Bestyrelsens beretning på Generalforsamlingen den 21. marts 2018 v/formand Joan Thyde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens beretning på Generalforsamlingen den 21. marts 2018 v/formand Joan Thyde"

Transkript

1 Bestyrelsens beretning på Generalforsamlingen den 21. marts 2018 v/formand Joan Thyde Vi har haft endnu et år fyldt med opgaver, som bestyrelsen har løst i fællesskab. Vi har gennem vores arbejde gjort opmærksom på behovet for et børnehospice i Vestdanmark, så børn og unge og deres pårørende kan få samme rettigheder som voksne, at der er en mulighed for at komme på hospice. Igen i år skal der lyde en stor tak til hele bestyrelsen for et godt og konstruktivt arbejde. Tak til alle for jeres indsats i det forløbne år. Foreningen består nu af 84 medlemmer, fordelt på 21 enkelt medlemskaber 29 par medlemskaber og 5 firma- eller foreningsmedlemskaber. Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 5 møder. Salget af billeder med vores logo, gratulationskort, smykker og nøgleringe har indbragt kr. fra starten i Igen i år skal der lyde en stor tak til TeR og hans firma DDesign, som uden beregning hjælper os med revidering af støtteforeningens hjemmeside, brevpapir og folder. På Facebook og på vores hjemmeside har vi løbende opdateret med links til relevante artikler. Vi har igen i år uddelt foldere til interesserede borgere. Vi modtager altid positiv respons, men det er tankevækkende, at de fleste ikke er opmærksom på, at der er et udækket behov i Danmark. Vi har besøgt Sct. Mathias Marked i Viborg, Sløngeldage i Skanderborg og Broen Shopping i Esbjerg.

2 Inner Wheel i Silkeborg inviterede os til deres klubmøde i august 2017 og i april i år er det Soroptimisterne i Aalborg, som gerne vil have besøg af os. I forbindelse med Generalforsamlingen og Årsmødet i april 2017 indtrådte jeg (Joan Thyde) i Hospice Forum Danmarks bestyrelse, og jeg er blevet formand for børnehospiceudvalget under Hospice Forum Danmark. Det har været godt for Støtteforeningen, da vi nu har et tættere samarbejde med Hospice Forum Danmark. En del af bestyrelsen besøgte den 5. maj 2017 Trygfondens Familiehus i Skejby. Et fantastisk sted for familier til børn og unge, som er indlagt på Universitetshospitalet i Skejby. Vi fik bekræftet af husets leder Vinni Stenholt, at det Familiehuset kan tilbyde slet ikke er det samme, som et børnehospice kan tilbyde. I Familiehuset er der ikke ansat hverken læger eller sygeplejersker. Det betyder, at børnene kun opholder sig i huset, hvis de pårørende kan passe det syge barn, så det er fortrinsvis pårørende til børn indlagt på børneafdelingen, eller børn og pårørende, som modtager ambulant behandling, som bor i Familiehuset. I sommeren 2017 havde vi besøg at arkitektstuderende Natascha Jørgensen. Nataschas speciale skulle være et børnehospice. Vi er så heldige, at Natacha er med os her i aften og Natascha vil efter generalforsamlingen vise og forklare os om hendes bud på et børnehospice. En del af bestyrelsen besøgte i efteråret Lukashuset i Hellerup. Vi fik en grundig gennemgang af hvordan Sct. Lukas Stiftelsen har grebet det an med etablering af Danmarks første børnehospice og fik efterfølgende en rundvisning på Lukashuset. I november 2017 besøgte repræsentanter fra bestyrelsen børneafdelingen på Regionshospitalet i Viborg, hvor vi holdt møde med ledende overlæge Birgitte Hertz, overlæge Lars G. Hansen og oversygeplejerske Maria Brinck Krog, Børneafdelingen på Regionshospitalet i Viborg. Det var et meget positivt møde, hvor de fra børneafdelingens side gav udtryk for, at de kunne støtte etablering af et børnehospice i Silkeborg Kommune.

3 Hospice Forum Danmark havde i efteråret arrangeret en studietur til England. Storbritannien var det første sted, som etablerede hospice både for voksne og børn. Jeg (Joan Thyde) var så heldig, at deltage i studieturen. Vi besøgte blandt andet Martin House, childrens hospice i Yorkshire. Martin House åbnede i 1987, som det andet børnehospice i Storbritannien. Ca 550 børn og unge optil 19 år og deres familier bliver hvert år henvist til Martin House, hvor der er plads til 15 børn og unge af gangen. Det er børn og unge, som kommer fra hele West, North og East Yorkshire, hvor der bor ca. 4 mio mennesker i hele Yorkshire. Martin House har siden starten spillet en stor rolle i udviklingen af filosofien og etablering af børnehospices i hele verden. I Danmark er vi ca. 1,7 mio flere end i Yorkshire, så med baggrund i erfaringerne og tallene fra Yorkshire, så burde vi i Danmark have 20 hospicepladser til børn og unge. Folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen, SF besøgte i november Silkeborg, og hun ville i den forbindelse gerne mødes med repræsentanter for støtteforeningen. Det var et meget positivt møde, hvor Kirsten gav udtryk for, at hun, som folketingsmedlem, ville arbejde for, at der blev afsat penge til børnehospicepladser i Vestdanmark. I foråret 2017 afholdt Sundhedsstyrelsens en workshop, hvor vi var repræsenteret. Målet med workshoppen var, at Sundhedsstyrelsen skulle lave et oplæg vil Sundheds- og Ældreministeriet om den fremtidige palliative indsats til børn, unge og deres pårørende. Og noget godt kom der da ud af Sundhedsstyrelsens workshop, for i oktober 2017 kom Regeringen med et udspil, hvor de vil afsætte 76 mio kr. over fire år til et løft i den palliative indsat målrettet børn med livstruende sygdom og deres familier. Udspillet er senere blevet vedtaget og medtaget i Finansloven. Af de 76 mio kr. er der til 4 hospicepladser i Vestdanmark afsat 2,5 mio kr. i 2018 og 5 mio kr. om året i De 17,5 mio kr. i alt er en pulje, som skal søges. Den 6. marts blev puljen offentliggjort på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside. Det fremgår at udbudsmaterialet, at børne- og ungehospicepladserne i Vestdanmark både kan placeres i tilknytning til et eksisterende voksenhospice eller som et nyetableret tilbud.

4 Der forventes at der etableres 2 pladser i 2018 og yderligere 2 pladser i Det fremgår også, at der skal skrives driftsoverenskomst med hjemstedsregionen, så driften af hospicepladserne sikres. I den forbindelse har vi afholdt møde med borgmester Steen Vindum og direktør Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune, som stiller sig positive overfor, at børnehospice i Vestdanmark kommer til at ligge i Silkeborg Kommune. Vi har også holdt møde med politikere fra Region Midtjylland, hvor stort set alle partier var repræsenteret. De regionspolitikere vi havde møde med var også meget positive overfor, at børnehospice i Vestdanmark skal ligge i Region Midtjylland. I mødet deltog også overlæge Lars G. Hansen og oversygeplejerske Maria Brinck Krog fra Regionshospitalet i Viborg. Konklusionen på mødet blev, at regionsdirektør Ole Thomsen, Region Midtjylland og direktør Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune, skulle snakke sammen om at søge puljen, når den blev udbudt fra Ministeriet. Region Midtjylland indbød den 8. marts 2018 Hospice Djursland, Anker Fjord Hospice, Hospice Limfjord, Fenrishus og Støtteforeningen for Solstrålen til at beskrive, hvordan et hsopice til børn og unge kan etableres. Støtteforeningen for Solstrålen har i tæt samarbejde med direktør Anders Kjærulff, Silkeborg Kommune lavet og den 19. marts 2018 indsendt vores bud på et børne- og ungehospice i Silkeborg. Og bliver det Silkeborg, som regionen peger på, så vil hospicet blive placeret på Vejlsøhus. En både smuk og bynær placering. Selvom det bliver Region Midtjylland som søger og får puljen på de 17,5 mio kr., så er der meget der skal gå op i en højere enhed. Vi ved fra Lukashuset, at det koster 12 mio kr. om året at drive de 4 pladser i Hellerup. Det vil sige, at der hvert år skal findes ca. 7 mio kr. til driften. Spørgsmålet er om Region Midtjylland vil finansiere dem. Og inden driften er på plads, vil det være umuligt at fundraise midler til etablering af et børnehospice.

5 Men der er ingen tvivl om, at medierne har haft fokus på området - ikke mindst i forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget. Det har betydet, at vi har været i Radio Silkeborg og P4 Østjylland. Derudover har aviserne i det Midtjyske skrevet artikler efter interview med formanden for Hospice Forum Danmark Olav Nørgaard, politikere og mig. Det har været et begivenhedsrigt år i Støtteforeningen og vi håber, at arbejdet i løbet af 2018 bærer frugt, så Vestdanmark får et børnehospice. Om det bliver i Silkeborg Kommune vides ikke! Om det bliver i Region Midtjylland vides heller ikke! Men en ting er sikkert bestyrelsen lover at fortsætte arbejdet for etableringen af et børnehospice i Vestdanmark.

Sebastian Cristoffanini

Sebastian Cristoffanini Fra: Sendt: 30. januar 2018 15:47 Til: Ane Bonderup; Anni Ravnsbæk Jensen; Søren Rittig Cc: Jens Friis Bak; Lone Düring Emne: Børnehospicepladser i Region Midtjylland ErUdgaaendeMail: -1 Journaliseret:

Læs mere

Vedrørende etableringen af børnehospicepladser i RM

Vedrørende etableringen af børnehospicepladser i RM Vedrørende etableringen af børnehospicepladser i RM På Hospitalsudvalgets næstkommende møde 9.april 2018, skal der tages endelig beslutning om, hvilken institution, herunder hvilken type institution, der

Læs mere

Hospicepladser til børn Region Midtjylland

Hospicepladser til børn Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Hospicepladser til børn Region Midtjylland Baggrund På møde i Hospitalsudvalget den 5. februar og Psykiatri- og socialudvalget den 7.

Læs mere

1. marts 2019 Giv livskvalitet i den sidste tid

1. marts 2019 Giv livskvalitet i den sidste tid BESTYRELSENS SKRIFTLIGE BERETNING 1. marts 2019 1 Indledning Nogle vigtige organisatoriske mål er nået i 2018. Vi har nu samtlige 19 hospicer og de to børnehospicer repræsenteret i medlemsskaren. For langt

Læs mere

Sammenligning af de fire tilbud om at etablere børnehospicepladser

Sammenligning af de fire tilbud om at etablere børnehospicepladser Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning/Koncernøkonomi Skottenborg 26 8800 Viborg Sammenligning af de fire tilbud om at etablere børnehospicepladser Baggrund På møde i hospitalsudvalget den 5. marts og

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017 Indledning Regionsrådet

Læs mere

Regionsrådet. Anvendelsen af hospicepladser i 2010

Regionsrådet. Anvendelsen af hospicepladser i 2010 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Regionsrådet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87280000 www.regionmidtjylland.dk Anvendelsen af hospicepladser i 2010 Redegørelse for anvendelsen af hospicerne

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2016

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2016 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2013

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2013 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Birgit Villadsen, ledende oversygeplejerske Palliativ Medicinsk Afdeling, Bispebjerg Hospital Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe Arbejdsgrupperne I alt ca. 74 personer,

Læs mere

Foreløbige tilbagemeldinger fra hospicerne på forespørgsel fra administrationen

Foreløbige tilbagemeldinger fra hospicerne på forespørgsel fra administrationen Foreløbige tilbagemeldinger fra hospicerne på forespørgsel fra administrationen Sebastian Cristoffanini Fra: Lone Düring Sendt: 28. februar 201811:12 Til: 'Birte Markfoged'; Lene Dorit Christensen Simonsen;

Læs mere

BØRN MED LIVSTRUENDE SYGDOM

BØRN MED LIVSTRUENDE SYGDOM BØRN MED LIVSTRUENDE SYGDOM BEDRE OG TRYGGERE RAMMER TIL BØRN OG DERES FAMILIER OKTOBER 2017 INDHOLD Forord 3 Indsatsen til børn med livstruende sygdom og deres familier 4 Regeringens 6-punkts plan: 1

Læs mere

Forslag til etablering af fire børnehospicepladser i Vestdanmark

Forslag til etablering af fire børnehospicepladser i Vestdanmark Forslag til etablering af fire børnehospicepladser i Vestdanmark Forslag til etablering af fire børnehospicepladser i Vestdanmark Formålet med etablering af børnehospicepladser i Vestdanmark, er at give

Læs mere

Kliniske retningslinjer. DMCG-PAL s årsdag Den 11. marts 2015

Kliniske retningslinjer. DMCG-PAL s årsdag Den 11. marts 2015 Kliniske retningslinjer DMCG-PAL s årsdag Den 11. marts 2015 Birgit Villadsen formand for kliniske retningslinjer for DMCG-PAL Ledende oversygeplejerske Palliativ Medicinsk Afdeling, Bispebjerg Hospital

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2014

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2014 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice Regionshuset Viborg Koncernøkonomi/ Sundhedsplanlægning Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Søholm og Gudenå Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Rønde den 22. juni Til medlemmer af regionsrådet. Vedrørende etablering af 4 børnehospicepladser i Region Midt.

Rønde den 22. juni Til medlemmer af regionsrådet. Vedrørende etablering af 4 børnehospicepladser i Region Midt. Til medlemmer af regionsrådet Rønde den 22. juni 2018 Vedrørende etablering af 4 børnehospicepladser i Region Midt. Bestyrelsen og ledelsen for Hospice Djursland følger interesseret med i den beslutningsproces

Læs mere

X X X X X X X X X X X

X X X X X X X X X X X Kliniske retningslinjer Plagsomme symptomer/opgaver Medicinering de sidste levedøgn Åndelig omsorg Søvn og hvile Træthed Sociale forhold Smerter Sansning, guiding Pårørende, elerladte (både børn og voksne

Læs mere

Faktaark. Palliativ omsorg til borgere i Kolding Kommune og Kolding Kommunes borgeres brug af hospice

Faktaark. Palliativ omsorg til borgere i Kolding Kommune og Kolding Kommunes borgeres brug af hospice Faktaark Senior- og Socialforvaltningen Dato 22. marts 2017 Sagsnr. 17/5340 Palliativ omsorg til borgere i Kolding Kommune og Kolding Kommunes borgeres brug af hospice 1. Palliative og lindrende indsatser

Læs mere

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen]

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen] Talen Mit navn er Bente Nielsen, jeg er valgt for SF og jeg er første næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland. Privat bor jeg i Silkeborg. Tak for invitationen til at komme her i dag og fortælle

Læs mere

Notat. Udmøntning af midler til styrkelse af den palliative indsats

Notat. Udmøntning af midler til styrkelse af den palliative indsats Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Morten Jakobsen Afdeling: Planlægning og Udvikling E-mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/14646 Telefon: 76631365 Dato: 26. maj 2010 Notat Udmøntning

Læs mere

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice Hospice Randers Danmarks første kommunale hospice Historien bag Hospice Randers Politisk beslutning i 2007: at der skulle være et tilbud til alvorligt syge borgere at stedet skulle hedde Hospice Randers

Læs mere

BØRNEHOSPICE VANGEN CENTER FOR LINDRENDE BEHANDLING

BØRNEHOSPICE VANGEN CENTER FOR LINDRENDE BEHANDLING BØRNEHOSPICE VANGEN CENTER FOR LINDRENDE BEHANDLING Indhold Intro 4 Koncept 6 Disponering 8 Visioner for børnehospicet 10 Økonomi 12 Intro Visionen for byggeriet af Børnehospice Vangen på Studievej i

Læs mere

19. marts 2018 Giv livskvalitet i den sidste tid

19. marts 2018 Giv livskvalitet i den sidste tid BESTYRELSENS SKRIFTLIGE BERETNING 19. marts 2018 1 Indledning Der er sket rigtigt meget i 2017. Formandsskiftet har naturligvis fyldt noget, og det har taget tid at komme ud i alle kroge. Det er jo en

Læs mere

UDVIKLING AF PALLIATION I DANMARK Hvad er PAVI og hvad er vi optaget af for tiden?

UDVIKLING AF PALLIATION I DANMARK Hvad er PAVI og hvad er vi optaget af for tiden? UDVIKLING AF PALLIATION I DANMARK Hvad er PAVI og hvad er vi optaget af for tiden? Kontaktsygeplejersker Region Sjælland og Region Hovedstaden, Kræftens Bekæmpelse 16. november 2011 Helle Timm Centerchef

Læs mere

Bilag 5: Samlet oversigt over samarbejde med frivillige organisationer

Bilag 5: Samlet oversigt over samarbejde med frivillige organisationer Bilag 5: Samlet oversigt over samarbejde med frivillige organisationer Oversigt over kommunernes samarbejde m. frivillige organisationer om palliativ indsats Kommuner Samarbejder m. frivillige organisationer

Læs mere

SCA-øvelse: IND. SCA-øvelse: IND

SCA-øvelse: IND. SCA-øvelse: IND Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset). repeteres sammen] (fx brug af papir og blyant). [primært sengeafsnit] Fortæl,

Læs mere

Palliativ indsats i kommunerne

Palliativ indsats i kommunerne Palliativ indsats i kommunerne -og andre aktiviteter i PAVI Mette Raunkiær Projektleder Sygeplejerske Cand. Scient.Soc., Ph.d. Karen-Inge Karstoft Projektmedarbejder Cand. Psych. Palliativt Videncenter

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

1. Årsmøde 4. juni Dansk Selskab for Fysioterapi 18. juli Nyhedsbrev Dansk Selskab for Fysioterapi juli 2014

1. Årsmøde 4. juni Dansk Selskab for Fysioterapi 18. juli Nyhedsbrev Dansk Selskab for Fysioterapi juli 2014 18. juli 2014 Nyhedsbrev juli 2014 1. Årsmøde 4. juni 2014 afholdt deres første årsmøde den 4. juni 2014 på HUSET i Middelfart. På dagen blev en ny bestyrelse valgt ind. Ved generalforsamlingen var 16

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009.

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Dagsorden for den fælles del: 1) Status på 3-partsforhandlingerne i region og kommunerne 2) Status på genoptræningsområdet 3) Danske fysioterapeuters

Læs mere

Kortlægning og udvikling af den palliative indsats

Kortlægning og udvikling af den palliative indsats Kortlægning og udvikling af den palliative indsats Kommunal indsats status og perspektiver PAVI & KL Nyborg Strand 28.09.10 Helle Timm Centerchef Palliativt Videncenter, www.pavi.dk Temaer i oplægget Palliativt

Læs mere

Storbymøde. for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland

Storbymøde. for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland Storbymøde for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse 28. maj 2019 BDO, Lounge, Tingvej 1, 2. sal, 8800 Viborg Storbymøde Velkommen

Læs mere

Akutfunktioner i kommunerne

Akutfunktioner i kommunerne Akutfunktioner i kommunerne 22 november, 08:30-16:30 Hvordan er Danmark dækket, når det kommer til kommunale akutfunktioner- og tilbud, der kan tage over, når sygehusene giver slip. Deltag på konferencen,

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Seminar i Hvide Sande for kliniske vejledere Kurser i daglig vejledning Moduler og uddannelsespladser

Læs mere

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM Sundhed og Omsorg Udvikling & Administration Østergade 11 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 Støttende tilbud i Struer Kommune 12 August 2015 Indhold Indledning.....

Læs mere

Konference Kommunal palliativ indsats status og perspektiver

Konference Kommunal palliativ indsats status og perspektiver Konference Kommunal palliativ indsats status og perspektiver Nyborg Strand d. 28. september 2010 kl. 9.30-16.30 Program: Kl. 09.00-9.30 Kl. 09.30-9.35 Morgenkaffe/te og rundstykker + besøg i udstillerområdet

Læs mere

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 4. maj 2015 Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 Silkeborg Kommune har læst Region Midtjyllands spareplan 2015-19, og vi takker for muligheden for at kunne afgive høringssvar herom forud

Læs mere

PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING

PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING 20 17 PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING FAGLIGT SELSKAB FOR GERIATRISKE SYGEPLEJERSKER FAGLIGT SELSKAB FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE Ankomst og indtjekning Kl. 9.00-9.30

Læs mere

TALEPAPIR. Samrådsspørgsmål CS og CT

TALEPAPIR. Samrådsspørgsmål CS og CT Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1413 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPSSK Koordineret med: Sagsnr.: 1806225 Dok. nr.: 681970

Læs mere

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen)

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Dagsorden - Bestyrelsesmøde Tidspunkt: 16. april 2018 kl. 17.00 18.00 Sted: Lokale: SOSU Østjylland Hedeager 33, 8200 Aarhus N D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Der serverest en let anretning

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset

Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

Velkommen til: Palliation i egen praksis Tirsdag d. 3. oktober 2017

Velkommen til: Palliation i egen praksis Tirsdag d. 3. oktober 2017 Velkommen til: Palliation i egen praksis Tirsdag d. 3. oktober 2017 Program: Dagens program: Velkomst og kort præsentation Værdier og holdninger i den palliative indsats Rundvisning på Hospice Limfjord

Læs mere

Palliationsplan II har været i høringsrunde, og den skal behandles igen på mødet i forretningsudvalget

Palliationsplan II har været i høringsrunde, og den skal behandles igen på mødet i forretningsudvalget Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Protokol af 15. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 1. oktober 2012 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Hospice Forum Danmark Bestyrelsen

Hospice Forum Danmark Bestyrelsen Årsmøde lørdag d. 17. maj 2008 s beretning v/ formand Tove Videbæk 10. maj 2008 Hjertelig velkommen til Hospice Forum Danmarks årsmøde 2008 som er mit andet årsmøde som formand. Siden årsmødet i 2007 har

Læs mere

Cases fra LUP. Journalistisk indsamlingsmetode

Cases fra LUP. Journalistisk indsamlingsmetode Cases fra LUP Cases fra LUP Stor andel svar på eller over gennemsnittet - og/eller: Markant positiv udvikling i svarfordeling siden sidste LUP Forskellige temaer, hospitaler og specialer Journalistisk

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

TALEPAPIR. Tale til samråd BW om social ulighed i sundhed d. 2. oktober 2018

TALEPAPIR. Tale til samråd BW om social ulighed i sundhed d. 2. oktober 2018 Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Dato: 02-10-2018 TALEPAPIR Det talte ord gælder Tale til samråd BW om social ulighed

Læs mere

Kræftplan III indeholder en række emner og deraf afsatte midler. I bilag ses fordelte midler.

Kræftplan III indeholder en række emner og deraf afsatte midler. I bilag ses fordelte midler. Fakta om Kræftplan III Kræftplan III indeholder en række emner og deraf afsatte midler. I bilag ses fordelte midler. Diagnostisk pakke: Der skal udarbejdes en samlet diagnostisk pakke for patienter med

Læs mere

Generalforsamling 2017

Generalforsamling 2017 Generalforsamling 2017 Generalforsamling og årsmøde i Foreningen af Frivillige ved Hospice Onsdag den 10. maj 2017 kl. 10-16 Odin Havnepark, Fabrikken, Lumbyvej 11, 5000 Odense Referat fra generalforsamling

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

DAGSORDEN. Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl

DAGSORDEN. Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl DAGSORDEN 1 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl. 14.00 Første del af mødet vil foregå på regionshospitalet

Læs mere

Uddybende notat til Forretningsudvalget vedr. eventuel udvidelse af Hospicekapaciteten i Region Midtjylland.

Uddybende notat til Forretningsudvalget vedr. eventuel udvidelse af Hospicekapaciteten i Region Midtjylland. Regionshuset Viborg Værdibaseret Styring og Opfølgning Koncernøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Uddybende notat til Forretningsudvalget vedr. eventuel udvidelse

Læs mere

Sundhedsstyrelsens oplæg til en styrket indsats på det palliative område

Sundhedsstyrelsens oplæg til en styrket indsats på det palliative område Sundhedsstyrelsens oplæg til en styrket indsats på det palliative område Kommunal palliativ indsats status og perspektiver Nyborg Strand 28. september 2010 Ole Andersen, Sundhedsstyrelsen Palliativ indsats

Læs mere

Temadag: En værdig død

Temadag: En værdig død Temadag: En værdig død Dagens program Kl. 9: Velkomst v/underviserne Film Oplæg om den palliative indsats i Danmark Gruppeøvelse: Interviews om en værdig død opsamling Kl. 10.15-10.30: Pause Oplæg om værdighedsgivende

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning 24. Februar 2017

Bestyrelsens skriftlige beretning 24. Februar 2017 Bestyrelsens skriftlige beretning 24. Februar 2017 Indledning 2016 har som tidligere år været fyldt med spændende opgaver, som vi i Hospice Forum Danmark har løst i fællesskab med mange af jer. Alt sammen

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Engagement og interesse Etableret Støtteforeningen for Brædstrup Hospice hvis mål er at skabe det bedste hospice i Midt- og Østjylland.

Engagement og interesse Etableret Støtteforeningen for Brædstrup Hospice hvis mål er at skabe det bedste hospice i Midt- og Østjylland. Ansøgning sammenholdt med regionsrådets kriterier Ansøgning fra Danske Diakonhjem og Støtteforeningen for Brædstrup Hospice Kriterier for vurdering godkendt af regionsrådet 1. Redegørelse for den selvejende

Læs mere

Beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi

Beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Bestyrelsens beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Beretningen dækker perioden 14. marts 2014 til 5. marts 2015. Bestyrelsen vi

Læs mere

Den efterfølgende tekst er således en tematiseret sammenskrivning af de to referater inklusiv fremadrettede perspektiver for PBU i Danmark.

Den efterfølgende tekst er således en tematiseret sammenskrivning af de to referater inklusiv fremadrettede perspektiver for PBU i Danmark. 15. maj 2017/MR/HT Sundhedsstyrelsens Workshop om palliation til børn, unge og deres familier den 2. maj 2017, Kulturhuset Islands Brygge - opsamling af drøftelser og mulige scenarier Indledning Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Borgermøde om Friskolen på Hallelevvej

Borgermøde om Friskolen på Hallelevvej Borgermøde om Friskolen på Hallelevvej Indhold 1. Præsentation af styregruppen og arbejdsgrupperne 2. Hvor er vi nu? Svar på spørgsmål om: Værdigrundlag Økonomi Lokaler Tidsperspektiv 3. Hvad mangler vi?

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Årsberetning 2010. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2010. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2010. Før vi blev en forening: Der var været 4 forestillinger i 2010, før vi blev en forening. Vi var et forretningsudvalg, der bestod af Halla, Henrik, Gitte, Nicki, Mads og Mark. Jimmy deltog,

Læs mere

Model for etablering af 4 Børne- og Ungehospicepladser i Silkeborg.

Model for etablering af 4 Børne- og Ungehospicepladser i Silkeborg. Model for etablering af 4 Børne- og Ungehospicepladser i Silkeborg. 1. Indledende bemærkninger På vegne af Støtteforeningen for Solstrålen i Silkeborg, og i tæt samarbejde med Silkeborg Kommune om udformningen

Læs mere

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM Sundhed og Omsorg Udvikling & Administration Østergade 11 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 Støttende tilbud i Struer Kommune 12 April 2016 Indhold Indledning.....

Læs mere

Præcisering af personalesammensætningen, 4 Børne- og Ungehospicepladser

Præcisering af personalesammensætningen, 4 Børne- og Ungehospicepladser ! Præcisering af personalesammensætningen, 4 Børne- og Ungehospicepladser i Silkeborg af 16. april 2018 I det fremsendte oplæg til beskrivelse af et børne- og ungehospice fra Støtteforeningen for Solstrålen

Læs mere

STRANDBAKKEHUSET børne- og ungehospice. - projektbeskrivelse

STRANDBAKKEHUSET børne- og ungehospice. - projektbeskrivelse STRANDBAKKEHUSET børne- og ungehospice - projektbeskrivelse PROJEKT: Nybygget vestdansk børne- og ungehospice NAVN: STRANDBAKKEHUSET Børne- og ungehospice STED: Strandbakken 1, 8410 Rønde KONTAKTPERSONER:

Læs mere

Referat fra FS 27 general forsamling

Referat fra FS 27 general forsamling Referat fra FS 27 general forsamling Fagligt Selskab for Infektionsmedicinske Sygeplejersker Afholder generalforsamling 6. november 2014 klokken 16.00-16.45 Dansk Sygepleje Råd, Sankt Annæ Plads 30, 1250

Læs mere

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Opstartmøde 26.11.12 Birgit Villadsen formand for Koordinationsgruppen, Kliniske Retningslinjer Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe for Palliativ indsats DMCG-PAL En DMCG

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00

Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00 Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00 Ad1) Kim Buus blev valgt som dirigent og Grete Mundbjerg som skriftfører. Ad2) Formandens beretning: 11.1. Holdt

Læs mere

Palliativ behandling af børn og unge

Palliativ behandling af børn og unge Palliativ behandling af børn og unge Den palliative indsats i Danmark til voksne onkologiske patienter har udviklet sig betydeligt over de sidste 15-20 år, denne viden bredes nu ud til andre voksne patientgrupper

Læs mere

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre!

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Velkommen til Køgevejens Børne og Ungdomshus. Vi ved at det kan være svært at overlade sit barn fra fritidshjemmets trygge favn til en klub. Men vi vil

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor.

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor. Vi indkalder hermed til generalforsamling i SF-Brønshøj/Husum mandag den 16. marts 2015 kl. 19.00 i beboerlokalerne, Frederikssundsvej 118A (på hjørnet). Kære medlemmer af SF-Brønshøj/Husum, Hermed indkaldes

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Regionsrådet. Anvendelsen af hospicepladser i 2011

Regionsrådet. Anvendelsen af hospicepladser i 2011 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Regionsrådet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87280000 www.regionmidtjylland.dk Anvendelsen af hospicepladser i 2011 Redegørelse for anvendelsen af hospicerne

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Referat for møde i Fødeplanudvalget 13. september 2018.

Referat for møde i Fødeplanudvalget 13. september 2018. Referat for møde i Fødeplanudvalget 13. september 2018. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

De kreative fag: samarbejde de kreative fag imellem. Udveksling.

De kreative fag: samarbejde de kreative fag imellem. Udveksling. Generalforsamling Dramatiklærerforeningen d. 4/11 2011 Referent: Torben Ibsgaard Ordstyrer: Lene Bredsten Til stede: Lene Bredsten: Nørre Gymnasium, Sven Engelbrecht: Gl. Hellerup Gymnasium, René A. Christoffersen:

Læs mere

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 10. august 2014. Steen, Lars, Anette, Lindis, Henrik, Bent, Ulla. Deltagere:

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 10. august 2014. Steen, Lars, Anette, Lindis, Henrik, Bent, Ulla. Deltagere: BESTYRELSESMØDE Sted: Værløse Dato: 10. august 2014 Deltagere: Afbud: Referent: Steen, Lars, Anette, Lindis, Henrik, Bent, Ulla Susanne, Rie Ulla Dagsorden 1.0 Valg af referent... 2 2.0 Præsentationsrunde...

Læs mere

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive Årsrapport 20 0 Det palliative team Regionshospitalet Viborg, Skive Arbejdet i Palliativt Team Det palliative team har i 2010 fortsat arbejdet med lindring til alvorligt syge og deres pårørende, i tråd

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om obligatorisk indsats for børn som pårørende

Forslag til folketingsbeslutning om obligatorisk indsats for børn som pårørende Beslutningsforslag nr. B 49 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. december 2014 af Özlem Sara Cekic (SF) og Jonas Dahl (SF) Forslag til folketingsbeslutning om obligatorisk indsats for børn som pårørende

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

Årsmøde DMCG-PAL 2015. Netværk for palliative sygeplejersker i RM

Årsmøde DMCG-PAL 2015. Netværk for palliative sygeplejersker i RM Årsmøde DMCG-PAL 2015 Netværk for palliative sygeplejersker i RM Helle N. Matthiesen Det Palliative Team Aarhus Universitetshospital Hvad er en palliativ sygeplejerske på basisniveau? En sygeplejerske

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Plan for den palliative indsats i Region Midtjylland

Plan for den palliative indsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87280000 www.regionmidtjylland.dk Plan for den palliative indsats i Region Midtjylland Med palliativ indsats menes lindrende

Læs mere

Juvenil Idiopatisk Artrit (Børneleddegigt)

Juvenil Idiopatisk Artrit (Børneleddegigt) Amy Sleimann 5.B Gimsing Skole Juvenil Idiopatisk Artrit (Børneleddegigt) Velkommen Med mor på arbejde Jeg skulle egentlig havde været med min mor på arbejde på B&O, men i stedet var jeg indlagt på Århus

Læs mere

SCULPTURE BY THE SEA 2011

SCULPTURE BY THE SEA 2011 SCULPTURE BY THE SEA 2011 RAPPORT GÆSTEANALYSE AUGUST 2011 INDHOLD 1 2 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 HVOR KOMMER GÆSTERNE FRA? Side 6 3 HVORDAN BESØGES UDSTILLINGEN? Side 9 4 HVAD SYNES DE OM UDSTILLINGEN?

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING FOR LUKASHUSET OG FAMILIEFOKUS

ERFARINGSOPSAMLING FOR LUKASHUSET OG FAMILIEFOKUS ERFARINGSOPSAMLING FOR LUKASHUSET OG FAMILIEFOKUS 1 AUGUST 2018 SUNDHEDSSTYRELSEN ERFARINGSOPSAMLING FOR LUKASHUSET OG FAMILIEFOKUS ERFARINGSOPSAMLING FOR LUKASHUSET OG FAMILIEFOKUS I INDHOLD 1 Resumé

Læs mere

TRYGFONDENS FAMILIEHUS HAMMEL NEUROCENTER. Plads til familieliv og fællesskab

TRYGFONDENS FAMILIEHUS HAMMEL NEUROCENTER. Plads til familieliv og fællesskab TRYGFONDENS FAMILIEHUS HAMMEL NEUROCENTER Plads til familieliv og fællesskab 2 Velkommen til vores familiehus Når et barn bliver indlagt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter til genoptræning efter at

Læs mere

På Tværs Nr. 8 > 10. maj 2012 Nyhedsbrev for Hillerød, Helsingør og Frederikssund hospitaler

På Tværs Nr. 8 > 10. maj 2012 Nyhedsbrev for Hillerød, Helsingør og Frederikssund hospitaler På Tværs Nr. 8 > 10. maj 2012 Nyhedsbrev for Hillerød, Helsingør og Frederikssund hospitaler Nyhedsbrevet indeholder Status: akkrediteret Høj patienttilfredshed på akutmodtagelse og akutklinikker Early

Læs mere

FIND MERE INFORMATION. - om hjemmesider og pjecer, som kunne være til nytte for dig, som er pårørende til en patient på hospice.

FIND MERE INFORMATION. - om hjemmesider og pjecer, som kunne være til nytte for dig, som er pårørende til en patient på hospice. FIND MERE INFORMATION - om hjemmesider og pjecer, som kunne være til nytte for dig, som er pårørende til en patient på hospice. SUNDHED.DK Sundhed.dk tilbyder en lang række informationer om fx sundhed,

Læs mere