Referat fra borgermøde (for-debat) mandag den 4. marts 2019 i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå vedr. vindmølleprojekt ved Hjortnæs

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra borgermøde (for-debat) mandag den 4. marts 2019 i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå vedr. vindmølleprojekt ved Hjortnæs"

Transkript

1 Hjørring Kommune Sagsnr.: G Referat fra borgermøde (for-debat) mandag den 4. marts 2019 i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå vedr. vindmølleprojekt ved Hjortnæs Der var ca. 350 deltagere. Fra Hjørring Byråd deltog: Søren Smalbro, Jørgen Bing, Svenning Christensen, Carsten Andersen, Ole Ørnbøl, Laila Zielke, Per Møller, Kim Bach, Børge Bech, Lone Olsen, Michael Engbjerg, Mette Jensen og Henrik Jørgensen Fra administrationen i Teknik- & Miljøområdet deltog: Andreas Duus, Bettina Hedeby Madsen, Anne Møller Jørgensen og Steffan Vangsted Frandsen Velkomst, oplæg og spørgsmål/kommentarer fra salen Efter velkomst ved Søren Smalbro og oplæg ved Andreas Duus var der en række spørgsmål og kommentarer fra salen, som blev besvaret af Søren og Andreas i fællesskab. Borger 1, Stenum, medlem af Byrådet i Brønderslev Kommune Ønsker redegørelse for Hjørring Kommunes dialog med Brønderslev Kommune og spørger til, hvordan Brønderslev Kommune vil indgå som høringspart. Svar: Hjørring Kommune har holdt et uformelt møde med udvalgsformand Carsten Frederiksen og vicekommunaldirektøren fra Brønderslev Kommune, så derfor er der ikke et referat fra mødet. Carsten Frederiksen udtrykte, at han var negativ i forhold til vindmølleprojektet. Borger 2 Hæfter sig ved det politiske ønske om lokalt ejerskab i vindmølleprojekter og ønsker en uddybning af Jysk Vindenergis andel af ejerskabet. Bodil kommenterer, at kun få af de lokale ejere bor tæt på vindmøllerne, og at der er rigtige mange andele, som skal sælges lokalt, og kan det overhovedet finansieres lokalt. Bodil vil også gerne vide, hvordan Hjørring Kommune forholder sig til de mange indkomne underskrifter. Svar: Politikerne er ikke færdige med at forholde sig til, hvad lokalt ejerskab er. Hjørring Kommune kan ikke fastholde et lokalt ejerskab rent juridisk, hvis nogle ejere efter et stykke tid videresælger deres andele. Det store antal af underskrifter gør et stort indtryk, hvor kommunen også har modtaget mange positive henvendelser i forhold vindmøllerne. Vindmøllesager må ikke kun afgøres af antallet af underskrifter, der skal også indgå faglige vurderinger. Borger 3 Fremhæver, at det vigtigste er, at vindmøllerne vil skæmme landskabet og Børglum Kloster.

2 Side 2 Svar: Der er afstand til Børglum Kloster, men vindmøller vil kunne ses. Borger 4 Fremhæver Børglum Kloster som et vigtigt sted, der også er landskendt, og det må ikke forsvinde som følge af vindmøllerne. Krista fortæller, at der er en naturlig lydtragt i landskabet, som gør, at de kan høre havet trods den store afstand til kysten. Hun spørger derfor til, om der er geologer med i arbejdet med miljørapporten. Svar: Børglum Kloster forsvinder ikke, og det er ikke et spørgsmål om enten kloster eller vindmøller. Ønsket om en geologisk undersøgelse af lydtragt i landskabet er hermed noteret arbejdet med miljørapporten. Borger 5, Børglum Kloster Vil gerne vide, hvordan Hjørring Kommune forholder sig til, at Aalborg Stift med henvisning til den kgl. Bygningsinspektør skriver, at vindmøllerne vil påvirke Børglum Kloster. Evt. finde en alternativ placering eller opsætte nye møller med samme højde. Svar: Vindmølleprojektet er et udskiftnings-projekt. Man kan have forskellige opfattelser af påvirkningen. Borger 6 Fortæller, at det er træls at bo ved siden af vindmøller, som generer. Ingenting i miljørapporten passede i virkeligheden. Stop planlægningen det er ikke i orden at tjene penge på andre folks ulykke. Jesper foreslår havvindmøller eller bølgeenergi. Svar: Indlægget var klar tale og er noteret. Borger 7, Hellehøj Mener, at vindmøllerne vil påvirke Børglum Kloster skyggemæssigt, fordi de står syd for klostret. Vi skal passe på kysten og foreslår havvindmøller i stedet. Vibeke nævner, at vindmøllerne ved Gårestrup skæmmer udsigten fra Hellehøj og Tornby Bjerg. Svar: Det er et landspolitisk mål, at det samlede antal af vindmøller på land skal reduceres. Kommunen er ikke herre over havvindmøller. Der er klare regler for skyggepåvirkning fra vindmøller, og vindmøller vil blive stoppet, når grænsen er nået. Borger 8 Mener, at stavnsbåndet genindføres med vindmøller, fordi ejendommene ikke kan sælges, og at beskyttelseszonen på 2 km omkring Børglum Kloster ikke hjælper, når vindmøllerne bliver så høje. Hanne spørger til, hvem der skal betale den negative strøm ved overproduktion. Hun foreslår havvindmøller i stedet.

3 Side 3 Svar: Hjørring Kommune har et mål om at blive selvforsynende med strøm. Vores elforbrug stiger i takt med teknologien, så der vil blive brug for strømmen fra vindmøllerne. Der er en politisk betragtning om, at beskyttelseszonen omkring Børglum Kloster er tilstrækkelig, men afstanden vil indgå i vurderingen. Borger 9 Er positiv i forhold til vindmøller og nævner mulighed for erstatning via værditabsordningen. Mange turister besøger Østerild pga. vindmøllerne, og Dorte mener, at turisme, kulturarv er forenelige, og hun nævner som eksempel, at Voergaard Slot er kåret som Danmarks flotteste slot trods meget nærliggende vindmøller. Hun har spørgsmål til VE-midler, som vindmøllerne giver lokalområdet. Svar: Det er energinet.dk, som administrer værditabsordningen. Grøn ordning findes ikke længere. Jysk Vindenergi og Hjortnæs Møllelaug giver frivilligt lokalområdet kr. pr. mølle om året i 20 år. Borger 10, bosat i Brønderslev Kommune Kommer til at tæt på vindmøllerne og spørger til, hvordan det sikres, at værditabsordningen giver den tilstrækkelige erstatning. Frank spørger også til, hvordan Hjørring Kommune vil sikre sig, at infralyd og lavfrekvent støj bliver belyst så objektivt som muligt. Han stiller spørgsmålstegn ved, hvordan han i sin beboelse i det åbne land skal tåle mere støj end borgere i samlet bebyggelse. Svar: Staten administrerer værditabsordningen. Måske kan der lægges pres på det landspolitiske system for at få undersøgt, om erstatningerne er tilstrækkelige. Hjørring Kommune må planlægge for vindmøller, og det er en politisk beslutning, om man vil sige ja eller nej til projektet. Borger 11 Stiller spørgsmålstegn ved ejerskabsforholdene og vil gerne vide, hvem der ejer projektrettighederne. Jens fra Jysk Vindenergi svarer: Hjortnæs Møllelaug har henvendt sig til Jysk Vindenergi. Det er et samarbejde, for hverken møllelauget eller Jysk Vindenergi kan realisere projektet alene. Ejerstrukturen bliver som beskrevet i den redegørelse, som er sendt til Hjørring Kommune. Borger 12 Synes, det er et godt projekt. Der er vindmøller i forvejen, og vedvarende energi er vigtig. Henrik spørger om, hvad Hjortnæs projektet vil påvirke Hjørring Kommunes CO2-regnskab. Svar: Vindmølleprojektet vil bidrage positivt til kommunens CO2-regnskab.

4 Side 4 Borger 13 Er positiv i forhold til projektet og refererer til landspolitiske mål for landog havvindmøller. Danmark er kendt for vindmøller. Claus mener stadig, der er fin udsigt til klosteret. Han påpeger, at alle lokale kan investere i møllerne og dermed høste en mulig økonomisk gevinst. Han nævner Grøn Ordning. Svar: Grøn ordning findes ikke længere. Jysk Vindenergi og Hjortnæs Møllelaug giver frivilligt lokalområdet kr. pr. mølle om året i 20 år. Borger 14, bor tæt ved Gårdestrup vindmøller Fortæller, at man hurtigt vænner sig til vindmøllerne. Niels Erik roser Børglum Kloster som turistattraktion. Han stiller spørgsmålstegn ved, om der er belæg for, at vindmøllerne vil skæmme klostret. Det er vigtigt at komme væk fra fossile brændstoffer. Svar: Det er vigtigt, at vindmøller ikke varierer i forhold til højder og forskellige rotorhastigheder, fordi det kan give et meget rodet udtryk i landskabet. Borger 8 Mener ikke, at man kan sammenligne Børglum Kloster og Voergård Slot. Vindmøller stjæler fokus i landskabet. Hanne ønsker svar på, hvordan Hjørring Kommune vil sikre sig, at gamle vindmøller nedtages, og hvornår har Hjørring Kommune nået målet for vindenergi, fordi de eksisterende mindre vindmøller bidrager også til det samlede regnskab. Hun mener, der er rod i regnskabet for hvor meget vindenergi, der produceres. Svar: Vindmøller har en vis levetid, og der arbejdes generelt på, at der er færre vindmøller på land samlet set. Hjørring Kommune har en strategisk energiplan, og det er selvfølgelig korrekt, at de eksisterende mindre vindmøller også bidrager til det samlede regnskab, regnskabet forholder sig også til nye møller i Hirtshals. Borger 15, bosat i Brønderslev Kommune Foreslår at hele projektet flyttes til anden placering ved Poulstrup. Svar: Forslaget er noteret. Borger 4 Er pikeret over svaret vedrørende underskiftsindsamlingers betydning. Krista fremhæver, at der i henhold til en række vejledninger og bekendtgørelser skal tages en række omfattende hensyn i vindmølleplanlægningen, herunder hensyn til landskab og naboer. Svar: Hjørring Kommune har modtaget underskrifter, både for og imod og flest imod. Antallet af underskrifter skal ikke alene afgøre en sags udfald. Det er korrekt, at kommunen skal tage omfattende hensyn, og det hele indgår, når politikerne skal tage stilling til sagen.

5 Side 5 Borger 16, Børglum Kloster Citerer beskrivelser om Børglum Klosters betydning i landskabet fra Kulturarvskommuneprojektet 2006/2007 og beskrivelsen af det værdifulde kulturmiljø omkring Børglum Kloster i kommuneplanen. Hans mener, at beskyttelseszonens udbredelse på 2 km bygger på den tids viden, og han ønsker, at kommunen værner om de gamle værdier. Hans mener kommunen har et ansvar for at værne om historien (kulturarven). Svar: Citaterne er korrekte, og det hele indgår, når politikerne skal tage stilling til sagen. Borger 17, bor i Stenum ca. 800 m fra de nuværende vindmøller Fortæller, at de nære naboer er ked af de nye højere vindmøller, for de vil blive generet af støj, herunder lavfrekvent støj. Det er påvist, at lavfrekvent støj stresser. Rebecca fortæller, at der er mange, som er kede og det, og hun opfordrer politikerne til at lytte til de mange underskrifter de er indsamlet i et landområde. Svar: Hjørring Kommune opfordrer Rebecca til at indsende høringssvar, og hendes kommentarer er noteret. Borger 2 Mener, at større vindmøller vil påvirke perspektivet i landskabet, og Børglums Klosters visuelle fremtoning vil aftage og forsvinde i forhold til 150 meter høje møller. Hun opfordrer Søren Smalbro til ikke at kalde vindmøller for smukke. Svar: Om vindmøller er smukke, afhænger af øjnene, der ser. Borger 18, Børglum Kloster Fremhæver, at det kun handler om penge, men serveres i den grønne energis hellige navn. Anne mener ikke, at de 8 vindmøller kommer til at redde verdens grønne regnskab. Lokalområdet skal døje med støj og udsyn fra vindmøller, og kulturarven bliver ødelagt. Svar: Kommentarer betragtes som et indlæg til salen. Borger 19, bor ikke i området Er positiv i forhold til vindenergi, men stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor mennesker skal tåle vindmøller, mens dyr i Natura2000-område ikke må. Svar: Hjørring Kommune kvitterer for indlægget. Borger 20, bor mellem vindmøllerne og Børglum Kloster Opfordrer til, at vindmøllerne sættes op, for det vil give skattekroner til kommunen, som skal bruges til børn, skole, ældre mv.

6 Side 6 Svar: Hjørring Kommune kan ikke love, at vindmøllerne kommer op, for det hele indgår, når politikerne skal tage stilling til sagen. Borger 21, bor mellem Vrejlev Kloster og Høgsted vindmøllerne Fortæller, at vindmøllerne i Høgsted ikke forringer oplevelsen af Vrejlev Kloster. Vindmøllerne generer ikke, og det gør motorvejen og et nærliggende biogasanlæg heller ikke. Svar: Hjørring Kommune kvitterer for indlægget. Afslutning Søren Smalbro takkede for aftenens mange spørgsmål og kommentarer. Efter høringsfristens udløb vil politikerne tage stilling til, om der skal udarbejdes lokalplan mv.

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Men principielt er jeg betænkelig ved at opstille 8 meget høje vindmøller i et område, der er så markant præget af kultur- og arkitekturhistorie, som

Men principielt er jeg betænkelig ved at opstille 8 meget høje vindmøller i et område, der er så markant præget af kultur- og arkitekturhistorie, som Aalborg Stift Thulebakken 1 9000 Aalborg DATO 25.10.2018 SAG Vindmøller ved Hjortnæs VEDR. Udskiftning af eksisterende vindmøller Der planlægges udført en udskiftning af de 8 vindmøller ved Hjortnæs. De

Læs mere

Vindmøller på Avedøre Holme

Vindmøller på Avedøre Holme Indkaldelse af ideer og synspunkter Hvidovre Kommune planlægger nu for opstilling af tre nye vindmøller på Avedøre Holme. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af tre vindmøller, som opstilles langs

Læs mere

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013.

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013. Vindmøller Kærhuse Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Kærhuse mellem Lørsted og Holmsø. Det nye vindmølleområde vil bestå af 4 vindmøller

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Hjortnæs

Debatoplæg Vindmøller ved Hjortnæs Forudgående offentlighed 25. februar til 25 marts 2019 Debatoplæg Vindmøller ved Hjortnæs Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet INDLEDNING FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED Ideer, forslag og synspunkter ønskes

Læs mere

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner Borgermøde den 6. oktober 2015 Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen Dagsorden Vindmølleplanen - en bunden opgave v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen v/ Udvalgsformand Peter Sigtenbjerggaard Vi kan ikke planlægge vindmøller alle

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

Udvikling Ny Overgaard

Udvikling Ny Overgaard Udvikling Ny Overgaard - møde TMU, Randers Kommune 10 december 2015 Indholdsfortegnelse 2030 mål for Randers Kommune Ny Overgaard - forøget grøn produktion fra vind SE Blue Reneswables Idéoplæg Ny Overgaard

Læs mere

Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov Debatoplæg. Vindmøller ved Gårestrup. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov Debatoplæg. Vindmøller ved Gårestrup. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov. 2014 Debatoplæg Vindmøller ved Gårestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet FORUDGÅENDE INDLEDNING OFFENTLIGHED Ideer, forslag og synspunkter ønskes

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE VINDMØLLEBEKYMRINGEN Naboer er bekymrede for deres livskvalitet.

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Forudgående offentlighed

Forudgående offentlighed Forudgående offentlighed Vindmølleplan for Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 2 FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED FOR VINDMØLLEPLAN Forudgående offentlighed For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at

Læs mere

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området.

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området. 13-09-2013 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-13 Referat fra borgermøde i Haverslev den 12.9.2013 Dagsorden: Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Borgermøde om vindmøller 24. juni Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr. Aftenens videre program v/sonja Miltersen

Borgermøde om vindmøller 24. juni Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr. Aftenens videre program v/sonja Miltersen Kl. 19:00 Kl. 19:05 Kl. 19:10 Kl. 19:30 Kl. 19:55 Kl. 21:00 Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr Aftenens videre program v/sonja Miltersen Høringer og besvarelser v/thomas Boldsen Kaffe og café-borde Spørgsmål

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Forudgående offentlighed xx. xxxxx til xx. xxxxx Debatoplæg. Vindmøller. Udskiftningsprojekt Hjortnæs. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Forudgående offentlighed xx. xxxxx til xx. xxxxx Debatoplæg. Vindmøller. Udskiftningsprojekt Hjortnæs. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xxxxx til xx. xxxxx 2018 Debatoplæg Vindmøller Udskiftningsprojekt Hjortnæs Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet INDLEDNING FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED Ideer, forslag og synspunkter

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

1. Workshop. Fossilfri fremtid og Lokaløkonomisk effekt ved vindmøller. Morsø Kommune mors.dk

1. Workshop. Fossilfri fremtid og Lokaløkonomisk effekt ved vindmøller. Morsø Kommune mors.dk 1. Workshop Morsø Kommune Fossilfri fremtid og Lokaløkonomisk effekt ved vindmøller Program: Kl. 17 Velkomst ved Morsø Kommune. Kaffe, te og brød Kl. 17.10 Oplæg Fremtidens energisystem og Vindmøller Karl

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2011 Lokale: Reno Nord Tidspunkt: Kl. 17:00-17:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A) Ole Andersen

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup

Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup Onsdag den 31. oktober 2018 Program 1. Velkommen v. Stine Damborg, formand for Klima og Miljøudvalget i 2. Proces for behandling af vindmølleprojekt v. 3. Vindmølleprojektet,

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 29. juni 2016 Debatoplæg Vindmøller på Hirtshals Havn Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Fire 150 meter høje vindmøller set fra indsejlingen til

Læs mere

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen!

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! 2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! Program Første del (fælles) Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.45 Kl. 20.15 Velkommen v/ Jens

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Tema drøftelse med byrådet

Tema drøftelse med byrådet Tema drøftelse med byrådet ----------------------------- Nye veje i vindmølleplanlægningen i Kommuneplan 2016 Overskrifter: 1: Proces 2: Historik, status og erfaringer med vindmølleplanlægning 3: Nye veje

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. september 2018 Det politiske grundlag Byrådets konstitueringsaftale: Det er vigtigt, at Viborg Kommune har en sammenhængende politik i forhold til energi,

Læs mere

Oversigt over bemærkninger i foroffentlighedsfasen

Oversigt over bemærkninger i foroffentlighedsfasen 13-09-2016 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-16 Oversigt over bemærkninger i foroffentlighedsfasen Nr. Fra Resumé Forvaltningens kommentarer. 1 Styrelsen

Læs mere

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune Vindmølleplanlægning Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed - 20.06.2016 Program 19.00 Velkomst - Hans Ejner Bertelsen 19.15 Proces og mål for planlægningen - Arne Kirk 19.30 Planlægning for

Læs mere

Vindmølleprojekt øst for Tolstrup. Borgermøde onsdag den 31. oktober 2018

Vindmølleprojekt øst for Tolstrup. Borgermøde onsdag den 31. oktober 2018 Vindmølleprojekt øst for Tolstrup Borgermøde onsdag den 31. oktober 2018 Vindmølleprojektet Projektforslag o o o o o Vindmølleområdet Placering af møllerne Møllestørrelser i projektforslag Afstande til

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Velkommen til borgermøde 2. juni 2015. Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad. www.ikast-brande.dk

Velkommen til borgermøde 2. juni 2015. Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad. www.ikast-brande.dk Velkommen til borgermøde 2. juni 2015 Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad www.ikast-brande.dk Program for borgermødet 16.00 16.05 16.50 16.55 17.20 Velkomst - Carsten Kissmeyer, borgmester

Læs mere

Udvidelse af vindmøllepark ved Nejst Borgermøde den 12. februar 2014 klokken 19.00

Udvidelse af vindmøllepark ved Nejst Borgermøde den 12. februar 2014 klokken 19.00 Udvidelse af vindmøllepark ved Nejst Borgermøde den 12. februar 2014 klokken 19.00 Aftens program 19.00-19.05 Velkomst ved Jysk Vindenergi 19.05-19.25 Vindmølleplanlægning og plan- og beslutningsproces

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen!

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen! Borgermøde om vindmøller ved Låstrup Tirsdag den 16. august 2016 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Vindmøller, regler

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

2. Workshop. Proces placeringer

2. Workshop. Proces placeringer 2. Workshop Proces placeringer Program: Kl. 17 Velkomst Kl. 17.10 Jane Kruse fra Nordiske Folkecenter for Vedvarende Energi Manglende lokal accept af landvindmøller - løsningsmodeller. Kl. 18 Sandwich

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Holdningen til kæmpevindmøller på Stevns hos kandidaterne ved kommunevalget 2013

Holdningen til kæmpevindmøller på Stevns hos kandidaterne ved kommunevalget 2013 #1 Påbegyndt: 15. november 2013 23:54:37 Sidst ændret: 16. november 2013 00:08:20 Tidsforbrug: 00:13:42 IP-adresse: 5.103.228.94 Sejer Folke Udfra det jeg har sat mig ind i er min fornemmelse at 1500 meter

Læs mere

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest.

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. BILAG 3 Debat DNV - 1 - Viborg Stiftsøvrighed Side 1 af 3 VIBORG STIFTSØVRIGHED

Læs mere

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Tagmark Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Februar 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING OG BAGGRUND 2. MILJØHENSYN 3. OFFENTLIG HØRING 4. AFLEDTE KONSEKVENSER 5. ALTERNATIVER 6. OVERVÅGNING

Læs mere

Idéoplæg. Vennerslund Energi- og Naturpark

Idéoplæg. Vennerslund Energi- og Naturpark Idéoplæg Vennerslund Energi- og Naturpark 1 Baggrund I planstrategi 2018 for Guldborgsund Kommune Det rige hverdagsliv fremhæves, at Guldborgsund i de kommende år vil arbejde for at skabe gode rammer for

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

Bilag 1: Byrådsmøde den 25. juni 2019 Hvidbog over høringsbidrag indkommet i forbindelse med forudgående høring for vindmøller øst for Broholm

Bilag 1: Byrådsmøde den 25. juni 2019 Hvidbog over høringsbidrag indkommet i forbindelse med forudgående høring for vindmøller øst for Broholm Bilag 1: Byrådsmøde den 25. juni 2019 Hvidbog over høringsbidrag indkommet i forbindelse med forudgående høring for vindmøller øst for Broholm Generelt om høringen: Høringen forløb i perioden den 11. april

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aftenens program del 1 1900 Velkomst og program Rose Sloth Hansen, By- og Landskabsudvalget (BLU) 1905 Byrådets mål + status for planlægningen

Læs mere

Hjørring Kommune Springvandspladsen Hjørring

Hjørring Kommune Springvandspladsen Hjørring Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Anbefaling af igangsætning af planlægning for udskiftning af vindmøller ved Hjortnæs Vendsyssel Energi- og Miljøforening vil gerne anbefale Hjørring

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune Dato - Dok.nr. 1 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved energi-, forsynings- og

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune Dato - Dok.nr. 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved klima-, energi- og bygningsministeriet Ejer

Læs mere

Samlede indkomne bemærkninger i foroffentlighedsfase for proejet med fem testvindmøller ved Sdr. Bork

Samlede indkomne bemærkninger i foroffentlighedsfase for proejet med fem testvindmøller ved Sdr. Bork Samlede indkomne bemærkninger i foroffentlighedsfase for proejet med fem testvindmøller ved Sdr. Bork Bemærkning 1 Vedr. Idéoplæg testvindmøller ved Sdr. Bork, MST-531-00041 Forespørgsel vedr. indkaldelse

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG Hjørring Kommune har den 8. maj 2013 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 39 samt lokalplan nr. 800.8111-L01 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

Opsamling på borgermøde om nyt vindmølleområde V 2.1 i Vinge, udpeget i Forslag til Kommuneplan 2013-2025.

Opsamling på borgermøde om nyt vindmølleområde V 2.1 i Vinge, udpeget i Forslag til Kommuneplan 2013-2025. Opsamling på borgermøde om nyt vindmølleområde V 2.1 i Vinge, udpeget i Forslag til Kommuneplan 2013-2025. Forslaget er i høring frem til 30. april 2013 hvor efter alle indkomne høringssvar samles i en

Læs mere

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 13. juni 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om opstilling af

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund

Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund 6. Maj 2013 Aftenens tema: Hvordan gør vi i fællesskab et mølleprojekt ved Knaplund til en god sag for: Naboer Lokalområdet Klimaet Ringkjøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Bent Grindsted Fra: Bodil Nissen Sendt: 30. april 2013 14:25 Til: Dorthe Bach Egemose Agger Emne: VS: Testmøller er sat op i Lejre område 13, Gearkasse larmer lidt - og vi er nok over de tilladte ca 45-50

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger 30. september 2009 1 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger De 4 ordninger overordnet Garantifonden Grøn Ordning Værditabsordningen Køberetsordningen 2 Fire

Læs mere

SEBRs udvikling af Ny Overgaard

SEBRs udvikling af Ny Overgaard SEBRs udvikling af Ny Overgaard - til Randers Kommune, MTU 16 december 2016 26 stk. SE Blue Renewables vindmøller ved Overgaard RK MTU besluttede i november 2016 at igangsætte planlægning af det anmeldte

Læs mere

Spørgsmål og svar Borgermødet den 8. marts 2012 i Abildå forsamlingshus

Spørgsmål og svar Borgermødet den 8. marts 2012 i Abildå forsamlingshus Spørgsmål og svar Borgermødet den 8. marts 2012 i Abildå forsamlingshus 1. Er det fyldestgørende at der kun er registreret fugle d. 10. maj? Herunder f.eks. svaner og trækfugle. Der er lavet registreringer

Læs mere

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmølleplanlægning for Vejle Kommune Udgivet af Vejle Kommune, august 2010 Redigeret af: Marianne Bjerre, Teknisk Forvaltning,

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune

Værditabsordningen. Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune Værditabsordningen Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune 1 Energistyrelsen Energistyrelsen Arbejder på at sikre Danske Borgere og virksomheder omkostningseffektiv og stabil forsyning

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 12. juni til 8. august 2013 Juni 2013 Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Forord I Sønderborg Kommune har vi med

Læs mere

Høringssvar til VVM-redegørelsen om opstilling af 20 havvindmøller i Aarhus-bugten sydvest for Mejlflak

Høringssvar til VVM-redegørelsen om opstilling af 20 havvindmøller i Aarhus-bugten sydvest for Mejlflak Kommuner 1 2 Odder den 21. september 2012 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Høringssvar til VVM-redegørelsen om opstilling af 20 havvindmøller i Aarhus-bugten sydvest for Mejlflak På byrådsmødet

Læs mere

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Vindmølleordninger 1 Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Ordningernes formål er at øge den lokale forankring og accept af nye vindmøller. Vindmølleordningerne

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Tid og sted: Sandet Hotel d. 26. september 2016 kl. 19 Deltagere: ca. 60 personer samt deltagelse fra Thomas

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere