Ryslinge Højskole August 2015: "Visen i centrum"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: "Visen i centrum""

Transkript

1 Ryslinge Højskole August 2015: "Visen i centrum" Det er med stor fornøjelse at vi igen iår tilbyder en vise-sprudlende uge i det Midtfynske! ;o) Vi håber at du vil læse nedenstående grundigt; det er din bedste mulighed for at få indfriet forventningerne, og for at du kommer glad og beriget hjem fra kursus! Det er jo en gave at kunne udbyde et kursus, der uden at være dyrere end et "normalt" kursus-ophold, på mange områder tilbyder langt mere, i form af det righoldige udvalg af soloundervisning på masterclass-niveau, som ude i det "virkelige liv" er en kostbar affære. Selvfølgelig kan vi ikke på så et stort hold til fulde dække soloundervisningsbehovet, men vi rækker så langt, vi kan. Vi har læst evalueringsskemaerne fra sidste år, og først og fremmest glædet os over den store begejstring generelt, men også taget de ting til efterretning, der kunne blive bedre; bl.a. ting som "for store hold", "for lidt luft mellem tilbudene og til gengæld en lidt spildt fri-eftermiddag", "divergerende udmeldinger fra underviserne" og "for lidt sangteknik". Det betyder at der på kurset i sommeren 2015 bl.a. er - hele to undervisere i visefortolkning - hele to dage med sangteknik - løbende koordinering underviserne imellem Og ikke mindst at deltagerne skal melde sig til værkstederne på forhånd! Muligheden for denne tilmelding starter 1. maj Der er nogle af værkstederne, der har deltager-begrænsning, og hér træder "først-til-mølle" i kraft. Til gengæld vil der så være ordentlig tid til alle tilmeldte i de enkelte værksteder. Du kan melde dig til to værksteder og ha' et tredie på ønskeseddel, som bliver opfyldt hvis det skemamæssigt er muligt. Dog kan du kun melde dig til ét af de to Visefortolknings-værksteder.Du får besked om værkstedet, du har valgt er fyldt op, og så har du mulighed for at vælge et af de andre værksteder. Således er man måske tilsyneladende ikke tilmeldt undervisning på fuld tid, men det er man alligevel, for mulighed for øvetid og luft mellem indtrykkene er en del af helheden. Og der vil være mulighed for at modtage indlæring på fuld tid, idet flere af værkstederne kører som masterclasses. Det er en undervisningsform, hvor eneundervisning ikke er i enerum, men er under overværelse af de øvrige tilstedeværende. Og der er hele tiden mulighed for at være én af disse "øvrige tilstedeværende", og det er mindst ligeså lærerigt og i lige så høj grad en del af undervisningen på kurset, som det at være den, der er "på". Blot må vi understrege, at som tilskuer til disse masterclasses, forpligter man sig til ikke at komme, gå eller forstyrre på anden vis undervejs i den enkeltes undervisning, og også til være en opmærksom og omsorgsfuld tilskuer, for det vi arbejder med hér, er følsomme ting - især når man står dér og arbejder på at blive bedre til bl.a. at føle sig mere "på" end "på den". For at du kan vælge de helt rigtige værksteder for dig, så læs nedenfor de nærmere beskrivelser af de enkelte værksteder. Rigtig god fornøjelse! ;o)

2 MULIGE VÆRKSTEDER: * Sceneoptræden / visefortolkning v/jørgen Bing * Sceneoptræden / visefortolkning v/lise Ketilsø * Sangteknik v/ Lise Haavik * Skrivekurset "Skriv! - fordi det er sjovt!!" v/ Bente Kure * Kunsten at akkompagnere hinanden v/ Leif Ernstsen * Forberedelse til sceneoptræden v/ Leif Ernstsen * Visevært-workshop v/ Lise Ketilsø Desuden kan man aftale tider med h.h.v. Jørn Schlichting og Peter Lorenzen om indøvning af og tonearter til sine viser før man skal "på" i diverse masterclasses. Underviserne: Jørgen Bing er uddannet på Århus Teaters Elevskole i 1984, er blandt meget andet en dreven revy-skuespiller, spillede rollen som Henry Higgins i My Fair Lady sommeren Og så er han en indfølende og nærværende underviser. Lise Haavik blev kendt af hele Danmark, da hun vandt det Danske MelodiGrandPrix i Men har siden sunget sig langt ud over denne genre. Seneste stærke udspil er Jazz-CD'en "Come rain or come shine". Som underviser er hun uddannet i Cathrine Sadolin's "Komplet Sangteknik". (læs mere om Lise Haavik på Bente Kure er troubadour, strengeleger, sangskriver, musiksmed, pen og penselfører. Modtog i 2004 en Danish Music Award, var nomineret igen i Og har nu også undervist i kunsten at lege med ord i en årrække. Med mange glade kursister til følge. Leif Ernstsen er Rudolph Steiner-lærer, musik-underviser, tidligere musikbutikindehaver og restauratør, og ikke mindst gennem tæt på 40 år optrådt og akkompagneret i musikog teaterbranchen. Og det er al den erfaring han rundhåndet deler ud af i sine værksteder. (læs mere om Bente Kure og Leif Ernstsen på Lise Ketilsø er formand i Visens Venner i Aalborg, og har mangeårig erfaring både som optrædende visesanger og som vise-vært. Hun har desuden medvirket i "Festen" på Hjørring Teater, samt instrueret flere musicals og friluftspil. Akkompagnatørerne: (som du selv laver individuelle aftaler med på kurset) Jørn Schlichting har spillet både harmonika og klaver i mange år og er en ørn til at hjælpe dig med at finde rette toneleje og tempo for dig og din vise. Peter Lorenzen er guitarist og har været rundt i mange genrer siden 60'erne men - fra 70'erne har det mest været vise-genren. Peter modtager gerne tekster, noder og forslag til tonearter allerede inden kurset. Desuden tilbyder han også selv-akkompagnerende sangere gode tips på guitaren. Torben Johnsen spiller klaver og akkompagnerer de sangere der er "på" hos Jørgen Bing.

3 OBS 2 værksteder med samme overskrift: Sceneoptræden / visefortolkning; Hver fugl synger med sit næb v/ Jørgen Bing Piano-akkompagnament: Torben Johnsen og v/ Lise Ketilsø Mulighed for akkompagnement Underviseren vil arbejde meget individuelt med hver enkelt solist. Han/hun og du vil i fællesskab forsøge at finde (og måske udvide?) grænserne for netop dit sang- og udtryksmæssige potentiale, samt nå ind til kernen af visens eller sangens indhold. Der bliver med andre ord ikke lagt en fast standard ned over dig, men derimod forsøgt at afdække netop dine muligheder og udtryk. En vise er jo at fortælle en historie på vers. Og historien skal jo helst fremstå med et stærkt personligt eller indholdsmæssigt budskab. Undervisningen foregår i en tryg, varm og gerne humoristisk atmosfære, hvor der er frit lejde til at kaste sig ud fra 10-meter vippen uden man ved om der er vand i bassinet. At du kommer med 2-3 sange, som du kender og kan, men som du gerne vil instrueres i at fortolke. Medbring tekst, akkorder og/eller node til timen og vær velforberedt. Forud vil Jørn Schlichting eller Peter Lorenzen gerne hjælpe dig med at finde rette toneart for dig. Således kan al tid hos Jørgen eller Lise K blive brugt til det, det handler om; nemlig din fortolkning af visen foran et publikum. Omstændigheder for Jørgen Bings værksted: Der er 24 solist-pladser fordelt hen over alle 5 dage. Omstændigheder for Lise Ketilsøs værksted: Der er 16 solist-pladser fordelt hen over alle 5 dage. Omstændigheder for begge værksteder: Alle tilmeldte solister får 2 x ½ times gennemgang med mulighed for selv at øve nylærte ting mellem første og anden gang. Tilskuere velkomne under betingelser som beskrevet på side 1.

4 Sangteknik v/ Lise Haavik Er der toner du ikke kan nå? Bliver du tit hæs? Vil du have mere power? Kan du ikke synge svagt, holde de lange toner, intonere? Der er mulighed for at kigge på løsning af konkrete stemmeproblemer, reparation af slidte stemmer, teknik i stemmepleje, støtteteknik, tekstudtale, intonation, effekter m.m. Alt dette er i Lises værktøjskasse, og Lise vil ta' sig af hver kursist, der melder sig, med henblik på lige netop den udfordring, den enkelte har. At du har lyst til at udvikle din sangstemme. Der er 20 solist-pladser fordelt med 10 søndag og 10 mandag. Alle tilmeldte solister får ½ times gennemgang hver. Tilskuere velkomne under betingelser som beskrevet på side 1. Tekstskrivning på dansk - Skriv! - fordi det er sjovt!! v/ Bente Kure Et tekst-værksted, hvor du gennem en lang række sjove, effektive og underholdende skrive-øvelser får løsnet op for din indre vise- og sangtekstskriver, forfatterspire, digter, dagbogsskriver, lejlighedssangskriver eller hvad det nu måtte være, der vil ud. Der bliver skrevet, læst op og feed'et back i én lang herlig strøm fra start til slut. Bente siger selv: "Øvelserne har jeg dels hentet på alle de kurser, jeg selv har været på gennem de mange år, jeg har skrevet. Og dels er de opstået alt imens jeg selv har skrevet sange, digte og historier - alene og sammen med andre. Alt kan ske og jeg kan love én ting: Det bliver ikke kedeligt!" I år vil sang/vise-skrivning blive prioriteret, men øvelserne kan stadig bruges til det hele, og nogle gange starter den gode sang med den gode historie, så hold dig ikke tilbage. At du har lyst til at skrive hvadsomhelst - erfaren eller nybegynder. ;o) Der er ingen pladsbegrænsning og værkstedet kører alle 5 dage.. Man melder sig til dette værksted enten på forhånd eller senest lørdag aften, når man dér kan se hvordan ens øvrige timer er blevet fordelt.

5 Kunsten at akkompagnere hinanden v/ Leif Ernstsen Hvor tit har du som akkompagnatør fået at vide af din sanger, at du spiller for højt, at rytmen ikke er rigtig, at tempoet og takten ikke lige ligger dér, hvor det skal o.s.v. Og som sanger fået at vide af din akkompagnatør, at han ikke forstår hvad du mener. Og ingen af jer gør egentlig noget forkert - og alligevel 'svinger' det ikke rigtigt for jer. At akkompagnere en sanger, er en kunstart i sig selv; at kunne følge, fornemme og forstå hvad der underbygger og støtter teksten og sangeren. Leif leverer selv det fineste og følsommeste filigran-akkompagnement til en stille vise, den gladeste understregning til en sjov vise og er en usædvanlig indlevende akkompagnatør. Og det er den kunst, han lærer fra sig hér. Både akkompagnatørens tekniske redskaber og den mere "psykologiske" side af sagen. At du spiller et hvilket som helst instrument og har lyst til at forbedre dine evner til at akkompagnere en sanger, og til at lave musikalske arrangementer i det hele taget. Eller at du er sanger, der ønsker redskaber til samarbejdet med din akkompagnatør. Der er 15 pladser og værkstedet finder kun sted tirsdag. Alle tilmeldte får solistisk gennemgang. Forberedelse til sceneoptræden v/ Leif Ernstsen Står du af og til foran et publikum en viseaften og føler at det kan være svært at få "hul igennem", fange opmærksomheden, formidle, ha' kontrol over situationen, huske teksten og, ja, kort sagt føler dig mere "på den" end "på!"..? Så kan det meget vel ha' noget at gøre med de forberedelser (eller mangel på samme) du har gjort dig FØR din optræden. Der er jo de indlysende med at øve sig på sin vise eller varme op (og hvad er det?), men der er også masser af andre ting, man kan gøre forud, for at føle sig sikker og være en succes, når man endelig "går på". En del af dem vil Leif hér introducere dig til og føre dig igennem. At du optræder enten som solist, akkompagnatør, underviser - eller som noget helt andet. Der er 12 pladser og værkstedet finder kun sted onsdag. Alle tilmeldte får solistisk gennemgang.

6 Visevært / konferencie-workshop v/ Lise Ketilsø Det handler ikke om at reparere dryppende vandhaner og knirkende døre. Nej, en Visevært med s, er den, der står for en hel aften i en viseforening, hvor typisk en håndfuld håbefulde visesangere skal sættes på i den rigtige rækkefølge, præsenteres og vises tilrette. Desuden skal aftenen times og tilrettelægges på alle mulige andre måder - måske med et særligt overordnet tema eller andre gode idéer. I dette værksted kan du få inspiration til hvordan man således "kører" en viseaften i sin viseforening som den, der er vært og skal ha' det store overblik. Værkstedet er en ægte workshop, hvor I sammen finder frem til den gode aftens forløb med Lise som tovholder. Og I vil allerede samme aften kunne øve jer, for de tilmeldte skal på skift stå for de hyggelige viseaftener på Højskolen. Med evaluering næste dag, og dermed mulighed for allerede i løbet af ugen at udvikle sine evner på området. At du har lyst til for første gang at prøve kræfter med det at være vært for en viseaften. Eller at du er erfaren og har lyst til at lære mere. Der er ingen pladsbegrænsning og værkstedet kører alle 5 dage

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24)

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 3 Et hul i taget Ugens tekst og referencer: Luk 5,17-26. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) Hovedformålet er, at

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse.

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse. Film: Formål: Målgruppe: Fag: Lektioner: Form: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd? At eleverne får fokus på indre kvaliteter frem for ydre omstændigheder. At eleverne får fokus på egne samt klassens styrker

Læs mere

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo Tempo Ole Skou august 2012 Side 1 Tempo Indhold Først en lille anekdote fra vores praktik.... 1 Kronologisk tid/oplevet tid.... 2 To slags tempo.... 3 Æstetik og kronometrisk stabilt tempo. På den ene

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

1 Flirt med SMS Væk hendes interesse. EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Flirt med SMS Væk hendes interesse. EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Flirt med SMS Væk hendes interesse SMS-Flirting hvorfor? Guiden her er skrevet til dig som gerne vil være bedre til eller lære at flirte og score over SMS. Den tager udgangspunkt i, at det er en ny pige

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Samarbejde som nøglen til ro og arbejdsglæde i klassen

Samarbejde som nøglen til ro og arbejdsglæde i klassen Samarbejde som nøglen til ro og arbejdsglæde i klassen Af Mette Stange, konsulent 34 Jeg vil i denne artikel redegøre for hvorfor ro, samarbejde og engagement hænger sammen med en stærk fællesskabskultur

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN

EVALUERING AF NYE KLASSEDANNELSER I UDSKOLINGEN Til Skovgårdsskolen Skovgårdsvej 56 2920 Charlottenlund Dokumenttype Evalueringsnotat Dato juli 2012 EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN 0-1 Dato 08.06.2012 Udarbejdet af Tobias Dam Hede,

Læs mere

Social færdighedstræning

Social færdighedstræning Social færdighedstræning En praktisk manual udviklet på døgninstitutionen på Pumpehusvej. Skrevet af psykolog Morten Hesse Formål med social færdighedstræning. Social færdighedstræning i gruppe har til

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE INDHOLD 1 2 3 4 5 6 INTRODUKTION... 4 Introduktion til kredslederen... 4 Introduktion til mentor... 4 FORKYNDELSEN

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur.

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Forord: Denne rapport, eller lille historie, som det måske nok er blevet til, er en fortælling om Askelundens forandringsproces,

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere