Grundskoletilbud på Virum Gymnasium

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grundskoletilbud på Virum Gymnasium"

Transkript

1 Grundskoletilbud på Virum Gymnasium Kontaktperson på alle tilbud er vicerektor Birgit Riedel Langvad, mail: Tel.: Book et par elevambassadører fra Virum Gymnasium i science, matematik eller sprog Fagligt og formidlingsmæssigt stærke elever fra Virum Gymnasium kan komme på besøg i alle de naturvidenskabelige fag, matematik eller fremmedsprog: engelsk, tysk, fransk og spansk og give et friskt, inspirerende pust i undervisningen. Eleverne vil blive coachet af deres lærere på gymnasiet til at formidle fagligt stof fra deres egen undervisning, samtidig kan de agere gode og motiverende rollemodeller for eleverne i udskolingen. Besøget kan være alle hverdage i 1-2 timer eller efter nærmere aftale. Kontakt os og fortæl, hvad I arbejder med, så I kan få besøg af et par elever, der har ekspertise i og brænder for lige præcis jeres fag og emne. Vær dog opmærksom på, at eleverne i matematik kun tilbyder besøg med udgangspunkt i bestemte faglige emner, fx lineære ligninger, ligesom tilbuddet kan gå på bestemte emner/pakker i de enkelte fag. I kan også booke en af vores exchange students til at komme og fortælle om deres baggrund, deres kultur og forskellige fun facts i deres møde med danskerne. I skoleåret har vi udvekslingselever fra Japan, Argentina, Australien, USA, Tyskland og Norge på VG. Kontakt i første omgang vicerektor Birgit Riedel Langvad på br@edu.virum-gym.dk, der formidler henvendelsen videre til de faglige koordinatorer, der så vil følge op med jer og forventningsafstemme inden besøget. 2. Kom til Naturvidenskabsfestival på Virum Gymnasium for 8./9.klasser i uge 39 Kom til Naturvidenskabsfestival to. 27. september 2017 og mød VG s science verden. Årets tema for den landsdækkende naturvidenskabsfestival i uge 39 er Den yderste grænse klasses elever m/lærere er velkomne efter forudgående tilmelding per mail til faglig koordinator Bodil Heiselberg på bd@edu.virum-gym.dk Deadline for tilmelding er 1. september (men meget gerne før, hvis I vil sikre jer en plads!)

2 Man kan tilmelde klasser fra kl eller fra kl HUSK at ønske tidspunkt ved tilmelding. Dygtige og entusiastiske gymnasieelever vil i mindre grupper formidle naturvidenskab og lave spændende hands-on forsøg med klasses eleverne. I vil blive taget imod og guidet rundt mellem aktiviteterne af elevmentorer. Alle elever vil møde mindst tre af fagene biologi, biotek, fysik, kemi, naturgeografi. 3. Masterclass Formål: fagligt tilbud til de dygtigste elever i udskolingen, arbejde med elevernes lange faglige progression, styrkelse af overgang, faglig nysgerrighed og motivation. Se Indstillingsprocedure og tilmeldingsskema for Masterclass udskolingselever, der er udsendt til alle skoleledelser, ligger på Virum Gymnasiums hjemmeside eller fås ved henvendelse til kontaktperson per mail br@edu.virum-gym.dk. Tilmeldingsfrist 15. september men gerne før. Masterclass i matematik Undervisere: GE, CH Ét ugentligt modul á 1,5 time i 12 uger v/grete Ebbesen og Christian Holst (= hver 6 uger). Start primo november ultimo januar. Torsdage kl Datoer: GE/CH: 1/11 (begge), 8/11 (GE), 15/11 (GE), 22/11 (GE), 29/11 (GE), 6/12 (GE), 13/12 (begge), 3/1 (CH), 10/1 (CH), 17/1 (CH), 24/1 (CH), 31/1 (CH). Lokale: Loftet Uendelighed Tallene 1, 2, 3, 4, 5, 6..., hvor der efter et tal kommer det næste, er en uendelig række af tal. Tallene udgør de naturlige tal, og vi vil se nærmere på, hvordan vi kan udnytte deres uendelighed på f.eks. Hilberts Hotel og til induktionsbeviser. Vi vil også behandle forskellige størrelser af uendelighed og fremstillinger af irrationale tal. Kombinatorik Der findes problemer, hvor man skal forsøge at arrangere et (endeligt) antal elementer efter nogle bestemte regler. I den forbindelse er det væsentligt at interessere sig for, om det overhovedet kan lade sig gøre, men også på hvor mange måder kan det lade sig gøre?

3 Masterclass i science: fysik, kemi, biologi, biotek, naturgeografi X-workshops hvor naturvidenskabeligt interesserede udskolingselever kan komme og lave forsøg og blive præsenteret for ny naturvidenskabelig teori. Eleverne bliver automatisk tilmeldt hele sciencepakken. Eleverne Ét ugentligt modul á 1,75 time i 6 uger. Start ultimo oktober primo december. Tirsdage kl Se datoer nedenfor Inden opstart i de enkelte fag, vil der være en Fælles velkomst for alle tilmeldte scienceelever ti. 30. oktober kl i studiesalen Fysik 1 modul á 1,75 time. Tirsdag kl v/bodil Dam (BD) Dato: 6/11 (BD). Lokale fy1 Tyngdekraft og Universet Hvad er tyngdekraft for en størrelse? Hvorfor udvider vores Univers sig, når nu der er en tyngdekraft? Hvorfra ved vi, at Universet udvider sig? Og hvad er mørkt stof og mørk energi? Har du lyst til at blive klogere på tyngdekraft og vores Univers, så er denne workshop lige noget for dig. Kemi 1 modul á 1,75 time. Tirsdag kl v/rune Andersen (RA) og Ole Vesterlund (OV) Dato: 13/11. Lokale ke1 Prøv kræfter inden for kemiens verden! Der er fokus på det eksperimentelle arbejde og forståelsen af teorien bagved. Hop i de hvide kitler og lav spændende kemiforsøg under kyndig vejledning fra gymnasiets kemilærer. Vi skal lave forsøg, hvor vi påviser, at der er koffein i kaffe, cola og Redbull vha. metoden TLC. Biologi 1 modul á 1,75 time. Tirsdag kl v/annegrete Koefoed Rømer (AR) Dato: 20/11. Lokale bi2 Er du interesseret i sundhed, bioteknologi, miljø eller hvordan kroppen fungerer?

4 Masterclass i biologi på Virum Gymnasium er for dig som synes, at det er spændende at arbejde med at forstå biologiens verden eller måske overvejer en karriere, hvor du arbejder med menneskers sundhed, fremstilling af medicin og fødevarer, miljøpåvirkninger eller samspillet mellem mennesker og naturen. Vi skal se nærmere på følgende emne: Doping I har sikkert hørt om doping både i cykelsport og mange andre sportsgrene. Hvad er doping egentlig, og hvad gør det ved kroppen? Vi vil sætte fokus på EPO og undersøge blodets hæmatokritværdi samt diskutere anvendeligheden af denne værdi i dopingkontrollen. Biotek 1 modul á 1,75 time. Tirsdag kl v/magnus Groes (Gr) Dato: 27/11. Lokale ke1 Hvad fortæller dine gener? Manipulation med naturen og udnyttelse af den molekylære viden er centrale elementer i bioteknologi. Her ser vi på, hvordan viden om gener kan benyttes til at kurere og forhindre sygdomme, ved at benytte dyr som modelorganismer. 1) Konstruktion af stamtræer ved hjælp af gen-sekvenser. - Dyrenes udviklingshistorie studeret ved hjælp af gener. 2) Søgning i gen-databaser. - I hvor høj grad kan grisen bruges som model for mennesket? 3) Gentest af mennesker. - Hvad fortæller BRAGA genet om din sandsynlighed for at få brystkræft? Naturgeografi 1 modul á 1,75 time. Tirsdag kl v/pia Aaes-Jørgensen (PA) Dato: 4/12. Lokale ng Luft for livet Luft er livsnødvendigt, men hvad er der egentlig i den luft, du indånder? Og hvad betyder luftens sammensætning for dig? Hvornår er luften skadelig, og kan dit hår fortælle noget om luften omkring dig? Påvirker du egentlig luftkvaliteten?

5 I naturgeografi arbejdes der med samspillet mellem mennesker, samfund og de naturgivne forhold. Vi vil i dette forløb således undersøge luften både ude og inde, for derefter at forstå og sammenligne resultaterne med udvalgte byer på globalt plan. Masterclass i dansk 1 ugentligt modul á 1,5 time i 6 uger v/ Trine Juul (TJ) og Mads Stidsen (MG) (med begge undervisere på). Onsdage kl Start ultimo november medio januar. Datoer: 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 9/1, 15/1. Lokale lo2 Hvad kan en skoleelev i Virum i 2018 få ud af at læse om en vanvittig mand, der sulter i Oslo i 1890? Hvorfor siger Caspar Erics digte om 7-Eleven noget almengyldigt om det at være et ungt menneske i dag? Velkommen til dette forløb, hvor vi skal læse, reflektere, diskutere, skrive og se udvalgte filmklip for at besvare nogle af ovenstående spørgsmål. Masterclass i engelsk 1 ugentligt modul á 1,5 time i 6 uger v/sabrina Koerver Schmidt (SA) Tirsdage kl Start ultimo oktober primo december. Datoer: 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12. Lokale da1 Inequality Særligt i Storbritannien, men også i USA, er samfundets forskellige klasser tydeligere end de er i Danmark. Vi skal i fællesskab se på primært de to landes problematikker og udfordringer med hensyn til klassesamfund, både gennem spændende og aktuel fiktion og non-fiktion. Nærmere info følger. Masterclass i fransk 1 ugentligt modul á 1,5 time i 6 uger v/sarah Garvig (SG) Torsdage kl Start primo november primo december. Datoer: 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12. Lokale sp3

6 Bonjour Savner du at tale og bruge dit franske mere i hverdagen, så kom til masterclassundervisning i fransk, hvor vi har fokus på at bruge sproget så meget som muligt gennem kommunikationsøvelser, dialoger, samtalestrukturer og glosetræning. Vi vil inddrage tekster, videoklip og sange samt træne jer i at bruge den franske grammatik i de mundtlige øvelser. Sprog er sjovt og kan åbne mange spændende døre. 4. Læringscirkler for udskolingslærere og skoleledelser på Virum Gymnasium Læringscirkler foregår som anderledes tilrettelagte dialogmøder, hvor formålet er fokus på elevernes lange faglige progression, styrkelse af overgangen samt sikring af systematisk og organisatorisk understøttet videndeling og konkret samarbejde mellem lærere- og skoleledelser på skolerne. Vi ved stadig for lidt om hinanden og hvorfor, vi gør som vi gør. Der vil være deltagere fra både Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. Der er tale om inspirerende fyraftensarrangementer med en let servering 13. september 2018 kl og 14. marts 2019 kl Mellem de to årlige runder læringscirkler vil der indgå mulighed for gensidige skolebesøg, faglig formidling fra elever, udveksling af undervisningsmaterialer og evt. faglige og didaktiske workshops mellem udskolings- og gymnasielærere. Det er derfor en fordel at deltage i begge runder. Skoleledelsen tilmelder lærere og ledelsesrepræsentanter til læringscirkler på særligt tilmeldingsskema, der er udsendt til alle skoleledelser, ligger på Virum Gymnasiums hjemmeside eller fås ved henvendelse til kontaktperson vicerektor Birgit Riedel Langvad på mail br@edu.virum-gym.dk. Tilmeldingsfrist 1. september 2018, men meget gerne før (mulighed for eftertilmelding efter aftale). 5. Workshop for dansklærere i udskolingen på Virum Gymnasium Der er tale om et nyt tilbud, der er udsprunget af de fælles læringscirkler. Der vil være deltagere fra både Lyngby Taarbæk og Rudersdal og rig mulighed for fælles inspiration og erfaringsudveksling. De enkelte workshops vil bestå i en times oplæg og ½ times efterfølgende diskussion og sparring. Kurset vil ligge som fyraftensmøder 4 onsdage/torsdage i vinterhalvåret kl i da1 hhv. 21/11, 5/12 og 10/1, 17/1. Materiale fremsendes per mail inden den enkelte workshop. I år vil temaet for de fire workshops være kanonforfattere: Dato 21. november 5. december Oplægsholdere Emne John Meyer Jensen Mads Stidsen Adam Oehlenschläger & H. C. Andersen Herman Bang og Henrik Pontoppidan

7 10. januar Mikkel Sparsø 17. januar Ulrik Herskind & Jan Maintz Steen Steensen Blicher og Ludvig Holberg Karen Blixen og Peter Seeberg Tilmelding til kontaktperson vicerektor Birgit Riedel Langvad på mail Evt. spørgsmål bevares også gerne på tel.: Tilmeldingsfrist 15. september 2018 (med mulighed for eftertilmelding efter aftale). 6. Videnskabsklubben Virum Gymnasium stiller også i skoleåret med dedikerede 2g-seniormentorer til undervisning af tilmeldte 4. hhv. 5. klasses elever på alle Lyngby-Taarbæks skoler. I vil der være tale om ca. 15 seniormentorer fra Virum Gymnasium. Der er tale om et tilbud i de naturvidenskabelige fag i efteråret 2018 og seniormentorerne varetager opgaven sammen med juniormentorer fra udskolingen. Alle mentorerne bliver trænet af unge forskere på universitetet til at kunne varetagen opgaven. Det er forvaltningen i LTK, der står som koordinator. 7. Forsøg med 3-årigt valgfag i spansk Virum Gymnasium indgår fra skoleåret i et UVM-forsøg med udbud af 3-årigt valgfag i spansk i samarbejde med skoler i Lyngby-Taarbæk Kommune og Rudersdal. Undervisningen vil for de tilmeldte elever fra LTK foregå tirsdag kl på VG og starte 14. august 2018 Nærmere info via spansklærer Hanne Dammand per mail hd@edu.virum-gym.dk 8. Besøg VG Introdag for 8.klasser: Éndags-besøg med særligt tilrettelagte forløb på eget hold m/vejledning. Eleverne følges ad klassevis og får et indtryk af gymnasiehverdag og fagligt niveau. Tilmelding via egen skole & UU Besøgsdage for 9. og 10. klasses elever: Éndags-besøg, hvor eleverne følger normal 1.g undervisning. Eleverne modtages om morgenen af vejleder m/instruktion og afsluttes om eftermiddagen m/vejleder med evaluering og spørgsmål. Tilmelding via egen skole & UU. BR/181004

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium Grundskoletilbud 2019-20 på Virum Gymnasium Kontaktperson på alle tilbud er vicerektor Birgit Riedel Langvad, mail: br@edu.virum-gym.dk Tel.: 23 48 41 94. 1. Book et par elevambassadører fra Virum Gymnasium

Læs mere

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium Grundskoletilbud 2017-18 på Virum Gymnasium Alle tilbud er gratis målgruppen er udskoling - og kontaktperson på alle tilbud er vicerektor Birgit Riedel Langvad, mail: br@edu.virum-gym.dk Tel.: 23 48 41

Læs mere

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium Grundskoletilbud 2019-20 på Virum Gymnasium Kontaktperson på alle tilbud er vicerektor Birgit Riedel Langvad, mail: br@edu.virum-gym.dk Tel.: 23 48 41 94. 1. Book et par elevambassadører fra Virum Gymnasium

Læs mere

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium

Grundskoletilbud på Virum Gymnasium Grundskoletilbud 2017-18 på Virum Gymnasium Alle tilbud er gratis målgruppen er udskoling - og kontaktperson på alle tilbud er vicerektor Birgit Riedel Langvad, mail: br@edu.virum-gym.dk Tel.: 23 48 41

Læs mere

Matematik 1 ugentligt modul á 1,5 time i 16 uger v/grete Ebbesen (GE) og Christian Holst (CH) (= 2 x 8 uger)

Matematik 1 ugentligt modul á 1,5 time i 16 uger v/grete Ebbesen (GE) og Christian Holst (CH) (= 2 x 8 uger) TALENT Masterclass-tilbud 2016-17 for udskolingselever på Virum Gymnasium Formål: Faglige tilbud til de dygtigste elever i udskolingen, arbejde med elevernes lange faglige progression, styrkelse af overgang,

Læs mere

Master Class-tilbud 2015-16 for udskolingselever på Virum Gymnasium

Master Class-tilbud 2015-16 for udskolingselever på Virum Gymnasium TALENT Master Class-tilbud 2015-16 for udskolingselever på Virum Gymnasium Formål: Faglige tilbud til de dygtigste elever i udskolingen, arbejde med elevernes lange faglige progression, styrkelse af overgang,

Læs mere

Master Class-tilbud 2015-16 for udskolingselever på Virum Gymnasium

Master Class-tilbud 2015-16 for udskolingselever på Virum Gymnasium TALENT Master Class-tilbud 2015-16 for udskolingselever på Virum Gymnasium Formål: Faglige tilbud til de dygtigste elever i udskolingen, arbejde med elevernes lange faglige progression, styrkelse af overgang,

Læs mere

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Science Battle 3 Verdenssprogdag 6 Gymnasiematematik 7 Krop

Læs mere

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag. så skal du kun vælge et C- niveau valgfag i 3g, da dit 2. fremmedsprog tæller som det 4. A-

Læs mere

En ny udskoling. udskoling 2014/15

En ny udskoling. udskoling 2014/15 En ny udskoling TemaLINJER udskoling 2014/15 En ny udskoling Efter sommerferien skal vi, på Jyllinge Skole, i gang med en ny måde at gå i udskolingen på. I det kommende skoleår tilbyder vi fire udskolingslinjer

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

STØVRING GYMNASIUM. Studieretningsønske 2017

STØVRING GYMNASIUM. Studieretningsønske 2017 STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017 Studieretningsønske 2017 I skal angive ønske om studieretning i lectio senest d. 11.10 kl. 22.00. I skal besvare et spørgeskema om studieretninger, 2. fremmedsprog

Læs mere

DIN FREMTID STARTER HER. Velkommen til AG Premaster Class 2018/19 for klasse. Psykologi, religion, fransk, spansk, engelsk og naturvidenskab

DIN FREMTID STARTER HER. Velkommen til AG Premaster Class 2018/19 for klasse. Psykologi, religion, fransk, spansk, engelsk og naturvidenskab DIN FREMTID STARTER HER Velkommen til AG Premaster Class 2018/19 for 8.-9. klasse Psykologi, religion, fransk, spansk, engelsk og naturvidenskab Kære elev i 8. og 9. klasse i Furesø Kommune AG Premaster

Læs mere

STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX

STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX 2018-2019 VELKOMMEN TIL TEKNISK GYMNASIUM HTX T ER ET GODT VALG. Undervisningen på Holstebro Tekniske Gymnasium er præget af den naturvidenskabelige måde at tænke

Læs mere

Oversigt studieretninger

Oversigt studieretninger Oversigt studieretninger 2017-18 Fysik A Matematik A Kemi B Matematik A Fysik A Kemi B Dansk A Engelsk B Biologi C Historie A Idræt C Samfundsfag C Kunstneriske fag C 2. fremmedsprog B * ** *Frit C- eller

Læs mere

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet Grundforløbet på STX Uddannelseschef Mette Pryds Hvad er grundforløbet? Afklaringsforløb frem mod elevernes endelige valg af studieretning Hvordan afklares vores elever? Skriftlig info-folder Eleverne

Læs mere

2019/20 KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter for 8., 9. og 10. klasser på Herning Gymnasium 2019/20. God at blive klog på

2019/20 KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter for 8., 9. og 10. klasser på Herning Gymnasium 2019/20. God at blive klog på 2019/20 KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter for 8., 9. og 10. klasser på Herning Gymnasium 2019/20 God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Kære ledelse, lærere

Læs mere

Velkommen til AG Faglige Workshops 2018/19 for klasse. Kære kollega i grundskolen

Velkommen til AG Faglige Workshops 2018/19 for klasse. Kære kollega i grundskolen Kære kollega i grundskolen Velkommen til AG Faglige Workshops 2018/19 for 8.-9. klasse Tværfaglige workshops med sprog Billedkunst Idræt Samfundsfag Science: Fysik-Kemi, Astrofysik, Matematik Kære kollega

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

Udviklingsprojekter 2019/2020

Udviklingsprojekter 2019/2020 Marts 2019 Udviklingsprojekter 2019/2020 I skoleåret 2019/2020 udbyder DASG tre udviklingsprojekter: Computational Thinking i Matematik og Naturfag - i samarbejde med Center for Computational Thinking

Læs mere

Velkommen til AG Master Class 2015 Sprog & Naturvidenskab. din fremtid starter her

Velkommen til AG Master Class 2015 Sprog & Naturvidenskab. din fremtid starter her Velkommen til AG Master Class 2015 Sprog & Naturvidenskab din fremtid starter her Kære elev i folkeskolen AG Master Class er for dig, der er dygtig, ambitiøs og har en særlig interesse for at lære mere

Læs mere

Velkommen til AG Premaster Class 2019/20 for klasse DIN FREMTID STARTER HER

Velkommen til AG Premaster Class 2019/20 for klasse DIN FREMTID STARTER HER DIN FREMTID STARTER HER Velkommen til 2019/20 for 8.-9. klasse Psykologi, fransk, spansk, engelsk, musik, programmering og astrofysik Kære elev i 8. og 9. klasse i Allerød er for dig, der har en særlig

Læs mere

1. Sprog og Identitet

1. Sprog og Identitet 1. Sprog og Identitet Engelsk A, Spansk begynder A og Psykologi B Engelsk Engelsk Engelsk Engelsk A Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder A Psykologi Psykologi Psykologi B Samfundsfag

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

Gymnasiet i 9.klasse. Tag dit valgfag på Herning Gymnasium

Gymnasiet i 9.klasse. Tag dit valgfag på Herning Gymnasium Gymnasiet i 9.klasse Tag dit valgfag på Herning Gymnasium 2017-18 Indledning Som led i skolereformen vil Herning Gymnasium gerne i fremtiden samarbejde med folkeskolerne og friskolerne om afviklingen af

Læs mere

*Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed

*Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed Naturfagene åben skole skole-virksomhedssamarbejde og og/eller Netværksmøde for naturfagskoordinatorer i Region Nordjylland Aalborg, 1. juni 2017 Dagens program Vision Vores vision er at alle børn og unge

Læs mere

AT Omlagt skriftligt arbejde 25. september 2014 Årgang 2014

AT Omlagt skriftligt arbejde 25. september 2014 Årgang 2014 AT Omlagt skriftligt arbejde 25. september 2014 Årgang 2014 AT i grundforløbet OS i grundforløbet AT1 4 20 % omlægges for A-/B-fag med mindst 10 elevtimer AT2 2 20 % omlægges for matematik C Sum 6 AT i

Læs mere

ALLERØD GYMNASIUM. Velkommen til AG Faglige Workshops 2017/18 for klasse. Kære kollega i grundskolen

ALLERØD GYMNASIUM. Velkommen til AG Faglige Workshops 2017/18 for klasse. Kære kollega i grundskolen Kære kollega i grundskolen Velkommen til AG Faglige Workshops 2017/18 for 8.-10. klasse Samfundsfag Idræt Science: Fysik, Biologi, Biotek, Kemi og Astrofysik Kære kollega i grundskolen Kom på besøg på

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Side 1 af 5. VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Enkeltfag, HF/STX - holdstart 17.-21. august 2015 (e-learning-hold, se nederst)

Side 1 af 5. VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Enkeltfag, HF/STX - holdstart 17.-21. august 2015 (e-learning-hold, se nederst) Side 1 af 5 Hold Holdstart Varighed Fag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag SU-timer 602 1508 1 år Billedkunst 0 B 12:00-15:55 12:00-15:55 8,89 604e 1508 ½ år Biologi 0 C 8:00-11:25 8:30-11:25 6,67 606

Læs mere

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf Sproglige studieretninger Studieretning 1a Engelsk A, Fransk A/Spansk A og Tysk fortsætter B Fransk A/Spansk A Fransk A/Spansk A Fransk A/Spansk A Fransk A/Spansk A Tysk (fort) B Tysk (fort) B Tysk (fort)

Læs mere

Sådan søger du optagelse

Sådan søger du optagelse Har du brug for vejledning, kan du kontakte -vejleder Per Juul Schmidt på 63116840 (evt. 66122240) eller KOMPRIMEREDE FORLØB - EFTERÅR 2019 - OKTOBER START MATEMATIK C-B Tirsdag - fredag kl. 8.00-12.30

Læs mere

Naturvidenskabelige studieretninger

Naturvidenskabelige studieretninger Naturvidenskabelige studieretninger 1K MATEMATIK A KEMI A FYSIK B ol C Valg C Valg C Valg B: Bk, Bi, Id, Mu, Re, Sa Valg A: EN, FY, Sprog 2g MA A KE A DA A HI A id C bi C re C Fy B En B 1g sa C bk/mu C

Læs mere

Sådan vælger du studieretning

Sådan vælger du studieretning STX Sådan vælger du studieretning FORÆLDREMØDE 2017 PROGRAM // 3 KØREPLAN FOR VALG AF STUDIERETNING // 4 SÅDAN VÆLGER DU STUDIERETNING // 5 STUDIERETNINGER // 6-7 VALGFAG // 8 TRÆF DET RIGTIGE VALG //

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

DIN FREMTID STARTER HER. Velkommen til AG Premaster Class 2017/18 for klasse. Fransk, Engelsk & Naturvidenskab ALLERØD GYMNASIUM

DIN FREMTID STARTER HER. Velkommen til AG Premaster Class 2017/18 for klasse. Fransk, Engelsk & Naturvidenskab ALLERØD GYMNASIUM DIN FREMTID STARTER HER Velkommen til AG Premaster Class 2017/18 for 8.-10. klasse Fransk, Engelsk & Naturvidenskab Kære elev i 8., 9. eller 10. klasse i Allerød AG Premaster Class er for dig, der er ambitiøs

Læs mere

3 årig STX uddannelse

3 årig STX uddannelse 3 årig STX uddannelse Forår 2010 Efter 9. klasse afgangsprøve i: OPTAGELSESKRAV til gymnasiet Fem bundne prøver dansk (mundtlig og skriftlig) matematik (skriftlig) engelsk (mundtlig) fysik (mundtlig) To

Læs mere

2017: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig)

2017: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig) 17: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Tysk forts./fransk forts. B Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på gode erfaringer fra en række skolebesøg,

Læs mere

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet den

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet den Grundforløbet på STX Uddannelseschef Mette Pryds Opbygning af STX Grundforløb 12 uger 1g 2g 3g FÆLLESFAG som alle elever møder på et tidspunkt i enten 1., 2. eller 3g: dansk, historie, engelsk, matematikb,

Læs mere

Oversigt over møder og kurser for lærere skoleåret 2015/16 1/6. DATO HVAD HVORNÅR HVOR HVEM ARRANGØR Onsdag Jyllandsgade

Oversigt over møder og kurser for lærere skoleåret 2015/16 1/6. DATO HVAD HVORNÅR HVOR HVEM ARRANGØR Onsdag Jyllandsgade Oversigt over møder og kurser for lærere skoleåret 2015/16 1/6 August September Repr.for PLC 19. HoS-naturfags-netværksmøde Ulkebøl Skole Naturfagsvejledere tilknyttet 26. 1 á 4 08.30 WEB-IT 2015 PLC-medarbejdere

Læs mere

MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE 18. 19. MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE- SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe.

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG

2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG 2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG Indholdsfortegnelse STX: Matematik A Bioteknologi A Fysik B... 3 STX: Matematik A Fysik B

Læs mere

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium Orientering om Ringkjøbing Gymnasium 1 Optagelseskrav Efter 9./10. klasse med aflagt afgangsprøve fra folkeskolen i dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk + 2 prøver mere efter lodtrækning. Undervisning

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Hvor er kemi i gymnasiet på vej hen? Nogle konklusioner

Hvor er kemi i gymnasiet på vej hen? Nogle konklusioner Hvor er kemi i gymnasiet på vej hen? Nogle konklusioner Øget samspil med det biologisk område mindre med fysik i dag Kemi bør arbejde på bedre samspil med fysik (især B-niveauerne) uden at miste samarbejdet

Læs mere

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Studieretninger med tilpasset skema til træning af idræt på eliteplan I sommeren 2008 begyndte vores første klasse på en særlig eliteidræts-studieretning,

Læs mere

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen)

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) 2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Engelsk A Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Engelsk A 335 timer Valgfag B* B* Naturgeo.

Læs mere

årgang 2012 lektionsfordeling v8 040613, 95 min. Moduler i 2. og 3.g Aalborg Katedralskole Årgang 12-15 Studieretning 1c, 1u Biotek A, MA A, Fy B

årgang 2012 lektionsfordeling v8 040613, 95 min. Moduler i 2. og 3.g Aalborg Katedralskole Årgang 12-15 Studieretning 1c, 1u Biotek A, MA A, Fy B Studieretning 1c, 1u Biotek A, MA A, Fy B Engelsk B 3 3 2 2,5 Matematik A 4 5 2,5 2 2,5 3 Samfundsfag C 3 3 Kemi C 3 3 Fysik B 1,5 1,5 2,5 2,5 Bioteknologi A (bio C) 3 3 2 2 2,5 3 SUM 34 32 17 17 13,5

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Skolestart 2018/19 15 nye klasser: 12 STX-klasser 3 HF-klasser 425 nye elever (STX 29 elever/klasse HF 25/klasse pt.) Ca. 1150 elever på skolen

Læs mere

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14 GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE Linjer 2013/14 foto VEL KOM MEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. Fra skoleåret 13/14 organiserer

Læs mere

2017: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig)

2017: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig) 17: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Tysk forts./fransk forts. B Fag Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester

Læs mere

Grundforløb første halve år 2015-2018

Grundforløb første halve år 2015-2018 Grundforløb første halve år 2015-2018 Dansk Engelsk Almen Billedkunst/ Fysik Matematik Naturvidenskabeligt Samfunds- Biologi Idræt sprogforståelse musik grundforløb fag Studieretningsforløb 2½ år Naturvidenskabelige

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet Gymnasielærerdage Naturgeografi Fysik Matematik Biologi Kemi Idræt Astronomidag Gymnasielærerdag med fokus på teknologi, Ingeniørhøjskolen Gymnasielærerdag med fokus på Nanoscience, inano (?) Tværfaglige

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Skolestart 2017/18 15 nye klasser: 12 STX-klasser 3 HF-klasser 435 nye elever (29 elever pr. klasse pt.) Ca. 1150 elever på skolen i alt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Kære kollega i grundskolen

Kære kollega i grundskolen Kære kollega i grundskolen Velkommen til AG Faglige Workshops 2019/20 for 8.-9. klasse Tværfaglige workshops med sprog Tværfaglige workshops med musik Tværfaglig workshop med dansk Workshop tysk eller

Læs mere

Vælg din STUDIERETNING

Vælg din STUDIERETNING Vælg din STUDIERETNING 2017 Tidsplan for dit valg af studieretning Ons-tors uge 36-39 Undervisning i studieretningsfag: - Sproglige studieretninger - Samfundsvidenskabelige studieretninger - Naturvidenskabelige

Læs mere

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk LAYOUT: Charlotte van Hauen www.charlottevanhauen.dk LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen organiserer vi undervisningen i udskolingen i linjer.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mette Kynemund for perioden 1. januar til 31. december 2015

Resultatlønskontrakt for rektor Mette Kynemund for perioden 1. januar til 31. december 2015 Resultatlønskontrakt for rektor Mette Kynemund for perioden 1. januar til 31. december 2015 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse

Læs mere

2 årig HF uddannelse STUDIEVEJLEDERNE Efterår 2009

2 årig HF uddannelse STUDIEVEJLEDERNE Efterår 2009 2 årig HF uddannelse Efterår 2009 OPTAGELSESKRAV til HF Direkte fra 10. klasse: Du skal have fulgt undervisningen i 10. klasse og aflagt 10. klasse prøver i dansk, matematik, engelsk Folkeskolens afgangsprøve

Læs mere

Erhvervsøkonomi SRP. Studieretninger 2019

Erhvervsøkonomi SRP. Studieretninger 2019 A C? B Erhvervsøkonomi RP tudieretninger 2019 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk

Læs mere

STUDIERETNINGER 2016-2019 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 MA A MA A BI A SA A EN A EN A FY B BT A MA B MA B SA B ME B KE B FY B ID B EØ C PS C SA B

STUDIERETNINGER 2016-2019 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 MA A MA A BI A SA A EN A EN A FY B BT A MA B MA B SA B ME B KE B FY B ID B EØ C PS C SA B STUDIERETNINGER 2016-2019 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 MA A MA A BI A SA A EN A EN A FY B BT A MA B MA B SA B ME B KE B FY B ID B EØ C PS C SA B SR7 SR8 SR9 SR10 MU A EN A EN A EN A EN A TYF A FRB A SPB A FI

Læs mere

2019: Sproglig studieretning: Sprog og kultur

2019: Sproglig studieretning: Sprog og kultur 19: Sproglig studieretning: Sprog og kultur Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Latin C Matematik

Læs mere

Bilag 1: Effektkæde for projekter Region Sjælland og Vækstforum Sjælland

Bilag 1: Effektkæde for projekter Region Sjælland og Vækstforum Sjælland Bilag 1: Effektkæde for projekter Region Sjælland og Vækstforum Sjælland Projekttitel: STAR II Effektkæde: 1.1 Erhvervs- og Karrierefortællinger: Målgruppe: Alle regionens elever fra 7.-9 klasse i grundskolen

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

4 år på Marselisborg. Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning

4 år på Marselisborg. Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning 4 år på Marselisborg Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning «Team Danmark ordningen giver mig mulighed for både at overskue min træning og skolearbejdet det er rart ikke at skulle gå på kompromis

Læs mere

3. Biotek A, Mat A, Fysik B

3. Biotek A, Mat A, Fysik B Studieretningsbeskrivelse for 3. Biotek A, Mat A, Fysik B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

AT Omlagt skriftligt arbejde 26. august 2015 Årgang 2015

AT Omlagt skriftligt arbejde 26. august 2015 Årgang 2015 AT Omlagt skriftligt arbejde 26. august 2015 Årgang 2015 AT i grundforløbet OS i grundforløbet AT1 2 20 % omlægges for A-/B-fag med mindst 10 elevtimer Sum 2 20 % omlægges for matematik C AT i foråret

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

Fra elev til studerende 10 +

Fra elev til studerende 10 + Fra elev til studerende 10 + 10+ - fra elev til studerende At gå på 10+ er en ny måde at gå i skole. Du skal lære at studere og ikke kun modtage undervisning. På 10+ kan du udvikle din evne til at bruge

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 Generelt om CG s studieretninger: CG s ni studieretninger præsenteres på de følgende sider: tre naturvidenskabelige, tre sproglige, to samfundsfaglige og én kunstnerisk. Fælles

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Studieretninger 2013-16. Udbud af. 22. januar 2013. 22.01.2013 1:33 bl

Studieretninger 2013-16. Udbud af. 22. januar 2013. 22.01.2013 1:33 bl Udbud af Studieretninger 2013-16 22. januar 2013 1:33 bl 2 Studieretninger 2013-16 Naturvidenskabelige studieretninger BIOTEK A + MATEMATIK A + Fysik B BIOLOGI A + Matematik B + Idræt B FYSIK A + MATEMATIK

Læs mere

Velkommen til. Virum Gymnasium

Velkommen til. Virum Gymnasium Velkommen til Virum Gymnasium Orienteringsmøde mandag den 30. januar 2012 kl. 19.30 Virum Gymnasium Fuglsangvej 66 2830 Virum Tlf: 45 83 21 41. Fax: 45 83 21 42 Hjemmeside: www.virum-gym.dk e-mail: vg@virum-gym.dk

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

2018: Sproglig studieretning: Kultur

2018: Sproglig studieretning: Kultur 18: Sproglig studieretning: Kultur Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Latin C Matematik B 250

Læs mere

2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig)

2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig) 2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Valgfag B* B* Naturgeo. C Matematik C 1 Samf..

Læs mere

Workshop om prøver og eksamen

Workshop om prøver og eksamen Workshop om prøver og eksamen Danske Gymnasier - Ledelsestræf 2018-2.marts 2018 Søren Vagner, undervisningskonsulent, Kontor for Prøver, Eksamen og Test (STUK) Steffen Møllegaard Iversen, enhedsleder,

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE 4 LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE. PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI UNDERVISNINGEN I UDSKOLINGEN

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B,

6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B, Studieretningsbeskrivelse for 6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B, I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere

Læs mere

1a. Mat A, Fys A, Kemi B

1a. Mat A, Fys A, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 1a. Mat A, Fys A, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen

Højere Forberedelseseksamen Højere Forberedelseseksamen 2-årig HF-uddannelse for unge med autismespektrumforstyrrelser på Aalborg Katedralskole Skolestart: August 2019 Indhold Målgruppe... 3 Den 2-årige HF-uddannelse... 3 Uddannelses-

Læs mere

A C? B Studieretninger 2015

A C? B Studieretninger 2015 A C? B tudieretninger 2015 Velkommen til kanderborg Gymnasium På de næste sider kan du se noget om de mange fag og de forskellige studieretninger som vi tilbyder på kanderborg Gymnasium. Du kan også se

Læs mere

5. Bio A, Idræt B, Mat B

5. Bio A, Idræt B, Mat B Studieretningsbeskrivelse for 5. Bio A, Idræt B, Mat B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

STUDIERETNINGER. teknisk gymnasium TEKNISK GYMNASIUM - HTX. Chr. Richardtsvej Vordingborg Telefon

STUDIERETNINGER. teknisk gymnasium TEKNISK GYMNASIUM - HTX. Chr. Richardtsvej Vordingborg Telefon STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM - HTX Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Telefon 5578 8888 teknisk gymnasium 2 zbc.dk 3 GODE GRUNDE Jeg nyder at se mine elever udvikle sig både fagligt og menneskeligt,

Læs mere

STUDIERETNINGER. NATURVIDENSKAB OG NYE MULIGHEDER Velkommen til det femårige gymnasium på Ordrup Skole og Ordrup Gymnasium

STUDIERETNINGER. NATURVIDENSKAB OG NYE MULIGHEDER Velkommen til det femårige gymnasium på Ordrup Skole og Ordrup Gymnasium STUDIERETNINGER NATURVIDENSKAB OG NYE MULIGHEDER Velkommen til det femårige gymnasium på Ordrup Skole og Ordrup Gymnasium SCIENCE OG STÆRKE FÆLLESSKABER NATURVIDENSKABENS MANGE MULIGHEDER Det femårige

Læs mere

Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik. Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf

Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik. Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf Program 11.30-12.00 Ankomst og frokost 12.00-12.30 Velkomst og introduktion til faget Dansk som andetsprog A v.

Læs mere

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi københavns universitet science - det natur- og biovidenskabelige fakultet Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi Læs kemi på Københavns Universitet Kemi 1 2 SCIENCE

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2013-2014 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal

Læs mere

Riv ud! Lidt mere om vores studieretninger

Riv ud! Lidt mere om vores studieretninger Riv ud! Lidt mere om vores studieretninger NATURVIDENSKABELIGE - SUNDHEDSVIDENSKABELIGE STUDIERETNINGER Det er studieretningerne for dig som er interesseret i naturvidenskabelige fag, som er god til matematik,

Læs mere