Taiwan. 12. til 26. november Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Taiwan. 12. til 26. november 2014. Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)"

Transkript

1 Taiwan 12. til 26. ember 2014 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Swinhoe s Pheasant Taiwan er ikke så kendt som rejsemål blandt danske fuglefolk, men det lidt synd, for landet har en del at byde på. Der er således 25 endemiske fuglearter og hertil en hel del endemiske underarter, som måske på et tidspunkt bliver opgraderet. Desuden er der i træk og vintertiden nogle interessante sibiriske gæster. Landet er ikke meget større end Jylland og de 2/3 er optaget af stejle bjerge med mange toppe, som når mellem 3-og 4000 m. Det er de højeste bjerge i Asien udenfor Himalaya. Bjergene er skovklædte. Tidligere er meget skov hugget ned, men det har regeringen nu sat en stopper for, og der er oprettet en del nationalparker. Vi har indtryk af, at befolkningen generelt er stolte af deres natur. Der er gode faciliteter i parkerne, og der er rigtig mange besøgende.

2 Den sidste 1/3 af landet er lavlandet mod vest. Her bor befolkningen på 23 mill., og de bor tæt. Ind i mellem bebyggelserne dyrkes der ris og grøntsager. Vejnettet er godt med brede motorveje, der oftest er bygget på betonsøjler over landskabet. Dog kan det pga. de kinesiske skrifttegn godt være lidt vanskeligt at finde rundt. Flyveturen derud var med KLM og gik fra Billund via Amsterdam og direkte til Taipei i alt 14 timer. Vi havde arrangeret med en lokal birdguide Yenhui Hsu, at han de første 6 dage/5 nætter skulle køre os rundt og først og fremmest vise os de endemiske arter. For det betalte vi US$ 3360, som inkluderede alt, kørsel, guidning, overnatninger for 2 personer. Han var meget hjælpsom, havde fint styr på logistikken, og viste hvor vi kunne finde de endemiske fuglearter. Han kan kontaktes på: yenhui14@gmail.com Efter denne del lejede vi en bil og kørte selv rundt langs syd og østkysten. Dagsprogram: 12/11. Ankomst planmæssigt til Taipei kl 16. Taxa til hotel i centrum. 13/11 Besøg hos forretningsforbindelser. Sidst på eftermiddagen tur i Taipei botaniske have. Og de første 2 endemiske fugle blev set: Taiwan Barbet og Taiwan Blue Magpie. Endvidere Malayan Night Heron.

3 Malayan Night Heron Botanisk Have Collared Finchbill 14/11. Første dag med Yenhui. Vi startede i Yangmingshan Nationalpark, som er nogle skovklædte bakker i udkanten af Hovedstaden. Her så vi Taiwan Whistling Thrush, Taiwan Scimitar Babbler og en pæn flok Eyebrowed Thrush (Gråstrubet Drossel). Så gik det sydpå ad motorvejen mod Dasyueshan Forest, men undervejs gjorde vi holdt ved Hexing og med besvær fik vi set Blacknecklaced Scimitar Babbler. Ankomst sidst på eftermiddagen. 15/11 og 16/11. Begge dage blev brugt i Dasyueshan Forest, som stækker sig fra godt 200 ms højde og op til godt 2800 m. En asfaltvej fører op og ender nær toppen. I weekender er den temmelig trafikeret. Vi overnattede i en træhytte i 2400 m. Der var ingen opvarmning, så det var koldt og fugtigt, heldigvis var der et varmetæppe i sengen. En stor del af Taiwans endemiske fugle fik vi set her. Her skal nævnes Mikado Pheasant, Yellow Tit, Taiwan Sibia, Steere s Liocichia, Whitewhiskered og Rusty Laughingthrush, Flamecrest og Collared Bush Robin. Mikado Fasan

4 Dasyueshan nedre skråninger White-whiskered Laughingthrush 17/11. Formiddagen blev brugt i Dasyueshan og Taiwan Fulvetta, Whitetailed Robin og Taiwan Shortwing blev føjet til listen. Om eftermiddagen besøgte vi et stort blomstermarked, her var en lille flok Oriental Skylark. Overnatning ChingJing Farm. 18/11. I dag fulgte vi hovedvejen op til passet ved Hehuan Mountains i 3275 m. Her var blæsende og koldt (2 grader). Ved passet så vi en del Taiwan Rosefinch og undervejs op var der Hvidrygget Spætte. Hehuan Mountains Taiwan Rosefinch Herefter kørte vi ned ad bjerget igen, lidt mod syd og så op til Alishan og ankom kl. 15. Vi blev straks kørt til et skjul, hvor vores vært lagde korn ud til fasanerne og melorme til droslerne. Så sad vi stille i skjulet og ventede og efter nogen tid kom der 6 Swinhoe s Pheasant spankulerende. Om aftenen var vi på jagt efter ugler i landsbyen og fik set Collared Scops Owl. Overnatning Firefly Homestay dejligt sted!

5 White-tailed Robin og Taiwan Whistling-Thrush Alishan 19/11. Startede før solopgang i skjulet i håb om også at få set Taiwan Partridge desværre uden held. Efter en dejlig morgenmad kørte vi ned mod kysten. Et stop gav Vinous-throated Parrotbill. Endelig kom vi ud til kysten til Aogu Wetland et inddæmningsprojekt, som slog fejl og nu er blevet et fornemt fuglereservat. Her var masser af hejrer, ænder en del vadefugle. Stjernen her er Blackfaced Spoonbill. Verdensbestanden er på kun ca stk., og en stor del overvintre på Taiwan.

6 Blandt de mange fugle var også en del Rovterner og en enkelt Saunders s Gull. Det var den sidste dag med Yenhui, og han kørte os til Tainan og hjalp os med at leje en bil. Vi betalt ca kr. for en mellemklasse bil i 7 dage alt inkl. Overnatning Tainan. 20/11. Så gik det mod sydspidsen og Kenting National Park. Et stop blev gjort ved en mindre sø, her var bygget et fugleskjul, billedet viser et udsnit, teleskoper er til fri afbenyttelse. Ide og tegning gives frit til Naturstyrelsen og Fugleværnsfonden. I søen rastede 7 troldænder, 1 gråand og 50 Eastern spot-billed Duck samt 7 blishøns. Nogle mindre vandhuller/rismarker i nærheden var væsentlig bedre. Her fandt vi nogle forskellige vadefugle, Chinese egret og ikke mindst en Oriental Stork, en stærkt truet art med under 2000 individer tilbage. Overnatning på pensionat, fra badekaret flot udsigt over Stillehavet. 21/11. Tidlig morgen tog vi ud til sydspidsen. En del skråper, der var for langt ude til bestemmelse blev set. På vej tilbage mødte vi 32 busser med kinesiske turister, godt vi var der tidligt! Derefter en længere travetur i det kuperede terræn i parken, der var dog skuffende få fugle. Området er ellers kendt som træksted med op til rovfugle på en dag. Over middag kørsel langs den flotte østkyst til Taitung.

7 Parti fra østkysten Blådrossel hun 22/11. Denne dag var planlagt til en flyvetur til den mindre ø Lanyu. Billetten var for længst bestilt og vejret så lovende ud. Desværre blæste det for meget over på øen, så flyvningen blev aflyst. Det var meget ærgerligt, idet øen har nogle 5-7 fuglearter, som man ikke kan se på hovedøen. Eftermiddagen brugte vi så på at køre nordpå til Taroko National Park. Taroko kløften

8 23/11. Vi fik så lidt mere tid her, og vi brugte hele dagen på langsomt at køre fra kysten op gennem den meget snævre og flotte dal og helt op til passet i 3275 m. og tilbage igen. På denne tur fandt vi bl.a. Little Forktail, Dusky Thrush (brundrossel) og alpejernspurv. Daurian Redstart hun, og Plumbeous Redstart han.

9 24/11. Startede ved solopgang på en spændende sti i Taroko Kløften og fik set Varied Tit. Det er vigtigt at starte tidligt før horden af kinesiske turister invadere stedet. Herefter kørte vi langs den stejle østkyst op til Yilan. Her gik vi en tur ved flodmundingen, som er udlagt som reservat. Der var en del vadefugle bl.a. 60 Mongolske Præstekraver og en Far Eastern Curlew. Flodmundingen ved Yiland, Turtle Island i baggrunden Langhalet Tornskade og Taiwan Scimitar-Babbler Overnatning 2 nætter på et hot spring Hotel i Yilan.

10 25/11. Vi havde læst, at der skulle være en interessant botanisk have i bakkerne ved Yilan, men da vi endelig fandt den, viste det sig, at vi skulle have bestilt tid 14 dage i forvejen. Vi kørte så i stedet for ud til det nordøstlige hjørne af Taiwan ved Cape Bitou i håb om, at vi kunne se nogle havfugle. Det var der dog ingen af, men i den tætte bevoksning rastede en del drosler. Med nogen besvær fik vi bestemt Eyebrown, Pale og Blackheaded da Lilly pludselig fik et kort glimt af en lidt mindre brunlig fugl med en markant rød hagesmæk. Stor var ophidselsen inden vi begge fik set Rubinnattergalen rimeligt. Cape Bitou 26/11. Sidste dag. En mindre morgentur gav 4 Olive-backed Pipit (Taigapibere) på en golfbane foran hotellet. Så kørte vi ud til Cape Bitou igen, for at se om vi også kunne få et foto af rubinen. Det lykkedes. Så manglede vi bare at aflever bilen, hvilket skulle gøres midt i en større by nær lufthavnen. Men vi fandt da stedet. Alt i alt er Taiwan et udmærket og noget anderledes rejsemål. De kulinariske oplevelser var dog ikke så store. Heldigvis var der mange 7-eleven butikker, hvor vi kunne få yoghurt, sandwich og en udmærket kaffe. Men i forhold til den ret store befolkning på et ret lille areal, er der forholdsvis meget natur.

11

12 e = endemisk, i = indført Art Greylag Goose - Grågås 5 Eurasian Wigeon - Pibeand 500 Mallard - Gråand Eastern Spot-billed Duck 58 2 Noerthern Shoveler - Skeand Noerthern Pintail - Spidsand Green-winged Teal - Krikand Common Pocard - Taffeland 1 Tufed Duck - Troldand 7 Chinese Bamboo Partridge hørt Swinhoe s Pheasant 6 1 e Mikado Pheasant 4 4 e Little Grebe - Lille Lappedykker Oriental Stork 1 1 Great Comorant - Skarv Yellow Bittern 1 Grey Heron - Fiskehejre Great Heron - Sølvhejre Intermediate Egret 1 Chinese Egret 2 Little Egret - Silkehejre Pacific Reef-Heron 5 Cattle Egret - Kohejre Chinese Pond-Heron 1 Striated Heron 1 2 Black-crowned Night-Heron-Nathejre Malayan Night-Heron 3 2 Sacred Ibis i Black-faced Spoonbill 140 Osprey - Fiskeørn Black-shouldered Kite - Blå Glente 2 1 Oriental Honey-buzzard 2 Crested Serpent-Eagle Black Eagle 1 1 Grey-faced Buzzard 1 2 Eastern Marsh-Harrier 2 Besra Black Kite - Sort Glente Eurasian Moorhen - Rørhøne Eurasian Coot - Blishøne Kom

13 Black-winged Stilt - Stylteløber 50 Pied Avocet - Klyde 30 Black-bellied Plover - Strandhjejle 7 Pacific Golden Plover - Sib. Hjejle 3 Lesser Sand-Plover - Mong. Præstekr Kentish Plover - Hvidbr. Præstekr Little Ringed Plover - Lille Præstekr Common Sandpiber - Mudderklire Green Sandpiber - Svaleklire 1 Common Greenshank - Hvidklire Marsh Sandpiber - Damklire 30 1 Wood Sandpiber - Tinksmed 40 Common Redshank - Rødben 10 1 Whimbrel - Lille Regnspove 1 Far Eastern Curlew 1 Bar-tailed Godwit - Lille Kobbersn. 1 Great Knot 1 Long-toed Stint 2 1 Red-necked Stint - Rødhalset Ryle 10 1 Sanderling - Sandløber 2 Dunlin - Alm. Ryle Common Snipe - Dobbeltbekkasin 4 4 Saunders s Gull 1 1 Black-headed Gull - Hættemåge Caspian Tern - Rovterne 40 Ashy Wood-Pigeon 20 hørt Oriental Turtle Dove - Østlig Turteldue Red Collared-Dove Spotted Dove Mountain Scops-Owl hørt Collared Scops-Owl 1 Collared Owlet hørt Savanna Nightjar 1 Silver-backed Needletail 5 Pacific Swift - Orientsejler 1 House Swift Common Kingfisher - Isfugl Taiwan Barbet e Gray-capped Woodpecker 2 2 White-backed Woodpecker 1 1 Eurasian Kestrel - Tårnfalk 1 1 Grey-chinned Minivet Brown Shrike - Brun Tornskade

14 Long-tailed Shrike - Langhalet Tornsk White-bellied Erpornis 3 3 Black Drongo Bronzed Drongo Black-naped Monarch Eurasian Jay - Skovskade 2 Taiwan Blue-Magpie e Grey Treepie Eurasian Magpie - Husskade 1 Eurasian Nutcracker - Nøddekrige 5 2 Large-billed Crow Oriental Skylark 7 Grey-throated Martin 5 Bank Swallow - Digesvale 1 Barn Swallow - Landsvale 2 1 Pacific Swallow Striated Swallow Asian House-Martin Vared Tit 3 Coal Tit - Sortmejse 2 2 Green-backed Tit Yellow Tit 2 3 e Black-throated Tit Eurasian Nuthatch - Spætmejse 1 Brown Dipper 2 Collared Finchbill Stryan s Bulbul e Light-vented Bulbul Black Bulbul Flamecrest e Taiwan Cupwing e Rufous-faced Warbler Manchurian Bush-Warbler 1 1 Yellowish-bellied Bush-Warbler Dusky Warbler - Brun Løvsanger 1 Yellow-browed Warbler - Hvidbrynet løvs. 2 2 Artic Warbler - Nordsanger 1 hørt hørt Plain Prinia 4 1 Taiwan Fulvetta e Vinous-throated Parrotbill 2 Taiwan Yuhina e Japanese White-eye

15 Rufous-capped Babbler Taiwan Scimitar-Babbler e Black-necklaced Scimitar-Babbler 1 e Dusky Fulvetta 7 5 Morrison s Fulvetta e Taiwan Hwamei 2 e Rusty Laughingthrush 4 e White-whiskered Laughingthrush e White-eared Sibia e Steere s Liocichia e Taiwan Barwing e Oriental Magpie-Robin 1 i White-rumped Shama 1 i Vivid Niltava 4 1 White-browed Shortwing 1 hørt Taiwan Whistling-Thrush e Little Forktail 1 Sibirian Rubythroat - Rubinnattergal 3 1 White-tailed Robin White-browed Bush-Robin 2 1 Collared Bush-Robin e Plumbeous Redstart Daurian Redstart Blue Rock-Thrush Eyebrowed Thrush - Gråstrubet Drossel Pale Thrush 2 2 Brown-headed Thrush 2 1 Dusky Thrush - Brundrossel 1 Javan Myna i Common Myna i Fire-breasted Flowerpecker Alpine Accentor - Alpejernspurv 2 Eastern Yellow Wagtail 1 1 Grey Wagtail - Bjergvipstjert White Wagtail - Hvid Vipstjert Olive-backed Pipit - Taigapiber 4 Black-faced Bunting 1 Taiwan Rosefinch 10 7 e Eurasian Tree Sparrow - Skovspurv White-rumped Munia 9 Scaly-breasted Munia

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

Goa Indien 25/2 10/3 2005

Goa Indien 25/2 10/3 2005 Goa Indien 25/2 10/3 2005 Af Niels Bomholt Charterbranchen har opdaget Goa og det samme har fuglefolket. Og det forstår man efter at have været der. Det er nemt at komme dertil, og det er nemt at få arrangeret

Læs mere

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT Goa - India 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen BRAHMINY KITE, ADULT DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord: Fra den 4. 19. december 2006 afholdt DOF-Travel sin

Læs mere

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Goa - India 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen COMMON KINGFISHER, PHOTO: THOMAS W. JOHANSEN DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark ITINERARY Tirsdag 2/1 Afrejse fra Kastrup

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Kina. 4. 26. Maj 2007

Kina. 4. 26. Maj 2007 Kina 4. 26. Maj 2007 Deltagere: Alex Bühring (dagsnoter + morfar + morgenmand) Alex Sand Frich (fotos + fugleliste + falkeøje) Peter Lafrenz (teknisk arrangør + dagbog + rapport) Speciel guest-star: Jesper

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Nepal 2/3 til 13/3 2018 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Himalaya Grib Indledning Nepal med dets høje bjerge havde længe stået på ønskelisten. Ved at gennemlæse tur rapporter og på anbefaling

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea Fugleliste Rumænien Dato: 28. maj 4. juni 2016 Guide: Jan Hjort Dag 1. København Bukarest - Tulcea Dag 2. Donau Deltaet (Tulcea - Crisan) Dag 3. Donau Delteat (Crisan Caroaman - Crisan) Dag 4. Donau Deltaet

Læs mere

UNGARN Oktober 2017

UNGARN Oktober 2017 UNGARN 20.-27. Oktober 2017 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Endnu en vellykket efterårstur til Ungarn hvor DOFTravel besøgte 3 af de bedste natur- og fugleområder.

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou Goa Indien 4 17. januar 2018 Vernal Hanging Parrot (Lericulus vernalis) (Foto: Leon Berthou) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den 4. 17. januar 2018 afholdt

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN.april til.maj 0 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den.april til den.maj 0 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Seychellerne 2/10 til 14/10, 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Turen var godt tilrettelagt af Jesper Hannibal Rejser i samarbejde med det lokale selskab Mason Travel. Vi fløj med Air

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Fugleliste Rumænien Dato: 25. maj 1. juni 2016 Guide: John Frikke Dag 1. Bukarest Tulcea Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Dag 3. Somova Stenbrud Parches Somova

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Goa Indien 4. 17. december 2014

Goa Indien 4. 17. december 2014 Goa Indien 4. 17. december 2014 Yellow-browed Bulbul. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord DOFtravel-udvalget besluttede på et sent tidspunkt, at der også skulle

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

GOA Indien Den december 2001.

GOA Indien Den december 2001. GOA Indien Den 6. 20. december 2001. NETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Københavnsafdelingen Leon Berthou og John Speich Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 2 TURPROGRAM...

Læs mere

UNGARN september 2015

UNGARN september 2015 UNGARN 6. 13. september 2015 Foto s (Gerard Gorman) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 6. til den 13. september afholdt DOFTravel den 1. sensommertur

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann Thailand Januar Februar 2012 White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 5 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var

Læs mere

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin Thailand November-december 2007 Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 16 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var 14 deltagere

Læs mere

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014

Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014 Tur til Sdr. Jylland lørdag d. 10. maj 2014 Skrevet af Inger F. Jensen. Publiceret 12. maj 2014 Ingen havde den fjerneste anelse om, at inden dagen var omme, ville begge turledere have fået pulsen op i

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Indien november Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh

Indien november Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh Indien 17 30 november 2019 Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh Med Fågelguidning AB til det fantastiske fugleland Indien. I to uger skal vi besøge det nordlige Indien med den frugtbare

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R.

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. 31. januar Silkehale Klik på billede for stor størrelse. 30. januar Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. Sangsvane Klik på billede for stor størrelse.

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Goa Indien januar 2019

Goa Indien januar 2019 Goa Indien 17. 30. januar 2019 Blue-capped Rock Thrush / Foto: Søren DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Søren Sørensen 1 Goa 17. - 30.1 2019 Carambolin Paddyfields 19.1 Foto: Søren

Læs mere

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1)

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) af Hans Meltofte DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Deltagere på DOF Travel-turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014

Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014 Rastefugle trækfugle på Tipperne og i Ringkøbing Fjord, 2014 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 23. januar 2015 Ole Amstrup, Mogens Bak & Karsten Laursen Institut for Bioscience

Læs mere

KROATIEN 21.april til 28.april 2017

KROATIEN 21.april til 28.april 2017 KROATIEN 21.april til 28.april 2017 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 21.april til den 28.april 2017 afholdt DOFTravel den anden

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dato: 30. april 8. maj 2016 Guide John Frikke Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dag 2. _Kazbegi + Kazbegi Gudauri-passet og retur Dag 3. _Kazbegi + Snodalen + Gveleti-slugten Dag 4. _Kazbegi Tbilisi

Læs mere

Smør- og Fedtmosen. Frank Desting Herlev år 2017

Smør- og Fedtmosen. Frank Desting Herlev år 2017 Herunder beskrivelser af specielt fuglelivet i Herlev lokalområde's fugle- og naturområder, nemlig Smør- og Fedtmosen, Sømosen og Kagsmosen, som alle delvis hører ind under Herlev Kommune. Med link til

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20. Artsliste Catalonien Dato: 30. maj 5. juni 2015 Guide: Erik Mølgaard Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.30 Dag 2. Ankomst til Ebro delta 02.30. Ebro deltaet 10.00-18.00 Dag 3. Els Port 09.00-15.00,

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Rapport fra DOF-turen til Sydvestkina og Tibet 31. marts - 24. april 2007

Rapport fra DOF-turen til Sydvestkina og Tibet 31. marts - 24. april 2007 Rapport fra DOF-turen til Sydvestkina og Tibet 31. marts - 24. april 2007 af Hans Meltofte (dagbog) og Jesper Hornskov (fugleliste) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 2007 Resumé af DOF-turen til Sydvestkina

Læs mere

Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014

Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014 Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014 Lokalitet: Selsø Sø Kommune: Frederikssund Besøgsdatoer: 14.05.2014 og 9.06.2014 Observatører: Erik Mandrup Jacobsen,

Læs mere

Goa Indien januar 2017

Goa Indien januar 2017 Goa Indien 5. 18. januar 2017 Spotted Owlet (Hans Peter) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 5. 18. januar 2017 afholdt DOF Travel atter stortur til den

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN 28.il til 5. 2014 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 28.il til den 5. 2014 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde)

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Artsnavn (dansk) Sommerhalvåret (ynglesæsson)* Vinterhalvåret* Føde/Trofiske niveau** Knopsvane Pf/vand-sumpplanter/rodstængler/alger/vinterafgrøder/raps

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004 NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004 for Storstrøms amt, Natur- og Plankontoret. Niels Peter Andreasen r~- 1. Tilsyn og optællinger: Nyord enge er besøgt regelmæssigt fra januar til oktober med hovedvægten

Læs mere

Deltagere Karin og Aage K. Mikkelsen.

Deltagere Karin og Aage K. Mikkelsen. Vietnam 14/1 10/2-06. Nam Bai Cat Tien Nationalpark, Da Lat Ta Nung Valley Lang Bian, Tam Dao National Park, Cat Ba Island og Cuc Phoung National Park. Deltagere Karin og Aage K. Mikkelsen. Et skilt med

Læs mere

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i,

Læs mere

Rastefugle på Tipperne 2013

Rastefugle på Tipperne 2013 Rastefugle på Tipperne 2013 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 4. marts 2014 Ole Amstrup, Mogens Bak & Karsten Laursen Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen Antal sider:

Læs mere

Skåne turen 31 marts til 2. april 2017.

Skåne turen 31 marts til 2. april 2017. Skåne turen 31 marts til 2. april 2017. Traner ved Pulken, 7500 traner blev der talt aftenen forinden Tekst: Birgit Winther Foto: Leif Bisschop-Larsen Solen skinnede varmt, og vinden holdt sig væk, da

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz

DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz DOF Storstrøms tur til Nationalpark Müritz 10. - 13.6 2019 Nationalpark Müritz ligger i den sydlige del af delstaten Mecklenburg-Vorpommern ca. 125 km. syd for Rostock. Nationalparken er en mosaik af søer,

Læs mere

Rastende trækfugle på Tipperne 2012

Rastende trækfugle på Tipperne 2012 Rastende trækfugle på Tipperne 2012 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 11. april 2013 Ole Amstrup 1 Mogens Bak 1 Karsten Laursen 2 1 Amphi Consults 2 Institut for Bioscience Rekvirent:

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Turrapport Sønderjylland August 2010

Turrapport Sønderjylland August 2010 Turrapport Sønderjylland August 2010 Rudbøl Sø (foto: Frank Desting) Vands og Vadere 6.-8. august 2010 Denne måske lettere underlige overskrift dækker over et Feltudprojekt/-træf, hvor vi satser på at

Læs mere

ERIK & MARIANNE MØLGAARD

ERIK & MARIANNE MØLGAARD Bhutan & Indien 13. april 5. maj 2010 ERIK & MARIANNE MØLGAARD DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord Fra den 13. april 5. maj 2010 afholdt DOF Travel tur til Indien og Bhutan.

Læs mere

Nordjylland Juli 2012

Nordjylland Juli 2012 Nordjylland Juli 2012 Bygholm Vejle 16-7-2012 Turrapport fra en Nordjyllandstur fra søndag den 15. juli til tirsdag den 17. juli 2012. Deltagere Leif Frederiksen (LFR). Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank

Læs mere

Rastende vandfugle i Margrethe Kog og på forlandet vest for Tøndermarsken, 1984-2007

Rastende vandfugle i Margrethe Kog og på forlandet vest for Tøndermarsken, 1984-2007 Danmarks Miljøundersøgelser Aarhus Universitet Faglig rapport fra DMU nr. 702, 2009 Rastende vandfugle i Margrethe Kog og på forlandet vest for Tøndermarsken, 1984-2007 [Tom side] Danmarks Miljøundersøgelser

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen. DAGS PROGRAM 1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.. 2. dag Tidligst næste morgen kører vi langsom sydpå gennem tør savanne med mange stop

Læs mere

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i 2017 Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen I 2017 blev der planlagt og gennemført hele 3 atlaslejre fra centralt hold. Formålet med lejrene

Læs mere

Dansk Land og Strandjagt

Dansk Land og Strandjagt Forslag til ændring af jagttider udarbejdet under hensyntagen til bæredygtighed og balance i den danske fauna I nedenstående skema vises de aktuelle jagttider, iht. Naturstyrelsen, i venstre kolonne. Ændringer

Læs mere

Goa Indien december 2011

Goa Indien december 2011 Goa Indien 7. 21. december 2011 Lotens Sunbird. Foto: Ebbe. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 7. 21. december 2011 afholdt DOF Travel sin sjette stortur

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMU Afdeling for Kystzoneøkologi M I L J Ø M I N I S T E R I E T

Nyhedsbrev fra DMU Afdeling for Kystzoneøkologi M I L J Ø M I N I S T E R I E T Nyhedsbrev fra DMU Afdeling for Kystzoneøkologi M I L J Ø M I N I S T E R I E T 2 Overvågning af fugle på Vejlerne 2001 Henrik Haaning Nielsen & Palle Rasmussen Vejlerne ligger nord for Limfjorden i Thy.

Læs mere

SPA 3 Madum Sø Isfugl Y F3 Sortspætte Y F3

SPA 3 Madum Sø Isfugl Y F3 Sortspætte Y F3 SPA 1 Ulvedybet og Nibe Bredning Skestork Y F1 Blå kærhøg Tn F2 Hedehøg Y F1 Fiskeørn Tn F2 Hjejle T F2, F4 Splitterne Y F3 Dværgterne Y F3 Pibeand T F4 Krikand T F4 Hvinand T F4 Toppet skallesluger T

Læs mere

Tirsdag d. 16. januar: Gråkragetur til Skanderborg Søerne

Tirsdag d. 16. januar: Gråkragetur til Skanderborg Søerne Tirsdag d. 16. januar: Gråkragetur til Skanderborg Søerne 16 deltagere var kl. 10.00 mødt frem på arealet bag Skanderborg Festivalklub, hvorfra vi kunne betragte en flok Stillits i træerne oppe ved vejen

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN 6-14. marts 2012 Gitte og Allan Kruse, Marta Grun og Henning Skjelborg. DOF Køge. Tekst: Henning Skjelborg. Foto: Allan Kruse Cote Donâna står højt på ønskelisten hos de

Læs mere

Det bedste af Kenya og Tanzania

Det bedste af Kenya og Tanzania Det bedste af Kenya og Tanzania Lake Nakuru - Lake Naivasha - Masai Mara - Serengeti - Ngorongoro Den klassiske rundrejse, der forbinder verdens to bedste safarilande på den helt logiske måde: I campingtelte,

Læs mere

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram Lørdag den 21. maj Afrejse om formiddagen fra Københavns Lufthavn, Kastrup til Warszawa. I lejede minibusser kører vi de 3 timer til Biebrza sumpene

Læs mere

Goa Indien 28. november 13. december 2013

Goa Indien 28. november 13. december 2013 Goa Indien 28. november 13. december 2013 Intermediate Egret, Whistling Ducks og Purple Swamphen ved Carambolin Lake. Foto: Brian DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord Dette

Læs mere

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011 DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening Indledning DOF Travel afholdt i perioden 05. 20. februar 2011 en tur til

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

Polen 2009 En stortur med DOF-København

Polen 2009 En stortur med DOF-København Polen 2009 En stortur med DOF-København Af Leon Berthou Forord Fra den 23. april til den 3 maj 2009 afholdt DOF Travel forårstur til det nordøstlige Polen. Først besøgte vi Bialowieza skovene og den store

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere