De næste møder i LASS:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De næste møder i LASS:"

Transkript

1 LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til 20. september Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS eller til den lokalhistoriske konsulent. Rettelser i mailadresser til modtagere af Nyhedsbrevet, LASS program mm. sendes til webmaster@lass1979.dk. Tilmelding til kurser / møder, rettelser til arkivets / foreningens adresse, kontaktoplysninger og åbningstider mm. skal sendes til jrcl@museum-sonderjylland.dk Ang. Brugerrådet på Rigsarkivet Aabenraa: Rigsarkivet Aabenraa har indkaldt Brugerrådet til møde medio oktober Webmaster Hanne Christensen repræsenterer LASS i Brugerrådet. Medlemmer af LASS kan sende emner, der ønskes nævnt på mødet, via mail til webmaster@lass1979.dk Læs mere om de forskellige Brugerråd på Rigsarkivets website hvor referater af Brugerrådenes møder kan ses. Ad 2: Kurser & møder i LASS: LASS kursusprogram for 2016 er udsendt til medlemmerne ultimo oktober 2015 via mail og kan findes på kalenderen på De næste møder i LASS: Tirsdag og onsdag den 20. og 21. september 2016: Modul 1 Arkivadministration, der er en del af SLA s arkivuddannelse. Undervisning 1. dag kl : Arkivets ret og pligt Undervisning 2. dag kl : Materiel arkivpleje Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag den 7. september Maks. deltagerantal: 40 personer. Pris pr. deltager: 300 kr. / 600 kr. eller kr. Se: Praktiske oplysninger i det udsendte program. Tirsdag den 25. oktober 2016: Grundkursus i Arkibas 5 - første del På kurset vil grundmodulet samt indkomstjournalen og arkivfondsregistreringen i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kurset er for de, som ikke har arbejdet med Arkibas eller 4 eller har behov for et kursus i Arkibas 5 målrettet begyndere. Side 1.

2 Onsdag den 26. oktober 2016: Grundkursus i Arkibas 5 anden del På kursus vil grundmodulet samt indkomstjournalen og billedregistrering (enkeltbilledregistrering, billedserieregistrering og registrering af album) i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kurset er for de, som ikke har arbejdet med Arkibas 4 eller har behov for kursus i Arkibas 5 målrettet begyndere. For begge dele af kurset gælder: Underviser: Niels Winther Christensen, Skovlund. Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag den 11. oktober til jrcl@museum-sonderjylland.dk Maks. antal deltagere: 10. Pris pr. deltager: 750 kr. Meget vigtigt! For Grundkursus i Arkibas 5 - første og anden del: Deltageren skal selv medbringe bærbar pc og ekstern mus med eller uden hale. Deltagerne vil på kurset blive koblet op på ISL s internetforbindelse, så de kan arbejde på Arkibas 5! Der arbejdes i eget arkiv på demo-databasen I skal derfor på forhånd være sikre på, at I er oprettet som brugere på databasen og I er i stand til at logge jer på inden I møder op på kurset. Vær opmærksom på følgende: Har I ændret koden på arkibas5 drift efter konverteringen fra Arkibas4 til Arkibas5, slår denne ændring ikke igennem på demoen. Benyt i givet fald den gamle Arkibas4 kode. I skal inden I møder op på kurset have sikret jer, at I på den medbragte pc kan koble jer på demodatabasen. Husk at medbringe login-oplysninger til Arkibas. Deltagerne bedes møde op kl. 9.00, så vi er sikre på, at alle pc er kan koble sig op på når kurset starter kl Tilmeldinger til LASS arrangementer SKAL sendes til: jrcl@museum-sonderjylland.dk med oplysning om arkiv / forening, deltagerens navn, telefonnummer og evt. . Evt. forlængelse af tilmeldingsfristerne kan forekomme, såfremt der ved den oprindelige tilmeldingsfrist er så mange tilmeldte, at mødet/kurset kan gennemføres, men der stadig er plads til flere deltagere. Evt. ændringer vil hurtigst muligt fremgå af Se det udsendte program eller på for supplerende oplysninger om LASS øvrige møder og kurser. Ad 3: Fra medlemmerne: Der er intet indsendt til dette punkt. Ad 4: Hjemmesiden & Nyhedsbrevet: Hjemmesiden er siden sidste Nyhedsbrev i august 2016 blevet opdateret med bl.a.: Nyhedsbrevet for september Diverse nyheder og andre informationer optages løbende som indlæg på forsiden på Side 2.

3 Indsendte arrangementer optages løbende på Kalenderen (se kalenderen i venstre side af websitet eller på ). Rettelser til hjemmesiden og oplysninger om arrangementer, links, ideer eller andre bidrag sendes til webmaster@lass1979.dk. Omtaler af arrangementer og diverse indlæg til hjemmeside og nyhedsbrev foretrækkes tilsendt pr. mail som tekstfiler eller som pdf-filer - meget gerne sammen med illustrationer f.eks. foto eller arkivets / foreningens logo i f.eks. jpg-format. Angiv også gerne arkivets / foreningens website, så linket kan blive bragt ved arrangementet. Webmaster efterlyser fortsat arrangementer til Kalenderen. Næste nyhedsbrev forventes udsendt medio oktober Sidste frist for indsendelse til næste Nyhedsbrev er 10. oktober Ad 5: Diverse arrangementer i september og oktober 2016: September 2016: Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne afholder lørdag den 17. september 2016: bogsalg i arkivet, Landevejen 20, Døstrup. Der er mange gode historiske bøger, også fra Sydslesvig og Sønderjylland fra 5 kr. samt romaner, biografier, digte, børnebøger m.m. fra 1 kr. Læs mere på LASS afholder tirsdag og onsdag den 20. og 21. september 2016: Modul 1 Arkivadministration, der er en del af SLA s arkivuddannelse. Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag den 7. september 2016 til jrcl@museum-sonderjylland.dk Se omtale af kurset ovenfor under punkt 2 i dette Nyhedsbrev. Rigsarkivet Aabenraa inviterer torsdag den 22. september 2016 til Fyraftensmøde med foredraget: Tyske spioner i Sønderjylland. Ved Retten i Tønder fandt der i 1947 en større samlet proces sted, som gik under navnet Spionageprocessen. Den inddrog en række sønderjyder, hovedsagelig med tilknytning til det tyske mindretal, som i tiden op til det tyske overfald på Danmark og Norge den 9. april 1940 foretog spionage i Jylland for den tyske militære efterretningstjeneste Abwehr. I foredraget fortæller områdeleder Hans Schultz Hansen om Abwehrs arbejde i grænselandet, om opbygningen af spionnetværket og om de oplysninger, der blev givet videre sydpå. Sted: Rigsarkivet i Aabenraa, Foredragssalen Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig Side 3.

4 Slægtshistorisk Forening Sønderjylland inviterer lørdag den 24. september 2016 til Slægtsforskertræf i Sønderborg. Slægtsforskertræffet er en hyggelig dag, hvor det vil være muligt at se andres forskning, høre foredrag, få nye impulser og ideer til din egen slægtsforskning, samt etablere kontakt til andre slægtsforskere og lokalhistorisk interesserede. Dagens program: Kl : Udstilling og hyggeligt samvær. Kl : Foredrag: En rejse i Slesvig blandt gejstlige og andet godtfolk ved Peter N. Oest, Bramming, der beskriver foredraget således: I år 2000 blev jeg grebet af slægtsforskningen, og med udgangspunkt i min forfader Johan Georg Oest, præst på Sundeved, førte opsporingen af anerne mig rundt i landsdelen. Hvordan gik det præstens 12 børn, og hvordan afsætter en fattig præst sine mange døtre, er blot nogle af de ting, der bliver afklaret i vores spændende arbejde, som også viser familiens funktion som socialt sikkerhedsnet. Ønsker du/din forening at deltage som udstiller - så læs mere om tilmeldingsfrist mm. på og kontakt foreningens sekretær. Nicolaus Oest, malet ca Maleri i privat eje. Sted: Sønderborg Bibliotek, Kongevej 19-27, 6400 Sønderborg. Indgang og P-plads via Ahlmannsvej. Åbent for alle. Ingen entré. Rigsarkivet Aabenraa afholder torsdag den 29. september 2016: Lær at bruge Daisy Workshop. Daisy er Rigsarkivets database, hvor alle arkivalier i samlingerne løbende bliver registreret. Databasen findes på nettet, og det er muligt at søge og bestille flere mio. æsker og bind. Du skal medbringe egen bærbare pc, som skal kunne bruge trådløst netværk. Underviser er arkivar Mai-Brit Lauritsen. Sted: Rigsarkivet i Aabenraa, Gruppearbejdsrummet. OBS: Der er max. plads til 10. Tilmelding senest 5. september 2016 på Oktober 2016: Rigsarkivet Aabenraa afholder torsdag den 6. oktober 2016 den første af 3 sammenhængende Slægtshistoriske Workshops. De 3 workshops afholdes: Torsdage 6., 13. og 27. oktober kl Sted: Rigsarkivet i Aabenraa, Gruppearbejdsrummet. OBS: Der er max. plads til 10. Tilmelding senest 5. oktober 2016 på Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne afholder torsdag den 6. oktober 2016 arrangementet: Husker du, hvor der bliver vist billeder fra egnen. Læs mere på Side 4.

5 Rigsarkivet Aabenraa afholder torsdag den 6. oktober 2016 et fyraftensmøde med titlen: De klemte sønderjyder optanterne. Da landegrænsen i 1864 ændrede sig fik det stor betydning for de mennesker, der boede der. De fik nemlig de rettigheder og forpligtelser, der fandtes i Preussen. Der var dog mulighed for at optere for Danmark dvs. vælge dansk indfødsret. Mange sønderjyder har aner, som efter 1864 var optanter eller optantbørn. Hvad ligger der bag disse begreber, hvordan var de stillet mellem dansk og tysk, og hvilke kilder findes der til optanterne og deres forhold? Områdeleder Hans Schultz Hansen vil forsøge at besvare disse spørgsmål i dette foredrag. Foredraget er appetitvækker til tastefesten, der foregår i Aabenraa den 8. oktober Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig SLA afholder årsmøde i weekenden oktober Læs mere om Årsmødet på SLA s website. Rigsarkivet Aabenraa gentager lørdag den 8. oktober 2016 succesen med en ny Tastefest. Vær med til at gøre din, min og vores historie tilgængelig for alle, når Rigsarkivet, Aabenraa holder tastefest, hvor du kan være med til at indtaste oplysningerne fra 1885-folketællingen over ikke-preussiske statsborgere. Når oplysningerne er tastet ind, bliver de en del af den samling af sønderjyske arkivalier, som vi er ved at opbygge på Rigsarkivets indtastningsportal: Du skal medbringe egen bærbare pc, som skal kunne bruge trådløst netværk. Arrangementet er åbent for alle og Rigsarkivet sørger for forplejning. Sted: Rigsarkivet i Aabenraa, Foredragssalen Tilmelding senest 1. oktober på PS: Man kan også indtaste hjemmefra. Rigsarkivet Aabenraa tilbyder i samarbejde med frivillige onsdag den 12. oktober 2016: Hjælp til slægtsforskning. Få gode råd til at komme i gang med at slægtsforske eller til at komme videre? Frivillige vejledere vil være tilstede på læsesalen for, at tilbyde hjælp til læsesalens gæster. Tid: Onsdagene 14. september, 12. oktober og 16. november kl Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig. Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne afholder torsdag den 20. oktober 2016 arrangementet: Minderne har man lov at ha Der bliver fortalt om personer og ejendomme fra Forballum, Ottersbøl, Mjolden, Vinum, Tevring, Overby, Lovrup, Drengsted, Nørre Vollum og Døstrup. Læs mere på Lokalhistorisk Arkiv Kliplev afholder torsdag den 20. oktober 2016 møde med foredrag ved Arne Lunding under emnet: "Historier fra Kliplev og omegn. Sted: Kliplev Forsamlingshus. Entre incl. kaffe: 80,00 kr. Side 5.

6 LASS afholder tirsdag den 25. oktober 2016: Grundkursus i Arkibas 5 - første del LASS afholder onsdag den 26. oktober 2016: Grundkursus i Arkibas 5 anden del Se omtale af kurserne m.m. på side 1 i Nyhedsbrevet. Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag den 11. oktober 2016 til jrcl@museum-sonderjylland.dk Møder og arrangementer er omtalt mere udførligt på LASS side under Kalender, hvor bl.a. adresser og tidspunkter og evt. links til arrangementerne er oplyst. Indsend gerne flere arrangementer til Kalenderen samtidigt og i god tid. Med venlig hilsen Hanne Christensen, webmaster@lass1979.dk Side 6.

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

LASS Nyhedsbrev januar 2016.

LASS Nyhedsbrev januar 2016. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

LASS Nyhedsbrev marts 2017.

LASS Nyhedsbrev marts 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet forventes lagt på

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016. Tirsdag den 23. august 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere hjælper hinanden: andre Torsdag den 8. september 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere andre

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde, LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016 700 Aabenraa, december 2016 NY UDGAVE LASS kursusprogram for 2017 Digital kommunikation er i dag lige så nødvendigt for de lokalhistoriske arkiver, som syrefrit papir, Rigsarkivets standardæsker og japanpapir.

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS styrelse har den 4. december 2018

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts 2019 som optakt til Årsmødet samme dag.

Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts 2019 som optakt til Årsmødet samme dag. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts

Læs mere

LASS kursusprogram for 2016

LASS kursusprogram for 2016 700 Aabenraa, oktober 2015 LASS kursusprogram for 2016 2020 bliver det store jubilæumsår i anledning af 100-året for Genforeningen. Mange aktører lige fra staten over regionen til de sønderjyske kommuner

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2019. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Arkibas grundkursus Billeder På kurset vil den grundlæggende funktionalitet i Arkibas blive gennemgået. Vi skal på dette kursus arbejde med registrering af indkomstjournaler,

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

SFS: Generalforsamling 22. februar 2014

SFS: Generalforsamling 22. februar 2014 Mødt: Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, lørdag den 22. februar 2014, Sønderborg. ca. 65 medlemmer inkl. bestyrelsen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek IT - KURSER oktober - januar 2010/2011 2 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster Vejledning Kom godt i gang som frivillig indtaster RIGSARKIVET SIDE 2 Bliv frivillig Denne vejledning er skrevet til dig, der har lyst til at gøre en indsats som frivillig og skrive af fra historiske dokumenter,

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret?

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret? Statens Arkiver www.sa.dk www.sa.dk/ao Statens arkiver indgang til kilder og arkivalier. Vejledning til de mest brugte arkivalier m.m. findes øverst på siden. Statens Arkiver ArkivalierOnline. Her kan

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010 Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk It for alle It-kurser efterår 2010 05.2010 Parkvej 2 4140 Borup Tlf.: 5667 2727 borupbib@koege.dk Herfølge Bibliotek Billesborgvej

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl. 14.00-16.00 i Odense Deltagere: Kirsten Sanders (KS) Svend-Erik Christiansen (SEC) Jesper Skov (JS) Anton Blaabjerg (AB) Helle

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2013 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag

Læs mere

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Bredebro og Omegn I det sidste år 198 besøgende. Medlemmer: 180 husstande Aktiviteter: Afholder hvert år genforeningsfest i forsamlingshuset. Deltager

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 25. februar 2017.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 25. februar 2017. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, afholdt 23. februar 2019 i Sønderborg.

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, afholdt 23. februar 2019 i Sønderborg. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, afholdt 23. februar 2019 i Sønderborg. Ulkebøl 1. marts 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse Byarkivet i Horsens Arkiver og deres anvendelse Arkiverne Rigsarkivet Valdemar 4. Atterdag (1300-tallet): 1. egentlige regeringsarkiv (Vordingborg slot) Midt 1400-tallet: nyere materiale blev samlet på

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Observationer

1 Bilag. 1.1 Observationer 1 Bilag 1.1 Observationer Workshoppene havde ofte en ensformig rutine. Derfor er det fravalgt, at gentage de forskellige handlinger og fremgangsmåder, som de øvede slægtsforskere tog i brug, når de skulle

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 24.2.2016 Pkt. 6. Valg til bestyrelse

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

Arkivfonds Afsnit 1.1

Arkivfonds Afsnit 1.1 Arkivfonds Afsnit 1.1 Arkivfonds registrering 1. Klik på Registreringer På siden Ny vælg registreringstype vælges den type registrering der ønskes oprettet. 2. Klik på Ny registrering 3. Klik på Arkivfond

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 GRÆNSER Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 Jaruplund Højskole I samarbejde med Litteratour og Dansk Forfatterforening Tør du krydse grænsen og udfordre

Læs mere

PYRUS MALUS HJEMMESIDE - GUIDE TIL MENUER OG INDHOLD

PYRUS MALUS HJEMMESIDE - GUIDE TIL MENUER OG INDHOLD PYRUS MALUS HJEMMESIDE - GUIDE TIL MENUER OG INDHOLD Indholdsfortegnelse (Du kan klikke på samtlige grønne links herunder for at gå direkte til den ønskede side i brugerguiden). TOPMENU MENUSTRUKTUR s.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling 21. februar 2015

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling 21. februar 2015 Mødt: ca. 60 medlemmer inkl. bestyrelsen. Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling lørdag den 21. februar 2015, Sønderborg. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere og koordinatorer på

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk:

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk: Slægtsforskning Kilder Der er mange muligheder for at finde information om slægten. En vigtig og spændende kilde er fortællinger og oplysninger fra ældre familiemedlemmer. Kirkebøger og folketællinger

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING VEJLEDNING TIL KURSISTER PÅ UDDANNELSER

GENEREL VEJLEDNING VEJLEDNING TIL KURSISTER PÅ UDDANNELSER GENEREL VEJLEDNING VEJLEDNING TIL KURSISTER PÅ UDDANNELSER Indhold Adgang til læringsportalen... 3 Mit overblik... 3 Design din egen forside... 4 Skift mailadresse og password... 4 Fanerne på forsiden...

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 7.1. Dengang Fyn kom på skærmen -en fortælling om TV2/Fyns første år v/ Ebbe Larsen, TV2/Fyns første direktør. I januar 1989 begyndte TV2/Fyn

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

Synliggørelse af arkivet

Synliggørelse af arkivet SLA Arkivuddannelse modul 4 Arkivet og dets brugere Synliggørelse af arkivet Hvorfor er det nødvendigt, og hvilke muligheder findes? PR, reklamer, arrangement, web m.v. Synliggørelse og formidling Synliggørelse

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 24. februar 2018.

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 24. februar 2018. Dagsorden: Ulkebøl 8. marts 2018. 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag:

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Solrød Computer & Fotoklubs it- og fotoundervisning i efteråret 2013.

Solrød Computer & Fotoklubs it- og fotoundervisning i efteråret 2013. Solrød Computer & Fotoklubs it- og fotoundervisning i efteråret 2013. Der undervises i følgende kurser: Modul 1a for dig som ikke tidligere har brugt en computer. Kurset henvender sig til dig som vil lære

Læs mere

Alt hvad I skal vide som arrangører i Kulturnatten 2015

Alt hvad I skal vide som arrangører i Kulturnatten 2015 Alt hvad I skal vide som arrangører i Kulturnatten 2015 Vi forventer, at I som arrangør er indforstået med nedenstående deadlines og kriterier. Har I spørgsmål, så er I selvfølgelig velkomne til at kontakte

Læs mere

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 26.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 Kære ErhvervsKvinde 2010.. Er helt nyt år står for døren. Tilbage ligger 2009 med alle de oplevelser, glæder, sorger og erfaringer det gav os. Foran os ligger 365

Læs mere

Arrangementet er en tak for jeres store indsats. Vi håber, at se mange frivillige fra de godkendte folkeoplysende og frivillige sociale foreninger

Arrangementet er en tak for jeres store indsats. Vi håber, at se mange frivillige fra de godkendte folkeoplysende og frivillige sociale foreninger INDBYDELSE Kære frivillige ildsjæle i Kalundborg Kommune! I anledningen af Frivillig Fredag d. 25/9 2015 inviterer Kalundborg Kommune alle frivillige ildsjæle i kommunen til et spændende og hyggeligt arrangement.

Læs mere

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671 Ormslevs Borgerforenings Nyhedsbrev April 2012 1. Konstituering af ny bestyrelse 2. Nyhedsbrev 3. Den nye hjemmeside 4. Aktiviteter i nær fremtid 5. Aktiviteter - nye 6. Offentlig trafik Re 1: Konstituering

Læs mere

STRAFFESPARK, SORTKRUDT & SØRULLER

STRAFFESPARK, SORTKRUDT & SØRULLER STRAFFESPARK, SORTKRUDT & SØRULLER kend din by - find din slægt APRIL - JULI 2015 APRIL Rundvisninger i Apotekersamlingen Tirsdage: 7. april, 5. maj, 2. juni, alle dage kl. 19.00-20.00 Se den enestående

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Bestyrelsesmedlem, DIS-Danmark DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Referat ERFA-dag for IT-kontaktpersoner distrikt 4 torsdag den 14. april 2016 i Brørup

Referat ERFA-dag for IT-kontaktpersoner distrikt 4 torsdag den 14. april 2016 i Brørup Distrikt 4 IT faggruppen Referat ERFA-dag for IT-kontaktpersoner distrikt 4 torsdag den 14. april 2016 i Brørup Deltagere fra disse lokalområder: Billund-Esbjerg-Fanø-Give-Helle-Holsted-Kolding-Ribe-Vejen-

Læs mere

15. april Generalforsamling i Søby Brunkulsleje, ca. 30 personer deltog.

15. april Generalforsamling i Søby Brunkulsleje, ca. 30 personer deltog. Årsberetning for Arkivsamvirket i Herning Kommune 2015 Der har i 2015 været afholdt følgende kurser: 14. februar Arkibas, registreringer af billeder 28. februar Arkibas, registreringer af arkivalier 22.

Læs mere