Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes"

Transkript

1 Image Converter Betjeningsvejledning Version: Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Indholdsfortegnelse: Overblik over Image Converter P2 Image Converteringsproces P3 Importér til HDD-navigationssystem P8 Redigere et billede P9 Kombinere et billede P16 Om varemærkers P21

2 Overblik over Image Converter Tilbage til indholdsfortegnelse Denne applikation konverterer valgte billeder til HDD-navigationssystemets albumliste og billeder kompatible med 3D-menu. Konverterede billeder kan importeres til HDD-navigationssystemet ved hjælp af et SD-kort. Billeder kan ligeledes redigeres, dvs. bestemte dele kan skæres ud, rammer og stempler kan tilføjes, så der kan laves unikke billeder. Billedredigering: Udskæring Billedkombination: Rammer, stempler, tegn

3 Image Converteringsproces Tilbage til indholdsfortegnelse (1) Sæt SD-kortet i, så der kan overføres data til pc-drevet. (2) Dobbeltklik på applikationen [Launcher_e.exe]. [Clarion NAVI Manager] startes og skærmbilledet [Launcher] vises. Klik på [Image Converter]. (3) Skærmbilledet [Valg af billede] vises. Vælg det billede, som skal konverteres til et HDD Navi-kompatibelt billede. Flere valg er mulige ved at bruge tasten [Shift] eller [Ctrl]. Klik på [Næste>].

4 (4) Skærmbilledet [Valg af konverteringsmetode] vises. Vælg enten konverteringsmetoden [Ny størrelse] eller [Fuld størrelse] ved at klikke med musen. En udskriftsvisning af billedet i overensstemmelse med den valgte metode vises. Hvis visningen er OK, klikkes på [Næste>]. [Ny størrelse]: Billedet forstørres eller reduceres, medens de vertikale og horisontale forhold bibeholdes. (Afhængig af billedet kan der være gab øverst og nederst eller til højre og venstre på billedet.) [Fuld størrelse]: Billedets størrelse forstørres eller reduceres, så det passer til HDD Navi-standardstørrelsen. * Fra dette skærmbillede kan du fortsætte til [Redigere et billede ] eller [Kombinere et billede ], hvis du har lyst.

5 (5) Skærmbilledet [Valg af lageradresse] vises. Vælg den ønskede lageradresse ved at klikke med musen. [Gem på et SD-kort]: Vælg det drev, hvor SD-kortet er sat i. [Gem på en pc]: Vælg lagermappe. Klik på [Gem]. (6) Det konverterede billede gemmes. Når billedet er gemt, åbnes skærmbilledet [Billedlagring gennemført]. Klik på [Afslut] for at vende tilbage til skærmbilledet [Launcher].

6 Bemærk: Filnavnet på det konverterede billede er de første 8 tegn i filnavnet på det oprindelige billede. Der findes allerede en fil i lagermappen med samme navn, skærmbilledet [Overskriv fil] vises. Vælg enten [OK] eller [Overskriv alt] for at overskrive og gemme. Vælg [Gem som] og skærmbilledet [Ændring af filnavn] vises. Indtast det nye navn og vælg [OK] for at gemme som separate fil. (Begræns filnavnet for det ovenstående til 8 tegn.) (7) Hvis lageradressen er et SD-kort, fjernes det fra pc en i overensstemmelse med forklaringen nedenfor. Hvis lageradressen er en mappe på pc en, kopieres billedfilen fra mappen til SD-kortet, før SD-kortet tages ud. * Gem billedfilen fra Clarion NAVI Manager (uden at pille ved den) som den er til mappen beskrevet nedenfor. Hvis det ikke gøres sådan, kan det medføre ukorrekt dataimport af HDD-navigationssystemet. I sådanne tilfælde kan systemets korrekte funktion ikke garanteres efter dataimporten.

7 For at kopiere data til SD-kortet, kopieres til mappen [ HDD_NAVI ], som er placeret i mappen [ DCIM ]. Bemærk: For at fjerne SD-kortet fra pc en højreklikkes over drevet, som SD-kortet er sat i, for at få vist menuen og udføre funktionen [Skub ud] SD-kort som angivet i skærmbilledillustrationen [Denne computer] nedenfor. Tilbage til indholdsfortegnelse

8 Importér til HDD-navigationssystem Tilbage til indholdsfortegnelse (1) Sæt SD-kortet, hvor det konverterede billede gemt på, i HDD-navigationssystemets kortplads. (2) Tryk på knappen [SET] på kabinettet for at åbne skærmbilledet [Indstilling]. Tryk på [ ] og næste side vises. Tryk på [Importer data]. (3) Skærmbilledet [Importer data] åbnes. Tryk på [Importér] for billede. (4) Skærmbilledet [Importér billede / SD Card] åbnes. Tryk på listeknappen for at vælge det billede, som skal importeres. Tryk på [Importér]. * Indikatoren vist til venstre lyser op for den valgte enhed. Tryk på samme listeknap igen for at fravælge enheden. Fortsæt og tryk på andre billeders listeknapper for at vælge flere billeder. (Tryk på [Vælg alle] for at vælge hele listen.) (5) Skærmbilledet [Skrivebekræftelse] åbnes. Tryk på [Ja]. (6) Når billedet er gemt, åbnes skærmbilledet [Billedlagring gennemført]. (7) Nu kan de konverterede billeder anvendes i skærmbilledet for albumlisten og i HDD-navigationssystemets 3D-menu.

9 Redigere et billede Tilbage til indholdsfortegnelse (1) Klik på billedet, som skal redigeres i skærmbilledet [Valg af konverteringsmetode]. Klik på [Redigere et billede]. (2) Skærmbilledet [Billedredigering] vises.

10 (3) Hvordan forstørres eller reduceres billedstørrelsen frit? 1. Justér billedstørrelsen ved hjælp af kontrolpanelet i bunden af billedet. 2. Klik på [Tilpas skærm] for at justere billedet til størrelsen på billeddisplayet. 3. Klik på [Original størrelse] for at få vist billedet i dets originale størrelse. 4. Flyt skydebjælken [Billedstørrelse] for at ændre størrelse til enhver målestok. Bemærk: Den ændrede størrelse indstilles og forbliver den samme, når der udføres andre funktioner. Når størrelsen indstilles, vender skydebjælken for billedstørrelse tilbage til "100". (* [Tilbage til originalbillede] gendanner billedet til dets oprindelige betingelser.)

11 (4) Udskæring af bestemt område i billedet 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for udskæring på højre side af billedet. 2. Klik på [Vælg område] og flyt musen inden for billedområdet for at vælge den del, som skal skæres ud. 3. Klik på knappen [Udskæring] for at skære billedet ud. Klik på [Tilbage til original] for at vende tilbage til billedets betingelser før redigering. Bemærk: Udskæringens størrelse indstilles og forbliver den samme, når der udføres andre funktioner. Hvis størrelsen indstilles, kan knappen [Tilbage til original] ikke vælges. (* [Tilbage til originalbillede] gendanner billedet til dets oprindelige betingelser.)

12 (5) Rotér billedet til en vilkårlig vinkel eller spejlvend det vertikalt eller horisontalt 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for rotation/spejlvend på højre side af billedet. 2. Klik på [til højre] eller [til venstre] for at dreje billedet 90 ad gangen. Klik på [Finjustering] (venstre eller højre knap) for at dreje billedet i trin på 1. Klik på [vertikalt] for at spejlvende billedet vertikalt. Klik på [horisontalt] for at spejlvende billedet horisontalt. (* [Tilbage til originalbillede] gendanner billedet til dets oprindelige betingelser.)

13 (6) For at justere billedets udseende (farve, lysstyrke, kontrast) 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for billedjustering på højre side af billedet. 2. Klik på [Sort-hvid] for at lave billedet sort-hvidt. På samme måde klikkes på [Sepia] for at konvertere billedets sepia-farvetone. Flyt skydebjælken [Lysstyrke] for at ændre billedets lysstyrke. Flyt skydebjælken [Kontrast] for at ændre billedets kontrast. Bemærk: De ændrede betingelser indstilles og forbliver de samme, når der udføres andre funktioner. Hvis betingelserne indstilles, vender skydebjælkerne for lysstyrke og kontrast tilbage til "0". (* [Tilbage til originalbillede] gendanner billedet til dets oprindelige betingelser.)

14 (7) Påføring af vilkårlig tegning på et billede 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for farver på højre side af billedet. 2. Anvend et hvilket som helst af de 6 værktøjer, der star til rådighed. Blyant: Tegner en vilkårlig linje. Linje: Tegner lige linjer. Cirkel (uden fyld): Tegner en cirkellinje. Kvadrat eller rektangel (uden fyld): Tegner en 4-sidet, tom figur. Cirkel (udfyld med farve): Tegner et punkt fyldt med den samme farve som den udvendige linje. Kvadrat eller rektangel (udfyld med farve): Tegner en 4-sidet figur fyldt med den samme farve som den udvendige linje. [Tykkelse]: Vælg enten "Fin", "Standard" eller "Fed". [Farve]: Vælg den farve, som skal udfylde området indvendigt i figurerne og for den udvendige linje. Bemærk: Det tegnede billede indstilles og forbliver det samme, når der udføres andre funktioner. Før billedet gemmes, klikkes på [Tilbage 1 trin] for at gå et trin tilbage ad gangen. Når billedet er gemt, kan knappen [Tilbage 1 trin] ikke vælges. (* [Tilbage til originalbillede] gendanner billedet til dets oprindelige betingelser.)

15 (8) Når redigeringen er afsluttet, klikkes på [Afslut redigering]. (9) Skærmen vender tilbage til skærmbilledet [Valg af konverteringsmetode]. En udskriftsvisning for redigerede billeder vises. (10) Tilgængelige funktioner er de samme som for "Image Converteringsproces". * Billedet kan redigeres igen enten ved hjælp af "Redigere et billede" eller ved hjælp af "Kombinere et billede". * For at redigere billeder med store dimensioner klikkes på knappen "Tilpas skærm" (for at redigere, medens hele billedet ses) eller rul vertikalt eller horisontalt (egentlig størrelse). Tilbage til indholdsfortegnelse

16 Kombinere et billede Tilbage til indholdsfortegnelse (1) På skærmbilledet [Valg af konverteringsmetode] klikkes på det ønskede billede. Klik på [Kombinere et billede]. (2) Skærmbilledet [Billedkombination] vises.

17 (3) Kombinere billedet med en ramme. 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for stempel/ramme på højre side af billedet. (Rammer er i listen på højre side.) 2. Klik på den ønskede ramme i listen over rammer. 3. Billedet kombineret i [Ramme for billedkombination] vises. 4. Klik på [Gem delkombination] for at gemme billedet med den kombinerede ramme. Fortsæt ved at kombinere enten rammer eller stempler eller ved at tilføje tegn. 6. Klik på [Tilbage 1 trin] for at vende tilbage til forrige billedbetingelse. (Billedet kan ændres til en anden ramme.) (* Klik på [Tilbage til originalbillede] for at gendanne billedet til dets oprindelige betingelser.)

18 (4) Tilføje stempler til billedet 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for stempel/ramme på højre side af billedet. (Stempler er i listen på venstre side.) 2. Klik på det ønskede stempel i listen over stempler. 3. Billedet kombineret i [Ramme for billedkombination] vises. 4. Klik og træk stemplet til [Ramme for billedkombination] for at justere positionen. 5. Klik på [Gem delkombination] for at gemme billedet med det kombinerede stempel. Fortsæt ved at kombinere enten rammer eller stempler eller ved at tilføje tegn. 7. Klik på [Tilbage 1 trin] for at vende tilbage til forrige billedbetingelse. (Stemplet kan udskiftes.) (* Klik på [Tilbage til originalbillede] for at gendanne billedet til dets oprindelige betingelser.)

19 (5) Tilføje tekst til billedet 1. Redigér billedet ved hjælp af kontrolpanelet for tegnindtastning i bunden af billedet. 2. Klik på [Fremføring > ] for at aktivere funktionen for tegnindtastning. Tegn indtastes i linjen for tegnindtastning. Tegnene vises på billedet. 3. Klik på [Skrifttype] for at vælge type og størrelse. Vælg enten [Ingen beskæring], [Skyggetegn] eller [Åbn billede] i [Type:]. Klik på [Tegnfarve] for at vælge farve. Klik på [Skyggefarve] for at vælge farve for enten [Skyggetegn] eller [Åbn billede]. 4. Klik og træk tegnet til billedet for at justere positionen. Slip for at indstille. 5. Klik på [Gem delkombination] for at gemme billedet, hvor tegnene blev tilføjet. Fortsæt ved at kombinere andre rammer eller stempler eller ved at tilføje tegn. 6. Klik på [Tilbage 1 trin] for at vende tilbage til forrige billedbetingelse. (* Klik på [Tilbage til originalbillede] for at gendanne billedet til dets oprindelige betingelser.)

20 (6) Klik på [Fuldført], når kombinationen er fuldført. (7) Skærmen vender tilbage til skærmbilledet [Valg af konverteringsmetode]. En udskriftsvisning for redigerede billeder vises. (8) Tilgængelige funktioner er de samme som for "Image Converteringsproces". * Billedet kan redigeres igen enten ved hjælp af "Redigere et billede" eller ved hjælp af "Kombinere et billede". Tilbage til indholdsfortegnelse

21 Om varemærker Tilbage til indholdsfortegnelse SD-kortet er et registreret varemærke for SD Association. Andre firmanavne, produktnavne og servicenavne, som forekommer i denne vejledning, er varemærker eller registrerede varemærker for hver sin virksomhed.

Sørg for at læse følgende igennem, før CD Title Catcheren anvendes

Sørg for at læse følgende igennem, før CD Title Catcheren anvendes CD Title Catcher Betjeningsvejledning Version: 1.1.0.0 Sørg for at læse følgende igennem, før CD Title Catcheren anvendes Indholdsfortegnelse: Overblik over CD Title Catcher P2 Skrive albumdata fra HDD-navigationssystemet

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.178 Side 1 Tilpas og bruge dit eget foto på din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.178 Side 1 Tilpas og bruge dit eget foto på din skærm Side 1 Når du sidder ved din computer kan du gøre skrivebordet på din skærm mere personlig ved at bruge dit eget foto som baggrundsbillede. Men billedet skal jo tilpasses DIN skærm. Skærme har en opløsning

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling.

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling. Sportsplanner I DGI Sportsplanner har du mulighed for at tegne redskabsbaner, som passer direkte på det sted, hvor du og dine gymnaster træner. De opstillinger du tegner har du mulighed for at få tilsendt

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8)

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Web Services-protokollen gør det muligt for brugere af Windows Vista (SP2 eller højere), Windows 7 og Windows

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012 IrfanView Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5 Installer plugins...6

Læs mere

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet.

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet. Greenshot Programmet Greenshot kan bruges til at lave skærmklip, dvs. kopiere hele eller dele af et skærmbillede og bruge det et andet sted. Derudover indeholder Greenshot en billededitor, hvor man kan

Læs mere

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk.

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Stifinder Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Den bruges også til at Oprette, Slette, Flytte og Omdøbe, samt sortere i dem. Den traditionelle

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.176 Side 1 Lave top til en hvor foto bliver drejet lidt, og lagt tekst på

Vejledning til Photofiltre nr.176 Side 1 Lave top til en  hvor foto bliver drejet lidt, og lagt tekst på Side 1 Denne vejledning starter med at vi skal lave et tomt billede til emailtoppen. I boksen der kommer frem skriver du Bredde 1200 Højde 300 Baggrund her vælges hvid Vi har nu et tomt hvidt billede.

Læs mere

FastStone Image Viewer Indhold

FastStone Image Viewer Indhold FastStone Image Viewer Indhold FastStone Image Viewer...1 Indhold...1 Introduktion...2 Oversigt...3 Indstilling...3 Hente billeder, der skal vises og redigeres...4 Ændre visning af billeder i Billedgalleriet...5

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Nødvendigheden for at almindelig god bruger til edb. Her taler jeg ikke om at blive en superbruger men bare en bruger der styr på almindelig

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012 Mediator 9 Materiale til elever Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Farveliste til kopiering/udlevering...4 Mediator - et eksemplarisk forløb...5 Dataindsamling...5 Start programmet...5 Intro...8

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Tekst...4 Tabel...5 WordArt...5 Streger og pile...6 Autofigurer...6 Designobjekter...6 Billeder...7 Flytte objekter...7 Rotere objekter...7 Placering

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Opsætning af enkle bordkort Side 1

Opsætning af enkle bordkort Side 1 Side 1 Til disse bordkort bruges LibreOffice Draw til opsætning, og PhotoFiltre til at udfylde selve bordkortet. Med disse 2 programmer kan man lave nogle flotte bordkort. Start med at åbne den tomme side

Læs mere

SIDETITEL TASTATURGENVEJE

SIDETITEL TASTATURGENVEJE SIDETITEL TASTATURGENVEJE STANDARDTASTATURGENVEJE MARKERING Linje L Ctrl + Alt + B Lås Ctrl + Skift + L Juster center Ctrl + Alt + E Bemærkning N Juster venstre Ctrl + Alt + L Pen P Juster midten Ctrl

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

13/02/2008. Vejledning RoofCon Viewer

13/02/2008. Vejledning RoofCon Viewer Vejledning RoofCon Viewer Indhold Vejledning RoofCon Viewer... 1 Indhold... 2 Installation... 3 Marker objekt... 3 Zoom... 3 Mål afstand... 3 Værktøjsfelt og Tegningsalternativ... 4 Lag... 5 3D... 6 Forhåndsvisning...

Læs mere

Ved Bredde skriver du Ved Højde skriver du 300. Baggrund vælger du Hvid

Ved Bredde skriver du Ved Højde skriver du 300. Baggrund vælger du Hvid Side 1 Det første der skal gøres er at vi laver en top i størrelsen uden noget på. Vælg NY ved at klikke på det hvide ikon Ved Bredde skriver du 1200 Ved Højde skriver du 300 Baggrund vælger du Hvid Vi

Læs mere

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder:

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder: Download Information: Du kan downloade filer på følgende måder: 1. Standard Side 2 1.1 Enkelt fil Side 2 1.2 Flere filer Side 2 2. Filer fra en tidligere revision Side 3 3. E-mail Side 4 4. E-mail URL

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

Vi starter her med billede som det er, med landskab og kirke samt et helt stille vand. Billedet er lavet i 3:2 format og er 900 pixels i bredden

Vi starter her med billede som det er, med landskab og kirke samt et helt stille vand. Billedet er lavet i 3:2 format og er 900 pixels i bredden Side 1 Denne vejledning er et eksempel på hvordan man kan lave en sjov tekst på et foto i 3D, og hvor man så til sidst laver en spejlvendt tekst i vandet med reflektioner. Vi starter her med billede som

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD)

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Øvelser Indhold Indhold... 2 Øvelse 1... 3 Start Kommuniker: På Tryk 2 og åbn nogle af de medfølgende dokumenter... 3 Øvelse 2... 4 Grundfunktioner

Læs mere

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Velkommen til Picasa! Start med at importere dine billeder til programmet. (1-2) 1) Inde i hovedbiblioteket trykker du på Importer, og du

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.0 Velkommen til manualen for Editor 1 1.1 Editoren 1 1.1.1 Editorens typiske udseende 1 1.1.2 HTML-kode 1 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.2 Værktøjslinjer 2 1.3 Ikoner 2 1.3.1 Liste over

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Open Office Tekst

Open Office Tekst Side 1 af 17 Open Office 3.4.1 Tekst Vejledning ver. 1.07 Anvendes og udvikles løbende ved en på Præsthøjgården Side 2 af 17 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 4 1.1. Indledning... 4 1.2. Lidt om

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity Den digitale Underviser Lydfiler: Audacity Sabine Kramer maj 2014 Indholdsfortegnelse side Optag med Audacity.. 3 Gem og eksportér i MP3 format.... Indtal og klip en lydfil (metode 1)... 5 6 Indtal og

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm Side 1 Hvis man vil bruge sine egne foto, og lave en fotocollage, så hele skrivebordet på skærmen er udfyld, skal man vide hvor stor ens skærm er i pixel. Der er jo mange størrelser skærme med forskellige

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Rapport - Norge. Indhold

Rapport - Norge. Indhold Januar 2016 Indhold Indhold... 2 Formål... 3 Start på rapporten... 4 Opgave 1... 4 Opgave 2... 4 Stavekontrol... 5 Opgave 3... 5 Sidehoved og sidefod... 6 Opgave 4... 6 Litteraturliste... 8 Opgave 5...

Læs mere

Nspire 4.2 kom godt i gang

Nspire 4.2 kom godt i gang Nspire 4.2 kom godt i gang Disse 3 knapper åbner nyt dokument, henter eksisterende dokument og gemmer det åbne dokument Her kan dokumentet lukkes Indstillinger Indstillinger 1. Først skal vi have den rigtige

Læs mere

Musenavigering Midterste knap (hjul) Venstreknap Højreknap

Musenavigering Midterste knap (hjul) Venstreknap Højreknap BLUEBEAM REVU TASTATURGENVEJE Musenavigering Midterste knap (hjul) Panorering Centrer visning igen Klik + træk Dobbeltklik Venstreknap Højreknap Værktøjsfunktion Klik Genvejsmenu Klik Panorering Klik +

Læs mere

Introduktion til Orddatabasen

Introduktion til Orddatabasen Introduktion til Orddatabasen Skærmviste ordbanker udgør en nyttig teknik til at indføre elever i ordbehandling og skrivning ved hjælp af en computer. Børn lærer generelt at genkende ord, før de kan sammensætte

Læs mere

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Indledning... 2 2 Generelt for Håndterminalen... 3 2.1 Justering af Dato og Tid.... 3 3 Aflæsning... 6 3.1 Opstart... 6 3.1.1

Læs mere

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer.

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Der er ikke mange billeder, der er perfekte fra starten. Du kan gøre billeder bedre ved hjælp af de værktøjer som vises, når du åbner

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Et oplæg med PowerPoint bliver til.

Et oplæg med PowerPoint bliver til. Risskov Gymnasium feb. 2007 PowerPoint 2002 Side 1 af 5 Et oplæg med PowerPoint bliver til. Det gode mundtlige oplæg Gode præsentationer sætter fokus på vigtige punkter, kontrollerer informationsstrømmen

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

Guide til Condes. Indhold:

Guide til Condes. Indhold: Guide til Condes Udarbejdet af Kim Højmark i 2008 Revideret december 2012 / Nicolaj Nielsen Denne vejledning guider dig igennem de mest basale elementer af Condes, så du bliver i stand til at anvende Condes

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Backup og gendannelse af Sticky Notes. 2. Backup af Sticky Notes i Windows 7

Vejledning. Indhold. 1. Backup og gendannelse af Sticky Notes. 2. Backup af Sticky Notes i Windows 7 Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 21.01.2019 Redigeret 18.03.2019 Udarbejdet af Jane Yasmin Back og Lone Petersen Dokumentnavn Backup og gendannelse af Sticky Notes

Læs mere

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre PhotoFiltre manual PhotoFiltre manual... 1 Download af... 2 Få til at tale dansk!... 4 PhotoFiltre skærmbilledet... 5 De 2 værktøjslinier i PhotoFiltre... 6 Værktøjspaletten... 7 Indstilling af PhotoFiltre...

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Epsons mødeløsninger VEJLEDNING TIL LYNSTART FOR INTERAKTIV PROJEKTOR

Epsons mødeløsninger VEJLEDNING TIL LYNSTART FOR INTERAKTIV PROJEKTOR Epsons mødeløsninger VEJLEDNING TIL LYNSTART FOR INTERAKTIV PROJEKTOR INTRODUKTION Side 9 Møder foregår ikke længere blot i et lokale. Denne vejledning til lynstart tager dig igennem de vigtigste funktioner,

Læs mere

Se Billeder i Picasa.

Se Billeder i Picasa. Se Billeder i Picasa. Selvom det er vigtigt at organisere, redigere og udskrive sine billeder, er det også vigtigt, at man ønsker at lære om de forskellige måder man kan se sine billeder på. Visning af

Læs mere

Midterste knap (hjul)

Midterste knap (hjul) Tastaturgenveje Musenavigering Midterste knap (hjul) Panorering Centrer visning igen Klik + træk Dobbeltklik Venstreknap Højreknap Værktøjsfunktion Klik Genvejsmenu Klik Panorering Klik + mellemrumstast

Læs mere

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen.

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen. Udarbejdelse af kommunikationsbøger Noter og øvelser i forbindelse med at udarbejde kommunikationsbøger vha. programmet Phraseit (Genlyd). Følgende øvelser og instruktion er baseret på at Phrase-it 2.1

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Importér skemadata fra Lectio 1 af 16 Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Vælg Konverter skemadata Klik på Eksporter skemadata Importér skemadata fra Lectio 2 af 16 Vælg

Læs mere

Kursus: Billedbehandling niveau 1 Pi 56,0 Udarbejdet af: Tim Lykkegren Emne: Picasa3. Inden redigering af billeder Dato: 1.oktober 2009 Version: 0

Kursus: Billedbehandling niveau 1 Pi 56,0 Udarbejdet af: Tim Lykkegren Emne: Picasa3. Inden redigering af billeder Dato: 1.oktober 2009 Version: 0 Redigering i Picasa. Et par ord inden redigering i Picasa. Picasa er forskellig fra andre billedredigeringsprogrammer. Redigering, som foretages i Picasa, ændrer ikke det oprindelige billede. Hvis man

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Opskrift på brug af scanneren

Opskrift på brug af scanneren Opskrift på brug af scanneren Dette er den grundlæggende vejledning om brug af scanneren. Den beskriver arbejdsgangen når man arbejder med papirfotos. Version 2018-11-19 Der findes to supplerende vejledninger.

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Hjælpemenu tasten åbner for forskellige muligheder for redigering, alt afhængig af, hvilket et program der arbejdes med.

Hjælpemenu tasten åbner for forskellige muligheder for redigering, alt afhængig af, hvilket et program der arbejdes med. Tastaturet er et input værktøj til computeren. Et standard tastatur har 102 taster, men samtidig med at Windows95 blev offentliggjort, blev der lavet et 105 tasters tastatur med 2 ekstra Windows funktioner.

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede at dias ligger på hjemmesiden, så I kan se dem igen hjemme. Peter har ordet Blev vi færdige med vinduerne?? Øvelse tastatur og mus vi ikke kunne sidste gang får I som hjemmeopgave

Læs mere

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S Instruktion og nyheder i TAL Automatisk ro Ny forbedret udtalebog Automatisk ro ScanDis A/S ViTre version 91 opdatering Side 1 Ny indstilling af oplæsning med funktionen

Læs mere

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE For at lave et navneskilt i Inkscape skal du bruge Inkscape. Inkscape er et program til redigering af vektorgrafik, som er det man bruger til laserskæring. Åbn Inkscape.

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1

Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Det første skærmbillede... Side 3 Navigation... Side 4 Åbne Pixlr Advanced... Side 5 Inde i programmet... Side 6

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv Skærmens format og opløsning Skærmens opløsning angives i pixels (små kvadrater). Den valgte opløsningen skal helst passe med skærmens format, dvs. forholdet mellem længde og bredde, ellers bliver billederne

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken.

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. 27 Åbn en e-mail. Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. Hvis der ikke er kommet ny post, klik på Send/mod, i den øverste linje, så leder mailprogrammet efter ny mail. Nye

Læs mere

Instruktion til banelægning i Condes til træningsløb

Instruktion til banelægning i Condes til træningsløb Instruktion til banelægning i Condes til træningsløb Har du ikke Condes 9 på din computer kan det hentes på www.condes.dk RSOK s login oplysninger findes her (kræver login til klubbens hjemmeside, har

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Beredskab TNG. Beredskab TNG er en opgradering af det "gamle" beredskabsmodul i SecureAware, og er tilgængelig fra version 4.7.0.

Beredskab TNG. Beredskab TNG er en opgradering af det gamle beredskabsmodul i SecureAware, og er tilgængelig fra version 4.7.0. Beredskab TNG Beredskab TNG er en opgradering af det "gamle" beredskabsmodul i SecureAware, og er tilgængelig fra version 4.7.0. Beredskab TNG... 1 Kom godt i gang... 2 Redigér beredskabsdokumentet...

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Kom godt i gang med Fronter Sådan logger du på Først skal du hente dit Brugernavn på https://netid.ucl.dk/ Du skal taste dit CPR-nummer med bindestreg: (Hav tålmodighed det

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Startvejledning. Navigationsrude Brug navigationsruden til at bevæge dig rundt i din publikation og til at tilføje eller slette sider.

Startvejledning. Navigationsrude Brug navigationsruden til at bevæge dig rundt i din publikation og til at tilføje eller slette sider. Startvejledning Microsoft Publisher 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Føj dine

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere