Miljø- og Fødevareklagenævnet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljø- og Fødevareklagenævnet"

Transkript

1 Miljø- og Fødevareklagenævnet Roskilde, d. 24. oktober 2017 Først af alt, må jeg meddele, at jeg fastholder samtlige klagepunkter i min klage af 9. februar 2017, på trods af at jeg måske ikke underbygger alle punkter i dette dokument. Vedlagt Torben Steen Hansens klage Bilag 1 Høringsbrev fra CPH Bemærkninger fra Roskilde Kommune af 28. februar Ikke skal foretage fysiske ændringer af baner - det er blevet udført ulovligt - Udnytte tillægget mens sagen påg Klagesagen bør få opsættende virkning (Markant flere støjbelastede boliger) skema - Veksling af ubrugte fly-operationer til aktive flyoperationer Faktiske forhold Antallet af boliger påvirket af støj ( -CPH udsagn- ) falder!!!!!!! Støjbelastede boliger iflg. HUR rapport 2006, støjhandlingsplan 2009 og 2013 samt DANAK 100/2227, Delta Rapport by 199 land 155 tot I forh. Til Stigning i % 421% 1142% 2360% Anlægsarbejde i lufthavnen de sidste 1-2 måneder Vedlagt NKNs svar vedrørende udvidelse Vedlagt ministerens svar på U-/udnyttede operationer Kumulationsprincippet Habitatdirektivet Øgede emissioner, som kan påvirke områderne VVM-, habitat-, og IE-direktivet.

2 Ad 1. - opsættende virkning Københavns Lufthavne henviser til svar fra Roskilde Kommune, som de åbenbart er enige med. Jeg vil gerne fremføre de samme argumenter og klager som i klagen fra Torben Steen Hansen, idet jeg skrev min klage i fortrøstning til, at også hans klage blev behandlet. Da jeg kan forstå, at Miljø- og Fødevarenævnet i et brev af 3. oktober har afvist at behandle hans klage, vil jeg gerne fremføre de samme synspunkter som Torben Steen Hansen. Derfor vedlægger jeg som bilag hans klage. (Bilag 1) Beslutningen om at TSH ikke er berettiget som klager undrer desuden, idet Miljøministeren i et svar på et i folketinget stillet spørgsmål har følgende ordlyd: Tillægget til godkendelsen kan bl.a. påklages af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, herunder også naboer til lufthavnen. (Bilag 2) Det er mit indtryk, at lufthavnen allerede er i fuld gang med at udnytte tillæg til miljøgodkendelsen, eftersom jeg som direkte nabo oplever et tiltagende antal operationer med større fly samt hører fra andre naboer, at de er mere støjplagede end sædvanligt. Der er også installeret lys på landingsbanen, se nedenstående. Jeg anmoder derfor om, at klagen f opsættende virkning. XXXX Det er aldeles umuligt at vide, hvilket beregnet støjkonsekvensområde, Københavns Lufthavne her henviser til. Jeg mener at der er en særlig grund til, at nævnet bør vurdere, at klagesagen skal have opsættende virkning, idet det er begrundet fra både CPH og RK, at der ikke skal foretages fysiske ændringer. Udover at landingsbanen ulovligt er blevet forlænget med 300 meter, har Jeg ikke i min tidligere klage kommenteret på andre fysiske ændringer. En af sagerne til at ansøgningen af RK vurderes IKKE at skulle underlægges en VVM-undersøgelse er, at udvidelsen ikke medfører anlægsarbejder. Efter min indsigelse blev afleveret i februar 2017, har der i månederne august og september 2017 været anlægsarbejder i CPH-Roskilde med store tunge maskiner. Jeg vil derfor på det kraftigste fremhæve CPHs kommentarer angående de fysiske ændringer om, at der ikke skal foretages ændringer, da der jo netop i sensommeren har været foretaget et større fysisk arbejde på lufthavnens område vedrørende landingsbanen. Nu efterfølgende kan jeg konstatere, at der er store master med røde lys inde på lufthavnens område nær landingsbanen, som ikke tidligere har været der ej heller været i drift. Jeg må formode, at n der nu skal være operationer med så mange og store fly, at det også er nødvendigt at udvide med ekstra landingslys. Hvad er dette nye anlægsarbejde helt specifikt? Jeg formoder, at dette anlægsarbejde udløser en VVM-undersøgelse? jvf. Nedenstående EU-dom.

3 EU-Domstolens dom af 28. februar 2008 i sag C-2/07, Abraham m.fl.. EU-Domstolen fandt følgende: at arbejder til ændring af en eksisterende lufthavns infrastruktur med henblik på at forøge kapaciteten, uden at der skulle ske ændring af landingsbanens længde, var omfattet af VVM-direktivet, så længe de bl.a. som følge af deres karakter, omfang og kendetegn kan anses for en ændring af selve lufthavnen, jf. præmis 40. Domstolen udtalte, at pligten til VVM-screening af udvidelser og ændringer omfatter alle arbejder vedrørende bygningerne, installationerne og udstyret på et anlæg omfattet af bilagene, jf. præmis 36. (se Bilag 4) Disse spørgsmål ønsker jeg belyst, undersøgt samt forklaret. Ifølge CPH bevirker ændringen af operationer IKKE, at der kommer mere støj, hvorfor klagesagen (ifølge CPH og RK) ikke bør få opsættende virkning. Antallet af boliger påvirket af støj ( set i forhold til foregående ). Skemaet viser, at der ifølge HUR var 84 støjbelastede boliger i 2006, dette var faldet til 31 boliger jvf. støjhandlingsplan 2009 og dette faldt ifølge støjhandlingsplan 2013 til 15 boliger. Med det nye tillæg til miljøgodkendelse vil der være 354 støjbelastede boliger. Det vil med tal sige, at i forhold til 2013 vil det være en stigning på 2.360% Støjbelastede boliger iflg. HUR rapport 2006, støjhandlingsplan 2009 og 2013 samt DANAK 100/2227, Delta Rapport by 199 land 155 tot I forh. Til Stigning i % 421% 1142% 2360% CPHs udtalelse er en af de manøvrer på fordrejning af sandheden, som netop bør medføre, at også her bør klagesagen få opsættende virkning. Københavns Lufthavne A/S (CPH) ønsker at udvide den lige RCF (Rute Charter Fragt) kvote fra operationer (starter eller landinger) til operationer med fly med en maksimal startvægt på over 10 tons. Den gældende rammegodkendelse af 16. maj 1995 for Roskilde Lufthavn giver mulighed for i alt operationer, men rummer ikke denne mulighed for udvidelse af Rute Charter Fragt. Forskellen er RCF operationer Det skal huskes, at antallet af operationer på lufthavnen ALDRIG har været fuldt udnyttet, dvs operationer. CPH ønsker at ændre den gældende rammegodkendelse af 16. maj 1995 for Roskilde Lufthavn, som IKKE for nuværende giver mulighed for udvidelse af operationer af de tildelte operationer med RCF (Rute

4 Charter Fragt). CPH har ALDRIG kunnet udnytte deres kvote på operationer fuldt ud og ønsker nu at veksle UBRUGTE operationer med små fly (har aldrig fløjet under denne godkendelse altså 0 db) med operationer med fly med en maksimal startvægt på over 10 tons (langt over 110 db pr fly) At veksle et GA fly (f.eks. en lille cesna) med et stort RCF(f.eks Airbus) en til en, kan jeg ikke begribe, at de skulle kunne veje hinanden op. Da det kun er specielt få udvalgte, der kan få lov at udføre disse beregninger, er det ikke nemt for mig at efterkontrollere. Jeg kan som lægmand til gengæld fortælle, hvordan virkningen af de enkelte flys operationer er og virker på mennesker og dyr, og der kan de to flytyper absolut ikke opveje hinanden. N det ønskes, at antallet af operationer skal stige med yderligere operationer, anser jeg det som en markant udvidelse og ønsker denne stignings lovlighed belyst med en VVM redegørelse. Miljøministeren har på spørgsmål i folketinget svaret at (jvf Bilag 2): Kommunens vurdering af de ændrede aktiviteter skal i den forbindelse baseres på de faktiske forhold Ovenstående forhold ønsker jeg behandlet - med vurdering af opsættende virkning. CPH bemærker endvidere, at der er tale om andre forudsætninger end i afgørelsen af Jeg ser en betydelig udvidelse af operationer med fly med en maksimal startvægt på over 10 tons, hvilket har en væsentlig indvirkning på miljøet, tilsvarende afgørelsen af CPH forklarer sig med at afgørelsen af 1995 baserede sig på banelængden, og ikke på antallet af operationer med deraf stigende miljøbelastninger. Her må jeg erindre om, at banelængden faktisk er forlænget med 300 meter. I EU-Domstolens dom af 17. marts 2011 i sag C-275/09, Bruxelles Airport, fastslog EU-Domstolen, VVM-vurdering kræves alene, hvis der faktisk sker (eller er sket) fysiske ændringer eller fysiske indgreb. (jvf. Bilag 4) Ad 2. - VVM-redegørelse Jeg kan ikke se, hvordan sagen denne gang adskiller sig væsentligt fra sidste gang, miljøgodkendelsen af Naturklagenævnet blev hjemvist til fornyet behandling. Roskilde Kommune har også denne gang vurderet, at der ikke er VVM-pligt, men på et forkert grundlag: a) Hvis man ikke ulovligt havde udvidet banen i sin tid, havde man været tvunget til at udvide den nu, for at den ansøgte udvidelse kan lade sig gøre. B) Man har ikke forholdt sig til, hvor meget en udvidelse vil øge støjen i forhold til den reelle beflyvning fx i et før ansøgning om udvidelse. Derimod laver man en fiktiv sammenligning af støjen efter en udvidelse og i en miljøgodkendelse, der ikke er blevet udnyttet gennem mange. Konklusionen er derfor, at en udvidelse som den, Københavns Lufthavne har søgt om, reelt vil medføre en væsentlig forøgelse af støjen i forhold til i dag.

5 Jeg forst heller ikke, at en borger, som er meget nær nabo til CPH Roskilde, og som tidligere har været partshørt, pludseligt ikke er berettiget til at indbringe indsigelser. Miljøministeren svarer bl.a. i folketinget at: Tillægget til godkendelsen kan bl.a. påklages af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, herunder også naboer til lufthavnen. (Bilag 2) Ad 3. Partshøring. Én ting er, hvad loven forlanger. Noget andet er, hvad man kan betegne som godt naboskab og god forvaltning. Jeg undrer mig over, at det er helt almindeligt, at kommunerne laver høring af alle naboer, hvis der er én, der vil bygge en lille tilbygning. Det virker helt ude af proportioner, at man så ikke fra kommunens og lufthavnens side laver en partshøring eller inviterer til et orienterende møde, n man overvejer at tillade en udvidelse - især hvis de ikke har noget at skjule. Men en høring bør da være minimum i en situation, hvor øget støj kan medføre, at huspriser falder og folk må flytte, fordi de fx ikke kan sove for larmen. Jeg kan godt forstå de nabokommuner, som også finder det underligt, at Roskilde Kommune ikke har spurgt til deres holdning i sagen. Politiske beslutninger bør vel altid træffes på så velbelyst et grundlag som muligt og med afvejning af interesser. Her føler jeg, at Roskilde Kommune slet ikke er interesseret i at høre den part, som vil få alle ulemper, men kun de, der f fortjenesten. Planer for udvikling af Hedeland. Ad 4. Den igangværende revurderingsproces af rammegodkendelsen Her henviser jeg til TSHs bemærkninger, som jeg er helt enig i. Jeg kan i øvrigt ikke forstå, at vi som borgere skal lades retsløse, fordi kommunen i 8 har syltet en ny godkendelse. I andre sager betaler kommunen en kvalificeret konsulent til at lave arbejdet, hvis kommunen ikke selv har tiden og de nødvendige kompetencer. Derfor mener jeg også stadig, at en udvidelse skal vurderes i forbindelse med en samlet godkendelse. At der kommer skærpede krav til dokumentation af støjen er på høje tid. Alene løbende at danne sig et overblik over antallet af operationer fordelt på flytyper (som jo dog indg i vilk og bare burde fremgå af et regneark) har i evis været et større arbejde. Jeg har søgt og fået aktindsigt, og jeg har selv måttet indtaste og sammentælle tallene for operationer i regneark.

6 Jeg bemærker, at Roskilde Kommune IKKE mener, at der er akkumulerende miljømæssige belastninger. Jeg gentager hermed min anke til dette punkt, og nævner igen, og uddyber belastninger, i MEGET tæt afstand til CPH-Roskilde, og alt sammen i Roskilde Kommune. FDM Sjællandsringen køreteknisk institut FDM Sjællandsringen ønsker om international formel 1000 bane Flere grusgrave Motocross center Go-Cart bane Redningshelikopter den flyver ret indover byer, så beboelserne ryster Skydebane (Skalstrup) ofte og langvarige maskingevær-salver Jeg kan desuden læse af udredningsrapport for CPH ( Opdatering af lov- og plangrundlag for udvidelse af Københavns Lufthavn 2016 ) vedrørende udbygning af CPH Kastrup: Proces CPH var i 2015 i dialog med Trafikstyrelsen (nu Trafik- og Byggestyrelsen), Naturstyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen/Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning) samt Miljøstyrelsen angående processen for ændringen af udbygningsloven for Københavns Lufthavn. På baggrund af dialogen er der aftalt en todelt proces: 1. Første fase hvor CPH ansøger om, at der sker en ændring af udbygningsloven, så CPH f den principielle og politiske tilladelse til at nedlægge bane 12/30 samt til at ændre anvendelsen i nordområdet. 2. Anden fase hvor detailplanlægningen af udbygningen af lufthavnen, herunder udarbejdelse af VVM-redegørelse samt ændring af lokalplan, landsplandirektiv mv. gennemføres og godkendes. Efter ændring af loven skal der således udarbejdes en VVM-redegørelse, og der skal laves en større revision af det resterende plangrundlag (lokalplan og støjcirkulære), miljøgodkendelser mv. Udarbejdelse af VVM-redegørelse og opdatering af plangrundlaget for lufthavnen er estimeret til at tage 3 inklusiv en offentlig høringsperiode på 1. At de holder møde med henblik på at ændre lovgivning for lufthavnen, forud for udarbejdelse af VVM for at fjerne hindringer. N CPH Kastrup kan holde den slags indledende forhandlinger, må jeg formode, at de selvsamme personer kan holde indledende møder vedrørende CPH Roskilde forud for afgørelser, der sikrer, at alle kan sno sig således at det er muligt at manipulere sig til en beslutning, der ikke kræver en VVM-redegørelse. Min retsbevidsthed påvirkes i negativ retning ved læsning af sådanne forehavender. Hvordan kan jeg som borger være tryg og sikker på, at der ikke er indgået aftaler forud for processen, n jeg kan konstatere, at en borger, ja selv en nabokommune ikke kan klage over en misvejledende og manipulerende screening, der afviser behovet for en VVM.

7 Bilag 1. Torben Steen Hansen s klage til NMKN og RK Side 1 af 5 Karlslunde d Til Natur- og Miljøklagenævnet og Roskilde Kommune Klage over tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn, januar 2017 Som berørt nabo indsender jeg hermed klage over følgende punkter: 1. Afgørelsen om, at der ikke skal gennemføres en vurdering af virkninger på miljøet (VVM) Jeg vil i denne forbindelse bede klagenævnet overveje at give klagen opsættende virkning, eftersom jeg frygter, at anmelder, Københavns Lufthavne A/S, har handlet i ond tro: Der er ikke noget i sagsfremstillingen, der forklarer, hvorfor Københavns Lufthavne A/S forsøger at presse en miljøgodkendelse igennem indenfor så usædvanligt kort tid, n det ifølge Roskilde Kommune er planen at der efter mange s arbejde med sagen skal offentliggøres en revideret miljøgodkendelse for hele Roskilde Lufthavn umiddelbart efter første kvartal Det fremg af ansøgning med bilag, at Københavns Lufthavne forsøger at fremstille operationer som fuld normal drift. Fuld normal drift har i 2015 været operationer. Det fremg ikke af godkendelse med bilag. VVM-anmeldelsen er vildledende, jvnf. Pkt 5,6,19 Som naboer oplever vi en særdeles ringe retsbeskyttelse: Roskilde Lufthavn drives efter en rammegodkendelse, der daterer sig helt tilbage til Roskilde Lufthavn har i nyere tid fået lov til at øge antallet af helikopteroperationer, så støjgenerne allerede er øget væsentligt. Støjkort er ren fiktion, eftersom flyene ikke holder sig til de angivne flyveveje ind og ud af lufthavnen. Det ved jeg fra utallige henvendelser fra naboer til flyvevejene. Københavns Lufthavne har tidligere forsøgt at omgå VVM-reglerne - og gør det nu igen. VVMreglerne skal sikre, at beslutninger om at give lov til at udvide træffes på et veldokumenteret grundlag, som både politikere og borgere kan forstå. Ansvaret for en så stor og kompliceret virksomhed som Roskilde Lufthavn burde slet ikke ligge hos en interessepart som Roskilde Kommune men hos staten: I Roskilde er kompetencen til at udstede miljøgodkendelse givet til én embedsmand, og siden 1995 har tre forskellige unge miljøsagsbehandlere på skift skullet løfte ansvaret for miljøsagsbehandlingen på Roskilde Lufthavn. Her overfor st Københavns Lufthavns store miljøafdeling med topprofessionelle lufthavns-eksperter. Jeg mener, at Københavns Lufthavne nu forsøger at benytte salamimetoden, hvor man skive for skive lemper sine ønsker igennem uden at konsekvenserne for naboerne bliver fuldt belyst. Som nabo føler man sig igen hensat til en Bananrepublik hvor de lokale myndigheder taber fokus på gældende lovgivning og ukritisk løber virksomhedernes ærinde. I denne sag virker det desværre som om både embedsværk og politikere i Roskilde, Lejre, Solrød og Greve kommuner er blevet taget ved næsen hvis ikke ligefrem manipuleret af Københavns Lufthavn!

8 VVM-anmeldelsen/Screeningsskemaet Punkt 2. N Københavns Lufthavne i VVM-anmeldelsens skriver, at projektet ikke indebærer fysiske ændringer i arealanvendelse, bebyggelse eller befæstelse, så skyldes det bl.a., at Roskilde Lufthavn for otte siden - i huj og hast, nat og weekender - byggede en baneudvidelse hvis grundlag efterfølgende blev dømt ulovligt af Naturklagenævnet. En baneudvidelse, som kun gik igennem, fordi klagenævnet ikke indrømmede opsættende virkning på den klage, som naboerne indgav og siden vandt. En ulovlig udvidelse, som man nu bygger videre på og anvender direkte i argumentet om ikke indebærer fysiske ændringer. På denne måde belønnes Københavns Lufthavne for deres lovovertrædelser, som kynisk fortsætter udnyttelsen af miljø-myndighedernes manglende vilje til at forvalte i overensstemmelse med de gældende love og kræve disse overholdt. Også af store aktører som Københavns Lufthavne. Punkt 5 og 6 Københavns Lufthavne skriver, at der ikke vil ske ændringer af flow af råstoffer, færdigvarer og affald herunder spildevand - ind og ud af lufthavnen. Hvad er dokumentationen for, at det ikke skulle være tilfældet? Man må forvente, at en fordobling af trafikken herunder en fire- femdobling af rute-, charter- og fragtfly - vil medføre forøgelse af bl.a.: - Trafik til og fra lufthavnen - Støj og luftforurening i oplandet - Lufthavnsstøj fra motorafprøvninger og tomgangskørsler samt strømgeneratorer - Afledt overfladevand med glykol og urea fra hhv. afisning af fly og baner - Brændstofforbrug samt olie- og brændstofspild fra tankning af fly og strømgeneratorer Punkt 9 er ikke besvaret. Punkt 11, 12 og 13 Københavns Lufthavne svarer at Best Available Technology (BAT) ikke er relevant. Det lever ikke op til retningslinjerne i godkendelsesbekendtgørelsen, BEK nr af 07/12/2016, særregler om BAT ved godkendelse af bilag 1-virksomheder (kapitel 11). Punkt 16 Her svarer Københavns Lufthavne, at ansøgningen er bilagt beregninger af støjudbredelsen fra den ansøgte drift sammenlignet med den nuværende, normale drift. Dette er ikke korrekt. Det fremg af miljøgodkendelsen, at kortet er baseret på en rent fiktiv drift nemlig operationer, som er den ramme lufthavnen fik i Det faktiske antal operationer som ikke engang er oplyst i miljøgodkendelsen var i 2015, og støjkort for den normale daglige drift burde have været beregnet herefter. Københavns Lufthavne oplyser endvidere fejlagtigt, at der efter en reel fordobling af operationer - herunder en fire-femdobling af den tunge trafik - vil blive færre støjramte boliger, og man vurderer, at det ansøgte ikke vil medføre væsentligt ændrede støjforhold omkring Roskilde Lufthavn. Dette er åbenlyst forkert og virker stærkt manipulerende. Desuden mener jeg at kommunen kan påstås at være mangelfuld i sin forvaltning n der ses bort fra det forhold at, En tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven eller efter regler, der er udstedt i medfør af denne lov, bortfalder, hvis den ikke har været udnyttet i 3 på hinanden følgende, jf. miljøbeskyttelseslovens 78 a. Jeg mener ikke RL har udnyttet sin kvote, og savner fuldstændig dokumentation for det skulle være tilfældet. Det fremlagte materiale peger netop på en lang ringere eksisterende udnyttelse. Det kan

9 ses som en alvorlig mangel ved tillægget. og det er min opfattelse at kvoten IKKE har været udnyttet og at kommunen burde have lagt reelle tal til grund for vurderingen. Punkt 17 Se under punkt 5-6 og 19. Punkt 19 Alt andet lige må man forvente øgede lugtgener hos de nærmeste naboer, selv om lugtgenerne naturligvis afhænger af vindretningen. Punkt 23 Der mangler en godtgørelse af, at lufthavnen heller ikke fremover efter en udvidelse med bl.a. øget brændstofforbrug til følge - vil være omfattet af risikobekendtgørelsen. Punkt 29 Jeg er bekendt med, at lufthavnen har forlangt fældning af store træer i oplandet, og jeg frygter, at den nyplantede skov ved Tune, som skal beskytte vores drikkevand, på sigt vil komme under pres fra Lufthavnen. Punkt 32 Der mangler konkret dokumentation i.f.h.t. omtalte sø og evt. beskyttede arter, som kan lide skade. Punkt 35 Der mangler dokumentation. Roskilde Lufthavn har tidligere inden kommunerne iværksatte arbejdet med vandplaner - udledt meget store mængder urea til Gadstrup Renseanlæg via Skelbækken vistnok svarende til PE (Gadstrup by rummer kun knap indb.). Punkt 36 og 37 Projektet er placeret i et område med særlige drikkevandsinteresser. Der har tidligere været diskussion om fare for grundvandsforurening, bl.a. fordi der blev gennemført brandslukningsøvelser på lufthavnsarealet. Punkt 40 Der mangler generelt også i godkendelsen - en redegørelse for, hvordan Københavns Lufthavne vil forebygge og begrænse væsentlige skadelige virkninger på miljøet. 2. Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Afsnit 2 Det fremg, at der er opstillet/præciseret vilk for en mere hensigtsmæssig egenkontrol, som skal gøre det enklere at efterleve og håndhæve vilk vedr. støj. Jeg er meget uenig i, at godkendelsen vil gøre det enklere at håndhæve vilkene jf. mine bemærkninger under afsnittet Egenkontrol nedenfor. Roskilde Kommune skriver, at øvrige vilk fra den eksisterende rammegodkendelse gælder uændret. Det er at stikke befolkning og politikere bl i øjnene: Med denne miljøgodkendelse giver Roskilde Kommunen ikke blot tilladelse til at fire- femdoble den tunge trafik, men godt skjult - også tilladelse til at fordoble trafikken på lufthavnen generelt. Lufthavnen har ikke krav på de lige operationer fra 1995-godkendelsen. Ifølge miljøbeskyttelseslovens 78a bortfalder en tilladelse allerede, hvis den ikke er blevet udnyttet i tre på hinanden følgende. Fremgangsmåden kortslutter den samlede proces bag en reel og samlet revision af lufthavnens miljøgodkendelse. Afsnit 3 Det fremg, at miljøgodkendelsen bliver givet på baggrund af virksomhedens ansøgningsmateriale. VVM-anmeldelsen er mangelfuld, og Roskilde Kommunes embedsværk er blevet ført bag lyset, jf. bl.a. afsnit 5, Planafsnittet i Roskilde Kommune. Der skulle have været

10 truffet afgørelse om VVM-pligt. Støjkonturerne ved fuld normal drift skal afspejle den reelle trafik på lufthavnen, som er ca. det halve af, hvad der er vist støjkonturer for. Også antallet af operationer fordelt på kategorier som kun er opført under den miljøtekniske vurdering bør opstilles, så man tydeligt kan se forskellen på trafikken i dag, og den trafik som lufthavnen ønsker tilladelse til. Som godkendelsen er opstillet nu, er det helt umuligt for borgere og politikere at se, hvilket før og efter de reelt skal forholde sig til. I den sammenhæng finder jeg at det er en skærpende omstændighed at såvel kommune som ansøger, ved eller burde vide at kvoten ikke har været udnyttet og dermed i henhold til lov bortfaldet. Vilk for godkendelsen Flytrafik Da Roskilde Lufthavn ikke har krav på operationer, og reelt kun har haft den halve trafik eller måske mindre i 2016, skal alle vilk i punkt 1-4 tilbagevises og bør indgå i den samlede revision af miljøgodkendelsen, som ifølge forvaltningens oplysninger forventes fremlagt til politisk behandling umiddelbart efter 1. kvartal Egenkontrol Vilkene i punkt 3-7 er helt utidssvarende og efter dagens standard usædvanligt svagt formuleret, hvis man sammenligner med de vilk, som andre - selv mindre lufthavne - skal leve op til. Lufthavnen har mig bekendt alle nødvendige data til løbende beregning af TDENL, og bør være forpligtet til straks at underrette kommunen med en redegørelse, n støjvilk overskrides. Tilsvarende bør kommunen løbende modtage oversigt over antal operationer pr. flytype, banebenyttelse og fordeling på døgnet. Miljøteknisk vurdering I den miljøtekniske vurdering indrømmes det men forklares ikke hvorfor og hvordan trafik i forbindelse med flystævner trækkes ud af støjberegningen. Naboerne til lufthavnen skal i forvejen finde sig i, at støjen fra militær og redningsflyvning ikke er blevet regnet med. Forudsætningerne for beregning af støjkurver skulle have ligget som bilag til miljøgodkendelsen. Samlet set virker miljøgodkendelsen både rodet og uoverskuelig og langt fra på niveau med det, man kunne forvente udarbejdet for så kompliceret en virksomhed som Roskilde Lufthavn. Ingen af støjkurverne viser den reelle, samlede støjudbredelse i dag. Dermed savner konklusionerne om, at det samlede antal støjbelastede boliger i byområder vil blive reduceret med ca. 10 % og det samlede antal støjbelastede boliger i landzone vil blive reduceret med ca. 6 procent, fuldstændig hold i dokumentationen. Det ville have fremgået, hvis man havde sammenlignet støjkonturer med den aktuelle beflyvning med det godkendte. Det reelle billede må nødvendigvis være, at langt flere boliger end i dag vil blive støjbelastet. Disse boliger bør identificeres, så ejerne kan partshøres, inden der kan træffes beslutning om miljøgodkendelse. Afsluttende bemærkninger Bestyrelsen for Københavns Lufthavne skriver i indledningen til Koncernsrapport 2015: Det er meget vigtigt, at vækst og udvikling i Københavns Lufthavn sker med respekt for miljøet og med fokus på høj sikkerhed for de rejsende og alle, der arbejder i lufthavnen. Nogle af de vigtigste områder i vores arbejde med ansvarlighed er energibesparelser og medarbejdertrivsel. Som nabo til Roskilde Lufthavn kunne jeg ønske, at der også var fokus på at reducere den støj, som vi, der bor omkring Roskilde Lufthavn, oplever som generende, og som jeg også i min egenskab af formand for foreningen StopStøjen f mange henvendelser om. Med forbehold for at der kan komme uddybende argumenter set i lyset af den meget korte klagefrist - venlig hilsen Torben Steen Hansen Nylandsvej 40 B 2690 Karlslunde Tlf.:

11 Bilag 2. Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. S 718 stillet den 3. februar 2017 af Maria Reumert Gjerding (EL). Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. S 718 stillet den 3. februar 2017 af Maria Reumert Gjerding (EL). Spørgsmål nr. S 718 Mener ministeren, at det er rimeligt, at Roskilde Kommune vil femdoble antallet af fly over 10 tons fra Roskilde Lufthavn, uden at borgerne i de berørte nabokommuner er blevet hørt? Svar Jeg har forelagt spørgsmålet for Miljøstyrelsen, der oplyser følgende: Det er Roskilde Kommune, der er tilsynsmyndighed i forhold til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn. Roskilde Kommune har oplyst, at der den 12. januar 2017 er meddelt tillæg til miljøgodkendelsen, som har kunnet påklages til Natur- og Miljøklagenævnet med frist frem til 9. februar Tillægget til godkendelsen kan bl.a. påklages af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, herunder også naboer til lufthavnen. Det er tillige Roskilde Kommune, der er VVM-myndighed for lufthavnen. Roskilde Kommune har oplyst, at kommunen i forhold til ændringen i godkendelsen har foretaget en VVM-screening og vurderet, at udvidelsen af aktiviteterne ikke er VVM-pligtig. Kommunens vurdering af de ændrede aktiviteter skal i den forbindelse baseres på de faktiske forhold, og kommunens afgørelse om VVM-pligt kan ligeledes påklages til Natur- og Miljøklagenævnet bl.a. af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald. På den baggrund ønsker jeg ikke at gå ind i den konkrete sag. Esben Lunde Larsen / Claus Torp

12 Bilag 3. Screeningafgørelser Screeningafgørelser Hvad ang screeningspligtige projekter er ordlyden af bestemmelsen herom i artikel 4, stk. 4, ændret, ligesom der er indsat et nyt bilag II.A. Bilaget indeholder en oversigt over de oplysninger, som bygherren skal fremlægge ved sin anmeldelse af et bilag II-projekt. Der er fokus på centrale aspekter, der gør det muligt for VVM-myndigheden at træffe sin afgørelse. Det drejer sig om en beskrivelse af projektet, herunder dets fysiske karakteristika og placering, de miljøaspekter, der kan forventes berørt, og de forventelige væsentligste virkninger på miljøet. Hvis det er relevant, skal bygherren tillige tage hensyn til andre vurderinger af påvirkninger af miljøet foretaget i henhold til anden EU-lovgivning (f.eks. fugle- og habitatdirektivet). Bygherren kan også beskrive påtænkte afværgeforanstaltninger. VVM-myndigheden vil derfor træffe sin screeningsafgørelse på baggrund af bygherrens oplysninger, hvis relevant andre vurderinger af miljøpåvirkning samt screeningskriterierne i bilag III. VVM-myndigheden skal træffe sin afgørelse inden for maksimalt 90 dage fra tidspunktet, hvor bygherren har fremlagt alle de i bilag II.A krævede oplysninger. Der er mulighed for dispensation fra tidsfristen i særlige tilfælde. Ligesom for VVM-afgørelser stilles der krav om begrundelse af screeningsafgørelser med angivelse af hovedsagerne til afgørelsen.

13 Bilag 4. notat-om-de-eu-retlige-rammer-for-en-ny-regulering-af-anlaeg-til-intensiv-husdyr Kammeradvokaten, 17. DECEMBER 2014 I EU-Domstolens I EU-Domstolens dom af 28. februar 2008 i sag C-2/07, Abraham m.fl., fandt EUDomstolen, at arbejder til ændring af en eksisterende lufthavns infrastruktur med henblik på at forøge kapaciteten, uden at der skulle ske ændring af landingsbanens længde, var omfattet af VVM-direktivet, så længe de bl.a. som følge af deres karakter, omfang og kendetegn kan anses for en ændring af selve lufthavnen, jf. præmis 40. Domstolen udtalte, at pligten til VVM-screening af udvidelser og ændringer omfatter alle arbejder vedrørende bygningerne, installationerne og udstyret på et anlæg omfattet af bilagene, jf. præmis 36. I EU-Domstolens dom af 17. marts 2011 i sag C-275/09, Bruxelles Airport, fastslog EUDomstolen, at forlængelsen af en eksisterende godkendelse til drift af en lufthavn ikke kan kvalificeres som et projekt i VVM-direktivets forstand, idet der ikke er tale om arbejder eller indgreb, som ændrer områdets fysiske karakteristika, jf. præmis 24. VVM-vurdering kræves alene, hvis der faktisk sker (eller er sket) fysiske ændringer eller fysiske indgreb, som er omfattet af direktivets projektbegreb. Det gjaldt uanset, at antallet af flyafgange mv. ændrede sig. I EU-Domstolens dom af 19. april 2012 i sag C-121/11, Pro-Braine, fastslog EU-Domstolen med henvisning til Domstolens dom af 17. marts 2011 i sag C-275/09, Bruxelles Airport, at VVM-direktivet ikke omfatter den blotte forlængelse af en tilladelse til fortsat drift, men i Side 12/49 det omfang den tilladte overgangsplan vedrører en ændring eller udvidelse ved hjælp af arbejder eller indgreb, som ændrer områdets fysiske karakteristika af et sådant område med nedgravning, og den kan være til skade for miljøet, er tilladelsen omfattet af VVMdirektivets regler, jf. præmis Om en ændring eller en udvidelse af et projekt er omfattet af VVM-direktivets screeningspligt, afhænger derfor af, om disse indebærer arbejder eller indgreb, som ændrer områdets fysiske karakteristika (og om ændringerne/udvidelserne kan være til skade for miljøet, jf. bilag II, pkt. 13, litra a). Det bemærkes i den forbindelse, at efter Aarhus-konventionens artikel 6, stk. 10, skal de kontraherende stater sikre, at bestemmelserne i artikel 6, stk. 2 9, om offentlighed mv. med de nødvendige ændringer og efter omstændighederne anvendes, n en offentlig myndighed tager driftsvilkene for en aktivitet, der er omfattet af artikel 6, stk. 1, op til fornyet overvejelse eller ajourføring. EU er kontraherende part under Aarhus-konventionen, og konventionens bestemmelser om obligatorisk inddragelse af offentligheden er bl.a. gennemført i VVM-direktivet og IEdirektivet. Det må antages, at der er sket en tilstrækkelig gennemførelse af Aarhuskonventionens artikel 6, stk. 10, herunder i forbindelse med ajourføring eller revurdering af vilkene for godkendelsespligtige virksomheder Projekter som kan have væsentlig virkning på miljøet (VVM-screening) Bilag I-projekter, herunder etablering af anlæg til intensiv fjerkræavl og svineavl, som ligger

14 over bestemte grænseværdier udtrykt i antallet af dyr, jf. direktivets bilag I, pkt. 17, skal ifølge direktivets artikel 4, stk. 1, altid undergives VVM-vurdering. De projekter, der er omfattet af bilag II, skal derimod i overensstemmelse med artikel 4, stk. 2, jf. artikel 2, kun undergives en VVM-vurdering, hvis disse vurderes at kunne have væsentlige indvirkninger på miljøet. Metoden til at finde ud af, om det er tilfældet, kaldes VVM-screening. Screeningsproceduren bør sikre, at der kun kræves en miljøkonsekvensvurdering af projekter, der forventes at få væsentlige indvirkninger på miljøet, jf. VVM-direktivets præambelbetragtning 27, som viderefører præambelbetragtning 10, 2. pkt. i VVM-direktivet (2011/92). Som anført ovenfor omfatter direktivets bilag II, punkt 1, litra e), anlæg til intensiv husdyravl, som ikke er omfattet af bilag I, dvs. husdyrbrug eller udvidelser af husdyrbrug, der ikke overskrider de i bilag I fastsatte grænseværdier. Udvidelser af eksisterende husdyrbrug, der ligger over bilag I-grænseværdierne er således omfattet af bilag II, jf. også bilag II, pkt. 13, medmindre udvidelsen i sig selv opfylder bilag I-grænseværdien, se hertil bilag I pkt. 24. Side 13/49 Disse projekter skal derfor screenes for VVM-pligt, n der er tale om arbejder eller andre fysiske indgreb, jf. afsnit ovenfor. Af VVM-direktivets artikel 4, stk. 2, fremg således: 2. Med forbehold af artikel 2, stk. 4, skal medlemsstaterne afgøre, om projektet skal vurderes i henhold til artikel 5-10, for projekter, der er opført i bilag II. Medlemsstaterne skal foretage denne vurdering ved hjælp af: a) en undersøgelse i hvert enkelt tilfælde, eller b) tærskelværdier eller kriterier fastsat af medlemsstaten. Medlemsstaten kan beslutte at anvende begge de i litra a) og b) nævnte procedurer. Stillingtagen til, om et bilag II-projekt kan have en væsentlig indvirkning på miljøet, kan således ske ved en konkret vurdering af det enkelte projekts potentielle miljøpåvirkning. Medlemsstaterne er dog ikke forpligtet til i alle tilfælde at lade sådanne projekter undergå en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde, idet staterne i stedet kan vælge at fastsætte tærskelværdier eller kriterier for, hvorn projekter vil have en væsentlig virkning på miljøet, jf. artikel 4, stk. 2, litra b). Anvendelsen af kriterier eller grænseværdier kan derfor ses som en måde at standardisere screeningen på. VVM-direktivet åbner også for, at der ved f.eks. lov eller bekendtgørelse kan fastsættes tærskelværdier f.eks. for mindre ændringer i bygninger, som ikke skal underkastes en konkret screeningsafgørelse. Denne mulighed er tydeliggjort ved ændring af VVM-direktivet i Reglerne om fastsættelse af grænseværdierne fremg af VVM-direktivets artikel 4, stk. 3 og 4. Af disse bestemmelser, således som ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets direktiv af 16. april 2014 (2014/52), fremg følgende: 3. Ved en undersøgelse i hvert enkelt tilfælde eller ved fastsættelse af tærskelværdier eller kriterier i henhold til stk. 2 skal der tages hensyn til de relevante udvælgelseskriterier

15 Side 14/49 i bilag III. Medlemsstaterne kan fastsætte tærskelværdier eller kriterier for, hvorn det ikke er nødvendigt at underkaste projekter hverken afgørelsen i henhold til stk. 4 og 5 eller en miljøkonsekvensvurdering, og/eller tærskelværdier eller kriterier for, hvorn projekter under alle omstændigheder skal underkastes en miljøkonsekvensvurdering uden at skulle underkastes en afgørelse i henhold til stk. 4 og Beslutter medlemsstaterne at kræve en afgørelse for så vidt ang projekter i de kategorier, der er opført i bilag II, skal bygherren fremlægge oplysninger om projektets karakteristika og dets forventede væsentlige indvirkninger på miljøet. En detaljeret oversigt over, hvilke oplysninger der skal fremlægges, findes i bilag II.A, Bygher ren skal, hvis det er relevant, tage hensyn til de tilgængelige resultater af andre relevante vurderinger af indvirkninger på miljøet, der er foretaget i medfør af anden EUlovgivning end dette direktiv. Bygherren kan også fremlægge en beskrivelse af særkender ved projektet og/eller af de foranstaltninger, der påtænkes truffet for at undgå eller forebygge, hvad der ellers kunne have været væsentlige skadelige indvirkninger på miljøet. Bilag III til direktivet indeholder en række kriterier, der skal tages hensyn til ved en screening eller ved fastsættelsen af grænseværdier. Det oprindelige VVM-direktiv (85/337) blev vedtaget i 1985 (Rådets direktiv 85/337/EØF af 27. juni 1985 om vurdering af visse offentlige og private projekters indvirkning på miljøet). VVM-direktivet blev senere ændret i 1997, 2003 og Ved kodificeringen, jf. Europa- Parlamentets og Rådets direktiv 2011/92/EU af 13. december 2011 om vurdering af visse offentlige og private projekters indvirkning på miljøet, havde artikel 4, stk. 2-4, følgende ordlyd: 2. Med forbehold af artikel 2, stk. 4, skal medlemsstaterne afgøre, om projektet skal vurderes i henhold til artikel 5-10, for projekter, der er opført i bilag II. Medlemsstaterne skal foretage denne afgørelse ved hjælp af: a) en undersøgelse i hvert enkelt tilfælde, eller b) tærskelværdier eller kriterier fastsat af medlemsstaten. Medlemsstaterne kan beslutte at anvende begge de i litra a) og b) nævnte procedurer. 3. Ved en undersøgelse i hvert enkelt tilfælde eller ved fastsættelse af grænseværdier eller kriterier i henhold til stk. 2 skal der tages hensyn til de relevante udvælgelseskriterier i bilag III. 4. Medlemsstaterne sørger for, at de kompetente myndigheders afgørelser efter stk. 2 stilles til rådighed for offentligheden. EU-Domstolen har i en række afgørelser fortolket de tidligere gældende bestemmelser i VVM-direktivet i relation til medlemsstaternes mulighed for at forenkle og begrænse konkrete screeningsvurderinger gennem generelle tærskelværdier og kriterier. I EU-Domstolens dom af 2. maj 1996 i sag C-133/94, Kommissionen mod Belgien, havde Belgien bl.a. fastsat en grænseværdi for integrerede kemiske anlæg, således at anlæg med en kapacitet på under ton om et ikke skulle være genstand for en VVM. EUDomstolen accepterede ikke en sådan kvantitativ afgrænsning af visse kategorier af projekter

16 fra vurderingspligten efter artikel 4, stk. 2. Domstolen udtalte i den forbindelse bl.a. i præmis 42: Side 15/49 de i [direktivets] artikel 4, stk. 2, omtalte kriterier og/eller grænseværdier har til formål at lette vurderingen af de konkrete kendetegn for et projekt med henblik på at afgøre, om det er omfattet af forpligtelsen til at foretage en vurdering, men ikke har til formål på forhånd at udelukke hele kategorier af projekter, der er opregnet i bilag II, og som påtænkes gennemført i en medlemsstat, fra denne forpligtelse. (understreget her) I EU-Domstolens dom af 24. oktober 1996 i sag C-72/95, Kraaijeveld m.fl., skulle EUDomstolen tage stilling til en hollandsk regel, hvorefter der alene skulle gennemføres en VVM-vurdering af projekter om bygning af diger, hvis diget havde en længde på 500 meter eller mere og en tværprofil på 250 m2 eller mere, mens der ikke skulle gennemføres en VVM-vurdering for mindre diger. Sagen for EU-Domstolen omhandlede en ny digeføring, og der var ikke foretaget en vurdering af virkningerne heraf på miljøet, allerede fordi der var tale om et projekt, hvis størrelse lå under de i national lovgivning fastsatte grænser herfor. Domstolen udtalte hertil, at VVM-direktivets artikel 4, stk. 2, indrømmer medlemsstaterne et vist skøn, idet bestemmelsen præciserer, at projekter, der henhører under de i bilag II anførte grupper, vurderes, n medlemsstaterne finder, at det er påkrævet på grund af projekternes karakter, og at medlemsstaterne med henblik herpå navnlig kan udpege visse typer projekter, der skal vurderes, eller fastsætte kriterier og/eller grænseværdier for at afgøre, hvilke projekter der skal vurderes, jf. dommens præmis 48. Domstolen anførte endvidere, at medlemsstaternes udøvelse af skønnet til at fastsætte kriterier eller grænseværdier dog ikke var fuldstændigt frit, idet skønnet er afgrænset af forpligtelsen i artikel 2, stk. 1, til at foretage en undersøgelse af indvirkningerne af projekter, der bl.a. på grund af deres art, dimensioner eller placering kan få væsentlig indvirkning på miljøet, jf. præmis 50. N en medlemsstat fastsætter kriterier eller grænseværdier for et projekt på et sådant niveau, at samtlige projekter omfattet af et bilagspunkt i praksis på forhånd bliver holdt uden for screeningen, overskrider dette grænserne for det skøn, som medlemsstaterne har i henhold til artikel 2, stk. 1, og artikel 4, stk. 2, medmindre samtlige udelukkede projekter på grundlag af en samlet vurdering ikke kan anses for at have væsentlig indvirkning på miljøet. Der kan henvises endvidere til EU-Domstolens dom af 22. oktober 1998 i sag C-301/95, Kommissionen mod Tyskland, hvor Domstolen udtalte følgende (præmis 45): 45 Netop på grundlag af dette princip har Domstolen fastslået, at det skøn, som er tildelt medlemsstaterne ved direktivets artikel 4, stk. 2, er afgrænset af vurderingspligten i artikel 2, stk. 1 (jf. dom af , sag C-72/95, Kraai Side16/49 jeveld m.fl., Sml. I, s. 5403, præmis 50), og at de i artikel 4, stk. 2, omtalte kriterier og/eller grænseværdier har til formål at lette vurderingen af de konkrete kendetegn for et projekt med henblik på at afgøre, om det er omfattet af forpligtelsen

17 til at foretage en vurdering, men ikke har til formål på forhånd at udelukke hele kategorier af projekter, der er opregnet i bilag II, og som påtænkes gennemført i en medlemsstat, fra denne forpligtelse (dommen i sagen Kommissionen mod Belgien, a.st., præmis 42). I EU-Domstolens dom af 16. september 1999 i sag C 435/97, WWF m.fl., var der tale om national regel, hvorefter der aldrig skulle foretages en fuldstændig VVM-vurdering ved ændringer af lufthavne med en start- og landingsbane på under meter, jf. bilag 1, pkt. 7, litra a), men alene en forenklet undersøgelse af dets indvirkning på miljøet. Domstolen udtalte hertil, at uanset hvilken metode, en medlemsstat vælger til bestemmelse af, om et bestemt projekt skal vurderes eller ej, må denne metode ikke bringe direktivets formål i fare, som er, at intet projekt, der kan have væsentlig indvirkning på miljøet i direktivets forstand, må unddrages en vurdering, medmindre det bestemte projekt, der udelukkes herfra, på grundlag af en samlet bedømmelse kan anses for ikke at have væsentlig indvirkning på miljøet, jf. dommens præmis 45. I EU-Domstolens dom af 21. september 1999 i sag C-392/96, Kommissionen mod Irland, præmis 64 og 65, udtalte Domstolen følgende (præmis 64 og 65): 64 Det bemærkes vedrørende klagepunktet om grænseværdierne, at selv om medlemsstaterne efter direktivets artikel 4, stk. 2, andet afsnit, har et skøn ved udpegelsen af visse typer projekter, der skal vurderes, eller ved fastsættelsen af kriterier og/eller grænseværdier, begrænses dette skøn af pligten ifølge artikel 2, stk. 1, til at lade projekter, der bl.a. på grund af deres art, dimensioner eller placering, kan få væsentlig indvirkning på miljøet, underkaste en vurdering af denne indvirkning (dommen i sagen Kraaijeveld m.fl., præmis 50). 65 En medlemsstat, der fastsætter kriterier og/eller grænseværdier, ved hvilke der kun lægges vægt på projekternes dimensioner og ikke desuden på deres art eller placering, overskrider således grænserne for det skøn, den har i henhold til direktivets artikel 2, stk. 1, og artikel 4, stk. 2.

18 DANAK 100/2226 Bilag 5. Side 25 af Boligoptællinger - Belastede boliger ved operationer MTOM > 10tons Baseret på forudsætningerne om boligers placering omkring Roskilde Lufthavn i Afsnit 4 er antallet af støjbelastede boliger blevet optalt for området, der indbefatter Roskilde, Lejre og Greve kommuner. Resultatet er vist i 1 db-intervaller af støjbelastningen L DEN over 50 db. L DEN Optælling i 1 db-intervaller Byzone Landzone Totalt > Tabel 17 Støjbelastede boliger omkring Roskilde Lufthavn. Optælling i 1 db-intervaller af støjbelastningen L DEN.

19 DANAK 100/2227 Bilag 6. Side 25 af Boligoptællinger - Belastede boliger ved operationer MTOM > 10tons Baseret på forudsætningerne om boligers placering omkring Roskilde Lufthavn i Afsnit 4 er antallet af støjbelastede boliger blevet optalt for området, der indbefatter Roskilde, Lejre og Greve kommuner. Resultatet er vist i 1 db-intervaller af støjbelastningen L DEN over 50 db. L DEN Optælling i 1 db-intervaller Byzone Landzone Totalt > Tabel 17 Støjbelastede boliger omkring Roskilde Lufthavn. Optælling i 1 db-intervaller af støjbelastningen L DEN.

20 Bilag 7. Minimerede - Årsrapporter for CPH-roskilde kvt 2016 (se uddybet Bilag 8) Antal operationer pr Vilk I/V kvt Side 20

21 Bilag 8. Årsrapporter for CPH-roskilde kvt 2016 (se forenklet Bilag 7) Antal operationer pr kvt 16 Vilk I/V 1a I V b I V b 8 I V b 12 I V c I V d I V d h I V sum b Total d Total

22 Bilag 9. Aarhus-konventionens artikel 6, stk. 10 Det bemærkes i den forbindelse, at efter Aarhus-konventionens artikel 6, stk. 10, skal de kontraherende stater sikre, at bestemmelserne i artikel 6, stk. 2 9, om offentlighed mv. med de nødvendige ændringer og efter omstændighederne anvendes, n en offentlig myndighed tager driftsvilkene for en aktivitet, der er omfattet af artikel 6, stk. 1, op til fornyet overvejelse eller ajourføring. EU er kontraherende part under Aarhus-konventionen, og konventionens bestemmelser om obligatorisk inddragelse af offentligheden er bl.a. gennemført i VVM-direktivet og IEdirektivet. Det må antages, at der er sket en tilstrækkelig gennemførelse af Aarhuskonventionens artikel 6, stk. 10, herunder i forbindelse med ajourføring eller revurdering af vilkene for godkendelsespligtige virksomheder.

Til Natur- og Miljøklagenævnet og Roskilde Kommune

Til Natur- og Miljøklagenævnet og Roskilde Kommune Karlslunde d. 29-01-2017 Til Natur- og Miljøklagenævnet og Roskilde Kommune Klage over tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn, januar 2017 Som berørt nabo indsender jeg hermed klage over følgende

Læs mere

Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard. Roskilde d. 8. marts Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn

Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard. Roskilde d. 8. marts Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard Roskilde d. 8. marts 2017 Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Københavns Lufthavne A/S, Roskilde Lufthavn (herefter CPHRoskilde)

Læs mere

Roskilde Kommune har vurderet at den ansøgte forøgelse kræver en godkendelse efter miljøbeskyttelses-lovens

Roskilde Kommune har vurderet at den ansøgte forøgelse kræver en godkendelse efter miljøbeskyttelses-lovens Natur og miljøklagenævnet (Miljø og Fødevareklagenævnet/Planklagenævnet) samt Roskilde Kommune Roskilde d. 9. februar 2017 Vedr: Klage over Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Københavns Lufthavne

Læs mere

Nedenfor redegøres for CPHs vurdering af de supplerende bemærkninger inden for udvalgte emner mens tidligere fremsendte bemærkninger fastholdes:

Nedenfor redegøres for CPHs vurdering af de supplerende bemærkninger inden for udvalgte emner mens tidligere fremsendte bemærkninger fastholdes: Miljø- og Fødevareklagenævnet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Sendt pr. e-mail: nmkn@naevneneshus.dk Københavns Lufthavne A/S Box 74 Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup www.cph.dk Tlf.: +45 32 31

Læs mere

HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED MILJØGODKENDELSE

HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED MILJØGODKENDELSE KØBENHAVN. AARHUS. LONDON. BRUXELLES ADVOKATFIRMA RÅDHUSPLADSEN 3 DK-8000 AARHUS C TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 14 11 HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED

Læs mere

Kravet om tilladelse eller godkendelse kan omfatte hele anlægget eller afgrænsede dele, hvilket har betydning for udstrækningen af VVM-kravet.

Kravet om tilladelse eller godkendelse kan omfatte hele anlægget eller afgrænsede dele, hvilket har betydning for udstrækningen af VVM-kravet. Notits Landområdet BLST-100-00054 ANMMA 22. oktober 2007 VVM af eksisterende anlæg I en række nyere domme har EF-domstolen præciseret, hvornår der efter VVM-direktivet stilles krav om VVM-vurdering før

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt J.nr. SN 2001-401-1373 Den 25. august 2005 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 47 stillet af Folketingets

Læs mere

Klage til Miljøstyrelsen over miljøgodkendelse af Københavns Lufthavn, Roskilde

Klage til Miljøstyrelsen over miljøgodkendelse af Københavns Lufthavn, Roskilde Amtsgården Køgevej 80 4000 Roskilde Hastrup d. 19. december 2006 Klage til Miljøstyrelsen over miljøgodkendelse af Københavns Lufthavn, Roskilde På egne vegne og på vegne af foreningen Stop Støjen fremsendes

Læs mere

Professor dr. Jur. Peter Pagh

Professor dr. Jur. Peter Pagh Professor dr. Jur. Peter Pagh Degnehusene 70, 2620 Albertslund tlf.: 43421238/35323127 email: peter.pagh@jur.ku.dk Notat vedrørende VVM-screening og tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn af

Læs mere

Afgørelsen vil blive offentliggjort på Roskilde Kommunes hjemmeside den 15. september 2017 (sammen med kommunens afgørelse om miljøgodkendelse).

Afgørelsen vil blive offentliggjort på Roskilde Kommunes hjemmeside den 15. september 2017 (sammen med kommunens afgørelse om miljøgodkendelse). Bilag 3 Kommunaldirektøren Erhvervsafdelingen Sagsnr. 276942 Brevid. 2545502 Ref. LAHN Dir. tlf. larshn@roskilde.dk NOTAT: VVM-screening, Solum, Vestre Hedevej 34, Roskilde 15. september 2017 Solum Roskilde

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Billund Lufthavn har ved brev af 13. september 2012 ansøgt om ændring af gældende vilkår for tankning af fly,

Læs mere

Afgørelse. Klage over afgørelsen. Denne afgørelse kan påklages jf. vedlagte klagevejledning. Venlig hilsen. Tobias B. Knudsen Biolog.

Afgørelse. Klage over afgørelsen. Denne afgørelse kan påklages jf. vedlagte klagevejledning. Venlig hilsen. Tobias B. Knudsen Biolog. Afgørelse Afgørelse om, at projekt om regulering af vandløb (dræn) i forbindelse med etablering af vandhul ikke er VVM pligtigt (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Kort beskrivelse af projektet ved Natur

Læs mere

Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer

Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer BEK nr. 1832 af 16/12/2015 VVM-anmeldeskema Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer Indsendes til Bornholms Regionskommune på e-mail til: tm@brk.dk Basisoplysninger

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune Virksomheden har ansøgt om ændringer i forhold til driftstider. Genbrugspladsen skal være døgnåbent,

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. projekter omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 (jf. LBK nr. 1225 af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282564 apr55@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

Bilag 5. Målestok angives: Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse

Bilag 5. Målestok angives: Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

Det nye VVM-direktiv. Naturstyrelsen Jura Helle Ina Elmer Specialkonsulent

Det nye VVM-direktiv. Naturstyrelsen Jura Helle Ina Elmer Specialkonsulent Det nye VVM-direktiv Naturstyrelsen Jura Helle Ina Elmer Specialkonsulent INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE 1 Programmet Formål og proces med direktivændringen

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Tekst

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Tekst Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Bekendtgørelse om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1)

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) Bekendtgørelse nr. x af x 2013 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) I medfør af 3 i lov nr. 550 af 18. juni 2012 om frikommuner og 29 b-29 d, 29 l, stk. 2, 29 t, stk. 3, 29 v,

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat. Dansk Containerindustri (ABC Coating) Limfjordsvej 11 6715 Esbjerg N Att.: Knud Ravn/Dorthe Thrysøe Brevet er sendt eletronisk via: Digtalpostkasse for CVR nr.: 34086427 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato

Læs mere

VVM-screening af opførelse af Jordvarmeboringer på Sallingsundvej 86, 7870 Roslev

VVM-screening af opførelse af Jordvarmeboringer på Sallingsundvej 86, 7870 Roslev Skive Kommune Natur & Miljø Sags id.: 779-2016-1045 Ref.: BKHA Den 18. januar 2016 VVM-screening af opførelse af Jordvarmeboringer på Sallingsundvej 86, 7870 Roslev Indledning Energinet DK har søgt om

Læs mere

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Afgørelse Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Postadresse: Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf:

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf: Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk Tlf: 7257 7777 VVM-anmeldeskema Bygherren skal, før etablering, udvidelse eller ændring af anlæg på bilag 2 til VVM-bekendtgørelsen*, udfylde

Læs mere

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Screening for VVM pligt jævnfør

Læs mere

PROJEKTTILPASNINGER OG SCREENING: MULIGHED OG GOD PRAKSIS LONE KØRNØV ENVINA - FEBRUAR 2017

PROJEKTTILPASNINGER OG SCREENING: MULIGHED OG GOD PRAKSIS LONE KØRNØV ENVINA - FEBRUAR 2017 PROJEKTTILPASNINGER OG SCREENING: MULIGHED OG GOD PRAKSIS LONE KØRNØV ENVINA - FEBRUAR 2017 Oplæg Betydningen af screening VVM Direktivet og mulighed for projekttilpasninger Timing af screening Væsentlighedsbegrebet

Læs mere

VVM-screening af opførelse af Vaskeplads med olieudskiller på Blegagervej 3, 7884 Fur

VVM-screening af opførelse af Vaskeplads med olieudskiller på Blegagervej 3, 7884 Fur Notat Skive Kommune Byg & Miljø Sags id.: 779-2015-36060 Ref.: BKHA Den 24. november 2015 VVM-screening af opførelse af Vaskeplads med olieudskiller på Blegagervej 3, 7884 Fur Indledning Skamol A/S har

Læs mere

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet Afgørelse Afgørelse om, at projekt om regulering af vandløb (dræn) nord for Alfa 6 i Hinnerup ikke er VVM pligtigt (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Kort beskrivelse af projektet Vandløbsmyndigheden

Læs mere

Afgørelse om ikke - VVM pligt i forbindelse med projekt om regulering af privat vandløb på matr. nr. 14 Hovslund, Ø. Løgum

Afgørelse om ikke - VVM pligt i forbindelse med projekt om regulering af privat vandløb på matr. nr. 14 Hovslund, Ø. Løgum Hans Henrik Sørensen Hovslundvej 25 6230 Rødekro Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 3. maj 2018 Kontakt: Mette A. Juhl Direkte tlf.: 7376 6350 E-mail: majuh@aabenraa.dk Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

UDKAST Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn. Københavns Lufthavne A/S December, 2016

UDKAST Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn. Københavns Lufthavne A/S December, 2016 UDKAST Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Københavns Lufthavne A/S December, 2016 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tillæg

Læs mere

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning.

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord,

Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord, Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord, Nørrekær Enges Landvindingslag, Diget i Nørrekær Enge Indhold Afgørelse...3 Sammendrag...4 Vilkår...4 Miljøteknisk beskrivelse og vurdering...5

Læs mere

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring

Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring. Heidi Laursen, Klintrupvej 2, 8641 Sorring Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Formålet med rørlægningen er at skabe en bedre sammenhæng mellem

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 5

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 5 Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Genopbygning af sandklit ud for parkeringspladsen ved Kobæk strand, hvor klitten er gennemskåret af færdsel fra gående trafik. Navn,

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt i forbindelse med fornyelse af indvindingstilladelse til Lammefjordens Pumpe- og Digelag

Afgørelse om ikke-vvm-pligt i forbindelse med fornyelse af indvindingstilladelse til Lammefjordens Pumpe- og Digelag Audebo Pumpestation Lammefjordens Dige- og Pumpelag Nykøbingvej 128 4300 Holbæk VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 16. august 2016 Sagsb.: Rikke Kepp Sagsnr.: 14/52774 Dir.tlf.: 72 36 41 10 E-mail: grundvand@holb.dk

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen)

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Ansøgning om regulering af drænledning fra bassin A27610B til Frisholm Bæk, Frisholm. Projektbeskrivelse

Læs mere

Den nye miljøvurderingslov med fokus på funktionel adskillelse, one-stop-shop og afgrænsning

Den nye miljøvurderingslov med fokus på funktionel adskillelse, one-stop-shop og afgrænsning Den nye miljøvurderingslov med fokus på funktionel adskillelse, one-stop-shop og afgrænsning VVM ERFA-møde, 11. oktober 2017, Silkeborg Martin Holm Jensen, fuldmægtig Programmet mellem 10.30 og 12 Miljøvurderingslovens

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af. Støvring Autooophug ApS, Banesvinget 9-12, 9530 Støvring

Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af. Støvring Autooophug ApS, Banesvinget 9-12, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Journalnr: 09.02.16-K08-18996-07 Ref.: Dorte Schmieg Toft Dato: 18-03-2014 Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af Støvring Autooophug ApS, Banesvinget

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Kontakt Har du spørgsmål til dette høringsmateriale, er du meget velkommen til at kontakte mig på eller

Kontakt Har du spørgsmål til dette høringsmateriale, er du meget velkommen til at kontakte mig på eller «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Etage» «Sted» «Postnr_By» Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 17. september 2018 Kontakt: Tobias Brødsgaard Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail:

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende I medfør af 29 b - 29 d, 29 l, stk. 2, 29 v, stk. 5, og 38 i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Banedanmark Att.: Anne B. Hansen Amerika Plads København Ø. Att.:

Banedanmark Att.: Anne B. Hansen Amerika Plads København Ø. Att.: Banedanmark Att.: Anne B. Hansen Amerika Plads 15 2100 København Ø. Att.: abhs@bane.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00314 Ref. chrbe Den 23. oktober 2014 Afgørelse om at hastighedsopgradering på

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Bygherres kontaktperson og telefonnr. Poul Søndersø, telefon

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Bygherres kontaktperson og telefonnr. Poul Søndersø, telefon Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Opstilling af en 25 meter høj husstandsvindmølle SØNDERSØ ENERGI A/S, Engvej

Læs mere

Principielle EU-domme. Betydning for dansk retspraksis v/anne-marie Madsen, cand.jur. BY

Principielle EU-domme. Betydning for dansk retspraksis v/anne-marie Madsen, cand.jur. BY Principielle EU-domme Betydning for dansk retspraksis v/anne-marie Madsen, cand.jur. BY EU-reglerne Traktater, direktiver og EF-domstolens afgørelser EF-domstolen fortolker direktivet Forrang for nationale

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst

Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. august 2014 J.nr.: NMK-34-00277 og NMK-33-01941 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes VVM-screening af vejprojekt

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A 7190 Billund Dato: 30.05.2018 Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund KT erhvervsbyg A/S har på vegne af ScrapTrans A/S den 9. april 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Arne Balle Kristensen, Staghøjmøllevej 3, 7990 Øster Assels

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Arne Balle Kristensen, Staghøjmøllevej 3, 7990 Øster Assels Anmeldeskema Bilag 5 fra Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Tekst

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013 Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup 0. Indledning Støjhandlingsplanen er baseret på støjkortlægningen fra 2006. Miljøstyrelsen

Læs mere

VVM-screening af etablering af Listevirksomhed (K206) på Knastvej 4, 7860 Spøttrup

VVM-screening af etablering af Listevirksomhed (K206) på Knastvej 4, 7860 Spøttrup Dansk Genbrugsisolering Knastvej 4 Oddense 7860 Spøttrup 2. marts 2016 Knastvej 4 - VVM-afgørelse Skive Kommune Byg & Miljø Sags id.: 779-2015-41906 Ref.: BKHA Den 2. marts 2016 VVM-screening af etablering

Læs mere

Afgørelsen vil blive offentliggjort på Roskilde Kommunes hjemmeside den 21. september 2015.

Afgørelsen vil blive offentliggjort på Roskilde Kommunes hjemmeside den 21. september 2015. Lise Kristoffersen Kildeager 6 4000 Roskilde Plan og Byggesag Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Skovrejsning

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 213) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fortsættelse og en

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Hillerød Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Boring til vandning af dyr i marken. Bo Christensen, Brønderslevvej 241, Østervrå Tlf Brøndborerfirma K.

Boring til vandning af dyr i marken. Bo Christensen, Brønderslevvej 241, Østervrå Tlf Brøndborerfirma K. Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Skovrejsning Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Udskiftning af eksisterende flagstang med en ny flagstang med integrerede antenner. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Telenor A/S,

Læs mere

VVM-screening af opsætning af 1 stk. husstandsvindmølle på adressen Glerupvej 15, 9560 Hadsund

VVM-screening af opsætning af 1 stk. husstandsvindmølle på adressen Glerupvej 15, 9560 Hadsund BILAG 1 Screeningsnotat VVM-screening af opsætning af 1 stk. husstandsvindmølle på adressen Glerupvej 15, 9560 Hadsund Mariagerfjord Kommune, Miljøafdelingen, har d. 15. april 2015 modtaget anmeldelse,

Læs mere

Basisoplysninger Tekst

Basisoplysninger Tekst Anmeldelsee af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Projektbeskrivelsee (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse,

Læs mere

Bilag 5. Basisoplysninger. Skovrejsning. Projektbeskrivelse (kan vedlægges)

Bilag 5. Basisoplysninger. Skovrejsning. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst Skovrejsning Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr.

Læs mere

Miljøstyrelsen meddelte den 16. december 2014 miljøgodkendelse af Onsevig Havbrug.

Miljøstyrelsen meddelte den 16. december 2014 miljøgodkendelse af Onsevig Havbrug. ONSEVIG HAVBRUG - HABITATKONSEKVENSVURDERING VED HAVBRUGS OVERGANG TIL REGULERING EFTER MILJØBESKYTTELSESLOVEN 1. BAGGRUND 1.1 Havbrugs overgang til regulering efter miljøbeskyttelseslovens 33 I 2006 overgik

Læs mere

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.:

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.: Bilag A Skema til brug for screening (VVM - pligt) VVM Myndighed Myndighed: Skanderborg Kommune Ansvarlig Basis oplysninger Titel/beskrivende navn på projekt: Fjernvarmeledning fra Hørning til Blegind

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

Agnete og Tom Bonnesen Nørremark 3 Kær 6400 Sønderborg. VVM-screening af solcelleanlæg på terræn på Nørremark 3, 6400 Sønderborg.

Agnete og Tom Bonnesen Nørremark 3 Kær 6400 Sønderborg. VVM-screening af solcelleanlæg på terræn på Nørremark 3, 6400 Sønderborg. Agnete og Tom Bonnesen Nørremark 3 Kær 6400 Sønderborg VVM-screening af solcelleanlæg på terræn på Nørremark 3, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har den 15. oktober 2014 modtaget ansøgning om etablering

Læs mere

Bilag 5. Basisoplysninger. Side 1

Bilag 5. Basisoplysninger. Side 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

VVM Myndighed. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A- Ændring af Emdrupparkens Idrætsanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter etablering kunstgræsbane på

Læs mere

Bilag 2 VVM Screening 9. juni 2016

Bilag 2 VVM Screening 9. juni 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt ved tilladelse til etablering af 5 boringer og vandindvinding til ren- og prøvepumpning samt tilladelse til udledning af oppumpet grundvand Greve Vandværk ansøgt Greve Kommune

Læs mere

Jeppe Thing Jensen Kvongvej Nr. Nebel. Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Tilløb til Rolfsø Kanal- Fidde Strøm

Jeppe Thing Jensen Kvongvej Nr. Nebel. Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Tilløb til Rolfsø Kanal- Fidde Strøm Jeppe Thing Jensen Kvongvej 81 6830 Nr. Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Tilløb til Rolfsø Kanal- Fidde Strøm Varde Kommune har på baggrund

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2. Kurt Nielsen Omfartsvejen 160 9490 Pandrup Omfartsvejen160@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

VVM-screening for etablering af nye hangarer og ny GA-terminal på Billund Lufthavn

VVM-screening for etablering af nye hangarer og ny GA-terminal på Billund Lufthavn Notat Billund Kommune Natur og Miljø VVM-screening for etablering af nye hangarer og ny GA-terminal på Billund Lufthavn Den 17. marts 2011 Billund Lufthavn A/S har ved brev modtaget af Billund Kommune

Læs mere

VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune

VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune Kun til anmeldelser til husstandsmøller! VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser L 225/16 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 12. 8. 98 RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

Mercedes Alexandra Kampmann Byagerparken 60 4030 Tune. Opstilling af to minivindmøller Hastrupvej 4 Gadstrup er ikke VVM-pligtig

Mercedes Alexandra Kampmann Byagerparken 60 4030 Tune. Opstilling af to minivindmøller Hastrupvej 4 Gadstrup er ikke VVM-pligtig Mercedes Aleandra Kampmann Byagerparken 60 4030 Tune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Opstilling af

Læs mere

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan eftersendes)

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2350522-15/07/2014 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på procedurer

Læs mere

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

FORSTPLANT ApS har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017.

FORSTPLANT ApS har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Assens Kommune Sagsnr. 16/23044 Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Der er søgt om tilskud til skovrejsning på matrikel

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger

Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger 04-11- 2009 Du har på vegne en række sommerhusejere i Kettingskov i brev af 12. oktober 2008 klaget over, at Sønderborg Kommune ikke har sørget

Læs mere

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby VVM-screeningsskema Vejledning til udfyldning af screeningsskema Skemaet udfyldes med blanding af tekst og afkrydsninger. Nogle punkter skal udelukkende besvares i tekstfeltet. Alle punkter SKAL ledsages

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og email på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og email på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson Rasmus Filsø Løbner,

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Rasmus Filsø Løbner, Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Ikke VVM-pligt ved ændring at tidspunkter for start og landing med helikoptere på Esbjerg Lufthavn

Ikke VVM-pligt ved ændring at tidspunkter for start og landing med helikoptere på Esbjerg Lufthavn Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald Esbjerg Lufthavn John Tranums Vej 20 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 15.5.2017 Sagsbehandler Allan Sandholt Telefon direkte 76 16 13 92 E-mail als@esbjergkommune.dk

Læs mere

Oplysningskrav til VVM-bekendtgørelsens bilag 2-virksomheder Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan eftersendes) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Anmeldelse efter VVM-bekendtgørelsen

Anmeldelse efter VVM-bekendtgørelsen Anmeldelse efter VVM-bekendtgørelsen 1. Projektbeskrivelse VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opbygning af nyt filterarrangement i ekstraktionsafdelingen bygning med oliebehandling

Læs mere

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand.

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand. Bavarian Nordic A/S Hejreskovvej 10A 3490 Kvistgård Sendt som digitalpost til CVR 16 271 187 og som mail til: Ane Rørmann Jensen, ane.rormannjensen@cmcbio.com C7 Consulting, rikke@c7c.dk Virksomheder J.nr.

Læs mere

VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning)

VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning) VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning) Sjørring Produkt Ramsgårdvej 6, 7700 Thisted 2. oktober 2013 Screening for VVM pligt for miljøbehandling af biler på Ramsgårdvej

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø og landbrug Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Dato: 12-07-2013 Sagsnr.: 13/22799 Dok.løbenr.: 197345/13 Kontakt: Susanne

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden om eget projekt sammenholdt med de oplysninger og vejledninger,

Læs mere

Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private fællessti mellem F vej 71 og 73.

Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private fællessti mellem F vej 71 og 73. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. maj 2011 11/01025 NEDLÆG. AF PRIVAT FÆLLESSTI Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere