Brugerguide. Virksomheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerguide. Virksomheder"

Transkript

1 Brugerguide Virksomheder

2 Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 6. udgave. November 2012 Udgives af UNI-C Ansvarlig: Hanne Mortensen hanne.mortensen@uni-c.dk Redaktion: Else Marie Schmidt, EF Kommunikation, ems@ef.dk Grafisk tilrettelæggelse: Henrik Stig Møller Dtp: Stig Bing

3 4 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Introduktion EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse er en nem og smidig adgang for virksomheder til informationer om kursusudbud, digital kursustilmelding, oversigter over kursusaktiviteter, fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godt gørelse og befordringstilskud. Portalen omfatter kursusudbydere, der anvender det administrative system EASY-A. Andre udbyderes kurser, herunder enkelte private udbydere og professionshøj skoler, skal søges på Uddannelses Guiden, Portalen indeholder udbudte AMU-kurser, grundlæggende voksenuddannelse og deltidsuddannelser samt videregående voksenuddannelser og diplomuddannelser. Ledige har ikke mulighed for at tilmelde sig via EfterUddannelse.dk. De ledige kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulighederne og printe en ønskeliste over kurser, som de kan tage med til deres a-kasse eller jobcenter. De to portaler er integreret med hinanden, idet man fra UG.dk kan klikke sig direkte fra præsentationen af et kursus til tilmeldingen på EfterUddannelse.dk. Ligeledes er der, hvor det er relevant, link fra EfterUddannelse.dk til UG.dk. Struktur Strukturen i guiden er bygget op med følgende områder: 0 Kom godt i gang 1 Kursussøgning 2 Kursustilmelding 3 Virksomhedens side Målgruppe Målgruppen for brugerguiden er virksomhedens kursusadministratorer med loginrettigheden "Ret til at administrere VEU kurser". Har man login-rettigheden Ret til at søge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud eller begge rettigheder henvises endvidere til Brugerguiden for Virksomheder: Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Sammenhæng med UddannelsesGuiden.dk De to portaler UddannelsesGuiden.dk og EfterUddannelse.dk har forskellige formål. UG.dk er en vejledningsportal, der viser det samlede udbud af uddannelser og kurser fra Undervisningsministeriet. EfterUddannelse.dk er en tilmeldingsportal for udbudte AMU-kurser samt voksenuddannelser.

4 0. Kom godt i gang 5 0. Kom godt i gang 0.1 Adgang Adgang til portalen sker via adressen EfterUddannelse.dk. Det er også muligt at få adgang via Virk.dk, men her vil den blå barre med Virk.dk s logo optage den øverste del af skærmen og dermed indsnævre visnings- og arbejdsfeltet. I sjældne tilfælde kan der være problemer med at få siden frem første gang. Problemet kan normalt løses ved at opdatere skærmbilledet (tryk på F5-knappen). Hjælper det ikke, kan man forsøge at lukke browseren ned og starte forfra. 0.2 Login som kursusadministrator Virksomheder kan søge kurser på portalen uden at være logget ind, men alle øvrige virksomhedsfunktioner kræver, at man logger ind på portalen som kursusadministrator via Log ind Med Digital Signatur fra portalens forside. Man kan også logge ind ved tilmelding. Det forudsætter, at man som kursusadministrator skal 1. have Digital Signatur, medarbejdersignatur eller NemID medarbejdersignatur 2. være registreret på Virk.dk med de nødvendige rettigheder 0.3 Bestilling af digital medarbejdersignatur Medarbejdersignaturer bestilles af virksomheden hos Nets via nets-danid.dk. Mange virksomheder har i forvejen en eller flere medarbejdere, som står for bestilling af medarbejdersignaturer ofte placeret i en administrativ afdeling eller en HR-afdeling. De medarbejdere, som står for bestilling af medarbejdersignaturer, vil desuden oftest være Virk-administratorer for virksomheden. Hvis virksomheden ikke i forvejen har bestilt medarbejdersignaturer, kan du læse, hvordan du bestiller og hvad det koster på nets-danid.dk: Ifølge Nets DanID s aftale med Digitaliseringsstyrelsen kan alle virksomheder oprette tre medarbejdersignaturer gratis.

5 6 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 0.4 Tildeling af rettigheder på Virk.dk For at anvende digital signatur på EfterUddannelse.dk skal virksomhedens kursusadministrator være tildelt login-rettighed. Der er 3 forskellige muligheder for rettigheder: 1. Ret til at administrere VEU kurser 2. Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 3. Begge rettigheder Tildeling af login-rettighed sker gennem Virk.dk. Log ind på Virk.dk med digital medarbejder signatur. Klik på Brugeradministration. Vælg Brugeradministration i listen.

6 0. Kom godt i gang Klik på Brugerprofil. I bunden af siden kan du se, om du har den/de nødvendige rettigheder. Det vil sige login-rettigheden Ret til at administrere VEU kurser, og/eller login-rettigheden Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Er det ikke tilfældet, klikker du på Tilbage til menu. Klik på Virk-administrator for at se, hvem der er Virk-administrator i virksom heden. Kopier -adressen for din virksomheds virk-administrator over i en mail, og send en anmodning til Virk-administratoren om at få tildelt rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Hvis du selv vil være Virkadministrator, kan du sende en anmodning om at blive oprettet. Vælg en Virk-administrator (hvis der er flere end én) og klik på Send anmodning. Læs eventuelt Virk.dk s vejledning om tildeling af rettigheder samt beskrivelse af, hvad det betyder at være Virk-administrator: Eller se de 2 interaktive guider: 7

7 8 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 0.5 Problemer med login eller digital signatur Opleves problemer med at få digital signatur til at fungere, kan det skyldes, at pc en ikke lever op til de sys temkrav, som Virk.dk stiller, eller at den benyttede browser har indstillinger, der ikke er forenelige med digital signatur. På forsiden af Virk.dk findes en Hjælp til login, der beskriver en række mulige fejl. Find beskrivelsen her: Du kan også kontakte Nets support på telefon eller sende en besked via kontaktformularen på nets-danid.dk. 0.6 Navigation på EfterUddannelse.dk Når man navigerer på EfterUddannelse.dk, er det vigtigt, at man ikke anvender browserens generelle til bageknap, da man derved ryger helt ud af portalen. I stedet navigeres via brødkrummestien. Eller via de tilbageknapper, der findes flere steder i portalen.

8 1. Kursussøgning 9 1. Kursussøgning Fra forsiden af EfterUddannelse.dk kan den første søgning efter kurser foretages. Som kursusadministrator i en virksomhed kan man vælge at logge ind fra forsiden af portalen læs hvordan på side 16, eller man kan foretage søgningen efter kurser uden at logge ind se herunder. Klik her for at få information om, hvordan portalen bruges. Find interaktive guider om udvalgte emner her. Klik her for at få adgang til at downloade brugerguider og andet materiale. Her kan kursisten søge på kursets navn, kursets fagnummer, kviknummer, skole, undervisningssted eller på indhold. Søgningen kan indsnævres ved at vælge region. Søgningen kan ligeledes indsnævres ved at vælge udbyder.

9 10 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Klik her for at se en liste over fagområder. Kursusoversigten er opdelt i uddannelsestyper: AMU Grundlæggende Voksenuddannelser og deltidsuddannelser Videregående Voksenuddannelser og diplomuddannelser Klik på en fane for at få vist den ønskede uddannelsestype. Under hver fane er oversigten delt op i områder. Klik på en mappe for at se underkategorierne under dette område. Underkategorierne til området bliver nu vist. For AMU er underkategorierne = Fælles Kompetence Beskrivelser (FKB). For de to øvrige uddannelsestyper er underkategorierne = de enkelte uddannelser. Klik på en mappe for at få vist de enkelte kurser i underkategorien. Kurserne i underkategorien vises.

10 1. Kursussøgning I boksen til højre, Tilpas din visning, kan søgningen snævres yderligere ind. Klik for eksempel på en region. Klik her, og få vist de kommuner, der hører til den valgte region. Vælg en uddannelsestype. Vælg start- og/eller slutdato for kurset eller vælg varighed på kurset. Bliver der ikke fundet nogen kurser med de valgte kriterier, kan nogle af kriterierne slettes, så søgningen bliver bredere. Anvender man browserens tilbageknap, ryger man helt ud af portalen. Man kan dog komme tilbage på portalen igen ved at klikke på brow serens fremadknap. Hvis markeringen i Vis kurser med pristillæg fjernes, bliver der kun vist kurser uden pristillæg. Det er vigtigt at navigere via brødkrummestien foroven på siden, hvis man vil gå tilbage og ændre i søgekriterierne. På den måde bevarer man allerede indtastede data. Kender man kursets navn, kursets 5-cifrede fagnummer eller kursets kviknummer, kan den mest præcise søgning ofte foretages via fritekstsøgefeltet Find kurser. 11

11 12 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Klik på kortikonet for at se undervisningsstedets placering og adresse. Hvis valget ændres fra Vis på liste til Vis på kort, bliver kurserne markeret på et kort. Klik på de røde "knappenåle" for at få vist de kurser, der afholdes i det pågældende område. Flyt på kortet med musen, eller zoom ind eller ud ved hjælp af bjælken.

12 2. Kursustilmelding 2. Kursustilmelding Find det ønskede kursus og klik på kursusnavnet. Herefter får man vist en nærmere beskrivelse af kurset. Klik her for at komme tilbage til oversigten uden at miste de indtastede søgekriterier. Angivelsen af målgruppe samt beskrivelsen af fag kommer fra Uddannelsesadministration.dk. Er der flere fag til et kursus, bliver de vist under hinanden. Som standard vises næste hold med startdato tættest på dagsdato.klik her for at få vist, om der er oprettet flere hold frem i tiden på det pågældende kursus, og om der er ledige pladser på holdet. Er der et pristillæg, bliver beløbet samt årsagen til tillægget vist her. Klik på spørgsmåltegnet for at se årsagen til tillægget. Der vises et paragraftegn ud for priser, der er finanslovsbestemte. Dette gælder altid for normpriser for AMU-kurser. Er der ikke ledige pladser, eller er tilmeldingsfristen overskredet, vil Tilmeld nu-knappen være nedtonet. Det er ikke muligt at tilmelde sig en venteliste kontakt i stedet skolen. 13

13 14 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Ved nogle kurser er der angivet et minimum-deltagerantal. Klik på spørgsmåltegnet og få vist teksten Prisen er baseret på det angivne min. deltagerantal. Virksomheder kan aftale med uddannelsesstedet, at undervisningen gennemføres med færre kursister end det annoncerede minimum mod at betale for de tomme pladser. Ved kurser, der er sammensat som splitforløb eller sammensatte forløb, kan man klikke på udråbstegnet. Herefter bliver de aktuelle undervisningsdage for de enkelte fag vist.

14 2. Kursustilmelding 15 Hører det valgte kursus til under Åben Uddannelse, viser kursusbeskrivelsen: Hvilken uddannelse kurset hører til. Hvornår uddannelsen er trådt i kraft. Og for VVU-hold vises endvidere antal ECTS-point. Klik på Tilmeld nu for at tilmelde til kurset, eller gem kurset i kurven, hvis man vil tilmelde til flere kurser på én gang. Er der tale om Åbent Værksted, skal der angives start- og slutdato for kursets periode. Klik her for at få vist perioderne for de enkelte fag. Privatpersoner og medarbejdere, kan fortsætte uden at logge ind, men som kursusadministrator skal man nu angive, om man logger ind på vegne af en virksomhed, eller man er selvstændig. Klik på Log ind med Digital Signatur. Ledige kan ikke tilmelde sig via EfterUddannelse.dk. men kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulighederne. Det skyldes, at der gælder særlige regler for ledige. Blandt andet skal ledige have en godkendelse fra deres jobcenter/a-kasse, før de må tilmelde sig et kursus. Ledige kan printe en oversigt over de valgte kurser og tage den med til jobcentret. Det videre forløb foregår nu på Virksomhedens side. Beskrivelse af tilmelding fortsætter på side 19. Login kan også ske fra forsiden af portalen. Se hvordan på de næste sider.

15 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 3. Virksomhedens side Er du logget ind som kursusadministrator på en virksomhed med login-rettigheden Ret til at administrere VEU kurser kan du: A. Søge kurser se nærmere beskrivelse af søgemuligheder under kapitel 1 Kursussøgning på side B. Tilmelde medarbejdere læs mere om at finde kurset og se kursets detaljer på side 13. C. Administrere via virksomhedens side: Sætte standardindstillinger for virksomheden Foretage tilmelding af/navngive medarbejdere Få overblik over afholdte og kommende kurser Få overblik over den enkelte kursists afholdte og kommende kurser Se skriftlig kommunikation fra uddannelsesstedet (indkaldelser m.v.) Har du endvidere login-rettigheden Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud har du også følgende funktioner: Administrere ansøgning til VEU godtgørelse og befordringstilskud Få overblik over aktive ansøgninger Få overblik over afsluttede ansøgninger Disse funktioner er beskrevet i Guiden til Virksomheder: Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheden kan søge kurser uden at være logget ind, men alle øvrige funktioner kræver login med digital signatur. Læs mere på side 5-8. Fra forsiden af portalen kan man logge ind på virksomhedens sider.

16 3. Virksomhedens side 17 Angiv herefter, om du er kursusadministrator eller selvstændig enkeltmandsvirksomhed. Klik på Log ind med Digital Signatur. Virksomheden kan beslutte, om medarbejderne selv skal kunne tilmelde sig virksomhedsbetalte kurser via EfterUddannelse.dk. Klik på Indstillinger.

17 18 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Vælger man Ja, kan medarbejdere nu selv tilmelde sig virksomhedsbetalte kurser. Vælger man Nej, skal alle tilmeldinger til virksomhedsbetalte kurser gå via en kursusadministrator på virksomheden med login-rettigheden "Ret til at administrere VEU kurser". Indstillingen er som udgangspunkt sat til, at medarbejderen ikke kan tilmelde sig med virksomheden som betaler. Ligeledes kan man vælge at sige ja til, at forskellige kompetencefonde automatisk trækker oplysninger om medarbejdernes deltagelse i kurser. Det letter arbejdet med at søge tilskud til uddannelsen hos fondene. Vælg den faktureringsadresse, der som standard skal anvendes. Det letter indtastningerne ved tilmelding. Standardindstillingen kan efterfølgende ændres for de enkelte tilmeldinger. Man kan vælge at indtaste EAN-numre nu og knytte dem til de enkelte faktureringsadresser. EAN-numre kan dog også indtastes i forbindelse med tilmeldingen, hvorefter de automatisk bliver tilføjet listen over EAN-numre. Vælg her, hvor kursusindkaldelsen typisk skal sendes hen, samt om indkaldelsen skal sendes pr. post eller mail. Indstillingerne letter indtastningerne ved tilmelding, fordi man efterfølgende kan nøjes med at ændre, såfremt indkaldelsen skal sendes et andet sted hen end den markerede standard. Klik på Gem indstillinger.

18 3. Virksomhedens side 19 Når man har søgt og fundet et kursus, skal medarbejderen meldes til. Tilmeldingen består af 3 trin: 1. Valgte kurser 2. Tilmeldingsresume 3. Kvittering Desuden findes en procedure for at navngive kursisterne. Kursusadministratoren kan have rettigheder til flere CVR-numre. Er det tilfældet, består tilmeldingen af 4 trin, hvor trin 1 angiver valg af cvr-nummer. Nedennævnte trinhenvisninger vil her være et trinnummer højere. I forbindelse med virksomhedsrekvirerede hold er det muligt for skolen at oprette reservationer for en virksomhed i EASY-A. Læs mere i vejledningen Virksomhederne kan efterfølg ende selv navngive reservationerne. I Trin 1 angives antallet af kursister. Der kan tilmeldes op til 25 kursister ad gangen. Er der tale om Åbent Værksted, skal der ligeledes angives startog slutdato for kursets periode. Klik her for at få vist perioderne for de enkelte fag. I Trin 2 er det først muligt at bekræfte tilmeldingen, når skolens betingelser for tilmelding er accepteret. Oven over checkboksene er der et link til betingelserne på skolens hjemmeside. Man kan gå tilbage i tilmeldingen ved at klikke på trinvisningen eller på Tilbage. Klik på Bekræft tilmeldingen.

19 20 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder I Trin 3 er det muligt at reservere plads er på et hold uden at oplyse navne og CPR-numre. Men det er vigtigt så hurtigt som muligt at få indtastet alle nødvendige informationer om kursisterne. Klik på Afslut for at navngive kursisterne senere. Klik på Navngiv kursister, hvis du vil foretage navngivning nu. Næste billede giver en oversigt over, hvor mange kursister, der mangler at blive navngivet, ligesom man kan vælge at se dokumenter f.eks. indkaldelsen, der er knyttet til kurset eller at se kursets detaljer. Klik på Tilmeld flere for at tilmelde en eller flere kursister. Virksomheden kan slette enkelte/alle kursister fra et hold indtil 7 dage før kursusstart. Denne frist sættes automatisk af EfterUddannelse.dk. Skolen kan dog godt vælge at låse holdet tidligere. Hvis skolen ikke låser holdet, kan virksomheden ændre navne men ikke slette en tilmelding helt frem til kursusstart. Det gælder dog ikke, hvis tilmeldingen er opkrævet. Før musen hen over Slet for at se, hvor længe endnu der kan slettes kursister fra holdet. Klik på Slet for at slette kursisten. Det er også muligt at navngive alle kursister samlet læs mere på side 25. Klik på Rediger for at navngive den enkelte kursist. Har du login-rettigheden Ret til at administrere VEU-godtgørelse og befordringstilskud er det muligt at se en ansøgning eller starte en ny ansøgningsprocedure. Læs om dette i Guiden til virksomheder: Digital ansøgning om VEUgodtgørelse og befordringstilskud.

20 3. Virksomhedens side 21 Indtast kursistens data. Ved at klikke i feltet SMS ønskes angiver man, at kursisten kan modtage korte beskeder på SMS. Feltet bliver først aktivt, når der er indtastet et mobilnummer. Indtast eventuelt et kundeordrenummer til fakturaen. Værdien i felterne Arbejdsadresse og Faktureringsadresse samt information om, hvor indkaldelsen skal sendes hen, hentes fra standardindstillingerne under Indstillinger (se side 17-18). Ændringer af disse værdier gælder kun for den aktuelle kursist. Indtast et EAN-nummer. Er der tilknyttet et eller flere EANnumre til faktureringsadressen, vises de på en liste. Indtast fakturareferenceperson på virksomheden. Angiv her, om kursisten er bosat eller beskæftiget i Grønland eller på Færøerne. Er det tilfældet skal kursisten betale fuld pris for kurset. Skal kursisten tilmeldes som GVU-elev, skal virksomheden tilmelde eleven via kursistvejen. Det betyder, at virksomheden ikke må være logget ind som virksomhed, når tilmeldingen sker. Vælg kursistens højeste uddannelsesniveau. Klik her, for at se eksempler på uddannelser indenfor uddannelsesniveauet. Ved Åbent Værksted kan prisen for kurset først beregnes, når der er valgt fag og kursisten er navngivet. Klik på Vælg/fravælg fag. Knappen vises kun ved kurser under Åbent værksted.

21 22 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Vælg/Fravælg fag Marker det eller de fag, der skal indgå i kurset, og klik på kalenderen for at vælge periode. De ledige datoer er grønne - optagede datoer er røde. Klik på de ønskede datoer. De vises nu med gult. For farveblinde kan kalenderen vises i sort/hvid. Klik her. Klik på Gem, når du har valgt de ønskede datoer. Klik på næste kalender, hvis der er valgt flere fag, eller vælg næs te fag og klik på kalenderen.

22 3. Virksomhedens side 23 Datoerne for det først valgte fag er orange. Klik på de ønskede datoer for næste fag. Klik på Gem. Fortsæt, til der er valgt datoer for alle valgte fag. Klik på Gem.

23 24 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Indkvartering Klik her, hvis kursisten har brug for indkvartering og er berettiget til kost og logi. Udfyld skemaet og angiv eventuelt en ankomstdato. Spørgsmål om indkvartering vises kun, hvis skolen tilbyder kost og logi. Klik på Gem for at gemme alle indtastninger om kursisten. Dialogboksen Oplysningerne er gemt vises. Klik på Tilbage for at navngive næste kursist.

24 3. Virksomhedens side 25 Det er muligt at navngive alle kursister samlet. Klik udfor Navn og kontaktoplysninger, hvis alle kursister skal navngives på én gang. Eller udvælg de kursister, der skal navngives samlet. Klik på Navngiv/rediger valgte. Åbn listen for at vælge den ønskede redigeringsregel. Denne regel gælder for udfyldelsen af alle felter i den grå bjælke. Reglen gælder ligeledes for alle faneblade. Der er to muligheder. Overskriv feltet hvis: Feltet er tomt Det betyder, at det man indtaster i feltet i den grå bjælke ikke får betydning for allerede udfyldte tilmeldinger. Altid Med denne regel overskrives ALT, der på forhånd er udfyldt i tilmeldingen. Ønsker man ikke at bruge samlet indtastning via den grå bjælke, er det også muligt at taste direkte i de enkelte felter. Så snart der er indtastet en værdi i den grå bjælke eller i en kolonne skifter Ingen ændringer at gemme til Gem, så det indtastede kan gemmes. Redigeringsskemaet indeholder 5 faner. Faneblade med felter, der SKAL udfyldes, er markeret med et rødt kryds.

25 26 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder En del felter er markeret med teksten Ej relevant. Det betyder, at det ikke er relevant at svare på dette spørgsmål i det aktuelle tilfælde. Klik eventuelt på spørgsmålstegnet, for at finde ud af, hvorfor spørgsmålet ikke er relevant. Udfyld alle informationer på et faneblad. Klik på næste fane for at komme videre i processen. Samlet indlæsning af oplysninger fra fil Er kursisternes oplysninger gemt i et personalesystem eller lignende, kan man spare meget tid ved at trække oplysningerne ud i en fil og indlæse dem samlet i redigeringsskemaet. Klik på Navngivning fra fil. Klik her for at se en beskrivelse af, hvilken struktur filen skal overholde, for at samlet indlæsning er mulig.

26 3. Virksomhedens side 27 På Virksomhedens sider er det muligt at få overblik over alle kommende eller afholdte kurser samt over kursusaktiviteter for den enkelte kursist. Klik på Kommende kurser. Klik på Søg. Nu vises alle kommende kurser. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. I eksemplet er der 6 kommende kurser. Oversigten viser kursustitel, kursusstart, antal tilmeldte kursister samt status for navngivning af kursisterne. Klik på kursusnavnet for at se en statusoversigt for dette kursus, hvorfra det er muligt at navngive kursister. Se side 31. Fra statusoversigten vil der endvidere være adgang til at se de dokumenter, der er sendt til kursisterne. Dokumenterne vil ligge i arkivet, selv om kursisten står som modtager af information. Klik på Afholdte kurser. Klik på Søg. Nu vises alle afholdte kurser. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. Billedet viser en oversigt over afholdte kurser, hvornår de enkelte kurser startede, og hvor mange der var tilmeldt. Se kursets detaljer ved at klikke på kursustitlen.

27 28 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder På Virksomhedens sider er det muligt at få overblik over alle kommende eller afholdte kurser samt over kursusaktiviteter for den enkelte kursist. Klik på Kommende kurser. Klik på Søg. Nu vises alle kommende kurser. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. I eksemplet er der 4 kommende kurser. Oversigten viser kursustitel, kursusstart, antal tilmeldte kursister samt status for navngivning af kursisterne. Klik på kursusnavnet for at se en statusoversigt for dette kursus, hvorfra det er muligt at navngive kursister. Se side 20. Fra statusoversigten vil der endvidere være adgang til at se de dokumenter, der er sendt til kursisterne. Dokumenterne vil ligge i arkivet, selv om kursisten står som modtager af information. Klik på Afholdte kurser. Klik på Søg. Nu vises alle afholdte kurser. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. Billedet viser en oversigt over afholdte kurser, hvornår de enkelte kurser startede, og hvor mange der var tilmeldt. Se kursets detaljer ved at klikke på kursustitlen.

28 3. Virksomhedens side 29 Afholdte kurser viser historiske data. Der vil derfor også blive vist afholdte kurser for medarbejdere, der ikke længere er ansat i virksomheden. Af samme grund kan det tage lidt tid at hente oplysningerne frem. Vi anbefaler at afgrænse søgningen på startdato se herunder. Under Kommende kurser og Afholdte kurser vises kursustilmeldinger, hvor virksomheden står angivet som betaler. Visningen afspejler den måde, hvorpå tilmeldingen er registreret i skolens administrative system. Skulle der derfor være tilmeldinger, der mangler, eller som virksomheden undrer sig over, kontaktes den pågældende skole. Klik på Kursister for at få en oversigt over alle kursister. Klik på pilen ud for en kursist for at få vist kommende og afholdte kurser for kursisten. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret navn eller CPR-nummer, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. Oversigten omfatter også medarbejdere, der ikke længere er ansat i virksomheden.

29 30 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Afholdte kurser viser historiske data. Der vil derfor også blive vist afholdte kurser for medarbejdere, der ikke længere er ansat i virksomheden. Af samme grund kan det tage lidt tid at hente oplysningerne frem. Vi anbefaler at afgrænse søgningen på start dato se herunder. Under Kommende kurser og Afholdte kurser vises kursustilmeldinger, hvor virksomheden står angivet som betaler. Visningen afspejler den måde, hvorpå tilmeldingen er registreret i skolens administrative system. Skulle der derfor være tilmeldinger, der mangler, eller som virksomheden undrer sig over, kontaktes den pågældende skole. Klik på Kursister for at få en oversigt over alle kursister. Klik på pilen ud for en kursist for at få vist kommende og afholdte kurser for kursisten. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret navn eller CPR-nummer, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. Oversigten omfatter også medarbejdere, der ikke længere er ansat i virksomheden. Klik på Ansøgninger for at få vist en status. Søgningen kan indsnævres ved at søge på status for ansøgningerne eller på resultatet. Er en ansøgning ikke udfyldt, kan man fra denne side springe direkte til søgeprocessen. Det er ligeledes muligt at signere eller redigere én eller flere ansøgninger. Søgeprocessen er nærmere beskrevet i guiden: Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud fra side 15. Afsluttede ansøgninger viser en liste over virksomhedens færdigbehandlede ansøgninger.

30 Brugerguide Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 17 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Virksomhedens sider 18 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Kursistens side 23 4. Virksomhedens side 26 Brugerguide

Læs mere

Brugerguide. Kursister

Brugerguide. Kursister Brugerguide Kursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 20 Kolofon 4. Kursistens side 29 Brugerguide

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

Virksomheden. Virksomhedens side på

Virksomheden. Virksomhedens side på Virksomheden Virksomhedens side på Side 2 af 13 Adgang til virksomhedens side... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder... 3 Tilmeld kursister og administrer

Læs mere

Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Klik ind på www.efteruddannelse.dk Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Kursistens side 18 Kolofon 4. Virksomhedens

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 13 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 0. Kom i gang 5 1. Ansøgninger 7 2. Afsluttede ansøgninger 13 3. Vis kursisternes

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 18 Indhold Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 19 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Brugerguide. Erhvervsskoler

Brugerguide. Erhvervsskoler Brugerguide Erhvervsskoler Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Kursistens side 22 4. Virksomhedens side 25 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler

Læs mere

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for Portalen giver overblik og mulighed for med få klik at planlægge medarbejdernes kompetenceudvikling og reservere kurser. Klik et kur Klik ursus! et kursus! 2. EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse. Brugermanual til Efteruddannelse.dk Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.dk Indhold Rettigheder på efteruddannelse Side 3

Læs mere

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder Side 2 af 31 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til ansøgningsskema... 3 Ansøgningen... 4 Trin 1 Hvad søges?... 5 Trin 2 Personlige oplysninger...

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side 7. udgave, revideret marts 2012 Vejledningen er opdateret i forbindelse med indførelse af ny side til masseredigering af tilmeldinger. Denne vejledning

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder - log ind som kursusadministrator

Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder - log ind som kursusadministrator Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder - log ind som kursusadministrator Side 2 af 24 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til VEU-ansøgning fra fanen Ansøgninger... 3 Adgang

Læs mere

EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere

EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere Opdateret 22-august-2019 af Morten Brandt Christensen Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Målgruppe... 3 Kom i gang... 3 Registrer fravær... 4 Tilføj ny

Læs mere

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kursussøgning... 3 Indledning... 3 Orange søgebjælke... 3 Fritekstsøgning via feltet Find... 4 Find: Søg på fag/kursus vha. søgeforslag...

Læs mere

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator Standardindstillinger - virksomhed Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 6/7-2017 Ved log ind som virksomhed

Læs mere

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser 2014 Sådan tilmelder du dig efteruddannelse Tilbuddene er mange, når det gælder efteruddannelse. Hvis du overvejer at efteruddanne dig,

Læs mere

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side Virksomheder Standardindstillinger på virksomhedens side Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 7/1-2015 Som virksomhedsadministrator har du mulighed for at indstille EfterUddannelse.dk til

Læs mere

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse Kursistens side på Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Log ind... 3 Fanebladende Kommende- og afholdte kurser... 5 Kursustitel... 5 Startdato... 5 Dokumenter... 5 Erklæring... 5 Ansøgning... 5 Tilmeldingsoplysninger

Læs mere

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus.

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus. Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Søg og tilmeld kursus (forside)... 3 Fritekstsøgning via feltet søg og tilmeld kursus... 3 Søg og tilmeld kursus: Søg på fag...

Læs mere

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login VEU admin login 4.0 VEU admin - ulæste ansøgninger

Læs mere

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk I april 2017 lancerer vi en ny version af EfterUddannelse.dk, som skal gøre det nemmere for selvstændige og mindre virksomheder at bruge EfterUddannelse.dk.

Læs mere

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 1 EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse (udarbejdet af KHL i samarbejde med Dalum Landbrugsskole, jan. 2014) 1 Når du har fundet det ønskede kursus

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen Efteruddannelse.dk Marianne Guerry Larsen Handler om administrativ lettelse på skolerne CPP1 Dias nummer 2 CPP1 [..]kommunikation MED kursisterne [..] Christina P. Bach Pedersen; 16-09-2009 3 faser Test

Læs mere

Brugerguide. Undervisere

Brugerguide. Undervisere Brugerguide Undervisere Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Registrer fravær 6 2. Tilføj ny kursist 10 3. Underviser på flere skoler 12 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Undervisere

Læs mere

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning August 2011 Steen Larsen, UNI C Dagsorden Lovændring og nye regler Nye processer og ny rollefordeling Virksomhedsinput fra fokusgruppemøder Brugerflade

Læs mere

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken?

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken? Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) Når en medarbejder i folkekirken skal tilmeldes en uddannelse (AMU), skal der skal anvendes en digital signatur til erhverv, Tilmeldingen kan foretages

Læs mere

Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig

Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig Indhold Rettigheder... 1 Hvem kan udfylde (veu-)ansøgningsgrundlaget?... 1 Tilmelding og ansøgning i samme arbejdsgang... 2 Udfyld/ret

Læs mere

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole 27-01-2015/version 1.1 Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Oprettelse af ansøgningsgrundlag og registrering af tilstedeværelse

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Vejledning l virksomheder

Vejledning l virksomheder Vejledning l virksomheder Digital kursus lmelding Ansøgning om VEU godtgørelse og befordrings lskud Sønderhøj 9 8260 Viby J Telefon: 8936 3000 business@aabc.dk www.aabc.dk Digital kursus lmelding og VEU

Læs mere

Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB

Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB Som aftalt i Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse samles

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Fødevareministeriets Tast selv-service NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Januar 2012 Indhold 1 Velkommen til Tast selv-service 3 2 Log på med NemID eller Medarbejdersignatur

Læs mere

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05. 1 EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login

Læs mere

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE www.e eruddannelse.dk 2 Kursus lmelding på www.e eruddannelse.dk Digital lmelding nye regler Pr. 1. november 2011 skal virksomheder lmelde deres medarbejdere

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

1 Forside. Side 1 af 15

1 Forside. Side 1 af 15 Side 1 af 15 1 Forside Fra forsiden af Byg & Miljø, er der flere 'indgange' til både mere viden og muligheder for at ansøge. BEMÆRK - På forsiden af Byg & Miljø kan du blive mødt af forskellige fejlmeddelelser,

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet Sådan udfylder du ansøgningsskemaet I det følgende finder du en vejledning i at udfylde ansøgningsskemaet, når du søger om optagelse på Eftervidereuddannelser på Syddansk Universitet 01-03-2015 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Ansøgningsgrundlag log ind som kursusadministrator

Ansøgningsgrundlag log ind som kursusadministrator Ansøgningsgrundlag log ind som kursusadministrator Indhold Hvem kan udfylde (veu-)ansøgningsgrundlaget?... 1 Rettigheder... 1 Tilmelding og ansøgning i samme arbejdsgang... 2 Enkeltredigér tilmelding...

Læs mere

Trin for Trin guide til en S1 autorisation

Trin for Trin guide til en S1 autorisation Trin for Trin guide til en S1 autorisation Autorisationssystemet MAB Her ses forsiden af Miljøstyrelsens IT system (MAB). Til venstre ses en liste over gyldige autorisationer. I dette tilfælde er der en

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Dimittend /Nyuddannet

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Dimittend /Nyuddannet V E J L E D N I N G Sådan melder du dig ledig på Jobnet Dimittend /Nyuddannet Indhold: Side: 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig 2 2 - Uddannelsesniveau 3 (Kun for borgere under 30 år) 3 - Vil du søge om en

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Bestil digital signatur på virk.dk Installer digital signatur Log på virk.dk Tildel rettigheder til efteruddannelse.dk på virk.dk. Se side

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på en eller

Læs mere

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for skoler,

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for skoler, Oprettelse af ansøgningsgrundlag for skoler, som ikke bruger EASY 23-02-2018/version 1.2 Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Oprettelse af ansøgningsgrundlag og registrering af tilstedeværelse... 1 Trin

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Introduktion til UNGIAARHUS

Introduktion til UNGIAARHUS UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 1 Introduktion til UNGIAARHUS et ungdomsskolesystem baseret på PHP og MySQL Indledende Den løsning, som introduceres her, blev oprindelig lavet som noget foreløbigt

Læs mere

Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider

Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider version 1, d. 21.04.2010 Indhold Generer breve fra skolens sider på EfterUddannelse.dk... 1 Eksempler på skabeloner... 2 Skolens dokument- og skabelonarkiv...

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Kontanthjælp / Uddannelseshjælp / Integrationsydelse

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Kontanthjælp / Uddannelseshjælp / Integrationsydelse V E J L E D N I N G Sådan melder du dig ledig på Jobnet Kontanthjælp / Uddannelseshjælp / Integrationsydelse Indhold: Side: 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig 2 2 Uddannelsesniveau 3 Kun for borgere under 30

Læs mere

EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december Marianne Guerry Larsen

EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december Marianne Guerry Larsen EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december 2009 Marianne Guerry Larsen EfterUddannelse.dk præsentation Hvad og hvordan? Online kursuskatalog Søgning Kursusbeskrivelse i EfterUddannelse.dk og i EASY-A

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet

Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet www.efteruddannelse.dk/ Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet Lisbeth Jørgensen og Susanne B. Jørgensen Side 1 Hvor kommer oplysningerne til VEU-skemaet fra - A326 Periode: fortæller i hvilken periode,

Læs mere

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at:

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: - rette i stamdata og tilføje medarbejdere til institutionens/dagplejegruppens side - tilmelde medarbejdere til kurser

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Guide til at tage. Little Bridge. i brug via LMS en. Learning Management System

Guide til at tage. Little Bridge. i brug via LMS en. Learning Management System Guide til at tage Little Bridge i brug via LMS en Learning Management System 1 Indholdsfortegnelse Din aktivitetsmail... 3 Log på LMS... 6 Gennemgang af LMS... 7 Fanebladet Schools... 7 Fanebladet School

Læs mere

Arrangementsoprettelse guide til detaljer

Arrangementsoprettelse guide til detaljer Arrangementsoprettelse guide til detaljer 10. april 2014 Oprettelse af arrangementsdetaljer... 2 Tilvalg... 3 Kommunikation med deltagerne... 4 Filer... 5 Billede... 6 Annoncering... 7 Pris for annoncering...

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Uden ydelse. 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig Uddannelsesniveau 3

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Uden ydelse. 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig Uddannelsesniveau 3 V E J L E D N I N G Sådan melder du dig ledig på Jobnet Uden ydelse Indhold: Side: 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig 2 2 - Uddannelsesniveau 3 (Kun for borgere under 30 år / under 25 år for a-kassemedlemmer

Læs mere

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur.

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur. 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login øverst på portalens forside. Hvis din organisation eller virksomhed er CVR-registreret,

Læs mere

Guide til digital ansøgning

Guide til digital ansøgning Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse til eller

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Guide til DLG s elektroniske fakturalæsning. Sådan får du adgang til at læse alle dine tidligere bilag fra os

Guide til DLG s elektroniske fakturalæsning. Sådan får du adgang til at læse alle dine tidligere bilag fra os Guide til DLG s elektroniske fakturalæsning Sådan får du adgang til at læse alle dine tidligere bilag fra os Version nov. 2010 Indholdfortegnelse Trin 1 Adgang til landmandsportalen s. 3 Trin 2 Login til

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) En fælles loginside som

Læs mere

TBL / 14.08.2012 v.0.3. Kurser... 3 Tilmeld kursister... 4. Side 2 af 8

TBL / 14.08.2012 v.0.3. Kurser... 3 Tilmeld kursister... 4. Side 2 af 8 HåndOffice Kurser Kurser... 3 Tilmeld kursister... 4 Side 2 af 8 Kurser Klik på Kursus.Kursus-Forening åbner søgningen på kurser. Udfyld kriterier og/eller klik på Start søgning. Dette åbner liste på kurser

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk IT Borger E-boks.dk side 1 af11 Indholdsfortegnelse Login... Side 2 Navigation... Side 3 Din postkasse... Side 3 Opret ny mappe... Side 4 Upload (gem) dine egne filer... Side 5 Adressebog... Side 7 Regler...

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

28-11-2014 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1

28-11-2014 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Plan for dagen 1. Hvorfor laver vi ændringer i EfterUddannelse.dk? 2. Den nye type ansøgning Hvordan opretter jeg en ansøgning (et ansøgningsgrundlag)?

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere