Trænermanual for DS talentarbejde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trænermanual for DS talentarbejde."

Transkript

1 Trænermanual for DS talentarbejde. Hvordan skal træning fungere i træningscentre og på træningslejre? Tillæg til Talentkoncept 2011 og Talentcenter koncept 2011 (Bemærk at Kraftcentre også er Talentcentre) Indhold: 1. Almanakken som grundplan for aktiviteter. 2. Talentcenterfunktion og opgaver 3. Afholdelse/deltagelse i klassespecifikke landstræningslejre 4. Afholdelse/deltagelse i træningslejre i talentregi. Almanakken som grundplan for aktiviteter (Bilag 1 - Almanakken) Almanakken er udarbejdet for sejlere i alderen år. Almanakken er udarbejdet af erfarne trænere i talentarbejde og olympisk arbejde og det vil sige, at den tager højde for tilstrækkelige og afbalancerede træningsmuligheder for målgruppen. Alle træningscentre (talentcentre og olympiske træningscentre) anvender og tager højde for almanakken i planlægning af centerets aktiviteter. Klasseorganisationer som har en central rolle i talentarbejdet, beder vi anvende aktiviteter i almanakken, i udvikling af klassens topsejlere, såvel som miljøskaber og i rekruttering. Sejlklubber som har sejlere indenfor aldersgruppen, der ønsker at træne og kapsejle opfordres til også at anvende almanakken som skabelon for klubbens træning, ligesom de opfordres til at tilskynde sejlere til at deltage i aktiviteterne i almanakken. Talentcenterfunktion og opgaver Den primære opgave. Talentcenterets primære opgave er at afholde sejltræning og fysisk træning, jfr. bilag 2. Se bilag 2 for en konkret beskrivelse og fordeling af omfang af træningsaktiviteter på måned. Talentcenterets andre opgaver hjemme. At kende til, vejlede og rådgive sejlere (og forældre) i sammenhæng imellem idræt, uddannelse, familie og venner mv, samt at kunne rådgive for den enkelte sejlers situation overfor DS Talentudvikler. Området kaldes life skill. Sejleren skal rådgives og vejledes, så vi har bedst mulighed for at kunne fastholde talentet og udvikle talentet på den lange bane. Begrundet at kunne vejlede og rådgive sejleren i sportslig udvikling og karrierevalg på kort og lang sigt. o Hvordan skal indeværende og kommende sæson prioriteres, hvordan opnår sejleren den bedste sportslige udvikling? o Hvornår skal der eventuelt skiftes bådklasse, hvilke muligheder er der og hvordan gøres det bedst muligt? At have et godt holistisk billede af udøverens situation og udvikling, således at vi i den samlede talentudvikling, kan anerkende sejlere, støtte og udvikle sejlere rigtigt, herunder sætte sejlere på DS hold.

2 Trænerrollen på et talentcenter, er meget vigtig. Som træner skal du kunne organisere god og relevant træning på vandet og du skal kunne gennemføre god fysisk træning. Det er ikke anderledes end i almindelig klubtræning eller træning med specialister. Men der to egenskaber, som er ligeså vigtige egenskaber for talentcentertræneren: Træneren er den som primært skaber miljøet og de grundlæggende værdier der ligger bag (eksempelvis ansvar, glæde, struktur mv). At være miljøsætter og værdibærer, er en opgave, træneren skal være sig meget bevidst og som i mange henseender er forskellig fra en almindelig klubtræner og en specialisttrænerfunktion. Træneren på et talentcenter skal have det holistiske og lange perspektiv på sejlerens situation og udvikling og skal kunne redegøre for denne, overfor DS talentudvikler. Når en sejler kan og vil være talent, så har vi et ansvar overfor at kunne hjælpe denne sejler bedst muligt. Træner i centeret. Der er mange løsninger på trænersituationen. Det kan være én og samme person, der løser alle opgaver. Det kan være flere trænere, hvor én har et særligt ansvar og særlige forudsætninger for at have det holistiske billede af udøveren. Det kan være, at sejlere er trænere for hinanden og at talentcenteret har en overordnet træneransvarlig. Der kan være kombinationer af disse. Afholdelse/deltagelse i klassespecifikke landstræningslejre En klassespecifik landstræningslejr, varer 2,5 dag, startende fredag eftermiddag efter kl og med afslutning søndag imellem kl og kl Afholdelse af ekstern klassespecifik landstræningslejr. træningslejren i samarbejde med DS Talentudvikler og eventuelt klassekoordinator for den pågældende klasse. o DS Talentudvikler kan hjælpe med udformningen af invitationen, med gennemførelse af fysiske tests (hvis det er på programmet) og eventuelle teoretiske oplæg. o Alle eksterne trænere kommer med fuld ekvipage dvs. trænerbåd, mærker, videokamera, fløjte mv., med mindre andet er aftalt. Dette gælder dog ikke klasseorganisationen som skal have en båd stillet til rådighed til klassens rookie træner. o Adgang til klublokale hvor der kan laves morgenbriefing og debriefing, samt eventuelle aftenoplæg. o Aftaler om adgang til fysiske træningsfaciliteter, enten ifølge planen, eller som en plan B til dårligt vejr. Talentcenteret stiller selv med én træner, fuldt ekviperet, samt en trænerbåd til klasseorganisationens rookie træner.

3 o Rookie trænerens opgave er, at sikre god udvikling af klassens mindst erfarne sejlere, samt at sikre at denne gruppe sejlere får hjælp, hvis der skulle være sikkerhedsmæssige problemer. Andre talenttræningscentre med ansvar for den pågældende klasse, stiller med hver en fuldt ekviperet træner. Økonomi ved afholdelse Overordnet skal alle aktiviteter afholdes så billigt som muligt for sejleren og med så få midler imellem de arrangerende parter som muligt. Træningslejren ses som en almindelig træningsweekend, blot med flere deltagere og eventuelt andre aktiviteter og der er derfor ikke tilskud fra DS eller andre træningscentre til afholdelsen af samlingen. Sejlerbetaling. Sejlere som er fuldt tilknyttet DS talentstruktur betaler for bespisning og overnatning, men ikke startgebyr. Sejlere som ikke er fuldt tilknyttet DS talentstruktur (danske og udenlandske) betaler for bespisning og overnatning, og der kan opkræves op til kr. 75.-/ hele træningsdag (2 dage) i startgebyr/båd. Dette beløb går først til talentcenteret, til dækning af udgifter i forbindelse med træningslejren og derefter til talentcenterets andre aktiviteter. Det må maksimalt koste kr /sejler for overnatning og bespisning. o Mad Der skal være en snack fredag aften til møde (frugt, kage, kaffe/the og lign) Der skal være morgenmad, frokost eller smør selv-madpakke og aftensmad lørdag, samt en snack til et aftenmøde. Der skal være morgenmad og frokost eller smør selv-madpakke til søndag. o Overnatning Der skal være gratis tilbud om overnatning på skole, i klubben eller andet sted. Privat overnatning er også en mulighed. Trænerbetaling Der skal være gratis overnatning for tilrejsende trænere fra DS og andre træningscentre, samt for klassens rookie træner. Overnatning skal være andet sted, end hos sejlerne og der må være 1-3 personer på værelserne. Det er den respektive arbejdsgiver, der betaler for transport og bespisning til trænere fra DS, fra andre træningscentre og fra klasseorganisationen. DS betaler også for udsendte landsholdssejlere. Deltagelse i ekstern klassespecifik landstræningslejr. Talentcenteret forventes at stille med sejlere og træner til alle eksterne klassespecifikke landstræningslejre, jfr. almanakken. Der er i alt 4 årlige lejre af denne type, hvoraf en forsøges at være sammenfaldende med Tune Up. Talentcenteret stiller med fuldt ekviperet træner i 2,5 dag. Træneren indgår i planlægning og gennemførelse af træning under hele lejren og for alle sejlere, uanset tilhørsforhold. Træneren indgår også i eventuel fysisk træning, fysisk test, eller teoretiske oplæg. Der er gratis overnatning for træneren, men det udsendende talentcenter skal betale for trænerens bespisning. Afholdelse/deltagelse i træningslejre i talentregi.

4 Der er tre årlige træningslejre i talentregi; Tørtræning i udgangen af januar, Tune Up i marts og U42 træning i uge 42. TørTræning. 2,5 dag uden båd med ankomst fredag kl Samlingen er kun tilgængelig for sejlere på DS Talenthold, DS Ungdomslandshold (og DS seniorhold). Der kan og vil ofte blive inviteret særlige deltagere, eksempelvis fra Optimist. Sejlere betaler for bespisning og overnatning. Deltagelse må maksimalt koste for overnatning og bespisning i 2,5 dage med aftensmad kun lørdag. Trænertilknytning Alle talenttræningscentre og olympiske træningscentre stiller med én træner til TørTræning. Der arbejdes på fast eller lejlighedsvis deltagelse af landstrænere i de olympiske klasser. Der arbejdes på fast eller lejlighedsvis deltagelse af klassernes koordinatorer. Trænerbetaling Alle trænere skal bo gratis, separat fra sejlerne og med 1 eller maksimalt 3 personer på et rum. Det udsendende talentcenter skal dække udgifter til bespisning, transport og aflønning af egen træner. Klasseorganisationen dækker bespisning, transport og aflønning af klassekoordinator. DS dækker udgift til bespisning af landsholdstrænere, samt transport og aflønning jfr. kontrakt. Det arrangerende talentcenter har følgende opgaver: træningslejren i samarbejde med DS Talentudvikler og eventuelt klassekoordinator for klasserne. o DS Talentudvikler hjælper også med udformningen af invitationen o Adgang til mødelokaler og mindre rum til diskussioner o Adgang til fysiske træningsfaciliteter Talentcenteret stiller selv med én træner. Tune Up. 2,5 dag med båd og ankomst fredag kl Samlingen er tilgængelig for alle sejlere i de inviterede klasser også udenlandske sejlere. Vi kan forvente mange deltagere. Sejlerbetaling.

5 Sejlere som er fuldt tilknyttet DS talentstruktur betaler alene for bespisning og overnatning, og ikke startgebyr. Sejlere som ikke er fuldt tilknyttet DS talentstruktur (danske og udenlandske) betaler for bespisning og overnatning, og der kan opkræves op til kr. 75.-/ hele træningsdag (2 dage) i startgebyr/båd. Dette beløb går først til talentcenteret, til dækning af udgifter i forbindelse med træningslejren og derefter til talentcenterets andre aktiviteter. Det må maksimalt koste kr /sejler for overnatning og bespisning. o Mad Der skal være en snack fredag aften til møde (frugt, kage, kaffe/the og lign) Der skal være morgenmad, frokost eller smør selv-madpakke og aftensmad lørdag, samt en snack til et aftenmøde. Der skal være morgenmad og frokost eller smør selv-madpakke til søndag. o Overnatning Der skal være gratis tilbud om overnatning på skole, i klubben eller andet sted. Privat overnatning er også en mulighed. Trænere og ekvipering. Alle talenttræningscentre stiller med en fuldt ekviperet træner. Alle klasser som har en træningskoordinator, stiller med træningskoordinator. Det arrangerende talentcenter stiller med mindst én ekstra trænerbåd som kan fordeles til træningskoordinatorer. DS talentudvikler deltager fuldt ekviperet. Landstrænere for de olympiske klasser kan deltage og i så fald fuldt ekviperet. Landsholdssejlere kan inviteres som eksperter. Trænere overnatning, bespisning, transport og aflønning. Alle trænere skal bo gratis et andet sted end sejlerne og med en til maksimalt 3 personer per rum. Det udsendende talentcenter skal dække udgifter til bespisning og aflønning for deres egen træner. Klasseorganisationen dækker bespisning, transport og aflønning af klassekoordinator. DS dækker udgift til bespisning af talentudvikler, DS dækker bespisning af landsholdstrænere og aflønning er jfr. kontrakten. DS dækker bespisning af landsholdssejlere og deltagelse er jfr. kontrakt. Det arrangerende talentcenter har følgende opgaver: træningslejren i samarbejde med DS Talentudvikler og eventuelt klassekoordinator for klasserne. o DS Talentudvikler hjælper også med udformningen af invitationen og eventuelle teoretiske oplæg til Tune Up.

6 o Adgang til klublokale hvor der kan laves morgenbriefing og debriefing, samt eventuelle aftenoplæg. o Aftaler om adgang til fysiske træningsfaciliteter, enten ifølge planen, eller som en plan B til dårligt vejr. Talentcenteret stiller selv med én træner, fuldt ekviperet, samt mindst én trænerbåd til gruppen af klassekoordinatorer. U42 træningslejren. Træningslejren i uge 42 løber 5 dage fra mandag til og med fredag eftermiddag. Vi starter mandag med skippermøde kl og jollerne klar. Vi slutter fredag imellem kl og Træningslejren er åben for alle sejlere som er tilknyttet DS talentstruktur. Det forsøges at udvide træningslejren med yderligere sejlere fra de store danske ungdomsklasser og det kommer til at ske i samarbejde med klasseorganisationernes koordinator. Få gode udlændinge vil også kunne inviteres med anbefaling fra danske topsejlere og klassekoordinator. Vi skal forvente mange sejlere. Sejlerbetaling. Sejlere som har fuld eller delvis tilknytning til DS talentstruktur deltager uden startegebyr. Sejlere som ikke er tilknyttet DS træningsstruktur betaler kr i startgebyr/båd for hele ugen. Det må maksimalt koste kr /sejler for overnatning og bespisning. o Mad Mandag. Første måltid er aftensmad Alle dage. Der er morgenmad, frokost eller smør selv madpakke, aftensmad og kage, frugt, brød til aftensnack. Fredag. Der er morgenmad og frokost eller smør selv madpakke. o Overnatning Optimalt bor sejlere i mindre enheder på op til 6 personer. Overnatning kan være i større rum, men med maksimalt 20 personer/rum. Der skal være gode toilet og badefaciliteter. Trænere og ekvipering. Alle talenttræningscentre stiller med en fuldt ekviperet træner. Det tilstræbes, at alle klasser som har en træningskoordinator, stiller med træningskoordinator. Det arrangerende talentcenter (eller såfremt andet sted, DS) stiller med mindst én ekstra trænerbåd som kan fordeles til træningskoordinatorer. DS talentudvikler deltager fuldt ekviperet. Landstrænere for de olympiske klasser kan deltage og i så fald fuldt ekviperet. Landsholdssejlere kan inviteres som eksperter. DS fysiske træner vil deltage mindst én dag. Trænere overnatning, bespisning, transport og aflønning. Alle trænere skal bo gratis et andet sted end sejlerne og med en til maksimalt 3 personer per rum.

7 Det udsendende talentcenter skal dække udgifter til bespisning og aflønning for deres egen træner. Klasseorganisationen dækker bespisning, transport og aflønning af klassekoordinator. DS dækker udgifter til talentudvikler, DS dækker bespisning af landsholdstrænere og transport og aflønning er jfr. kontrakten. DS dækker bespisning af landsholdssejlere og deltagelse er jfr. kontrakt. Det arrangerende talentcenter har følgende opgaver: træningslejren i samarbejde med DS Talentudvikler og eventuelt klassekoordinator for klasserne. o DS Talentudvikler hjælper også med udformningen af invitationen og eventuelle teoretiske oplæg til U42 træning. o Adgang til klublokale hvor der kan laves morgenbriefing og debriefing, samt eventuelle aftenoplæg. o Adgang til træningsfaciliteter, hvor vi kan Teste sejlere (mindst 5 skolelokaler i 2x2,5 time) Svømmehal mindst én aften Stort mødelokale hvor vi kan samle personer Mindst 3 rum, hvor vi kan lave mindre teoretiske oplæg.. Talentcenteret stiller selv med én træner, fuldt ekviperet, samt mindst én trænerbåd til gruppen af klassekoordinatorer. Spørgsmål til indhold stilles til DS Talentudvikler Jan Christiansen Tel

Træningsaktiviteter på et Talentcenter.

Træningsaktiviteter på et Talentcenter. Træningsaktiviteter på et Talentcenter. Understående er en uddybning af almanakken, med fokus på planlægning af aktiviteter i træningscentre. Hvad er en optimal situation for et velfungerende talent i

Læs mere

Handlinger/aktiviteter

Handlinger/aktiviteter Handlinger/aktiviteter Følgende er en række korte beskrivelser af handlinger og aktiviteter Dansk Sejlunion gør i forbindelse med talentarbejdet i Dansk Sejlunion. Handlinger og aktiviteter er meget rettet

Læs mere

Dansk Sejlunion Talentkoncept 2011-2014

Dansk Sejlunion Talentkoncept 2011-2014 Dansk Sejlunion Talentkoncept 2011-2014 Udarbejdet af: Jan Christiansen Dato: 2010-08-23 Senest revideret: 2011-17-01 Afsluttes: 2014-31-12 Vision Danmark er det bedste land som base for sejlsportstalenter

Læs mere

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB Kolding Sejlklub er med nærværende aftale godkendt af Dansk Sejlunion som sportsklub Aftalen imellem Kolding Sejlklub og Dansk Sejlunion gælder for perioden ddmm-2017

Læs mere

Skolerne I Oure Sport & Performance inviterer til TORM Dansk Sejlunion uge 42 lejr

Skolerne I Oure Sport & Performance inviterer til TORM Dansk Sejlunion uge 42 lejr Skolerne I Oure Sport & Performance inviterer til TORM Dansk Sejlunion uge 42 lejr 17. til 21. oktober 2018 Kære alle. Det er med stor fornøjelse at vi kan invitere til 2018 udgaven af TORM Dansk Sejlunions

Læs mere

Skolerne I Oure Sport & Performance inviterer til TORM Dansk Sejlunion uge 42 lejr

Skolerne I Oure Sport & Performance inviterer til TORM Dansk Sejlunion uge 42 lejr Skolerne I Oure Sport & Performance inviterer til TORM Dansk Sejlunion uge 42 lejr 18.-22. oktober 2017 Kære alle. Det er med stor fornøjelse at vi kan invitere til 2017 udgaven af TORM Dansk Sejlunions

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Talentstrategi Styrkelse af rammen omkring lokale udviklingsmiljøer for sejlere

Talentstrategi Styrkelse af rammen omkring lokale udviklingsmiljøer for sejlere Talentstrategi 2016-20 Styrkelse af rammen omkring lokale udviklingsmiljøer for sejlere Den næste time 2 historier Talentstrategiens mål og indsatser Klubniveau Ledere, trænere, sejlere og forældre Region/stævner/lejre

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ

BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ Indholdsfortegnelse Beskrivelse af klubkoncept for klubber med godkendt sportsligt udviklingsmiljø 1 Highlights 2 Indsatsområder

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

Dansk. Svømmeunion. inviterer til. Danske. Langbane 2013. Lørdag den 4. maj

Dansk. Svømmeunion. inviterer til. Danske. Langbane 2013. Lørdag den 4. maj Holstebro SvømmeClub & Dansk Svømmeunion inviterer til Danske Open Masters Langbane 2013 Lørdag den 4. maj i Holstebro Badeland PRAKTISKE OPLYSNINGER Dato: Lørdag den 4. maj 2013. Svømmehal: El-tid: Holstebro

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan

Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan Oplæg af: Jan Christiansen Særlig inspiration fra: Ilene Eriksen og sejlerdanmark Vi vil gerne give dig formål, lyst og redskaber til snakken

Læs mere

Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015

Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015 Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015 Arrangeres i samarbejde med vores Food Partner: Et anderledes svømmestævne for de yngste: Drenge 2001-2006, piger 2003-2008 Korte afsnit, finaler for alle grupper

Læs mere

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år.

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører

Læs mere

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Indholdsfortegnelse Highlights 2 Beskrivelse af Sportsklub konceptet 3 3 Krav og anbefalinger 4 ressourcer og økonomi 5 Samarbejde og

Læs mere

PARK VENDIA SWIMCUP 2019 den april i Hjørring

PARK VENDIA SWIMCUP 2019 den april i Hjørring Invitation PARK VENDIA SWIMCUP 2019 den 26. - 28. april i Hjørring S68 Hjørring inviterer for 6. gang til vores 3-dages langbanestævne med el-tid på 8 baner i vores flotte svømmehal. 4 aldersgrupper med

Læs mere

Dansk Sejlunion 22-11-2011. Hvem er vi, Dansk Sejlunion? Hvad kan vi lave sammen med jer? Fakta. Formål. 60.000 medlemmer 280 klubber 55.

Dansk Sejlunion 22-11-2011. Hvem er vi, Dansk Sejlunion? Hvad kan vi lave sammen med jer? Fakta. Formål. 60.000 medlemmer 280 klubber 55. Hvem er vi, Dansk Sejlunion? Hvad kan vi lave sammen med jer? Dansk Sejlunion Fakta 60.000 medlemmer 280 klubber 55.000 fartøjer Formål Kapsejlads Tur sejlads Bredde Børn og unge Uddannelse Kontakt til

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i mandlig idrætsgymnastik (MIG).

Læs mere

Laser Association Denmark s (LAD) formål beskrives ifølge vedtægterne som

Laser Association Denmark s (LAD) formål beskrives ifølge vedtægterne som Udviklingsforløb og Almanak for Laser Association Denmark Indhold Indledning... 1 Laserjolletyper og sejlerudvikling... 2 Den danske tilgang til udviklingen i Laserjollen... 3 Stævner & Mesterskaber...

Læs mere

Forældremøde. Onsdag den 30. september & 7. oktober

Forældremøde. Onsdag den 30. september & 7. oktober Forældremøde Onsdag den 30. september & 7. oktober Formål Formålet med arbejdet i talentcenter kan deles i 4 hovedområder: 1. Højne niveauet på dansk ungdomsvolleyball generelt 2. Styrke ungdomslandsholdsarbejdet

Læs mere

Vandpoloturneringen er en åben turnering med mulighed for at deltage med klubhold, byhold og landshold.

Vandpoloturneringen er en åben turnering med mulighed for at deltage med klubhold, byhold og landshold. INVITATION VANDPOLO Kære vandpolospillere, trænere, dommere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for vandpolo til Hans Christian Andersen City Games Vandpolostævne.

Læs mere

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier.

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier. FODBOLDSTÆVNE Kære fodboldspillere, trænere og familier. Det er os en stor glæde at invitere unge fodboldspillere fra hele verden til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Fodboldstævne.

Læs mere

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION 1 GENEREL INFORMATION GÆLDER ALLE Jolle og udstyr: Husk alt: Jolle, mast, sprydstage, bom, sejl, ror, sværd, vindpil og værktøjskasse Placering

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

Forældremøde. Onsdag den 3. & 10. oktober

Forældremøde. Onsdag den 3. & 10. oktober Forældremøde Onsdag den 3. & 10. oktober Formål Formålet med arbejdet i talentcenter kan deles i 4 hovedområder: 1. Højne niveauet på dansk ungdomsvolleyball generelt 2. Styrke ungdomslandsholdsarbejdet

Læs mere

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet Søndag 14.00 Indskrivning. Lederen melder klubben til straks ved ankomst. 18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet 19.00 Ledermøde

Læs mere

INVITATION TENNIS BREDDE CAMP

INVITATION TENNIS BREDDE CAMP INVITATION TENNIS BREDDE CAMP Kære tennisspillere, forældre, klubledere og trænere. Det er en stor glæde at invitere 10 14 årige breddespillere fra Fyn og Mürwick, (vores tyske venskabsklub) til Hans Christian

Læs mere

Informationsmøde om Idrætstalentklasse

Informationsmøde om Idrætstalentklasse Informationsmøde om Idrætstalentklasse 2019-2020 Dagsorden 1. Velkommen - Peter 2. Udskolingen på Kildegårdskolen - Mikkel Høgh 3. Idrætstalentklassen - Peter Janner 4. Morgentræning - Henrik van Komen

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Vilkår og budget for Optimistlandsholdet

Vilkår og budget for Optimistlandsholdet Vilkår og budget for Optimistlandsholdet Den dag, hvor udtagelserne til de internationale stævne slutter færdiggøres ranglisten, som viser hvem, der får muligheden for at komme til et af de internationale

Læs mere

Sports og talentnetværksmøde. E4erårsmødet 2018

Sports og talentnetværksmøde. E4erårsmødet 2018 Sports og talentnetværksmøde E4erårsmødet 2018 Sports- og talentnetværket Styrket samarbejde Koordineret indsatser Højere kvalitet i dagligdagen Forslag om at kommunikere via Basecamp Formål Mål Talentstrategi

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX D NOVEMBER 2017

INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX D NOVEMBER 2017 INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX D. 3.-5. NOVEMBER 2017 HERNING SVØMMEKLUB INVITERER TIL: HERNING GRAND PRIX 2017 PRISER Individuel start... 50 kr. Holdkap start... 80 kr. Overnatning pr. nat... 55 kr.

Læs mere

IKAST SVØMME KLUB MIDSOMMERC 2015

IKAST SVØMME KLUB MIDSOMMERC 2015 IKAST SVØMME KLUB HAR FORNØJELSEN AT INDBYDE TIL MIDSOMMERC 2015 6. 7. juni 2015 Stævnet henvender sig til svømmere, der kan lide fest og farver, og er for alle årgange. Der vil være: Perfekte sportslige

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere.

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. KØS-Sejlsport, Juniorafdelingen, Svaneknoppen 5, 2100 København Ø. Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. Kære opti-sejlere, Feva-sejlere og forældre Vi er nu godt i gang med forberedelserne

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2016, weekenden uge 33, den august

Hermed indbydes til Talentstævne 2016, weekenden uge 33, den august 2016 Hermed indbydes til Talentstævne 2016, weekenden uge 33, den 19.-20.-21. august Landsholds-All-Star og landsholdstræner Katrine Søndergaard Pedersen til præmie-overrækkelsen 2015 Talentstævnet har

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Revideret marts 2017

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Revideret marts 2017 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Revideret marts 2017 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i kvindelige idrætsgymnastik (KIG).

Læs mere

INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX 2019 D NOVEMBER 2019

INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX 2019 D NOVEMBER 2019 INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX 2019 D. 8.-10. NOVEMBER 2019 HERNING SVØMMEKLUB INVITERER TIL: HERNING GRAND PRIX 2019 PRISER Individuel start... 60 kr. Holdkap start... 120 kr. Overnatning pr. nat...

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2017 i ØSTRIG. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.11/4-15/4 2017.

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

SIGMA SWIM & Dansk Svømmeunion. indbyder til Danske Open Masters Kortbane Birkerød den 9.-10. marts 2013

SIGMA SWIM & Dansk Svømmeunion. indbyder til Danske Open Masters Kortbane Birkerød den 9.-10. marts 2013 SIGMA SWIM & Dansk Svømmeunion indbyder til Danske Open Masters Kortbane Birkerød den 9.-10. marts 2013 Praktiske oplysninger Dato Lørdag den 9. marts 2013 og søndag den 10. marts 2013 Svømmehal Birkerød

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Programmet - bemærkninger Praktik om bespisning og overnatning

Programmet - bemærkninger Praktik om bespisning og overnatning Programmet - bemærkninger - der fremgår 1 oversidder hos hos både damerne og herrerne for at kunne bevare overblikket - der er overnatning 2 gange på Sjælland - Arrangørerne vælges ud fra ansøgning og

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i kvindelige idrætsgymnastik (KIG).

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub incl. en goodiebag med gaver til alle Middelfart Sejlklub byder velkommen til Sommercamp 2019 fra søndag den 30. juni til fredag den 5. juli I løbet af ugen

Læs mere

Foreløbigt program TalentWeek 2016

Foreløbigt program TalentWeek 2016 Foreløbigt program TalentWeek 2016 Herunder findes det foreløbige program for TalentWeek 2016. Bemærk at mindre ændringer kan forekomme. Det endelige program udleveres til alle deltagerne på TalentWeek

Læs mere

Programmet - bemærkninger Praktik om bespisning og overnatning

Programmet - bemærkninger Praktik om bespisning og overnatning Programmet - bemærkninger - der er ikke planlagt damekampe i Skovbakken - der fremgår 1 oversidder hos damerne for at kunne bevare overblikket - der er en weekend fredag/lørdag og en weekend lørdag/søndag

Læs mere

BIRKERØD 7. 9. MARTS 2014

BIRKERØD 7. 9. MARTS 2014 BIRKERØD 7. 9. MARTS 2014 KONCEPT Sigma Swim Birkerød inviterer til stort weekendstævne for årgangssvømmere med finaler, medaljer, pengepræmier, overnatning og bespisning. Formålet med stævnet er at give

Læs mere

Talentcenter DANMARK. Spillermanual piger /drenge VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL

Talentcenter DANMARK. Spillermanual piger /drenge VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL Talentcenter DANMARK Spillermanual piger /drenge Ta l e n t c e n t e r Ve s t Ta l e n t c e n t e r Ø s t Ta l e n t c e n t e r M a n u a l Ta l e n t c e n t e r 0 0 8 Ta l e n t c e n t e r 0 0 9

Læs mere

Program for målmandsskole og trænerseminar med Goalkeeping coach, Billy Steward, Liverpool FC

Program for målmandsskole og trænerseminar med Goalkeeping coach, Billy Steward, Liverpool FC Program for målmandsskole og trænerseminar med Goalkeeping coach, Billy Steward, Liverpool FC Fredag d. 19. juni sætter Billy Steward sig i flyet i lufthavnen i Manchester. Efter køreturen fra Københavns

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til Vestdanske Kortbane Mesterskaber, som finder sted den 5. til 7. oktober 2018 i Vejle. Formanden for Vejle Svømmeklub Lars Hededal udtaler:

Læs mere

Svendborg Mentaliteten

Svendborg Mentaliteten Svendborg Mentaliteten Sportspsykologien har i dette årti gået igennem et paradigmeskift i tilgangen til talentudvikling. Med Kristoffer Henriksen, Lektor ved Syddansk Universitet og sportspsykolog ved

Læs mere

Referat fra forårsmødet i Sports og Talentnetværket

Referat fra forårsmødet i Sports og Talentnetværket Referat fra forårsmødet i Sports og Talentnetværket Velkomst ved Annette Strøm og Peter Bjerremand Annette: bød velkommen og fortalte om hvad det har betydet at Middelfart Sejlklub er blev godkendt som

Læs mere

ZOOM8 EM 2018 SPANIEN FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2018 SPANIEN FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for at kunne tilbyde dig fuld træner-support til Zoom8 EM i 2018 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra

Læs mere

09-09-2014 DVBF TALENT HOLD. Infomøde 3. September 2014

09-09-2014 DVBF TALENT HOLD. Infomøde 3. September 2014 DVBF TALENT HOLD Infomøde 3. September 2014 1 AFTENENS PROGRAM Velkomst & præsentation Præsentation af projektet Spørgsmål generelt Rundvisning Drenge Pige snak Afprøve tøj Farvel og tak 2 BAGGRUND NATIONALT

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som afvikles den 26. september til den 28. september 2014 Vi håber, at Syd Cup

Læs mere

MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN STABIL TALENTUDVIKLING ELITE MILJØ

MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN STABIL TALENTUDVIKLING ELITE MILJØ MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN Følgende er de overordnet målsætninger for en samlet K- afdeling. Perioden er sat til 4 år og følger en olympisk periode. Målsætninger for de enkelte hold findes under beskrivelsen

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Horsens Sejlklubs invitation til Banner 30 stævne Den 27-28. august 2005.

Horsens Sejlklubs invitation til Banner 30 stævne Den 27-28. august 2005. Horsens Sejlklubs invitation til Banner 30 stævne Den 27-28. august 2005. Horsens Sejlklub har fornøjelsen at invitere til Banner 30 race i Horsens. Horsens Sejlklub er stiftet i 1879 og fejrede sit 125

Læs mere

Idrætsakademi Ringsted

Idrætsakademi Ringsted Idrætsakademi Ringsted Stedet for dem, der har viljen, til at ville lykkedes. 14/10/14 1 Vision IKA er et akademi i konstant udvikling, hvor tiltag sker kontinuerligt for at optimere elevernes hverdag.

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

PROGRAM MIDDELFART JUNI 2017 SPAREKASSE TIL SØNDAG KL FRA FREDAG KL I SAMARBEJDE MED

PROGRAM MIDDELFART JUNI 2017 SPAREKASSE TIL SØNDAG KL FRA FREDAG KL I SAMARBEJDE MED I SAMARBEJDE MED MIDDELFART SPAREKASSE 9. - 11. JUNI 2017 FRA FREDAG KL. 15.00 TIL SØNDAG KL. 15.00 PROGRAM WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/SSKFODBOLDSKOLE Ved spørgsmål kontakt Thomas Larsen thomas60775088@gmail.com

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX 2016 D NOVEMBER 2016

INVITATION TIL HERNING GRAND PRIX 2016 D NOVEMBER 2016 INVITATION TIL D. 4.-6. NOVEMBER 2016 HERNING SVØMMEKLUB INVITERER TIL: PRISER Individuel start... 45 kr. Holdkap start... 80 kr. Overnatning pr. nat... 55 kr. Morgenmad pr. dag... 65 kr. Frokost pr. dag...

Læs mere

Forældremøde. Onsdag den 5. & 26. oktober

Forældremøde. Onsdag den 5. & 26. oktober Forældremøde Onsdag den 5. & 26. oktober Formål Formålet med arbejdet i talentcenter kan deles i 4 hovedområder: 1. Højne niveauet på dansk ungdomsvolleyball generelt 2. Styrke ungdomslandsholdsarbejdet

Læs mere

Skoleudtalelse på Anne Andersen. Det personlige:

Skoleudtalelse på Anne Andersen. Det personlige: Skoleudtalelse på Anne Andersen Det personlige: Anne er altid i godt humør og har gode relationer til sine klassekammerater og lærere. Hun har en evne til at sprede glæde og optimisme omkring sig. Som

Læs mere

DIF Danmarksmesterskab. Europajolle. Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE

DIF Danmarksmesterskab. Europajolle. Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE DIF Danmarksmesterskab Europajolle Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE 1. REGLER: 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk

Læs mere

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner 2016-2017 FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 VELKOMMEN - TALENTSTRUKTUR I DHF. - TRÆNINGEN I KREDS 7 - RETNINGSLINJER - SPØRGSMÅL TALENTSTRUKTUR I DHF.

Læs mere

Ansøgning til idrætsrådet. Hundested HK ansøger om støtte til udviklingsprojektet. Håndbold som medspiller i et ungdomsliv del 2. Tlf.

Ansøgning til idrætsrådet. Hundested HK ansøger om støtte til udviklingsprojektet. Håndbold som medspiller i et ungdomsliv del 2. Tlf. Ansøgning til idrætsrådet. Hundested HK ansøger om støtte til udviklingsprojektet Håndbold som medspiller i et ungdomsliv del 2 Kontaktperson: Tommy Vinther Tlf. 2091 2060 Mail: tofv@fhkommune.dk Projektet

Læs mere

Dansk Sejlunion Talentudvikling

Dansk Sejlunion Talentudvikling Dansk Sejlunion Talentudvikling Grundmo(v for idrætsdeltagelse TD ATK bogen (15-23 år) Mo#ver for idræt: 1. Det skal være sjovt (glæde mening) 2. Kompetence ( det kan jeg ) 3. Deltagelse (lhørsforhold

Læs mere

Kom og vær med til et sjovt og festligt håndbolddøgn. Overnatningsstævne for alle U6 og U8

Kom og vær med til et sjovt og festligt håndbolddøgn. Overnatningsstævne for alle U6 og U8 Overnatningsstævne for alle U6 og U8 Kom og vær med til et sjovt og festligt håndbolddøgn Fredag 8. marts - lørdag 9. marts 2019 i Voel Hallerne ved Silkeborg Tilmelding på www.dgi.dk/201906654207 2 Er

Læs mere

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

Kraftcenter. Danmarks Ishockey Union

Kraftcenter. Danmarks Ishockey Union Danmarks Ishockey Union Kraftcenter MÅLSÆTNING DIU har følgende målsætning for eliteklasser og kraftcentre : - At muliggøre for unge mennesker at kombinere en målrettet og kvalificeret ishockeytræning

Læs mere

SON TAEKWONDO 19. SOMMERLEJR 26. 28. JUNI 2015 I UNDLØSE

SON TAEKWONDO 19. SOMMERLEJR 26. 28. JUNI 2015 I UNDLØSE SON TAEKWONDO 19. SOMMERLEJR 26. 28. JUNI 2015 I UNDLØSE Deltagerne ved 18. Sommerlejr i 2014 i Frejlev Som arrangør af Son Taekwondo Samvirkes 19. sommerlejr er det en utrolig stor glæde for Holbæk Son

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Dansk Orienteringsforbund s. Talentcenterstrategi og retningslinier 2011.

Dansk Orienteringsforbund s. Talentcenterstrategi og retningslinier 2011. Dansk Orienteringsforbund s Talentcenterstrategi og retningslinier 2011. Formålet med ATK-projektet Godt træningsmiljø for orienteringstalenter var i ansøgningen beskrevet således: at omsætte det beskrevne

Læs mere

Køge BMX Klub DM i Feldborg 27./28. september 2014. OM DM LØBET I FELDBORG (officiel invitation findes her)

Køge BMX Klub DM i Feldborg 27./28. september 2014. OM DM LØBET I FELDBORG (officiel invitation findes her) Så er det blevet tid til sæsonens sidste tur til Jylland (med mindre man da lige napper DM revanchen i Tønder den 4. oktober). Denne gang går turen nordpå, hvor Feldborg BMX er vært ved Danmarksmesterskabet

Læs mere

Danske Mesterskaber 2010 U11, U13, U15, U17, U19 M A B C

Danske Mesterskaber 2010 U11, U13, U15, U17, U19 M A B C 23. - 25. april i Vejen Invitation til individuelle Danske Mesterskaber for Ungdomsspillere 2010 Tilmeldinger Tilmelding (indtastning) skal foregå på www.klubportalen.dk senest d. 18. marts 2010. Deltagelse

Læs mere

Kost & Ernæring K1 + K2

Kost & Ernæring K1 + K2 Kost & Ernæring K1 + K2 Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

SYD CUP 2015 25. - 27. SEPTEMBER

SYD CUP 2015 25. - 27. SEPTEMBER 25. - 27. SEPTEMBER Det er 36. gang Haderslev Svømmeklub inviterer til Syd Cup, og i år er der foretaget nogle ændringer i programmet i forhold til 2014. Vi håber, at det også i år vil blive et stævne

Læs mere

Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR 2018

Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR 2018 Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR 2018 14.-21. juli 2018 på Djurslands Efterskole, Kanneshøjvej 43, 8585 Glesborg JEG ER VINTRÆET, I ER GRENENE. DEN, DER BLIVER I MIG, OG JEG I HAM, HAN BÆRER MEGEN FRUGT;

Læs mere

Information vedr. OB/FIF Cup 2009 Dalum, marts 2009

Information vedr. OB/FIF Cup 2009 Dalum, marts 2009 Information vedr. OB/FIF Cup 2009 Dalum, marts 2009 Vi deltager igen i år en træningsturnering i Fjordager i uge 13, nærmere bestemt fra fredag d. 27. marts til søndag d. 29. marts. Hermed følger nærmere

Læs mere