Produktrapport Lampe projekt - ever change A&D BSc02 F2014 Gruppe B350. I samarbejde med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Produktrapport Lampe projekt - ever change A&D BSc02 F2014 Gruppe B350. I samarbejde med"

Transkript

1 1 Produktrapport Lampe projekt - ever change A&D BSc02 F2014 Gruppe B350 I samarbejde med

2 2 Indhold Titelblad...3 Forord...4 Indledning...4 Vision...5 Kravspecifikation...5 Æstetik...6 Beskrivelse af løsningsforslag...7 Funktion...8 Salg...9 Montering...10 Styring af lys...11 Konstruktion...12 Materialer...13 Kilde- og illustrationsliste...14 Tegningsliste...15

3 Titelblad 3 Natascha Heskjær Halldóra A. Jónsdottír Camilla L. Christoffersen Lisa S. Larsen Projekt titel: Ever Change Projekt Emne: Lampedesign til Nordlux Projekt periode: 1. maj maj 2014 Hovedvejleder: Kaare Eriksen Bivejleder: Henrik Riisgaard Antal sider: 14 Antal bilag: 18 Antal oplag: 3 Summary This report covers a design assignment carried out in cooperation with the Danish lamp manufacturer, Nordlux. The aim of the assignment is to design a ceiling lamp. The final lamp design has 16 connectors where the buyers can choose which components he wants from a wide variety. Our goal was to make a lamp that was changeable so that it could grow over time with the owner.

4 4 Forord Denne rapport er udført som en del af Arkitektur og Designs anden semester projekt, som fandt sted i maj 2014, i samarbejde med lampefirmaet Nordlux A/s. Vi vil her til sidst gerne sige ekstra tak til de personer som har hjulpet os igennem forløbet. Først et tak til Nordlux, for at vi måtte bruge jer som udgangspunkt for vores semesterprojekt. Tak til medarbejderne hos Nordlux; Casper Falden for feedback på vores tidlige idéer og Asbjørn Olesen, som har hjulpet med teknisk information. Som en del af projektet har vi haft tilknyttet både en hovedvejleder og en bi-vejleder. De har begge været en stor hjælp undervejs, og vi har nydt at arbejde sammen med dem. Så et stort tak til jer, Kaare Eriksen og Henrik Riisgaard. Til sidst et tak fra alle dem på hjemmefronten som har støttet os, hjulpet med information og givet moralsk opbakning. I har været en stor hjælp. Indledning Semester projektet gik ud på at vi skulle lave en lampe, i samarbejde med lampefirmaet Nordlux. Hver gruppe fik uddelegeret en lampetype, som de skulle designe en ny lampe af. Vi fik tildelt loftslamper, som derfor er vores hovedemne. Vi har valgt at designe en multifuktionel lampe som kan bruges i alle aldersgrupper samt alle opholdsrum. Det er en lampe man kan vokse op med i den forstand, at man kan udskifte komponenterne, som man har lyst til, så den altid kan udtrykke det brugeren ønsker

5 5 - Multifunktionel - Nem at ændre - Lyset skal kunne skrues op og ned Krav spesifikation - Treenighed: æstetik, funktion og konstruktion skal følges ad - At den henvender sig til flere målgrupper - Fungere som et samlesæt, der udvides over årene - Foranderlig stemningsudtryk - At det kun er små elementer der skiftes over tid ikke hele lampeenheden - At lyset kan programmeres og tilgås gennem en digital brugerflade Vision Vores vision er at designe en lampe som kan ændres på løbende efter behov, man skal kunne vokse op med den, uanset hvilken alder man har.

6 6 Æstetik Vi har, som sagt, arbejdet med en multifunktionel lampe, hvori en stor del af designet er op til køberen selv. Derfor har det været vigtigt at holde hele systemet simpelt og enkelt i de enkelte komponenter og basen, for ikke at risikere at en lampe hos køberen mister sin designmæssige værdi. Denne stilrene enkelthed findes blandt andet hos belgiske Happy Lights, som har designet et system med endeløse muligheder for selv at designe og bruge deres produkter på. I feltet med børnelamper, er der en stor tendens til, at formgivningen ikke er så stram og defineret som andre produkter. Dette er langt fra Nordluxes stil. Så vi har i projektet forsøgt at holde både det samlede design og de enkelte komponenters design så stilrent og enkelt som muligt. Dette er opnået ved primært at arbejde med geometriske former, frem for figurer. Undtagelsen er dog komponenterne tiltænkt småbørn.

7 7 Designforslag Lampen, Ever Change skal man selv designe. Men vi har sat et par eksempler op, for at vise nogle af mulighederne i designet. Herover ses de 3 designs, som vi arbejder med i rapporten. En til Baby værelset, en til det mellem store barn og en til teenageren. De forskellige designs viser et område af de udtryk som lampen kan give, men det er langt fra fastlåst som disse. Man ser derudover også at selv om mange forskellige elementer kombineres sammen i en lampe, mister den ikke sit samlede stiludtryk.

8 8 Rendering 1 - scene montering Funktion Lampens primære funktioner er at den kan tilpasses både dagslys og nattelys i børneværelset og de fleste aldersgrupper. Den er designet til at kunne passe ind i de fleste opholdsrum, da den er foranderlig og lampens endelige udtryk er op til køberen selv Salg Til at starte med køber man en basisenhed og derefter tilføjelse af ekstra produkter efter behov. Dette gør at lampen får en større målgruppe, end normale lampe, da alle typer af lamper i princippet kan sættes i baseenheden. Vi har i dette projekt dog fokuseret på målgruppen børn og unge, og hvordan lampen kunne vokse sammen med dem, i stedet for at der blev købt en ny lampe til værelset ca. hvert 5 år.

9 9 Brugervenlighed Lampen monteres i loftet, som angivet på illustrationen herover, med standard skruer og eventuelle rawplugs gennem moderbasen, hvorpå alle elektriske installationer er montreret. Af sikkerhedsmæssige årsager er dækkassen skruet sammen med moderbasen, for at undgå at børn har nem adgang til de elektriske installationer. Efter at basisenheden er monteret i loftet er det nemt at tilslutte de lamper man ønsker, da GU10 fatningerne, hvori de skal tilsluttes stadig er tilgængelige. Alt der nu skal gøres er at sætte de ønskede lamper op. Styring af lys I produktets videre fase, er det tænkt at lyset styres fra et computer interface, hvor man kan programmere hvilke lamper der skal tændes og slukkes hvornår, samt hvor høj en lysstyrke de skal give.

10 10 Småbørns lampe 0 til 5 år Småbørnslampen er inspireret af en uro, hvori nattebelysning er tænkt ind. Det er sådan at lampens figurer fungere som en svag nattebelysning. Figurerne er lavet af farvet akryl så når det tændes er det kun en oplysning af farvet plast der ses i rummet. Lyset i lamperne er svagt, så de udsender et behageligt sovelys. Om dagen tænder man for spotpærern e i basisenheden for at få et bedre lege- og opholdslys i rummet. Man vælger derudover selv om nattelamperne skal være tændt eller slukket om dagen.

11 11 Børnelampe 6 til 10 år Børn i alderen 6 til 10 år udvikler sig hurtigt, og er meget nemt påvirkelige af omgivelserne. Derfor er det vigtigt at lampen i disse år kan ændres meget så den går fra at varetage nattebelysning til at være hyggelys når eksempelvis veninderne er på besøg. Teenage lampe 11 til 25 år Lampens funktion i denne periode er at varetage arbejdslys i rummet, samt det intime lys til hyggestunder. Generelt kan lampen ses som et samlesæt der udvides over årene, og derfor kommer til at leve længere end normale børnelamper gør i et værelse med hurtigt omskiftende børn.

12 12 Konstruktion Lampen består af en presset rustfristål-base som indeholder alt elektronik moderbasen. Der er indbygget et styresystem, som gør at brugeren i en app på sin smartphone kan kontrollere hvor meget lys man har brug for. Til modulerne bruges der almindelige GU10 fatninger, se billeder herover. Fatningen gør det muligt at udskifte komponenter som man lyster. De udskiftelige komponenter er designet i plastisk og sidder monteret med fatningsudtag i GU10 fatningen. For at producere moderbasen og skjoldet hertil, bruges dybtræk (koldformning) [Kalpakjian og Schmid 2010]. Denne proces laver en metalplade om til et udformet metalelement, som foregår ved at man tager metalpladen og lægger den ind i en presse maskine, som derefter med et stempel og en form presser metallet til den form der nu ønskes (Geerts 2013).

13 Materialer Alle lampekomponenter produceres i akryl (Polymethylmethacrylat), som er et termoplastisk materiale. Det er også det materiale vi kender som plexiglas, et ret hårdført materiale som kan fåes i forskellige varianter. Det er et materiale der kan ændres efter behov, farvemæssigt. Der kan laves en transparent farvning helt ned til 0,7-2,0 % og det er også muligt at fuldfarve objektet så man ikke kan se i gennem. Materialets styrke og fleksibiltet, kommer også an på hvad der ønskes. Akryl er praktisk at bruge da det er nemt at forarbejde med blæsestøbning. En proces hvor et grund plastikelement blæses ud i en form for at opnå det ønskede. Dette er en smart metode, da blæsestøbning kun har få begrænsninger. Nordlux bruger allerede akryl i serien Funk, og er derfor allerede bekendte med materialet.

14 14 Literatrlistesliste Geerts, the specialist in deep drawing steel, aluminium, copper, brass, stainless steel, metall. Directed by geertsdieptrekken. Performed by Geerts If. el-sikkerhed. n.d. (accessed 5 19, 2014). industrien, Plast. " plastindustrien. n.d. (accessed 5 19, 2014). Jens Hjulmand, Elektrikker, interview by Camilla Lindum Christophersen. Spørgsmål om fatningstyper og muligheder (5 12, 2014). Kalpakjian, Serope, and Steven R. Schmid. "16.7 Deep drawing." In Manufacturing Enginering and Technology, by Serope Kalpakjian and Steven R. Schmid, Singapore: Pearson, Leg, Lirum Larum. lamper. n.d. (accessed 5 19, 2014). Far, Andreas hjulmand og, interview by Camilla Lindum Christophersen. behov for lamper i babyværelset (5 10, 2014). Sikkerhedsstyrelsen. Belysning. n.d. (accessed 5 19, 2014).. Love og regler om el. n.d. (accessed 5 19, 2014).. Sikre elinstalationer. n.d. (accessed 5 19, 2014). Illustrationsliste Forside og bagside: Eget billede fra 3DS max design Side 6 Eglo.»Eglo børnelampe med lysende pink blomster.«lavpris vvs, u.d. Lights, Happy.»Happy Lights pedeleksempel.«happy lights, Bønnelycke MDD.»Funk.«Nordlux, u.d Side 7 Egne billeder fra 3DS max Side 8 Eget billede fra 3DS max Model i billedet: Chest 4 drawer af Citravis fra 29 July :47 link: brary/chest-4-drawer Side 9 Eget billede fra SolidWorks Side 10 Egne billder Model i billederne: Baby crib af Greg fra 26 Februar :36 link: library/baby-crib--1 Side 11 Egne billeder fra 3DS Max Modeller i billederne: Tea table af Rihards Rozinš fra 29 August :32, link: com/library/tea-table-1 sofa red bed af Eivar Flores fra 29 April, :32 link: com/library/sofa-bed-red-1 Chest 4 drawer af Citravis fra 29 July :47 link: library/chest-4-drawer Side 12 Egne billeder fra solidworks og 3DS Max Side 13 Eget billede Modeller fra Baby crib, Tea table, sofa red bed og Chest 4 drawer

15 15 Tegningsliste 1.1 Perspektiv af eksempel på en samlet lampe Perspektiv af Baseenheden Eksploderet tegning af samlet lampe Eksploderet tegning af baseenheden...19 Bill of materials Baseenhedsmonteringskasse GU10 Fatning Baseenhedsskojld Udtag til huller. top Udtag til huller - bund Top til lamper Kuglelampe Elefantlampe Billampe bamselampe Hjertelampe Lyskæde...32

16 SCALE 1 : 5 Nr. Produkt navn 1.1 Perspektiv af lampe Dato Tegner 18/5 14 Halldóra Jónsdóttir Revision Lisa Larsen Skala 1:5 16

17 17

18 18

19 19

20 20 Bill of Materials Nr. Navn Antal Materiale 2.1 Baseenhedsmonteringskasse 1 Børstet stål 2.2 GU 10 fatning 16 Keramik og plast 2.3 Strømstyrringskasse (ikke tegnet) 1 Diverse 2.4 Strømfordelings kasse (ikke tegnet) 1 Diverse 2.5 Baseenhedsskjold 1 Børstet stål 2.6 Udtag til huller top 16 Plast 2.7 Udtag til huller - bund 16 Plast Produkter herunder er tilvalgskøb 3.1 Top til lamper Efter behov Stål 3.2 Kuglelampe (3 størrelser) Efter behov Akrylplast 3.3 Elefantlampe Efter behov Akrylplast 3.4 Billampe Efter behov Akrylplast 3.5 Bamselampe Efter behov Akrylplast 3.6 Hjertelampe Efter behov Akrylplast 3.7 Lyskæde Efter behov Diverse

21 21 Bill of materials

22 22 element tegninger

23 23

24 24

25 25

26 26

27 27

28 28

29 29

30 30

31 31

32 32

33 33

34 34 I samarbejde med

Procesrapport Lampeprojekt: Ever Change Gruppe B350 A&D BSc02 F2014

Procesrapport Lampeprojekt: Ever Change Gruppe B350 A&D BSc02 F2014 Procesrapport Lampeprojekt: Ever Change Gruppe B350 A&D BSc02 F2014 Indhold Titelblad Indledning Titelblad...2 Indledning...2 Gruppens medlemmer...3 Om gruppen...3 Projektstyring...4 Samarbejde i gruppen...5

Læs mere

Produktrapport BSc02 F2014 B302g Produkt og proces

Produktrapport BSc02 F2014 B302g Produkt og proces Produktrapport BSc02 F2014 B302g Produkt og proces TITELBLAD TITEL TEMA UDDANNELSES INSTITUT UDDANNELSE SEMESTER GRUPPE VEJLEDER BIVEJLEDER PROJEKTPERIODE OPSLAGSTAL ANTAL SIDER ANTAL BILAG Produkt og

Læs mere

Gør hverdagen lidt nemmere med el

Gør hverdagen lidt nemmere med el Gør hverdagen lidt nemmere med el En mere komfortabel hverdag Simple el-løsninger kan gøre din hverdag mere komfortabel. Rigtigt lys skaber trivsel og velvære. Vi lever i et land, hvor vi halvdelen af

Læs mere

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Frihed til at placere dine afbrydere, hvor du vil LK IHC Wireless er en trådløs produktserie, der giver dig frihed til at ændre din nuværende el-installation

Læs mere

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42 3 dage i efterårs ferien (uge 42) mandag - onsdag afholder vi Basanta sport, Basanta sport er 3 dage med sjov og lidt anderledes motion. Vi laver sund og lækker mad og vi vil have forskellige boder. De

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Tag børnene med på en stafet efter eget

Læs mere

Galleriskinner og tilbehør

Galleriskinner og tilbehør Galleriskinner & billedophæng let at udskifte og justere billeder e.l. på vægen. De billigste samlede priser. Faste lave priser. Det største udvalg. Den bedste kvalitet og vejledning. Hurtig levering!

Læs mere

P R O D U K T R A P P O R T BSc02 F2014 B354

P R O D U K T R A P P O R T BSc02 F2014 B354 P R O D U K T R A P P O R T BSc02 F2014 B354 Margo har fået sit navn fra det latinske sprog og betyder kant. Dette afspejles tydeligt i lampens karrakteristika. This report is made by group B354 from Architecture

Læs mere

B302D MALENE LAILA IDA KAMILLA DAVIS ANDRÉ

B302D MALENE LAILA IDA KAMILLA DAVIS ANDRÉ ordlux B302D vendigt i skærmen, er stålet lakeret siderne er pulverlakeret sorte. Re eksionsskærmen er udformet Curve er udført i rus rit stål. Indsåledes, man kan justere lyskilden mellem at oply-se en

Læs mere

Hold fast ved dine illusioner. Når de er væk, eksisterer du måske stadig, men du er holdt op med at leve. Mark Twain

Hold fast ved dine illusioner. Når de er væk, eksisterer du måske stadig, men du er holdt op med at leve. Mark Twain Appareo Hold fast ved dine illusioner. Når de er væk, eksisterer du måske stadig, men du er holdt op med at leve. Mark Twain Appareo er et LED-pendelarmatur, der forener et kompromisløst design med høje

Læs mere

Procesrapport Gruppe B302B, Lampe design - TIUX, Semester: BSc02 F2014. endeligproces2.indd 1 19-05-2014 14:33:34

Procesrapport Gruppe B302B, Lampe design - TIUX, Semester: BSc02 F2014. endeligproces2.indd 1 19-05-2014 14:33:34 Procesrapport Gruppe B302B, Lampe design - TIUX, Semester: BSc02 F2014 endeligproces2.indd 1 19-05-2014 14:33:34 Titelblad Titel: Tema: Projektperiode: Projektgruppe: Deltagere: Vejleder: Bi-vejleder:

Læs mere

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP LEG MED ANIMATIONSFILM I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP De fleste børn synes det er sjovt og fascinerende at lave animationsfilm! Og så kan de snildt indgå i alle temaer i de

Læs mere

Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering

Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering Produktrapport 7 8 1 16 Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering Asbjørn Maigaard Axelsen Hans Toft Hornemann Ditte Maria Buus Nielsen Betina Røge Jensen Terkel Skou Steffensen 4 Projekttitel

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser:

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser: Hæve/Sænke skammel. Vi har valgt at tage fat i den problemstilling, som hedder Faldulykker i hjemmet. Langt de fleste ulykker sker i og omkring hjemmet. Stød og slagskader pga. fald, er på toppen af listen

Læs mere

CLARITY. Procesrapport. BSc02 F2014 Arkitektur&Design B302e

CLARITY. Procesrapport. BSc02 F2014 Arkitektur&Design B302e CLARITY Procesrapport BSc02 F2014 Arkitektur&Design B302e Titelblad - i samarbejde med P2-projekt, 2.semester Arkitektur & Design Aalborg Universitet Titel: Clarity Tema: Produkt & Proces Projektperiode:

Læs mere

El-komponenter og kapslinger. Glasfiberskabe. Klik-skru-færdig -så har du 5 minutter ekstra til kaffepausen!

El-komponenter og kapslinger. Glasfiberskabe. Klik-skru-færdig -så har du 5 minutter ekstra til kaffepausen! Glasfiberskabe Klik-skru-færdig -så har du 5 minutter ekstra til kaffepausen! Glasfiberskabe uden plexiglas Tekniske data 7 størrelser Modulopbygget og justerbar ramme Højdejusterbare DIN-skinner Robust

Læs mere

Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning

Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning NØDVENDIGT VÆRKTØJ BESTANDDELE Tegningen viser en 3,0 meter bred udførelse. Antallet af bestanddele varierer efter størrelsen (se listen på næste side)

Læs mere

Introduktion til kurset:

Introduktion til kurset: Introduktion til kurset: Du opnår kendskab til udskiftning af defekte El-komponenter i styretavler, samt funktionstest af anlæg. Du vil få kendskab til, hvordan man ændre El-diagrammet så det passer til

Læs mere

Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid)

Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid) Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid) WiFi 4W LED RGBW Gu10 pære Kan styres via fjernbetjening eller iphone og android (kræver kontroller) Vurdering: Endnu ikke vurderet Pris: Pris: 194.00 kr

Læs mere

FLOO. Integreret Design Produktrapport Arkitektur & Design, ID 6. semester Juni 2013, Gruppe 4. P6 - Produkt.indd 1 31-05-2013 16:22:16

FLOO. Integreret Design Produktrapport Arkitektur & Design, ID 6. semester Juni 2013, Gruppe 4. P6 - Produkt.indd 1 31-05-2013 16:22:16 FLOO Integreret Design Produktrapport Arkitektur & Design, ID 6. semester Juni 2013, Gruppe 4 P6 - Produkt.indd 1 31-05-2013 16:22:16 ABSTRACT This project is divided in three parts. A proces report, a

Læs mere

Kontorlamper DK. LED-stander- og pendellamper i

Kontorlamper DK. LED-stander- og pendellamper i Kontorlamper DK PRANA+ serien LEDstander og pendellamper i PRANA+serien UPLIGHTS UDTRÆKS LAMPEHOVED DIREKTE LYS HØJTEKNOLOGISK SENSOR LYSSTYRKE SCENESTYRING TUNABLE WHITE KAN TILPASSES LYSFARVEN ON/OFF

Læs mere

FANTASIA-LINE - RONDIUM DANSK

FANTASIA-LINE - RONDIUM DANSK FANTASIA-LINE - RONDIUM DANSK Montering Fantasia-Line er forsynet med med loftsflange, el-kabel, 2 mtr. flexslange Ø160 mm. OBS! El-installation skal foretages af aut. el-installatør. DANSK Før montering

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

Digital Læring Indsatsområde 2014-2016

Digital Læring Indsatsområde 2014-2016 Digital Læring Indsatsområde 2014-2016 Den digitale verden tema projekt i perioden april, maj, juni 2014 Dagtilbuddet skal gennem brugen af digitale redskaber fremme børnenes udvikling og læring. Gennem

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

KØRESTOLSLIFT PRODUKTRAPPORT. GRUPPE: ID1B - BSc03 E2015

KØRESTOLSLIFT PRODUKTRAPPORT. GRUPPE: ID1B - BSc03 E2015 KØRESTOLSLIFT PRODUKTRAPPORT GRUPPE: ID1B - BSc03 E2015 TITELBLAD Arkitektur & Design Industrielt Design Aalborg Universitet Efterår 2015 Projekttitel: Kørestolslift Rapporttype: Produktrapport Projektgruppe:

Læs mere

dit personlige garderobeskab

dit personlige garderobeskab dit personlige garderobeskab 20001/18 Garderobeskab Farve 49/uu indrettes efter det personlige ønske Save er det smartere garderobeskab med enten skydelåger eller hængslede låger i 220 cm. højde. Save

Læs mere

discovery evo Alsidighedens mester

discovery evo Alsidighedens mester discovery evo Alsidighedens mester Der findes en Discovery Evo til ethvert formål. Da vi lancerede Discovery, var tanken helt ny. Et skarpt, enkelt og brugervenligt koncept, hvor et enkelt armatur opfylder

Læs mere

Produktrapport #2. GRUNDFOS RAINCONNECTOR / MA4-ID4 / Asle Høeg-Mikkelsen / Pia Würtz Mogensen / Januar / 2010 / AAU

Produktrapport #2. GRUNDFOS RAINCONNECTOR / MA4-ID4 / Asle Høeg-Mikkelsen / Pia Würtz Mogensen / Januar / 2010 / AAU Produktrapport #2 GRUNDFOS RAINCONNECTOR / MA4-ID4 / Asle Høeg-Mikkelsen / Pia Würtz Mogensen / Januar / 2010 / AAU 2 Grundfos RAINCONNECTOR - simpel installation og konfigurering Grundfos RainConnector

Læs mere

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post Pakkepostkasser til dig der handler på nettet Vi passer godt på din post 1 En historie om dig... Pakkepostkassen er noget af det første, dine gæster, naboer og forbipasserende ser ved din bolig. Med sin

Læs mere

GUIDE TIL BREVSKRIVNING

GUIDE TIL BREVSKRIVNING GUIDE TIL BREVSKRIVNING APPELBREVE Formålet med at skrive et appelbrev er at få modtageren til at overholde menneskerettighederne. Det er en god idé at lægge vægt på modtagerens forpligtelser over for

Læs mere

Dendrokronologisk Laboratorium

Dendrokronologisk Laboratorium Dendrokronologisk Laboratorium NNU rapport 14, 2001 ROAGER KIRKE, TØNDER AMT Nationalmuseet og Den Antikvariske Samling i Ribe. Undersøgt af Orla Hylleberg Eriksen. NNU j.nr. A5712 Foto: P. Kristiansen,

Læs mere

Model CFM06 Design by C F Møller Design

Model CFM06 Design by C F Møller Design Arm height (frame): 59 cm Arm width: 7 cm Total depth: 87 cm Seat depth: 53 cm Seat height: 43 cm Total height (frame): 59 cm 120 x 60 x 42 cm 180 x 60 x 42 cm Arm height (frame): 59 cm Arm width: 7 cm

Læs mere

Skønhed i væggen. Geberit Shower element. Nyhed

Skønhed i væggen. Geberit Shower element. Nyhed Skønhed i væggen Geberit Shower element Nyhed 1 Frihed på badeværelset. Lad afløbet forsvinde i væggen, så det ikke forstyrrer helhedsindtrykket. Moderne installationer i væggen og de nyeste sanitærløsninger

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Multirack. CUBIC-Conitec A/S Platanvænget 14 DK-8990 Faarup Denmark Tel +45 8645 2700 Fax +45 8645 2909 E-mail: info@cubic-conitec.

Multirack. CUBIC-Conitec A/S Platanvænget 14 DK-8990 Faarup Denmark Tel +45 8645 2700 Fax +45 8645 2909 E-mail: info@cubic-conitec. Multirack Multirack NEXT STEP bygger på ideen om, at kvalitet og kreative tanker i samspil med innovativt design åbner for en uendelig række kombinationer. Resultatet fører til mere æstetiske, sikre og

Læs mere

ALVA-serien UDenDØrs LeD LAMPer

ALVA-serien UDenDØrs LeD LAMPer ALVA-serien UDENDØRS LED LAMPER Esylux official partner of THE daylight. Højintelligent lyskvalitet Lys er et uundværligt element for mennesket. Dets energi bringer verdens skønhed frem, og med de lyse

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

VERDENS FØRENDE I PROFESIONELLE SKRABERE AQUA PRODUKT KATALOG

VERDENS FØRENDE I PROFESIONELLE SKRABERE AQUA PRODUKT KATALOG VERDENS FØRENDE I PROFESIONELLE SKRABERE AQUA PRODUKT KATALOG T H E M A N U FA C T U R E R O F TH E O N LY S CR AP E R F O R P R O F E S S I O N ALS SCRAPERS Om JBF JBF blev grundlagt omkring 1930, for

Læs mere

Emhætte Brugsanvisning

Emhætte Brugsanvisning Emhætte Brugsanvisning INDHOLD 1.Introduktion 2.Beskrivelse 3..Montering 4..Bemærkninger vedr. montering 5..Sikkerhedsregler 6 Brug 7 Vedligeholdelse 8..Garantibevis 1 INTRODUKTION 1. Tak, fordi du valgte

Læs mere

Transportbånd til fødevarer

Transportbånd til fødevarer VOLTA Belting Technology Ltd. Danish Glatte transportbånd Transportbånd til fødevarer The Next Step in Belting VOLTA Belting Technology Ltd. Volta-bånd Til Fødevareindustrien Volta Belting udviklede brugen

Læs mere

Beskrivelse af tryghedsalarmen

Beskrivelse af tryghedsalarmen Denne vejledning fungerer som en hurtig og nem brugervejledning på dansk, oversat af GSM Teknik ApS. Skal man bruge alle detaljer, henvises til den engelske vejledning, der medfølger i kassen. Beskrivelse

Læs mere

IndiQuattro. Samme udtryk med lavere indbygningshøjde og bedre ydeevne

IndiQuattro. Samme udtryk med lavere indbygningshøjde og bedre ydeevne IndiQuattro Samme udtryk med lavere indbygningshøjde og bedre ydeevne IndiQuattro Med en virkningsgrad på op til 70 % og et nyt, lavere armaturhus på 70 mm har IndiQuattro nu større ydeevne og er endnu

Læs mere

Litteraturliste. Litteratur:

Litteraturliste. Litteratur: 88 Konklusion Dette projekt tager sit udgangspunkt i det nye motorvejsprojekt i og omkring Silkeborg. Den kommende motorvej i Silkeborg får store konsekvenser for byen, både negative og positive. Silkeborg

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL LISA 07

RENGØRINGSMANUAL LISA 07 RENGØRINGSMANUAL LISA 07 Samling og montering af kakler Løsn de 4 skruer så pille magasin låget kan løftes op. Pas på Data kablet. Skru de 4 skruer af så top hjørnerne i aluminium kan løftes af. Skru de

Læs mere

Indbygningskarm. www.svalk.dk

Indbygningskarm. www.svalk.dk Indbygningskarm www.svalk.dk Indbygningskarm 70/95 Indbygningskarm 70/95 - træ/stål. Svalk indbygningskarm er en 1- fløjet karm med solidt rammeværk. Karmen er nem at montere. Indbygningskarmen leveres

Læs mere

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING STRANDPARKSKOLEN Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING Strandparkskolen Støt dit barns læseindlæring 2 LÆSEINDLÆRING Læsning er med til at stimulere dit barns sproglige

Læs mere

G 08 C 17102 (2006.01) (74) Fuldmægtig: LINGPAT V/OLE JAGTBOE, Letlandsgade 3, 2.mf., 1723 København V, Danmark

G 08 C 17102 (2006.01) (74) Fuldmægtig: LINGPAT V/OLE JAGTBOE, Letlandsgade 3, 2.mf., 1723 København V, Danmark (19) DANMARK m ' Patent- og Varemærkestyrelsen (10) ( 12 ) BRUGSMODELSKRIFT (51) lnt.ci.: H 01 R 13fi0 (2006.01) G 08 C 17102 (2006.01) (21) Ansøgningsnummer: BA 2015 00070 (22) Indleveringsdato: 2015-05-22

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 11: Billeder 4 Et eventyr 1 Som I ved er jeg installatør og har min egen forretning. For nylig kunne jeg leje et kælderlokale billigt til lagerrum - men der

Læs mere

Installation af RNS-E samt Fartpilot og Kørecomputer i A4 B6 & B7

Installation af RNS-E samt Fartpilot og Kørecomputer i A4 B6 & B7 Installation af RNS-E samt Fartpilot og Kørecomputer i A4 B6 & B7 Før du går i gang skal du have anskaffet en del reservedele. Navigation RNS-E ( incl. DVD, GPS antenne ) 7500,- Doppeldin ramme 8E0 858

Læs mere

Serop Vikar & Rekruttering ApS. Vil du slippe for den tid det ta r så vælg en vikar

Serop Vikar & Rekruttering ApS. Vil du slippe for den tid det ta r så vælg en vikar YDELSESKATALOG Vil du slippe for den tid det ta r så vælg en vikar 2016 Ydelseskataloget må ikke kopieres eller på anden måde anvendes uden skriftlig tilladelse fra. Indholdsfortegnelse Indledning... 2

Læs mere

Rørgevindskærersæt 220V

Rørgevindskærersæt 220V Brugsanvisning Varenr.: 9041259 Rørgevindskærersæt 220V Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rørgevindskærersæt 220V Varenummer: 9041259 Beskrivelse: Transportabel

Læs mere

MINI barneseng - BabyTrold BRUGSANVISNING VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG LÆS OMHYGGELIGT!

MINI barneseng - BabyTrold BRUGSANVISNING VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG LÆS OMHYGGELIGT! BRUGSANVISNING VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger. Side 1 af 8 Tillykke med jeres nye MINI barneseng. Sengens indvendige

Læs mere

Serie[f] city. 2 Serie[f] city

Serie[f] city. 2 Serie[f] city Serie[f] city 2 Serie[f] city Serie[f] city Serie[f] city-borde er klassiske med rektangulære ben. Vi har placeret den smalleste del af benet højst oppe under pladen, hvilket giver et svævende udtryk.

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Cesar. Alsidig arkitektonisk projektør til montering på væg

Cesar. Alsidig arkitektonisk projektør til montering på væg Cesar Alsidig arkitektonisk projektør til montering på væg Anvendelsesområder Med Cesar serien kan arkitekter og lysdesignere gribe udendørs belysning an på en helt ny måde, der kombinerer kreative løsninger

Læs mere

The basic colour is black

The basic colour is black Paso Basic / design by Thomas Darø The basic colour is black The beautiful collection of Paso Basic has a simple contemporary look and creates exciting design values in interior decoration. The basic colour

Læs mere

ALSTER P R O D U K T B L A D. Central/fjernvarme TEKNISKE DETALJER DESIGN-SERIEN FARVER/FINISH VENDBAR. Ydelse W (dt60) (watt) C/C mål (mm)

ALSTER P R O D U K T B L A D. Central/fjernvarme TEKNISKE DETALJER DESIGN-SERIEN FARVER/FINISH VENDBAR. Ydelse W (dt60) (watt) C/C mål (mm) TEKNISKE DETALJER ALSTER Farve Type Vvs-nr. Mål (H&B) (mm) C/C mål (mm) Vægt (kg) Ydelse W (dt60) (watt) DESIGN-SERIEN Central/fjernvarme AL-10-W AL-10-WS AL-10-C AL-10-CS 3325.3 3325.352 3325.354 3325.356

Læs mere

Clips on. Komplettering / Let adgang til installationer. Nem montage. MK-godkendt konstruktion. Kan leveres i andre farver og i rustfrit stål.

Clips on. Komplettering / Let adgang til installationer. Nem montage. MK-godkendt konstruktion. Kan leveres i andre farver og i rustfrit stål. LETTE INDERVÆGGE MED GIPSPLADER Komplettering / Clips on Clips on har en hvidlakeret stålplade som låge. Lågen ligger uden på den konstruktion, som inspektionslem men indbygges i. Let adgang til installationer.

Læs mere

Indivo. løfteenheder til det komfortable køkken

Indivo. løfteenheder til det komfortable køkken Indivo løfteenheder til det komfortable køkken 2 Det fleksible køkken Er køkkenet nyt eller et, man har haft glæde af i flere år, kræver det få ændringer at gøre det fleksibelt og tilgængeligt for alle.

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD PLACER DENNE SEDDEL TYDELIGT VED PUSLEBORDET VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD Barnet må ALDRIG efterlades alene på puslebordet. HÅNDBETJENINGEN skal altid efterlades uden

Læs mere

Downlights 12 V / 230 V

Downlights 12 V / 230 V Downlights 12 V / 230 V Downlights kipbar - lavvolt - IP20op/40ned El-nummer EAN-nummer Til montering direkte i isoleringen Disse indbygningsspots er godkendt for montage direkte i isolering. Lyskilder

Læs mere

STUVA. Opbevaringssystem. DESIGN Ebba Strandmark. VEDLIGEHOLDELSE Stellet rengøres med en fugtig klud og tørres af med en ren, tør klud.

STUVA. Opbevaringssystem. DESIGN Ebba Strandmark. VEDLIGEHOLDELSE Stellet rengøres med en fugtig klud og tørres af med en ren, tør klud. 36_015 STUVA Opbevaringssystem DESIGN Ebba Strandmark VEDLIGEHOLDELSE Stellet rengøres med en fugtig klud og tørres af med en ren, tør klud. SIKKERHED Børn gør sjældent, hvad man forventer. De klatrer,

Læs mere

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads 44_015 Produktguide HEMNES Dagligstue og arbejdsplads DESIGN Carina Bengs VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør klud. GODT AT VIDE Følg

Læs mere

Brugsvejledning. Intelligent LED loftslampe IP20. www.green- id.dk Side 1

Brugsvejledning. Intelligent LED loftslampe IP20. www.green- id.dk Side 1 Brugsvejledning Intelligent LED loftslampe IP20 www.green- id.dk Side 1 Brug Denne lampe er en indendørslampe til brug i fx: Huse Kontorer Butikker Skoler Hoteller Hospitaler Tekniske data Input: AC 220-240V,

Læs mere

Eftersyn. På adressen: GRATIS FORSENDELSE til nærmeste pakkeshop (kun i Danmark) Efter aftale. Auk: 3867 Kat: 2.

Eftersyn. På adressen: GRATIS FORSENDELSE til nærmeste pakkeshop (kun i Danmark) Efter aftale. Auk: 3867 Kat: 2. 3867 - Eksklusive lamper, grill, støvsuger & metal borsæt Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: GRATIS FORSENDELSE (KUN DANMARK) Når din faktura er BETALT sender vi en kopi af

Læs mere

CLARITY. Produktrapport. BSc02 F2014 Arkitektur&Design B302e

CLARITY. Produktrapport. BSc02 F2014 Arkitektur&Design B302e CLARITY Produktrapport BSc0 F014 Arkitektur&Design B0e Titelblad - i samarbejde med P-projekt,.semester Arkitektur & Design Aalborg Universitet Titel: Clarity Tema: Produkt & Proces Projektperiode: 1.

Læs mere

14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1. 863351 Æske 150W 5989898 1 140 mm 280 mm 330 mm 1,647 Kg

14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1. 863351 Æske 150W 5989898 1 140 mm 280 mm 330 mm 1,647 Kg 14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1 Gulvvarmekabel 10W/m 150W (15m) Kablet kan bruges i hvilket som helst rum uanset hvor irrregulær rummet er. To leder teflon isoleret varmekabel. 10W/m 863351 Æske 150W

Læs mere

indsatse 2015 2016 complete collection

indsatse 2015 2016 complete collection indsatse 2015 2016 complete collection indhold indsatse en-sidet Morsø 5660.............. s 4 Morsø S80-90............ s 6 Morsø S81............... s 7 Morsø S100.............. s 8 Morsø S101..............

Læs mere

OnlineCo - Tietgensvej16-8600 Silkeborg - Denmark - P: +45 70 70 71 95 - M: info@onlineco.dk - W: www.onlineco.dk

OnlineCo - Tietgensvej16-8600 Silkeborg - Denmark - P: +45 70 70 71 95 - M: info@onlineco.dk - W: www.onlineco.dk Pricelist 2016 2 Index Index... S. 3 Square80................................................ S. 5 PowerPort... S. 9 BackFlip... S.13 FlipTop PUSH...S. 15 Dock...S. 19 T-Dock...S. 21 U-Dock...S. 23 FrameDock...S.

Læs mere

Being responsible is our foundation Thinking ahead makes it possible Innovation is the essence

Being responsible is our foundation Thinking ahead makes it possible Innovation is the essence Being responsible is our foundation Thinking ahead makes it possible Innovation is the essence 96939146 0309 Grundfos DK A/S Martin Bachs Vej 3 8850 Bjerringbro Telefon 87 50 50 50 Telefax 87 50 51 51

Læs mere

BRUSEDØR 776/ 876/ 976 DK MONTERINGSVEJLEDNING

BRUSEDØR 776/ 876/ 976 DK MONTERINGSVEJLEDNING 2023 BRUSEDØR 776/ 876/ 976 DK MONTERINGSVEJLEDNING DK INDHOLD 1 stk. brusedør i 8 mm hærdet glas 2 stk. rustfrie stålhængsler inkl. rawplugs og skruer 1 stk. 5 mm gummiliste DK DIMENSIONER GlassLine topstang

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

B BANO i Designed for care NO SE DK EN

B BANO i Designed for care NO SE DK EN B NO SE DK EN B BANO konceptet Banos koncept indebærer en gennemtænkt placering af alle badeværelsets elementer. Med henblik på at sikre den bedst mulige funktionalitet er hvert enkelt produkt tilpasset

Læs mere

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab)

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab) Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Laswell s fem spørgsmål... 2 Hvem (afsender)... 2 Siger hvad (budskab)... 2 I Hvilken Kanal (Mediet)... 3 Til Hvem (Modtageren)... 3 Og Med Hvilken Effekt (Virkningen)...

Læs mere

Spilleregler. ê ê ê ê ê ê ê ê

Spilleregler. ê ê ê ê ê ê ê ê Spilleregler Vokaljagt med aberne I skal i fællesskab spille mod aberne. Det gælder om, at finde alle vokalparrene, inden I har fået vendt de 6 aber. Man må vende lige så mange brikker, man tør, indtil

Læs mere

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser Væg racks Micro racks Gulv racks PC Væg racks PC Gulv racks Server racks Udnyt AM-Rack vores Din foretrukne erfaring leverandør til

Læs mere

RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER

RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER DK MONTERINGSVEJLEDNING RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER Sun & Safe Systems INDEXLISTE 4 Montagekontrol 4 Fastlæg montagetype 6 Montering af valserør 6 Montering af gittermåtte 8 Justering af motorens endestop

Læs mere

Opgavesæt udviklet til kursus 48115. Grundlæggende elektronik på mobile maskiner 2. Udviklet i 2015

Opgavesæt udviklet til kursus 48115. Grundlæggende elektronik på mobile maskiner 2. Udviklet i 2015 Opgavesæt udviklet til kursus 48115 Grundlæggende elektronik på mobile maskiner 2 Udviklet i 2015 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling (april, 2016). Materialet er udviklet af Metalindustriens

Læs mere

Som møbelproducent har vi lagt os op af det klassiske. Med fokus på de detaljer, der betyder noget i hverdagen.

Som møbelproducent har vi lagt os op af det klassiske. Med fokus på de detaljer, der betyder noget i hverdagen. m ø b l e r m a r t s 2 0 1 0 Design kan være lige så forskelligt som vi mennesker. Nogle foretrækker klassisk design, mens andre er til det smarte eller til at købe billigt og smide væk. Som møbelproducent

Læs mere

www.fisher-price.com J0272 Brugsanvisning

www.fisher-price.com J0272 Brugsanvisning J0272 Brugsanvisning Denne brugsanvisning indeholder vigtige oplysninger og bør gemmes til senere brug. Der skal bruges tre AA -batterier (medfølger) i legetøjet. Produktet skal samles af en voksen. Der

Læs mere

Emhætte Brugsvejledning

Emhætte Brugsvejledning Emhætte Brugsvejledning UDTRÆKSEMHÆTTE 1200 - Centraludsugning www.jgnordic.com Kontaktoplysninger Jilmas Group Nordic ApS Hi Park 399 7400 Herning Denmark Tel.: +45 70104014 - Fax: +45 70131389 H610.1200.30.01

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING

BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING Indhold 1. Produktinformation... 2 2. Indhold... 2 3. Anvendelse... 2 4. Funktion... 2 5. Garanti... 2 6. Specifikationer og dimensioner... 3 7. Installation... 4 8.

Læs mere

ColorCube. ColorCube Brugervejledning

ColorCube. ColorCube Brugervejledning ColorCube ColorCube Brugervejledning WWW.COLORCUBE.DK ColorCube er designet, udviklet og ejet af T Technology ApS og beskyttet under EF design registrering nr. 002403360-0001 / RCD design nr. 002403360-0001.

Læs mere

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091 Original betjeningsvejledning 3.2 Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4 Order No.: 00600-3-091 2 KVALITET TIL PROFESSIONELLE Det må IKKE føles ubekvemt og overflødigt at

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.15 Februar 2010 Side 1 af 23 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0

Læs mere

Vi gi r dit hjem lys. OPLEV VORES nye flotte INDENDØRSLAMPER DANSKE. designeres

Vi gi r dit hjem lys. OPLEV VORES nye flotte INDENDØRSLAMPER DANSKE. designeres Vi gi r dit hjem lys OPLEV VORES nye flotte INDENDØRSLAMPER 4 DANSKE designeres bud på lampemoden Mulighed for fornyelse Lyset har stor betydning for vores velvære og husets indendørsbelysning kan bruges

Læs mere

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse.

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse. ~ 2 ~ Læsefolder til forældrene i 3. og 4. klasse Kære forælder I 3. og 4. klasse er dit barn godt i gang med at læse og skrive. Barnets læsning vil i løbet af 3. og 4. klasse udvikle sig, så barnet læser

Læs mere

1 million skruninger.

1 million skruninger. BYGGERI 1 million skruninger. FEIN batteridrevet skruemaskine ASCS 6.3 og ASCS 4.8. Kulløs FEIN PowerDrivemotor. Den nye målestok inden for monteringsteknik: FEIN batteridrevet skruemaskine op til 4,8

Læs mere

02. Lampemateriel Lampeudtag Fuga 50 x 50 mm. lysegrå og hvid. 02.1

02. Lampemateriel Lampeudtag Fuga 50 x 50 mm. lysegrå og hvid. 02.1 02. Lampemateriel Lampeudtag Fuga 50 x 50 mm. lysegrå og hvid. 02.1 Lampeudtag Fuga 50 x 50 mm. Anvendes til den faste el-installation beregnet til planforsænket montage i dåser for indmuring, indstøbning-

Læs mere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere Manual Frithiof Sopra 150 Sopra 250 Centralstøvsugere Må ikke anvendes til fi nstøv. Kun til husholdningsstøv. (Garantien bortfalder ved misbrug) Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen

Læs mere

Podia samlevejledning

Podia samlevejledning Montering af Podia. Assembly of Podia. 1 af 12 Stykliste. Podia er bygget op omkring en Multireol (9 rums) og en Amfi trappe. Dertil består den af en bundplade, to balustre, to afskærmninger, tre madrasser

Læs mere

FRITHIOF Installationsvejledning

FRITHIOF Installationsvejledning 1 1 1 1 1 1 FRITHIOF Installationsvejledning 2 PRISLISTE FEBRUAR 2007 Placering af rør i hjørne med hjørneafdækning Placering af rør i skab. Det er nemt at installere en Frithiof - også i eksisterende

Læs mere

HTX. Afsluttende projekt. E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013

HTX. Afsluttende projekt. E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 HTX Afsluttende projekt E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 Systemudvikling Indledende aktiviteter Kommunikationsplanlægning for projektet, Laswells fem spørgsmål. o Hvem

Læs mere

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TA/TE Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen... 2 Kontroller at alle delene er i kassen... 3 Brug af centralstøvsugeren...4

Læs mere