Kubikken- Maj Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- Maj 2014. Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- Maj 2014 Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Vi er på jagt efter et nyt trykkeri. EUC Syd har trykt bladet for os, og vi har betalt for det med moms og det hele. Deres typograf Poul Erik går på efterløn, og EUC Syd vil for fremtiden købe ydelserne ude i byen. Vores Lay Outer Merethe fortsætter heldigvis med at sætte bladet op. Tak til Ingrid og Poul i Helved. De har sendt en god historie om deres vinter Primus tur til Norge. Fødselsdag: Medlem Hans Marcussen blev 75 år. Det vidste ingen, før det var for sent. Vi opdagede det til tøndeslagningen d. 2. marts hos Kajs MC. Som den nøjsomme person Hans er, ønskede han ingen gave. Det er selvfølgelig en gave i sig selv i den alder, at banke tønden ned og blive årets kattekonge. Hvad kan man ønske sig mere? Stort tillykke fra os alle. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Dannevirkevej 4B, Dybbøl, 6400 Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Dannevirkevej 4B, Dybbøl, 6400 Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Werner Boyum Johansen, Nedergade 27, Fynshavn, 6440 Augustenborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Det er altid spændende at se resultatet af betalingen af de udsendte girokort vedrørende kontingentet. Som mange andre klubber, har vi måttet registrere en lille tilbagegang i medlemstallet. Der er kommet en del nye medlemmer; men dog ikke nok til at opveje frafaldet. Dog er vi ikke nær så hårdt ramt som så mange andre. Nogle af de frafaldne har Kubikken- 3 vi ikke set i årevis, andre er kommet op i årene og kører ikke mere. Af det mere positive: Der er kommet mere og mere aktivitet på hjemmesiden. Det lader til, at flere har mod på, at sætte ting på. Det er godt; der er nemlig mange, der læser, hvad der er. Særlig Forum søges og der er også kritik.se bare om Esbjerg og Tønder i Påsken. Hjælp søges til Syd-regionstræffet i september på A-farm i Tråsbøl: Vort bestyrelsesmedlem og repræsentant i Sydregions-samarbejdet Jørn Maron deltog på det seneste regionsmøde. Et af punkterne på mødet var ovennævnte. Vi ved, at SMCC ikke har tradition for sådan noget. Det forsøges alligevel. Træffet sponsoreres med 300 kr af os. Det at hjælpe under træffet kører på tur mellem klubberne. Det skulle have været MC Føniks fra Christiansfeld; men de meldte fra. Måske havde nogle fra SMCC lyst. Så derfor: Har du lyst, så meld det til Jørgen Maron. SVAR INDEN 15. MAJ: Til oplysning: Ejeren af stedet Martin Poulsen er der hele tiden og fru Conny er i køkkenet. Storm P: Når de unge bliver gamle, begynder de at kritisere de unge! Det drejer sig om nedennævnte hjælp: Flere kan evt. aftale at deles om posterne. Fredag d. 19/9: 2 personer fra kl til de sidste går i seng kl.? Lørdag d. 20/9: 4 personer fra kl til kl , 5 personer fra kl til og 2 personer fra kl. 23 til de sidste går i seng kl.? Søndag d. 21/9: 2 personer fra kl til kl og 4 personer fra kl til kl Arbejdet om søndagen indbefatter også diverse rengøring. Taksigelse: William måtte på hospitalet og klubben sendte en gave. William skriver tilbage: Mange tak for opmærksomheden omkring min sygdom. Behandlingsforløbet er snart afsluttet og jeg forventer at blive rask igen. Tak for chokoladegaven. Vi ses derude på landevejen igen til foråret. Med venlig hilsen William.

4 4 -Kubikken Primustræf Ingrid og Poul fra Helved tog på vintertur i februar til Norge Nærmere betegnet til Primustræf. Dette træf har eksisteret i umindelige tider og mange motorcykelkørere, flere med sidevogn deltager principielt hvert år. Ingrid og Poul var så flinke, at sende deres historie til Kubikken. Det hedder vist Primus Træf, fordi det er med selvforplejning og man skal have sit eget kogegrej med. Der findes nemlig ingen ting på stedet andet end kulde, sne og is. Poul skriver: Primustræf 2014 Poul og Ingrid i Norge igen Så blev det tid til lidt vinterhygge igen, der har jo slet ikke været noget sne i DK i år. Så må man køre til Norge for at få lidt vinter. Fuldt pakket ligner man som sædvanlig en halv zigeunerlejr. På vejen derop kørte vi over Københavnstrup for at tage med DFDS færgen til Oslo. Da vi kom i land fredag morgen var det godt nok lidt træls, de første ca. 80km var i regn regn regn. Men så begyndte regnen heldigvis at blive lidt tykkere og hvidere, yes endelig lidt pænt vejr. Efterhånden som vi kom længere ind i landet og op i nogen højdemeter blev det så tydelig frost og sne over det hele. En lille Mars pause og beundre udsigten. Da vi kom til Bjoneroa holdt vi lige ind på parkeringspladsen ved nærbutikken, det var en fejl. Den bestod af blankpoleret is med et par cm nysne over, så vi skulle godt nok skubbe ud på vejen. I år havde vi ikke pigdæk på men kun almindelige lamelvinterdæk. Men ude på vejen igen gik det så videre op i fjeldet mod Primustræffet. Da vi kom helt op lidt over middagstid kunne vi godt nok se at der ikke var helt så mange folk som der plejer at være, men stadig masser af bekendte. Så er det jo bare i gang med at slå villaen op og få startet Primussen til at lave lidt varmt. Bagefter rundt og kikke lidt på folkelivet og falde i snak. Svein Borgesen fra norsk sidevognsklub sagde, at der var flere af nordmændene der var blevet hjemme fordi det var for varmt, på selve træffet var der et par minusgrader men hvis man skal køre meget i lavlandet med plusgrader og regn kan jeg godt se det hurtigt kan blive klamt. Selve træffet var pænt ny pudret i fin pulver sne de havde fået 12-15cm de sidste 12 timer. Til aftensmad havde vi gang i både primus og en lille grill men fandt ud af at man skulle have startet grillen meget tidligere end derhjemme, men primussen fik da varmet vores kålpølser uden problemer. Så blev det da også mørkt og tid til at vandre rundt og udveksle røverhistorier.

5 Primustræf Kubikken- 5 hjul med pigdæk liggende på vejen gennem Tyskland, hvor det er dybt forbudt med pigdæk. Villaen er færdigbygget med udendørs køkken og skind på stolene Dagen efter var det bare at stå op igen, starte primussen og varme noget af det vand vi havde lavet dagen før til müesli havregrøden Bagefter bare drysse rundt og hygge sig og se om der er nogen der har lavet et eller andet hvor det kan lønne sig at stjæle ideer. Der kom nogen franskmænd på en solocykel og et par sidevogne. Solocyklen havde da lavet noget der blev flittigt fotograferet, nogle stykker brede pak remme spændt om baghulet med nogen bræddebolte i, Han havde et ekstra forhjul med pigdæk han havde skiftet til i Norge. Sidevognene havde noget meget effektive/grimme ekstra godsræling i ny svejset anløbet firkantrør på snuden af sidevognen hvor de havde haft ekstra Forrest en MZ ES 125 bagved er det en norskbygget TEMPO trike Man behøver slet ikke noget stort for at køre med her. Der var flere 125'ere, den mest sexede var nok en MZ ES125 med sidevogn. Aftensmaden lørdag var koteletter og denne gang var grillen blevet startet timer i forvejen så det lykkedes. Så er der aftensmad. Vi plejer at spise lidt tidligt, mens det er lyst endnu Fortsætter side 6 Vores brænder er en OPTIMUS 199, en triplebrænder, det vil sige den kan brænde både benzin petroleum og sprit.

6 6 -Kubikken Primustræf Fortsat fra side 5 Bagefter sædvanlig aftenhygge selv om der efterhånden er lidt for mange der laver hyggebål de ryger i hvert fald mere end de varmer. På et tidspunkt sent på aftenen var jeg godt nok lidt panikramt. Lige pludselig da vi sad ved bordet og fik varm kakao lavede mine briller sig om til monokel. Det ene glas faldt ned på bordet men hvor var skruen blevet af. Vi lyste rundt nok i 10 minutter før vi opgav men da jeg så stak hånden i handsken var der et eller andet i den ene finger, Pyyha. Dagen efter var der så eftersøgning efter en skruetrækker der var lille nok og heldigvis havde Kenn Vinter en schweizerkniv hvor der også var en lille skruetrækker med Så blev der pakket sammen igen og så listede vi af pæneste omvej til Oslo og efterhånden var der jo en helt pæn række der ventede på Stena færgen. Vi havde en hel opmarchrække for os selv. Nogle tager over Larvik og også nogle over København. Vi fik jo flere gode grin når der var nogen billister der listede over og spurgte om det ikke var koldt og de fik at vide, det snarere var vammelvarmt. Det virkede ikke, som at de alle troede på det. Vi endte op på 20 mc'er på afgangen til Frederikshavn Da vi kom om bord fik vi udleveret store pakremme og besked på at spænde cyklerne godt fast, fordi de forventede kraftig søgang om natten. Så Ingrid fandt også sine søsygepiller frem, for hun er ikke helt søstærk. Det var rigtig nok med søgangen, da vi først var ude af Oslo fjorden og i Skagerrak vippede det ret kraftigt midt om natten, hvor jeg faktisk vågnede flere gange. Mandag morgen i Danmark var der rigtig fint vejr at køre hjem i. Poul og Ingrid BMW motorcykel type R60/6 sælges. Motorcyklen er i pæn stand og har kørt km. Den er indregistreret første gang i sommeren 1976 og kan der med forsikres som veterancykel. Vægtafgiften er ca. 1/4 af normalen og den årlige forsikringen med kasko ligger på prisen for en god tank benzin. Sælgeren er Pia i Sønderborgområdet. Pia er blevet enke og vil gerne af med cyklen. Prisen er ansat til kr ,- Sæt gerne dette i omløb, så cyklen kan blive solgt. Henvendelse til Pia på telefon:

7 Kommende arrangementer - Se datoer i arrangementskalenderen på bagsiden af bladet Varme hveder Varme hveder aftenen før bededag: Som nævnt i kalenderen holder Claus varme hvedeaften. Dalsmark plejehjem har en gildesal, som er stillet gratis til rådighed. Det koster 20 kr. pr. person og det er med tilmelding til Poul på mail eller telefon eller ). Sankt Hans Grill Som nævnt i arrangementskalenderen, er der Sankt Hans Grill hos Henrik og Pia på Nørreskovvej 24 i Genner: Kubikken- 7 Til rådighed stilles grill op med brændsel. Deltagerne skal selv medbringe fortæring. Husk også sennep, ketschup, salat skeer, gafler mm. Touring Camp Lørdag den 25. juli er der tur til Touring Camp: Det er den årlige tur til Djursland. Stedet er Nødager ved Kolind. Der er ingen tilmelding. Man kommer bare. Flere kommer mange dage før og holder ferie. Man skal være medlem af MCTC eller være budt med af et medlem. Det har aldrig givet problemer. Man er glad for hver en gæst, der har lidt penge med. Lørdag aften er der fællesspisning. Hytter kan bestilles hos Henning på pladsen på tlf (i sommerferien er der særlige regler så vær i god tid). Kørekurser genoptaget. Se plakaten andets steds i bladet. Owe er indehaver af Midtals Køreskole og i øvrigt søn af alle steds nærværende Ejgil Johannsen fra Guderup. Som bekendt har deltagertallet været lidt vigende til den slags. Vi føler dog kurserne vigtige og for at fedte lidt for medlemmerne sælges på bedste SMCC-manér gode grillpølser osv. til lave priser. Repræsentant fra politiet vil være til stede, give gode råd samt besvare spørgsmål. Vil du kun kikke samt æde pølser samt følge lidt med, er du velkommen fra kl stykker. Tilmelding til Owe på telefonnummeret angivet på nævnte plakat. Omtrentlige deltagertal er dog ikke uvæsenligt at kende. Fik du dig ikke meldt på så kom dog alligevel.

8 8 -Kubikken Afholdte arrangementer Gule ærter Der kom 74 til gule ærter. Jeg havde egentlig lovet, at vi ikke ville arrangere gule ærter på dage, hvor Danmark kan komme i håndboldfinalen. Det har nu misset tre gange i træk. Jeg har mistænkt forsynet for kun at lade Danmark komme så vidt med finale, den dag vi spiser ærter. Familien Holm og Jørn Branderup. Flere end før vælger i dag schnitzel. Fordelingen var 49 ærter og 25 schnitzler. Steen holdt et lysbilledshow over Ejgils, Eriks, Poul og egen tur til Sortehavet og Odessa. Tak til Steen for foredraget. Hr. Reuss havde heldigvis fruen med. FANTASTISK: Medlem Erik Thomsen ( Norton ) har sendt følgende: Hr. Allen Swift fra Springfield i Massachusetts har haft og kørt den samme bil i 82 år. Han er nu død 102 år gammel og har hele tiden kørt i sin årgang 1928 Rolls-Royce Piccadilly-P1 Roadster, som han fik som ny af sin far efter at have afsluttet sin uddannelse. Han kørte uafbrudt i den til sin død for et par år siden. Den er testamenteret til et lokalt museum. Bilen har kørt over 1,6 mio km. Den går stadig som et Svejtser-ur ved enhver hastighed og bilen er i per- fekt kosmetisk kondition. Hr. Swift har altså kørt over 1600 km om måneden i gennemsnit.

9 Afholdte arrangementer Kubikken- 9 Tøndeslagning d. 2. marts hos Kajs MC Det var godt nok velbesøgt. Der var også tørre veje og vi var kommet ind i perioden, hvor forsikringen igen for de fleste, dækker. Konge blev Hans Marcussen. Han ville dele æren med Peter Rudolph. Peter kørte nemlig. Lars Jensen blev dronning (dog uden kønsskifteoperation). Hos børnene blev Nickie Mortensen konge. Kamilla Anna Marie Rasmussen blev dronning. Hun har selv skrevet navnet til redaktøren.

10 10-Kubikken Afholdte arrangementer Turen til Kliplev Lokalhistoriske Museum Forårets firmabesøg. Det blev Kliplev Arkiv: Deres formand, Kaj Lassen ledte os 17 personer rundt. Det er ikke kun et arkiv, det er meget mere. En stor del af folk fra den gamle Kliplev sogn er involverede og man er super glade for støtten fra Kliplé Mærkens Fond. Efter seneste kommunesammenlægnig er man kommet under Åbenrå Kommune. Den er heller ikke fedtet hvad angår støttemidler til kultur. I dag foregår det ved, at kommunen indbetaler til en pulje, som alle kulturarrangementer så skal deles om. Årligt holder man så puljemøde, hvor deltagerne fordeler pengene i bedste forståelse. Kaj Lassen syntes, at det kørte godt. Første besøg gik til byens kunsthjørne. Det er udendørs, og der var mange fine værker. Derefter videre til kirken. Den er en valfartskirke indviet til helgenen Sankt Hjælper. Skt. Hjælper beskrives som en kongekronet skikkelse, der havde handsker på hænderne og sko på fødderne. Dette gælder i Danmark Kunsthjørnet. Fra smedjen. ellers kun for billedet af den korsfæstede Jesus på Jellingestenen. På kirkeklokken i Kværs fra 1422, der oprindelig stammer fra Kliplev, findes det eneste billede af Skt. Hjælper. En helgen er i øvrigt, et menneske, som har efterfulgt Kristus på en særlig måde, og som ved udgydelse af sit blod eller ved udøvelse af heroiske dyder har aflagt et fremragende vidnesbyrd for Himmeriget. Helgener findes ikke i vort protestantiske system; men følger enhver katolsk kirke, hvor man måske endda har nogle af deres knogler. I øvrigt kunne særligt interesserede d. 27. april 2014 tage til Peters Kirken i Rom hvor afdøde paver Johannes d. 23. og Johannes Paul d. 2. kanoniseredes til helgener. Kliplev kirke er stor i forhold til byen og den efterfølger en tidligere romansk middelalderkirke samt før den en trækirke. Størrelsen skyldes byens plads ved hærvejen samt greverne Ahlefeldt på Søgård. Familien har gravplads inde i kirken. Til kirken hører et udvendigt klokketårn af træ. Det er helt specielt.

11 Afholdte arrangementer Kubikken- 11 som provst. Det bedste ved ham den gang var nok, at han inden uddannelsen til præst var udlært smedesvend. Som sognebarn den gang var jeg da lidt stolt af det. Højdepunktet var selvfølgelig de hjemmelavede lagkager og den Tilhørere i kirken. Det er nemlig Danmarks ældste træbygning og væsentlige dele stammer fra årene Så var der Straagaards Smedje. Man fik det hele foræret af Straagaardfamilien. Eneste krav var, at det skulle beholde Straagaard navnet. Her i dette kompleks er det lokalhistoriske museum med den nybyggede pavillon, hvori den største del af udstillingerne var. Redaktøren så endda et konfirmationsbillede fra Kliplev Kirke af sin egen datter udstillet i arkivet. Jeg husker den afbillede præst. Han hed Møller Sørensen og var noget så fint De glade drikker kaffe. særdeles gode kaffe. Det var dejligt i den godt opvarmede stue, efter at vi også denne martsaften havde været en del udendørs. Nummerplader på auktion: Nogle har flere penge end andre! Eller nogle tager måske lån i huset. I hvert fald har den svejtsiske landsdel kaldet Schwyz haft indtægter på at sætte attraktiv tekstede nummerplader på auktion. En anden landsdel kaldet Sankt Gallen gik med på idéen for at tjene lidt og straks gik nummerpladeteksten SG 1 for kr.

12 12 -Kubikken VW type 1 Problemer med "Den nedgroede negl" Neglen er selvfølgelig en VW type 1 (Folkevogn): Strømmen løber hen, hvor modstanden er mindst: Redaktøren køber ind imellem et motorblad. Et af dem er tysk og hedder Oldtimer Markt. Det seneste er på 244 sider og koster hos Mutter Pøts omregnet 26,25 kroner. Det er en kilde til fornøjelig læsning i timevis. Prisen er den samme som den fantastiske hotdog med Thüringer Bratwurst, som man alligevel nødvendigvis skal have, når man er på de kanter. Bladet har nogle faste sider kaldet Værkstedsspørgsmålene. De redigeres af en hr. Jochen Geiken, der siden 1966 har været ansat hos Bosch. Hr. Geiken forsøger at besvare folks spørgsmål. Her er et af dem: En læser har problem med, at hans VW cabriolet bliver ved med at køre, selv om han officielt har slukket den ved at dreje nøglen og tage denne ud. Hr. Geiken svarer, at hvis det er som han tror, så hører det hjemme under det mest utrolige og besværlige, som han i alle årene har været udsat for. Det er sådan, at baglyspæren og bremselyspæren er den samme, der er blot to glødetråde i enheden og således tre poler på pæren. Hvis ikke pæren bliver sat godt nok i fatningen, mangler stelforbindelsen. På en VW type 1 sidder nævnte pære i samme kreds som tændingssystemet. Strømmen løber hen hvor modstanden er mindst, hvilket her betyder at der kommer en falsk forbindelse baglæns uden om stelforbindelsen gennem pæren og rundt i systemet. Tændrørene fortsætter med at gnistre og karburatoren bliver ved med at levere benzin, fordi motoren fortsat kører. Det tog lang tid at finde ud af denne sag den gang. Måske er problemet det samme her. Den famøse VW type 1 Cabriolet.

13 Køreteknisk kursus Kubikken- 13

14 Kuns numme 8 8 Internasjonal Fjelbytræf 14 -Kubikken Lidt af hvert Kuns numme 8 Internasjonal Fjelbytræf D blywe D blywe å æ å grønplet æ grønplet omme omme bach bach Fjelby Fjelby 5 Dato 31/5 31/5 fra fra klokken 12:00.. Do Do tæje tæje sel sel MC, MC, telt telt å æ å glant æ glant humør humør mæ. mæ. Øl, Øl, vand vand o ma o ma ka køfes ka køfes heæ heæ ve vos. ve vos. Å så Å ve så det ve det veæ veæ cd-musik å sen å sen ka do ka fåe do fåe en gemytle en gemytle snak snak ve æ ve bålstej. æ bålstej. D blywe å æ grønplet Do Do omme ka såw ka såw bach heæ heæ Fjelby få...kr få...kr 5 Dato 25,- 25,- å æ å mand. 31/5 æ mand. fra klokken 12:00.. Vi bliue Vi bliue glaj glaj få å få se å jæ se te jæ naun te naun gemytle gemytle stond stond heæ heæ ve vos. ve vos. Do tæje sel MC, Vi telt hofer Vi å æ hofer glant å dajlæ å dajlæ humør vær vær mæ. i år mæ i Øl, år mæ vand kool kool o bæjere ma bæjere ka køfes heæ ve vos. Å så ve det veæ cd-musik Brum Brum brum å sen brum ka Ulla do Ulla fåe /Geert. en gemytle snak ve æ bålstej. Do ka såw / heæ få...kr 25,- å æ mand. Vi bliue glaj få å se jæ te naun gemytle stond heæ ve vos. Vi hofer å dajlæ vær i år mæ kool bæjere Fra dagspressen: Brum brum Ulla /Geert / Betænkeligheder i Ukraine: Mesterbokseren Vitali Klitschko har opgivet boksekarrieren og blevet ukrainsk politiker: Han ser det mærkelige i, at så mange demokratisk valgte parlamentsmedlemmer i det uroplagede og relativ fattige land kører rundt i Rolls Royce og Bentley.

15 Lidt om regntøj Lidt om regntøj Kubikken- 15 Så vidt jeg husker, startede mit tidlige MC-liv med Barbourtøj. Det var sådan noget fedtet stads og man fik sorte negle af det. Der var også Belstaff. Der var ingen forskel ud over navnet og så, at forets farve var forskellig. Det var rødligt i Barbour og blåligt i Belstaff. I dag er Barbour varemærke for dyrt fritidstøj og fedttøjet hedder nu waxed cotton. Bare en hat koster 900 kr. Man skulle selv holde imprægnieringen ved lige med med fedt. Det var i en dåse og helt umuligt at have med at gøre, indtil jeg fandt ud af på en varm sommerdag at sætte telt op i haven og så lade solen varme dåsen og Barbourtøjet op inde i teltet. Så blev det hele flydende og man kunne male fedtet på med en pensel. Mit telt var heller ikke helt tæt oppe hvor teltdugen lå på overliggeren. Området fik også lidt med penslen og teltet var tæt. Jeg husker omtalt, at Steen (Harzenarrangør) var ude for uheld og hans mor sendte Barbour tøjet til rensning. Det er de vist aldrig kommet over på renseriet. Generelt var tøjet tæt indtil det blev slidt. Torben fra Braue havde problemet i stort omfang og mente på sit indvendige tøj at kunne ses på hvilke områder det endnu var tæt. Desuden var der problemet med, at kraven kunne lugte rådden hvis man ikke fik tøjet ordentlig tørret mellem bygerne. Det bedste MC tøj jeg har haft er Rukka, den gang det var lavet af plastik lige som en voksdug. Det var absolut vind og vandtæt. Med tiden blev overfladen hård og knækkede, Fortsætter side 16

16 16-Kubikken Lidt om regntøj Fortsat fra side 15 hvor så vand trængte ind. Det gik vel 7-8 år inden det kom så vidt. Mit moderne Gore Tex er det vist er både vand- og vind u-tæt. Det med vinden mærkes mest her om vinteren når man nærmer sig 0 grader. Der siver kold luft ind gennem stoffet, hvilket er ubehageligt. Løsningen er, når galt skal være, at tage den gule Helly Hansen fra min konfirmationstid ud over. Det er hurtigere end at begynde at klage til leverandøren. På mit telt til venstre anes måske Barbour fedtet øverst. Ellers er det Knud Oluf og hans kønne lillesøster. Billedet er fra vist Sverige i Nedenstende billeder viser nogle af de mere vellykkede forsøg på at løse problemet med dårligt vejr. Hvordan er det egentlig gået med redaktørens gode BMW K 75 S produceret i efteråret Ja, vi skal jo have noget i bladet og det må gerne være lidt andre ting end det i hjemmesiden. Hvad kan interessere, og hvad kan man få fat i? Ja redaktøren kan jo skrive om egne meritter. Som man senere vil læse, har jeg lavet mange ting på denne cykel. Visse elementer på en MC er jo grove og for en mand som mig, der har været i lære Det ødelagte originale.

17 BMW K75 S Kubikken- 17 på JF- fabrikken, er visse ting mulige. Hvad man kunne på denne fabrik var af god kvalitet. Landbrugsvognene med og uden møgspreder kører stadig rundt omkring i landet efter 50 år. Jeg ville have netop en K 75 S. Ja, jeg fik den i efteråret Den kom direkte fra BMW importøren i Kolding. Jeg kendte deres MC-mand og havde hørt, at man under heldige omstændigheder kunne få en af brugt BMW lige fra fabrikken. Det var testcykler, blev der sagt og jeg ville få besked når der var noget at få. Desuden sagde han, at Danmark fik disse tilbudt på grund af, at en særlig EU-regel den gang betød en væsentlig reduceret afgift på cykler, der havde været indregistreret i et andet EU land i mindst 2 år. Den høje danske afgift betød en væsentlig reduktion, når man regnede om i kroner og ører. Importøren havde en idé med at fedte for politiet. Af den grund fik betjente privat disse testcykler tilbudt. Hvis der ikke var aftagere, fik forhandlere dem tilbudt og i sidste instans kunne en mand som mig få en tilbudt. Så ringede han. Der var en, der havde været brugt til brochurefotografering. Den havde 1400 km på speedometeret og solgtes til noget som endte på en slutpris på under 2/3-prisen af en ny. Jeg slog til. Han havde fået 5 cykler hjem. De tre stk. var gået ad de ønskede kanaler og der var nu to tilbage, hvor jeg så fik den ene. Den kom på plader i foråret Den var altså nu 2,3 år gammel og jeg var 41,3 år. I dag skriver vi foråret 2014: Jeg er 65,3 år, cyklen er 27,3 år og den har formelt trillet km. Jeg troede, at den havde rundet km; men det er ikke tilfældet. Hvordan er det så gået? Jeg fornemmer, at det relativt set har været billigt; men at der gennem tiden nok er rullet en del penge fra tegnebogen og ned gennem MC-en. Den har aldrig fået noget ordnet på et værksted og jeg ved godt, at det er ikke særlig godt for værkstederne. Jeg kan godt lide at gå om vinteren og lave tingene. Det er positivt tidsforbrug. Man siger, at benzinprisen ikke er steget i forhold til lønnen. Regner man så al benzinen om i dagens priser og ansætter forbruget til 21 km/l fås kr. til benzin over de 25 år siden foråret Jeg må hellere lade være med at regne mere; men mange af mine penge er så gået til benzin i stedet for til nye cykler. Jeg har aldrig været mestersvinger og har ikke dyrket det. Dæk f.eks.: Der er købt slidstærke dæk, også selv om de er lidt hårdere og ikke så gode i regnvejr. Som fordæk har jeg brugt bagdæk fordi der er flere km i. Jeg ved godt, at så er de ikke slidt op samtidig, men det er de så hver tredje gang. Der er brugt: 41 bagdæk og 16 fordæk. Bremseklodser 28 sæt bag og 3 sæt foran. 8 luftfiltre, 2 benzinfiltre og 29 oliefiltre. Af batterier er nr. 3,5 i drift og tændrørssæt nr. 8 kører lige nu. Af større reparationer: I år 2000 efter monteredes nye gearkasselejer. Jeg opdagede noget rumlen i transmissionen. Der var fra fabrikken kommet alt for tykke afstandsstykker (shims) omkring lejerne. Lejerne havde siddet i spænd og var blevet varme. Det er senere kommet frem, at en hel serie K75 og K100 havde denne fejl. Efter km fandt jeg ud af, at samlin- Fortsætter side 18

18 18-Kubikken BMW K75 S Fortsat fra side 17 gen mellem kardanaksel og bagtøj var slidt næsten itu. Nye reservedele var dyre. Det ville dreje sig om helt nye tandhjul i vinkeltrækket og en ny kardanaksel. Jeg svejsede nogle afdrejede 16 mm UNBRACO skrue hoveder i kardanakslen og fremstillede et passende 6-kantet modstykke til svejsning på vinkeltrækkets spidshjulsaksel. Det blev også slidt. Samtidig kom der to nye lejer på spidshjuls akslen i kardan trækket. Mere om det senere. På samme tid gik kølerblæserens motor. Den brændte af efter lang tids kø-kørsel ved færgen i Heysham, England på vej til Isle of Man. Der kom en stank af afbrændt elektromotor og vand- advarselslampen begyndte at lyse. Blæseren har aldrig før i sine dengang 14 år skullet køre og akselsystemet sad som støbt fast i snavs. Sædebetræk nr. 3 er nu i drift. Disse holder ca. 10 år. Bagbremsens hovedcylinder blev renoveret med et reparationssæt i 2002 efter km. Bagdæmper nr. 3 er i sving (nu en White Power købt af Peter Piratos fra Flagermusene), generatoren blev afdrejet og nye kul sat i 2004 efter km. Samtidig kom der er brugt selvstarter i. Den gamle var gået til ved, at starterrelæet havde brændt sig fast og selvstarteren havde kørt i friløbet en hel dag. Der kom en brugt starter i. Ny bremseskive bag i år 2006 efter km. Ved km snappede selvstarteren over i frihjulssystemet. Jeg fik friløbets yderring slebet hos en værktøjsfabrik. Men det var værre. Den egentlige grund til frihjulets problem var, at det var sat Første forsøg med sekskanten. til i mayonnaise, der kunne skyldes utæt toppakning. Motorens krumtaphusudluftningssystem kører nemlig op forbi dette friløb. Nu var gode råd dyre. Jeg skulle nemlig med Solveig og Kaj til Østrig og lortet var defekt. Hurtig ny toppakning i og problemet var der minsandten stadig!!!! Jeg havde i Touring Nyt set en K 75 S til salg i Ålborg. Den havde italienske papirer og var meget billig. Motor og bagtøj sattes på min gamle cykel og ad Østrig gik det. Senere fandt jeg ud af, at oliepumpe og kølevandpumpe sidder på samme aksel adskilt af en pakdåse. Den var sikkert blevet utæt og blandingen af olie og vand forgik den vej. Det blev lavet i 2006 med km på klokken. Den efterfølgende vinter blev de gode dele taget fra den nye cykel og skiftet over. Resten fik en forhandler og jeg fik to nye sidetasker som betaling. Siden den tid har der kun været lidt: Nye generatorlejer, ny bremseskive bag, en olietryks kontakt og et par kardan reparationer.

19 BMW K75 S Kubikken- 19 Forsøg med en 19 mm topnøgle og en passende fræset 12-kant. Det med sliddet på kardanakslen er et generelt problem på alle BMW-er af den type. Brugte dele findes ikke. Nogle mennesker har slået sig på at reparere disse; men så kan man vel selv, når man har en arbejdsplads med det fornødne udstyr. Billederne her under viser forskellige løsninger til forskellige tider. Den sidste med styretappene og på svejst konus mener jeg er uopslidelig. En kontrol efter km viser, at ikke engang 5 hundrededele af en mm er slidt af tappene. De tre billeder her til højre er sidste forsøg med konussamling og loddede styretappe.

20 20-Kubikken Kommende arrangementer Maj Lørdag d. 10. maj Holder Owe Johannsen kørekursus. Se inde i bladet. Senest tilmelding d. 7. maj til Owe på tlf Torsdag d. 15. maj kl. 19 Varme hveder hos Claus i gildesalen på Dalsmark. Se inde i bladet. Juni Lørdag d. 14. juni Mølleløbet. Werner Boyum har fundet møllerne: Afgang kl fra Mommark Havn. Afsluttes med pølser i Helved. Onsdag d. 18. juni kl Sankt Hans Grill hos Henrik og Pia i Genner. Se inde i bladet. Juli Lørdag d. 5. juli Tur til Kappeln i Sydslesvig. Afgang fra rulletrappen ved Kruså kl. 10. Bl.a. besøg hos Sauer Sidevognsfabrik på Ellerrüher Weg 2-4, i Brodersby. Ring antal til Sauer: Tlf Poul fra Helved har lovet at føre an. Onsdag d. 16. juli kl. 19 Grillarrangement hos Lilian og Henning Thiesen, Nørregade 13, Guderup. Ved regnvejr er der indendørs plads. Tilmelding senest 4 dage før på tlf.: / Afregning med værtsparret. Lørdag d. 26. juli Touring Camp. Se inde i bladet. August Onsdag d. 6. august fra kl.19 Grillaften ved Åbæk Strand nord for Åbenrå. Fælleskørsel fra rastepladsen i Bolderslev med afgang kl Kurt Olsen finder en fin vej. Andre klubbers arrangementer (søg selv oplysninger): D. 4. maj: Arnum Hestemarked afholder veterantræf kl Vi er hjertelig velkomne. Ingen tilmelding. Fri entré. Arrangement d. 7. juni ved Julemærkehjemmet Fjordmark (ubekræftet). Oldtimerløbet i Gråsten d. 31. maj. Fjelbytræf d. 31. maj - se i bladet. Musik og Veteraner d. 4. og 5. juli i Uldum. MC Kæden Nordals: 40 års jubilæumstræf d august. Verdensorkesteret Slade spiller. Panthers træf (i Varnæs) 4. weekend i august. Honda 4 cylinder træf d august ved Tarp / Eggebek syd for Flensborg. Paris Dakar Rally foredrag d. 5. november hos MC kæden. lde nærmere øje med tider og steder): Praktiske oplysninger Hvor der er krav om tilmelding: Er andet ikke er anført så hos Poul på: Tlf.: eller mail Hvor ikke andet er anført gælder, at sidste tidspunkt for tilmelding er tre dage før. Hvis medlemmer holder et eller andet med f.eks. fortæring: Normalt sættes 20 kr. pr. person for f.eks. kaffe og ostemad. Hvis ekstraordinært flot så er max. 40 kr. Ugentlige køreture Kørsel fra Åbenrå strand på onsdage fra parkeringspladsen over for stranden i Åbenrå. Det er kl. 19. Nærmere forklaringer til mødesteder. Bolderslev Rasteplads ligger på Hellevad-Bovvejen umiddelbart syd for Kohbergs Brødfabrik på den østlige side. Pladsen er anvist ved skiltning. Stranden i Åbenrå er altid parkeringspladsen ved Gammel Flensborgvej og ikke under sejlet.

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden.

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden. LEDER Jeg vil starte med at sige tak til festudvalget for den årlige fastelavnsfest, som blev en sjov og hyggelig dag med mange gode udklædninger af både dykkere og de børn som var med i klubben bag efter

Læs mere

Kubikken- Maj 2015. Tøndeslagning. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Maj 2015. Tøndeslagning. Sydjysk MC-Club Kubikken- Maj 2015 Tøndeslagning Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Det er typisk for tiden mellem februar og maj, at der ad landevej ikke sker så meget på MC fronten. Af andre ting er der

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

DANSK VINDØ KLUB. NR. 8 Januar 2004. Vindøtræf i Fåborg

DANSK VINDØ KLUB. NR. 8 Januar 2004. Vindøtræf i Fåborg DANSK VINDØ KLUB NR. 8 Januar 2004 Vindøtræf i Fåborg DANSK VINDØ KLUB NR. 7 December 2002 rigtig mange kom sejlende til. Vi FORMANDEN HAR havde vejret med os, hvilket gav os en pragtfuld grillaften ned

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Nyhedsbrev d. 28. marts 2000

Nyhedsbrev d. 28. marts 2000 Nyhedsbrev d. 28. marts 2000 Sommerklargøring af MC Bestyrelsen har måtte indkalde til nyt møde, da vi fandt ud af at vor generalforsamling og MCTC s generalforsamling var blevet fastsat til samme weekend.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

CONVOY BUDDY CB TRUCKERS CLUB DENMARK

CONVOY BUDDY CB TRUCKERS CLUB DENMARK NR.4 2015 CONVOY BUDDY CB TRUCKERS CLUB DENMARK BREAK 19 Formand Convoy 315 Mr Keis Næstformand: Flemming Fomsgaard Henning V Olsen 40833453 50430511 Convoy 148 Kasser.: Convoy 850 Fynboen Best. Convoy

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen april 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 I april måned holder støttebenet børnebanko i Pavillonen for alle medlemmer af støttebenet. Fra personalets side vil vi gerne benytte lejligheden

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Weitemeyers Kilde. Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske

Weitemeyers Kilde. Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Søren Andreasen er kendt for at fly e ud i en jord/halmhy e om sommeren, mens han opdyrkede sit stykke land på Lamme orden. Man mener, at da Søren

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2 Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100 Juni 2015 16. årgang nr. 2 Formanden har ordet Så er sæsonen godt i gang. Her i bladet er der et par nye aktiviteter, tag

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

Kubikken- Maj 2013. Line, Ejgil og Ural. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Maj 2013. Line, Ejgil og Ural. Sydjysk MC-Club Kubikken- Maj 2013 Line, Ejgil og Ural Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Det har været vinter og MC-livet rundt omkring har været præget af denne tid. Alligevel må man da sige, at SMCC har

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Der er tilmelding i denne tråd til arrangementet, men IKKE for bestilling af merchandise (se ovenfor).

Der er tilmelding i denne tråd til arrangementet, men IKKE for bestilling af merchandise (se ovenfor). Julearrangement i Club Denmark Skrevet af Guldving - 2016/11/08 20:31 Kære Venner D. 11/12-2016 kl 14.00 afholder Club Denmark det årlige Julearrangement hos Morten & Lotte ideres fede gildesal i Jyderup.

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen Mit navn er Karen Marie Sørensen, og jeg er 40 år gammel. Jeg har skænket min mand Peter Martin 8 raske børn: to sønner og seks døtre. Jeg er opvokset på landet, men efter vores bryllup besluttede Peter

Læs mere

November. Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang

November. Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang November Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang 2013 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Oversigt over aktiviteter i marts:

Oversigt over aktiviteter i marts: Marts nr. 3 Oversigt over aktiviteter i marts: Tirsdag d.3 kl. 10.15 Torsdag d. 5 kl. 10 Tirsdag d. 10 kl. 10.15 Torsdag d.12 kl. 10 Tirsdag d.17 kl. 10.15 Torsdag d.19 kl. 10 Torsdag d.19 kl. 14 16 Tirsdag

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere