Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS."

Transkript

1 LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts 2018 og styrelsen konstituerede sig samme dag se konstitueringen på Referatet af Årsmødet forventes godkendt på næste styrelsesmøde, hvorefter referatet forventes at blive lagt ud på websitet. Datoen for Styrelsens næste møde er pt. ikke fastlagt, men vil blive meddelt på samt i Nyhedsbrevet. Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. Ad 2: Kurser & møder i LASS: Der er pt. ikke planlagt kurser eller møder i LASS. Ad 3: Fra medlemmerne: Der er intet indsendt til dette punkt fra medlemmerne. Ad 4: Hjemmesiden & Nyhedsbrevet: Webmaster opfordrer fortsat arkiver og foreninger til at kontrollere oplysningerne på siden: Rettelser skal fremover ikke sendes til ISL, men alene til LASS webmaster via mail: webmaster@lass1979.dk. Rettelser i mailadresser til modtagere af Nyhedsbrevet, LASS program mm. skal fortsat sendes til webmaster@lass1979.dk. Hjemmesiden er siden sidste Nyhedsbrev i september 2018 blevet opdateret med bl.a.: Nyhedsbrevet for oktober Rettelser til arkivers adresser og kontaktoplysninger. Diverse nyheder og andre informationer optages løbende som indlæg på forsiden på Kalenderen er opdateret med en del spændende arrangementer (se kalenderen i venstre side af websitet eller på ). Rettelser til hjemmesiden og oplysninger om arrangementer, links, ideer eller andre bidrag sendes til webmaster@lass1979.dk. Side 1.

2 Omtaler af arrangementer og diverse indlæg til hjemmeside og nyhedsbrev foretrækkes tilsendt pr. mail som tekstfiler eller som pdf-filer - meget gerne sammen med illustrationer f.eks. foto eller arkivets / foreningens logo i f.eks. jpg-format. Angiv også gerne arkivets / foreningens website, så linket kan blive bragt ved arrangementet. Næste nyhedsbrev forventes udsendt medio november Sidste frist for indsendelse til næste Nyhedsbrev er 10. november Ad 5: Diverse arrangementer i oktober og november 2018: Oktober 2018: Rigsarkivet Aabenraa inviterer onsdag den 24. oktober 2018 til foredrag om Fødselsstiftelsen i København ved Mette Andersson, arkivar, Rigsarkivet, København. Fra 1750 kunne gravide få gratis lægehjælp og føde anonymt på Fødselsstiftelsen i København. Kvinderne blev lovet evig anonymitet, men i dag er Fødselsstiftelsens arkiv frit tilgængeligt og størstedelen af arkivet findes online. Mette Andersson folder Fødselsstiftelsens arkiv ud og fortæller om Struenses kassebørn, om jordemoderfagets professionalisering, om børnedødelighed, håndvask og dårlig luft, om hemmeligt fødende kvinder, og om børn udsat i pleje. Lær hvordan du selv finder rundt i arkivet og hvilke andre kildegrupper, du kan bruge for at finde oplysninger om mødre, plejeforældre og børn født på Fødselsstiftelsen. Tid og sted: Kl Rigsarkivet, Aabenraa Foredragssalen, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Rigsarkivet Aabenraa inviterer torsdag den 25. oktober 2018 til Tastegruppe i Aabenraa. Vil du arbejde med historiske kilder? Og har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift? Så er det måske noget for dig at blive frivillig indtaster. Tid og sted: Kl Rigsarkivet Aabenraa, Læsesalen, Haderslevvej Aabenraa. Tilmeldingsfrist: 24. oktober 2018 via under Arrangementer. Rigsarkivet Aabenraa inviterer torsdag den 25. oktober 2018 til foredrag om emnet Ejendomshistorie i Sønderjylland ved Leo Vinther Pedersen, vagtmester, Rigsarkivet, Aabenraa. Den sønderjyske ejendomshistorie er præget af de skiftende nationale og administrative forhold i landsdelen. Under hertugdømmet Slesvig blev ejendomshandler registreret i pantebogssystemet. Det blev afløst af det preussiske grundbogssystem omkring 1881, da Sønderjylland var blevet en del af Preussen efter krigen i Efter genforeningen i 1920 skulle Side 2.

3 ejendomsregistreringen igen ændres, men først omkring 1955 blev grundbogssystemet afløst af det danske tingbogssystem. Tid og sted: Kl Rigsarkivet, Aabenraa Læsesalen, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Tilmelding er ikke nødvendig. Lokalhistorisk Forening for Vojens-området inviterer torsdag den 25. oktober 2018 til reception i anledning af udgivelse af bogen VOJENS VISER VEJEN. Se mere på arrangørens website: Den slesvigske Samling, Flensborg, inviterer lørdag den 27. oktober 2018 til Dansk- Tyske Slægtsforskerdag med temaet: Hvor er du fra? Slægtsforskningsforeninger, arbejdsgrupper og private slægtsforskere præsenterer deres arbejde og projekter på et mere end 250 m2 stort messeområde. Der vil være spændende foredrag på dansk og tysk, samt mini-workshops om crowdsourcing i Danmark og om slægtsforskningsprogrammet Ages. Læs mere om programmet på arrangørens website: Tid og sted: Kl Den blå Sal, Flensborg Bibliotek, Norderstraße 59, Flensburg. Entré: Gratis. Slægtshistorisk Forening Sønderjylland inviterer mandag den 29. oktober 2018 alle interesserede til et foredrag om Sønderjyske fond kilder til tiden efter 1. verdenskrig ved arkivar Mai-Brit Lauridsen, Rigsarkivet Aabenraa. I år er det 100 året for afslutningen af 1. Verdenskrig. Krigen satte sig varige spor i befolkningen, også i tiden efter. I dette foredrag skal vi bl.a. høre om Sønderjyske Fond, som i årene efter 1. verdenskrig uddelte omkring 13 millioner kroner til specielt krigsdeltagere, krigsinvalider og de faldnes efterladte. Kilderne indeholder en guldgrube af oplysninger til beskrivelse af de sociale forhold for krigsdeltagerne i årene efter krigen. Tid og sted: Kl ca Multikulturhuset, Salen, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg. Læs mere om foredraget på arrangørens website: November 2018: Rigsarkivet Aabenraa holder torsdag den 1. november 2018 åbent på læsesalen mellem kl til arrangementet: Frivillige vejledere på læsesalen Hjælp til slægtsforskning. Medlemmer fra slægtshistoriske foreninger stiller gratis deres viden og erfaring til rådighed for andre slægtsforskere. Tilmelding er ikke nødvendig. Side 3.

4 Historisk Samfund for Sønderjylland inviterer tirsdag den 6. november 2018 til Den tyske revolution i Sønderborg et flytbart teater på fire lokationer & foredrag. Læs mere om arrangementet på Historisk Samfund for Sønderjyllands website: Lokalhistorisk Forening for Kliplev sogn inviterer tirsdag den 6. november 2018 til foredraget Om typerne, originalerne og skæbnerne" ved journalist Kurt Leth. Tid og sted: Kl Kliplev Hallen. Entré inkl. kaffe: 80 kr. Læs mere på arrangørens website: Rigsarkivet Aabenraa inviteret onsdag den 7. november 2018 til Brugermøde og foredrag om programmet Forsvundne arvinger. Læs mere om arrangementet på Rigsarkivets website: Museum Sønderjylland markerer lørdag den 10. november året for Første Verdenskrigs afslutning med en historiefestival på Sønderborg Slot. Slotsgården omdannes til feltlejr med soldater, matroser og sygeplejersker. Mød frivillige fra hjemmesiden Den store Krig , der forsøger at sætte navn og ansigt på mere end sønderjyske krigsdeltagere. Endvidere er der stande fra Støtteforeningen for Sikringsstilling Nord, Deutsches Museum Nordschleswig, Historie Haderslev, Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved. Der vil også være særudstilling, forskellige aktiviteter og foredrag i riddersalen. Entré: Normal entré (80 kr. for voksne, gratis for børn under 18 år, 70 kr. for studerende og gratis for klubmedlemmer af Museum Sønderjylland). Læs mere om arrangementet på Museum Sønderjyllands website: I Haderslev markeres søndag den 11. november året for Våbenstilstanden. Traditionen tro markeres våbenstilstanden med kransenedlæggelse ved monumenterne for de faldne på de sønderjyske kirkegårde. Der vil desuden være foredrag og andre aktiviteter. Se mere om arrangementerne og om tilmelding på Historisk Samfund for Sønderjyllands website: Side 4.

5 Rigsarkivet Aabenraa afholder torsdag den 15.november 2018 en workshop med titlen: Find rundt i de alfabetiske lister (lægdsruller). Hør om hvordan du bruger de alfabetiske lister og om hvad du kan finde i Restantenlister, Rescherser eller Nachweisungen. Lær kilderne at kende gennem små øvelser. Praktiske oplysninger: Du skal medbringe en bærbar computer, som skal kunne bruge trådløst netværk. Husk tilmelding til workshoppen senest 14. november 2018 på Rigsarkivet Aabenraa inviteret lørdag den 17. november 2018 til Tastefest i Aabenraa Vær med til at indtaste arkivalier i den sønderjyske samling. Ved tastefesten kan du være med til at indtaste oplysningerne fra én bestemt kilde i den sønderjyske samling. Når oplysningerne er tastet ind, bliver de en del af den samling af sønderjyske arkivalier, som vi er ved at opbygge på Rigsarkivets indtastningsportal. Praktiske oplysninger: Du skal medbringe en bærbar pc, som skal kunne tilgå det trådløse netværk. Arrangementet er åbent for alle og Rigsarkivet sørger for forplejning på dagen. Tilmeldingsfrist er 12. november 2018 på: Historisk Samfund for Sønderjylland inviterer lørdag den 17. november til: Mødet på Folkehjem 17. november Den 16. og 17. november 1918 mødtes Vælgerforeningen for Nordslesvigs bestyrelse og tilsynsråd med stedfortrædere på Folkehjem i Aabenraa. Her vedtoges Aabenraa-resolutionen, der krævede det slesvigske grænsespørgsmål løst gennem en folkeafstemning: I det nordlige Slesvig under ét, i den mellemste del kommunevis, hvor der blev fremsat ønske herom. På det efterfølgende folkemøde holdt rigsdagsmand H.P. Hanssen sin store tale, hvor han kunne fortælle, at vejen til genforening med Danmark lå åben. Læs mere om arrangementet på Historisk Samfund for Sønderjyllands website: Lokalhistorisk Forening for Tinglev og Omegn inviterer søndag den 18. november 2018 til Billedforedrag, hvor Kirsten Mathiesen fortæller om Østergade i Bolderslev. Sted: Bolderslev Fritidscenter, Stadionvej 36, Bolderslev. Entré: Kaffe kr. 42,- / deltagergebyr kr. 25,- Side 5.

6 Historisk Forening for Graasten By og Egn inviterer mandag den 19. november 2018 til foredrag med emnet: Grænsesten og Genforening. Peter Tagesen, lærer på Friskolen Østerlund i Nordborg, holder dette foredrag på Historisk Forening for Graasten By og Egns efterårsmøde. Tid og sted: Kl , Ahlmannsparken i Gråsten. Entré: Adgang er gratis for medlemmer, mens ikke-medlemmer betaler 30 kr. Kaffe og kage kan købes. Rigsarkivet Aabenraa inviterer torsdag den 29. november 2018 til Tastegruppe i Aabenraa. Vil du arbejde med historiske kilder? Og har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift? Så er det måske noget for dig at blive frivillig indtaster. Tid og sted: Kl Rigsarkivet Aabenraa, Læsesalen, Haderslevvej Aabenraa. Tilmeldingsfrist: 28. november 2018 via under Arrangementer. Møder og arrangementer er omtalt mere udførligt på LASS side under Kalender, hvor bl.a. adresser og tidspunkter og evt. links til arrangementerne er oplyst. Indsend gerne flere arrangementer til Kalenderen samtidigt og i god tid. Med venlig hilsen Hanne Christensen, webmaster@lass1979.dk Side 6.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS styrelse har den 4. december 2018

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

LASS Nyhedsbrev januar 2016.

LASS Nyhedsbrev januar 2016. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

LASS Nyhedsbrev marts 2017.

LASS Nyhedsbrev marts 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet forventes lagt på

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts 2019 som optakt til Årsmødet samme dag.

Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts 2019 som optakt til Årsmødet samme dag. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Næste styrelsesmøde afholdes 23. marts

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde, LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016. Tirsdag den 23. august 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere hjælper hinanden: andre Torsdag den 8. september 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere andre

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2019. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret?

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret? Statens Arkiver www.sa.dk www.sa.dk/ao Statens arkiver indgang til kilder og arkivalier. Vejledning til de mest brugte arkivalier m.m. findes øverst på siden. Statens Arkiver ArkivalierOnline. Her kan

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

ARRANGEMENTER 1. halvår 2016

ARRANGEMENTER 1. halvår 2016 ARRANGEMENTER 1. halvår 2016 Rigsarkivet - 1. halvår 2016 KÆRE HISTORIEINTERESSEREDE I Rigsarkivet afholder vi hvert år en lang række kurser, foredrag og arrangementer på vores afdelinger rundt om i landet.

Læs mere

Arrangementer Efteråret 2015

Arrangementer Efteråret 2015 Arrangementer Efteråret 2015 Side 2 Rigsarkivet - Efteråret 2015 Kære historieinteresserede I Rigsarkivet afholder vi hvert år en lang række kurser, foredrag og arrangementer på vores afdelinger rundt

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling 21. februar 2015

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling 21. februar 2015 Mødt: ca. 60 medlemmer inkl. bestyrelsen. Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling lørdag den 21. februar 2015, Sønderborg. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Arrangementer Efteråret 2014

Arrangementer Efteråret 2014 Arrangementer Efteråret 2014 Statens Arkiver Fyn og Jylland Kort og åbningstider Aarhus DDA, Odense Odense Tirs-tors: 9-16 Fre: 9-13 Aabenraa Man-fre: 9-14.30 Viborg Tirs-tors: 9-16 Fre: 9-13 Lør: 9-16

Læs mere

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Ansøgning om tilskud til etablering og drift af Studiecentrum for Sønderjyllands Historie

Ansøgning om tilskud til etablering og drift af Studiecentrum for Sønderjyllands Historie Studiecentrum for Sønderjyllands Historie i Aabenraa * Landsarkivet * Haderslevvej 45 * 6200 Aabenraa Aabenraa, den 6. februar 2013 Aabenraa Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Skelbækvej 2 6200 Aabenraa

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, afholdt 23. februar 2019 i Sønderborg.

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, afholdt 23. februar 2019 i Sønderborg. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, afholdt 23. februar 2019 i Sønderborg. Ulkebøl 1. marts 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren

Læs mere

Aktiviteter i Vinterferien

Aktiviteter i Vinterferien Aktiviteter i Vinterferien 2016 1 Jubii, så er det snart vinterferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, som du kan deltage i. Du kan deltage overalt i

Læs mere

LASS kursusprogram for 2016

LASS kursusprogram for 2016 700 Aabenraa, oktober 2015 LASS kursusprogram for 2016 2020 bliver det store jubilæumsår i anledning af 100-året for Genforeningen. Mange aktører lige fra staten over regionen til de sønderjyske kommuner

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Sønderjylland 1914-1918. - en digital portal til 1. Verdenskrig

Sønderjylland 1914-1918. - en digital portal til 1. Verdenskrig Sønderjylland 1914-1918 - en digital portal til 1. Verdenskrig 2. udgave Udgivet af aktører og samarbejdspartnere, februar 2014 Tekst Anders Hell Hansen, Martin Bo Nørregård og Louise Klinge Tegninger

Læs mere

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 24. februar 2018.

Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 24. februar 2018. Dagsorden: Ulkebøl 8. marts 2018. 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag:

Læs mere

Aktiviteter i Vinterferien

Aktiviteter i Vinterferien Aktiviteter i Vinterferien 2016 1 Jubii, så er det snart vinterferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, som du kan deltage i. Du kan deltage overalt i

Læs mere

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016 700 Aabenraa, december 2016 NY UDGAVE LASS kursusprogram for 2017 Digital kommunikation er i dag lige så nødvendigt for de lokalhistoriske arkiver, som syrefrit papir, Rigsarkivets standardæsker og japanpapir.

Læs mere

Aktiviteter i Efterårsferien

Aktiviteter i Efterårsferien Aktiviteter i Efterårsferien 2015 1 Jubii, så er det snart efterårsferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, hvor du kan deltage i din efterårsferie. Du

Læs mere

BRÆNDEVIN, BYBILLEDER & BEDSTEMØDRE

BRÆNDEVIN, BYBILLEDER & BEDSTEMØDRE BRÆNDEVIN, BYBILLEDER & BEDSTEMØDRE kend din by - find din slægt SEPTEMBER - OKTOBER 2015 SEPTEMBER Rundvisninger i Apotekersamlingen Tirsdage: 1. september, 6. oktober, begge dage kl. 19.00-20.00 Se den

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 25. februar 2017.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 25. februar 2017. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 26.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. februar 2013 Der var mødt 45 personer op til generalforsamlingen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Soldaterne og kilderne til deres færden

Soldaterne og kilderne til deres færden Soldaterne og kilderne til deres færden Introduktion Tre perioder: 1867, 1867 1920, 1920 1. Lovgivningen vedr. udskrivningsvæsnet 2. Udskrivningskilder: Hvad og hvor? 3. Andet materiale Afslutning og spørgsmål

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

SFS: Generalforsamling 22. februar 2014

SFS: Generalforsamling 22. februar 2014 Mødt: Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland, lørdag den 22. februar 2014, Sønderborg. ca. 65 medlemmer inkl. bestyrelsen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster Vejledning Kom godt i gang som frivillig indtaster RIGSARKIVET SIDE 2 Bliv frivillig Denne vejledning er skrevet til dig, der har lyst til at gøre en indsats som frivillig og skrive af fra historiske dokumenter,

Læs mere

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010 Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk It for alle It-kurser efterår 2010 05.2010 Parkvej 2 4140 Borup Tlf.: 5667 2727 borupbib@koege.dk Herfølge Bibliotek Billesborgvej

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00

Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 26.2.2015 Bestyrelsen Navn Bestyrelsen

Læs mere

aktiviteter i efterårsferien

aktiviteter i efterårsferien aktiviteter i efterårsferien 2014 1 Jubii, så er det snart efterårsferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, hvor du kan deltage i løbet af ferien. Du

Læs mere

Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013

Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013 Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland april 2013 Restaurering af Tyrstrup Kirke Sted: Tyrstrup Kirke Tid: Tirsdag den 9. april kl. 19.00 Entre kr. 50,00 Arkitekt O. Reinhard Hansen vil fortælle

Læs mere

Arrangementer Foråret 2014

Arrangementer Foråret 2014 Arrangementer Foråret 2014 Statens Arkiver Fyn og Jylland Kort og åbningstider Aarhus DDA, Odense Odense Tirs-tors: 9-16 Fre: 9-13 Aabenraa Man-fre: 9-14.30 Viborg Tirs-tors: 9-16 Fre: 9-13 Lør: 9-16 (1/10-31/3)

Læs mere

Efterår 2018 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

Efterår 2018 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING 100 Efterår 2018 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING Silkeborg Arkiv 1918-2018 På Arkivernes Dag 10. november 2018 fejrer Silkeborg Arkiv, at indsamlingen

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 24.2.2016 Pkt. 6. Valg til bestyrelse

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Christian 10. og Genforeningen 1920

Christian 10. og Genforeningen 1920 Historiefaget.dk: Christian 10. og Genforeningen 1920 Christian 10. og Genforeningen 1920 Et af de mest berømte fotos i Danmarkshistorien er uden tvivl billedet af Kong Christian 10. på sin hvide hest,

Læs mere

BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA

BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA BYVANDRING - BAROKKENS AABENRAA SLOTSGADE SØNDERTORV SKI BROGADE FISKERGADE SØNDERGADE Kom og hør om byens gader og huse! Aabenraa Byhistoriske Forening og Kulturarvsnetværket inviterer: Byvandring om

Læs mere

Lokalhistorisk sommerkalender for Han Herred 2015 den skønneste plet i kongeriget!

Lokalhistorisk sommerkalender for Han Herred 2015 den skønneste plet i kongeriget! Lokalhistorisk sommerkalender for 2015 den skønneste plet i kongeriget! Læs mere om»liv i Lokalhistorien 24 sogne i skriver fælles historie«på HANHERRED.DK DATO TIDSPUNKT AKTIVITET ARRANGØR STED 10.00-17.00

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl. 14.00-16.00 i Odense Deltagere: Kirsten Sanders (KS) Svend-Erik Christiansen (SEC) Jesper Skov (JS) Anton Blaabjerg (AB) Helle

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

PLANLÆGNINGSKALENDER. Følgende deltager på nuværende tidspunkt i kalenderen:

PLANLÆGNINGSKALENDER. Følgende deltager på nuværende tidspunkt i kalenderen: PLANLÆGNINGSKALENDER Denne kalender er til brug for foreninger, klubber og andre i Hammerum - Gjellerup området, der ønsker at koordinere deres arrangementer, så der ikke sker overlapning i forhold til

Læs mere

Generalforsamling torsdag den 22. februar 2018 kl

Generalforsamling torsdag den 22. februar 2018 kl Generalforsamling torsdag den 22. februar 2018 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 22.2.2018 Pkt. Valg til bestyrelse

Læs mere

Christian 10. og Genforeningen 1920

Christian 10. og Genforeningen 1920 Historiefaget.dk: Christian 10. og Genforeningen 1920 Christian 10. og Genforeningen 1920 Et af de mest berømte fotos i Danmarkshistorien er uden tvivl billedet af Kong Christian 10. på sin hvide hest,

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før DET NYE ARKIVALIERONLINE - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før FIND DIN SLÆGT De bedste kilder til slægtsforskning - udover kirkebøger og folketællinger - finder du samlet her. NYT

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Referat fra årsmøde d. 2. februar 2013 på Landsarkivet for Sønderjylland

Referat fra årsmøde d. 2. februar 2013 på Landsarkivet for Sønderjylland Vojens, d. 16.3.2013 Referat fra årsmøde d. 2. februar 2013 på Landsarkivet for Sønderjylland Formanden Anker Ravn Knudsen bød velkommen til de 38 fremmødte og glædede sig over den overvældende tilslutning.

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Emne REPRÆSENTANTSKABSMØDE Sted Sønderborg Lokalhistoriske Arkiv, Asylvej 1, 6400 Sønderborg Dato 06. december 2018 kl

Emne REPRÆSENTANTSKABSMØDE Sted Sønderborg Lokalhistoriske Arkiv, Asylvej 1, 6400 Sønderborg Dato 06. december 2018 kl Referat fra REPRÆSENTANTSKABSMØDE Emne REPRÆSENTANTSKABSMØDE Sted Sønderborg Lokalhistoriske Arkiv, Asylvej 1, 6400 Sønderborg Dato 06. december 2018 kl. 15.00 Deltagere Referat til Referent Knud Erik

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Torsdag den 30. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Brunhilde Sørensen fortæller om sin flugt som 5-årig fra Østpreussen i 1945. Se Medborgerklubbens annonce.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

Velkommen som DIS-Danmark medlem

Velkommen som DIS-Danmark medlem Velkommen som DIS-Danmark medlem 3. udgave april 2013 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark... 4 Hvad er DIS-Danmark?... 4 Generelt... 4 Lokalforeningerne... 4 Medlemsbladet

Læs mere

Lunde Nyt Januar 2019

Lunde Nyt Januar 2019 Lunde Nyt Januar 2019 Dato Tid Aktivitet Arrangør Sted Lunde 29. dec. 18.30 Julebal Lunde Kro Sogneforening 9. jan. 19.00 Banko Brugerrådet Bavnbo 15. dec. 14.30 Sang Brugerrådet Bavnbo 20. jan. 09.30

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 9. marts og 10. marts 2015 på Ruthsvej 11, Løkken

Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 9. marts og 10. marts 2015 på Ruthsvej 11, Løkken BLÆREKRÆFTFORENINGEN LOKALFORENING JYLLAND. Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 9. marts og 10. marts 2015 på Ruthsvej 11, Løkken Hele bestyrelsen var tilstede. Dagsordenen blev gennemført således: 1.

Læs mere

Design Ure Smykker Messen Info

Design Ure Smykker Messen Info DESIGN URE SMYKKER MESSEN 2015 INFO Side 1 / 18 Design Ure Smykker Messen Info Side 2 Hvor og hvornår Side 3 Generelt om stande Side 4 Parkering Side 5 Opstilling og nedtagning Side 6 Priser, vilkår og

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Hans Peter Poulsen, 1

Hans Peter Poulsen, 1 11-04-2018 Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Fødselsstiftelsens døbefont, nu placeret i haven til Amaliegade 23-25 i København. Alle besovede Fruentimmer, som

Læs mere

SKORSTENE, SLAGMARKER. SØNNESØNNER kend din by - kend din slægt. EFTERÅR 2014 september - december

SKORSTENE, SLAGMARKER. SØNNESØNNER kend din by - kend din slægt. EFTERÅR 2014 september - december SKORSTENE, SLAGMARKER & SØNNESØNNER kend din by - kend din slægt EFTERÅR 2014 september - december SEPTEMBER Rundvisninger i Apotekersamlingen Tirsdage: 2. september, 7. oktober, 4. november, 2. december,

Læs mere

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres og vedligeholdes.

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften:

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn August 2015 Startopstilling til cykelsponsorløb 2015 Indhold: * Familiegrilaften: * Bypedeller: * Gudstjeneste i ældreboliger:

Læs mere

Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen

Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Fødselsstiftelsens døbefont, nu placeret i haven til Amaliegade 23-25 i København. 1 / 36 Den

Læs mere

Sønderjyder i tysk krigstjeneste under 1. verdenskrig

Sønderjyder i tysk krigstjeneste under 1. verdenskrig Sønderjyder i tysk krigstjeneste under 1. verdenskrig Skriv dagbog fra fronten, som om du var en dansksindet soldat i tysk tjeneste under 1. verdenskrig. Baggrund Da Danmark tabte den 2. Slesvigske Krig

Læs mere

PLANLÆGNINGSKALENDER. Følgende deltager på nuværende tidspunkt i kalenderen:

PLANLÆGNINGSKALENDER. Følgende deltager på nuværende tidspunkt i kalenderen: PLANLÆGNINGSKALENDER Denne kalender er til brug for foreninger, klubber og andre i Hammerum - Gjellerup området, der ønsker at koordinere deres arrangementer, så der ikke sker overlapning i forhold til

Læs mere

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 9.9. Kend din by! Byvandring v/arkivarer fra Historiens Hus Byvandringen vil foregå i Odenses bymidte og vil have fokus på både kendte og

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag juni 2018 på Park Hotel, Middelfart.

Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag juni 2018 på Park Hotel, Middelfart. Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag 16.-17. juni 2018 på Park Hotel, Middelfart. Mødet starter kl. 10.30, og der er bestilt overnatning til alle (undtagen Arne). Der er afbud

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

LETBANE, LANGFART & LÆGDSRULLER

LETBANE, LANGFART & LÆGDSRULLER Henning Larsen Architects LETBANE, LANGFART & LÆGDSRULLER kend din by - kend din slægt FORÅR 2015 januar - marts JANUAR Slægtsforskning workshop for begyndere Torsdag 15. januar, kl. 15.00-17.00 Ved du

Læs mere

Foto: KWJ JUBILÆUM. VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.

Foto: KWJ JUBILÆUM. VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm. Foto: KWJ 1889-1964 - 2014 VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM 125 & ARKIV 50 JUBILÆUM 2014 VHM Kalender Januar Februar Marts April Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

FREDAG D. 21/10-11 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk

FREDAG D. 21/10-11 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk FREDAG D. 21/10-11 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Kirke Gudstjenester Maj/juni Søndag 1. maj; ingen gudstjeneste Søndag 8. maj kl. 10.00, Hans Petur Kirkegaard,

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

200 skuespillere og statister genopfører

200 skuespillere og statister genopfører Sønderborg Centrum Kl. 14.00-18.00 Optakt til 1864 Markedsdage De 20 markedstelte opstilles og åbner på Rådhustorvet, Rønhaveplads og Apotekerhaven. Skuespillere og statister deltager først fra lørdag.

Læs mere

November 2015 INDSPIL NR. 52

November 2015 INDSPIL NR. 52 AKTIVITETSSTØTTE FRA GYPROC A/S Gyproc A/S uddeler igen aktivitetsstøtte til lokale sportslige, kulturelle og foreningsmæssige aktiviteter. Den skriftlige ansøgning om akjtivitetsstøtte skal indeholde

Læs mere