Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,"

Transkript

1 LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde, der afholdes lørdag den 4. februar 2017, blev udsendt til medlemmerne via mail og lagt på den 19. december Indkaldelse og dagsorden kan desuden ses på websitet. Mød op og få indflydelse. Styrelsens næste møde er pt. planlagt til 23. januar Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS eller til den lokalhistoriske konsulent. Vær opmærksom på følgende ændringer i forhold til tidligere: Tilmelding til kurser / møder skal sendes til LASS kasserer på: tilmeld@lass1979.dk Kursusgebyrer skal indbetales med tydelig angivelse af indbetaler forud for kurset på LASS konto i SYDBANK: Reg. nr Konto nr Rettelser til arkivets / foreningens adresse, kontaktoplysninger og åbningstider mm. skal sendes til isl@museum-sonderjylland.dk Rettelser i mailadresser til modtagere af Nyhedsbrevet, LASS program mm. sendes til webmaster@lass1979.dk. Ad 2: Kurser & møder i LASS: LASS kursusprogram for 2017 blev 14. december 2016 genudsendt til medlemmerne via mail, da en del arrangementer måtte ændres efter Kim Furdal har fået nyt arbejde og derfor ikke længere kan afholde kurser for LASS som tidligere. Det aktuelle program findes i kalenderen samt som pdf-fil på LASS website. Side 1.

2 De næste møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet. Torsdag den 16. februar 2017: Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv. Alle interesserede er velkomne. Kurset er gratis. Tilmelding senest 2. februar 2017 via LASS hjemmeside eller mail til tilmeld@lass1979.dk Tirsdag den 7. marts 2017: Grundkursus i Arkibas 5 - første del Onsdag den 8. marts 2017: Grundkursus i Arkibas 5 anden del Tilmelding til hver del senest 23. februar 2017 på LASS hjemmeside eller via mail til LASS kasserer på tilmeld@lass1979.dk NB: Kursusgebyret skal indbetales med angivelse af indbetaler forud for kurset på LASS konto i SYDBANK: Reg. nr Konto nr Bemærk: Ved tilmelding skal oplyses deltagers navn(e), tlf., arkivets navn og evt. mailadresse(r). Ad 3: Fra medlemmerne: Nye åbningstider på ISL: Fra 1. januar 2017 har Museum Sønderjylland ISL Lokalhistorie åbent for besøgende følgende dage: Mandag: Lukket Tirsdag til torsdag: Kl Fredag: Kl Instituttet kan kontaktes via mail på isl@museum-sonderjylland.dk Arkivsamvirket i Tønder Kommune har fået en koordinator: En ny ordning på arkivområdet i Tønder Kommune er kommet i stand, efter Kulturudvalget i Tønder Kommune i 2016 besøgte kommunens 13 arkiver, og der derefter blev lavet en undersøgelse af arkivområdet i kommunen. Udvalget besluttede at dele de 20 ugentlige timer, som tilbage fra før kommunalreformen i 2007 blev bevilget til Lokalhistorisk Arkiv i Tønder af den gamle Tønder Kommune. De 20 timer er pr. 1. januar 2017 blevet delt op i to portioner på 10 timer hver. Lokalhistorisk Arkiv i Tønder får dermed halveret det antal timer, der skal gå til arkivet, mens hele arkivområdet i kommunen, i form af arkivsamvirket, bliver tilgodeset med 10 timer om ugen til en koordinator. Side 2.

3 Praktisk foregår det på den måde, at lederen af Lokalhistorisk Arkiv for Gl.-Tønder Kommune, Birgitte Thomsen, skal arbejde 10 timer om ugen for Arkivet i Tønder og 10 timer om ugen for arkivsamvirket. Læs mere i indlægget: Arkivsamvirket i Tønder Kommune har fået en koordinator på Nye åbningstider på Lokalhistorisk Arkiv for Gl.-Tønder Kommune: Lokalhistorisk Arkiv i Tønder bor på Tønder Bibliotek, Richtsensgade 10, 6270 Tønder. Arkivet kan kontaktes via telefon i åbningstiden på , eller via mail@lhatoender.dk. Åbningstiden er tirsdag kl og onsdag kl Koordinatoren for Tønder Kommunes Arkivsamvirke har tjenestested på Lokalhistorisk Arkiv i Tønder, og har træffetid dér torsdag kl Koordinatoren har tlf og arkivsamvirket@toender.dk. Digitalisering giver arkiver og biblioteker mulighed for, at erhverve originale aviser Statsbiblioteket og Det kongelige Bibliotek digitaliserer og tilgængeliggør aviser. Det giver kulturarvsinstitutioner og mediehuse en unik mulighed for at erhverve årgange af danske dagblade og distriktsaviser fra de nationale avissamlinger. Aviserne stammer fra samlingen på Det Kongelige Bibliotek. Aviserne skal ikke retur, og de overdrages som ejendom for de institutioner, der modtager dem. Eneste klausul er, at de kun må overdrages videre til andre kulturarvsinstitutioner. Ansøgningsfrist er 1. marts Læs mere om betingelserne for overdragelse af papiraviser på: Ad 4: Hjemmesiden & Nyhedsbrevet: Hjemmesiden er siden sidste Nyhedsbrev i november 2016 blevet opdateret med bl.a.: Nyhedsbrevet for januar Diverse nyheder og andre informationer optages løbende som indlæg på forsiden på Indsendte arrangementer optages løbende på Kalenderen (se kalenderen i venstre side af websitet eller på ). Rettelser til hjemmesiden og oplysninger om arrangementer, links, ideer eller andre bidrag sendes til webmaster@lass1979.dk. Side 3.

4 Omtaler af arrangementer og diverse indlæg til hjemmeside og nyhedsbrev foretrækkes tilsendt pr. mail som tekstfiler eller som pdf-filer - meget gerne sammen med illustrationer f.eks. foto eller arkivets / foreningens logo i f.eks. jpg-format. Angiv også gerne arkivets / foreningens website, så linket kan blive bragt ved arrangementet. Webmaster efterlyser fortsat arrangementer til Kalenderen. Næste nyhedsbrev forventes udsendt medio februar Sidste frist for indsendelse til næste Nyhedsbrev er 10. februar Ad 5: Diverse arrangementer i januar og februar 2017: Januar 2017: Rigsarkivet Aabenraa afholder i samarbejde med frivillige slægtsforskere torsdag den 19. januar 2017 arrangementet: Få hjælp af en erfaren slægtsforsker. I løbet af foråret 2017 vil der 3 torsdage (nemlig 19. januar, 23. februar og 6. april 2017) være mulighed for, at få hjælp af frivillige slægtsforskere på læsesalen i Aabenraa, som supplement til arkivets personale. Du kan få vejledning fra kl. 10 til kl. 14. Sted: Vejledningen finder sted på læsesalen, Rigsarkivet, Aabenraa, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Medbring: Billedlegitimation og sygesikringsbevis, da du skal registreres på læsesalen. Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig. Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne afholder torsdag den 19. januar 2017 arrangementet: Minderne har man lov at ha. Der serveres kaffe og kage gratis Der bliver fortalt om personer og ejendomme fra Forballum, Ottersbøl, Mjolden, Vinum, Tevring, Overby, Lovrup, Drengsted, Nørre Vollum og Døstrup. Fortællingerne ledsages med billeder. Der serveres kaffe og kage gratis under kaffebordet underholder Arne Hybjerg Hansen. Entre 10 kr. for medlemmer og ikke medlemmer betaler 40 kr. Sted: Lokalhistorisk arkiv i Døstrup, Landevejen 20, Døstrup. Rigsarkivet Aabenraa inviterer torsdag den 26. januar 2017 til foredraget: Ondskabens Øjne. Om forbryderen Jens Nielsen og hans meritter. I november 1892 hævede skarpretter Theodor Sejstrup sin bredbladede økse over halsen på den 29-årige Jens Nielsen i fængselsgården på Horsens Straffeanstalt. Siden er ingen mennesker blevet henrettet i Danmark for forbrydelser begået i fredstid. Foredraget fortæller også om, hvordan man finder oplysninger i Rigsarkivet og andre steder om mennesker på kanten af normalsamfundet. Side 4.

5 FrivillighedsAkademiet afholder weekendkursus den 28- og 29. januar 2017 om Arkiver og Skoler - seminar om arkivers skoletilbud i Skjern. Der er et voksende ønske om, at skoleelever lærer deres helt nære lokalhistorie at kende. Her har arkiver og egnsmuseer meget at tilbyde. Lær hvordan man nemt og effektivt kan lave lokalhistoriske læringstilbud til elever og lærere. Læs mere om indhold og tilmelding på kalenderen på Februar 2017: Rigsarkivet Aabenraa afholder onsdag den 1. februar 2017 en workshop: Find rundt i de alfabetiske lister. På workshoppen vil du ved at løse små opgaver lære, hvordan man finder rundt i de alfabetiske lister og finder Restantenlister, Recherser eller Nachweisungen. Du skal medbringe din egen bærbare computer, som skal kunne bruge trådløst netværk. Tilmeldingsfrist senest den 1. februar 2017 på da der er plads til max 10 personer. Sted: Rigsarkivet, Aabenraa, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Rigsarkivet Aabenraa afholder onsdag den 1. februar 2017 en arrangementet: Åbent hus - bliv frivillig indtaster. Har du lyst til at arbejde med historiske kilder og samtidig bidrage til, at Danmarkshistorien bliver tilgængelig for alle? Kom til åbent hus på Rigsarkivet i Aabenraa og hør mere om at være indtaster. Det er ganske uforpligtende at komme til åbent hus-arrangementet, og alle er velkomne. Tilmeldingsfrist: 31. januar 2017 på Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne afholder torsdag den 2. februar 2017 arrangementet: Husker du? Der bliver vist 50 billeder, og arkivets gæster hjælper med at sætte navne på uidentificerede personer og steder. Der serveres kaffe og kage gratis og under kaffebordet holdes foredrag om begivenheder i 1943 under 2. verdenskrig i Døstrup og Mjolden sogne. Entre 10 kr. for medlemmer og ikke-medlemmer betaler 40 kr. Sted: Lokalhistorisk arkiv i Døstrup, Landevejen 20, Døstrup. Side 5.

6 LASS afholder lørdag den 4. februar 2017 sammenslutningens Årsmøde. Program: Kl Herefter: Velkomst ved formand Anker Ravn Knudsen, Rødding Lokalhistoriske Arkiv. Foredrag ved museumsinspektør René Rasmussen, der var vært på en udsendelsesrække på 10 afsnit om Syd- og Sønderjyllands historie , som er blevet sendt flere gange på TVSYD+, første gang i november-december Hvordan foregår en TV-produktion af den type? Kan man som lokalhistorisk arkiv også selv lave historiske film? Og hvordan griber man det an? Kl Kaffe og brød. Kl Årsmøde - dagsorden i følge vedtægterne og den udsendte indkaldelse. Kl Afslutning. Sted: Foredragssalen, Rigsarkivet i Aabenraa, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Lokalhistorisk Forening for Øster Lindet Sogn indbyder torsdag den 9. februar 2017 til generalforsamling med udstilling og foredrag med Siegfried Matlok. Kl.18,30 Lokalerne åbner med en udstilling, og vi viser billeder og film fra arkivet. Kl.19,30 Generalforsamling. Efter generalforsamlingen vil Siegfried Matlok tidligere chefredaktør for det tyske mindretals dagblad Der Nordschleswiger tale over emnet: "Dansk- tysk - Fortid, nutid og i fremtiden". Sted: Øster Lindet Forsamlingshus. Rigsarkivet Aabenraa holder torsdag den 9. februar 2017 møde for tastere: Tastegruppe. Hvis du har lyst til at mødes med andre indtastere, kan du være med i Rigsarkivet Aabenraas tastegruppe, der mødes fire gange i løbet af foråret. Her kan du få hjælp fra Rigsarkivets personale, udveksle erfaringer med de øvrige tastere, og du vil få tilbudt et kursus i gotisk skriftlæsning. Du skal medbringe din egen bærbare computer, som skal kunne bruge trådløst netværk. Vi sørger for kaffen og småkagerne. Sted: Rigsarkivet i Aabenraa, Foredragssalen Tilmeld dig på - én tilmelding gælder for alle 4 dage (nemlig 12. januar, 9. februar, 16. marts og 20. april 2017). Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne afholder torsdag den 16. februar 2017 arrangementet: Minderne har man lov at ha. Der serveres kaffe og kage gratis Der bliver fortalt om personer og ejendomme fra Forballum, Ottersbøl, Mjolden, Vinum, Tevring, Overby, Lovrup, Drengsted, Nørre Vollum og Døstrup. Fortællingerne ledsages med billeder. Der serveres kaffe og kage gratis under kaffebordet underholder Arne Hybjerg Hansen. Entre 10 kr. for medlemmer og ikke medlemmer betaler 40 kr. Sted: Lokalhistorisk arkiv i Døstrup, Landevejen 20, Døstrup. Side 6.

7 LASS afholder torsdag den 16. februar 2017 kurset: Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv. Modul 0 er et ikke obligatorisk kursus for bestyrelsesmedlemmer, lokalhistorisk interesserede, politikere og ansatte i den kommunale forvaltning, der ønsker større viden om, hvad der foregår på det lokalhistoriske arkiv. Kurset indgår ikke i kravet til arkivlederen. Alle interesserede er velkomne. Kurset er gratis. Tilmelding senest 2. februar 2017 via LASS hjemmeside eller mail til tilmeld@lass1979.dk Bemærk: Ved tilmelding skal oplyses navn(e), tlf., arkivets navn og evt. mailadresse(r). Rigsarkivet Aabenraa inviterer onsdag den 22. februar 2017 til foredraget: Hvilken genforening? - Danske Grænsekæmpere ved Axel Johnsen, Museumsinspektør, ph.d. Foredraget giver et overblik over de nationale foreninger, grupperinger og enkeltpersoner, der gik forrest i kampen og som stadig mener, at grænsen mellem Danmark og Tyskland ikke ligger, hvor den burde ligge. Rigsarkivet Aabenraa afholder i samarbejde med frivillige slægtsforskere torsdag den 23. februar 2017 arrangementet: Få hjælp af en erfaren slægtsforsker. I løbet af foråret 2017 vil der 3 torsdage (nemlig 19. januar, 23. februar og 6. april 2017) være mulighed for, at få hjælp af frivillige slægtsforskere på læsesalen i Aabenraa, som supplement til arkivets personale. Du kan få vejledning fra kl. 10 til kl. 14. Sted: Vejledningen finder sted på læsesalen, Rigsarkivet, Aabenraa, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Medbring: Billedlegitimation og sygesikringsbevis, da du skal registreres på læsesalen. Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig. Møder og arrangementer er omtalt mere udførligt på LASS side under Kalender, hvor bl.a. adresser og tidspunkter og evt. links til arrangementerne er oplyst. Indsend gerne flere arrangementer til Kalenderen samtidigt og i god tid. Med venlig hilsen Hanne Christensen, webmaster@lass1979.dk Side 7.

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

LASS Nyhedsbrev marts 2017.

LASS Nyhedsbrev marts 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet forventes lagt på

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

LASS Nyhedsbrev januar 2016.

LASS Nyhedsbrev januar 2016. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS styrelse har den 4. december 2018

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts 2019 som optakt til Årsmødet samme dag.

Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts 2019 som optakt til Årsmødet samme dag. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016. Tirsdag den 23. august 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere hjælper hinanden: andre Torsdag den 8. september 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere andre

Læs mere

LASS kursusprogram for 2016

LASS kursusprogram for 2016 700 Aabenraa, oktober 2015 LASS kursusprogram for 2016 2020 bliver det store jubilæumsår i anledning af 100-året for Genforeningen. Mange aktører lige fra staten over regionen til de sønderjyske kommuner

Læs mere

EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 30.6. Sommerudstilling: Flygtet til Fyn Udstillingen fortæller om flygtninges veje til Odense og Fyn i nyere tid. Den har åbent i dagtimerne

Læs mere

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016 700 Aabenraa, december 2016 NY UDGAVE LASS kursusprogram for 2017 Digital kommunikation er i dag lige så nødvendigt for de lokalhistoriske arkiver, som syrefrit papir, Rigsarkivets standardæsker og japanpapir.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS 23. Årgang nr. 3 1. marts - 1. april 2013 IS 0906-6519 SKULDERBLADET for Nørre Søby og omegn I lyst og nød Når man i denne tid passerer det gamle plejehjem Humlehaven, bliver man let lidt trist til mode

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2019. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Metal Sønderjylland Seniorklubben. Aktivitetskalender 2015

Metal Sønderjylland Seniorklubben. Aktivitetskalender 2015 Metal Sønderjylland Seniorklubben Aktivitetskalender 2015 Husk at enkers ledsager betaler fuld pris ved alle arrangementer! Tilmelding til alle arrangementer sker til kontoret på telefon 74 62 28 85 Ved

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Bredebro og Omegn I det sidste år 198 besøgende. Medlemmer: 180 husstande Aktiviteter: Afholder hvert år genforeningsfest i forsamlingshuset. Deltager

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00

Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 26.2.2015 Bestyrelsen Navn Bestyrelsen

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 24.1. Torsdagsmik 41 år med lokalhistorie Stadsarkivar Jørgen Thomsen går på pension med udgangen af marts efter 41 års ansættelse fokuseret

Læs mere

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 7.1. Dengang Fyn kom på skærmen -en fortælling om TV2/Fyns første år v/ Ebbe Larsen, TV2/Fyns første direktør. I januar 1989 begyndte TV2/Fyn

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Projekt Besættelsestidens Han Herred

Projekt Besættelsestidens Han Herred Læs i dette nyhedsbrev Projekt Besættelsestidens Han Herred stormøde på Sanden Bjerggaard tirsdag 9. april kl. 19.00 Hyggeeftermiddag på Bratskov i Brovst torsdag 21. marts kl. 14.00 Besættelsestidens

Læs mere

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne.

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Årsprogram 2019 Fraktion 4. Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Da planlægningen foregår op til et helt år forud for afholdelsen,

Læs mere

Arrangementet er en tak for jeres store indsats. Vi håber, at se mange frivillige fra de godkendte folkeoplysende og frivillige sociale foreninger

Arrangementet er en tak for jeres store indsats. Vi håber, at se mange frivillige fra de godkendte folkeoplysende og frivillige sociale foreninger INDBYDELSE Kære frivillige ildsjæle i Kalundborg Kommune! I anledningen af Frivillig Fredag d. 25/9 2015 inviterer Kalundborg Kommune alle frivillige ildsjæle i kommunen til et spændende og hyggeligt arrangement.

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke 1. Navn stk. I. Arkivsamvirkets navn er "Sønderborg kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke" forkortet SKLA. 2. Formål stk. I. At fungere som de lokalhistoriske

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Torsdag den 30. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Brunhilde Sørensen fortæller om sin flugt som 5-årig fra Østpreussen i 1945. Se Medborgerklubbens annonce.

Læs mere

Metal Sønderjylland Seniorklubben. Aktivitetskalender 2016

Metal Sønderjylland Seniorklubben. Aktivitetskalender 2016 Metal Sønderjylland Seniorklubben Aktivitetskalender 2016 Husk at enkers ledsager betaler fuld pris ved alle arrangementer! Tilmelding til alle arrangementer sker til kontoret på telefon 74 62 28 85 HUSK

Læs mere

BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA

BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA SLOTSGADE SØNDERTORV SKI BROGADE FISKERGADE SØNDERGADE Kom og hør om byens gader og huse! Aabenraa Byhistoriske Forening og Kulturarvsnetværket inviterer: Byvandring om

Læs mere

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 26.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap PROGRAM 2014/2015 Din Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap VELKOMMEN Vi byder dig endnu engang velkommen, til en ny sæson med forskellige tilbud, som kan være med til at give

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2018

HK Senior Djursland Program 2018 HK Senior Djursland Program 2018 Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2017 Formand: Ruth Nyhus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail:

Læs mere

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid.

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. København den 1. april 2011 Kære frivillige rundt i landet Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. Siden sidste meddelelse om kursustilbud, er

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

ULTIMO APRIL NYT FRA FAGKONSULENTEN I DANS, DRAMATIK OG MUSIK EKSAMEN I NETPRØVER.DK, DIALOGMØDE OG FIPKURSUS

ULTIMO APRIL NYT FRA FAGKONSULENTEN I DANS, DRAMATIK OG MUSIK EKSAMEN I NETPRØVER.DK, DIALOGMØDE OG FIPKURSUS ULTIMO APRIL 2018 - NYT FRA FAGKONSULENTEN I DANS, DRAMATIK OG MUSIK EKSAMEN I NETPRØVER.DK, DIALOGMØDE OG FIPKURSUS HVORDAN SER DEN SKRIFTLIGE PRØVE I MUSIK I NETPRØVER.DK UD PÅ SKÆRMEN VED SOMMEREKSAMEN

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Du er velkommen til at distribuere nyhedsbrevet ud til dine frivillige.

Du er velkommen til at distribuere nyhedsbrevet ud til dine frivillige. MARTS - 2018 Endelig er der erantis i haven og foråret er på vej. Frivilligcenteret er også ved at nærme sig en slags forårsdag. Om kort tid indkaldes der til generalforsamling, og der skal i år laves

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2014

Nyhedsbrev oktober 2014 Kære medlemmer: Nyhedsbrev oktober 2014 Kastellets 350 års dag fejres: Lørdag den 1. november fra klokken 12.00 til 16.00. Læs det store program for dagen i dette Nyhedsbrev. Generalforsamlingen den 9.

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 2 - juli 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdags-Cafe: Første

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015 Holbæk Arkæologiklub Mejerigården oktober 2015 Nyhedsbrev vinter 2016 Generalforsamlingen Den 17. november 2015 var det tid at afholde den ordinære generalforsamling. Der var denne gang et fremmøde på

Læs mere

Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013

Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013 Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013 Restaurering af Tyrstrup Kirke Sted: Tyrstrup Kirke Tid: Tirsdag den 9. april kl. 19.00 Entre kr. 50,00 Arkitekt O. Reinhard Hansen vil fortælle

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit Næste arbejdsdag æbleværkstedet fredag 6 sept. kl. 16.00. Kom og vær med til at klargøre værkstedet til den forestående mostesæson. Der bliver lavet

Læs mere

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 25.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 11 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ I morgen er der: Lørdagsskole med følgende program: 8.45 9.00 12.00 9.00 10.30 10.30 13.00 11.00 12.00 Morgensang for

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, april Horsens Museums gratis byvandringer gennem 50 erne

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, april Horsens Museums gratis byvandringer gennem 50 erne Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, april 2019 Horsens Museums gratis byvandringer gennem 50 erne Forårets vandringer byder på en tur gennem byens 50 ere: 1350 erne, 1750 erne, 1850 erne

Læs mere

Indhold PROGRAM Sangeftermiddag. Virksomhedsbesøg Vandborg Karosserifabrik. Generalforsamling. Virksomhedsbesøg Actona Company

Indhold PROGRAM Sangeftermiddag. Virksomhedsbesøg Vandborg Karosserifabrik. Generalforsamling. Virksomhedsbesøg Actona Company Indhold Sangeftermiddag 3 Virksomhedsbesøg Vandborg Karosserifabrik 3 Generalforsamling 4 Virksomhedsbesøg Actona Company 4 Udflugt VW & Retro Museum 5 Højskoleophold 6 Høstfest 6 Foredrag 7 Julefrokost

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Arkibas grundkursus Billeder På kurset vil den grundlæggende funktionalitet i Arkibas blive gennemgået. Vi skal på dette kursus arbejde med registrering af indkomstjournaler,

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 10 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ Kom til koncert på søndag den den 12. marts kl. 10.00 DR-Byen Steinersymfonien Michael Skolens og Kvistgårdskolens overskoler

Læs mere

Nedsatsyn.dk ønsker alle vore læsere et godt og lykkebringende nytår.

Nedsatsyn.dk ønsker alle vore læsere et godt og lykkebringende nytår. Nyhedsbrev Januar 2017 Nedsatsyn.dk ønsker alle vore læsere et godt og lykkebringende nytår. Vi har fokus på forskellige aktiviteter i 2017 2017 bliver året hvor Nedsatsyn.dk for alvor kommer ud til alle

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 24.2.2016 Pkt. 6. Valg til bestyrelse

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.02.2013 Tid 16:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 5 Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Svend C. Dahl Søren Drost Broegaard Lindy Nymark Christensen

Læs mere