Skal du købe stationær pc?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skal du købe stationær pc?"

Transkript

1 Skal du købe stationær pc? Selv de billigste stationære computere er i dag kraftige nok til at køre stort set alle de programmer, du får brug for som hjemmebruger. Men stiller du særlige krav til ydelse, anvendelse eller støjniveau, er der alligevel grund til at se sig for. Det er muligvis ikke den bedste reklame for denne artikel. Men realiteten er, at hvis du som gennemsnitsbruger er ude efter en stationær pc til de mest almindelige opgaver og programmer, er der reelt ingen grund til at læse denne tekst til ende. Selv markedets billigste desktop-pc er (der i skrivende stund koster kroner) kan nemlig fint håndtere alt fra netsurf og tekstbehandling til billedredigering. Ja, endda nyere spil, så længe du blot skruer ned for opløsning og den grafiske detaljerigdom. Ligeledes vil du i de fleste tilfælde kunne genanvende det udstyr skærm, tastatur, mus, højttalere etc. du allerede ejer. Derfor skal du som gennemsnitsbruger reelt gøre dig umage for at foretage et decideret fejlkøb. Er du derimod inkarneret spillefugl, videoentusiast eller stiller du særlige krav til design, størrelse og strømforbrug, kan du roligt læse videre. Stor forskel på størrelsen Gennem de seneste mange år har vi vænnet os til, at en stationær computer fylder omtrent som en middelstor rejsekuffert. Men et stigende udbud af mere kompakte komponenter herunder små bundkort og kabinetter samt strømbesparende processorer med et ganske lille kølingsbehov har gjort det muligt at bygge computere, der ikke fylder stort mere end et opslagsværk. Fordelen ved disse maskiner er gerne et ganske lavt strømforbrug, ligesom de typisk også larmer mindre end deres større slægtninge. Den primære ulempe er betydeligt færre udvidelsesmuligheder, da her er plads færre indstikkort sammenlignet med fysisk større pc-modeller. Det lave støjniveau og den begrænsede varmeudledning gør de små pc-typer meget velegnede til kontormiljøer. Men de kan også med fordel anvendes som mediecenter-computere i stuen, hvor man typisk er mindre tolerant overfor blæserstøj end på hjemmekontoret. Omvendt vælger pc-entusiaster med ambitioner om talrige harddiske, avancerede kølerløsninger og dobbelte grafikkort sædvanligvis en større og mere traditionelt udformet pc af tower eller minitower -typen med betydeligt mere plads.

2 Langt de fleste desktop-pc er er den dag i dag som for ti eller femten år siden opbygget omkring et kabinet af mini-tower typen (som det, der her ses på billedet). Over de seneste år er der imidlertid kommet en lang række stationære computere på markedet, der (som den på billedet) fylder betydeligt mindre end de traditionelle modeller. Men de kan blive mindre endnu, hvilket du fx kan se af illustrationen af en mediecenter-pc længere nede i artiklen. Du surfer ikke hurtigere med en dyr pc Blandt de mest udbredte antagelser (som pc-fabrikanterne ikke just har medvirket til at aflive) er den, at du kan surfe hurtigere på nettet ved at købe en kraftig pc. Men den myte er ganske enkelt ikke sand, med mindre du gerne vil afvikle adskillige programmer på én gang for så belastes din computer så hårdt af de andre programmer, at din internetbrowser kører langsommere. Din surfhastighed afhænger nemlig i al væsentlighed ikke af din computers ydeevne, men af din netforbindelses hastighed og selv her er det en sandhed med modifikationer. For antager vi, at du kun har koblet en enkelt pc til din netforbindelse, vil du ikke opleve forøget surfhastighed ved downloadhastigheder på mere end en eller højest to megabit pr. sekund. Hurtigere netværksforbindelser er til gengæld en stor fordel i det øjeblik, flere brugere deler den samme forbindelse. Eller hvis du spiller onlinespil, vil downloade store filer eller gerne vil kunne hente videoklip eller andre mere krævende medietyper i højeste kvalitet via din internetforbindelse.

3 Du betaler meget for de sidste 10 procents ydelse En pc består af en lang række forskellige komponenttyper, hvis optimale funktion afhænger af, at deres ydelse er nogenlunde afstemt efter hinanden. Derfor giver det ingen mening at investere ekstraordinært i en lynhurtig processor og til gengæld spare på hukommelse, harddisk eller grafikkort. For så bremses ydelsen blot af disse komponenter, og du får ingen særlig glæde af din dyre CPU. Hvilket ofte og lidt banalt sammenlignes med at sætte en toptunet V8-motor i en personbil med slidte dæk og underfrankeret gearkasse. Køber du en færdigsamlet pc i supermarked eller elektronikforretning, har fabrikanten sædvanligvis afstemt komponenterne, så de supplerer hinanden. Men sammensætter du selv en pc over nettet, kan du med fordel bede en pc-kyndig bekendt hjælpe dig med at få mest mulig valuta for pengene. I den sammenhæng er det værd at huske, at du navnlig når det drejer sig om køb af processor og grafikkort altid betaler ekstraordinært meget mere for topmodellerne, sammenlignet med hvad du får for pengene ved at vælge produkter to-tre pristrin længere nede af stigen. Således kan du let komme til at betale ekstra for en ydelsesforskel på blot ti %, hvis du vælger en aktuelt bedste processor i stedet for en lidt langsommere model. De penge kan du med fordel bruge på et kraftigere grafikkort, en hurtigere harddisk, ekstra hukommelse eller måske en bedre skærm. Køb ikke mere end du har brug for Traditionelt har strømforbruget ikke været en bestemmende parameter for, om man valgte den ene eller den anden pc, men det er så småt ved at ændre sig. For selv hvis man fraregner den strøm, som skærmen og eventuelle højtalere forbruger, kan en computer med hurtig processor og et kraftigt grafikkort let brænde for kroner ekstra strøm om året ved almindeligt brug end en maskine med mere konservative specifikationer. Desuden medfører de ekstra hestekræfter et større kølingsbehov. Hvilket typisk igen medfører mere larm fra computerens blæsere. Pointen er her, at du hvis du blot skal bruge din pc til tekstbehandling eller netsurf ikke har nødig at købe et regulært fartmonster, der koster unødigt meget i både anskaffelse og drift. Er du en spillefugl? Næsten alle stationære computere har kræfter nok til i et eller andet omfang at afvikle selv nyere pc-spil. Men vil du også køre de allernyeste 3D-titler i høj opløsning med alle grafiske effekter slået til, er der ingen vej uden om at anskaffe en pc med betydeligt flere kræfter og mere hukommelse end den gennemsnitlige kontor-pc. Her er det naturligvis en fordel med en hurtig processor (CPU), men faktisk har grafikkortet en endnu større betydning, da det fungerer som aflastning for processoren, når der skal tegnes flotte og komplicerede scenarier og figurer på din skærm. Det er således ikke usædvanligt, at udgiften til et godt grafikkort udgør helt op mod procent af computerens samlede indkøbspris, når der skal købes en pc til spillebrug.

4 Der er i dag en del kostbare computere på markedet, der er sammensat af specielt med henblik på at kunne afvikle de nyeste 3D-spil i højeste grafiske kvalitet. Nogle er regulære udstyrsstykker som fx den, der er afbilledet her. Foto- og videoredigering Fotoredigering kræver kun ekstra computerkraft i det omfang, du anvender markedets mest avancerede grafiske værktøjer til at forbedre og manipulere dine billeder med. Derimod stiller mere basale programmer såsom dem, du enten downloader gratis eller finder indbygget i computerens styresystem, ikke særlig store krav til din pc s ydeevne. Så her kan en kontor-pc sagtens være med. Anderledes forholder det sig med videoredigering. Her arbejdes med temmelig store filer, hvilket stiller krav til hukommelse og harddisk samt ikke mindst din processor. Her skal du derfor prioritere en hurtig processor, ekstra hukommelse og gerne en stor harddisk, så du ikke løber tør for plads. Når det er sagt, kan du sædvanligvis godt arbejde med videoredigering på en langsommere pc; det tager bare længere tid. Skal du overføre data fra dit videokamera ved hjælp af et såkaldt FireWire-stik (også kendt som IEEE 1394) skal du naturligvis sørge for, at din pc også har sådan et. Mediecenter En mediecenter-pc er reelt en ganske almindelig computer, hvor styresystem og programmer er beregnet til at kunne betjenes via en særlig fjernbetjening. På den måde kan du se de film og fotos, du måtte have liggende på din pc, på fjernsynet i stuen. Ligeledes kan du høre din digitale musik over stereo- eller surroundanlægget. Har computeren en indbygget tv-tuner, kan du også optage udsendelser på computerens harddisk og se den efterfølgende fuldstændig ligesom en harddiskoptager. Skal din mediecenter-pc stå i stuen, vil du typisk vælge en lille, diskret model med et meget lavt støjniveau; de koster dog typisk fra kroner og op dvs. noget mere end en almindelig kontor-pc. Stiller du ikke særlige krav til mediecenter-maskinens størrelse eller udformning, kan du dog få udmærkede modeller til færre penge. Skal mediecenter-computeren sluttes direkte til dit tv, kan du med fordel vælge en model med indbygget HDMI-stik.

5 Skal du have en mediecenter-pc stående i stuen, vil du formentlig sætte pris på, at der er gjort lidt ekstra ud af designet, ligesom den helst ikke skal larme alt for meget. Den viste model er et eksempel på en sådan maskine, der ikke støjer særlig meget og heller ikke fylder meget mere end et velvoksent opslagsværk. Til gengæld koster de små mediecenter-maskiner typisk også fra kroner og op. Komponenter og stik Stationære computere er i dag hyldevarer, der over en bred kam er udstyret stort set ens, nemlig med et bundkort, hvorpå der er monteret processor (CPU) og hukommelse (RAM). På bundkortet er der også monteret netværksforbindelse til kabel (Ethernet) og undertiden også trådløs netforbindelse (WiFi), ligesom vi her også finder indbyggede kredsløb til lyd og sædvanligvis også grafik. Bundkortet håndterer også forbindelse til harddisk og optisk CD/DVD drev (der ofte kan skrive til både DVD- og CD-skiver; på de billigste maskiner kan drevet undertiden kun skrive til CD-skiver). De grafiske kredsløb kan dog være udskilt i et eller flere selvstændige kort, og det vil altid være tilfældet på hurtigere computere, der er særligt beregnet til at håndtere de mest krævende spil. Ligeledes kan maskinen være udstyret med et selvstændigt lydkort, der aflaster den primære processor. Det får musik til at lyde betydeligt bedre, ligesom et selvstændigt lydkort ofte giver mulighed for at slå mere avancerede lydeffekter til i spil. Af de primære stik kan nævnes: USB-porte, der gør det muligt at tilslutte mus, tastatur, eksterne harddiske etc. Des flere USB-porte, des bedre, og ofte vil en bærbare pc være udstyret med mindst seks af slagsen, nemlig fire bag på kabinettet og to på fronten FireWire/IEEE 1394, der typisk anvendes ved tilslutning af visse typer videokameraer Kortlæser, hvormed du kan indsætte hukommelseskort fra eksempelvis digitalkamera eller visse typer videokamera Lydforbindelse (både ind- og udgange). De er typisk monteret både for og bag og anvendes ved tilslutning af højttalere, høretelefoner og mikrofon. Stort set alle stationære computere har i dag udgang til surroundanlæg- eller højttalere, ligesom en del også har digitale lydudgange Video/skærm-stik som minimum af VGA-typen (for analog tilslutning af monitor), men mange har også DVI- eller HDMI-udgang for digital tilslutning af tv eller skærm. Mange computere og grafikkort har flere videoudgange, så du kan tilslutte to skærme på en gang. Sidst opdateret 01/ af Michael C. Svendsen, IT- og Telestyrelsen

6

Skal du købe bærbar pc?

Skal du købe bærbar pc? Skal du købe bærbar pc? Køber du en ny pc i dag, er der en god sandsynlighed for, at valget falder på en bærbar. Men før du køber, er det klogt at gøre dig klart, hvad du egentlig skal bruge maskinen til.

Læs mere

Bundkort Beskrivelse

Bundkort Beskrivelse Bundkort 2 3 4 8 5 6 7 9 0 2 3 4 5 6 20 2 7 8 9 Bundkortet er computerens midtpunkt, alle de andre hardware komponenter er tilsluttet til bundkortet. Når du skal købe et bundkort er det vigtigt at alle

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere

Byg din egen PC. Starter edition

Byg din egen PC. Starter edition Komponent Processer Processer køler Bundkort RAM moduler Grafik/video kort Harddisk DVD-brænder eller optisk drev Kabinet Strømforsyning Tjekliste Byg din egen PC Starter edition Før du starter denne guide

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev: RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 www.adesk.dk Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligehold...6 Vista / Windows 7 Recoverysystem...7 Side 2 Opsætning af computeren Det

Læs mere

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Computerens Anatomi I kom/it fik vi til opgave at opstille en case omkring computerens anatomi og ud fra dette udarbejde en kommunikationsplan. Vi har diskuteret

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 01: Introduktion Din pc 1 Vi vil behandle brugen af en god, gammel pc det kan være en stationær pc eller en bærbar pc også kaldet en laptop Vi vil ikke behandle

Læs mere

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft Computerens Anatomi Af Martin Arnetoft Moores lov Moores lov siger, at antallet af transistorer på et stykke hardware over 18 eller 24 måneder fordobles. Denne lov bruges til at beskrive udviklingen indenfor

Læs mere

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport DGI Esport - Uddannelse Hardware Esport hardware guide Hardwareliste Esports hardware guide Hardware er computerens hårde dele, dvs. de komponenter, som computeren er lavet af og de fysiske dele man bruger

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav for udbuddet... 3 Generelle krav til fabrikanten... 3 Kompatibilitet...

Læs mere

\ \ Computerens Anatomi / /

\ \ Computerens Anatomi / / HTX Roskilde - mat-it-prog, 1.4 \ \ Computerens Anatomi / / Introduktion En PC ( personlige computer ) eller computer er bygget op af forskellige komponenter. Vi vil hermed gennemgå størstedelen af computerens

Læs mere

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh.

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Opslagsbog om computer Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Indhold: Side 1-------------------------------------------------------------------------------------------------------------CD-Rom/disk drev/ Side

Læs mere

Bilag 2. Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014

Bilag 2. Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle krav for udbuddet... 3 Generelle krav til fabrikanten...

Læs mere

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm.

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm. Computer Literacy Computer Literacy handler om at forstå hvad computer (hardware) og software kan gøre. Denne præsentation fokuserer kun på hardware februar 2002 Computerliteracy -hardware (15 dias) 1

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Vi håber du nu har fået indblik i computerens hardware. Til dig som vil have et indblik i computeren Brochuren er skrevet af Anders Bøge Paulsen, Betina Kopp Pedersen, Frederik Hejgaard Andersen og Oscar

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Til dig som vil have et indblik i computeren CPU RAM Netkort Lydkort Grafikkort Harddisk Optisk drev Bundkort Køling Strømforsyning Skærm Mus Tastatur Indholdsfortegnelse Fra polfoto.dk Indledning I denne

Læs mere

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig)

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) Udgangpunkt for idéen - De fleste er sikkert belastet af en frygtelig masse kabler og/eller konvertere mellem USB og de forskellige enheder man ønsker at kommunikere

Læs mere

3. Computerens opbygning.

3. Computerens opbygning. 3. Computerens opbygning. Computere er konstrueret med henblik på at skulle kunne behandle og opbevare data og det er de som nævnt i noterne om Bits og Bytes vældig gode til. Som overordnet model for computere

Læs mere

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012 PhotoStory Et fedt program til præsentation af digitale billeder Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er PhotoStory 3?...4 PhotoStory 3 i undervisningen / på skolen...4 Hvad skal jeg bruge?...4

Læs mere

Her er de bedste mediebokse til streamingtjenester

Her er de bedste mediebokse til streamingtjenester Her er de bedste mediebokse til streamingtjenester Her fortæller BT sammen med Flatpanels.dk, hvilke mediebokse der er bedst til streamingtjenesterne Netflix, YouBio, HBO, Viaplay, TV 2 Play, Canal Digital

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opstart af din nye ABook notebook...2 Installation af styresystem...3 Backupprocedurer...4 Vedligeholdelse af batterier...5 Vedligehold...6 Windows 7 Recoverysystem...7

Læs mere

Computerens Anatomi KOM/IT

Computerens Anatomi KOM/IT j Computerens Anatomi KOM/IT Rapporten er skrevet af: Frederik, Jesper og Peter Gruppemedlemmer: Simon, Jesper, Frederik, Mathias og Peter Klasse: 1.3 Periode/øvelsesdato:14-02-2014 til 14-03-2014 Afleveringsdato:

Læs mere

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2 dukapc 2 Hvad er dukapc dukapc er en ældrevenlig computer, som hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Også selvom brugeren aldrig før har rørt

Læs mere

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem.

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Computerens anatomi Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Motherboard: Motherboardet, er computerens skelet, det er her alle andre ting

Læs mere

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer.

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer. Computer anatomi Kommunikationsplan: Vi skriver om de 5 vigtigste komponenter i en computer, hvordan computeren er opbygget. Forklare hvad de enkelte komponenter er til. Hvem der bruger hvilke komponenter

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: ISB2201)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: ISB2201) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: ISB0) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af tv-boksen 4 Anden del Placering af tv-boksen 5 Tredje del Tilslutning af tv-boksen

Læs mere

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1.

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1. Computerens anatomi - En gennemgang af delene i en computer Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon Klasse 1.3 HTX Roskilde Indholdsfortegnelse: Kort indledning... s. 2 Hardware... s. 3 Software...

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Tv-boks til dig med YouSee Tv. Installationsvejledning (model: ISB2231)

Tv-boks til dig med YouSee Tv. Installationsvejledning (model: ISB2231) Tv-boks til dig med YouSee Tv Installationsvejledning (model: ISB3) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af tv-boksen 4 Anden del Placering af tv-boksen 5 Tredje del Tilslutning af tv-boksen

Læs mere

CPU i7 2.2 GHz 4 kerner i5-4210u 1,7 GHz 2 kerner, 4 logiske kerner GPU integreret Nvidia GeForce 820M Ram 8GB 6 GB Harddisk HDD HDD

CPU i7 2.2 GHz 4 kerner i5-4210u 1,7 GHz 2 kerner, 4 logiske kerner GPU integreret Nvidia GeForce 820M Ram 8GB 6 GB Harddisk HDD HDD Indledning En computer indeholder forskellige komponenter. De vigtigste er CPU, GPU, RAM og harddisk. CPU en er selve hjertet, som styre processerne, og siger til hvilket komponent der skal lave hvilken

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

Skift harddisken i din. Intet holder evigt og slet DET ER NEMMERE END DU TROR:

Skift harddisken i din. Intet holder evigt og slet DET ER NEMMERE END DU TROR: DET ER NEMMERE END DU TROR: Med et USB-kabel kan du klone din eksisterende harddisk til en ny, inden du skifter disken. Hvis din harddisk er blevet for lille, er på vej i graven eller sløver Windows uacceptabelt

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD.

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD. Brug af eget it-udstyr i skolen Generel vejledning til forældre April 2015 Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS

Læs mere

Dell byder foråret velkommen, med ekstra gode priser!

Dell byder foråret velkommen, med ekstra gode priser! Dell byder foråret velkommen, med ekstra gode priser! 2.637,- 2.690,- 3.873,- 3.990,- Venue 8 Pro 5830 Ny 8 tablet med SSD disk og Windows 8 PRO Dells nye 8 Tablet med 64GB SSD disk. Venue 8 Pro 8 HD Touch

Læs mere

Bliv klogere på din computer. René Schou

Bliv klogere på din computer. René Schou Bliv klogere på din computer René Schou Dagsorden 1. IT afdelingens Top 5 ifht. support 2. Windows 10 bedre eller ringere? 3. Sikkerhed, passwords og backup 2 Dagsorden 1. IT afdelingens Top 5 ifht. support

Læs mere

Se DR TV på dit fjernsyn

Se DR TV på dit fjernsyn Se DR TV på dit fjernsyn www.dr.dk Du kan se DR TV på dit tv på fem forskellige måder via kabel, trådløst, via app til Apple TV, smart tv eller Playstation 3/4 Du kan se DR TV på dit fjernsyn på fem forskellige

Læs mere

Brugermanual Illustrationer / 5 tilslutninger. 56Droplet AirDock by Alva Design Group

Brugermanual Illustrationer / 5 tilslutninger. 56Droplet AirDock by Alva Design Group Brugermanual Illustrationer / 5 tilslutninger 56Droplet AirDock by Alva Design Group INTRODUKTION SIDE 1 AF 3 INDHOLD Introduktion...02 Funktioner...05 Via lightning connector...06 Trådløs forbindelse

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

Tillykke med din nye Føniks computer!

Tillykke med din nye Føniks computer! Tillykke med din nye Føniks computer! Vi er glade for at kunne levere din nye computer og håber du får mange gode timer med den. For at gøre det lettere for dig, har vi lavet denne guide, der måske kan

Læs mere

EDB I PSYKOLOGPRAKSIS

EDB I PSYKOLOGPRAKSIS DIGITALT AF CLAUS WENNERMARK EDB I PSYKOLOGPRAKSIS Hvad er baggrunden for den it-rammeaftale, foreningen har indgået med Plass Data? Og hvordan bør man i det hele taget forholde sig til køb af edb-udstyr

Læs mere

www.eggtronic.com USER MANUAL

www.eggtronic.com USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Dansk p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge other

Læs mere

Slip for bøvlet med kvalitetsprodukter alle kan bruge. Læs om Dukas computere og tablets her

Slip for bøvlet med kvalitetsprodukter alle kan bruge. Læs om Dukas computere og tablets her Slip for bøvlet med kvalitetsprodukter alle kan bruge Læs om Dukas computere og tablets her Tak for et givende samarbejde i år og for altid gode oplevelser, når jeg har ringet til jer. Det er en fantastisk

Læs mere

Computerens Anatomi. Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer.

Computerens Anatomi. Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer. Computerens Anatomi Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer. Jakob Bo Søndergaard Madsen, Jan Place Jakobsen, Markus Haugaard og Benjamin Klausen 3/15/2013 Disposition Indledning...

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 1 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? 2

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Windows 7 Instruktionsvideo

Windows 7 Instruktionsvideo 1. Mus og tastatur (4:17) Du lærer vigtige taster på tastaturet at kende, samt hvordan du skal anvende musen i Windows 7. 2. Skrivebordet (4:39) Du lærer at arbejde med Skrivebordet i Windows 7 og kommer

Læs mere

Mark like a Professional. Markeringssystem FlyMarker PRO

Mark like a Professional. Markeringssystem FlyMarker PRO Mark like a Professional Markeringssystem FlyMarker PRO Mark like a Professional FlyMarker PRO Version MOBIL Med den håndholdte CNC markeringssystem Fly- Marker PRO, bliver markering af store, tunge og

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

CINEMA SB100 powered soundbar speaker

CINEMA SB100 powered soundbar speaker CINEMA SB100 powered soundbar speaker Brugervejledning Tak, fordi du valgte dette produkt fra JBL JBL Cinema SB100 powered soundbar speaker er et komplet integreret lydsystem, der drastisk vil forbedre

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Til Digital Modtager med harddisk optager Åben kassen med Digital Modtageren og kontroller at alle delene er der. Digital modtager med harddisk Fjernbetjening HDMI kabel Scart kabel

Læs mere

Vælg en digital billedramme med hjertet!

Vælg en digital billedramme med hjertet! Guide fra FOTOHOUSE Vælg en digital billedramme med hjertet! Indhold: - Omkring digitale billedrammer Side 2 - Digitalbilledrammen til hjemmet Side 3 - Design eksempler Side 5 - Design eksempler og eksempel

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage).

ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage). Hvad betyder ISO? ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage). Da digitale kameraer ikke bruger film, men har en billedsensor i stedet,

Læs mere

Tv-boks til dig med YouSee Tv. Installationsvejledning (model: ISB2231)

Tv-boks til dig med YouSee Tv. Installationsvejledning (model: ISB2231) Tv-boks til dig med YouSee Tv Installationsvejledning (model: ISB3) Indholdsfortegnelse Trin Inden installation af tv-boksen 4 Trin Placering af tv-boksen 5 Trin 3 Tilslutning af tv-boksen til din YouSee

Læs mere

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed Produktkatalog MA4 Industrial Design Design af Thomas Holst Nielsen lyd i alle rum USB Trådløs streaming Mobil enhed Stationær enhed TV Musik er en glæde og fornøjelse - så hvorfor nøjes med at høre favoritsangen

Læs mere

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01 Vocally 3 Infinity In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning Rev 1.01 Dette er en Dansk udgave af producentens officielle bruger manual. Der henvises til den officielle i tvivls tilfælde og

Læs mere

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59)

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser er et billedbehandlingsprogram, der er meget let at bruge og alligevel indeholder meget avancerede funktioner.

Læs mere

Hvordan starter man ActivBoard op og tilslutter PC mv... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til ActivBoard?... 4

Hvordan starter man ActivBoard op og tilslutter PC mv... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til ActivBoard?... 4 ACTIVBOARD Table of Contents Hvordan starter man op og tilslutter PC mv.... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til?... 4 Promethean s i samspil med andre programmer... 6 Samspil med Office pakken

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Udpakning. Indledning

Udpakning. Indledning 2 Tillykke med denne notebook den perfekt konstruerede notebook-pc. Denne helt nye, raffinerede notebook-pc vil give dig dejlige og professionelle oplevelser ved brugen af den. Vi er stolte over at kunne

Læs mere

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Der eksisterer stadig en del myter vedr. LCD og Plasma fladskærms TV, og vi vil her give et par eksempler på nogen af de påstande vi støder på, når vi arbejder

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Lydbjælke Installationsvejledning HT-CT770 Indholdsfortegnelse Opsætning 1 Kassens indhold 4 2 Installation 5 3 Tilslutning 6 4 Tænd for systemet 8 5 Lytte til lyden 9 Grundlæggende betjening Oplev lydeffekterne

Læs mere

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+ previous next Med et ultra tyndt 40" LED TV fra Samsung får du en imponerende billedoplevelse med uovertruffen lysstyrke, farvemætning og kontrastforhold. Nye en mere intensiv billedoplevelse i 1080 p

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 - Naturligvis Indholdsfortegnelse Ibrugtagning af din nye ABook notebook...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligeholdelse af batterier...6 Vedligehold...7 Vista Recoverysystem...8

Læs mere

Luk op for hele pakken

Luk op for hele pakken Til dig fra Skat Medarbejderbredbånd Luk op for hele pakken Til dig fra Skat Internet og telefoni til halv pris din arbejdsgiver klarer betalingen. Kan det blive nemmere? Får du mobiltelefon eller bærbar

Læs mere

Computerens - Anatomi

Computerens - Anatomi 2014 Computerens - Anatomi Rapporten er udarbejdet af Andreas og Ali Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Formål... 2 Indledning... 2 Case... 3 Design... 3 Skitser... 4 Planlægning... 5 Kravsspecifikation...

Læs mere

din egen computer BygFlere og flere begynder at bygge deres egen

din egen computer BygFlere og flere begynder at bygge deres egen Gør det selv: din egen computer BygFlere og flere begynder at bygge deres egen computer, og selv om færdigsamlede computere bliver billigere, er der jo ingen grund til at købe helt nyt, hvis man har noget

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B

INFORMATIONS TEKNOLOGI B INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt - bilag Dette dokument indeholder teksten til hjemmesiden. Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt

Læs mere

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a Smart TV kan det dér med film, programmer og applikationer Oplev en helt dimension af fjernsynskigning med Samsung Smart TV og Samsung Apps-platformen. Samsung Apps er en hastigt voksende samling af internetforbundne

Læs mere

Grundlæggende lydredigering Side 1. Hvis du ikke allerede har programmet så se bagerst i denne manualen.

Grundlæggende lydredigering Side 1. Hvis du ikke allerede har programmet så se bagerst i denne manualen. Grundlæggende lydredigering Side 1 Lyd redigering Hvis du ikke allerede har programmet så se bagerst i denne manualen. Denne vejledning er lavet med Audacity 1.3 beta, men de forskellige udgaver ligner

Læs mere

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv - interaktiv tavle Mindboard Ideel løsning hvis projektor allerede er tilstede Mindboard kan leveres i flere forskellige interaktive udgaver: Interaktiv tavle - fast eller til skinne Interaktiv tavle -

Læs mere

Computerens Anatomi. Kommunikation/IT

Computerens Anatomi. Kommunikation/IT 2010 Computerens Anatomi Kommunikation/IT Denne rapport handler om computerens anatomi, hvad det egentlig er og hvordan computerens anatomi er sammenlignet med menneskets. Der indgår også en beskrivelse

Læs mere

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012 Movie Maker En manual til den MovieMaker i Windows XPTM Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er MovieMaker?...4 Fordele...4 Ulemper...4 Ekstra overgange med mere!...4 Krav til udstyr...5 Det

Læs mere

Tilslutning af computeren til et fjernsyn

Tilslutning af computeren til et fjernsyn Tilslutning af computeren til et fjernsyn Din pc har en TV out-udgang, hvilket betyder, at du kan slutte den til et fjernsyn for at se computerens billede på fjernsynet. Med TV-out-funktionen kan du se

Læs mere

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre.

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre. Billedkabler præsentation HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er den nye standard for overførsel af video og audio-signaler mellem forskellige enheder som TV/Fladskærme/DVD-afspiller/PC/DVBmodtagere

Læs mere

Brugermanual Bolyguard SG520

Brugermanual Bolyguard SG520 Brugermanual Bolyguard SG520 Tak fordi du valgte at købe et vildtkamera fra Bolyguard igennem GrejFreak.dk. Den danske importør af Bolyguard har lavet denne danske manual, så du får optimal udnyttelse

Læs mere

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Oplysninger om installation og funktioner Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL! angiver risiko for tingskade, personskade eller død. Latitude E6430 vist forfra og bagfra

Læs mere

Beskrivelse. 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering _ DEN 01

Beskrivelse. 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering _ DEN 01 Beskrivelse 3 2 1 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering DEN 01 13 4.Micro USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Tænd/sluk-knap til batteri 6.Knap til side op 7.Tænd/sluk-knap 8.Knappen OK

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af trådløs tv-boks 4 Anden del Placering af trådløs tv-boks 5 Tredje del

Læs mere

Kom godt i gang med. Comega fiberboks

Kom godt i gang med. Comega fiberboks Kom godt i gang med Comega fiberboks Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne lille vejledning finder

Læs mere

4/8/16 kanals DVR. Forbind strøm- og datakabel til harddisken som vist på det venstre billede herunder.

4/8/16 kanals DVR. Forbind strøm- og datakabel til harddisken som vist på det venstre billede herunder. 1. Installer harddisk Bemærk: Vær sikker på, at du kun bruger en kompatibel harddisk (kan købes på www.cinema-shop.dk). Beregn størrelsen på harddisken ud fra hvor længe du ønsker at kunne gå tilbage og

Læs mere

HVAD KAN JEG BRUGE INTERNETTET TIL?

HVAD KAN JEG BRUGE INTERNETTET TIL? 08.11.12/LKH HVAD KAN JEG BRUGE INTERNETTET TIL? HVAD ER INTERNETTET? Internettet er et kæmpestort, verdensomspændende netværk af computere, og disse kan sende information og data til hinanden efter nærmere

Læs mere

dukapc spreder glæde i hele familien

dukapc spreder glæde i hele familien Det er en genial computer. Nu behøver vi ikke at hjælpe mine svigerforældre - de ringer bare til dukapc, hvis noget driller. Nu har vi fået oprettet en digital postkasse og kan nemt bruge netbank, når

Læs mere

Køb af DVD afspiller

Køb af DVD afspiller Køb af DVD afspiller Markedet for DVD afspillere er stort, og der er mange producenter, der udbyder DVD afspillere. Som med meget andet HiFi, så gælder det også for DVD afspillere, at i langt de fleste

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

Taler Titel. Tablet og laptop i én

Taler Titel. Tablet og laptop i én Taler Titel Tablet og laptop i én Enhedsdilemmaet Jeg vil gerne have en tablet Jeg skal bruge en bærbar pc En serie af enheder, der gør folk mere effektive Optimale brugeroplevelser Klar til virksomhedsbrug

Læs mere

computerens_udvikling

computerens_udvikling Computeren består af. ---------------------- En computer består af mange ting. Der er det samme i næsten alle computere, men der er en forskel - størrelsen på tingene. Dette er ikke fysisk, men f. eks.

Læs mere

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Planlægning af projekt Case Størstedelen af nutidens unge har deres egen smartphone, computer og fjernsyn. Computere i alle afskygninger bliver fortsat en større

Læs mere

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug 1. Brugervejledning 2. Tak for dit køb af vores pen-optager. Læs venligst denne manual omhyggeligt og grundigt før ethvert forsøg på at betjene dette produkt og beholde den for din fremtids reference.

Læs mere

Lucky You! Nu åbner Sony Center Næstved

Lucky You! Nu åbner Sony Center Næstved Nu åbner Fredag den 28. Januar kl. 08.00 i! 7.333,- SPAR 3.666,- 200 Hz LED TV KDL-40HX800 40 3D-ready Full HD TV med Motionflow 200Hz PRO, BRAVIA Internet Video og Wi-Fi Ready, Dynamic Edge LED og Deep

Læs mere