FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen"

Transkript

1 FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV Foto: Didde Jacobsen

2 KOMMUNE BETYDER FÆLLESSKAB! Herlevs fremtid er også dit valg. Enhedslisten vil arbejde for åbenhed og borgerinddragelse. Vores politik tager udgangspunkt i fællesskabet som samfundets bærende kraft. Fællesskabet er forudsætningen for det enkelte menneskes mulighed for fri udfoldelse og tryghed. Vi tager gerne ansvar og søger indflydelse, dog ikke for enhver pris. Vi stemmer for forbedringer og mod forringelser. Enhedslisten arbejder for et samfund hvor alle borgere har samme rettigheder og pligter og behandles med respekt og værdighed. Et samfund hvor alle har lige muligheder, og hvor der er plads til alle uanset køn, alder, seksuel orientering, tro, etnisk oprindelse og eventuelle handicap. Kommunernes økonomi er underlagt en stram statslig styring der sætter snævre rammer for de kommunale drifts- og anlægsudgifter. Denne stramme styring accepteres desværre af kommunerne der gennem Kommunernes Landsforening år efter år indgår aftaler om rammer for de kommunale budgetter der tvinger de enkelte kommuner til nedskæringer. Det har de seneste år ført til forringelser af velfærden og kostet arbejdspladser. Enhedslisten ønsker en solidarisk, demokratisk og grøn udvikling hvor alle har mulighed for aktivt at deltage i samfundet, og hvor vi opretholder og forbedrer den fælles velfærd. Hjælp os med at opnå en stærk repræsentation ved valget til kommunalbestyrelsen den 21. november 2017.

3 DET VIL ENHEDSLISTEN: Foto: Mark Knudsen/Monsun Når nye projekter besluttes, skal den kommunale forvaltning inddrage borgerne allerede i idefasen. Vi går ind for borgermøder som ikke er rene orienteringsmøder. Vi vil have et stop for privatisering og udlicitering. Lavere normeringer, privatisering og udlicitering har forringet vilkårene for borgerne og lagt stort pres på personale i Herlev Kommune. Vi vil have kommunalbestyrelsen til at udvikle og formulere en politik for inddragelse og samskabelse samt en værktøjskasse for borgerinddragelse. De ansatte skal have friheden til at tilrettelægge eget arbejde tilbage, og de skal fritages for unødigt bureaukrati som begrænser kontakten til borgerne.

4 Foto: Mark Knudsen/Monsun DET VIL ENHEDSLISTEN: Lige adgang til pleje, omsorg og rehabilitering for alle borgere, ikke kun til dem der har råd til det. Etablering af sundhedshuse med tilbud som omfatter godkendte alternative behandlingsformer og støttende foranstaltninger som f.eks. akupunktur, zoneterapi, mindfulness, sanserum, musikterapi m.m. Borgere med psykiske lidelser skal tilbydes den støtte der passer til dem, og de skal have mulighed for at søge hjælp hele døgnet. Uafvendeligt døende borgere skal have mulighed for professionel pleje og omsorg i eget hjem eller på et palliativt tilbud hvis de ønsker det.

5 Gennemsnitlig indlæggelsestid på sygehusene er faldet til 3,4 dage. Det betyder at pårørende og professionelle i Herlev får en større plejeopgave. Kommunen skal støtte dem i at løfte denne opgave. Vi vil etablere flere aflastnings- og rehabiliteringstilbud og støtte til pårørende. Foto: Nazim Benli Marianne Dithmer, underviser og sygeplejerske Spidskandidat for Enhedslisten Herlev STYRK HERLEVS SUNDHED Alle skal have adgang til god, gratis og veldokumenteret behandling inklusiv tandpleje og psykologhjælp og adgang til nødvendig omsorg og pleje, når de bliver syge. For Enhedslisten handler sundhed ikke kun om behandling men også om at forebygge sygdom. Det kræver fokus på sociale faktorer. Det er de socialt dårligst stillede der fører i statistikkerne når det gælder dårligt helbred og usikker økonomi. En stresset hverdag samt manglende indflydelse, kan føre til høj sygelighed og for tidlig død. Hospitalerne bliver i stigende grad specialiserede, og borgere sendes hjem inden de er kommet sig helt. Kommunen har med de nye omlægninger ansvaret for at tilbyde borgerne nødvendig pleje og rehabilitering efter indlæggelser og sygdomsforløb. Det stiller store krav til det kommunale sundhedsvæsen som vi må være opmærksomme på at styrke. En anden stor gruppe mennesker der har brug for støtte, er de pårørende. Herlev skal arbejde på at etablere støtte til denne gruppe så de kan hjælpes gennem den sorg og krise der kan opstå hvis ens kære bliver syge.

6 RETTEN TIL ET GODT BØRNELIV Barndommen er ikke bare forberedelse til arbejdsmarkedet. Den har værdi i sig selv, og sikrer vi børnene gode opvækstvilkår, bidrager vi samtidig til at danne et vigtigt fundament for deres videre liv. Derfor skal vi have daginstitutioner, dagplejere og folkeskoler af høj kvalitet. Ikke alle børn har gode opvækstvilkår. Herlev Kommune skal sikre de nødvendige ressourcer til at gøre en særlig indsats for udsatte børn og unge uanset om problemerne skyldes fattigdom, omsorgssvigt, handicap, kriminalitet, fysisk eller psykisk sygdom eller misbrugsproblemer hos forældrene. Siden folkeskolereformen har flere og flere forældre i andre kommuner fravalgt den almindelige folkeskole til fordel for privatskoler. I Herlev viser denne tendens sig også med fare for at skabe et a- og et b-hold af unge mennesker. Vi skal give folkeskolerne de nødvendige midler til at etablere den gode tidssvarende skole af høj kvalitet hvor kommende generationer uddannes til at tage vare på sig selv, hinanden, lokalsamfundet, Danmark og verden. Og til at turde kaste sig ud i livet. Enhedslisten vil give børn ret til at være børn med alt hvad dette indebærer af leg, venskaber og mangfoldighed af liv. Foto: Nazim Benli Det er nødvendigt at give folkeskolerne de nødvendige midler til at etablere den gode tidssvarende skole af høj kvalitet. Vi skal lytte til forældre og personale når politiske rammer udarbejdes. Ibrahim Benli, projektleder Kandidat for Enhedslisten Herlev

7 Foto: Ibrahim Benli DET VIL ENHEDSLISTEN: Der skal afsættes ressourcer til at forbedre normeringerne for at undgå udhuling af kvaliteten i institutioner og skoler. SSP-medarbejderne skal være tilgængelige for børn og unge alle dage i ugen. Et samarbejde om tidssvarende aktiviteter for unge i samarbejde med de unge selv, evt. gennem ungdomsrådet. Gode normeringer i daginstitutioner og dagpleje med kvalificeret pædagogisk personale også i ydertimerne. Høj kvalitet i det pædagogiske arbejde, bl.a. gennem løbende efter- og videreuddannelse af alle ansatte og tilbud til alle ikke uddannede medarbejdere om en pædagogisk uddannelse. Sikker cykelvej til alle skoler i Herlev.

8 Foto: istock DET VIL ENHEDSLISTEN: Enhedslisten har som mål at alle skal have mulighed for at kunne klare sig uden egen bil. Vi prioriterer derfor udbygning af den kollektive trafik og bedre forhold for cyklister. Vi vil stille krav om miljørigtige løsninger ved nybyggeri og renovering af eksisterende byggeri, både offentligt og privat byggeri. Kommunens indkøb skal basere sig på miljø- og klimavenlige produkter, og kommunens institutioner skal være miljøcertificerede. Vi vil øge andelen af elbiler i kommunens bilpark og stille krav om eldrevne busser i den kollektive trafik.

9 Det skal være slut med tæt og højt byggeri på hver en ledig plet. Herlev skal fortsat være en by med luft mellem husene og masser af frirum. Herlev skal være en bæredygtig kommune og gå forrest når der bygges og købes ind. Foto: Nazim Benli Willi Bjerregaard, pensionist Kandidat for Enhedslisten Herlev VI GÅR FORREST FOR ET BÆREDYGTIGT HERLEV Enhedslisten vil arbejde for en bæredygtig udvikling. Vi skal tage ansvar for jorden og dens ressourcer af hensyn til kommende generationer. Herlev skal være en grøn by med gode betingelser for for natur og biodiversitet, og vi ønsker derfor en sund, kemikaliefri kommune. Vi vil begrænse brugen af sprøjtemidler, også i lokale haver. Vores miljø er et fælles ansvar. Der skal arbejdes med miljøspørgsmål i skolerne. Vores børn skal rustes til at håndtere nutidens og fremtidens udfordringer på miljø- og klimaområdet. Herlev har gennem årene udviklet sig til en by med luft mellem boligblokke og med etagebyggeri af moderat højde. Det bybillede er udfordret af de senere års tætte byggeri og mange tilladelser til at bygge højt. Den udvikling skal vendes. Enhedslisten vil arbejde for at kommunen i lokalplanlægningen inddrager borgerne tidligt i processen, og for at den fremtidige byudvikling foregår i samarbejde med parter, der arbejder med bæredygtige og fremtidsrettede løsninger i byggeriet.

10 PLADS TIL ALLE PÅ ARBEJDSMARKEDET I Enhedslisten kæmper vi for et rummeligt arbejdsmarked med plads til alle. Alle der kan har ret til at blive en del af et arbejdspladsfællesskab. Der er brug for at ledige tilbydes et meningsfuldt virksomhedsrettet forløb, der kan bringe dem tættere på arbejdsfællesskaber ved at tage højde for eventuelle fysiske, psykiske og sociale problemstillinger. Der er brug for et lokalt erhvervsliv der har den rette indstilling til at rumme folk med forskellige udfordringer. Som i resten af landet er ledige og sygemeldte borgere i Herlev i dag underlagt fattigdomsydelser. Med såkaldte udbudsreformer udsættes ledige og sygemeldte for et liv på grænsen af fattigdom. At gøre ledige fattigere bringer dem ikke tættere på arbejdsmarkedet, tværtimod. Der bruges alt for mange kræfter og ressourcer på at kontrollere og aktivere borgere som ikke er i beskæftigelse. Enhedslisten vil gå en anden vej hvor vi udviser ledige tillid, og hvor fokus ligger på at skabe jobs. Vi mener at Herlev Kommune og kommunale institutioner skal tage socialt ansvar ved dels at tilbyde reel opkvalificering, dels at medvirke til at etablere socioøkonomiske virksomheder. Herlev Kommune skal gå forrest i kampen for at sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold. Kommunen skal indføre klausuler der forhindrer social dumping.

11 REGION HOVEDSTADEN Vi har fokus på forebyggelse og lighed i sundhed. Vi ønsker, at patienter og personale reelt bliver inddraget i beslutningerne. Vi prioriterer mere kollektiv trafik og bedre forhold for cykler. Marianne Frederik, spidskandidat til Hovedstadens Regionsråd for Enhedslisten RØD OG GRØN REGION Lighed i sundhed. Mennesker er ikke ens. Derfor skal de behandles forskelligt. Tid og tillid. Medarbejderne på vores hospitaler skal have tid til at bruge deres faglighed og give patienterne den omsorg, pleje og behandling, de har brug for. Færre skal blive syge. Kommuner og hospitaler skal arbejde sammen om at forebygge sygdom. Flere sundhedshuse. Patienter har brug for akut hjælp, undersøgelser og behandling tæt på, hvor de bor. Ingen skal falde mellem to stole. Patienter og pårørende skal opleve, at behandlingen hænger sammen hele vejen fra egen læge til hospital og til kommune eller hjem. Slut med tvang. Vi skal have en psykiatri der lytter til brugerne og møder dem med åben samtale i stedet for tvang og unødvendig medicin. Ikke flere motorveje. Vi arbejder for flere, hurtigere, bedre og billigere tog, letbaner og busser. Og plads til cykler, som må køres gratis med. Ikke flere krav uden flere penge. Vi siger stop for effektiviseringer og stram styring. Vi siger nej til fyringer, privatisering og brugerbetaling. Vi har fem medlemmer i Hovedstadens regionsråd. Med flere kan vi gøre mere. sæt ved Ø 21. november 2017 Læs mere om vores visioner og vores politik på hovedstad.enhedslisten.dk

12 Foto: Nazim Benli Fra venstre bagerst: Ömer Koc, Marianne Dithmer, Willi Bjerregaard, Ibrahim Benli Fra venstre forrest: Didde Jacobsen, Semra Benli, Julie Kjær, Lone Fosdal KANDIDATER TIL KOMMUNALVALGET 1. Marianne Dithmer Underviser og sygeplejerske 2. Ibrahim Benli Projektleder for flygtningeområdet i Holbæk Kommune 3. Willi Bjerregaard Pensioneret skolelærer 4. Julie Kjær Uddannelsesrådgiver 5. Semra Benli Lægesekretær på Herlev Hospital 6. Didde Jacobsen Organisationsmedarbejder 7. Ömer Koc Restauratør 8. Lone Fosdal Pensioneret bibliotekar BLIV MEDLEM: org.enhedslisten.dk/blivmedlem GIV BIDRAG: Mobilepay: org.enhedslisten.dk/givbidrag Stem ENHEDSLISTEN den 21. november Se mere på Herlev.enhedslisten.dk og på facebook: Enhedslisten Herlev

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

En rødere og grønnere region

En rødere og grønnere region En rødere og grønnere region Regionsråds-HVAD? Regionsrådet i Region Hovedstaden har 41 medlemmer, som vælges samtidig med valget til kommunalbestyrelserne tirsdag d. 19. november. Region H er den ene

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE

FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE DIN KRITISKE STEMME PÅ RÅDHUSET Jeanne Toxværd, spidskandidat, Enhedslisten i Gentofte. Foto: Annette Houmann BRYD MED ENEVÆLDEN I GENTOFTE KOMMUNE Enhedslisten står for åbenhed,

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24. juni 2016

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24. juni 2016 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 723 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24.

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk FORANDRING I FÆLLESSKAB odsherred.enhedslisten.dk STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET Vil du styrke den kritiske sociale rødgrønne stemme i byrådet så stem på Enhedslisten. Vi ønsker at gøre Odsherred til en kommune,

Læs mere

FOTO UDSKIFTES VÆRDIG HEDS POLITIK

FOTO UDSKIFTES VÆRDIG HEDS POLITIK FOTO UDSKIFTES VÆRDIG HEDS POLITIK HØRINGSUDKAST VÆRDIGHEDSPOLITIK // 3 ET VÆRDIGT ÆLDRELIV I KØBENHAVN I 2016 skal kommunalbestyrelsen i hver kommune vedtage en værdighedspolitik, der som minimum skal

Læs mere

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED social SOCIAL RETFÆRDIGHED retfærdighed grøn GRØN ANSVARLIGHED ansvarlighed HVORFOR ENHEDSLISTEN Enhedslisten kæmper for en kommune med social retfærdighed og grøn ansvarlighed. Vi vil have en kommune,

Læs mere

ET VÆRDIGT ÆLDRELIV VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016

ET VÆRDIGT ÆLDRELIV VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 ET VÆRDIGT ÆLDRELIV VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 ET VÆRDIGT ÆLDRELIV Foto: Thomas Vilhelm Layout: KKdesign Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg/Kommunikationsog Presseafdelingen

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet 1 2 En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet I dag er der primært fokus på aktivitet og budgetter

Læs mere

DIT VALG I HEDENSTED

DIT VALG I HEDENSTED DIT VALG I HEDENSTED ENHEDSLISTEN ER KLAR TIL BYRÅDET I Enhedslisten er vi stolte af vores lokale kandidater, der vil arbejde for, at byrådet træffer bæredygtige beslutninger. Vi vil gøre en forskel på

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER 2017 VELFÆRD FØRST Valget den 21. november handler om vores velfærd. Et stærkt velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder, er ikke en selvfølge.

Læs mere

Ti skridt i en sund retning!

Ti skridt i en sund retning! Ti skridt i en sund retning! For Enhedslisten er sundhed meget mere end behandling af syge mennesker med medicin og operationer på sygehuse. Sundhed hænger sammen med, hvordan vi arbejder, bor og lever,

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

ODENSE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK SAMMEN MED DIG

ODENSE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK SAMMEN MED DIG ODENSE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2018-2022 SAMMEN MED DIG INDHOLD SIDE 4 SIDE 7 SIDE 11 SIDE 12 SIDE 13 SIDE 15 SIDE 16 SIDE 17 SIDE 18 SIDE 20 SIDE 23 Indledning Derfor en værdighedspolitik Værdier Vi

Læs mere

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard VÆLG FÆLLESSKAB Foto: Erik Vangsgaard ALLE FORTJENER ET VÆRDIGT LIV Ældre medborgere har brug for ro i hverdagen, i stedet for den stress de oplever, når de ikke ved, hvem det er der kommer og hjælper

Læs mere

SOLIDARITET OG FORANDRINGER

SOLIDARITET OG FORANDRINGER SOLIDARITET OG FORANDRINGER Foto: Peter S. Jensen DEMOKRATI For Enhedslisten betyder demokrati ikke blot, at vi hvert 4. år har mulighed for at sætte vores kryds ved den politiker, vi ønsker skal repræsentere

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE Fotos: Enhedslisten Køge DEMOKRATI I HELE KOMMUNEN Borgernes indsigt og inddragelse i kommunal planlægning og beslutninger er afgørende for Enhedslisten. Vi vil arbejde

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE

FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE VÆRDIGHEDSPOLITIKKEN 2019-2022 har fokus på syv områder Vi har haft en værdighedspolitik siden 2016. Den

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK

VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK 2018-2021 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. XX. XXXXXXX 2018 1 Forord Værdighed er blevet et nøglebegreb i den politiske debat om prioritering af ressourcer til seniorområdet. Siden

Læs mere

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten skanderborg.enhedslisten.dk Flere hænder til velfærd Skanderborg Kommune er på vej, men behøver endnu

Læs mere

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje april 2016 Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje 1. Forord Værdighedspolitikken skal sikre bevarelse af værdighed i ældreplejen, og er den politisk besluttede ramme om alle indsatser og indgår

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2019-2021 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 VISION... 6 INDSATSOMRÅDER... 7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Det gode Seniorliv i Hedensted Kommune - sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Tiden er kommet til at der formuleres nye sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik. Sigtelinjer, som angiver retning, mål

Læs mere

Sammen skaber vi sundhed

Sammen skaber vi sundhed Sammen skaber vi sundhed Sundhedspolitik for Favrskov Kommune 2016-2019 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Vision...5 Sundhedspolitikkens fem temaer: Sunde børn og unge i trivsel...6 Mere sundhed for alle...7

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik 2019-2021 Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den tredje alder. Ældre borgere

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2018-2021 Indhold INDHOLD...2 FORORD...3 INDLEDNING...4 VÆRDIGRUNDLAG...5 VISION...6 INDSATSOMRÅDER...7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD POLITIK POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Politik for værdig ældrepleje

Politik for værdig ældrepleje , Politik for værdig ældrepleje Sundhed og Velfærd September 2018 Godkendt af Ældreomsorgsudvalget 7. november 2018 1 Politik for værdig ældrepleje Forord Brønderslev Kommunes Politik for Værdig Ældrepleje

Læs mere

Er du mand eller kvinde? Mand ,5. Kvinde ,5. I alt ,0. Hvad er din alder? år ,8.

Er du mand eller kvinde? Mand ,5. Kvinde ,5. I alt ,0. Hvad er din alder? år ,8. Er du mand eller kvinde? Mand 645 50,5 Kvinde 635 49,5 Hvad er din alder? 16-29 år 144 23,8 30-59 år 676 52,4 60 år eller derover 460 23,8 Hvilken region er du bosat i? Hovedstaden inkl. Bornholm 378 28,7

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Det gode Seniorliv i Hedensted Kommune - sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Tiden er kommet til at der formuleres nye sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik. Sigtelinjer, som angiver retning, mål

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

Kæmp for velfærd Stop nedskæringer

Kæmp for velfærd Stop nedskæringer Kæmp for velfærd Stop nedskæringer Stop privatiseringer, bekæmp social dumping, fasthold kædeansvar og nej til ulighed Stem på liste R Kommunisterne 2 Brug for kommunister i regionerne Den 21. november

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 16. juni 2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 16. juni 2016 VÆRDIGHEDSPOLITIK Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 16. juni 2016 Forord Værdighed er blevet et nøglebegreb i den politiske debat om prioritering af ressourcer til ældreområdet. På finansloven 2016 er

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Hele VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆKAktiv KOMMUNE Livet1 Med værdighedspolitikken ønsker vi at sætte mere fokus på værdighed for borgere i Holbæk Kommune. At blive ældre må aldrig

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge Psykiatri INFORMATION til pårørende til børn og unge VELKOMMEN Som forælder til et barn eller en ung med psykisk sygdom har du et naturligt ansvar for din datter eller søn, og du er samtidig en betydningsfuld

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Ø-mærk din kommune. Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november. roedovre.enhedslisten.dk

Ø-mærk din kommune. Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november. roedovre.enhedslisten.dk Ø-mærk din kommune Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november Rød grønt engagement i Rødovre Enhedslisten er mere end landspolitik. Men vilkårene for kommunalpolitik hænger sammen med beslutningerne

Læs mere

Vi er inde i en stadig positiv udvikling, når det handler om vækst, miljø, byudvikling, og livskvalitet.

Vi er inde i en stadig positiv udvikling, når det handler om vækst, miljø, byudvikling, og livskvalitet. Lars Aslan Rasmussen (S) politisk ordførertale 27. august 2015 (Det talte ord gælder) København er en fantastisk by. Det er en by, der på alle de parametre, der er vigtige, lever op til, hvad vi kan forvente

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere

En værdig død Ikke at dø

En værdig død Ikke at dø Vesthimmerlands Kommunes værdighedspolitik 2018 Livskvalitet at forsætte sin udvikling livet lang Respekter de gamles forskellighed Selvbestemmelse et liv med værdighed At være aktiv og have noget at stå

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

VI PASSER PÅ HORSENS

VI PASSER PÅ HORSENS VI PASSER PÅ HORSENS 1%-BESPARELSEN SKAL AFSKAFFES Horsens Kommune skal spare penge hvert år. Det er vi blevet pålagt af staten, og det kan vi desværre ikke ændre på i byrådet. Men byrådet i Horsens har

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 30. maj 2018 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 30. maj 208 godkendt Syddjurs Kommunes værdighedspolitik 2016-2020. Værdighed er en forudsætning

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Værdighedspolitik. Proces FORORD

Værdighedspolitik. Proces FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK 2 Værdighedspolitik FORORD Alle kommuner skal i 2016 vedtage en værdighedspolitik, som beskriver, hvordan kommunens ældrepleje i arbejdet med den enkelte ældre understøtter områderne:

Læs mere

Værdigheds-politik

Værdigheds-politik Værdigheds-politik 2018-2021 for ældreområdet Forord Herlev Kommune kan her præsentere Værdighedspolitik 2018-2021. Med værdighedspolitikken fortsætter Herlev Kommune arbejdet med at udvikle og styrke

Læs mere

GRØN REGION MED ET SOLIDARISK SUNDHEDSVÆSEN

GRØN REGION MED ET SOLIDARISK SUNDHEDSVÆSEN GRØN REGION MED ET SOLIDARISK SUNDHEDSVÆSEN ET DECENTRALT SYGEHUSVÆSEN Vi vil bevare og udbygge det offentlige sundhedsvæsen og sikre et tilstrækkeligt og veluddannet personale. Vi ønsker et menneskeligt

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 3 VÆRDIGRUNDLAG... 4 VISION... 4 INDSATSOMRÅDER... 5 1. LIVSKVALITET... 5 2. SELVBESTEMMELSE...

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2019.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2019. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 30. august 2018 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet Disposition:

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold FORORD... 3 INDLEDNING... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 VISION... 5 INDSATSOMRÅDER... 7 1. LIVSKVALITET... 7 2. SELVBESTEMMELSE...

Læs mere

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte Pårørendepolitik for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte 2 Forord Pårørende betydningsfulde samarbejdspartnere Et godt socialt netværk kan både kan give støtte, omsorg og bidrage med praktisk

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME

STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME INDHOLD SIDE 4 SIDE 7 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 15 ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGENS STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME GRUNDLAGET

Læs mere

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem.

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem. Overordnede rammer Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

Værdighedspolitik FORORD

Værdighedspolitik FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK Værdighedspolitik FORORD Hvad er et godt og værdigt ældreliv, og hvordan støtter borgere, foreningsliv, medarbejdere og politikere op om et sundt og aktivt ældreliv? I Esbjerg Kommune

Læs mere

Forebyggende tiltag Sundhed

Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere