UNION GOVERNANCE I KREDS NORDEA. Vedtaget på bestyrelsesmødet den august 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UNION GOVERNANCE I KREDS NORDEA. Vedtaget på bestyrelsesmødet den 13. 14. august 2008"

Transkript

1 UNION GOVERNANCE I KREDS NORDEA Vedtaget på bestyrelsesmødet den august 2008

2 2

3 3 På Finansforbundets landsmøde i maj måned 2006 blev det besluttet, at Finansforbundet ville definere et regelsæt for god fagforeningsskik kaldet Union Governance. Inspirationen hertil var kommet fra de udarbejdede anbefalinger om god selskabsledelse Corporate Governance. Finansforbundets Hovedbestyrelse har defineret et Union Governance-regelsæt som nu i tilpasset form er ved at blive implementeret i Kreds Nordea. Kreds Nordeas implementering af Union Governance-regelsættet sker med fokus på følgende hovedområder: Medlemmernes rolle og samspil med Kreds Nordeas bestyrelse Interessenternes rolle og betydning for Kreds Nordea Åbenhed og gennemsigtighed Kredsbestyrelsens opgaver og ansvar Kredsbestyrelsens sammensætning Kredsens og formandskabets aflønning Strategisk styring Revision og kontrol Formålet med Union Governance. Modsat Corporate Governance hvor indgangsvinklen er et share-holder -hensyn, har vi ønsket et langt bredere hensyn nemlig hensynet til vores stakeholders. Finansforbundet og Kreds Nordea er intet uden vores medlemmer, tillidsvalgte, medarbejdere, øvrige interessenter og det omkringliggende samfund. Formålet med at arbejde med et Union Governance-regelsæt i Kreds Nordea er følgende: Skabe øget tillid hos Kreds Nordeas interessenter gennem fokus på synlighed og åbenhed i forhold til vores beslutninger og handlinger Skabe fortsat inspiration til en professionel ledelse af Kreds Nordea Sætte en standard for, hvad der er god ledelse i en kredsbestyrelse Målet for Kreds Nordea er, at vi i dialog med vores interessenter løbende kan formulere en række konkrete anbefalinger for vores måde at fungere og handle på som kredsbestyrelse. Hvor er vi i Kreds Nordea i forhold til Union Governance? Arbejdet med Union Governance ændrer ikke på Kreds Nordeas værdigrundlag, som bygger på dialog, ansvar og tillid. I Kreds Nordea arbejder vi med visionen om at være et fællesskab, som sikrer medlemmerne det bedste arbejdsliv. I Kreds Nordea har vi altid lagt stor vægt på dialogen med medlemmerne, vores tillidsvalgte og øvrige interessenter. Det er derfor vores opfattelse, at vores værdigrundlag og vision understøtter arbejdet med Union Governance og at vi på en lang række punkter allerede opfylder anbefalingerne.

4 4 MEDLEMMERNES ROLLE OG SAMSPIL MED KREDS NORDEA. Vores medlemmer har en fælles interesse i, at Kreds Nordea til enhver tid er i stand til at tilpasse sig skiftende behov og krav og dermed løbende kan skabe værditilvækst til medlemmerne. God ledelse af Kreds Nordea indebærer, at kredsbestyrelsen er i dialog med medlemmerne og sikrer et godt samspil. Medlemmernes udøvelse af indflydelse og kommunikation Medlemmernes engagement og ejerskab til beslutningerne sikres ved, at de får mulighed for og motiveres til at udøve deres rettigheder og indflydelse lettest muligt. Det anbefales at Kreds Nordea i forlængelse af medlemsdemokratiet og kreds- systemet vurderer, hvordan informationsteknologi kan forbedre kommunikationen mellem kredsen og medlemmerne. Kreds Nordea benytter forskellige medier i kommunikationen med medlemmerne (intranet, hjemmeside, kredsblad, Finansnet mm.). Kredsen har nedsat en INFO-gruppe. Denne gruppe har bl.a. til formål løbende at vurdere, om de valgte medier i tilstrækkelig grad understøtter den ønskede dialog med medlemmerne. Kreds Nordea vil fortsat gøre brug af medlemsundersøgelser for på denne måde at blive gjort bekendt med medlemmernes behov og holdninger. Merværdi til medlemmerne Medlemmerne har krav på, at Kreds Nordea varetager deres interesser optimalt og at der løbende udvikles nye ydelser og services, der matcher medlemmernes behov. Det anbefales derfor, at Kreds Nordea løbende tilpasser de politiske målsætninger, kredsens struktur, prioriterede indsatsområder, arbejdsopgaver og medlemsydelser på en sådan måde, at der sikres konstant værditilvækst til medlemmerne. Kreds Nordea har valgt at arbejde med en række politiske ansvarsområder. Hermed sikres dels en så optimal ressourceanvendelse som mulig og dels en bred forankring af viden og kompetence. Én gang årligt prioriterer kredsbestyrelsen politiske mål og strategier for det kommende år og evaluerer på det forgangne år. Kredsens økonomi Det anbefales, at Kreds Nordea årligt vurderer, om kredsens økonomiske situation og struktur fortsat er i medlemmernes og kredsens interesse og redegør herfor. Det anbefales samtidig, at kredsbestyrelsen sikrer åbenhed om kredsens samlede økonomi- og formueforhold. Kreds Nordea udarbejder årsregnskab til generalforsamlingens godkendelse og sikrer fuld åbenhed omkring alle økonomiske dispositioner.

5 5 Budgetopfølgning sker løbende på møder i kredsbestyrelsen. INTERESSENTERNES ROLLE OG BETYDNING FOR KREDS NORDEA Det er afgørende for Kreds Nordeas trivsel og fremtidsmuligheder, at kredsen har gode relationer til sine interessenter (stakeholders). En interessent er enhver, der direkte berøres af kredsens dispositioner og virksomhed. Det er derfor ønskeligt, at Kreds Nordea driver og udvikler kredsen under behørig hensyntagen til sine interessenter og stimulerer til dialog med disse. Kreds Nordeas politik i relation til interessenterne Kreds Nordea bør løbende udvikle sine relationer til interessenterne og søge at udbygge det samlede netværk. Det anbefales, at Kreds Nordea vedtager en politik for kredsens forhold til sine interessenter samt gensidige forventninger indeholdende eksempelvis mission, vision og værdier og at denne politik løbende udvikles. Kreds Nordeas primære interessenter er: Medlemmerne Tillidsvalgte Ledelsen i Nordea Nordea Union Board (NUB) Finansforbundet Vi involverer via dialog vores interessenter i relevante beslutninger og problemstillinger. Med udgangspunkt i Kreds Nordeas mission, vision og de besluttede strategiske mål tilstræber vi løbende gensidigt at afstemme forventningerne til samarbejdet med vores interessenter. Hvor dette gensidigt giver værdi udvikler og vedligeholder vi relationerne til øvrige samarbejdspartnere gennem deltagelse i og indgåelse af netværk. Interessenternes rolle og interesser Det anbefales, at kredsbestyrelsen sikrer, at interessenternes interesser og roller respekteres i overensstemmelse med kredsens politik herom. Det anbefales endvidere, at kredsbestyrelsen indgår i dialog med interessenterne og sikrer, at deres interesser og roller respekteres i overensstemmelse med kredsens politik. Det sikres ved årlig gennemgang i kredsbestyrelsen forud for generalforsamlingen, at dialogen med og varetagelsen af interessenternes interesser er i overensstemmelse med vores målsætninger.

6 6 ÅBENHED OG GENNEMSIGTIGHED Medlemmerne og øvrige interessenter har i forskelligt omfang behov for information om Kreds Nordea. Forståelsen af og relationen til kredsen afhænger bl.a. af mængden og kvaliteten af den information, som kredsen offentliggør. Åbenhed og gennemsigtighed er væsentlige forudsætninger for, at interessenterne løbende kan medvirke til et konstruktivt samspil med Kreds Nordea. Oplysning og afgivelse af information Det anbefales, at Kreds Nordeas kommunikationspolitik sikrer konstant fokus på målrettet kommunikation, afhængigt af budskab og modtager. Alle væsentlige oplysninger af betydning for medlemmernes og omverdenens vurdering af kredsen og dens aktiviteter samt politiske mål, strategier og resultater skal offentliggøres. Med udgangspunkt i Finansforbundets kommunikationsstrategi har Kreds Nordea en kommunikations- og informationsstrategi, som understøtter dialogen med vores interessenter og sikrer den målrettede kommunikation. I det daglige varetages denne opgave af en INFO-gruppe. Forud for den ordinære generalforsamling udarbejdes en skriftlig beretning med angivelse af kredsens prioriterede politiske mål, strategier og opnåede resultater. Medlemsrelationen Kreds Nordea har et ansvar for at indgå i konstruktiv dialog med kredsens medlemmer. Det anbefales derfor, at der etableres en løbende dialog med medlemmerne, hvilket bl.a. kan ske ved afholdelse af medlemsmøder, indlæg i de skrevne og elektroniske medier mv. Kreds Nordea prioriterer dialogen med medlemmerne højt. Tillidsmændene har i denne forbindelse en central rolle med at videreformidle og viderebringe relevant information og viden mellem medlemmerne og kredsbestyrelsen. Der afholdes årlige medlemsmøder med deltagelse af repræsentanter fra kredsbestyrelsen, ligesom der på generalforsamlingen tilstræbes en god dialog med medlemmerne. Medlemsydelser Kreds Nordea tilstræber at sikre åbenhed om udbudet af medlemsydelser, samt medlemmernes tilfredshed hermed. Det anbefales derfor, at der udvikles relevante nøgletal for medlemstilfredshed, som løbende måles og offentliggøres. Derudover anbefales det, at Kreds Nordea sikrer, at medlemmerne kan klage over sagsbehandling og rådgivning til en uvildig klage- instans.

7 Kreds Nordea gør sig via Finansforbundets overordnede medlemsundersøgelser bekendt med tilfredsheden hos vore medlemmer. Ved særskilte behov herfor gennemføres separate medlemsundersøgelser målrettet medlemmerne i Kreds Nordea. Ved medlemmernes eventuelle utilfredshed med sagsbehandlingen i Kreds Nordea, er der mulighed for at klage til Finansforbundet og en af Finansforbundet nedsat uvildig klageinstans. Årsregnskabet og supplerende oplysninger Årsregnskabet skal leve op til den højeste standard for fagforbund og andre organisationer, følge udviklingen i god regnskabsskik og sikre sammenlignelighed med andre fagforbund. Det anbefales derfor, at der udarbejdes et kredsregnskab som kan indgå som en del af Finansforbundets overordnede regnskab. Det anbefales derudover, at kredsbestyrelsen tager stilling til offentliggørelse af uddybende ikke-finansielle oplysninger. Eksempelvis oplysninger om kredsens: Udvikling og vedligeholdelse af interne vidensressourcer Etiske og sociale ansvar samt arbejdsmiljø 7 Kreds Nordeas årsregnskab er et aktivitetsregnskab, da en række af kredsens normale driftsudgifter betales af Nordea (f.eks. husleje, el, varme, løn til administrative medarbejdere og kredsbestyrelsen). Årsregnskab offentliggøres på Kreds Nordeas hjemmeside. Kredsbestyrelsen vurderer hvilke ikke-finansielle oplysninger, som kan være af interesse for vores medlemmer. Disse oplysninger vil i givet fald indgå i den skriftlige beretning. KREDSBESTYRELSENS OPGAVER OG ANSVAR Kredsbestyrelsen skal varetage medlemmernes interesser under hensyn til de øvrige interessenter. Kredsbestyrelsens opgave er desuden at forestå den overordnede ledelse af Kreds Nordea, samt udøve kontrol med kredsens sekretariat. Endelig er det væsentligt, at kredsbestyrelsen i samarbejde med sekretariatschefen sikrer, at der sker en løbende udvikling af og opfølgning på de politiske ansvars- områder og prioriterede indsatsområder. Kredsbestyrelsens overordnede opgaver og ansvar Kredsbestyrelsen varetager den overordnede politiske ledelse, den økonomiske og ledelsesmæssige kontrol af kredsen og vurderer løbende formandskabets og den administrative ledelses arbejde. Kredsbestyrelsens væsentligste opgaver er bl.a. at:

8 fastlægge de overordnede politiske mål og strategier og følge op på disse, sikre klare retningslinier for ansvarsfordeling, planlægning, opfølgning og strategisk styring udvælge en kvalificeret administrativ ledelse, fastlægge den administrative ledelses ansættelsesforhold, herunder retningslinier for udvælgelse og sammensætning samt sikre balance mellem opnåede resultater og aflønning, sikre, at der er gode og konstruktive relationer til forbundets interessenter. Formandskabets opgaver Formandskabet har et særligt ansvar for at sikre, at kredsbestyrelsens opgaver varetages på bedst mulig måde. Det anbefales derfor, at formandskabet påser, at det enkelte kredsbestyrelses- medlems særlige viden og kompetencer bliver anvendt bedst muligt i bestyrelses- arbejdet. Formandskabet bør desuden tilstræbe, at kredsbestyrelsens forhandlinger finder sted i den samlede kredsbestyrelse, og at alle væsentlige beslutninger træffes i den samlede kredsbestyrelse. Der er i Kreds Nordea udarbejdet jobdescriptions på alle funktioner formandskab, kredsbestyrelsesmedlemmer, sekretariatschef, international konsulent og administrative medarbejdere. Ved fordelingen af overordnede ansvarsområder og arbejdsopgaver tages der hensyn til, om der er kredsbestyrelsesmedlemmer, som har særlig viden eller forudsætninger i forhold til de pågældende opgaver. I det daglige arbejder kredsbestyrelsen i to teams Team Forhandling og Team Organisation og Udvikling. Teamlederne har et særligt ansvar for at sikre, at de overordnede beslutninger og drøftelser sker på møder i kredsbestyrelsen i overensstemmelse med gældende forretningsorden. Kommunikationen mellem kredsens administrative ledelse og Kreds Nordea Der skal løbende tilgå kredsbestyrelsen de nødvendige oplysninger om kredsens virksomhed. Den administrative ledelse (sekretariatschefen) skal under alle omstændigheder sikre, at alle væsentlige oplysninger tilgår kredsbestyrelsen, uanset om denne har anmodet herom. Det anbefales, at kredsbestyrelsen fastlægger procedurer for den administrative ledelses rapportering og øvrige kommunikation med kredsbestyrelsen. Sekretariatschefen deltager på møderne i Team Forhandling og Team Organisation og Udvikling og fungerer som koordinator mellem de to teams. Sekretariatschefen deltager ligeledes i møderne i kredsbestyrelsen og informerer om status på de arbejdsopgaver, som er overdraget til administrativ behandling. 8 KREDSBESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Det er væsentligt, at kredsbestyrelsen er sammensat på en sådan måde, at den på en effektiv måde er i stand til at varetage sine ledelsesmæssige og strategiske opgaver i Kreds Nordea, og samtidig være en kvalificeret sparringspartner for formandskabet og

9 9 sekretariatschefen. Det er ligeledes væsentligt, at kredsbestyrelsen handler uafhængigt af særinteresser. Valg af kredsbestyrelsesmedlemmer Kreds Nordea skal sikre en bestyrelsessammensætning, der tilsammen giver de kompetencer i kredsbestyrelsen, som er nødvendige for, at kredsbestyrelsen kan udføre sine opgaver bedst muligt. Det anbefales derfor, at Kreds Nordea opstiller et kompetencebillede af egnede kandidater, herunder visse kompetencer som man forventes at besidde som kredsbestyrelsesmedlem, ved at definere kompetencekrav og ønskede kvalifikationer for kredsbestyrelsesmedlemmer. Det anbefales endvidere, at kredsbestyrelsen oplyser om de rekrutteringskriterier, som kredsen har fastlagt, herunder krav til erfaring med politisk arbejde, professionelle kvalifikationer mv. Kompetencekravene til kredsbestyrelsesmedlemmerne fremgår af den udarbejdede jobdescription. Forud for valg til kredsbestyrelsen vurderes det, om der er behov for at efterspørge specifikke kompetencer. Det tilstræbes, at kredsbestyrelsens faglige kompetencer er bredt sammensat. Det er en fordel men ingen betingelse at et kredsbestyrelsesmedlem har forudgående erfaring som tillidsmand. Alle kredsbestyrelsesmedlemmer skal enten have gennemført eller påbegynde Finansforbundets grunduddannelse for tillidsmænd. Introduktion til og uddannelse af nye kredsbestyrelsesmedlemmer Det anbefales, at kredsbestyrelsesmedlemmer ved tiltrædelsen i samarbejde med formandskabet tager stilling til, om der er behov for supplerende uddannelse. Uddannelsen bør være afpasset det enkelte kredsbestyrelsesmedlem og sikre, at de er i stand til at indgå i en kvalificeret dialog med den samlede kredsbestyrelse om kredsens politiske udvikling. Derudover bør de tilbydes mulighed for at tilegne sig og bevare et overblik over kredsens kerneområder, aktiviteter og finanssektorens forhold. Kredsbestyrelsesmedlemmer har derudover selv et ansvar for løbende at holde sig orienteret om kredsens, Finansforbundets og finanssektorens forhold samt for at deltage aktivt i kredsbestyrelsens arbejde. Ved indtræden i kredsbestyrelsen dog senest ved kontinuitetsdrøftelsen i august måned - fastlægges ansvarsområder og arbejdsopgaver for det nye kredsbestyrelsesmedlem. Der udarbejdes en særlig introduktionsplan, som skal sikre, at kredsbestyrelsesmedlemmet bedst muligt bliver indført i arbejdsopgaver samt kredsens forretningsgange og rutiner. Formanden aftaler nærmere med det nye kredsbestyrelsesmedlem omkring eventuel nødvendig kompetenceudvikling for at kunne varetage arbejdet i kredsbestyrelsen. Hvor dette skønnes hensigtsmæssigt, vil der blive udpeget en mentor til at hjælpe det nye kredsbestyrelsesmedlem med indførelsen i arbejdet i kredsbestyrelsen.

10 10 Kredsbestyrelsens uafhængighed Kredsbestyrelsen skal være sammensat således, at den kan handle uafhængigt af særinteresser i forhold til helheden. Det anbefales derfor, at der sikres en bred repræsentation i Kredsbestyrelsen. Det anbefales endvidere, at kredsbestyrelsesmedlemmerne skal være særligt opmærksomme på, at de udover at arbejde for Kreds Nordeas interesser i visse sammenhænge arbejder for hele Finansforbundets interesser. Kreds Nordea følger denne anbefaling. Medarbejderrepræsentation Det anbefales, at medarbejderne i kredsens sekretariat har repræsentation og taleret i kredsbestyrelsen. Alle administrative medarbejdere deltager i møderne i kredsbestyrelsen under dagsordenens orienteringspunkter. Sekretariatschefen deltager også under dagsordenens beslutningspunkter. De administrative medarbejdere kan deltage i de beslutningspunkter, som de enten har været involveret i forudgående eller vil blive det. Mødefrekvens Det anbefales, at kredsbestyrelsen mødes med jævne mellemrum i henhold til en på forhånd fastlagt møde- og arbejdsplan, og når det i øvrigt skønnes hensigtsmæssigt i lyset af kredsens behov. Der er udarbejdet særlig forretningsorden for arbejdet i kredsbestyrelsen. I denne forretningsorden er angivet intervaller for mødernes afholdelse, standardpunkter til dagsorden mv. Tiden til arbejdet i kredsbestyrelsen Det er væsentligt, at det enkelte kredsbestyrelsesmedlem på forhånd gør sig klart, hvilke tidsmæssige krav kredsbestyrelsesarbejdet stiller, og afsætter tilstrækkeligt tid til sine opgaver i kredsbestyrelsen. Aldersgrænse Årsrapporten bør indeholde oplysninger om alder og køn på de enkelte kredsbestyrelsesmedlemmer. Det anbefales, at kredsen vurderer anvendelse af aldersgrænse for kredsbestyrelsesmedlemmer. Der gælder samme aldersgrænse for arbejdet i kredsbestyrelsen som for ansættelsesforholdet i Nordea.

11 11 Valgperiode Det anbefales, at medlemmer af kredsbestyrelsen vælges for en landsmødeperiode. Balancen mellem fornyelse og kontinuitet skal søges sikret, særligt fsv. angår formandskabet. Årsrapporten bør beskrive tidspunktet for medlemmets indtræden, hvorvidt genvalg har fundet sted samt udløbet af den nye valgperiode. Kredsbestyrelsesmedlemmer vælges for en 2-årig periode. I Kreds Nordea vælges såvel formand som næstformand direkte på generalforsamlingen og er på valg uafhængigt af hinanden. Årsrapporten indeholder de anbefalede oplysninger. Anvendelse af udvalg Kredsbestyrelsen kan nedsætte udvalg, der arbejder med afgrænsede emner. Det anbefales, at der udarbejdes et kommissorium for de enkelte udvalg, hvori udvalgenes ansvarsområde og kompetence fastlægges. Kreds Nordea har mulighed for at nedsætte såvel ad hoc som faste udvalg til varetagelse af specifikke arbejdsopgaver. Vi arbejder projektorienteret, hvor kredsbestyrelsen godkender rammerne for de enkelte projekter. Evaluering af kredsbestyrelsens arbejde Kredsbestyrelsens arbejde skal løbende evalueres, og der bør fastsættes klare kriterier for evalueringen. Ved evalueringen af den samlede kredsbestyrelse, er det bl.a. nærliggende at vurdere, i hvilket omfang målsætningerne for de prioriterede indsatsområder og politiske strategier er blevet realiseret. Det anbefales at kredsbestyrelsen fastlægger en evalueringsprocedure, hvor kredsbestyrelsens og de enkelte medlemmers - herunder formandskabets - arbejde, resultater og sammensætning løbende og systematisk evalueres. Det anbefales desuden, at evalueringen, som bør foretages én gang årligt, forestås af formandskabet, og at resultatet drøftes i den samlede kredsbestyrelse. Det anbefales desuden, at kredsbestyrelsen i årsrapporten oplyser om fremgangsmåden ved evalueringen - herunder i hvilket omfang denne har givet anledning til væsentlige ændringer i kredsbestyrelsens interne organisering og arbejdsgange. Kredsbestyrelsen evaluerer løbende på bestyrelsesmøder afsluttede opgaver med særlig fokus på, om de opsatte mål og succeskriterier er opfyldt. Én gang årligt evaluerer kredsbestyrelsen på de overordnede strategier, kredsens projekter, de løbende driftsopgaver samt samarbejdet med kredsens interessenter. Evalueringen sker med udgangspunkt i en række formulerede spørgsmål, som skal sikre, at gode erfaringer bliver videreført og at nødvendige justeringer bliver gennemført. Kreds Nordea vil på et overordnet niveau omtale resultatet af evalueringen i den årsberetning, som udarbejdes forud for generalforsamlingens afholdelse.

12 12 KREDSBESTYRELSENS OG FORMANDSKABETS AFLØNNING En konkurrencedygtig aflønning er en forudsætning for at tiltrække og fastholde kompetente kredsbestyrelsesmedlemmer. Kredsbestyrelsens og formandskabets aflønning bør være rimelig i forhold til de stillede opgaver og det medfølgende ansvar. Det er vigtigt, at der er åbenhed om alle væsentlige forhold vedrørende principperne for og størrelsen af kredsbestyrelsens og formandskabets aflønning. Aflønning Det anbefales, at det samlede vederlag (honorar, pension, fratrædelsesordninger og andre fordele) ligger på et konkurrencedygtigt niveau og afspejler kredsbestyrelsens og formandskabets selvstændige indsats og værdiskabelse for kredsen. Principper for aflønning Det anbefales, at kredsbestyrelsen vedtager principper for honorering og oplyser herom i årsrapporten. Principperne skal fastlægge, hvordan kredsen vil rapportere om, hvem der får hvad i aflønning. Specifikation af aflønning Det anbefales, at der i årsrapporten gives oplysning om størrelsen af de enkelte kredsbestyrelsesmedlemmers samlede specificerede aflønning og andre fordele af væsentlig art, som kredsbestyrelsesmedlemmet modtager i forbindelse med kredsbestyrelseshvervet. Principper for bonus / incitamentsprogrammer Det anbefales, at der ikke anvendes bonus- og incitamentsprogrammer for kredsbestyrelsen og formandskabet. Fratrædelsesordninger Det anbefales, at oplysninger om fratrædelsesordningers væsentligste indhold offentliggøres i kredsens årsrapport. Alle kredsbestyrelsesmedlemmer oppebærer løn fra Nordea og varetager så længe de er medlem af kredsbestyrelsen - alene arbejdet i Kreds Nordea. Kredsbestyrelsen er omfattet af aftale om Lokalløn for bestyrelsesmedlemmer i Nordea Personale Kreds, hvilket indebærer, at der er udarbejdet Jobdescriptions på alle jobfunktioner i kredsbestyrelsen. Lokalaftalen er tilgængelig på Kreds Nordeas hjemmeside. Der tilbydes et kredsbestyrelsesmedlem fri avis og mobiltelefon samt transportgodtgørelse efter Finansforbundets regler herom.

13 13 STRATEGISK STYRING Effektiv strategisk styring er en forudsætning for at Kreds Nordea bedst muligt kan prioritere og udføre de opgaver, som det påhviler den at varetage. Den strategiske styrings formål er at udvikle en forståelse i Kreds Nordea for forbundets politiske og operationelle mål og prioriterede indsatsområder samt sikre en løbende opfølgning. Med henblik herpå analyseres de udfordringer, der knytter sig til målsætningerne og Kreds Nordea aktiviteter, for at identificere de samlede risici, for at målene ikke opfyldes. Identifikation af strategiske målsætninger Det anbefales, at kredsbestyrelsen og den administrative ledelse sikrer en løbende opfølgning på de prioriterede indsatsområder og politiske strategier, herunder identifikation af væsentlige målsætninger, kritiske succesfaktorer og risici. Der sker en løbende opfølgning af igangsatte opgaver både på team-møder og bestyrelsesmøder. Der arbejdes med arbejdsplaner, som til enhver tid viser igangsatte projekter, strategier og større driftsopgaver. Plan for strategisk styring Det anbefales, at den administrative ledelse på baggrund af de prioriterede indsatsområder udarbejder en plan for kredsens strategiske styring til godkendelse i kredsbestyrelsen. Det anbefales endvidere, at den administrative ledelse løbende rapporterer til kredsbestyrelsen med henblik på, at den systematisk kan følge udviklingen inden for de politiske ansvarsområder og prioriterede indsatsområder samt tilknyttede målsætninger og risici. Rapporteringen bør bl.a. omfatte arbejdsgange og handlingsplaner, som kan sikre opfølgning/justering af indsats i forhold til disse målsætninger og risici. Sekretariatschefen sikrer sammen med de respektive ansvarlige kredsbestyrelsesmedlemmer, at der på bestyrelses- og teammøder videregives relevant viden omkring de enkelte politiske ansvarsområder og prioriterede strategier. Sekretariatschefen udarbejder hvert kvartal oversigt med angivelse af status over de enkelte politiske ansvarsområder og de prioriterede strategier. Oversigten gennemgås på møde i kredsbestyrelsen og danner baggrund for eventuelle ændringer og tilpasninger i de allerede foretagne prioriteringer. For at sikre en let tilgang til overblik og status skal formen, hvorunder afrapporteringen sker, løbende evalueres. Prioritering Det anbefales, at den administrative ledelse overvåger udviklingen i forhold til de prioriterede indsatsområder og politiske strategier og sikrer, at der sker en løbende prioritering og justering af ressourceindsatsen. Formandskabet i Kreds Nordea har givet sekretariatschefen bemyndigelse til at tage kontakt til et kredsbestyrelsesmedlem for at drøfte behovet for eventuelle justeringer i

14 den enkeltes prioriteringer og ressource-indsats set i forhold til at sikre overholdelse af opstillede deadlines. Drøftelsen vil dog typisk ske én gang månedligt på teammøder eller i de månedssamtaler, som formandskabet afholder med de enkelte kredsbestyrelsesmedlemmer. Åbenhed Det anbefales, at kredsen oplyser om kredsens politiske og strategiske styring. Kreds Nordea oplyser i den skriftlige beretning forud for generalforsamlingens afholdelse om arbejdet i de politiske ansvarsområder og med de prioriterede indsatsområder. Hvis der er særlige årsager til, at det ikke har været muligt at overholde opstillede deadlines, oplyses årsagen hertil. 14 REVISION OG KONTROL Sikring af en kompetent og uafhængig revision er et væsentligt led i kredsbestyrelsens arbejde. Det anbefales, at aftalegrundlaget og dermed rammerne for revisionens arbejde aftales mellem kredsbestyrelsen og den administrative ledelse. Økonomisk revision Det anbefales at: Kredsbestyrelsen efter samråd med den administrative ledelse foretager en konkret og kritisk vurdering af revisors uafhængighed og kompetence m.v. til brug for indstilling til generalforsamlingen om valg af revisor Revisionsaftalen og den tilhørende honorering af revisor aftales mellem kredsbestyrelsen og revisor Kredsbestyrelsen sammen med revisor gennemgår årsregnskabet, drøfter regnskabspraksis på de væsentligste områder og væsentlige regnskabsmæssige skøn samt vurderer hensigtsmæssigheden af den valgte regnskabspraksis Resultatet af revisionen drøftes på møder med kredsbestyrelsen med henblik på at gennemgå revisors observationer og konklusioner, eventuelt baseret på et revisionsprotokollat. Kreds Nordeas årsregnskab er et aktivitetsregnskab, da en række af kredsens normale driftsudgifter betales af Nordea. Med dette udgangspunkt udfører de på generalforsamlingen valgte interne revisorer en tilpasset revision. Revisorerne skal have regnskabsmæssig indsigt, men behøver ikke at have revisionsmæssig baggrund. Udover den af de 2 interne revisorer foretagne revision, revideres Kreds Nordeas regnskab af en af Finansforbundet udpeget ekstern revisor. Revisorernes eventuelle bemærkninger til årsregnskabet eller de anvendte forretningsgange drøftes på møde i kredsbestyrelsen. Politisk revision Det anbefales, at kredsbestyrelsens og formandskabets indsats og resultater løbende evalueres med basis i de politiske ansvarsområder og prioriterede indsatsområder.

15 Som det fremgår ovenfor under de respektive del-områder i dette Union Governance regelsæt, behandler og evaluerer Kreds Nordea løbende på møder i kredsbestyrelsen indsats og resultater. Administrativ revision Det anbefales, at kredsbestyrelsen evaluerer den administrative ledelses og sekretariatets arbejde og resultater efter i forvejen fastsatte kriterier. Derudover bør samarbejdet mellem kredsbestyrelsen og den administrative ledelse evalueres én gang årligt ved en formaliseret dialog. Formandskabet afholder én gang årligt i 1. kvartal på kredsbestyrelsens vegne møde med sekretariatschefen, hvor samarbejdet evalueres med udgangspunkt i stillings- og funktionsbeskrivelsen. Der foretages ligeledes en evaluering af de særlige arbejdsopgaver, som sekretariatschefen måtte være blevet pålagt i den forgangne periode. Endelig aftales særlige fælles fokusområder for den kommende periode. Sekretariatet deltager i det årlige bestyrelsesseminar. Samarbejdet mellem kreds- bestyrelsen og sekretariatet indgår som et fast element i seminaret. (24. september 2008) 15

FINANSFORBUNDET, SEPTEMBER 2012 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE

FINANSFORBUNDET, SEPTEMBER 2012 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE FINANSFORBUNDET, SEPTEMBER 2012 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE Finansforbundet September 2012 Tekst: Finansforbundet Layout: Kommunikation FORORD Hermed præsenteres Finansforbundets

Læs mere

KREDS NORDEA, JANUAR 2015 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE

KREDS NORDEA, JANUAR 2015 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE KREDS NORDEA, JANUAR 2015 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE MEDLEMMERNES ROLLE OG SAMSPIL MED FORBUNDETS LEDELSE Forbundets medlemmer har en fælles interesse i, at forbundet til

Læs mere

KREDS NORDEA, AUGUST 2016 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE

KREDS NORDEA, AUGUST 2016 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE KREDS NORDEA, AUGUST 2016 UNION GOVERNANCE ANBEFALINGER TIL GOD FAGFORENINGSLEDELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MEDLEMMERNES ROLLE OG SAMSPIL MED FORBUNDETS LEDELSE... 2 UDØVELSE AF EJERSKAB OG KOMMUNIKATION...

Læs mere

UNION GOVERNANCE I JYSKE BANK KREDS

UNION GOVERNANCE I JYSKE BANK KREDS 2012 UNION GOVERNANCE I JYSKE BANK KREDS FORORD De seneste år har der været stor bevågenhed om selskabers anvendelse af Corporate Governance, ligesom offentlige institutioner er begyndt at arbejde med

Læs mere

Brøndbyernes IF Fodbold A/S

Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndbyernes IF Fodbold A/S Vurdering af, at Brøndby IF s stillingtagen til retningslinier for corporate governance er i overensstemmelse med Københavns Fondsbørs retningslinier herfor. Vejledning fra

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse for EgnsINVEST Ejd., Tyskland A/S

Anbefalinger for god selskabsledelse for EgnsINVEST Ejd., Tyskland A/S Anbefalinger for god selskabsledelse for EgnsINVEST Ejd., Tyskland A/S I. Aktionærernes rolle og samspil med selskabsledelsen Selskabernes ejere, aktionærerne og samfundet har en fælles interesse i, at

Læs mere

Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest 27. februar 2015 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest har valgt at følge InvesteringsForeningsRådets Fund Governance

Læs mere

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest Den 27. juni 2017 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest (herefter Sparinvest ) har valgt at følge Investeringsfondsbranchens

Læs mere

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Investeringsforeningen Sparinvest Den 20. marts 2019 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest (herefter Sparinvest ) har valgt at følge Investering Danmarks anbefalinger

Læs mere

KORT UDGAVE AF ANBEFALINGER FOR GOD LEDELSE AF STØRRE KULTURPROJEKTER

KORT UDGAVE AF ANBEFALINGER FOR GOD LEDELSE AF STØRRE KULTURPROJEKTER JUNI 2006 KORT UDGAVE AF WWW.KUM.DK KORT UDGAVE AF ANBEFALINGER FOR GOD LEDELSE AF STØRRE KULTURPROJEKTER Her præsenteres alle anbefalingerne fra publikationen Anbefalinger for god ledelses af større kulturprojekter.

Læs mere

God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009

God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009 God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009 Side 1 af 7 God selskabsledelse God selskabsledelse i Frøs Herreds Sparekasse handler om de mål, som sparekassen

Læs mere

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision. Sparekassen skal i forbindelse med indkaldelsen til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision, der knytter sig til dele af Corporate Governance

Læs mere

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill.

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill. Anbefalinger for god selskabsledelse Land & Leisure A/S følger i al væsentlighed Nasdaq OMX Copenhagen A/S s anbefalinger for god selskabsledelse. Land & Leisure A/S ledelse forholder sig således løbende

Læs mere

Corporate Governance god selskabsledelse

Corporate Governance god selskabsledelse Corporate Governance god selskabsledelse Indledning Danske, børsnoterede selskaber skal i deres årsrapport for 2006 og fremefter give en redegørelse for, hvordan de forholder sig til Komiteen for god selskabsledelses

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2015 ANBEFALINGER

Læs mere

KFBU-Fonden for regnskabsåret 2017

KFBU-Fonden for regnskabsåret 2017 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a KFBU-Fonden for regnskabsåret 2017 Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse,

Læs mere

God Fondsledelse KFBU-Fonden Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a KFBU-Fonden for regnskabsåret 2018

God Fondsledelse KFBU-Fonden Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a KFBU-Fonden for regnskabsåret 2018 God Fondsledelse KFBU-Fonden Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a KFBU-Fonden for regnskabsåret 2018 Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGNSKABSLOVENS 77 A Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i Fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2017 ANBEFALINGER

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

God foreningsledelse i Muskelsvindfonden

God foreningsledelse i Muskelsvindfonden God foreningsledelse i Muskelsvindfonden Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Medlemmernes rolle og samspil med organisationsledelsen... 3 2.1 Udøvelse af ejerskab og kommunikation... 3 2.2. Aktiver

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse

Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse Anbefaling 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal

Læs mere

Den Danske Maritime Fond

Den Danske Maritime Fond Den Danske Maritime Fond Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

God fondsledelse 2018 i Fonden Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen

God fondsledelse 2018 i Fonden Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen God fondsledelse 2018 i Fonden Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen Fonden Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen er en erhvervsdrivende almennyttig fond. Redegørelsen kan opfattes som en del af ledelsesberetningen

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefaling 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og

Læs mere

Psykiatrifondens lovpligtige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Psykiatrifondens lovpligtige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Psykiatrifondens lovpligtige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Udarbejdet i forbindelse med fondens årsrapport for regnskabsåret 2015. Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af

Læs mere

Anbefalinger for God Fondsledelse i Fonden Gjethuset

Anbefalinger for God Fondsledelse i Fonden Gjethuset Anbefalinger for God Fondsledelse i Fonden Gjethuset Fonden er omfattet af Anbefalingerne for God Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for God Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen

2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen Rosenholm fonden Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger)

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Generalforsamling og investorers forhold... 5 2. Bestyrelsen... 5 3. Udøvelse af stemmerettigheder/aktionærrettigheder...

Læs mere

vestjyskbanks redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks

vestjyskbanks redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks vestjyskbanks redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks 2014 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar 2014 til 31. december 2014 Forklaring på / anbefalingen: Generelle anbefalinger 1.

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival - 2016 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Fonden Business Kolding Godkendt af bestyrelsen 4. februar 2019

Fonden Business Kolding Godkendt af bestyrelsen 4. februar 2019 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Business Kolding Godkendt af bestyrelsen 4. februar 2019 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar til 31. december 2015 Anbefaling s 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Redegørelse for god fondsledelse

Redegørelse for god fondsledelse Redegørelse for god fondsledelse Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport

Læs mere

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger)

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) 24. april 2012 Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) Amaliegade 31 DK 1256 København k, Tlf. +45 3332 2981 Fax + 45 3393 9506 E-mail: info@ifr.dk www.ifr.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse I Handshake

Anbefalinger for god Fondsledelse I Handshake Anbefalinger for god Fondsledelse I Handshake Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling

Læs mere

Anbefalinger for God Fondsledelse i EuroVenue (Fond)

Anbefalinger for God Fondsledelse i EuroVenue (Fond) Anbefalinger for God Fondsledelse i EuroVenue (Fond) Fonden er omfattet af Anbefalingerne for God Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for God Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

God selskabsledelse. Anbefalingerne i Rapport om god og effektiv selskabsledelse for arbejdsmarkedspensioner.

God selskabsledelse. Anbefalingerne i Rapport om god og effektiv selskabsledelse for arbejdsmarkedspensioner. God selskabsledelse Industriens Pensions har arbejdet systematisk med anbefalingerne og har redegjort herfor i årsrapporterne. Vi har neden for i skematisk form oplyst, om vi følger anbefalingen, om vi

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

FONDEN KULTURFABRIKKENs / FABRIKKEN FOR KUNST OG DESIGNs Lovpligtige redegørelse om god fondsledelse (årsregnskabslovens 77a)

FONDEN KULTURFABRIKKENs / FABRIKKEN FOR KUNST OG DESIGNs Lovpligtige redegørelse om god fondsledelse (årsregnskabslovens 77a) FONDEN KULTURFABRIKKENs / FABRIKKEN FOR KUNST OG DESIGNs Lovpligtige redegørelse om god fondsledelse (årsregnskabslovens 77a) 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer

Læs mere

ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE

ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE Anbefalingerne for god Fondsledelse fra Komitéen for god Fondsledelse. I det følgende er Anbefalingerne (og Supplerende Anbefalinger) skrevet i kursiv, mens Aage V. Jensen

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: INDUSTRIENS FOND (CVR. 14536175) Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller forklar Det følger af

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: INDUSTRIENS FOND (CVR. 14536175) Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

Sparekassen Bredebros efterlevelse af Finansrådets Anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision

Sparekassen Bredebros efterlevelse af Finansrådets Anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision Sparekassen Bredebros efterlevelse af Finansrådets Anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision Indledning Sparekassen Bredebro skal forholde sig til Finansrådets Anbefalinger om god selskabsledelse,

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Læs mere

SVEND ANDERSEN FONDEN

SVEND ANDERSEN FONDEN SVEND ANDERSEN FONDEN Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god fondsledelses

Læs mere

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse 15.12.2015 Fonden er omfattet af anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse for 2016

Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse for 2016 Copenhagen Capacitys besvarelse af Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse for 2016 Fonden er omfattet af anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse I Muskelsvindfonden

Anbefalinger for god Fondsledelse I Muskelsvindfonden Anbefalinger for god Fondsledelse I Muskelsvindfonden Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

CBS Executive Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

CBS Executive Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. CBS Executive Fonden Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Udarbejdet i forbindelse med Fondens årsrapport for regnskabsperioden 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse

Læs mere

Anbefalinger for God Fondsledelse for Fonden CAT

Anbefalinger for God Fondsledelse for Fonden CAT Anbefalinger for God Fondsledelse for Fonden CAT Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse

God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse Fonden Den danske Diakonissestiftelse er en erhvervsdrivende fond omfattet af erhvervsfondsloven og årsregnskabslovens bestemmelser om God Fondsledelse.

Læs mere

Komitéen for god Fondsledelse

Komitéen for god Fondsledelse Præsentation af Komitéens udkast til Anbefalinger for god Fondsledelse v/ formand for Komitéen Marianne Philip 1 Baggrund 60 i lov om erhvervsdrivende fonde (vedtaget 3. juni 2014) Bestyrelsen skal redegøre

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Industriens Fond

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Industriens Fond Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Industriens Fond Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabslovens 107 c

Lovpligtig redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabslovens 107 c Lovpligtig redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabslovens 107 c I 2004 udarbejdede Staten rapporten Staten som aktionær. I rapporten blev der opstillet anbefalinger for blandt andet god selskabsledelse

Læs mere

God fondsledelse COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL FONDEN

God fondsledelse COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL FONDEN God fondsledelse Copenhagen Jazz Festival Fonden er omfattet af Komitéen for god Fondsledelses Anbefalinger for god Fondsledelse. Læs i det vedlagte skema, hvordan fonden forholder sig til anbefalingerne.

Læs mere

Fonden Business Kolding

Fonden Business Kolding Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Business Kolding Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor.

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Bestyrelsen for Claus Sørensens Fond har i overensstemmelse med reglen

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse for Bygningsfonden Roskilde Festival Højskole

Anbefalinger for god fondsledelse for Bygningsfonden Roskilde Festival Højskole Anbefalinger for god fondsledelse for Bygningsfonden Roskilde Festival Højskole Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Læs mere

Redegørelse for God Fondsledelse for Fonden CAPNOVA Invest Zealand, vedtaget af Fondens bestyrelse for 2016

Redegørelse for God Fondsledelse for Fonden CAPNOVA Invest Zealand, vedtaget af Fondens bestyrelse for 2016 Redegørelse for God Fondsledelse for Fonden CAPNOVA Invest Zealand, vedtaget af Fondens bestyrelse for 2016 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Københavns Universitets Boligfond af 2008.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Københavns Universitets Boligfond af 2008. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Københavns Universitets Boligfond af 2008. Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. december 2015.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. december 2015. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Politiken-Fonden Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

FONDEN DBK Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse 2017

FONDEN DBK  Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse  2017 Bilag 2.1 FONDEN DBK Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse 2017 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf.

Læs mere

God Fondsledelse KFBU-

God Fondsledelse KFBU- God Fondsledelse KFBU- Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation Retningslinjerne for ekstern kommunikation fremgår af KFBU- Fondens forretningsorden punkt 6.01: *Bestyrelsens formand

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Fonden House of Innovation (Godkendt af bestyrelsen d. 29. januar 2018)

Fonden House of Innovation (Godkendt af bestyrelsen d. 29. januar 2018) Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden House of Innovation (Godkendt af bestyrelsen d. 29. januar 2018) Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Bestyrelsens redegørelse for, hvordan man forholder sig til anbefalinger om god fondsledelse, jf. 60 i lov om erhvervsdrivende fonde.

Bestyrelsens redegørelse for, hvordan man forholder sig til anbefalinger om god fondsledelse, jf. 60 i lov om erhvervsdrivende fonde. Bestyrelsens redegørelse for, hvordan man forholder sig til anbefalinger om god fondsledelse, jf. 60 i lov om erhvervsdrivende fonde. 1 Indledning: Følg eller forklar Det følger af årsregnskabslovens 77

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2018-31.12.2018 og udgør en bestanddel af Fondens årsrapport

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR REVISIONS- OG RISIKOUDVALG KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR

KOMMISSORIUM FOR REVISIONS- OG RISIKOUDVALG KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR KOMMISSORIUM FOR REVISIONS- OG RISIKOUDVALG KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR. 14 70 22 04 1 Indholdsfortegnelse 1 Sammensætning... 3 2 Formand... 3 3 Valgperiode... 3 4 Beslutningsdygtighed og stemmeafgivelse...

Læs mere

ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE

ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk ANBEFALING FONDEN FØLGER

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for regnskabsperioden 01.01.2018 31.12.2018.

Læs mere

FONDEN DBK. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

FONDEN DBK. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. FONDEN DBK Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse 2016 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for regnskabsperioden 01.01.2017 31.12.2017.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Anbefalinger for god Fondsledelse

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Principper for god selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2014 1 er fra ikke Forklaring på / ikke anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil

Læs mere

Fonden Business Kolding

Fonden Business Kolding Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Business Kolding Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1

Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den selvejende institution Vingstedcentret - kaldet Vingsted Fonden (version 14/3 2016) Skema til Lovpligtig

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014

Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014 Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014 1 Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1 Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse VILLUM FONDEN er ikke en erhvervsdrivende fond. VILLUM FONDEN ønsker åbenhed og har derfor valgt frivilligt at redegøre for Fondens aktiviteter

Læs mere

Første gang, bestyrelsen skal forholde sig til Anbefalingerne, er i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten

Første gang, bestyrelsen skal forholde sig til Anbefalingerne, er i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten 17. januar 2015 A N B E F A L I N G E R F O R G O D F O N D S L E D E L S E Indledning Den 22. december 2014 udsendte Komitéen for god Fondsledelse ( Komitéen ) 16 anbefalinger for god fondsledelse ( Anbefalingerne

Læs mere

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGSNSKBASLOVENS 77A

LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGSNSKBASLOVENS 77A LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE, JF. ÅRSREGSNSKBASLOVENS 77A Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for følgende regnskabsperiode: 2015. Redegørelsen er

Læs mere

Redegørelsen vil udgøre en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Redegørelsen vil udgøre en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: FONDEN AM-LAB DANMARK (CVR 39144344) Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen vil udgøre en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR. 14 70 72 04 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 FORMANDSKABETS OVERORDNEDE FUNKTION... 3 3 SAMMENSÆTNING OG DIREKTIONENS DELTAGELSE... 4 4 BESLUTNINGSDYGTIGHED

Læs mere