Manual for redaktører. Brugermanual for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual for redaktører. Brugermanual for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk"

Transkript

1 Manual for redaktører Brugermanual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk

2 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco Kom i gang med Umbraco Login Når du arbejder på siden, inden den er udgivet Umbraco s redigeringsinterface Opbygningen Farvetema Basal viden Media Grid, rækker og moduler Indstillinger - Rækker Moduler Modul Billeder Modul Brødtekst Modul Dokumenter Modul Eksternt indhold (Betalings Service, kontakt os) Modul Formular Modul Infobokse Modul Link bokse Modul Personer i kategorien Modul Video Modul Jumbotron Modul Selvbetjening (kun med E Forsyning) Data Formularer Person kategorier og personer Faneblade Indhold Tilføjelse/Redigering af indhold Topbanner Forside SEO Forside (Avanceret) Indstillinger - Forside Footer - Forside... 26

3 2 3.6 Properties - Forside Sideindstillinger Underside Topbanner Underside Håndtering af sider Opret en ny side Sortering af sider Flyt en side Kopier en side Slet en side Fortryd udgivelsen af en side Oprette nyhed Oprette driftsstatus Redigere indhold Opret en ny medarbejder/bestyrelsesmedlem Her skal du have fat i os Support... 41

4 3 Hjemmesider i Umbraco Umbraco er et CMS-system, som giver dig mulighed for nemt at oprette og opdatere din hjemmeside direkte via en internetbrowser. Det betyder altså, at du kan logge ind i Umbraco via internettet uanset tid og sted. 1. Kom i gang med Umbraco 1.1 Login For at få adgang til at redigere din hjemmeside, skal du åbne en browser (helst Google Chrome) og skrive adressen på det websted, du vil redigere efterfulgt af: /umbraco Ex: Et login-felt vises. Her skal du indtaste dit brugernavn og password. Brugernavn og password får du enten tilsendt af os eller via en automatisk genereret mail. Du skal du blot følge hvad der står i mailen Når du arbejder på siden, inden den er udgivet I den periode hvor hjemmesiden er under opbygning og endnu ikke er at se på jeres tilkøbte domæne, ligger den her: eforsyning.dk/ditværk Login til Umbraco når siden er under opbygning: eforsyning.dk/umbraco

5 4 1.3 Umbraco s redigeringsinterface Når man logger ind i Umbraco, er skærmbilledet delt op i tre. Yderst til venstre kan man vælge mellem Content (Indhold) og Media (Medier, billeder og filer), dernæst er indholdspanelet, der viser de enkelte sider fra hjemmesiden i en træstruktur. Alle de sider du kan se i indholdspanelet, svarer altså til menupunkter på selve hjemmesiden. Er værket tilmeldt E Forsyning, ses dette også her. Nederst i træet, ser du værkets egen skraldespand, samt Data menupunktet som indeholder værkets formularer og medarbejdere. Til højre er ses standard Umbraco startsiden. Ligeså snart du trykker på en side i indholdspanelet til venstre, og den bliver markeret grøn, vil sideindholdet blive vist til højre i skærmbilledet.

6 5 2. Opbygningen 2.1 Farvetema Du har mulighed for at vælge i mellem fem forskellige farvetemaer. Du vælger dit tema inden vi sætter din hjemmeside op, vil du have den ændret på et senere tidspunkt, gør vi det gerne på konsulentbasis. Har du E Forsyning, vil det valgte farvetema også blive anvendt her. Et farvetema består af fem farver, tre nuancer af grå, samt sort og hvid. Du kan anvende farverne forskellige steder på hjemmesiden, bl.a. som baggrundsfarver, tekstfarver, knapfarver og mere. 2.2 Basal viden På alle sider (forside og undersider) finder du nederst i højre hjørne to knapper og en lille pil. Forhåndsvisning Se dine rettelser inden udgivelse Gem og udgiv Gem dine rettelser og udgiv dem Gem - Gem dine rettelser men vent med udgivelsen Fortryd udgivelse Trækker siden tilbage Når du retter i moduler finder du nederst i højre hjørne to yderligere knapper. Opdater Gem den ændring du har fortaget på modulet Fortryd - Fortryd den ændring du har fortaget på modulet Bemærk, at dette er blot på modulet, for at gemme siden, se ovenover.

7 6 2.3 Media Alle billeder og filer du ønsker at anvende på din hjemmeside skal først uploades til media. I media kan du oprette mapper og filer på samme måde som på din computer. Det kan være en rigtig god idé, at strukturere dine filer i forskellige mapper. Især hvis du ønsker at gøre brug af funktionen, hvor man viser alt indholdet af en hel mappe på en af indholdssiderne. Vælg Media til venstre i skærmbilledet, og du står nu i dit mediearkiv. Du kan nu uploade billeder og filer, ved blot at klikke på dette ikon i højre side af skærmen. Dine filer vil komme til at ligge direkte i roden. Du kan også vælge at oprette en folder. Hold musen hen over dit værksnavn og klik på de tre prikker. Følgende menu vil komme op Vælg Folder -> giv den et navn og tryk Gem. Du vil nu se den nye folder i din træstruktur til venstre, når du klikker på den vil du have mulighed for at uploade filer til den. Når du har oprettet en fil eller et billede under media, kan du sagtens ændre navn. Klik blot på billedet og ændre navnet op i toppen, husk at gemme.

8 7 2.4 Grid, rækker og moduler Indholdet på både forsiden og undersider er opbygget i et såkaldt Grid (Gitter) samt forskellige Moduler. Gitteret består af RÆKKER, du kan tilføje ligeså mange rækker du har behov for og du kan vælge hvilken INDDELING de skal have. Inddelingen er angive i %. Rækkeinddelingen gør det let for dig at placere dit indhold. Når du har valgt dine rækker, med den inddeling du har behov for, har du mulighed for at tilføje forskellige MODULER i sektionerne. Du kan flytte rækkerne ved blot at tage fat i dem med musen og så trække dem til den nye placering. Ligeledes kan du flytte moduler til en anden sektion, ved at tage fat i dem med musen og slippe dem ved den nye placering.

9 Indstillinger - Rækker Når du har indsat en række, uanset rækkeinddeling, har du mulighed for at lave tilpasninger ved at trykke på tandhjulet. Du kan også slette en række ved at trykke på skraldespanden og derefter på fluebenet. Margin Vælg hvor meget margin/mellemrum du ønsker i mellem de andre rækker, i top og bund. Herefter er der forskellige muligheder til at ændre udseendet på rækken. Det er muligt at vælge en baggrundsfarve, en tekstfarve eller et baggrundsbillede.

10 9 2.5 Moduler Der er primært 9 moduler som kan anvendes i de fleste sektioner og på alle sider (forside og undersider). Dertil kommer to yderligere moduler, Jumbotron og Selvbetjening som kun kan anvendes på 100% rækker Modul Billeder Start med at indsætte Billede modulet i den sektion du ønsker, Billede modulet kan indsættes i alle sektioner. Når du har indsat det, får du en række muligheder. Start med at vælge det eller de billeder du gerne vil have vist. Tryk på plusset og vælg billederne fra dit mediearkiv. Du kan klikke enkelte billeder af eller vælge en hel mappe og få vist alle billeder. Dernæst kan du tage stilling til hvor mange billeder der skal vises på en række, du kan vælge fra 1 til 6. Derefter vælger du om dine billeder skal vises i et galleri. Når du har valgt det hele, tryk på Opdater. TIP: Brug gerne de forskellige rækkeinddelinger til at bryde dit indhold op. Brug eksempelvis og brug Billedemodulet med et enkelt billede i den ene sektion og Tekstmodulet i den anden. Vil du bruge billeder til at linke til noget andet indhold? Kan du vælge en rækkeinddeling ex Indsætte et enkelt billede ind i hver sektion og linke til det ønskede indhold eller side.

11 Modul Brødtekst Du kan indsætte Brødtekst modulet i alle sektioner. Når du har indsat modulet skriver du blot den ønskede tekst. Der er forskellige formateringsmuligheder, du kan bl.a. vælge mellem to forskellige overskrifter, ved at klikke på Formats. Andre muligheder er ligesom du kender dem fra andre tekstbehandlingsprogrammer. Du har også mulighed for at linke til en anden side, en anden hjemmeside eller et dokument. Link Her kan du angive en eksterne URL til en anden hjemmeside. Sæt gerne x i Åben i vindue. På den måde bliver siden åbnet i et nyt vindue. Link til side Vælg den interne side som du vil linke til. Link til medie Vælg det medie du vil linke til, billede eller fil.

12 Modul Dokumenter Du kan indsætte Dokument modulet i alle sektioner. Når modulet er sat ind kan du vælge et eller flere dokumenter du gerne vil have vist. Tryk på plusset og vælg dokumenter fra dit mediearkiv. Du kan klikke enkelte dokumenter af eller vælge en hel mappe og få vist alle dokumenter i mappen. Når du har valgt dine dokumenter tryk på Update Modul Eksternt indhold (Betalings Service, kontakt os) Modul Formular For at kunne indsætte en formular, skal du først opbygge formularen, se kap Som standard får du en kontakt- og en flytteformular med hjemmesiden. Du kan indsætte Formular modulet i de fleste sektioner. Når modulet er sat ind, får du mulighed for at vælge hvilken formular du vil sætte ind, fra drop-down menuen. Samtidig kan du angive hvad der skal stå på send knappen og hvilken farve den skal have. Se kap for opbygning af formular.

13 Modul Infobokse Du kan indsætte Infoboks modulet i sektion 100 og sektion Når modulet er sat ind får du følgende billede. Klik på den lille pil for at tilføje en infoboks. Overskrift Skriv den ønskede overskrift Tekst Skriv den ønskede tekst Link Vælg det du vil linke til, intern side, dokument eller en ekstern side Billede Vælg det billede der skal vises Herefter er der forskellige muligheder til at ændre udseendet på infoboksen. Det er muligt at vælge en baggrundsfarve, en baggrundsfarve til knappen og en tekstfarve til knappen.

14 Modul Link bokse Du kan indsætte Link bokse modulet i alle sektioner. Når modulet er sat ind får du følgende billede. Start med at vælge det du vil linke til, tryk på Add. Link Vælg det du vil linke til, intern side, dokument eller en ekstern side Sidetitel Skriv en kort titel Beskrivelse Skriv en kort beskrivelse af linket Ikon Vælg et ikon fra dropdown menuen (kan undlades) Herefter er der forskellige muligheder til at ændre udseendet på linkboksen. Det er muligt at vælge baggrundsfarve og en tekstfarve til knappen. Vil du oprette flere links, trykker du blot på Add igen og tilføjer endnu et link. Du kan vælge antal links per række fra 1 til 6.

15 Modul Personer i kategorien Dette modul giver dig mulighed for at vise personer fra en bestemt kategori. For at kunne vise personer, skal du først oprette én eller flere kategorier og derefter oprette personer og knytte dem til den ønskede kategori. Se kap for opbygning af person kategorier og personer. Du kan indsætte Person modulet i de fleste sektioner. Når modulet er sat ind, får du mulighed for at vælge hvilken kategori af personer du vil sætte ind, vælg blot en kategori fra drop-down menuen. Du kan vælge om kategorioverskriften skal være synlig og du kan vælge hvor mange personer der skal vises per række. Se for opbygning af person kategorier og personer Modul Video Du kan indsætte Video modulet i de fleste sektioner. Du kan indsætte videoer fra Youtube eller Vimeo, indtast URL til den pågældende video og vælg farven til ikonet.

16 Modul Jumbotron Til beskeder der kræver ekstra opmærksomhed, kan du med fordel bruge Jumbotron modulet. Dette modul kan kun anvendes i rækkeinddeling 100. Når modulet er sat ind får du følgende billede. Overskrift Skriv den ønskede overskrift Tekst Skriv den ønskede tekst Link Vælg det du vil linke til, intern side, dokument eller en ekstern side Herefter får du mulighed for at vælge en baggrundsfarve til knappen og en tekstfarve til knappen.

17 Modul Selvbetjening (kun med E Forsyning) Har din forsyning også E Forsyning har du mulighed for at bruge Selvbetjenings modulet i rækkeinddeling 100. Dette modul giver dig mulighed for at indsætte de E Forsyningsikoner, som du ønsker. Dette gør det nemt for dine forbrugere at finde det de skal bruge. Når modulet er sat ind, får du mulighed for at indsætte de ikoner du har behov for. Overskrift Skriv den ønskede overskrift Brødtekst Skriv den ønskede tekst Emner Vælg de selvbetjeningsikoner du ønsker fra drop-down listen. Ønsker du at tilføje flere, tryk på plusset. Emner pr række Vælg hvor mange ikoner der skal vises på én række. Herefter får du mulighed for at ændre udseendet af ikonerne.

18 Data Data finder du nederst i indholdstræet. Dette punkt indeholder formularer, personer og person kategorier Formularer Som udgangspunkt sætter vi en standard kontaktformular og flytteformular op, som kan anvendes på siden. Du kan også oprette din egen formular. Hold musen hen over Formularer -> klik på de tre prikker -> klik på Form Du er nu klar til at gå i gang. Start med at give formularen et navn og begynd derefter med at oprette de felter/formelementer du skal bruge. Tilføje felter -> klik på Tilføj nyt formelement. Vælg det element du skal bruge. Tekstfelt Til en enkelt linje tekst, Navn, Adresse, osv. Tekstboks Til meddelelser Liste Du kan vælge mellem drop-down, checkbokse eller radiobuttons Klik på elementet, udfyld navn og afkryds om det er et obligatorisk felt. Gentag indtil du har alle de felter du skal bruge.

19 18 Når alle felter er oprettet, skal de trækkes op i selve formularen. Dette gøres på samme side. Start med at trykke på Tilføj række med 1 kolonne -> træk derefter formelementerne op i feltet Formularopbygning. Når du har placeret alle elementer og du er tilfreds, tryk Gem og Udgiv. TIP: Du kan nemt flytte rundt på formelementer. Tag blot fat i dem med musen og slip dem på den nye placering. På samme måde kan du nemt tilrette de eksisterende formularer, flyt rund på elementer, tilføje nye eller slet dem du ikke skal bruge.

20 Person kategorier og personer Dataelementet PERSONER gør det nemt, at oprette alle medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer på en ensartet måde. Samtidig skal de kun oprettes et sted og kan derefter indsættes forskellige steder på hjemmesiden. For at kunne komme i gang med at oprette personer, skal du starte med at oprette KATEGORIER. Kategorier bliver brugt til at dele personerne op, ex. administration, ledelse, bestyrelse eller teknik. På den måde kan du styre hvilke persongrupper du vil vise hvor og du slipper for at indsætte hver person enkeltvis. Dette giver en god fleksibilitet. Hvis du kun vil vise personer under ex. medarbejdere, opretter du blot en enkelt kategori. Hold musen hen over Kategorier -> klik på de tre prikker -> klik på Person kategori. Du er nu klar til at gå i gang. Giv din kategori et navn, ex. Medarbejdere tast det samme i begge felter -> Gem og udgiv Du er nu klar til at oprette personer i kategorien Medarbejder.

21 20 Hold musen hen over Personer -> klik på de tre prikker -> klik på Person Du er nu klar til at oprette din person -> Udfyld felterne for den pågældende person -> Tilføj et billede -> Vælg hvilken kategori personen skal være del af, tryk på plus for at tilføje.

22 21 3. Faneblade En side er bygget op af forskellige faneblade, som hver har en funktion. Der er imidlertid forskel på om man står på værkets Forside eller på en Underside. Forsiden indeholder også værkets generelle Indstillinger og Footer indstillinger. Fanerne bliver gennemgået i det følgende. 3.1 Indhold Tilføjelse/Redigering af indhold Når du har valgt den side du gerne vil arbejde med, vil man som standard altid starte på Indhold s fanen. Her er det muligt at redigere indholdet. Indholdet er opbygget i et Grid med forskellige Moduler. Gridet består af RÆKKER, som du kan tilføje ligeså mange af du har behov for. Du kan vælge hvilken INDDELING de skal have. Inddelingen er angivet i %. Når du har valgt dine rækker, med den rette inddeling kan du tilføje de forskellige MODULER i sektionerne. (Læs om de forskellige moduler i kap. 2.5)

23 22 Eksempel Tekst i den ene side og ved siden af et billede. Tilføj en Række 50-50, derefter tilføjer du Modulet Brødtekst i den ene sektion og skriver den ønskede tekst. Tilføj Modulet Billede i den anden sektion og vælg det billede der skal vises. Det er nemt at følge med i, hvordan siden kommer til at se ud, da alt kan ses på skærmen.

24 Topbanner Forside Her vælger du det billede der skal vises i toppen af forsiden og skriver den tekster som du ønsker skal stå på billedet. Du kan uploade dit eget billede, eller du kan vælge et fra den Globale folder. Global folder Her finder du indhold, billeder og pdf filer der er tilgængelig for alle værker. Det er eksempelvis billeder af målere eller logo til Betaling Service. Du kan frit bruge dem på værkets hjemmeside, men du kan hverken slette, ændre eller tilføje ekstra til folderen.

25 SEO Forside (Avanceret) SEO står for Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering) og går basalt set ud på, at gøre det nemt for Google at indeksere din hjemmeside. Her bruger man de to felter Page title og Meta Description til at beskrive den aktuelle side. I Google Preview kan du følge med i, hvordan det kommer til at se ud når der bliver søgt på værkets hjemmeside i Google.

26 Indstillinger - Forside Under Indstillinger har du mulighed for at sætte indstillinger der gælder for hele hjemmesiden. - Vælg et standard-topbillede, dette billede vil blive vist i toppen af alle undersider, med mindre andet er valgt på den pågældende side - Vælg om sidetitel skal vises på topbilledet - Vælg om sidetitlen skal vises i versaler - Vælg om sidetitlen skal vises i hvis skrift - Vælg en standard billedhøjde - Skjul brødkrummer, som viser hvor du er på siden

27 Footer - Forside Under Footer har du mulighed for at arrangere indholdet i footeren, denne bliver vist i bunden af alle sider. Som udgangspunkt indeholder den værkets adresse, åbningstider og forskellige links. Men du har selv mulighed for at flytte, slette eller tilføje flere elementer.

28 Properties - Forside Under fanebladet Properties kan man se, hvornår en side er blevet udgivet. Man kan også fortryde en udgivelse, og dermed trække siden tilbage. Samt fremdatere en udgivelse med ændringer, der er lavet på forhånd. OBS. Når man fremdaterer, er det vigtigt, at man ikke udgiver siden, men kun gemmer den!

29 Sideindstillinger Underside Som udgangspunkt behøver du ikke ændre noget i Side indstillinger. Men hvis du ønsker at siden får en anden titel i menuen, kan du rette det her. Du kan også skjule siden helt fra menuen. 3.8 Topbanner Underside Her har du mulighed for at vælge et andet top-billede end det der er valg som standard. Du kan uploade dit eget billede, eller du kan vælge et fra den Globale folder.

30 29 4. Håndtering af sider 4.1 Opret en ny side Når du skal oprette en ny side, skal du først og fremmest vælge hvor siden skal ligge. Derefter skal du tage stilling til hvilken slags side du vil oprette. Skal siden være et menupunkt i toppen af menuen, skal den ligge lige under forsiden i indholdstræet. Hold musen hen over Forside -> klik på de tre prikker Vælg nu hvilken type side du vil oprette. Indholdsside er den ganske almindelig indholdsside, se kap. 3.1 for redigering af indhold Link opret et link, der linker til en anden side internt, en ekstern side eller et medie i mediearkivet Menupunkt er et menupunkt uden indhold, det bruges når der er underpunkter Nyheder er en indholdside til nyheder, se kap. 5 for oprettelse af nyheder (Sidetyperne - Driftstatus og Privatlivspolitik, har ingen relevans og skal blot ignoreres) Når du har valgt din side type, tast et navn i den øverste bjælke og du er nu klar til at fylde indhold i den. Skal siden være en underside til et menupunkt, skal den ligge under den pågældende underside. Hold musen hen over Underside -> klik så på de tre prikker Vælg nu hvilken type side du vil oprette. Indholdsside er den ganske almindelig indholdsside, se kap. 3.1 for redigering af indhold Link opret et link, der linker til en anden side internt, en ekstern side eller et medie i mediearkivet Menupunkt er et menupunkt uden indhold, det bruges når der er underpunkter Når du har valgt din side type, tast et navn i den øverste bjælke og du er nu klar til at fylde indhold i den.

31 Sortering af sider Siderne i Umbraco sorteres i henhold til en foruddefineret sorteringsrækkefølge. Den side der er oprettet senest, bliver placeret nederst. Rækkefølgen af sider (eller filer) kan ændres ved at bruge sorteringsfunktionen. Klik på den overordnede side (eller mappe), for de undersider (eller filer), du ønsker at sortere. Klik på de tre prikker Klik på Gør noget andet -> dette åbner en menu med flere valgmuligheder. Vælg Sortér -> her kommer en liste siderne, du kan nu blot trække og slippe dem i den rækkefølge du ønsker.

32 Flyt en side Du kan nemt flytte en side (eller fil) til et andet sted i hjemmesidens struktur. Vælg den pågældende side og klik på de tre prikker -> klik på Gør noget andet -> vælg derefter Flyt Vælg den overordnede side (eller mappe), du ønsker at flytte siden (eller filen) ind under. Klik på Flyt. Links og henvisninger til andre sider, filer mv. flytter automatisk med. 4.4 Kopier en side Hvis du ønsker at genbruge en side (eller fil), kan du kopiere siden hen til et andet sted i hjemmesidens struktur. Vælg den side (eller fil), du vil kopiere og klik på de tre prikker -> klik på Gør noget andet -> vælg derefter Kopier. Vælg den overordnede side (eller mappe), du ønsker at flytte siden (eller filen) ind under. Klik på Kopier.

33 Slet en side Ønsker du at slette en side eller en fil. Vælg den side (eller fil), du vil slette og klik på de tre prikker -> klik på Gør noget andet -> vælg derefter Slet. Klik på OK. Hvis du fortryder, kan du altid gendanne en slettet side (eller fil) fra papirkurven. 4.6 Fortryd udgivelsen af en side Ønsker du at trække en enkelt side tilbage, som allerede er udgivet, gå blot ind på siden og tryk på den lille pil i nederste højre hjørne -> klik på Fortryd udgivelse.

34 33 5. Oprette nyhed Nyhedsboks på forsiden Nyheden når der er klikket på den Hold musen hen over Nyheder -> klik på de tre prikker -> klik på Nyhed Du er nu klar til at skrive din nyhed. Nyhedssiden opbygges ligesom en indholdsside. Indholdet redigerer du på Indhold s fanen. Giv nyheden et navn, denne fungerer også som titel. Tilføj nu en række, med den række inddeling der passer dig og indsæt de moduler du skal bruge. Ex. Brødtekst

35 34 Nyhedsindstillinger Her har du mulighed for nogle valgfrie indstillinger og én obligatorisk indstilling: HUSK: Der skal tilføjes et billede, som bliver vist i toppen af nyhedsboksen (ellers kan nyheden ikke gemmes). Derudover kan du: - angive en anden side titel - angive en start dato (vælger du ikke noget, bliver dagsdato sat automatisk) - angiv slutdato hvis Nyheden skal nedtages -- - skrive et kort resume Disse ting er valgfrie. Tryk på Gem og udgiv når du er færdig.

36 35 6. Oprette driftsstatus Har du driftsstatus igennem BlueIdea eller UMS, sætter vi gerne det op for dig. Denne beskrivelse gælder til den manuelle oprettelse af driftsstatus. Tryk på Driftsstatus i indholdstræet til venstre Følgende vindue kommer op til højre, tryk på Opret driftsstatus. Følgende vindue kommer op Udfyld felterne, vælg start og slutdato og kryds af om det er en kritisk status. Tryk på Indsend Driftsstatussen er nu oprettet. Driftsstatus ligger i toppen af hjemmesiden, klikker man på bjælken kan man læse hele statusbeskrivelsen.

37 36 7. Redigere indhold Vælg den side du vil redigere til venstre i indholdstræet, ex. Om os. Klik på siden -> i højre side ser du indholdet på siden, som du nu kan redigere. Du redigerer teksten ved blot at stille musen der, hvor du ønsker at rette og så skrive den nye tekst. Du kan ændre billedet ved at klikke på billedet, i højre side får du nu modul-menuen frem. o Klik på det røde kryds for at fjerne det nuværende billede o Klik på plusset for at tilføje et nyt billede Alle andre moduler tilrettes ligeledes ved at klikke på dem og ændre dem i modul-menuen til højre.

38 37 Du kan selvfølgelig også tilføje ekstra indhold ved hjælp af flere rækker eller tilføje moduler i tomme sektioner. Du kan tilføje ligeså mange af du har behov for. Når du har valgt dine rækker, med den rette inddeling, kan du tilføje de forskellige MODULER i sektionerne. (Læs om de forskellige moduler i kap. 2.5 Moduler) Eksempel Tekst i den ene side og ved siden af et billede. Tilføj en Række 50-50, derefter tilføjer du Modulet Brødtekst i den ene sektion og skriver den ønskede tekst. Tilføj Modulet Billede i den anden sektion og vælg det billede der skal vises.

39 38 Det er nemt at følge med i, hvordan siden kommer til at se ud, da alt ses direkte på skærmen.

40 39 8. Opret en ny medarbejder/bestyrelsesmedlem Har du en side hvor medarbejderne eller bestyrelsesmedlemmerne bliver vist, er det nemt at tilføje en ny. Medarbejder og bestyrelsesmedlemmer oprettes som personer under Data, derefter tilføjes de til en given kategori (ex. Medarbejder eller bestyrelsen). Det er ved hjælp af kategorien, du kan styre hvor hvilke personer skal vises. Klik på den lille pil ved Data -> Hold musen hen over Personer -> klik så på de tre prikker -> klik på Person Udfyld felterne for den pågældende person -> Tilføj et billede -> Vælg hvilken kategori personen skal være del af, tryk på plus for at tilføje. Er der ikke oprettet kategorier, se kap

41 40 9. Her skal du have fat i os Firmaoplysninger og sociale medier Vi sætter firmaoplysningerne op inden du får din hjemmeside, har ud rettelser, kontakt os gerne. Det samme gælder links til dine sociale medier profiler, det sætter vi op. Betalingsservice Når du har genereret koden til Betalings Service her sender du blot koden til os, så sætter vi det op for dig. Logo Logo et på hjemmesiden er noget, vi sætter på for jer. I skal blot sende os filerne og give os et kald. Bestyrelseslogin/medarbejderlogin Hvis I ønsker at få lavet et login til bestyrelsen, medarbejdere eller andre, som giver adgang til en lukket del på hjemmesiden, så opretter vi gerne det for jer. Farvevalg og typografi på siden Ønsker I at skifte i mellem vores fem farvetema eller ønsker I jeres helt eget farvetema. Kontakt os gerne, vi løser denne opgave på konsulentbasis. Det samme gælder hvis I ønsker en anden skrifttype. Google Analytics Hjemmesiden vil blive sat op til Google Analytics, og der vil blive udsendt månedlige rapporter over besøgstal, besøgte sider, gennemsnitlig besøgsvarighed og afvisningsprocent. Ønsker man selv at få adgang til sin Analytics konto, sørger vi også gerne for det. Globale medier Vi vedligeholder en mappe med en række billeder som alle værker kan benytte sig af. Du kan frit bruge billederne på din hjemmeside, men du kan ikke slette eller tilføje til denne mappe. Markedsføring udarbejdet af FIF Marketing FIF marketing har udarbejdet forskellige brochurer og materialer. Kontakt FIF Marketing for at få adgang til deres materiale, når du har adgang lægger vi det gerne på for dig.

42 Support Når du har en supportaftale med os, tilbyder vi løbende hjælp og support til hjemmesiden. Du kan fange os via serviceprogrammet eller på mail Vil du gerne have os til at vedligeholde din hjemmeside, så tilbyder vi endvidere at være webmaster for dig. Kontakt os for at høre nærmere om priser.

43 42

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Miniguide for redaktører Miniguide for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 2 1. Kom i gang med Umbraco... 2 1.1 Login... 2 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

1. Hjemmesider i Umbraco Kom i gang med Umbraco... 4

1. Hjemmesider i Umbraco Kom i gang med Umbraco... 4 [1] INDHOLD 1. Hjemmesider i Umbraco... 4 2. Kom i gang med Umbraco... 4 2.1 Login... 4 2.1.1. Ændring af login... 4 2.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet... 5 2.3 Redigeringsinterfacet...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

Herning Landsby Guide til Umbraco

Herning Landsby Guide til Umbraco Herning Landsby Guide til Umbraco Administratorer: John Møllgaard, Vind Mobil: 30743311 Ebbe D. Højlund, Haunstup Mobil: 21578156 Niels Petersen, Karstoft Mobil: 20612288 Lone Handberg, Haderup Mobil:

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Solrød Kommune Guide til Umbraco

Solrød Kommune Guide til Umbraco Solrød Kommune Guide til Umbraco februar 2015 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Manual KUN nyhedsbreve og billeder

Manual KUN nyhedsbreve og billeder Manual KUN nyhedsbreve og billeder Indholdsfortegnelse 10. Nyheder... 3 10.1. Opret Nyheds Årsmappe... 3 10.2. Opret Nyhed... 4 10.3. Nyhedsbreve... 5 10.3.1. Nyhedsbrev Årsmappe... 5 10.4. Opret nyhedsbrev...

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider BRUGERVEJLEDNING Diabetesforeningens lokale hjemmesider Om Diabetesforeningens lokale hjemmesider Alle Diabetesforeningens lokalforeninger, børnefamilie- og ungergrupper har en officiel hjemmeside. Det

Læs mere

Brugermanual for opdatering af Touch and Play i CMS-systemet

Brugermanual for opdatering af Touch and Play i CMS-systemet Brugermanual for opdatering af Touch and Play i CMS-systemet Applikator Bugattivej 8 7100 Vejle Danmark Telefon: +45 22 85 18 60 E-mail: info@applikator.dk 1 Indhold CMS... 2 LOG ON til CMS... 2 Opret

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

3 OPRETTELSE AF SIDER

3 OPRETTELSE AF SIDER 3 OPRETTELSE AF SIDER En af VuptiWebs styrker er muligheden for at oprette forskellige sidetyper og - ikke mindst - sider, som automatisk henter data fra vores administrationsprogram (DOFPro). I første

Læs mere

Drejebog til tractorpulling.dk

Drejebog til tractorpulling.dk Drejebog til tractorpulling.dk Generelt På hjemmesiden benyttes følgende som standard: - Skrifttype: Verdana - Skriftstørrelse: 12px / 9pt. 4. oktober 2011 Moskjær Marketing Falkevej 4 DK-6920 Videbæk

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Introduktion til Indholdsredigering

Introduktion til Indholdsredigering Sitecore Foundry 4.0 Introduktion til Indholdsredigering 18. oktober 2013 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Indhold Indhold... 1 Upload fil... 2 Skift sektion... 2 Rediger menu... 2 Planlæg udgivelse... 3 Opret side... 3 Opret nyhed... 3 Opret galleri...

Indhold Indhold... 1 Upload fil... 2 Skift sektion... 2 Rediger menu... 2 Planlæg udgivelse... 3 Opret side... 3 Opret nyhed... 3 Opret galleri... Indhold Indhold... 1 Upload fil... 2 Skift sektion... 2 Rediger menu... 2 Planlæg udgivelse... 3 Opret side... 3 Opret nyhed... 3 Opret galleri... 3 Opret oversigtsside... 4 Opret element i række... 5

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold IST Individuelle pædagogiske handleplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 3 Menupunkt Skabeloner... 4 Beskrivelse

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Sider, indlæg og projekter

Sider, indlæg og projekter Sider, indlæg og projekter I Divi-temaet er der tre forskellige måder at lægge artikler op på sitet; Sider, indlæg og projekter. På Villybruun.dk bruges Sider til alle artikler. Man kan oprette eller redigere

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Tastemanual til Webbyggeren

Tastemanual til Webbyggeren Tastemanual til Webbyggeren Denne tastemanual er opbygget således, at eleverne skal lave deres hjemmeside i en allerede konstrueret hjemmesideskabelon, som de kan arbejde videre i, lægge tekst ind i, ændre

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

Login side 3. Visninger i mediebiblioteket side 5. Opdater din crawl side 7. Upload af billeder side 9. Upload billeder via Drag&Drop side 14

Login side 3. Visninger i mediebiblioteket side 5. Opdater din crawl side 7. Upload af billeder side 9. Upload billeder via Drag&Drop side 14 Indholdsfortegnelse: Login side 3 Visninger i mediebiblioteket side 5 Opdater din crawl side 7 Upload af billeder side 9 Upload billeder via Drag&Drop side 14 Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Sorring.dk guide. Du kan finde mere information om WebsiteBaker her:

Sorring.dk guide. Du kan finde mere information om WebsiteBaker her: Sorring.dk guide 13. juli 2011 Her er en beskrivelse af administration af sorring.dk, for de enkelte redaktører. Websitet er bygget op på et system, der hedder Websitebaker. WebsiteBaker giver dig nem

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Den lilla hovedmenu 2 Forhåndsvisning 3 Opsætning 4 Indhold 4 Sidehoved 4 Sidefod 5 Kreds 6 Sociale Medier 7 Sporing 8 Egenskaber 9 Forsiden 9

Den lilla hovedmenu 2 Forhåndsvisning 3 Opsætning 4 Indhold 4 Sidehoved 4 Sidefod 5 Kreds 6 Sociale Medier 7 Sporing 8 Egenskaber 9 Forsiden 9 Den lilla hovedmenu 2 Forhåndsvisning 3 Opsætning 4 Indhold 4 Sidehoved 4 Sidefod 5 Kreds 6 Sociale Medier 7 Sporing 8 Egenskaber 9 Forsiden 9 Fotokarrusel 9 Mødetider 10 Adresse 10 Kalender 12 Instagram

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk Brugervejledning 10 Steps Sådan slår du et event op på eventplatformen.dk 1 Eventplatformen.dk Contents Partnerevents 2 1. Log in på eventplatformen 3 2. Udfyld din brugerprofil 3 3. Opret nyt event 4

Læs mere

Guide til oprettelse/redigering af events på bornholm.info

Guide til oprettelse/redigering af events på bornholm.info Guide til oprettelse/redigering af events på bornholm.info Trin Login Beskrivelse 1. Login på hjemmesiden: URL: http://bornholm.info/wp-admin/ Brugernavn: se mailen Adgangskode: se mailen Opret event 1.

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk

Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk Version 1.2 30. september 2012 http://www.modelflyveklubber.dk/data/vejledning-klubweb.pdf Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk, version 1.2 1/15

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Google-sites CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y

Google-sites   CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y Google-sites Side 1 Google-sites https://www.youtube.com/watch?v=p6bmcaiwvrs&list=plqznj7 CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y Google-sites er Googles bud på et hjemmesideprogram. Lige som Googledocs er styrken at

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Brugermanual ProcessManager ApS. Fruebjergvej København Ø T Mail:

Brugermanual ProcessManager ApS. Fruebjergvej København Ø T Mail: Brugermanual 2019-08-24 ProcessManager ApS Fruebjergvej 3 2100 København Ø T +45 32 20 36 20 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk CVR 28 69 77 67 Side 2 af 16 Introduktion sådan er

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

2 KOM I GANG MED VUPTIWEB. 2.1 Log på og Log ud

2 KOM I GANG MED VUPTIWEB. 2.1 Log på og Log ud 2 KOM I GANG MED VUPTIWEB 2.1 Log på og Log ud 2.1.1 LOG PÅ Du har i mailen fået tilsendt hjemmesidens adresse, login adresse samt brugernavn og adgangskode. Navigér til login adressen og indtast dine

Læs mere

Login som redaktør Rediger Min bestyrelsesprofil Opret en side/artikel og rediger din side Filupload... 11

Login som redaktør Rediger Min bestyrelsesprofil Opret en side/artikel og rediger din side Filupload... 11 1 INDHOLD Login som redaktør... 2 Rediger Min bestyrelsesprofil... 3 Opret en side/artikel og rediger din side... 4 Filupload... 11 Opret, aktiver og slet menupunkter... 24 Opret en nyhed... 32 Rediger

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1 Indhold Manual til Wiegaardens Go2net CMS-løsning... 3 Login... 4 Administrationen... 4 Den øverste menu... 5 Styring af din menu på hjemmesiden... 5 Menustrukturen... 5 De grå ikoner... 6 De blå ikoner...

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks Indhold Log ind Opret fortælling Skriv tekst Upload billeder Indsæt billeder Indsæt links Indsæt citat Indsæt grå boks Indsæt youtube video Indsæt google map via iframe Opret og indsæt galleri Opret og

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Den digitale Underviser. DOF deltagernet

Den digitale Underviser. DOF deltagernet Den digitale Underviser DOF deltagernet Sabine Kramer juli 2014 Indhold Kursusindhold... 2 Log ind på Deltagernet, se og rediger dine aktuelle kurser... 3 Skift fra uge- til emneformat... 5 Redigér første

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder

Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder OBS: Denne vejledning gælder oplevelser! Log på http://v2.citybreak.com med det login og password du har

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Iserasuaat.gl Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Indhold Om kategorier en central del af Iserasuaat... 2 Frontend redigering... 3 Fanen Generelt... 4 Linke til

Læs mere