærrer ved en tovejsventil for topspiralen når der ikke er brug for suppleringsvarme. Der gøres opmærksom på at diagrammet er en principskitse og at de forskellige fjernvarmeværker har forskellige krav der kan nødvendiggøre ændringer.

11 BRFV Funktionsbeskrivelse til diagram BRFV Centralvarmeanlægget er opbygget som et blandesløjfeanlæg med cirkulationspumpe hvor solvarmens varmeveksler er sat ind på returen inden blandesløjfen. Når der ikke er varme nok fra solvarmen vil blandeventilen supplere fra fjernvarmen. Suppleringsvarmen til topspiralen tages direkte fra fjernvarmens fremløb og tilbage til fremløbet, igennem kontraventilen, for at afsætte den sidste varme til rumopvarmningen når det er muligt. Hvis der ikke er fjernvarmeforbrug på radiatorerne vil retur fra topspiralen i v.v.beholderen cirkulerer direkte ud i fjernvarmereturen. Returløbsventilen sikrer at returtemperaturen aldrig er for høj hverken fra centralvarmeanlægget eller fra varmtvandsbeholderen. Uniterm Symphoni styringen afspærrer ved en tovejsventil for topspiralen når der ikke er brug for suppleringsvarme. Der gøres opmærksom på at diagrammet er en principskitse og at de forskellige fjernvarmeværker har forskellige krav der kan nødvendiggøre ændringer.

12 BG01 parallelforbundet

13 Uniterm Symphoni Solvarmestyring. For at udnytte solenergien bedst muligt fra solfangerne, har vi udviklet en elektronisk styring, der er i stand til at styre solvarmen sammen med Deres øvrige varmeanlæg, inkl. fastbrændselsfyr og naturgasfyr. Uniterm har som de eneste en optimal løsning til finsk masseovn og brændeovn med vandtank (gris). Denne styring er avanceret men samtidig utrolig enkel at betjene. Samtidig er styringen elegant at se på. Uniterm Symphoni er i stand til at køre autoprioritering, hvilket er giver en hel optimal udnyttelse af solens energi. Dette betyder at styringen automatisk leder varmen fra solen hen hvor den bedst kan udnyttes. Ofte vil solens energi ikke være nok til at opvarme brugsvandet, især i forår og efterårs perioden, men energien vil være nok til at give et væsentlig tilskud til rumopvarmningen. Uniterm Symphoni beregner selv konstant hvor solens energi udnyttes bedst muligt. Symphoni er udstyret med op til 6 følere, og kan blandt andet overvåge biobrændsels fyr og oliefyr, så der ikke ledes varme fra solvarmebeholderen over i et koldt fyr, hvor den opsamlede solenergi vil gå til spilde. Dette gør også at De ikke skal tænke over omskiftning fra sommerdrift til vinterdrift og omvendt. Symphoni har 5 temperatur udlæsninger der gør at De hele tiden har kontrol med anlægget. Udlæsningerne giver følgende oplysninger fra oven og nedefter: Solfangernes temperatur, temperatur i beholderens top, temperaturen midt i beholderen, temperaturen i bunden af beholderen og den temperatur der er i Deres varmeanlæg retur. Symphoni benytter disse værdier til hele tiden at beregne den bedste udnyttelse af solens energi. Symphoni giver med sine avancerede funktioner den bedst mulige rentabilitet af Deres investering. Symphoni kan til en hver tid ændres af installatøren, hvis De ønsker ændringer i Deres varmeanlæg, eksempelvis opvarmning af pool. Uniterm Trio Solvarmestyring. Til mere enkle anlægsopbygninger har vi udviklet Uniterm Trio. Denne styring er velegnet ved brugsvandsanlæg sammen med naturgasfyr og oliefyr. Styringen har kun et display. I dette vises skiftevis temperatur i solfangere og temperatur i tank bund. Ved hjælp af dioder kan man se hvilken temperatur der vises. En tredje diode lyser når solvarmepumpen er i drift. For at undgå overkogning, er Trio forsynet med en tvangskølings funktion. Denne træder i kraft hvis temperaturen i tank bund overstiger 80 grader. Solvarmepumpen kører derefter konstant, indtil temperaturen i tank bund er faldet ca. 20 grader. Varmen vil derfor bliver afgivet gennem solfangerene i nattens løb. Styring kan udstyres med termostat til regulering af elpatron (ekstraudstyr).

14 Uniterm Solvarmeunit. Uniterm Solvarmeunit består af enten en 175 l. eller en 275 l. emaljeret varmtvandsbeholder og Uniterm Symphoni solvarmestyring Under varmtvandsbeholderen er pumpeblok og nødvendige ventiler indbygget. Uniterm kan som den eneste producent tilbyde indbygning af varmeveksleren til rumvarme i kabinettet. Dette giver en mere kompakt installation, uden at det går ud over service venligheden. Alt dette er bygget ind i et unikt stålkabinet der designmæssigt overgår alt andet på markedet. Mål på Uniterm Solvarmeunit : 175 l. 275 l. 525 l. Indbygnings bredde...50,0 cm. 60,0 cm. 82,0 cm. Dybde...54,0 cm. 62,0 cm. 84,0 cm. Højde...190,0 cm. 190,0 cm. 190,0 cm. Vægt ca ,0 kg. 170,0 kg. 220,0 kg. Beholderenheden kan nedbygges til ca. 175 cm. hvor lofthøjden nødvendiggør det. Beholderen leveres da uden kabinet. Hvilken beholderstørrelse der ønskes, afhænger af varmtvandsforbruget. Har man et normalt varmtvandsforbrug skal 275 l. beholderen vælges. Er forbruget ikke så voldsomt kan det være nok med en 175 l. beholder. Antallet af solfangere skal ligeledes afpasses efter beholderstørrelsen. Tal med VVS installatøren om den bedste størrelse i Deres tilfælde. Begge beholderstørrelser er indvendigt emaljeret og forsynet med 2 offeranoder. Dette giver en effektiv sikring mod korrosion. Beholderne er isoleret med miljøvenligt højeffektivt CFC-fri (freon frit) skum, der sikrer minimalt varmetab og maksimal udnyttelse af solens varme. Begge beholdere kan leveres med elpatron. På den måde kan oliefyret slukkes om sommeren. Har man biobrændselsfyr behøver man ikke pjatfyre for at få varmt vand. Beholderne er udstyret med cirkulationsstuds hvis De ikke vil vente på at det varme vand når ud til hanerne. Uniterm fremstiller ligeledes en 525 l. beholder til storfamilier, virksomheder, campingpladser, marinaer m.v. Beholderen er opbygget på samme måde som de 2 øvrige. Uniterms solvarmeforberedte varmtvandsbeholder. Skal De udskifte Deres nuværende varmtvandsbeholder, er det en god ide at gøre dette med en Uniterm solvarmeforberedt varmtvandsbeholder. Beholderen er forberedt for senere udbygning til et komplet solvarmeanlæg. Studse og følerlommer m.v. er placeret så en efterfølgende udbygning kan foretages lettest muligt. På denne måde kan De senere udbygge beholderen til et komplet Uniterm Solvarmeanlæg. De får på denne måde fordelt investeringen over en længere periode

15 Uniterm Solvarmebeholder Offeranode ¾ x 500 mm. 12 m. emaljeret stålrørsspiral Elpatron 1 kw til 3 kw Offeranode ¾ x 500 mm. 12 m. emajeret stålrørsspiral

16 Solfangeren Uniterms beholderunit kan anvendes sammen med samtlige tilgængelige solfangere på det danske marked. Der er derfor mulighed for frit at vælge mellem de mange solfangere der kan fås i Danmark. Dette gør at De kan vælge den løsning der passer bedst til Deres behov. Der kan fås solfangere med polycarbonat overdækning eller med hærdet jernfrit glas alt efter Deres ønske. De kan også vælge om De ønsker solfangerne placeret vandret eller lodret. Der er også forskel på størrelse og ydelse på de forskellige solfangere. Deres VVS installatør vil kunne hjælpe Dem med at vælge den mest velegnede solfanger til Deres behov. Uniterm Solvarme hjælper naturligvis også gerne med rådgivning. Fangerne kan leveres fra Uniterm Solvarme sammen med beholderenheden, således at Deres anlæg leveres komplet fra os, med den sikkerhed dette indebærer. Samlede anlæg kan i øjeblikket leveres med Nilsol, Djurs, Batec, Arcon eller Velux solfangere. Hjertet i selve anlægget vil altid være beholderenheden og især styringen, hvorfor De altid vil få den bedste løsning med en Uniterm Solvarme beholderunit.

17 Beslag Uniterm Solvarme kan medlevere et Uni-solfangerbaslag, hvis dette ønskes, så den optimale vinkel for maksimal udnyttelse af solens stråler opnåes.

18 PRIS KONKURRENCE VARME FRA TRÆ OG SOL Odense den 10 marts 2000 Vinder i kategorien A2: Eksisterende anlæg, typegodkendt træfyringskedel til flis eller træpiller og solvarmeanlæg Begrundelse: Præmiesum kr. Uniterm Solvarme ApS, ved Poul Ellerbæk Stenildhøjvej 30, 9600 Aars, T , F Anlægdata: 15 kw stokerfyr, 7 m² solfanger anlæg Anlægget erstatter et gammelt fastbrændselsfyr med dårlig virkningsgrad. Ved bedømmelsen er der blevet lagt vægt på solvarmestyringens funktioner og opbygning som omfatter Alle komponenter som varmeveksler og ventiler er integreret under kabinettet hvilket gør tilslutningen mere enkel. Ligeledes er ventiler og pumper allerede forbundet elektrisk til styringen. styringen har indbygget mulighed for varmeprioritering ved kedler/brændeovne med lav effekt, således at varmt brugsvand prioriteres. styringen måler temperaturen i kedlen og sammenligner med temperaturen i toppen af varmtvandsbeholderen. Er temperaturen lavere i kedlen, spærres cirkulationen gennem topspiralen således at varme ikke afsættes gennem en kold kedel. Det er også muligt at koble ventiler og pumper således at varmen altid køres uden om en kold kedel. Styringen kan auto-prioritere varmen, dvs. at varmen sendes til varmtvandsbeholder eller centralvarmeanlæg afhængig af hvor den gør bedst nytte. Detalje: der er sat ekstra pynteafskærmning på solfangeren for at skjule rør. Det skal også nævnes, at Uniterm Solvarme gerne ville deltage med et andet interessant forslag til konkurrencen med kombinationen solvarme og Finsk Masseovn med vand. Dette forslag kunne dog ikke deltage pga. kriteriet om at anlægget skulle være typegodkendt. Koordinator i Danmark Nordvestjysk Folkecenter for Vedvarende Energi T F Koordinator i Østrig Stenum & LandesEnergieVerein Steiermark Alterner II bevilling: XVII/4.1030/Z/98-384,50% af udgifterne

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Neotherm Solenergi Systemhåndbog. Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY

Neotherm Solenergi Systemhåndbog. Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY Neotherm Solenergi Systemhåndbog Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY Kære Solvarmekunde! Vi præsenterer dig her for et bredt udvalg af Neotherm Solenergi systemløsninger,

Læs mere

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand Condens 6000 W Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand 2 Condens 6000 W Effektiv teknologi Condens 6000 W Fleksibilitet ligger til familien Vil du have en høj standard

Læs mere

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar.

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar. Tilbehør Sikkerhedsaggregat Pladesæt Cirkulationssæt (top) H-stativ Elektronisk styring Sikkerhedsaggregat Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil og tømmeventil. 6 eller 10 bar. Sokkel Med plader der

Læs mere

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Creating hot water Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Combi vandvarmere 60-110 -160 liter Combivandvarmer til el og central- eller fjernvarme Konstruktion Combivandvarmeren er opbygget som en stålbeholder,

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

NBE SUN COMFORT Version 6.00

NBE SUN COMFORT Version 6.00 Version 6.00 Nordjysk Bioenergi ApS Brinken 10 DK9750 Oester Vraa Denmark 0045-88209230 1 2 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand Stage 1 3 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand, udtræk

Læs mere

NBE SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning. 11-13 Styringen. 14 Garanti.

NBE SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning. 11-13 Styringen. 14 Garanti. SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning 11-13 Styringen. 14 Garanti. SOLVARME Solfanger størrelse og tank valg. Som tommel-finger regel

Læs mere

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 The Smarthome Company, Lergravsvej 53, DK-2300 København S. www.greenpowerdeal.com Til dig der står og tænker på at købe et solvarmeanlæg I Danmark skinner solen ca. 1.800 timer

Læs mere

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA Calefa V Indirekte fjernvarme MED CALEFA SPARER DU ENERGI OG FÅR EN MERE KOMFORTABEL HVERDAG HELE ÅRET RUNDT FJERNVARME KORT

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET JUNI 2018 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

SOLVARME UNITS Creating hot water YK STORMTR

SOLVARME UNITS Creating hot water YK STORMTR Creating hot water SOLVARME UNITS Solvarme beholdere Units GODKENDELSER Godkendelse type 2685 med 2 spiraler uden el-patron Prøvestationen for Solvarme: D 3077, VA nr. 3.21/DK 13836 Godkendelse type 2242

Læs mere

1. Stokerfyr som åbent eller lukket anlæg uden anlægsshunt

1. Stokerfyr som åbent eller lukket anlæg uden anlægsshunt 1. Stokerfyr som åbent eller lukket anlæg uden anlægsshunt Vlås M T Kedel med dispensation fra AT 42 afsnit 2 Tf 2 V5 V2 V Brandsikring V3 1 q:\acadtegn\ars\ars\01 rev 1.dwg Stokerfyret kedel Anlægget

Læs mere

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Jordvarme Væske/Vand DVI VV45/60/85 kw - endnu lavere energiforbrug DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Intelligent & fleksibelt system Kaskadekobling Produktserien VV45-85 er udviklet med henblik på kaskadekoblig

Læs mere

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse Solvarmekatalog Indholdsfortegnelse Prisliste...2 Hvorfor vælge en vakuumsolfanger med 3-lags absorber?...5 Hvorfor skal jeg vælge solfangere med Solar Keymark?...5 Dækker et solvarmeanlæg mit behov?...6

Læs mere

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk Træpillefyr M April 2012 www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr

Læs mere

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Sol til vand og varme SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Det handler i høj grad om CO 2 -udslip og hvordan vi forholder os til det. Solvarme skåner miljøet for CO 2... Udnyttelse af solens energi er

Læs mere

Brugervenlig betjening

Brugervenlig betjening Træpiller er nemt Påfyldning af piller skal kun foretages 2 3 gange om ugen for en familie på fire med et almindeligt forbrug af varmt vand. Ønsker du kun at fylde træpiller på en enkelt gang om ugen,

Læs mere

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07 FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG DAGSORDEN Området Varmeforbrug i dag Udbygningstakt for fjernvarme Om fjernvarme Jeres indflydelse på projektet OMRÅDET VARMEBEHOV I DAG Varmebehov MWh 1.243 bygninger Samlet

Læs mere

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER CALEFA ÅBN OP OG MØD CALEFA MED CALEFA SPARER DU ENERGI OG FÅR EN MERE KOMFORTABEL HVERDAG HELE ÅRET RUNDT FJERNVARME KORT FORTALT HVAD

Læs mere

Nu er det ikke kun udetemperaturen der bestemmer behovet, men vindens afkølingseffekt (chill faktor) har også en stor betydning.

Nu er det ikke kun udetemperaturen der bestemmer behovet, men vindens afkølingseffekt (chill faktor) har også en stor betydning. Vejrkompensering - hvad er det? Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra udetemperaturen. Ideen er at jo koldere det er udenfor, jo varmere behøver

Læs mere

Solvarme units Creating hot water YK 05:060 08.03 STORMTR

Solvarme units Creating hot water YK 05:060 08.03 STORMTR Creating hot water Solvarme units Solvarme beholdere Units Styringsenhed & s Styringsenhed til system 1a, 6a og 7a METRO s solvarmeunits er udstyret med en avanceret styring som på en overskuelig og enkel

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.hstarm.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen 1.800 timer

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme varmepumper Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

Varmeanlæg. Naturgas. Naturgasanlægget. Ændring af varmesystemet

Varmeanlæg. Naturgas. Naturgasanlægget. Ændring af varmesystemet Varmeanlæg En af de helt basale ting at få styr på for at få en god varmeøkonomi er dit varmeanlæg. Hvad enten du varmer dit hus op med naturgas, fjernvarme, olie eller noget helt fjerde, er det for det

Læs mere

INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING FLEX SUN DIGITAL SOLVARMESTYRING (26.01.11)

INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING FLEX SUN DIGITAL SOLVARMESTYRING (26.01.11) INSTALLATIONS- OG BRUGERVEJLEDNING FLEX SUN DIGITAL SOLVARMESTYRING (26.01.11) admin@batec.dk www.batec.dk Side 1 FLEX SUN Aktuel visning Driftsstatus Valg af temperaturvisning Manuel drift Programmering

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

GAS-PRO.dk. IG gasfyr. Så økonomisk kan komfort være. Gasvarme fra Q-PRO

GAS-PRO.dk. IG gasfyr. Så økonomisk kan komfort være. Gasvarme fra Q-PRO GAS-PRO.dk IG gasfyr Så økonomisk kan komfort være GAS-PRO.dk Det ideelle gasfyr eksisterer Det ideelle gasfyr tilbyder høj komfort, et meget lavt energiforbrug og en attraktiv pris. Står disse ting øverst

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM HUSETS VARME HJERTE Beholdere og vandvarmere kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM Varmt vand til Danmark i mere end 70 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og

Læs mere

JORDVARME VEDVARENDE ENERGI FRA JORDEN

JORDVARME VEDVARENDE ENERGI FRA JORDEN JORDVARME VEDVARENDE ENERGI FRA JORDEN Jordvarme og varmepumper i sin helt egen klasse Et anlæg fra DVI Energi er et kvalitetsprodukt, du får glæde af i mange år fremover - det er vedvarende energi i

Læs mere

Kombinationer af VE anlæg. Leon Steen Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima

Kombinationer af VE anlæg. Leon Steen Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima Kombinationer af VE anlæg Leon Steen Buhl Teknologisk Institut, Hovedoverskrifter Hvad er betingelserne for drift af forskellige anlægstyper Sikkerhed for biomaseanlæg Kombinationer af anlæg Hvad er betingelserne

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme VARMEPUMPER Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

Træpillefyr M. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. www.biovarme.dk Træpillefyr M www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr udviklet

Læs mere

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS 1 Hvem er Dansk Varmepumpe og vores partnere DANSKVARMEPUMPE.DK er en del af den efterhånden store familie hvor også DANSKSOLVARME.DK og

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO

SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO Solvarmestyring std Indholdsfortegnelse Copyright...2 Tekniske data...3 Elektriske tilslutninger...4 Valg af system...4 Opsætning af styringen...5 System 1 Én tank, uden ekstra

Læs mere

Varmtvandsbeholdere. Kvalitet og holdbarhed EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmtvandsbeholdere. Kvalitet og holdbarhed EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmtvandsbeholdere Kvalitet og holdbarhed A EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmt vand til Danmark i mere end 60 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og gennem

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Bolig varmepumper - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING BY NILAN SV300

MONTAGEVEJLEDNING BY NILAN SV300 MONTAGEVEJLEDNING BY NILAN SV300 Version 2.00-18.10.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Vigtig information... 3 Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Varmtvandsbeholder...3 Generelle oplysninger Indledning...4

Læs mere

Jordvarme. - endnu lavere energiforbrug

Jordvarme. - endnu lavere energiforbrug Jordvarme - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe Mulighed for tilslutning af solfanger Mulighed for tilslutning af energifanger Varmt vand Gulvvarme / radiator Jordslanger Varmepumpe med,

Læs mere

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT 220 250 300 MANUAL VVS-EKSPERTEN A/S MIMERSVEJ 2 8722 HEDENSTED Tlf.: 7589 0303 Fax.: 7589 0709 e-mail: salg@vvs-eksperten.dk www.vvs-eksperten.dk

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Laddomat 21. Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme.

Laddomat 21. Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme. Art. nr 11 23 78 Laddomat 21 Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme. Lagdeling* i akkumuleringstanken er en forudsætning for et nemt og velfungerende fyringsanlæg. Det

Læs mere

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gas Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gaskedel og solvarme i ét Den bedste opvarmning Der findes mange opvarmningstyper, nogle er meget energibesparende, nogle er baseret på vedvarende energi

Læs mere

Træpillefyr. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Træpillefyr. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Træpillefyr Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Her kan træpillefyr være en god idé Du bor i et område uden fjernvarme eller naturgas Hvis der er fjernvarme eller naturgas i dit område, er det oftest et

Læs mere

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet Kompakt fuldisoleret fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet comfort 3 VXi øger komforten for dine kunder Drømmer du om endnu mere tilfredse kunder, er Redans VXi unit det oplagte valg.

Læs mere

Enkel og effektiv solfanger til varmt brugsvand med god samvittighed

Enkel og effektiv solfanger til varmt brugsvand med god samvittighed Solvarme Enkel og effektiv solfanger til varmt brugsvand med god samvittighed Mød udfordringerne i det 21. århundrede Global opvarmning påvirker os alle. Som engageret og ansvarlig leverandør søger vi

Læs mere

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning Hybrid opvarmning Den superøkonomiske løsning Hvad er hybrid opvarmning? Hybrid opvarmning er en kombination af et naturgasfyr og en luft-til-vand varmepumpe. Her anvender man kun naturgasfyret som suppleringsvarme

Læs mere

Ta hånd om varmeforbruget - spar 55%

Ta hånd om varmeforbruget - spar 55% MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Ta hånd om varmeforbruget - spar 55% Investeringen i en Danfoss varmepumpe er typisk tilbagebetalt på kun 4-8 år Fordele ved at købe en jordvarmepumpe: Dækker dit totale varmebehov

Læs mere

Solvarme v. Montagevejledning

Solvarme v. Montagevejledning Solvarme v Montagevejledning Dit nye anlæg Tillykke med dit nye anlæg. Solvarme kun til brugsvand er det mest simple type anlæg. Men med vakuum solfangeren kan man med fordel supplere varmesystemet. Bevæger

Læs mere

Ekstern varmekilde tilsluttet Queen DC

Ekstern varmekilde tilsluttet Queen DC Montagevejledning Ekstern varmekilde tilsluttet Queen DC - den naturlige varme fra jorden September 2010 Tilslutning af ekstern varmekilde Varmepumpen kan som ekstra tilbehør leveres som forberedt for

Læs mere

Fjernvarmeunits og vekslere

Fjernvarmeunits og vekslere Fjernvarmeunits og vekslere Nem installation og service. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Er du ude efter en stabil og optimal varmeforsyning de næste mange år? Højere isolering og lavere varmeregning Længere

Læs mere

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Udnyt energien i fjernvarmen optimalt og spar på varmeregningen Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Side 2 Motivationstarif Sådan fungerer fjernvarme: varmt vand ind og afkølet vand

Læs mere

Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw - kedel med selvrensende røgkøl (Blackstar BS1016)

Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw - kedel med selvrensende røgkøl (Blackstar BS1016) Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw - kedel med selvrensende røgkøl (Blackstar BS1016) Næste generations pillefyr. Black Star (BS1016) med selvrensende røgkøler. Moderne pillefyr med automatisk rens af

Læs mere

velkommen til at kontakte Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du varmeværket. GULVVARME MY1005 GULVVARME GULVVARME

velkommen til at kontakte Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du varmeværket. GULVVARME MY1005 GULVVARME GULVVARME Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du velkommen til at kontakte varmeværket. GULVVARME MY1005 GULVVARME GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME 2-3 FORSKEL PÅ VARMEKILDER Radiatorer

Læs mere

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN SOL OG LUFT, DEN IDEELLE KOMBINATION MED DEN BEDSTE VARMEPUMPE I SIN KLASSE ET BOOST TIL EKSISTERENDE SOLVARMESYSTEMER * A2/W35 COP 4,02 i henhold til testresultat

Læs mere

Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. 7 års Garanti

Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. 7 års Garanti 7 års Garanti mod gennemtærring Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. Den særligt høje effektivitet i varmepumpen sikres af kvalitetskompressoren der gør det muligt at opnå effektiv drift og

Læs mere

NBE SUN COMFORT Version 6.00

NBE SUN COMFORT Version 6.00 Version 6.00 Nordjysk Bioenergi ApS Brinken 10 DK9750 Oester Vraa Denmark 0045-88209230 1 2 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand Stage 1 3 Manual Rør diagram og el tilslutning, brugsvand, udtræk

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere Solvarme Varmt anbefalet af energisparere Komplet ramme af aluminium presset med 200 ton, for nem håndtering og sikker fastgørelse af glasset. Glaslisten med vulkaniserede hjørner for 100 % tæthed. 3,2

Læs mere

SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark. Gratis varme, ventilation, affugtning.

SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark. Gratis varme, ventilation, affugtning. SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark Gratis varme, ventilation, affugtning. SV VacPipe. SV VacPipe er udviklet til boliger, større bygninger,

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012 HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER Version 2012 ENFAMILIEHUSE Beregnet forbrug 2012 Gyldig fra den 1. juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 02 Solvarme 02 VARMT OG KOLDT VAND 06 Koldt vand

Læs mere

GULVVARME GULVVARME GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME

GULVVARME GULVVARME GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME Hvis du har SPØRGSMÅL til emner, der beskrives i denne folder, så er du velkommen til at kontakte varmeværket. GODE RÅD OM BRUG AF GULVVARME GULVVARME MY1005 GULVVARME FORSKEL PÅ VARMEKILDER 2-3 Radiatorer

Læs mere

Beholdere 200-450 l central- og FJernVarMe

Beholdere 200-450 l central- og FJernVarMe Creating hot water Beholdere 200-450 L central- og FJERNVARME 200 til 450 liter til central- og fjernvarme VA nr. 3.21/DK 16468 Farve: hvid Prøvetryk Drifttryk Varmtvandsbeholder 13 bar 10 bar Varmespiral

Læs mere

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem - den til din Vaillant gaskedel Bevidsthed

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.baxi.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en indlysende god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen

Læs mere

Vejledning om varmeforsyning

Vejledning om varmeforsyning Vejledning om varmeforsyning 1. Generel info om varmtvandsforsyning 2. Brugervejledning - varme 3. Brugervejledning - varmt - vand 4. Brugervejledning sommer og vinterindstillinger 5. Brugervejledning

Læs mere

BEHOLDERUNITS FJERNVARME

BEHOLDERUNITS FJERNVARME Creating hot water BEHOLDERUNITS FJERNVARME Beholderunits fjernvarme Brugsvandet opvarmes af en varmeveksler monteret direkte i brugsvandet. Varmtvandsbeholderen er beskyttet med METRO EMAPAN emalje der

Læs mere

Råd og vejledning om brug af fjernvarme:

Råd og vejledning om brug af fjernvarme: Råd og vejledning om brug af fjernvarme: FJERNVARME - ET GENBRUGSSYSTEM Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand ud til forbrugerne. Hos forbrugerne

Læs mere

Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start!

Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start! Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start! Begejstrer kunderne på ny. Wolf ComfortLine kondenserende oliekedel COB Fremtidens varmeteknologi. En fordel for alle! Den nye kondenserende

Læs mere

Danfoss Redan A/S. www.redan.danfoss.dk

Danfoss Redan A/S. www.redan.danfoss.dk Danfoss Redan A/S www.redan.danfoss.dk Key Account Manager Peter Hemmsen Indledning. Hvordan kan det lade sig gøre at overholde Vandnormen med primær fremløbstemperatur 50. Fokus på brugsvandsdelen Måden

Læs mere

guide til dit fjernvarmeanlæg

guide til dit fjernvarmeanlæg guide til dit fjernvarmeanlæg www.ke.dk pas det lidt så passer det sig selv Dit anlæg er skabt til at fungere problemfrit 24 timer i døgnet året rundt. Næsten helt af sig selv. Ikke desto mindre er det

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING Spar mange penge på din varmeregning med en -TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING SPAR PÅ VARMEUDGIFTERNE Med en luft-til-vand varmepumpe fra Nordisk Energirenovering har du mulighed for at reducere

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmepumper Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. A+ EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Hvordan virker en varmepumpe? Varmepumper er i stand til at hente varmeenergi fra luft eller væske ved hjælp

Læs mere

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmepumper Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. A+ EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Brugsvandsvarmepumper METRO THERM brugsvandsvarmepumper er den miljøvenlige vej til varmt brugsvand A+ METROAIR

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

Behagelig og billig varme. med træpiller og træflis

Behagelig og billig varme. med træpiller og træflis Behagelig og billig varme med træpiller og træflis CO 2 Neutral Varme Stigende priser på fossile brændsler, såsom olie og gas kræver alternative og bæredygtige varmeløsninger til decentrale opvarmning.

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

Spar både penge og CO2-udgifter på solens varme B 1

Spar både penge og CO2-udgifter på solens varme B 1 Spar både penge og CO2-udgifter på solens varme Få det hurtige overblik over, hvad solens stråler kan byde på af hjælp til fritidshusets opvarmning 1 L.DK/PLUS Solenergi. Hvad enten man er til små eller

Læs mere

Luft/vand. Varmepumpe LV DC. - endnu lavere energiforbrug

Luft/vand. Varmepumpe LV DC. - endnu lavere energiforbrug Luft/vand Varmepumpe LV DC - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe INDEDEL VARMEPUMPE Solfanger UDEDEL 2 3 80 C 6 7 Varmt vand 1 4 8 45 C VARMT VAND Udedel Gulvvarme / radiator 5 Varmepumpe

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Monteringsvejledning. Convena Isol BV. vandvarmer

Monteringsvejledning. Convena Isol BV. vandvarmer Monteringsvejledning Convena Isol BV vandvarmer Indholdsfortegnelse Produktets anvendelse Produktets anvendelse...2 Oversigtstegning...3 Driftsvejledning...4 Vedligehold...4 Ofte stillede spørgsmål...5

Læs mere

Flex Sun. Brugervejledning. Tac-Ware

Flex Sun. Brugervejledning. Tac-Ware Flex Sun Brugervejledning TacWare VVS Grossisten A/S Industrivej 61 7080 Børkop Telefon 72 41 41 41 Fax 72 41 41 99 Aktuel visning Driftstatus Valg af temperatur visning manuel drift Programmering Dette

Læs mere

Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet.

Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet. Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet. Jeg fik solfanger anlæg for 19 år siden, den fungere stadig

Læs mere

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter Energiløsning UDGIVET JUNI 2011 Udskiftning af varmtvandsbeholder Der kan opnås en energibesparelse ved at udskifte en ældre varmtvandsbeholder til en ny. Hvis varmtvandsbeholderen er isoleret med mindre

Læs mere

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus www.ke.dk 2 udnyt fjernvarmen og spar penge Så godt som alle københavnske hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men

Læs mere

Efterisolering af rør, ventiler m.m. i forbindelse med varmekilde. Fordele. Lavere CO 2 -udledning

Efterisolering af rør, ventiler m.m. i forbindelse med varmekilde. Fordele. Lavere CO 2 -udledning Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2010 REVIDERET DECEMBER 2014 Efterisolering af rør, ventiler m.m. i forbindelse med varmekilde Omkring husets varmekilde befinder der sig ofte en række delvist isolerede

Læs mere

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf.

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. Tak til alle annoncører i denne brochure mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk Kom indenfor i dit varmeværk blev etableret i 1961.

Læs mere

HPK. Biobrændsel. Stokerkedel til træpiller eller træflis

HPK. Biobrændsel. Stokerkedel til træpiller eller træflis Biobrændsel HPK Stokerkedel til træpiller eller træflis Virkningsgrad > 9 % Opfylder kravene i EN 0.5 - klasse 5 Modulerende drift fra 0-00% Mulighed for brug af fastbrændsel Automatisk rensning af røgrør

Læs mere