Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst"

Transkript

1 KIRKE OG SOGN LYNGÅ Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst SKJØD LERBJERG Juli August September Oktober 2015 Nr årg.

2 2 INDHOLD KIRKELIG VEJVISER Kirkelig vejviser...side 2 Set fra præstegården...side 3 Nyt fra kirkegårdene...side 4 Nyt fra menighedsrådet...side 5 Det for børn!...side 6 Fjeren og rosen...side 7 Organistens side...side 8-9 Salmeklummen...side 9 Årets konfirmander...side 10 Højskoletimer...side 12 Kirkehøjskole...side 13 Minder...side 14 Kunstgruppen...side 15 Høst...side 16 Lerbjerg/Svejstrup...side 17 Lyngå...side 18 Skjød...side 19 Gudstjenesteliste...side 20 Deadline for modtagelse af materiale til næste udgave 1/ Sendes til amkh@km.dk. Forsidefoto: Tove Skipper Sognepræst Anne Martiny Kaas-Hansen (på barsel indtil 1/9) Lyngåvej 85, 8370 Hadsten Barselsvikar Majbrit Daugaard Tlf / md@km.dk. Besøg af præsten En henvendelse til præsten er altid velkommen, hvis nogen ønsker eller måske hører om én, der ønsker en snak. Ferie I præstens ferie (som vil fremgå af telefonsvareren) kan man kontakte Peter Ulvsgaard, tlf eller Birgith Nørlund, tlf Hadsten Kirkekontor Kordegn Kirsten Kjærgaard Kirkevej 5, 8370 Hadsten Tlf kirkekontoret@hadstensogne.dk Gravere: Brian Sørensen, Islandsvej 22, Hadsten. Tlf Mobil bs@nypost.dk Niels Bech Mortensen, Futuravej 14, 8370 Hadsten. Tlf Mobil margitogniels@gmail.com Kirkebilen Alle er velkomne til at anvende kirkebilen til møder, gudstjenester, koncerter m.v., som foregår i kirkeligt regi i vore tre sogne. Kirkebilen må også bruges af ældre, der f.eks. er flyttet til Hadsten eller Hammel og som ønsker fortsat at følge det kirkelige og folkelige liv i deres tidligere hjemsogn! Kirkebilen er gratis og bestilles hos: Hammel Taxi, tlf eller Byens Taxi, tlf Lyngå-Skjød-Lerbjerg Menighedsråd Menighedsrådet: Formand: Bjørn Anthonsen, Rækkevej 2 Tlf Næstformand: Anny K. Hansen, Skolebakken 14, Tlf Kirkeværger: Lyngå: Ellen Holmark, Volstrupvej 5, Tlf / Skjød: Kirsten Aagaard Berthelsen, Landsbækvej 35, Tlf Lerbjerg: Lena Pedersen, Hadstenvej 27, 8370 Hadsten, Tlf Organist: Kristine Lund-Olsen, tlf kristinelundolsen@gmail.com Kirkesanger: Cecilie Marie Høyer, tlf ceciliemarie87@gmail.com

3 SET FRA PRÆSTEVÆRELSET V/ MAJBRIT DAUGAARD 3 UPS!! -desværre havde ingen kameraet parat, -og præsten havde også bedt om at der ikke blev taget billeder. Det var ellers et godt motiv, da hun med forvirret og fortvivlet ansigt i sin iver over at understrege, hvordan de unge mennesker smider om sig med deres konfirmationspenge på Blå mandag, kom til at tabe manuskriptet ud over de forreste bænkerækker og papirerne dalene ned mellem forældre, søskende og stolte bedsteforældre, samt onkler og tanter. De fleste skraldgrinede højlydt af forbavselse. Gæsterne på de forreste bænke forsøgte at hjælpe præsten med at samle stumperne sammen, mens der sad en enkelt onkel længere nede mellem rækkerne og overvejede om det stunt mon ikke var indstuderet. Det var det. Jeg - for det var mig, (og til trods for at jeg er imod at holde samme tale mere end én gang, holdt jeg den til samtlige konfirmationer i år) samlede papirerne sammen og lagde stakken fra mig på nærmeste mulige plads. Pointen var netop, at livet ikke altid går som vi forventer. Det går desværre ikke ret tit som vi drømmer om. Når vi er unge har mange af os drømme om uddannelse, job, at finde den eneste ene, få et hus og nogle børn. Men erfaringen viser at det sjælden er gået folk præcist som de drømte, da de var helt unge. Måske kunne man ikke få drømmeuddannelsen, eller drømmejobbet. Måske dukkede prinsen på den hvide hest aldrig op, -eller viste sig at være anderledes end vi drømte om. Eller helt andre ting/ udfordringer lavede om på vores drømme. Men uanset hvordan vores liv former sig skal vi huske at fastholde, at vi er Guds børn og som sådan elsket. Derfor er vores liv værdifuldt også når vi ikke selv føler at vi eller vores liv er en succes. Efter talen blev sangen: Kære Linedanser sunget, fordi jeg blandt andet havde understreget linierne: Kære linedanser, udspændt ligger foran dig selve livet du fik givet gå nu kun din vej Du må turde træde ud hvor dit liv kun er dit Det briste eller bære må dette ene skridt Men særligt: Verden spørger tit hvordan og alt for lidt hvorfor. Jeg tror, at hvis vi tør ændre mange af vores hvordan-spørgsmål til hvorfor spørgsmål, så finder vi også flere svar på det livet virkelig handler om. Hvordan skal det gå, hvordan skal jeg være, hvordan bliver jeg det jeg drømmer om, hvordan får jeg fat i min drømmefyr / -pige? Hvordan opnår jeg succes og hvordan bliver jeg lykkelig? Hvordan opnår jeg mine mål? Næ, prøv at tænke: Hvorfor skal det gå? Hvorfor skal jeg være? Hvorfor bliver jeg det jeg drømmer om? Hvorfor får jeg fat i min drømmekæreste? Hvorfor opnår jeg succes? Hvorfor bliver jeg lykkelig? Hvorfor opnår jeg mine mål? God sommer og tak for lån. Majbrit Daugaard

4 4 LIVET PÅ KIRKEGÅRDEN V/ BRIAN SØRENSEN Stillingen som graver ved Skjød kirke er i skrivende stund vakant, idet Else Køhling Pedersen er stoppet som graver ved vore kirker. Henover sommeren og indtil der bliver ansat en ny gravermedhjælper, vil det være Niels og undertegnede, der passer alle tre kirkegårde. Brian Sørensen Afsløring og indvielse af ny præstetavle Gudstjeneste d. 13. september kl i Lyngå Kirke Tavlen, der hænger i kirken er fyldt ud, så der er lavet en ny, som kommer til at hænge i våbenhuset. Kom og se det første navn på tavlen, når menighedsrådet serverer udvidet kirkekaffe. Udvidet kirkekaffe Lyngå kirke 2. august, 13. september og 8. november Her i foråret har vi fortaget oprydning på Skjød kirkegård. Store Thuja er fældet på 5 gravsteder ved hovedindgangen Vi gentager succesen og inviterer på udvidet kirkekaffe efter gudstjenesten kom og få en sludder med din nabo.

5 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET 5 TAK TIL ELSE JENSEN Alle, der i løbet af de seneste ni år har deltaget i arrangementer i konfirmandstuen i Lyngå Præstegård, kender Else. Ikke fordi Else gør meget væsen af sig, men fordi hun altid sørger for, at alt er i orden og hyggeligt, når der sker noget i huset. Det kan være ved højskoletimerne, når der skal dækkes smukke borde og gøres klar til servering, det kan være minikonfirmander, konfirmander og besøgende skoleklasser, der skal have lidt lækkert, det kan være kirkekaffe, julestue, grundlovsmøder, der alle kræver sin forberedelse, servering og oprydning, og det kan være menighedsrådsmøder, hvor Else også altid sørger for nogle gode rammer. Nu har Else valgt at sige stop. Der skal være bedre tid til ikke mindst barnebarnet Viggo, og mon ikke også Martin kommer til at nyde endnu mere, at Else slet ikke kan lade være med at gøre det fint og godt for dem, der er omkring hende. Else, fra dine kolleger i kirke og præstegård og fra alle os i det fælles menighedsråd skal du have en rigtig stor tak for dit fine arbejde og for din måde at være på! Du og familien ønskes alt godt og vi regner selvfølgelig med fortsat at se dig rigtig tit. Lyngå-Skjød-Lerbjerg Menighedsråd Helen Guldbæk Menighedsrådsmøder Kommende menighedsrådsmøder: 20. august 2015, kl Møderne afholdes i Lyngå Præstegård Velkommen! Velkommen til Marie Hedegaard Thomsen, som er konstitueret i stillingen som sognepræst i Hadsten Storpastorat frem til februar 2017.

6 6 DET FOR BØRN! GUD & GRYDERET Gud & Gryderet er en kort børnegudstjeneste, hvor vi synger tre salmer og hører en bibelfortælling. Børnene kan også ske at blive inddraget lidt som en levende regnbue, til at tænde stjernehimlen eller måske som lydeffekter til fortællingen. Gennem leg og fortælling skulle appetitten således gerne blive vakt til en god gang kødsovs. Efter gudstjenesten er der nemlig fællesspisning i konfirmandstuen det koster 10 kr. for voksne og 5 kr. for børn. Vi ses Torsdag d. 1. oktober, kl i Lyngå kirke Torsdag d. 12. november, kl i Skjød kirke Torsdag d. 17. december, kl i Lyngå kirke HUSK også! at vi meget gerne vil have børn til at bære frugt ind til høst Søndag d. 27. september, kl i Lyngå kirke og Søndag d. 4. oktober, kl i Skjød kirke. Babysalmesang Fredage, kl I efteråret er der igen babysalmesang i Sct. Pauls Kirke hver fredag kl Sognepræst Anne Martiny Kaas-Hansen er tilbage fra barsel og vil sammen med organist Thorkil Mølle synge med børn og mødre under trygge og hyggelige rammer. Den musikalske del vil vare ca. en halv time, derefter er der tid til kaffe og hygge. Første gang er fredag den 11. september. Tilmelding er nødvendig og kan ske til Hadsten Kirkekontor på tlf.: eller kirkekontoret@hadstensogne.dk. Sct. Pauls Kirke, fredage, kl SYNG MED TIL HØST! SE SIDE 16 Minikonfirmand! Efter efterårsferien starter vi op med et nyt hold minikonfirmander. Så kære 3. klasses elever bosiddende i Lyngå, Skjød og Lerbjerg Sogne, jeg håber, I vil være med! For da der er tradition for, at minkonfirmanderne også går Lucia og opfører krybbespil, er der mange ting, vi skal nå: Vi skal være kreative med ler, sølvpapir og blade. Vi skal gå på opdagelse i kirken hele kirken (altså også tårn og krypt). Og så skal vi selvfølgelig også hygge os med saftevand og lidt godt dertil. Det hele løber af stablen efter efterårsferien og frem til jul hver torsdag eftermiddag kl i konfirmandstuen i Lyngå samt et par søndage, hvor der bl.a. vil være udstilling i kirken af, hvad minikonfirmanderne har kreeret. Vi begynder torsdag d. 22. oktober kl og slutter af med årets krybbespil. Der vil blive sørget for transport fra Skovvangsskolen, Hadsten Skole og Østervangsskolen til konfirmandstuen, ligesom børnene vil blive kørt hjem efter undervisningen. For lige at få styr på logistikken vil I derfor modtage en indbydelse til et kort forældremøde inden efterårsferien samt blive bedt om at tilmelde jer på mail amka@km.dk eller tlf senest d. 10. oktober.

7 FJEREN OG ROSEN V/ KRISTINE LUND-OLSEN 7 FAMILIE-KONCERTFORTÆLLING med Josefine Ottesen og Jan Schønemanns kvartet Glæd jer til d. 1. oktober, hvor én af Danmarks mest elskede børnebogsforfattere, Josefine Ottesen, gæster Lyngå Kirke! Der venter en helt særlig og dejlig familieoplevelse, når Josefine Ottesen sammen med Jan Schønemanns Kvartet opfører koncertfortællingen Eventyret om Fjeren og Rosen. Josefine Ottesen er kendt af de fleste børn og unge i Danmark. Gennem de sidste tredive år har hun skrevet et utal af titler til de unge læsere, og hun er en af de bedst repræsenterede danske forfattere på såvel folke- som skolebiblioteker. Jan Schønemanns Kvartet består af rutinerede musikere med mange års erfaring i snart sagt alle genrer fra kirkemusik over grønlandske polkaer og til Jimi Hendrix. Josefine Ottesens bog, Eventyret om Fjeren og Rosen, der er forlæg for koncertfortællingen, har opnået klassikerstatus i de snart 30 år, der er gået, siden den udkom første gang i I 1987 blev den tildelt Kulturministeriets Børnebogspris, og bogen har siden dannet udgangspunkt for både radiofortælling, dramatisering og story telling. I koncertfortællingen Eventyret om Fjeren og Rosen samles trådene, når Josefine genfortæller historien akkompagneret af Jan Schønemanns og Christian Søgårds fine og fabulerende musikalske arrangementer. Kvartetten består udover Jan Schønemann på guitar og Christian Søgård, keyboard og hamonika, af Agnar Ellebye, bas, og Mads Stephensen, slagtøj, og de forstår i en sjælden grad at spille op til forfatterens eventyrlige fortælling. For alle fra 5 år og op. Der er gratis entré.

8 8 ORGANISTENS SIDE V/ KRISTINE LUND-OLSEN SIDEN SIDST Nytårskoncert Den 8. januar gav Silkeborg Mandskor og dirigent Christine Schultz en festlig nytårskoncert i Lyngå Kirke. Det var en stor fornøjelse at opleve korets skønne klang, energi, indlevelse, sangglæde og desuden meget fine solistpræstationer udfoldet i dejligt varieret program. Forårskoncert Tirsdag den 12. maj var der forårskoncert i Lyngå Kirke med deltagelse af Lyngå Folkekor, kirkesanger Cecilie Marie Høyer og med gæsteoptræden fra The Old Barbershop Singers. Vi havde en rigtig fin aften med dejlig sang og fællessang, og da vi desværre havde afbud fra Lyngå Kor-piger, sprang vores dygtige kirkesanger Cecilie til med et ekstra indslag - en festlig sag fra musicalen My Fair Lady, hvormed hun satte prikken over i et - og ramte det høje C! Tak til alle medvirkende. Koncert med Aarhus Pigekor Publikum fik en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, da Aarhus Pigekor den 11. marts gæstede Lyngå Kirke. Med deres professionalisme levede Aarhus Pigekor med dirigent Helle Høyer til fulde op til de høje forventninger, som anmeldelserne lægger op til, og de leverede en helt fantastisk koncert. Publikum denne aften vil helt sikkert medgive, at Aarhus Pigekor i sandhed er et kor i topklasse! Sæsonstart for Lyngå Folkekor Lyngå Folkekor har sæsonstart tirsdag den 25. august. Vi øver fortsat i konfirmandstuen i Lyngå tirsdag aften klokken til Koret synger i kirkerne på udvalgte søn- og helligdage og til jule- og forårskoncerterne. Vi synger et bredt repertoire af nyt og gammelt, klassisk og rytmisk, kirkeligt og verdsligt. Nye kormedlemmer er velkomne i koret. Er du interesseret, så kontakt korleder Kristine Lund-Olsen på tlf eller mail kristinelundolsen@gmail.com eller mød op i Lyngå konfirmandstue tirsdag klokken

9 ORGANISTENS SIDE - FORTSAT SALMEKLUMMEN V/KARL JOHAN LARSEN 9 SALMEMARATON I FAVRSKOV PROVSTI Salmemaraton er et langdistanceløb, der kaster mange glæder af sig undervejs, nemlig glæden ved at synge sammen og tid til fordybelse i nogle af dansk digtnings smukkeste tekster. Salmemaraton har været afviklet med stor succes i mange sogne rundt omkring i landet, og nu er turen kommet til Favrskov Provsti. Lyngå, Skjød og Lerbjerg Kirker er 3 af de i alt 31 kirker i provstiet, som deltager i dette projekt, som forløber fra september 2015 til maj Det hele begynder Tirsdag d. 1. september 2015 i Hammel Kirke, kl Her synger vi de første salmer, og projektets indledes med et par ord af Provst Anders Bonde. Alle salmesangsaftener foregår tirsdage kl Se datoer og kirker på Der er ingen tilmelding og det er naturligvis gratis at deltage. Favrskov Salmemaraton rammer Lyngå Kirke tirsdag d. 20. oktober, kl Alle er velkomne og hver fugl synger med sit næb. LEVENDE TRO Da jeg fik opgaven om at skulle skrive lidt om en salme til denne her udgave af kirkebladet for længe siden var jeg slet ikke i tvivl om hvad jeg ville tage udgangspunkt i. Sangen som I kommer til at kende af at læse dette betyder rigtig for mig, fordi den for mig siger hvad kirken og kristendom virkelig handler om. Levende Tro Komme dit rige iblandt os Send din ånd over vort land Hjælp os at være den kirke Som du i dit hjerte har tænkt Hør vor bøn, o Gud hjælp os række ud Hør vor bøn, o Gud Kærlighedens bud Lær os at elske med mere end ord Lær os at handle, en levende tro Lær os atgøre som du havde gjort Lær os levende tro Giv os en tro som vil tjene Et hjerte som lever for dig Gennem vort liv vil du være Den svage og ensommes ven Hør vor bøn, o Gud hjælp os række ud Hør vor bøn, o Gud Kærlighedens bud Denne her sang siger mig rigtig meget om hvordan jeg har lyst til at være, være et forbillede og være der for folk der har brug for det, og det er for mig rigtig vigtigt fremstå som et godt eksempel, skal vi ikke prøve at give hinanden hånd på at være det overfor hinanden når der er behov for det. Rigtig god sommer og må vi lære at elske med mere end ord. Karl Johan Larsen

10 10 KONFIRMANDERNE 2015 Lyngå Kirke Kirstine Hermann Bostrup, Nanna Aabenhus Jeppesen, Mathias Hauberg Petersen, Katrine Hougaard Strehle Tang, Thomas Hegelund Thuesen og Jonas Hørlyck Lerbjerg Kirke Samuel Skotte Andersen og Lasse Vestergaard Pedersen Skjød Kirke Sofie Møller Dohn, Emma Falbe-Hansen, Victor Guldberg Falkenberg, Freja Nørskov Graversen, Pernille Vium Gulev, Frederik Møller Hansen, Lykke Elisabeth Jensen, Maria Kildehøj, Martin Berggreen Nielsen og Kristian Egelund Olsen

11 KONFIRMANDER - FORTSAT 11 Konfirmander 2016 se her! Konfirmander, der skal konfirmeres i Lyngå, Skjød og Lerbjerg kirker i foråret 2016 følger konfirmandundervisningen sammen med deres skoleklasse. Derudover er der følgende lokale arrangementer med udgangspunkt i konfirmandstuen i Lyngå: Fredag d. 2. oktober 2015 Forældremøde med pizza og konfirmand-videoaften Lørdag-søndag d december 2015 Forberedelse og deltagelse i adventsgudstjeneste Lørdag d. 6. februar 2016 Udflugt / arrangement Søndag d. 10. april 2016 Gudstjeneste samt generalprøver Konfirmationerne er: Lerbjerg kirke, bededag, fredag d. 22. april 2016 Skjød kirke, søndag d. 24. april 2016 Lyngå kirke, søndag d. 1. maj 2016 Ungdomsgudstjenester I fællesskab med de øvrige sogne i Hadsten Storpastorat inviteres der til særlige ungdomsgudstjenester i Sct. Pauls kirke, Hadsen Søndag 13. september kl høst Tirsdag 27. oktober kl BUSK Søndag 1. november kl alle helgen Tilbuddet henvender sig især til unge i konfirmationsalderen og deres forældre. SYNG MED TIL HØST! SE SIDE 16 STUDIEKREDS EFTERÅR 2015 Studiekreds v. Sanne Thøisen, Hadsten Sognegård, d. 14/9, 28/9, 19/10, 9/11 og 23/11 alle dage kl Vi vil læse Gerd Theissen: DET GENFUNDNE PARADIS. MEDITATIVE TANKER OM TROENS FORNUFT. Bogens tanker præsenteres således: Tro og fornuft omtales ofte som et modsætningsforhold, som om tro kun var mulig ved fornuftens prisgivelse. Man siger, at troens sted er hjertet, og at forstandens hjerne kun er en hindring. Omvendt er det også meget udbredt at nedskrive tro til et udtryk for den utilstrækkeligt oplyste tanke. Sådan er det ikke i Gerd Theissens meditative tekster. Som moderne mennesker rummer vi det hele, og vores kristne tros kilder er fornuften, erfaringen, traditionen og Biblen. Hvordan og hvorledes vil vi se nærmere på i efterårets studiekreds over 5 mandag aftner. Jeg vil lægge ud med et oplæg og bagefter taler vi sammen om dagens lektie, og hvad der nu ellers trænger sig på. Fra den 1. september vil der på kirkekontoret i Hadsten kunne hentes en lille samling af tekster fra både skønlitteraturen, Biblen, salmebogen og den teologiske tradition. Der vil også ligge et nærmere program for studie-kredsens enkelte gange. Bogen skal man selv købe, og der er seneste tilmelding den. 1. september på Hadsten Kirkekontor. Alle er velkomne. Eneste forudsætning er et åbent sind!

12 12 HØJSKOLETIMER I LYNGÅ PRÆSTEGÅRD Velkommen til vores højskoletimer i Konfirmandstuen i Lyngå Præstegård torsdage kl En times foredrag/underholdning hvorefter vi spiser sammen. Nis og Inge laver deres berømte suppe og kræser for os. Tilmelding af hensyn til maden fredagen før til Bjørn Anthonsen på tlf Pris kr. 50,- SPØRG RASMUS Torsdag d. 10. september Majbrit Daugaard skriver: Da jeg som ny kom til Lyngå Skjød Lerbjerg / Hadsten og havde en masse spørgsmål om alt muligt lød svaret ofte: Spørg Rasmus. Det ved Rasmus. Det har Rasmus styr på. Det kan Rasmus. Derfor glædede jeg mig efterhånden til at møde Rasmus, -manden der kunne og vidste alt! Det viste sig, at det var rigtigt endda kunne han meget mere. Han har siden udvidet sit repertoire både som Bibel-fortæller, julemand og engel. Han ses jævnligt med papkasser, ledninger og ældre rare damer. Med computer og børnelegetøj. Med lange lister eller kage. Rasmus er kirke- og kulturmedarbejder i sognet og vil fortælle os, hvem og hvad han er og lidt om noget af alt det, han laver og forhåbentlig også hvorfor. Kom og mød manden der kan og gør meget, og som alle regner med samt forventer det meste af. DE HVIDE BUSSER Torsdag d. 29. oktober Arne Doktor skriver om foredraget: Jeg har personlig kendt en af de vognmænd, som deltog i Folke Bernadottes redningsaktion i krigens sidste tid. Han har fortalt mig om indsatsen som redede tusindvis af norske og danske fanger ud af Hitlers dødslejre. Aktuelt, spændende, gribende 2. hånds fortælling om Røde Kors aktion i Tyskland. JULEHYGGE Torsdag d. 3. december -med sognets egen sanger, organist og præst. Cecilie og Kristine vil spille/synge for og med os. Anne læser/ fortæller julehistorie. Hyggeligt hjemligt rart og trygt som det plejer.

13 KIRKEHØJSKOLE ÅR MED LUTHER I 2017 fejres Reformationsjubilæet over hele verden. Da er det 500 år siden, Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg og indvarslede et opgør med den katolske kirke. Synet på både kirke og samfund ændrede sig radikalt og fik hurtigt betydning ud over Tysklands grænser og langt op i vor tid. Overalt er man i fuld gang med at forberede jubilæet, og vi følger trop i Kirkehøjskolen med en række foredrag over to sæsoner. Vi vil se nærmere på Luthers indflydelse på moderne tid og tænkning i kirke og samfund. 2 sæsoner med foredrag. Og så runder vi forløbet af med en sognerejse i foråret 2016 til Lutherstederne i Tyskland. Kirkehøjskolen holder til på Hadsten Højskole, 5 lørdage henover efterår, vinter og forår i tidsrummet Vi startet i foredragssalen kl med foredrag og debat og spiser brunch i spisesalen kl Arrangementet slutter kl Der er tilmelding på Hadsten kirkekontor, tlf , senest kl torsdagen før. Prisen for foredrag og brunch er 70 kr. pr. gang. Bag arrangementerne står Hadsten, Nr. Galten, Vissing, Lyngå, Lerbjerg, Skjød, Ødum, Hadbjerg, Voldum og Rud sogne. FRYGT GUD - ÆR KONGEN! Lørdag d. 3. oktober, kl Om Luther og politik, v. Svend Andersen, Professor i Etik og Religionsfilosofi ved Aarhus Universitet. Der er mange tolkninger af Luthers syn på det politiske. Overskriften udtrykker én. En anden siger at Luther adskiller religion og politik. Luther tænker lidt mere nuanceret end som så. Han skelner mellem evangeliet og politisk magt. Men han giver også den kristne et politisk ansvar. Kan vi bruge Luther i dagens politiske virkelighed? DET LUTHERSKE I DAG Lørdag d. 7. november, kl v. Niels Henrik Arendt, Biskop emeritus, sognepræst og ansat af præsidiet for reformationsjubilæet i Danmark. For 500 år siden oplevedes Luthers opgør med middelalderens kirke som en enorm befrielse. Men til jubilæet er det måske vigtigste spørgsmål: Hvad betyder det at være evangelisk-luthersk i det 21. Århundrede? Er reformationen noget, vi kun kan se tilbage på som en betydningsfuld historisk begivenhed - eller er vi i dag lige så ufrie som Martin Luthers samtidige var? Giver det også mening i dag at forkynde: Du skal ikke kvalificere dig overfor Gud? Mere information om denne sæson i næste blad.

14 14 MINDER V/HERLUF NYDAM CENTRALEN I LYNGÅ En dag jeg talte med en tilflytter til Lyngå, snakkede vi om de forskellige huse på Lyngåvej inde i byen, og da kom jeg til at benævne Lyngåvej 60; centralen replikken fra vedkommende var: Hvad er centralen? Ja, godt spørgsmål. Men det var altså der hvor telefoncentralen havde til huse og havde haft det siden først i 1900, da der kom telefonforbindelse til Lyngå og for øvrigt over hele landet. Det var et kæmpe fremskridt, at man nu kunne tale direkte med mennesker langt væk og kommunikere over store afstande og få svar på spørgsmål med det samme. Der blev trukket ledninger over det ganske land, og i hvert eneste sogn blev der oprettet en telefoncentral og ansat en bestyrer. Den bestyrer jeg husker fra Lyngå var Elna og hendes mand Anker, Elna var centralbestyrer og Anker havde mange job, at køre rutebil var et af dem, senere kørte han brødbil og det sidste jeg husker, var at han sørgede for gasflasker til Lyngå s familier. Centralen bestod af et vægpanel med en masse huller, og nogen ledninger der forbandt de forskellige abonnenter. Man drejede på håndsvinget, og ret hurtigt var der en stemme i telefonen, der spurgte hvad nummer skulle det være. Det var nu ikke nødvendigt at sige nummeret navnet var nok, der var ikke flere end Elna kunne dem i søvne. Vinter-storm og især islag kunne få hele telefonsystemet til at bryde ned og det tog adskillige dage inden alle ledningerne var hængt op igen, og det var en kold tørn at arbejde i masterne på den årstid. Centralen lukkede principielt klokken otte, men i nødstilfælde kunne man ringe efter dette tidspunkt, det gav dog grund til bekymring hos folk, hvis telefonen ringede efter dette tidspunkt, tit og ofte var det også en dårlig nyhed, der blev fortalt. Centralbestyreren var altid godt orienteret og vidste hvor der var spisning eller kaffekomsammen i de forskellige hjem, det kunne selvfølgelig misbruges, men det har vi aldrig oplevet. Det var faktisk en fantastisk service vi fik på centralen, jeg var soldat i 1963 i København og ringede af og til hjem, og mine forældre var tit ude om aftenen og svarede ikke, men så kunne jeg lægge en besked hos Elna, som blev videregivet næste morgen- super service. Mange landmænd ringede ind om morgenen og bestilte en inseminering til en af deres køer, dem samlede Elna sammen og videregav samlet til kvægavlsforeningen var året der kom automattelefon og nummeret blev langt, fra at vi havde nummer 9, blev det nu til , altså 06 området. Unge mennesker vil undre sig, når de hører, at skulle man ringe til København skulle man over rigstelefonen og så skulle centraldamen bestille nummeret, ja når man i dag står med mobilen og kan ringe hele verden rundt, kan det godt give stof til eftertanke og spørgsmålet er, hvad er så det næste? Der er nok kommet telefon til Lyngå Omkring 1912, idet Rigsdagen vedtog at telefonselskaberne skulle oprette linier og central, hvis der var 10 abonnenter, der anmodede om det. Lyngåvej nr. 60 var ikke et voldsomt stort, hus alligevel boede der to familier i huset. Centralen var ind mod smedens hus og modsat var der en lille lejlighed, hvad den kostede at leje ved jeg ikke, men det var med i lejen, at hvis centralparret skulle noget om aftenen, skulle lejeren passe centralen. Der har ikke været mange opkald så det var til at overse! Herluf Nydam Jensen

15 NYT FRA KUNSTGRUPPEN V/LIESELOTTE SKOV-PETERSEN 15 Det glæder mig meget, at jeg nu kan præsentere Linda Winding, som danner par med Peter Winding, begge kendte personligheder fra Hadsten. De er mennesker, som er gode til at inspirere og de påvirker dagligt deres omgivelser, præcis der hvor de er. Vi har haft Peter Windings storformatfotos i konfirmandstuen de sidste to måneder med motiver fra vor lokale natur og også lidt længere væk. Fra Limfjorden og endnu længere væk - Vietnam i muntre farver. Alle fik de mig til at drømme mig bort fra min hverdag og hen til fremmede, naturskønne pletter. Sikkert oplevede andre der kikkede på dem noget lignende. Vi mennesker er jo betaget af naturen, som specielt dette forår viste sig fra sin bedste side. Tusinde tak, Peter, for lån, og tusinde tak, Linda fordi du også vil udstille. Linda udstiller sine malerier efter sommerferien og præsenterer sig som følger: Det æstetiske er et sprog for mig Jeg hedder Linda Guldberg Winding, jeg bor i Hadsten sammen med min mand Peter Winding og vores to piger på 12 og 14 år. Som lille sad jeg og så på min mor, når hun malede almuemaleri på vores skænk eller kommode, når hun ombetrak møbler og når hun syede andres festtøj. Da jeg var lidt ældre kastede hun sig over oliemaleriet. Dette så jeg på i stedet for at se på TV. Måske derfor fik jeg heller aldrig købt mig et TV, da jeg flyttede hjemmefra. Jeg satte mig til at tegne og male i stedet. Det har jeg gjort siden jeg var omkring 19 år. Maleri er et sprog for mig; farver og nuancer er måden jeg sammensætter sproget på. Det er fantastisk at slippe for alle de ord! Farverne rører noget meget dybt inde i mig. I mine 15 år på Hadsten Højskole har jeg undervist fuld tid i tegning, maleri, keramik, teater og iværksætteri. Så jeg har arbejdet kreativt hver dag i mit arbejdsliv, og disse processer kan bare så meget mere for mig, end hvad bøgerne kan. Jeg har altid været meget optaget af kvindekroppe og af landskaber. Begge dele fortæller en rytmisk historie via penselstrøg. Farverne lægger stemningen. Jeg arbejder gerne med relativt store pensler, for jeg kan godt lide det grove look, der opstår. Det overlader noget til beskuerens fantasi. Men det grove bliver kedeligt uden de fine farverige streger. Sådan fungerer maleriet som livet selv: Det er det sirlige mod det grove; det er én tone mod en anden. Det er modsætninger som lys og skygge, der gør os levende.

16 16 HØST SYNG MED TIL HØSTGUDSTJENESTE I LYNGÅ KIRKE! Den 27. september klokken er der fælles høstgudstjeneste for Lyngå og Lerbjerg i Lyngå Kirke. I den forbindelse vil jeg gerne invitere alle børn og unge fra 6 år og op til at deltage i et særligt høst-kor, som skal bidrage med musikalsk(e) indslag i gudstjenesten. Vi øver i Lyngå Kirke to torsdage inden høstgudstjenesten: Torsdag den 17. september og torsdag den 24. september - begge dage klokken Kristine Lund-Olsen, organist i Lyngå, Skjød og Lerbjerg Kirker. Husk tilmelding til: Kristine Lund-Olsen: kristinelundolsen@gmail.com SMAGEN AF HØST søndag d. 27. september kl Høstgudstjenesten afholdes igen i år i fællesskab mellem Lerbjerg og Lyngå. Høstarrangementet indledes i kirken med et par høst-salmer kl Herefter fællesspisning, hvor vi skal smage på årets høst - i år tilsat harmonikamusik v. Brian og Ole. Pris kr. 50,- for voksne og kr. 25,- for børn. Børn på 7 år og derunder spiser med gratis. Tilmelding senest tirsdag, d. 22. sept. til Bjørn, tlf Menighedsrådet/Borgerforeningerne

17 NYT FRA LERBJERG / SVEJSTRUP V/HELEN GULDBÆK 17 Nyt fra Borgerforeningen og Vandværket Der har været afholdt generalforsamling i borgerforeningen og i vandværket. Borgerforeningens bestyrelse består nu af Ulla Madsen og Mitte Bendstrup, der er henholdsvis formand og sekretær, samt Inger Jensen, Maja Justesen og Marianne Christensen. Hertil kommer, at Kristian Pedersen er tilknyttet som kasserer. Vandværkets bestyrelse udgøres fortsat af Niels Vestergaard, formand, Svend Høg, kasserer og Hans Schulten. Udlejning af forsamlingshuset sker ved Ulla Madsen. Man kan sende en mail med ønsket dato samt kontaktoplysninger til LSBorgerforening@gmail.com eller kontakte Ulla på tlf , bedst mellem kl. 17 og 18. Fællesspisning Der har været fællesspisning en gang som vanligt i skolen med lækker mad og god tilslutning. Desuden forventes det, at der som noget nyt også har været fællesspisning med grill ved Torben og Ullas sø. Det er Bo og Margit, Mitte og Jens og værtsparret, der står for det praktiske. Vi håber på godt vejr i de fine omgivelser. Den gamle skole arbejdsdag og lugehold Forsamlingshuset er jo den hyggelige ramme om mange arrangementer og private fester. Den vedligeholder imidlertid ikke sig selv, og igen i år var der indkaldt til arbejdslørdag. Det blev en fin og effektiv dag med både rengøring, oprydning, maling og lugning mm. Folk deltager med det, de kan og har tid til. Ukrudtet kan desværre ikke nøjes med en enkelt omgang, så derfor vil der jævnligt blive indkaldt til et par lugetimer. Det er Charlotte, der holder øje med ukrudtet og sender mail rundt, når det trænger, og vejret er passende. Jo flere vi er, jo hurtigere går det! Afslutning på gymnastik For andet år arrangerede Natasja skovtur som afslutning på gymnastiksæsonen. Vi blev forkælet med bobler og lækkerier. En dejlig forårsaften efter en masse god motion. Tak til Natasja for i år. Til efteråret regner vi med, at et nyt hold begynder. Nærmere følger. Frokostjazz d. 31. oktober Sæt allerede nu i kalenderen, at der er frokostjazz med Claymountain Stompers. Det syv mand store orkester med lokalt tilhørsforhold spiller glad swingmusik.

18 18 NYT FRA LYNGÅ V/TOVE SKIPPER Legepladsfest Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 14. og 15. august, hvor dette års legepladsfest løber af stablen. Find cowboyhatten frem og puds sherifstjernen, for igen i år bliver det under temaet Cowboyfestival! Cowboyland og indianerlejren byder på guldgravning, snobrødsbagning og mange andre spændende aktiviteter for børnene og selvfølgelig er der fredagsbanko, Årets Dyst og kolde fadøl til de voksne. Så der er grund til at glæde sig! Hvis du, din arbejdsplads eller andre har lyst til at sponsorere gave(r) til banko og amerikansk lotteri, så tager Thilde på Lyngåvej 68 gerne imod. Legepladsens Venner Status Frysehusprojekt Som tidligere nævnt har Borgerforeningen overtaget huset med henblik på ombygning til fælleshus. Det er dog endnu ikke lykkedes, at skaffe midler til dette projekt. Afslag fra Elrofonden og Realdania. Byforskønnelsesudvalget har ikke opgivet projektet og arbejder videre med fondsansøgninger. Lyngå fik sin cykelsti Den 9. maj blev den helt store dag for Lyngå By, hvor der var indvielse af den længe ventede cykelsti. Borgerforeningen havde i samarbejde med kommunen stablet et flot arrangement på benene, som rigtig mange bakkede op om, trods vejrgudernes forsøg på sabotage. Ikke mindre end 53 deltog i cykelløbet og blev begavet med nogle af de rigtig mange sponsergaver. Borgmester, Nils Borring, samt formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Kurt Andreassen klippede i fællesskab den røde cykelslange over. Herudover var der underholdning af Trialaction med deltagelse af 4 virkelig seje fyre, som på professionel vis, viste hvad en cykel også kan bruges til. STOR TAK til Eigil Jakobsen for indsatsen med at få en cykelsti til Lyngå. Slutterlig TILLYKKE til LYNGÅ med ønske om, medvind på cykelstierne i årene fremover. Byforskønnelsesudvalget har sået lupinfrø på skrænterne ved den nye cykelsti. Så krydses der fingre for, at det bliver et stort blomsterflor fra 2016

19 NYT FRA SKJØD V/ HENNY JOSEFSEN 19 Siden sidst På den ekstra ordinære generalforsamling lykkedes det at sammensætte en ny bestyrelse for Skjød Forsamlingshus. Menighedsrådet ønsker bestyrelsen held og lykke med arbejdet og velkommen til de nye medlemmer. Skjød Forsamlingshus kan lejes ved henvendelse til formand Gitte Jakobsen tlf På kan du se, hvornår huset er ledig. Følg også Skjød Forsamlingshus på Facebook. Byfest Byfesten i Skjød afholdes i år den 15. august på Stadion Dagens program kommer i det store hele til at se sådan ud: kl. 9.00: morgensang, kaffe og rundstykker kl : Træne heste d.v.s. bygge, pynte og klargøre sækkevogne Andre aktiviteter og mindre konkurrencer for alle Bagagerums marked kl Frokost: helstegt pattegris kl : Bydyst som ringridningskonkurrence på sækkevogne kl. 15 Kaffe og byens bedste kage serveres kl Vinderen af Den gyldne Kagerulle kåres kl. 17 kl. 19 Aktiviteter slutter 60 er fest i forsamlingshuset Husk tilmelding Du kan læse meget mere om Byfesten i Skjød Tidende og på Her kan du også læse om reglerne for indstilling af personer til Årets Skjødser. SBIF har også haft årets generalforsamling. Her fortsætter bestyrelsen uændret. Verner Hansen, der har været revisor i rigtig mange år, ønskede ikke at fortsætte, og Steen Rasmussen blev valgt som Verners efterfølger. Jagforeningen arrangerer fugleskydning den 4.juli. Program følger på hjemmesiden. HØSTFEST Høstgudstjeneste i Skjød kirke søndag den 4. oktober kl Efterfølgende fællesspisning i Skjød Forsamlingshus Pris: Voksne 60 kr. pr. person Børn under konfirmationsalderen spiser gratis. Forsamlingshuset sælger drikkevarer til små priser. Menuen er i skrivende stund ikke fastlagt, ligesom høsttaleren endnu ikke er fundet. Tilmelding til spisning: Ring til Gitte på tlf eller put en seddel i Forsamlingshusets postkasse senest mandag den 25. september.

20 20 GUDSTJENESTER JUNI - NOVEMBER 2015 Juni Lyngå Skjød Lerbjerg 28/6 4.s.e. Trinitatis 9.30 MK Juli 5/7 5.s.e. Trinitatis BNJ 12/7 6.s.e. Trinitatis Sct. Pauls kirke, kl MHT kirkekaffe 19/7 7.s.e. Trinitatis 9.30 BNJ 26/7 8.s.e. Trinitatis Sct. Pauls kirke, kl MD kirkekaffe August 2/8 9.s.e. Trinitatis MD kirkekaffe 9/8 10.s.e. Trinitatis 9.30 MHT 16/8 11.s.e. Trinitatis MHT 23/8 12.s.e. Trinitatis MK 30/8 13.s.e. Trinitatis 9.30 MHT September 6/9 14.s.e. Trinitatis AMKH 13/9 15.s.e. Trinitatis AMKH kirkekaffe 13/9 Ungdomsgudstjeneste, Sct. Pauls kirke, kl MHT 20/9 16.s.e. Trinitatis Sct. Pauls kl CBN 27/9 17.s.e. Trinitatis Høst - syng med AMKH Oktober 1/10 Torsdag Gud og Gryderet, Lyngå kl Fjeren og rosen AMKH 4/10 18.s.e. Trinitatis Høst AMKH 11/10 19.s.e. Trinitatis 9.30 MK 18/10 20.s.e. Trinitatis 9.30 AMKH 20/10 Tirsdag Salmemaraton, Lyngå kl /10 21.s.e. Trinitatis 9.30 MK 27/10 Tirsdag Ungdomsgudstjeneste, Sct. Pauls kirke, kl MHT November 1/11 Alle Helgen AMKH AMKH AMKH 1/11 Ungdomsgudstjeneste, Sct. Pauls kirke kl BNJ 8/11 23.s.e. Trinitatis AMKH kirkekaffe MD MK BNJ Majbrit Daugaard Mette Krabbe Birgit Nørlund Jensen AB Anders Bonde AMKA Anne Martiny Kaas-Hansen MHT Marie Hedegaard Thomsen CBN Carsten Bach-Nielsen * Kor medvirker

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Indbydelse til vi spiser sammen

Indbydelse til vi spiser sammen KvongPosten September 2017 Indbydelse til vi spiser sammen Så er tiden inde til at vi mødes på kryds og tværs af Kvong Sogn og omegn til en hyggelig aften Fredag den 15. september kl. 18.00 i gymnastiksalen

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE Tirsdag d. 29. august kl. 19.30 i Kirkeladen Ølsmagning og bordtaler ved bryggeren og præsten! Brygger

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Læs om Aarhus Pigekor i Lyngå Kirke Sogneindsamling Årets konfirmander

Læs om Aarhus Pigekor i Lyngå Kirke Sogneindsamling Årets konfirmander KIRKE OG SOGN LYNGÅ SKJØD Læs om Aarhus Pigekor i Lyngå Kirke Sogneindsamling Årets konfirmander LERBJERG Marts April Maj Juni 2015 Nr. 1 35. årg. 2 INDHOLD KIRKELIG VEJVISER Kirkelig vejviser...side 2

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Bethesdas Unge - program og møde opbygning

Bethesdas Unge - program og møde opbygning Bethesdas Unge - program og møde opbygning 2006 1 Indholdsfortegnelse: 1) Baggrund og kilde for nytænkning af BU s struktur 2) Mødeelementer a. Åbne fem minutter b. Forbøn c. Cellegrupper d. Undervisning

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011.

Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011. Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011. Nyt fra kontoret. Ifølge kalenderen, så er det sommer, men vi har ikke lige haft det bedste vejr, men nu skulle det da blive bedre. Derfor vover vi også at indbyde

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 6. Nyhedsbrev uge 34 2014. Side 3. Kontakt, rengøring mm. Invitation til HØSTFESTEN

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 6. Nyhedsbrev uge 34 2014. Side 3. Kontakt, rengøring mm. Invitation til HØSTFESTEN Nyhedsbrev uge 34 2014 Side 1 Side 2 Invitation til HØSTFESTEN Side 4+5 Side 6 Børnehaven Kontakt, rengøring mm. Side 3 Nyt fra bestyrelsen Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 6

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Skolenyt uge 49

Skolenyt uge 49 Skolenyt uge 49 www.ørdingfriskole.dk Ugens Højdepunkter: Der læres, øves og samarbejdes i alle fagene. Vi glæder os til eventyr og blokdage med dansk i fokus og med blandede hold. Dejligt med en fin julepyntet

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den SFO NYT Maj 2011 Påsken i SFO De børn der var tilmeldt SFO en dagene før påske, var med til at gøre det til nogle skønne dage. Det er altid dejligt, når vi er en lille gruppe og har rigtig god tid. Det

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

09 Kirkebladet for kirkerne i og omkring Hadsten Juni - december 2015

09 Kirkebladet for kirkerne i og omkring Hadsten Juni - december 2015 www.hadstensogne.dk Kirken nr. 9 Juni 2015 09 Kirkebladet for kirkerne i og omkring Hadsten Juni - december 2015 Sct. Pauls Nr. Galten Over Hadsten Vissing Ødum Hadbjerg Lyngå Skjød Lerbjerg KIRKEHØJSKOLE

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere