Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud"

Transkript

1 Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

2 Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere VEU kurser 6 3. Login med Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 7 4. Login med begge rettigheder 13 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 1. udgave. Juli 2011 Udgives af Undervisningsministeriet og UNI-C Ansvarlig: Steen Larsen steen.larsen@uni-c.dk Redaktion: Else Marie Schmidt, EF Kommunikation, ems@ef.dk Grafi sk tilrettelæggelse: Henrik Stig Møller Dtp: Hanne Nielsen

3 4 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Introduktion EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse er en nem og smidig adgang for virksomheder og kursister til informationer om kursusudbud, digital kursustilmelding, oversigter over kursusaktiviteter, fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godt gørelse og befordringstilskud. Portalen dækker kursusudbydere, der anvender det administrative system EASY-A. Andre udbyderes kurser, herunder private udbydere og professionshøj skoler, skal søges på UddannelsesGuiden, Portalen omfatter udbudte AMU-kurser, grundlæggende voksenuddannelse og deltidsuddannelser samt videregående voksenuddannelser og diplomuddannelser. Struktur Strukturen i guiden er bygget op med følgende områder: 1 Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 2 Login med Ret til at administrere VEU kurser 3 Login med Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 4 Login med begge rettigheder Målgruppe Målgruppen for brugerguiden er kursusadministratorer hos virksomheder. Guiden er et supplement til Brugerguide for virksomheder. Ledige har ikke mulighed for at tilmelde sig via EfterUddannelse.dk. De ledige kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulighederne og printe en ønskeliste over kurser, som de kan tage med til deres a-kasse eller jobcenter. Udviklingen af EfterUddannelse.dk er sket i 3 faser. Fase 3 kom i drift 1. juli Sammenhæng med UddannelsesGuiden.dk De to portaler UddannelsesGuiden.dk og EfterUddannelse.dk har forskellige formål. UG.dk er en vejledningsportal, der viser det samlede udbud af uddannelser og kurser fra Undervisningsministeriet. EfterUddannelse.dk er en tilmeldingsportal for udbudte AMU-kurser samt voksenuddannelser. De to portaler er integreret med hinanden, idet man fra UG.dk kan klikke sig direkte fra præsentationen af et kursus til tilmeldingen på EfterUddannelse.dk. Ligeledes er der, hvor det er relevant, link fra EfterUddannelse.dk til UG.dk.

4 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 1. Digital ansøgning om VEUgodtgørelse og befordringstilskud Fra 1/ skal ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud ske digitalt via EfterUddannelse.dk, når virksomheden betaler løn til medarbejdere under uddannelse. Det er dog allerede nu muligt at ansøge digitalt. For at bruge EfterUddannelse.dk skal virksomhedens kursusadministrator logge ind med digital signatur. For at anvende digital signatur skal medarbejderen være tildelt login-rettighed. Tildelingen sker gennem Virk.dk. Læs om, hvordan man bestiller digital signatur og tildeler login-rettigheder i Brugerguide for Virksomheder side 5-8, eller se de 2 interaktive guider, der henvises til herunder.. Der er 3 forskellige muligheder for rettigheder: Ret til at administrere VEU kurser Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Begge rettigheder Fra forsiden af portalen kan man logge ind på virksomhedens sider. Find de interaktive guider her. Angiv herefter, om du er kursusadministrator eller selvstændig - enkeltmandsvirksomhed. Klik på Log ind med Digital Signatur

5 6 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning 2. Log-in med Ret til at administrere VEU kurser Hvis du logger ind som kursusadministrator med login-rettigheden Ret til at administrere VEU kurser får du nedenstående skærmbillede. Fra denne side kan du: Sætte standardindstillinger for virksomheden Få overblik over kommende kurser Få overblik over afholdte kurser Få overblik over den enkelte kursists kommende og afholdte kurser Denne login- rettighed giver altså adgang til funktioner i forbindelse med tilmelding af kursister, men giver ikke adgang til administration af ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Disse funktioner er nærmere beskrevet i Brugerguide for Virksomheder fra side 26.

6 3. Login med Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 7 3. Login med Ret til at ansøge om VEUgodtgørelse og befordringstilskud Hvis du logger ind som kursusadministrator med login-rettigheden Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud, kommer du ind på dette skærmbillede. Fra denne side kan du: Administrere ansøgning til VEU godtgørelse og befordringstilskud. Få overblik over aktive ansøgninger. Få overblik over afsluttede eller anullerede ansøgninger. Klik på Ansøgninger. Klik på Søg. Der er 8 forskellige statusmarkeringer for ansøgningerne: Ikke oprettet Ingen aktive. Ansøgningen er blevet annuleret, men man har stadig lov at ansøge, Ikke udfyldt. Startet op, men ikke alle krævede oplysninger er udfyldt. Udfyldt. Klar til signering/afsendelse. Alle krævede oplysninger er udfyldt. Kan stadig redigeres Afsendt. Er signeret og sendt. Kan ikke længere redigeres af ansøger. Modtaget. Er hentet af a-kassen. Kan ikke længere redigeres af an søger. Under behandling. Er under behandling i a-kassen. Returneret. Er sendt tilbage til ansøger af a-kassen, således ansøger kan rette fejl/oplysninger i ansøgningen. Ansøgningen kan redigeres af ansøger. Nu vises alle tilmeldinger, hvor der allerede er ansøgninger i gang, eller hvor det er muligt at danne ansøgninger. Det vil sige tilmeldinger, hvor kursisterne er tilmeldt kurser, der er VEU-berettigede, og hvor kursisterne er navngivne og har valgt fag, hvis der er tale om Åbent Værksted. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en bestemt arbejds- eller faktureringsadresse, en a-kasse, status på ansøgningerne eller en tidsperiode. Det er ligeledes muligt at søge på intern reference og kontakt. Marker her for også at få vist ansøgninger, hvor tidsfristen er overskredet. Fra oversigten kan man via statusikonet klikke sig ind på den enkelte VEU-ansøgning.

7 8 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Har ansøgningen én af følgende statusmarkeringer: Ikke udfyldt Udfyldt Afsendt Modtaget Under behandling Returneret får man adgang til et resume af ansøgningen. Klik her for at åbne sagsbehandlingen.

8 3. Login med Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 9 Her er det muligt at se, hvor ansøgningen befinder sig i sagsbehandlingsprocessen. Har ansøgningen en af følgende statusmarkeringer: Ikke oprettet Ingen aktive vil klik på statusikonet give adgang til at starte ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Læs mere om søgeprocessen på side

9 10 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Klik på Afsluttede ansøgninger for at få vist alle afsluttede eller annullerede ansøgninger. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en bestemt arbejds- eller faktureringsadresse, en a-kasse, status på ansøgningerne eller en tidsperiode. Det er ligeledes muligt at søge på ansøgningernes status samt intern reference og kontakt. Klik på et statusikon for at få vist et resume af ansøgningen.

10 3. Login med Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 11 Åbn Sagsbehandling for at se hvornår ansøgningen har været gennem de forskellige faser i sagsbehandlingen, eller for at se, hvorfor en ansøgning er annulleret. Har a-kassen medsendt kopi af udbetalingsmeddelelser, afslag eller andet, vil det kunne ses i kolonnen bilag. Ansøgningerne bliver automatisk annulleret, såfremt kursistens data ændres, så kursisten ikke længere er berettiget til VEUgodtgørelse og befordringstilskud. Ansøger kan også selv annullere en ansøgning, for eksempel hvis man kan se, at man alligevel vil få et afslag ved for høj uddannelse. Hvis ansøgningen er redigerbar, det vil sige ikke er i status Afsendt, Modtaget, Under behandling eller Afsluttet, kan ansøgningen annulleres ved at klikke på Annuller.

11 12 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Åbn Tilstedeværelse for at se en oversigt over kursistens deltagelse i undervisningen. Funktionen aktiveres først når kursets startdato er passeret. Det er det enkelte uddannelsessted der afgør, om virksomhederne skal have mulighed for at se den enkelte kursists tilstedeværelse. Findes Tilstedeværelse ikke på resumeet skyldes det, at uddannelsesstedet ikke har givet tilladelse til denne funktion.

12 4. Login med begge rettigheder Login med begge rettigheder Hvis du logger ind som kursusadministrator med både rettigheden Ret til at administrere VEU kurser og rettigheden Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud kommer du ind på en side, hvorfra du kan: Sætte standardindstillinger for virksomheden Få overblik over kommende kurser. Få overblik over afholdte kurser Få overblik over den enkelte kursists kommende og afholdte kurser Disse funktioner er nærmere beskrevet i Brugerguide for Virksomheder fra side 26. Endvidere har du følgende funktioner: Administrere ansøgning til VEU godtgørelse og befordringstilskud. Få overblik over aktive ansøgninger. Få overblik over afsluttede ansøgninger. Fra denne side får man overblik over kommende kurser. Klik på et kursus for at se nærmere detaljer.

13 14 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Fra dette billede får man nærmere information om det enkelte kursus samt status på ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Er status på ansøgningen Ikke oprettet, kan man klikke på statusikonet ud for den enkelte kursist for at starte ansøgningsproceduren. Ved status Ikke udfyldt kan man springe ind i ansøgningen for at udfylde de manglende oplysninger. Er kursisten ikke berettiget til VEU-godtgørelse og befordringstilskud, eller er kursisten ikke navngivet, er status Ej relevant. Under statusikonet angives, hvor mange dage endnu det er muligt at søge. Tidsfristen er 4 uger fra sidste kursusdag. Det er ligeledes muligt at ansøge samlet for alle berettigede kursister på et kursus. Funktionen er nærmere beskrevet på side

14 4. Login med begge rettigheder 15 Ansøgningen om VEU-godtgørelse og befordringstilskud består af 9 step: Trin 1 Hvad søges? Trin 2 Personlige oplysninger Trin 3 Udbetaling Trin 4 Uddannelse Trin 5 Anden offentlig støtte Trin 6 Beskæftigelse Trin 7 Arbejdsgiver Trin 8 Befordringstilskud Trin 9 Resume For at gøre søgeprocessen i EfterUddannelse.dk så hurtig og enkel som mulig, er den opbygget således, at man kun ser de spørgsmål, det er relevant at besvare. Det er derfor ikke alle de spørgsmål, som er omtalt i denne guide, som man præsenteres for i søgeprocessen. Selvom det er virksomheden der udfylder og indsender ansøgningen, er det muligt at lade medarbejderen udfylde dele af ansøgningen. Indtil ansøgningen er sendt, kan den tilgås af både virksomhed og medarbejder. For medarbejderen kræver det login med NemID eller digital signatur. I trin 1 angives, hvad man søger om. Herefter foldes de relevante spørgsmål ud.

15 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Udbetaler arbejdsgiveren løn under uddannelse, er det arbejdsgiveren, der skal signere ansøgningen. Hvis kursisten ikke modtager løn under uddannelsen, er det som udgangspunkt kursisten, der skal ansøge. Kursisten kan dog give arbejdsgiveren fuldmagt til at varetage ansøgningen. VEU-godtgørelsen bliver sendt til kursisten. Klik her for at hente skabelon til fuldmagt. Klik her for at komme til trin 2. Informationerne er hentet fra tilmeldingen. Klik her for at komme videre til trin 3.

16 4. Login med begge rettigheder 17 Når kursisten modtager løn under uddannelsen, skal VEUgodtgørelsen udbetales til virksomheden. Virksomheden kan vælge at få godtgørelsen overført til en NemKonto knyttet til en produktionsenhed. Befordringstilskud udbetales normalt til kursisten, men arbejdsgiveren kan få udbetalt befordringstilskuddet, hvis virksomheden afholder medarbejderens befordringsudgifter. Virksomheden kan i det tilfælde vælge at få overført befordringstilskud til en NemKonto knyttet til en produktionsenhed. Klik her for at komme videre til trin 4. Angivelsen af uddannelsesniveau som faglært er overført fra tilmeldingen til kurset. Er man i tvivl om uddannelses niveauet er rigtigt angivet, fi ndes en række eksempler under hver uddannelsestype.

17 18 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Klik her, for at se eksempler på uddannelser. Brug scrollbaren for at se fl ere eksempler. Er uddannelsen på videregående niveau skal det angives, om uddannelsen er afsluttet for mindre end 5 år siden. Er det tilfældet, er kursisten ikke berettiget til VEU-godtgørelse. Ligeledes skal det angives, om kursisten har brugt sin uddan nelse i sit arbejde i de seneste 5 år. Er det tilfældet, er kursisten ikke berettiget til VEU-godtgørelse. Klik her for at komme videre til trin 5.

18 4. Login med begge rettigheder 19 I trin 5 skal det angives, om kursisten får anden offentlig støtte i uddannelsesperioden. Er svaret ja, skal arten af støtte angives. Får kursisten kun anden offentlig støtte i dele af uddannelsesperioden, skal den periode, der er støttet, angives. Hvis kursisten modtager anden offentlig støtte i 2 adskilte perioder kan man klikke her, for at åbne muligheden for at angive 2 perioder. Klik her for at komme videre til trin 6.

19 20 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Trin 6 drejer sig om kursistens beskæftigelse. Angiv om kursisten arbejder fuldtid eller deltid. Er svaret deltid, skal den ugentlige arbejdstid angives. VEU-godtgørelse beregnes på baggrund af det antal timer, kursisten er fraværende fra sit arbejde for at deltage i uddannelse. Svares der derfor nej til, at kursisten er helt væk fra sit arbejde medens uddannelsen foregår, skal den tid, kursisten er fraværende, angives. Det kan angives som et samlet timetal for kursusperioden eller ved at udfylde et skema med fraværende timer pr. kursusdag. Angiv, om kursisten er tilmeldt jobcentret som arbejdssøgende. Såfremt kursistens sædvanlige løn er mindre end VEU-godtgørelsen, skal kursistens bruttotimeløn for sidste udbetalingsperiode angives. Er kursistens sædvanlige løn mindre end VEU-godtgørelsen, udbetales forskellen til kursisten. Klik her for at komme videre til trin 7.

20 4. Login med begge rettigheder 21 Udfyld informationer om arbejdsgiveren. Indtast eventuelt egne initialer eller anden reference, således feltet kan anvendes som søgefi lter. Klik her for at komme videre til trin 8. Trin 8 handler om ansøgning om befordringstilskud. EfterUddannelse.dk vil som oftest selv beregne afstanden mellem kursistens bopæl og undervisningsstedet. Er det ikke muligt, skal afstanden i hele km angives her. Kursisten kan vælge mellem daglig befordring, indkvartering i kursusperioden eller en kombination af befordring og indkvartering. Vælges sidste mulighed, skal valget mellem befordring og indkvartering specificeres nærmere.

21 22 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Trin 9 viser et fuldstændigt resume af ansøgningen. Er der felter, der ikke er korrekt udfyldt vil status være ikke udfyldt. Det er muligt at udskrive en kopi af ansøgningen. Udskriften er en kladde til eget brug og kan ikke indsendes som en ansøgning. Det mangelfulde eller ukorrekte vil være angivet med rødt, og det er herefter muligt at springe ind til det pågældende sted i ansøgningen og rette oplysningerne ved at klikke på blyantsikonet. Når ansøgningen er klar til at blive signeret og indsendt skal man markere her for at bekræfte, at ansøgningen er korrekt udfyldt. Klik her for at signere ansøgningen. Ansøgningen bliver nu automatisk sendt til den a-kasse, som kursisten er medlem af på den sidste kursusdag. Er kursisten ikke tilknyttet en a-kasse på sidste kursusdag, sendes ansøgningen til VEU-systemet med uddannelsesstedet som modtager. Klikk ind Klik in nd på å

22 4. Login med begge rettigheder 23 Herfra kan man udskrive en kvittering for, at ansøgningen er sendt. For at undgå processen med at søge individuelt for hver enkelt kursist kan man vælge en samlet ansøgning. Klik her for at starte processen. Knappen til samlet ansøgning er kun aktiv, hvis mindst én kursist er berettiget til VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Der er ikke indbygget så meget hjælp i denne funktion, så det anbefales, at man først bliver fortrolig med den individuelle ansøgning, der er beskrevet på side 15-23, inden man går i gang med den samlede udfyldelse.

23 24 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Funktionen Samlet ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud giver adgang til nedenstående redigeringsskema med kolonner for de enkelte spørgsmål. I dette skema er det muligt at udfylde spørgsmål for mange kursister på én gang. Redigeringsskemaet indeholder kun kursister, der er berettigede til VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Skemaet indeholder kursister med status Ikke oprettet, Ikke udfyldt, Udfyldt og Returneret. Det betyder, at man herfra kan oprette nye ansøgninger samt rette i allerede udfyldte ansøgninger. Åbn listen for at vælge den ønskede redigeringsregel. Denne regel gælder for udfyldelsen af alle felter i den grå bjælke. Reglen gælder ligeledes for alle faneblade. Der er tre muligheder. Overskriv feltet hvis: Feltet er tomt - Det betyder, at det man indtaster i feltet i den grå bjælke ikke får betydning for allerede udfyldte ansøgninger. Ansøgningen er sendt - Det, man indtaster, får ikke betydning for ansøgninger, der er sendt. Det vil sige ansøgninger med status Returneret, der er de eneste tidligere afsendte ansøgninger, man kan redigere. Altid - Vær opmærksom på, at man med denne regel overskriver ALT både udfyldte og sendte ansøgninger. Ønsker man ikke at bruge samlet indtastning via den grå bjælke, er det også muligt at taste direkte i de enkelte felter. Endvidere kan man klikke på blyantsikonet for at åbne ansøgningen i det individuelle fl ow. Foretages rettelser her, slår de igennem på redigeringsskemaet for samlet ansøgning.

24 4. Login med begge rettigheder 25 Klik på Gem for at gemme data undervejs. Redigeringsskemaet indeholder 8 faner, der svarer til trin 1-8 i den individuelle ansøgning beskrevet på side Før musen hen over kolonneoverskrifterne og få vist hele spørgsmålet, som det er formuleret i den individuelle ansøgning. Faneblade med felter, der skal udfyldes, er markeret med et rødt kryds. En del felter er markeret med teksten Ej relevant. Det betyder, at det ikke er relevant at svare på dette spørgsmål i det aktuelle tilfælde. For eksempel er det ikke relevant at svare på om kursisten er deltidsansat, hvis der allerede er svaret, at kursisten er fuldtidsansat. Udfyld alle informationer på et faneblad. Klik på næste fane for at komme videre i processen.

25 26 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Du får vist dette ikon, når ansøgningen er klar til signering og afsendelse. Klik på ikonet. Du bliver nu sendt videre til et resume af den enkelte ansøgning, hvorfra signering og afsendelse kan ske. Læs mere om dette på side Klik her for at se en beskrivelse af, hvilken struktur fi len skal overholde, for at samlet indlæsning er mulig. Samlet indlæsning af oplysninger fra fil Er ansøgernes oplysninger gemt i et personalesystem eller lignende, kan man spare meget tid ved at trække oplysningerne ud i en fi l og indlæse dem samlet i redigeringsskemaet. Klik på Indlæs oplysninger.

26 4. Login med begge rettigheder 27 Områderne Afholdte kurser og Kursister giver overblik over de afholdte kurser samt den enkelte kursists kurser. Samtidig er der mulighed for at administrere ansøgninger om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Klik på Afholdte kurser. Klik på Søg. Nu vises alle afholdte kurser. Funktionen er nærmere beskrevet i Brugerguide for Virksomheder fra side 26. Klik på et kursus for at se nærmere detaljer herunder status for ansøgning. Læs mere på side 14. Klik på Kursister. Klik på Søg eller indtast eventuelt cpr-nummer for en bestemt kursist. Klik på pilen for at åbne for informationer om den enkelte kursist. Også fra denne side er der mulighed for at administrere ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

27 28 Brugerguide til EfterUddannelse.dk VEUansøgning Fra de to områder Ansøgninger og Afsluttede ansøgninger kan du: Administrere ansøgning til VEU godtgørelse og befordringstilskud. Få overblik over aktive ansøgninger via fanebladet Ansøgninger. Få overblik over afsluttede og annullerede ansøgninger via fanebladet Afsluttede ansøgninger Funktionerne er beskrevet fra side 7.

28 Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder Side 2 af 31 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til ansøgningsskema... 3 Ansøgningen... 4 Trin 1 Hvad søges?... 5 Trin 2 Personlige oplysninger...

Læs mere

Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder - log ind som kursusadministrator

Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder - log ind som kursusadministrator Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder - log ind som kursusadministrator Side 2 af 24 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til VEU-ansøgning fra fanen Ansøgninger... 3 Adgang

Læs mere

Brugerguide. Kursister

Brugerguide. Kursister Brugerguide Kursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 20 Kolofon 4. Kursistens side 29 Brugerguide

Læs mere

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 0. Kom i gang 5 1. Ansøgninger 7 2. Afsluttede ansøgninger 13 3. Vis kursisternes

Læs mere

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse (udarbejdet af KHL i samarbejde med Dalum Landbrugsskole, jan. 2014) 1 Når du har fundet det ønskede kursus

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Virksomhedens sider 18 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk

Læs mere

Virksomheden. Virksomhedens side på

Virksomheden. Virksomhedens side på Virksomheden Virksomhedens side på Side 2 af 13 Adgang til virksomhedens side... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder... 3 Tilmeld kursister og administrer

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 19 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse Kursistens side på Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Log ind... 3 Fanebladende Kommende- og afholdte kurser... 5 Kursustitel... 5 Startdato... 5 Dokumenter... 5 Erklæring... 5 Ansøgning... 5 Tilmeldingsoplysninger

Læs mere

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning August 2011 Steen Larsen, UNI C Dagsorden Lovændring og nye regler Nye processer og ny rollefordeling Virksomhedsinput fra fokusgruppemøder Brugerflade

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 17 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 13 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet

Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet www.efteruddannelse.dk/ Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet Lisbeth Jørgensen og Susanne B. Jørgensen Side 1 Hvor kommer oplysningerne til VEU-skemaet fra - A326 Periode: fortæller i hvilken periode,

Læs mere

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole 27-01-2015/version 1.1 Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Oprettelse af ansøgningsgrundlag og registrering af tilstedeværelse

Læs mere

EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere

EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere Opdateret 22-august-2019 af Morten Brandt Christensen Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Målgruppe... 3 Kom i gang... 3 Registrer fravær... 4 Tilføj ny

Læs mere

Ansøgningsgrundlag log ind som kursusadministrator

Ansøgningsgrundlag log ind som kursusadministrator Ansøgningsgrundlag log ind som kursusadministrator Indhold Hvem kan udfylde (veu-)ansøgningsgrundlaget?... 1 Rettigheder... 1 Tilmelding og ansøgning i samme arbejdsgang... 2 Enkeltredigér tilmelding...

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 18 Indhold Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in

Læs mere

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser 2014 Sådan tilmelder du dig efteruddannelse Tilbuddene er mange, når det gælder efteruddannelse. Hvis du overvejer at efteruddanne dig,

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Kursistens side 23 4. Virksomhedens side 26 Brugerguide

Læs mere

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig

Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig Indhold Rettigheder... 1 Hvem kan udfylde (veu-)ansøgningsgrundlaget?... 1 Tilmelding og ansøgning i samme arbejdsgang... 2 Udfyld/ret

Læs mere

28-11-2014 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1

28-11-2014 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Plan for dagen 1. Hvorfor laver vi ændringer i EfterUddannelse.dk? 2. Den nye type ansøgning Hvordan opretter jeg en ansøgning (et ansøgningsgrundlag)?

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse. Brugermanual til Efteruddannelse.dk Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.dk Indhold Rettigheder på efteruddannelse Side 3

Læs mere

Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB

Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB Som aftalt i Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse samles

Læs mere

Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Klik ind på www.efteruddannelse.dk Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Kursistens side 18 Kolofon 4. Virksomhedens

Læs mere

Brugerguide. Erhvervsskoler

Brugerguide. Erhvervsskoler Brugerguide Erhvervsskoler Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Kursistens side 22 4. Virksomhedens side 25 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. Oktober 2011 Steen Larsen, UNI C

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. Oktober 2011 Steen Larsen, UNI C EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning Oktober 2011 Steen Larsen, UNI C Dagsorden Formålet med VEU-digitaliseringen Nye love og regler Nye processer og ny rollefordeling Virksomhedernes

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser november 2011

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser november 2011 Efteruddannelse.dk Forandringens vinde blæser november 2011 Agenda Velkomst Hvorfor EfterUddannelse.dk Lynkursus i EfterUddannelse.dk Praktiske forudsætninger Tilmelding til AMU kurser Ansøgning om VEU

Læs mere

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for skoler,

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for skoler, Oprettelse af ansøgningsgrundlag for skoler, som ikke bruger EASY 23-02-2018/version 1.2 Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Oprettelse af ansøgningsgrundlag og registrering af tilstedeværelse... 1 Trin

Læs mere

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for Portalen giver overblik og mulighed for med få klik at planlægge medarbejdernes kompetenceudvikling og reservere kurser. Klik et kur Klik ursus! et kursus! 2. EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet

Læs mere

Vejledning l virksomheder

Vejledning l virksomheder Vejledning l virksomheder Digital kursus lmelding Ansøgning om VEU godtgørelse og befordrings lskud Sønderhøj 9 8260 Viby J Telefon: 8936 3000 business@aabc.dk www.aabc.dk Digital kursus lmelding og VEU

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser december 2011

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser december 2011 Efteruddannelse.dk Forandringens vinde blæser december 2011 Program Velkomst Der er penge i det fem skarpe fra DI om AMU Lynkursus i EfterUddannelse.dk Hvorfor EfterUddannelse.dk Det praktiske Tilmelding

Læs mere

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken?

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken? Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) Når en medarbejder i folkekirken skal tilmeldes en uddannelse (AMU), skal der skal anvendes en digital signatur til erhverv, Tilmeldingen kan foretages

Læs mere

Brugerguide. Undervisere

Brugerguide. Undervisere Brugerguide Undervisere Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Registrer fravær 6 2. Tilføj ny kursist 10 3. Underviser på flere skoler 12 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Undervisere

Læs mere

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. Juni 2011 af Steen Larsen, UNI C

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. Juni 2011 af Steen Larsen, UNI C EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning Juni 2011 af Steen Larsen, UNI C Dagsorden Lovændring og nye regler Virksomhedsinput fra fokusgruppemøder Nye processer og ny rollefordeling Oprettelse,

Læs mere

Beredskabsplan for EfterUddannelse.dk. Resumé

Beredskabsplan for EfterUddannelse.dk. Resumé Beredskabsplan for EfterUddannelse.dk Resumé Beredskabsplanen beskriver, hvordan virksomheden/den selvstændigt erhvervsdrivende forholder sig, hvis det pga - længerevarende tekniske årsager - ikke er muligt

Læs mere

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login VEU admin login 4.0 VEU admin - ulæste ansøgninger

Læs mere

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side 7. udgave, revideret marts 2012 Vejledningen er opdateret i forbindelse med indførelse af ny side til masseredigering af tilmeldinger. Denne vejledning

Læs mere

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side Virksomheder Standardindstillinger på virksomhedens side Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 7/1-2015 Som virksomhedsadministrator har du mulighed for at indstille EfterUddannelse.dk til

Læs mere

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse 26-09-2013/version 1.1/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen, Mette Kolmos Indhold Indhold... 1 Generelt...

Læs mere

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse 23-12-2013/version 1.2/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen, Mette Kolmos Indhold Indhold... 1 Generelt...

Læs mere

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator Standardindstillinger - virksomhed Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 6/7-2017 Ved log ind som virksomhed

Læs mere

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk I april 2017 lancerer vi en ny version af EfterUddannelse.dk, som skal gøre det nemmere for selvstændige og mindre virksomheder at bruge EfterUddannelse.dk.

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen Efteruddannelse.dk Marianne Guerry Larsen Handler om administrativ lettelse på skolerne CPP1 Dias nummer 2 CPP1 [..]kommunikation MED kursisterne [..] Christina P. Bach Pedersen; 16-09-2009 3 faser Test

Læs mere

Sådan bruger du Business Danmarks NetKasse. Dagpengekort og Dagpenge under aktivering i 4 uger eller mere

Sådan bruger du Business Danmarks NetKasse. Dagpengekort og Dagpenge under aktivering i 4 uger eller mere Sådan bruger du Business Danmarks NetKasse Dagpengekort og Dagpenge under aktivering i 4 uger eller mere I denne vejledning kan du læse, hvordan du bruger Business Danmarks elektroniske a-kasse, Netkassen.

Læs mere

Notat. EfterUddannelse.dk - statusrapport til møde i VEU-Rådet februar 2013. 1 Udvikling og implementering

Notat. EfterUddannelse.dk - statusrapport til møde i VEU-Rådet februar 2013. 1 Udvikling og implementering Notat Vedrørende: Statusrapport VEU-digitaliseringen Skrevet af: Marianne Guerry Larsen Version: 1 Fordeling: VEU-Rådet UNI C København Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf.nr.: 35 87 88 99 E-mail:

Læs mere

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse BEK nr 1794 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, j.nr. AUB-01-02-000311192 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE www.e eruddannelse.dk 2 Kursus lmelding på www.e eruddannelse.dk Digital lmelding nye regler Pr. 1. november 2011 skal virksomheder lmelde deres medarbejdere

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Virksomhedssupport. Informationsmøde den 21. og 22. januar Af Flemming Madsen og Marianne Guerry Larsen

Virksomhedssupport. Informationsmøde den 21. og 22. januar Af Flemming Madsen og Marianne Guerry Larsen Virksomhedssupport Informationsmøde den 21. og 22. januar Af Flemming Madsen og Marianne Guerry Larsen Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Dagsorden Velkomst Baggrund for ophør

Læs mere

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 1 EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Resultat af sagsbehandling ny oplysning på ansøgninger

Resultat af sagsbehandling ny oplysning på ansøgninger MINIVEJLEDNING Resultat af sagsbehandling ny oplysning på ansøgninger På EfterUddannelse.dk har arbejdsgivere og kursister hidtil kun kunnet se status på sagsbehandlingen og ikke resultatet af heraf. Dvs.

Læs mere

Fraværsregistrering for AMU-elever Sidst opdateret 19-11-2011/version 1.0/UNI C

Fraværsregistrering for AMU-elever Sidst opdateret 19-11-2011/version 1.0/UNI C Fraværsregistrering for AMU-elever Sidst opdateret 19-11-2011/version 1.0/UNI C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge via Nem- Refusion på internettet. Guiden giver

Læs mere

TAST. på www.mit3f.dk DAGPENGE & DAGPENGE UNDER AKTIVERING

TAST. på www.mit3f.dk DAGPENGE & DAGPENGE UNDER AKTIVERING TAST på www.mit3f.dk DAGPENGE & DAGPENGE UNDER AKTIVERING 2 Faglig Fælles Akasse Med www.mit3f.dk kan du udfylde dagpengekortet på nettet. Det kræver, at du har en kode til at logge ind. Vi anbefaler NemID.

Læs mere

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for selvstændige. Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for selvstændige. Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Uddannelsen. Uddannelsens omfang og varighed. 8. Uddannelsesstedets underskrift. Ansøgning modtaget den: Navn. Adresse. E-mail. Uddannelse/fagtitel:

Uddannelsen. Uddannelsens omfang og varighed. 8. Uddannelsesstedets underskrift. Ansøgning modtaget den: Navn. Adresse. E-mail. Uddannelse/fagtitel: Ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Se i vejledningen, hvem der skal udfylde skemaet. 1. Attestation for modtagelse hos administrator (Udfyldes af administrator) Ansøgning modtaget den:

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Planlægning og administration af uddannelse. Kursus skitse

Planlægning og administration af uddannelse. Kursus skitse Planlægning og administration af uddannelse Kursus skitse Introduktion På TietgenSkolen har vi endnu ikke afholdt kurset Planlægning og administration af uddannelse derfor er udgangspunktet til dette oplæg

Læs mere

TAST. på www.mit3f.dk DAGPENGE

TAST. på www.mit3f.dk DAGPENGE TAST på www.mit3f.dk DAGPENGE 2 Faglig Fælles Akasse Med www.mit3f.dk kan du udfylde dagpengekortet på nettet. Det kræver, at du har NemID. Har du ikke NemID, kan det bestilles online via dette link eller

Læs mere

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur.

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur. 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login øverst på portalens forside. Hvis din organisation eller virksomhed er CVR-registreret,

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere

Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge via Nem- Refusion på internettet. Guiden giver

Læs mere

Pensioneringsprocessen for institutioner

Pensioneringsprocessen for institutioner Public Release PENSAB Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 3 2.2

Læs mere

Let i gang med NemRefusion

Let i gang med NemRefusion Let i gang med NemRefusion Digital indberetning af syge- og barseldagpenge og sygefraværssamtaler på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus.

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus. Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Søg og tilmeld kursus (forside)... 3 Fritekstsøgning via feltet søg og tilmeld kursus... 3 Søg og tilmeld kursus: Søg på fag...

Læs mere

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 4 2.2 Tilføj registerudskrift...

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

TAST. på mit 3F DAGPENGE

TAST. på mit 3F DAGPENGE TAST på mit 3F DAGPENGE 2 Faglig Fælles Akasse Med www.mit3f.dk kan du udfylde dagpengekortet på nettet. Det kræver, at du har en kode til at logge ind. Du kan læse mere om koder på hjemmesiden. Gå ind

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning September 2015 Version 1.2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Når en borger bliver sygemeldt... 4 Meddelelser i Mit Sygefravær... 4 Introduktionssiden...

Læs mere

TAST på mit 3F DAGPENGE & DAGPENGE UNDER AKTIVERING

TAST på mit 3F DAGPENGE & DAGPENGE UNDER AKTIVERING TAST på mit 3F DAGPENGE & DAGPENGE UNDER AKTIVERING 2 Faglig Fælles Akasse Med www.mit3f.dk kan du udfylde dagpengekortet på nettet. Det kræver, at du har en kode til at logge ind. Du kan læse mere om

Læs mere

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05. 1 EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login

Læs mere

Ansøgning om uddannelsesydelse til lediges uddannelse på videregående niveau

Ansøgning om uddannelsesydelse til lediges uddannelse på videregående niveau AR 238 Ansøgning om uddannelsesydelse til lediges uddannelse på videregående niveau Husk at læse vejledningen på side 4, før du udfylder blanketten. CPR-nummer Udfyldes af a-kassen Ansøgningen er modtaget

Læs mere

Søg videregående uddannelse på Optagelse.dk - KOT ansøgning

Søg videregående uddannelse på Optagelse.dk - KOT ansøgning Søg videregående uddannelse på Optagelse.dk - KOT ansøgning Denne vejledning omhandler ansøgning til videregående uddannelser og beskriver, hvordan du skal udfylde felterne i din uddannelsesansøgning på

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

6. Udskrifter og eksport

6. Udskrifter og eksport 6. Udskrifter og eksport 6.1 Listeopsætning - Grid 6.1.1 Generelt Ved søgninger i DOFPro vil man ofte støde på den såkaldte grid. Gridden indeholder alle kolonnerne i søgeresultatet. Det er også et redskab,

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere. Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere. Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barselsfravær

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet Sådan udfylder du ansøgningsskemaet I det følgende finder du en vejledning i at udfylde ansøgningsskemaet, når du søger om optagelse på Eftervidereuddannelser på Syddansk Universitet 01-03-2015 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Sådan bruger du Business Danmarks NetKasse. Søg om dagpenge

Sådan bruger du Business Danmarks NetKasse. Søg om dagpenge Sådan bruger du Business Danmarks NetKasse Søg om dagpenge Her får du en gennemgang af hvordan du søger dagpenge Hvad skal jeg gøre for at få udbetalt dagpenge For at få udbetalt dagpenge skal du først

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Vejledning til online lønindberetning for aftenskoler

Vejledning til online lønindberetning for aftenskoler Vejledning til online lønindberetning for aftenskoler Pr. 5-01-2017 1 Generelt om udfyldelse af formularen. Lønindberetning fra aftenskolerne skal fra 1. jan 2017 udfyldes hver måned online. Systemet er

Læs mere

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kursussøgning... 3 Indledning... 3 Orange søgebjælke... 3 Fritekstsøgning via feltet Find... 4 Find: Søg på fag/kursus vha. søgeforslag...

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO VEJLEDNING VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO ENERGITILSYNET VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO Side 1/1 INDHOLD FORMÅL... 1 HVAD ER ENAO, OG HVORNÅR SKAL DET ANVENDES... 1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk Forudsætninger for at kunne overføre affaldsdata For at kunne overføre AffaldsData til miljøstyrelsen via Virk.dk skal følgende foretages i forvejen: A: Din virksomhed skal have en digital signatur. Denne

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om uddannelseshjælp, og som ikke har en erhvervskompetencegivende

Læs mere