Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag!"

Transkript

1

2 Juleevangeliet står hos evangelisten Lukas kapitel 2. Kan bruges til højtlæsning i hjemmet, før man går om juletræet Jesu fødsel Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden. Det var den første folketælling, mens Kvirinius var statholder i Syrien. Og alle drog hen for at lade sig indskrive, hver til sin by. Også Josef drog op fra byen Nazaret i Galilæa til Judæa, til Davids by, som hedder Betlehem, fordi han var af Davids hus og slægt, for at lade sig indskrive sammen med Maria, sin forlovede, som ventede et barn. Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle føde; og hun fødte sin søn, den førstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe, for der var ikke plads til dem i herberget. I den samme egn var der hyrder, som lå ude på marken og holdt nattevagt over deres hjord. Da stod Herrens engel for dem, og Herrens herlighed strålede om dem, og de blev grebet af stor frygt. Men englen sagde til dem:»frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe.«og med ét var der sammen med englen en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang: Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag! Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket, og som Herren har forkyndt os.«de skyndte sig derhen og fandt Maria og Josef sammen med barnet, som lå i krybben. Da de havde set det, fortalte de, hvad der var blevet sagt til dem om dette barn, og alle, der hørte det, undrede sig over, hvad hyrderne fortalte dem; men Maria gemte alle disse ord i sit hjerte og grundede over dem. Så vendte hyrderne tilbage og priste og lovede Gud for alt, hvad de havde hørt og set, sådan som det var blevet sagt til dem.

3 Hvis man har prøvet at flytte og dermed få et nyt og anderledes hus, så lyder det ofte: I det gamle hus havde vi lyskæden anderledes, eller nej, i det andet hus stod juletræet bedre. Lidt sådan har vi det på skolen i år. Vi har fået meget bedre plads, og når tingene er anderledes, da bliver det jo ikke som sidste år. Der er flere lokaler, der skal pyntes, men der er selvfølgelig også andre, som er taget ud af brug, men noget anderledes er det i år. I skolens samlingssal har vi adventskrans og juletræ. Det giver en god stemning ved vores morgensang. Fredage før 1. søndag i advent havde vi vores vi pynter skolen op til jul. Der var mange bedsteforældre og forældre. Tak for jeres trofaste fremmøde. Vi er en privilegeret skole, når så mange møder op, for at være sammen med eleverne. Se billeder fra disse timer andet steds i bladet. En af vores traditioner er også, at vores 8. klasse, hjælper et par timer med at pakke jule-hjælpe-kasser til fattige familier i Rumænien. I Brændstrup er der et lille missionsselskab, Dansk Balkan Mission, som har hovedkontor, det er denne organisation som deler kasserne ud i Rumænien. Hvert år de sidste 5-6 år har de ældste elever været praktiske hjælpere, det giver også en god jule følelse, at hjælpe andre. December måned her på skolen har også en morgen med Lucia optog, hvor pigerne fra børnehaveklassen til 2. klasse går i optog og synger. Endelig har vi vores juleafslutning, torsdag den 17. december hvor forældre, bedsteforældre og alle skolens venner er velkomne til krybbespil og at synge julen ind. Glædelig jul til alle skolebladets læsere. Ebbe Kaas I november måned blev der sat en lille ekstra bus ind mellem Gram og Brændstrup. Den har taget trykket af vore egne skolebusser, rent antalsmæssigt. Vi regner med at ekstra bussen kører frem til sommerferien 2016.

4 Min barndomsjul i Polen. De senere år har der i julenummeret været forældre der fortalte om deres barndoms jul. Anna Pedersen fra Tiset fortæller denne gang. Jeg hedder Anna, jeg er mor til Lukas, der går i 3. klasse. Jeg er født i 1974 i Poznan, en by i den vestlige del af Polen. Efter danske forhold er det en stor by, men i Polen er det nærmest mellemstor, på omkring indbyggere. Poznan er en dejlig by med mange seværdigheder, der er mange skoler, gymnasier og universiteter. 5 svømmehaller, 2 zoologiske haver og mange kirker og en katedral. Der er søer og en flod(warta), man kan svømme i. I Poznan har der også været mange store sportsbegivenheder for eksempel VM i fodbold, world cup i roning og speedway. Hvordan foregik julefejringen i din familie, da du var barn? I Polen holder man jul stort set som i Danmark, hvor vi spiser god mad juleaften før vi får julegaverne. Men der er selvfølgelig også forskelle. I Polen er de fleste katolikker, og julen handler jo om Jesu fødsel. Polen er kendt for julekrybber, og mange kirker laver juleudstillinger med krybben i centrum. I juledagene besøger man de forskellige kirker for at se de flotte udsmykninger. Da jeg var barn, havde nogle levende dyr, andre steder var krybben og figurerne lavet af papir i flere meters højde. Det krævede flere måneders forberedelse at lave sådanne julekrybber. En fast del af julepyntning i hjemmene var også krybber. I mit bardomshjem har min bedstemor snittet en til os og den er blevet stillet frem hvert år. Lukas løber til motionsdagen. Da jeg var barn legede vi med figurerne, og fortællingen om Jesus, der blev født i en stald var meget levende for os. Juleaften spiste vi ikke kød, men fisk. I gamle dage, da Polen var et kommunistisk land,var det meget svært at finde forretninger, hvor man kunne købe mad. Derfor blev vi nødt til at købe vores julefisk i god tid, mange dage inden jul. Men den skulle jo være frisk, derfor fik den lov til at svømme rundt i vores badekar frem til juleaften. Der var selvfølgelig den ulempe ved, at fisken havde overtaget vores badekar, at vi så måtte gå i bad andre steder. Da jeg var barn boede vi en lejlighed, og jeg tror, at alle i hele opgangen havde en fisk i badekarret. Fordelen med at have en fisk i lejligheden var, at man kunne sidde ude ved badekarret og lege med fisken. Det er noget, som jeg tænker tilbage på, når man snakker om jul. Den blev fisken taget op ad badekarret og tilberedt til julemiddag.

5 Da jeg var barn, satte vi juletræet frem juleaftens dag, ja faktisk fra morgenen af, mens min mor gjorde klar til julemiddag. Juletræet var et lille plastik træ, som blev pakket ned efter julen for at være klar til næste år! Juletræet var meget lille og stod på gulvet ved siden af fjernsynet. Hele dagen spillede radioen julessalmer, for i min barndom var der ikke så meget fjernsyn, som der er i dag. Der var en salme, man ikke måtte spille i mit hjem - Lulajze Jezuniu - jeg begyndte nemlig at græde, når jeg hørte den (og det gør jeg stadig), så mine forælde valgte at undgå den for at bevare freden i lejligheden!! I Polen kommer Gwiazdor med gaverne (julemand), Han har sæk med og kommer med kanen. Vi pyntede nok ikke så meget op, som man gør her i Danmark, og julenisser havde vi ikke nogen af. I butikkerne husker jeg ikke, at der var julepyntet, men i de senere år er butikkerne i Polen begyndt at være pyntede til jul. Det samme gælder f.eks. adventskranse og andre ting, de er kommet til Polen de senere år, men vi havde det ikke i min barndom. Da jeg var barn, har der altid været sne i december. Vi har været ude og kælke og stå på skøjter., men sådan er det måske altid, når man tænker tilbage på sin barndom. Hvordan var december i skolen? Juleferie var kun mellem jul og nytår. December i skolen var lige som alle andre måneder. Man lavede lektier og havde hjemmeopgaver helt frem til den Man pyntede lidt i vinduerne, men ellers ikke. Kan du huske nogen julegaver fra din barndom? Selv om jeg var en pige, har jeg altid ønsket mig en fjernstyret bil. Den fik jeg da jeg var 5 år. Jeg var så glad for den! Jeg husker dog, at den var forbundet med fjernbetjening med en kabel. Det syntes jeg, var træls, så jeg fandt en saks og klippede kablen over for at bilen kunne køre selv... tja gæt hvad der så skete... den kunne ikke komme nogen steder... Hvornår kom du til Danmark og hvorfor lige Danmark? Jeg kom til Danmark i 1996, som udvekslingsstudent og var på Rønshoved Højskole i 6 mdr. Her mødte jeg en sød ung mand, der gerne ville besøge mig i Polen. Og efter et par år blev vi gift. Hvad synes du er det mest mærkelige ved de danske juletraditioner? Julenisser er en af de mærkelige ting, lige som ris a la mande, hvorfor spiser man ris til jul? I Polen spiser man risengrød, når man ikke har andet, så det var de fattiges mad. Det var også nyt for mig, at spise kød juleaften, flæskesteg og især grisehud! (må indrømme at det tog mig et stykke tid at overvinde frygten for at smage på stegt hud- men den smager jo godt). Men ellers synes jeg, at der er mange hyggelige traditioner ved julen, slutter Anna.

6 Viktor Juletræer til skolen. 1. klasse hentede årets juletræer til skolen. Igen i år har Anne Birte og Leif Jørgensen fra Brændstrup givet nogle juletræer. Tak for det. Niels Peter Dovile 1. klasse har også tegnet hvad de tænker på, når det er jul. Sofie Nicolai Veronica

7 I uge 44 havde 8. og 9. klasse avis uge, hvor de både lavede en papirudgave og en web avis. Den kan ses på vores hjemmeside, og på facebook. Her skriver eleverne lidt om deres oplevelse af ugen: Det var rigtig hyggeligt at være på avisuge. Vi er også blevet bedre til at skrive artikler og lignende. Vi håber stærkt på at komme til Esbjerg og vil gerne være en del af konkurrencen igen næste år. Jeg synes, det var rigtig fedt. Jeg lærte utroligt meget. Cecilia 9. kl. Jeg synes, det var meget sjovt. Vi fik et meget bedre sammenhold og lærte meget. Kamilla K 9. kl. Jeg synes, det var meget spændene og lærerigt. Julie A 9. kl. Det var sjovt, og det var rigtig, rigtig hyggeligt. Vi lærte dem fra niende at kende. Mere end vi gjorde i forvejen. Trine S 8. kl. Og så kan vi jo fortælle læserne, at eleverne vandt den Det var en rigtig hård, men fed uge. første del af konkurrencen, så tirsdag den var de i Caia 8. kl. Esbjerg for at modtage præmien. Det skriver vi mere om i næste skoleblad. Her er lige et billede fra da de fik nyheden.

8 Af Svend Aage Morthorst. Emneugen i 3., 4. og 5. klasse i uge 41 fra mandag til torsdag. Dagene blev brugt til at arbejde med ild/brand. Vi tog udgangspunkt i Beredskabsstyrelsen- og Trygfondens undervisningsmateriale: "Ild en farlig ven". Vi arbejdede både teoretisk og praktisk. Der blev lavet mad over bål. Brandslukkere og andet brandmateriel på skolen blev fundet for ikke at tale om nødudgangene. Der blev også lavet forsøg med ild. Ved I f.eks., hvad der sker, hvis man slukker en gryde med brændende olie med vand? Det ved alle eleverne i klasserne. Det skal man ikke gøre. I stedet for skal man lægge låg på og kvæle ilden. Torsdag tog vi på tur til Oksbøl og besøgte Brandbilmuseet..., og nu da vi var der, besøgte vi også Pansermuseet, som holder til på samme adresse. Forhåbentlig har alle eleverne gennem arbejdet lært, at ild er en god tjener, men en streng herre...

9 Lidt flere billeder fra Emneugen:

10

11 8. klasse pakker julegaver for Balkan Mission i Brændstrup. 900 slikposer!! En fin tjener til vores jule -klippe dag.

12 Brændstrup kristne Friskole udgiver SkoleNYT. Adresse felt. Ramsherred 13, 6630 Rødding, tlf , mail: Flere klasser har været på gårdbesøg. Januar: Skolestart mandag d. 4. Mandag d. 25. Åbent hus Uge 4: 9. kl. projekt. Februar: Uge 6: 9. kl. London og 8. kl. København Uge 7: Vinterferie Marts: Uge 10: 8. kl. projekt. Lørdag d. 19/3-28/3: Påske ferie.

Juleevangeliet

Juleevangeliet Juleevangeliet Juleevangeliet Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden. Det var den første folketælling, mens Kvirinius var statholder

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Find ud af, hvor meget af din egen jul, der går helt tilbage til dengang Jesus blev født. Antikmuseet Aarhus universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus C Se vores hjemmeside for

Læs mere

Leve Livet. December 2017

Leve Livet. December 2017 Leve Livet December 2017 Indholdsfortegnelse: Månedernes fødselsdage... 1 Sangbogen... 2 Juleevangeliet... 3 Livet leves... 4 Rart at vide... 17 Månedskalender... 18 Redaktion: Anne-Marie Bolvig og René

Læs mere

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Salmer: 94-119- 120/ 104-121 Tekst: Luk 2,1-14 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Det er det vi ser begyndelsen til, når vi hvert år læser højt i den traditionelle fortælling om Jesu fødsel. Og det skete i de

Det er det vi ser begyndelsen til, når vi hvert år læser højt i den traditionelle fortælling om Jesu fødsel. Og det skete i de TGF Peace, Love and Happiness (6) Juleaftensdag Fredens fyrste Vi vil i dag afslutte vores prædikenserie Peace, love and happiness som har handlet om kristendommens og evangeliets måde at gøre op med al

Læs mere

Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe.«

Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe.« Biskop Marianne Gaardens prædikenen ved gudstjenesten 1. juledag den 25. december 2018 i Maribo Domkirke Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.12.2014. Vinderslev kl.9 (nadver). Vium kl.10.30. Hinge kl.14.00 (nadver)

Kristi Fødsels Dag. 25.12.2014. Vinderslev kl.9 (nadver). Vium kl.10.30. Hinge kl.14.00 (nadver) Kristi Fødsels Dag. 25.12.2014. Vinderslev kl.9 (nadver). Vium kl.10.30. Hinge kl.14.00 (nadver) Salmer: Vinderslev kl.9: 100-111/ 98-101- 121 Vium kl.10.30: 100-117- 111/ 98-101- 121 Hinge kl.14: 100-117-

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

1. Mos. 3,24: Han jog mennesket ud, og øst for Edens have anbragte han keruberne og det lynende flammesværd til at vogte vejen til livets træ.

1. Mos. 3,24: Han jog mennesket ud, og øst for Edens have anbragte han keruberne og det lynende flammesværd til at vogte vejen til livets træ. 1. Mos. 3,24: Han jog mennesket ud, og øst for Edens have anbragte han keruberne og det lynende flammesværd til at vogte vejen til livets træ. Keruber er engle, der vogter livets træ med flammesværd, efter

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 1. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2014 kl. 15.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 1. tekstrække Salmer DDS 74: Det kimer nu til julefest DDS 85: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Lad os rejse os. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas:

Lad os rejse os. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Prædiken til juleaften Salmer Indgangssalme: DDS 94: Det kimer nu til julefest Salme mellem læsningerne: DDS 104: Et barn er født i Betlehem Salme før prædikenen: DDS 136: Dejlig er den himmel blå Salme

Læs mere

Juleaftensgudstjenesten aflyst

Juleaftensgudstjenesten aflyst Nyhedsbrev, Baptistkirken Bornholm Juleaftensgudstjenesten aflyst 24. december 2010 Desværre er gudstjenesterne i Baptistkirken Bornholm kl. 16 og kl. 24 denne juleaftensdag 2010 aflyst pga. snestormen.

Læs mere

1. I østen stiger solen op

1. I østen stiger solen op 1. I østen stiger solen op Salmen er nærliggende som den første salme, man arbejder med, fordi den vil være velkendt for de fleste. Giv den god tid og lad konfirmanderne få en god oplevelse med at synge.

Læs mere

9. Det kimer nu til julefest

9. Det kimer nu til julefest 9. Det kimer nu til julefest En af de mest brugte salmer juleaften, der aktualiserer Jesu fødsel. Ofte brugt som indledning til gudstjenesten. I gruppen bag udvælgelsen af salmerne til Konfirmandsalmebogen

Læs mere

Juledag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Juledag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas Juledag Salmevalg Hjerte, løft din glædes vinger, 114 Kimer, I klokker, 100 Lovet være du, Jesus Krist, 108 Det var ikke en nat som de andre, 98 Julen har englelyd, 118 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Leve Livet. December 2017

Leve Livet. December 2017 Leve Livet December 2017 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdage... 1 Siden Sidst... 1 Sangbogen... 2 Juleevangeliet... 3 Livet leves... 4 Beboerliste... 16 Rart at vide:... 17 Månedskalender... 18 Redaktion:

Læs mere

Juleaften Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Juleaften Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas Juleaften Salmevalg 94: Det kimer nu til julefest 103: Barn Jesus i en krybbe lå 119: Julen har bragt velsignet bud 99: Velkommen igen, Guds engle små 121: Dejlig er jorden Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Historie 36 af Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Børnebiblen præsenterer. Historie 36 af Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Oversat af: Christian Lingua Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Historie 36 af 60 www.m1914.org Bible for

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 1, tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 1, tekstrække 1 Grindsted Kirke og Nollund Kirke Lørdag d. 24. december 2016 kl. 13.30 og 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 1,1-14. 1. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Læs. Vi går og venter og venter på at det bliver jul. Måske venter vi mest på gaverne og se de sidste afsnit af julekalenderen.

Læs. Vi går og venter og venter på at det bliver jul. Måske venter vi mest på gaverne og se de sidste afsnit af julekalenderen. Esajas, 53, 2-3 og 5 Han skød op foran Herren som en spire, som et rod- skud af den tørre jord. Hans skikkelse havde ingen skønhed, vi så ham, men vi brød os ikke om synet. Foragtet og opgivet af mennesker,

Læs mere

Prædiken Juleaften d. 24. december Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud

Prædiken Juleaften d. 24. december Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud 1 af 6 Prædiken Juleaften d. 24. december 2018. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud Den danske sang er en ung blond pige synger vi fra Højskolesangbogen. Vores

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

KONGESØN drama manuskript

KONGESØN drama manuskript KONGESØN drama manuskript I starten Fortæller: For over 2000 (tallet 2000) år siden skete der noget ganske særligt i landet Israel (davidsstjerne). Et barn blev født, som skulle forandre verden for altid

Læs mere

Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1, Johannes Brev 4, Johannesevangeliet 1,1-14

Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1, Johannes Brev 4, Johannesevangeliet 1,1-14 Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1,1-5 - 1.Johannes Brev 4,7-11 - Johannesevangeliet 1,1-14 Glædelig jul! Sådan håber vi, den er for alle. At alle på én eller anden måde mærker at man hører

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg.

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 December 2008 Februar 2009 17. årg. Nu nærmer Julen sig. Nu nærmer Julen sig igen og hvert år, synes man, at det bliver tidligere og tidligere, når vi ser alle forretningerne, der har

Læs mere

Nyhedsbrev Januar/februar

Nyhedsbrev Januar/februar Så blev det vinter Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Januar/februar BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Til eftertanke. Lucia. Opslagstavlen. Julemarkedet. London. Lys i mørket. Advent, tradition og gaver. I SFO og på Hvidovre Hospital

Til eftertanke. Lucia. Opslagstavlen. Julemarkedet. London. Lys i mørket. Advent, tradition og gaver. I SFO og på Hvidovre Hospital Til eftertanke Advent, tradition og gaver Lucia I SFO og på Hvidovre Hospital Opslagstavlen Fade til afhentning Glemte sager Klippe klistre i SFO Forældrebrunch i 1.B Julen 2017 Julemarkedet Scener fra

Læs mere

Juleevangeliet og de hellige tre konger

Juleevangeliet og de hellige tre konger Juleevangeliet og de hellige tre konger Matthæusevangeliet 1,18-2,22 og Lukasevangeliet 1,27-2,40 The Brick Testament og den danske bibeloversættelse Det her er historien om hvordan Jesus Kristus blev

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Juleaften Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Juleaften Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas Juleaften Salmevalg 94: Det kimer nu til julefest 104: Et barn er født i Betlehem 119/103: Julen har bragt (Ødsted); Barn Jesus (Jerlev) 117: En rose så jeg skyde 121: Dejlig er jorden Dette hellige evangelium

Læs mere

Frelsens Hær - Helsingør FHNYT. Nov. - Dec. 2013

Frelsens Hær - Helsingør FHNYT. Nov. - Dec. 2013 Frelsens Hær - Helsingør FHNYT Nov. - Dec. 2013 FHNYT INFO Udgivelse Frelsens Hær i Helsingør Strandgade 60, 3000 Helsingør Tlf. 49 21 10 06 Ledere: Magdalena og Gert Pedersen Assisterende leder: Maria

Læs mere

Dette hellige evangelium til juledag skriver evangelisten Lukas (Gud være lovet)

Dette hellige evangelium til juledag skriver evangelisten Lukas (Gud være lovet) Prædiken til d.25. december 2016 Juledag. Lemvig Bykirke kl. 10.30 v/brian Christensen Tekster: Es 9,1-6a; Hebr, 1,1-5; Luk 2,1-14 Dette hellige evangelium til juledag skriver evangelisten Lukas (Gud være

Læs mere

Juleaften 2015, Hurup Lukas 2, 1-20

Juleaften 2015, Hurup Lukas 2, 1-20 Juleaften 2015, Hurup Lukas 2, 1-20 I vores spisestue hænger der en tallerkenrække. Der er tallerkener og fine små kopper, som vi bruger igen og igen. På en af kopperne står der: Verdens bedste mormor.

Læs mere

De 9 læsninger Tekst: Thyge Enevoldsen Musik: Inger Merete Tuxen

De 9 læsninger Tekst: Thyge Enevoldsen Musik: Inger Merete Tuxen De 9 læsninger Tekst: Thyge Enevoldsen Musik: Inger Merete Tuxen Maleri: Lissen Margaard Bendix Jensen Forord De 9 læsninger er en musikgudstjeneste, som gennem 9 bibeltekster fortæller om syndefaldet,

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Vi fejrer Jesus -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vi fejrer Jesus -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vi fejrer Jesus -2 Jesus er kommet! Mål: Sammen med børnene fejrer vi, hvad julen handler om: Jesus. Vi fejrer, at Gud gav os sin søn, Jesus, som blev vores Frelser. Vi fejrer, at Jesus ønsker at komme

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Projektdage uge på 3. årgang. Vi arbejder med. Juleevangeliet. Navn:

Projektdage uge på 3. årgang. Vi arbejder med. Juleevangeliet. Navn: Projektdage uge 49+50 på 3. årgang Vi arbejder med Juleevangeliet Navn: 2 Indholdsfortegnelse Side 4-5 Første del af juleevangeliet. Side 6-7 Samle-ark fra julefortællingen. Side 8 Anden del af julefortællingen

Læs mere

Farfar s jul. Kasper, Christian, Christina, Katrine, Kamilla og Martin. Farfar s jul dengang han var barn. Jul i årene Af John Rasmussen.

Farfar s jul. Kasper, Christian, Christina, Katrine, Kamilla og Martin. Farfar s jul dengang han var barn. Jul i årene Af John Rasmussen. Farfar s jul. Kasper, Christian, Christina, Katrine, Kamilla og Martin. Farfar s jul dengang han var barn. Jul i årene 1939 1950 Af John Rasmussen. Kasper fik en seddel med hjem fra skolen her i november

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Studie. Frelsens erfaring

Studie. Frelsens erfaring Studie 4 Frelsens erfaring 27 Åbningshistorie Der fortælles om en missionær, som var blevet gode venner med en indisk perledykker. De to havde tilbragt mange timer sammen med at diskutere frelsen, men

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Månedsblad december 2009 Fra skolelederen: I uge 48 havde vi atter en aktivitetsuge, denne gang stod ugen i julens tegn. Klasserne er blevet pyntet, juletræet er kommet op og er blevet pyntet med hjemmelavet

Læs mere

Når vi taler om menneskeligt affald, trækker vi Gud med i faldet

Når vi taler om menneskeligt affald, trækker vi Gud med i faldet Juledag 2013 Når vi taler om menneskeligt affald, trækker vi Gud med i faldet Salmer: 100, 99, 118, 114, Må Herren lyse for din fod Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Og det skete i de

Læs mere

Dette hellige evangelium til juledag skriver evangelisten Lukas (Gud være lovet)

Dette hellige evangelium til juledag skriver evangelisten Lukas (Gud være lovet) Prædiken til d.25. december 2014 Juledag. Lemvig Bykirke kl. 10.30 v/brian Christensen Tekster: Es 9,1-6a; Hebr, 1,1-5; Luk 2,1-14 Dette hellige evangelium til juledag skriver evangelisten Lukas (Gud være

Læs mere

Jeg håber, at de kommende samtaler jeg og Claus skal have, vil føre til at I vil se nye skolekammerater på Gjerndrup Friskole inden længe.

Jeg håber, at de kommende samtaler jeg og Claus skal have, vil føre til at I vil se nye skolekammerater på Gjerndrup Friskole inden længe. Fredagsnyt d. 11. januar 2019 Rigtigt godt Nytår til alle. Jeg håber alle har haft en dejlig juleferie og er kommet godt ind i det nye år. Over en længere periode har vi haft fokus på at fortælle den gode

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2010 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,117

PRÆDIKEN JULEDAG 2010 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,117 PRÆDIKEN JULEDAG 2010 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,117 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14.

Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14. 1 Urup Kirke. Søndag d. 24. dec. 2017 kl. 16.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14. Forløb Klokkeringning. Præludium. Indgangsbøn. 1. salme: DDS 94 Det kimer nu til julefest. Hilsen.

Læs mere

Juledag I 2016 Ølgod

Juledag I 2016 Ølgod I går blev spændingen udløst. Den dag, vi havde ventet på, oprandt endelig. Mange har gået og talt ned til juleaften. Børn har åbnet chokoladejulekalendere og pakker med tal på, vi har talt søndage i advent,

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår Til eftertanke Hvad gør julen til noget særligt? Emneuge Rundt i 9 lande Opslagstavlen Åben Skole, Gallafest, Hele skolen cykler, Feriekasser Avisen 6. og 7. kl. laver avis Brunch 2. kl. holder brunch

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

KØLSTRUP OG MUNKEBO FOLKEKIRKEN

KØLSTRUP OG MUNKEBO FOLKEKIRKEN KØLSTRUP OG MUNKEBO FOLKEKIRKEN Julehæfte 2 Juleevangeliet Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden. Og da englene havde forladt dem og

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 26. december 2015 Kirkedag: 2.juledag/B Tekst: Matt 10,32-42 Salmer: SK: 122 * 124 * 128 * 109 * 104,5 * 103

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 26. december 2015 Kirkedag: 2.juledag/B Tekst: Matt 10,32-42 Salmer: SK: 122 * 124 * 128 * 109 * 104,5 * 103 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 26. december 2015 Kirkedag: 2.juledag/B Tekst: Matt 10,32-42 Salmer: SK: 122 * 124 * 128 * 109 * 104,5 * 103 Så står vi igen i den tilbagevendende modsætning mellem julens

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

November Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl i danserummet!!!!

November Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl i danserummet!!!! Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl 15.00 i danserummet!!!! Torsdag 1-11 Fredag 2-11 Alexander starter drengeklub op, der er info møde i dag kl 15. Fra i dag og frem til jul kan du lave din egen

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Kristi himmelfartsdag 5. maj 2016

Kristi himmelfartsdag 5. maj 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Fyldt af glæde Salmer: 250, 259, 252; 257, 251 Evangelium: Luk. 24,46-53 Da verdens første astronaut, russeren Jurij Gagarin, i 1961 blev den første mand i rummet i Vostok

Læs mere

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -2 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Luk. 1, 26-38 (Maria ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med engle.

Læs mere

Vind julesangbog JUL. Kom jul Læs andagter og løs opgaver. Lækre opskrifter Se, hvordan du laver nemme brændte mandler og flotte juletræsvafler

Vind julesangbog JUL. Kom jul Læs andagter og løs opgaver. Lækre opskrifter Se, hvordan du laver nemme brændte mandler og flotte juletræsvafler KOMFRIT UDGIVES AF LM KIDS Et blad for børn Nr 8/2016 Vind julesangbog Kom jul Læs andagter og løs opgaver Lækre opskrifter Se, hvordan du laver nemme brændte mandler og flotte juletræsvafler TEMA JUL

Læs mere

Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar

Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar 712 Vær velkommen 397 Trods længsels smerte 125 Mit hjerte altid vanker 108 Lovet være du, Jesus Krist Denne hellige lektie skrives i femte Mosebog, 6,1-12.

Læs mere

Julebrev d uge 51. Vi sluttede skoleåret 2016 med et brag af en julefrokost. Figur 1Vuggestue, børnehave og skole spiser sammen.

Julebrev d uge 51. Vi sluttede skoleåret 2016 med et brag af en julefrokost. Figur 1Vuggestue, børnehave og skole spiser sammen. Julebrev d.21.12-2016-uge 51 Vi sluttede skoleåret 2016 med et brag af en julefrokost. Figur 1Vuggestue, børnehave og skole spiser sammen. De sidste 5 undervisningsdage op til juleferien stod i julens

Læs mere

og det store JULEMYSTERIE

og det store JULEMYSTERIE Detektiven Benny og det store JULEMYSTERIE Navn: Hvordan er det nu det er? Opvarmning 1 På denne mission skal i kende navneord, tillægsord, udsagnsord, for at kunne løse mysteriet. Herunder skal i farve

Læs mere

- måneden hvor der bruges mest el i hjemmene. - måneden hvor flest mænd mentalt tjekker ud

- måneden hvor der bruges mest el i hjemmene. - måneden hvor flest mænd mentalt tjekker ud Vi er blevet til kollektive advents- og juleofre 1. søndag i advent den 1. december 2013. Vi nærmer os advent - måneden hvor vi tæller ned til julen - måneden hvor der bruges mest el i hjemmene - måneden

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. 1 Juledag, Kristi fødsels dag I. Sct. Pauls kirke 25. december 2016 kl. 10.00. Salmer: 100/gloria og 110/402, v.1-3/77//115/439/109/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /111. Åbningshilsen + I Faderens

Læs mere

Endelig helbredt! Tema: I Guds familie beder vi for hinanden. KAPITEL 7

Endelig helbredt! Tema: I Guds familie beder vi for hinanden. KAPITEL 7 32 KAPITEL 7 APG 12, 1-19. MESTERENS EFTERFØLGERE, S.80-86 Endelig helbredt! Har du nogen sinde kendt nogen, som var i vanskeligheder? Hvordan kunne du hjælpe dem? Peters venner bad og bad og bad for ham,

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

LUK 2,1-20; MATT 2,1-12; DEN STORE MESTER, S OG Huskevers: Jeg elsker dig, Herre SL 18,2. Budskabet: Vi elsker Jesus.

LUK 2,1-20; MATT 2,1-12; DEN STORE MESTER, S OG Huskevers: Jeg elsker dig, Herre SL 18,2. Budskabet: Vi elsker Jesus. LUK 2,1-20; MATT 2,1-12; DEN STORE MESTER, S. 25-28 OG 34-39. Jesus er født Huskevers: Jeg elsker dig, Herre SL 18,2 Budskabet: Vi elsker Jesus. Se en mor med hendes nye baby. Nye babyer er noget helt

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2016. Tekster. Luk. 2,1-14 Livet blev forandret af et barn. Det er en fælles oplevelse for alle mødre og fædre. Livet blev forandret da de mødte livet gennem den gave et barn

Læs mere

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -2 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagte fil Guds Engle info igennem, så du er rustet på til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Luk. 1, 26-38

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

TEKSTER TIL DE NI LÆSNINGER. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.

TEKSTER TIL DE NI LÆSNINGER. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene. TEKSTER TIL DE NI LÆSNINGER 1. LÆSNING SKABELSEN: 1. Mosebog kap. 1 vv1-5 + 26-28+31 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd

Læs mere

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er. I ham var liv, og livet var menneskers lys.

Læs mere

Landsbynyt December 2011

Landsbynyt December 2011 Landsbynyt December 2011 Kære forældre Julen er forventningernes tid i hvert fald hos alle de børn, vi er sammen med hver dag i Sebber Landsbyordning. Forventning og glæde ser vi i deres ansigter, når

Læs mere

Kære elever, forældre, bedsteforældre, støtteforening og ansatte på Gjerndrup Friskole

Kære elever, forældre, bedsteforældre, støtteforening og ansatte på Gjerndrup Friskole Kære elever, forældre, bedsteforældre, støtteforening og ansatte på Gjerndrup Friskole Kalenderåret er ved at løbe ud og i den anledning vil jeg se lidt tilbage på Gjerndrup Friskoles hverdag og virke

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018 NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018 Kære forældre Så er vi nået til december måned, hvor der er tid til hygge og en masse traditioner. Charlotte, vores kommende afdelingsleder for Børnehave

Læs mere

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN 1. søndag efter Hellig tre Konger, Hurup og Ørum Lukas 2, 41 52 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN De fleste familier har deres egne små anekdoter eller fortællinger. Nogle

Læs mere

1. Juledag. Salmevalg

1. Juledag. Salmevalg 1. Juledag Salmevalg 100: Kimer, I klokker! 122: Den yndigste rose er funden 114: Hjerte, løft din glædes vinger 125: Mit hjerte altid vanker 112: Kom, alle kristne Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Fredag den 25.november 2016

Fredag den 25.november 2016 den 25.november 2016 Så er juleforberedelserne allerede gang, og i morgen når der er Juleklippedag vil hele skolen og Krabben blive udsmykket med diverse julepynt, og juletræet stå klar til at blive tændt.

Læs mere

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vi fejrer Jesus -1 Jesus er på vej! Mål: Sammen med børnene fejrer vi, hvad julen handler om: Jesus. Vi mindes, at Gud gav os sin søn, Jesus, som blev vores Frelser. Mange glæder sig over, at det snart

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6 UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6 Juleferie Så blev det lige pludselig juleferie igen efter en meget hyggelig og god december måned på friskolen. Vi har som sædvanligt været i kirke her til morgen, så vi

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

LEKTIE. Den første jul. Parat til at undervise. Vi tilbeder Gud, når vi siger Ham tak for, at han sendte Jesus til jorden.

LEKTIE. Den første jul. Parat til at undervise. Vi tilbeder Gud, når vi siger Ham tak for, at han sendte Jesus til jorden. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 2 Den første jul Ugens tekst og referencer: Luk 2,1-7. Den Store Mester, kap. 4. Huskevers: Tak Gud for hans gave. (2 Kor 9,15) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

17-12-2009. 5.klasse går Lucia til morgensang Tirsdag d.15 2.klasse Julemanden Onsdag d.16 9.klasse to vers Julegaver

17-12-2009. 5.klasse går Lucia til morgensang Tirsdag d.15 2.klasse Julemanden Onsdag d.16 9.klasse to vers Julegaver Dato Klasse Overskrift Tirsdag d.1 7.klasse to vers Advent Onsdag d.2 10.klasse December måned Torsdag d.3 0.klasse Julepynt Fredag d.4 1.klasse Nisser Mandag d.7 6.klasse Engle Tirsdag d.8 8.klasse to

Læs mere

Begravelsestale: Otto Johansen Salmer: 749, 448, 121 Rødding, 2. februar 2017

Begravelsestale: Otto Johansen Salmer: 749, 448, 121 Rødding, 2. februar 2017 Begravelsestale: Otto Johansen Salmer: 749, 448, 121 Rødding, 2. februar 2017 I dag er vi samlet her i Rødding kirke for at sige det sidste farvel til Otto Johansen. Otto blev 79 år gammel. På mange måder

Læs mere