Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08502 (Kirsten Thorup) 8. januar 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08502 (Kirsten Thorup) 8. januar 2019"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08502 (Kirsten Thorup) 8. januar 2019 K E N D E L S E Finmann VVS/Entreprise ApS (advokat Charlotte Castenschiold, København) mod Udviklingsselskabet By & Havn I/S (advokatfuldmægtig Sebastian Lindemark Bruun, København) Klagenævnet har truffet afgørelse uden medvirken af sagkyndig, jf. lov om Klagenævnet for Udbud 10, stk. 6. Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2018/S af 15. maj 2018, der blev offentliggjort den 17. maj 2018, udbød Udviklingsselskabet By & Havn I/S (herefter By & Havn) som udbud med forhandling efter udbudslovens afsnit II en 2 årig ikke-eksklusiv rammeaftale med mulighed for forlængelse om levering af VVS håndværker- og entrepriseydelser. By & Havn modtog 3 tilbud. Den 16. oktober 2018 meddelte By & Havn tilbudsgiverne, at det var besluttet at tildele kontrakten til TH Hansens Eftf. ApS. Den 26. oktober 2018 indgav Finmann VVS/Entreprise ApS (herefter Finmann) klage til Klagenævnet for Udbud over By & Havn. Finmann fremsatte ved klagens indgivelse anmodning om, at klagenævnet i medfør af lov om Klagenævnet for Udbud 12, stk. 2, skulle beslutte, at klagen skulle have opsættende virkning. Den 23. november 2018 besluttede klagenævnet ikke at tillægge klagen opsættende virkning, da betingelsen om fumus boni juris ikke var opfyldt. Klagen har været behandlet skriftligt.

2 2. Klageskriftet indeholder følgende påstande: Påstand 1 Klagenævnet for Udbud skal konstatere, at Udviklingsselskabet By & Havn I/S har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudslovens 2 samt udbudslovens 162, stk. 3, jf. stk. 1, jf. 161, ved alene at have tillagt indholdet af 5. afsnit med 2 underpunkter af underkriteriet II organisation, bemanding og leverancesikkerhed betydning ved evalueringen, således at indholdet af afsnit af underkriteriet II organisation, bemanding og leverancesikkerhed ikke indgår i evalueringen. Påstand 2 Klagenævnet for Udbud skal konstatere, at Udviklingsselskabet By & Havn I/S har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudslovens 2 samt udbudslovens 160, stk. 1, og 165, stk. 1, ved ikke fuldt ud at beskrive evalueringsmetoden i udbudsmaterialet, idet udbudsbetingelserne ikke indeholder oplysninger om, at pointgivningen for underkriterium I pris opgøres med to decimaler, medens pointgivningen for underkriterium II organisation, bemanding og leverancesikkerhed opgøres uden decimaler, uanset det i udbudsbetingelserne er anført, at underkriteriet pris vægter med 50%, og underkriteriet organisation, bemanding og leverancesikkerhed vægter med 50%. Påstand 3 Klagenævnet for Udbud skal konstatere, at Udviklingsselskabet By & Havn I/S har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudslovens 2 samt udbudslovens 171, stk. 4, nr. 2, idet de anførte begrundelser for tildelingen ikke opfylder bestemmelsernes begrundelseskrav. Påstand 4 Principalt: Klagenævnet skal annullere By & Havns beslutning af 16. oktober 2018 om at tildele rammeaftale om levering af håndværker- og entrepriseydelser indenfor faget VVS, jf. lov om Klagenævnet for Udbud 13, stk. 1. Subsidiært: Klagenævnet skal annullere By & Havns udbudsforretning 2018/S , jf. lov om Klagenævnet for Udbud 13, stk. 1. By & Havn har nedlagt påstand om, at påstand 1-3 ikke tages til følge, og at påstand 4 afvises.

3 3. Andre oplysninger i sagen: Af udbudsbekendtgørelsen fremgår: II.1.4) Kort beskrivelse Udbuddet omfatter en ikke-eksklusiv Rammeaftale om levering af håndværker- og entrepriseydelser indenfor faget VVS. Baggrunden for rammeaftalen er, at BY & HAVN ønsker en stabil og driftssikker samarbejdspartner med hvilken, der kan fremmes et tillidsskabende samarbejde med henblik på at opnå gode løsninger for BY & HAVNs lejere. Formålet med rammeaftalen er at sikre, at BY & HAVNs entreprisearbejder udføres håndværksmæssigt korrekt, til tiden og inden for den aftalt økonomi. By & Havn forudsætter, at den valgte entreprenør vil indgå i det kommende samarbejde på en måde, så der arbejdes ud fra nært kendskab imellem nøglepersoner hos både entreprenøren og BY & HAVN. I udbudsbetingelserne står blandt andet følgende: 5.4 Tilbuddets form og indhold Tilbuddet skal indeholde følgende oplysninger, jf. punkt 7: En beskrivelse af tilbudsgivers organisation. Beskrivelsen bør belyse tilbudsgivers organisation på rammeaftaleniveau, hvordan tilbudsgiver vil bemande konkrete opgaver, samt hvordan udfordringer med eventuelle personudskiftninger vil blive håndteret, herunder ved enkeltpersoners forfald, akutte opgaver og i ferieperioder. En udfyldt liste, jf. Bilag 07, med angivelse af de navngivne nøglepersoner, der vil blive fast tilknyttet rammeaftalen, dvs. kun de medarbejdere hos tilbudsgiveren, der primært skal stå for udførelsen af håndværker-og entreprisearbejder under rammeaftalen. En nøgleperson kan have flere af nedennævnte funktioner. Listen skal som minimum omfatte følgende nøglepersoner: Den overordnede ansvarlige for rammeaftalen hos tilbudsgiver Formænd/entrepriseleder(e)/sjakbejdser.

4 4. Svende 7 Evaluering af tilbud Alle modtagne tilbud, herunder indledende og konditionsmæssige endelige tilbud, bliver vurderet og evalueret i overensstemmelse med nedenstående tildelingskriterium. 7.1 Tildelingskriterium Den udbudte rammeaftale agtes indgået med den tilbudsgiver, som afgiver det økonomisk mest fordelagtige tilbud forstået som tilbuddet med det "bedste forhold mellem pris og kvalitet" med følgende underkriterier: I. Pris (Vægt 50 %) II. Organisation, bemanding og leverancesikkerhed (vægt 50 %) Den angivne procent er udtryk for den indbyrdes vægtning mellem de enkelte underkriterier Underkriterium I. Pris Evaluering af Underkriterium I. Pris Primær prisevalueringsmodel Ved evaluering af prisen tildeles tilbuddet med den laveste samlede tilbudssum 10 point. Såfremt den samlede tilbudssum i et tilbud ligger 50 % eller mere over laveste tilbud, tildeles O point. For mellemliggende tilbudssummer foretages pointgivning ved lineær interpolation her imellem. Sekundær prisevalueringsmodel Objektivt kriterium for tilpasning af den Primære evalueringsmodel: Hvis ét eller flere tilbud ligger uden for den økonomiske ramme i den primære model (spændet mellem laveste pris og laveste pris plus 30 50%), vil Prisspændet blive tilpasset til et Nyt Prisspænd således at det inkluderer tilbuddet med den højeste samlede pointscore (Sekundære evalueringsmodel), hvorefter der foretages en fornyet prisevaluering.

5 Underkriterium II. Organisation, bemanding og leverancesikkerhed I forhold til underkriteriet Organisation, bemanding og leverancesikkerhed søger BY & HAVN en samarbejdspartner, der er indstillet på at indgå i et konstruktivt, tillidsfuldt og dynamisk samarbejde om løsningen af BY & HAVNs opgaver. Samarbejdspartneren skal kunne bemande og lede de opgaver, som tildeles i medfør af rammeaftalen. Det er afgørende for BY & HAVN, at udførelsen af entreprisearbejderne gennemføres med de rette profiler m.h.t. kvalifikationer og kompetencer, og at det så vidt muligt er de samme personer, der har kontakt til BY & HAVN, og som udfører entreprisearbejderne. BY & HAVN har som udlejer fokus på, at opgaver skal løses håndværksmæssigt korrekt, i den aftalte kvalitet, inden for den aftalte økonomiske ramme og til aftalt tid, samt at samarbejdspartneren vil kunne 'rykke ud med kort varsel'. Ved evalueringen af underkriterium II vil den samlede tilbudte organisation, bemanding og leverancesikkerhed blive evalueret, jf. punkt 5.4. Der vil i evalueringen blive lagt særlig vægt på følgende (i uprioriteret rækkefølge): At tilbudsgiver viser en fleksibel og fagligt kompetent organisation, herunder at der er kapacitet og bemanding til udførelsen af de konkrete opgave under rammeaftalen, samt at organisationen viser tilpasningsevne i forhold til BY & HAVNs behov og i forhold til enkeltpersoners forfald. At nøglepersoner har den fornødne faglige kompetence og relevant erfaring Evaluering af Underkriterium II Underkriterium II vil blive vurderet på en karakterskala fra 0-10 (alle tal fra 0-10 kan anvendes i vurderingen). Skalaen har følgende fikspunkter: 10 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende fremragende og demonstrerer udtømmende opfyldelse af punkterne i underkriteriet. 9 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende fortrinligt i forhold til opfyldelse af punkterne i underkriteriet.

6 6. 8 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende særdeles god, med få undtagelser i forhold til opfyldelse af punkterne i underkriteriet. 7 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende meget god der i nogen grad lever op til opfyldelse af punkterne i underkriteriet 6 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende god som til en vis grad lever op til opfyldelse af punkterne i underkriteriet 5 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende tilfredsstillende dog med en række mangler i opfyldelsen af punkterne i underkriteriet 4 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende tilfredsstillende der dog kun i begrænset omfang lever op til opfyldelse af punkterne i underkriteriet. 3 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende mindre tilfredsstillende der demonstrerer en række mangler i opfyldelsen af punkterne i underkriteriet 2 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende utilstrækkelig der kun sporadisk lever op til opfyldelse af punkterne i underkriteriet 1 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som værende utilstrækkelig der demonstrerer minimal acceptabel grad af opfyldelse af punkterne i underkriteriet 0 Tilbudsgivers besvarelse vurderes som netop konditionsmæssigt, der dog på det kvalitetsmæssige er uacceptabel Ved vurderingen af hvert underkriterium vil der blive foretaget en samlet vurdering af de anførte delkriterier og elementer. 8 Tildeling og afslutning af udbudsprocessen 8.1 Meddelelse af tildelingsbeslutning og Stand-still periode Underretning om tildelingsbeslutning vil være ledsaget af en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen. Meddelelsen om tildelingsbeslutningen var vedhæftet et evalueringsnotat af 10. oktober 2018, hvoraf bl.a. fremgår: 1 Evaluering proces og grundlag Nærværende evalueringsnotat indeholder den samlede evaluering af tilbud på Rammeaftale om Håndværker - og entrepriseydelser - VVS fra

7 7. Combi Byg A/S (herefter COMBI), TH. Hansens eftf. ApS (herefter THH) samt finmann VVS/entreprise ApS (herefter finmann). Evalueringen af det endelige tilbud er foretaget i henhold til det i Udbudsbetingelserne fastsatte tildelingskriterium "Bedste forhold mellem pris og kvalitet", hvori følgende underkriterier er indgået i vurderingen: Nr. Underkriterium Vægt i procent I. Pris 50 % II. Organisation, bemanding og leverancesikkerhed 50 % 3 Evaluering 3.2 Samlet Evaluering, THH [vindende tilbudsgiver] Nr. Underkriterium Point Vægtet point I. Pris (50 %) Tilbudssum 10,00 5,00 II. Organisation, bemanding og leverancesikkerhed 7 3,50 (50 %) Samlet 8, Samlet Evaluering, finmann Nr. Underkriterium Point Vægtet point I. Pris (50 %) Tilbudssum 8,71 4,35 II. Organisation, bemanding og leverancesikkerhed 8 4,00 (50 %) Samlet 8, Evaluering af underkriterium I. Pris - 50 % Ved vurderingen af underkriterium I (Pris) er summen "Tilbudssum i alt, ekskl. moms", jf. Tilbudslisten, lagt til grund. Evalueringen er foretaget iht. den i Udbudsbetingelserne betegnede Primære prisevalueringsmodel. Dvs. tilbuddet med den laveste samlede tilbudssum tildeles 10 point. Tilbud med samlet tilbudssum på 50 % eller mere over laveste tilbud, tildeles O point. For mellemliggende tilbudssummer er foretaget pointgivning ved lineær interpolation herimellem. På dette kriterium er der givet point som fremgår af tabellerne under 3.1 hhv. 3.2 ovenfor.

8 Evaluering af Underkriterium II. Organisation, Bemanding og leverancesikkerhed Underkriterium II er blevet vurderet på en karakterskala fra 0-10 (alle tal fra 0-10 kan anvendes i vurderingen). Ved evalueringen af underkriterium II er den samlede tilbudte organisation, bemanding og leverancesikkerhed blevet evalueret. Der er i evalueringen lagt særlig vægt på følgende (i uprioriteret rækkefølge): At tilbudsgiver viser en fleksibel og fagligt kompetent organisation, herunder at der er kapacitet og bemanding til udførelsen af de konkrete opgaver under rammeaftalen, samt at organisationen viser tilpasningsevne i forhold til BY & HAVNs behov og i forhold til enkeltpersoners forfald. At nøglepersoner har den fornødne faglige kompetence og relevant erfaring Organisation, THH [vindende tilbudsgiver] Overordnet er der tale om en meget god beskrivelse. Beskrivelse og organisationsdiagram viser en fagligt fuldt kompetent organisation med god fleksibilitet og meget direkte adgang mellem By & Havn og de udførende samt tilstrækkelig kapacitet til at give By & Havn en særdeles god leverancesikkerhed. Der gives indtryk af god tilpasningsevne og ledelsesmæssig back-up. Af tilbuddets CV'er fremgår, at de tilbudte nøglepersoner har rigtigt god faglig kompetence og ekstraordinært relevante erfaringer Organisation, finmann Overordnet er der tale om en særdeles god beskrivelse. Beskrivelse og organisationsdiagram viser en fagligt kompetent organisation med god fleksibilitet og tilstrækkelig kapacitet til at give By & Havn en god leverancesikkerhed. Der gives indtryk af god tilpasningsevne og ledelsesmæssig back-up. Af tilbuddets CV'er fremgår, at de tilbudte nøglepersoner har rigtigt god faglig kompetence og relevante erfaringer.

9 9. Parternes anbringender: Særligt vedrørende påstand 1 har Finmann gjort gældende, at By & Havn har handlet i strid med udbudslovens 2 samt udbudslovens 162, stk. 3, jf. stk. 1, jf. 161, ved alene at have tillagt indholdet af 5. afsnit med 2 underpunkter af underkriteriet Organisation, bemanding og leverancesikkerhed vægt, således at indholdet i afsnit 1-4 ikke er indgået i evalueringen. Det fremgår af udbudsbetingelsernes punkt 7.1.3, Underkriterium II Organisation, bemanding og leverancesikkerhed, afsnit 1-4, at det er afgørende, at det er de rette profiler med hensyn til kvalifikationer og kompetencer, som udfører entreprisearbejderne, og at det så vidt muligt er de samme personer, der har kontakt til By & Havn. Det fremgår ligeledes af afsnit 1-4, at By & Havn har fokus på, at opgaver skal løses håndværksmæssigt korrekt, i den aftalte kvalitet, inden for den aftalte økonomiske ramme og til aftalt tid, samt at samarbejdspartneren vil kunne rykke ud med kort varsel. Finmann har gjort gældende, at ovenstående forhold, som nævnes i afsnit 1-4, ikke er indgået i evalueringen, hvorved evalueringen af tilbuddene i relation til de kvalitative kriterier ikke er sket i overensstemmelse med udbudsbetingelserne. Særligt vedrørende påstand 1 har By & Havn gjort gældende, at klagen umiddelbart er udsigtsløs, da evalueringen af underkriteriet Organisation, bemanding og leverancesikkerhed er foretaget på grundlag af alle de forhold, som ifølge udbudsbetingelsernes punkt ville blive tillagt vægt. Af tildelingsbeslutningen fremgår, at By & Havn har lagt særlig vægt på punkterne angivet under 5. afsnit i udbudsbetingelsernes pkt Når der lægges særlig vægt på enkelte forhold, kan det ikke modsætningsvis forstås som om, at der ikke er lagt vægt på de øvrige forhold, der er beskrevet under udbudsbetingelsernes pkt Det fremgår af evalueringsnotatets begrundelse for at udpege den vindende tilbudsgiver, at By & Havn har lagt vægt på organisationens kompetence og fleksibilitet, den direkte kontakt mellem By & Havn og de udførende, den tilstrækkelige kapacitet til, at der er leverancesikkerhed, den vindende til-

10 10. budsgivers tilpasningsevne og ledelsesmæssige back-up og de tilbudte nøglepersoners faglige kompetencer. Det er alle forhold, som vedrører afsnit 1-4 i udbudsbetingelsernes pkt By og Havn har desuden som ordregiver ret til at udøve et skøn ved evalueringen og pointtildelingen i relation til et kvalitativt underkriterium. By & Havn har derfor ikke handlet i strid med gennemsigtighedsprincippet og ligebehandlingsprincippet ved evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet Organisation, bemanding og leverancesikkerhed. Særligt vedrørende påstand 2 har Finmann gjort gældende, at By & Havn ikke fuldt ud har beskrevet evalueringsmetoden. Det fremgår af udbudsbetingelserne pkt , at underkriteriet Pris evalueres således, at den laveste samlede tilbudssum tildeles 10 point, og at tilbud, der ligger mere end 50 % over laveste pris, tildeles 0 point. Tilbudssummer herimellem tildeles point ved lineær interpolation mellem laveste pris og laveste pris plus 50 %. Det fremgår ikke af udbudsbetingelserne, at pointgivningen for underkriteriet Pris skal gives med 2 decimaler eller med decimaler i det hele taget. Finmann har henvist til klagenævnets afgørelse af 26. oktober 2017, Jobi Værft A/S mod Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, modsætningsvis. Da pointgivningen for underkriteriet Pris derfor har skullet gives som hele tal, skulle Finmann være tildelt 9 point (afrunding fra 8,71). Endvidere har Finmann gjort gældende, at de to underkriterier følgelig er vurderet ud fra forskellige skalaer. Med en korrekt pointgivning for underkriteriet Pris ville Finmann have opnået samme samlede karaktergivning som den vindende tilbudsgiver. Særligt vedrørende påstand 2 har By & Havn gjort gældende, at By & Havn ved evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet Pris nødvendigvis må skulle anvende decimaltal for at være i overensstemmelse med udbudsbetingelserne, da det af udbudsbetingelsernes pkt fremgår, at evalueringen af tilbud mellem de to fikspunkter vil ske ved lineær interpolation.

11 11. By & Havns bedømmelsesmetode må ikke føre til ændring af tildelingskriterierne eller deres vægtning, jf. EU-Domstolens afgørelse af 14. juli 2016 i sagen C-6/15 TNS Dimarso. I udbudsbetingelserne har vægtningen af underkriteriet Pris været fastsat til 50 % og vægtningen af underkriterieriet Organisation, bemanding og leverancesikkerhed til 50 %. En afrunding af pointtildelingen af tilbudssummerne ville - udover at det ikke ville være en evaluering efter lineær interpolation - betyde, at to tilbudsgivere kunne opnå 10 point for laveste pris til trods for, at det ene tilbud ikke var tilbuddet med den laveste pris. En tilbudsevaluering, hvor pointdelingen afrundes, vil derfor medføre en ændret bedømmelsesmetode i relation til underkriteriet Pris. Særligt vedrørende påstand 3 har Finmann gjort gældende, at By & Havn har handlet i strid med de forpligtelser, som følger af udbudslovens 171, stk. 4, nr. 2, ved ikke at give en tilstrækkelig begrundelse. By & Havn har ikke vurderet en række af delkriterierne i underkriterium II, jf. også påstand 1, hvorved begrundelsen er utilstrækkelig. Finmann har endvidere gjort gældende, at de anførte begrundelser reelt er intetsigende, da der stort set er tale om enslydende begrundelser for alle tre tilbudsgivere. De anførte begrundelser giver således ikke tilbudsgiverne mulighed for at vurdere, om evalueringen er sket inden for rammerne af den anførte evalueringsmodel, herunder om ordregiver har tillagt udefrakommende forhold vægt. Den mangelfulde begrundelse, som By & Havn har angivet i evalueringsnotatet, er i strid med såvel gennemsigtigheds- som ligebehandlingsprincippet i udbudslovens 2. Særligt vedrørende påstand 3 har By & Havn gjort gældende, at tildelingsbeslutningen og begrundelsen opfylder kravene i udbudslovens 171, stk. 4, nr. 2, om angivelse af det vindende tilbuds karakteristika og fordele set i forhold til Finmanns tilbud. By & Havn har desuden gjort gældende, at en mangelfuld begrundelse for tildelingsbeslutningen ikke kan føre til annullation af tildelingsbeslutnin-

12 12. gen, jf. klagenævnets kendelse af 26. juli 2016, Holmris.Designbrokers A/S mod Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S. Særligt vedrørende påstand 4 har Finmann gjort gældende, at de overtrædelser, som By & Havn har begået, skal medføre, at tildelingsbeslutningen, subsidiært udbuddet, annulleres. By & Havn har ikke anført særskilte bemærkninger til påstand 4. Klagenævnet udtaler: I klagenævnets kendelse af 23. november 2018 anførte klagenævnet om de enkelte påstande: Vedrørende betingelse nr. 1 ( fumus boni juris ) bemærker klagenævnet angående påstand 1, at det fremgår af evalueringsnotatet, at By & Havn ved sin evaluering af tilbuddene i relation til underkriteriet Organisation, bemanding og leverancesikkerhed har lagt vægt på de elementer, der fremgår af udbudsbetingelsernes punkt 7.1.3, navnlig 5. afsnit, men også de forudgående afsnit 1-4, som i øvrigt i vidt omfang er overlappende med 5. afsnit. Der er således ikke grundlag for at konstatere, at By & Havn har tilsidesat den beskrevne evalueringsmetode, jf. udbudslovens 160, stk. 2, og derved har overtrådt principperne om ligebehandling og gennemsigtighed, jf. udbudslovens 2. Der er således ikke på det foreløbige grundlag udsigt til, at påstand 1 vil blive taget til følge. Vedrørende påstand 2 bemærker klagenævnet, at en evalueringsmetode, der i relation til underkriteriet Pris som oplyst indebærer en lineær interpolation, må forventes i nogle situationer at føre til det resultat, at tilbudsgivere, der får tildelt point mellem de oplyste fikspunkter, vil få tildelt point med decimaler. En afrunding af resultatet af den lineære interpolation ville som anført af By & Havn ikke være i overensstemmelse med udbudsbetingelserne. Der er således ikke på det foreløbige grundlag udsigt til, at påstand 2 vil blive taget til følge. Vedrørende påstand 3 bemærker klagenævnet, at Finmann gennem det tilsendte evalueringsnotat fik meddelelse om begrundelsen for tildelingsbeslutningen. Det følger af det, der er anført ad påstand 1 og 2, at denne begrundelse ikke på det foreløbige grundlag kan anses for ikke at

13 13. opfylde kravene i udbudslovens 171, stk. 4, nr. 2. Der er således ikke udsigt til, at påstand 3 vil blive taget til følge. I øvrigt bemærkes, at en eventuel mangelfuld begrundelse efter fast klagenævnspraksis ikke i sig selv vil føre til annullation af tildelingsbeslutningen. Det følger af det, der er anført ovenfor, at der ikke er udsigt til, at Finmanns påstand 4 om annullation af tildelingsbeslutningen, subsidiært udbuddet, vil blive taget til følge ved en endelig afgørelse. Finmann har på forespørgsel ikke ønsket at hæve klagesagen efter klagenævnets delkendelse, men har på den anden side i det efterfølgende processkrift alene ord til andet (incl. dateringen) gentaget, hvad der var anført i klageskriftet. Herefter tages klagen ikke til følge. Herefter bestemmes: Klagen tages ikke til følge. Finmann VVS/Entreprise ApS skal i sagsomkostninger til Udviklingsselskabet By & Havn I/S betale kr., der betales inden 14 dage efter modtagelsen af denne kendelse. Klagegebyret tilbagebetales ikke. Kirsten Thorup Genpartens rigtighed bekræftes. Maiken Nielsen specialkonsulent

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015 K E N D E L S E Rengoering.com A/S (advokat Jesper Køppen Mieritz, Køge) mod Ringsted Kommune (cand. merc. jur. Peter Dann Jørgensen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01739 (Jesper Stage Thusholt, Jan Kristensen) 18. april 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01739 (Jesper Stage Thusholt, Jan Kristensen) 18. april 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01739 (Jesper Stage Thusholt, Jan Kristensen) 18. april 2018 K E N D E L S E A/S Julius Nielsen & Søn (advokat Christian B. Prophet-Rannow, København) mod Forsvarsministeriets

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) 3. oktober 2011 K E N D E L S E ØGT ApS Økologisk Grønne Torv (selv) mod Ishøj Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03689 (Michael Ellehauge, Lene Ravnholt) 25. marts 2019

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03689 (Michael Ellehauge, Lene Ravnholt) 25. marts 2019 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03689 (Michael Ellehauge, Lene Ravnholt) 25. marts 2019 K E N D E L S E Uggerly Installation A/S (advokat Per Nielsen, Aalborg) mod Region Nordjylland Nyt Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 K E N D E L S E Berotech A/S (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Provas Haderslev Spildevand A/S (advokat Lars

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 K E N D E L S E Joca A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Rødovre Kommune (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 K E N D E L S E Konsortiet Rosendahls, Schultz Grafisk A/S og Rosendahls A/S print-design-media

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018451 (Michael Ellehauge, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 10. juli 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018451 (Michael Ellehauge, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 10. juli 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018451 (Michael Ellehauge, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 10. juli 2009 K E N D E L S E NCC Construction Danmark A/S (advokat Holger Schöer, Århus) mod Billund Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024913 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Pernille Hollerup) 5. oktober 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024913 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Pernille Hollerup) 5. oktober 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024913 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Pernille Hollerup) 5. oktober 2011 K E N D E L S E Køge Taxa mod Køge Kommune (advokat Povl Nick Bronstein, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 K E N D E L S E Isoplus Fjernvarmeteknik A/S (advokat Michael Baruah, Kolding) mod Guldborgsund Varme A/S (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017 Klagen er efterfølgende tilbagekaldt. Delafgørelsen er således klagenævnets endelige afgørelse K E N D E L S E AOF SYD (selv)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 K E N D E L S E Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S mod Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 K E N D E L S E Simonsen & Weel A/S (cand.jur. Martin Stæhr, Kgs. Lyngby) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Aarhus)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025155 (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8415 (Kirsten Thorup) 21. januar 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8415 (Kirsten Thorup) 21. januar 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8415 (Kirsten Thorup) 21. januar 2015 K E N D E L S E Kinnarps A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Sjælland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved udbudsbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00982 (Erik P. Bentzen, Grith Skovgaard Ølykke) 23. juni 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00982 (Erik P. Bentzen, Grith Skovgaard Ølykke) 23. juni 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00982 (Erik P. Bentzen, Grith Skovgaard Ølykke) 23. juni 2017 K E N D E L S E MultiLine A/S (advokat Thomas Thorup Larsen, København) mod Furesø Kommune (advokat Sune Troels

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/02040 (Michael Ellehauge) 26. januar 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/02040 (Michael Ellehauge) 26. januar 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/02040 (Michael Ellehauge) 26. januar 2018 Kendelsen er nævnets endelige kendelse, da klagen er trukket tilbage. K E N D E L S E Autohuset Glostrup A/S, Kronborg Auto A/S,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 K E N D E L S E Forenede Service A/S (selv) mod Egedal Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup) 17. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup) 17. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-33193 (Kirsten Thorup) 17. januar 2013 K E N D E L S E Joca A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Gladsaxe Kommune (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 K E N D E L S E Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S (advokat Torsten Viborg Pedersen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 K E N D E L S E Øjenlægernes Center (selv) mod Region Nordjylland (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 27. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 27. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-7501 (Mette Langborg) 27. september 2016 K E N D E L S E Dansk Byggeri (selv) mod Region Hovedstaden (advokat Mikala Berg Dueholm, København) Ved udbudsbrev af 19. april

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 K E N D E L S E ISS Danmark A/S (advokat Henning Aasmul-Olsen, København) mod H:S Rigshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Birgitte H. Frederiksen, Tønder) mod Tønder

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 K E N D E L S E Nykøbing Dag og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jesper Svenning,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2010-0023440 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 27. juni 2011 K E N D E L S E Hotel Maritime ApS (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026291 (Kirsten Thorup) 16. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026291 (Kirsten Thorup) 16. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026291 (Kirsten Thorup) 16. marts 2012 K E N D E L S E Oticon A/S (advokat Jeppe Lefevre Olsen, København) mod Kommunernes Landsforening (advokat Vibeke Fabricius Nordlander,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Dansk Scanning A/S (selv) mod Helsingør Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 131-217701 af 7. juli 2011 udbød indklagede,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9778 (Poul Holm) 3. oktober 2016 K E N D E L S E (sagsomkostninger) Henrik Tofteng A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Københavns Universitet (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023326 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 K E N D E L S E V. Løwener A/S (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Anders Birkelund

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 K E N D E L S E Joca Trading A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod SamAqua A/S (advokat Andreas Christensen, Hellerup) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 K E N D E L S E Landsorganisationen i Danmark (selv) mod Københavns Universitet (advokat Kurt Bardeleben, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 K E N D E L S E cbrain A/S (selv) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10257 (Kirsten Thorup, Kirsten Thøgersen) 7. maj 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10257 (Kirsten Thorup, Kirsten Thøgersen) 7. maj 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10257 (Kirsten Thorup, Kirsten Thøgersen) 7. maj 2015 K E N D E L S E Rengoering.com A/S (advokat Jesper Køppen Mieritz, Køge) mod Ringsted Kommune (cand.merc.jur. Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015 K E N D E L S E IBM Danmark ApS (advokat Martin Stæhr, Hellerup) mod Aarhus Kommune (cand.merc.jur. Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022255 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 K E N D E L S E HMN A/S (selv) mod K-17 Indkøbsfællesskabet (advokat Peter Lund Meyer, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kristian Korfits Nielsen, Pernille Hollerup) 13. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kristian Korfits Nielsen, Pernille Hollerup) 13. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4260 (Kristian Korfits Nielsen, Pernille Hollerup) 13. september 2016 K E N D E L S E Forenede Service A/S (selv) mod SKAT (Kammeradvokaten v/advokat Vibeke Fabricius

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 K E N D E L S E Tabulex ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 K E N D E L S E ScanPipe A/S (selv) mod Nordvand A/S (advokat Thomas Grønkjær, Hellerup) Ved udbudsbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010 K E N D E L S E ISS Facility Services A/S (advokat Mette Willemoe Wang, København) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032239 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 16. april 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032239 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 16. april 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032239 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 16. april 2013 K E N D E L S E LiteCom A/S og Thomas Kristensen ApS (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Danmarks Radio

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 K E N D E L S E Skandinavisk Parykcenter ApS (advokat David Frølich, København) mod 1. Hillerød

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008 MT Højgaard A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod K E N D E L S E 1. Slots- og Ejendomsstyrelsen 2. Helsingør

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026851 (Katja Høegh) 19. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026851 (Katja Høegh) 19. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026851 (Katja Høegh) 19. marts 2012 K E N D E L S E VKS Inventa A/S (advokat Christian Nielsen, Aarhus) mod Hjemmeværnskommandoen (Kammeradvokaten v/advokat Astrid Malki

Læs mere

Klagenævnet for Udbuds kompetence efter udbudsloven

Klagenævnet for Udbuds kompetence efter udbudsloven Klagenævnet for Udbuds kompetence efter udbudsloven Landsdommer Kirsten Thorup, næstformand Landsdommer, ph.d., Michael Ellehauge, formand Klagenævnet for Udbud Dansk Forening for Udbudsret 27. januar

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 K E N D E L S E Møbeltransport Danmark (advokat Gorm Himmer, Aarhus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 K E N D E L S E Krüger A/S (advokat John Adamsen, Surrey, England) mod Sorø Vand A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 K E N D E L S E Tandlægerne Anne Lise Goth Erik Jensen og Jens Vollbrecht (selv) mod Frederikshavn Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007 K E N D E L S E Kuwait Petroleum A/S (advokat Gitte Holtsø, København) mod Sønderborg Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016028 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 K E N D E L S E Informi GIS A/S (advokat Vagn Blindkilde, København) mod Kulturarvsstyrelsen

Læs mere

Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu?

Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu? Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu? Anders Birkelund Nielsen Overblik Kort om tildeling og evalueringsmetode Eksempler på evalueringsmodeller Kort om C-6/15 TNS Dimarso NV KFST

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00153 (Kirsten Thorup, Stephan Falsner) 23. marts 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00153 (Kirsten Thorup, Stephan Falsner) 23. marts 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00153 (Kirsten Thorup, Stephan Falsner) 23. marts 2017 K E N D E L S E Protector Forsikring Danmark (advokat Jesper Kaltoft, København) mod Nyborg Kommune (Steen Jensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012 K E N D E L S E Dubex A/S (cand. merc. jur. Peter Dann Jørgensen, København) mod Danske Spil A/S (advokat

Læs mere

Udbud af Pleje- og overvågningsopgaver. 41, 83, 84, 95 og 97 i Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen

Udbud af Pleje- og overvågningsopgaver. 41, 83, 84, 95 og 97 i Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen Evalueringsrapport Udbud af Pleje- og overvågningsopgaver m.v. omfattet af servicelovens 41, 83, 84, 95 og 97 i Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen EU-udbud nr. 2016/S 074-128459 Den 3. juni

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011 K E N D E L S E HSS Engineering ApS med konsortium (advokat Henrik Holtse, Aarhus) mod Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 K E N D E L S E Køge Boglade v/ Erik Nielsen (advokat Kåre Wanscher, København) mod Køge Kommune (advokat Povl Nick

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-5114 (Katja Høegh, Helle Carlsen) 3. november 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-5114 (Katja Høegh, Helle Carlsen) 3. november 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-5114 (Katja Høegh, Helle Carlsen) 3. november 2015 K E N D E L S E Flex Cap v/lars Henrik Hirsch og JV Bilen v/jørgen Vork (advokat Nikolaj Nikolajsen, Randers) mod Nordjyllands

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-11721 (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016 K E N D E L S E Dominus A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Herning) mod Region Midtjylland Regionshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 K E N D E L S E Best Western Hotel Prinds Frederik A/S (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012 K E N D E L S E Kardex Danmark AB (advokat Jens Peter Henriksen, Odense) mod Region Syddanmark, (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10064 (Mette Langborg, Stephan Falsner) 12. marts 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10064 (Mette Langborg, Stephan Falsner) 12. marts 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10064 (Mette Langborg, Stephan Falsner) 12. marts 2015 K E N D E L S E B & V Køleteknik ApS (advokat Hans Henrik Banke, Odense) mod Syddansk Universitet (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019364 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 8. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019364 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 8. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019364 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 8. december 2009 K E N D E L S E Ricoh Danmark A/S (advokat Troels Wenzel Østergaard, Lyngby) mod Statens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03134 (Erik P. Bentzen) 15. juni 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03134 (Erik P. Bentzen) 15. juni 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03134 (Erik P. Bentzen) 15. juni 2018 Klagen er efterfølgende tilbagekaldt. Delkendelsen er derfor nævnets endelige afgørelse. K E N D E L S E AGA A/S (advokat Jesper Kaltoft

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 K E N D E L S E Clear Channel Danmark A/S (advokat Dan Terkildsen, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod 12-by Gruppens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025749 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012 K E N D E L S E Proffice A/S (selv) mod Statens & Kommunernes Indkøbs Service A/S (selv) Statens & Kommunernes

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032659 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 22. februar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032659 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 22. februar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032659 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 22. februar 2013 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Hvidovre Kommune (advokat Annelouise Dalgaard

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026753

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026753 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026753 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 4. juni 2012 K E N D E L S E Kuben Management (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S (selv

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 K E N D E L S E Balle Blik & VVS ApS (advokat Jeppe Svenning, Århus) mod Boligselskabet Sct. Jørgen

Læs mere

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris.

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Thomas Trier Hansen) K E N D E L S E 10 boliger i Tasiilaq Sagens faktiske omstændigheder Ved udbudsskrivelse af 15. november 2011

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019655 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 K E N D E L S E Frederik Pedersen Alu-Glas A/S (advokat Erik Hørlyck, Århus) mod Viborg Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009 K E N D E L S E Alfa Laval Nordic A/S (advokat Gitte Holtsø, København) mod Odense Vandselskab

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) 14. februar 2008 K E N D E L S E Jysk Erhvervsbeklædning ApS (advokat Mogens Pahl Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-91.428 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005 K E N D E L S E SK Tolkeservice ApS (advokat Nikolaj Linneballe, København) mod Københavns Amt

Læs mere

Orientering om Udbudsret - Uge Forum for kontrakter og udbud

Orientering om Udbudsret - Uge Forum for kontrakter og udbud Orientering om Udbudsret - Uge 27-28 Forum for kontrakter og udbud 1 2 INTRODUKTION Siden sidste Orientering er der offentliggjort tre kendelser fra Klagenævnet for Udbud. Kendelse af 25. juni 2015, Svend

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 K E N D E L S E Kongsvang Rengøringsservice A/S (advokat Per Q. Ovesen, Aarhus) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 K E N D E L S E KEN Storkøkken A/S (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S. (cand.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 14. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 14. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-449 (Mette Langborg) 14. september 2016 K E N D E L S E Motus A/S (advokat Christian Nielsen, Aarhus) mod Den danske stat v/ Moderniseringsstyrelsen (Kammeradvokaten v/

Læs mere

Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet

Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet December 2017 Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet Nærværende notat er et internt KOMBIT-dokument udarbejdet til brug i KOMBITs organisation og projekter. Der er således tale om

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-020465 (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010 K E N D E L S E KMD A/S (advokat Martin André Dittmer, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 K E N D E L S E EKJ Rådgivende Ingeniører A/S (advokat Karsten Havkrog Pedersen, København) mod Statens og Kommunernes

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen) 25. juni 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen) 25. juni 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026620 (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen) 25. juni 2012 K E N D E L S E FOF/HOF (advokat Thomas Booker, København) mod Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 16. november 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 16. november 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-12675 (Poul Holm) 16. november 2016 K E N D E L S E GPP Arkitekter A/S (advokat Torben Høholt Jensen, Aarhus) mod Aarhus Kommune (advokat Tina Braad og advokat Christian

Læs mere

Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven. Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner

Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven. Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner tbr@bechbruun.com 2 Udbudspligten for varer og tjenesteydelser under tærskelværdien ændres Tilbudslovens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (KirstenThorup, Palle Skaarup) 14. december 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (KirstenThorup, Palle Skaarup) 14. december 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-14164 (KirstenThorup, Palle Skaarup) 14. december 2016 K E N D E L S E Winkler Engineering v/ Mogens Winkler (advokat Thomas Vang Christensen, Hillerød) mod Vejdirektoratet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 31. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 31. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022790 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 31. maj 2011 K E N D E L S E Kailow Graphic A/S (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S

Læs mere

EVALUERINGSNOTAT. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2017/S Indkøb af. 3-vejshaner samt infusions- og blandesæt Delaftale 6, PVK.

EVALUERINGSNOTAT. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2017/S Indkøb af. 3-vejshaner samt infusions- og blandesæt Delaftale 6, PVK. EVALUERINGSNOTAT Offentligt udbud EU-udbud nr. 2017/S 025-043721 Indkøb af 3-vejshaner samt infusions- og blandesæt Delaftale 6, PVK til Region Hovedstaden, option Sagsnummer: 1-23-4-101-2-16 Dato: 19.

Læs mere

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway.

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Udbudsbetingelser Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Opgaven udbydes formelt af: Søfartsstyrelsen Fjordvænget

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011 K E N D E L S E Axiell Bibliotek A/S (advokat Rikke Søgaard Berth, Hellerup) mod Aalborg kommune,

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 30.11.2015 UDBUDSKALENDER: NU ÅBNES DEN FØRSTE LÅGE 30.11.2015 I anledningen af vedtagelsen af udbudsloven udsender vi en udbudskalender med fire låger. Denne gang stiller vi skarpt på

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/02808 (Kirsten Thorup, Jan Kristensen) 4. juli 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/02808 (Kirsten Thorup, Jan Kristensen) 4. juli 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/02808 (Kirsten Thorup, Jan Kristensen) 4. juli 2018 K E N D E L S E A/S Jens Jensen & Sønner (Bus-linier) (advokat Thomas Grønkær, København) mod Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 K E N D E L S E Konsortiet Damm Cellular A/S og Pallas Informatik A/S (advokat Niels Christian Ellegaard,

Læs mere