Frankrig En lille beretning om årets tur til det sydfranske.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frankrig 2003. En lille beretning om årets tur til det sydfranske."

Transkript

1 Frankrig 2003 En lille beretning om årets tur til det sydfranske. Det er jo efterhånden blevet til en tradition at Chr. Hansen, og undertegnede drager en lille tur til det Sydfranske for lige at få startet sæsonen op på en fornuftig måde, og i år skulle da ikke være nogen undtagelse, vi plejer jo at forsøge at lokke nogen til at tage med, da vi har det problem at Hansen og undertegnede ikke kan flyve Ventusen på samme tid, hvilket jo ville betyde at en af os måtte blive på jorden hvilket ikke ville være godt for vores nerver, (mest Hansen) planen er så at vi lokker en uvidende kammerat med, som så lejer en lokal tosædet hvor Hansen og undertegnede så skiftes til at sidde i bagsædet, det betyder jo så at vi alle kommer ud at flyve hver dag. Efter sidste års oplevelse, regn 8 dage ud af 8 mulige, og så taler vi ikke mere om det! så havde vores rejse kammerater fra de sidste 2 år valgt at blive hjemme (det er heller ikke nemt at være sammen med Hansen på en flyveplads i regnvejr) Vi stod altså i år og skulle finde en ny forsøgskanin, Per Allerød var straks med på ideen, den stakkel havde jo ingen anelse om hvad han gik ind til, samtidig havde Anne (fru Hansen) bestemt sig for lige at tage med, for at se hvad det egentlig var der fik os til at tage den lange køretur hvert år. Torsdag d. 3. april var vi klar til afrejse, kl. 17:45 havde vi pakket den gamle Mercedes, og der var læs på!, vi var klar til afgang.

2 Her er vi så, der tages afsked med hele familien, man skulle tro vi aldrig ville komme hjem igen. Turen derned forløb uden de store problemer (undtagelsesvis kørte vi ikke forkert i Grenoble) og efter godt 18 timer var vi fremme, vi fik Ventusen parkeret på pladsen, og begav os derefter til vores lille hus Le Petit Nice, (samme hus som vi lejede sidste år) Efter udpakning var det tid til lidt indkøb af det mest nødvendige (rødvin og mad) i det lokale discount supermarked i Sisteron, her kom Pers udmærkede fransk kundskaber til sin ret, og inden længe var han faldet i snak ned de fleste handlende, det endte nærmest med en mindre rundvisning for at lokalisere de forskellige varer, efter denne oplevelse var der lige tid til en lille slapper på sofaen, inden vi begav os til byens bedste restaurant (og eneste) for at indtage lidt aftensmad.

3 Aftensmaden indtages på den lokale restaurant I øvrigt rigtig god mad, da vi spurgte hvad det egentlig var vi spiste, fik vi at vide at det var vildsvin nedlagt lokalt, vi fandt dog ikke ud af om lokalt betød i området, eller om det ligefrem var blevet nedlagt på torvet i byen, vi kikkede os dog noget omkring da vi efter maden begav os de ca. 100 meter hjem til fods, man kunne jo aldrig vide om hele vildsvine familien var blevet nedlagt, eller om der stadig var et arrigt eksemplar tilbage! Lørdag d. 5. april I dag skulle de bjerge f ha skulle de, og kl. 10:30 var vi klar til Briefing som i øvrigt foregår på Fransk, men der var heldigvis en tilstede der kunne oversætte til Tysk, noget vi forstår en del bedre end Fransk (også Per) vejret ville ikke blive super men der kunne da flyves, og vores reserverede Janus var klar så nu manglede vi bare lige at Per fik sin checkstart, så han var klar til at medbringe Hansen i bagsædet, jeg

4 skulle flyve Ventus i dag, vi havde trukket lod om hvem der skulle flyve med Per i dag og Hansen tabte Vi kontaktede dagens instruktør, og fremlagde vores ønske om en checkstart til Per, han fik udleveret Pers logbog og spurgte til Pers almene flyveerfaring, da Per så sagde 82 timer blev han lidt bleg og spurgte igen, jeg sagde til Per at det nok var bedst at han nævnte at de 82 timer indeholdte adskillige timer på Libelle og Hornet i New Zealand, instruktøren lysnede lidt op og spurgte hvis de 82 timer var i New Zealand, hvor mange timer havde han så totalt, han blev dog ked af det igen da han fik at vide at de 82 timer altså var alt hvad Per havde fløjet. Den stakkels instruktør måtte lige have en lille snak med sin chef, da der selvfølgelig var mulighed for at dispensere fra klubbens krav, men da kravet var 500 timer for at flyve Janus så mente han ikke lige at han selv ville tage ansvaret. Resultatet blev at Per kunne få deres Twin Astir stillet til rådighed, (den var alligevel ikke så populær) så blev Hansen og undertegnede skræmte, vi var ikke lige så interesserede i at skulle tilbringe vores ferie i bagsædet på en stenalder Twin, resultatet blev at Hansen og undertegnede hver ofrede en checkstart, og så fik vi Janusen at more os med hele ugen, lidt dyrere men hvad gør man ikke for at undgå en stenalder Twin. Ventusen blev samlet og Janusen taget ud af hangaren, og så var i egentlig klar lige med undtagelse af vejret men det skulle nok komme sagde de lokale. Ved 14 tiden startede Hansen med instruktør på sin checkstart, og efter ca. en time var det ok, lige da Hansen landede så tog jeg af i Ventusen, og efter et kort slæb (man er vel sparsommelig) koblede jeg på `Hongri, blot for at konstatere at jeg lige kunne holde højden hvis jeg kæmpede alt hvad jeg havde lært, så jeg forsøgte hurtigt noget andet efter 13 minutter stod jeg atter på pladsen i øvrigt som de fleste andre, også Per med instruktør stod og ventede på at vejet kunne bære (de mente jo nok at når jeg ikke kunne hænge så var der ingen er kunne) Jeg spurgte Hansen om han ville flyve eller vi bare skulle sætte HB i vogn, efter moden overvejelse så mente han at han lige ville tage en tur, for lige at komme ind i rutinen igen, da han ikke havde fløjet HB siden sidste år, så han blev monteret i cockpittet og af sted det gik, lige da slæbet begyndte at rulle friskede vinden lidt fra nord, hvilket betød at nu ville det være muligt at hænge på de nordvendte skrænter, det gjorde Hansen så i 3 timer!

5 En glad Hansen efter årets første tur. Per med instruktør startede lige efter Hansen, og fik sig en oplevelse på et par timer, efter landing sagde Per at han nok måtte indrømme, at det ikke var helt de samme at flyve her som i New Zealand der lå bjergene i lige rækker, her var de jo smidt helt uden system, typisk Fransk. Efter at vi alle var landet så sendte vi lige en SMS til Anne, så da vi 45 minutter senere ankom til Le Petit Nice så stod maden på bordet, fin service. Søndag d. 6. april Da vi stod op skinnede solen fra en skyfri himmel, så det så ud til atter at blive en fin flyvedag, og i dag var det min tur til at sidde bag i Janusen. Pga. tidsmangel var det ikke lykkedes mig at få en checkstart i går så det skulle lige overstås i dag, inden det kunne gå løs. Så kl. 12 startede jeg med min instruktør, og lidt efter lå vi og kravlede langs siden af Gache en hudrede meter under toppen, efter en lille time var alt ok og jeg kunne lande igen på pladsen, instruktørens kommentar var at han syntes at jeg fløj for sikkert, ikke tæt nok på bjerget og lidt for

6 hurtigt men det havde jeg nu tænkt mig at blive ved med, samtidig syntes han at vi danskere var lidt hysteriske med at lave dagligt tilsyn, han mente at hvis flyet så helt ud, og der var to vinger så var alt ok! eksempelvis så opdagede vi at splitten til at låse hovedbolten var blevet væk, vi blev lovet at man ville forsøge at finde en til næste dag, der var vel ikke noget i vejen med at flyve en dag uden. Til gengæld er de meget patentlige med at man har termikhat og faldskærm på, gad hvide hvad man skal bruge en faldskærm til, man jo sjældent er over jorden men nærmest flyver ved siden af den. Da vi kom tilbage til startstedet var Hansen i HB klar til at starte, og jeg nåde lige at give han et par god råd (jeg var jo lige blevet ekspert) Hansen får lige et par gode råd inden start Kort efter Hansen var i luften fulgte Per og undertegnede efter, vejret var i dag heller ikke til meget andet end at skamride de lokale bjergkanter i en radius af km, vi fik dog også brugt tiden til at tage nogle fine billeder af hinanden.

7 Hansen i HB

8 Per styrer Janusen med hård hånd Efter en 3 timers tid gik vi galt af et bjerg og fik ikke fat, vi var så for lavt til at nå tilbage på Gache, Hansen havde små 100 meter mere, og nåde akkurat lige tilbage, men der står nogle ledninger på bakken op til bjerget, dem var vi for lavt til at gå over, så vi gik ned og landede på pladsen. Hansen fortsatte et par timer mere, hvor det senere lykkedes ham at få fat i en svag bølge og komme i knap 3000 meter, han måtte dog også sande at bjergflyvning ikke er helt uden risiko da han i et område SØ for pladsen var på vej hjem i 2800 meter, hvor han kom i kraftig synk og lynhurtigt havde smidt 800meter så han ikke længere kunne nå over et bjerg for at komme hjem til pladsen kun 10 km væk, han drejede så af og gik over på et andet bjerg hvor han kom til i en for ham ubehagelig højde, han fik dog bid og kom hjem i god behold. Vi fik senere at vide at en lokal instruktør et par år tidligere havde havareret i netop det område, i et forsøg på at gøre det samme som Hansen, han havde bare ikke drejet af men var fortsat på kurs!

9 Efter vi havde fået Hansen velbeholdent hjem, sendte vi lige den sædvanlige SMS til Anne og det virkede igen, maden sod på bordet da vi trådte ind af døren. Mandag d. 7. april Også i dag skulle det blive flyvevejr, til briefingen kl. 10:30 (i øvrigt et yderst tiltalende tidspunkt) gennemgik dagens instruktør vejret, og jo det ville blive lyvevejr, dog ikke så godt som de foregående dage (en forudsigelse der ikke skulle komme til helt at holde stik) i dag skulle Per have selskab af Hansen i Janusen, mens jeg skulle forsøge at holde Ventusen fri af bjergene så den ikke fik skrammer på tipperne. Kl. 13 startede Per og Hansen i Janusen AP, og 10 min efter var jeg også i luften, efter et meget kort slæb så koblede jeg i godt 1200 meter lidt før Gache som jeg straks satte kursen mod, kort efter kravlede jeg op langs bjergsiden med knap 5 m/s. Jeg tror aldrig jeg venner mig helt til det der med at flyve med tippen næsten slæbende hen af bjerget, nå men kort efter passerede jeg 1600 meter og nu var jeg over toppen af bjerget, og jeg kunne sætte min puls ned i et mere passende leje, i ca meter gik Per og Co. i AP op på siden af mig og sammen satte vi kursen øst over mod Seyne, en lille privat svæveflyveplads ca. 40 km borte, dette bragte os ind over uha uha land (et meget passende udtryk for området, opfundet af Agner for år tilbage) ved Seyne fandt vi et par bobler på 2-3 m/s til 3000 meter, så nu følte vi at vi var ovenpå så kursen blev sat mod nord, i ca meter lige syd for Serre Poncon søen ramte jeg noget der mindede mistænkelig om en bølge, jeg kørte lidt frem og til bage for lige at checke.

10 Der søges efter bølgen over Serre Poncon AP med Per og Co. var fortsat lidt mod NØ, så jeg kaldte dem for at de også lige skulle få chancen, jeg havde nu over 2 m/s i 3000 meter, de fik også fat i bølgen i ca meter så sammen stod vi så der med næsen op i vinden, og med ca. 2 m/s stig.

11 Så er Per og Hansen i janusen ved at være i 4000 meter. I 4000 meter blev stiget noget svagere, og i 4200 meter var det slut, Per der ikke har prøvet at flyv i bølger før var vist noget imponeret over oplevelsen.

12 HB i Serre Poncon bølgen Da vi ikke kunne komme højere blev kursen sat mod Brianson, (og til dem der læste beretningen i sin tid om vores oplevelsen i 1999, ja det var der Hansen fløj hen hvilket nærmest resulterede i en indlæggelse på det lokale nerve sanatorium for vores instruktør) På vejen mod Briancon mødte vi ikke rigtigt noget stig, men i 3000 meter var byen i sigte, på radioen havde vi hørt nogle tyskere snakke om at der lige i kanten af Briancon by skulle stå en bølge, så det måtte jo prøves, men jeg fik ikke fat i den, og AP med Per og Chr. Havde fået kolde fødder 5 km. før byen, så pludselig befandt jeg mig over byen lidt lavere end jeg brød mig om, Så med halen mellem benene satte jeg kursen ud af Briancon dalen mod Saint Crepin flyveplads, mens jeg afsøgte samtlige kanter på vejen for noget stig, dog uden at find andet en noget der kunne give mig meter hist og her, så da jeg endelig havde Saint Crepin flyveplads i sigte blev jeg igen mere rolig.

13 En af de lokal bjerg hajer vil sikkert ikke syntes at jeg havde været lavt, men jeg er nu mest rolig når jeg er i sikker glideafstand til en flyveplads, de der marker de har hernede er ikke lige gode alle sammen! HB på vej mod Briancon Efter Saint Crepin satte jeg kursen mod Gap flyveplads, og mens jeg hoppede på bjergknold efter bjergknold, og fik et par hundrede meter hist og her, så kunne jeg efterhånden se Gap. Man skal i øvrigt huske at kalde op på radioen til Gap hvis man kommer nærmere end 5 km. fra pladsen, da de springer med faldskærm hele året, i alt slags vejr. For nogle år tilbage var der et par Englændere i en tosædet der blev ramt af en faldskærmsspringer, springeren der vist sprang over skyerne og derefter gik gennem skyerne, og så ramte svæveflyet der lå og kurvede termik under skyen, han blev dræbt på stedet, og de to Englændere reddede sig ud med faldskærm, resultat af hændelsen blev at de to Englændere blev idømt 3 måneders betinget fængsel, og en bøde på godt euro, så husk at kalde op.

14 Jeg kom fint forbi Gap, og kort efter kunne jeg sætte kursen hjem mod Sisteron, jeg fløj dog lige en ½ times tid i området inden jeg mente, at nu havde mine fødder frosset nok, så efter ca. 4½ time stod jeg atter på jorden og ca. ½ time senere kom også Per og Hansen med AP, jo det havde været en fin dag. Efter vi havde pakket flyene sammen, blev dagens SMS afsendt til Anne, og minsandten om det ikke virkede igen, maden var klar da vi ankom til Le Petit Nice. På vejen hjem til maden lånte Per lige en telefon for at ringe hjem til konen og sige at han havde det godt, og samtidig benyttede han begejstret lejligheden til at berette om at han havde været i 4200 meter, eneste kommentar derhjemme fra, var det nu også nødvendigt Tirsdag d. 8. april Hva f var nu det for noget rod, når man kikkede ud af vinduet så var den flotte udsigt forsvundet der hang bare nogle lave skyer ja faktisk så var skybasen under terrasse-niveau.

15 Udsigten tirsdag morgen

16 Og sådan ser det normalt ud Nå men vi trøstede os med at det sikkert også var fint at få en hviledag, vi tog dog lige til briefing kl. 10:30 hvor vores ekspertvurdering af vejret blev bekræftet på både Fransk og tysk samt lidt Engelsk, så det så ud til at dagen skulle bruges til almen afslapning.

17 En måde at slappe af på.

18 Sådan kan det også gøres Nu er der jo forskellig opfattelse af hvordan ordet afslapning skal fortolkes, Christian mente at det var noget med at bevæge sig uhæmmet rundt i alperne til fods, uden nogen form for hjælpemidler såsom bil og andre moderne opfindelser. Anne var nogen mere moderat, hun mente at men jo kunne bevæge sig et stykke væk fra civilisationen i bil, for så derefter at forsøge at nå de 4-5 km tilbage i live uden brug af andet end sine fødder, dette sidste forslag mente Per og undertegnende var en glimrende ide, og vi tilbød straks at køre bilen. To timer senere blev Hr. og Fru. Hansen sat af på en øde grusvej 5 km fra Le Petit Nice, uden nogen form for overlevelses udstyr, og de stod nu alene tilbage kun deres instinkter og vilje til overlevelse kunne bringe dem hjem igen, ja og så selvfølgelig lige den lokale bus der kørte hver time. Per og undertegnede kørte så tilbage til huset hvor vi begyndte at forberede aftensmaden, vi var dog lidt i tvivl om hvor mange vi ville blive til aftensmaden, da vi jo ikke kunne vide hvornår de to bjergvandre ville returnere, eller om de i det heletaget ville komme hjem igen, vi kunne jo stadig ikke være helt sikre på det der

19 vildsvin vi fik at spise om torsdagen var det sidste i området, eller om resten af dets familie gik hvileløst rundt i området og angreb alt hvad der kom forbi. Efter en 2-3 timer ude i vildmarken returnerede vores to helte ved 19 tiden, fuldstændig udpinte og meget chokeroderede over deres oplevelser, efter vi havde fået noget mad og væske (ca. 2 liter rødvin) i de to opdagelsesrejsende, begyndte de at komme lidt til kræfter igen, og resten af aftenen gik med at genoprette væskebalancen hvilket lykkedes til fulde. Projekt genopretning af væskebalancen

20 Efter væskebalancen igen er i grønt område så er det tid til lidt klog snak Onsdag d. 9. april Hvad f er nu det, i dag er det også overskyet eller nærmere underskyet, (basen ligger under terrassen) så under morgenmaden bliver alternative planer drøftet.

21 Morgen kaffe Kl. 10:30 smutter vi dog lige en tur på pladsen for lige at høre hvad vejrudsigten for de nærmeste dage lyder på, men det får vi dog ikke meget ud af, det lader til at de lokale heller ikke er sikker på i hvilken retning det vil gå de næste par dage, så der er nok ikke andet at gøre end at se det på. Dagen bliver så brugt på at se lidt på byen, bl.a. bliver der iværksat en større eftersøgning efter nogle brugbare flyvekort, dette lykkedes dog ikke helt men der gik da nogle timer med det, om aftenen besøgte vi den lille restaurant i byen hvor vi boede, denne gang fik vi dog ikke vildsvin så det kunne tyde på at det eksemplar vi satte til livs om torsdagen var det sidste i området, vi havde jo helle ikke stødt på nogle i ugens løb. Torsdag. D. 10 april Nu går det da helt galt, hele området så langt vi kunne se var dækket af 10 cm. Sne.

22 Vi er klar til at køre til briefing, en smugle sne kan da ikke få os til at opgive håbet om flyvning Vi var noget spændte da vi indfandt os til briefingen, men her kunne man berette om opklaring og mistral med tilhørende bølger over middag.

23 Mistral og bølger, så skal der f.. ilt på dyret Vi var noget skeptiske men ved 15 tiden startede vi, og 5 min. senere koblede vi på siden af Gache, efter kort tid med 4-5 m/s så var vi over kanten, vi måtte så lige passe på ikke at flyve med vingen for tæt ind over kanten, da der faktisk sad en del folk og drak deres kaffe helt ude på afsatsen, og de skulle jo nødigt miste hovedet så de ville være nød til at hælde kaffen direkte ned i halsen.

24 Få timer senere er vi i luften på vej mod Gache

25 Gache Efter min. Var vi i top over Gache og kursen blev sat mod NW til Chabre km på den anden side af dalen som Sisteron ligger i, Chabre blev nået forholdsvis lavt nede på siden, men vi var jo ved at være gode til det her, så straks blev Janusen klistret ind på bjergsiden, og op det gik med 2-3 m/s dog kun til 2200 meter, og hvad skulle man så finde på, jo mod nord så det interessant ud så mod nord det gik, blot for at konstatere at det ikke levede helt op til forventningerne, så tilbage til Chabre i lav højde og på den igen, og jo det steg fortsat fint, så i 2200 meter blev kursen igen sat mod Nord dog blev en lidt anden flyvevej valgt denne gang, uden vi dog havde mere held denne gang, faktisk så var vi pludselig uden for glideafstand til noget vi havde tiltro til kunne give noget stig, og landingsmuligheder var der heller ikke for mange af. Jeg tog det dog helt roligt for jeg viste at der skulle være en flyveplads i området, jeg var dog ikke lige klar over hvor men det kunne jo ikke være noget problem, så Per blev sat til lige at finde den på GPSen, efter kort tid 2-3 min meddelte jeg Per at han faktisk godt måtte begynde at skynde sig lidt, da vi faktisk var ved at være noget lav, men Per sagde at han kunne ikke finde pladsen.

26 Sikke dog en amatør ham Per skal man da også gøre alt selv, hvor svært kan det være at finde en flyveplads i databasen når man har ICAO betegnelsen på den, og GPSen er udstyret med en komplet ICAO database. Kort tid efter måtte jeg dog ved selvsyn konstatere at pladsen sku ikke var i databasen, så jeg måtte jo modvilligt give Per ret, nu var vi faktisk i noget der lignede problemer, det eneste jeg mente der kunne give noget løft var nogle mindre knolde der stak meter op i luften 5 km borte, så der fløj vi hen, og jo der var sku løft, ikke imponerende men dog en lille meter, og med nogle små S-drej så arbejde vi os op over toppen hvorefter vi kunne nå tilbage på Chabre igen. Så fik vi lige rørt lidt rundt i æ tyndskie i dag (for lige at genbruge et Hansen udtryk fra sidste år) Dagen var nu ved at være slut, og kursen blev sat tilbage til Sisteron hvor vi landede ved 19 tiden, efter vi havde sat Janusen i hangar, og pakket Ventusen i vogn sendte vi lige en SMS til Anne, og 30 min. Senere sad vi ved aftensmaden i Le Petit Nice. fredag d. 11. april Overskyet om morgenen, og dagens vejr-briefing var heller ikke alt for optimistisk med hensyn til dagen efter, så vi besluttede os til at køre hjem en dag tidligere en oprindeligt planlagt, så vi kunne være hjemme lørdag eftermiddag i stedet for søndag aften, vi skulle jo op på arbejde mandag morgen.

27 Så er der pakket til hjemturen, uden mad og drikke dur helten ikke. Midt på eftermiddagen rullede vi ud fra pladsen med HB på krogen, 70L rødvin i bagagerummet, og små 1700 km motorvej foran os, turen hjem gik ligeså smertefrit som turen derned, og lørdag sidst på formiddagen rullede vi ind hjemme hos Hansen, lidt trætte med stadig ved godt mod, faktisk er vi alle rede ved at planlægge næste års tur, det er nemlig nødvendig at være rimeligt tidligt ude hvis alt skal klappe med leje af hus, reservering af fly, og planlæggelse af ferie, da det jo er mest praktisk hvis det hele foregår i samme periode. Henrik Bill

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

På Tur med HB Eller En beretning om hvor galt det kan gå når Hansen får kuller

På Tur med HB Eller En beretning om hvor galt det kan gå når Hansen får kuller I 2002 var jeg på en lille tur til Leszno i Polen, det blev til denne beretning til klubbens medlemsblad. På Tur med HB Eller En beretning om hvor galt det kan gå når Hansen får kuller Det hele startede

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

I år gik klubbens sommerlejre til Leszno i Polen. Det er andet år vi er dernede. Sidste gang var vist i 2010.

I år gik klubbens sommerlejre til Leszno i Polen. Det er andet år vi er dernede. Sidste gang var vist i 2010. Hej alle I år gik klubbens sommerlejre til Leszno i Polen. Det er andet år vi er dernede. Sidste gang var vist i 2010. I år var vi 5 piloter, som valgte at holde sommerlejre i Polen: Jan, Jens, Martin,

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Frankrigsfarerne 2001

Frankrigsfarerne 2001 I 2001 var vi 4 piloter der var en tur i Saint Auban i de syd Franske alper, i den forbindelse sendte vi hver dag en lille beretning hjem til klubbens hjemmeside De 4 piloter var: Erik Skov (Vejle Svæveflyveklub)

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Dag 1. Fredag d. 31. august

Dag 1. Fredag d. 31. august Dag 1. Fredag d. 31. august Så blev det endelig fredag, og afrejsedagen! Vi mødtes alle tre i Kastrup lufthavn, Mickel kom dog lidt for sent, da han opererede ud fra bor man tæt på, tager man først hjemmefra

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Dansk Cabby Club KR. HIMMELFARTSTRÆF TIL EGESKOV SLOT. 16 20. MAJ 2012.

Dansk Cabby Club KR. HIMMELFARTSTRÆF TIL EGESKOV SLOT. 16 20. MAJ 2012. KR. HIMMELFARTSTRÆF TIL EGESKOV SLOT. 16 20. MAJ 2012. Så er det tid til at opleve noget kulturelt. Vi skal besøge Egeskov slot fredag d. 18. maj. Vi skal bo på DCU Camping Åbyskov - http://www.camping-aabyskov.dk/

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Mörrum september 2014

Mörrum september 2014 Endelig kom turen til Mörrum. 4 mand var tilmeldt. Kylling (Jesper), Jesper, Gustav og undertegnede. Som altid kørte vi fra Hørsholm kl. 04.00. Forventningerne til turen var høje. Der blev fanget fisk

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere