OPGANGEN. Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang. Nr. 3 Juni 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPGANGEN. Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang. Nr. 3 Juni 2012"

Transkript

1 Nr. 3 Juni 2012 OPGANGEN Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang I dette nummer kan du læse om: Kim Schiebel På vej mod nye mål SKB Butterflies Hip hop Fodboldturnering Ny helhedsplan Sommerferie for børn Gæve kvinder søges! Sct. Hans KOM TIL SOMMERFEST I HØJVANGEN DEN 16. JUNI KL. 10:00-24:00. Vi starter med gratis kaffe og rundstykker kl. 10:00 på Højvangens Boullevard /v Beborhuset Grundtvigsvej. Se programmet inde i bladet. Ny beboer i Højvangen, Ikhlas Mohamed i midten sammen med sin mor, Fatuma Osman og bror Ilias Mohamoud. På vej mod nye mål Det er på ingen måde kedeligt at besøge Højvangens slankehold Fra kriminalitet og misbrug til et liv med overskud til andre. Læs Kim Schiebels dramatiske historie.

2 Medhjælpere søges. Til vores sommerfest, som afholdes i samarbejde med Projekt Højvang, lørdag den 16 juni 2012, mangler vi frivillige. Nogen som vil hjælpe os med at opstille telt og scene, samle bar og stille borde og bænke op, om fredagen og pakke det hele sammen igen om søndagen. Hvis du har lyst til at give en hånd med, så kom hen på p.pladsen ved beborhuset på Nfs. Grundtvigsvej fredag den 15. juni kl. 18:00. Vi pakker sammen om søndagen den 17. juni kl. 10:00. Håber der er nogen der vi give en hånd med. Vi kvitterer med en kold. Hilsen aktivitetsudvalget i afd. 17 Sct. Hans den 23. juni på plænen, bag Regnbuen Klokken starter et fakkeloptog, fra Beboerhuset Grundtvigsvej og går mod Beboerhuset Poul La Coursvej. Her kan beboere på Poul La Coursvej koble sig til optoget klokken ca , hvorefter ruten går mod bålet, på plænen. Kom hen til et af beboerhusene og få en gratis fakkel, det er både for børn og voksne. Bålet tændes kl , der kan købes øl og vand. Vel mødt, Aktivitetsudvalget for Højvangen og Projektet. Sommerfest i Højvangen Kom og vær med til et brag af en fest! Det er en fest for alle høj, lav, tyk, tynd, sjov og mærkelig;-) Hop, togtur, massage, musik og sport. Du kan opleve det hele til Sommerfesten d. 16. juni i Højvangen på parkeringspladsen NFS Grundtvigsvej eller rettere Højvangens Boulevard. Boulevarden er fuld af loppefund, massagetelt, beautysalon, ungdomslounge med rapworkshop og gadetoget Futti, som kører ture rundt i området. Du kan også tage din hoveddør med og få den malet i smukke farver. Mulighederne er mange på denne dag. Ikke mindst kan du lære din nabo og mange andre mennesker at kende. I løbet af dagen er der mulighed for at købe både mad, kage og drikkelse. Om aftenen kan du tage dit eget grillkød med og købe kartoffelsalat mv. til billige penge. Vi åbner døren vær med i en ny bevægelse Til Sommerfesten lancerer vi en helt ny bevægelse i Højvangen og hele Skanderborg. En bevægelse, hvor vi byder vores naboer indenfor. En bevægelse, hvor vi vil hjælpe hinanden med at blive mere gæstfrie. I Højvangen har vi mange kulturer med en lang tradition for gæstfrihed. Vi er allerede rigtig gode til at mødes på tværs og invitere hinanden ind i vores liv. Det vil vi gerne dele med mange flere og vi starter til Sommerfesten d. 16. juni. Kom med din hoveddør og få den dekoreret med kunst som et tegn på, at du inviterer indenfor. Du kan også købe et flot klistermærke at sætte på din dør som er designet af lokale kunstnere og en børnehave. Kom og vær med i en bevægelse, hvor vi bryder med fordomme og møder nye venner. Bevægelsen er sat i gang af Skanderborg Sogn og Projekt Højvang.

3 Sommerfest i Højvangen 16. juni kl Højvangens boulevard 10: Legetøjsmarked, loppemarked, kræmmere og andre boder. Vil du have en bod, så kontakt Katja på : Sundhedseksperimentarium v. Bydelsmødrene og sundhedsplejersken. Kom og bliv klog på dig selv og din krop mål eks. dit blodtryk og din lungefunktion 10: Amerikansk Lotteri og popcornsalg 10: Pandekager over bål v. Regnbuen 10: Sjov med sæbebobler v. Elverhøj 11: Fælles dyst med koneløft, sækkevæddeløb og meget andet. 12: Stomp workshop v. kirkerne 12: Fodboldturnering v. Hotspot 13: Gadetoget Futti kom og få en tur med toget rundt i området. Pris 5 kr. v. afd : Beautysalon kosmetik, henna og meget mere v. Butterflies 13: Parkour hop, spring og kravl over stakit, vogne og andre forhindringer v. Skanderborg Parkour og Free Running 13: Wellnesstelt: Få gratis massage og forkæl dig selv 13: Rap-workshop for unge med Stefan P., Kaiser A., Kurt Lykke Larsen og unge lokale rappere. 15: Åben Politibil kom og mød din lokale politibetjent v. Hotspot 16: Dart turnering 20: Unge-lounge i de unges telt Røde Løvers børnehave 10-13: Fernisering og åbent hus Græsplænen 10: Hoppepude v. afd : Bueskydning v. Aktiv Fritid 12: Krolf sjovt mix mellem krokket og golf v. Aktiv Fritid Beboerhuset 10: Cafeen åbner med salg af kaffe, kage, snack, pølser og brød 10.30: Floorball for alle 17: Basket for alle v. Mikkel og Matoleyo 20: Børnebiograf Fest-teltet 10: Gratis rundstykker og kaffe til alle 10.: Bar med slush ice, øl og vand v. afd : Koncert, lokal operasanger 13: Gospel workshop 14: Koncert med lokale børn 15: Kultur-modeshowet dragter fra mange kulturer 16: Rap m. Kaiser A., Stefan P. og mange lokale rappere 17: Koncert, Acoustic Revelation 18: Fællesspisning medbring selv mad til grillen og du kan købe kartoffelsalat, grøn salt og brød til billige penge. NB, der er separat grill til halalkød 20: Dwight Storey spiller op til dans v. afd. 17 Vi åbner dørene kom med din dør Vi åbner døren for vores nabo kom med din hoveddør og få et flot maleri, der vidner om, du vil åbne din dør for naboerne. Kunstnere står klar på Højvangens Boulevard til at give din hoveddør et smukt pift. Du kan også købe et flot klistermærke til at sætte på din dør.

4 Hvis jeg kan - så kan du også Af: Karina Schiebel Kim Schiebel, 32 år, veltrænet sixpack og far til to. På billedet: Martin Christoffersen, Kim Schiebel og Erik Madsen. Sammen med Carsten Mortensen, har det været de venner der har betydet allermest for Kim Kim er i gang med at lægge sit liv drastisk om. Mange år har været præget af alkohol, stoffer og kriminalitet. Kim er vokset op med en fraværende alkoholisk far og en stedfar, der også drak. Han fik sin først tatovering som 11-årig og som 12-årig blev han smidt ud af skolen. Da han var år startede han i HA-ungdom i Randers og har indtil for nyligt været aktiv i det miljø. Sideløbende har han fået to børn og blev gift med deres mor. Men stoffer og alkohol tog overhånd og sidste år blev de skilt og Kim flyttede til Skanderborg igen. Her har han haft opture og nedture. En der har været der gennem det hele er Carsten Mortensen, der har prikket til ham, når tingene har været ved at tage overhånd og hjulpet ham op. Han har lagt øre til meget, men det er jo det, man har rigtige venner til. Folk der drikker eller tager stoffer er egoistiske og kan ikke se andet end deres egne behov. Og de vil gøre alt for at få det de vil have Da Kim var tæt på at miste en der står ham nær, valgte han at nu skulle det være slut. Så nu har han lagt livet om, med hjælp fra venner, familie og pres fra mig (ex-konen). Han har været ædru nu i 1½ måned og er to gange om ugen ved lægen og tage antabus, så han ikke bliver fristet. Da jeg så hvor meget alkohol og stoffer ødelagde mit helbred og hvor meget jeg ødelagde andre, fik jeg øjnene op for at, nu skulle det slutte. siger Kim stolt og selvsikker. Kim arbejder hver dag på at genopbygge de broer han har brændt gennem tiden. Både til familie, venner men også til mig (børnenes mor) Mine børn er mit et og alt og det er vigtigt for mig at have et godt forhold til deres mor, så jeg kan være lidt mere en del af børnenes liv og på sigt få lov til at have dem på weekend. Men ting tager jo tid og jeg forstår godt at hun har holdt dem væk. Den måde jeg har levet mit liv på, har ikke været et liv for to små børn. Kim vil gerne hjælpe andre der har problemer med alkohol eller stoffer og han har allerede hjulpet et par stykker, men han vil mere. For som han siger, han ved hvordan det er og kan lettere sætte sig i deres sted og hjælpe. Han håber at kunne komme ud på skoler og fortælle og måske den vej hjælpe og forebygge at nogen ender som ham. Kim tager en dag ad gangen og prøver at få det bedste ud af hver dag. Han passer sit arbejde på en gård syd for Skanderborg og når han har fri er han sammen med vennerne og ofte bliver det til engang træning hjemme i kælderlejligheden. Hans drømme for fremtiden er, at han kan få et hus på landet, møde en sød pige han kan dele livet med og at han kan hjælpe andre med stof eller alkohol problemer. Kan jeg stoppe, så kan DU også

5 Kim Schiebel, kalder sig selv lidt en bonderøv, der elsker landlivet. Han er meget glad for sit arbejde på en maskinstation, uden for Skanderborg. Det har været hårdt at stå på sidelinjen og se ham ødelægge sit liv på den måde, som han gjorde det. Men når man har to små børn, så er man bare nødt til at passe på dem og skærme dem fra deres far. Det har været hårdt ikke at vide, hvornår han kom hjem og hvilken tilstand han kom hjem i. Jeg blev ved med at give ham chancer og han har flere gange været på antabus. Når han var på antabus, var det rigtig rart og vi var en familie. Men som alle andre når det går godt, hvorfor så tage medicin. Og så faldt han i igen. Efter mange overvejelser om hvorvidt vi skulle fortsætte sammen eller jeg skulle gå fra ham, indså jeg at, nu var det min tur til at være egoistisk. Man skal ikke være sammen for en hver pris og slet ikke når der er børn involveret. At gå fra ham og efterfølgende se, hvordan han bare kom længere og længere ud i alkohol og stoffer har været noget af det sværeste i mit liv. Men jeg fortryder ikke, for jeg har ikke kunnet gøre noget for ham. Nogen gange må man bare sige stop og lade andre tage over. Jeg var jo ikke hans eneste familie. Nu hvor han er på vej op igen, har vi genoprettet kontakten mere end før og jeg er virkelig stolt af ham, stolt over at han kan bryde den sociale arv og gør noget andet end han er opvokset med og i. Jeg har altid sagt til ham at jeg stadig holder af ham og at jeg nu er rigtig stolt af, at han lægger sit liv sådan om. For jeg ved af alle, hvor svært det kan være. Jeg har jo været en del af det, i godt 9 år nu. Selvom vi er skilt, så er vi jo en del af hinandens liv og vil altid være det. Jeg håber, at Kims/vores historie kan hjælpe andre og at han får chancen for at hjælpe andre og fortælle om, hvordan det har været. Der er mange derude i landet, der lever med alkohol eller stoffer og ikke kan se et liv uden. Både som pårørende eller som misbruger er det svært at se en løsning på det. Juhuuuu Vi har fået ny legeplads!!!!!! Rigtig længe har vi sparet og ønsket os en ny legeplads og nu er den her. Vi håber, at den vil blive flittig brugt af både røde løver, men også af jer, kære naboer. Men vil I ikke nok hjælpe os med at passe godt på den? Det er ærgerligt, når de nyplantede blomster bliver rykket op, når man lufter sin hund, der ligger hunde efterladenskaber i græsset og når der er smidt cigaretskodder i sandkassen. Hvis vi nu hjælper hinanden med at passe godt på den, vil den være til glæde for os alle, i mange år. Mange hilsner De voksne løver. Daglig leder

6 Højvangens Fodboldtunering Så er det nu det gælder! Saml dine venner og lav et hold på 4 personer og deltag i fodbold turneringen til Højvangens sommerfest d. 16. juni 2012 arrangeret af Hotspot. Du skal minimum være 12 år for at deltage i turneringen, men til gengæld er der ingen regler for holdsammensætningen det må gerne være blandet af både alder og køn! Du behøves ikke være den nye Messi for at deltage, bare du har lyst til at have det sjovt og kæmpe om årets fodbold trofæ! Turneringen vil blive afviklet mellem kl Men hold øje med facebook for mere info eller se opslagstavlen i fælleshuset på Grundtvigsvej. For at tilmelde dit hold, skal du udfylde nedenstående blanket og aflevere den hos Projekt Højvangen eller gå ind på og tilmeld dig der. Sidste tilmeldingsfrist onsdag d. 13. juni kl Så skynd dig at tilmelde dig!!! Venlig hilsen Reza, Jakob og resten af Hotspot... Holdnavn: Spiller 1: Tilmelding til fodboldtunering d. 16. juni. Spiller 2: Spiller 3: Spiller 4:

7 Højvangens HipHop miljø er Hot Hver fredag mødes de unge rappere i Åndehullet og arbejder med tekster, beats, video og performence. Kurt Lykke fra Subart kommer stadig og giver musikalsk indspark i processerne og ikke mindst med sit udstyr, så der kan indspilles. Aleksander Enø og Matoleyo Birunga er Skanderborg Crew'ets producere. Det sidste nummer Matoleyo har lavet, synger han selv på engelsk og swahili. Lilly Amina synger kor på swahili og sangen bliver sendt til USA, hvor Kurt har kontakt til seje rappere, der lægger den fedeste rap på Matoleyos sang. Det er da cool. Ind imellem bliver der også bare hygget eller der er slåskamp for sjov. Ud af de 28 medlemmer, er ca. 15 meget aktive og der er også flere piger med. Josephine Larsen og Lene Brandt-Madsen sad en fredag og skrev ansøgning til kommunens kulturforvaltning, om tilskud til at vi kan købe vores eget udstyr. Der er brug for en computer, microfon mv. - udstyr der koster ca ,- kr. Det håber vi der Matoleyo Birunga får meget ros, for sine kunstneriske talenter. bliver råd til, inden Kurt forlader os, så gruppen stadig kan arbejde videre. Det er ret vigtigt, at de unge kan mødes om at udtrykke sig kunstnerisk. Her er det legalt at udtrykke følelser og drømme eller stille spørgsmål til det samfund de vokser op i. De ældste er ca år og de to yngste er år. Men det fungerer rigtig godt, de ældste er gode til at hjælpe de yngre på vej. Den 2. juni optræder Sayed Fahim og Mikkel Hammershøj, med Sayed's sang, i Kulturhuset. Til sommerfesten den 16. juni, har de unge deres eget telt, med scene, et par microfoner og og sofaer til at chille i. Super rapperen Stefan P fra Højvangen, med eget studie i Århus, kommer på dagen og deltager. Den dobbelte danmarksmester i freestyle, skanderborg drengen Kaiser A er også med. Vi håber de andre østjyske rap crew også dukker op og deltager i at lave en fællessang. De er fra Klejtrup, Silkeborg og Horsens. Det hele starter ca. kl med fælles workshop og klokken ca. 16 er der release /koncert med den nye sang de får lavet. Det skal nok blive godt - Kom og hør det, frisk fra fad.

8 Gæve Kvinder søges! Interesserer du dig for dit lokalområde? Vil du yde en frivillig indsats? Kan du lide at tale med andre kvinder? Vil du være en del af et stærkt netværk? Bliv Bydelsmor!! Bydelsmødre bygger bro og er nøglen til integration Vi efterlyser derfor kvinder af forskellig etnisk baggrund som har lyst og energi til at uddanne sig som Bydelsmor. Målet er bl.a. at Bydelsmødre får øget deres kompetencer, bliver en styrkelse for lokalmiljøet og at kvinderne bliver aktive på arbejdsmarkedet og i fritiden. I uddannelsen som Bydelsmor får du mere viden omkring blandt andet: et godt familieliv, sundhed, kost og det danske samfund. Du vil opleve et netværk med andre kvinder, hvor der deles viden og erfaringer. Du vil opleve et engagement og et fællesskab som kan styrke din egen og din families udvikling. Du vil blive rollemodel for andre kvinder og kunne give råd og vejledning i mange forskellige situationer. Du vil som Bydelsmor kunne tilbyde hjælp og vejledning på kvindernes eget modersmål og med forståelse for deres kultur og baggrund. Bliv bydelsmor Hør mere ved henvendelse til: Sundhedsplejerske Kirsten Birk på tlf eller på mail. kirsten.birk@skanderborg.dk eller kom til informationsmødet den 24/ kl på Poul la Coursvej 5

9 SKB Butterflies Hvem er vi? Vi er fire unge piger; Simone, Ziba, Tahmina og Murwared fra Skanderborg, Vrold og Ry, vi er allesammen frivillige i Projekt Højvang, hvor vi er med til at arrangere aktiviteter i området. Vores hovedformål med SKB Butterflies er at skabe et socialt netværk og arrangere aktiviteter for unge piger mellem år.hvis du gerne vil være med og have nogle gode oplevelser kan du melde dig via vores gruppe på Facebook - " SKB butterflies" eller kontakte en af os. Program: Bollywood film aften: Vi søger hinsides i den indiske filmindustri, der er Indiens svar på hollywood. Den aften ser vi film og hygger os sammen. Wellness: Denne aften får du muligheden for at forkæle dig selv. En kosmetolog besøger os og fortæller os tricks til pleje og skønhed. Inder for en dag: Denne aften er dresskoden indisk tøj, og der afholdes flere arrangementer under dagen, der har rødder i Indien. Desuden venter der en overraskelse denne aften. Eventuelle kommende arrangementer: Hovedstadstur: Kan forvente nogle fede dage i København med masser af Tivoli, shopping mm. Forventes at ske i sommerferieperioden. Picnic: En dejlig eftermiddag i Mindeparken, Århus med grill, sol, strand og volley. Bowling. En tur i Århus tearter. Aros. Tur i biffen. GLÆD JER TIL DET! Måger Grethe Wallin. Vi hører tit de gennemtrængende skrig af måger. Hættemågen er den mest almindelige mågeart. Den er lettest at kende om sommeren, hvor den har en sort hætte på hovedet. Om vinteren er den hvid. Der er ynglende par i Danmark. Men bestanden af sølvmåger er i fremgang. Der er nu ynglepar. Før i tiden regnede man med, at mågerne opholdt sig nær åbent vand. Men især sølvmågen er blevet byboer. Den bygger rede på flade tage. Der er ofte vandpytter, der kan minde om småsøer, og så er der nemt at finde føde. Endelig er mågerne beskyttet mod ræve og andre dyr. I naturen lever måger af fisk, ådsler, fugleunger og æg. Men i byen er de nærmest altædende. De spiser madrester f. eks. rester af pizzaer, pølser, smørrebrød m.m. Før i tiden fløj mågerne tæt på storebæltsfærgerne og spiste de madrester, folk smed ud til dem. Sølvmågen bliver kønsmoden, når den er 3 4 år. Æggene lægges i april maj. Parret får kun et kuld unger pr. år. Når ungerne bliver voksne, vender de oftest tilbage til den koloni, hvor de selv er opvokset. I den tid hvor mågerne har æg og unger, er de meget aggressive. De skræpper op og er det ikke nok, så kan de bruge ekskrementer som bombardement. Mågeklatter er i øvrigt svære at vaske af. Skrigeriet bruges ikke bare for at skræmme fjender herunder mennesker væk. Det bruges også til at fortælle artsfæller, at her er der mad. Selv om mågerne er højst irriterende med deres skrigeri, så må man indrømme, at de er smukke fugle, og de er meget dygtige flyvere. Men somme tider synes man, de skulle holde sig til kopper og tallerkener (mågestellet).

10 En status om en ny helhedsplan for Projekt Højvang Af projektleder Louise Buch Viftrup Hvilke indsatser skal vi prioritere? Hvilke samarbejdspartnere skal vi bygge på? Hvilke aktiviteter skal vi lave? Det er nogle af de spørgsmål, som ansatte og frivillige omkring Projekt Højvang har stillet sig selv og hinanden de sidste måneder i samtalerne omkring en ny projektperiode fra 1. december og 4 år frem. Kommunalt ansatte og ansatte i boligselskaberne er også involveret i at svare på disse og mange andre spørgsmål. På den måde skal vi lave den bedst tænkelige plan for, hvad der skal ske de kommende 4 år. Det er en meget spændende proces og vi glæder os til, at vi kan fortælle mere om den plan, vi endnu ikke kender til fulde. Vi er meget opmærksomme på, at vi skal bygge ovenpå alle de gode oplevelser og erfaringer, vi har haft sammen i den nuværende helhedsplan, ligesom vi skal lære af vores fejl. Der er sket nogle meget positive forandringer, som vi skal bygge videre på og det glæder vi os meget til. Noget andet vi skal være meget opmærksomme på i den kommende projektperiode er, at det vi sætter i gang skal kunne forankres. Der skal være et så godt og solidt samarbejde omkring de afgørende aktiviteter og netværk, at de kan bæres videre uden projektet, når det er slut i december Der er meget, som endnu ikke er afgjort bl.a. fordi vi venter på svaret fra spørgeskema-undersøgelsen, der kommer først i juni. I september og oktober forventes det, at helhedsplanen skal godkendes i beslutningsorganer som styregruppen og i sidste ende byrådet. Vi oplever, der er et meget godt samarbejde omkring Projekt Højvang og området i det hele taget. Vi forventer, at dette samarbejde kan nå langt i de kommende år. For løfter vi sammen, så sker der mange ting Der skabes netværk, hygge og fællesskab hos fortidspensionisterne on onsdagen i beborhuset. En ny helhedsplan skal arbejde videre med sådanne gode aktiviteter. Efterårets fællesspisninger: Der er ikke fællesspisning ide kommende måneder juni og juli. Juni er det pga. vores Sommerfest d. 16. juni, hvor vi bruger kræfterne på at lave laver Café Højvang og i juli holder vi sommerferie. 21. august: Mellemøstlig mad September: Dansk mad Oktober: Indisk mad November: Afghansk mad December: Julefrokost Pris: 0-9 år: gratis, år: 15 kr., 16 og op: 30 kr. Vil du være frivillig? Fællesspisningsgruppen er en stor frivilliggruppe på ca. 12 faste frivillige og en masse, der laver mad og hjælper til ind imellem. Vi har det hyggeligt sammen og får altid en god snak over madlavningen. Kunne du tænke dig at være med engang imellem eller hver gang, så skriv, ring eller tag en snak med en af os.

11 SHpro Ud af skolen og hva så? Bliv klogere på dig selv! På produktionesskolen har du mulighed for at afprøve dig selv og dine evner på et af skolens værksteder. Musik Køkken og Service Sy og Design Kreativ Grafik og fotografi Metal Pædagogik og Sundhed Kontor og Butik Træ Ejendomsservice og Pedel Cykel og Scooter En ny start - på en anderledes skole Skanderborg Hørning Produktionsskole Skanderborgvej Hørning mail@shpro.dk Tlf: Vaskerierne Grethe Wallin. Der er fire vaskerier i Grønnedalsparken, to på Grundtvigsvej og to på Koldsvej. Alle lejemål har fået et kort. Med det kan døren åbnes og maskinerne kan startes. Hvis du vil vaske, er det en god idé, at du i forvejen har hængt den lås, som du også har fået, op på tavlen ud for det ønskede tidspunkt. Har du ikke booket en bestemt tid, bør du se, om andre har tænkt sig at vaske. Hvis ikke, kan du bruge maskinerne. Men er der andre, der skal vaske nu, må du ikke stoppe dit tøj i maskinerne. Hvis du gør det alligevel, kan den, der har bestilt maskinen, tage dit tøj ud og begynde sin egen vask. Det er ærgerligt at stå med en bunke tøj, der kun er halvvejs vasket og sjaskvådt. Det hjælper ikke, at skælde ud, der er kun en ting at gøre: husk at se efter, om andre skal vaske, før du lægger tøjet i maskinen. Til gengæld skal du ikke komme vaskepulver i maskinen, det tilsættes automatisk. Husk også at tage evt. skruer, søm eller lignende tunge eller spidse ting op af lommerne. De ødelægger maskinen. Hvis du skal vaske en BH med bøjler, er det en god idé at lægge den i en vaskepose. Hvis du af en eller anden grund ikke kan vaske på det bookede tidspunkt (her tænkes ikke på influenza med høj feber) så flyt din lås. Derved får en nabo mulighed for at vaske, og du kan samtidig bestille et tidspunkt, der passer dig bedre. Er du i tvivl om, hvilken dato, det er i dag, så kan både dato og klokkeslæt ses på mobilen eller på tekst TV.

12 På vej mod nye mål. Af Peter Gregersen Det er på ingen måde kedeligt at besøge Højvangens slankehold: Der er en let og humoristisk jargon, på holdet der startede 10. januar 2012 og slutter den 26. juni Der bliver grinet meget og det virker som om deltagerne har glædet sig til at mødes. En gang om ugen har de mødtes og indimellem mødes de også søndage, for at gå tur sammen. De mødes i Beboerhuset på Grundtvigsvej, hvor salen, køkkenet og cafeen har været gode faciliteter. De startede med at få lagt en personlig kostplan af diætisten, Kirsten Færgeman. Nogen har været meget glade for kostplanen og andre synes ikke de har kunnet bruge den. De har lavet meget motion, når de mødtes sjov motion. Især Martin, fra kommunen har været god. Han gør motion til en leg og med ham har de haft det rigtig sjovt. Derudover ser han ret godt ud, det gør jo heller ikke noget, bliver der sagt. Efter en af øvelserne, spurgte Martin: Hvem har tænkt på problemer imens? Det var der ingen der havde og derfor er motionen også med til at give ny mental energi. De har lavet zumba sammen, så det hele rystede og raslede. De er ret direkte, når de udtaler sig og det er befriende og sjovt. Det giver i sig selv energi og efter min snak med deltagerne, gik jeg derfra i godt humør. Der var en del bemærkninger der fik smilet eller det helt store grin frem. Tak for det ;-) Det at mødes har været vigtigt og de snakker om, at der næsten skal være mødepligt. Selvfølgelig kan der være grunde til ikke at komme, men fællesskabet og sammenholdet er afgørende. Fx. var der tilbud på tre træstammer, Pia's yndlingsret og der skal selvfølgelig gode argumenter til, for at sige nej tak, til sin yndlingsret. Her er det holdet, er en stor støtte. På den anden side er de heller ikke vægt vogtere. De er ikke fanatiske. Livet skal leves. Det skal være sjovt. Der skal være plads til at spise sunde kager, gerne nøglehulsmærket. Flere har tabt 5-6 kg og Bettina har tabt 15 kg, men rekorden blev sat af Dorte med 16 kg. Den personlige trivsel, overskud eller underskud af energi i dagligdagen, har haft afgørende indflydelse på vægttabet. Flere på holdet vil gerne fortsætte i På vej mod nye mål, men der mangler ca. 10 nye. Har du en bmi på over 30 og har lyst til at være med, så kontakt Projekt Højvang. Det kan kun anbefales og chancerne for at gå glad derfra en gang om ugen, er store. På billedet: Randi, Anne, Jette, Dorte, Lis, Pia og Charlotte.

13 Projekt Højvang Projektkoordinatorer Kontakt os Louise Buch Viftrup Projektleder Tlf: Hjemmeside: Facebook: Projekt Højvang Træffes dagligt med kaffe på kanden: N.F.S Grundtvigsvej 50 Forretningsudvalget for Projekt Højvang Bettina Andresen Formand afdeling 17 Alfred Larsen Forretningfører i Midtjysk Boligselskab Jette Engelbrecht Frivilligkoordinator i Skanderborg Kommune Kent Hansen Regnskabschef i Skanderborg Andelsboligofrening Peter Gregersen Projektmedarbejder for Projekt Højvang Bent Bengtsson Formand afdeling 39 Peter Gregersen Projektmedarbejder Tlf.: Ansvarhavende redaktør: Peter Gregersen. Projekt Højvangen Opgangen udgives af afdeling 17 fra SAB, afdeling 39 fra Mitdjysk Boligselskab samt Projekt Højvang. Bladet udkommer femover 5 gange årligt, næste udkommer i september, november, februar, april og juni. Antal trykte: 1000 stk Tryk: Werks grafiske hus a/s Layout: Grafisk Værksted Skanderborg Hørning Produktionsskole Redaktion: Ansv. red Peter Gregersen, Peter Brinch Pedersen Uddeling: Afd. 29: Bent Bengtson & Afd. 17: Jasmin Knudsen Matriale til bladet sendes som uformateret tekst, og billeder sendes ved siden af Dealline til næste nummer: 24 april. Reaktionen er åben hver dag på Projekt Højvangs kontor: NFS Grundtvigs vej 50 Kontakt readaktionen på projekthoejvang@gmail.com Louse Buch Viftrup Projektleder for Projekt Højvang

14 Poul La Coursvej Bestyrelsen Drift Driftschef Jan Andersen Tlf.: Formand Peder Sørensen Tlf.: Bent Bengston Poul La Coursvej 13, 2.79 Tlf.: Ove Jørgensen Tlf.: Vivi Nielsen Tlf.: Ejendomsmester Carsten Lauritsen Tlf.: Carsten kan træffes mellem: 07:30-09:00 Carsten og Jan står desuden for udlejning af beboerhuset Supplanter Dianna Brabrand Poul La Coursvej 25 Suppleant Rasmus Jakobsen Tlf.: suppleant Ayan Ali Tlf.: Rokering af bestyrelses formand På sidste bestyrelsesmøde, ønskede Bent at blive aflastet, da arbejdsbyrden var for stor. Bent foreslog, at man delte arbejdet op, således han trak sig fra formandsposten, men blev i bestyrelsen. Han vil fortsat tage sig af arbejdet omkring Højvangsprojektet, frivillig lokalet, beboerhuset, samt byggeudvalget. Der var enighed i bestyrelsen, om at det var en god løsning. Peder overtager formandsposten indtil beboermødet, hvor beboermødet så må tage stilling til denne løsning. Ejendomsfunktionærer Afd. 55 Sten Thorsager Tlf.: Afd. 39 Poul Erik Sørensen Tlf.: Finn Dybro Tlf.: Afd. 30/65 Dimitrios Stratigos Tlf.: Afd. 75 Klaus Koch Tlf.:

15 Grønnedalsparken Bestyrelsen Formand Bettina B. Andresen tlf: Irma B. Povlsen tlf: Preben Veng tlf: Linda R. Simonsen tlf: Peter Brinch Pedersen tlf: Jan Frederiksen tlf: Henrik Lemberg tlf: Bestyrelsen træffes.. Ved åben henvendelse: I tidsrummet torsdag kl. 19:00 til 19:30 kan de træffes i beboerhuset NFS Grundtvigsvej 50 eller på tlf.: Henvendelse angående: Kælderrum; Linda Simonsen mail til: afd17sab@gmail.com Trailer/campingvogne leje 50,- kr mdr. Preben Veng, tlf Kontakt: Hjemmeside: afd17sab@gmail.com Vagttelefon: Vagttelefonen er udelukkende til uopsættelige problemer, dvs; hvis varmen forsvinder i fyringssæsonen, hvis der er oversvømmelse, hvis du ingen elektricitet har. Telefonen bliver kun besvaret uden for viceværenes normale arbejdstid. Aktivitetsudvalget Holger Jensen Tlf.: Preben Jensen Tlf.: Irma B. Povlsen Jan Frederiksen Tlf: Linda R. Simonsen Susanne Jensen

16 Information Flaghejsning Beboere i Grønnedalsparken kan få flaget hejst på flagstangen mellem Christen Koldsvej og NFS Grundtvigsvej ved følgende lejligheder: Runde fødselsdage fra 10 år Konfirmationer Bryllup Kobber-, sølv-, guld- og diamantbryllup Begravelser Officiele flagdage Kontakt i god tid: Egon Mortensen Tlf.: Træffetid: Beboerhuset Udlejning af beboer huset NFS Grundtvigsvej 50 adminstreres af afdelingsbestyrelsen. Kontakt bestyrelsen ved Åben henvendelse om torsdagen, fra 19:00-19:30 eller på telefon Lejen løber fra fredag kl til søndag kl medmindre andet aftales. Se hvornår huset er ledigt på: Adm.Skanderborg Andelsboligforening SAB Adelgade Skanderborg Tlf.: Fax: Hjemmeside: Åbningstider Mandag - onsdag: Torsdag: Fredag: og og Lukket Varmemester Fejl og mangler meldes til varmemester Jørn Dahl på kontoret NFS Grundtvigsvej 5 i kælderen, eller på tlf.: Kontortid 07:30-08:00 og 12:30-13:00 Jørn Dahl træffes desuden. i normalt arbejdstid, på tlf.: Priser Beboere: 500 kr. i leje / 0kr. i depositum Andre: 1750 kr. i leje / 750 kr i depositum

17 Hotspot Kristian Kilt Hotspot chef Mobil nr.: Henrik Simonsen Sydøstjyllands Politi Tlf. nr.: Tim Lange Souschef, Mallinggaard SFO Mobil nr.: Kirsten Birk Johansen Sundhedsplejerske Mobil nr.: Rene Hedegaard Nielsen Afdelingsleder UK, KLUB N - Højvangen Rene.Hedegaard.Nielsen@skanderborg.dk Mobil nr.: Iben Andersen Socialrådgiver Iben.Andersen@skanderborg.dk Mobil nr.: Jakob Klode Pedersen Jakob.Klode.pedersen@skanderborg.dk Mobil nr: I Hotspot er der 7 personer ansat. Alle medarbejdere er ansat mellem 5-10 timer om ugen i Hotspot og resten af deres tid i institutioner, skoler eller andre afdelinger i Højvangen.

18 De første Bydelsmødre har fået diplom Bydelsmødrene set fra venstre: Fenar taler dansk, assyrisk og arabisk tlf.: Ayan taler dansk og somali tlf.: Iman taler dansk og assyrisk og arabisk tlf.: Sondus taler dansk, assyrisk og arabisk tlf.: Tulizo taler dansk og swahili tlf.: Få besøg af en Bydelsmor En Bydelsmor kan hjælpe dig med Børneopdragelse Fritidsaktiviteter Skole og institutioner Sundhed, kost og motion Kontakt til kommunen Vil du være med på næste uddannelseshold som starter i september? Kom til informationsmøde den 24/ kl på Poul La Coursvej 5 eller kontakt sundhedsplejerske, MSP og projektmedarbejder Kirsten Birk tlf.: eller på mail kirsten.birk@skanderborg.dk Se annonce andet sted i bladet

19 Sommerferie for børn i Højvangen Basket for alle piger og drenge mellem 7 og 14 år. Aktiviteterne er for alle, uanset om du har spillet basketball før, eller du aldrig har prøvet det før. Så kom og prøv en sjov og sej sport. Alder fra 7 til 14 år. Tidspunkt og sted: Mandag den 30. juli til torsdag den 2. august 2012, i Beboerhuset Grundtvigsvej 50, 8660 Skanderborg. Mandag, tirsdag og onsdag kl Fra onsdag til torsdag 12.00: Overnatning med mad, film, sport og hygge. Pris: 100,- kr. inkl. overnatningen. 20,- kr. for medlemmer af boligforeningen. Antal deltagere: Maks. 25 deltagere. Arrangør: Projekt Højvang Coaches: Mikkel Hammershøj og Matoleyo Birunga Tilmelding: projekthoejvang@gmail.com eller tlf.: Tilmeldingsfrist: Senest søndag den 17. juni Skulpturer alá Shane. Kom og lav flotte skulpturer, et anderledes penalhus eller helt andre ting af skrald og skrot. Vi skal være kreative, klippe, klistre og hamre og den sidste dag vil vi have en masse flotte og anderledes ting. Alder: 0-7. klasse Tidspunkt og sted: Mandag den 2. juli til onsdag den 4. juli, klokken , i Beboerhuset Poul La Coursvej 31. Pris: Gratis Antal deltagere: Maks. 25 deltagere, minimum 10. Medbring madpakke og drikkedunk. Tag tøj på, der må blive beskidt og få malerpletter på sig. Medbring gerne rigtig godt skrald og skrot. Arrangør: Projekt Højvang Tilmelding: projekthoejvang@gmail.com eller tlf.: Tilmeldingsfrist: Senest søndag den 15. juni Madskole 2 dage med komælk, yoghurt, ost og rugbrød kom til en anderledes madskole Vi tager på besøg på en bondegård, ser hvordan de malker kørerne, køber mælk med hjem og laver vores egen yoghurt og ost. Vi skal også lave vores eget rugbrød og prøve andre sjove ting. Denne sommerskole er for børn over 10 år og der er kun få pladser. Tid: Tirsdag d. 3. juli og torsdag d. 5. juli kl Arrangør: frivillig omkring fællesspisningerne. Sonja Dygaard er kontaktperson Tilmelding: Projekt Højvang, projekthoejvang@gmail.com,

20 Aktivitetskalender Vollyball Onsdag kl. 20:00-22:00Ons.20:00- Beboerhuset Grundtvigsvej 50 Netværk for førtidspensionister Onsdag kl. 10:00-14:00 Beboerhuset, NFS Grundtvigsvej 50 Voksencafe Onsdag kl. 19:00-21:00 Åndehullet Christen Koldsvej 10, kælderen Lektiehjælp Dansk flygtningehjælp Mandag kl.19:00-21:00 for alle Tirsdag kl.15:00-17:00 for unge og voksne Onsdag kl.19:00-21:00 for unge og voksne Torsdag kl.19:00-21:00 for alle Poul La coursvej 5, st.mf., th. vær. 111 HVU Højvangens Unge Tirsdag og Søndag kl.19:00-22:00 Åndehullet Chr. Koldsvej 10, gavlen Torsdagshygge Torsdag kl.10:00-12:00 Caféen i beboerhuset Grundvigsvej 50 Pigeklub for årige Onsdag kl.14:30-17:00 Åndehullet Christian Koldsvej 10, kælderen Basket for børn og unge Tirsdag og Torsdag kl. 15:30-17:00 Beboerhuset, NFS Grundtvigsvej 50 Sommerfest 2012 Vi ses d. 16 juni Badminton Torsdag kl.15:00-22:00 Beboerhuset Grundtvigsvej 50 Kontakt Jan Gadkjær tlf NB:Forbeholdt beboer i Grønnedalsparken Hip Hop i Højavngen Hver fredag kl.14:00-17:00 Åndehullet Chr. Koldsvej 10, gavlen Fællesspisning 21 august: mellemøstlig mad September: Dansk mad Oktober: Indeisk mad November Afgansk mad December: julefrokost Pris: 0-9 år: gratis, 10-15: 15 kr., 16 og op: 30 kr. Sommerferie aktiviteter uge 26: Kunst for børn uge 27: madskole uge 31: basket med overnatning Se beskrivelse inde i bladet HUSK informationsmøde om undersøgelsen Naboskabets resultater d. 6. juni kl. 19:30-21:30, i Boborhuset, Poul La Coursvej 31. Kom og hør, hvordan beboere i Grønnedalsparken og Midtjysk Boligselskabs afdeling 39 synes om boligområdet. Vi hører resultaterne og får undervejs en snak om de forskellige pointer og får sammen ideer til forbedringer. Iformation fra aktivitetsudvalgt I Grønnedalsparken, Kommende arr Oktober kl Carbaret December kl. 14:00- Juletræesfest- Begge arr. i vores beboerhuset. Musik og familiecafe -med levende musik Gratis entre og lave priser 24/8 kl. 15:00-18:00 5/10 kl. 15:00-18:00 9/11 kl. 15:00-18:00 Beboerhuset Poul La Coursvej 31

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Fællesskab med kniv og gaffel

Fællesskab med kniv og gaffel Februar 2011 Nr. 1 Poul La Coursvej Grønnedalsparken Projekt Højvang Portræt af en frivillig Side 6 Fællesskab med kniv og gaffel Side 7 Ny klub med store ambitioner Side 23 Leder 2 Hyggeren og Østers

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Sol og Sommer 2016! du kommer ikke til at. Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien?

Sol og Sommer 2016! du kommer ikke til at. Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien? Sol og Sommer 2016! KOM O HEL G VÆRE E SO MM MED ERE N gheder Her er et væld af muli kede dig! du kommer ikke til at Har du tænkt på, hvad du vil lave i Sommerferien? sommer2016.indd 2 24/05/16 12:19 Kom

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Fællesskab med kniv og gaffel

Fællesskab med kniv og gaffel Februar 2011 Nr. 1 Poul La Coursvej Grønnedalsparken Projekt Højvang Portræt af en frivillig Side 6 Fællesskab med kniv og gaffel Side 7 Ny klub med store ambitioner Side 23 Leder 2 Hyggeren og Østers

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET.

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. April 2018 NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. Med dette nyhedsbrev vil Kulturhusudvalget gerne byde Grantoftens beboerne indenfor i vores fælles hus. Dels for at fortælle hvilke arrangementer, der afholdes, men

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN. Se hvor flot det bliver. Side. april 2017

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN. Se hvor flot det bliver. Side. april 2017 Side Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej Se hvor flot det bliver Side 2 AFFALDS-CONTAINERE I PÅSKEN Fra mandag d. 10. april og til tirsdag d. 18. april vil der stå affalds-containere

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø september og oktober 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø september og oktober 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø september og oktober 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Der er mange aktiviteter i kalenderen i løbet af efteråret, som vi gerne vil fortælle

Læs mere

Maj står for døren. Og det betyder,

Maj står for døren. Og det betyder, Sidste skoledag for 9.klasserne er ons. d. 28.maj. Billdet her stammer fra 2013. Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.6 Maj 2014 51. Årgang Maj står for døren. Og det betyder, at de ældste

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

OPGANGEN. Nr. 10 December Grønnedalsparken - Poul La Coursvej - Projekt Højvang

OPGANGEN. Nr. 10 December Grønnedalsparken - Poul La Coursvej - Projekt Højvang Nr. 10 December 2011 OPGANGEN Grønnedalsparken - Poul La Coursvej - Projekt Højvang Katja Bach udstiller på Sundhedscentret. Her ved billedet: Næsehorns numsehullerne. Læs artiklen, hvor datteren Sofie

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

OPGANGEN. Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang. Den amerikanske ambassadør besøger Højvangen d. 7/2 kl.

OPGANGEN. Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang. Den amerikanske ambassadør besøger Højvangen d. 7/2 kl. Nr. 1 Februar 2012 OPGANGEN Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang I dette nummer kan du læse om: Bokseklubben Colosseum Græs Hip Hop i Højvangen Pigeklubben Råger Børne Diskotek

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Juli og august 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Fra Nu lyser løv i lunde af Johannes Jørgensen (sidste vers): Du lyse, friske sommer! Vor friheds unge brud, Fra støv og støj vi

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Leve Livet. November 2018

Leve Livet. November 2018 Leve Livet November 2018 Indholdsfortegnelse: Beboerbladet november 2018... 2 Månedens fødselsdage... 3 Sangbogen... 4 Liivet leves... 5 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. April. Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. April. Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf MULTIPOSTEN til den aktive bruger April Aktivitetscenter Præstø Rosagervej 37 4720 Præstø Tlf. 55 36 31 33 Aktivitetscenterets Åbningstider Mandag 9:30-16:00 Tirsdag 9:30-16:00 Onsdag 9:30-16:00 Torsdag

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

September Sydtoften Grindsted Tlf.:

September Sydtoften Grindsted Tlf.: September 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 FÆLLES Oliver, Valdemar og Victor sørger for vi kommer tørskoet ind Lukkedage i Allerød kommune 201 Den 14. + 15. + 16. april Den 1. maj: Vi har åbent 7.00 8.15, da skolen

Læs mere

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 20 Januar 2017. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Nytårskoncert - ændring Side 5-6 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. Juli/August. Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. Juli/August. Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf MULTIPOSTEN til den aktive bruger Juli/August Aktivitetscenter Præstø Rosagervej 37 4720 Præstø Tlf. 55 36 31 33 Aktivitetscenterets Åbningstider Mandag 9:30-16:00 Tirsdag 9:30-16:00 Onsdag 9:30-16:00

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. Sommerferie 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Sol & Sommer. Har du tænkt på, hvad du skal lave i Sommerferien? Her er et væld af muligheder, du kommer ikke til at kede dig!

Sol & Sommer. Har du tænkt på, hvad du skal lave i Sommerferien? Her er et væld af muligheder, du kommer ikke til at kede dig! Sol & Sommer 2015 Har du tænkt på, hvad du skal lave i Sommerferien? KOM OG VÆRE MED HELE SOMMEREN Her er et væld af muligheder, du kommer ikke til at kede dig! FRITIDSPATRULJEN Hver tirsdag laver vi skattejagt,

Læs mere

I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen )

I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen ) Hold Øje Uge 22. Kort uge og et kort Hold Øje. I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen ) Vi er så småt

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. Januar/Februar Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. Januar/Februar Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf MULTIPOSTEN til den aktive bruger Januar/Februar 2019 Aktivitetscenter Præstø Rosagervej 37 4720 Præstø Tlf. 55 36 31 33 Aktivitetscenterets Åbningstider Mandag kl. 9.30-16.00 Tirsdag kl. 9.30-15.00 Onsdag

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Januar Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Januar 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Flagspætten på foderbrættet er dyr i drift. Sådan en fedtkugle holder ikke længe. Men flot er den. Vi laver et fugletema i gennem

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Hermed endnu en udgave af Rynkenyt. Tak for jeres opbakning til vores arrangementer jeg oplevede en meget hyggelig Nytårskur og fastelavnsfest. Det er dejligt at både

Læs mere

Detaljeret program for Snedsted Festuge

Detaljeret program for Snedsted Festuge Detaljeret program for Snedsted Festuge Lørdag den 3. august Aktivitet: DM i Adventure Race (Thy til lands, til vands og i luften). Beskrivelse: Danmarksmesterskaberne i Adventurerace "Thy til lands til

Læs mere

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.:

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.: Juni 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik Hansen

Læs mere

Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang

Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang OPGANGEN Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang Nr. 4 September 2012 Nyhed: Brevkasse læs Dorthe Knudsens spørgsmål til Smukfest.! Grin og tab dig på samme tid på det nye slankehold

Læs mere

Frydenhøj Klub News!!! Februar MÅNED 2018 Denne avis tilhører:

Frydenhøj Klub News!!! Februar MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Frydenhøj Klub News!!! Februar MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Gæste regler i klubben Teater tur i aftenklubben Fælles uge Med SFO en POOL TURNERING Indhold Info fra klubben Kalenderen Teater med Bamba

Læs mere

Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre.

Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre. Nyhedsbrev april-maj 2016 Til alle medlemmer og forældre. Velkommen til de nye børn og forældre! Mandag d. 2. maj starter 81 nye medlemmer i Klub Viadukten. Stort Velkommen til jer alle sammen. Vi glæder

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN februar 2012 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej november 2012 På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk Side 2 HER PÅ BAKKEN november 2012 Redaktionen

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej For pokker, hvor er det rart når solen skinner. Vinteren har været lang og kold og det er som at alle er gået i dvale. Men nu er der forår på vej,

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014

Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014 Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014 Sommer og sol har indtaget Titanparken. Det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Torsdag den 30. august 2007

Torsdag den 30. august 2007 TORSDAGS-NYT Torsdag den 30. august 2007 REJSEGILDE OG 30 ÅRS FØDSELSDAG Den 5. september fylder skolen år. I år er det en ekstra festlig dag, da vi runder med en 30 års fødselsdag. Vi plejer at festligholde

Læs mere

Velkommen til Børglumparken og nye muligheder

Velkommen til Børglumparken og nye muligheder Nyhedsbrev Information Orientering Boligselskabet Fruehøjgaard Velkommen til Børglumparken og nye muligheder Børglumparkens bestyrelse Kære nabo Vi ønsker dig hjertelig velkommen til dit nye hjem Som ny

Læs mere

Juniorklubben i Hvalsø

Juniorklubben i Hvalsø Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: April - Juni 2015 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i 6., 7. eller 8. klasse. Her kan du hygge dig sammen med mange nye venner

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 25 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 20/6 kl. 17.30 Sommerafslutning Uge 26: Lejrtur for

Læs mere

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Mandag den 5. Tirsdag den 6. Onsdag den 7. Torsdag den 8. Strandgård 7. klasse aften, kun adgang for 7. klasser Film hygge, svømning

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører:

Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Indhold Info fra klubben Kalenderen Sommerferien i klubben Cykelværksted Billeder: Afslutningstur 8.klasserne Pigeaften Lasses Party Bus Quiz

Læs mere

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer!

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer! Hej Nabo! Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Sommeren er kommet og livet i det grønne Gadehavegård byder sig til Læs om teaterturen på De usynlige stier, streetbasket, streetdance, Åben skole, forældrenetværk,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

September. ma ti on to fr lø sø. 1 Aften: Hjemmehygge. 8 Aften: Hjemmehygge. 15 Aften: Lukket. 22 Aften: Lukket

September. ma ti on to fr lø sø. 1 Aften: Hjemmehygge. 8 Aften: Hjemmehygge. 15 Aften: Lukket. 22 Aften: Lukket Ventilen-nyt September ma ti on to fr lø sø 1 Hjemmehygge 2 3 4 5 Netcafé 6 Bowling (kl. 14-16.30) 7 Tøsetur Hallen kl.14-16 8 Hjemmehygge 9 10 11 12 Hjemmehygge 13 Tøsetur kl. 14-18 14 Hallen kl.14-16

Læs mere