Dagens mål er et lille hotel uden for Oldenburg i Holstein, en beregnet distance på 225 km.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagens mål er et lille hotel uden for Oldenburg i Holstein, en beregnet distance på 225 km."

Transkript

1 Beretning Cykeltur til Paris 2014 Dag 1 fredag den 18. juli Cirka kl. 7 om morgenen, efter at have vandet drivhus, og en masse potter, og pakket rygsækken*, er jeg klar til at begive mig ud på den store udfordring / det store eventyr, at cykle alene til Paris. Turen starter med at fru Tove tager billeder af mig, hvorefter der kysses farvel. Dagens mål er et lille hotel uden for Oldenburg i Holstein, en beregnet distance på 225 km. Turen startet i fint vejr: Vindstille, klart og 18.5 grader. Det starter fint både i Slangerup og Ølstykke stryger jeg gennem en bunke glasskår fra knuste flasker, heldigvis uden at punkterer. Syd for Roskilde får jeg valgt de rigtige veje, og kommer hurtig ind til Køge via Ringstedvej. Syd for Køge kommer der en lidt kedelig strækning lige og fladt ned til Rønnede, men så kommer der bakker. Temperaturen stiger hurtigt og bliver hurtigt over 30 grader, så der tankes vand på en tankstation. Fra Rønnede til færgen er der det meste af tiden lidt modvind pga. af søbrise. I Vordingborg har jeg lidt svært ved at finde Masnedøbroen, men efter at have spurgt et par gange kommer jeg til og over den. På Storestrømsbroen stopper jeg og tager et par billeder, når der passerer en stor lastbil synker broen mærkbart, den trænger vist snart til en afløser. På Falster dukker der cykel vejviserer op mod Rødby, som sædvanligt skal man tage dem med et gran salt, for ikke at komme ud på omveje (de er sikkert pæne).

2 Efter Guldborgsund Broen stopper jeg ved havne restauranten, og får mig en dejlig stor softice + fyldt flaskerne. I Maribo lokkes jeg lidt på afveje af en cykelsti, men kommer på rette vej gennem byen, hvor torvet er fuldt af marked og jazz koncerter. Hvor der var bakker på Falster er Lolland fladt. Jeg kommer til Rødby og bliver lidt skuffet da jeg opdager at der er endnu 7 km til Færgen. Færge billetten er ikke særlig dyr. Jeg kommer om bord sidst på underste dæk sammen med en anden cyklist og et par motorcykler, lige efter Lastbiler og busser. Sejladsen er rigtig flot i solskin og vindstille. Jeg får mig en Iste, men kan ikke få fyldt flasker, da der kun er varmt vand på toiletterne. På vej ud fra færgen er jeg lige ved at styrte, da jeg ikke er opmærksom nok på jernbaneskinnerne. Jeg følger efter den anden cyklist, der virker lokalkendt og jeg er snart på en cykelvej. Hurtigt kommer jeg til Burg, hvor jeg får fyldt flasken, og forholdsvis let kommer gennem byen, hvor der ellers er gang i trafikken. Jeg gør så den fejl at køre mod Fehmarn Sund, hvorefter jeg ender i et lille fiskerleje, kommer forholdsvis let noget tilbage, og får ved at spørge fundet vejen til broen. Igen stopper jeg for at tage billeder, det er et rigtig flot sted, men den bro gynger også når der kommer lastbiler. Efter broen går det videre, jeg kommer til at dreje til højre for tidligt vildledt af et skilt mod europa vejen, (hvor jeg ikke må cykle) og havner i smukke Heiligen Hafen, efter igen at køre efter et forkert skilt kommer jeg i den rigtige retning, og pludselig er der cykel skilte mod Oldenburg. Jeg kommer ind i byen i den nordlige ende, men tror jeg er i den sydlige, så jeg må have køre vejledning igen. Lidt inde i byen er der skilte til mit hotel, der ligger i en lille landsby syd for Oldenburg. Har en lille smule svært ved at finde det i landsbyen, men pludselig er det der, Det er rigtig flot og idyllisk. Computeren siger 229 -> da den viser en smule for meget siger vi 225, hvilket svarer til det beregnede. Heldigvis kan jeg få aftens mad i restauranten, hvor man normalt skal bestille. Dejlig tomat Risotto med et kæmpe stykke Laks. Selv om jeg er meget sulten, må jeg spise langsomt og kan absolut ikke spise dessert. Varmen og den megen væske har sat sit præg på maven. Da jeg kommer tilbage på værelset har jeg nogle kramper i hænder, føder og lægge, så jeg er lidt bekymret: Hvordan vil det udvikle sig hen over dagene, og om jeg kan falde i søvn, det er dog absolut ikke noget problem.

3 Dag 2 I weekenden er der først morgenmad kl (det bliver lidt senere), det er en glimrende morgenmad, men jeg kan ikke spise særligt meget. Klokken bliver næsten kvart i ni, inden jeg kommer af sted. Dagens etape er beregnet til 190 km. Jeg finder hurtigt smutvejen ud af byen, det er en grusvej, godt med bakker og lidt modvind, benene er lidt stive i starten, men det går snart over. Hurtig kommer jeg til en større vej mod Neustadt, og snart er benene bedre, og der kommer medvind. Temperaturen stiger hurtigt mod 30 grader. Cykelstierne i Tyskland er ganske forfærdelige, mange steder er der meget dårlig belægning og/eller træer langs stien løfter asfalten til særdeles ubehagelige toppe. Hver gang der er en by, forhindring eller en udkørsel, består belægningen af fliser, for at sænke farter, intet under at næsten alle cyklister jeg ser kører på kraftige tur cykler med brede dæk. Efter Neustadt ved Hansa Park, kan jeg vælge at fortsætte eller køre langs stranden, jeg vælger stranden. Det er en flot og hyggelig tur, det minder om Kanarie øerne, der vandres, cykles, køres på rulleskøjter, og der er godt gang i alle de små restauranter. Desværre kører jeg for længe langs stranden, inden jeg kommer ind i landet mod Lübeck, efter noget søgen kommer der en afmærket rute mod Lübeck. Den ender efter noget tid uden skilte, møder jeg et par svenskere på vej fra Stockholm til Bremen, de har fået at vide at vejen er til venstre. Det viser sig at være en fejl, jeg finder ret hurtigt ud af at jeg er på den forkerte side af indsejlingen til Lübeck. Jeg kører tilbage men ender ved et center, uden at kunne finde videre. Jeg finder Iphonen frem og starter Google Maps (GM), den leder mig af nogle gemte stien ind langs indsejlingen og forbi en lystbåde havn. Det viser sig at jeg kan komme over en bro i den østlige del af byen (det troede jeg ikke), så jeg slipper for centrum, og er ret hurtigt på vej syd på igen. Det har nok kostet godt en time og ca. 25 km. GM bliver slået fra igen, for at spare strøm.

4 Lidt efter Lübeck stopper jeg ved en Aldi og får provianteret + fyldt flasker + købt mere solcreme med højere faktor, igen i dag er det over 30 grader. Godt nok er vejen dårlig, men der er meget flot at se, landskaber, skove, floder, besøgsgårde, pensionater, gårde med legeaktiviteter, fugle, mange mus både nogle store grå + nogle bitte små, mange fugle. Og så er der ofte den tydelige sang fra cikader (Er det mon global opvarmning eller bare en lang periode med sydøsten vind og varme?). Jeg skulle egentlig ikke ind i byen Mölln, men der er jeg pludselig. GM slås til og efter en rystende tur på brosten gennem bymidten ( + en lille omvej til en badesø), kommer jeg til noget vejarbejde, det kan jeg heldigvis smutte igennem og er på rette vej igen. De dårlige veje fik kort før byen min cykel computer til at stå helt af, men den kommer tilbage. GM viser der er 105 km tilbage, noget mere end jeg forventede. Jeg kommer godt til Gesthact, hvor jeg skal krydse Elben, Jeg finder også hurtigt An Hafen, hvor broen skal være. jeg finder hurtigt en cykel fodgænger bro, men det er kun ud til en ø, der er dog vældigt flot, nogle drenge bruger broen til udspring. Noget længere henne finder jeg den rigtige og meget større bro, der også er en dæmning, der er med til at gøre Elben sejlbar.

5 Det går let videre til Winsen, Hvor jeg igen havner i Centrum (Der er for øvrigt et flot bryllups optog, der dyttes og jeg ringer med klokken, til stor moro). Jeg finder ret let gennem byen, bare for at opdage, at der er vejarbejde og flere veje er spærret. Efter noget frem og til bage, og kiggen på skilte med kort, kommer jeg ud af byen af en mere vestlig rute, men i den rigtige retning. GM bliver tændt igen, og hjælper ud af de små veje. Klokken er nu 7 og der er stadig langt endnu, den megen varme, væske og den lange dag gør sin virkning og pludselig kaster jeg op, og får flere gang i løbet af aftenen mavekramper, men eller virker kroppen fint, bortset fra lidt kramper på indersiden af låret. Telefonen løber tør for strøm, så jeg må spørge mig frem. Desværre får jeg drejet til højre lidt for tidligt lige inden jeg når den oprindelige rute ved Egestorf, hvilket koster mig endnu en omvej mod vest. Dette er den Tyske hede, så der er langt mellem vejene. Det er en køn vej med flere besøgsgårde og pensionater. Lidt i kl. 21 når jeg til en større lokal vej der går til Soltau, Der er kommet strøm på telefonen, og der mangler stadig godt 30 km, så jeg ringer hjem og Tove giver besked om at jeg er forsinket, da jeg ikke har et nummer til hotellet. På en eller anden måde har jeg fået slået lyden fra i GM, og er for træt til at finde ud af det. Da jeg kommer til en rundkørsel chekker jeg GM, der sender den mig til højre, der er nu ca. 10 km tilbage Jeg ved at vejen bør ende i Soltau så bare fremad. En halv time senere undre jeg mig meget, da jeg kommer til Motorvej A7, og der stadig ikke er nogen Soltau, GM siger nu at der er 17 km tilbage, det er noget træls, men det bliver værre for nu går min forlygte i stykker, og så er der altså mørkt. Jeg får hotellets nummer som SMS og ringer til dem, de lover at få taxa centralen til at ringe til mig.

6 Det gør de 10 min senere og jeg forklarer at jeg er 17 km fra Soltau, ved en spærret tilkørsel til A7. Efter 1½ time og nogle flere samtaler, hvor jeg supplerer med flere oplysninger, hvad står der på vejskilte, hvilken mini by er jeg i nærheden af.., lykkes det endelig for taxa chaufføren at finde mig. Grunden til at det tog så langt, og sikkert også til at det gik galt for mig, er vejen er helt ny, og ikke åben for bil trafik (kun lokale). Da chaufføren ikke havde fået at vide at jeg var på cykel, men kun at mit lys var kaput, ledte han ikke der. Endelig klokken ankom jeg til hotellet Heidehotel Anna, hvor damen var så flink at finde 2 bægre yoghurt til mig. Hvor lang har jeg kørt tjah ikke til at sige præcist, som jeg husker det, endte cykel computeren på 140, altså 35 mere end de 105, og så ca. 25 ved Lübeck, så et kvalificeret gæt mindst 250 km. Da jeg er cyklet forbi Soltau, mener jeg stadig at turen er OK. Efter et bad (Masser af solskin + tørt + trafik + insekter + solcreme = meget beskidt). Og så i seng Spekulerede et kort øjeblik på om jeg kunne sove oven på den omgang zzz zzz zzz Forsættelse følger. Se også næste side

7 * I rygsækken er der: Et sæt cykeltøj Sandaler 2 par under bukser Et par shorts 2 T-shirts En pose med: Medicin, buksefedt, Ibutop, Sol creme, plaster, tandbørste, tandpasta power bank + oplader Poser til at holde ting tørre Ekstra punk med penge Bag på rygsækken: et par briller, en wirelås I sadeltasken er der: En slange, multiværktøj, lappe grej, og cykellygter. lidt pulver til energidrik I lommerne på Cykletrøjen: En IPhone i vandtæt pose ** En pung På cykler: En folde lås + 1 1l flaske l flaske På næsen: Et par Solbriller Jeg har lavet ruter med Google Maps, som jeg har forsimplet og skrevet ud sammen med booking informationer ** pga. af diverse omstændigheder har jeg fået min første smartphone en uge inden afgang, så jeg er ikke familiær med den. Der er installeret GM og booking.com apps til turen. Jeg har ikke afprøvet GM udendørs. Og som ekstra sikkerhed har jeg revet de aktuelle sider ud fra et gammelt Europa auto atlas, og markeret overnatnings stederne, hvis alt andet svigter.

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

En historie vi alle kan lære af.

En historie vi alle kan lære af. En historie vi alle kan lære af. En personlig beretning af Leif Thygesen. Foto Leif Thygesen. Tåge en skræmmende historie http://www.roinfo.dk/1/post/2014/04/tge-en-skrmmende-historie.html#.uz0x6vl_snh

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Efterår 2012: FRANKEN hyggelige byer og kønne landskaber

Efterår 2012: FRANKEN hyggelige byer og kønne landskaber Efterår 2012: FRANKEN hyggelige byer og kønne landskaber Bamberg er UNESCO-verdenskulturarv. Vi står ved udsigts-balustraden i rosenhaven og kigger ud over Altstad. I baggrunden Frankens blide, skovklædte

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Pilgrimmen Forår i Galicien Foto: Peter Glunz Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27 2830 Virum tlf.: 4585 0088 Mobil: 2892 1632 mail:

Læs mere

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk 2011-18. årgang News nr. 3 Generalforsamling - referat Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk Bakkelukning - allerede! GF, OK og BikeGear - gode aftaler Medlemsnyt - - Lidt af hvert Motorcykelmareridt

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Mallorca træningstur 9-16. maj.

Mallorca træningstur 9-16. maj. Mallorca træningstur 9-16. maj. Referent: Claus og Bjørn. Onsdag d 9. maj. var dagen hvor vi endelig skulle af sted til forårets træningstur på Mallorca. Vi dvs. Niels og Poul fra Dragør Cykelmotion samt

Læs mere

Hjemløs, alkoholiker og 23 år

Hjemløs, alkoholiker og 23 år Hjemløs, alkoholiker og 23 år Det er sjovt at drikke sig fuld bare ikke 364 dage om året. Emil Steenholdt er 23 år og hjemløs alkoholiker. Chili fulgte ham og rottweileren Ricco i fire dage. Her følger

Læs mere

Deltagernes beskrivelse af hvordan sålerne har virket på dem i testperioden

Deltagernes beskrivelse af hvordan sålerne har virket på dem i testperioden Deltagernes beskrivelse af hvordan sålerne har virket på dem i testperioden Bilag 6 Gruppeopdeling af besvarelserne Gruppe A Besvarelser hvor deltageren har opnået bedre balance. 1. Gruppe A Gangdistance

Læs mere

Lissis Syge Historie.

Lissis Syge Historie. Lissis Syge Historie. Jeg er en 45 årige kvinde. Udannet afspændingspædagog i 1991. Har siden 94 undervist for forskellige aftenskoler i mange forskellige former for bevægelse, så jeg er meget afhængig

Læs mere

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere.

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Den perfekte jul Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Ordet Fangers store julekonkurrence "Skriv om din perfekte jul" blev en stor succes Ca. 400 skoleelever sendte i julen 2012

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Gravid igen eller ej?

Gravid igen eller ej? DETTE NUMMERS TEMA Gravid igen eller ej? For forældre, der har mistet deres barn, vil spørgsmålet om ny graviditet oftest melde sig før eller senere. Nogle af de spørgsmål, der typisk dukker op, er, om

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

Det sydvestlige USA. 2.-18. april 2008. Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk

Det sydvestlige USA. 2.-18. april 2008. Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk Det sydvestlige USA 2.-18. april 2008 Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk Vi drager mod vest Om få dage og timer er årets første eventyr en realitet. Efter tre måneders planlægning

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

DUCATI EKSPRESSEN. Spile Racing side 14. Imola 200 side 16. Forårstræning side 10. Raceinspiration Side 6. Radical Ducati. Unbrakos eventyr side 18

DUCATI EKSPRESSEN. Spile Racing side 14. Imola 200 side 16. Forårstræning side 10. Raceinspiration Side 6. Radical Ducati. Unbrakos eventyr side 18 DUCATI EKSPRESSEN Medlemsblad nr.94 APRIL 2012 FOTO JENS HØJMANN 2012 Raceinspiration Side 6 Radical Ducati side 8 Forårstræning side 10 Spile Racing side 14 Imola 200 side 16 Unbrakos eventyr side 18

Læs mere

Rednyt. Juli 2006. Læs inden i bladet: Søspejdere afslørede miljø kommunaldirektør SP. Jørgensen

Rednyt. Juli 2006. Læs inden i bladet: Søspejdere afslørede miljø kommunaldirektør SP. Jørgensen Juli 2006 Læs inden i bladet: Søspejdere afslørede miljø kommunaldirektør SP. Jørgensen Sjælland rund 2006 Indbydelse til forældretur Nervepirrende beretning fra Grønland Rednyt Sommeren er over os, og

Læs mere

Med campingvogn og kørestol.

Med campingvogn og kørestol. 1 Med campingvogn og kørestol. Vores campingliv startede i 1992/93 da Conny, efter en mislykket rygmarvsoperation, blev kørestolsbruger. Vi måtte erkende, at vi ikke mere kunne bruge vores pragtfulde sejlbåd

Læs mere

Orienteringsklubben Roskilde Bjældevej 20 4000 Roskilde e-mail : okroskilde@okr.dk Bankkonto: 0392 2551306863 Hjemmeside : www.okr.

Orienteringsklubben Roskilde Bjældevej 20 4000 Roskilde e-mail : okroskilde@okr.dk Bankkonto: 0392 2551306863 Hjemmeside : www.okr. Snitzlingen Medlemsblad for Orienteringsklubben Roskilde September Nr. 5 OKR løber i 2. division Marginalerne var ikke med OKR. Barske Jan, og 50 Km orienteringeløb Sol, sommer og Italien Læs to spændende

Læs mere

Everyday life in Zambia by Maria Skriver

Everyday life in Zambia by Maria Skriver Everyday life in Zambia by Maria Skriver Danmark i fjern fortid 2014 En tidlig forårsmorgen slår sine folder over Gudenåens udspring, hvor min bror og jeg stille byder dagen velkommen med en af vores utallige

Læs mere