Hej med dig. Til mor og far

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hej med dig. Til mor og far"

Transkript

1 Hej med dig Du skal nu til at gå i børnehave, og du har fået en plads i Børnehuset. Vi glæder os rigtig meget til at lære dig at kende. Denne lille bog fortæller lidt om, hvad der er godt at vide for både dig og dine forældre, inden du starter i Børnehuset. Mon ikke du kan få mor og far til at læse den sammen med dig. Hvis du ikke allerede har været på besøg, er det en god ide at få mor eller far til at ringe og aftale et tidspunkt, hvor du kan komme sammen med din mor og far. Vi vil nemlig rigtig gerne vise jer rundt og fortælle lidt om vores dejlige børnehave. De skal ringe på eller Du må gerne komme flere gange i børnehaven sammen med din mor og/eller far, inden du rigtig begynder, så kan du sammen med din mor og far selv gå rundt og udforske stedet. Har du lyst, kan I evt. tage en madpakke med, så I kan spise sammen med stuens børn og personale. Der er mange nye ting man skal lære, når man kommer i børnehave. For eksempel: hvad hedder de voksne? Eller hvem mon vil lege? Eller hvad gør jeg, når jeg er sulten og det ikke er madpakketid? og mange andre ting. De voksne hjælper dig selvfølgelig, men vi ved, at det er rart at have en rigtig god ven tæt på sig og derfor vil en af vores ældste børn være din hjælpeven i den første uge i børnehaven. Til mor og far Vi prioriterer det første møde og den daglige modtagelse af børn og forældre højt og lægger vægt på, at det foregår i en tryg og tillidsfuld atmosfære. Forudsætningerne, for at tryghed og tillid mellem os og jer kan være til stede, er en konstruktiv dialog inden barnets opstart samt i den efterfølgende hverdag. Derfor er den første tid i børnehaven særlig vigtig. Det er her vi skal lære hinanden at kende. Det er vigtigt for os, at I som forældre spørger os, hvis der er noget, I er i tvivl om, eller undrer jer over. Det samme vil vi selvfølgelig gøre. For kun under gensidig forventningsafstemning bliver et samarbejde trygt og godt omkring jeres barns trivsel, udvikling og læring. Når man går i børnehave, sker der en stor forandring i forhold til at gå i dagpleje/vuggestue. Vi har ikke den samme normering. Det betyder, at I må henvende jer til de voksne på jeres barns stue, både for at sige goddag og farvel, men også hvis I gerne vil vide lidt om jeres barns dag i børnehaven. Har personalet en vigtig besked til jer eller en sjov lille oplevelse, vi har haft med jeres barn i løbet af dagen, sørger vi selvfølgelig for at fortælle den, når I siger goddag eller farvel.

2 Når jeres barn har gået i børnehave i 3-4 måneder, vil I som forældre blive inviteret til en samtale om jeres oplevelse af jeres barns opstart samt trivsel i Børnehuset. Samtalen handler dels om, hvordan jeres barn har det i børnehaven, samt om en sprogvurdering og en dialogprofil foretaget i Hjernen og Hjertet. I vil som forældre blive bedt om at udfylde testen. Dette sker via et link til et spørgeskema, som fremsendes til jer fra os i Børnehuset. Nærmere herom, når tiden nærmer sig. Denne folder beskriver lidt af hvert, der er godt at vide for jer som forældre, men også for jeres barn, inden det starter i Børnehuset. Derfor håber vi, at I vil afsætte tid til at læse folderen sammen med jeres barn. Endnu en gang vores kommende Venlig Hilsen de voksne i velkommen, vi glæder os til samarbejde. Børnehuset Diverse informationer: Børnehuset er normeret til ca. 80 børn. Der er 3 stuer/huse i alt, samt et hus vi bruger til diverse aktiviteter sammen med de andre stuer i huset. Åbningstider: Børnehusets åbningstid er mandag til torsdag kl til og om fredagen kl til Tlf. nr: Egernstuen: / Myrestuen: / Kaninstuen: / Dagtilbudsleder Marianne Nielsen eller Teamleder Bettina Markvardsen: / I er som forældre altid velkomne til at kontakte børnehaven pr. telefon. Vi opfordrer dog til, at I bruger MinInstitution. Til div. beskeder ex. afhentnings tidspunkter, afhentningsaftaler, legeaftaler, sygdom, fridage osv. Personalet holder sig løbende opdateret igennem dagen.

3 Dagsrytmen i Børnehuset: Godmorgen: Når I kommer med jeres barn om morgenen, skal I tjekke ind på skærmen min institution. Børnene må ikke røre ved skærmen. Det er forældrenes ansvar at gøre personalet opmærksom på, at barnet er i huset. Derfor er det vigtigt at få sagt godmorgen til mindst en af de voksne, dels så vi ved, hvem der er kommet, og dels så vi kan tage ekstra hånd om de børn, som evt. har brug for det. Morgenmad: Vi åbner i fællesrummet, dvs. det er også her vi spiser morgenmad i tidsrummet 6.30 til Vi tilbyder cornflakes og havregryn. Skal jeres barn have en anden form for morgenmad, skal I selv medbringe dette. Vi sørger for mælken. Åbning af stuerne: Når klokken bliver 7.30 er der kommet så mange børn, at det giver bedst mening at fordele sig på stuerne. Fællesrummet vil dog stadig være åben for de børn, der har lyst til at blive. Der vil selvfølgelig være en voksen tilstede. Seneste mødetid: Hvis ikke andet er aftalt, vil vi gerne, at børnene er i huset senest kl Hvis vi går ud af huset, venter vi ikke på børn, som kommer efter kl Formiddag: Her er forskellige aktiviteter i gang. Disse foregår både stuevis og på tværs af stuerne - inde såvel som ude. (se MIN Institution) Børn som sover til middag er ofte ude. Aktiviteter, som sættes i gang, skal opfattes som tilbud, som børnene frit kan deltage i, mens der andre gange arbejdes med emner, som alle er med til. Ca. kl Spises der frokost, som børnene skal have med hjemmefra. Ca. kl Går vi alle på legepladsen med undtagelse af de børn, som skal sove. Børnene sover i vores soverum i Pindsvinestuen. Der er lagt skumgulv i hele lokalet. Gulvet er vaskbart. I skal som forældre selv medbringe sengetøj hver mandag og ligeledes tage det med hjem igen fredag, så vi kan få rengjort rummet til en ny uge. Der er tilknyttet en voksen til sovebørnene hver dag, som kan læse en historie og blive sammen med børnene, til alle sover. Når de sover, tilkobler vi vores babyalarm til rummet. Vi vil derfor hurtigt kunne være hos dem, hvis de af en eller anden årsag har behov for os. Husk at tage sut, bamse ol. med, hvis der er brug for det.

4 Ca. kl : Går vi ind igen. Sovebørnene står op, og alle børnene spiser deres medbragte eftermiddagsmad. Eftermiddag: Forskellige aktiviteter er i gang. Disse foregår både stuevis og på tværs af stuerne - inde såvel som ude. (se MIN Institution) Aktiviteter, som sættes i gang, skal opfattes som tilbud, som børnene frit kan deltage i, mens der andre gange arbejdes med emner, som alle er med til. Farvel: I skal som forældre selv tjekke ud på skærmen, som hænger ved indgangen til institutionen. Husk ligeledes at sige farvel til en voksen. Hvis der er andre, som henter barnet, skal vi have besked. Dette gøres i min Institution. Vi udleverer ikke barnet til andre end forældrene, hvis ikke andet er aftalt. Der er mulighed for at skrive faste og enkeltstående aftaler ind. Beskeder Hvis barnet er hjemme en dag pga. sygdom eller bare holder fri, vil vi gerne have besked herom, da det letter vores planlægning. Beskederne skrives i Min Institution Skiftetøj Vi lægger meget vægt på udeliv, og vi har en stor legeplads, hvor der er masser af plads til at udfolde sig fysisk. Vi bruger legepladsen hver dag. Børnene skal have mindst et helt sæt skiftetøj samt evt. hjemmesko med hver dag. Derudover skal der medbringes overtøj, som passer til årstiden. Det er forældrenes ansvar, at der er tørt overtøj som f.eks. flyverdragt og regntøj hver dag. Derfor bedes I tjekke tøjets tilstand, inden I går hjem og tage vådt tøj med hjem til tørre. Husk at skrive navn i alt tøj. Det mindsker risikoen for, at det bliver væk eller bliver byttet rundt. Vi minder om at give børnene hensigtsmæssigt tøj på, som barnet både kan og må røre sig i, og som må blive snavset. Børnenes garderober skal tømmes hver fredag af hensyn til rengøringen. Ligeledes skal ekstra tøj og fodtøj sættes på plads på hylden i garderoben hver dag. Husk tøj efter vejret. I den forbindelse har vi ligeledes en solpolitik, se politikken i fanen solpolitik i MinInstitution.

5 Madpakker Når dit barn begynder i Børnehuset, skal det have 2 madpakker med. En til middagsmad og en til eftermiddagsmad. Husk at skrive navn på. Det kan jo godt ske, der er andre børn, som har en madkasse magen til. I skal ikke have drikkedunk eller lignende med. Børnehaven serverer økologisk mælk til morgenmaden og frokosten i børnehaven. Derudover serveres der vand. Vi har ca. 4 maddage om året, hvor børnene ikke skal have madpakke med til middag. I vil kunne informere jer om disse dage i mininstitution. Børnehaven har en kostpolitik. Vi lægger stor vægt på sund kost, da børnene gerne skal have energi til hele dagen. Vi opfordrer jer til at læse nedenstående kostpolitik. Hvis I har brug for råd eller har spørgsmål, så henvend jer til personalet. Eller gå på: Morgenmad: Vi tilbyder cornflakes og havregryn med mælk og hertil rosiner til den søde tand. Ønsker I jeres barn skal have andet end ovenstående, skal I selv medbringe dette. Børnene må spise af deres madpakker, når de er sultne i løbet af dagen. Madpakker: De voksne spiser deres madpakker sammen med børnene, og der er god tid til at spise. Vi serverer mælk og vand til madpakkerne. Eftermiddagsmad: Børnene medbringer selv deres eftermiddagsmad i en særskilt pose/madkasse. Vi har koldt drikkevand tilgængelig hele dagen. Vi afholder temadage/uger, hvor vi fokuserer på sammenhængen mellem sund kost og trivsel. Vi har fokus på fra jord til bord Vi dyrker vores egne grønsager og tilbereder dem. Fødselsdage: Vi fejrer gerne børnenes fødselsdage enten derhjemme eller i børnehaven. Fødselsdage erstatter ofte madpakken. Derfor har vi lavet en mappe med gode sunde ideer til fødselsdage. Mappen kan lånes i børnehaven. Børnehavens sundhedsprofil kan hentes og læses i min- Institution

6 Pædagogiske retninger i Børnehuset Trin for trin I Børnehuset arbejder vi dagligt med Trin for Trin. Det er med udgangspunkt i redskaberne fra konceptet Trin for Trin, at børnene lærer sociale færdigheder. Konceptet er opdelt i 3 moduler i børnehaveregi. Modul 1 er for børn i 4 års alderen. Dette modul bygger på læren om empati. Børnene stifter bekendtskab med de 6 grundfølelser hos sig selv og andre. Modul 2 er for børn i 5 års alderen. Dette modul omhandler impulskontrol og problemløsning. Børnene stifter bekendtskab med hånddukkerne stop op sneglen og hurtighunden. Gennem hånddukkerne lærer de blandt andet om at skiftes til, at deles om og bytte. Modul 3 er for vores førskolebørn. Dette modul omhandler selvkontrol. Børnene lærer at stoppe op slappe - af - tænke højt og tænke efter Læs mere på Min Institution under dokument trin for trin eller på Potentiale Profilen I Børnehuset er vi en PP institution. PP står for Potentiale Profil. I PP har vi fokus på de positive ting, som sker i hverdagen, både mellem barn- barn og barn-voksen, altså de gyldne øjeblikke. Vi arbejder blandt andet med at: opbygge positive relationer med børnene skabe et positivt børnemiljø i institutionen lære børnene de nødvendige sociale kompetencer organisere hverdagen, så der skabes de bedste muligheder for børnenes udvikling og trivsel opbygge den nødvendige viden i personalegruppen opbygge et positivt samarbejde mellem institution og forældre Læs mere om vores arbejde på Min institution inde dokumenter PP eller på

7 Sprogarbejdet i Børnehuset Vi vægter sprogarbejdet højt, da barnets sprog bl.a. er medvirkende til den personlige, kognitive og sociale udvikling. Vi har derfor som alle andre daginstitutioner i kommunen udpeget en medarbejder, som har det overordnede ansvar for indhold og tilrettelæggelse af sprogarbejdet i Børnehaven. I vores Institution er det Birgitte, som er sprogfyrtårn. Der bliver lavet en sprogvurdering på alle børnene, når de er omkring 3 år. Sprogvurderingen udfyldes dels af forældrene (gennem det link der sendes på mail), dels af sprogfyrtårnet, som har nogle legelignende opgaver til barnet og dels af stuepædagogen, som besvarer nogle spørgsmål omkring dagligdagen. Resultatet af sprogvurderingen bliver enten: 1: Generel indsats. Dvs. barnet ikke har behov for sprogstimulering, ud over det der sker i dagligdagen. 2: Fokuseret indsats. Dvs. barnet har nogle udfordringer på et eller flere områder. Indsatsen vil typisk være et øget fokus i hverdagen suppleret med en periode i Spilopperne. 3: Særlig indsats. Dvs. barnet har større udfordringer på et eller flere områder. I sådanne tilfælde vil vi indkalde til et møde, hvor I og vi i samarbejde med områdets talekonsulent laver en handleplan for, hvordan vi bedst støtter barnet i den sproglige udvikling. Sprogfyrtårnet. Holder sig løbende ajour om den nyeste viden inden for sprogtilegnelse, sprogstimulering og sprogvurderinger og er ansvarlige for at videreformidle relevant viden til de øvrige medarbejdere og opkvalificeres løbende i form af bl.a. netværksmøder. Spilopperne. Spilopperne er vores interne sproggrupper i Børnehuset. Børnene er opdelt i mindre grupper, hvor der arbejdes fokuseret med de områder, der er udfordrende for børnene. Vi tager udgangspunkt i de styrker, børnene har, og arbejder med en legende tilgang, så børnene oplever det som sjovt og noget særligt at være en del af spilopperne. Vi samles i grupperne en gang om ugen.

8 Hvad tænker vi om inklusion, og hvordan bruger vi ressourcepædagogen i Børnehuset. Inklusion Målet med inklusion er, at alle børn føler sig accepteret i børnehaven og deltager i fællesskaberne på en måde, som bidrager til, at de udvikler sig og opnår kompetencer, som er vigtige for dem i livet. Inklusion handler om at tage højde for børns forskellige behov og ressourcer i det pædagogiske arbejde. Vi tilrettelægger pædagogiske aktiviteter, hvor det er personalets opgave at tilbyde et bredt stimulerende læringsmiljø. Social inklusion finder sted, når barnet er en del af fællesskabet med hensyn til både aktiviteter og venskabelige relationer til andre børn og voksne og rent faktisk føler sig som en del af fællesskabet. Her har I som forældre også en afgørende rolle. I kan understøtte legerelationer mellem børnene og være opmærksomme på at tale positivt om andre børn og deres forældre hjemme. Ressourcepædagogen I Børnehuset arbejder ressourcepædagogen med børn eller grupper af børn, der i en kortere eller længere periode har behov for en særlig tilrettelagt pædagogisk indsats med afsæt i et inkluderende perspektiv. Hvis personalet i børnehaven oplever, at jeres barn ikke trives, bliver I som forældre altid orienteret. I bliver indkaldt til et møde i børnehaven, hvor stuepædagogen og ressourcepædagogen deltager, hvor vi bliver enige om, hvordan vi i fællesskab bedst hjælper barnet. Som forældre er I selvfølgelig også altid velkomne til at kontakte os, hvis I er bekymrede over jeres barns udvikling eller trivsel. Ingen bekymringer er for små. 8

9 Motorik og bevægelse. Alle børn har godt af at udfolde sig fysisk. Derfor har vi i Børnehuset stor fokus på motorik og bevægelse. Vi har en stor legeplads, som inviterer til fysisk udfoldelse. Vi laver motorik i fællesrummet en gang om ugen nogle gange med alle børn og nogle gange i små grupper. Vi udfordrer vores motoriske evner i naturen også uden for Børnehuset. Når jeres barn har gået i børnehaven i et par måneder, laver vi en motorisk vurdering af jeres barn, hvis I har givet tilladelse til dette i Min Institution på jeres barns stamkort. I vil selvfølgelig få besked, når vi går i gang. Hjernen og Hjertet I Ikast-Brande arbejder vi med redskabet "Hjernen & Hjertet." Formålet er at skabe endnu bedre kvalitet for jeres børn samt sikre, at det er de rigtige pædagogiske tiltag, vi laver i forhold til børnene. Hjernen & Hjertet består af to moduler. Modul 1, dialogprofilen, som I kender fra dagplejen/vuggestuen, er en beskrivelse af jeres barns kompetencer. Modul 1 laver vi i samarbejde med jer, inden opstart i skole. Modul 2, sprogvurderingen, er en beskrivelse af jeres barns sproglige kompetencer. Sprogvurderingen udfyldes både af forældrene og af sprogfyrtårnet, som laver nogle legelignende opgaver sammen med barnet, og af stuepædagogen, som besvarer nogle spørgsmål omkring dagligdagen. 9

10 Grønne spirer Grønne spirer er friluftsrådets grønne mærkningsordning. Med ordningen får vi hvert år et grønt flag, der vajer over Børnehuset. Flaget får vi, fordi vi fremmer en grønnere hverdag i børnehaven. Første gang, vi kunne feste og hejse det grønne flag, var i august Vi prioriterer udelivet lidt højere og har et ønske om at vores pædagogiske praksis også kan udfoldes i naturen, dels på vores legeplads samt i den omkringliggende natur. Grønne spirer er: Sunde børn med røde kinder og snavsede fingre. Nysgerrige voksne, der oplever og undres med børnene Natur og naturfænomener på den sjove måde 10

11 Nyttige informationer Cykeldage Tirsdag og fredag må jeres barn have sin egen cykel med i børnehave. Når I afleverer jeres barn, stiller I cyklen ud på legepladsen og lægger cykelhjelmen på jeres barns garderobe. Når I henter Jeres barn igen, tager I cykel og hjelm med hjem igen. Legetøjsdage Den sidste fredag i måneden er der legetøjsdag. Legetøjet medbringes på eget ansvar. Det må rigtig gerne lægge op til leg med andre - noget man kan være flere om at lege med. Legetøjet skal kunne være i barnets skuffe. Legetøjet skal være uden lyd. Tyggegummi I Børnehuset må børn fra 4 år og op gerne medbringe tyggegummi, helst sukkerfri. Vi voksne hjælper dit barn med at holde styr på tyggegummiet. Dit barn må få 1 stykke tyggegummi om formiddagen og 1 stykke tyggegummi om efter eftermiddagsmaden. Når sproget skal udvikles, er munden, tungen og ganen vigtige redskaber. Lyde og bogstavslyde formes af/i munden, derfor er stimulation af barnets mund, tunge og gane vigtige for den senere udtale. Fra spæd bliver barnets mund, tunge og gane naturligt stimuleret, når det sutter, får flaske, afprøver lyde og pludrer. Tyggegummi er med til at styrke dit barns kæber og mundmotorik, og er dermed med til at fremme dit barns taleudvikling. Sygdom Vi henviser til sundhedsstyrelsen på Lusepolitik Lus er i dag blevet et udbredt problem i institutioner og skoler, hvor mange børn er samlet. Forældrebestyrelsen i Børnehuset har fokus på at holde antallet af luseudbrud så lavt som muligt - det kræver en indsats af os alle som forældre. Derfor er der udarbejdet en lusepolitik, som i alle bedes orientere jer i. I finder den på MinInstitution. Forsikringsforhold Kommunen er ikke forsikringspligtig. I al almindelighed kan der ikke være tale om, at daginstitutionen er erstatningspligtige over for skader/ulykker børnene pådrager sig i daginstitutionen. Det er derfor op til forældrene selv at tegne en forsikring. 11

12 Hjemmesiden: Børnehuset har en hjemmeside, hvor der ligeledes er forskellige informationer. Her kan I bl.a. se vores pædagogiske læreplan og børnemiljø-vurderingen. Min Institution : På forældreintra min Institution kan I som forældre læse og holde jer opdateret om beskeder, aktiviteter, tilmeldinger og lign. hver dag. Det er også her, vi skriver forskellige informationer, som f.eks. hvad vi har lavet den pågældende dag, hvilke arrangementer/aktiviteter, der er i løbet at ugen, afkrydsningssedler eller andre vigtige informationer. Vi har en forventning om, at I er på en gang om dagen, da vi kan lægge spontane aktiviteter ind for den efterfølgende dag. Ferie/Ferielukning I forbindelse med ferier og fridage vil der i min institution blive bedt om, at I som forældre udfylder til - og fra melding på div. ferier. Det er meget vigtigt, at I melder tilbage af hensyn til den daglige planlægning samt afvikling af personalets ferie/afspadsering. Børnehuset deltager i byens sammenpasning i uge 28, 29 og 30 samt ugen mellem jul og nytår. Dvs. der er mulighed for feriepasning i en af kommunens andre institutioner i de år, hvor Børnehuset ikke har pasningen. I vil i god tid hvert år modtage besked om, hvor årets pasning finder sted samt tidspunkt for sidste tilmelding. Legepladsdag: Vi har en stor legeplads, hvor børnene har mulighed for at lege og udfordre deres motorik. Hvert år i august/september afholder vi legepladsdag, hvor vi inviterer jer forældre, jeres børn samt søskende til en hyggelig arbejdsdag. Det er på den måde, vi får vedligeholdt og fornyet legepladsen. Det er samtidig en dag, hvor børn og forældre får talt sammen og hygget på tværs af stuerne. Vi har en god tradition for, at forældrene møder talstærkt op, og vi får lavet noget, som kommer børnene til gode i det daglige. Vi vil opfordre jer til at bakke op om denne dag. 12

13 Studerende i huset. Vi har altid en lønnet studerende i huset, nogen gange to. Vi har valgt, at vores studerende altid er på Kaninstuen, da det er på denne stue, Birgitte er tilknyttet. Birgitte er uddannet praktikvejleder. En lønnet studerende har været på seminariet i et år inden sin første lønnede praktik. Derudover kan vi også modtage studerende, som skal i prøvepraktik. At være i en prøvepraktik vil sige, at den studerende kommer ud i praktik i det første år, de er på seminariet. Vores studerende er selvfølgelig sammen med alle børn og voksne på tværs i huset ligesom resten af personalegruppen. At have en studerende i huset er et stort plus. Det er altid givende, at der ses på vores praksis med nye øjne, fordi det giver anledning til at reflektere over vores praksis og åbne op for nye handlemuligheder. Velkommen i Børnehuset! 13

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuen Kernen og Bølgerne Skovsbovænget 7 : Skyerne (de ældste) Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Fredag ; 6.30-16.30 Tlf. nr.: 6375

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Personale i Børnehaven Tryllefløjten Velkommen til jer forældre, hvis barn snart skal starte i Børnehaven Tryllefløjten. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn at kende. Vi ser frem til mange sjove og udviklende timer sammen med

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave Velkomstfolder Vesterbjerggård Børnehave ÅBNINGSTID OG PERSONALE VESTERBJERGGÅRD BØRNEHAVE Vi er en børnehave med max 69 børn, fordelt på 3 stuer BLÅ STUE GUL STUE REGNBUEN Børnene er fra 2 6 år Gul stue

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave Det er en god måde at opleve stemningen, tonen og alle vores skønne aktiviteter, og du kan spørge ind til vores daglige

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Daginstitutionen Frisenborg

Daginstitutionen Frisenborg Daginstitutionen Frisenborg Velkomstfolder Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre hjertelig velkommen til Daginstitutionen Frisenborg. Folderen vil give et indblik i dagligdagen

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

MARKLEDETS BØRNEHAVE

MARKLEDETS BØRNEHAVE VELKOMMEN TIL MARKLEDETS BØRNEHAVE Indhold Velkommen. side 2 Om os. side 3 En god start.. side 4 Praktiske informationer side 5 Garderobe og tøj.. side 6 Sove. side 6 Mad og drikke. side 7 Fødselsdage

Læs mere

Velkommen til Helsinge Børnehuse.

Velkommen til Helsinge Børnehuse. Velkommen til Helsinge Børnehuse. Vi glæder os, til at lære jeres barn og jer bedre at kende. Vi ved erfaringsmæssigt, at der er rigtig mange spørgsmål, når man starter et nyt sted, og håber at vi med

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkomstfolder 2015 BJERGSTED BAKKER

Velkomstfolder 2015 BJERGSTED BAKKER 2015 VESTERBJERGGÅRD BØRNEHAVE BJERGSTED BAKKER Velkomsstfolder VELKOMMEN Velkommen til Vesterbjerggård Børnehave Vi er en børnehave normeret til 9 småbørn (2-3 år) og 50 børnehavebørn (3-6 år) Børnene

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkomstfolder 2017 BJERGSTED BAKKER

Velkomstfolder 2017 BJERGSTED BAKKER 2017 VESTERBJERGGÅRD BØRNEHUS BJERGSTED BAKKER Velkomsstfolder VELKOMMEN Velkommen til Vesterbjerggård Børnehus Vi er et børnehus normeret til 10 vuggestuebørn og 35 børnehavebørn (3-6 år) Børnene er fordelt

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 1 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

VUGGESTUE & BØRNEHAVE

VUGGESTUE & BØRNEHAVE VUGGESTUE & BØRNEHAVE KONGEVEJENS BØRNEHUS KONGEVEJEN 1 7430 IKAST Tlf. 99604555 sunil@ikast-brande.dk Vedlagt guide til MinInstition KÆRE FORÆLDRE Hjertelig velkommen i Kongevejens Børnehus. Denne lille

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe Velkommen til Børnehuset Lillelund I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe 2 Inden opstart Det er godt at ringe og aftale et lille forbesøg, hvor jeres barn får set

Læs mere

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst.

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst. Maribovej 3B 4960 Holeby Myretuen tlf. 54607107 Skovgruppen tlf. 20232119/20235149 E-mail: myretuen@lolland.dk myretuen.lolland.inst.dk 1 Velkommen i Myretuen Kære børn og forældre Vi vil hermed byde jer

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase.

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase. Kære Du skal snart starte i Børnehaven Bølgen, og du kan tro, vi glæder os til at møde dig og dine forældre. Inden du starter på, må du og din mor og far gerne komme på besøg. Det er en god ide, hvis din

Læs mere

Folder til nye børn og forældre i

Folder til nye børn og forældre i Folder til nye børn og forældre i Den Integrerede Institution Kildedalen Kildedalen 6, Thyregod, 7323 Give Tlf. 76818570 Leder: Susanne Stentoft, suste@vejle.dk www.kildedalen.vejle.dk Dagsrytmen i Kildedalen

Læs mere

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset I Højbjerg dagtilbud er det ledelsens og personalets opgave at sikre et godt børnemiljø med omsorgsfulde

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre HJERTELIG VELKOMMEN til FRISENBORG.

Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre HJERTELIG VELKOMMEN til FRISENBORG. Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre HJERTELIG VELKOMMEN til FRISENBORG. Frisenborg. Frisenborg blev bygget i 1987 og er en aldersintegreret institution. P.t. har vi 80 børnehave-børn

Læs mere

OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO

OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO Forårs SFO OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO Forårs SFO er et særligt tilrettelagt tilbud, der er målrettet aldersgruppen, hvor de pædagogiske aktiviteter skal have fokus på etablering af nye fællesskaber,

Læs mere

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet Velkommen til Børnehuset Kære forældre! Velkommen til Pilehaven. Her er nogle praktiske oplysninger om vores hverdag som vi håber, vil være med til at gi en god start i børnehaven. I er altid velkommen

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Thunfiskens ABC. Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken. I denne pjece kan du læse om:

Thunfiskens ABC. Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken. I denne pjece kan du læse om: Thunfiskens ABC Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken I denne pjece kan du læse om: Skiftetøj Fejring af fødselsdage Måltider i institutionen Legetøjsfredag Sygdom Legeaftaler Afleveringstidspunkt

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse.

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse. Fraugde Børnehus Jakobsstigen 1 5220 Odense Sø Tlf.: 63 75 34 25 Åbningstider: Mandag torsdag: 6.15-16.30 Fredag: 6.15-16.15 Kære forældre Velkommen til Fraugde Børnehus Vi håber at I her kan få svar på

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

PRAKTISK PJECE ALSVEJ

PRAKTISK PJECE ALSVEJ PRAKTISK PJECE ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode år her

Læs mere

Velkommen til Kontaktinformationer:

Velkommen til Kontaktinformationer: Velkommen til Kontaktinformationer: Vuggestuen Krible Krable Kalendervej 5 8210 Hasle tel: 4187 6668 mail: amael@aarhus.dk Pædagogiske leder: Amal El-Awad Kære nye børn og forældre Med denne pjece vil

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen.

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen. Velkommen: Vi vil gerne byde Jer velkommen i Børnehuset Vestbyen. Det er vores mål, at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for alle. Vi forventer en

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Velkommen til Børneoasen Lind

Velkommen til Børneoasen Lind Velkommen til Børneoasen Lind Børnehaven Toftegården Mellemtoften 14, Lind Start i børnehaven Inden et barn starter i børnehaven snakker vi med de andre børn om, at der kommer et nyt barn, så både børn

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Furvej 7 7800 Skive 9915 3500

Furvej 7 7800 Skive 9915 3500 Daginstitution Resen Furvej 7 7800 Skive 9915 3500 Daginstitution Resen Kernehuset. Velkommen til Resen Daginstitution. Vi håber både du og dit barn bliver glade og trygge ved hverdagen i Børnehaven, og

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker Forældrefolder Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Velkommen til Hækkemosen Opstart Vi vil gerne have,at I ringer og aftaler et besøg i børnehaven inden I starter, så I kan se børnehaven,

Læs mere

Den Grimme Ælling 0-3 år Tommelise 3-5 år Klodshans 5-6 år

Den Grimme Ælling 0-3 år Tommelise 3-5 år Klodshans 5-6 år Den Grimme Ælling 0-3 år Tommelise 3-5 år Klodshans 5-6 år Velkommen Til Tommelise 2 I Tommelise er der tre stuer. Svalen, Åkanden og Sommerfuglen 3 Stuerne har næsten samme størrelse. Her ses Sommerfuglen

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C Velkommen til Børnehuset Bakkegården Børnehuset Bakkegården Risingsvej 43 5000 Odense C 63 75 23 80 Kære du og dine forældre ønskes hjertelig velkommen til Børnehuset Bakkegården Du har fået plads i Børnehuset

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

SUNDHEDSPROFIL BØRNEHUSET

SUNDHEDSPROFIL BØRNEHUSET SUNDHEDSPROFIL BØRNEHUSET I Børnehuset ønsker vi at have et bredt og dynamisk sundhedssyn, hvori der indgår både fysiske, psykiske, sociale og kulturelle faktorer, og hvor sundhed er noget mere og andet

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere