SÆSONPROGRAM FURESØ BIBLIOTEK & BORGERSERVICE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆSONPROGRAM FURESØ BIBLIOTEK & BORGERSERVICE"

Transkript

1 FORÅR FOR DIG SÆSONPROGRAM FURESØ BIBLIOTEK & BORGERSERVICE furbib.dk

2 Velkommen En buket blandede tulipaner Velkommen til forår på biblioteket. Kort efter festivalen Lun på Ord i januar måned tager vi hul på forårsprogrammet, der byder på møder med tre af tidens store forfattere: Hanne-Vibeke Holst, Mich Vraa og Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Du kan også komme til musikforedrag om Rolling Stones og deltage i en camino-café, hvor du kan høre om den nordsjællandske pilgrimsrute Tisvildevejen og møde erfarne camino-rejsende. I den alvorligere ende er der film- og debataften, hvor vi viser Christina Rosendals helt nye, stærke dokumentarfilm Vold i kærlighedens navn, optaget på kvindekrisecentret Danner. Efter filmen kan du møde instruktøren, der fortæller og svarer på spørgsmål. Idéer til læsestof i ferietiden får du i vores forårsbogcafé, og endelig byder vi på en opmuntring til børnefamilierne, når den populære familievejleder Lola Jensen fortæller om, hvordan man får sund fornuft til at gro i familien. Vi glæder os til at se dig Forårshilsner fra Furesø Bibliotek & Borgerservice

3 SEX, DRUGS & ROCK N ROLL: ROLLING STONES Værløse Bibliotek Onsdag 7. februar kl. 19 Billetter på furbib.dk MELD DIG IND I BIBLIOTEKSKLUBBEN PÅ FURBIB.DK Kom tættere på verdens største rockband i selskab med musikjournalist Mikkel Falk Møller, som er en af landets førende Rolling Stones-kendere. Rolling Stones er på en eller anden måde evigt aktuelle og evigt turnerende senest fyldte de Parken i efteråret og deres album fra 2016 gik nummer 1 på alverdens hitlister. En stor udstilling om bandet har fornyligt haft premiere i London og New York, flere koncertfilm er på vej, og efter planen rammer de verden med et nyt album i Rullestenene ligger ganske enkelt aldrig stille. Mikkel Falk Møller fortæller anekdoter om bandets op- og nedture, viser sjældne videoklip og billeder og deler sin begejstring og passion.

4 VOLD I KÆRLIGHEDENS NAVN Farum Bibliotek Onsdag 21. februar kl Billetter på furbib.dk Dokumentarfilmen VOLD I kærlighedens navn giver et gribende indblik i hverdagen på kvindekrisecentret Danner. Det er første gang nogensinde, at et filmhold har været inden for murene i krisecentret og fået lov at dokumentere den lange og smertefulde proces, som kvinderne går igennem. Instruktøren Christina Rosendahl har selv haft vold tæt inde på livet i sin opvækst, men formår at benytte et behersket og næsten nøgent filmsprog i denne unikke dokumentar- og debatfilm. Vi viser filmen, der varer 75 minutter. Derefter kan du møde instruktøren Christina Rosendahl, som holder oplæg og svarer på spørgsmål. PILGRIMSRUTEN TISVILDEVEJEN CAMINO-CAFÉ Farum Bibliotek Torsdag 8. marts kl. 19 Gratis billetter på furbib.dk Har du også lyst til at vandre med højt til loftet og plads til tanker og tavshed? En pilgrimstur i det nordsjællandske landskab er en skøn camino-mulighed. Læge Rigmor Westh Baagøe har været med til at tilrettelægge den 100 km lange vandrerute Tisvildevejen, der skal fungere hele året, og som går fra Esrum Kloster til Helene Kilde i Tisvildeleje. Hør hende fortælle om den nye vandrerute og hele det omfattende arbejde bag planlægningen. I caféen deltager også ægteparret Vivi og Bjarne Wendt som er garvede rejsende på den spanske camino. De vil bidrage med deres viden og råd i en snak. Efter oplæggene er der plads til snakke mellem vandrelystne deltagere.

5 HANNE-VIBEKE HOLST FORFATTERAFTEN Farum Bibliotek Tirsdag 13. marts kl. 19 Billetter på furbib.dk Hanne-Vibeke Holst er en forfatter, hvis udgivelser altid vækker opmærksomhed og skaber debat. Det skete også i efteråret med romanen Som pesten. Her er hun tilbage i storform med en stærk kvindelig hovedperson i en højdramatisk spændingsroman, der handler om skrækscenariet over dem alle: pandemien. Denne verdensomspændende epidemi, som alle frygter og som efter eksperters mening vil kunne slå til når som helst. voksen Hovedpersonen, den danske biolog Karoline Branner, er knapt nok tiltrådt sin nye chefstilling i WHO, før en influenzatype som Den Spanske Syge, version 2.0, melder sin ankomst - i Danmark af alle steder. Ikke alene skal Karoline nu kæmpe imod en mægtig sundhedstrussel, men også imod benhårde kapitalistiske strukturer, en begærlig medicinalbranche, et forstokket magtbegær og tåbelige mænd, der viser deres sande ansigter i både WHO og FN og så sandelig også på hjemmefronten. Et brag af en underholdningsroman med kritiske, antikapitalistiske og (køns)politiske undertoner en ægte Holst. Mød forfatteren i samtale med litteraturformidler Camille Blomst om bogen, om forfatterrollen og om det omfattende researcharbejde.

6 MICH VRAA FORFATTERAFTEN Værløse Bibliotek Torsdag 5. april kl. 19 Mich Vraa har sat sig et ambitiøst mål, idet han i tre historiske romaner vil fortælle den dystre historie om Dansk Vestindien, danskerne og slaverne, elegant spundet over de tre kristne dyder tro, håb og kærlighed. Indtil nu er der udkommet to romaner, som hver for sig er stærke og gribende og ualmindeligt flot researchede. Haabet udkom i 2016 og er en rå og dramatisk fortælling, der løber i tre spor. I 1787 udbryder der mytteri på den danske slavefregat Haabet med fatale konsekvenser for kaptajn Frederiksen og frue. 16 år senere møder vi Maria, kaptajnens datter, som tages om bord på Haabet som gidsel, og endelig springer vi til 1823, hvor den unge professor og indædte slaverimodstander Mikkel Eide hvirvles ind i et blodigt slaveoprør på øerne. Der krydsklippes mellem de tre fortællespor, som gøres levende med fiktive dagbogsnotater, brevvekslinger og andre optegnelser. I værket fra 2017 Peters kærlighed fortsættes beretningen, nu med hovedvægt på guvernør Peter von Scholten, denne legendariske skikkelse i dansk historie, som gjorde en gådefuld lynkarriere fra ung, ukendt soldat til generalguvernør på de Dansk Vestindiske Øer. Mich Vraa benytter sin digteriske frihed til at give sit bud på en forklaring. Kærlighed til kvinder, penge, magt, til øerne og deres sorte befolkning spiller en væsentlig rolle.

7 ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN FORFATTERAFTEN Hareskov Bibliotek Tirsdag 10. april kl. 19 Billetter på furbib.dk Arrangeret i samarbejde med Hareskov Sogn En af efterårets smukkest omtalte romaner var Sorgens grundstof. Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet en mageløs roman (Berlingske Tidende). Magisk, mystisk og afsindigt ambitiøst (Weekendavisen). Et storstilet romanprojekt... ambitiøs og original (Politiken). voksen Sorgens grundstof er i tidernes morgen skabt af de tårer, guden fælder over menneskenes lidelser. På en lang og mystisk rejse ender grundstoffet hos en umage trio, der hver især personificerer et lidende folk: armeneren Hakob, slaveefterkommeren Grace og jøden Benoni. Sammen rejser de igennem et Europa i opbrud, fra 1800-tallets Wien og op igennem det 20. århundrede. Romanens budskab er at vise den menneskelige tragedie der ligger i, at mennesket enten ikke interesserer sig for andres elendighed, eller bukker under hvis det søger at rumme verdens lidelser på en gang. Mød forfatteren og hør hende fortælle om arbejdet med denne originale og gribende roman, der rummer stor menneskelig indsigt. Anne Lise Marstrand-Jørgensen kendes for romanerne om Hildegard af Bingen, romanen Hvad man ikke ved, om en familie i årene omkring 1968 og senest den historiske roman Dronningen af Saba & Kong Salomon. Marstrand-Jørgensen er modtager af blandt andet Statens Kunstfonds tre-årige legat i 2004, Statens Kunstfonds Arbejdslegat i 2007, Weekendavisens Litteraturpris i 2009 og Otto Gelsted-prisen i 2013.

8 SUND FORNUFT I FAMILIEN LOLA JENSEN ER GÆST Farum Bibliotek Værløse Bibliotek Tirsdag 10. april kl. 19 Billetter på furbib.dk Mød familievejlederen som er kendt fra bl.a. TV2 s morgenprogram, hvor hun giver ærlige, kærlige og skarpe råd til børnefamilierne. Hun tager altid barnets parti og er ikke bleg for at give en forældreopsang, hvis det er for at kunne hjælpe familien videre. Stress, usikkerhed og frem for alt dårlig samvittighed overhaler nemlig nogle gange forældres bedste intentioner. At vi vil det bedste for vores børn, er der ingen som helst tvivl om, men at få forældrerollen til at balancere mellem servicering, opdragelse og omsorg handler mest af alt om sund fornuft, siger den erfarne familievejleder. Meningsvindene skifter tilmed kurs ustandseligt, så det til tider kan være vanskeligt at navigere rundt for forældrene. Få en saltvandsindsprøjtning i selskab med en underholdende og dybt engageret foredragsholder.

9 BØGER TIL FORÅR, FERIETID OG FORNØJELSER Farum Bibliotek Onsdag 2. maj kl. 17 Gratis billetter på furbib.dk Hvad skal du læse i de lyse nætter eller i din sommerferie? Kom forbi biblioteket på en forårseftermiddag og få nogle idéer. Bibliotekarerne anbefaler bøger, både af den slags der kræver en god lang ferie til fordybelse - og dem der passer i en lettere og mere luftig sammenhæng. Går ferien udenlands med fly, får du også tips til gode e-bøger, du kan låne på e-reolen, og som absolut ingenting fylder i kufferten. STRIKKECAFÉER Både på Hareskov og Farum Bibliotek er der strikkecafé for alle interesserede. I Hareskov står designlærer Ida Øhrstrøm for caféen mandage 8.1.,5.2, 5.3., 9.4. og 7.5. kl Der strikkes bl.a. til hjemløse. I Farum er der fri strik torsdage 25.1., 22.2., 22.3, 26.4., og Alle dage kl STRIKKEINSPIRATION Få idéer til nyt. Bibliotekar Kirstine Hagen Thomasen er bibliotekets ivrige strikkeentusiast. Hun præsenterer nogle af de nyere strikkebøger, som har fået hendes egne strikkepinde til at gløde. Kom forbi Strikkecaféen torsdag den 22. marts kl på Farum Bibliotek.

10 VOKSEN KALENDEROVERSIGT VOKSEN JANUAR Strik med Ida Øhrstrøm Hareskov Lun på ord Værløse Lun på ord Værløse Strikkecafé Farum FEBRUAR Strik med Ida Øhrstrøm Hareskov Rolling Stones Værløse Film og debataften: Vold mod kvinder Farum Strikkecafé Farum MARTS Strik med Ida Øhrstrøm Hareskov Pilgrimsruter & Camino-café Farum Hanne-Vibeke Holst Farum Strikkecafé med boganbefalinger Farum APRIL Mich Vraa Værløse Strik med Ida Øhrstrøm Hareskov Anne Lise Marstrand-Jørgensen Hareskov Lola Jensen, foredrag Værløse Strikkecafé Farum MAJ Bogcafé Farum Strik med Ida Øhrstrøm Hareskov Strikkecafé Farum JUNI Strikkecafé Farum

SÆSONPROGRAM EFTERÅR 17. furbib.dk

SÆSONPROGRAM EFTERÅR 17. furbib.dk SÆSONPROGRAM EFTERÅR 17 furbib.dk MUSIKALSK DAVID BOWIE Da David Bowie døde i 2016, sendte det chokbølger gennem millioner af mennesker, for han var et kulturikon, der gennem årtier udfordrede sig selv

Læs mere

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang.

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang. Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang. Vi har på forhånd bestemt mødetidspunkt, emne og bøger, så det

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder.

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder. Julesøndag II 31. december 2017 Sundkirken 10 Salmer: 125 Mit hjerte altid vanker 336 Vor Gud han er så fast 117 En rose så jeg 652 Vor Herre til dig må jeg ty 102 Et lidet barn 712 Vær velkommen Dette

Læs mere

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK 5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK Hanne Bistrup Karen Zimsen Jens Blendstrup Henning Kirk Else Berenth Tisvilde Højskole MANDAG DEN 7. ONSDAG DEN 9. maj 2018 1 Velkommen til

Læs mere

Velkommen til et lunt forår på bibliotekerne i Furesø

Velkommen til et lunt forår på bibliotekerne i Furesø Velkommen til et lunt forår på bibliotekerne i Furesø Vi indleder året 2016 med at invitere til Furesø Læsefestival LUN PÅ ORD fredag den 22. og lørdag den 23. januar. To dage i selskab med bøger, forfattere,

Læs mere

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren RIBE BRYGHUS Øl-arrangement BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag BOGCAFÉ De bedste bøger fra 2015 SANGAFTEN Syng med fra Højskolesangbogen JENS SMÆRUP SØRENSEN Forfatterforedrag

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

FOREDRAG. På Skive Gymnasium & HF Januar - maj 2015

FOREDRAG. På Skive Gymnasium & HF Januar - maj 2015 FOREDRAG På Skive Gymnasium & HF Januar - maj 2015 GYMNASIETS VIDENSCENTER Skive Gymnasium & HF har etableret et videnscenter, som har til formål at være alment oplysende. Vi tilbyder foredrag ved skolens

Læs mere

præsenterer Alle dage kl (inkl. pause)

præsenterer Alle dage kl (inkl. pause) præsenterer KulturKaravanen Kom med i KulturKaravanen når vi igen begiver os ud på de store vidder og får udvidet vores horisont. 7. og 21. marts, 4. og 18. april, 2. og 16. maj Alle dage kl. 10.00-12.00

Læs mere

Nyhedsbrev til læsekredse

Nyhedsbrev til læsekredse Nyhedsbrev til læsekredse nr. 11 / august 2017 Kære Læsekredse Så er det tid til det årlige nyhedsbrev til læsekredse med information om, hvad der kan have interesse for jer. Ved skift af kontaktperson

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner Tema 12 Bøger Historiske Romaner Har vi ikke alle drømt om, bare for en tid, at leve i en helt anden tid eller få lov til at være med på sidelinjen under nogle af de helt store historiske begivenheder?

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Forår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Tilbage i tiden Middelalderprojekt med skole, bibliotek, kirke og museum. V/ Læringskonsulent Dorte Kamstrup Antvorskov Skole

Tilbage i tiden Middelalderprojekt med skole, bibliotek, kirke og museum. V/ Læringskonsulent Dorte Kamstrup Antvorskov Skole Tilbage i tiden Middelalderprojekt med skole, bibliotek, kirke og museum V/ Læringskonsulent Dorte Kamstrup Antvorskov Skole Levende historie, levende ord, levende lys og levende kirke Formål med eventen

Læs mere

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN 1. søndag efter Hellig tre Konger, Hurup og Ørum Lukas 2, 41 52 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN De fleste familier har deres egne små anekdoter eller fortællinger. Nogle

Læs mere

TORSDAGSVANDRERNE

TORSDAGSVANDRERNE Er du mellem 55 og 75 år og er du frisk på at give din hjerne og dit hjerte en udfordring? Så tilmeld dig til et sjovt, sundt og lærerigt forløb på biblioteket. Sammen med projektet Hold Hjernen Frisk

Læs mere

ommadawn.dk - Science fiction - 2007

ommadawn.dk - Science fiction - 2007 ommadawn.dk - Science fiction - 2007 Indholdsfortegnelse Velkommen til ommadawn.dk 21. juli, 2008 Anne McCaffrey 30. juli, 2007 Eurocon 2007 26. september, 2007 Dette fanzine er nyt, men hjemmesiden, det

Læs mere

FOREDRAGSRÆKKE OM AT VÆRE PÅRØRENDE TIL ALVORLIGT SYGE

FOREDRAGSRÆKKE OM AT VÆRE PÅRØRENDE TIL ALVORLIGT SYGE FOREDRAGSRÆKKE OM AT VÆRE PÅRØRENDE TIL ALVORLIGT SYGE for patienter, pårørende og sundhedspersonale ARRANGERET AF TVÆRFAGLIGT VIDENSCENTER FOR PATIENTSTØTTE OG RIGSHOSPITALETS KRÆFTREHABILITERINGSSYGEPLEJERSKER

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Side 1 Uge 16, mandag 16. apr 2012 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Når sagen mod norske Anders Breivik begynder mandag, vil der være fokus på hans syn på indvandrere og højreekstremisme.

Læs mere

Lucretia og Margaret

Lucretia og Margaret Lucretia og Margaret Denne side er købt på www.ebog.dk og er omfattet af lov om ophavsret. H U G H Z A C H A R I A E Lucretia og Margaret Slavebarnets Historie H O V E D L A N D Lucretia og Margaret Slavebarnets

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Vinterferien. Vi har naturligvis som altid- haft åbent i vinterferien. Børnetallet for Børnehuset har samlet været: Mandag: 20 Tirsdag: 22 Onsdag: 15 Torsdag: 17 Fredag: 17

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Fem foredrag arrangeret af Lystrup Menighedsråd Lystrup kirkehøjskole 2015-2016 Mødet med de andre Det er gennem mødet med de andre vi oplever verden.

Læs mere

Foredrag for folkeskoler

Foredrag for folkeskoler Foredrag for folkeskoler Tina vil fortælle om, at hun som barn ikke vidste, vold ikke var normalt. Tina følte, hun fortjente volden og turde ikke fortælle om den. Tina vidste heller ikke, hvem hun skulle

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN

HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN Dedikation: Denne bog er dedikeret til alle de mødre, der ikke fik opdraget deres sønner, fordi de havde for travlt med at forgude dem! Hej sode - IDA HOLST EN SMS-ROMAN Baseret

Læs mere

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø 16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø Fald i staver mit barn fald bare i staver sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting vær fraværende vær væk et øjeblik eller timer alt har

Læs mere

Påskemorgen. Liturgi. Velkommen og intro... *** Markus 16: 1-3. Der er nu tid til stilhed og bøn til det tidspunkt, hvor solen står op...

Påskemorgen. Liturgi. Velkommen og intro... *** Markus 16: 1-3. Der er nu tid til stilhed og bøn til det tidspunkt, hvor solen står op... Påskemorgen Liturgi Velkommen og intro... *** Markus 16: 1-3 Der er nu tid til stilhed og bøn til det tidspunkt, hvor solen står op... STILHED Jesus Kristus er verdens lys *Et lys som intet mørke kan udslukke

Læs mere

Årets voksenbøger Lindhardt og Ringhof Storyhouse

Årets voksenbøger Lindhardt og Ringhof Storyhouse Årets voksenbøger 2018 Lindhardt og Ringhof Storyhouse 1 2 3 4 En sindsoprivende psykologisk thriller om kærlighed og dæmoner, om selvmordets mysterium og middelalderens hekseprocesser. 5 6 7 Kvinden i

Læs mere

SCT. OLAI SOGN PROGRAM 2013 / 2014 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE

SCT. OLAI SOGN PROGRAM 2013 / 2014 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Søndagscafé i sct. olai sognegård SCT. OLAI SOGN PROGRAM 2013 / 2014 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE indholdsfortegnelse Dato Emne Side 8. september

Læs mere

DET FREMMEDE NYE ÅR OG DE FREMMEDE. Nytårsdag

DET FREMMEDE NYE ÅR OG DE FREMMEDE. Nytårsdag DET FREMMEDE NYE ÅR OG DE FREMMEDE Nytårsdag 2015 har været præget af de fremmede. Tusindvis af flygtninge fra Syrien, Libyen og Afghanistan har oversvømmet Europa. Det har skabt stor bekymring og uro

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

13/9 10/10 15/ en ny måde at opleve et foredrag lokalt

13/9 10/10 15/ en ny måde at opleve et foredrag lokalt KulturSalon8220 ULRIK UGGERHØJ JØRGEN HUSTED RIKKE NIELSEN 13/9 10/10 15/11-2018 en ny måde at opleve et foredrag lokalt Udgivet i samarbejde mellem Brabrand-Aarslev Kirker, KulturGas Brabrand og Brabrand

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold til at rumme

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

Carsten Hjorth Pedersen

Carsten Hjorth Pedersen Carsten Hjorth Pedersen LogosMedia Indhold Forord... 8 Grib det evige liv!... 10 Gud har skabt dig... 12 Du er kendt og elsket af Gud... 14 Jesus har været 10 år... 16 Hvem er den rigeste mand?... 18 Gud

Læs mere

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus!

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus! Onsdag d. 1. april 2015 Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder Jesus Kristus! Du er midt iblandt os, og dagligdagen er gennemlyst af din kærlighed. Men du kender også vores svigt og vores forvirrede

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Kære forældre og medlemmer. Læs gerne dette nyhedsbrev sammen. Siden sidst :o) Hurra. Vi har fået 105 nye medlemmer 4. maj i år. Alle har været igennem

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen. UGEBREV nr. 20 uge 2 Årgang 7 Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen. Temauge Vi holder temauge om Europa

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Opgaver til tema om litteraturlyst for alle

Opgaver til tema om litteraturlyst for alle Opgave 1: Krydsogtværs om danske forfattere Læs først artiklen: Komiker skal give tv-seere lyst til at læse danske forfattere Løs derefter krydsogtværsen på næste side. Du kan printe krydsogtværsen ud,

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Med Hjerte og Hjerne. Det gode går lige ned i barnet. - oplæg af Birgitte Dahl

Med Hjerte og Hjerne. Det gode går lige ned i barnet. - oplæg af Birgitte Dahl Med Hjerte og Hjerne Det gode går lige ned i barnet. - oplæg af Birgitte Dahl indhold Med hjerte og hjerte Forældreproblematikker og -læreprocesser Samarbejdet med fagfolk Fremtid Spørgsmål og debat Birgitte

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011

Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011 Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011 Dagsorden Ordstyrer: Troels Bo Knudsen afdelingsbestyrelsen Toveshøj 1. Året der gik i Samvirket Fællessang 2. Udpegning af medlemmer til Samvirkets

Læs mere

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Alle kirker har forskellige tilbud om samvær og aktiviteter for voksne og ældre. Der er foredrag, udflugter, samtaler, fællessang og hygge.

Læs mere

Kom, du ærens konge, kom! Hjertet er din ejendom; Rens det, dan det, som du vil, jeg kun dig vil høre til. AMEN

Kom, du ærens konge, kom! Hjertet er din ejendom; Rens det, dan det, som du vil, jeg kun dig vil høre til. AMEN Palmesøndag 2015, Hurup Mattæus 21, 1-9 Kom, du ærens konge, kom! Hjertet er din ejendom; Rens det, dan det, som du vil, jeg kun dig vil høre til. AMEN Når vi kommer hjem fra en længere køretur, siger

Læs mere

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J Hold Øje uge 13-2015 Wauw det var bare rigtig fedt J På Børnenes Friskole er de fleste dage egentlig ganske fede. Det gælder både de dage, hvor der knokles med fysik, idræt, musik, dansk etc. i det almindelige

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Islebjerg Kirke. Nyt hold til babysalmesang. Nyhedsbrev. September Menighedsrådet. Husk orienteringsmødet

Islebjerg Kirke. Nyt hold til babysalmesang. Nyhedsbrev. September Menighedsrådet. Husk orienteringsmødet Nyhedsbrev Islebjerg Kirke September 2014 Velkommen til september måneds nyhedsbrev fra Islebjerg Kirke. Alle kan få nyhedsbrevet sendt som mail ved at sende en mailadresse til kirkekontoret islebjerg.sogn@km.dk.

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. En god dag i børnehaven

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. En god dag i børnehaven ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER En god dag i børnehaven Kære børn i Børnerådets Minibørnepanel Tusind tak til alle jer, der har besvaret det talende spørgeskema. I er 1278 børnehavebørn fra 90 forskellige børnehaver,

Læs mere

Prædiken til allehelgen 2. nov. Kl

Prædiken til allehelgen 2. nov. Kl Prædiken til allehelgen 2. nov. Kl. 10.00 754 - Se nu stiger solen 36 Befal du dine vej 732 Dybt hælder året i sin gang 549 Vi takker dig for livet på min død er mig til gode 439 O, du Guds lam Nadververs

Læs mere

Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg

Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg Februar 2015 Vores næste arrangement er et møde med forfatteren Susanne Clod Petersen Mandag den 22. februar kl. 19.00-21 på Humlebæk Bibliotek Susanne Clod Petersen

Læs mere

SOCIALDEMOKRATERNE. med motorvej mod vest - så det gavner hele kommunen Stem: Niels Therkildsen. Har du fået en fiks eller fed idé?

SOCIALDEMOKRATERNE. med motorvej mod vest - så det gavner hele kommunen Stem: Niels Therkildsen. Har du fået en fiks eller fed idé? Har du fået en fiks eller fed idé? Planlægning og idéskabning omkring Andst nye samlingspunkt vores Fælles Foreningshus er godt i gang i forskellige udvalg, og der er masser af spændende ting at gå i gang

Læs mere

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret.

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret. AKTIVITETSBLADET DECEMBER 2011 Kære Beboere Vi har nu været rundt med skemaer til alle lejemål nogle er afleveret personligt andre er kommet via brevsprækken, da vi ikke har truffet nogen hjemme. Vi har

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Syddjurs Friskoles Ugebrev 47

Syddjurs Friskoles Ugebrev 47 Syddjurs Friskoles Ugebrev 47 2017 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 20/11 og 21/11: Skole-hjem-samtaler

Læs mere

REAL TALK HER ER MIT LIV! NORDAGERSKOLEN. Motivation, engagement og begejstring

REAL TALK HER ER MIT LIV! NORDAGERSKOLEN. Motivation, engagement og begejstring REAL TALK HER ER MIT LIV! NORDAGERSKOLEN Motivation, engagement og begejstring 03 04 05 06 Hvad er Real Talk Praktiske oplysninger Real Talk Real People 07 Real Life Hvad er Real Talk? Nordagerskolen åbner

Læs mere

2015-2016. Foredragsrække på Viborg Katedralskole

2015-2016. Foredragsrække på Viborg Katedralskole 2015-2016 Foredragsrække på Viborg Katedralskole Foredragsliste KUNST OG ARKITEKTUR PÅ VIBORG KATEDRALSKOLE V/KAREN HADERUP GULDBERG Onsdag d. 7. oktober 2015 РУСЬ, КУДА НЕСЕШЬСЯ ТЫ? HVOR GÅR RUSLAND HEN

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Læs og lær. om Marcus og Martinus

Læs og lær. om Marcus og Martinus Læs og lær om Marcus og Martinus Tvillinger og pop-idoler Marcus og Martinus blev begge født d. 21. februar 2002 i byen Elverum i Norge. De er nemlig tvillinger. Først kom Marcus til verden, og efter

Læs mere

Furesø Kommune SUND ALDRING SPÆNDENDE FOREDRAG FOR SENIORER I FURESØ. Furesø Kommune. Stiager Værløse. Udgivet: 1.

Furesø Kommune SUND ALDRING SPÆNDENDE FOREDRAG FOR SENIORER I FURESØ. Furesø Kommune. Stiager Værløse. Udgivet: 1. Furesø Kommune SUND ALDRING SPÆNDENDE FOREDRAG FOR SENIORER I FURESØ Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Udgivet: 1. september 2017 VELKOMMEN TIL ET EFTERÅR MED FOKUS PÅ SUNDHED Mørket banker på og efteråret

Læs mere

EFTERÅR 2019 FOR BØRN

EFTERÅR 2019 FOR BØRN EFTERÅR 2019 VELkommen Til et efterår spækket med oplevelser for børn og deres voksne. Mens farverne skifter og vejret bliver køligere, byder børnebibliotekerne indenfor til et efterår fyldt med spændende

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. 04-01-2015 side 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. Menneskehedens åndehul. Det sted hvor Jesus blev født var et hul i jorden. Et sted uden for den lille by Betlehem, i en

Læs mere

Det er pinse. Jesus er død, Jesus er opstanden, Jesus er faret til himmels. Historien om Jesus er slut.

Det er pinse. Jesus er død, Jesus er opstanden, Jesus er faret til himmels. Historien om Jesus er slut. Mads Davidsen Side 1 Prædiken til pinsedag Det er pinse. Jesus er død, Jesus er opstanden, Jesus er faret til himmels. Historien om Jesus er slut. Men det forunderlige ved pinsen er, at alting alligevel

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Klart budskab om Guds kærlighed

Klart budskab om Guds kærlighed METODISTKIRKENS LANDSMØDE Klart budskab om Guds kærlighed - for alle generationer! 25.-28- April 2013 Arrangør: Metodistkirken i Odense på Lægården, Holstebro Velkommen til landsmøde! Klart budskab om

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

DEN STORE DEN STORE THOMAS WINDING THOMAS WINDING UDSTILLING UDSTILLING

DEN STORE DEN STORE THOMAS WINDING THOMAS WINDING UDSTILLING UDSTILLING 0.- 6. KLASSE TIL LÆREREN Undervisningsmateriale om hunde, rettigheder, børn og FN og frikadeller Et indblik i Thomas Windings univers Dette hæfte har opgaver knyttet til Thomas Windings historie Har børn

Læs mere

Overlevelsesguiden inviterer til en aften i selskab med Peter Lund Madsen og Anne Skov Jensen:

Overlevelsesguiden inviterer til en aften i selskab med Peter Lund Madsen og Anne Skov Jensen: Overlevelsesguiden inviterer til en aften i selskab med Peter Lund Madsen og Anne Skov Jensen: Den fantastiske hjerne og autisme set indefra Vores hjerne bliver hele tiden bombarderet med indtryk, og det

Læs mere

LÆSEKLUB. Vil du være med i en. Sæson 2018/19

LÆSEKLUB. Vil du være med i en. Sæson 2018/19 LÆSEKLUB Vil du være med i en Sæson 2018/19 BRØNDERSLEV LÆSEKLUBBER Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de syv klubber og kom i gang.

Læs mere

Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK

Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK 2015 Bogcafé - Sæsonens nye bøger Kom til foredrag Solrød Bibliotek er et levende sted fyldt med oplevelser, nærvær og interessant viden.

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Om Sorg

Tema. 12 Bøger. Om Sorg Tema 12 Bøger Om Sorg Sorg kan være en meget diffus størrelse, som er svær at snakke om, men som vi alle på et eller andet tidspunkt stifter bekendtskab med i vores liv. Vi har samlet 12 bøger om sorg

Læs mere