2. Udvidelsen skal foretages i overensstemmelse med de oplysninger om udformning af projektet og udførelse af anlægsarbejder m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Udvidelsen skal foretages i overensstemmelse med de oplysninger om udformning af projektet og udførelse af anlægsarbejder m.v."

Transkript

1 Skagen Havn Havnevagtvej Skagen Att. Adm. Direktør Willy B. Hansen, Frederikshavn Kommune Rådhus Allé Frederikshavn Tel.: CVR-nr VVM-tilladelse til etape 3 - udvidelse af Skagen Havn 22. oktober 2018 Hermed meddeler Frederikshavn Kommune VVM-tilladelse til udvidelse af Skagen Havn etape 3. VVM-tilladelsen meddeles på baggrund af: Kommuneplantillæg nr , Lokalplan SKA.H , etape 3 - udvidelse Skagen Havn VVM-redegørelse og miljørapport, etape 3 - udvidelse Skagen Havn. Center for Teknik og Miljø Sagsnummer: GEO Sagsbehandler: Jesper Ø. Christensen Direkte telefon.: Dokumenterne er endeligt vedtaget af Byrådet i Frederikshavn Kommune den 29. august 2018 og offentliggjort på Frederikshavn kommunes hjemmeside i perioden fra den 5. september 2018 til den 3. oktober 2018 Skagen Havn anmeldte den 4. marts 2016 etape 3 udvidelsen af Skagen Havn, jf. bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning (VVM-bekendtgørelsen). VVM-tilladelsen forudsætter således, at etableringen af havneudvidelsen vil ske i overensstemmelse med kommuneplantillægget og lokalplanen og som beskrevet i den tilhørende VVM-redegørelse og miljørapport. Tilladelsen meddeles i henhold til 7 i VVM-bekendtgørelse nr af 23/11/2016 1, jf. overgangsbestemmelserne i miljøvurderingslovens 2-57 stk Vilkår for tilladelsen til etape 3 - udvidelse af Skagen Havn Følgende vilkår fastsættes som forudsætning for VVM-tilladelsen: 1. Udvidelsen af Skagen Havn skal foretages i overensstemmelse med retningslinier/bestemmelser i lokalplan SKA.H , kommuneplantillæg nr samt VVM-redegørelse/miljøvurdering for projektet vedr. etape 3 for udvidelse af Skagen Havn 2. Udvidelsen skal foretages i overensstemmelse med de oplysninger om udformning af projektet og udførelse af anlægsarbejder m.v. som er angivet af 1 Bekendtgørelse nr af 23/11/2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning 2 Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

2 Skagen Havn og lagt til grund for kommunens og Trafik- Bygge og boligstyrelsens vurdering af projektets miljøpåvirkninger. Side 2 3. Ændringer af udformningen af havneudvidelsen i forhold til de forudsætninger, der er beskrevet i miljøredegørelsen, skal meddeles Frederikshavn Kommune og vurderes efter VVM-reglerne. Ændringer af projektet må ikke ske, før Frederikshavn Kommune har vurderet, at disse ligger indenfor de forudsætninger, der ligger til grund for VVM-redegørelsen. 4. Skagen Havn skal senest 1 måned efter hver etapeafslutning orientere Frederikshavn Kommune herom. 5. Skagen Havn skal senest 3 måneder efter afslutning af en etape foranledige, Anlægsfasen at affald samt anlæg og udstyr der ikke længere finder anvendelse er fjernet. Beskyttelse af jord, grundvand og overfladevand 6. Skagen Havn skal mindst 14 dage før opstart af havneudvidelsen indsende en plan, der beskriver, hvilke afværgetiltag der skal iværksættes i tilfælde af, at der sker spild med brændstof eller kemikalier. 7. Ved spild skal kommunen straks kontaktes. 8. Der skal i hele anlægsfasen være adgang til egnet opsugningsmateriel og flydespærringer til inddæmning af en evt. forurening i arbejdsområdet. 9. Inden anlægsfasen igangsættes skal beredskabsplanen gennemgås og revideres, og godkendes af Frederikshavn Kommunes Beredskabscenter og Center for Teknik og Miljø, samt af evt. andre relevante myndigheder. Vandkvalitet 10. Både regn- og spildevandssystemet ejes af Skagen Havn. I takt med udvidelsen af havnen skal Skagen Havn sikre, at de nye havnearealer optages i spildevandsplanen ved udarbejdelse af spildevandstillæg samt at nye udløb af overfladevand godkendes af miljømyndighederne. 11. Udledning af regnvand. Ved en udvidelse af de befæstede havnearealer vil behovet for udledning af regnvand øges. Regnvand, der afledes fra havnearealer eller vejanlæg, kan indeholde miljøfremmede stoffer såvel som høje koncentrationer af næringsstoffer. Nye udløb af overfladevand må ikke etableres inden der forelægger godkendelse fra miljømyndighederne. 12. Havneudvidelsen må ikke hindre den fremtidige afledning af renset spildevand fra Skagen renseanlæg og eksisterende industriers direkte udledninger til Kattegat, hvorfor der skal træffes aftale med Frederikshavn Spildevand A/S og berørte industrier med hensyn til valg af løsning.

3 Side 3 Støj, støv og luftforurening 13. Forud for opstart af etape 3 skal Skagen Havn fremsende en anmeldelse af arbejdet til Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune. Anmeldelsen skal redegøre for anlægsfasens aktiviteter, længde og evt. støj-, støv- og luftforurening, som arbejdet kan give anledning til. Anmeldelsen skal endvidere redegøre for de foranstaltninger, som Skagen Havn har foretaget eller har til hensigt at foretage for at forebygge eller modvirke forurening eller gener for omgivelserne. Anmeldelsen skal desuden indeholde oplysninger om fordeling af driftstiden på dag-, aftenog nattetimer. 14. Midlertidige aktiviteter, herunder støv- eller støjfremkaldende aktiviteter skal jf bekendtgørelse 844 af 23. juni 2017 om miljøregulering af visse aktiviteter, anmeldes til Frederikshavn Kommune, før aktiviteterne igangsættes. Anmeldelsen skal redegøre for driftsperiodens længde og de foranstaltninger, som den ansvarlige har foretaget eller agter at foretage for at forebygge eller afhjælpe forurening eller gener for omgivelserne. På baggrund af anmeldelsen kan kommunen fastsætte vilkår for aktiviteterne. Information og offentlig adgang 15. I forbindelse med tilrettelæggelse af anlægsarbejdet, etablering af arbejdspladser og ved væsentlige ændringer skal projektets naboer informeres om forventede aktiviteter og tidsperioder. 16. Skagen Havn skal løbende informere offentligheden om arbejdets udførelse, således at offentligheden kan følge med i havnens tilblivelse. Der skal i den forbindelse være særlig fokus på aktiviteter som kan give anledning til støj og vibrationer. 17. Der skal ved skiltning på de relevante badestrande informeres om at vandet kan blive uklart som en følge af havneudvidelsen. Skiltningen ved badestrandene skal placeres i samarbejde med Frederikshavn Kommune. Driftsfasen 18. Ved etablering af nye virksomheder, som havneudvidelsen giver mulighed for, vil der blive fastsat krav til emission af luft, lugt, støj, vibrationer, oplag m.v. 19. Affaldshåndtering skal ske i henhold til Frederikshavn Kommunes gældende affaldsregulativ og Skagen Havns affaldsplan for havnens modtagelse og håndtering af affald fra skibe. 20. Offentligheden skal i videst muligt omfang sikres adgang til de nye havneområder til benyttelse for gåture, hundeluftning, lystfiskeri fra molerne osv. Adgangen skal sikres i det omfang dette er muligt i forhold til ISPSreglerne vedtaget af FN s internationale Søfartsorganisation IMO samt hensynet til sikkerheden i øvrigt.

4 2. Beskrivelse af projektet Side 4 Skagen Havn har ansøgt om en udvidelse af Skagen Havn på baggrund af stor efterspørgsel på yderligere kaj- og landarealer fra aktører på havnen. Under arbejdet med udarbejdelse af havnens strategi 2020 udtrykte særligt fiskeindustrien og fiskerirelaterede virksomheder et stort behov for yderligere landareal. Det primære formål med den nye havneudvidelse er derfor at imødekomme bl.a. fiskeribranchens efterspørgsel. Udvidelsen vil konsolidere Skagen Havn og skabe plads til større og nye forretningsmuligheder for både havnen og dens virksomheder og dermed skabe nye muligheder for havnens og byens fremtidige udvikling. Overordnet indebærer projektet, at ca. 19 ha kystareal/søterritorium overgår til nye havneområde. Arealerne er beliggende øst for den nuværende indsejling og syd for den eksisterende nordlige ydermole. Den nye havn vil blive udbygget til at kunne skabe mulighed for etablering af: Fiskeindustri Haller til oplagring af pelagiske fisk Haller til oplagring af fiskegrej Rederikontor(er) Pakkefaciliteter for fiskemel og fiskeolie Tankanlæg til fiskeolie Lastning/losning af containere Anlæg til rensning af gastankere Olieterminal LNG (Liquified Natural Gas) anlæg Trafik- Bygge og boligstyrelsen er planmyndighed for de dele af projektet, der ligger på søterritoriet. Frederikshavn Kommune er myndighed for landanlæg. For yderligere beskrivelse af projektet henvises til VVM-redegørelse og miljørapport. 3. Begrundelse for afgørelsen Frederikshavn Kommune har lagt vurderingen i miljøredegørelsen til grund for afgørelsen, nemlig at projektet kan gennemføres uden væsentlige virkninger på mennesker, fauna og flora, jordbund, vand, luft, klima og landskab, materielle goder og kulturarv, og samspillet mellem disse faktorer. I miljøredegørelsen er der for hvert afsnit lavet forslag til afværgeforanstaltninger for de væsentligste identificerede miljøpåvirkninger. De væsentligste afværgeforanstaltninger som er omfattet af Frederikshavn Kommunes myndighedsområde, er herefter medtaget som vilkår i denne afgørelse. Det er Frederikshavn Kommunes vurdering, at VVM-tilladelsens vilkår sammen med de øvrige tillladelser, der skal gives til aktiviteten, sikrer at projektet indrettes og drives i overensstemmelse med VVM-redegørelsen.

5 VVM-tilladelsen erstatter ikke tilladelser efter anden lovgivning. Udvidelsen af Skagen Havn forudsætter derfor, at de nødvendige tilladelser efter lovgivningen i øvrigt er indhentet.herunder anlægstilladelse efter havneloven der skal meddeles af Trafikbygge og boligstyrelsen. Side 5 Miljøforhold relateret til kommende virksomheder på havnen vil blive reguleret særskilt efter miljøbeskyttelsesloven. Denne afgørelse regulerer derfor ikke drift, støj, oplag af olie og kemikalier, spildevandshåndtering mv. fra kommende virksomheder. 4. Udnyttelse af VVM-tilladelse En VVM-tilladelse bortfalder, hvis den ikke er påbegyndt inden for 3 år efter at den er meddelt. 5. Høring af bygherre og Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen Bygherre samt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen modtog den 10. juli 2018 et udkast til VVM-tilladelse. Skagen Havn og COWI har den 23. juli 2018 svaret, at man ingen bemærkninger har til det indholdsmæssige i det fremsendte udkast til VVM-tilladelsen. 6. Offentliggørelse og klage Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelsen jf. planlovens 50. Kun retlige spørgsmål kan påklages. Afgørelsen, som er meddelt i henhold til planlovens regler, offentliggøres ved annoncering på kommunens hjemmeside ( den 22. oktober I henhold til planlovens 51 er klagefristen 4 uger fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse. Klagefristen udløber ved midnat den 19. november 2018 ved kontortids ophør. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager gennem Klageportalen, som du kan logge på via dette link: Du kan også logge på via borger.dk (som borger) eller via virk.dk (som virksomhed eller forening). Du logger på Klageportalen med NEM-ID. Klagen sendes gennem klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du som privatperson betale et gebyr på 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale et gebyr på kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Gebyret betales tilbage, hvis du får helt eller delvist medhold i klagen. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter

6 anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Side 6 Flere oplysninger om gebyrordning og klagebehandling kan findes på Kommunen giver den, der har fået en tilladelse, underretning om en indgivet klage. Ved rettidig klage efter bekendtgørelsens 49 kan Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemme, at en tilladelse meddelt af kommunalbestyrelsen ikke må udnyttes. Er et bygge- eller anlægsarbejde iværksat, kan nævnet påbyde dette standset. I henhold til bekendtgørelsens 54, skal søgsmål til prøvelse af afgørelsen efter loven være anlagt ved domstolene inden 6 måneder efter afgørelsens bekendtgørelse. Med venlig hilsen Jesper Ø. Christensen Center for Teknik og Miljø Bilag: Kopi af den sammenfattende redegørelse Kopi tilsendt: Trafik- Bygge og boligstyrelsen, Edvard Thomsens Vej 14, 2300 København S, via mail: info@trafikstyrelsen.dk Cowi, att. Claus Quist Nielsen, via mail: cqn@cowi.dk Nordjyllands beredskab, via mail noba@noba.dk Naturstyrelsen, nst@nst.dk Vejdirektoratet, vd@vd.dk Kulturstyrelsen, post@kulturstyrelsen.dk Søfartsstyrelsen, sfs@dma.dk Beredskabsstyrelsen, brs@brs.dk Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Nordjylland (senord@sst.dk) Arbejdstilsynet (at@at.dk) Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (ae@aeraadet.dk) Danmarks Naturfredningsforening (dnfrederikshavn-sager@dn.dk Danmarks Sportsfiskerforbund (post@sportsfiskerforbundet.dk) Danmarks Sportsfiskerforbund, miljøkoordinator Per Sonne (per.sonne@mail.tele.dk) Dansk Sejlunion (ds@sejlsport.dk) Greenpeace (info.dk@greenpeace.org) Danmarks Fiskeriforening (mail@dkfisk.dk) Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn,(formandlfo@gmail.com) Dansk Fritidsfiskerforbund, att. Arne Rusbjerg, Engvej 42, 7490 Aulum (teamstr@gmail.com) Dansk Ornitologisk Forening (frederikshavn@dof.dk og natur@dof.dk) Friluftsrådet, hovedkontoret; fr@friluftsraadet.dk Brønderslev Kommune, Ny Rådhus Plads 1, 9700 Brønderslev (raadhus@ dk) Hjørring Kommune, Nørregade 2, 9800 Hjørring (hjoerring@hjoerring.dk) Læsø Kommune, via mail: kommunen@laesoe.dk Frederikshavn Forsyning A/S, Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn via mail: forsyningen@forsyningen.dk

7 Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse August 2018 Sagsnr. GEO /LAEN

8 1. Formål med den sammenfattende redegørelse I forbindelse med den endelige vedtagelse og offentliggørelser af planer, der er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer, skal der efter lovens 9, stk. 2 udarbejdes en sammenfattende redegørelse, der omfatter følgende punkter: Hvordan er miljøhensynet integreret i planen, og hvordan er miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, taget i betragtning, Hvorfor den vedtagne plan er valgt på baggrund af de rimelige alternativer, der også har været behandlet, og Hvorledes myndigheden vil overvåge de væsentlige miljøpåvirkninger af planen. Denne sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og er udarbejdet i forhold til lokalplan nr. SKA.H , kommuneplantillæg nr samt VVM- /miljørapport for projektet vedr. etape 3 for udvidelse af Skagen Havn. 2. Indledning og baggrund Der er ansøgt om en udvidelse af Skagen Havn på baggrund af stor efterspørgsel på yderligere kajog landarealer fra aktører på havnen. Under arbejdet med udarbejdelse af havnens strategi 2020 udtrykte særligt fiskeindustrien og fiskerirelaterede virksomheder et stort behov for yderligere landareal. Det primære formål med den nye havneudvidelse er derfor at imødekomme bl.a. fiskeribranchens efterspørgsel. Udvidelsen vil konsolidere Skagen Havn og skabe plads til større og nye forretningsmuligheder for både havnen og dens virksomheder og dermed skabe nye muligheder for havnens og byens fremtidige udvikling. Overordnet indebærer projektet, at ca. 19 ha kystareal/søterritorium overgår til landarealer for det nye havneområde. Arealerne er beliggende øst for den nuværende indsejling og syd for den eksisterende nordlige ydermole. Den nye havn vil blive udbygget til at kunne skabe mulighed for etablering af: Fiskeindustri Haller til oplagring af pelagiske fisk Haller til oplagring af fiskegrej Rederikontor(er) Pakkefaciliteter for fiskemel og fiskeolie Tankanlæg til fiskeolie Lastning/losning af containere Anlæg til rensning af gastankere Olieterminal LNG (Liquified Natural Gas) anlæg Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er planmyndighed for de dele af projektet, der ligger på søterritoriet. Frederikshavn Kommune er myndighed for landanlæg. Frederikshavn Kommune og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har vurderet, at flere dele af havneudvidelsen er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag 1 og 2 (VVM er en forkortelse af Vurdering af 2

9 Virkningerne på Miljøet). VVM-pligten medfører, at udvidelsen ikke kan realiseres, før der er udarbejdet en VVM-redegørelse og meddelt en VVM-tilladelse. Der skal desuden udarbejdes en miljøvurdering af projektet i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Som en følge af dette er der udarbejdet en VVM-/miljørapport for havneudvidelsen. Som grundlag for udvidelsen er der desuden udarbejdet et kommuneplantillæg og en lokalplan. Da udvidelsen omfatter en opfyldning af en del af søterritoriet og en forøgelse af vanddybderne, skal Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen give tilladelse til projektet efter bestemmelserne i Lov om kystbeskyttelse. Der er VVM-pligt både efter de regler kommunen administrerer og de regler Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen administrerer. Som en følge heraf er VVM-/miljørapporten udarbejdet som et samlet, fælles dokument, der både indeholder kommunens og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderinger af projektet. Der blev i en periode på 4 uger fra den 2. august 2016 afholdt foroffentlighedsfase for projektet. Her fik alle borgere, foreninger, interesseorganisationer og andre myndigheder mulighed for at komme med forslag og ideer til indholdet i miljørapporten i det omfang de af Frederikshavn Kommune er vurderet relevante for miljøvurderingen. De væsentligste problemstillinger som blev rejst i forbindelse med foroffentlighedsfasen og scopingen var: Trafikbelastningen Fund og fortidsminder i området Tilsandingsforholdene Sejladsvurdering Risikoen for sandfygning på landarealerne Forlængelse af eksisterende strandpromenade ud på de nye havnearealer Frederikshavn Kommune besluttede efterfølgende den 4. oktober 2016 at fortsætte det videre arbejde med plangrundlaget, samt at bemærkningerne fra foroffentlighedsfasen skulle indgå i arbejdet med at belyse og afgrænse emnerne til VVM en/miljørapporten for projektet som det er beskrevet i indsigelsesnotatet fra foroffentlighedsfasen. Som led i fastlæggelsen af, hvor omfattende og detaljerede oplysninger, der skal indgå i miljøvurderingen og af forslaget til kommuneplantillæg, blev der desuden udarbejdet en scopingrapport. Efterfølgende havde havnen og havnens rådgiver, Cowi dialog med havnens brugere og kunderne til de nye arealer. Man nåede i den forbindelse frem til at der var behov for et anderledes design af havnen end det projekt, der havde ligget til grund for afholdelsen af foroffentlighedsfasen og scopingen. Der var således brug for større landarealer og andre besejlingsforhold. Arbejdet resulterede i en ændret udformning af havnen som i hovedtræk består i følgende ændringer i projektet: Den nye kaj og bagland blev drejet en smule for at skabe en 100 m bred passage ind til Østhavnen Det nye baglandsareal bag den nye kaj blev forøget med 30 m 3

10 Den eksisterende Nordmole fjernes for at skabe bedre besejlingsforhold Den nye havnemunding blev reduceret til 200 m Den eksisterende Sydmole fra etape 2 udvidelsen blev forlænget med ca. 475 m for at skabe bedre bølgedæmpning når den eksisterende Nordmole fjernes Havnebassin foran den nye kaj og i det gl. forhavnsbassin uddybes til 10 m Havne- og svajebassin i etape 2-udvidelsen uddybes til henholdsvis 13 og 14 m vanddybde Sejlløbet (uden for havnen) uddybes til 16 m. Frederikshavn Kommune har vurderet, at ændringerne kunne rummes inden for rammerne af den afholdte foroffentlighedsfase. Scopingrapporten blev herefter tilrettet, så den tog højde for projektjusteringerne. Der blev efterfølgende udarbejdet VVM-/Miljørapport samt lokalplanforslag og kommuneplantillæg for projektet. Forslag til lokalplan SKA.H , kommuneplantillæg nr samt VVM-/miljørapport for projektet har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den 5. april til den 31. maj Frederikshavn Kommune har efter udløbet af høringsperioden gennemgået de indkomne indsigelser og bemærkninger til de ovennævnte dokumenter for at tage konkret stilling til bemærkningerne og vurdere behovet for at foretage ændringer i forslagene. De indkomne bemærkninger og indsigelser fra offentlighedsfasen er alle kommenteret i BILAG 1 og er desuden kort opsummeret nedenfor. Indsigelserne vedrører blandt andet: Beskrivelse af påvirkningen af Bilag IV-arter Adgangsforhold for modulvogntog til de nye havnearealer Lokalplanforslagets bestemmelser vedr. bebyggelsens højde Etablering af en forlængelse af den eksisterende strandpromenade samt indretningen af de nye havnearealer 3. Integrering af miljøhensyn og indholdet af de forventede afgørelser VVM-/miljørapporten har medvirket til at afdække de relevante miljøpåvirkninger i både anlægs- og driftsfasen for udvidelsen af Skagen Havn. I VVM-/miljørapporten er der bl.a. foretaget vurderinger af projektets påvirkning af: Kystudvikling og sandtransport, Marint dyre- og planteliv Påvirkning af Natura-2000-områder ved Skagen samt bilag IV-arter Landskab og visuelle forhold Befolkning, sundhed og friluftsliv Luftforurening og klima Trafik Støj og vibrationer 4

11 Miljørapporten har identificeret en række miljøpåvirkninger som skal reguleres gennem vilkår i VVM-tilladelsen (meddeles af Frederikshavn Kommune) og anlægstilladelsen (meddeles af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen). Frederikshavn Kommune forventer at træffe afgørelse om vedtagelse af: Lokalplan SKA.H Kommuneplantillæg nr samt VVM-/miljørapport for projektet vedr. udvidelse af Skagen Havn etape 3. Med de i BILAG 1 angivne ændringer. Herved vil det nødvendige plangrundlag være tilvejebragt og projektet kan gennemføres med meddelelse af de nødvendige tilladelser, herunder VVM-tilladelse fra Frederikshavn Kommune og anlægstilladelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Der er ikke i forbindelse med udarbejdelse af plangrundlaget eller VVM-/Miljørapport fremkommet oplysninger, der påviser, så væsentlige miljøpåvirkninger, at Frederikshavn Kommune vurderer, at projektet ikke bør gennemføres. Tilsvarende er der ikke i projektets offentlighedsfase fremkommet oplysninger som indikerer nogen væsentlige miljøpåvirkninger. De miljøhensyn, kommunen er forpligtet til at varetage, er indarbejdet i plandokumenterne og VVMtilladelsen. Beskrivelsen og vurderingerne er foretaget i VVM-/Miljørapporten. VVM-tilladelsen er under udarbejdelse og kan først meddeles, når kommuneplantillægget for projektet er endeligt vedtaget. Frederikshavn Kommune forventer at VVM-tilladelsen vil blive meddelt på vilkår af at: Udvidelsen af Skagen Havn skal foretages i overensstemmelse med retningslinier/bestemmelser i lokalplan SKA.H , kommuneplantillæg nr samt VVM-/miljørapport for projektet vedr. etape 3 for udvidelse af Skagen Havn. Udvidelsen skal foretages i overensstemmelse med de oplysninger om udformning af projektet og udførelse af anlægsarbejder m.v. som er angivet af Skagen Havn og lagt til grund for kommunens og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurdering af projektets miljøpåvirkninger. Skagen Havn inden opstart af havneudvidelsen skal fremsende anmeldelse af arbejdet til Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune. I anmeldelsen skal redegøres for anlægsfasens aktiviteter, længde og evt. støj-, støv- og luftforurening, som arbejdet kan give anledning til, samt de foranstaltninger, som havnen har foretaget eller har til hensigt at foretage for at forebygge eller modvirke forurening eller gener for omgivelserne, herunder oplysninger om fordeling af driftstiden på dag-, aften- og nattetimer. Midlertidige aktiviteter, herunder støv- eller støjfremkaldende aktiviteter skal anmeldes til Frederikshavn Kommune, før aktiviteterne igangsættes. Anmeldelsen skal redegøre for driftsperiodens længde og de foranstaltninger, som den ansvarlige har foretaget eller agter at foretage for at forebygge eller afhjælpe forurening eller gener for omgivelserne. På baggrund af anmeldelsen kan kommunen fastsætte vilkår for aktiviteterne. Skagen Havn skal løbende informere offentligheden om arbejdets udførelse, således at offentligheden kan følge med i havnens tilblivelse. Der skal i den forbindelse være særlig fokus på aktiviteter som kan give anledning til støj og vibrationer. Desuden skal der ved skiltning på de relevante badestrande informeres om at vandet kan blive uklart som en følge 5

12 af havneudvidelsen. Skiltningen ved badestrandene skal placeres i samarbejde med Frederikshavn Kommune. At der i videst muligt omfang sikres offentlig adgang til de nye havneområder til benyttelse for gåture, hundeluftning, lystfiskeri fra molerne osv. i det omfang dette er muligt i forhold til ISPS-reglerne vedtaget af FN s internationale Søfartsorganisation IMO samt hensyn til sikkerheden i øvrigt. Etape 3 udvidelsen må ikke hindre den fremtidige afledning af renset spildevand fra Skagen renseanlæg og eksisterende industriers direkte udledninger til Kattegat, hvorfor der skal træffes aftale med Frederikshavn Spildevand A/S og berørte industrier med hensyn til valg af løsning. Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen forventer at anlægstilladelsen vil blive meddelt på følgende vilkår Projektet skal gennemføres i overensstemmelse med de afværgeforanstaltninger, der er beskrevet i VVM-redegørelsen. Projektet skal gennemføres under iagttagelse af de af kommunen fastsatte støjkrav I forbindelse med ramning eller andet støjende anlægsarbejde under vandet skal der anvendes pingere eller softstartere Projektet skal igangsættes inden 3 år fra afgivelsen af anlægstilladelse. Er projektet ikke igangsat inden denne dato, bortfalder tilladelsen. Projektet må ikke ændres eller udvides uden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilladelse. Tilladelse må ikke uden forudgående tilladelse overdrages til andre. 4. Alternativer Der er i VVM-rapporten behandlet to alternativer; 0-alternativet og alternativ 2. 0-alternativet beskriver den situation, hvor havneudvidelsen ikke etableres og Skagen Havn fortsætter i den nuværende udformning. Ved Alternativ 2: Etableres der ca. 730 meter kajanlæg. Fjernes en del af den eksisterende nordlige ydermole. Forlænges nordmolen fra etape 2-udvidelsen og afsluttes med et vertikalt molehoved. Udføres den nye havnemunding med 200 meter bredde Etableres der nye stenkastninger omkring det opfyldte område. De nye stenkastninger og forlængelsen af Nordmolen vil i videst muligt omfang blive etableret ved genanvendelse af stenmaterialer fra den eksisterende nordmole, som suppleres med sten fra bl.a. stenbrud i Sverige og/eller Norge Uddybning til kote -9 m foran de nye kajanlæg. Alternativ 2 opfylder ikke Skagen Havns behov for at kunne imødekomme den store efterspørgsel efter bagarealer til etablering af nye virksomheder samt behovet for, at havnen skal kunne anløbes af større skibe med deraf følgende krav om bedre besejlingsforhold og øgede vanddybder. Ved 0-alternativet vil Skagen Havn ikke være i stand til at tilbyde tilfredsstillende vilkår i tilknytning til eksisterende virksomheders udvidelsesbehov og der vil på tilsvarende måde ikke være mulighed for etablering af nye virksomheder og aktiviteter på havnen samt forbedrede besejlingsforhold. 6

13 5. Overvågning I forbindelse med projektets anlægsfase har Frederikshavn Kommune efter lovgivningen en række tilsynsforpligtelser og -beføjelser som vil blive varetaget. I denne forbindelse vil kommunen overvåge tilstanden med hensyn til støj, luftkvalitet og kommunen vil desuden påse, at de vilkår, der er stillet i VVM-tilladelsen, bliver overholdt og at arbejdet udføres i overensstemmelse med de forudsætninger, der er lagt til grund ved udarbejdelsen af VVM-/miljørapport og kommuneplantillæg for projektet. Frederikshavn Kommune vil løbende overvåge, om realiseringen af planerne for udvidelsen af havnen får de forventede konsekvenser. Hvis dette ikke er tilfældet, vil der blive iværksat en opfølgende sagsbehandling og planlægning. Der skal foretages en opsamling af den løbende overvågning hvert fjerde år i forbindelse med udarbejdelse/revision af kommunens planstrategi og revision af kommuneplanen i øvrigt. Ved en udvidelse af de befæstede havnearealer vil behovet for udledning af regnvand øges. På arealer, hvor der er særligt forurenende aktiviteter eller risiko for afledning af miljøfarlige stoffer, skal overfladevand afledes gennem passende renseforanstaltning inden udledning til havnebassin. Udledningen reguleres og kontrolleres gennem miljømyndighedens udledningstilladelse. 6. Konklusion Frederikshavn Kommune vurderer, at projektet med de vilkår og ændringer, der er skitseret i dette dokument vil kunne gennemføres uden at dette får væsentlige virkninger på mennesker, flora, fauna, vand, luft, jordbund, klima, landskab, materielle goder og kulturarv og/eller samspillet mellem disse faktorer. Kommunen vurderer således på baggrund af VVM-/miljørapport, den foretagne offentlige høring, de i bilag 1 nævnte ændringer til plandokumenterne og de skitserede vilkår for VVM-tilladelsen, at der kan vedtages kommuneplantillæg og lokalplan, der muliggør den anmeldte udvidelse af Skagen Havn. Bilag Bilag 1 Høringsnotat 7

Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse

Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse Udvidelse af Skagen Havn etape 3 Sammenfattende redegørelse August 2018 Sagsnr. GEO-2016-00979/LAEN 1. Formål med den sammenfattende redegørelse I forbindelse med den endelige vedtagelse og offentliggørelser

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Det understreges, at ejendommen ikke kan anvendes til boligformål, natophold eller til erhvervsmæssige formål.

Det understreges, at ejendommen ikke kan anvendes til boligformål, natophold eller til erhvervsmæssige formål. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Søren H. Thomsen Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Sendt pr. mail: biler@s-auto.dk 30. april 2018

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

LandboNord Erhvervsparken Brønderslev. Att.: Allan K. Olesen. Sendt pr. mail:

LandboNord Erhvervsparken Brønderslev. Att.: Allan K. Olesen. Sendt pr. mail: Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn LandboNord Erhvervsparken 1 9700 Brønderslev Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Att.: Allan K. Olesen

Læs mere

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming Din Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Sendt digital til CVR: 32661149 og om@dinforsyning.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. august 2017 Sagsbehandler Anitta Knattrup Telefon direkte 76 16 13

Læs mere

Udvidelse af Frederikshavn Havn Sammenfattende redegørelse

Udvidelse af Frederikshavn Havn Sammenfattende redegørelse Udvidelse af Frederikshavn Havn Sammenfattende redegørelse September 2014 1 1. Formål med den sammenfattende redegørelse I forbindelse med den endelige vedtagelse og offentliggørelser af planer, der er

Læs mere

RP-Byg og Montage Perregårdsvej Frederikshavn Att. Rene Pedersen. Sendt pr. mail:

RP-Byg og Montage Perregårdsvej Frederikshavn Att. Rene Pedersen. Sendt pr. mail: Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn RP-Byg og Montage Perregårdsvej 4 9900 Frederikshavn Att. Rene Pedersen Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Mette Neist & Jimmy Ellemose Sørensen Lendumvej Frederikshavn. Sendt pr. mail til:

Mette Neist & Jimmy Ellemose Sørensen Lendumvej Frederikshavn. Sendt pr. mail til: Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Mette Neist & Jimmy Ellemose Sørensen Lendumvej 125 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

Thyborøn Agger Færgefart Rådhusgade Lemvig

Thyborøn Agger Færgefart Rådhusgade Lemvig Thyborøn Agger Færgefart Rådhusgade 2 7620 Lemvig Plan- og Miljøafdelingen 14. oktober 2016 BrevID.: 2294245 Medarbejder: pij VVM tilladelse Thisted Kommune giver hermed Thyborøn Agger Færgefart VVM-tilladelse

Læs mere

Hvidberg A/S Industrivej Struer

Hvidberg A/S Industrivej Struer POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Hvidberg A/S Industrivej 18 7600 Struer DATO: 22-10-2018 JOURNALNUMMER 09.02.00-P19-3-18 RÅDHUSET,

Læs mere

Sonja Pedersen Østkystvejen Sæby

Sonja Pedersen Østkystvejen Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Sonja Pedersen Østkystvejen 325 9300 Sæby Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 21. januar 2019 Landzonetilladelse

Læs mere

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan Kultur, Plan & Fritid Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 23-10-2018 Sagsnr.: 16/31364 Kontakt: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7277 E-mail: klh@aabenraa.dk Screeningsafgørelse af Aabenraa

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Att.: Jens Gørup, jegj@skivekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02520-11 Ref. Thomas Larsen 31-10-2017 Tilladelse til uddybning i Skive Jollehavn, samt uddybning

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse.

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse. Ole Bang Ølgod Bioenergi Dansk Gasdistribution Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 VVM-tilladelse til etablering af et biogasanlæg syd for Hjeddingvej 8, 6870 Ølgod 28-02-2018 meddeler hermed

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

Morten Bonde Industrivej Hurup. Sendt pr. mail:

Morten Bonde Industrivej Hurup. Sendt pr. mail: Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Morten Bonde Industrivej 5 7760 Hurup Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Sendt pr. mail: mb@thyml.dk

Læs mere

KOGSGAARD MILJØ ApS Fabriksvej Tim

KOGSGAARD MILJØ ApS Fabriksvej Tim POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 29-01-2019 KOGSGAARD MILJØ ApS Fabriksvej 13 6980 Tim JOURNALNUMMER 09.02.00-P19-1-19 RÅDHUSET,

Læs mere

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand.

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand. Bavarian Nordic A/S Hejreskovvej 10A 3490 Kvistgård Sendt som digitalpost til CVR 16 271 187 og som mail til: Ane Rørmann Jensen, ane.rormannjensen@cmcbio.com C7 Consulting, rikke@c7c.dk Virksomheder J.nr.

Læs mere

VVM-Screeningsafgørelse i forbindelse med Miljøgodkendelse af Lerkenfeld Dambrug

VVM-Screeningsafgørelse i forbindelse med Miljøgodkendelse af Lerkenfeld Dambrug Lerkenfeld Dambrug V/AquaPri Denmark A/S Durupvej 44 7870 Glyngøre Att.: Gitte Nielsen: gitte@aquapri.dk Dato: 5. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-28882

Læs mere

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark a/s Sletvej 30 N 8310 Tranbjerg J Att. Christian Rydahl Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark har d. 3. januar

Læs mere

VVM-TILLADELSE NY VEJADGANG TIL UDVIDET RANDERS HAVN

VVM-TILLADELSE NY VEJADGANG TIL UDVIDET RANDERS HAVN VVM-TILLADELSE NY VEJADGANG TIL UDVIDET RANDERS HAVN Randers den 7. januar 2015 Miljø og Teknik Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon 8915 1515 PLANKONTOR@RANDERS.DK WWW.RANDERS.DK 2/6 VVM-TILLADELSE NY

Læs mere

Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurderingsrapport for etablering af autoophug

Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurderingsrapport for etablering af autoophug Teknik og Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Truckland ApS Højbjerg Huse 7 9940 Rødkærsbro Sendt pr. mail til Konsulent Hanne Risgaard: hanne@risgaard-nielsen.dk, samt

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Frederikssund Lystbådehavn Kalvøvej 15 3600 Frederikssund Pr. mail: erikra64@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 17/03467-18 Ref. Thomas Larsen 22-08-2018 Tilladele til etablering af servicebygning i Frederikssund

Læs mere

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej.

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Kirkbi a/s Koldingvej 2 7190 Billund Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Orbicon har på vegne af Kirkbi d. 31. august 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Afgørelse. Beskrivelse af projektet. VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur. Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur

Afgørelse. Beskrivelse af projektet. VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur. Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur 30. marts 2017 CVR-nr.: 14760504 P-nr.: 1019074710 VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur Nomi4s i/s har den af 13. februar 2017 anmeldt

Læs mere

Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn

Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Borgmesterens Afdeling 14. juni 2017 Side 1 af 4 Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg

Læs mere

Randers Kommune Att.: Veje og Trafik Odinsgade Randers C / G

Randers Kommune Att.: Veje og Trafik Odinsgade Randers C / G Randers Kommune Att.: Veje og Trafik Odinsgade 7 8900 Randers C Sendes på mail til: vejeogtrafik@randers.dk Udvikling, Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 6900 Direkte 8915 1839

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand i forbindelse med kloakprojekt i Skagen. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand i forbindelse med kloakprojekt i Skagen. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Frederikshavn Forsyning A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Via mail: forsyningen@forsyningen.dk Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kystdirektoratet Drifts og Anlægsafdeling Att.: Lars Erik Olsen Pr. mail: lao@kyst.dk Kystdirektoratet J.nr. 18/01567-11 Ref. Thomas Larsen 24-09-2018 Tilladelse til genplacering af opgravede sten fra

Læs mere

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund KIRKBI Invest A/S Koldingvej 2 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 19.08 2016 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny hangar for KIRKBI Invest A/S i tilknytning til Billund

Læs mere

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Tillæg til tilslutningstilladelse af 26. maj 2016 Tilladelse til afledning af overfladevand til Herning Renseanlæg AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Meddelt til: AFLD Sagsnr.: 06.01.15-P19-26-15

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A 7190 Billund Dato: 30.05.2018 Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund KT erhvervsbyg A/S har på vegne af ScrapTrans A/S den 9. april 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendes elektronisk til: rho@niras.dk, Vivi.Granby@brk.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020102-00227

Læs mere

Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt Brev sendt til lodsejere indenfor Indsatsplan Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt Indsatsplan Hundslund Odder Kommunes

Læs mere

Etablering af forsinkelsesbassiner er omfattet af miljøvurderingsbekendtgørelsens bilag 2, afsnit 11c (rensningsanlæg).

Etablering af forsinkelsesbassiner er omfattet af miljøvurderingsbekendtgørelsens bilag 2, afsnit 11c (rensningsanlæg). Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Energi Viborg Vand A/S Industrivej 15 8800 Viborg Sendt til: spildevand@energiviborg.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Afgørelse

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring.

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring. APM Terminals Aarhus A/S Aarhus C Kun sendt som digital post til CVR 32658393 med cc. til mette.linnemann@apmterminals.com Virksomheder J.nr. MST-1270-02212 Ref. anbhe Den 30-03-2017 Opdatering af bilag

Læs mere

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt.

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt. Kolding Kommune Att.: Projektleder Torben Gade By- og Udviklingsforvaltningen togad@kolding.dk VVM-screening af Marina City lystbådehavn og ny bydel. Kolding Kommune har den 20. december 2016 i henhold

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer Regional Udvikling Jordforurening og råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Randers Tegl A/S Mineralvej 4 9220 Aalborg Øst Att.: Finn Besser

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand i forbindelse med kloakprojekt i Skagen. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand i forbindelse med kloakprojekt i Skagen. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Frederikshavn Forsyning A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Via mail: forsyningen@forsyningen.dk Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

Afgørelse vedr. byggeri af halvtag til opbevaring af halm mm. på Ribevej 48, 6740 Bramming

Afgørelse vedr. byggeri af halvtag til opbevaring af halm mm. på Ribevej 48, 6740 Bramming Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 8. august 2016 Sagsbehandler Karen Brink Nielsen Telefon direkte 76 16 51 36 E-mail kabn@esbjergkommune.dk Sagsid 16/12935 Afgørelse vedr. byggeri af halvtag til opbevaring

Læs mere

Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej Skagen

Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej Skagen Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Assens Kommune giver landzonetilladelse til terrænregulering på ejendommen matr. nr. 8 n, Etterup By, Rørup, beliggende Gl.Hovedvej 70A, 5560 Aarup.

Assens Kommune giver landzonetilladelse til terrænregulering på ejendommen matr. nr. 8 n, Etterup By, Rørup, beliggende Gl.Hovedvej 70A, 5560 Aarup. Plan og Kultur Niras Esbjerg Brygge 30 6700 Esbjerg Att. Tommy Andersen 08-12-2016 Sags id: 2016-0826 Landzonetilladelse til terrænregulering. Assens Kommune giver landzonetilladelse til terrænregulering

Læs mere

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Dato: 11. oktober

Læs mere

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 14. september 2015 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S har den

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Kystdirektoratet J.nr. 19/01088-14 Ref. Lotte Beck Olsen 05-07-2019 Tilladelse til etablering af havsvømmebane ud for

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Viborg Kommune har den 4. maj 2018 modtaget din anmeldelse om skovplantning på ca. 3,3 ha af ejendommen Ndr. Troelstrupvej 3B, 9632 Møldrup.

Viborg Kommune har den 4. maj 2018 modtaget din anmeldelse om skovplantning på ca. 3,3 ha af ejendommen Ndr. Troelstrupvej 3B, 9632 Møldrup. Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 LMO Att.: Christian Bach Knudsen cbk@lmo.dk byggeriogmiljoe@viborg.dk viborg.dk Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Birkeland A/S Roager Østermark Ribe

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Birkeland A/S Roager Østermark Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Birkeland A/S Roager Østermark 4 6760 Ribe Dato 30. august 2016 Sagsbehandler Karen Brink Nielsen Telefon direkte 76 16 51 36 E-mail kabn@esbjergkommune.dk Sagsid 16/17049 Afgørelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor. Vordingborg Spildevand A/S Brovejen 10, Masnedø 4760 Vordingborg Pr. mail: laha@vordingborgforsyning.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03474-15 Ref. Thomas Larsen 19-12-2016 Tilladelse til ny udløbsledning

Læs mere

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål.

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål. TEKNIK OG MILJØ Aqua System A/S Avnvej 14 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8085 mikht@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.16.04-P00-2-15 VVM-screening

Læs mere

Rebild Kommune. Tillæg nr. 7 til Rebild Kommunes Spildevandsplan Ravnkilde Erhvervsområde - lokalplan 308. Side 1 af 17

Rebild Kommune. Tillæg nr. 7 til Rebild Kommunes Spildevandsplan Ravnkilde Erhvervsområde - lokalplan 308. Side 1 af 17 Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.05-P16-1-17 Ref.: Troels Madsen Telefon: 99887662 E-mail: cnm@rebild.dk Dato: 29-05-2017

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 5. september 2018 Sagsnr.: 18/26774 Ejendomsnr.: 15694 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft

DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 32

Læs mere

Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt Grindsted

Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt Grindsted Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt 1 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af vejanlæg i tilknytning til Kornmarken Campus Dato: 11. oktober 2017 Billund Kommune vedtog den

Læs mere

1) Daghaverne beliggende på matrikel nr. 554 a Randers Markjorder, Gørrilds Alle 21, 8920 Randers NV. Hvor der skal fjernes skure.

1) Daghaverne beliggende på matrikel nr. 554 a Randers Markjorder, Gørrilds Alle 21, 8920 Randers NV. Hvor der skal fjernes skure. Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 14 til Rebild Kommunes Spildevandsplan Boligområde i Øster Hornum - Lokalplan 319

Forslag til Tillæg nr. 14 til Rebild Kommunes Spildevandsplan Boligområde i Øster Hornum - Lokalplan 319 Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.05-P16-19-18 Ref.: Rune Thomsen Telefon: 99889456 Dato: 23-10-2018 Forslag til Tillæg

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Kommuneplan 2017 2029 for TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Februar

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Rambøll Ny Østergade 7 4000 Roskilde Att.: Thomas Egon Rasmussen Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger der ligger til grund for afgørelsen i bilag 2: Miljøteknisk beskrivelse og vurdering.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger der ligger til grund for afgørelsen i bilag 2: Miljøteknisk beskrivelse og vurdering. Karsten Jørgensen Sønderhedevej 42 6710 Esbjerg V Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 3. oktober 2013 Sagsbehandler Pernille Puggaard Thomsen Telefon direkte 76 16 51 44 Sags id 2013-21888 Afgørelse om at

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger der ligger til grund for afgørelsen i bilag 2: Miljøteknisk beskrivelse og vurdering.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger der ligger til grund for afgørelsen i bilag 2: Miljøteknisk beskrivelse og vurdering. Bjørn Plovsgård Callesen Nr. Ilstedmarkvej 5 6740 Bramming Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 13. juni 2013 Sagsbehandler Pernille Puggaard Thomsen Telefon direkte 76 16 51 44 Sags id 2013-12129 Afgørelse

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Jesper Servé Lejrevej 74 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Jens Bengtsson Smedevænget 3 4330 Hvalsø Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

Ansøgningen Det fremgår af ansøgningen, at ejendommens eksisterende garage og en del af beboelsen er brandskadet og ønskes genopført som bestående.

Ansøgningen Det fremgår af ansøgningen, at ejendommens eksisterende garage og en del af beboelsen er brandskadet og ønskes genopført som bestående. Plan og Kultur Ivan Nielsen s Tegnestue Krogsbøllevej 6 5450 Otterup 02-02-2017 Sags id: 2016-1180 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til genopførelse af garage og del af beboelse

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG 2013-22 OG RAMMELOKALPLAN 2016-1, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE KP-TILLÆG 2013-22

Læs mere

Den aktuelle ansøgning omfatter etablering af ét af de fire regnvandsbassiner, Regnvandsbassin 2.

Den aktuelle ansøgning omfatter etablering af ét af de fire regnvandsbassiner, Regnvandsbassin 2. Plan og Kultur Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Trafik og Byg 08-12-2016 Sags id: 2016-1002 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin 2

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Andreas Chr. R. Herborg Bay Strandbakken Næstved

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Andreas Chr. R. Herborg Bay Strandbakken Næstved Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Andreas Chr. R. Herborg Bay Strandbakken 106 4700 Næstved Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 14-11-2017 Sagsnr. 01.16.04-P19-7-17

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger der ligger til grund for afgørelsen i bilag 2: Miljøteknisk beskrivelse og vurdering.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger der ligger til grund for afgørelsen i bilag 2: Miljøteknisk beskrivelse og vurdering. Karsten Nielsen Terpvej 9 6740 Bramming Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. februar 2013 Sagsbehandler Pernille Puggaard Thomsen Telefon direkte 76 16 51 44 Sags id 2013-1169 Afgørelse om at fodersilo kan

Læs mere

Tilladelse. Københavns Kommune meddeler hermed, i henhold til 35, stk. 1, i planloven, landzonetilladelse til at opføre det ansøgte.

Tilladelse. Københavns Kommune meddeler hermed, i henhold til 35, stk. 1, i planloven, landzonetilladelse til at opføre det ansøgte. Teknik- og Miljøforvaltningen JL ENGINEERING A/S Att: Jesper Christensen Nygårds Plads 21, 1.2 2605 Brøndby Landzonetilladelse Tilladelse til udvidelse og renovering af fløj D af Danhostel Copenhagen Amager

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig. Beboerne Gl. Silkeborgvej 2 8920 Randers NV Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 16-03-2018 / 06.02.03-G01-5-13

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tilladelse til etape 3 i udvidelse af Skagen Havn

Tilladelse til etape 3 i udvidelse af Skagen Havn Skagen Havn Havnevagtvej 30 9990 Skagen Sendt elektronisk til: LAEN@frederikshavn.dk og CQN@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Sønderborg Forsyning att. Finn Christensen

Sønderborg Forsyning att. Finn Christensen Sønderborg Forsyning att. Finn Christensen Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på ejendommen matr.nr. 54 Nybøl ejerlav, Nybøl, der ligger ved Stenderup Kirkebakke, Nybøl Sønderborg Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Lis Frederiksen og Niels Bruselius Mail: herslevstrandvej2@gmail.com Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø KOPI Landzonetilladelse Planloven Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor. Anders Berggren Fabriksmestervej 10 1437 København K Pr. mail: ab@bukkenbruse.com Kystdirektoratet J.nr. 16/02497-24 Ref. Thomas Larsen 19-08-2016 Tilladelse til husbåd ud for Fabriksmestervej 10 Z, matr.

Læs mere

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn Thyborøn Havn Sydhavnen 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk; kaps@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 lih@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Ansøgningen Din ansøgning omfatter opførelsen af en 80 m² muret garage med tagmateriale af metalplader.

Ansøgningen Din ansøgning omfatter opførelsen af en 80 m² muret garage med tagmateriale af metalplader. Plan og Kultur Karsten Brian Jensen Bakkevej 58 5492 Vissenbjerg 15-08-2017 Sags id: 2017-0274 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af 80 m² garage på ejendommen matr.

Læs mere

Udkast - Miljøscreening af Sydlig Ringvej ved Kolding

Udkast - Miljøscreening af Sydlig Ringvej ved Kolding Trafik og Mobilitet Att.: Steen Langhoff 31. januar 2018 - Sagsnr. 17/19563 - Løbenr. 16841/18 Udkast - Miljøscreening af Sydlig Ringvej ved Kolding Kolding Kommune har den 16/11 2017 modtaget ansøgning

Læs mere

Mandalsvej 3, 8653 Them Skovrejsning, VVM-screening og anmeldelse

Mandalsvej 3, 8653 Them Skovrejsning, VVM-screening og anmeldelse Kristian Løkke Kristensen klk@skovdyrkerne.dk 5. juli 2019 Mandalsvej 3, 8653 Them Skovrejsning, VVM-screening og anmeldelse Silkeborg Kommune har modtaget din ansøgning om 10,27 ha skovrejsning på matrikel

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler.

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. MILJØGODKENDELSE Østjysk Autoophug Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. Dato: 11. August 2017 Godkendt: Per Eriksen Ingeniør Miljøgodkendelse

Læs mere