KORTE KURSER PÅ RYSLINGE HØJ- OG EFTERSKOLE SE MERE PÅ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KORTE KURSER PÅ RYSLINGE HØJ- OG EFTERSKOLE SE MERE PÅ WWW.RYSLINGE.NU"

Transkript

1 KORTE KURSER PÅ RYSLINGE HØJ- OG EFTERSKOLE SE MERE PÅ Familiekursus Sydfynske øhav GRUNDLOVSMØDE Fredag den 5. juni 2015 Med visen i centrum Grundlovsmøde RYSLINGE HØJ- OG EFTERSKOLE Højskolen Ryslinge Telefon:

2 »Velkommen til en historisk højskole, iklædt moderne faciliteter og miljø VELKOMMEN TIL RYSLINGE! Endnu en sommer med forhåbentlig blå himmel, men helt sikkert med masser af medmenneskelig varme, fællesskab, oplevelser og hygge på tværs af alder og aktiviteter er året før skolen fylder 150 år. Vi venter med at fejre fødselsdag til 2016, men vi vil gerne med vores aktiviteter signalere, at vi er en skole i fuldt vigør. En efterskole, hvor alle pladser er optaget - og en højskole, hvor teater og filmskuespil lægger beslag på de resterende sengepladser og lokaliteter. Derfor er sommerens kurser sammensat af en lille buket, der dog forhåbentlig imødekommer emnebehovet for at kunne komme på Ryslinge Høj- og Efterskole. Buketten består af de sidste par års klassikere: Familiekursus, hvor vi med aktiviteter på tværs af alder skaber oplevelser, godt humør, hygge og konkrete resultater i eget tempo og på egne præmisser. Samtidig er der selvfølgelig også tilbud specielt for voksne og børn. Alle skolens kroge og faciliteter plejer at blive venligt brugt ;-) Familiekurset afholdes i øvrigt i samme periode som tilbuddet om at sejle i Det Sydfynske Øhav, hvilket indebærer en mulighed for, at en familie kan tilmelde sig hver sit kursus og alligevel være sammen ved morgen- og aftenaktiviteterne. Med visen i centrum er ensbetydende med, at skolen vil lyde højt af en stor gruppe sangglade, positive og energifyldte mennesker. Prøv at deltage og oplev så, når kurset er slut, hvilken fornyet glæde over tilværelsens mange positive sider, du har fået og ikke mindst, at du ikke kan lade være med at gå og nynne og fløjte. Kom og vær glad og få ekstra glæde kan være mottoet for kurset, der holdes i samarbejde med Visens Venner i Danmark. Da det er meget vigtigt for os, at dine forventninger til kursets indhold og praktiske forløb bliver indfriet, har vi på de følgende sider forsøgt at beskrive indholdet så detaljeret som muligt, mens der på bagerste side er anført de praktiske forhold. Hvis du herefter er i tvivl og/eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon. Vi håber, vi ses, og at vi vil få fornøjelsen af at gøre en uge af sommeren 2015 til en oplevelse, der sætter sig som dejlige minder. På togt i Det Sydfynske Øhav er klassikeren, når aktiviteten ikke primært foregår på skolen. I skolens baghave finder vi jo det skønneste øhav. Et øhav med en mosaik af smukke farver af havvand, øer og natur i øvrigt - og på en helt speciel måde opleves og indsnuses dette ved at sejle på den gamle skonnert, Meta. Torben Vind Rasmussen Forstander Erik Kjærsgaard Forretningsfører

3 » Tag med Familien på Ryslinge Højskole Familiekursus fra lørdag den 27. juni til fredag den 3. juli 2015 (uge 26/27): Vi tilbyder vores familiekursus ud fra konceptet: Mange forskellige aktiviteter, hvor man kan deltage i flere/mange aktiviteter i løbet af ugen. Aktiviteter er fælles for børn og voksne, men der er også tilbud specielt for voksne og for børn. Konceptet er dog kun muligt, såfremt instruktører/ workshopledere har stor energi og godt humør samtidig med, at de har hænderne fulde. Men sådanne nogle workshopledere har vi. Man har mulighed for at deltage i hele 5 forskellige aktiviteter. Hertil kommer, at vi også har tilbud til både de helt små og de store. Til de små tilbyder vi legeklubaktiviteter. Arrangeres af vores aktivitetsleder, men sammen med et par voksne deltagere. Og for de største, der ikke deltager i andre aktiviteter, arrangerer vi én teenagerafdeling, hvor der kan spilles musik og video m.m. Vi stiller hus og TV-skærm til rådighed, men man skal selv medbringe sin egen computer og evt. spil m.m. Hver morgen annonceres de forskellige aktiviteter, hvor man fra dag til dag kan vælge imellem: Gøgl og teater. Friluftsaktiviteter, som også omfatter vores hal! Malerværksted, i vores kunstlokale. Musikworkshop, hvor der spilles og synges.» Skulpturhuset, hvor kreativiteten får frit spil. Og aktiviteterne og vores instruktører er så fleksible, at man kan vælge aktiviteten fra i løbet af dagen, hvis man finder ud af, at en anden aktivitet passer en bedre. Vi er til for vores deltagere og skal sørge for, at opholdet bliver så fornøjeligt, festligt og oplevelsesrigt som muligt. Derfor yder vi gerne denne fleksibilitet. Om aftenen er der aktiviteter for børnene, både store og små, under ledelse af nogle unge, engagerede aktivitetsledere. Mens børnene bliver aktiveret, er der højskoletilbud til de voksne i form af fortællinger, musik og sang. Som et afbræk i de mange aktiviteter arrangerer vi en udflugtsdag. Og konceptet her følger kurset i øvrigt - der vil være flere muligheder at vælge imellem. Der vil være tilbud til de lidt større børn, tilbud om museumsbesøg kombineret med mulighed for at bade og shoppe samt tilbud om at besøge en stor oplevelsespark. Der foregår således noget næsten hele tiden, men der er desuden mulighed for bare at sætte sig ned og nyde omgivelser og natur, som vi også byder på. Hvem vi er, hvad vi byder på og så en sjov og hyggelig opstart, det er, hvad der venter jer, når vi starter op lørdag eftermiddag. Velkommen til en uge, som vi vil gøre alt til, bliver en uge, hvor fællesskab, samvær, hygge og masser af oplevelser vil kunne huskes. Pris: kr. (voksne) og kr. (børn)

4 » På togt i Det Sydfynske Øhav Fra lørdag den 27. juni til fredag den 3. juli 2015 (uge 26/27): Det skulle være alle forundt at få den oplevelse at sejle rundt - under blå himmel, mellem de sydfynske øer og indsnuse vand, se marsvinene boltre sig og se kystlinjer og naturen i øvrigt på en helt ny måde. Det vil der være max 20 deltagere, der kan komme til om bord på den gamle skonnert, Meta, sammen med dens skipper og bådsmand. Sikkerheden er i top. Der er afslapningskroge m.m. på skonnerten, der også er udstyret med sanitære forhold. Og for de nysgerrige og interesserede vil der være mulighed for at afprøve det maritime håndværk. Sejladsen er selvfølgelig hoveddagsordenen. Men vi vil også gerne give oplevelser og viden om nogle udvalgte øer. På togter fra Faaborg til øerne: Lyø, Bjørnø og Avernakø vil vi bl.a. med hjælp fra beboerguide fortælle om øernes vilkår og liv. Det samme vil vi gøre med øerne Skarø, Drejø og Hjortø med sejladser fra Svendborg. Og alle sejladser vil blive krydret med lækre frokostmenuer fra vores køkken. Skolens eget hjemmebag og kaffe bliver selvfølgelig serveret på sejladserne. Afhængig af vejr og vind vil vi søge at indtage frokosten på havnen på de øer, som vi lægger til ved. Kan dårligt gående eller andre, der synes at have svært ved at balancere på skibe, deltage? Erfaringer fra de mange år siger, at skonnertens besætning gør sit til, at det er muligt. Der laves særlige ordninger, så det at komme på og af bliver gjort muligt. Og så er de andre medkursister altid hjælpsomme og giver en hånd.. Hvis du er i tvivl, så ring og forhør dig nærmere. Den maritime uge slutter af med en dag på landjorden, hvor vi med udgangspunkt i Danmarks og A.P. Møllers maritime arnested, Svendborg, ser, hører og oplever nærmere, hvad øhavet betyder for Sydfyn og omvendt. Med guide, på gåben og i bus tilrettelægges dagen. Kursusstarten lørdag skal selvfølgelig også foregå så tæt på vandkanten som muligt. Vi søger at arrangere en særlig picnicudflugt, hvor vand, mad, vin og hyggeligt samvær er rammen. Og så tilbydes oplevelsen i Det Sydfynske Øhav samtidig med vores familiekursus. Det betyder, at en mor/far og/ eller bedsteforældre kan opleve sejl og vand om dagen og alligevel være sammen med familien om morgenen og om aftenen. Pris: kr. Men så er det også kun evt. drikkevarer og andre personlige fornøjeligheder, der skal betales for. Pris kr.

5 » Med Visen i centrum Fra lørdag den 1. august til fredag den 7. august 2015 (Uge 31/32): En uge blandt visevenner, hvor visesang, skrivning og performance er et fælles anliggende, men også en oplevelse for den enkelte. De sidste par år har vi på Ryslinge Højskole været beriget med vise venner fra Danmark i en hel uge. Det er bare højskole, når det er forrygende, socialt og hyggeligt. Hvad er mere livgivende end at stå op til morgensang og slutte dagen af med at synge og optræde for hinanden? Samtidig bliver der på alle mulige måder taget hånd om hinanden og selvfølgelig også om visen. Og ugens unikke fællesskab får smil og glæde til at blomstre. Derfor er kurset også for ALLE - og ikke kun for medlemmer af viseforeninger. Erfaringer fra de sidste par års visekurser er nu samlet i 2015 s udgave af dette boblende, sprudlende, viselige, trallende, glade kursus. Det betyder samme righoldige udvalg af tilbud indenfor viseområdet og en optimeret planlægning af ugens forløb. Kurset giver mulighed for at deltage i 2-3 af følgende værksteder: Sceneoptræden/visefortolkning - Skrivekursus i tekstskrivning på dansk - Undervisning i sangteknik - Kunsten at akkompagnere hinanden - Forberedelse til sceneoptræden - Visevært/konferencier-workshop Undervisere: - Jørgen Bing, skuespiller og visefortolker - Lise Ketilsø Hansen, visesanger, instruktør og formand VV Aalborg - Bente Kure, visesanger, sangskriver og musiker - Lise Haavik, sanger og sangcoach - Leif Ernstsen, harmonikaspiller og scenekunstner Musikalsk akkompagnement: - Torben Johnsen, piano, - Jørn Schlichting, harmonika og piano - Peter Lorenzen, guitar Nogle af de enkelte værksteder har begrænset antal deltagerpladser og følger derfor først-til-mølle -princippet. Det er nødvendigt at rekvirere en nærmere beskrivelse af det enkelte værksted (se nærmere på inden man vælger værksteder. Så er chancen for indfriede forventninger langt større. Kursusprisen har vi måttet prisregulere en smule. Tilmelding til hele kurset sker til Højskolen. Tilmelding til værkstederne sker efter 1. maj direkte til Lise Ketilsø Hansen, tlf , mail: Pris kr.

6 »Praktisk information: Tilmelding skal ske enten elektronisk via vores hjemmeside eller ved at udfylde og indsende vedlagte tilmeldingstalon. Typisk dagsprogram:» Morgenmad fra kl. 7.30» Evt. morgengymnastik kl. 8.45» Morgensamling og sang ml. kl. 9 og 10.» Undervisning, aktivitet, kl og » Frokost kl » Formiddags- og eftermiddagstraktement kl og 15.» Aftensmad kl » Evt. aftenarrangement med foredrag, sang, musik etc. kl. 19.» Aftencafé fra kl Såfremt du vil deltage i et kursus med workshop eller værksted, skal tilmelding til dette først ske enten ved deltagelsen på kurset (familiekurset) eller ved, at der i forbindelse med bekræftelse (Med visen i centrum) på tilmeldingen skal udfyldes og indsendes en blanket. Når du har tilmeldt dig kurset, er kursuspladsen din - medmindre at kurset er overtegnet, hvilket du straks får besked om. Såfremt du har en mailadresse, beder vi om at kunne benytte den i forbindelse med bekræftelse af tilmelding - hvilket sker senest ca. 8 dage efter den er modtaget samt ved fremsendelse af kursusprogram og info-materiale i øvrigt. Dette fremsendes ca. 14 dage før kursusstart. Fra maj måned kan du rekvirere materiale om det kursus, du er tilmeldt. Du er også meget velkommen til at kontakte os telefonisk eller elektronisk for at få yderligere information. Det gælder både det indholdsmæssige og det praktiske. Og vi forsøger løbende at holde vores hjemmeside opdateret. Alle kurser starter lørdag kl. 15, hvor der er indkvartering og eftermiddagstraktement og derpå introduktion om ugen samt guidning om skolen m.m. Efter aftensmad lørdag arrangeres der særlig aktivitet i forhold til kursets indhold. Kurser slutter fredag efter morgenmad og morgensamling. Kurset afsluttes således ml. kl. 10 og Om kursuspris: Prisen for børn gælder, så længe barnet ikke er fyldt 18 år - og der ydes ikke rabat på børn. Men for voksne er der følgende rabatvilkår, hvis:» kursusgebyret betales inden den 1. marts, kan der fratrækkes 500 kr. pr. voksen.» dokumenteret medlemskab af LIC eller Forbrugsforeningen kan der fratrækkes 300 kr. pr. voksen Det er muligt at deltage som dagkursist, hvilket vil sige uden overnatning. Såfremt dette ønskes, oplyses deltagerprisen ved kontakt til skolen. Ved overnatning på værelser uden eget bad og toilet fratrækkes der 500 kr. i prisen. Vær opmærksom på, at der på skolen er totalt rygeforbud, og at parkering skal foregå på anvist parkeringsplads. På skolen er der trådløst netværk, og der forefindes aviser. Også mulighed for at bruge vaskemaskiner. På værelserne findes yderligere info, ligesom kursusledelsen altid er behjælpelig. VI TILBYDER TRANSPORT FRA OG TIL NYBORG STATION TIL RYSLINGE FOR I ALT 50 KR./PERSON. TILMELDING (som er bindende) ER NØDVENDIG. FOR YDERLIGERE INFORMATION ER LISBETH KELLER PÅ SKOLENS KONTOR TIL RÅDIGHED PÅ TLF

7 GRUNDLOVSMØDE Fredag den 5. juni 2015 Mød Conni Hedegaard, Harald Haugaard, Jesper Buhl samt deltagelse fra lokale skoler.

8 Meld dig til nu mens vi har plads til dig Danmarks vildeste Teaterhøjskole Susan Olsen Højskoleleder og skuespiller Nicolai Kopernikus Skuespiller Carsten Fromberg Filminstruktør Githa Nørby Skuespiller Du elsker at stå på scenen. Du er vild med at spille teater. Du kan lide at udtrykke dig. Du kan faktisk slet ikke lade være. Du har en skuespillerdrøm. Ryslinge Højskole er Danmarks nye og skarpe Teaterhøjskole, hvor du for alvor kan prøve skuespillerdrømmen af. Skuespiller, Susan A. Olsen, Nicolaj Kopernikus og resten af deres topprofessionelle dreamteam er klar med et halvt års fuld fordybelse, høj teaterenergi og mulighed for scenekunst 24/7. Vi er optaget af din videre udvikling og kan derfor bl.a. tilbyde soloundervisning med en prof. skuespiller, som er klar til at rykke fremad sammen med dig. Ryslinge Højskole er en solid forskole til en evt. optagelsesprøve på skuespillerskolerne. Odense Teater, Teater Momentum, Odense Skuespillerskole og FilmFyn er vores faste samarbejdspartnere og legekammerater. De glæder sig til vi kommer og prøver os af hos dem. Virkeligheden er nu den bedste læreplads. Sammen med 40 andre i et kreativt fælleskab skal vi have premiere på en professionelt instrueret forestilling, stå foran kameraet i vores egen film, fordybe os i en individuel solomonolog med konstruktiv feedback fra Nicolaj Kopernikus og meget mere. Tilmeldingen er startet, så skynd dig og tjek det ud. Uptime.dk Ryslinge Højskole Højskolen Ryslinge Telefon

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM VERSION 2

MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM VERSION 2 MAD OG OPLEVELSER ARRANGEMENTSPROGRAM 2015 VERSION 2 MAD OG OPLEVELSER 2015 LØRDAG D. 7. MARTS KL. 10.30 HOP OM BORD PÅ DEN NYE SAMSØ FÆRGE LØRDAG D. 14. MARTS KL. 08.45 SAMSØFÆRGEN: KALUNDBORG BALLEN

Læs mere

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING 3 Velkommen I dette hæfte kan du læse om de mange kursustilbud på Aalborg Studenterkursus. I dagtimerne kan du tage en hel studentereksamen på kun

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

-lig velkommen til Blaksets Bridgecenter

-lig velkommen til Blaksets Bridgecenter -lig velkommen til Blaksets Bridgecenter Nadia Bekkouche, Frederik Bjerregaard, Knut Blakset, Lars Blakset, Mathias Bruun, Thomas Vang Larsen (Otto) og Peter Nielsen byder alle nye og gamle medlemmer velkommen

Læs mere

Tal om børnene og med børnene. givningsindspårørenderådgivningsi. J. nr. 85289-0001-01. Joan Stæhr Juli 2010

Tal om børnene og med børnene. givningsindspårørenderådgivningsi. J. nr. 85289-0001-01. Joan Stæhr Juli 2010 SINDsPårørenderådgivningSINDsPår ørenderådgivningsindspårørenderå dgivningsindspårørenderådgivnings INDsPårørenderådgivningSINDsPårø renderådgivningsindspårørenderåd Tal om børnene og med børnene givningsindspårørenderådgivningsi

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst]

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Indhold 03 Leder 04 Hvad betyder Rundhøjskolen for dig?

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

OK-Klubben. - er for alle voksne KURSUSPLAN PROGRAM. OK-Klubben - er for alle voksne

OK-Klubben. - er for alle voksne KURSUSPLAN PROGRAM. OK-Klubben - er for alle voksne OK-Klubben - er for alle voksne Ålegården 3 6000 Kolding Tlf. 75 52 47 67 ok@kolding.dk www.ok-klubben.dk 1 PROGRAM 1. januar 1. januar - 30. - 30. juni juni 2011 2014 KURSUSPLAN for dag- for dag- og og

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

30. årgang September 2013 Nr. 3

30. årgang September 2013 Nr. 3 ISSN 2245-5957 huntingtons.dk 30. årgang September 2013 Nr. 3 Landsforeningen Huntingtons Sygdom huntingtons.dk nr. 3/13 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Positivdagen... 3 Landsindsamlingen 2013... 4-5

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Bliv klogere på de unge

Bliv klogere på de unge Bliv klogere på de unge og bliv en endnu bedre træner En håndbog til dig der træner 13-18-årige i foreningsidrætten Forord Når kampen eller konkurrencen er i gang, er der ingen tvivl om, hvad der er det

Læs mere

ABC. Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde.

ABC. Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde. ABC Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde. Aflevering og afhentning Skolen er åben fra kl. 7.00

Læs mere

Dog Camp 2015 Del 1: Information til deltagerne

Dog Camp 2015 Del 1: Information til deltagerne Del 1: Information til deltagerne (med forbehold for ændringer) Hermed lidt mere information om den kommende. Vi glæder os til at se jer alle sammen og ser frem til nogle sjove, spændende, lærerige og

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE 02 2015 f-f.dk FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER 3 TIPS TIL AT OPNÅ FLOW ÅRETS FUNKTIONÆR: Indstil din ekstraordinære kollega til prisen og præmien på 10.000 kr. TEMA: ARBEJDSLIV I FLOW SIDE 16-29 EN CIGARET

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

Faglighed, kompetenceudvikling, forkælelse og socialt samvær

Faglighed, kompetenceudvikling, forkælelse og socialt samvær Faglighed, kompetenceudvikling, forkælelse og socialt samvær Velkommen Super fedt og meget vellykket kursus! Tillykke med det. Lad det blive en tilbagevendende tradition. Det er dejligt at blive nurset

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

RÅD OG REDSKABER TIL LÆRERE OG PÆDAGOGER EN GUIDE TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE I BØRNEHAVE OG INDSKOLING

RÅD OG REDSKABER TIL LÆRERE OG PÆDAGOGER EN GUIDE TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE I BØRNEHAVE OG INDSKOLING 25 RÅD OG REDSKABER TIL LÆRERE OG PÆDAGOGER EN GUIDE TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE I BØRNEHAVE OG INDSKOLING Guiden er målrettet børn med ADHD, men kan med fordel bruges til alle børn 1 Kære læser Tak fordi

Læs mere