OKTOBER Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 6 O K T O B E R. Zebrasoma flavescens. Foto: Cecillia Spure. Omtale side 8-11.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OKTOBER 2007. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 6 O K T O B E R. Zebrasoma flavescens. Foto: Cecillia Spure. Omtale side 8-11."

Transkript

1 OKTOBER 2007 Medlemsblad for medlemmer af Zebrasoma flavescens. Foto: Cecillia Spure. Omtale side Nr. 6 O K T O B E R 2007

2 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 Dette nummer: Side 2: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Side 3: Oktober måneds møder. Side 4: Aktivitetskalender / Nyhedsbrev fra DAU.. Side 5: Husk akvarieweekenden oktober Side 8-11: Gul kirurg Zebrasoma flavescens Side 12-13: Et hjemmemøde med salt Side 15: Bestyrelsen og gruppernes kontaktpersoner. Øvrige oplysninger: Klublokale: Hvilebjerg skole, Kirkerupvej 18, Sørbymagle, 4200 Slagelse Hjemmeside: Klubbladet: Redaktør: Per Kyllesbech Petersen Ansvarshavende: Erling Jensen Tryk (laserprint): Per Kyllesbech Petersen Stof til næste blad: Senest 15. oktober. Næste klubblad udkommer i uge 44. Mødested: Bilkas parkeringsplads (ved Varmecentralen) OBS! Benyt indgangen ved skoven (på venstre side af bygningen)

3 OKTOBER 2007 Fællesmøde mandag den 1. okt. kl i klublokalet. (se adresse og kort på side 2) - Husk indgang fra skovsiden. Oktobers fællesmøde kommer til at handle om fisk, og en af klubbens medlemmer, Jesper T. Nielsen fra Slagelse har lovet at holde hans nyeste foredrag med navnet: Mit liv som akvarist. Mød op og hør om Jespers spændende liv med fisk.. Vel mødt - Erling Mødet afsluttes med Fra medlem til medlem - medbring evt. effekter. Fælles gruppemøde mandag den 15. okt. kl hos Cecillia og Bjørn Spure Der er fælleskørsel fra Bilka i Slagelses parkeringsplads (ved varmecentralen) kl I denne måned har grupperne valgt at lave ét fælles gruppemøde. Temaet er saltvand. Vi skal på hjemmebesøg hos Cecillia og Bjørn Spure, der har et 720 liters velfungerende saltvandsakvarium med masser af fisk, bløddyr og koraller. De har også lidt krybdyr tilbage, selvom det er saltvandet der tæller, så der er masser at fotografere og snakke om. Kontakt en af gruppernes kontaktpersoner for evt. kørevejledning, hvis du ikke ønsker at deltage i fælleskørslen fra Slagelse. Check for evt. ændringer i mødeaktiviteterne på hjemmesiden: vestsj-akvarie-og-terrarieklub.dk

4 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 Aktivitetskalender 1. okt. VAT Fællesmøde. Foredrag v. Jesper T. Nielsen okt. DAU Akvariekonference og Delegeretmøde 15. okt. VAT Fælles gruppemøde hos Cecillia og Bjørn 1. nov. VAT Fotogruppemøde. 5. nov. VAT Fællesnøde 19. nov. VAT Akvariegruppemøde 26. nov. VAT Terrarie- og saltvandsgruppemøde 3. dec. VAT Julemøde Check aktivitetskalenderen på hjemmesiden - den opdateres sæsonen igennem Nyhedsbrev fra Dansk Akvarie Union Dansk Akvarie Unions sekretær Tage Billeskov har udsendt et nyhedsbrev fra Unionen, hvori det bl. a. hedder: Nyt på hjemmesiden: Vores hjemmeside har fået et nyt tiltag: Det er nu muligt for menige medlemmer i de akvarieforeninger som er medlem af DAU, at skrive sig på en brevliste, så de får samme mails fra DAU som medlemsforeningerne får. Det blev besluttet på sidste FU-møde holdt d. 5. sept. idet Forretningsudvalget er af den overbevisning, at kommunikationsvejen nogle gange halter en smule ude i foreningerne. Vi håber især, at de respektive redaktører rundt om, vil benytte sig af denne nye DAU-service, så tingene kan publiceres rettidigt i foreningsbladene (hvilket hermed er gjort, red.). Endvidere er det med til at vise DAU-flaget, så flere kan se at der alligevel og trods alt sker noget i DAU-regi, og at kontingentet dermed er givet godt ud Man kommer dertil ved at klikke på 4. knap fra oven (Nyhedsbrev).

5 OKTOBER

6 6 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 Alt til - naturen i dit hjem Akvarier & havedamme Opsætning & vedligeholdelse efter ønske og behov Stort udvalg af både danske og importerede akvarier, mm. Fisk Udstyr Planter Materialer Dekorationer Vi er tilknyttet en lang række dygtige grossister, bl.a. også: - granitimportør - brolægger - tømrer - planteskole - vognmand Sammen skaber vi de perfekte rammer for et spændende og sundt vandmiljø. Tlf: info@aqua-nature.dk En verden af liv og oplevelser Hjemmeside kommer snart!

7 OKTOBER Husk DAUs akvarie-weekend 6. og 7. oktober 2007 Dansk Akvarie Union har i samarbejde med Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub arrangeret en spændende weekend, med konference, DM i Aqua-Quiz, fælles-spisning og ordinært delegeretmøde. Program Lørdag: 11:00 Vi hilser pænt på hinanden, og de som kommer langvejs fra kan få en bid brød. 12:00 Aqua-Quiz. Indledende runde (skriftlig) 12:30 Hold og Holdninger omkring Akvariefisk - 1. del. 14:30 Aqua-Quiz - Semifinaler 15:00 Kaffe/kage-pause 15:30 Aqua-Quiz - Finale 16:00 Hold og Holdninger omkring Akvariefisk - 2. del. 19:00 Fællesspisning og efterfølgende hyggeligt samvær Program Søndag: 08:00 Morgenkaffe/mad 11:00 Ordinært delegeretmøde Det hele foregår på Hvilebjergskolen, Kirkerupvej 18 Sørbymagle, 4200 Slagelse. Overnatning: Der er mulighed for overnatning på skolen for tilrejsende gæster. Ønskes andre overnatningsmuligheder; kontakt Erling Jensen. (adr., telefon og adresse på side 15). Priser for fortæring: Lørdag middag: Sandwich m/div. pålæg kr. pr. stk. 15,00 Lørdag aften*: Mørbradgryde m/ ris og grøntsager (eksl. drikkevarer) kr. pr. pers. 70,00 Søndag morgen: Morgenbord m/ dvs. brød, pålæg, marmelade, smør, ost, havregryn, mælk og juice, kaffe og the kr. pr. pers. 40,00 Søndag middag: Sandwich m/div. pålæg kr. pr. stk. 15,00 *Lille frokost buffet med sild, pastasalat, 2 lune retter, æg, tomat, og lidt skiveskåret pålæg kr. pr. pers. 70,00 (eksl. drikkevarer) *Tilmeldingfristen til spisning lørdag aften og frokostbuffet er overskredet. Yderligere oplysninger kan findes på DAU s hjemmeside på adressen:

8 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 Z ebrasoma flavescens Med denne lysende gule, smukke fisk bevæger vi os ind i saltvandets fascinerende verden. Den gule kirurg blev beskrevet allerede i 1828 af Bennett og er en almindelig og med rette populær fisk i saltvandshobbyen. Det er en fisk der kan tilføre det rette akvarium masser af liv og farve. Fiskens naturlige udbredelsesområde spænder fra Hawaii til Indonesien og den ses også ved The Great Barrier Reef ved Australien. Den gule kirurg har sit populærnavn fra dens lysende gule kropsfarve, kun afbrudt af en sort pupil og en lille hvid skalpel ved haleroden. et er denne lille, hvide skalpel, der placerer fisken i kategorien kirurgfisk - en gruppe saltvandsfisk der alle har en større eller mindre række af barberbladsskarpe skalpeller ved halerodens start. Den gule kirurgfisk har kun en enkelt, mindre skalpel på hver side af kroppen. Denne skalpel kommer i funktion når fisken skal forsvare sig selv eller drive en artsfælle på flugt. Den gule kirurg er en af de mindre kirurgfiskearter, men den kan alligevel opnå en størrelse på cm. De fleste kirurgfiskearter er berygtet for at være aggressive og den gule kirurg er ikke en undtagelse. Den hører dog ikke til de mest aggressive af kirurgfiskene men overfor artsfæller kan den være endog meget aggressiv, og fra dette faktum stammer den tommelfingerregel at man enten holder den gule kirurg som et enkelt individ i akvariet, eller har mere end Fremtrædende skalpel på en gul kirugfisk af arten Zebrasoma flavecens

9 OKTOBER Tekst og fotos: Cecillia Sofie Spure to; på den måde kan man bedre fordele aggressionerne. rette akvarie svømme majestætisk rundt og nippe i stenene efter alger og lynhurtigt smutte i skjul hvis der skulle opstå den mindste opstandelse. Vandkvaliteten er lige så vigtig som i alle andre akvarier, men generelt er den gule kirurgfisk en hårdfør og nem fisk. Når den kommer ind i landet er den Et godt akvarie til den gule kirurg byder på masser af svømmeplads og ligeledes masser af huler og skjulesteder. Akvariet Akvariet til den gule kirurg skal mindst være 325 l. Mange holder denne fisk i mindre akvarier, men det er en meget svømmeglad fisk, der samtidig har brug for masser af skjulesteder og smuthuller og begge dele tilgodeses bedst i et større akvarie. Fisken vil i det som regel i god stand og den har nemt ved at tilpasse sig livet i akvariet. Lidt tabel-tal: Temperatur g PH 8,3 8,4 Saltindhold 1,023 1,027 Bevægelsen i vandet må gerne være kraftig, men med strømlæ imellem stenene hvor fisken også vil søge læ når det bliver mørkt.

10 10 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 I naturen findes den gule kirurg på solrigt vand og skarpt lys over akvariet er sjældent noget problem så længe det bliver sænket til natten. I akvariet vil fisken være i konstant bevægelse og oftest befinde sig i det midterste svømmelag. Foder Når fisken går og tager små alger i akvariet, narres man til at tro, at den spiser alle alger, men det er ikke sandt; fisken tager kun den mindste algefilm og ikke de lange trådalger som kan opstå. Det er derfor vigtigt at tilbyde fisken et godt foder. Den gule kirurg er som andre kirurgfisk grøntspiser. Et godt foder er Nori Tang som man også bruger til at lave Sushi med. Man kan købe det i plader både hos dyrehandleren men det er noget billigere i Superbest eller hos den lokale sushiresturatør, der kan tilbyde nøjagtig samme kvalitet. Man kan i diverse butikker købe små plasticklemmer med påsat sugekop til at sætte Nori Tangen fast i, så kirurgen kan spise af denne, men man kan også med en nøgle-kæde og en tøjklemme nemt bikse noget sammen selv. Spirulinaflager er også altid i høj kurs, og man kan variere lidt med frostfoder som artemia og mysis. Vil man ligefrem vildtfange sit foder så kan man tilbyde mælkebøtteblade, kinakål og diverse grønne salater. Bladene skylles godt igennem og overhældes derefter med kogende vand. Bladene kan ligesom Nori Tangen sættes i klemmen. Det er som med mange andre grøntspisende fisk en god idé at tilbyde en mindre mængde foder flere gang om dagen. Uspiste blade og tang tages op af akvariet efter et par timer. Hjemmelavet foderklemme med Nori Tang Formering Ikke mange mennesker har opdrættet den gule kirurg, og oftest er de mennesker der har haft held med opdræt af denne fisk ikke akvarister

11 OKTOBER men biologer, der som et led i deres forskning har lavet noget opdræt. Der er dog spredte referencer fra udlandet, hvor akvarister har haft held til at få æg, men egentligt opdræt er det endnu ikke blevet til Udfordringen ved denne fisk er, som ved mange andre saltvandsfisk, det utroligt lange larvestadie som fisken skal gennemgå efter den er klækket fra sit æg, inden den udvikler sin endelige form. Der er ikke nogen tydelig kønsforskel, men hannen skulle kunne blive lidt større end hunnen og kraftigere i farven i parringssæsonen Parringerne er der flere forskellige beretninger om: På revet er det observeret at fiskene går i store flokke og gyder æg og sæd ud i vandet, og i akvariet er det set at en enkelt han har dannet et territorium som han opsøger hunnerne ud fra. Den gule kirurgfisk er en smuk og god begynderfisk at sætte i sit saltvandsakvarie; sørg for masser af svømmeplads, skjulesteder og grøntfoder, og den vil med garanti stå for mange timers god underholdning i akvariet.

12 12 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 Et hjemmemøde med salt September 2007 Tekst og fotos: Cecillia Sofie Spure Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub (VAT) og Roskilde Akvarieforening (RAF) slog sig sammen, og en overskyet og blæsende lørdag formiddag gik turen over broen til fastlandet. Målet var et hjemmemøde hos Jens Jørgen og hans 1700 l store saltvandsakvarie. Efter den formelle, høflige hilsen blev blikket straks fæsnet på et utroligt smukt akvarie der hang på væggen som et levende maleri. Rejer, fisk, koraller og alger gik i smuk forening bag glas og ramme. Og synet alene af dette lille akvarie var nok til at man kunne blive ståene meget længe Men nu kan enhver jo se at det lille maleri ikke alene kunne rumme de 1700 l saltvand som vi var kommet for at se, og i stuen fik vi opfyldt vores ønske om at se et stort akvarie. Akvariet er 60 cm højt, 220 cm langt og 145 cm dybt. Det er indbygget i væggen og panoramafronten gør, at man godt kan komme til akvariet fra fronten af, men skal man rode meget, så foregår det i det tilstødende rum hvor al teknikken er gemt væk. Akvariet er et helglasakvarium med optisk weissglas i forruden. Akvariet er bygget op med reefkeramik, et keramisk produkt der ligner de levende sten som man normalt bruger i saltvand. De levende sten er fyldt med bakterier og microorganismer der alle hjælper til akvariets balance. På grund af reefkeramikkens porøse struktur kan disse bakterier og organismer også leve i keramikken, og efter nogle måneder, hvor der har været tilføjet lidt levende sten, har livet bredt sig til al keramikken. I et akvarie af den kaliber er der naturligvis også noget teknik: Tre store pumper styrer vandbevægelsen og lyset leveres af 2xHQI à 400W og en del blå lys. I akvariet lever der masser af koraller og fisk - et akvarie i dén kaliber ville da være noget kedeligt uden fisk, som Jens Jørgen fortæller. Fiskene har masser af svømmeplads men også masser af gemmesteder i akvariet. Den kombination gør at der hele tiden er noget nyt at kigge på, fisk der kommer frem, og fisk der hele tiden er på jagt efter noget spiseligt. Men fiskene er ikke de eneste, der hele tiden giver skiftende liv til akvariet: korallerne og især de store, bløde koraller er også i kontant forandring, de puster sig op og lukker sig sammen og visse koraller kan endda flytte lidt på sig. Inde i stuen kunne man måske tro at de

13 OKTOBER liter er nok at kigge på, men også herinde på væggen kan man finde flere af de levende malerier. Det er en helt utrolig idé, som tager sig fantastisk ud; de er ikke indbygget i væggen men smalle og lige til at komme til. De er forbundet med det store akvarie via rør i hulmuren og kører således på samme vand. En stor fordel da et stort akvarie som bekendt har en bedre buffer end et lille. Med få virkemidler kommer de små akvarer til at være store skaberværker og de var en oplevelse at se i virkeligheden, den eneste skam skulle være at man ikke kunne blive meget, meget længere. Også de små malerier er i konstant forandring, fisk og rejer der forsvinder bag dekorationer og nye der dukker op. Muslinger der trækker sig sammen eller folder sig ud. Der var kort sagt så meget at se på at vi nær ikke havde tid til at nyde det meget flotte traktement som var sat frem til os. Vi blev tilbudt både lækre snitter og kage, og kaffen blev nydt med smuk udsigt til akvarierne. Ved aftentide gik turen hjemad over broen igen, vi var alle trætte, men en stor oplevelse rigere. VAT og RAF takker Jens Jørgen og Susse mange gange for det flotte syn... Vi kommer bestemt igen. Alt til stenhaven Stort udvalg i pumper og filtersystemer Kæmpe udvalg i sump- og vandplanter til havedammen ÅBNINGSTIDER Mandag-fredag Lørdag-søndag

14 14 PRAGTSMERLINGEN NR. 6 PRAMMANN S BONNIE DYRECENTER KALUNDBORGVEJ SLAGELSE TLF Vestsjællands største udvalg I AKVARIEFISK KRYBDYR/PADDER GNAVERE & FUGLE TILBEHØR TIL HUND OG KAT ALT TIL HAVEBASSIN ÅBNINGSTIDER: Mandag - fredag Lørdag - søndag

15 OKTOBER Bestyrelsen: Formand: Erling Jensen Snakagervej 34, Sørbymagle, 4200 Slagelse Tlf Mail: Næstformand: John Pærremand Søndermarken 9, Rosted, 4200 Slagelse Tlf Mail: Kasserer: Mogens Nestel Overdrevsvej 9, Sørbymagle, 4200 Slagelse Tlf Mail: Medlem: Jens Bjarne Larsen Valbygårdsvej Slagelse Tlf Mail: Medlem: Johannes Noval Sørbylillevej 15, Sørbylille, 4200 Slagelse Tlf Mail: Medlem: Jørn Bruun Valdemarsgade 4, 4100 Ringsted Tlf Mail: Sekretær/klubbladet/hjemmesiden: Per Kyllesbech Petersen, Skovagervej 14, Bringstrup, 4100 Ringsted Tlf Mail: Kontaktpersoner: Nye medlemmer/indmeldelse samt saltvandsgruppen: Frank Johansen Overdrevsvej 11, Sørbymagle, 4200 Slagelse Tlf Mail: helleogfrank@atix.dk Akvariegruppen og opdræt: Johannes Noval, Sørbylillevej 15, 4200 Slagelse Tlf Mail: johannes@noval.dk Terrariegruppen: John Pærremand, Søndermarken 9, 4200 Slagelse Tlf Mail: perremand@post.tele.dk Fotogruppen: Per Kyllesbech Petersen, Skovagervej 14, 4100 Ringsted Tlf Mail: per@kyllesbech-petersen.dk Havebassingruppen: Erling Jensen, Snakagervej 34, 4200 Slagelse Tlf Mail: erlingjensen@hashoj-net.dk Kontingent 2007 Voksne : kr. 200 pr. år Pensionist par : kr. 190 pr. år Junior/pensionist.... : kr. 130 pr. år Familiekontingent*... : kr. 275 pr. år Alle interesserede er velkommen til at deltage 1-2 møder før man bestemmer sig for medlemskab. * alle familiemedlemmer i samme husstand

16 16 PRAGTSMERLINGEN NR. 62 Dorte Jappe Buch På gensyn i Spar Nord Næstved og på

NR. 6 - OKTOBER 2006 1. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 6 2006 OKTOBER

NR. 6 - OKTOBER 2006 1. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 6 2006 OKTOBER NR. 6 - OKTOBER 2006 1 Medlemsblad for medlemmer af Nr. 6 2006 OKTOBER 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-11: Side 12: Side 15: Side 16: Indhold, oplysninger om klubben

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 1 2006 JANUAR 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-9: Side 10: Side 11: Side 13: Side 14-15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort.

Læs mere

FEBRUAR 2007 1. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 2. Kardinalfisk Pterapogon Kauderni Foto: Cecilia Jensen. Omtale side 6-7.

FEBRUAR 2007 1. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 2. Kardinalfisk Pterapogon Kauderni Foto: Cecilia Jensen. Omtale side 6-7. FEBRUAR 2007 1 Medlemsblad for medlemmer af Kardinalfisk Pterapogon Kauderni Foto: Cecilia Jensen. Omtale side 6-7. Nr. 2 FEBRUAR 2007 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 2 Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side

Læs mere

MARTS 2007. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 3 M A R T S. Dendrobates pumilio. Foto: Max Bjørneskov. Omtale side 8-9.

MARTS 2007. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 3 M A R T S. Dendrobates pumilio. Foto: Max Bjørneskov. Omtale side 8-9. MARTS 2007 Medlemsblad for medlemmer af Dendrobates pumilio. Foto: Max Bjørneskov. Omtale side 8-9. Nr. 3 M A R T S 2007 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 3 Dette nummer: Side 2: Indhold, oplysninger om klubben og

Læs mere

JANUAR 2007. Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Cynotilapia afra yellow top Foto: Johannes Noval. Omtale side 12.

JANUAR 2007. Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Cynotilapia afra yellow top Foto: Johannes Noval. Omtale side 12. JANUAR 2007 Medlemsblad for medlemmer af Cynotilapia afra yellow top Foto: Johannes Noval. Omtale side 12. Nr. 1 J A N U A R 2007 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6-7:

Læs mere

Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens møder. Aktivitetskalender

Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens møder. Aktivitetskalender 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6 og 12: Side 8-9: Side 10-11: Side 15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens møder. Aktivitetskalender

Læs mere

Medlemsblad for medlemmer af Indlæg: Havebassingruppens Nr. 4 sæsonkalender APR./AUG. 2007

Medlemsblad for medlemmer af Indlæg: Havebassingruppens Nr. 4 sæsonkalender APR./AUG. 2007 APRIL/AUGUST 2007 Medlemsblad for medlemmer af Indlæg: Havebassingruppens sæsonkalender Entacmaea quadricolor. Foto: Cecillia Jensen. Omtale side 8-10. Nr. 4 APR./AUG. 2007 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 4 Dette

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 7 2005 NOV.-DEC 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-14: Side 14-15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens møder.(nov. + dec.)

Læs mere

SEPTEMBER 2008. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 5 SEPTEMBER. Sværddrager - Xiphophorus helleri. Foto: Per Kyllesbech Petersen.

SEPTEMBER 2008. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 5 SEPTEMBER. Sværddrager - Xiphophorus helleri. Foto: Per Kyllesbech Petersen. SEPTEMBER 2008 Medlemsblad for medlemmer af Sværddrager - Xiphophorus helleri. Foto: Per Kyllesbech Petersen. Nr. 5 SEPTEMBER 2008 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 5 Dette nummer: Side 2: Indhold og oplysninger om

Læs mere

Nr. 7 MØDER OKTOBER 1998

Nr. 7 MØDER OKTOBER 1998 Nr. 7 MØDER OKTOBER 1998 3 Fællesmøde Mandag d. 5. oktober kl. 19.00 i klublokalerne Emne: Store syd- og mellemamerikanske cichlider På dette fællesmøde kommer Peter Bak og holder foredrag om de store

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 6 2005 OKTOBER 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6-10: Side 11: Side 13: Side 14-15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens møder.

Læs mere

Nr. 3/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB

Nr. 3/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Nr. 3/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB af 1993 MØDER MARTS 2000 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Fællesmøde af 1993 Mandag 6. marts kl. 19.00. På januars fællesmøde kom der mange forslag frem om, hvad vi skal bruge

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen afholdt 2. 2. 2009

Referat fra generalforsamlingen afholdt 2. 2. 2009 VAT 9. 2. 2009 Referat fra generalforsamlingen afholdt 2. 2. 2009 8 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af referent 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4.

Læs mere

VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB

VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Nr. 5/00 VESTSJÆLLANDS MØDER SEPTEMBER 2000 VESTSJÆLLANDS Fællesmøde Mandag 4. september kl. 19.00. Efterårssæsonen indledes med et foredrag om det at holde selskabsakvarie. - Det er for nogen en gammel

Læs mere

Nr. 1 MØDER JANUAR 1998

Nr. 1 MØDER JANUAR 1998 Nr. 1 MØDER JANUAR 1998 3 Fællesmøde Fællesmøde den 5. januar kl. 19.00 i klublokalerne Emne: Medlemskab af DAU (Dansk Akvarie Union) På den ekstraordinære generalforsamling i februar 1997 blev der truffet

Læs mere

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten Støt vores Sponsorer de støtter os Lions Club Stenløse-Veksø Oticon PEOPLE FIRST Egedal Kommune Opt m sten Vi planlægger aktiviteter et halvt år frem i tiden. Første gang i måneden er der fællesspisning

Læs mere

Nr. 7 2001 NOV./DEC.

Nr. 7 2001 NOV./DEC. Nr. 7 2001 NOV./DEC. 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Indhold, oplysninger om klubben og kort Side 3: Månedens møder. Side 4: Julemødet og Hjemmebedømmelse 2002 Side 7: Aktivitetskalender Side 8-13:

Læs mere

VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB

VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Nr. 4/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB af 1993 MØDER APRIL-MAJ 2000 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Fællesmøde af 1993 Mandag 3. april kl. 19.00. Efter hjemmebedømmelserne den 12. marts, kommer den ene af dommerne,

Læs mere

Kvalifikation til Top november 2018 Ejby Hallen v. Køge

Kvalifikation til Top november 2018 Ejby Hallen v. Køge Hermed bydes deltagere, coaches, pårørende og ikke mindst vores 2 overdommere velkommen til sæsonens kvalifikation til Top 12. ØBTU og værtsklubben, Ejby BTK, glæder sig til at give alle en god weekend

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Indhold, oplysninger om klubben og kort Månedens møder. Generalforsamlingsindkaldelse Aktivitetskalender

Indhold, oplysninger om klubben og kort Månedens møder. Generalforsamlingsindkaldelse Aktivitetskalender Nr. 1 2002 JANUAR 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 7: Side 8-14: Side 15: Side 16 Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort Månedens møder. Generalforsamlingsindkaldelse

Læs mere

JANUAR Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Pachypanchax modestus. Foto: Johannes Noval. Omtale side 8-10.

JANUAR Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Pachypanchax modestus. Foto: Johannes Noval. Omtale side 8-10. JANUAR 2008 Medlemsblad for medlemmer af Pachypanchax modestus. Foto: Johannes Noval. Omtale side 8-10. Nr. 1 J A N U A R 2008 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Dette nummer: Side 2: Indhold og oplysninger om klubben.

Læs mere

Nr SEPTEMBER

Nr SEPTEMBER Nr. 5 2005 SEPTEMBER 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-11: Side 13: Side 14: Side 15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens

Læs mere

APRIL-MAJ Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 4 APRIL-MAJ. Cyprinus cario - koikarpe. Foto: Thomas Lundeman.

APRIL-MAJ Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 4 APRIL-MAJ. Cyprinus cario - koikarpe. Foto: Thomas Lundeman. APRIL-MAJ 2009 Medlemsblad for medlemmer af Cyprinus cario - koikarpe. Foto: Thomas Lundeman. Nr. 4 APRIL-MAJ 2009 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 4 Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-9: Side 10:

Læs mere

Oceaner af klasse og stil

Oceaner af klasse og stil Oceaner af klasse og stil 80 cm MOVE Kom godt igang Når du får lyst til at udsmykke dit hjem med et dekorativt akvarium, bør du starte med at vælge den bedst egnede plads. Placeringen skal være der, hvor

Læs mere

Oceaner af klasse og stil

Oceaner af klasse og stil Oceaner af klasse og stil Kom godt igang Når du får lyst til at udsmykke dit hjem med et dekorativt akvarium, bør du starte med at vælge den bedst egnede plads. Placeringen skal være der, hvor du helst

Læs mere

Nr. 4 2004 APRIL-AUGUST. Tillæg: Havebassingruppens sæson-program

Nr. 4 2004 APRIL-AUGUST. Tillæg: Havebassingruppens sæson-program Tillæg: Havebassingruppens sæson-program Nr. 4 2004 APRIL-AUGUST 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Side 3: Månedens møder. Side 4: Aktivitetskalender / Klubkontakt

Læs mere

Nr. 5 MØDER MAJ-JUNI 1998

Nr. 5 MØDER MAJ-JUNI 1998 Nr. 5 MØDER MAJ-JUNI 1998 3 Fællesmøde Mandag d. 4. maj kl. 19.00 i klublokalerne Emne: Introduktion af ny terrariegruppe På dette møde vil jeg meget gerne præsentere vores nye mand, der skal tage sig

Læs mere

VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB

VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Nr. 4 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB af 1993 MØDER APRIL-MAJ 1999 3 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Fællesmøde af 1993 Der er ikke fællesmøde i april måned p.g.a. påsken. Sidste fællesmøde i forårssæsonen er mandag

Læs mere

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012 Kære Medlemmer i Dansk Ford V8 Klub. Som de fleste af jer sikkert har erfaret, så er klubbladet udeblevet. Dette skyldes at vores formand og redaktør, Hans Pedersen har valgt at trække sig helt ud af klubben

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 1 2003 JANUAR 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Indhold, oplysninger om klubben og kort Side 3: Månedens møder. Side 4: Aktivitetskalender Kontingent 2003 Side 5 Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

NOV.-DEC. 2015-22. årgang 1. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 7 NOV.-DEC. Echinodorus grandiflorus. Amazonsværdplante. Foto: F. Ingemann Hansen.

NOV.-DEC. 2015-22. årgang 1. Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 7 NOV.-DEC. Echinodorus grandiflorus. Amazonsværdplante. Foto: F. Ingemann Hansen. NOV.-DEC. 2015-22. årgang 1 Medlemsblad for medlemmer af Echinodorus grandiflorus. Amazonsværdplante. Foto: F. Ingemann Hansen. Nr. 7 NOV.-DEC. 2015 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 7 NOV.-DEC. 2015-22. årgang 3

Læs mere

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten Støt vores Sponsorer de støtter os Lions Club Stenløse-Veksø Oticon PEOPLE FIRST Egedal Kommune Opt m sten Hjerneskadeforeningens lokalafdeling Vi planlægger aktiviteter et halvt år frem i tiden. Første

Læs mere

APRIL - AUGUST Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 4 A P R I L. Barbus vittatus. Foto:Johannes Noval.

APRIL - AUGUST Medlemsblad for medlemmer af. Nr. 4 A P R I L. Barbus vittatus. Foto:Johannes Noval. APRIL - AUGUST 2010 Medlemsblad for medlemmer af Barbus vittatus. Foto:Johannes Noval. Nr. 4 A P R I L 2010 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 4 Dette nummer: Side 3: April måneds møder Side 4-7: Aktivitetskalender

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Nr. 2/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB

Nr. 2/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Nr. 2/00 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB af 1993 MØDER FEBRUAR 2000 3 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Fællesmøde af 1993 Mandag 7. februar kl. 19.00 i klublokalerne ORDINÆR GENERALFORSAMLING Dagsorden: 1. Valg af

Læs mere

Nr. 5 2003 SEPTEMBER

Nr. 5 2003 SEPTEMBER Nr. 5 2003 SEPTEMBER 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 7: Side 8-9: Side 10-11: Side 14: Side 15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749.

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så kom efteråret med regn og blæst, men da børnene stadig gerne vil ud,

Læs mere

Dansk Akvarieunions Region Sjælland

Dansk Akvarieunions Region Sjælland Referat fra bestyrelsesmøde i DAU Region Sjælland. Hvor?: Vestsjællands Akvarie- og Terrarie Klub, Skovagervej 14, Ringsted Hvornår?: 14.04.2015, kl. 19:00 Hvem?: Gersagerparkens Akvarieforening... Deltog

Læs mere

Medlemsblad for medlemmer af Vestsjællands Akvarieklub

Medlemsblad for medlemmer af Vestsjællands Akvarieklub Medlemsblad for medlemmer af Vestsjællands Akvarieklub Nr.1 2001 2 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Dette nummer: Side 2: Indhold. Side 3: Månedens møder. Side 4: Aktivitetskalender og kontingent for 2001. Side

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Nr. 2 2001 2 VESTSJÆLLANDS AKVARIEKLUB Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-13: Side 14-15: Side 16 Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens møder. Aktivitetskalender

Læs mere

Medlemsblad for medlemmer af. Nr AUG.-SEPT.

Medlemsblad for medlemmer af. Nr AUG.-SEPT. Medlemsblad for medlemmer af Nr. 5 2006 AUG.-SEPT. 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 8-11: Side 12: Side 15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Nr.1 MØDER JANUAR 1999

Nr.1 MØDER JANUAR 1999 Nr.1 MØDER JANUAR 1999 3 Fællesmøde Mandag d. 4. januar 1999 kl. 19.00 i klublokalerne Emne: Film- og video-aften Blandt de effekter, der blev overdraget os fra Slagelse Akvarieforening, var nogle smalfilmsruller

Læs mere

Arrangør: PI-Herning. Herning. Volley Cup Den April 2010 På Lundgårdsskolen i Tjørring, Herning. Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI-Herning. Herning. Volley Cup Den April 2010 På Lundgårdsskolen i Tjørring, Herning. Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Herning Herning Volley Cup 2010 Den 16. 18. April 2010 På Lundgårdsskolen i Tjørring, Herning Dansk Politiidrætsforbund Velkommen Det er med stor fornøjelse, at vi i Politiets Idrætsforening

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole

Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Sidste / Første skoledag på Æblegård Friskole Nogle er blevet blå, nogle lysegrønne, andre er blevet grønneog der er endda en hel flok der er blevet gule Dagens dejlige overraskelse var at hele 9. klasse

Læs mere

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Windsurfing Kitesurfing Race klasse Open Fun klasse www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2013 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind- og kitesurfing stævne i Rønbjerg

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

JANUAR 2013. Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Potamonautes orbitospinus. Malawikrabbe. Se artiklen s. 8-11.

JANUAR 2013. Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Potamonautes orbitospinus. Malawikrabbe. Se artiklen s. 8-11. JANUAR 2013 Medlemsblad for medlemmer af Potamonautes orbitospinus. Malawikrabbe. Se artiklen s. 8-11. Nr. 1 J A N U A R 2013 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 JANUAR 2013 3 Dette nummer: Side 3: Møder/aktiviteter

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

PROGRAM FOR 2019 POSTPENSIONISTERNE NÆSTVED

PROGRAM FOR 2019 POSTPENSIONISTERNE NÆSTVED PROGRAM FOR 2019 POSTPENSIONISTERNE NÆSTVED 1 Postpensionisterne siger velkommen til 2019 Tirsdag den 15.01.2019 Kl. 13.00 mødes vi igen til en hyggeeftermiddag, hvor vi vil byde det nye år velkommen.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen afholdt 7. 2. 2005

Referat fra generalforsamlingen afholdt 7. 2. 2005 VAT 10. 2. 2005 Referat fra generalforsamlingen afholdt 7. 2. 2005 11 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af referent 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Nr SEPTEMBER

Nr SEPTEMBER Nr. 5 2004 SEPTEMBER 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-9: Side 10: Side 12-13: Side 14-15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

LANDSMESTERSKAB. for 4-mands-hold den oktober 2019 i Eggeslevmagle

LANDSMESTERSKAB. for 4-mands-hold den oktober 2019 i Eggeslevmagle INVITATION TIL Vinderne 2018 LANDSMESTERSKAB for 4-mands-hold den 5.-6. oktober 2019 i Eggeslevmagle DGI petanque og DGI Midt/vestsjælland og Eggeslevmagle Petanque inviterer hermed til landsmesterskab

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

KOSTPOLITIK I UGLEBO.

KOSTPOLITIK I UGLEBO. KOSTPOLITIK I UGLEBO. Baggrund for udarbejdelse af kostpolitik Det har længe været et fælles ønske fra bestyrelsen og personalegruppen at få revideret kostpolitikken. Derfor arrangerede vi(forældrebestyrelsen)

Læs mere

Mandagspigerne afholder ordinær generalforsamling

Mandagspigerne afholder ordinær generalforsamling 1. Generalforsamling 2. Mandagspigerne 3. Bagskabe 4. Begynderafdelingen 5. Parmatchklubben 6. Kaninklubben 7. HCA-G3 8. Herreklubben 9. Regionsgolf 10. Vi spiller golf 11. Juniorudvalget 1. GENERALFORSAMLING

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Nivå Golf Restaurant. Company Days. Tilbud fra Nivå Golf Restaurant til Company Days

Nivå Golf Restaurant. Company Days. Tilbud fra Nivå Golf Restaurant til Company Days Nivå Golf Restaurant Company Days Tilbud fra Nivå Golf Restaurant til Company Days Har du en Company Day i Nivå Golf, er der forskellige muligheder for spisning i Nivå Golf Restaurant. Bespisningen til

Læs mere

Et kæledyr er et dyr, man har hjem-me i sit hus.

Et kæledyr er et dyr, man har hjem-me i sit hus. Et kæledyr er et dyr, man har hjem-me i sit hus. Man kan have en hund eller en kat, men man kan også have en gna-ver, som mar-svin, ham-stre eller ka-ni-ner. Et kæledyr er et dyr, som man holder af. Man

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

LANDSMESTERSKAB. for 6-mands-hold den september 2018 i Give

LANDSMESTERSKAB. for 6-mands-hold den september 2018 i Give INVITATION TIL Vinderhold 2017 LANDSMESTERSKAB for 6-mands-hold den 29.-30. september 2018 i Give DGI petanque og DGI Sydøstjylland og Give GIF Petanque inviterer hermed til landsmesterskab for 6-mands-hold

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Jeg har nået den alder, hvor jeg ved, hvad der er værd at vide og på en god dag kan jeg også huske noget af det.

Jeg har nået den alder, hvor jeg ved, hvad der er værd at vide og på en god dag kan jeg også huske noget af det. Nr. 3. 2018. Liv der reddes skal også leves. Dette er hjerneskadeforeningens slogan. Vi ved, der sidder mange rundt omkring med et stort behov for en bedre livskvalitet i hverdagen, da ens liv både fysisk

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 3 2002 MARTS 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 7: Side 8-13: Side 14-15: Side 16 Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort Månedens møder. Aktivitetskalender

Læs mere

Sydfyns Sydfyns single- Single- og venskabsklub Venskabsklub

Sydfyns Sydfyns single- Single- og venskabsklub Venskabsklub Sydfyns Sydfyns single- Single- og venskabsklub og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OKTOBER 2012 Fredag den 5. oktober kl. 19 Klubaften på Færgegården, Færgevej 13, 5700 Svendborg Der serveres krydderstegt

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 3 2005 MARTS 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 8-10: Side 11: Side 13-15: Side 15: Side 16: Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Månedens

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Det sker i vinter. på Jungshoved

Det sker i vinter. på Jungshoved Det sker i vinter på Jungshoved STYREGRUPPEN FOR JUNGSHOVED SKOLE byder alle velkommen til en ny vintersæson 2011-2012 på Jungshoved. Igen i år udkommer folderen som en del af bladet Jungshoved. Se også

Læs mere

Er meget flov over denne fejl jeg har begået...og regner med, at jeg må udskyde at få gupser i baljen en uge mere??

Er meget flov over denne fejl jeg har begået...og regner med, at jeg må udskyde at få gupser i baljen en uge mere?? Tror jeg har dummet mig... Indsendt af Maiken Poulsen - 2014/10/04 12:45 Ok, jeg snakkede med en af min mands kollegaer, og han har haft fisk i mange år, så han mente jeg sagtens kune stole på. Han har

Læs mere

Nr. 4 2003 APRIL-AUG. Tillæg: Havebassingruppens sæson-program

Nr. 4 2003 APRIL-AUG. Tillæg: Havebassingruppens sæson-program Tillæg: Havebassingruppens sæson-program Nr. 4 2003 APRIL-AUG. 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 7: Side 8-10: Side 11: Side 14: Side 15: Side 16: Øvrige oplysninger:

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland var på besøg i Kroppens Hus i Sorø. Her bliver AlterG - maskinen afprøvet, og det var en stor oplevelse for Jens-Peter. Nyhedsbrev

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Konferencedag Rep.møde i Horsens Kommende arrangementer: Foredrag med Nina Oplæg fra CSV-Esbjerg Sensommerfest Sensommertur Faste aktiviteter

Læs mere

Mogens Bruun TET AKTIVIT. pålæg. 29. maj. 26. maj. Åbent hus, med. Madpakketur fra. 5. maj. skole) (Skansevejens. 31 maj, 21:000 12:000 18:000 -

Mogens Bruun TET AKTIVIT. pålæg. 29. maj. 26. maj. Åbent hus, med. Madpakketur fra. 5. maj. skole) (Skansevejens. 31 maj, 21:000 12:000 18:000 - Aktivitetsplan 2016 2016 DATO TID AKTIVIT TET 3. april 11:000 5. april 19:000-21:000 Standerhejsning Efter standerhejsningen er Fredericia Roklub vært ved et glas vin, og der vil efterfølgende være lidt

Læs mere

Rønbjerg Open 21.-22. juni 2014

Rønbjerg Open 21.-22. juni 2014 Rønbjerg Open 21.-22. juni 2014 Windsurfing Kitesurfing Wakeboard SUP www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2014 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind-, kitesurfing og wakeboard stævne i Rønbjerg

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere