BRUGERVEJLEDNING PROTESELINER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRUGERVEJLEDNING PROTESELINER"

Transkript

1 BRUGERVEJLEDNING PROTESELINER

2 02

3 Indholdsfortegnelse 03 Indledning Din liner Hvad er en liner? Linerbehandling Formålet med anvendelsen af liner Valg af størrelse Sådan bruger du din liner Brugsanvisning Sådan tager du din liner på Sådan tager du din liner af Sådan vedligeholder du din liner Sådan vasker du din liner Maskinvask af din liner Tørring af din liner Opbevaring af din liner Sådan plejer du huden Sådan plejer du stumpen Hudproblemer og løsninger Behandlingsskema: Linertilvænning Egne notater Måltagning Henvendt til fagpersoner Gængse linerstørrelser i cm

4 04

5 Indledning 05 Din liner Du har fået en liner, som er valgt, så den passer til netop dine forudsætninger og behov. Denne brochure hjælper dig med at gøre brugen af din silikone liner så funktionel og problemfri som mulig. Hvad er en liner? En liner er en beskyttende strømpe, som er konstrueret til at stabilisere stumpens bløddele, ødem og form. Umiddelbart efter amputering bruges en liner til at behandle og forme stumpen, da den har en fremmende virkning på sårhelingen - når den er sat rigtig på. Lineren beskytter huden mod gnavsår fra hylstret, stød og tryk - og sikrer at din protese sidder ordentlig fast. De fleste oplever, at det er rart at få en liner på, fordi den er tætsiddende og øger din kropsbevidsthed i det pågældende område. Der findes forskellige linermodeller i forskellige tykkelser. Din bandagist vælger den liner som giver dig bedst muligt funktion og som tilgodeser dine individuelle forudsætninger og behov.

6 06 Linerbehandling Linerbehandlingen starter typisk 5-7 dage efter din amputation i samarbejde med fysioterapeuten eller din bandagist. I begyndelsen handler det om tilvænning, da lineren kan genere og stramme lidt, indtil kroppen vænner sig til den. Herefter skal du have lineren på i nogle timer hver dag for til sidst at kunne have den på hele dagen. Formålet med anvendelsen af liner Mindske ødem Fremme sårhelingen Forebygge smerter som følge af hævelse på stumpen Forme stumpen til en eventuel benprotese senere Begynd med at have lineren på i 2x1 time den 1. dag. Hvis du ikke oplever nogle gener ved dette, kan du med fordel have lineren på i 2x2 timer på dag 2 osv. Tidsperioden øges gradvist indtil 2x4 timer dagligt. Når du har haft lineren på i 2x4 timer dagligt flere dage i træk, kan du begynde at have den på hele dagen. Du skal ikke have lineren på om natten. Ved gener eller ubehag optrappes tidsperioden mere konservativt med ½ time ad gangen. Det vil sige 2x½ time / 2x1 time / 2x1½ time / 2x2 timer osv. Følg disse retningslinjer med mindre andet er aftalt med din bandagist.

7 07 De største forandringer i benstumpen sker i løbet af de første uger efter operationen, derfor er det vigtigt, at du starter tilvænningen til din liner tidligt. Behandlingen i disse uger effektiviserer genoptræningen betydeligt. Behandlingen indføres gradvist efter et skema (se side 18). Valg af størrelse Størrelsen på lineren vælges ved, at der tages et mål af stumpens omfang. I takt med at omfanget mindskes, vælges en mindre linerstørrelse for fortsat optimal kompressionsbehandling. Normalt skiftes linerstørrelsen 3-4 gange i løbet stumpens helingsperiode.

8 08 Sådan bruger du din liner Brugsanvisning Kontrollér din liner jævnligt, så den ikke er beskadiget på nogen måde. En beskadiget liner skal udskiftes. Kontakt din bandagist, hvis det er tilfældet. Udsæt ikke indersiden af din liner for direkte kontakt med glas- eller kulfiber. Kontakt din bandagist, hvis din liner ved en fejltagelse er blevet udsat for fremmede genstande eller kemikalier. Sådan tager du din liner på Inden lineren tages på, skal stumpen være ren og tør. Brug et plaster over arret, hvis der stadig er sårskorper, sting (suturer) eller hæfteklammer (agraffer) på stumpen. Vend vrangen ud på lineren.

9 09 Kontrollér, at linerens inderside er ren, tør og fri for fremmedlegemer. Ellers er der risiko for hudirritationer. Tag fat om lineren, som billedet viser. Tryk linerens bund så flad som muligt. Når bunden er trykket maksimalt flad, sættes lineren stabilt mod enden af stumpen. Hvis lineren ikke har været trykket helt flad, kan der opstå luft mellem enden af stumpen og lineren. Rul lineren så højt op som muligt, til den vender rigtigt igen. Vær opmærksom på, at negle og skarpe genstande kan beskadige lineren.

10 10 Har din liner ikke tekstilovertræk, kan du bruge glidespray for at lette påtagning af lineren. Vend vrangen ud på lineren. Spray lineren indeni (det vil sige på linerens yderside) og rul den på. Tør overflødigt glidespray af, når lineren vender retsiden helt udad igen. Hvis du føler at linerens overkant gnaver eller generer huden, kan du mindske spændingen ved at løfte linerens overkant fri af huden. Vær opmærksom på, at du kun løfter et lille område, så der ikke dannes luftlommer længere nede i lineren.

11 Sådan tager du din liner af Rul lineren af ved at trække i toppen af lineren, så den bukker om. 11 Rul den forsigtigt helt af stumpen. Hold lidt imod i bunden, så den ikke ruller for hurtigt af det kan godt være lidt ubehageligt. Hvis der er behov for glidespray til påsætning, vil dette også anbefales til aftagning, så lineren glider lettere af. Husk, spray kun ydersiden/udenpå inden den rulles af. Når du tager din liner af, skal du efterse din stump for rødme, tryk, vabler og andre gener. Oplever du gener på stumpen, skal du henvende dig til din bandagist.

12 12 Sådan vedligeholder du din liner God hygiejne er meget vigtig. Vask din liner hver dag efter brug, især på indersiden. Sådan vasker du din liner Vend vrangen ud på lineren og vask indersiden med mild sæbe uden parfume. Efter håndvask skal din liner skylles omhyggeligt efter med masser af vand og tørres med et fnugfrit håndklæde. Sprit gerne indersiden af lineren efter vask. Maskinvask af din liner Du kan også vaske din silikone liner i vaskemaskinen med et mildt vaskemiddel uden parfume. Blødgørende og blegende midler kan beskadige lineren og må derfor ikke bruges. Følg nedenstående anvisning for vask af følgende linertyper i vaskemaskine med retsiden ud. Liner uden stof (silikone) - 90 grader Liner med stof (silikone) - 40 grader

13 I tilfælde af, at du har fået udleveret en liner som ikke er af silikone, spørg da din bandagist om korrekt vaskeanvisning. 13 Uanset hvordan du vasker din liner skal du altid vende din liner tilbage med retsiden udad efter vask. Tørring af din liner Den våde liner må gerne hænge og tørre med bunden i vejret. Du kan for eksempel hænge den på en køkkenrulleholder. Alternativt kan du rulle et fnugfrit håndklæde eller viskestykke sammen som en pølse og lægge den ind i lineren og opbevare den sådan indtil du skal have den på næste gang. Lineren bør ikke tørres i tørretumbler. Vælger du at bruge tørretumbler sørg da for, at temperaturen for tørring ikke overstiger temperaturen for vask i vaskemaskine. Opbevaring af din liner Lineren skal opbevares med retsiden udad. Du må ikke opbevare din liner med indersiden vendt udad gennem længere tid. Den må heller ikke udsættes for stærk varme eller sollys. Ved mistanke om bakterieinfektion skal lineren rengøres med antibakteriel sæbe eller alkohol, og du bør søge læge for at få bugt med infektionen.

14 14 Sådan plejer du huden Det er vigtigt at vaske huden, og daglig hygiejne af stumpen er nødvendig for at undgå hudproblemer. Inspicer omhyggeligt huden for ændringer eller gener hver gang du tager din liner af. Sådan plejer du stumpen Vask stumpen med en mild flydende sæbe uden parfume. Skyl stumpen omhyggeligt med vand. Dup stumpen med et rent håndklæde. Hvis huden føles tør, kan du anvende mild hudcreme uden parfume for at tilføre huden fugt og blødgøre stumpen. Cremen kan med fordel anvendes om aftenen, når protese og liner er taget af for dagen, eftersom det varer lidt, før cremen trænger ind i huden. Cremen påføres dagligt om aftenen i 2-4 uger. Efterfølgende påføres cremen efter behov. Hudproblemer og løsninger De fleste protesebrugere kommer af og til ud for hudproblemer af forskellige årsager. Varme og fugt fra lineren kan medføre celleforandringer i huden. Det betyder, at din hud forandrer sig, og du kan opleve at få vabler og fortykkelse af huden på stumpen. De mest almindelige årsager til hudproblemer Varmerelaterede årsager (sved, varmeudslæt) Forkert størrelse på lineren, efter stumpen er svundet i omfang Kemiske årsager (rester af sæbe, parfume, deodorant, hudcreme etc.) Infektion Friktion

15 Varmerelaterede årsager / svedproblemer Det er normalt at svede en del i lineren den første tid. Det er et nyt miljø for huden, som det normalt tager 2 6 uger at vænne sig til. Hvis huden fortsætter med at udskille sved efter tilvænningsperioden, kan det skyldes en række forskellige årsager. 15 De mest almindelige årsager til svedafsondring Luftlommer på grund af for lille eller for stor liner eller fordi lineren ikke er vendt ordentligt på vrangen før påtagning Forkert, for meget eller for lidt creme. Både for fedtet og for tør hud kan medføre svedafsondring. Spørg evt. en hudlæge til råds Visse former for medicin kan give anledning til svedudskillelse. Kontakt evt.din ordinerende læge for mere viden Ved svedafsondring kan antiperspiranter uden parfume anvendes. Forkert størrelse liner Det er normalt, at kroppen over tid kan forandre sig. Det kan have indflydelse på linerens pasform. Eventuel vægtøgning eller vægttab kan have betydning for, om lineren bliver for lille eller stor med tiden. I tilfælde af, at den bliver for lille, vil du få en fornemmelse af, at den er svær at rulle på stumpen. Ligesom du kan få mærker efter stramninger. I tilfælde af at den er for stor, vil du få en fornemmelse af, at der er for meget plads i lineren. Er din liner for stor dannes der luftlommer mellem hud og liner, som kan give hudproblemer. Hvis du er i tvivl, om lineren har den korrekte pasform, skal du kontakte din bandagist.

16 16 Kemiske årsager For at undgå kemiske reaktioner på huden anbefales det at bruge kropssæber og cremer uden parfume. De bør altid testes på et mindre følsomt hudområde. Infektion Typiske tegn på infektion er hævelse, rødme, temperaturforskelle og evt. utilpashed. Er du i tvivl, så kontakt din læge eller bandagist. Friktion Friktion (gnavning) mellem liner og hud kan ofte skabe generet hud eller vabler - typisk ved lineres overkant. Får du vabler af din liner, kan du kontakte din bandagist, som kan klippe i lineren for at mindske spændingen ved linerens kant. Normalt forsvinder problemet hurtigt herefter. Du kan også mindske friktionen ved at lægge en tubegazeforbinding under lineren (kun over området med vabler). Gazebindet mindsker friktionen på vablen og den forsvinder ofte efter kort tids brug af forbinding. Generelt bør du altid kontakte din bandagist for at få en vurdering af din liner, hvis den ikke sidder optimalt og medfører gener.

17 17

18 Behandlingsskema: Linertilvænning Dag Dato Stumpens omfangsmål Størrelse på liner Antal timer per session Tidspunkt for påtagning Formiddag Tidspunkt for aftagning

19 Tidspunkt for påtagning Eftermiddag Tidspunkt for aftagning Inspektion af stumpen

20 Egne notater 20

21 21

22 22

23 Måltagning 23 Henvendt til fagpersoner Kompressionsbehandling med en liner bør påbegyndes 5-7 dage efter operationen. Lineren skal dog gradvist introduceres for at sikre, at den amputerede borger og stumpen vænner sig til kompressionen. Mål 4 cm op fra den distale ende af stumpen og mål omfanget af stumpen. Du finder derefter den korrekte linerstørrelse ved at trække 2 cm fra omfanget af stumpen: Omfang -2 cm = linerstørrelse Omfangsmålingen foretages dagligt og anføres i behandlingsskemaet. Det kan være en fordel at vælge en linerstørrelse, som passer til det faktiske mål den første gang, da det kan nedsætte generne ved påtagning af lineren. Efterhånden som ødemet falder, bør størrelsen på lineren ligeledes reduceres for at sikre optimal ødembehandling. Gængse linerstørrelser i cm: De gængse linere findes i følgende størrelser: 18, 20, 22, 23.5, 25, 26.5, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42 & 45

24 Om Sahva Sahva er en moderne virksomhed med mere end 140 års erfaring, som består af fagligt dygtige specialister i kroppens bevægelighed. Sahva har mere end 40 klinikker og butikker fordelt over hele landet, og vi hjælper dig til et liv i bevægelse med hjælpemidler af højeste kvalitet og til dit behov. Vi er Danmarks største udbyder af kropsbårne hjælpemidler, og vi rådgiver og deler vores viden med professionelle og kunder gennem et stort udbud af aktiviteter. Med dig i centrum udvikler og designer vi højteknologiske ben- og armproteser, skinner og korsetter, ortopædisk fodtøj og indlæg. Vi tilbyder også brystproteser og kompressionsbehandling og vejleder i sunde sko med optimal komfort til dine fødder. Vi hjælper dig til at leve et mere aktivt liv med en højere livskvalitet. Læs mere på eller kontakt os for at høre mere om dine muligheder på tlf.: Du kan også følge os på Facebook, Instagram & LinkedIn.

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Denne folder supplerer den vejledning, du har fået af Sahvas personale i forbindelse med bestilling og brug af dine indlæg. Vi håber, at du får glæde af dine nye indlæg. Når du

Læs mere

Information. til patienter og pårørende. Anlæggelse af bandage for benamputerede

Information. til patienter og pårørende. Anlæggelse af bandage for benamputerede Information til patienter og pårørende Anlæggelse af bandage for benamputerede 2 Ny hofte Anlæggelse af bandage for benamputerede Indholdsfortegnelse Formål med bandagering... 4 Bandagering... 4 Stumppleje...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ Ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den mundtlige

Læs mere

INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG

INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG Det er vigtigt, at du bruger det rette sikkerhedsfodtøj, når du arbejder. På dit arbejde bruger du din krop aktivt mange timer om dagen. Det belaster både fødder,

Læs mere

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER 02 Der kan være mange grunde til, at du skal bruge kompressionsstrømper, og der kan opstå mange spørgsmål til både behandlingsforløbet og strømperne. Hvordan virker

Læs mere

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet)

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Formål Formålet med denne patientinformation er at give dig og dine pårørende oplysning og vejledning omkring amputationsforløbet.

Læs mere

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet)

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Formål Formålet med denne patientinformation er at give dig og dine pårørende oplysning og vejledning omkring amputationsforløbet.

Læs mere

ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT?

ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT? ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT? 1 2 Er du vores nye bandagistkandidat? Har du drive, engagement og øje for kvalitet? Vil du være med på forreste række, når der skabes nye og innovative løsninger, der

Læs mere

Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder.

Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder. DIABETES OG FØDDER Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder. Som person med diabetes har du øget risiko for at få: Nedsat følesans (neuropati) Nedsat blodforsyning

Læs mere

Kompressionsstrømper. Hjemmesygeplejen i Aabenraa Kommune. Område Nord: Område Syd:

Kompressionsstrømper. Hjemmesygeplejen i Aabenraa Kommune. Område Nord: Område Syd: Hjemmesygeplejen i Aabenraa Kommune Område Nord: 73767300 Område Syd: 73768011 Sygeplejeklinikken Rødekro: 73768846 73767377 Sygeplejeklinikken Langrode: 21199157 21198844 Sygeplejeklinikken Rønshave:

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ Håndsyet ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den

Læs mere

Brugsvejledning Brystprotese

Brugsvejledning Brystprotese Brugsvejledning Brystprotese Indledning Du har fra Bandagist-Centret modtaget en brystprotese. For at få det fulde udbytte af brystprotesen og for at undgå problemer i forbindelse med brugen, opfordrer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Indledning Tillykke med dit nye indlæg fra Sahva! Denne pjece er en skriftlig vejledning om dine nye fodindlæg. Pjecen skal supplere den mundtlige vejledning, du har fået af Sahvas

Læs mere

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!!

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Strømpe på- og aftagere. Handsker. Strømpelim. Silikonerens. KompreLet Når man lider af venøse sygdomme eller lymfødem, er det vigtigt at fortsætte

Læs mere

UNLOADER ONE w/ SmartDosing. Brugerinformation

UNLOADER ONE w/ SmartDosing. Brugerinformation UNLOADER ONE w/ SmartDosing Brugerinformation Sådan tager du Unloader One SmartDosing på Når du har lært at tage Unloader One SmartDosing på, vil den give dig smertelindring - samtidigt med at den støtter

Læs mere

N L F R D E D K easy-slide N L F R D E D K N L F R D E D K

N L F R D E D K easy-slide N L F R D E D K N L F R D E D K easy-slide 1 2 3 4 5 D K easy-slide BRUGSANVISNING 1. Tag Easy-slide på foden 2. Tag strømpen udenpå Easy-slide 3. Træk strømpen over hælen 4. Tag et fast greb i hælen og hold med den anden hånd i løkken

Læs mere

INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ

INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ 02 Når det handler om livskvalitet... Diabetes er i dag den hyppigste årsag til blindhed og amputation, og det er derfor vigtigt hele tiden at være opmærksom på de forandringer

Læs mere

Wrap-E-Soothe Top. Den lindring, I har ventet på. AD RescueWear TIL BØRN MED SENSITIV HUD/ EKSEM, ELLER I FORBINDELSE MED WET WRAP BEHANDLING

Wrap-E-Soothe Top. Den lindring, I har ventet på. AD RescueWear TIL BØRN MED SENSITIV HUD/ EKSEM, ELLER I FORBINDELSE MED WET WRAP BEHANDLING , LLC er ikke ansvarlig, LLC er ikke ansvarlig Top Antal: 1 4 år 5 år , LLC er ikke ansvarlig, LLC er ikke ansvarlig Bukser Antal: 1 4 år 5 år , LLC er ikke ansvarlig, LLC er ikke ansvarlig Ærmer Antal:

Læs mere

Skumbehandling af åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder

Skumbehandling af åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Skumbehandling af åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Indholdsfortegnelse Åreknuder... 3 Symptomer... 4 Behandling... 4 Dine forberedelser til skumbehandling...

Læs mere

KONTROL. Afhængig af den operation du har fået foretaget, kan der være behov for ambulant opfølgning. Den omfat- Efter udskrivelse fra Sengeafsnit A1

KONTROL. Afhængig af den operation du har fået foretaget, kan der være behov for ambulant opfølgning. Den omfat- Efter udskrivelse fra Sengeafsnit A1 De fleste mennesker er trætte, når de bliver udskrevet efter at have gennemgået en operation. Denne træthed og følelse af uoverkommelighed kan vare fra uger til måneder. At denne træthed varer så længe

Læs mere

Til patienter og pårørende. Lymfødem. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Ergo- og Fysioterapien

Til patienter og pårørende. Lymfødem. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Ergo- og Fysioterapien Til patienter og pårørende Lymfødem Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Ergo- og Fysioterapien Lymfesystemet 2 Information efter forundersøgelse Information efter forundersøgelse for lymfødem Du har været

Læs mere

Til patienter, som skal have foretaget amputation. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Afsnit K2

Til patienter, som skal have foretaget amputation. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Afsnit K2 Til patienter, som skal have foretaget amputation Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Afsnit K2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Efter operationen... 4 Smertebehandling...

Læs mere

Kompressionsstrømper. Vælg farve. Vejledning i brug af kompressionsstrømper. Nyremedicinsk Klinik/ Sårambulatoriet. Kvalitet Døgnet Rundt

Kompressionsstrømper. Vælg farve. Vejledning i brug af kompressionsstrømper. Nyremedicinsk Klinik/ Sårambulatoriet. Kvalitet Døgnet Rundt Patientinformation "Sår i Syd" Kompressionsstrømper Vejledning i brug af kompressionsstrømper Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Nyremedicinsk Klinik/ Sårambulatoriet 2 Hvorfor kompressionsstrømper? Din

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

Care forebyggende madras

Care forebyggende madras Care forebyggende madras Brugervejledning 2019-08-22 VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs alle instruktioner før brug ADVARSEL! 1. Dette produkt må kun anvendes til det tiltænkte formål som beskrevet i denne

Læs mere

Det, du glemte at spørge om. Gode råd om behandling af børneeksem

Det, du glemte at spørge om. Gode råd om behandling af børneeksem Det, du glemte at spørge om Gode råd om behandling af børneeksem Hvad er børneeksem? Børneeksem kaldes også atopisk eksem og tidligere også astmaeksem. Børneeksem er en sygdom med tør, kløende hud og perioder

Læs mere

Patientinformation. Nedgroet negl. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Nedgroet negl. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Nedgroet negl www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Nedgroet negl Nedgroet negl skyldes et samspil af mange faktorer. Tryk fra sko og

Læs mere

FOREBYGGELSE OG BEHANDLING AF BENSÅR

FOREBYGGELSE OG BEHANDLING AF BENSÅR Kvalitet i forebyggelse og behandling www.kvalicare.dk FOREBYGGELSE OG BEHANDLING AF BENSÅR Ældreområde NORD Borgergade 39 9362 Gandrup Tlf: 99 31 59 69 Ældreområde VEST Bautastenen 3 Badehusvej 11 9230

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne

Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne Dansk brugermanual for Rolko AIRpad Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne Kunde: Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt

Læs mere

STOMI INFO. Beskyt din hud

STOMI INFO. Beskyt din hud STOMI INFO Beskyt din hud 1 Irriteret eller beskadiget hud? Det er ikke noget, du er nødt til at affinde dig med! Huden omkring stomien kræver opmærksomhed og omsorg fra dig, for at undgå rød og irriteret

Læs mere

The right fit should be part of your kit

The right fit should be part of your kit The right fit should be part of your kit Hvorfor er sports-bh er vigtige? Brystet er desværre ikke indrettet så smart i forhold til løb og hop, så derfor er det vigtigt at bruge en god sports-bh. Der er

Læs mere

DORMI. Flexi BRUGER- MANUAL OVERSKUD TIL OMSORG

DORMI. Flexi BRUGER- MANUAL OVERSKUD TIL OMSORG DORMI Flexi BRUGER- MANUAL OVERSKUD TIL OMSORG INDHOLD 1. Introduktion 3 1.1 Tiltænkt anvendelse 3 1.2 Målgruppe 3 2. Før brug 4 2.1 Udpakning 4 2.2 Installering 4 3. Under brug 4 4. Vedligeholdelse 5

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

Medicina knapsonde, lav profil gastrostomissonde Brugervejledning

Medicina knapsonde, lav profil gastrostomissonde Brugervejledning 1 Medicina knapsonde, lav profil gastrostomissonde Brugervejledning Læs alle instruktioner grundigt inden brug og check alle labels for udløbsdato ADVARSEL Til engangsbrug. Må ikke genbruges, genindsættes

Læs mere

Tøjguide Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj

Tøjguide Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj Tøjguide 2017 Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj Vask af cykeltøj At cykeltøjet skal vaskes indimellem giver sig selv, men hvordan er det nu lige det gribes an, og hvor ofte skal det gøres?

Læs mere

EKSEM EKSEM. og behandling er stort set de samme for alle typer eksem.

EKSEM EKSEM. og behandling er stort set de samme for alle typer eksem. Eksem EKSEM Eksem er en kløende hudlidelse, som kan optræde overalt på kroppen. Det er en slags betændelsestilstand i huden, der ikke skyldes bakterier. Huden bliver rød og hævet, og måske er der små vandblærer.

Læs mere

ACADEMY MATTRESS 415

ACADEMY MATTRESS 415 ACADEMY MATTRESS 415 AVAILABLE SIZES MODELS AND SIZES CM INCH 80x200 32x80 Adult 90x200 36x80 Paediatric 68x140 27x56 * Width x Length Special sizes and custom made products on request. 4 1 2 3 fig. A

Læs mere

Urologisk Afsnit. Kateter i blæren

Urologisk Afsnit. Kateter i blæren Urologisk Afsnit Kateter i blæren Kateter i blæren Et kateter gør, at du kan tømme blæren, og du undgår ufrivillig vandladning. Samtidig hjælper det kroppen med at udskille sine affaldsstoffer. Du kan

Læs mere

STOMI INFO. Beskyt din hud

STOMI INFO. Beskyt din hud 01 STOMI INFO Beskyt din hud Irriteret eller beskadiget hud? Det er ikke noget, du er nødt til at affinde dig med! Huden omkring stomien kræver opmærksomhed og omsorg fra dig, for at undgå rød og irriteret

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

Praktisk information om anvendelse af smerteplaster

Praktisk information om anvendelse af smerteplaster Patientvejledning Praktisk information om anvendelse af smerteplaster Vejledning til brugere Denne patientvejledning kan være en hjælp til dig, der bruger smerteplaster. Her finder du råd om korrekt brug

Læs mere

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Original brugsanvisning Varenr.: 9055928 Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rund trampolin t. nedgravning - Varenr.

Læs mere

Hvorfor og hvordan. - en kvikguide til plejepersonale. Omsorgstandplejen

Hvorfor og hvordan. - en kvikguide til plejepersonale. Omsorgstandplejen Mundpleje Hvorfor og hvordan - en kvikguide til plejepersonale Omsorgstandplejen Hvorfor mundpleje? Mundhulen er et følsomt og intimt område. Derfor kan det være vanskeligt for plejepersonale at få lov

Læs mere

Brud på anklen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver operation. Formålet

Læs mere

ICEROSS. Troubleshooting

ICEROSS. Troubleshooting ICEROSS Troubleshooting Copyright Össur 8.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE OVER 30 ÅRS ERFARING MED ICEROSS... 4 Ekstremt sjældent, at silikonen i sig selv forårsager hudproblemer Forebyg med gode hygiejnerutiner

Læs mere

- om fjernelse af et øje og brugen af øjenprotese

- om fjernelse af et øje og brugen af øjenprotese Patientinformation - om fjernelse af et øje og brugen af øjenprotese Velkommen til Vejle Sygehus Øjenafdelingen Rev. jan. 2009 Information om fjernelse af et øje og brugen af øjenprotese Operationen På

Læs mere

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER 02 Hvad er apopleksi? Alle kan blive ramt af apopleksi (slagtilfælde) unge som gamle. Apopleksi er en pludselig opstået neurologisk skade, der sker på grund af nedsat

Læs mere

Brystrekonstruktion med expanderprotese

Brystrekonstruktion med expanderprotese Patientinformation Brystrekonstruktion med expanderprotese www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystrekonstruktion

Læs mere

Brugsanvisning. Det du IKKE skal:

Brugsanvisning. Det du IKKE skal: Brugsanvisning Tillykke Tillykke med dit EcoEgg TM /vaskeæg. Med din anskaffelse er du med til at reducere mængden af kemikalier der forurener kloden. Samtidig gør du noget godt for din families hud, sparer

Læs mere

LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S DK SF F

LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S DK SF F LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S SF F User manual Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Brukermanual Bruksanvisning Brugermanual Käyttöohje Mode d emploi AVAILABLE STANDARD MODEL Liberty BC AVAILABLE STANDARD

Læs mere

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013)

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013) Indholdsfortegnelsen. 1. Introduktion.... 2. Generelle forsigtigheds regler:... 3. Anvendelsesområde.... 4. Levetid for produktet.... 5. Udpakning.... 6. Gode råd ved gang og anvendelse. (vejledning til

Læs mere

Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden

Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden Får hårbunden nok opmærksomhed? Hårbunden er der ikke mange der tænker på i det daglige. Den lever sit skjulte liv dækket af hår, og først

Læs mere

Patientinformation. Ustabilt skulderled. - SLAP operation.

Patientinformation. Ustabilt skulderled. - SLAP operation. Patientinformation Ustabilt skulderled - SLAP operation www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om instabil bicepssene

Læs mere

Ankelstabiliserende operation (Brostrøm) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken

Ankelstabiliserende operation (Brostrøm) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken Ankelstabiliserende operation (Brostrøm) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken Stabiliserende operation for anklen Ledbåndene på ydersiden af anklen kan blive beskadiget

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

UNDGÅ VABLER, HUDIRRITATION & LUGTGENER UNDER SPORTSAKTIVITETER

UNDGÅ VABLER, HUDIRRITATION & LUGTGENER UNDER SPORTSAKTIVITETER UNDGÅ VABLER, HUDIRRITATION & LUGTGENER UNDER SPORTSAKTIVITETER LUGTFJERNER SPRAY 2Toms stink free spray kan med garanti fjerne dårlige lugte forårsaget af sved. Brug den i dine sko, støvler, handsker,

Læs mere

Indtil du skal starte i kommunen, skal du selv udføre daglige øvelser se de næste sider.

Indtil du skal starte i kommunen, skal du selv udføre daglige øvelser se de næste sider. Vejle og Give Sygehuse Du har fået foretaget en operation mod kollisionssmerter i skulderen og skal nu i gang med genoptræningen. Du vil blive kontaktet af din hjemkommune hurtigst muligt. Det vil være

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Overrivning af achillessenen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Overrivning af achillessenen Lægmuskulaturen samles

Læs mere

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet:

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet: Fedtsugning Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det

Læs mere

Fodpleje for diabetikere

Fodpleje for diabetikere Fodpleje for diabetikere Side 2 Kære læser Diabeteskontrol er vigtigt og giver dig en lettere og mere komfortabel tilværelse. Accu-Chek hjælper dig ikke kun med produkter af høj kvalitet, f.eks. blodsukkerapparater,

Læs mere

Øvelsesprogram til skulderopererede - Overrevet styresene i skulder

Øvelsesprogram til skulderopererede - Overrevet styresene i skulder Patientinformation Øvelsesprogram til skulderopererede - Overrevet styresene i skulder - Rotator cuff ruptur www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Denne pjece indeholder øvelsesprogram til dig, der har

Læs mere

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Du har fået en stabiliserende operation af skulderen, som skal mindske risikoen for, at din skulder går af led. EFTER OPERATIONEN Hold

Læs mere

HÆRENS KAMP- OG ILDSTØTTECENTER. HÆFTE 10 - FEBRUAR 2016 Kampstøvler M/12 Passer på dine fødder

HÆRENS KAMP- OG ILDSTØTTECENTER. HÆFTE 10 - FEBRUAR 2016 Kampstøvler M/12 Passer på dine fødder HÆRENS KAMP- OG ILDSTØTTECENTER HÆFTE 10 - FEBRUAR 2016 Kampstøvler M/12 Passer på dine fødder 12 2 11 4. FEJL PÅ STØVLERNE Oplever du kvalitetssvigt eller fejl, så er en MMR (Materielfaglig Melding og

Læs mere

Mundpleje. - en kvikguide til plejepersonale. Omsorgstandplejen

Mundpleje. - en kvikguide til plejepersonale. Omsorgstandplejen Mundpleje - en kvikguide til plejepersonale Omsorgstandplejen Mundpleje er vigtig Mundhulen er et følsomt og intimt område. Derfor kan det være vanskeligt for plejepersonale at få lov til at hjælpe med

Læs mere

Den praktiske side af sondemad i hjemmet. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. December 2012.

Den praktiske side af sondemad i hjemmet. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. December 2012. Den praktiske side af sondemad i hjemmet Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. December 2012. Bliv tryg ved sondemad Denne brochure indeholder information om de mere

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Brystløft. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet:

Brystløft. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet: Brystløft Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er

Læs mere

Brystformindskende operation

Brystformindskende operation Brystformindskende operation Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær

Læs mere

Indhold 2. Polar H10 pulsmåler 3. Pulsmålerens dele 3. Sådan tager du pulsmåleren på 3. Kom i gang 4. Parring med Polar Beat 4. Sensorhukommelse 5

Indhold 2. Polar H10 pulsmåler 3. Pulsmålerens dele 3. Sådan tager du pulsmåleren på 3. Kom i gang 4. Parring med Polar Beat 4. Sensorhukommelse 5 BRUGERVEJLEDNING INDHOLD Indhold 2 Polar H10 pulsmåler 3 Polar H10 pulsmåler 3 Pulsmålerens dele 3 Sådan tager du pulsmåleren på 3 Kom i gang 4 Parring med Polar Beat 4 Sensorhukommelse 5 Brug af din pulsmåler

Læs mere

Brugermanual. Helsejl til Arnold personløfter

Brugermanual. Helsejl til Arnold personløfter Brugermanual Helsejl til Arnold personløfter INDHOLDSFORTEGNELSE 1. SIKKERHED... 2 2. BESKRIVELSE AF SEJLET... 3 3. PLACERING AF BRUGER I SEJLET... 4 4. VEDLIGEHOLDELSE OG EFTERSYN... 6 5. VASKEANVISNING...

Læs mere

Liko Amputationssejl, mod. 70, 75

Liko Amputationssejl, mod. 70, 75 Liko Amputationssejl, mod. 70, 75 Brugsanvisning 7DK160143-01 Model 70 Model 75 Liko Amputationssejl Amputationssejlet er et enkelt og sikkert løftesejl, som er særligt udviklet til brug ved løft af brugere

Læs mere

Sårpleje og forbindsstoffer

Sårpleje og forbindsstoffer Snøgg polsterplast Snøgg selvklæbende bandage til polstring ved og som forebyggelse af tryksår. Skumplader med hudvenlig klæbemasse, der samtidigt klæber på sig selv. Snøgg er luftgennemtrængelig og aseptisk.

Læs mere

Flydepuder. Brugsanvisning. November

Flydepuder. Brugsanvisning. November Flydepuder Brugsanvisning November 2017 Indholdsfortegnelse Kære kunde.. 2 Generel information.. 3 Før ibrugtagning... 3 Produktbeskrivelse og anvendelse. 3 Materialer. 4 Mærkning.. 4 Rengøring og vedligeholdelse.....

Læs mere

Kimberly-Clark Mic-Key udskiftningssonde

Kimberly-Clark Mic-Key udskiftningssonde Kimberly-Clark Mic-Key udskiftningssonde Trouble shooter Indholdsfortegnelse Spørgsmål vedr. brug og pleje Side Mic-Key sonden 1. Det er svært at få Mic-Key knappen sat i igen, hvorfor?... 2 2. Skal Mic-Key

Læs mere

Brud på anklen. -operativ/konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Brud på anklen. -operativ/konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Brud på anklen -operativ/konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Brud på anklen Anklen kaldes også fodleddet. Det er i

Læs mere

Knæartroscopi Efter operationen

Knæartroscopi Efter operationen Patientinformation Knæartroscopi Efter operationen Ortopædkirurgisk Afdeling/ Ortopædkirurgisk Ambulatorium Grindsted Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse: Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 Efter kikkertundersøgelse

Læs mere

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har platfod i en

Læs mere

Patientinformation. Karpaltunnelsyndrom.

Patientinformation. Karpaltunnelsyndrom. Patientinformation Karpaltunnelsyndrom www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om karpaltunnelsyndrom og dertilhørende

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Isotrex 0,05 % gel Isotretinoin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen.

Læs mere

Mini-abdominalplastik. Patientinformation. 30. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0

Mini-abdominalplastik. Patientinformation. 30. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0 Mini-abdominalplastik Patientinformation 30. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0 Mini-abdominalplastik Patientinformation Ved en mini-abdominalplastik korrigeres kun den løse hud under navleniveau.

Læs mere

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver behandling. Formålet

Læs mere

Svampeinfektioner SVAMP

Svampeinfektioner SVAMP Svamp Svampeinfektioner Svamp og svampesporer findes overalt også på mennesker men det er langtfra alle typer, der giver problemer. De seneste år er der dog konstateret et stadig stigende antal svampeinfektioner

Læs mere

BABY PÅ VEJ? GODE RÅD OM KEMI OG GRAVIDITET GRAVID MED GOD KEMI GRAVID MED GOD KEMI

BABY PÅ VEJ? GODE RÅD OM KEMI OG GRAVIDITET GRAVID MED GOD KEMI GRAVID MED GOD KEMI BABY PÅ VEJ? GODE RÅD OM KEMI OG GRAVIDITET GRAVID MED GOD KEMI GRAVID MED GOD KEMI Kemikalier findes i alt, hvad vi omgiver os med. De hjælper os i hverdagen for eksempel når vi bruger kosmetik og rengøringsmidler

Læs mere

Brystfjernelse hos mænd

Brystfjernelse hos mænd Patientinformation Brystfjernelse hos mænd www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystfjernelse hos mænd.

Læs mere

Kikkert-undersøgelse af håndleddet. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Kikkert-undersøgelse af håndleddet. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Kikkert-undersøgelse af håndleddet Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Kikkert-undersøgelse af håndleddet Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter Ekstra beskyttelse Dansac tilbehørsprodukter Indledning Hos Dansac er vi dedikerede til at udvikle unikke stomiposer og -plader for at højne livskvaliteten for mennesker med stomi. Sommetider kan huden

Læs mere

Guide til farer i sommerlandet Med denne guide er du altid forberedt på de mest almindelige farer, du kan støde på udendørs.

Guide til farer i sommerlandet Med denne guide er du altid forberedt på de mest almindelige farer, du kan støde på udendørs. Guide til farer i sommerlandet Med denne guide er du altid forberedt på de mest almindelige farer, du kan støde på udendørs. Forfatter: Thomas Egesborg Pedersen, førstehjælpsfaglig konsulent fra Dansk

Læs mere

Information. til patienter og pårørende. Foam Walker

Information. til patienter og pårørende. Foam Walker Information til patienter og pårørende Foam Walker 2 F Ny hofte Foam Walker Information om bandagen Støvlen (også kaldet Foam Walker) erstatter en gipsbandage og skal anvendes som aftalt med den behandlende

Læs mere

Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt Brystforstørrelse med eget fedt Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær

Læs mere

Ansigtsepilator. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 97917FV05X06VIII

Ansigtsepilator. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 97917FV05X06VIII Ansigtsepilator da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 97917FV05X06VIII 2018-05 Kære kunde! Din nye ansigtsepilator gør det muligt at fjerne uønsket hårvækst forskellige steder på kroppen. Den er

Læs mere

Dekompression i nakken. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Dekompression i nakken. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Dekompression i nakken Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Dekompression i nakken Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

SVAMPEINFEKTIONER SVAMP. infektioner, der opstår som følge af en ubalance i hudens mikroorganismer

SVAMPEINFEKTIONER SVAMP. infektioner, der opstår som følge af en ubalance i hudens mikroorganismer Svamp SVAMPEINFEKTIONER Svamp og svampesporer findes overalt også på mennesker men det er langtfra alle typer, der giver problemer. De seneste år er der dog konstateret et stadig stigende antal svampeinfektioner

Læs mere

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Take your cleaning and Hygiene standards to an entirely new level with the revolutionizing, three- step effect of Guardian Technology. G-Line Tattoo - Rengøringsskema

Læs mere

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation.

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. I den side, hvor du er blevet opereret, har muskler og sener i operationsområdet, omkring skulderleddet

Læs mere

Hvad er atopisk eksem

Hvad er atopisk eksem Hvad er atopisk eksem Atopisk eksem, også kaldet børneeksem og astmaeksem giver tør hud med kløe og rødme. Omkring hvert 3. barn udvikler atopisk eksem. Eksemet starter ofte før 2 års alderen, og de fleste

Læs mere

Efter fjernelse af en tand

Efter fjernelse af en tand N r. 3 2 Efter fjernelse af en tand Hvad kan man spise? Får man eftersmerter? Hvad gør man, hvis kinden hæver? Læs mere om, hvad du kan forvente, når du har fået en tand trukket ud Efter fjernelse af en

Læs mere