Kære Preben og øvrige modtagere,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære Preben og øvrige modtagere,"

Transkript

1 Fra: Til: Cc: Emne: Marianne Olesen Preben Boldt Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen); Jens-Kristian Lütken (Borgerrepræsentationen); Borgmesteren for BUF; Knud Holt Nielsen (Borgerrepræsentationen); Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen); Maja Krog (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen) Klage vedr. tildeling af fritidstilbud Dato: 22. februar :44:47 Vedhæftede filer: Klage-vedr.-fritidstilbud.docx Kære Preben og øvrige modtagere, Vi er en række forældre og børn, der er dybt berørte over den situation, der har indfundet sig i forbindelse med tildelingen af fritidstilbud. Vi anmoder om et møde hvor vi kan drøfte en acceptabel løsning. Læs venligst vedhæftede skrivelse. Med venlig hilsen Marianne Østergaard Olesen

2 KLAGE VEDR. TILDELING AF FRITIDSKLUB Vi er forældre til en gruppe børn fra 3.c på Vesterbro Ny Skole, der har fået tildelt klubtilbud på Sjælør Fritidscenter. Vi gør indsigelser mod det klubtilbud vores børn har fået tildelt på per 1. april Det vedrører følgende børn: - Adrian Ayun Østergaard Ballesteros - Sylvester Olling Storck - Elliott Ferdinand Duus Stølsvig - Mads Sinnachit Rasmussen - Anton Haleem Wiuf - Lucién Huszar Landauro - Josephine Isaksen - Josephine Maria Krzeminski Vi har i efteråret 2017 været rundt på Vesterbro sammen med vores børn for at undersøge de klubtilbud der udbydes i distriktet. Vi har engageret os sammen med børnene ud fra et ønske om at finde de tilbud, der bedst stemmer overens med de rammer vi ønsker for vores børn og for at vores børn får de bedste muligheder for at udvikle netop deres kompetencer. Samtidig har vi haft møder og løbende korrespondance med klassens øvrige forældre for at forsøge at finde et samlet fritidstilbud til klassens børn. Et klubtilbud der gav mening for vores børn, så vi kunne sikre at klubtilbuddet vil blive benyttet. Det har for flere forældres og børns vedkommende været svært at måtte sande, at vi på klassens vegne ikke kunne komme frem til at vælge et fælles fritidstilbud, som alle mente matchede klassen. Hvad det enkelte fritidstilbud har af aktiviteter og rammer vægter højere end at kunne samle klassen om et fælles fritidstilbud. I vores søgen efter det rette fritidstilbud blev vi orienteret om at vi skulle vælge både en 1. og en 2. prioritet med den klare udmelding fra samtlige ledere af klubtilbuddene, at vi kunne være sikre på enten at få tilgodeset vores 1. eller 2. prioritet. Vi står derfor fuldstændig uforstående overfor det tilbud om fritidsklub vi har modtaget, som både ligger udenfor vores 1. prioritet, vores 2. prioritet og også vores 3. prioritet (hvis vi havde haft den mulighed). Det er simpelthen ikke godt nok.

3 Vi har alle valgt at takke nej til tilbuddet om en plads til vores barn på Sjælør Fritidscenter. Vi mener ikke vi har fået et reelt tilbud til en fritidsklub, der hører under distriktet Vesterbro. Det lokalområde vores børn færdes i og det rum de bruger i deres dagligdag både if. venskaber og fritidsaktiviteter. Samtidig er vores børn dybt berørte over, at de er blevet forvist til et klubtilbud, der på ingen måder stemmer overens med de kriterier, rammer og behov de har valgt fritidsklub ud fra. Vores børn er blevet ekskluderet fra de gode fritidstilbud på Vesterbro, og de får ikke samme mulighed som de øvrige børn på Vesterbro for at dygtiggøre sig og udvikle deres kompetencer og samtidig orientere sig mod lokalsamfundet. Vi mener ikke, at vores børn er ligestillet med de andre børn på Vesterbro. De har ikke fået et reelt tilbud om en klub under Vesterbro, men en lappeløsning på et problem Forvaltningen burde have imødekommet allerede for 10 år siden. Et problem der alene påhviler Forvaltningen og som Forvaltningen ikke har formået at løse ved at tænke fremsynet. Forvaltningens opgave er at sikre, at der udbydes tilstrækkelig med pladser af fritidstilbud til de børn, der bor og går i skole på Vesterbro. Vi forstår, at der findes et strukturelt problem if. størrelsen af årgangen og øget urbanisering. Men den problematik var allerede aktuel for 10 år siden, hvor vores børn måtte vente længe på en vuggestueplads og vi var dengang nødsaget til at finde andre pasningsløsninger før vi fik tilbudt en plads i vuggestuen. Det er nu mere end 10 år siden, at Forvaltningen stod overfor udsigten til et stigende antal børn på Vesterbro. Forvaltningen har således i en årrække på mere end 10 år været bekendt med problematikken omkring stigende urbanisering på Vesterbro. Forvaltningen har derfor også haft en vis tidshorisont til at løse opgaven og til at finde en permanent løsning på problematikken knyttet til både pasningstilbud og ikke mindst klubtilbud på Vesterbro. Vi står derfor meget uforstående overfor, at man ikke har formået at løse problematikken, men igen spiser denne årgang af med lappeløsninger, der indebærer institutionsskift og manglende kohærens. Det har stor betydning for vores børns opvækst hvor meget de skal skifte mellem diverse institutioner. Og vores bekymring er, at de ikke bliver sluset ordentlig ind i et klubtilbud og de derfor begynder at have deres dagligdag på Vesterbros gader fremfor at være tilknyttet et klubtilbud, der formår at aktivere børnene og dygtiggøre dem i den rigtige retning. Samtidig vil vi gerne pointere, at ikke alle steder på Vesterbro er børnevenlige områder. Vores børn har brug for et klubtilbud, hvor de kan se sig selv i aktiviteterne. Samtidig er vi en række forældre der er bosat ned mod Vesterbrogade hvor både VUG og Idrætsfabrikken er tættest placeret på vores bolig. Vi forstår ikke fordelingsnøglen if. at børnene fra TDS, Gasværksvej og Oehlenschlægersgades Skole prioriteres i VUG.

4 Flere af vores børn bor i gård med børn, der tildeles VUG fordi de hører under TDS fordi man har håndplukket og sorteret i skoledistrikterne. For de børn der er bosat i den ende af Vesterbro er Sjælør Fritidscenter i den helt modsatte retning, bopæl taget i betragtning. Vi mangler kohærens og forklaring. Desuden er vi bekendt med, at lederne for klubberne på Vesterbro har forelagt Forvaltningen en mulig løsning, hvor de tager imod vores børn. Den løsning har forvaltningen ikke ønsket at imødekomme. Hænger det mon sådan sammen - fordi der er plads på Bryggergården, har man fra Forvaltningens side ikke villet arbejde på at løse pladsproblemet, så vores børn kunne få tilgodeset en af deres prioriteter? Vi mangler forklaring. Vi blev 3. februar orienteret om, at der var en løsning på vej, hvor vores børn ville få 1. eller 2. prioritet. Lykke Abildgaard har selv ytret, at hun ikke havde i sinde at bede om at få tildelt børn fra Vesterbros skoledistrikter, som ikke selv havde valgt Bryggergården til. Hvordan er det så kommet så vidt, at vores børn er anvist til et tilbud, de ikke ønsker? Vi forlanger en holdbar løsning. Man har før kunnet arbejde med midlertidige overbelægninger i daginstitutioner og det er på sigt ikke en holdbar løsning, men eftersom Forvaltningen ikke har løst opgaven med at etablere tilstrækkelig med tilbud på Vesterbro, så må Forvaltningen finde en løsning, der giver vores børn et reelt tilbud om en klub under området Vesterbro. Vi ser også et generelt problem i, at der hvert år er en række børn der bliver sendt udenfor Vesterbro, når pladsanvisningen sidder med fordelingsnøglen til klubpladser. Efterfølgende er der mulighed for at være på venteliste til et ønsket klubtilbud på Vesterbro. Her straffes vi i første omgang ved, at vores børn ikke får tilgodeset deres 1. prioritet. Efterfølgende straffes vi dobbelt hårdt ved at 2. prioritet heller ikke tilgodeses. Så straffes vi ved at vores børn sendes til et klubtilbud helt udenfor distriktet. Og ikke nok med at vi ikke får tilgodeset nogen af vores prioriteter og sendes uden for vores distrikt, rent organisatorisk - vi kommer tilmed bag i køen til VUG, som er vores 1. prioritet. Det er så kritisabelt, som det kan blive. Efterfølgende kan vi sidde og vente et år på, at vores børn med tiden sluses ind på en fritidsklub, hvor de kan se dem selv være. En efter en. Så chancen for, at de falder til når de endelig får mulighed for et reelt klubtilbud, den er lille. Det er en uholdbar løsning for de børn, der hvert år skal starte et sted de ikke ønsker og så afvente en plads, når nok børn er udmeldt af de ønskede fritidsklubber.

5 Udsigterne til VUG er PT omkring et år. Får de plads om et år, så har de haft deres færden på gaden det seneste år, og så er det givetvis for sent at indlemme dem i en fritidsklub. Det er en dårlig start og vores bekymring er, at de aldrig kommer til at benytte sig af noget fritidstilbud. Det er simpelthen ikke godt nok, for de børn der hvert år spises af med denne løsning. Forvaltningen skulle i bagklogskabens lys have skabt flere attraktive klubtilbud til børnene på Vesterbro. Vores børn har ikke fået tilbud om samme gunstige vilkår som de øvrige børn på Vesterbro. Det er ikke godt nok. Vi forældre er bekendt med, at Bryggergården indgår som en del af Sjælør Fritidscenter og at den er lokaliseret i nærheden af VNS. Vi har bevidst ikke vist interesse for Bryggergården. Dels ud fra den betragtning, at den organisatorisk er placeret i Valby, dels at os der kender tilbuddet, ikke kunne se vores børn i det tilbud, grundet de rammer og aktiviteter der udbydes. Et tilbud der på alle måder orienterer sig mod Valby. Både i sit samarbejde med de øvrige klubber under Sjælør Fritidscenteret if. fællesaktiviteter og forældremøder. Men ikke mindst samarbejdet mellem skolerne og fritidscenteret er orienteret mod lokalsamfundet Valby. Uanset hvilke intentioner der måtte være om også at orientere sig mod VNS, så er det svært organisatorisk at orientere sig i to retninger. Det får man på alle måder bekræftet med et kig på Bryggergårdens Facebook side. Her er man ikke i tvivl. Alle begivenheder orienterer sig mod Valby og intet på siden orienterer sig mod Vesterbro. Vores børn ønsker at være omgivet af børn, de kender fra lokalsamfundet børnehaven, gården og fritidsaktiviteterne. De ønsker at få en plads på et fritidstilbud, hvor de hører hjemme, hvor de er en del af lokalsamfundet og ikke mod andre bydele, de ikke færdes i. De ønsker at være en del af de aktiviteter der udbydes på tværs af klubberne på Vesterbro. Fællesspisning, fællesfester og andre aktiviteter. Det er vores børn ekskluderet fra. Børnene har brug for den sammenhængskræft, der skabes i disse år til deres lokalsamfund. De er i fuld gang med at opbygge og fundamentere deres ungeliv på Vesterbro og det kan vi kun støtte op om, hvis de får muligheden for et fritidstilbud, hvor de er en del af lokalsamfundet. Både vi som forældre og børnene er utilfredse med den plads vores børn har fået tildelt. Hverken forældre, børn eller Bryggergården er tjent med et samarbejde, der tager et sådant udgangspunkt. Starter børnene et forløb i en klub de ikke vil være i, smitter det unægtelig af på samarbejdet. Det vil aldrig kunne udmønte sig i et gunstigt samarbejde for nogle af parterne. Samtidig er vi oprigtigt bekymret for, at vores børn er brikker i et politisk spil om organiseringen af klubtilbud. Vi er bekendt med, at Bryggergården kun kører med halv belægning if. den kapacitet, den råder over som klubtilbud. Vi ledes på den tanke, at

6 vores børn er anvist til et klubtilbud, de ikke ønsker, for at udfylde et økonomisk hulrum samtidig med, at Forvaltningen ikke har levet op til ansvaret om at sikre pladser til vores børn indenfor distriktet og derved slår Forvaltningen to fluer med et smæk. Hvad sker der så når Europaskolen rykker til Carlsberg? Hvor skal de børn placeres? Hvis ikke Bryggergården formår at tiltrække børn til det klubtilbud de fremsætter, så må det være Forvaltningens ansvar at stikke et spadestik dybere og undersøge hvorfor der sker en masseflugt fra det fritidstilbud. Det er ikke en ordentlig løsning at indsætte vores børn i tilbuddet for at modvirke en økonomisk deroute. Slutteligt. Det undrer os meget, at det ikke er muligt at finde plads til en lille gruppe på 8 børn i de eksisterende tilbud på Vesterbro. Vi ønsker oprigtigt en løsning, der fungerer for vores børn. Vi ønsker et godt fritidstilbud på Vesterbro, hvor vores børn kan fundamentere en god start med gode og sunde aktiviteter og hvor de får mulighederne for at dygtiggøre sig. På lige fod med alle andre børn på Vesterbro. Vi ønsker at de får samme forudsætninger for at tilegne sig kammeratskaber, læring, musikalske og sportslige kompetencer som alle andre børn på Vesterbro. Vi anmoder om et møde hurtigst muligt, så vi i fællesskab kan finde en acceptabel løsning for vores børn. Med venlig hilsen Marianne Østergaard Olesen Alberto Gabriel Carrillo Ballesteros Camilla Rasmussen Santi Sinnachit Rasmussen Camilla Brodahl Møller Olling Lars Storck Katrine Maria Krzeminski Lars Grønnegaard Hansen Evelyn Maria Isaksen Peter Isaksen Lea Bjerre Duus Stølsvig Thomas Bjerre Duus stølsvig Morten Wiuf Susan Haleem Alexandra Huszar

7 Fra: Borgmesteren for BUF Sendt: 16. marts :42 Til: Emne: VS: Klage vedr. tildeling af fritidstilbud Kære Marianne Østergaard Olesen mfl. Tak for dit brev, hvori du på vegne af en gruppe forældre gør indsigelse over den tilbudte klubplads i Bryggergården. Jeg vil indlede med et par bemærkninger om de strukturelle forhold på klubområdet. Pladsgarantien på klubområdet opfyldes inden for et bydelsområde, i dette tilfælde inden for Vesterbro / Kongens Enghave, der betragtes samlet. Dette betyder, at børnene kan fordele sig på tværs af skoledistrikter o.a., så længe denne fordeling ligger inden for det nævnte område. Som I selv er inde på, er der frit klubvalg. Det finder sted på samme måde som det frie skolevalg, dvs. inden for kapaciteten i den enkelte klub. Fordelingen ved manglende kapacitet sker herefter ud fra bl.a. kammeratskabsgrupper, fritidscentrets beliggenhed i forhold til skole og hjem og fritidscentrene gør i alles interesse naturligvis alt for, at så mange ønsker som muligt opfyldes. Men forvaltningen er også nødsaget til at udnytte sin bygningskapacitet bedst mulig, og det kan derfor godt forekomme, at en kabale ganske enkelt ikke kan gå op, hvis fordelingen af klubbørn udelukkende baserer sig på forældrenes ønsker. Forvaltningen har oplyst mig om, at jeres børn har fået tilbud om plads i Bryggergården, som ligger få hundrede meter fra jeres børns skole. Bryggergården, som jo er beliggende på Vesterbro, er en del af Fritidscenter Indre Valby. Settlementet, Bryggergården og Vesterbro Ungdomsgård med deres 3 forskellige ledelser, bestyrelser, størrelse og øvrig områdetilknytning har til opgave at samarbejde om klubopgaven på Vesterbro, og at løse denne opgave i fællesskab. Forvaltningen er i samarbejde med de pågældende klubber meget opmærksomme på, at denne opgave løbende skal udvikles og løses tilfredsstillende til glæde for børnene og deres forældre. Jeg er klar over, at jeres henvendelse også er sendt til ledelsen i Område Valby Vesterbro/ Kongens Enghave, og jeg har sikret mig, at jeres bekymringer vedr. Bryggergården vil indgå i dette arbejde. Jeg er helt enig i jeres forbehold overfor at lade jeres børn stå uden en fritidsklub, og jeg kan derfor kun opfordre jer til at genoverveje jeres afvisning af den tilbudte klubplads. Bryggergården har indbudt alle de nye forældre til et velkomst- og dialogmøde allerede i denne måned, og jeg håber derfor, at Bryggergården sammen med jer og jeres børn får skabt et godt fritidscentertilbud, som I vil ende med at blive godt tilfredse med. Med venlig hilsen Jesper Christensen

2. skrivelse vedr. tildeling af klubtilbud

2. skrivelse vedr. tildeling af klubtilbud 2. skrivelse vedr. tildeling af klubtilbud Først og fremmest tak for svar om end det var os sent i hænde. Vi finder det beklageligt, at Forvaltningen har brugt en måned på at komme frem til så vag en besvarelse

Læs mere

Hermed fremsendes brev fra Klub Vesterbros bestyrelse, med ønske om et dialogmøde, om Bryggergårdens klub fremtidige organisering.

Hermed fremsendes brev fra Klub Vesterbros bestyrelse, med ønske om et dialogmøde, om Bryggergårdens klub fremtidige organisering. Fra: Borgmesteren for BUF Til: Per Svend Dahlstrøm Emne: VS: Dialogmøde om Bryggergården klub tilbage til Vesterbro Dato: 7. maj 2018 18:17:08 Kære Per Dahlstrøm, Jørgen Segall og Torben Jensen Jeg har

Læs mere

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg.

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg. Fra: Til: Cc: Emne: Caroline Rasmussen Borgmesteren for BUF Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Kære politikere i Børne- og Ungdomsudvalget

Kære politikere i Børne- og Ungdomsudvalget Fra: Hans Præstbro Sendt: 24. september 2018 15:25 Til: Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen)

Læs mere

Kære Børne- og Ungdomsudvalg

Kære Børne- og Ungdomsudvalg Fra: Mikkeline Hoffmeyer Sendt: 20. november 2018 11:48 Til: Borgmesteren for BUF ; Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ;

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Jeg har vedlagt forslag til et høringsvar som skulle tage højde for begge dele hilsen Pernille

Jeg har vedlagt forslag til et høringsvar som skulle tage højde for begge dele hilsen Pernille From: Jørgen Sprogøe Petersen Sent: 13. juni 2018 13:19 To: Julie Wolfsberg Oscilowski Subject: Fwd: Høringssvar fra Bavnehøj Skole vedr. forslag om skoledistriktsændringer i Carlsberg

Læs mere

Vedhæftet er det ønskede notat om de særlige opgaver, som Blågård Skole løfter generelt og specielt sidste år.

Vedhæftet er det ønskede notat om de særlige opgaver, som Blågård Skole løfter generelt og specielt sidste år. Fra: Til: Cc: Emne: pigenfrafyn@gmail.com på vegne af Katja Thorseth Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Kære politikere i BUU og SOU

Kære politikere i BUU og SOU Fra: Lene Holst Holmgård Sendt: 11. oktober 2018 11:59 Til: Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen) ; Borgmesteren for BUF ; Klaus Mygind

Læs mere

Fra: Sendt: Til: Cc: Emne:

Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: Fra: e@nyg.name Sendt: 22. december 2018 10:34 Til: Borgmesteren for BUF Cc: 'Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen' Emne: Vedr. Damhusengens

Læs mere

Fra: Skolebestyrelsen [mailto:sb.orestadskole@gmail.com] Sendt: 2. marts 2016 08:27 Til: Borgmesteren for BUF; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Nishandan Ganesalingam; Klaus Mygind;

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 39 Fremtidens Fritidstilbud ved Holbergskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016

TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016 / TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016 Disposition for temadrøftelsen Anvisningsreglerne i dag 1) Lovgivningsmæssige rammer 2) Anvisningsregler

Læs mere

Mange tak for invitationen til at mødes d. 26. april 2019 og drøfte muligheden for at justere i betalingsreglerne til fritidstilbud.

Mange tak for invitationen til at mødes d. 26. april 2019 og drøfte muligheden for at justere i betalingsreglerne til fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren 3. maj 2019 Kære Merete Riisager Mange tak for invitationen til at mødes d. 26. april 2019 og drøfte muligheden for at justere i betalingsreglerne til fritidstilbud.

Læs mere

Kære Politikere, borgerrepræsentation, Børne- og Ungdomsforvaltning og Pia Allerslev

Kære Politikere, borgerrepræsentation, Børne- og Ungdomsforvaltning og Pia Allerslev Fra: Henriette Til: Henrik Nord; Andreas Pourkamali; Ikram Sarwar; Mette Annelie Rasmussen; Tommy Petersen; Mia Nyegaard; Ayfer Baykal; Klaus Mygind; Borgmesteren SUF; Peter Thiele; Sisse Marie Berendt

Læs mere

8. maj Status på pasningsgarantien maj Sagsnr

8. maj Status på pasningsgarantien maj Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT Status på pasningsen maj 2018 Baggrund På mødet den 21. februar 2018 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget sagen om

Læs mere

Udtalelse fra Kgs. Enghave Lokaludvalg vedrørende ny skole på Sluseholmen

Udtalelse fra Kgs. Enghave Lokaludvalg vedrørende ny skole på Sluseholmen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Vesterbro og Kgs. Enghave Lokaludvalg 19.. december 2017 Sagsnr. 2017-0398490 Til medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Dokumentnr. 2017-0398490-1

Læs mere

Det selvejende kan altså både være en del af, og supplere den kommunale drift. Men det kræver nærhed og respekt for historie og kultur.

Det selvejende kan altså både være en del af, og supplere den kommunale drift. Men det kræver nærhed og respekt for historie og kultur. Fra: Mikkel Warming [mailto:mikkel_warming@hotmail.com] Sendt: 6. oktober 2015 16:30 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Om selvejende institutioner Kære Pia! På Jeres udvalgsmøde den 7/10-15 har I en temadrøftelse

Læs mere

BILAG 39 HOLBERGSKOLEN

BILAG 39 HOLBERGSKOLEN BILAG 39 HOLBERGSKOLEN Organisering af fritidsinstitutionen ved Holbergskolen. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter,

Læs mere

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Notat 15. april 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.02.04-G01-2-18 Skoleafdelingen Spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Kære Gorm Bagger Andersen Frederiksberg

Læs mere

Kære Katja Thorseth og skolebestyrelsen på Blågård Skole

Kære Katja Thorseth og skolebestyrelsen på Blågård Skole KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren Skolebestyrelsen ved Blågård Skole Skolebestyrelsesformand Katja Thorseth 3. december 2018 Sagsnr. 2018-0070119 Dokumentnr. 2018-0070119-18 Kære Katja Thorseth

Læs mere

3. august Sagsnr Status på pasningsgarantien august Dokumentnr

3. august Sagsnr Status på pasningsgarantien august Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT 3. august 2018 Status på pasningsen august 2018 Baggrund På mødet den 21. februar 2018 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

KIK. Klub i klubben. Visitationsprocedure. Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne

KIK. Klub i klubben. Visitationsprocedure. Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne KIK Klub i klubben Visitationsprocedure Beskrivelse af procedurer i forbindelse med visitation af børn til KIK klubberne Januar 2017 Indholdsfortegnelse Hele vejen rundt om KIK...2 Administrativ visitationsprocedure...

Læs mere

Kære lærerstand på UIU

Kære lærerstand på UIU Fra: Borgmesteren for BUF Sendt: 25. februar 2019 16:19 Til: 'niel2226@undervisning.kk.dk' Cc: Helle Munk ; 'thri0000@undervisning.kk.dk'

Læs mere

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT 1. august 2019 Status på pasningsgarantien 1. august 2019 Baggrund Sagsnr. 2017-0070626 Dokumentnr. 2017-0070626-107

Læs mere

Dragør Kommunes anvisningsregler. Pixiudgave

Dragør Kommunes anvisningsregler. Pixiudgave Dragør Kommunes anvisningsregler Pixiudgave På baggrund af ønske fra Forældrenævnet om uddybning af Dragør Kommunes anvisningsregler har forvaltningen udarbejdet denne pixiudgave af anvisningsreglerne

Læs mere

NOTAT. Analyse af klubber i Hvidovre Nord

NOTAT. Analyse af klubber i Hvidovre Nord Analyse af klubber i Hvidovre Nord Indledning Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 26. januar, på baggrund af en indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget, at der skulle laves en analyse

Læs mere

Brumbasserne: Rasmus, Katrine, Marianne og Nana(2 dage om ugen)

Brumbasserne: Rasmus, Katrine, Marianne og Nana(2 dage om ugen) Nyhedsbrev April 2015 Kære forældre Jeg havde desværre ikke mulighed for at være i Troldhytten i dag fredag. Jeg ønsker jer der stopper i Troldhytten al godt fremover. Jeres børn fik knus og kram torsdag

Læs mere

Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger Kære forældre Antallet af børn, der søger vores folkeskoler, stiger. Det glæder vi os over, og Børne- og Skoleudvalget er optaget

Læs mere

Klubtilbud maj for skolebørn i 3. klasse

Klubtilbud maj for skolebørn i 3. klasse Klubtilbud maj 2011 for skolebørn i 3. klasse Tilmeldingsfrist den 13. december 2010 Kære forældre til et barn i 3. klasse Selvom der er længe til næste forår, så er det alligevel nu, I skal beslutte jer

Læs mere

I skole - fakta om skolestart

I skole - fakta om skolestart Greve Kommune Center for skoler Skoleåret 2008 / 2009 I skole - fakta om skolestart august 2007 Forældreorientering om indskrivning til børnehaveklasse og 1. klasse Kære forældre. Greve Kommune vil med

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg Kommune

Læs mere

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen.

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Nyhedsbrev dec 2014 Kære forældre Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Personale I Gårdhaven siger vi farvel til Anne 31.12.14. Annes sygevikariat for Caroline slutter 1/12, men hun fortsætter måneden

Læs mere

Kære Pia Allerslev. Indre By/Østerbro (0-5 årige) April. Vesterbro/Vanløse, Brønshøj-Husum (0-5 årige) April

Kære Pia Allerslev. Indre By/Østerbro (0-5 årige) April. Vesterbro/Vanløse, Brønshøj-Husum (0-5 årige) April Brev fra forældre på Kastelsgården d. 10.nov.2015 Kære Pia Allerslev Forældre fra Kastelsgårdens forældreråd har to gange tidlige henvendt sig til dig for, blandt andet, for at få en forklaring på, hvorfor

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 26.09.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 5. Budgetmodel for tildeling af sociale normeringer 0-13 år (2012-71326) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Vesterbro Ny Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Vesterbro Ny Skole Bilag 50 Fremtidens Fritidstilbud ved Vesterbro Ny Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fastholder forvaltningen den fremlagte

Læs mere

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 1 Optagelse af børn i dagtilbud i Favrskov Kommune I henhold til Dagtilbudsloven 23 og 27 skal kommunen tilbyde pasningsgaranti for alle børn, fra de er

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Vejledning om forældreansvar, forældremyndighed og samværsret

Vejledning om forældreansvar, forældremyndighed og samværsret KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Løn og Personale NOTAT 16-10-2012 Vejledning om forældreansvar, forældremyndighed og samværsret Forældreansvarsloven Forældreansvarsloven trådte i kraft

Læs mere

BILAG 50 VESTERBRO NY SKOLE

BILAG 50 VESTERBRO NY SKOLE BILAG 50 VESTERBRO NY SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Vesterbro Ny Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

Sammenfatning af høringssvar om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud

Sammenfatning af høringssvar om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud Sammenfatning af høringssvar om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud 5. december 2018 Allindelille Den Frie Børnehave Pasningsgaranti i familiens nærområde

Læs mere

Du har den 30. januar 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 30. januar 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (F) Politikerspørgsmål om pasningsgaranti, prognoser mv. 5. februar 2018 Sagsnr. 2018-0047327 Dokumentnr.

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 Velkommen i skole... 4 Nye oplevelser... 5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...

Læs mere

Amager Øst Lokaludvalg vil meget gerne modtage en tilbagemelding, når endelig politisk behandling har fundet sted.

Amager Øst Lokaludvalg vil meget gerne modtage en tilbagemelding, når endelig politisk behandling har fundet sted. Børne- og Ungeforvaltningen 1. september 2011 Vedr.: høringssvar - Skoledistriktsændringer 2012-2013 Hermed fremsendes høringssvar vedr. Skoledistriktsændringer 2012-2013 Høringssvaret er udarbejdet af

Læs mere

Ilse Frederiksen. Til Børn & Unge udvalgets medlemmer

Ilse Frederiksen. Til Børn & Unge udvalgets medlemmer Ilse Frederiksen Fra: Sven Voxtorp [svenvoxtorp@hotmail.com] Sendt: 23. april 2013 16:22 Til: MBA-Byradsservice Emne: Foretræde for Børn og Unge udvalget 24. april 2013- Valnødden Vedhæftede filer: Afsender

Læs mere

Tabel 1. Pulje afsat til omstrukturering på fritidsområdet (inkl. specialområdet) Mio. kr Strukturpulje 7,8 18,7 10,9 0,0

Tabel 1. Pulje afsat til omstrukturering på fritidsområdet (inkl. specialområdet) Mio. kr Strukturpulje 7,8 18,7 10,9 0,0 Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Til BUU Notat om udmøntning af strukturpuljen 2014 Som opfølgning på indstillingen om principperne for udmøntning af strukturpuljen forelagt BUU

Læs mere

Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg

Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg Fra: Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg Til: Fællespostkasse Vesterbro Lokaludvalg Cc: Julie Wolfsberg Oscilowski; Thomas Egholm (thomasegholm@hotmail.com) Emne: 2018-0088531-5 - Indsigelse over for

Læs mere

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt Dagsorden til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 19. november 2014 Sted Langeland

Læs mere

BILAG 29 FRITIDSCENTRE OMRÅDE NØRREBRO/ BIS- PEBJERG

BILAG 29 FRITIDSCENTRE OMRÅDE NØRREBRO/ BIS- PEBJERG BILAG 29 FRITIDSCENTRE OMRÅDE NØRREBRO/ BIS- PEBJERG Organisering af fritidscentre i område Nørrebro/Bispebjerg Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven

Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Faglig enhed for Småbørn Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Faglig enhed for småbørn 1. Pasningsgaranti Der er pasningsgaranti til alle børn i alderen 26 uger og indtil skolestart.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg kommune

Læs mere

Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og

Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og vuggestuepladser Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Høringssvar vedr. organisering af fritidsinstitutionspladser ved Kirsebærhavens Skole.

Høringssvar vedr. organisering af fritidsinstitutionspladser ved Kirsebærhavens Skole. Københavns kommune Børne- og Ungdomsudvalget Att: www.blivhoert.kk.dk København den 31. maj 2013 Høringssvar vedr. organisering af fritidsinstitutionspladser ved Kirsebærhavens Skole. LFS mener, at de

Læs mere

Virksomhedsaftale Dagtilbud

Virksomhedsaftale Dagtilbud Virksomhedsaftale Dagtilbud Gældende for 2015/16 0-6 års institution Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 4 2.1 Navn og kontakt... 4 2.2 stype og antal pladser... 4 2.3 Ledelsen...

Læs mere

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014.

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget  Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014. Halsnæs Kommune Rådhuset Udvalget for Skole, Familie og Børn 30. januar 2014 Høringssvar I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen

Læs mere

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af.

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af. Talen Kære forældre, Jeg er rigtig glad for at se, at så mange af jer er mødt op i aften. Det betyder meget for os, både ledelse, medarbejdere og bestyrelsen. Det er mit håb er, at I vil gå herfra med

Læs mere

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Islands Brygge Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

Se venligst yderligere argumenter herunder, Mvh. Line Hornbech, mor til Jonathan i nuværende 0. klasse og Astrid i kommende 0.

Se venligst yderligere argumenter herunder, Mvh. Line Hornbech, mor til Jonathan i nuværende 0. klasse og Astrid i kommende 0. Fra: Line Bramsen Til: Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Jonas Bjørn Jensen; Jan Andreasen; Henrik Svendsen; Henrik Nord; Gorm Gunnarsen Emne: Vedr. flytning af Kalvebod Fælled Skole Dato:

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

BILAG 26 VIBENSHUS SKOLE

BILAG 26 VIBENSHUS SKOLE BILAG 26 VIBENSHUS SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Vibenhus Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter,

Læs mere

Emne: SV: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50

Emne: SV: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50 From: Barbara Fromberg Møller Sent: 17 Aug 2015 12:35:23 +0200 To: Barbara Fromberg Møller Subject: VS: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50 Fra: Asger Larsen

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 70 Fremtidens Fritidstilbud ved Husum Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel for

Læs mere

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 3. juli 2018 Sagsnr. 2018-0174451 Spørgsmål om cyklistprøver Dokumentnr. 2018-0174451-1 Kære Marcus Vesterager Du har den 25. juni 2018 stillet følgende

Læs mere

Kære produktionsskoleledere i København og Tårnby

Kære produktionsskoleledere i København og Tårnby Fra: Borgmesteren for BUF Sendt: 17. maj 2018 14:42 Til: sisse; Charlotte E. Winding; Stine Pilmark; Ole Devantier; birgitte@fabrikken.nu; 'ecopro@ecopro.dk' Emne: VS: Supplement til "Bæredygtig FGU i

Læs mere

INFORMATION OM VENTELISTE TIL DAGINSTITUTION I NUUK

INFORMATION OM VENTELISTE TIL DAGINSTITUTION I NUUK Kommuneqarfik Sermersooq Forvaltning for Børn og Skoler Administration og Økonomiafdeling INFORMATION OM VENTELISTE TIL DAGINSTITUTION I NUUK OPSKRIVNING TIL DAGINSTITUTION: Generel opskrivning til daginstitutioner

Læs mere

Oplæg til politisk drøftelse: Kapacitetsfordeling mellem dagpleje og vuggestue

Oplæg til politisk drøftelse: Kapacitetsfordeling mellem dagpleje og vuggestue Oplæg til politisk drøftelse: Kapacitetsfordeling mellem dagpleje og vuggestue Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indhold Baggrund... 3 Styrende elementer for kapacitetsfordeling mellem dagplejen

Læs mere

Evalueringer fra forældrebestyrelser og de lokale MED-udvalg

Evalueringer fra forældrebestyrelser og de lokale MED-udvalg Evalueringer fra forældrebestyrelser og de lokale MED-udvalg LMU i Nim Vuggestuen som gæstepleje På udvalgsmødet den 4. september 2017 besluttede Børne- og Uddannelsesudvalget, at igangsætte en forsøgsperiode

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Notat om klubsituationen i Holmbladsgade-kvarteret

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Notat om klubsituationen i Holmbladsgade-kvarteret KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om klubsituationen i Holmbladsgade-kvarteret Baggrund Nærværende notat er udarbejdet i forbindelse

Læs mere

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 26. november 2018 Sags id: 18/22118 Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 1. Børnehusene i Assens By MED-udvalget 2. Dagplejen Forældrebestyrelsen 3. Uglebo Forældrebestyrelsen

Læs mere

Vedr. Guldberg Skole, Nørrebro (brevet er vedhæftet i en printervenlig version)

Vedr. Guldberg Skole, Nørrebro (brevet er vedhæftet i en printervenlig version) Fra: Til: Emne: pauline ansel-henry Nishandan Ganesalingam; Yildiz Akdogan; Tue Hækkerup; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Klaus Mygind; Jonas Bjørn Jensen; Jan Andreasen; Henrik Svendsen; Henrik

Læs mere

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution.

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution. Dato: 11.juni 2014 Fra Forældrebestyrelsen i klynge A5 og forældrerådet for Bakkehuset integrerede fritidsinstitution. Til BUU i København samt BR. Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Høring om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud

Høring om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud NOTAT Dato: 19. november 2018 Høring om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud Børne- og Undervisningsudvalget behandlede i møde d. 19. november 2018 sagen

Læs mere

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start):

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start): 01.04.2012 sagnr.:09/8119 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er udarbejdet i henhold til lov nr. 501

Læs mere

Skolen på Grundtvigsvej ofte stillede spørgsmål

Skolen på Grundtvigsvej ofte stillede spørgsmål Frederiksberg Kommune Februar 2017 Skolen på Grundtvigsvej ofte stillede spørgsmål Skolen på Grundtvigsvej adskiller sig på en række områder fra den folkeskole, som mange kender. Især angående organiseringen

Læs mere

BILAG13 FRITIDSCENTRE OMRÅDE INDRE BY / ØSTERBRO

BILAG13 FRITIDSCENTRE OMRÅDE INDRE BY / ØSTERBRO BILAG13 FRITIDSCENTRE OMRÅDE INDRE BY / ØSTERBRO Organisering af fritidscentre i område Indre By/Østerbro Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar og anbefaler en ny løsningsmodel for organiseringen

Læs mere

Socialforvaltningen Bernstorffsgade Kbh V

Socialforvaltningen Bernstorffsgade Kbh V Borgerrådgiveren Socialforvaltningen 10-03-2008 Bernstorffsgade 17 1592 Kbh V Sagsnr. 2008-15183 Sendt pr. e-mail: SOFFaellespost@sof.kk.dk og Anette.Laigaard@sof.kk.dk Dette er en anonymiseret og let

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Fra: :14. Vedrørende: VS: Cafe Toscana. Hej Lene. Kunne desværre ikke idag. Tak for din mail. Kære Christian

Fra: :14. Vedrørende: VS: Cafe Toscana. Hej Lene. Kunne desværre ikke idag. Tak for din mail. Kære Christian Fra: Lene Andersen (Miljø og teknik) [/O=RANDERS/OU=LAKSEN/CN=RECIPIENTS/CN=LENE ANDERSEN] Til: 'randers@cafetoscana.dk' [randers@cafetoscana.dk] Kopi: Rune Asmussen [ra@randers.dk];lars Bolander [Lars.Bolander@randers.dk]

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

17. december Sagsnr Dokumentnr Kære Mai Mercado

17. december Sagsnr Dokumentnr Kære Mai Mercado KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren 17. december 2018 Sagsnr. 2017-0275229 Kære Mai Mercado Dokumentnr. 2017-0275229-9 Københavns Kommune vokser med ca. 10.000 nye borgere hvert eneste år.

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.05.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 8. Skoledistriktsændringer 2013-14 (2012-57812) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 8. Skoledistriktsændringer

Læs mere

Søren Lunde har forelagt mig nedenstående med henblik på en vurdering af, om Erik Christiansen er inhabil.

Søren Lunde har forelagt mig nedenstående med henblik på en vurdering af, om Erik Christiansen er inhabil. Fra: Mathiesen Anne Blak Eskjær. ADM Til: Kjær Hans. HANKJ Cc: Lunde Søren. SOLU Emne: VS: Landbrugssag om bl.a. gylletank ved Øster Vedsted Dato: 15. april 2010 13:24:00 Vedhæftede filer: image001.jpg

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 73,7%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 73,7% Aarhus Kommune Antal besvarelser: 14 FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 73,7% VIGTIG INFORMATION 01 Kære leder, Hermed får I de kommentarer, som jeres forældre har skrevet i forbindelse med forældretilfredshedsundersøgelsen.

Læs mere

BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder

BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 2875361 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for

Læs mere

Fælles værdier for Børn og Unge-institutioner i Skødstrup

Fælles værdier for Børn og Unge-institutioner i Skødstrup Fælles værdier for Børn og Unge-institutioner i Skødstrup Skødstrup er et område i vækst. Det er et børnerigt område, og mange nye unge familier flytter til byen med et håb om at finde et positivt, trygt

Læs mere

Kære Områdebestyrelse, Børne- og Skoleudvalg og Byråd i Egedal Kommune.

Kære Områdebestyrelse, Børne- og Skoleudvalg og Byråd i Egedal Kommune. Kære Områdebestyrelse, Børne- og Skoleudvalg og Byråd i Egedal Kommune. Hermed vores høringssvar i indstillingen til at Hede Enge (HE) bliver en satellit til Mariehønen (MH) pr. 1/5 2017. Vi ser overordnet

Læs mere

Nedenfor har Børne- og Ungdomsforvaltningen udarbejdet en kort redegørelse, som besvarer nogle af de spørgsmål, der rejses i læserbrevet.

Nedenfor har Børne- og Ungdomsforvaltningen udarbejdet en kort redegørelse, som besvarer nogle af de spørgsmål, der rejses i læserbrevet. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Til BUU Vedr. Læserbrev i Valby Bladet om overkapacitet på 0-5 års området I Valby Bladet den 18/9 2013 har to ledere fra to selvejende

Læs mere

BILAG 63 FRITIDSCENTRE OMRÅDE VANLØSE- BRØNSHØJ/HUSUM

BILAG 63 FRITIDSCENTRE OMRÅDE VANLØSE- BRØNSHØJ/HUSUM BILAG 63 FRITIDSCENTRE OMRÅDE VANLØSE- BRØNSHØJ/HUSUM Organisering af fritidscentre i område Vanløse-Brønshøj/Husum Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund

Læs mere

Generelt. Svar: Alle med forældremyndighed kan logge på systemet (tilsvarende den eksisterende digitale løsning i dag).

Generelt. Svar: Alle med forældremyndighed kan logge på systemet (tilsvarende den eksisterende digitale løsning i dag). Børne- og Ungdomsforvaltningen Bilag 2: Spørgsmål og svar om book en plads Generelt? Hvem kan booke plads til et barn? Svar: Forældremyndighedsindehaver, som bor sammen med barnet.? Er der forsat sikret

Læs mere

SKOLEINDSKRIVNING 2018 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER

SKOLEINDSKRIVNING 2018 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER SKOLEINDSKRIVNING 2018 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER http://www.gentofte.dk/ KÆRE FORÆLDRE Jeres barn har nået den alder, hvor han eller hun skal begynde i skole til august 2018. Der

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere