December 2014, januar og februar Julefest. for hele familien. Onsdag den 17. dec. kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "December 2014, januar og februar 2015. Julefest. for hele familien. Onsdag den 17. dec. kl. 17.30"

Transkript

1 December 2014, januar og februar 2015 Julefest for hele familien Onsdag den 17. dec. kl

2 Solvang Kirke Remisevej København S Sognekontoret Kordegne Bodil Rasmussen og Gerd Lottenburger Viktor åbent man. tirs. ons. og fre tors og tlf solvang.sogn@km.dk Sognepræst Fælledfold 3 mob træffes i kirken tors jhhj@km.dk Sognepræst Solskiftevej 8 mob træffes i kirken ons og tors perf@km.dk Organist Inger Marie Riis mob træffes som regel i kirken om formiddagen imr@solvangkirke.dk Sognemedhjælper Theis Christian Larsen mob tcl@solvangkirke.dk Kirketjener Poul Colstrup mob Kirketjener Nelly Kristensen mob MENIGHEDSRÅDET Formand Jørn Johansen, tlf Kirkeværge Minna Siegumfeldt tlf KIRKEBLADET udgives af menighedsrådet Kommunikationsudvalg: Michael Hall, Gerd Lottenburger Viktor, Jens Henrik Jakobsen, (ansvarshavende) Layout: Lars Friberg Fotos: Jakob Lundbak, Svend Vermund, Dorthe Zielke, Debbie Schiel og redaktionen Julefest for hele familien Onsdag den 17. dec. kl Vi begynder med familievenlig buffet. Derefter går vi omkring juletræet og synger. I år har vi den glæde at kunne opføre juledukketeater. Ved hjælp af en tidsmaskine går dukkerne Anna og Henrik på opdagelse i beretningen om juleevangeliet. Her møder de bl.a. Josef, Maria og de andre kendte personer. Gennem deres møde med dem, fortælles julens budskab på en humoristisk og anderledes måde for både børn og voksne. Der bliver også sang og leg med børnene. Vi slutter ca med kaffe, saftevand og frugt. Julefesten er gratis. Juleaften i Ørestad Vi fortsætter traditionen med at holde juleaftensgudstjeneste i Ørestad. Igen i år lægger Ørestad Plejecenter lokaler til gudstjenesten, som er for hele bydelen. Juleaften den 24. december kl på Ørestad Plejecenter, Asger Jorns Allé 5. Gudstjenesten holdes i stueetagen. Gå blot ind ad hovedindgangen og lige frem. Julehjælp Solvang Menighedspleje vil gerne formidle lidt juleglæde til de familier og enkeltpersoner, som har svært ved at få pengene til at slå til omkring jul. Ansøgningsskema vedr. julehjælp kan hentes på sognekontoret. Ansøgningsfrist er tirsdag den 9. december. Menighedsplejen lever bl.a. af indsamlede midler. Har du lyst til at støtte menighedsplejen med det beløb, kan du lægge det i kirkebøssen i december eller du kan overføre et beløb til Menighedsplejens konto Tak for enhver gave, som kan sprede juleglæde hos andre.

3 Torsdag aften teenagerne er for Hver torsdag kl. 19 mødes Konfi klubben i Solvang Kirkes kælder. Ved en typisk aften er der konkurrencer eller boldspil, man hører musik, ser film, holder andagt, synger måske, spiser lidt, men først og fremmest hygger de unge sig sammen. Det er vigtigste formål med klubben er, at de unge har et trygt sted og møder ledere, som de kan stole på. Theis Larsen, sognemedhjælper siger: Hver enkelt af de unge brugere er vigtig for klubben. Hver enkelt kommer med sin personlighed og sine egenskaber og er med til at udfylde en klubaften. Jeg kan mærke, når der er nogen der mangler. Vi lægger også stor vægt på fællesskabet, når vi beder sammen efter aftenens andagt. Kirkens konfirmander møder Konfi klubben på konfirmandlejren og ved andre aktiviteter, og lærer på den måde klubben og lederne at kende. Men klubben er også åben for andre i aldersgruppen. Hvem er Konfi klubben? Vi er en gruppe af nye og ældre konfirmander, der godt kan lide, at der er lidt fart på. Derfor har vi Konfi klubben i Solvang kirke, et sted hvor man kan komme og deltage i de aktiviteter der er planlagt for aftenen, eller bare for snakke med lederne om en masse ting. Hvad kan jeg få ud af at komme i klubben? En masse nye venner, kendskab til Jesus Kristus og rigtig mange fede oplevelser. Det koster ingenting, dog kan der forekomme overnatninger, lejr og andre arrangementer hvor der bliver op krævet et symbolsk beløb. Skal jeg være medlem for at komme? Der er intet krav om at man skal være medlem for at deltage, dog skal det siges at vi henvender os til unge i alderen år. Hvem er leder? Klubben er styret af gamle konfirmander. Her kommer lige navnene: Denise (Formand) - 23 år. Michael (Næstformand) - 23 år. Og så har kirkens sognemedhjælper Theis det som én af sine opgaver at støtte og deltage i Konfi klubbens aktiviteter. Kældergudstjenester Præsterne og Konfi klubben arrangerer i fællesskab en gudstjeneste hver måned, som er rykket ud af kirkerummet og ned i kirkens kælder. Det bliver gudstjenester med rytmisk musik og med en uhøjtidelig form. Det er et eksperiment og noget nyt for præsterne og for alle. Forhåbentlig vil mange bakke op om eksperimentet.

4 December Mandag Sundby IM: Bibelstudium Tirsdag Gudstjeneste på Peder Lykke Centret Onsdag Julearrangement for børnehaver se s Onsdagshjørnet Sundbygård-gruppen mødes i præsteboligen, Fælledfold 3 Torsdag Julearrangement for børnehaver se s. 5 Fredag Lørdag Solklubben: Adventsmøde ved Ingrid og bl.a. med dugfriske indtryk fra Israel Åben bibelgruppe Søndag Gudstjeneste: 2. søndag i Advent Mandag Sundby IM: Adventsfest. Fælles måltid. Derefter tale v. Harry Dahlgaard Tirsdag Gudstjeneste på Ørestad Plejecenter Onsdag Onsdagshjørnet Torsdag Fokus aften: Blomstre som en rosengård skal de øde vange v. Lørdag Sundby IM: Hjemmeaften hos Peter Bech, Torvegade 23,1.tv. Søndag Gudstjeneste: 3. søndag i Advent Onsdag Julemiddag i Onsdagshjørnet Julefest for hele familien. Se side 2. Torsdag 18. Søndag Gudstjeneste: 4. søndag i Advent Tirsdag Julegudstjeneste på Peder Lykke Centret i Cafeen Onsdag Julegudstjeneste særligt for børn Julegudstjeneste i Ørestad se s Julegudstjeneste: Juleaften Torsdag Gudstjeneste: Juledag Fredag Gudstjeneste: 2. juledag Søndag Gudstjeneste: Julesøndag 1. søndag i advent Ved gudstjenesten den 30. november medvirker saxofonisten Jakob Lundbak. Der bliver rytmisk musik og indslag for børn. Kom til en festlig og lidt anderledes gudstjeneste! Januar Nytårsdag Nytårsgudstjeneste: Nytårsdag Søndag Gudstjeneste: Helligtrekonger søndag Tirsdag Gudstjeneste på Peder Lykke Centret Onsdag Onsdagshjørnet Torsdag Kældergudstjeneste / konfi-klubben Fredag Solklubben / Nytårskoncert se s. 5 Søndag Gudstjeneste: 1. søndag efter helligtrekonger Mandag Sundby IM: Bedemøde Tirsdag Gudstjeneste på Ørestad Plejecenter Onsdag Onsdagshjørne Spaghettigudstjeneste i kirken Torsdag Kristendomskursus begynder Søndag Gudstjeneste: 2. søndag efter helligtrekonger Mandag Sundby IM: Bibelstudium Tirsdag Babysalmesang Gudstjeneste på Peder Lykke Centret Onsdag Onsdagshjørnet Torsdag Kristendomskursus Lørdag Menighedsdag med noget for alle se s. 7. Søndag Gudstjeneste: Sidste søndag efter helligtrekonger Mandag Sundby IM: Fælles måltid. Derefter tale v. Thomas Høyer. Emne: Den treenige Gud Tirsdag Gudstjeneste på Ørestad Plejecenter Onsdag Onsdagshjørnet Sundbygård-gruppen mødes i præsteboligen, Fælledfold 3 Torsdag Kristendomskursus Juleaften og juledag Ved julens gudstjenester medvirker trompetisten Svend Vermund. Svend er en højt kvalificeret musiker med mange år bag sig som solotrompetist i livgardens musikkorps. Han er en fast gæst ved højtiderne i Solvang Kirke, hvor trompetspillet føjer en festlig dimension til gudstjenestens musik.

5 Februar Søndag Kyndelmisssegudstjeneste: Septuagesima søndag Mandag Sundby IM: Bibelstudium Tirsdag Babysalmesang Gudstjeneste på Peder Lykke Centret Onsdag Onsdagshjørnet Spaghettigudstjeneste i Ørestad Torsdag Kristendomskursus Fredag Solklubben: Pensioneret lærer Inger Andersen: Et hul i loftet med udgangspunkt i Panteon, det romerske tempel for alle guderne, vil jeg fortælle anekdoter fra mine mange besøg i Rom Søndag Gudstjeneste: Seksagesima søndag Mandag Sundby IM: Fælles måltid. Derefter møde med tale v. Karsten Amby Tirsdag Gudstjeneste på Ørestad Plejecenter Onsdag Onsdagshjørnet Torsdag Fokus-aften / gudstjeneste med skriftemål Søndag Gudstjeneste: Fastelavns søndag Mandag Sundby IM: Bedemøde Tirsdag Babysalmesang Gudstjeneste på Peder Lykke Centret Onsdag Onsdagshjørnet Torsdag Kristendomskursus Kældergudstjeneste / konfi-klubben Lørdag Åben bibelgruppe Sundby IM: Hjemmeaften Søndag Gudstjeneste: 1. søndag i fasten Tirsdag Babysalmesang Gudstjeneste på Ørestad Plejecenter Onsdag Onsdagshjørnet Spaghettigudstjeneste i kirken Torsdag Kristendomskursus Lørdag Forårsmarked Gudstjenester på Peder Lykke Centret Peder Lykkes Vej 65. Gudstjenester på Peder Lykke Centret holdes i Mangfoldighedsrummet i plejehjemmets stueetage. Efter gudstjenesten er der kaffe og kort underholdning i Værestedet. Beboere fra Peder Lykke Bo og brugere af Aktivitetscentret er hjertelig velkomne til gudstjenesten. Nytårskoncert Fredag den 9. januar 2015 kl Dorthe Zielke, trompet og Søren Johannsen, orgel Både Dorthe Zielke og Søren Johannsen er uddannede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og meget dygtige musikere. Samtidig kendertegner det dem begge, at de også gerne spiller let tilgængelig musik, som publikum kender og forstår. Og Dorthe Zielke spiller med en særdeles fin og blød klang, som det er en oplevelse i sig selv at høre. Koncerten vil byde på musik af bl.a Bach, Haydn, Paganini og Lumbye. Og hvem ved, - måske springer der også en champagneprop? Efter koncerten er der kaffe/te og samvær i Solklubben. Koncerten er gratis. Kaffe/te og kage koster 10 kroner. Økologisk krybbespil Onsdag den 3. december kl Torsdag den 4. december kl Theis Larsen og fortæller juleevangeliet med frugt og grønt. Julearrangementer for sognets børnehaver. Børn kan også komme i følge med deres forældre eller bedsteforældre. Gudstjenester på Ørestad Plejecenter Asger Jorns Alle 5. Gudstjenesterne holdes i Dansesalen i plejecentrets stueetage. Efter gudstjenesten er der kaffe og kort underholdning.

6 Det uopslidelige krybbespil af Hvert år opfører Konfi klubben et krybbespil ved børnegudstjenesten juleaften. Og hvert år har de unge fundet en ny vinkel, en ny drejning på spillet. Et år fandt Josef og Maria vej fra Nazaret til Betlehem med hjælp fra en GPS. Et andet år sang englene: Et barn er født i Bella Sky. Man mærker, hvordan de unge har moret sig med at finde på noget nyt, og man mærker begejstringen fra børn og voksne i gudstjenesten. Det er et højdepunkt, et must som Denise fra Konfi klubben har sagt. Krybbespillene er tilstede i kirker over alt på jorden, og sådan har det været i mange generationer. Fra sted til sted og fra gang til gang får spillet en lille drejning eller en stor drejning imod her og nu. Samtidig kan grundfortællingen altid genkendes. Juleevangeliet er sparsomt med detaljer, og beskæftiger sig ikke med, hvordan nogen eller noget så ud. Hvordan Maria, Josef eller hyrderne så ud eller Jesusbarnet er ikke fortalt. De må have set ud som alle andre. Så når det skal spilles eller illustreres, må fantasien spille med. Og det vil den gerne. Alle piger kan ligne Maria, alle drenge kan ligne Josef osv. Kun om Augustus ved man, hvordan han så ud; men han er jo langt fra en hovedperson, og kan sagtens bare repræsenteres. (Det er i øvrigt en spændende tanke: Kejseren, verdensherskeren er her en underordnet person.) Hvad der sker, lader sig også let fremstille, for juleevangeliet er en ganske jordnær beretning om en ung kvinde og hendes mand og om det lille barn. De rejser, de søger husly, hun føder, hyrderne kommer på besøg. Det kan fremstilles på utallige måder. Det er generelt for Biblen, at den fortæller meget, men beskriver meget lidt. Personerne kendes på det, de gør. Og engle kendes på det, de siger: Frygt ikke! Og det herlige er, at juleevangeliet holder til det. Budskabet trænger igennem det hele. Alle opdateringer og skøre indfald kan ikke tage opmærksomheden fra dens centrum: Det lille barn. Det nyfødte barn, som ligger der hvor dyrene bliver fodret. Det nyfødte barn som er tegnet på frelsen, fred på jorden og Guds velbehag. Det er et mærkeligt tegn. Mærkeligt dvs. noget, man lægger mærke til. Og det er underligt. Underligt dvs. noget, man kan undre sig over. Der er noget enestående ved det barn og ved hans fødsel, og det skinner altid igennem. Men englen sagde til dem:»frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe.«(lukas 2,10-12)

7 Babysalmesang forår 2015 Et tilbud for børn i alderen 0 til 1 år og deres mor/far. Foregår tirsdag kl. 10 til 11. Forløbet begynder 6. januar og slutter den 17. marts. Pris kr Tilmelding til organist Inger Marie Riis, mobil eller imr@solvangkirke.dk Om babysalmesang skriver Anne-Marie mor til Noah: Det er glæden ved sang og rytmik og ved at se sit barns glæde over at være sammen med de andre babyer. Spaghettigudstjenester Vi fortsætter med spaghettigudstjenester både i kirken og i Ørestad. Gudstjeneste i børnehøjde. Og med lækker aftensmad. Der bliver spaghettigudstjeneste i kirken Onsdag den 14. januar kl Onsdag den 25. februar kl Menighedsdag Lørdag den 24. januar Der bliver spaghettigudstjeneste i Ørestad Vuggestuen Sejlhuset Edvard Thomsens Vej 37 Onsdag den 4. februar kl Onsdagshjørnet I Onsdagshjørnet kan man købe et lækkert måltid mad for 13, - kr. hver onsdag kl Og så kan man hygge sig over en kop kaffe. Der er julemiddag onsdag den 17. december. Man begynder efter nytår onsdag den 7. januar. Forårsmarked Årets forårsmarked bliver lørdag den 28. februar og søndag den 1. marts. Der er lang tid endnu. Men reserver dagene. Har du ting til loppemarked m.m. hører vi gerne fra dig. Menighedsdagen er mulighedernes dag. Der er undervisning, sang, sjov, fællesskab, samtale, bevægelse, sport, festmiddag m.m. Der bliver taget hensyn til alle generationer. Dagen begynder med formiddagskaffe kl Om formiddagen er der supersejt program for børn. For de voksne bliver der undervisning ved ungdomspræst Flemming Bak Poulsen fra Skelgårdskirken med overskriften: Tilgivelse er ikke for tøsedrenge. Om eftermiddagen er vi sammen om forskellige valgfri aktiviteter med større eller mindre fysisk udfoldelse eller næsten uden. Om aftenen er der stor festmiddag og sangaften. Pris for dagen er: 80 kr. pr. voksen, 40 kr. for barn over 7 år. Børn under 7 år er gratis. Tilmelding til sognekontoret tlf eller solvang.sogn@km.dk. CHURCH OF LOVE Den farsi-talende menighed mødes søndage kl i Solvang Kirke. Kontakt: Saeed Kholafazade mob

8 Hvad ved vi om Gud? Hvordan skal jeg leve? Hvem var Jesus? Hvad er et menneske værd? Hvad betyder dåben? Er der liv efter døden? Hvad gør Helligånden? Hvordan skal jeg tro? Gør bøn en forskel? Er Bibelen til at forstå? Hvad tror du selv? Kristendomskursus Solvang Kirke indbyder til kristendomskursus i de første måneder af Kurset er for alle, som gerne vil bruge tid til at sætte sig ind i den kristne tro. Det kræver ikke særlige forudsætninger eller nogen bestemt indstilling. Hver aften begynder kl med spisning fordi fællesskab er en vigtig del af kurset. Derefter er der oplæg over aftenens tema. Se emnerne nedenfor. Efter oplægget er der samtale i grupper. Samtalen er en vigtig del af kurset. Det foregår i en tillidsfuld atmosfære, hvor alle kan komme til orde og dele sine tanker med de andre i gruppen. Enighed er hverken en forudsætning eller et mål for kurset. Kurset løber over 10 torsdage (vinterferie i uge 7). Første gang er torsdag den 15. januar. Sidste gang er torsdag den 26. marts. Deltagelse i kurset er gratis. Man tilmelder sig på sognekontoret tlf eller solvang.sogn@km.dk.

Julefest Onsdag den 19. december kl. 17.30

Julefest Onsdag den 19. december kl. 17.30 December 2012, januar og februar 2013 Julefest Onsdag den 19. december kl. 17.30 Solvang Kirke Remisevej 10-12 2300 København S www.solvangkirke.dk Kirkekontoret Kordegn Bodil Rasmussen Kordegn Gerd Lottenburger

Læs mere

september, oktober og november 2015

september, oktober og november 2015 september, oktober og november 2015 Solvang Kirke Remisevej 10-12 2300 København S www.solvangkirke.dk Sognekontoret Kordegne Bodil Rasmussen og Gerd Lottenburger Viktor åbent man. tirs. ons. og fre. 9-13

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Forårsmarked Lørdag den 2. marts kl. 10 16 Søndag den 3. marts gudstjeneste kl. 10.30, derefter åbent til kl. 15

Forårsmarked Lørdag den 2. marts kl. 10 16 Søndag den 3. marts gudstjeneste kl. 10.30, derefter åbent til kl. 15 Marts, april og Maj 2013 Forårsmarked Lørdag den 2. marts kl. 10 16 Søndag den 3. marts gudstjeneste kl. 10.30, derefter åbent til kl. 15 Restaurant Loppemarked Legetøjsbod Delikatessebod Popcornbod Skrabespil

Læs mere

Forårsmarked. Lørdag den 28. februar kl. 10-16 Søndag den 1. marts kl. 12-15

Forårsmarked. Lørdag den 28. februar kl. 10-16 Søndag den 1. marts kl. 12-15 Marts, april og maj 2015 Forårsmarked Lørdag den 28. februar kl. 10-16 Søndag den 1. marts kl. 12-15 banko lotterier popkorn lykkehjul fiskedam skrabespil restaurant delikatesser loppemarked salgsboder

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Forårsmarked. Lørdag den 1. marts kl. 10 16 Søndag den 2. marts kl. 12 15

Forårsmarked. Lørdag den 1. marts kl. 10 16 Søndag den 2. marts kl. 12 15 Forårsmarked Lørdag den 1. marts kl. 10 16 Søndag den 2. marts kl. 12 15 Restaurant, loppemarked, salgsboder med håndarbejde og delikatesser Lotterier, banko, lykkehjul, fiskedam, skrabespil og popcorn

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

September, Oktober og November 2013

September, Oktober og November 2013 September, Oktober og November 2013 Solvang Kirke Remisevej 10-12 2300 København S www.solvangsogn.dk Kirkekontoret Kordegne Bodil Rasmussen og Gerd Lottenburger Viktor åbent man. tirs. ons. og fre. 9-13

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Solvang Sogn Dato: 23. Blad nr. september Formandens initialer: 2013

Solvang Sogn Dato: 23. Blad nr. september Formandens initialer: 2013 På mødet deltog Svend Erik Gerberg Simonsen, Minna Irene Siegumfeldt, Jan Friberg, Jakob Riis, Jørn Johansen, Jens Henrik Jakobsen, Denise Mortensen, Heidi Olsen, Kevin Bøgelund Pihl, Ole Winkler Pedersen,

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Salmer: 94-119- 120/ 104-121 Tekst: Luk 2,1-14 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

september, oktober og november 2012

september, oktober og november 2012 september, oktober og november 2012 Menighedsrådsvalg 13. november 2012 Solvang Kirke Remisevej 10-12 2300 København S www.solvangkirke.dk Kirkekontoret Kordegn Bodil Rasmussen Kordegn Gerd Lottenburger

Læs mere

Solvang Sogn Dato: Blad nr. 22. oktober Formandens initialer: 2013

Solvang Sogn Dato: Blad nr. 22. oktober Formandens initialer: 2013 På mødet deltog Svend Erik Gerberg Simonsen, Minna Irene Siegumfeldt, Jan Friberg, Jakob Riis, Jens Henrik Jakobsen, Denise Mortensen, Heidi Olsen, Kevin Bøgelund Pihl, Jens Andersen, Per Rønager Bøjstrup,Per

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

IMPULS. Valby. November - december Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen

IMPULS. Valby. November - december Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen IMPULS November - december 2018 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen Et ord fra korpslederen - major Camilla Thomas Henry Nouven har skrevet bogen «Paths of Waiting». I bogen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 - Åbne Døres dag Den 5. november 2011 På Åbne Døres inspirationsdag

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Solvang Kirke fylder 40 år Koncert med Sigurd Barrett søndag den 25. september kl Se bagsiden

Solvang Kirke fylder 40 år Koncert med Sigurd Barrett søndag den 25. september kl Se bagsiden September, oktober og november 2016 Solvang Kirke fylder 40 år Koncert med Sigurd Barrett søndag den 25. september kl. 14.00 Se bagsiden Solvang Kirke Solvang Kirke Remisevej 10-12 2300 København S www.solvangkirke.dk

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst.

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst. Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1 Prædiken til Julesøndag 2014. Prædiketekst. Lukas 2,25-40 Et øjeblik i historien. Der sad de på kirkebænken juleaften, hele familien, og bedstefar sad med sit yngste

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE December 2014 - Januar - Februar 2015 36. årgang nr. 198 Jeg glemmer aldrig den klokkeklang, der fyldte julen derhjemme, mens sneen lå over mark og vang, og nordenvinden

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside Missionær: og Layout:

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside  Missionær: og Layout: P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Find ud af, hvor meget af din egen jul, der går helt tilbage til dengang Jesus blev født. Antikmuseet Aarhus universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus C Se vores hjemmeside for

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Solvang Sogn Dato: Blad nr. Formandens initialer: 1. Godkendelse af dagsorden. To henvendelser på leje af lokaler. Behandles under punkt 2b.

Solvang Sogn Dato: Blad nr. Formandens initialer: 1. Godkendelse af dagsorden. To henvendelser på leje af lokaler. Behandles under punkt 2b. På mødet deltog Svend Erik Gerberg Simonsen, Per Rønager Bøjstrup, Minna Irene Siegumfeldt (gik under punkt 8), Jan Friberg, Jakob Riis, Jørn Johansen, Nanette Zahrtmann (kom under punkt 2b), Jens Henrik

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Juleevangeliet og de hellige tre konger

Juleevangeliet og de hellige tre konger Juleevangeliet og de hellige tre konger Matthæusevangeliet 1,18-2,22 og Lukasevangeliet 1,27-2,40 The Brick Testament og den danske bibeloversættelse Det her er historien om hvordan Jesus Kristus blev

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6 ASKOV SOGN kirkeblad December 2015 - Februar 2016 Mod jul Julenat sang Guds engle i vilden sky. Det kunne ikke blive højt nok, når der skulle råbes og synges hele vejen fra himlen til jorden. Nu er kærligheden

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

KONGESØN drama manuskript

KONGESØN drama manuskript KONGESØN drama manuskript I starten Fortæller: For over 2000 (tallet 2000) år siden skete der noget ganske særligt i landet Israel (davidsstjerne). Et barn blev født, som skulle forandre verden for altid

Læs mere

Prædiken Juleaften d. 24. december Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud

Prædiken Juleaften d. 24. december Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud 1 af 6 Prædiken Juleaften d. 24. december 2018. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud Den danske sang er en ung blond pige synger vi fra Højskolesangbogen. Vores

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2010 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,117

PRÆDIKEN JULEDAG 2010 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,117 PRÆDIKEN JULEDAG 2010 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,117 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

K I R K E S I D E R N E

K I R K E S I D E R N E KRISTI KOMME Advent er tiden, hvor vi ser frem mod Herrens komme, frem mod fødslen af Kristus, Guds salvede. Julen er festen for Guds søns komme til verden, Messias komme. Og selv om julen hos os er blevet

Læs mere

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths JUL Foto: Nathalie Babineau Griffiths Tirsdag d. 9. december kl. 17.00 JUL FOR GADENS VENNER Præst Mogens Hagen afholder en hyggelig gudstjeneste, hvor hunde også er velkomne. Efter gudstjenesten sætter

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2015 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

November 2017 januar 2018

November 2017 januar 2018 November 2017 januar 2018 Friluftsgudstjeneste i Vester Nebel september 2017 Babysalmesang Et nyt hold begynder den 10. januar 2018 kl. 10 i Bryndum Kirke og fortsætter til den 7. marts Vi danser, leger

Læs mere

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen.

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen. Jeg er så glad for min cykel Sådan sang Povl Kjøler og vi synger gerne med, når vi hører sangen i radioen. Søndag den 25. august får vi mulighed for at lufte vores elskede cykler, når vi samme drager ud

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje december - januar - februar 2010-2011 Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14 (Matthias, Kasandra, Mette Marie, Nikolaj, Mikkel, Line, Christian,

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad December 2017 - februar 2018 Julens under Der er mange, som gerne vil vide, hvem de er i slægt med. Det kunne være spændende at se, hvem man stammer fra langt tilbage. Det kunne jo

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Det ældgamle evigt unge julebudskab. Dec Jan. - Febr årgang - nr. 202

Kirkebladet INDHOLD. Det ældgamle evigt unge julebudskab. Dec Jan. - Febr årgang - nr. 202 Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Dec. 2015 - Jan. - Febr. 2016 37. årgang - nr. 202 INDHOLD Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Det ældgamle evigt unge julebudskab De fleste synes det

Læs mere