Danske museer i tal er Slots- og Kulturstyrelsens museumsfaglige statistik. Den er baseret på indberetninger fra de statsanerkendte museer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske museer i tal er Slots- og Kulturstyrelsens museumsfaglige statistik. Den er baseret på indberetninger fra de statsanerkendte museer."

Transkript

1 29L4-GZXN-C4QT Danske museer i tal 29L4-GZXN-C4QT Indberetning af oplysninger fra 217 Danske museer i tal er Slots- og Kulturstyrelsens museumsfaglige statistik. Den er baseret på indberetninger fra de statsanerkendte museer. Danske museer i tal præsenterer nøgletal for museernes faglige arbejde og organisation. Statistikken følger op på flere af de anbefalinger, som gennem de seneste 1 år er givet til kultur- og museumsområdet i udredninger, strategier og anbefalinger. Oplysningerne indhentes som led i Slots- og Kulturstyrelsens tilsyn med museerne, men hensigten er også, at give det enkelte museer et redskab til at sammenligne sig med andre museer, så eventuelle udviklingspotentialer kan identificeres. Vejledning til udfyldelse af spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen besvares online. Besvarelserne kan udføres af flere omgange. Systemet gemmer automatisk undervejs. Du kan gå tilbage og rette i besvarelsen ved at benytte linket til undersøgelsen i en fra SurveyXact. Har du spørgsmål undervejs, er du velkommen til at kontakte Slots- og Kulturstyrelsen på muse@slks.dk Inden du går i gang, kan du printe en kopi af undersøgelsen til at orientere dig i ved at klikke på printerikonet nederst på siden. På forhånd tak! Museets navn iflg. vedtægterne Museum Lolland-Falster Museets adresse post@museumlollandfalster.dk Kontaktpersonens adresse: uls@museumlollandfalster.dk Hvilken museumskategori tilhører museet? Kulturhistorie Kunsthistorie Naturhistorie Blandet (to eller flere af ovenstående) Oplys museets CVR nr. (8 cifret nummer)

2 Oplys museets P-nummer (1 cifret nummer) En p-enhed (produktionsenhed) er den adresse, som virksomheden drives fra Arbejdsgrundlag Har museet et nedskrevet strategisk grundlag (mission og vision), som afspejler museets ansvarsområde og faglige profil? (En mission er en begrundelse for museets eksistens (raison d être) og giver den overordnede retning for museets udvikling. Missionen giver svar på: Hvilken opgave er museet sat i verden for at løse? Hvad er museets overordnede formål? Hvad er det for en rolle, museet varetager? En vision er en konkretisering af missionen i lyset af de udfordringer, museet står over for. Visionen er en formulering af resultatet af den konkrete udvikling institutionen skal gennemgå de kommende år. Visionen kan betegnes som museets overordnede strategiske målsætning). Har museet en overordnet strategi for sin samlede virksomhed? (En overordnet strategi er en beskrivelse af de mål og metoder, som museet har sat for at opfylde missionen og virkeliggøre/realisere visionen. Strategien er således bindeleddet mellem mission og vision og museets faglige arbejde, organisation og ressourcer.) Er museets overordnede strategi konkretiseret i følgende strategier/ politikker /planer/ el.lign. for den faglige opgavevaretagelse? En nedskrevet forskningsplan eller strategi En nedskrevet formidlingsplan eller strategi En indsamlingspolitik Nedskrevne retningslinjer for sin registrering En nedskrevet prioriteret bevaringsplan for museets præventive og udbedrende bevaringsindsats En langsigtet vedligeholdelsesplan for museets egne bygninger Sættes museets strategier/politikker/planer i relation til museets organisatoriske og ressourcemæssige forhold? delvist Ledelse Har museets strategier/politikker/planer en klar sammenhæng til museets overordnede strategi for den samlede virksomhed? delvist Hvor mange bestyrelsesmedlemmer er udpeget på baggrund af særlige professionelle kompetencer? (F.eks. ledelsesmæssige, juridiske, økonomiske, politiske, forretningsmæssige, kommunikationsmæssige, kultur-, natur- eller kunstfaglige kompetencer) Vurderer bestyrelsen løbende, om den har de nødvendige kompetencer til at drive et museum professionelt? Hvordan er kønsfordelingen i museets bestyrelse?

3 Skriv antal kvinder 3 Skriv antal mænd 9 Hvad er aldersgennemsnittet i museets bestyrelse? 59,5 Er bestyrelsens medlemmer uafhængige af særinteresser? Gennemgår bestyrelsen årligt museets arbejdsgrundlag? (vedtægter, mission, vision, strategi, handleplaner mv.) Evaluerer bestyrelsen årligt fremdriften i museets strategi, mål og planer? Evaluerer bestyrelsen årligt sit arbejde og sit samarbejde med den daglige leder? Er der en klar opgave- og ansvarsfordeling mellem museets bestyrelse og daglige leder? Sikrer bestyrelsen, at oplysninger, som er af interesse for museets interessenter, er offentligt tilgængelige? (F.eks. at museets vedtægter, strategi og regnskaber er tilgængelige på museets hjemmeside) Organisation Hvad er museets ejerforhold? Selvejende institution Foreningsejet Kommunalt ejet Har museet fastansatte videnskabelige medarbejdere, der uddannelsesmæssigt modsvarer hele museets ansvarsområde? (AC-personale. Museumslederen medregnes i opgørelsen) Hvor mange fastansatte årsværk rådede museet over sidste kalenderår? 39,32 - Heraf antal fastansatte videnskabelige årsværk? (AC-personale. Museumslederen medregnes i opgørelsen) 17,7 - Heraf antal fastansatte personer på ph.d.-niveau eller derover? (f.eks. opnået gennem ph.d.-grad, forskerbedømmelse eller ansættelse som seniorforsker) 4 Hvor mange fastansatte årsværk udgjordes af fleksjobs eller lignende ordninger? 11,65

4 Hvor mange årsværk blev udført af medarbejdere i tidsbegrænset projektansættelse?,46 - Heraf antal videnskabelige årsværk? (Museumsfagligt AC-personale. Museumslederen medregnes i opgørelsen),46 Hvor mange årsværk (anslået) blev udført af frivillige? 2 Sikrer museet, at personalet samlet set besidder de nødvendige kompetencer og kvalifikationer? Sikrer museet kontinuerlig kompetenceudvikling af sit personale? Bygninger og driftstilskud Hvor mange geografisk adskilte og bemandende besøgsadresser driver museet? 5 - Hvor mange af disse er lokalhistoriske arkiver? 1 Hvor stor en procentdel af museets samlede udgifter blev sidste kalenderår brugt til husleje/prioritetsgæld, ejendomsskatter, bygningsdrift og pleje af udendørsarealer? (Til udgifterne henregnes husleje, vedligeholdelse af bygninger, installationer og udendørsarealer samt skatter, forsikringer, el, varme, alarmsystemer, telefon og IT-forbindelser. Lønudgifter til museets egne medarbejdere beskæftiget med bygninger og udendørsarealer medregnes.) 6,7 Angiv hjemstedskommunens ordinære tilskud til museumsdriften i det sidste kalenderår beregnet pr. indbygger. (Betaling for arkæologiske undersøgelser samt tilskud kommunen yder museet for løsning af andre opgaver end de museale skal ikke medregnes) 54,1 Forskning Hvor mange forskningspublikationer med tilknytning til museets ansvarsområde har museet publiceret sidste kalenderår? (For definitioner af forskningspublikation henvises til Kulturministeriets Forskningsstrategi for Kulturministeriets område (29)) Antal arkæologiske forskningspublikationer 6 - Heraf antal eksternt fagfællebedømte og/eller publiceringer i serier og forlag på Forskningsministeriets autoritetslister 3 Antal forskningspublikationer indenfor nyere tids kulturhistorie 3 - Heraf antal eksternt fagfællebedømte og/eller publiceringer i serier og forlag på Forskningsministeriets autoritetslister 1

5 Antal kunsthistoriske forskningspublikationer - Heraf antal eksternt fagfællebedømte og/eller publiceringer i serier og forlag på Forskningsministeriets autoritetslister? Antal naturhistoriske forskningspublikationer - Heraf antal eksternt fagfællebedømte og/eller publiceringer i serier og forlag på Forskningsministeriets autoritetslister Hvor mange af publikationerne blev udarbejdet med udenlandske samarbejdspartnere? Hvor mange blev udarbejdet i samarbejde med danske museer? Hvor mange blev udarbejdet i samarbejde med danske universiteter? 2 Hvor mange af de fagfællebedømte publikationer er publiceret nationalt? (Dette omfatter også publikationer på Forskningsministeriets autoritetslister) 4 Hvor mange af de fagfællebedømte publikationer er publiceret internationalt? (Dette omfatter også publikationer på Forskningsministeriets autoritetslister) 1 Indgår museet i relevante faglige netværk eller samarbejder om sin forskning og udvikling heraf? Evaluerer museet, om udbyttet af forskningsindsatsen står mål med de anvendte ressourcer? Formidling Hvor mange af museets formidlingsmedarbejdere har en kompetencegivende uddannelse inden for formidling eller undervisning? (Det kan være uddannelse, som giver kompetencer inden for pædagogik, didaktik, kuratering, museologi, kommunikation og presse) 3 Hvor mange særudstillinger har museet vist i sidste kalenderår? 9 Hvor arbejder museet med brugerinddragelse? - På museets hjemmeside? (F.eks. blogs, diskussionsfora og wiki-inspirerede funktioner.) - I sine udstillinger? - I sin øvrige praksis? Stedet fortæller Danmarkshistorie mv. Hvordan arbejder museet digitalt? - I udstillingerne - På museets hjemmeside - På sociale medier - I selvstændige digitale formidlingstilbud (fx apps, QR-koder, podcasts, youtube eller via andre streamingplatforme)

6 Andet, skriv: f.eks Histbattle Hvor mange arrangementer, omvisninger/foredrag/workshops o.l. i museet (minus skoleundervisning) er gennemført i sidste kalenderår? 95 Hvor mange arrangementer uden for museet (f.eks. byvandringer) har museet gennemført i sidste kalenderår? 39 Har museet skriftlige samarbejdsaftaler med undervisningssektoren? Har museet annoncerede undervisningstilbud, som er koordineret med trinmål og læreplaner? Hvor mange undervisningspublikationer (trykt eller digitalt) har museet produceret i sidste kalenderår? 3 Anvender museet resultaterne af egne brugerundersøgelser og resultatet af den nationale brugerundersøgelse i udviklingen af sin formidling? Inddrager museet brugerne i udviklingen af sin formidling? Hvilken formidling evaluerer museet systematisk? permanente udstillinger særudstillinger arrangementer hjemmeside undervisningstilbud Indgår museet i relevante faglige netværk eller samarbejder med henblik på erfaringsudveksling, vidensdeling og udvikling af museet formidling? Brugere Hvor mange brugere besøgte museet eller deltog i museets annoncerede arrangementer sidste kalenderår? (Antallet af brugere, der besøgte museet for at se udstillinger på museet eller for at deltage i museets egne arrangementer og undervisning) 7,222 Er tallet verificeret, delvis skønnet, skønnet? Verificeret Delvis skønnet Skønnet Hvor mange brugere deltog i museets offentlige og annoncerede arrangementer andre steder end på museets adresser? (Antallet af brugere der deltog i offentligt tilgængelige og annoncerede aktiviteter, arrangeret af museet selv udenfor museet, f.eks. byvandringer, performances i byrummet, omvisninger og workshops) 256 Er tallet verificeret, delvis skønnet, skønnet? Verificeret Delvis skønnet Skønnet

7 Hvor mange deltog i museets aktiviteter på steder og i sammenhænge, hvor museet ikke var enearrangør, og/eller hvor aktiviteten ikke krævede tilmelding, billet mv.? (Antallet af brugere ved offentlige arrangementer hvor museet bidrager, men ikke er enearrangør, såsom festivaller og byfester samt antallet af brugere af uafgrænsede besøgsadresser uden adgangskontrol, eksempelvis kunstværker i det offentlige rum. Endvidere kan antallet af borgere, der benytter dele af museet, hvortil der ikke kræves adgangsbillet, opgøres her.) 11,154 Er tallet verificeret, delvis skønnet, skønnet? Verificeret Delvis skønnet Skønnet Redegør venligst for hvad museets baserer skønnet på: det samlede antal på arrangementerne og en vurdering af hvem og hvor mange museernes medarbejdere har været i kontakt med Hvor mange hold fra dagsinstitutioner har deltaget i museets formidlingssaktiviteter i sidste kalenderår? 8 Hvor mange grundskoleklasser har deltaget i museets undervisningsaktiviteter i sidste kalenderår? 11 Hvor mange klasser fra ungdomsuddannelserne har deltaget i museets undervisningsaktiviteter i sidste kalenderår? 9 Hvor mange hold fra andre uddannelser har deltaget i museets undervisningsaktiviteter i sidste kalenderår? Hvor mange elever og studerende har modtaget museets vejledning i forbindelse med projektarbejde mv.? 15 Hvor mange unikke besøg har der været på hjemmesiden sidste kalenderår? 74,576 Hvor mange annoncerede åbningstimer efter kl. 16 havde museet sidste kalenderår? 78 Hvor mange annoncerede åbningstimer havde museet i weekends før kl. 16 sidste kalenderår? 955 Har museet én eller flere støtteforeninger? Hvor mange medlemmer havde foreningerne tilsammen? 873 Indsamling og udskillelse Har museet skriftlige retningslinjer for modtagelse/indkomst? Begrunder museet sin indsamling som en del af sin registrering?

8 Hvor mange genstande/værker/præparater blev optaget i samlingen i sidste kalenderår? Hvor mange af disse er indsamlet i relation til museets forskning? 46 - Hvor mange af disse er underlagt klausuler? Hvornår har museet senest foretaget en revision af sin samling (md/år)? 217 Hvor mange genstande/værker/præparater har museet udskilt fra samlingen i sidste kalenderår? 1278 Koordinerer museet sin indsamling med de øvrige statslige og statsanerkendte museer? Indgår museet i relevante faglige netværk og samarbejde om indsamling og udviklingen heraf? Registrering Anvender museet gældende standarder for registrering som beskrevet i Dansk Museums Dokumentationsstandard? Dokumenterer museet sin registreringspraksis og -historik? Er museets registratorer uddannede til opgaven (F.eks. ved at have gennemgået ODM s registreringskurser)? Indgår museet i relevante faglige netværk og samarbejde om registreringsarbejdet og udviklingen heraf? Hvor stor en procentdel af museets samling er fuldt registreret, analogt eller digitalt? 95 De følgende fire spørgsmål vedrører kunst- og kulturhistoriske samlinger: 1. Hvor stor en procentdel af museets samling er indberettet til Museernes Samlinger / KID? Hvor mange inventarnumre har museet indberettet i sidste kalenderår? Hvor stor en procentdel af samlingen udgør de inventarnumre, som er indberettet i sidste kalenderår? 1 4. Følger museet sin handlingsplan for indberetning til Museernes Samlinger/KID? Bevaring

9 Er dele af samlingen uden relation til ansvarsområdet? Hvor mange inventarnumre er der i samlingen? (Arkivalier i lokalhistoriske arkiver, der er afdelinger af museet, hører kun til samlingen, hvis museet har truffet principiel beslutning herom. Hvis arkivalierne betragtes som en del af samlingen, er de omfattet af museumslovens bestemmelser om indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling, herunder indberetning til de centrale registre.) 9,971 Fører museet konserveringsfagligt tilsyn med hele samlingen efter faste terminer? Føres der logbog i forbindelse med tilsynet? Fører museet tilsyn med sine uddeponerede genstande/værker/præperater? Hvor stor en procentdel af museets samlinger hører bevaringsmæssigt til i følgende kategorier? Angiv tallene i % med en samlet sum på 1 % (Opgørelsen er oversigtlig, og bør hvile på en konserveringsfaglig vurdering. For definitioner af de forskellige kategorier henvises til Kulturministeriets Udredning om bevaring af kulturarven (23), side 26) Formidlingsegnet tilstand 3 Stabiliseret tilstand 55 Behandlingskrævende tilstand 1 Svært skadet tilstand 5 Indgår museet i relevante faglige netværk og samarbejde om bevaringsarbejdet og udviklingen heraf? Sikring NB! Oplysninger om de enkelte museers sikringsforhold vil ikke blive offentliggjort Har museet tyverialarmer med automatisk signaloverførsel? Dækker anlægget hele samlingen? Har museet brandalarmer med automatisk signaloverførsel? Dækker anlægget hele samlingen? Fører museet regelmæssigt tilsyn med museets udstyr til brandbekæmpelse?

10 Afholder museet årlige brandøvelser? Har museet en evakueringsplan, herunder en værditømningsplan? Har museet skriftlige retningslinjer for opsyn i udstillingerne? Har museet skriftlige retningslinjer for data-sikkerhed? Samarbejde med kommunerne Udfyldes kun af museer med ansvar for museumslovens kap 8. Sikring af kultur- og naturarven i forbindelse med den fysiske planlægning og forberedelse af jordarbejder m.v., herunder arkæologiske og naturhistoriske undersøgelsesopgaver i tilknytning hertil. Har museet ansvar for museumslovens kap.8? Ja Nej Har museets arbejde med museumslovens kapitel 8 en klar sammenhæng til museets overordnede strategi? Har museet et godt samarbejde med planmyndighederne? Har museet formaliserede arbejdsgange for samarbejdet med planmyndighederne? Nedenstående seks spørgsmål vedrører ansvarsområder indenfor nyere tids kulturhistorie Har museer ansvar indenfor nyere tids kulturhistorie? Ja Nej Hvornår bliver museet inddraget i lokalplansarbejdet? i udarbejdelsesfasen i høringsfasen Medvirker museet i formuleringen af de relevante lokalplaner Hvornår bliver museet inddraget i kommuneplansarbejdet? i udarbejdelsesfasen i høringsfasen Medvirker museet i formuleringen af kommuneplanerne

11 Hvor mange gange har museet indgivet høringssvar i forbindelse med planarbejdet i sidste kalenderår? 3 Hvor mange gange har myndigheden fulgt museets høringssvar? 2 De følgende spørgsmål vedrører det arkæologiske ansvarsområde. Har museet arkæologisk ansvarsområde? Ja Nej Medvirker museet i formuleringen af de relevante lokalplaner? Hvornår bliver museet inddraget i kommuneplansarbejdet? i udarbejdelsesfasen i høringsfasen Medvirker museet i formuleringen af kommuneplanerne? Hvor mange gange har museet indgivet høringssvar i forbindelse med planarbejdet i sidste kalenderår? 2 Hvor mange gange har myndigheden fulgt museets høringssvar? 1 Spørgsmål om kravene til de arkæologiske museer gældende fra 216 Indgår det arkæologiske område i museets indsamlingspolitik? Er Slots- og Kulturstyrelsens nationale arkæologiske strategier blevet inddraget i forbindelse med udformningen af museets indsamlingspolitik på det arkæologiske område? Indgår det arkæologiske område i museets retningslinjer for registrering? Indgår det arkæologiske område i museets prioriterede bevaringsplan? Indgår det arkæologiske område i museets forskningsplan/-strategi? Indgår det arkæologiske område i museets formidlingsplan/-strategi? Har museet nedskrevne retningslinjer/strategi for administrationen af den arkæologiske virksomhed?

12 Har museets arkæologiske virksomhed en klar sammenhæng til museets overordnede strategi for museets samlede virksomhed? Er økonomien for den bygherrefinansierede undersøgelsesvirksomhed adskilt fra museets øvrige økonomi i museets regnskab? Besidder det fastansatte personale de arkæologiske kvalifikationer i forhold til metode og periode inden for hovedperioderne: ældre stenalder, yngre stenalder, bronzealder, ældre jernalder, yngre jernalder, vikingetid, middelalder, renæssance og nyere tid? Råder museet over tidsvarende udgravnings-, opmålings- (GPS) og it-udstyr? Er alle arkæologiske undersøgelser afsluttet med beretninger inden for et år efter undersøgelsens afslutning? Følger museet aftalen? Er museets beretninger uploadet og lokaliteten opdateret i Fund og Fortidsminder inden for et år efter undersøgelsens afslutning? Hvor meget forskning inden for arkæologi har museet publiceret i de seneste fem kalenderår indenfor følgende kategorier? Angiv antal udgivelser - Monografier eller ph.d.-afhandlinger 1 - Internationalt fagfællebedømte artikler, artikler i internationale serier på forlag på Uddannelses- og 9 Forskningsministeriets autoritetslister - Eksternt fagfællebedømte, danske artikler, artikler i danske serier og/eller på forlag på Uddannelses- og Forskningsministeriets autoritetslister 12 Indgår museet i relevante faglige netværk og forskningssamarbejder om den arkæologiske virksomhed med andre museer og vidensinstitutioner i Danmark? Indgår museet i relevante faglige netværk og forskningssamarbejder om den arkæologiske virksomhed med andre museer og vidensinstitutioner i udlandet? Er museets udgravningsresultater offentligt tilgængelige (fx på museets hjemmeside)? Hvor mange gange har museet været i dialog med bygherrer om formidlingstiltag i forbindelse med arkæologiske udgravninger? 3

13 Er de ydelser, som museet tilbyder bygherrer, planmyndigheder og uddannelses- og undervisningsinstitutioner tilgængelige på museets hjemmeside? Har museet samarbejde med undervisnings- og uddannelsesinstitutioner mv. om arkæologiske undervisningstilbud (fx uddannelsesgravninger)? Hvor mange mindre arkæologiske forundersøgelser har museet gennemført i sidste kalenderår? 4 Hvor mange egenfinansierede arkæologiske undersøgelser har museet gennemført i sidste kalenderår? Afslutning af besvarelsen Der er ikke flere spørgsmål. Når du har indført alle svar og ikke længere ønsker at redigere eller tilføje flere informationer, skal du sætte flueben nedenfor. Du kan printe en kopi af din besvarelse ved at klikke på printerikonet. Tak for besvarelsen. Afslut

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 Kulturstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: jba@kulturstyrelsen.dk Vejledning Du kan få vejledende

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

KRAV OG ANBEFALINGER TIL STATSANERKENDTE MUSEER

KRAV OG ANBEFALINGER TIL STATSANERKENDTE MUSEER KRAV OG ANBEFALINGER TIL STATSANERKENDTE MUSEER Januar 2016 2 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 4 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 6 Arbejdsgrundlag... 6 Organisation & ledelse... 7 Ressourcer

Læs mere

Vejledning tll udfyldelse af skemaet fas desuden ved at klikke pa splilrgsmalstegnet I skemaets Iilverste hliljre hjlilrne.

Vejledning tll udfyldelse af skemaet fas desuden ved at klikke pa splilrgsmalstegnet I skemaets Iilverste hliljre hjlilrne. Side 1 af8 DANSKE MUSE ER I TAL Kulturarvsstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 Klilbenhavn V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: postmus@kulturarv.dk Vejledning K U L TU R 1\ R V Du kan fa vejledende

Læs mere

Danske museer i tal. Baseret på oplysninger fra Danske museer i tal

Danske museer i tal. Baseret på oplysninger fra Danske museer i tal Danske museer i tal Baseret på oplysninger fra 212 Danske museer i tal 1 Indhold Indledning.... 3 Museumslandskabet.... 4 Statslige og statsanerkendte museer i 212... 4 Økonomi... 4 Museet som organisation....

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 25. februar 2013 Den fremtidige varetagelse af arkæologiske

Læs mere

http,:/ /www. urvey-xact.dk/serv let! corn. pis. morph e LIs. we b. pages. C... Danske museer i tal Indberetning af oplysninger fra 2014

http,:/ /www. urvey-xact.dk/serv let! corn. pis. morph e LIs. we b. pages. C... Danske museer i tal Indberetning af oplysninger fra 2014 http,:/ /www. urvey-xact.dk/serv let! corn. pis. morph e LIs. we b. pages. C... RKWC- 1EYL-8KVl Danske museer i tal Indberetning af oplysninger fra 2014 Vejledning til udfyldelse af spl2lrgeskemaundersl2lgelsen:

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL BASERET PÅ OPLYSNINGER FRA 2010

DANSKE MUSEER I TAL BASERET PÅ OPLYSNINGER FRA 2010 DANSKE MUSEER I TAL BASERET PÅ OPLYSNINGER FRA 2010 2 DANSKE MUSEER I TAL INDHOLD INDHOLD Indledning 3 Museumslandskabet 4 Statslige og statsanerkendte museer i 2010 4 Økonomi 4 Museet som organisation

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL Foto: Tirpitz, Vardemuseerne

DANSKE MUSEER I TAL Foto: Tirpitz, Vardemuseerne JUNI 219 DANSKE MUSEER DANSKE I TAL 213-217 MUSEER I TAL 213-217 WWW.SLKS.DK 1 DANSKE MUSEER I TAL 213-217 Foto: Tirpitz, Vardemuseerne 2 INDHOLD Forord... 5 Om Danske Museer i Tal... 7 Sammenfatning...

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Kvindemuseet i Danmark

Kvalitetsvurdering af. Kvindemuseet i Danmark Kvalitetsvurdering af Kvindemuseet i Danmark 2015 Indhold Indhold... 1 Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om Kvindemuseet i Danmark... 4 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 5 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold Hjørring Kommune Internt notat By, Kultur og Erhverv 24-10-2017 Side 1. Sag nr. 19.00.01-P05-2-15 Baggrundsnotat vedr. ressourcegrundlag for Vendsyssel Kunstmuseum i forbindelse med opfølgning på kvalitetsvurdering

Læs mere

KVALITETSVURDERING AF MUSEET PÅ KOLDINGHUS

KVALITETSVURDERING AF MUSEET PÅ KOLDINGHUS KVALITETSVURDERING AF MUSEET PÅ KOLDINGHUS 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL KULTURSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 2 MUSEET PÅ KOLDINGHUS... 4 Nøgletal i 2011... 4 KULTURSTYRELSENS SAMLEDE VURDERING...

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer Kulturudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt De danske museer Agenda > Danske museer i dag de kolde facts > Den strukturelle udvikling > Museumstyper og hvordan går det med det faglige arbejde?

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk September 2013 INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

Vedtægt for Museum Sjælland

Vedtægt for Museum Sjælland Vedtægt for Museum Sjælland Baseret på: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, lov nr. 1531 af 211210, med tilhørende bekendtgørelse Museumsloven,

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Marts 2014 BERETNING OM STATSANERKENDTE MUSEERS SIKRING AF KULTURARVEN Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder. VEDTÆGTER FOR MUSEUM SØNDERJYLLAND Navn, ejerforhold, art, status og adresse 1. Museum Sønderjylland (herefter benævnt "museet") er en selvejende institution, som er statsanerkendt efter kapitel 6, 13

Læs mere

KVALITETSVURDERING AF MUSEUM SØNDERJYLLAND

KVALITETSVURDERING AF MUSEUM SØNDERJYLLAND KVALITETSVURDERING AF MUSEUM SØNDERJYLLAND 2015 Indhold INTRODUKTION TIL KULTURSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 2 MUSEUM SØNDERJYLLAND... 4 Nøgletal i 2014... 5 KULTURSTYRELSENS SAMLEDE VURDERING... 6

Læs mere

Kvalitetsvurdering af NATURAMA

Kvalitetsvurdering af NATURAMA Kvalitetsvurdering af NATURAMA 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE NATURAMA..5 Nøgletal for museet.5 Kulturarvsstyrelsens samlede vurdering...6 KVALITETSVURDERINGENS FOKUSOMRÅDE Forskning 6 Formidling...7 Indsamling

Læs mere

Kvalitetsvurdering af M/S Museet for Søfart

Kvalitetsvurdering af M/S Museet for Søfart Kvalitetsvurdering af M/S Museet for Søfart 2016 Indhold Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om M/S Museet for Søfart... 4 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 5 Arbejdsgrundlag, organisation

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

KVALITETSVURDERING AF FURESØ MUSEER

KVALITETSVURDERING AF FURESØ MUSEER KVALITETSVURDERING AF FURESØ MUSEER 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL KULTURSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 2 FURESØ MUSEER... 4 Nøgletal i 2011... 4 KULTURSTYRELSENS SAMLEDE VURDERING... 5 KVALITETSVURDERINGENS

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Marts 2015 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt?

Læs mere

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning VEJLEDNING 31. oktober 2018 Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning Denne vejledning udfolder, konkretiserer og detaljerer det afsnit om registrering, som findes i Slots- og Kulturstyrelsens:

Læs mere

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

Kvalitetsvurdering af ARKEN

Kvalitetsvurdering af ARKEN Kvalitetsvurdering af ARKEN 2017 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om ARKEN... 5 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 6 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse...

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Frederiksbergmuseerne

Kvalitetsvurdering af. Frederiksbergmuseerne Kvalitetsvurdering af Frederiksbergmuseerne 2017 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om Frederiksbergmuseerne... 5 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 6 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast)

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) CVR-nr. 51227611 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Forslag til ændrede vedtægter, byggende på de eksisterende. Nye tilføjelser er skrevet med kursiv, og udeladelser er markeret med overstregning. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager. cvr-nr I henhold til:

VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager. cvr-nr I henhold til: VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager cvr-nr. 31397588 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af

Læs mere

VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING

VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING baseret på: Lov nr. 1531 af 21/12/2010 med senere ændringer. LBK nr. 79 af 14/01/2011, LBK nr. 988 af 6/10/2011, LBK nr. 526 af 04/06/2012, LBK nr. 100 af 30/01 2013, Lov nr.

Læs mere

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune.

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december

Læs mere

KVALITETSVURDERING AF LIMFJORDSMUSEET

KVALITETSVURDERING AF LIMFJORDSMUSEET KVALITETSVURDERING AF LIMFJORDSMUSEET 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL KULTURSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 3 LIMFJORDSMUSEET... 5 Nøgletal i 2013... 5 KULTURSTYRELSENS SAMLEDE VURDERING...

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

Kvalitetsvurdering af Naturhistorisk Museum, Aarhus

Kvalitetsvurdering af Naturhistorisk Museum, Aarhus Kvalitetsvurdering af Naturhistorisk Museum, Aarhus 2015 Indhold Indhold... 1 Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om Naturhistorisk Museum... 5 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 6 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse: a) At museet hurtigst muligt reviderer og opdaterer sine vedtægter, så de afspejler gældende lovgivning,

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Østsjællands Museum

Kvalitetsvurdering af. Østsjællands Museum Kvalitetsvurdering af Østsjællands Museum 2017 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering...3 Fakta om Østsjællands Museum... 6 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 7 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY.

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. CVR-nr: 22841416 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult):

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Aktuelle vedtægter: Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Administrationsstrategi for Museum Lolland-Falsters arkæologiske virksomhed

Administrationsstrategi for Museum Lolland-Falsters arkæologiske virksomhed Administrationsstrategi for Museum Lolland-Falsters arkæologiske virksomhed September 2012 Indledning Den 1. januar 2009 blev Museum Lolland-Falster etableret via en fusion af Lolland og Falsters to daværende

Læs mere

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d.

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: museumsloven, lbk. nr.

Læs mere

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER Faaborg Museums vedtægter er i udarbejdet i henhold til enhver tid gældende love og bekendtgørelser om statsanerkendte museer, der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet.

Læs mere

Vedtægter for Odense Bys Museer

Vedtægter for Odense Bys Museer Vedtægter for Odense Bys Museer 26. oktober 2017 CVR-nr: I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Museumslov. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Vedtægter Østfyns Museer 2008

Vedtægter Østfyns Museer 2008 Vedtægter Østfyns Museer 2008 baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 952 af 27. november 2002 om museer Bekendtgørelse nr. 953 af 27. november 2002

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

14/2013. Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven

14/2013. Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven 14/2013 Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven 14/2013 Beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Statsrevisorerne fremsender denne beretning med deres bemærkninger

Læs mere

Kulturarvsenheden. Administrationsstrategi

Kulturarvsenheden. Administrationsstrategi Kulturarvsenheden Administrationsstrategi Gennem Museumsloven er kommuner og museum forpligtet til at samarbejde omkring plansags- arbejde, såsom kommuneplaner, lokalplaner, VVM-redegørelser, byggesager,

Læs mere

Museet har hjemsted i ejendommen "Grevegården" matr. nr. 4 a Greve by, Greve, beliggende Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Museet har hjemsted i ejendommen Grevegården matr. nr. 4 a Greve by, Greve, beliggende Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status 1 Greve Museum: Hedeboegnens og forstadens kulturhistoriske mødested er et egns- og udviklingsmuseum, der

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Esbjerg Kunstmuseum

Kvalitetsvurdering af. Esbjerg Kunstmuseum Kvalitetsvurdering af Esbjerg Kunstmuseum 2017 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering...3 Fakta om Esbjerg Kunstmuseum... 5 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 6 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Bekendtgørelse om museer m.v.

Bekendtgørelse om museer m.v. Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om museer m.v. I medfør af 12, stk. 1 og 2, 14, stk. 2, 15, stk. 6, 15 a, stk. 2, 16, stk. 4, 20, stk. 1, 26, stk. 3, 27, stk. 10, 29, stk. 5, og 32, stk.

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af

Læs mere

Anbefalinger Tiltag/aktivitet Milepæl/tidsplan Etårs opfølgning

Anbefalinger Tiltag/aktivitet Milepæl/tidsplan Etårs opfølgning Opfølgning på kvalitetsvurdering af Anbefalinger Tiltag/aktivitet Milepæl/tidsplan Etårs opfølgning a) At museet reviderer sine vedtægter, herunder ajourfører med gældende lovgivning, b) Redefinerer ansvarsområdet

Læs mere

KVALITETSVURDERING AF SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM

KVALITETSVURDERING AF SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM KVALITETSVURDERING AF SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL KULTURSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 2 SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM... 4 Nøgletal for museet i 2011:...

Læs mere

Vedtægter. Østfyns Museer

Vedtægter. Østfyns Museer Vedtægter Østfyns Museer 2016 CVR: 18 10 15 13 baseret på: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10. VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgning til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Vedtægter for Museerne i Fredericia

Vedtægter for Museerne i Fredericia Vedtægter for Museerne i Fredericia cvr-nr.: 69116418 P-nummer: 1003874407 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

MINISTERIET SLOTS OC K UL T U RSTVRELS EN. Kvalitetsvurdering af. Give-Egnens Museum

MINISTERIET SLOTS OC K UL T U RSTVRELS EN. Kvalitetsvurdering af. Give-Egnens Museum MINISTERIET SLOTS OC K UL T U RSTVRELS EN Kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum 2018 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering...3 Fakta om Give-Egnens Museum... 5 Kvalitetsvurderingens

Læs mere

Kvalitetsvurdering af Østfyns Museer

Kvalitetsvurdering af Østfyns Museer Kvalitetsvurdering af Østfyns Museer 2015 Indhold Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om Østfyns Museer... 5 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 6 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse...

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr. 51543254 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Introduktion og spørgeramme til Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger

Introduktion og spørgeramme til Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger Introduktion og spørgeramme til Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurderinger Indholdsfortegnelse Introduktion til kvalitetsvurderinger 3 Kvalitetsvurderingskonceptet 3 Kvalitetsvurderingsprocessen 4 Inden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 22.10.2013 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for Bornholms Museum

Vedtægter for Bornholms Museum Vedtægter for Bornholms Museum 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status Bornholms Museum med hovedadresse Sct. Mortensgade 29, 3700 Rønne, er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der ejes

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov.

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk

Læs mere

KVALITETSVURDERING AF DANSK JØDISK MUSEUM

KVALITETSVURDERING AF DANSK JØDISK MUSEUM KVALITETSVURDERING AF DANSK JØDISK MUSEUM 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL KULTURSTYRELSENS KVALITETSVURDERING... 2 DANSK JØDISK MUSEUM... 4 Nøgletal i 2012... 4 KULTURSTYRELSENS SAMLEDE VURDERING...

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Bornholms Kunstmuseum

Kvalitetsvurdering af. Bornholms Kunstmuseum Kvalitetsvurdering af Bornholms Kunstmuseum 2016 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering...3 Fakta om Bornholms Kunstmuseum... 5 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse...

Læs mere

NOTAT INTRODUKTION TIL KVALITETSVURDERINGER. November 2018

NOTAT INTRODUKTION TIL KVALITETSVURDERINGER. November 2018 NOTAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 post@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 November 2018 INTRODUKTION TIL KVALITETSVURDERINGER Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Randers Kunstmuseum

Kvalitetsvurdering af. Randers Kunstmuseum Kvalitetsvurdering af Randers Kunstmuseum 2018 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om Randers Kunstmuseum... 5 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 6 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER 1. MUSEETS NAVN OG EJERFORHOLD, ART OG STATUS 1.1. Ribe Kunstmuseum er en statsanerkendt, selvejende institution. 2. FORMÅL OG ANSVARSOMRÅDE 2.1. Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring,

Læs mere

Vedtægter for. Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling. Cvr:

Vedtægter for. Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling. Cvr: Vedtægter for Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Cvr: 5566 6210 Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v.

Læs mere

Vedtægter for M/S Museet for Søfart

Vedtægter for M/S Museet for Søfart Vedtægter for M/S Museet for Søfart 1 Navn, adresse, ejerforhold, art og status M/S Museet for Søfart ( Museet ) er et statsanerkendt kulturhistorisk landsdækkende museum. Museet er en selvejende institution,

Læs mere

Kvalitetsvurdering af. Museum Østjylland

Kvalitetsvurdering af. Museum Østjylland Kvalitetsvurdering af Museum Østjylland 2017 1 Indhold Indhold... 2 Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering... 3 Fakta om Museum Østjylland... 6 Kvalitetsvurderingens fokusområder... 7 Arbejdsgrundlag,

Læs mere

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Bekendtgørelse om museer m.v.

Bekendtgørelse om museer m.v. BEK nr 461 af 25/04/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2012-027440 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om museer

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere