Nordfyns Højskole. Lange kurser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nordfyns Højskole. Lange kurser."

Transkript

1 Nordfyns Højskole Lange kurser

2 Om skolen Nordfyns Højskole er en hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration. Højskolen har til huse i den tidligere landsbyskole fra 1914, som er blevet suppleret med nyere elevbygninger og undervisningsfaciliteter, så der er plads til ca. 75 elever. Vores værdigrundlag På Nordfyns Højskole oplever du livets muligheder du sætter dig i bevægelse. Vi tror på, at menneskets muligheder for at lære og udvikle sig er uendelige. Med respekt og den rigtige læringsmodel kan alle mennesker blive klogere på livet. Vi siger, bliv klog på mange måder. Vi tror på, at læring og udvikling skal tage udgangspunkt i den enkeltes livshistorie og ressourcer. I vort fællesskab oplever du tryghed og kærlighed, så du får overskud til at sætte nye mål i livet. Du lærer at tage hensyn, åbne dig og lære af andre. Vi har fokus på, hvad du kan og dine potentialer, og du vil blive mødt med respekt og interesse. Vores mangfoldighed På Nordfyns Højskole har vi både danske og udenlandske elever, hvoraf en del af de danske elever er handicappede. Det er skolens styrke, at vores elever har forskellige kulturelle og sociale baggrunde samt forskellige mål med deres ophold på skolen. Eleverne oplever et helt unikt fællesskab, fordomme nedbrydes, og forståelse og respekt for forskellighed opstår.

3 Vores linjer Slankeskolen Ændring af livsstil for at få et sundere liv. Motion, kostvejledning, vejning og personlig udvikling. Global Future Fokus på at kunne agere i en global og kompleks verden. Der arbejdes særligt med bæredygtighed og det selv at gøre en forskel. Undervisning på engelsk. Livslinjen Vælg mellem 2 spor: Munter Motion eller Kost & Sundhed. Fælles undervisning med fokus på sociale færdigheder og personlig udvikling. Linjen tiltrækker mange handicappede. Munter Motion: Lege, spil og sange. Mulighed for at uddanne sig til Spilinstruktør. Kost og Sundhed: Sund livsstil, vejning og motion. Dansk sprog og kultur er for alle der vil lære dansk sprog samt lære mere om dansk samfund, kultur og historie. Almen linje Personlig udvikling og afklaring af ressourcer og kompetencer i forhold til fremtidig uddannelse og job. Robot & Design Lær at byg og programmér din egen robot. Print 3D figurer. Få et kig ind i fremtiden. 14 dages studietur til Japan.

4 Undervisningen En del af undervisningen foregår på linjerne, hvor kun eleverne på linjen deltager. Resten af undervisningen er valgfag, samling og kulturfag, hvor elever fra forskellige linjer har undervisning sammen. Du skal først vælge valgfag, når du ankommer til skolen. Vis hensyn Vi er mange på skolen, og vi bor tæt, og derfor er det vigtigt, vi tager hensyn til hinanden. Vi holder husmøde, hvor beboerne i hvert hus samles og snakker om hverdagen i boafdelingen, og eventuelle problemer tages op. Vi har også fællesmøder, hvor alle skolens elever mødes og snakker om dagligdagen og trivsel på skolen.

5 Trivselslærer Hver linje har tilknyttet en trivselslærer, der sørger for at samle op på alt omkring linjen, alt fra undervisning til det sociale liv. Det er også din trivselslærer, du skal gå til, hvis du har brug for hjælp, har brug for en snak om dit højskoleophold eller måske andre personlige emner. Dagens lærer Hver dag er mindst en af lærerne Dagens lærer. I hverdagene kan du finde læreren på skolen kl. 17 til ca. kl. 21. I weekenderne er Dagens lærer fortrinsvis på skolen om eftermiddagen og om aftenen. Værelserne Skolen har enkelt- og dobbeltværelser med bad og toilet på gangen samt dobbeltværelser med bad og toilet på værelset. Værelserne er fordelt i flere forskellige bygninger. Nogle af værelserne ligger på 1. sal, men vi sørger altid for at gangbesværede får værelser i stueplan. Alle værelser er udstyret med seng og skab og størstedelen med et lille bord med stol.

6 Ankomst Når du ankommer til skolen, vil du blive modtaget af lærere og flere praktiske medarbejdere. De vil sørge for indkvartering og udlevering af nøgle til værelset samt være behjælpelig med bagage. Vi opkræver et depositum på 100 kr. for din nøgle til værelset, som du får tilbage, når du afleverer din nøgle ved afrejse. Rengøring Du skal selv medbringe sengetøj og håndklæder. Du er selv ansvarlig for rengøring af dit værelse i løbet af kurset. Vi stiller rengøringsmidler med mere til rådighed. Der findes vaskemaskiner og tørretumblere flere steder på skolen. En gang vask inkl. tørring koster 20 eller 25 kr. Du skal selv købe vaskemiddel.

7 Måltider og kostpolitik På skolen spises der 3 måltider om dagen, samt et mellemmåltid formiddag og eftermiddag. Vores målsætning er at producere smagfuld og sanselig mad, der inspirerer til sund livsførelse. Måltiderne skal understøtte kostvaner, der fremmer sundhed og velvære og på længere sigt forebygger kostrelaterede sygdomme. Målsætninger omsættes i praksis på Nordfyns Højskole med udgangspunkt i de officielle kostråd og ved at stille krav til den daglige mad. Vi stræber efter at opretholde en god bordskik omkring måltiderne, og at spisemiljøet er en positiv oplevelse. Desuden sætter vi fællesskabet i højsædet og prøver at gøre hovedmåltiderne til et sted, hvor vi alle samles. Måltiderne sluttes altid af med fælles beskeder. Eleverne har køkkentjans på skift, hvor de hjælper med borddækning, opvask, fejning mm.

8 Kontoret Kontoret har åbent hver dag fra kl. 9 til kl. 15. Vi tilbyder vores elever at opbevare deres lommepenge samt hjælpe med medicin, hvis de har brug for det. Lommepenge udbetales mandag, onsdag og fredag i frokostpausen. På kontoret er det også muligt at betale dit kursus, ligesom vi er behjælpelige med praktiske informationer. Internet og pc Der er trådløst internet på skolen, som du frit kan benytte dig af, hvis du medbringer din egen computer. Der er desuden computere og printere både i Svanen og Skibet, som du frit kan benytte. Det er ikke muligt at gemme på skolens computere, så ønsker du at gemme filer, skal du selv medbringe USB-nøgle. På skolen tillader vi selvfølgelig ikke download af ulovlige filer med mere. Det er desuden muligt at leje en bærbar computer af skole til en meget favorabel pris. Er du interesseret i dette, bedes du kontakte kontoret eller vores it-ansvarlige Babak Fadavi.

9 Rygning/alkohol Det er ikke tilladt at ryge indenfor i skolens bygninger. Rygere henvises derfor til skolens skønne udenomsarealer, ligesom de bedes benytte de opstillede askebægere. Euforiserende stoffer er ikke tilladt på skolen. Det er tilladt at indtage alkohol på skolen, men selvfølgelig med måde. Overdreven brug af alkohol tolereres ikke. Cykler Vi har få cykler på skolen, som kan lånes ved betaling af et depositum på 100 kr.. Dette tilbagebetales, når nøglen til cyklen afleveres. Vil du være sikker på at have en cykel til rådighed, anbefaler vi, at du medbringer din egen cykel. Alle kursister på slankeskolen skal benytte cykler i undervisningen samt til transport til og fra aktiviteter, så de bedes medbringe cykel.

10 Fritid Udenfor kursets undervisning er der også rig mulighed for at få en god oplevelse. På skolen kan du frit benytte vores café med bordfodbold, pool m.m., og vores mindre fitnessrum, sportsplads, gymnastiksal og opholdsrum med TV og spil. Du kan efter aftale også benytte skolens bålplads samt musiklokale. Har du lyst til en oplevelse udenfor skolen, kan vi blandt andet anbefale en cykeltur i den skønne natur omkring skolen måske ud til stranden eller en tur til den hyggelige kystby Bogense. Vi kan også anbefale at besøge Danmarks 3. største by Odense, som ligger kun 30 km væk. Her er der mulighed for alle former for aktiviteter og shopping.

11 Find vej til os Kommer du med tog, er det lettest at stå af ved Odense Banegård og tage bus/rutebil nr. 191 mod Bogense. Du skal stå af ved stoppestedet Harritslev, hvorefter der er ca. 5. minutters gang til højskolen. Der er skilte, som viser vej til højskolen.

12 Vi ses Nordfyns Højskole - Fælledvej Bogense Tlf: kontor@nordfyns.nu

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU

VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU Nordfyns Højskole er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. OM SKOLEN Skolen er omgivet af skøn natur,

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole LANGE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole LANGE KURSER VELKOMMEN LANGE KURSER VELKOMMEN NORDFYNSFOLKEHØJSKOLE OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer

Læs mere

Nordfyns Højskole. Korte kurser.

Nordfyns Højskole. Korte kurser. Nordfyns Højskole Korte kurser www.nordfyns.nu Om Nordfyns Højskole Du er kommet til en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev udenfor Bogense. Vi glæder os til at være med til at give dig en fantastisk

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN KORTE KURSER VELKOMMEN OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration.

Læs mere

Livslinjen. Munter Motion

Livslinjen. Munter Motion Livslinjen Munter Motion Munter motion Hvis du trænger til motion og gerne vil komme i form på den sjove måde, så har vi det perfekte højskoleophold for dig. Nordfyns Højskole og Gerlev Idrætshøjskole

Læs mere

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Forsorgshjemmet Aas tilbyder i henhold til Servicelovens 110, midlertidig ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte

Læs mere

Bo på et af vores 3 skønne ZBC elevhoteller Vær med. Verden er til at forandre - zbc.dk

Bo på et af vores 3 skønne ZBC elevhoteller Vær med. Verden er til at forandre - zbc.dk ELEVHOTELLERNE ROSKILDE, RINGSTED OG SLAGELSE Bo på et af vores 3 skønne ZBC elevhoteller Vær med. Verden er til at forandre - zbc.dk Kombiner din uddannelse med et spændende ophold på et af vores elevhoteller,

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

Velkommen til SKOLEHJEMMET

Velkommen til SKOLEHJEMMET Velkommen til SKOLEHJEMMET VELKOMMEN til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Skolehjemmet er for dig som følger et af vores uddannelsesforløb. Her kan du bo og leve i et fællesskab med ca. 300 andre elever.

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn FACEBOOK.COM/FRHSKOLEHJEM Velkommen På

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2010 1. 14. juli 6B Bornholmske midsommer motiver 14 dage med akryl Praktiske oplysninger Telefon Der kan ringes direkte til kursisterne i spisesalen: 56 97 40 87 Bedste tider

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte og ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Kongensgaards elevhåndbog

Kongensgaards elevhåndbog Kongensgaards elevhåndbog Find svar på dine spørgsmål her Kongensgaard Efterskole Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage eller være i besiddelse af alkohol på KGE. Heller ikke til og fra skolen. Overtrædelse

Læs mere

SKOLEHJEMMET - ET GODT STED AT VÆRE

SKOLEHJEMMET - ET GODT STED AT VÆRE SKOLEHJEMMET - ET GODT STED AT VÆRE VELKOMMEN TIL DIT NYE HJEM Vi ønsker dig hjertelig velkommen på TECHCOLLEGEs skolehjem. TECHCOLLEGE har dagligt ca. 4.500 elever, hvoraf ca. 250 bor på skolehjemmet.

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside:

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside: 2017 2018 Telefonnumre mv. Skolens hovednummer 59 31 53 45 Skolens telefon besvares så vidt muligt på hverdage mellem kl. 09.00 og Kl. 15.00. Hvis vi ikke tager telefonen, kan der indtales en besked på

Læs mere

et godt sted at være

et godt sted at være et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Tlf.: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@techcollege.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhvervskollegium Øster Uttrup

Læs mere

CAMPUS ONE VELKOMMEN TIL

CAMPUS ONE VELKOMMEN TIL C A M PUS ONE » VELKOMMEN TIL CAMPUS ONE Jeg vil gerne byde dig velkommen på et af Danmarks nyeste skolehjem. Dit ophold på skolehjemmet vil blive en kombination af oplevelser, ansvar og pligter. På skolehjemmet

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

Velkommen. til skoleåret 2012-13

Velkommen. til skoleåret 2012-13 Velkommen til skoleåret 2012-13 PRAKTISKE OPLYSNINGER Skolens adresse Halvorsmindevej 107-109, 9800 Hjørring (www.halvorsminde.dk.) Skolens kontor Kontortid: 9.00 14.30 Tlf.: 98 92 12 22 Fax: 98 91 10

Læs mere

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE

Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE 2017 Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE Praktiske oplysninger Aarhus Efterskole Brunbakkevej 21 8270 Højbjerg tlf 8627 1777 Udenfor kontorets åbningstid vil man kunne kontakte en vagtlærer på dette

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Timeplan til Instruktørkursus. 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland DEC 2015

Timeplan til Instruktørkursus. 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland DEC 2015 Timeplan til Instruktørkursus 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland 1 DEC 2015 Velkommen på kursus Med denne folder vil vi gerne byde dig velkommen på kursus ved Uddannelsescenter

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

velkommen til HANDELSFAGSKOLEN HANDELS FAGSKOLEN handelsfagskolen.dk

velkommen til HANDELSFAGSKOLEN HANDELS FAGSKOLEN handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til ODDER HANDELS FAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på HANDELSFAGSKOLEN Handelsfagskolen uddanner elever inden for detailhandel og handel samt lægesekretærer. vores elever kommer

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND. Rehabiliteringssektionen

GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND. Rehabiliteringssektionen GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND Rehabiliteringssektionen GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND Velkommen Genoptræningscenter Remstruplund er et døgntilbud til borgere i Silkeborg Kommune, som har brug for

Læs mere

Beboerhåndbog Senest opdateret 23. nov

Beboerhåndbog Senest opdateret 23. nov Beboerhåndbog Senest opdateret 23. nov. 2017 1 Indhold Velkommen på Grennessminde... 3 Om Bo- og opholdsstedet... 3 Intensivt tilbud... 3 Standard tilbud... 4 Udslusningstilbud... 4 Medarbejdere og vagttelefon...

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring FACEBOOK.COM/SKOLEHJEM Velkommen På EUC Nord

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på handelsfagskolen Handelsfagskolen uddanner elever inden for handel og specialdetailhandel samt lægesekretærer. Vores elever

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

SPECIALHOSPITALET.DK. REHABILITERINGSOPHOLD Generel information om Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter

SPECIALHOSPITALET.DK. REHABILITERINGSOPHOLD Generel information om Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter SPECIALHOSPITALET.DK REHABILITERINGSOPHOLD Generel information om Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter 2 REHABILITERINGSOPHOLD på Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter Et rehabiliteringsophold

Læs mere

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016 Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret 2015-2016 2 Infofolder Udgave pr. 11. maj 2015 Praktiske oplysninger Kontakt Vejlefjordskolens telefonnummer: 7589 5202 Vejlefjordskolens e-mail: info@vejlefjordskolen.dk

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Løjtegårdsvej Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 9. august 19. december 2015 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 3. januar 18. juni 2016 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har hermed

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole

Velkommen til Billeshave Efterskole Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2013/ 2014 Årsplan for skoleåret 2013-2014: August: 11. Skolestart kl. 1300-1630 September: 03.- 06. Linjeture hjemrejse efter turen 21. Arbejdsweekend om

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

Velkommen til Lysbro

Velkommen til Lysbro Velkommen til Lysbro Målsætning: At hjælpe den enkelte beboer til størst mulig selvstændighed på flest mulige livsområder GodrumGruppens udslusningsafdeling Lysbro Herningvej 44, 8600 Silkeborg Tlf: 38415302

Læs mere

Sommerhuset i Lalandia

Sommerhuset i Lalandia Roskilde afdeling Sommerhuset i Lalandia Digestien L 166, Rødby Udlejes til 8 personer Huset er i 2 plan, 103 m 2 Åbent køkken med spiseplads Køkken. Bryggers med vaskemaskine og tørretumbler Åben stue

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på HANDELSFAGSKOLEN Handelsfagskolen uddanner elever inden for detailhandel og handel samt lægesekretærer. vores elever kommer

Læs mere

MIDLERTIDIGE OPHOLD. Træningsenheden Møllebo og Fortunen

MIDLERTIDIGE OPHOLD. Træningsenheden Møllebo og Fortunen MIDLERTIDIGE OPHOLD Træningsenheden Møllebo og Fortunen 1 Træningsenheden i Lyngby-Taarbæk Kommune kan tilbyde midlertidigt døgnophold på et af Træningscentrene: Møllebo eller Fortunen. Denne folder fortæller

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole. Skoleåret 2019/ 2020

Velkommen til Billeshave Efterskole. Skoleåret 2019/ 2020 Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2019/ 2020 1 PAKKELISTE: Når du kommer til efterskolen skal du medbringe: Almindeligt tøj, badetøj, fodtøj til længere gåture og regntøj. Håndklæder og toiletsager.

Læs mere

Information om beboerhuset Skæphøj

Information om beboerhuset Skæphøj Beboerhuset Skæphøj hører til afdeling 88 under Østjysk Bolig. I beboerhuset er der festsal samt gæsteværelse. Festsal og gæsteværelse kan lejes af beboere i Østjysk Bolig Ry afdelingerne, samt medlemmer

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring. facebook.com/ skolehjem

Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring. facebook.com/ skolehjem Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring facebook.com/ skolehjem Velkommen Kollegiet er en del af skolehjemmet på EUC Nord i Hjørring. Kollegianerne er primært elever på hhx, htx samt lærlingeuddannelserne.

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

SOMMERHUS til 6 Personer:

SOMMERHUS til 6 Personer: SOMMERHUS til 6 Personer: Sommerhuset er beliggende på Blomstervangen 81, Jegum, 6840 Oksbøl Huset på 74 m2 og er indrettet med: Entre 1 værelse med 2 enkelte senge 1 værelse med køjeseng 1 soveværelse

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

TRÆNINGSCENTER FORTUNEN DØGNOPHOLD

TRÆNINGSCENTER FORTUNEN DØGNOPHOLD TRÆNINGSCENTER FORTUNEN DØGNOPHOLD Velkommen til Træningscenter Fortunen Formål med dit rehabiliterings ophold Målet er at du efter opholdet på Træningscenter Fortunen, igen bliver i stand til at klare

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Dagsrytme for Børnehuset

Dagsrytme for Børnehuset Hverdags morgen: Dagsrytme for Børnehuset Kl. 6.00 Vi møder ind nattevagten har fordelt børn. Vi snakker sammen om hvordan natten er gået. Nattevagten overleverer informationer. Vi starter med at tage

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Virksomhedsplan for:

Virksomhedsplan for: Virksomhedsplan for: Indhold Tilhørsforhold, telefonnumre og personale side 3 Målsætning, værdier og øvrige mål side 4 Dagsplan side 5 Kost side 6 Personalesamarbejde og de voksnes roller side 7 Forældresamarbejde

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Børnecentret Høllevang kostpolitik

Børnecentret Høllevang kostpolitik Børnecentret Høllevang kostpolitik Børnecentret Høllevangs kostpolitik Børnecentret Høllevangs kostpolitik er udarbejdet i samarbejde med personale og forældrebestyrelse. Vi følger de retningslinjer som

Læs mere

Dag- og Botilbud Gefion

Dag- og Botilbud Gefion Dag- og Botilbud Gefion Dag- og Botilbud Gefion Karpevænget 1D 3460 Birkerød 2 Hvad er Dag- og Botilbud Gefion? Dag- og Botilbud Gefion er et tilbud, der hører under Socialområdet, Rudersdal Kommune. Dag-

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf. 74 83 20 62 www.kostskolen.dk Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

Ophold på Patienthotellet

Ophold på Patienthotellet Til patienter og pårørende Ophold på Patienthotellet Vælg farve Vælg billede Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Fra Patient til hotelgæst Velkommen på Patienthotellet Patienthotellet ved Odense

Læs mere

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager Kære Roland 2- deltager Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til Det Skabende Roland 2 2014. Vi glæder os rigtig mega meget til at se dig og de 41 andre deltagere til en uforglemmelig uge.

Læs mere

Velkommen. til skolehjemmet i. Odder

Velkommen. til skolehjemmet i. Odder Velkommen til skolehjemmet i Odder Skolehjemsassistenter Jacob Andersen Brian Andersen Søren Laursen Claus Christensen Henrik Fischer-Mogensen Claus Lønborg Alting til sin tid Undervisning 8.50-16.45 Mandag

Læs mere

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden.

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden. Kære forældre Feldballe den 17/8-2019 Nu nærmer tiden sig for vores store fælleslejr til Tandslet Friskole. Skolen ligger på Als og har rigtig gode faciliteter både inde og ude, som vi glæder os til at

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 10. august 20. december 2014 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har

Læs mere

Velkommen til Højstruphave

Velkommen til Højstruphave Velkommen til Højstruphave Lidt om dit nye hjem 1 2 Velkommen // Velkommen til din nye bolig i Højstruphave. Vi håber, at du vil falde godt til i de nye omgivelser. I dette hæfte findes praktiske oplysninger,

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 BADEREGLER Som elev har du efter anvisning fra tilsynslærer mulighed for at tage til stranden og bade. Hvis du ønsker at bade, kan dette kun ske

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Forårsholdet 2015. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Forårsholdet 2015. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Forårsholdet 2015 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere