BIRCOpur Behandling af regnvand sikrer vandkredsløbet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BIRCOpur Behandling af regnvand sikrer vandkredsløbet"

Transkript

1 BIRCOpur Behandling af regnvand sikrer vandkredsløbet Et sofistikeret, modulært filtersystem Det avancerede filtersystem renser regnvandet for stoffer fra blandt andet slid på dæk og bremse klodser, forbrænding og udvaskning. Vedvarende pålidelighed over hele levetiden og yderst vedligeholdelsesvenlig. En meter rende afvander let mindst 20 m2 belagt areal. DIBt Bauaufsichtliche Zulassung Z BIRCOpur Anvendelsesområder Kommuner Erhvervsområder Industri Beboelsesområder Regnvandsbehandling som erstatning for åbne bassiner

2 Side 2 BIRCOpur Pålidelig filtrering efter fler-trins princip BIRCO går nye veje indenfor behandling af regnvand: I samarbejde med eksperter fra 3P Technik har BIRCO udviklet dette modulære regnvandsbehandlingsanlæg, som forener funktionssikkerhed, pålidelighed og enkel vedligeholdelse og tilbyder desuden disse afgørende fordele. i Høj fleksibilitet + Mulighed for udledning til f.eks. åer eller bække, faskineanlæg eller vandtanke. + Mulighed for specialtilpassede hjørne stykker eller skræddersyede længder. Moderne filtrering af regnvand + Den modulære opbygning af renden sikrer optimal filtrering og behandling af regn vandet. + Med DIBt-tilladelse Nr. Z Pålidelig korrosionsbeskyttelse + Stabilitet og korrosionsbeskyttelse: 4 mm massiv stålkarm med 70 µm zinkbelægning, dybt forankret i rend ens sider. + Tætsluttende forbindelse mellem overfladebelægning og stålkarm. Enkel rengøring / vedligeholdelse + Udtagelig sedimentationsboks for fjernelse af sand, småsten og lignende. Sikker fastgørelse Høj trafiksikkerhed + Fastgørelseshager sikrer fastgørelsen af sedimentationsboksen. + 8 bolte eller EasyLock pr. løbende meter rende. Opdriftssikring + Opdriftssikring sikrer en fast forankring i fundamentet. Pålidelig filtrering + Granulat filterpose i høj kvalitet for langvarig og sikker drift med høj kfværdi. DS/EN Sikkerhedsfals ved samlingen. (kan tætnes med BIRCO-fugemasse SF-Connect) Materialekvalitet + Højkvalitets C 40/50 beton. + Stor trykstyrke og modstandsdygtighed overfor bl.a. frost og tøsalt. i Stor vandledningsevne + Ingen ekstra linjedræn påkrævet. + Mulighed for direkte afløb fra rende til faskineanlæg.

3 Side 3 BIRCOpur Fordele for rådgivere + Hurtigere gennemløb også ved store vandmængder + Høj kf-værdi selv ved maksimal rendeydelse + Overfladenær vandføring + Kompakt regnvandsbehandling som erstatning for dybe brønde + Lang produktlevetid + Let kontrol og vedligeholdelse af modulerne + Enkel tilslutning til faskineanlæg + Maksimal belastningsklasse (F 900) Mange års vigtige erfaringer Ved udviklingen af BIRCOpur kom den samlede know-how hos de to afvandingsspecialister, BIRCO og 3P Technik, med mange års erfaring i branchen til udfoldelse. Siden 1993 har 3P Technik udviklet regnvandsfiltre og overjordiske regnvands beholdere og har gennem de sidste 10 år været et af de mest innovative firmaer inden for behandling og håndtering af regnvand. BIRCOpur er udviklet på baggrund af BIRCOsir NB 300 AS, og viser vejen frem inden for filtrering af regnvand. Den modu lære opbygning adskiller sedimentation fra den egentlige behandling af skadestofferne og giver på den måde følg ende afgørende fordele: Høj effektivitet, let rengøring og lange vedligeholdelsesintervaller. På én gang et såvel miljøvenligt som økonomisk bidrag til dannelsen af nyt grundvand, samt en fremsynet beskyttelse mod oversvømmelser. Modulær opbygning til miljøforbedrende afvanding 1) 2) 3) BIRCOsir NB 300 AS danner grundlag for den innovative filterløsning BIRCOpur. Med en belastningsklasse på op til kl. F 900 er BIRCOpur også velegnet til linjeafvanding på offent lige parkeringspladser eller stærkt befærdede pladser og veje. Rådgivere behøver altså ikke tage specielle hensyn til fremtidige ændringer i deres planer for overfladeaf vandingen. Den modulære opbygning af BIRCOpur: 1) Sedimentationsboksen varetager filtreringen af alle faste stoffer som f.eks. sten, blade og suspenderede stoffer. En gummitætningsliste sørger for, at der er tæt hele vejen rundt langs kanten af boksen. Dette sikrer en fuldstændig adskillelse mellem de to rensetrin. 2) Det forrensede regnvand ledes nu ud over granulatfilterposen, hvor de organiske og uorgan iske forbindelser fjernes fra vandet. 3) Det filtrerede og rensede vand løber gennem den perforerede bæreplade ned i bunden af renden. Vandet kan nu enten benyttes til brugsvand, nedsives i et faskine anlæg eller udledes til recipient, f.eks. en å, bæk eller lignende.

4 Side 4 BIRCOpur Snittegning af BIRCOpur: Først efter grovrensning i sedimentationsboksen løber vandet ned i filterposen med granualt. Det rensede vand løber gennem bærepladen ned i rendens bund. Sedimentationsboksen: Let at tage op let at rengøre I modsætning til andre filtrationsrender består BIRCOpur af individuelle moduler: Sedimentationsboksen, granulatfilterposen og bære pladen. Der vil ikke kunne danne sig kager i filtermate rialet og på den baggrund vil der ikke være brug for hyppig rengøring og vedligeholdelse af filtret. Faste stoffer som sand, blade, sten og suspenderede stoffer bliver tilbageholdt i sedimentationsboksen, uden at filterenhedens ydelse formindskes. Fordele: Sedimentationsboksen kan let inspiceres, optages, rengøres og sættes på plads igen. Vedligeholdelses intervallerne afhænger af de lokale forhold. Fastgørelses hager sikrer en korrekt placering af sedimentationsboksen i rendeelementet. Granulatfilterposen: Fremstillet til at holde minimum 10 år Det forrensede regnvand ledes fra sedimentations boksen ned over granulatfilterposen. Ved hjælp af adsorp tion og udfældning fjernes organiske stoffer og uorganiske fra regn vandet. Slutteligt kan det rensede regnvand enten gen anvendes, nedsives eller udledes til recipient. Den forudgående grovfiltrereíng sikrer filtermaterialet en lang levetid. For at sikre en jævn fordeling af granulat i hele filterposen anvendes et meget finkornet granulat, og f.eks. et skifte mellem frostog tøperioder vil ikke omfordele granulatet i filterposen. Granulatfilterposen skal tidligst skiftes efter 10 år. Højkvalitet filtergranulat, anslået levetid på minimum 10 år.

5 BIRCOpur Svaret på fremtidige udfordringer Side 5 BIRCOpur Nyt retsgrundlag for afledning af forurenet regnvand i Tyskland. Den 1. marts 2010 trådte den ny Vandmiljøplan (Wasserhaushaltsgesetz - WHG) i kraft i Tyskland. I denne er der bl.a. implementeret en udvidet lovgivningskompetence for hele Tyskland. De enkelte forbundsstater tilpasser i disse år deres respektive vandmiljøplaner til de nye bestemmelser. Blandt fornyelserne indenfor spildevandshåndtering er bestemmelser om, at ved nybyggeri skal nedbøren nedsives lokalt, genanvendes eller bortledes i separate regnvandsledninger. Især vil der for kloakstrækninger med fællessystem være store foran dringer i fremtiden. Indvirkning på regnvandshåndteringen Ifølge den ny Vandmiljøplan skal nedbør nedsives i lokale faskineanlæg og om nødvendigt renses. Den lokale forvaltning af nedbøren har høj prioritet. Det betyder: Regnvand kan og skal anvendes som et råstof i både bygningsteknik og det naturlige vandkredsløb, og dette så lokalt som overhovedet muligt. Foranstaltninger til regnvandshåndtering skal opfylde krav i såvel den ny Vandmiljøplan som i de byggemæssige forskrifter. Et udvalg hos Deutsches Instituts für Bautechnik (DIBt) har i 2011 derfor udarbejdet nye betingelser for godkendelse af byggematerialer og konstruktioner til behandling og nedsivning af mineralolieholdigt nedbør. I første omgang fastlægges grænseværdier til godkendelsesprøvninger af produkter til behandling og rensning af regnvand. og kan takket være sedimentationsboksen og den effektive filtrering af organiske og uorganiske skade stoffer, lede renset vand tilbage i vandkredsløbet. De anvendte materialer testes hver for sig og kan tages i brug uden betænkelighed. Den modulære opbygning gør vedligehold else nemmere end nogensinde før. TÜV-godkendelsen af BIR- COpur bekræfter dens fremragende egenskaber, hvilket var grundlaget for godkendelsesproceduren hos DIBt. DIBt-tilladelse Z Særlige løsninger til tæt befolkede byområder Det skal i fremtiden kunne eftervises, at regnvand der har været i et behandlingsanlæg, ikke eller kun i meget ringe grad belaster grundvandet når det nedsives. Et behandlingsanlæg skal derfor kunne fjerne både faste og opløste stoffer. Af netop denne årsag er BIRCOpur modulært opbygget. Retningslinjer for planlægning og drift af anlæg til behandling af forurenet afstrømningsvand kan findes i DWA-arbejdsblad A 138 og i DWA-brochure M 153. Optimal forberedt med BIRCOpur DIBt-tilladelse er udstedt Med BIRCOpur satser bygherrer og rådgivere på det sikre, uanset hvilke vandmiljøplaner der måtte blive vedtaget regionalt eller nationalt. BIRCOpur kan rense belastet overfladevand fra et areal på 20 m 2 pr. løbende meter rende, BIRCOpur renser regnvand og fører det derhen, hvor du ønsker det.

6 Side 6 BIRCOpur Mere fleksibilitet og højere sikkerhed i planlægningen Private eller offentlige byggeopgaver: BIRCOpur er den innovative og miljøforbedrende løsning til regnvandshåndtering. Én- eller flerfamilies huse + Bedre forhold mellem belagte og ikke-belagte arealer godt for miljøet + Kortere tilbagebetalingstid af investeringen på grund af besparelser på spildevandsafgiften + Erstatter større sedimentationsanlæg + I modsætning til anlæg med brønde er det ikke nødvendigt med dybe udgravninger + Renset, genanvendeligt vand + Ingen konflikt med høj grundvandsstand + Bæredygtig beskyttelse af vandmiljøet Bebyggelser/Byplanlægning/Større projekter + Større sikkerhed i arbejdet for byplanlæggere + Større fleksibilitet da man ikke længere behøver nedsivningsgruber + Problemfri integrering i trafikarealer, åbne pladser og beboelsesområder + Forsinkelse, filtrering og bortledning på én gang + Ingen konflikt med høj grundvandsstand + Bæredygtig beskyttelse af vandmiljøet + Anvendelse af mindre ledningsdimensioner i kloaknettet + Stor aflastning af de centrale renseanlæg Industriarealer/Store arealer/logistik + Alternativ løsning til store nedsivningsarealer eller store grønne arealer giver mere fleksibilitet i planlægningen og større arealer til rådighed + Store filteranlæg ved f.eks. indløb i faskine eller udløb til vandløb mv. kan undlades + Linjeafvanding i stedet for mange brønde + Effektiv afvanding: 20 m2 areal pr. løbende meter rende + Enkel vedligeholdelse på grund af den modulære opbygning + Ingen konflikt med høj grundvandsstand + Bæredygtig beskyttelse af vandmiljøet + Anvendelse af mindre rørdimensioner i kloaknettet + Stor aflastning af de centrale renseanlæg

7 Side 7 BIRCOpur Effektiv rensning af regnvandsafstrømning Med BIRCOpur bliver regnvandet renset effektivt for de stoffer, der belaster grundvandet. Ved hjælp af adsorption og ionbytning fjernes/bindes følgende stoffer: + Cadmium, kobber, krom, nikkel, bly, zink, ammonium + PAH (polycykliske aromatiske kulbrinter) fra forbrænding og afgasning + Fosfat + Pesticider + TPH (indeholdende mineralolie carbonhydrider) Klar til fremtiden Med baggrund i både europæisk og national lovgivning er forsyningsvirksomhederne og andre tvunget til at lade gebyrerne for vand og spildevand stige og til passe individuelt. Dette gælder både for offentligt byggeri, industri og privat byggeri. Intelligente afvandingssystemer, renseteknikker og koncepter til direkte brug af regnvand giver ikke kun mening miljømæssigt: De bidrager også væsent ligt til at holde gebyrerne nede og holde de samlede omkostninger på et overskueligt niveau. De allerede etablerede anlæg beviser hver dag deres værdi. Værdicentral i Berlin Klinik i Mittelbaden Audi Münchsmünster BIRCOpur Fuldendelse af vandkredsløbet + Det overfladenære regnvandsbehandlingsanlæg med et gennemskueligt, vedligeholdelsesvenligt system + Rensning, forsinkelse og bortledning i ét produkt + Nem installation, effektiv rensning og langtidsholdbar funktionssikkerhed gennem den modulære opbygning + Bredt anvendelig linjeafvanding der kan udlede til blandt andet vandløb, nedsivningsgruber, faskineanlæg eller vandtanke + Større sikkerhed og fleksibilitet for rådgivere

8 Side 8 BIRCOpur NB 300 AS Rendelement med filtersæt og rist + Rendeelement uden indbygget fald. Fremstillet af C40/50 Beton med varmgalvaniseret karm i massivt stål + Filtersæt bestående af: Sedimentationsboks af PEHD, 4 fastgørelseshager, granulatfilterpose og bæreplade + Inklusiv rist i støbejern (sort, dyplakeret) med 8 bolte M12/A2 eller Easylock pr. meter + Med sikkerhedsfals og opdriftssikring Varebetegnelse Længde Bredde ved karm/sål Indbygningshøjde v/ not/fer Klassificering DIN EN Vægt Indløbsåbning Indløbstværsnit Varenummer Med trapez-støbejernsrist kl. D mm 430/470 mm 550 mm 300,0 kg SW 113/15 mm 950 cm²/m A 15 D Med dobbelt spalterist kl. D mm 430/470 mm 550 mm 301,6 kg SW 165/17,5 mm 1695 cm²/m A 15 D Med dobbelt spalterist kl E mm 430/470 mm 550 mm 314,0 kg SW 142/20 mm 1522 cm²/m A 15 E Med dobbelt spalterist kl. F mm 430/470 mm 550 mm 315,6 kg SW 142/20 mm 1522 cm²/m A 15 F Med gitterrist i støbejern kl. E mm 430/470 mm 550 mm 309,6 kg MW 20/30 mm 2008 cm²/m A 15 E Endegavle Varebetegnelse Bredde Til indbygningshøjde Vægt Varenummer Endegavl, rustfrit stål 430 mm 550 mm 3,3 kg Endegavl med afløb Ø150 mm, rustfrit stål 430 mm 550 mm 4,0 kg Afløb i rendebund Kurveelement + Lodret afløb + Radius efter aftale med rådgiver Varebetegnelse Artikelnummer Varebetegnelse Artikelnummer Lodret afløb DN Lodret afløb DN Kurveelement på forespørgsel Produkt med e = med Easylock, SW = Spaltebredde, MW = Maskebredde Undtagelse for D400: Ikke til montage på tværs af kørebaner i motorveje og motortrafikveje.

BIRCOlight. Linieafvanding i bedste form

BIRCOlight. Linieafvanding i bedste form Linieafvanding i bedste form Side 2 Moderne udførelse nem håndtering kan på harmonisk vis integreres i enhver form for arkitektur. er især velegnet til landskabs- og byfornyelsesprojekter, hvor der skal

Læs mere

BIRCOsir. Heavy Duty - Til afvanding af områder med tung trafik. Side 1 LINIEAFVANDING I BEDSTE FORM

BIRCOsir. Heavy Duty - Til afvanding af områder med tung trafik. Side 1 LINIEAFVANDING I BEDSTE FORM Side 1 LINIEAFVANDING I BEDSTE FORM BIRCOsir Heavy Duty - Til afvanding af områder med tung trafik + A 15 to F 900 For drainage of surfaces in areas with heavyduty loading; also for areas where the architectural

Læs mere

ACO VEJ OG ANLÆG A C O D R A I N. ACO Multiline PP/PS Linieafvanding til belastningsklasse A15 til D400 i henhold til EN1433. www.aco.

ACO VEJ OG ANLÆG A C O D R A I N. ACO Multiline PP/PS Linieafvanding til belastningsklasse A15 til D400 i henhold til EN1433. www.aco. ACO VEJ OG ANLÆG A C O D R A I N Linieafvanding til belastningsklasse A15 til D400 i henhold til EN1433 www.aco.dk ACO. Vej The og future anlæg of drainage. ACO Tradition Multiline og avanceret PP/PS teknologi

Læs mere

Uponor Smart Trap Effektiv fjernelse af forurening og sediment i regnvand

Uponor Smart Trap Effektiv fjernelse af forurening og sediment i regnvand Uponor Smart Trap Effektiv fjernelse af forurening og sediment i regnvand Uponor Smart Trap Effektiv rensning af regnvand 01 1 Forurenet regnvand et voksende problem I takt med at antallet af områder med

Læs mere

ACO NORDIC A/S. Funktionsbeskrivelser for ACO Drain liniedræn

ACO NORDIC A/S. Funktionsbeskrivelser for ACO Drain liniedræn ACO NORDIC A/S Funktionsbeskrivelser for ACO Drain liniedræn 1 ACO Nordic Liniedræn - samlet sortiment ACO Drain Multiline PP rende i polypropylen Belastningsklasser i Rendestørrelser i mm. henhold til

Læs mere

Vejvand- når regn giver oversvømmelse

Vejvand- når regn giver oversvømmelse Vejvand- når regn giver oversvømmelse hvad kan og skal du gøre Læs mere om, hvordan vejvand fra private fællesveje skal håndteres, dine rettigheder og dine pligter Juni 2012 HVAD ER VEJVAND Når det regner,

Læs mere

Rensning af vejvand. Indlæg om vejvand til møde i NVTC den 24/11-2014 i Køge. v/ Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut, Rørcentret

Rensning af vejvand. Indlæg om vejvand til møde i NVTC den 24/11-2014 i Køge. v/ Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut, Rørcentret Rensning af vejvand Indlæg om vejvand til møde i NVTC den 24/11-2014 i Køge v/ Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut, Rørcentret 1 Hvorfor skal regnvand renses? Regnvand fra veje indeholder bl.a.: PAH

Læs mere

Regnvandshåndtering ACO afvanding af grønne tage

Regnvandshåndtering ACO afvanding af grønne tage Regnvandshåndtering ACO afvanding af grønne tage ACO. The future of drainage. collect: Vand opsamles clean: Vand renses release: Vand ledes væk Linjedræn Brøndgods Broafløb Spin Sand/Slamfang Olieudskiller

Læs mere

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg Nedsivningsanlæg I et nedsivningsanlæg bortskaffes spildevandet ved, at vandet siver ned gennem jordlagene til grundvandet. Spildevandet pumpes fra bundfældningstanken over i selve nedsivningsanlægget,

Læs mere

SYSTEMET. + Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN

SYSTEMET. + Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN EASY SYSTEMET Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN433 Fremstillet i robust HD-PE materiale Kan leveres med forskellige ristetyper fremstillet i galvaniseret stål, rustfri stål eller støbejern

Læs mere

ACO Vej og Anlæg ACO DRAIN. Slank og lyddæmpet ACO Powerdrain Linieafvanding til belastningsklasse A 15 til F 900 i henhold til EN

ACO Vej og Anlæg ACO DRAIN. Slank og lyddæmpet ACO Powerdrain Linieafvanding til belastningsklasse A 15 til F 900 i henhold til EN ACO Vej og Anlæg ACO DRAIN Slank og lyddæmpet ACO Powerdrain Linieafvanding til belastningsklasse A 15 til F 900 i henhold til EN 1433 www.aco.dk ACO Powerdrain Som navnet siger... ACO sætter igen nye

Læs mere

TOP X Afvandingsrender til indkørsler, terrasser og gårdarealer

TOP X Afvandingsrender til indkørsler, terrasser og gårdarealer Afvandingsrender til indkørsler, terrasser og gårdarealer 1 Afvandingsrender til indkørsler, terrasser og gårdarealer 1 Fordele Recyfix afvandingsrenderne af plastik har en række egenskaber og fordele,

Læs mere

Linieafvanding i bedste form. BIRCOslidsrender. Attraktive afvandingsløsninger til landskabsanlæg og byrum

Linieafvanding i bedste form. BIRCOslidsrender. Attraktive afvandingsløsninger til landskabsanlæg og byrum Linieafvanding i bedste form BIRCOslidsrender Attraktive afvandingsløsninger til landskabsanlæg og byrum Side 2 BIRCOslidsrender Det usynlige afløbssystem BIRCO slidsrender er den optimale kombination

Læs mere

ACO Afvandingsløsninger

ACO Afvandingsløsninger ACO Afvandingsløsninger Liniedræn Produktinformation, Oktober 2010 ACO Drain www.aco.dk Definition af belastningsklasser i henhold til EN 1433 Klasse A 15 1) Verkehrsflächen, Områder der udelukkende die

Læs mere

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Ny kloak i Husum Ballum Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Velkomst og præsentation Jan Kirchner, Tønder Forsyning A/S (projektleder) Flemming Oltmann, Tønder Forsyning A/S (skriver referat fra mødet)

Læs mere

Overløb på faskine kan reducere oversvømmelsesrisiko

Overløb på faskine kan reducere oversvømmelsesrisiko Overløb på faskine kan reducere oversvømmelsesrisiko Projekt støttet af: Miljøstyrelsen, Foreningen Østifterne, Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe Kommuner Udvikling og test af overløb fra faskine 18. marts 2010,

Læs mere

VIP SYSTEMET + + + Renderne leveres med 110 mm eller 160 mm afløb + Udløbsstuds skal bestilles særskilt

VIP SYSTEMET + + + Renderne leveres med 110 mm eller 160 mm afløb + Udløbsstuds skal bestilles særskilt VIP SYSTEMET Anvendes til 3 belastningsklasser i henhold til EN1433 VIP300 rende med en længde på 1, m og en dimension på 300 Fremstillet i robust HD-PE materiale Risten beskyttes af karmen, som sikrer

Læs mere

Separat regnvand. Er ikke kun problematisk ved nedsivning også ved udledning til recipienter WATER TECHNOLOGIES

Separat regnvand. Er ikke kun problematisk ved nedsivning også ved udledning til recipienter WATER TECHNOLOGIES WATER TECHNOLOGIES Separat regnvand Er ikke kun problematisk ved nedsivning også ved udledning til recipienter WATER TECHNOLOGIES Problemstillingen - Lovgivning Miljøbeskyttelsesloven Spildevandsbekendtgørelsen

Læs mere

AFLØBS- RENDER. www.polysan.dk GØR DET SELV AFVANDING. - Nem, effektiv og billig løsning til bortledning af overfladevand...

AFLØBS- RENDER. www.polysan.dk GØR DET SELV AFVANDING. - Nem, effektiv og billig løsning til bortledning af overfladevand... AFLØBS- RENDER - Nem, effektiv og billig løsning til bortledning af overfladevand... GDS AFVAN- DING 01/04/08 AFSNIT 2 (2.8) www.polysan.dk GØR DET SELV AFVANDING 3 PAK 3 meter med det hele 3 meter Sapolite

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse JELD-WEN Northern Europe Danmarksvej 9 9670 Løgstør Dato: 5. juli 2019 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-23759 Dokumentnr.: 820-2018-196668 Sagsbehandler: Lise

Læs mere

ACO Gør-det-selv. Perfekte afvandingsløsninger omkring huset ACO HexaLine ACO Self Euroline. www.aco.dk

ACO Gør-det-selv. Perfekte afvandingsløsninger omkring huset ACO HexaLine ACO Self Euroline. www.aco.dk ACO Gør-det-selv Perfekte afvandingsløsninger omkring huset ACO HexaLine ACO Self Euroline www.aco.dk ACO Gør-det selv dræn Vil du undgå irriterende vandpytter i din indkørsel? 2 Med et af ACOs Liniedræn

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

CONTROLLING THE FORCES

CONTROLLING THE FORCES PROTAN BLUEPROOF KONTROLLERET AFVANDING AF TAGE CONTROLLING THE FORCES STIGENDE UDFORDRINGER MED OVERFLADEVAND Afløbssystemet er ikke dimensioneret for de nye ekstreme vejrforhold. PROTAN BLUEPROOF 3 Ekstremt

Læs mere

SediPipe: Anvendelse i Danmark

SediPipe: Anvendelse i Danmark SediPipe: Anvendelse i Danmark Anvendes, Når regnvand skal være rent til: Natur fredet områder Havne Å løb og andre recipienter Åbne og lukket bassiner (mindre drift/rengøring SEDIpoint renser for sedimenter,

Læs mere

Fjernelse af tungmetaller i tag- og overfladevand. HMR Heavy Metal Remover

Fjernelse af tungmetaller i tag- og overfladevand. HMR Heavy Metal Remover Fjernelse af tungmetaller i tag- og overfladevand HMR Heavy Metal Remover Problematik Bygninger med tagmaterialer og facader af kobber, zink eller bly giver arkitekturen en helt særlig dimension, og en

Læs mere

nye fordele inden for

nye fordele inden for Wavin Q-Bic Plus nye fordele inden for regnvandshåndtering De nye fordele inden for håndtering af regnvand Q-Bic Plus - et modulært infiltrations- og opsamlingssystem til håndtering af regnvand. Q-Bic

Læs mere

Faskine brug dit regnvand!

Faskine brug dit regnvand! Faskine brug dit regnvand! Skal du etablere en faskine til nedsivning af regnvand, er der en række regler og forhold, du skal være opmærksom på. Denne vejledning beskriver de forskellige elementer af en

Læs mere

Notat. Holbæk Kommune HOLBÆK ARENA Hydraulisk analyse 1 BAGGRUNDEN FOR NOTATET 2 TYPER AF UDFORDRINGER. 2.1 Risiko for oversvømmelser

Notat. Holbæk Kommune HOLBÆK ARENA Hydraulisk analyse 1 BAGGRUNDEN FOR NOTATET 2 TYPER AF UDFORDRINGER. 2.1 Risiko for oversvømmelser Notat Holbæk Kommune HOLBÆK ARENA Hydraulisk analyse 8. november 2012 REV.25-11-2012 Projekt nr. 211553 Dokument nr. 125590549 Version 3 Udarbejdet af MSt Kontrolleret af ERI Godkendt af MSt 1 BAGGRUNDEN

Læs mere

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune VAND I BYER Odense 5. april 2013 Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune Arbejder på følgende retningslinier: Nedsivning af tagvand Nedsivning

Læs mere

ACO Vej og anlæg. A C O S t o r m b r i x x. ACO Stormbrixx det modulopbyggede regnvandskassettesystem. w w w. a c o. d k

ACO Vej og anlæg. A C O S t o r m b r i x x. ACO Stormbrixx det modulopbyggede regnvandskassettesystem. w w w. a c o. d k ACO Vej og anlæg A C O S t o r m b r i x x ACO Stormbrixx det modulopbyggede regnvandskassettesystem w w w. a c o. d k ACO Stormbrixx Med regnvandskassettesystemet ACO Stormbrixx fremmes nydannelsen af

Læs mere

Regnvand i Boligforeninger. Inspiration til håndtering af regnvand på fællesarealer

Regnvand i Boligforeninger. Inspiration til håndtering af regnvand på fællesarealer Regnvand i Boligforeninger Inspiration til håndtering af regnvand på fællesarealer Kan regnvand være en ressource - for boligforeninger Klimaforandringer og de øgede nedbørsmængder gør det attraktivt at

Læs mere

Kloaksystemets opbygning og funktion

Kloaksystemets opbygning og funktion Kloaksystemets opbygning og funktion Kommunens afløbssystem, eller i daglig tale kloaksystemet, kan være opbygget på to helt forskellige måder: enten som fællessystem eller som separatsystem. I Spildevandsplanen

Læs mere

Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb. Håndtering af sediment og afvanding. Jan K. Pedersen, EnviDan A/S

Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb. Håndtering af sediment og afvanding. Jan K. Pedersen, EnviDan A/S Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb Håndtering af sediment og afvanding Jan K. Pedersen, EnviDan A/S Håndtering af sediment Generelt -sediment typer (organisk/uorganisk) Afvanding af sediment

Læs mere

Lokal rensning af vejvand med skivefilter

Lokal rensning af vejvand med skivefilter Lokal rensning af vejvand med skivefilter En mulig BAT? WATER TECHNOLOGIES Problemstillingen - Lovgivning Miljøbeskyttelsesloven Spildevandsbekendtgørelsen Bekendtgørelse om miljøkvalitetskrav Miljømålsloven

Læs mere

Dansand A/S. Forslag til anlæg af filter til tungmetal fjernelse Holbæk Sportsby

Dansand A/S. Forslag til anlæg af filter til tungmetal fjernelse Holbæk Sportsby Dansand A/S Drænvand fra boldbaner må i fremtiden ikke afledes til kloak og rensningsanlæg. I stedet skal regnvand og drænvand håndteres lokalt. Der vil sige, nedsives til grundvand, eller afledes til

Læs mere

Retningslinje vedrørende nedsivning af regnvand

Retningslinje vedrørende nedsivning af regnvand NOTAT TMC - Natur og Miljø 15-09-2014 Retningslinje vedrørende nedsivning af regnvand Indledning Nedsivning af regnvand fra tage har i flere år være brugt i Høje-Taastrup Kommune i mindre omfang. I forbindelse

Læs mere

Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning!

Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning! Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning! Gedvadområdet Projektområdet udgøre et topopland, der oprindeligt har afvandet mod nord gennem Bagsværd Rende til Lyngby Sø. Overordnede visioner og mål for projektet

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 19 og 28 i lov om miljøbeskyttelse 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 19 og 28 i lov om miljøbeskyttelse 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 05. februar 2016 J.nr.: NMK-10-00815 Ref.: BJENS/JCH AFGØRELSE i sag om nedsivning af overfladevand ved Gørlevhallen Natur-

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

Linjeafvanding. Klasse D-E til tung trafik Profi system

Linjeafvanding. Klasse D-E til tung trafik Profi system Linjeafvanding Klasse D-E til tung trafik Profi system Produktbeskrivelse Wipotons afløbsrende PROFI i polymerbeton har mange fordele mht. materiale og form og er op til 70-80% lettere end sammenlignelige

Læs mere

ACO G ø r - d e t - s e l v

ACO G ø r - d e t - s e l v ACO G ø r - d e t - s e l v Perfekte afvandingsløsninger omkring huset ACO HexaLine ACO Self Euroline www.aco.dk ACO Gør-det-selv dræn Vil du undgå irriterende vandpytter i din indkørsel? 2 Med et af ACOs

Læs mere

Nedsivning af regnvand i Silkeborg kommune

Nedsivning af regnvand i Silkeborg kommune 03. juli 2014 Nedsivning af regnvand i Silkeborg kommune Indhold Retningslinjer... 1 Generelle oplysninger om håndtering af regnvand... 2 Dimensionering... 2 Forundersøgelser... 2 Nedsivning af regnvand

Læs mere

Regnvand hos virksomheder Inspiration til lokal ha ndtering af regnvand

Regnvand hos virksomheder Inspiration til lokal ha ndtering af regnvand Regnvand hos virksomheder Inspiration til lokal ha ndtering af regnvand Klimabevidst håndtering af regnvand Klimaforandringer og øgede nedbørsmængder giver udfordringer med oversvømmelser af kældre og

Læs mere

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering Punkt 12. Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering 2016-010617 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering udledte mængder fra

Læs mere

til ha ndtering af regnvand i haven

til ha ndtering af regnvand i haven Regnvand i haveninspiration til ha ndtering af regnvand i haven Regnvand på overfladen Klimaforandringer og de øgede nedbørsmængder gør det attraktivt at håndtere regnvand lokalt, således det ikke ender

Læs mere

Grønne flokkulanter kan være fremtiden

Grønne flokkulanter kan være fremtiden Grønne flokkulanter kan være fremtiden Mathias Nørlem Krüger A/S Projektingeniør Resourcing the world Grøn flokkulant hvad er det? Miljøvenligt alternativ til konventionel polymer Naturligt produkt - kartofler

Læs mere

Våde bassiner og damme

Våde bassiner og damme Nedsivning på græs Regnvand løber direkte ud over en græsflade. Her siver det ned og vander græsset og ender i grundvandet eller i dræn under plænen. Er det tagvand, løber det de første par meter via en

Læs mere

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Lokaltog A S Jættevej 50 4100 Ringsted Sag: 06.00.00-G01-100-18 10. april 2019 Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Rambøll har på Lokaltog A/S vegne ansøgt om tilladelse til afvanding af 4 delstrækninger

Læs mere

Dobbeltporøs filtrering i Ørestad

Dobbeltporøs filtrering i Ørestad i Ørestad Rørcenterdagene 2009 Marina Bergen Jensen, KU Dias 1 Kan DK bidrage til at skabe mere lukkede vandsystemer? Rain, snow Stormwater runoff Water supply Wastewater discharge Dias 2 Infiltration

Læs mere

NYT. N r Kampgnetilbud på højvandslukke Undgå oversvømmelse! Tema: Faskinetanke

NYT. N r Kampgnetilbud på højvandslukke Undgå oversvømmelse! Tema: Faskinetanke VA NYT N r. 2 2 0 1 1 Kampgnetilbud på højvandslukke Undgå oversvømmelse! Tema: Faskinetanke SCAN-PLAST VA HOS SCAN-PLAST Scan-Plast udvikler og producerer kontinuerligt en lang række produkter, til vidt

Læs mere

Optimeret jord til rensning af vejvand - hvor godt virker det?

Optimeret jord til rensning af vejvand - hvor godt virker det? Optimeret jord til rensning af vejvand - hvor godt virker det? Simon Toft Ingvertsen Institut for Jordbrug & Økologi Slide 1 Nedsivning af vejvand Hvorfor? Fordi veje (og parkeringsarealer) ofte udgør

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune

Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune Retningslinier for udførelse af faskiner i Tårnby Kommune Side 1 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges

Læs mere

Regnvandsanlæg Krav til afløbsinstallationerne

Regnvandsanlæg Krav til afløbsinstallationerne Regnvandsanlæg Krav til afløbsinstallationerne Inge Faldager,, 1 Afløbsinstallationerne Filtre i jord Tanke i jord Ledninger i jord Overløb Sikring mod tilbagestrømning 2 Filtre 3 Filtre Der skal anvendes

Læs mere

Vision 2060 for KE Afløb. Hvorfor en forsyning har brug for en vision

Vision 2060 for KE Afløb. Hvorfor en forsyning har brug for en vision Vision 2060 for KE Afløb Hvorfor en forsyning har brug for en vision Del 1 HVORFOR HAR KØBENHAVNS ENERGI BRUG FOR EN VISION FOR AFLØB? Fremtiden Vi står over for fire store udfordringer: Håndtering af

Læs mere

Vand i kælderen. nye veje for vandet

Vand i kælderen. nye veje for vandet Vand i kælderen 1 nye veje for vandet HVORFOR DENNE PJECE? INDHOLD 2 3 Du er måske en af de mange grundejere i Herning Kommune, som SPILDEVAND har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER. Kate Wieck-Hansen

RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER. Kate Wieck-Hansen RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER Kate Wieck-Hansen HOVEDPUNKTER Hvorfor er vi her, hvad er problemerne Hvad gør vi i dag Hvilke muligheder er der Kondensatet fra flis og naturgas Mængder og priser

Læs mere

Nedsivning fra veje, P-pladser mm. i OSD og indvindingsoplande

Nedsivning fra veje, P-pladser mm. i OSD og indvindingsoplande Nedsivning fra veje, P-pladser mm. i OSD og indvindingsoplande Jes Vollertsen Professor i Miljøteknologi Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet Hvor forurenet er regnvand? Mange betragter fx

Læs mere

Til alle grundejere i boligområdet omfattet af Lokalplan 531 Boligområde ved Drastrup

Til alle grundejere i boligområdet omfattet af Lokalplan 531 Boligområde ved Drastrup Til alle grundejere i boligområdet omfattet af Lokalplan 531 Boligområde ved Drastrup Vejledning om overfladisk afledning af regnvand på privat grund - samt idéer til udformning af render Hvad skal man

Læs mere

a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1

a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1 Vand i kælderen 2/3 a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1 Hvorfor denne information? Du er en af de mange grundejere i Aarhus Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste

Læs mere

Dagsorden Gladsaxe Gentofte Gladsaxe Orbicon Gentofte

Dagsorden Gladsaxe Gentofte Gladsaxe Orbicon Gentofte Dagsorden 08.30 09.00: Ankomst og morgenmad 09.00 09.40: Natur og Miljøsamarbejdets bud på retningslinjer for nedsivning, Gladsaxe 09.40 10.00: Nedsivning af tagvand med zink. Hvilke vilkår skal vi stille?

Læs mere

2/3 Århus Vand Vand i kælderen 2010

2/3 Århus Vand Vand i kælderen 2010 Vand i kælderen 2/3 Hvorfor denne information? Du er en af de mange grundejere i Århus Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan glæde sig over, at kælderen rummer store

Læs mere

Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand

Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand Tilladelse i medfør af: Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 meddelt til: Ejendomsselskabet Skyttevej 15 ApS Skyttevej 15 7800

Læs mere

SediPipe L SediPipe L plus SediSubstrator L

SediPipe L SediPipe L plus SediSubstrator L Produkt flyer SediPipe L SediPipe L plus SediSubstrator L Rensning af overfladevand Drænsystemer www.fraenkische.com Rensning af overfladevand Indløbsbrønd Sedimentationsrør Som slamfang Med gitter Renseeffekt

Læs mere

Baggrund: Fornyelsen af kloaksystemet har således til formål at fjerne: - Opstuvninger i din kælder og på din grund

Baggrund: Fornyelsen af kloaksystemet har således til formål at fjerne: - Opstuvninger i din kælder og på din grund Denne guide er lavet så du nemt og hurtigt kan finde svar på dine spørgsmål om separatkloakering. Guiden er delt op i 8 afsnit, hvor 3 af dem er svar på et af de breve du kan have modtaget fra Industrimiljø.

Læs mere

Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen

Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen - vandkvalitet i forbindelse med regnvandshåndtering Baggrund: De seneste år er kommuner og forsyninger begyndt at implementere klimatilpasningsplanerne. I den

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Østervang - Gørslev

Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Østervang - Gørslev Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2012-2016 Østervang - Gørslev November 2016 Resumé 1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg 1 Indledning 2 Plangrundlag 3 Lovgivning 3 Lokalplan 3 Miljøvurdering

Læs mere

LAR på oplandsniveau Håndtering af hverdagsregn og skybrud

LAR på oplandsniveau Håndtering af hverdagsregn og skybrud LAR på oplandsniveau Håndtering af hverdagsregn og skybrud DANVA November 2013 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk Bæredygtig regnvandshåndtering Både normal afstrømning og skybrud Funktion samt økonomi i anlæg

Læs mere

D-Raintank Fremtidsorienteret regnvandsnedsivning. Opsamling Nedsivning Besparelser

D-Raintank Fremtidsorienteret regnvandsnedsivning. Opsamling Nedsivning Besparelser D-Raintank Fremtidsorienteret regnvandsnedsivning Opsamling Nedsivning Besparelser Den lokale nedsivning af regnvand Tendensen for arealbehovet vist i Forbundsrepublikken Tyskland frem til 2020 Kilde:

Læs mere

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning.

At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning. Niveau 1 Overordnet målsætning for spildevandsplanen. At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning. At håndtere og behandle spildevand og regnvand i kommunen på en stabil,

Læs mere

Godsbanearealet i Aalborg AGENDA. som skelet. Industriens Hus 6/12-2013. Jan Scheel NIRAS A/S. NIRAS Development Assistance Activities

Godsbanearealet i Aalborg AGENDA. som skelet. Industriens Hus 6/12-2013. Jan Scheel NIRAS A/S. NIRAS Development Assistance Activities Godsbanearealet i Aalborg AGENDA Aalborgs nye Presentation bydel of sikrer participants mod ekstremregn Presentation og bruger of NIRAS landskabet NIRAS Development Assistance Activities som skelet NIRAS

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 10 Ordliste

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 10 Ordliste HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 10 Ordliste Vedtaget 15. maj 2012 2 3 Aerob proces: en biologisk proces, der foregår under forbrug af ilt. Afløbskoefficienten angiver, hvor stor en del

Læs mere

Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen

Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen Kvalitet af regnafstrømning fra A til Åen - vandkvalitet i forbindelse med regnvandshåndtering Vand i Byer Innovationsnetværk for klimatilpasning 2014-2018 Baggrund: De seneste år er kommuner og forsyninger

Læs mere

WING SYSTEMET. + Fremstillet i robust HD-PE materiale med forstærket karm af galvaniseret stål eller rustfri stål

WING SYSTEMET. + Fremstillet i robust HD-PE materiale med forstærket karm af galvaniseret stål eller rustfri stål WING YTEMET + Anvendes til 4 belastningsklasser (C250, D400, E600, F900) + Ideel til anvendelse for mellemstore/eller tung belastning, i henhold til standard EN 1433 + Fremstillet i robust HD-PE materiale

Læs mere

VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD

VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD ORDFORKLARING Højvandsslukke: Lukkemekanisme, der bruges i afløbssystemer, hvor der er risiko for tilbageløb af spildevand. Skelbrønd: Brønd, der adskiller

Læs mere

Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9

Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9 Retningslinier for udførelse af faskiner i Esbjerg Kommune Bilag 9 Side 1 af 11 Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold.

Læs mere

Høringssvar vedr. spildevandstillæg for Dyrehavegårds jorder og traceet langs Helsingørmotorvejen

Høringssvar vedr. spildevandstillæg for Dyrehavegårds jorder og traceet langs Helsingørmotorvejen DN Lyngby-Taarbæk Formand: Hans Nielsen, Kastanievej 4 B, st. mf. 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 45 88 94 55, e-mail: hans@nielsen.mail.dk Dato: 8. januar 2016 Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Torv 17 2800 Kgs.

Læs mere

Strategi Separat, det er klart! Bjarne Nielsen Aalborg Forsyning, Kloak A/S

Strategi Separat, det er klart! Bjarne Nielsen Aalborg Forsyning, Kloak A/S Strategi Separat, det er klart! Bjarne Nielsen Aalborg Forsyning, Kloak A/S Hvilken samfundsmæssig rolle har vi som forsyningsselskab? Vi skal sikre: Hygiejnisk og sundhedsmæssig sikker bortledning af

Læs mere

LAR og klimasikring af bygninger

LAR og klimasikring af bygninger LAR og klimasikring af bygninger Temaaften om klimaforandringer og fremtidssikring. Boligforeningen VIBO 27.03.2012 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk HVAD SKAL VI IGENNEM? Lidt om klima og kloak Vandets veje

Læs mere

FASKINE FOREBYG OVERSVØMMELSER OG FUGTSKADER

FASKINE FOREBYG OVERSVØMMELSER OG FUGTSKADER FASKINE FOREBYG OVERSVØMMELSER OG FUGTSKADER OM OS Vi er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 1958. I dag har vi bopæl og produktion i Ringsted, og vi er markedsleder i Danmark inden for tagrender

Læs mere

Klimaet ændrer sig. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Hedensted Kommune 15. April 2010 Niels Rauff

Klimaet ændrer sig. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Hedensted Kommune 15. April 2010 Niels Rauff Klimaet ændrer sig Niels Rauff Fra vision til plan Visionen Hvordan skaber vi tryghed og sikkerhed? - og hvordan kan vi håndtere klimakonsekvenserne og samtidig udvikle byens kvaliteter? Hvad skal sikres?

Læs mere

Vand & klimatilpasning Det skal ske i

Vand & klimatilpasning Det skal ske i Vand & klimatilpasning Det skal ske i 2014-2017 Version marts 2015 1 Vand & Klimatilpasning 2014-17, Geografisk indsatsområde Ansvar 2015 2016 2017 senere Konkrete områder udpeget og prioriteret efter

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Regnafstrømningens forureningsprofil: Hvor små er partiklerne?

Regnafstrømningens forureningsprofil: Hvor små er partiklerne? Regnafstrømningens forureningsprofil: Hvor små er partiklerne? Regn med Kvalitet Nødebo 2-3 december 2013 Katrine Nielsen PhD Student Andreas Mørch-Madsen, Eva Eriksson, Anders Baun og Peter Steen-Mikkelsen

Læs mere

Nedsivning af vejvand

Nedsivning af vejvand i Stenmagle Sorø Spildevand A/S Nedsivning af regnvand Hovedgaden 60, 4295 Stenlille Hovednr.: 57 87 08 00 Direkte: 57 87 08 80 Fax: 57 87 63 30 CVR-nr.: 33053738 mail@sorøforsyning.dk

Læs mere

BRUG TAGVANDET BYG EN FASKINE

BRUG TAGVANDET BYG EN FASKINE GLOSTRUP KOMMUNE BRUG TAGVANDET BYG EN FASKINE Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhusparken 4 2600 Glostrup Tlf.:4323 6170, Fax: 4343 2119 E-mail: teknik.miljo@glostrup.dk. April 2007 En faskine er en god

Læs mere

CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å)

CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å) CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å) VandCamp 2. og 3. december 2013 Morten Ejsing, Center for Miljø, Københavns Kommune Generel lovgivning Miljøbeskyttelsesloven ( 28) Spildevandsbekendtgørelsens

Læs mere

Vej og Anlæg ACO DRAIN. Bæredygtig afløbssystem Udløb til vandløb. ACO Swale Bæredygtig afløbssystem

Vej og Anlæg ACO DRAIN. Bæredygtig afløbssystem Udløb til vandløb. ACO Swale Bæredygtig afløbssystem ACO Vej og Anlæg ACO Swale Bæredygtig afløbssystem ACO DRAIN Bæredygtig afløbssystem Udløb til vandløb Introduktion til bæredygtig udløb Æstetisk udløb til vandløb I forhold til traditionelle insitu støbte

Læs mere

Dagsorden. Separatkloakering i Sjørring, etape 3. Informationsmøde vedr. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Separatkloakering i Sjørring, etape 3. Informationsmøde vedr. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. Separatkloakering i Sjørring, etape 3 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE. Vejledning om overfladisk afledning af regnvand på privat grund - samt udformning af render

ROSKILDE KOMMUNE. Vejledning om overfladisk afledning af regnvand på privat grund - samt udformning af render ROSKILDE KOMMUNE Trekroner øst Dato: 20. januar 2012 Sagsbeh.: KAT Direkte tlf.: 46313715 E-mail: karenat@roskilde.dk Til alle grundejere i Trekroner øst Vejledning om overfladisk afledning af regnvand

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Bedsted Stormgade Vestervigvej - Østergade. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Bedsted Stormgade Vestervigvej - Østergade. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Bedsted Stormgade Vestervigvej - Østergade 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er vi Thisted

Læs mere

Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP. Rettelsesblad 11

Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP. Rettelsesblad 11 Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP Rettelsesblad 11 7. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Rettelsesblad 11... 3 1.1 Rettelse til Bilag 0 Appendiksfortegnelse...

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Ejendomme og sommerhuse i det åbne land, som ikke er tilsluttet offentlig kloak, skal have en lovlig og godkendt spildevandsløsning. Kan du svare ja til et eller flere

Læs mere

LAR Løsninger. - permeable afløb og belægninger samt regnbede, bassiner og vandrender. En stærk dansk betonløsning

LAR Løsninger. - permeable afløb og belægninger samt regnbede, bassiner og vandrender. En stærk dansk betonløsning En stærk dansk betonløsning LAR Løsninger - permeable afløb og belægninger samt regnbede, bassiner og vandrender - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Permeabel boligvej, Helenevej, Frederiksberg.

Læs mere

ACO VEJ OG ANLÆG A C O D R A I N. Din garanti for sikkerhed, stabilitet og funktionalitet

ACO VEJ OG ANLÆG A C O D R A I N. Din garanti for sikkerhed, stabilitet og funktionalitet ACO VEJ OG ANLÆG A C O D R A I N Din garanti for sikkerhed, stabilitet og funktionalitet ACO DRAIN Monoblock PD 100V/200 C ACO DRAIN Monoblock RD 100V/200 V/300 www.aco.dk ACO. vej The og future anlæg

Læs mere

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen Lolland forsyning - spildevand Kælderen er dit ansvar Har du en kælder under dit hus, er det dig selv, der har ansvaret for afledning af spildevandet

Læs mere

VEJBEDE SOM FORSINKELSE ELLER NEDSIVNING

VEJBEDE SOM FORSINKELSE ELLER NEDSIVNING DANSK VANDKONFERENCE DEN 8. - 9. NOV. VEJBEDE SOM FORSINKELSE ELLER NEDSIVNING INDLÆG V/ PROJEKTLEDER ANNE SKAARUP Virksomheden Sweco planlægger og designer fremtidens samfund og byer. Det gør vi ved at

Læs mere

Mathias Nørlem, Krüger A/S, Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid

Mathias Nørlem, Krüger A/S, Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid Mathias Nørlem, Krüger A/S, mtn@kruger.dk Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid Vandkvalitet Erfaringer med decentrale renseteknologier? Mathias Nørlem, Krüger A/S. mtn@kruger.dk Vandmængder vs. stofmængder

Læs mere