Kubikken- Maj Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- Maj 2014. Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- Maj 2014 Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Vi er på jagt efter et nyt trykkeri. EUC Syd har trykt bladet for os, og vi har betalt for det med moms og det hele. Deres typograf Poul Erik går på efterløn, og EUC Syd vil for fremtiden købe ydelserne ude i byen. Vores Lay Outer Merethe fortsætter heldigvis med at sætte bladet op. Tak til Ingrid og Poul i Helved. De har sendt en god historie om deres vinter Primus tur til Norge. Fødselsdag: Medlem Hans Marcussen blev 75 år. Det vidste ingen, før det var for sent. Vi opdagede det til tøndeslagningen d. 2. marts hos Kajs MC. Som den nøjsomme person Hans er, ønskede han ingen gave. Det er selvfølgelig en gave i sig selv i den alder, at banke tønden ned og blive årets kattekonge. Hvad kan man ønske sig mere? Stort tillykke fra os alle. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Dannevirkevej 4B, Dybbøl, 6400 Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Dannevirkevej 4B, Dybbøl, 6400 Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Werner Boyum Johansen, Nedergade 27, Fynshavn, 6440 Augustenborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Det er altid spændende at se resultatet af betalingen af de udsendte girokort vedrørende kontingentet. Som mange andre klubber, har vi måttet registrere en lille tilbagegang i medlemstallet. Der er kommet en del nye medlemmer; men dog ikke nok til at opveje frafaldet. Dog er vi ikke nær så hårdt ramt som så mange andre. Nogle af de frafaldne har Kubikken- 3 vi ikke set i årevis, andre er kommet op i årene og kører ikke mere. Af det mere positive: Der er kommet mere og mere aktivitet på hjemmesiden. Det lader til, at flere har mod på, at sætte ting på. Det er godt; der er nemlig mange, der læser, hvad der er. Særlig Forum søges og der er også kritik.se bare om Esbjerg og Tønder i Påsken. Hjælp søges til Syd-regionstræffet i september på A-farm i Tråsbøl: Vort bestyrelsesmedlem og repræsentant i Sydregions-samarbejdet Jørn Maron deltog på det seneste regionsmøde. Et af punkterne på mødet var ovennævnte. Vi ved, at SMCC ikke har tradition for sådan noget. Det forsøges alligevel. Træffet sponsoreres med 300 kr af os. Det at hjælpe under træffet kører på tur mellem klubberne. Det skulle have været MC Føniks fra Christiansfeld; men de meldte fra. Måske havde nogle fra SMCC lyst. Så derfor: Har du lyst, så meld det til Jørgen Maron. SVAR INDEN 15. MAJ: Til oplysning: Ejeren af stedet Martin Poulsen er der hele tiden og fru Conny er i køkkenet. Storm P: Når de unge bliver gamle, begynder de at kritisere de unge! Det drejer sig om nedennævnte hjælp: Flere kan evt. aftale at deles om posterne. Fredag d. 19/9: 2 personer fra kl til de sidste går i seng kl.? Lørdag d. 20/9: 4 personer fra kl til kl , 5 personer fra kl til og 2 personer fra kl. 23 til de sidste går i seng kl.? Søndag d. 21/9: 2 personer fra kl til kl og 4 personer fra kl til kl Arbejdet om søndagen indbefatter også diverse rengøring. Taksigelse: William måtte på hospitalet og klubben sendte en gave. William skriver tilbage: Mange tak for opmærksomheden omkring min sygdom. Behandlingsforløbet er snart afsluttet og jeg forventer at blive rask igen. Tak for chokoladegaven. Vi ses derude på landevejen igen til foråret. Med venlig hilsen William.

4 4 -Kubikken Primustræf Ingrid og Poul fra Helved tog på vintertur i februar til Norge Nærmere betegnet til Primustræf. Dette træf har eksisteret i umindelige tider og mange motorcykelkørere, flere med sidevogn deltager principielt hvert år. Ingrid og Poul var så flinke, at sende deres historie til Kubikken. Det hedder vist Primus Træf, fordi det er med selvforplejning og man skal have sit eget kogegrej med. Der findes nemlig ingen ting på stedet andet end kulde, sne og is. Poul skriver: Primustræf 2014 Poul og Ingrid i Norge igen Så blev det tid til lidt vinterhygge igen, der har jo slet ikke været noget sne i DK i år. Så må man køre til Norge for at få lidt vinter. Fuldt pakket ligner man som sædvanlig en halv zigeunerlejr. På vejen derop kørte vi over Københavnstrup for at tage med DFDS færgen til Oslo. Da vi kom i land fredag morgen var det godt nok lidt træls, de første ca. 80km var i regn regn regn. Men så begyndte regnen heldigvis at blive lidt tykkere og hvidere, yes endelig lidt pænt vejr. Efterhånden som vi kom længere ind i landet og op i nogen højdemeter blev det så tydelig frost og sne over det hele. En lille Mars pause og beundre udsigten. Da vi kom til Bjoneroa holdt vi lige ind på parkeringspladsen ved nærbutikken, det var en fejl. Den bestod af blankpoleret is med et par cm nysne over, så vi skulle godt nok skubbe ud på vejen. I år havde vi ikke pigdæk på men kun almindelige lamelvinterdæk. Men ude på vejen igen gik det så videre op i fjeldet mod Primustræffet. Da vi kom helt op lidt over middagstid kunne vi godt nok se at der ikke var helt så mange folk som der plejer at være, men stadig masser af bekendte. Så er det jo bare i gang med at slå villaen op og få startet Primussen til at lave lidt varmt. Bagefter rundt og kikke lidt på folkelivet og falde i snak. Svein Borgesen fra norsk sidevognsklub sagde, at der var flere af nordmændene der var blevet hjemme fordi det var for varmt, på selve træffet var der et par minusgrader men hvis man skal køre meget i lavlandet med plusgrader og regn kan jeg godt se det hurtigt kan blive klamt. Selve træffet var pænt ny pudret i fin pulver sne de havde fået 12-15cm de sidste 12 timer. Til aftensmad havde vi gang i både primus og en lille grill men fandt ud af at man skulle have startet grillen meget tidligere end derhjemme, men primussen fik da varmet vores kålpølser uden problemer. Så blev det da også mørkt og tid til at vandre rundt og udveksle røverhistorier.

5 Primustræf Kubikken- 5 hjul med pigdæk liggende på vejen gennem Tyskland, hvor det er dybt forbudt med pigdæk. Villaen er færdigbygget med udendørs køkken og skind på stolene Dagen efter var det bare at stå op igen, starte primussen og varme noget af det vand vi havde lavet dagen før til müesli havregrøden Bagefter bare drysse rundt og hygge sig og se om der er nogen der har lavet et eller andet hvor det kan lønne sig at stjæle ideer. Der kom nogen franskmænd på en solocykel og et par sidevogne. Solocyklen havde da lavet noget der blev flittigt fotograferet, nogle stykker brede pak remme spændt om baghulet med nogen bræddebolte i, Han havde et ekstra forhjul med pigdæk han havde skiftet til i Norge. Sidevognene havde noget meget effektive/grimme ekstra godsræling i ny svejset anløbet firkantrør på snuden af sidevognen hvor de havde haft ekstra Forrest en MZ ES 125 bagved er det en norskbygget TEMPO trike Man behøver slet ikke noget stort for at køre med her. Der var flere 125'ere, den mest sexede var nok en MZ ES125 med sidevogn. Aftensmaden lørdag var koteletter og denne gang var grillen blevet startet timer i forvejen så det lykkedes. Så er der aftensmad. Vi plejer at spise lidt tidligt, mens det er lyst endnu Fortsætter side 6 Vores brænder er en OPTIMUS 199, en triplebrænder, det vil sige den kan brænde både benzin petroleum og sprit.

6 6 -Kubikken Primustræf Fortsat fra side 5 Bagefter sædvanlig aftenhygge selv om der efterhånden er lidt for mange der laver hyggebål de ryger i hvert fald mere end de varmer. På et tidspunkt sent på aftenen var jeg godt nok lidt panikramt. Lige pludselig da vi sad ved bordet og fik varm kakao lavede mine briller sig om til monokel. Det ene glas faldt ned på bordet men hvor var skruen blevet af. Vi lyste rundt nok i 10 minutter før vi opgav men da jeg så stak hånden i handsken var der et eller andet i den ene finger, Pyyha. Dagen efter var der så eftersøgning efter en skruetrækker der var lille nok og heldigvis havde Kenn Vinter en schweizerkniv hvor der også var en lille skruetrækker med Så blev der pakket sammen igen og så listede vi af pæneste omvej til Oslo og efterhånden var der jo en helt pæn række der ventede på Stena færgen. Vi havde en hel opmarchrække for os selv. Nogle tager over Larvik og også nogle over København. Vi fik jo flere gode grin når der var nogen billister der listede over og spurgte om det ikke var koldt og de fik at vide, det snarere var vammelvarmt. Det virkede ikke, som at de alle troede på det. Vi endte op på 20 mc'er på afgangen til Frederikshavn Da vi kom om bord fik vi udleveret store pakremme og besked på at spænde cyklerne godt fast, fordi de forventede kraftig søgang om natten. Så Ingrid fandt også sine søsygepiller frem, for hun er ikke helt søstærk. Det var rigtig nok med søgangen, da vi først var ude af Oslo fjorden og i Skagerrak vippede det ret kraftigt midt om natten, hvor jeg faktisk vågnede flere gange. Mandag morgen i Danmark var der rigtig fint vejr at køre hjem i. Poul og Ingrid BMW motorcykel type R60/6 sælges. Motorcyklen er i pæn stand og har kørt km. Den er indregistreret første gang i sommeren 1976 og kan der med forsikres som veterancykel. Vægtafgiften er ca. 1/4 af normalen og den årlige forsikringen med kasko ligger på prisen for en god tank benzin. Sælgeren er Pia i Sønderborgområdet. Pia er blevet enke og vil gerne af med cyklen. Prisen er ansat til kr ,- Sæt gerne dette i omløb, så cyklen kan blive solgt. Henvendelse til Pia på telefon:

7 Kommende arrangementer - Se datoer i arrangementskalenderen på bagsiden af bladet Varme hveder Varme hveder aftenen før bededag: Som nævnt i kalenderen holder Claus varme hvedeaften. Dalsmark plejehjem har en gildesal, som er stillet gratis til rådighed. Det koster 20 kr. pr. person og det er med tilmelding til Poul på mail eller telefon eller ). Sankt Hans Grill Som nævnt i arrangementskalenderen, er der Sankt Hans Grill hos Henrik og Pia på Nørreskovvej 24 i Genner: Kubikken- 7 Til rådighed stilles grill op med brændsel. Deltagerne skal selv medbringe fortæring. Husk også sennep, ketschup, salat skeer, gafler mm. Touring Camp Lørdag den 25. juli er der tur til Touring Camp: Det er den årlige tur til Djursland. Stedet er Nødager ved Kolind. Der er ingen tilmelding. Man kommer bare. Flere kommer mange dage før og holder ferie. Man skal være medlem af MCTC eller være budt med af et medlem. Det har aldrig givet problemer. Man er glad for hver en gæst, der har lidt penge med. Lørdag aften er der fællesspisning. Hytter kan bestilles hos Henning på pladsen på tlf (i sommerferien er der særlige regler så vær i god tid). Kørekurser genoptaget. Se plakaten andets steds i bladet. Owe er indehaver af Midtals Køreskole og i øvrigt søn af alle steds nærværende Ejgil Johannsen fra Guderup. Som bekendt har deltagertallet været lidt vigende til den slags. Vi føler dog kurserne vigtige og for at fedte lidt for medlemmerne sælges på bedste SMCC-manér gode grillpølser osv. til lave priser. Repræsentant fra politiet vil være til stede, give gode råd samt besvare spørgsmål. Vil du kun kikke samt æde pølser samt følge lidt med, er du velkommen fra kl stykker. Tilmelding til Owe på telefonnummeret angivet på nævnte plakat. Omtrentlige deltagertal er dog ikke uvæsenligt at kende. Fik du dig ikke meldt på så kom dog alligevel.

8 8 -Kubikken Afholdte arrangementer Gule ærter Der kom 74 til gule ærter. Jeg havde egentlig lovet, at vi ikke ville arrangere gule ærter på dage, hvor Danmark kan komme i håndboldfinalen. Det har nu misset tre gange i træk. Jeg har mistænkt forsynet for kun at lade Danmark komme så vidt med finale, den dag vi spiser ærter. Familien Holm og Jørn Branderup. Flere end før vælger i dag schnitzel. Fordelingen var 49 ærter og 25 schnitzler. Steen holdt et lysbilledshow over Ejgils, Eriks, Poul og egen tur til Sortehavet og Odessa. Tak til Steen for foredraget. Hr. Reuss havde heldigvis fruen med. FANTASTISK: Medlem Erik Thomsen ( Norton ) har sendt følgende: Hr. Allen Swift fra Springfield i Massachusetts har haft og kørt den samme bil i 82 år. Han er nu død 102 år gammel og har hele tiden kørt i sin årgang 1928 Rolls-Royce Piccadilly-P1 Roadster, som han fik som ny af sin far efter at have afsluttet sin uddannelse. Han kørte uafbrudt i den til sin død for et par år siden. Den er testamenteret til et lokalt museum. Bilen har kørt over 1,6 mio km. Den går stadig som et Svejtser-ur ved enhver hastighed og bilen er i per- fekt kosmetisk kondition. Hr. Swift har altså kørt over 1600 km om måneden i gennemsnit.

9 Afholdte arrangementer Kubikken- 9 Tøndeslagning d. 2. marts hos Kajs MC Det var godt nok velbesøgt. Der var også tørre veje og vi var kommet ind i perioden, hvor forsikringen igen for de fleste, dækker. Konge blev Hans Marcussen. Han ville dele æren med Peter Rudolph. Peter kørte nemlig. Lars Jensen blev dronning (dog uden kønsskifteoperation). Hos børnene blev Nickie Mortensen konge. Kamilla Anna Marie Rasmussen blev dronning. Hun har selv skrevet navnet til redaktøren.

10 10-Kubikken Afholdte arrangementer Turen til Kliplev Lokalhistoriske Museum Forårets firmabesøg. Det blev Kliplev Arkiv: Deres formand, Kaj Lassen ledte os 17 personer rundt. Det er ikke kun et arkiv, det er meget mere. En stor del af folk fra den gamle Kliplev sogn er involverede og man er super glade for støtten fra Kliplé Mærkens Fond. Efter seneste kommunesammenlægnig er man kommet under Åbenrå Kommune. Den er heller ikke fedtet hvad angår støttemidler til kultur. I dag foregår det ved, at kommunen indbetaler til en pulje, som alle kulturarrangementer så skal deles om. Årligt holder man så puljemøde, hvor deltagerne fordeler pengene i bedste forståelse. Kaj Lassen syntes, at det kørte godt. Første besøg gik til byens kunsthjørne. Det er udendørs, og der var mange fine værker. Derefter videre til kirken. Den er en valfartskirke indviet til helgenen Sankt Hjælper. Skt. Hjælper beskrives som en kongekronet skikkelse, der havde handsker på hænderne og sko på fødderne. Dette gælder i Danmark Kunsthjørnet. Fra smedjen. ellers kun for billedet af den korsfæstede Jesus på Jellingestenen. På kirkeklokken i Kværs fra 1422, der oprindelig stammer fra Kliplev, findes det eneste billede af Skt. Hjælper. En helgen er i øvrigt, et menneske, som har efterfulgt Kristus på en særlig måde, og som ved udgydelse af sit blod eller ved udøvelse af heroiske dyder har aflagt et fremragende vidnesbyrd for Himmeriget. Helgener findes ikke i vort protestantiske system; men følger enhver katolsk kirke, hvor man måske endda har nogle af deres knogler. I øvrigt kunne særligt interesserede d. 27. april 2014 tage til Peters Kirken i Rom hvor afdøde paver Johannes d. 23. og Johannes Paul d. 2. kanoniseredes til helgener. Kliplev kirke er stor i forhold til byen og den efterfølger en tidligere romansk middelalderkirke samt før den en trækirke. Størrelsen skyldes byens plads ved hærvejen samt greverne Ahlefeldt på Søgård. Familien har gravplads inde i kirken. Til kirken hører et udvendigt klokketårn af træ. Det er helt specielt.

11 Afholdte arrangementer Kubikken- 11 som provst. Det bedste ved ham den gang var nok, at han inden uddannelsen til præst var udlært smedesvend. Som sognebarn den gang var jeg da lidt stolt af det. Højdepunktet var selvfølgelig de hjemmelavede lagkager og den Tilhørere i kirken. Det er nemlig Danmarks ældste træbygning og væsentlige dele stammer fra årene Så var der Straagaards Smedje. Man fik det hele foræret af Straagaardfamilien. Eneste krav var, at det skulle beholde Straagaard navnet. Her i dette kompleks er det lokalhistoriske museum med den nybyggede pavillon, hvori den største del af udstillingerne var. Redaktøren så endda et konfirmationsbillede fra Kliplev Kirke af sin egen datter udstillet i arkivet. Jeg husker den afbillede præst. Han hed Møller Sørensen og var noget så fint De glade drikker kaffe. særdeles gode kaffe. Det var dejligt i den godt opvarmede stue, efter at vi også denne martsaften havde været en del udendørs. Nummerplader på auktion: Nogle har flere penge end andre! Eller nogle tager måske lån i huset. I hvert fald har den svejtsiske landsdel kaldet Schwyz haft indtægter på at sætte attraktiv tekstede nummerplader på auktion. En anden landsdel kaldet Sankt Gallen gik med på idéen for at tjene lidt og straks gik nummerpladeteksten SG 1 for kr.

12 12 -Kubikken VW type 1 Problemer med "Den nedgroede negl" Neglen er selvfølgelig en VW type 1 (Folkevogn): Strømmen løber hen, hvor modstanden er mindst: Redaktøren køber ind imellem et motorblad. Et af dem er tysk og hedder Oldtimer Markt. Det seneste er på 244 sider og koster hos Mutter Pøts omregnet 26,25 kroner. Det er en kilde til fornøjelig læsning i timevis. Prisen er den samme som den fantastiske hotdog med Thüringer Bratwurst, som man alligevel nødvendigvis skal have, når man er på de kanter. Bladet har nogle faste sider kaldet Værkstedsspørgsmålene. De redigeres af en hr. Jochen Geiken, der siden 1966 har været ansat hos Bosch. Hr. Geiken forsøger at besvare folks spørgsmål. Her er et af dem: En læser har problem med, at hans VW cabriolet bliver ved med at køre, selv om han officielt har slukket den ved at dreje nøglen og tage denne ud. Hr. Geiken svarer, at hvis det er som han tror, så hører det hjemme under det mest utrolige og besværlige, som han i alle årene har været udsat for. Det er sådan, at baglyspæren og bremselyspæren er den samme, der er blot to glødetråde i enheden og således tre poler på pæren. Hvis ikke pæren bliver sat godt nok i fatningen, mangler stelforbindelsen. På en VW type 1 sidder nævnte pære i samme kreds som tændingssystemet. Strømmen løber hen hvor modstanden er mindst, hvilket her betyder at der kommer en falsk forbindelse baglæns uden om stelforbindelsen gennem pæren og rundt i systemet. Tændrørene fortsætter med at gnistre og karburatoren bliver ved med at levere benzin, fordi motoren fortsat kører. Det tog lang tid at finde ud af denne sag den gang. Måske er problemet det samme her. Den famøse VW type 1 Cabriolet.

13 Køreteknisk kursus Kubikken- 13

14 Kuns numme 8 8 Internasjonal Fjelbytræf 14 -Kubikken Lidt af hvert Kuns numme 8 Internasjonal Fjelbytræf D blywe D blywe å æ å grønplet æ grønplet omme omme bach bach Fjelby Fjelby 5 Dato 31/5 31/5 fra fra klokken 12:00.. Do Do tæje tæje sel sel MC, MC, telt telt å æ å glant æ glant humør humør mæ. mæ. Øl, Øl, vand vand o ma o ma ka køfes ka køfes heæ heæ ve vos. ve vos. Å så Å ve så det ve det veæ veæ cd-musik å sen å sen ka do ka fåe do fåe en gemytle en gemytle snak snak ve æ ve bålstej. æ bålstej. D blywe å æ grønplet Do Do omme ka såw ka såw bach heæ heæ Fjelby få...kr få...kr 5 Dato 25,- 25,- å æ å mand. 31/5 æ mand. fra klokken 12:00.. Vi bliue Vi bliue glaj glaj få å få se å jæ se te jæ naun te naun gemytle gemytle stond stond heæ heæ ve vos. ve vos. Do tæje sel MC, Vi telt hofer Vi å æ hofer glant å dajlæ å dajlæ humør vær vær mæ. i år mæ i Øl, år mæ vand kool kool o bæjere ma bæjere ka køfes heæ ve vos. Å så ve det veæ cd-musik Brum Brum brum å sen brum ka Ulla do Ulla fåe /Geert. en gemytle snak ve æ bålstej. Do ka såw / heæ få...kr 25,- å æ mand. Vi bliue glaj få å se jæ te naun gemytle stond heæ ve vos. Vi hofer å dajlæ vær i år mæ kool bæjere Fra dagspressen: Brum brum Ulla /Geert / Betænkeligheder i Ukraine: Mesterbokseren Vitali Klitschko har opgivet boksekarrieren og blevet ukrainsk politiker: Han ser det mærkelige i, at så mange demokratisk valgte parlamentsmedlemmer i det uroplagede og relativ fattige land kører rundt i Rolls Royce og Bentley.

15 Lidt om regntøj Lidt om regntøj Kubikken- 15 Så vidt jeg husker, startede mit tidlige MC-liv med Barbourtøj. Det var sådan noget fedtet stads og man fik sorte negle af det. Der var også Belstaff. Der var ingen forskel ud over navnet og så, at forets farve var forskellig. Det var rødligt i Barbour og blåligt i Belstaff. I dag er Barbour varemærke for dyrt fritidstøj og fedttøjet hedder nu waxed cotton. Bare en hat koster 900 kr. Man skulle selv holde imprægnieringen ved lige med med fedt. Det var i en dåse og helt umuligt at have med at gøre, indtil jeg fandt ud af på en varm sommerdag at sætte telt op i haven og så lade solen varme dåsen og Barbourtøjet op inde i teltet. Så blev det hele flydende og man kunne male fedtet på med en pensel. Mit telt var heller ikke helt tæt oppe hvor teltdugen lå på overliggeren. Området fik også lidt med penslen og teltet var tæt. Jeg husker omtalt, at Steen (Harzenarrangør) var ude for uheld og hans mor sendte Barbour tøjet til rensning. Det er de vist aldrig kommet over på renseriet. Generelt var tøjet tæt indtil det blev slidt. Torben fra Braue havde problemet i stort omfang og mente på sit indvendige tøj at kunne ses på hvilke områder det endnu var tæt. Desuden var der problemet med, at kraven kunne lugte rådden hvis man ikke fik tøjet ordentlig tørret mellem bygerne. Det bedste MC tøj jeg har haft er Rukka, den gang det var lavet af plastik lige som en voksdug. Det var absolut vind og vandtæt. Med tiden blev overfladen hård og knækkede, Fortsætter side 16

16 16-Kubikken Lidt om regntøj Fortsat fra side 15 hvor så vand trængte ind. Det gik vel 7-8 år inden det kom så vidt. Mit moderne Gore Tex er det vist er både vand- og vind u-tæt. Det med vinden mærkes mest her om vinteren når man nærmer sig 0 grader. Der siver kold luft ind gennem stoffet, hvilket er ubehageligt. Løsningen er, når galt skal være, at tage den gule Helly Hansen fra min konfirmationstid ud over. Det er hurtigere end at begynde at klage til leverandøren. På mit telt til venstre anes måske Barbour fedtet øverst. Ellers er det Knud Oluf og hans kønne lillesøster. Billedet er fra vist Sverige i Nedenstende billeder viser nogle af de mere vellykkede forsøg på at løse problemet med dårligt vejr. Hvordan er det egentlig gået med redaktørens gode BMW K 75 S produceret i efteråret Ja, vi skal jo have noget i bladet og det må gerne være lidt andre ting end det i hjemmesiden. Hvad kan interessere, og hvad kan man få fat i? Ja redaktøren kan jo skrive om egne meritter. Som man senere vil læse, har jeg lavet mange ting på denne cykel. Visse elementer på en MC er jo grove og for en mand som mig, der har været i lære Det ødelagte originale.

17 BMW K75 S Kubikken- 17 på JF- fabrikken, er visse ting mulige. Hvad man kunne på denne fabrik var af god kvalitet. Landbrugsvognene med og uden møgspreder kører stadig rundt omkring i landet efter 50 år. Jeg ville have netop en K 75 S. Ja, jeg fik den i efteråret Den kom direkte fra BMW importøren i Kolding. Jeg kendte deres MC-mand og havde hørt, at man under heldige omstændigheder kunne få en af brugt BMW lige fra fabrikken. Det var testcykler, blev der sagt og jeg ville få besked når der var noget at få. Desuden sagde han, at Danmark fik disse tilbudt på grund af, at en særlig EU-regel den gang betød en væsentlig reduceret afgift på cykler, der havde været indregistreret i et andet EU land i mindst 2 år. Den høje danske afgift betød en væsentlig reduktion, når man regnede om i kroner og ører. Importøren havde en idé med at fedte for politiet. Af den grund fik betjente privat disse testcykler tilbudt. Hvis der ikke var aftagere, fik forhandlere dem tilbudt og i sidste instans kunne en mand som mig få en tilbudt. Så ringede han. Der var en, der havde været brugt til brochurefotografering. Den havde 1400 km på speedometeret og solgtes til noget som endte på en slutpris på under 2/3-prisen af en ny. Jeg slog til. Han havde fået 5 cykler hjem. De tre stk. var gået ad de ønskede kanaler og der var nu to tilbage, hvor jeg så fik den ene. Den kom på plader i foråret Den var altså nu 2,3 år gammel og jeg var 41,3 år. I dag skriver vi foråret 2014: Jeg er 65,3 år, cyklen er 27,3 år og den har formelt trillet km. Jeg troede, at den havde rundet km; men det er ikke tilfældet. Hvordan er det så gået? Jeg fornemmer, at det relativt set har været billigt; men at der gennem tiden nok er rullet en del penge fra tegnebogen og ned gennem MC-en. Den har aldrig fået noget ordnet på et værksted og jeg ved godt, at det er ikke særlig godt for værkstederne. Jeg kan godt lide at gå om vinteren og lave tingene. Det er positivt tidsforbrug. Man siger, at benzinprisen ikke er steget i forhold til lønnen. Regner man så al benzinen om i dagens priser og ansætter forbruget til 21 km/l fås kr. til benzin over de 25 år siden foråret Jeg må hellere lade være med at regne mere; men mange af mine penge er så gået til benzin i stedet for til nye cykler. Jeg har aldrig været mestersvinger og har ikke dyrket det. Dæk f.eks.: Der er købt slidstærke dæk, også selv om de er lidt hårdere og ikke så gode i regnvejr. Som fordæk har jeg brugt bagdæk fordi der er flere km i. Jeg ved godt, at så er de ikke slidt op samtidig, men det er de så hver tredje gang. Der er brugt: 41 bagdæk og 16 fordæk. Bremseklodser 28 sæt bag og 3 sæt foran. 8 luftfiltre, 2 benzinfiltre og 29 oliefiltre. Af batterier er nr. 3,5 i drift og tændrørssæt nr. 8 kører lige nu. Af større reparationer: I år 2000 efter monteredes nye gearkasselejer. Jeg opdagede noget rumlen i transmissionen. Der var fra fabrikken kommet alt for tykke afstandsstykker (shims) omkring lejerne. Lejerne havde siddet i spænd og var blevet varme. Det er senere kommet frem, at en hel serie K75 og K100 havde denne fejl. Efter km fandt jeg ud af, at samlin- Fortsætter side 18

18 18-Kubikken BMW K75 S Fortsat fra side 17 gen mellem kardanaksel og bagtøj var slidt næsten itu. Nye reservedele var dyre. Det ville dreje sig om helt nye tandhjul i vinkeltrækket og en ny kardanaksel. Jeg svejsede nogle afdrejede 16 mm UNBRACO skrue hoveder i kardanakslen og fremstillede et passende 6-kantet modstykke til svejsning på vinkeltrækkets spidshjulsaksel. Det blev også slidt. Samtidig kom der to nye lejer på spidshjuls akslen i kardan trækket. Mere om det senere. På samme tid gik kølerblæserens motor. Den brændte af efter lang tids kø-kørsel ved færgen i Heysham, England på vej til Isle of Man. Der kom en stank af afbrændt elektromotor og vand- advarselslampen begyndte at lyse. Blæseren har aldrig før i sine dengang 14 år skullet køre og akselsystemet sad som støbt fast i snavs. Sædebetræk nr. 3 er nu i drift. Disse holder ca. 10 år. Bagbremsens hovedcylinder blev renoveret med et reparationssæt i 2002 efter km. Bagdæmper nr. 3 er i sving (nu en White Power købt af Peter Piratos fra Flagermusene), generatoren blev afdrejet og nye kul sat i 2004 efter km. Samtidig kom der er brugt selvstarter i. Den gamle var gået til ved, at starterrelæet havde brændt sig fast og selvstarteren havde kørt i friløbet en hel dag. Der kom en brugt starter i. Ny bremseskive bag i år 2006 efter km. Ved km snappede selvstarteren over i frihjulssystemet. Jeg fik friløbets yderring slebet hos en værktøjsfabrik. Men det var værre. Den egentlige grund til frihjulets problem var, at det var sat Første forsøg med sekskanten. til i mayonnaise, der kunne skyldes utæt toppakning. Motorens krumtaphusudluftningssystem kører nemlig op forbi dette friløb. Nu var gode råd dyre. Jeg skulle nemlig med Solveig og Kaj til Østrig og lortet var defekt. Hurtig ny toppakning i og problemet var der minsandten stadig!!!! Jeg havde i Touring Nyt set en K 75 S til salg i Ålborg. Den havde italienske papirer og var meget billig. Motor og bagtøj sattes på min gamle cykel og ad Østrig gik det. Senere fandt jeg ud af, at oliepumpe og kølevandpumpe sidder på samme aksel adskilt af en pakdåse. Den var sikkert blevet utæt og blandingen af olie og vand forgik den vej. Det blev lavet i 2006 med km på klokken. Den efterfølgende vinter blev de gode dele taget fra den nye cykel og skiftet over. Resten fik en forhandler og jeg fik to nye sidetasker som betaling. Siden den tid har der kun været lidt: Nye generatorlejer, ny bremseskive bag, en olietryks kontakt og et par kardan reparationer.

19 BMW K75 S Kubikken- 19 Forsøg med en 19 mm topnøgle og en passende fræset 12-kant. Det med sliddet på kardanakslen er et generelt problem på alle BMW-er af den type. Brugte dele findes ikke. Nogle mennesker har slået sig på at reparere disse; men så kan man vel selv, når man har en arbejdsplads med det fornødne udstyr. Billederne her under viser forskellige løsninger til forskellige tider. Den sidste med styretappene og på svejst konus mener jeg er uopslidelig. En kontrol efter km viser, at ikke engang 5 hundrededele af en mm er slidt af tappene. De tre billeder her til højre er sidste forsøg med konussamling og loddede styretappe.

20 20-Kubikken Kommende arrangementer Maj Lørdag d. 10. maj Holder Owe Johannsen kørekursus. Se inde i bladet. Senest tilmelding d. 7. maj til Owe på tlf Torsdag d. 15. maj kl. 19 Varme hveder hos Claus i gildesalen på Dalsmark. Se inde i bladet. Juni Lørdag d. 14. juni Mølleløbet. Werner Boyum har fundet møllerne: Afgang kl fra Mommark Havn. Afsluttes med pølser i Helved. Onsdag d. 18. juni kl Sankt Hans Grill hos Henrik og Pia i Genner. Se inde i bladet. Juli Lørdag d. 5. juli Tur til Kappeln i Sydslesvig. Afgang fra rulletrappen ved Kruså kl. 10. Bl.a. besøg hos Sauer Sidevognsfabrik på Ellerrüher Weg 2-4, i Brodersby. Ring antal til Sauer: Tlf Poul fra Helved har lovet at føre an. Onsdag d. 16. juli kl. 19 Grillarrangement hos Lilian og Henning Thiesen, Nørregade 13, Guderup. Ved regnvejr er der indendørs plads. Tilmelding senest 4 dage før på tlf.: / Afregning med værtsparret. Lørdag d. 26. juli Touring Camp. Se inde i bladet. August Onsdag d. 6. august fra kl.19 Grillaften ved Åbæk Strand nord for Åbenrå. Fælleskørsel fra rastepladsen i Bolderslev med afgang kl Kurt Olsen finder en fin vej. Andre klubbers arrangementer (søg selv oplysninger): D. 4. maj: Arnum Hestemarked afholder veterantræf kl Vi er hjertelig velkomne. Ingen tilmelding. Fri entré. Arrangement d. 7. juni ved Julemærkehjemmet Fjordmark (ubekræftet). Oldtimerløbet i Gråsten d. 31. maj. Fjelbytræf d. 31. maj - se i bladet. Musik og Veteraner d. 4. og 5. juli i Uldum. MC Kæden Nordals: 40 års jubilæumstræf d august. Verdensorkesteret Slade spiller. Panthers træf (i Varnæs) 4. weekend i august. Honda 4 cylinder træf d august ved Tarp / Eggebek syd for Flensborg. Paris Dakar Rally foredrag d. 5. november hos MC kæden. lde nærmere øje med tider og steder): Praktiske oplysninger Hvor der er krav om tilmelding: Er andet ikke er anført så hos Poul på: Tlf.: eller mail Hvor ikke andet er anført gælder, at sidste tidspunkt for tilmelding er tre dage før. Hvis medlemmer holder et eller andet med f.eks. fortæring: Normalt sættes 20 kr. pr. person for f.eks. kaffe og ostemad. Hvis ekstraordinært flot så er max. 40 kr. Ugentlige køreture Kørsel fra Åbenrå strand på onsdage fra parkeringspladsen over for stranden i Åbenrå. Det er kl. 19. Nærmere forklaringer til mødesteder. Bolderslev Rasteplads ligger på Hellevad-Bovvejen umiddelbart syd for Kohbergs Brødfabrik på den østlige side. Pladsen er anvist ved skiltning. Stranden i Åbenrå er altid parkeringspladsen ved Gammel Flensborgvej og ikke under sejlet.

Kubikken- Maj 2015. Tøndeslagning. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Maj 2015. Tøndeslagning. Sydjysk MC-Club Kubikken- Maj 2015 Tøndeslagning Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Det er typisk for tiden mellem februar og maj, at der ad landevej ikke sker så meget på MC fronten. Af andre ting er der

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Weitemeyers Kilde. Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske

Weitemeyers Kilde. Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Søren Andreasen er kendt for at fly e ud i en jord/halmhy e om sommeren, mens han opdyrkede sit stykke land på Lamme orden. Man mener, at da Søren

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line.

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line. SPONSORER TIL MEDLEMSBLADET: Marts kvartal 2013 6 Årgang Medlemsblad NUFFGIELD UNIVERSAL M 4 Industrivej 7 Vester Aaby DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125 Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 August 2003 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Rantzausmindevej 120 Tlf. 62 20 93 07 Næstformand: Peter Wæver Hansen, Rantzausmindvej

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold:

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold: Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Dansk Cabby Club www.danskcabby.dk Indhold: Cabby Club Danmark Cabby Clubbens formål Klub kontingent Kontakt Cabby Club Danmark En lille historie fra Vintertræf i Esbjerg

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d. 27.4.2015 Referat af bestyrelsesmøde den 27.april Fra klokken 19.00 til 21.00 Deltagere : Anne Skjerning, Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Knud Erik Feldt, Ole Harby, Klaus D. Johansen,

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Juni Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Kubikken- Maj 2009. Per Mdsbøl blev kattekonge ved tøndeslagning hos Kajs MC. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Maj 2009. Per Mdsbøl blev kattekonge ved tøndeslagning hos Kajs MC. Sydjysk MC-Club Kubikken- Maj 2009 Per Mdsbøl blev kattekonge ved tøndeslagning hos Kajs MC Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant I skrivende stund viser kalenderen 21. marts. Deadline for bladet er den 7. april,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 2. kvartal 2013.

NØDEBO NIMBUS NYT. 2. kvartal 2013. NØDEBO NIMBUS NYT 2. kvartal 2013. I dette nummer: Bestyrelsen Referat af generalforsamlingen Bestyrelsens årsberetning Invitation og tilmelding til Sommerturen sammen med svenskerne Kalenderen Bestyrelsen:

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell Side 12 Juni kvartal 2014 12. Årgang Medlemsblad Fint restaureret Bolinder Munktell Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil: 4091 8264

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang

November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang 2011 Formand: Leif Ravn Nielsen Email: smv@hongnet.dk Tlf.: 58852301 Næstformand: Bent Riff Email: bent@riffskilte.dk Tlf.: 46351992 Kasserer:

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

SKISMØREN HIB SKIKLUB

SKISMØREN HIB SKIKLUB BRANDESKIKLUB.dk SKISMØREN HIB SKIKLUB 2012 Nr. 19 10. årgang Formanden har ordet: Sommeren er begyndt - vi har allerede haft en rigtig varm pinse - og den kommende vintersæson ligger måneder ude i fremtiden.

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet.

Struer jernbaneklub. Juli 2005. Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Struer jernbaneklub Juli 2005 Så har vi fået gang i Ardelt 121 den 220505 for første gang siden 230603 Mere herom inde i bladet. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen (ewp) 97407433 mobil nr.: 29820125 Kasserer:

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2014 Lørdag d. 5. juli. Jazz og æggekage på Carlslund, Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense. En tilbagevende tradition er, at vi mødes på Restauration Carlslund og nyder den gode æggekage og jazzmusikken

Læs mere

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR.

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR. FRA 1. FEBRUAR TIL 30. APRIL 2015 FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PRISEKSEMPEL KR.: 725,- 8.950,- INKL. MONTERING OG OPSTART PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010 Laugposten 19. årgang nr. 01-2010 Standerhejsning Den nye bestyrelse Laugposten følger tiden Afholdte ture Nye forslag til aktiviteter Standerhejsning og generalforsamling d. 10 april Vejret var kun en

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Guide til Indregistrering af Knallert som MC

Guide til Indregistrering af Knallert som MC En guide til registrering af Yamaha FS1 knallert som motorcykel. Der er allerede mange der har registeret deres Yamaha FS1 ere som motorcykler. På de følgende sider beskrives hvordan man gør det, nemt

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Test din viden om Konjunktioner

Test din viden om Konjunktioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Konjunktioner 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping campisten MARTS 2009 Nr. 0209 gratis magasin Gratis magasin med alt indenfor camping - fritid på hjul Tema om mc camping Fly, Ferrarier og flotte haver. Vi har besøgt Egeskov Slot Guidebog til gode oplevelser

Læs mere

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE FARVEL - - og TAK I mange år havde Esbjerg Atletikforening et godt klubblad, hvor Esbjerg Motion måtte benytte de bagerste sider. Men sidst i 90-erne gik bladet ind,

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S Indhold: Side 3 Blå Sommer 4 Sjovt, vildt, skægt 5 Mikro-/Mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Trop 11 Raftekunst 11

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

Kubikken- Februar 2014. Fra en Nordjyllandstur. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Februar 2014. Fra en Nordjyllandstur. Sydjysk MC-Club Kubikken- Februar 2014 Fra en Nordjyllandstur. Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Dette er så februarbladet. Ikke så mange medlemmer udfører vinterkørsel, så der er ikke så meget om MC. Noget

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Formand Morten Olsen bød velkommen og gik straks over til dagsordenen:

Formand Morten Olsen bød velkommen og gik straks over til dagsordenen: Referat fra ejerforeningen matr.nr. 27 C Nørre Tranders Sofievej 40-246, 9000 Aalborg - generalforsamling onsdag den 13. januar 2010 kl. 19.00, afholdt i gildesalen i kælderen. Repræsenterede var følgende

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

D O M. Retten i Viborg har den 22. marts 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSd- 1876/2011).

D O M. Retten i Viborg har den 22. marts 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSd- 1876/2011). D O M afsagt den 10. april 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Elisabeth Mejnertz og Gitte Kuhlwein (kst.)) i ankesag V.L. B 0913 13 D (advokat Paul Björn, Randers)

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Vi ses på www.sportsfiskerforeningen-nordborg.dk

Vi ses på www.sportsfiskerforeningen-nordborg.dk Vi ses på www.sportsfiskerforeningen-nordborg.dk Nr.4. Oktober November December-34. årg. 2013 Information omkring Sportsfiskerforeningen Nordborg Bestyrelsen: Formand: Jesper Erhardsen Dyvigvej 7 Holm

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 12949 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 10 14 31 52 ES Motor ApS Vallensbækvej 6 2605 Brøndby Klagen vedrører: Reparation af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens

Læs mere

Pionerernes fagforbunds blad. Pionerbladet

Pionerernes fagforbunds blad. Pionerbladet Pionerbladet 2014 Kalender 2014 11. 13. april Arbejdsweekend Trevæld Centret 25. 27. april Arbejdsweekend Arresø Centret 26. april Generalforsamling Arresø Centret TAK Tak til Kynde for hans mange bidrag

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Præmie overrækkelse kl. 09.15

Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden - Generalforsamling Sektion 21 Præmie overrækkelse kl. 09.15 Søndag den 05. januar 2014 -Ringsted klubhus kl. 10.15 Punkt. 1 Punkt. 2 Punkt. 3 Punkt. 4 Valg af dirigent Togo Bjergfelt 0151 Hvalsø

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere