Miljøbevidst på den skriggrønne måde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljøbevidst på den skriggrønne måde"

Transkript

1 Pressemeddelelse København oktober 2007 Miljøbevidst på den skriggrønne måde Global opvarmning er uden tvivl et af tidens hotteste emner, og verdens celebrities fra Bono til Gore står i kø for at fortælle om, hvordan vi kan reducere verdens Co2 udslip. Men hvad gør man, hvis man gerne vil tage vare på miljøet uden at give afkald på sin moderne livsstil, og kan man tænke grønt uden at sætte sit liv på stand by? Ja, det kan man faktisk. En ny dansk opfindelse er snart på markedet, den hedder Electronic Housekeeper, og den gør det både nemt og sjovt at være miljøbevidst. Undersøgelser viser, at danskerne opfatter klimaforandringer som et vigtigt problem, vi hver især har et medansvar for at løse. Men hvorfor stopper vi så ofte ved de gode intentioner? Fordi det både kræver tid og overskud at tænke på miljøet og ikke mindst handle derefter. Men ny teknologi gør det faktisk nemt at tænke grønt, uden at man skal hive sit liv op med rod og lægge alle sine vaner om. I USA har den teknologibegejstrede grønne bevægelse fået navnet Bright Green Environmentalism - skriggrøn miljøaktivisme - og det er den bølge, som nu er ved at skylde ind over Danmark. Sluk for din hårtørrer Et af de første og klareste skud på den skriggrønne stamme er Electronic Housekeeper. Electronic Housekeeper er en miljøbevidst konsol, som er koblet på husets elektriske apparater, og som gør det let at begrænse sit energiforbrug. Fra konsollen kan man med et enkelt klik tænde og slukke for alle husets apparater fra computer til hårtørrer og følge med i, hvor meget strøm ens nye espresso maskine nu egentlig bruger. Housekeeperen er tænkt til at stå i dit køkken og er i øvrigt en helt igennem dansk opfindelse. Det har altid undret mig, hvorfor det skal være så besværligt at leve miljørigtigt. Tænk bare på alle de klodsede elspareskinner, som vi aldrig får slukket for og som roder under bordet. Derfor satte jeg mig for at udvikle en konsol, som gør det nemt at tænke grønt og samtidig designmæssigt er interessant nok til, at man har lyst til at have det stående i køkkenet, fortæller opfinderen bag produktet og adm. direktør Frans Merrild. In at tænke grønt Resultatet blev en Electronic Housekeeper, og at dømme efter efterspørgslen på den lille diskrete designede konsol, har de danske designerhjem allerede taget den elektroniske husholderske til sig med kyshånd. Der er ingen tvivl om, at vi ser en tydelig interesse blandt almindelige danskere for at signalere en klar miljøbevidsthed. Det er meget in at udstråle, at man har overskud til at tænke på den verden, ens børn kommer til at leve i. Samtidig er den miljøbevidste forbruger dog en

2 pragmatisk forbruger. I bytte for at gøre en særlig indsats, vil vi enten spare penge eller have lækre produkter, der tydeligt giver indtryk af en grøn livsstil. Det er de færreste, som ønsker at gå ned i levestandard uden at få noget igen, siger livsstilsekspert Christine Feldthaus fra Kender du typen på DR 1. Helt igennem grøn Ønsket om at skabe et unikt og miljøbevidst produkt gennemsyrer alt omkring Housekeeperen, så glæd dig derfor til at åbne den hvide æske konsollen kommer i. GENBRUG MIG! står der med store typer på indersiden for hvorfor smide emballagen ud, når den passende kan genbruges som opbevaringskasse til alt fra Cd er til gamle postkort. Resten er emballagen er udviklet i BIOPLAST et 100 komposterbart og Co2 neutralt plastmateriale lavet af majs. Forkæl dig selv og verden Med en Housekeeper er det ingen sag at være miljøbevidst med den ene hånd og samtidig gøre noget godt for sig selv med den anden. Ud over at gøre det nemt og overskueligt at slukke for sine apparater og dermed spare på strøm og ikke mindst Co2, så kan man også se online TV, tjekke vejrudsigten, høre MP3 og læse madopskrifter. Ja, og skulle man have glemt at slukke for strygejernet eller bare komme i tvivl om man nu fik trykket på off-knappen, så kan den hjemlige Housekeeper fjernstyres over internettet. Alt sammen med god grøn samvittighed. For yderligere information kontakt venligst: Frans Merrild, Admin. Dir. Electronic Housekeeper på telefon: eller per mail:

3 Electronic Housekeeper FAKTAARK Electronic Housekeeper er en helt dansk ny opfindelse, der gør det nemt at reducere sit strømforbrug og styre alle hjemmets elektriske apparater. Fra Housekeeperens touchscreen kan man nemt tænde og slukke for apparater som computer, opvaskemaskine og TV og er man uden for hjemmet, kan Housekeeperen fjernstyres over nettet. Housekeeperen er desuden trådløs, så man slipper for klodsede ledninger, der er besværlige at skjule. Design matters! Kvinder har fra starten været tæt involveret i designet af Electronic Housekeeper, og det betyder, at ikke bare er apparatet elegant og minimalistisk - det er også intuitiv at bruge. Housekeeperen er designet til at flytte ind i køkkenet, hvor den passende kan sende køkken TV et og radioen på pension. Housekeeperen har nemlig indbygget dab-radio, mp3-afspiller og mulighed for online TV. Opfinder med grønne fingre Electronic Housekeeper A/S er grundlagt af Frans Merrild, som har opfundet apparatet. To af Danmarks største energiselskaber Syd Energi og NRGi - er medejere og står bag 50 % af investeringen. Electronic Housekeeper kan bl.a. købes via Electronic Housekeepers hjemmeside (www.electronichousekeeper.com). Basis pakken, som består af en Housekeeper, selve konsollen og to Switchkeepere (strømsparestik) har en vejledende udslagspris på 3995,-. Funktioner i dag (efterår 2007) Det kan du spare Co2-udledningen for hver dansker var ifølge Miljøministeriet 9,6 ton i Alene ved at slukke for stand by strømmen kan man mindske en husstands udslip med omkring 10 procent. Electronic Housekeeper kommer også selv med gode råd om, hvordan man sænker sit aktuelle energiforbrug. På den måde kan man komme ned på et forbrug på 1000 kwh. for mange er det en reduktion på 50 procent. Udover at hjælpe miljøet kan du også spare en hel del penge, ved at slukke for apparater på stand by. Nedenfor kan du se, hvor meget du kan spare ved at slukke for strømmen på nogle af de mest almindelige apparater, de fleste danskere har derhjemme. Apparat Ministøvsuger med oplader Komplet PC-udstyr (PC, skærm, printer, scanner, højtaler, modem) Ghettoblaster Gennemsnitlig besparelse 16 kroner 369 kroner 23 kroner

4 Halogenlampe (bordmodel) 66 kroner Oplader til mobiltelefon 33 kroner TV 82 kroner DVD 33 kroner Parabol 82 kroner Spillekonsol 15 kroner Mikroovn 41 kroner Emhætte inkl. lys 66 kroner Radio 28 kroner Boremaskine med oplader 164 kroner Tænd/sluk ur 33 kroner Hårtrimmer med oplader 30 kroner Elektrisk tandbørste (oplader) 25 kroner Sparet i alt pr. år 1106 kroner Kilde: Elselskaberne i Danmark. Priserne er udregnet med en kwh-pris på 1,64 kr. Fjernstyr mig Housekeeperen kan fjernstyres over computeren fra kontoret, sommerhuset eller hotelværelset og alarmerer via eller SMS, hvis man fx har glemt at slukke for strygejernet, eller temperaturen er for lav i sommerhuset, og der er risiko for at vandrørene springer. På længere sigt bliver det muligt at tilkoble systemet husets tyveri- og røgalarm. Grøn strøm Strømforbruget i Housekeeperen er 100 % grøn strøm, og man kan uden merpris vælge at lade husets totale strømforbrug være CO2 neutral. Plug and play Electronic Housekeeper er konfigureret med din profil, når du modtager den via posten. Du skal blot tilslutte strøm og internetforbindelse. De tilhørende elsparemoduler installeres imellem strømstikket og de enkelte apparater. Når du modtager konsollen følger en brugsanvisning, som er så enkel, at den blot er beskrevet på indpakningen. Hvis du ikke selv har tid til at sætte dem op, kan du for et mindre beløb få Electronic Housekeeperen installeret af en tekniker. Den hvide emballage er grøn 25 % af vores affald består i dag af emballage. Derfor er en stor del af emballagen ved en Electronic Housekeeper udført i PLA/bioplast, som er 100 % bionedbrydeligt og C02 neutralt. Plasten er lavet af majs, og man kan komme den i sin kompostbunke. Genbrug mig Housekeeperen leveres i en lækker hvid kasse, der er lige til at genbruge. Man kan bruge kassen til opbevaring af cd er eller gemme nogle af husets grimme ledninger i den.

5 Kommende funktioner Some like it hot En lille vandmåler bliver monteret i brusehovedet og er trådløst forbundet til Housekeeperen. Dermed kan man følge med i sit forbrug af varmt vand. Varme brusebade er en af de største energislugere i en almindelig husstand. Her er det muligt at spare 65 kg. CO2 eller 245 kr. per person/år. Skru ned for varmen Housekeeperen overholder Elsparefondens trådløse standard og kan således tale med andre trådløse produkter f.eks. de intelligente termostater fra Danfoss. Dette muliggør dag- og natsænkning af varmen noget der typisk har været forbeholdt enfamilieshuse med avancerede varmesystemer, men nu kan alle være med. Alene en reduktion på 1 grad for alle hjemmets radiatorer vil spare 6 % af varmeforbruget i en almindelig husstand. Vask om natten Med en Housekeeper bliver det muligt at placere dit elforbrug uden for spidsbelastningsperioderne. I løbet af kort tid vil man kunne afregne strøm til forskellige priser hen over døgnet. Housekeeperen kan hjælpe den enkelte familie med at spare strøm og skåne miljøet - for eksempel ved at slukke for fryseren i de korte spidsbelastningsperioder, hvor strømmen er dyr, og ved at sætte tøjvask i gang om natten, hvor strømmen er billigst. Play it again Housekeeperen kommer med en ny fjernbetjening til din eksisterende strømkontakt. Hermed har du nu mulighed for at styre de tilkoblede apparater i huset, afspille din yndlingsmusik og se, hvem der ringer på døren. Samtidig kan fjernbetjeningen automatisk slukke for lyset.

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

Lad dit hjem tænke LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der bygger nyt

Lad dit hjem tænke LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der bygger nyt Lad dit hjem tænke LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der bygger nyt 1 Kontakt med omtanke Nu kan du bringe en helt ny dimension af lys og liv ind i dit hjem. Når du står for at skulle bygge

Læs mere

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre Energien på rette sted sådan gør du din elregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Inspiration og faktuelle oplysninger til Energien på

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

Bilag 1: Interviewguides Dette bilag indeholder interviewguides til interview med henholdsvis leder, lærer og elever.

Bilag 1: Interviewguides Dette bilag indeholder interviewguides til interview med henholdsvis leder, lærer og elever. Bilag Indhold Bilag... 50 Bilag 1: Interviewguides... 51 Interviewguide leder... 51 Interviewguide lærer... 51 Interviewguide elever... 52 Bilag 2: Forældre accept... 53 Forældre accept Vestre Skole...

Læs mere

Program 09:00-09:30 09:30-10:15 10:15-10:25 10:25-10:55 10:55 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00-13:50 13:50-14:00 14.00 14.30

Program 09:00-09:30 09:30-10:15 10:15-10:25 10:25-10:55 10:55 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00-13:50 13:50-14:00 14.00 14.30 Program 09:00-09:30 09:30-10:15 10:15-10:25 10:25-10:55 10:55 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00-13:50 13:50-14:00 14.00 14.30 14:30-14:40 14:40-15:15 15:15 15:45 15:45-16:00 Velkomst og deltagerpræsentation

Læs mere

Program 09:00-09:30 09:30-10:15 10:15-10:25 10:25-10:55 10:55 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00-13:50 13:50-14:00 14.00 14.50

Program 09:00-09:30 09:30-10:15 10:15-10:25 10:25-10:55 10:55 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00-13:50 13:50-14:00 14.00 14.50 Program 09:00-09:30 09:30-10:15 10:15-10:25 10:25-10:55 10:55 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00-13:50 13:50-14:00 14.00 14.50 Velkomst og deltagerpræsentation v/britta og Dana Del 1 Go energi i boligselskaberne

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Slutrapportering på Energispil(d) for teenagere PSO 341-028

Slutrapportering på Energispil(d) for teenagere PSO 341-028 Slutrapportering på Energispil(d) for teenagere PSO 341-028 1 Indholdsfortegnelse Resultat... 3 Konklusion... 3 Baggrund for projektet og for spillet... 3 Spilbeskrivelse... 4 Formål med spillet... 4 Vægtning

Læs mere

LK IHC Control. Sikkerhed og komfort i din hverdag. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation.

LK IHC Control. Sikkerhed og komfort i din hverdag. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. LK IHC Control Sikkerhed og komfort i din hverdag Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning IHC den fleksible totalløsning LK IHC er den intelligente løsning til boligen

Læs mere

INTELLIGENT BOLIGSTYRING

INTELLIGENT BOLIGSTYRING Energihuset INTELLIGENT BOLIGSTYRING Introduktion Om energihuset Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Introduktion I dag kan man godt få systemer der kan styre el, vand, varme eller ventilation

Læs mere

Radio-meterpanel Brugerhåndbog

Radio-meterpanel Brugerhåndbog Radio-meterpanel Brugerhåndbog Indholdsfortegnelse Velkommen Sådan fungerer udstyret Brug af radio-meteret Ta det med dig overalt! Hvornår skal du lade radio-meteret? Rejseoplader Radiolytning via bærbar

Læs mere

SKÅN SKOVPARKENS MILJØ

SKÅN SKOVPARKENS MILJØ SKÅN SKOVPARKENS MILJØ FOR NATUREN OG DIG SELV Med denne brochure i hånden har du et redskab til hurtigt at gøre en forskel for miljøet. Læs den, brug den og søg også gerne selv ny viden. Det er små,

Læs mere

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Vi er nu klar til at opgradere din DanDomain WebShop til version 8. Opgraderingen til DanDomain WebShop8 kommer til at byde på en helt ny visuel oplevelse

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen Projektopgave - Mad Delemne - Madspild Vi har valgt delemnet madspild. Ifølge os er madspild et område, der ikke er belyst nok, selvom det er meget aktuelt i disse dage, hvor man snakker om klimaændringer

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Computeren

Indholdsfortegnelse. Computeren MTL Indholdsfortegnelse Computeren... 3 Computertyper... 3 Den stationære pc... 3 Den tynde klient... 4 Den bærbare... 4 Palmtop eller PDA... 5 Ydre enheder... 6 Pegeredskabet... 6 Tastatur... 7 Skærm...

Læs mere

BASISPAKKE Dit valg, din service

BASISPAKKE Dit valg, din service BASISPAKKE Dit valg, din service VELKOMSTGAVE ADGANG TIL MIN SIDE SKRIFTLIG KUNDESERVICE MÅNEDLIG FAKTURERING BAGUD OVERSIGT OVER ALLE DINE FORDELE ADGANG TIL MIN SIDE SKRIFTLIG KUNDESERVICE VELKOMSTGAVE

Læs mere

Maskiner og robotter til hjælp i hverdagen

Maskiner og robotter til hjælp i hverdagen Hvis du spørger dine bedsteforældre eller andre ældre personer, hvor mange maskiner der var adgang til, da de var børn, vil de fortælle dig, at det var langt færre end i dag. Bare på den tid der er gået,

Læs mere

Original Brugsanvisning for Snoos App Alarm og Start Kit Version 01-2014. www.snoos.dk

Original Brugsanvisning for Snoos App Alarm og Start Kit Version 01-2014. www.snoos.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Info... 4 System krav / Forudsætninger for anvendelse af Snoos App Alarm:... 4 Kassens indhold:... 5 Snoos startkit består af:... 5 Tekniske specs:... 5 Forudsætninger

Læs mere

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Få en bedre økonomi SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Få en bedre økonomi SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus 24 sider økonomi Få en bedre SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op 100 gode spareråd Tjek dine vaner 2 Ryd op i økonomien Side 4-5 Spar penge på strømmen Side 8-10

Læs mere

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr.

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. - Min tryghed Medlemstilbud Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. Alt det med småt Hos dukapc behandler vi folk pænt, og vi regner med, at vores kunder gør det samme. Derfor

Læs mere

SPAR ENERGI I HVERDAGEN

SPAR ENERGI I HVERDAGEN annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet annonseinnstik annonce 1 E N E R G I G U I D E N VARMEPUMPE LAVENERGIVINDUE TRÆPILLER BRÆNDEOVNE ISOLERING N O V - 2 0 0 5 ER DIN BOLIG ELSIKKER?

Læs mere

Handlingsplan for grøn it i Danmark

Handlingsplan for grøn it i Danmark Handlingsplan for grøn it i Danmark Handlingsplan for grøn it i Danmark Udgivet af: IT- og Telestyrelsen IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Telefon: 3545 0000 Fax: 3545 0010 Publikationen

Læs mere