Brochure til dig, der skal behandles med Metvix (MAL) dagslysbehandling mod aktiniske keratoser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brochure til dig, der skal behandles med Metvix (MAL) dagslysbehandling mod aktiniske keratoser"

Transkript

1 Brochure til dig, der skal behandles med Metvix (MAL) dagslysbehandling mod aktiniske keratoser Information til uddeling af behandlingspersonale i sundhedsvæsnet.

2 2 Spørgsmål og svar om aktiniske keratoser Hvad er aktiniske keratoser? Aktiniske keratoser er et forstadium til pladecellekræft. Det er små celleforandringer i huden, som skyldes udsættelse for ultraviolet (UV) lys i længere tid. Forandringerne opstår først og fremmest på soludsatte områder af huden og er oftest rødlige med små, hårde skældannelser. Som oftest har man i begyndelsen en eller et par aktiniske keratoser, men det er ikke usædvanligt, at der med årene kan opstå en stor ansamling af aktiniske keratoser i området. Aktiniske keratoser giver ofte anledning til kløe og irritation samt undertiden sårdannelse. Hvorfor skal jeg behandle denne hudforandring? Aktiniske keratoser er for det meste ufarlige, men kan i visse tilfælde udvikle sig til pladecellekræft, som er en alvorligere form for hudkræft. Da man ikke kan forudse, hvilke aktiniske keratoser der er forbundet med en risiko for videreudvikling, er det vigtigt at behandle disse hudforandringer i tide. Er der mange, der bliver ramt af aktiniske keratoser? Forekomsten af hudkræft er generelt stigende. Hudkræft er den kræftform, som stiger hurtigst med mere end tilfælde om året. Aktiniske keratoser er en meget tidlig form for pladecellekræft, hvor antallet af nye tilfælde om året er Vender problemet tilbage, og skal jeg behandles igen? Aktiniske keratoser er en kronisk hudforandring, og behovet for at opdage skaderne i tide, foretage effektiv behandling og forebygge ny udvikling af sygdommen er derfor stort. Din hud bør undersøges jævnligt af en læge, som vurderer, om der er behov for nye behandlinger. 1. Kræftens Bekempelse;

3 3 Hvad kan jeg gøre for at forebygge, at problemerne ikke opstår igen? Da det er solen, der er årsag til skaderne i huden, er det godt at beskytte huden fremover mod sollys. Ifør dig tøj, der beskytter, og anvend solbeskyttelse med høj faktor det meste af året. Du kan læse mere om dette, når du bladrer videre i brochuren. Hvor stort et område skal i behandling? Det er din læges vurdering. Vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis kun er de udslæt og hudforandringer, som du kan se med det blotte øje, der skal behandles det kan være et større område. Dette gøres med et forebyggende formål, da hud, som endnu ikke viser tegn på synlige forandringer, er skadet og i fremtiden kan vise skader. Behandling med Metvix (methylaminolevulinat) og dagslys er især en fordel i forbindelse med store områder med aktiniske keratoser, da belysningen med dagslys i princippet er smertefri uafhængigt af behandlingsområdets størrelse. Jeg har tidligere fået PDT-behandling med en lampe, hvordan adskiller det sig fra dagslys-pdt? PDT kan også udføres ved belysning med rødt lys fra en speciel lampe. Studier har vist, at dagslys- PDT i princippet er smertefrit, mens belysning med lampe kan gøre ondt. Smerterne forsvinder dog relativt hurtigt efter afslutning af belysningen. Til visse former for hudkræft skal lampen anvendes ved PDT-behandling. Det er din læge, der foretager den vurdering. Mand med solskadet ansigt og isse med synlige aktiniske keratoser i hele området. Nærbillede af en pande med flere aktiniske keratoser og solskadet hud.

4 4 Hvordan anvendes Metvix? BESKYTTE Smør området med solbeskyttelse med kemisk filter (ikke fysisk) mindst 15 minutter inden behandling. Kan gøres hjemme om morgenen. FORBEHANDLE På klinikken af sundhedspersonale: området forbehandles med let skrabning. BEHANDLE Et tyndt lag Metvix smøres på det område, der skal behandles. 4 DAGSLYSEKSPONERING Inden 30 minutter efter at cremen er påført, skal du gå ud i dagslys. Gør dig klar til at kunne opholde dig udendørs i to timer. Bliv udenfor i 2 timer uden at gå ind. 5 EFTER DAGSLYS Efter 2 timer skal du gå ind og vaske cremen af med vand. Undlad, hvis det er muligt, at udsætte området for dagslys i de næste 48 timer brug solbeskyttelse og evt. hat. Nu er behandlingen overstået! Læs mere på næste side om, hvordan du skal pleje din hud de nærmeste dage. Du kan have fået en ny tid hos din læge om ca. 3 måneder. Bliv udendørs i fuldt dagslys sol eller delvis skygge i hele perioden på 2 timer uden at gå ind. Hvis du går ind i løbet af de 2 timer (selv et øjeblik), kan det medføre, at det gør ondt i huden, når du går ud igen. Undgå mørke steder, hvor dagslyset ikke finder vej. Du opnår ikke en bedre virkning ved at opholde dig udendørs i mere end 2 timer.

5 5 Efter behandlingen Efter behandlingen bliver huden rød, og efter en til flere dage kan der danne sig blærer og sår. Ved behov kan sårene beskyttes med løst plaster. Huden kan også svulme op. Derefter heler området ved, at der dannes sårskorpe. Sårhelingen tager ca. 1-2 uger i alt. Derefter forsvinder den røde farve lidt efter lidt. Det behandlede område bør beskyttes mod sollys på behandlingsdagen og de næstfølgende dage (48 timer). Du kan også bruge en blødgørende creme, hvis huden føles tør. Rengøring sker bedst udelukkende med vand eller eventuelt et mildt renseprodukt. Fotodynamisk terapi med Metvix giver som oftest et meget godt kosmetisk resultat.

6 6 Forebyggelse af hudkræft Aktiniske keratoser, basalcellehudkræft og forstadier til pladecellehudkræft (Bowens sygdom) skyldes først og fremmest UV-lys. Har du allerede haft hudkræft, eller har du aktiniske keratoser, har du forhøjet risiko for at få nye skader. Derfor er det vigtigt at beskytte sig mod solens stråler. Solråd Planlæg udendørs aktiviteter, så du undgår at udsætte dig for direkte sol (UV-lys), når UV-strålingen er stærkest midt på dagen. Beskyt dig mod solen ved at bruge beskyttende tøj i tætvævet stof, solbriller og en bredskygget hat. På hudområder, der ikke kan dækkes af tøj, og som vil blive udsat for UV-lys, er det vigtigt at bruge en effektiv beskyttelse mod både UVB- og UVA-stråling. UVA- og UVB-beskyttelse Actinica Lotion er en sollotion, som er specielt udviklet til personer, der har øget risiko for at udvikle aktiniske keratoser og pladecellehudkræft, eksempelvis dem, som har eller har haft aktiniske keratoser, dem, som på grund af medicinering har nedsat immunforsvar, eller dem, som udsætter sig for meget UV-lys eksempelvis på arbejde eller i fritiden. Et klinisk studie med Actinica Lotion viste ved regelmæssig brug i observationstiden på 2 år 1 : 53 procent reduktion af aktiniske keratoser ingen udvikling af ny invasiv pladecellehudkræft Med sin kombination af kemiske filtre giver Actinica Lotion en højeffektiv beskyttelse mod både UVB- og UVA-stråling og opfylder kravene til meget høj UV-beskyttelse, som er den højeste klassificering, der findes (SPF50+). Doseringsskema for Actinica Lotion: Standardiserede pumper til korrekt dosering af Actinica (0,46 gram pr. pumpetryk) Ansigt inklusiv ører: Mindst to tryk på Skaldet isse: Mindst ét tryk på Hals: Mindst ét tryk på

7 7 Hvornår skal man bruge Actinica Lotion? For at opnå den bedste beskyttelse skal Actinica Lotion påføres hver morgen på de hudområder, som vil blive udsat for UV-lys, og som ikke dækkes af tøj. Actinica Lotion skal anvendes hver dag, som en del af din daglige rutine, dvs. også de dage, hvor solen ikke skinner. Actinica Lotion bør påføres, inden du udsætter dig for UV-lys. Hvis du vil bruge makeup, bør du vente lidt, så Actinica Lotion kan nå at trænge ordentligt ind i huden, inden du påfører andre produkter. Actinica Lotion giver en meget effektiv beskyttelse i mange timer, men man bør aldrig overeksponere huden for solens stråler. Påført på den rigtige måde bidrager Actinica Lotion til at forebygge skader fra UV-stråling, men det betyder ikke, at du kan anvende produktet med det formål at kunne være ude i længere tid. Hvordan og hvor skal Actinica Lotion påføres? Hvis du ønsker en højeffektiv beskyttelse af huden, skal du påføre den rigtige dosis Actinica Lotion i henhold til doseringsskemaet. For at gøre det enkelt og sikkert at anvende Actinica Lotion er den udstyret med en doseringspumpe, som viser, hvor mange tryk på pumpen du skal bruge for hver del af kroppen. Hvert tryk på pumpen giver altid samme mængde Actinica Lotion, hvilket betyder, at du kan være sikker på, at doseringen bliver korrekt og beskyttelsen af huden dermed så effektiv som mulig. Den korrekte dosis af Actinica Lotion er ca. 2 mg pr. kvadratcentimeter hud se billedet nedenfor. Du kan finde yderligere oplysninger om Actinica Lotion på Bryst: Mindst ét tryk på Hver underarm: Mindst to tryk på Oversiden af hver hånd: Mindst ét tryk på Reference: 1. Ulrich C et al. Prevention of non-melanoma skin cancer in organ transplant patients by regular use of a sunscreen: a 24 months, prospective, case-control study. Br J Dermatol 2009;161:78-84.

8 Hvad er fotodynamisk Metvix-behandling med dagslys? Fotodynamisk behandling kaldes også PTD, som er en forkortelse for photodynamic therapy. Metvix-creme er en behandling, som specifikt går ind og først og fremmest ødelægger alle beskadigede hudceller (aktiniske keratoser). Behandlingen anvendes til specifikke læsioner eller til områder i ansigtet og på hovedet. Når cremen smøres på huden omdannes det aktive stof til protoporfyrin IX; et lysfølsomt stof, som reagerer på belysning med dagslys. I løbet af de 2 timer, som du tilbringer udendørs i dagslys, bliver cremen omdannet til protoporfyriner, der reagerer på lys og siden hen ødelægger de beskadigede celler og de aktiniske keratoser. Tid til påføring af Metvix: Tid til at gå udendørs i dagslyset: Tid til at gå ind og vaske Metvix-cremen af: Galderma Nordic AB, Seminariegatan 21, SE Uppsala Tfn , nordic@galderma.com Galderma MetDLpat DK /01

FOTODYNAMISK BEHANDLING MED DAGSLYS

FOTODYNAMISK BEHANDLING MED DAGSLYS FOTODYNAMISK BEHANDLING MED DAGSLYS Til behandling af milde og moderate aktiniske keratoser Patientinformation, som udleveres af behandlende sundhedspersonale 2 Hvad er aktiniske keratoser eller solare

Læs mere

Til behandling af aktiniske keratoser, basalcellehudkræft og Bowens sygdom. Patientinformation, som udleveres af behandlende læge.

Til behandling af aktiniske keratoser, basalcellehudkræft og Bowens sygdom. Patientinformation, som udleveres af behandlende læge. Fotodynamisk TERAPI Til behandling af aktiniske keratoser, basalcellehudkræft og Bowens sygdom Patientinformation, som udleveres af behandlende læge. 2 Aktiniske keratoser, basalcellehudkræft og Bowens

Læs mere

ACTINICA LOTION. Actinica Lotion beskytter huden mod UV-stråling og forebygger visse former for hudkræft

ACTINICA LOTION. Actinica Lotion beskytter huden mod UV-stråling og forebygger visse former for hudkræft ACTINICA LOTION FOREBYGGER visse former for HUDKRÆFT Actinica Lotion beskytter huden mod UV-stråling og forebygger visse former for hudkræft 2 Hvad er hudkræft? Hudkræft er den mest almindelige kræftform.

Læs mere

Hudkræft hos organtransplanterede

Hudkræft hos organtransplanterede Hudkræft hos organtransplanterede Korrektheden er verificeret af overlæge Mikael Tarstedt, dermatologisk modtagelse, Karlskoga lasarett i Sverige. 2 Organtransplanterede har op til 100 gange øget risiko

Læs mere

Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod)

Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod) Patientvejledning Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod) Aktinisk Keratose 1 Du er sat i behandling med Aldara creme, fordi du har Aktinisk Keratose, også kaldet solkeratose. For at opnå

Læs mere

Basalcelle hudkræft. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. cb.htm

Basalcelle hudkræft. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. cb.htm Hudlægen informerer om Basalcelle hudkræft Dansk dermatologisk Selskab http://www.danderm-pdv.is.kkh.dk/dds/infofolders/cb/cb.htm (1 of 5)04-01-2006 08:02:05 BASALCELLE HUDKRÆFT Huden er den del af kroppen,

Læs mere

rosacea Information om et voksen-problem

rosacea Information om et voksen-problem rosacea Information om et voksen-problem Rosacea. Rosacea rammer omkring 2 10 procent af den voksne befolkning. Rosacea er en kronisk hudsygdom, som giver rødme, knopper og betændt udslæt i ansigtet, primært

Læs mere

5-aminolevulinsyre. Patientinformation. Alacare 8 mg, medicinsk plaster. til aktinisk keratose-behandling med PDT

5-aminolevulinsyre. Patientinformation. Alacare 8 mg, medicinsk plaster. til aktinisk keratose-behandling med PDT 5-aminolevulinsyre Patientinformation Alacare 8 mg, medicinsk plaster til aktinisk keratose-behandling med PDT Alacare Alacare er et medicinsk plaster indeholdende 5-aminolevulinsyre, og er designet til

Læs mere

Hudkræft. hos nyretransplanterede

Hudkræft. hos nyretransplanterede Hudkræft hos nyretransplanterede Forord Hudkræft er den mest almindelige type kræft. Risikoen for hudkræft er større hos alle transplanterede. Alt efter typen af hudkræft kan transplanterede have op til

Læs mere

Sommer, solskin og solsikker. hinanden i solen

Sommer, solskin og solsikker. hinanden i solen Sommer, solskin og solsikker Pas på hinanden i solen Pas på de små solstråler Siesta. Solhat. Solcreme. Alle børn nyder at lege udenfor i solen og varmen. Og ophold i solen er både sundt og dejligt, men

Læs mere

rosacea Oplysninger om et voksenproblem

rosacea Oplysninger om et voksenproblem rosacea Oplysninger om et voksenproblem 1 RosaceA er den medicinske betegnelse for en række hudsymptomer som oftest forekommer hos personer Over 30 år. (ikke at forveksle med akne) Hudproblemer BUMSER

Læs mere

Fotobiologi Solens effekt på huden

Fotobiologi Solens effekt på huden Fotobiologi Solens effekt på huden Kosmetolog Uddannelsen www.ghotbi.dk Af Ali Ghotbi Lys er betegnelsen for det lille område af elektromagnetisk stråling som opfattes af øjet Bølgelængder fra 400 nm 760

Læs mere

10GODE RÅD. 0% Parfume TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY. Parabener Farvestoffer

10GODE RÅD. 0% Parfume TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY. Parabener Farvestoffer 10GODE RÅD TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY 0% Parfume Parabener Farvestoffer 10 NYTTIGE RÅD, SOM HJÆLPER DIG TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY SØG SKYGGE 1 Søg skygge mellem kl. 12-15, når solen står højest.

Læs mere

rosacea Oplysninger om et voksenproblem

rosacea Oplysninger om et voksenproblem rosacea Oplysninger om et voksenproblem 1 RosaceA er den medicinske betegnelse for en række hudsymptomer som oftest forekommer hos personer Over 30 år. (ikke at forveksle med akne) Cirka Symptomerne på

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN. Redap 1 mg/g gel. Adapalen

INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN. Redap 1 mg/g gel. Adapalen INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN Redap 1 mg/g gel Adapalen Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

SKYGGE, SOLHAT, SOLCREME OG SLUK SOLARIET

SKYGGE, SOLHAT, SOLCREME OG SLUK SOLARIET Sol SOL Selv om du holder af solen, så nyd den med måde, og undgå at blive solskoldet. Overdreven solbadning uden beskyttelse kan give varige hudskader og føre til kræft i huden. Huden bliver også ødelagt,

Læs mere

OPLYSNINGSMØDE FOR PERSONER DER ER OPERERET FOR MODERMÆRKEKRÆFT

OPLYSNINGSMØDE FOR PERSONER DER ER OPERERET FOR MODERMÆRKEKRÆFT OPLYSNINGSMØDE FOR PERSONER DER ER OPERERET FOR MODERMÆRKEKRÆFT Plastikkirurgisk Afdeling Aarhus Universitetshospital Kantinen Oplægsholdere i dag Fra Plastikkirurgisk Afdeling Læge Sygeplejerske Fra Kræftens

Læs mere

INFORMATIONSMØDE FOR PERSONER DER ER OPERERET FOR MODERMÆRKEKRÆFT

INFORMATIONSMØDE FOR PERSONER DER ER OPERERET FOR MODERMÆRKEKRÆFT INFORMATIONSMØDE FOR PERSONER DER ER OPERERET FOR MODERMÆRKEKRÆFT Plastikkirurgisk Afdeling Aarhus Universitetshospital Kantinen Oplægsholdere i dag Fra Plastikkirurgisk Afdeling Læge Sygeplejerske Fra

Læs mere

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne?

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne? Hudkræft Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne? 13 Er der andre behandlingsformer? 15 Hvad

Læs mere

Almindelig hudkræft. (non-melanom hudkræft)

Almindelig hudkræft. (non-melanom hudkræft) Almindelig hudkræft (non-melanom hudkræft) Solen øger risikoen for almindelig hudkræft UV-stråling øger risikoen for skader på huden. Både UVstråling fra solen og kunstige lyskilder såsom solarier kan

Læs mere

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne?

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne? Hudkræft Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne? 13 Er der andre behandlingsformer? 15 Hvad

Læs mere

Speciallæge i arbejdsmedicin Arbejdsmedicinsk Afdeling Holbæk Sygehus. Introduktion

Speciallæge i arbejdsmedicin Arbejdsmedicinsk Afdeling Holbæk Sygehus. Introduktion Speciallæge i arbejdsmedicin Arbejdsmedicinsk Afdeling Holbæk Sygehus Introduktion Mit valg Intet valg Introduktion Dansk Byggeris Arbejdsmiljøkonference 2019 Introduktion Baggrund UV stråling og risiko

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET I dette hæfte finder du spørgsmål og svar til hver kategori på Solhjulet. Der er i alt 8 kategorier med 3-4 spørgsmål til hhv. voksne og børn. De rigtige svar er markeret

Læs mere

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne?

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne? Hudkræft Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på hudkræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 11 Hvad er bivirkningerne? 13 Er der andre behandlingsformer? 15 Hvad

Læs mere

Patientvejledning. Laser behandling. af karsprængninger på ben Cosmetic

Patientvejledning. Laser behandling. af karsprængninger på ben Cosmetic Patientvejledning Laser behandling af karsprængninger på ben Cosmetic Mange oplever med alderen, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Dette skyldes bl.a. alder, graviditet og

Læs mere

Heksevorter og andre gevækster, CO2-laser

Heksevorter og andre gevækster, CO2-laser Heksevorter og andre gevækster, CO2-laser rev. dec. 2018 - næste rev. dec. 2020 Hvorfor opstår der fortykkelser i huden? Fortykkelser i huden er ofte forårsaget af hyperaktivitet i små lokaliserede områder

Læs mere

Solkampagnens råd til solbeskyttelse i institutionen

Solkampagnens råd til solbeskyttelse i institutionen Solkampagnens råd til solbeskyttelse i institutionen 1 Solkampagnen Solkampagnen er et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, iværksat for at nedbringe tilfælde af kræft i huden blandt danskerne

Læs mere

Eksembehandling. Atopisk eksem, kontakteksem og kronisk håndeksem Ansigt og krop HVIS OLIVER HAR GLEMT SIN EKSEM, SÅ HAR VI GJORT EN FORSKEL

Eksembehandling. Atopisk eksem, kontakteksem og kronisk håndeksem Ansigt og krop HVIS OLIVER HAR GLEMT SIN EKSEM, SÅ HAR VI GJORT EN FORSKEL HVIS OLIVER HAR GLEMT SIN EKSEM, SÅ HAR VI GJORT EN FORSKEL Eksembehandling Atopisk eksem, kontakteksem og kronisk håndeksem Ansigt og krop Pleje der gør en forskel i din hverdag HVAD ER EKSEM? EKSEM ER

Læs mere

Information om operation for grå stær.

Information om operation for grå stær. Dr. med Ken Ninn-Pedersen, Speciallægeklinikken CENTRALEN, Roskildevej 296, 2610 Rødovre. (Hjemmeside: www.ninn-pedersen.dk) Information om operation for grå stær. (informationsvejledningen er udviklet

Læs mere

Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden

Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden Får hårbunden nok opmærksomhed? Hårbunden er der ikke mange der tænker på i det daglige. Den lever sit skjulte liv dækket af hår, og først

Læs mere

Nyhedsbrev maj Hej Alle

Nyhedsbrev maj Hej Alle Nyhedsbrev maj 2019 Hej Alle Nu er solen ved at gøre sig gældende, derfor vil jeg lige videregive nogle soltips som vi har modtaget fra Børn og Familie i Mariagerfjord kommune. Vidste du, at sol er strålende

Læs mere

Dermatologi Patientvejledning

Dermatologi Patientvejledning Dermatologi Patientvejledning 015 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Isotrex 0,05 % gel Isotretinoin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen.

Læs mere

Almindelig færden i solskin er ufarligt for øjnene

Almindelig færden i solskin er ufarligt for øjnene OLESYA KUZNETSOVA / SHUTTERSTOCK.COM Almindelig færden i solskin er ufarligt for øjnene Forårssolen er så småt begyndt at titte frem. Solens stråler er langt hen ad vejen ufarlige for øjet, men meget ekstensiv

Læs mere

SERUM8 Skincare System

SERUM8 Skincare System 4 SERUM8 Skincare System SERUM8 Skincare System er et komplet hudplejesystem, udviklet af den danske læge Niels Bukh. Ved brug af dette system kan du efter professionelle principper pleje din hud i en

Læs mere

Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic PATIENTVEJLEDNING

Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic PATIENTVEJLEDNING 6 Laserbehandling af karsprængninger på ben Cosmetic PATIENTVEJLEDNING Mange oplever med alderen, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Dette skyldes bl.a. alder, graviditet og

Læs mere

Patientvejledning. Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic

Patientvejledning. Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic Patientvejledning Laserbehandling af karsprængninger på ben Cosmetic Mange oplever med alderen, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Dette skyldes bl.a. alder, graviditet og ændringer

Læs mere

Fordi tør hud kan hjælpes Fedtcremer

Fordi tør hud kan hjælpes Fedtcremer Fordi tør hud kan hjælpes Fedtcremer Indhold Hvad er tør hud Fedtprocenter i hudplejeprodukter Hvordan virker fedtcremer Valg af fedtcremer Specielle problemer med tør hud Tørre hænder Tørre fødder Tørre

Læs mere

Information om MODERMÆRKEKRÆFT (Malignt melanom) Internettet. Resumé

Information om MODERMÆRKEKRÆFT (Malignt melanom) Internettet. Resumé Information om MODERMÆRKEKRÆFT (Malignt melanom) Side 1 af 2 Hvad er kræft? Kroppens celler kan udvikle sig til kræftceller, hvis der opstår skade i dem. Så vokser de uhæmmet og ødelægger det normale væv,

Læs mere

Fjernelse af rynker og ar med fraktioneret CO2 laser (også kaldet fraktioneret laser dermabrasio eller fraktioneret skinresurfacing)

Fjernelse af rynker og ar med fraktioneret CO2 laser (også kaldet fraktioneret laser dermabrasio eller fraktioneret skinresurfacing) Fjernelse af rynker og ar med fraktioneret CO2 laser (også kaldet fraktioneret laser dermabrasio eller fraktioneret skinresurfacing) Hvad er fraktioneret CO2-laser? Fraktioneret CO2-laser er en behandling,

Læs mere

Patientvejledning. Kemisk Peeling. Cosmetic

Patientvejledning. Kemisk Peeling. Cosmetic Patientvejledning Kemisk Peeling Cosmetic Peeling kan give huden et forfriskende og naturligt yngre udseende. Man reducerer / fjerner gammel og rynket, pigmenteret eller solskadet uregelmæssig hud, og

Læs mere

Praktisk information om anvendelse af smerteplaster

Praktisk information om anvendelse af smerteplaster Patientvejledning Praktisk information om anvendelse af smerteplaster Vejledning til brugere Denne patientvejledning kan være en hjælp til dig, der bruger smerteplaster. Her finder du råd om korrekt brug

Læs mere

Hvad er atopisk eksem

Hvad er atopisk eksem Hvad er atopisk eksem Atopisk eksem, også kaldet børneeksem og astmaeksem giver tør hud med kløe og rødme. Omkring hvert 3. barn udvikler atopisk eksem. Eksemet starter ofte før 2 års alderen, og de fleste

Læs mere

EKSEM EKSEM. og behandling er stort set de samme for alle typer eksem.

EKSEM EKSEM. og behandling er stort set de samme for alle typer eksem. Eksem EKSEM Eksem er en kløende hudlidelse, som kan optræde overalt på kroppen. Det er en slags betændelsestilstand i huden, der ikke skyldes bakterier. Huden bliver rød og hævet, og måske er der små vandblærer.

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. november 2016 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

TIL DEN DAGLIGE PLEJE AF DET VIGTIGSTE I DIT LIV

TIL DEN DAGLIGE PLEJE AF DET VIGTIGSTE I DIT LIV TIL DEN DAGLIGE PLEJE AF DET VIGTIGSTE I DIT LIV VI HAR GJORT DET NEMT AT GØRE DET RIGTIGE Som forældre ønsker man, at skabe de bedste vilkår for sine børn. Fra første færd bliver de små påvirket af en

Læs mere

Patientvejledning. Hårfjerning med laser. Cosmetic

Patientvejledning. Hårfjerning med laser. Cosmetic Patientvejledning Hårfjerning med laser Cosmetic Laserbehandling for uønsket hårvækst foretages oftest på overlæbe, hage, bikini-linje, ben, armhuler og ryg. Hårfjernelse foregår af flere omgange Hårvæksten

Læs mere

Forældre glemmer at beskytte deres børn mod solen

Forældre glemmer at beskytte deres børn mod solen Forældre glemmer at beskytte deres børn mod solen En ny undersøgelse viser, at forældre ofte glemmer solcremen eller springer den over. Det er blandt andet manglende viden og travlhed, der er årsagen til

Læs mere

Guide: Sådan opdager du hudkræft i tide

Guide: Sådan opdager du hudkræft i tide Guide: Sådan opdager du hudkræft i tide Danmark har en rigtig kedelig rekord - nemlig rekorden i flest nye tilfælde af hudkræft. Og antallet stiger stadig. Se her, hvad du skal kigge efter. Februar 2013

Læs mere

Porfyriforeningen i Danmark

Porfyriforeningen i Danmark Porfyriforeningen i Danmark På foreningens hjemmeside, www.porfyriforeningen.dk kan du tilmelde dig, læse mere om foreningen og få adgang til porfyriforum. Denne pjece indeholder information om de mest

Læs mere

Patientvejledning. Karsprængninger i ansigt. IPL laserbehandling Cosmetic

Patientvejledning. Karsprængninger i ansigt. IPL laserbehandling Cosmetic Patientvejledning Karsprængninger i ansigt IPL laserbehandling Cosmetic Der kan være mange årsager til, at du får karsprængninger. De kan være punkt- eller stegformede eller forgrenede i et fint netværk.

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor Patientvejledning Fjernelse af modermærke Hudforandring hudtumor Modermærker eller hudforandringer er heldigvis oftest godartede, men hudkræft og modermærkekræft er stigende i Danmark, formentlig grundet

Læs mere

Hvem står bag SolSikker?

Hvem står bag SolSikker? Hvem står bag SolSikker? Informations- og legehæfte til legestuen Børneulykkesfonden arbejder for at skabe sikre rammer for danske børn i hjemmet, i trafikken og til sport/fritidsaktiviteter uden at gå

Læs mere

Nemme. at smøre ind. og fedter ikke

Nemme. at smøre ind. og fedter ikke Nemme at smøre ind og fedter ikke Nyd solen med 100% OMTANKE Matas SolStriber er både skånsomme og nemme at smøre ind. De indeholder hverken parabener, phthalater eller farvestoffer, men gør præcis, hvad

Læs mere

Alt hvad du behøver at vide. om bumser

Alt hvad du behøver at vide. om bumser Alt hvad du behøver at vide om bumser NÅR ALT ER IRRITERENDE Bryster, skægvækst og forældre, der ikke forstår en. Menstruation, overgangsstemme, kærlighed. Følelsen af, at alt er muligt og at alt er kaos.

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor Patientvejledning Fjernelse af modermærke Hudforandring hudtumor Modermærker eller hudforandringer er heldigvis oftest godartede, men hudkræft og modermærkekræft er stigende i Danmark, formentlig grundet

Læs mere

Guide: Sådan passer du på din hud i kulden

Guide: Sådan passer du på din hud i kulden Guide: Sådan passer du på din hud i kulden Udslæt, irritation og sprængte blodkar. Det er blot nogle af de skader, din hud kan få ved at opholde dig udenfor i kulden. Af Heidi Pedersen, 26. januar 2013

Læs mere

Neglesvamp. I n fo r m at i o n o m e t a l m i n d e l i g t p ro b l e m

Neglesvamp. I n fo r m at i o n o m e t a l m i n d e l i g t p ro b l e m Neglesvamp I n fo r m at i o n o m e t a l m i n d e l i g t p ro b l e m Neglesvamp er et almindeligt problem. Fodsvamp forekommer endnu hyppigere og er ofte årsagen til, at man får neglesvampinfektion

Læs mere

INFORMATIONS- OG LEGEHÆFTE TIL LEGESTUEN

INFORMATIONS- OG LEGEHÆFTE TIL LEGESTUEN INFORMATIONS- OG LEGEHÆFTE TIL LEGESTUEN 1 INDHOLD HVORFOR SKAL VI VÆRE SOLSIKKER? 3 HVAD ER SOLSIKKER? 3 10 GODE SOLSIKKER-RÅD 4 LEGESTUENS OPGAVE 5 MATERIALE 6 SOLSIKKER-DANS OG -SANG 8 LEG JER SOLSIKKER!

Læs mere

FAKTAARK OM SOLBESKYTTELSE OG KRÆFT I HUDEN

FAKTAARK OM SOLBESKYTTELSE OG KRÆFT I HUDEN OM SOLBESKYTTELSE OG KRÆFT I HUDEN Følgende ni faktaark om - D-vitamin - Kræft i huden - Solarium - Solbeskyttelse i Danmark - Solbeskyttelse for børn - Solferie - Solferie i udlandet - Sol og spædbørn

Læs mere

Få glæden og livskvaliteten tilbage

Få glæden og livskvaliteten tilbage Få glæden og livskvaliteten tilbage "Som patient på et af Europas absolut førende hudcentre er du i helt sikre hænder. For os handler det om at skabe de bedste resultater for derved at give patienterne

Læs mere

Solkampagnen Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Danskernes solvaner i sommerferien 2018

Solkampagnen Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Danskernes solvaner i sommerferien 2018 Solkampagnen Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden Danskernes solvaner i sommerferien 2018 Danskernes solvaner i sommerferien 2018 Denne rapport er udarbejdet af Solkampagnens evalueringsenhed ved: Maria Kristine

Læs mere

Home Care Dermaroller PATIENTVEJLEDNING

Home Care Dermaroller PATIENTVEJLEDNING 13 Home Care Dermaroller PATIENTVEJLEDNING Efter behandling med Dermaroller hos os, kan du fortsætte behandling hjemme. Det gør du på følgende måde. Dag 1-7 I den første uge efter behandlingen, anbefaler

Læs mere

Patientvejledning. Korrektion af ar

Patientvejledning. Korrektion af ar Patientvejledning Korrektion af ar Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan ofte korrigeres og dermed blive pænere med en mindre operation Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være

Læs mere

Fjernelse af uønsket hårvækst med IPL (Ellipse)

Fjernelse af uønsket hårvækst med IPL (Ellipse) Info. nr. 26.4 / QI 06.153 rev. jan. 2015 - næste rev. jan. 2017 Fjernelse af uønsket hårvækst med IPL (Ellipse) Hvordan virker Ellipsebehandlingen? Synligt lys ledes fra en blitzlampe gennem et filter

Læs mere

Skumbehandling af åreknuder

Skumbehandling af åreknuder Information til patienten Skumbehandling af åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Side 2 Indholdsfortegnelse Skumbehandling af åreknuder...4 Symptomer på

Læs mere

Behandling. Rituximab (Mabthera ) med. Aarhus Universitetshospital. Indledning. Palle Juul-Jensens Boulevard Aarhus N Tlf.

Behandling. Rituximab (Mabthera ) med. Aarhus Universitetshospital. Indledning. Palle Juul-Jensens Boulevard Aarhus N Tlf. Behandling med Rituximab (Mabthera ) Indledning Sidst revideret: 28.08.2019 Side 1 af 6 Palle Juul-Jensens Boulevard 99 8200 Aarhus N Tlf. 7845 5810 Blodsygdomme Denne vejledning skal give dig og dine

Læs mere

Fjernelse af rynker og ar med CO 2 -laser (Laserdermabrasio, skinresurfacing)

Fjernelse af rynker og ar med CO 2 -laser (Laserdermabrasio, skinresurfacing) Fjernelse af rynker og ar med CO 2 -laser (Laserdermabrasio, skinresurfacing) Før Baggrund Både alder, rygning og udsættelse for sol gennem årene ændrer hudens elasticitet. Dette betyder, at læderhudens

Læs mere

Ar og rynker, behandling med Ellipse Frax 1550 laser

Ar og rynker, behandling med Ellipse Frax 1550 laser Ar og rynker, behandling med Ellipse Frax 1550 laser rev. dec. 2018 - næste rev. dec 2020 Behandling af rynker og ar samt forbedring af hudstruktur med Ellipse Frax 1550 laser Hvad er Ellipse Frax-laserbehandling?

Læs mere

De sidste levedøgn. Denne pjece er tænkt som en mulig støtte til pårørende i en vanskelig tid.

De sidste levedøgn. Denne pjece er tænkt som en mulig støtte til pårørende i en vanskelig tid. De sidste levedøgn Denne pjece er tænkt som en mulig støtte til pårørende i en vanskelig tid. September 2018 Indhold Mad og væske 1 Pleje..1 Sanser..2 Smertebehandling/lindrende behandling.2 Besøg 3 De

Læs mere

Information om operation for grå stær.

Information om operation for grå stær. KEN NINN-PEDERSEN DR.MED Speciallæge i øjensygdomme DR.MED Speciallægeklinikken Centralen Speciallæge Roskildevej i 296 øjensygdomme Speciallægeklinikken 2610 Rødovre 36491200 Centralen Roskildevej (Hjemmeside:

Læs mere

Birk (Betula verrucosa) Græs (Phleum Pratense)

Birk (Betula verrucosa) Græs (Phleum Pratense) Allergivaccination Allergivaccination 3 Denne brochure henvender sig til dig, der overvejer allergi vaccination eller allerede har taget beslutningen om at begynde behandlingen. Formålet er at informere

Læs mere

Psoriasis. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. http://www.danderm-pdv.is.kkh.dk/dds/infofolders/psoriasis/psoriasis.

Psoriasis. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. http://www.danderm-pdv.is.kkh.dk/dds/infofolders/psoriasis/psoriasis. Hudlægen informerer om Psoriasis Dansk dermatologisk Selskab http://www.danderm-pdv.is.kkh.dk/dds/infofolders/psoriasis/psoriasis.htm (1 of 7)07-05-2006 09:18:09 PSORIASIS Psoriasis er en kronisk sygdom.

Læs mere

Hvis man gennem en længere periode har behov for symptomlindrende

Hvis man gennem en længere periode har behov for symptomlindrende Allergivaccination Allergivaccination Denne brochure henvender sig til dig, der overvejer allergivaccination eller allerede har taget beslutningen om at begynde behandlingen. Formålet er at informere om

Læs mere

Du kan beskytte dig i solen ved at følge nogle få gode råd. Husk: Siesta, Solhat, Solcreme og Sluk solariet

Du kan beskytte dig i solen ved at følge nogle få gode råd. Husk: Siesta, Solhat, Solcreme og Sluk solariet Du kan beskytte dig i solen ved at følge nogle få gode råd Husk: Siesta, Solhat, Solcreme og Sluk solariet Siesta Skru ned for solen mellem 12 og 15, når UV-indekset er 3 eller mere. I skyggen af et træ

Læs mere

Patientvejledning. Hårfjerning med laser. Cosmetic

Patientvejledning. Hårfjerning med laser. Cosmetic Patientvejledning Hårfjerning med laser Cosmetic Laserbehandling for uønsket hårvækst foretages oftest på overlæbe, hage, bikini-linje, ben, armhuler og ryg. Hårfjernelse foregår af flere omgange Hårvæksten

Læs mere

Hårfjerning med laser Cosmetic PATIENTVEJLEDNING

Hårfjerning med laser Cosmetic PATIENTVEJLEDNING 7 Hårfjerning med laser Cosmetic PATIENTVEJLEDNING Laserbehandling for uønsket hårvækst foretages oftest på overlæbe, hage, bikinilinje, ben, armhuler og ryg. Hårfjernelse foregår af flere omgange Hårvæksten

Læs mere

SVANEMÆRKET HUDPLEJE HUDPLEJE VÆLGES EFTER: Modvirker kløe og udtørring Langtidsvirkende Virker straks. Udviklet af danske hudlæger

SVANEMÆRKET HUDPLEJE HUDPLEJE VÆLGES EFTER: Modvirker kløe og udtørring Langtidsvirkende Virker straks. Udviklet af danske hudlæger HUDPLEJE VÆLGES EFTER: HUDTYPE De såkaldte naturlige hudlipider er en vigtig komponent i hudbarrieren. Udvaskes de naturlige hudlipider, tørrer huden ud og der opstår sprækker i hudbarrieren. Nogle mennesker

Læs mere

Dermokosmetisk pleje til patienter i kræftbehandling

Dermokosmetisk pleje til patienter i kræftbehandling Dermokosmetisk pleje til patienter i kræftbehandling KRÆFTBEHANDLING GIVER BIVIRKNINGER ONco Education & Skin side effects MInimized for Living Even better Der sker hele tiden fremskridt inden for behandlingen

Læs mere

Til patienter og pårørende. Rituximab (MabThera) Information om behandling med antistof. Hæmatologisk Afdeling

Til patienter og pårørende. Rituximab (MabThera) Information om behandling med antistof. Hæmatologisk Afdeling Til patienter og pårørende Rituximab (MabThera) Information om behandling med antistof Hæmatologisk Afdeling Indledning Denne vejledning skal give dig og dine pårørende viden om den medicinske kræftbehandling

Læs mere

Information om Lyrica (pregabalin)

Information om Lyrica (pregabalin) Information om Lyrica (pregabalin) Denne brochure er til dig, der er i behandling med lægemidlet Lyrica, og er et supplement til den information om din sygdom og medicin, som du har fået af din læge. Hvilke

Læs mere

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning.

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning. kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen. En fedtsugning er ikke en erstatning

Læs mere

Ofte smitter en sygdom stadig, selvom symptomerne er væk. Her en guide og ideer til, hvordan man håndterer sygdom og smitterisiko.

Ofte smitter en sygdom stadig, selvom symptomerne er væk. Her en guide og ideer til, hvordan man håndterer sygdom og smitterisiko. Sygdom/smitte Kære Forældre. Vi oplever alle, at vores vidunderlige børn bliver syge- især om vinteren, hvor børnene leger tæt og derfor nemt smitter hinanden. Mange børn kommer sig heldigvis hurtigt,

Læs mere

MAMMOGRAFI. Screening for brystkræft

MAMMOGRAFI. Screening for brystkræft MAMMOGRAFI Screening for brystkræft Invitation til mammografi Du inviteres hermed til en mammografi (røntgenundersøgelse af dine bryster). Alle kvinder i alderen 50-69 år får tilbudt mammografi hvert andet

Læs mere

MÅLRETTET BEHANDLING AF LUNGEKRÆFT PATIENTINFORMATION OM NYESTE BEHANDLINGSMULIGHEDER

MÅLRETTET BEHANDLING AF LUNGEKRÆFT PATIENTINFORMATION OM NYESTE BEHANDLINGSMULIGHEDER MÅLRETTET BEHANDLING AF LUNGEKRÆFT PATIENTINFORMATION OM NYESTE BEHANDLINGSMULIGHEDER I løbet af det seneste årti har vi fået langt mere viden om, hvordan kræft udvikler sig. På baggrund af denne viden

Læs mere

Fjernelse af modermærke. Hudforandring - hudtumor PATIENTVEJLEDNING

Fjernelse af modermærke. Hudforandring - hudtumor PATIENTVEJLEDNING 20 Fjernelse af modermærke Hudforandring - hudtumor PATIENTVEJLEDNING Modermærker eller hudforandringer er heldigvis oftestgodartede, men hudkræft og modermærkekræft er stigende i Danmark, formentlig grundet

Læs mere

Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt.

Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt. Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt. Munkebjerg 2013 Bo Lasthein Andersen Konsultationstaksterne: 0110, 0120, 0130 samt 0201(telefonkons.): Omfatter undersøgelse, diagnose, behandling

Læs mere

zinobel ORGANIC BOOST

zinobel ORGANIC BOOST Day no.1, Fruit eller Naturel, 50 ml En eksklusiv og koncentreret økologisk baseret dagcreme til kvinder og mænd med alle hudtyper, især sart hud. Anti-aging. Beskytter, fugter, plejer, genopbygger. Der

Læs mere

Solbeskyttelse. de seneste år skyldes overdreven solbadning. Pas på solen. Den voldsomme stigning i hud- og modermærkekræft

Solbeskyttelse. de seneste år skyldes overdreven solbadning. Pas på solen. Den voldsomme stigning i hud- og modermærkekræft Solbeskyttelse Pas på solen. Den voldsomme stigning i hud- og modermærkekræft de seneste år skyldes overdreven solbadning og brug af solarium. Men der er andet end solcreme, der kan beskytte din hud. Nyd

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten

Indlægsseddel: Information til patienten GE Healthcare Indlægsseddel: Information til patienten SeHCAT, 370 kbq, kapsel Tauroselkolsyre ( 75 Se) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Når vinteren banker på, skal håndcremen frem!

Når vinteren banker på, skal håndcremen frem! Når vinteren banker på, skal håndcremen frem! Hos 1/3 opstår håndeksemet allerede inden 20 års alderen. Mange kender til, at huden på hænderne bliver tør og skællende når vinteren banker på - det er tegn

Læs mere

Information om hudforandringer

Information om hudforandringer Information om hudforandringer Pletter Forandring I en skønhedsplet kan være udtryk for celleforandringer og dermed forstadie til modermærkekræft. Hvis din egen læge, en hudlæge eller en plastikkirurg

Læs mere

en lysmåler! Science Cup Denmark projekt af: Anders Lumbye Frederik Rønne Pachler Mads Reiter Jespersen Vu Nguyen Petersen fra Rungsted Gymnasium

en lysmåler! Science Cup Denmark projekt af: Anders Lumbye Frederik Rønne Pachler Mads Reiter Jespersen Vu Nguyen Petersen fra Rungsted Gymnasium en lysmåler! Science Cup Denmark projekt af: Anders Lumbye Frederik Rønne Pachler Mads Reiter Jespersen Vu Nguyen Petersen fra Rungsted Gymnasium Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Produktet...3

Læs mere

SVAMPEINFEKTIONER SVAMP. infektioner, der opstår som følge af en ubalance i hudens mikroorganismer

SVAMPEINFEKTIONER SVAMP. infektioner, der opstår som følge af en ubalance i hudens mikroorganismer Svamp SVAMPEINFEKTIONER Svamp og svampesporer findes overalt også på mennesker men det er langtfra alle typer, der giver problemer. De seneste år er der dog konstateret et stadig stigende antal svampeinfektioner

Læs mere

Skumbehandling af åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder

Skumbehandling af åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Skumbehandling af åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Indholdsfortegnelse Åreknuder... 3 Symptomer... 4 Behandling... 4 Dine forberedelser til skumbehandling...

Læs mere

DET GRØNNE GULD FRA HAVET

DET GRØNNE GULD FRA HAVET ILSE SUN er det nyeste skud på stammen i spa- og skønhedsserien ILSE by ILSE JACOBSEN fra livsstilsfirmaet ILSE JACOBSEN HORNBÆK, der har sit udspring i Ilse Jacobsen s univers og DNA. Ilse er inspireret

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 19/2017 HUSKAT det er mandag d.15.05 bestyrelsen beder om tilbagemelding fra ALLE hjem ang. arbejdsdagen d.19.05. Nyt fra Børnehuset. Solbeskyttelse : Nu har vi snart sommer, og det er vi alle

Læs mere

Arrild Privatskole. Solcreme - hvilken skal jeg vælge? Nyhedsbrev 18/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Solcreme - hvilken skal jeg vælge? Nyhedsbrev 18/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 18/2018 Nyt fra

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder. Skumbehandling

Patientvejledning. Åreknuder. Skumbehandling Patientvejledning Åreknuder Skumbehandling Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer (vener) i underhuden på lår og underben. Hvis blodårerne / venerne har en diameter større

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. januar 2018 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere