Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven"

Transkript

1 Regelstof EMNER: Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven GSTs rolle og formålet med reglerne Betingelserne for opdeling af en ejendom i ejerlejligheder Ejerlejligheder tilknyttes BBR-enheder eller bygning Overgangsordning Udstilling af ejerlejlighedsfortegnelser og ejerlejlighedskort Bekendtgørelse om matrikulære arbejder Relationen mellem Matriklen og BBR Kombisager (SFE med BPFG eller ejerlejligheder) Overgangsordning

2 Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven 4 a. Oprettelse af ejerlejligheder sker ved Geodatastyrelsens registrering af ejendommens opdeling i ejerlejligheder i matriklen eller i Geodatastyrelsens register over bygninger på forstranden eller søterritoriet i øvrigt. Geodatastyrelsen registrerer endvidere ændringer af ejerlejligheder, herunder videreopdeling. Stk. 2. Registrering efter stk. 1 forudsætter, at følgende betingelser er opfyldt: 1) Der foreligger dokumentation, som fastsat i medfør af stk. 5, for overholdelse af lovens bestemmelser om opdeling i eller ændring af ejerlejligheder. 4 b. Geodatastyrelsen kan kun nægte at foretage registrering efter 4 a, stk. 1, hvis 1) betingelserne i 4 a, stk. 2, ikke er opfyldt, eller 2) Geodatastyrelsen ikke har modtaget gebyr, der er krævet forudbetalt efter 47, stk. 1, 2. pkt., i lov om udstykning og anden registrering i matriklen samt registrering af bygninger på forstranden eller søterritoriet. Stk. 2. Geodatastyrelsens afgørelser efter stk. 1 og 4 a, stk. 1, kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. 2) Opdelingen eller ændringen kan tinglyses. 3) Der foreligger oplysninger m.v., som efter regler fastsat i medfør af lov om bygnings- og boligregistrering er nødvendige for registreringen. Stk. 3. Er betingelserne for registrering i stk. 2, nr. 1 og 3, opfyldt, underretter Geodatastyrelsen Tinglysningsretten om den påtænkte oprettelse eller ændring. Tinglysningsretten indfører oprettelsen eller ændringen foreløbigt i tingbogen, hvis ikke tinglyste rettigheder er til hinder herfor. Stk. 4. Når oprettelsen eller ændringen er indført foreløbigt i tingbogen, registrerer Geodatastyrelsen umiddelbart herefter opdelingen eller ændringen i matriklen. Tinglysningsretten indfører umiddelbart herefter oprettelsen eller ændringen endeligt i tingbogen. Stk. 5. Energi-, forsynings- og klimaministeren kan fastsætte nærmere bestemmelser om registrering efter stk. 1, herunder om krav til dokumentation, form, formater m.v. og om, at en landinspektør med beskikkelse skal afgive eller attestere oplysninger i forbindelse med dokumentationen. Ministeren kan endvidere fastsætte bestemmelser om anvendelse af bestemte it-systemer, særlige digitale formater og digital signatur m.v.

3 GSTs rolle og formålet med reglerne Ejerlejlighedsregistrering flyttes fra Tinglysningsretten til GST når ejerlejlighedslovens 4a og 4b træder i kraft 25. februar. Ejerlejlighedsloven administreres af Erhvervs- og Vækstministeriet ikke af GST. GST vejleder ikke om forståelsen af ejerlejlighedsloven i tvivlstilfælde. GST registrerer, hvis der A) foreligger den dokumentation for overholdelse af ejerlejlighedsloven, som bekendtgørelsen fastlægger, B) opdelingen eller ændringen kan tinglyses og C) BBR-tilknytning er udført. Landinspektøren og ejeren har ansvaret for overholdelse af ejerlejlighedsloven.

4 Anvendelsesområde Eneretten 2 Ved en landinspektør med beskikkelse forstås i denne bekendtgørelse praktiserende landinspektører og deres assistenter med landinspektørbeskikkelse. Parallel til landinspektørloven 4, stk. 1, der angår eneretten til at udføre matrikulære arbejder.

5 Hvad skal bekendtgørelsen sikre? 1) Kontrol med overholdelse af ejerlejlighedsloven - 4, stk. 1. a) Udstykning er ikke muligt. b) Ejendommen opdeles i sin helhed. c) Forbuddet mod opdeling af landbrugsejendomme. d) Forbuddet mod opdeling af ejendomme tilhørende private andelsboligforeninger. e) Konkret opdelingshjemmel. 2) Sikre identifikation af ejerlejligheder. 3) Inden registrering sikre, at opdelingen eller ændringen kan tinglyses ) Sikre oplysninger om historikken. 5) Sikre at nødvendige oplysninger foreligger efter regler fast i medfør af BBRloven - 6.

6 Ejerlejlighedsregistreringer reglernes opbygning Nyopdeling 4 - Oplysning om forandring (før- og eftersituation) - Ejerlejlighedsfortegnelse - Ejerlejlighedskort - Erklæringer og dokumentation til brug for kontrol med overholdelse af ejerlejlighedsloven 5 - Overførsel af data med geometri for ejerlejligheder 6 - Tilknytning mellem ejerlejligheder og bbr-enheder eller en bygninger Videreopdeling af ejerlejligheder 7 og ændring af ejerlejligheder 8 - En gentagelse af dele af de betingelser og formkrav, der følger af 4 og 5. - Når nye ejerlejligheder oprettes, skal 6 iagttages. Anmodning om supplerende dokumentation 9 Tinglysningssløjfen 10

7 4 Nyopdeling i ejerlejligheder 4, stk. 1. Anmodning om registrering af en ejendoms opdeling i ejerlejligheder skal indeholde 1) oplysning om de forandringer, der ønskes registreret, 2) en fortegnelse over ejerlejlighederne i ejendommen efter den ønskede forandring, 3) kort over hver ejerlejlighed udarbejdet af en landinspektør med beskikkelse og i formater godkendt af GST, 4) erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at de i ejerlejlighedsfortegnelsen indeholdte oplysninger om beliggenhed og numre er korrekte, og at det angivne areal for ejerlejlighederne er i overensstemmelse med den af landinspektøren foretagne opmåling, 5) erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at opdelingen ikke kan ske ved matrikulær udstykning, at ejendommen opdeles i sin helhed, og at ejendommen ikke er en landbrugsejendom. 6) erklæring fra ejendommens ejer om, hvorvidt ejendommen inden for de seneste 5 år har tilhørt en privat andelsboligforening, 7) de erklæringer og dokumenter, der fremgår af bilag 1, som dokumentation for, at betingelserne for opdeling i lov om ejerlejligheder er opfyldt.

8 4, stk. 2. Fortegnelsen Formkrav og indholdsmæssige krav. BFE-nr. ser dagens lys på fortegnelserne. Opmåling af areal. Bemærk bilag 2. Løfter anvisningerne på opmåling af ejerlejlighedernes arealer fra ejerlejligheds-cirkulæret fra 1977 ind i et bindende regelsæt. *Interims-løsning Beliggenhedsadresser skal anføres, men Ejendomsbeliggenhedsregistret er ikke sat i drift (forventes ca. 1. maj). En repræsentativ adresse skal påføres indtil videre.

9 4, stk. 3. Ejerlejlighedskortet Formkrav om indholdsmæssige krav til ejerlejlighedskortet. Et ejerlejlighedskort til hver ejerlejlighed. Bestemmelsen giver rum for, at opgaven kan løses på forskellige måder. Men beliggenheden for den konkrete ejerlejligheds areal eller arealer skal fremgå fuldstændigt entydigt ejerlejlighedskortet. BFE-nr. for den opdelte ejendom skal påføres kortet. *Interims-løsning Beliggenhedsadresser skal anføres, men Ejendomsbeliggenhedsregistret er ikke sat i drift (forventes ca. 1. maj). En repræsentativ adresse skal påføres indtil videre.

10 5 Geometri Ved nyopdeling skal der overføres data med geometri for alle nye ejerlejligheder. EN GML-fil skal uploades til ERPO. Koordinater skal være fundet ved en opmåling på stedet. Der skal altså være en konkret fysisk bygning at måle på. Koordinater skal være yderpunkter i ejerlejlighedens areal opmålt i overensstemmelse med bilag 2. Data kan hentes og genbruges i senere sager. Omrids kan vises på digitale kortløsninger. BFE-nr. for den opdelte ejendom og ejerlejlighedsnummer skal oplyses.

11 6 Tilknytning mellem ejerlejligheder og enheder og/eller en bygning At alle bygninger og BBR-enheder, der hører til ejerlejlighedsejendommen skal være optaget i BBR, før I indsender registreringsanmodningen. Via ERPO skal I før indsendelse sørge for, at [..] hver ny ejerlejlighed tilknyttes de bolig-, erhvervs- og brugsenheder optaget i Bygnings- og Boligregistret, der hører til ejerlejligheden eller tilknyttes en bygning optaget i Bygnings- og Boligregistret. Ejerlejlighedsloven bestemmer i 4a, stk. 2, at registrering [..] forudsætter, at følgende betingelser er opfyldt: 1) [..] 2) [..] 3) Der foreligger oplysninger m.v., som efter regler fastsat i medfør af lov om bygnings- og boligregistrering er nødvendige for registreringen.

12 6 Tilknytning mellem ejerlejligheder og enheder og/eller en bygning Fra lovforarbejderne til lov nr. 80 af 24. januar 2017: Når ejendomme bestående af ejerlejligheder etableres, nedlægges eller forandres i matriklen, vil det være et krav, at enhver enhed, bygning eller teknisk anlæg, der hører til ejendommen, er optaget i BBR og forsynes med ejerlejlighedens BFEnummer. Før registrering i matriklen skal der for Geodatastyrelsen foreligge dokumentation for, at de nødvendige referencer er etableret. Der er endnu ikke udstedt regler, der forpligter ejeren eller andre til 1) At sikre, at BBR er ajourført inden en registreringsanmodning sendes til GST. 2) At foretage tilknytning mellem ejerlejligheder og bbr-enheder eller til en bygning.

13 6 Tilknytning mellem ejerlejligheder og enheder og/eller en bygning Nugældende regler forpligter ejer til senest når anmeldelse indleveres til tinglysning at meddele kommunen aktuelle oplysninger om grunden, bygninger, tekniske anlæg, opgange, etager, rum, bolig-, brugs- eller erhvervsenheder. Skal antageligt fortolkes som senest ved indsendelse af registreringsanmodning til GST. Herefter skal kommunen som hovedregel ajourføre inden for 10 hverdage. Indtil videre kan registreringsanmodning indsendes og sagen registreres selv om BBR ikke er ajourført inden registrering som forudsat i lovforarbejderne.

14 6 Tilknytning mellem ejerlejligheder og enheder og/eller en bygning Forpligtelsen i 6, stk. 1, suspenderes indtil videre ved et nyt stk.2: Stk. 2. Stk. 1 gælder i det omfang, at det efter regler fastsat i medfør af lov om bygnings- og boligregistrering påhviler ejeren før registrering at etablere referencen mellem en ejerlejlighed og de enheder eller en bygning, der hører til ejerlejligheden. Fra ultimo maj/primo juni (forventningen) vil ERPO have funktionalitet, der viser de bygninger og enheder, der aktuelt er optaget i BBR, og I kan foretage tilknytning, men er ikke forpligtet hertil, før der foreligger regler herom.

15 6 Tilknytning mellem ejerlejligheder og enheder og/eller en bygning Undtagelsen i stk. 3 skal muliggøre registrering i visse tilfælde, selvom stk. 1 ikke er iagttaget (fuldt ud). Følgende tilfælde (ikke nødvendigvis udtømmende opregning) kan begrunde, at man søger om godkendelse til registrering: 1. Tilfælde, hvor der ønskes oprettet en ejerlejlighed i et afgrænset rum i en situation, hvor ejerlejligheden alene oprettes i den hensigt senere at kunne foretage videreopdeling fra denne ejerlejlighed. 2. En ejerlejlighed ønskes oprettet i et rum, der normalt ikke registreres i BBR som en selvstændig enhed fx et mindre opbevaringsrum i en kælder eller tagetage. 3. En opdeling går i stå og forsinkes uproportionalt meget, fordi en kommune ikke foretager ajourføring af BBR rettidigt, og enheder eller en bygning derfor ikke er optaget i BBR.

16 7. Videreopdeling af ejerlejligheder Oplysning om de ønskede forandringer. Fortegnelse for nye ejerlejligheder og den opdelte ejerlejlighed. Kort for hver ny ejerlejlighed og for den opdelte ejerlejlighed. Erklæring fra landinspektør om, at fortegnelsens oplysninger om beliggenhed, numre og det angivne areal er korrekte. Der skal foreligge dokumentation for en konkret videreopdelingshjemmel jf. bilag 1. Geometri skal uploades for hver ejerlejlighed, hvis ejerlejligheden hvorfra videreopdeling sker har en eksisterende geometri i ERPO. 6 om BBR skal iagttages for nye ejerlejligheder.

17 8 Andre ændringer af ejerlejligheder end videreopdeling af ejerlejligheder. Oplysning om de ønskede forandringer. Fortegnelse omfattende de ejerlejligheder, hvor en eller flere af de angivelser, der er nævnt i 4, stk. 2, nr. 3-8, ændres. Erklæring fra landinspektør om, at fortegnelsens oplysninger om beliggenhed, numre og det angivne areal er korrekte. Nye kort, når korrektion er nødvendigt. Geometri skal uploades for hver ejerlejlighed, hvor geometrien ændres, hvis ejerlejligheden har en eksisterende geometri i ERPO.

18 Videreopdeling uden for eksisterende ejerlejligheder? En sådan sag kan udarbejdes i ERPO Sådanne nye ejerlejligheder kan registreres. Geometri skal uploades jf om BBR skal iagttages for nye ejerlejligheder. Overholdelse af ejerlejlighedsloven? Joh...

19 9 supplerende dokumentation Som udgangspunkt lægger GST de afgivne erklæringer og den fremlagte dokumentation til grund efter det heri oplyste. Der kan foreligge oplysninger, der efterlader tvivl om faktiske forhold og GST kan anmode om supplerende dokumentation.

20 10 Tinglysningssløjfen

21 Bygning på fremmed grund (og på søterritoriet) Der fastsættes ikke på nuværende tidspunkt regler om, 1. at GST skal stedfæste bygninger på fremmed grund forud for tinglysning og 2. at GST skal registrere bygninger på søterritoriet. Registres af Tinglysningsretten som hidtil indtil videre. BPFG, der findes i ESR noteres i matriklen med et BFE-nr. og koordinatsæt for et adgangspunkt. Kommende BPFG, der kræver byggetilladelse, noteres i matriklen med et BFE-nr. og et koordinatsæt for et punkt indenfor ydre afgrænsning.

22 15 Ikrafttrædelses- og overgangsregler Tinglysningsretten lukker for modtagelse af sager om oprettelse af ejerlejligheder, videreopdeling og ændring af ejerlejligheder ved midnat den 24. februar GST regner med at åbne for modtagelse af sager 25. februar kl Sager, der er indsendt til Tinglysningsretten færdigbehandles efter reglerne i bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom). Afviser Tinglysningsretten sagen, skal den omarbejdes i ERPO og indsendes til GST.

23 Udstilling af ejerlejlighedsfortegnelser og ejerlejlighedskort Udstilles i MAO Private får begrænset adgang (nemid). Myndigheder får begrænset adgang. Tinglysningsrettens hensigtstilkendegivelse. Link til kort og fortegnelse fra tingbogen.

24 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR 41 er ændret på følgende punkter: 1. Tekniske anlæg optaget i BBR skal kun være sikkert geografisk stedbestemt, hvis der ifølge regler udstedt med hjemmel i BBR-loven, skal være registreret et geografisk punkt indenfor det tekniske anlægs ydre afgrænsning. 2. Undtagelsen om fraskillelse af mindre end 10% af det oprindelige areal videreføres med en justering. Kræver ejererklæring eller landinspektørerklæring. 3. Ny undtagelse: Der er ikke bygninger eller tekniske anlæg på det fraskilte areal, der skal være sikkert stedbestemt efter stk. 1. Kræver landinspektørerklæring. 4. Ny undtagelse: Der er bygninger eller tekniske anlæg på det fraskilte areal, der skal være sikkert stedbestemt efter stk. 1, men som også er sikkert stedbestemt ifølge BBR-meddelelsen. Kræver landinspektørerklæring. 5. Når ny 41 træder i kraft, finder den også anvendelse på sager, der er indsendt før den 25. februar (hvis vi får Civilstyrelsens velsignelse).

25 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR 1. Tekniske anlæg optaget i BBR skal kun være sikkert geografisk stedbestemt, hvis der ifølge regler udstedt med hjemmel i BBR-loven, skal være registreret et geografisk punkt indenfor det tekniske anlægs ydre afgrænsning. Bekendtgørelse om ajourføring af BBR kræver ikke, at tekniske anlæg er sikkert geografisk stedbestemt i form af en koordinat indenfor anlæggets ydre afgrænsning. Men GST forventer, at det ændrer sig! Det afgørende er BBR-lovgivningen [..]på tidspunktet for indsendelse af den matrikulære sag til Geodatastyrelsen[..].

26 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR 2. Undtagelsen om fraskillelse af mindre end 10% af det oprindelige areal videreføres med en justering. Kræver ejererklæring eller landinspektørerklæring. Mindre end 10 % af det oprindelige areal på en samlet fast ejendom fraskilles, og ejeren af den samlede faste ejendom, hvorfra areal fraskilles, erklærer, at der ikke er bygninger eller tekniske anlæg, som skal være sikkert geografisk stedbestemt ifølge stk. 1, på et areal, der fraskilles den samlede faste ejendom. Ejerens erklæring kan erstattes af en erklæring afgivet af landinspektøren om samme forhold.

27 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR 3. Ny undtagelse: Der er ikke bygninger eller tekniske anlæg på det fraskilte areal, der skal være sikkert stedbestemt efter stk. 1. Kræver landinspektørerklæring. Der foreligger en erklæring fra landinspektøren om, at der ikke er bygninger eller tekniske anlæg, som skal være sikkert geografisk stedbestemt ifølge stk. 1, med beliggenhed på et areal, der fraskilles den samlede faste ejendom.

28 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR 4. Ny undtagelse: Der er bygninger eller tekniske anlæg på det fraskilte areal, der skal være sikkert stedbestemt efter stk. 1, og som er sikkert stedbestemt ifølge BBR-meddelelsen. Kræver landinspektørerklæring. Landinspektøren skal oplyse, hvilke bygninger og tekniske anlæg på det fraskilte areal, der skal være sikkert geografisk stedbestemt. Disse bygninger og tekniske anlæg skal være sikkert geografisk stedbestemt ifølge BBR-meddelelsen.

29 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR 5. Når ny 41 træder i kraft, finder den også anvendelse på sager, der er indsendt før den 25. februar. Ikrafttræden m.v. 48. Stk. 4: 41 finder anvendelse på matrikulære sager, der er indsendt til Geodatastyrelsen ved ikrafttræden.

30 BMA 41. Relation mellem matriklen og BBR Se FAQ på BBR og 41 på GSTs hjemmeside. Benyt Ret-BBR-løsningen! Skriv til og anmod om at få tildelt rettigheder som landinspektør.

31 Kombisager (SFE-sag kombineret med BPFG eller ejerlejligheder) Matrikulær forandring af ejerlejlighedsejendomme og arealer med bygning på fremmed grund. 43. Situation 1 Før: BPFG har beliggenhed på umatrikuleret areal. Efter: BPFG får beliggenhed SFE. Pligt: Landinspektøren skal udpege BFE-nr. for SFE som BPFG får beliggenhed på. Situation 2 Før: BPFG ligger på SFE med BFE-nr. XX. Efter: BPFG får beliggenhed SFE med BFE-nr. YY. Pligt: Landinspektøren skal udpege BFE-nr. YY for SFE som BPFG får beliggenhed på.

32 Kombisager (SFE-sag kombineret med BPFG eller ejerlejligheder) 44. Matrikulær forandring medfører, at ejendom opdelt i ejerlejligheder får nyt BFE-nr. Pligt: Landinspektøren skal oplyse det nye BFE-nr. for ejerlejlighedsejendommen.

33 Bekendtgørelse om matrikulære afgifter og gebyrer Ophæves og flyttes 1:1 over i BMA.

34 Vejpunkt og adgangspunkt Funktionalitet i ERPO, hvor der skal fastsættes forslag til vejpunkt og adgangspunkt, forventes i drift marts/april. Se Vejledning i adressereglerne om s

Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder og notering af bygning på fremmed grund i matriklen. Kapitel 1.

Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder og notering af bygning på fremmed grund i matriklen. Kapitel 1. Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder og notering af bygning på fremmed grund i matriklen I medfør af 11, stk. 4, 47, stk. 1 og 3, og 47a i lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Læs mere

Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning og forskellige andre love

Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning og forskellige andre love LOV nr 80 af 24/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., j.nr. KMS-620-00049 Senere ændringer

Læs mere

Nr. Spørgsmål Krav om sikker geografisk stedbestemmelse hovedregel

Nr. Spørgsmål Krav om sikker geografisk stedbestemmelse hovedregel Ajourføringsdato: 12.03.2019 FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager Denne FAQ har til hensigt at samle og besvare ofte stillede spørgsmål i relation til 41 i bekendtgørelse om matrikulære

Læs mere

Ajourføringsdato: FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager

Ajourføringsdato: FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager Ajourføringsdato: 12.10.2018 FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager Denne FAQ har til hensigt at samle og besvare ofte stillede spørgsmål i relation til ny 41 i bekendtgørelse om matrikulære

Læs mere

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer.

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer. Til høringsparterne Område Ejendomme og Jura Dato 1. februar 2018 J nr. 121-0090 / JSTEE Høring over 1) Udkast til bekendtgørelse om matrikulære arbejder. 2) Udkast til bekendtgørelse om udstykningskontrollen

Læs mere

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Notat Område Ejendomme og Jura Dato 4. juni 2018 J nr. 121-0111 / MAENG/JSTEE Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Geodatastyrelsen har

Læs mere

Geodatastyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1

Geodatastyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 Geodatastyrelsen Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 1. Generelle regler Denne vejledning knytter sig til reglerne i 20, stk. 1, 1. pkt., i udstykningsloven (lovbekendtgørelse nr. 494 af

Læs mere

# # # % )*+, - ,5 7-3-"*"!

# # # % )*+, - ,5 7-3-*! !"!"""!$! %"% % )*+, -.!*-0! 123"!45*+6,,55 23"!4,*+5-*",5 7-3-"*"! 32"!0!"%3"!$!*+ 3-"%343+*"3-+ *2-+!*+!%3"*+*%* %3%38 1. EndeligtSkøde 2. EndeligtSkødeMageskifte 3. BetingetSkødeKøbesum 4. BetingetSkødeAndet

Læs mere

2016/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 25. februar Forslag. til. (Effektivisering af ejendomsregistrering og -forvaltning m.v.

2016/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 25. februar Forslag. til. (Effektivisering af ejendomsregistrering og -forvaltning m.v. 2016/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 25. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin. Fremsat den 9. november 2016 af energi-,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning og forskellige andre love Lovforslag nr. L 65 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt) Forslag til Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering

Læs mere

- Grøn erklæring erstattes -> ansøgning via ERPO. - Kommune godkender/kommenterer ligeledes via ERPO

- Grøn erklæring erstattes -> ansøgning via ERPO. - Kommune godkender/kommenterer ligeledes via ERPO DIGITALISERING AF UDSTYKNINGSKONTROLLEN MELLEM LANDINSPEKTØR OG KOMMUNE - Kommunal høring ved UdstykningsKontrolSkemaet (UKS) - Grøn erklæring erstattes -> ansøgning via ERPO - Kommune godkender/kommenterer

Læs mere

Foreløbig Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 25x Frederiksberg

Foreløbig Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 25x Frederiksberg Matr. nr. 25x Frederiksberg J. nr. 1702264 Ref. sj/xx Dato: 5. januar 2018 Vers. 01d Foreløbig Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 25x Frederiksberg Undertegnede ejer

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur

Læs mere

Kvalitetssikring af ESR data ift. GD1 og GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015

Kvalitetssikring af ESR data ift. GD1 og GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015 Kvalitetssikring af ESR data ift. GD1 og GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015 22. juni 2015 Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning

Læs mere

BBR. Bygnings- og Boligregisteret. - Version 2.0, marts Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016

BBR. Bygnings- og Boligregisteret. - Version 2.0, marts Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016 BBR Bygnings- og Boligregisteret - Version 2.0, marts 2017 - Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016 Parterne bag BBR 2 Baggrunden for BBR 2.0 Grunddataprogrammet og planerne for ny ejendomsvurdering

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2006-511-0084 Udkast 29. januar 2007

Skatteministeriet J. nr. 2006-511-0084 Udkast 29. januar 2007 Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 129 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2006-511-0084 Udkast 29. januar 2007 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af tinglysning og registrering af ejer- og

Læs mere

Anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder

Anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder Valby, Paradisæblevej 2500 Valby LE34 +45 9244 8230 cph@le34.dk Projekt 1690022 Dokument D18-207533 21-03-2018 Anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder Undertegnede ejer af ejendommen matr.nr.

Læs mere

BBR. Bygnings- og Boligregisteret. - Version 2.0, marts Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016

BBR. Bygnings- og Boligregisteret. - Version 2.0, marts Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016 BBR Bygnings- og Boligregisteret - Version 2.0, marts 2017 - Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016 Parterne bag BBR 05-09-2016 2 Baggrunden for BBR 2.0 Grunddataprogrammet og planerne for

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen LBK nr 769 af 07/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2018 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Geodatastyrelsen, j.nr. 121-0114

Læs mere

Kort- og Matrikelstyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1

Kort- og Matrikelstyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 Kort- og Matrikelstyrelsen Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 1. Generelle regler Denne vejledning knytter sig til reglerne i 20, stk. 1, 1. pkt., i udstykningsloven (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ejerlejligheder

Bekendtgørelse af lov om ejerlejligheder LBK nr 1713 af 16/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 10/20635

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Herved bekendtgøres lov om udstykning og anden registrering i

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur

Læs mere

Anmelder: Foreløbig. På ejendommen er opført en 8-etages bygning inkl. kælder. Bygningen anvendes til beboelse og hotel.

Anmelder: Foreløbig. På ejendommen er opført en 8-etages bygning inkl. kælder. Bygningen anvendes til beboelse og hotel. Matr. nr. 421ez Randers Markjorder Randers Kommune Anmelder: Bjørn Christiansen er Jordsmonnet 2 8900 Randers J.nr.: 20-252 Der gøres opmærksom på, at nærværende anmeldelse og fortegnelse samt tilhørende

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 65 Bilag 1 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 65 Bilag 1 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 65 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat vedrørende ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning

Læs mere

4. 13, stk. 3, ophæves.

4. 13, stk. 3, ophæves. Forslag til Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m. (Ophævelse af eneretten til matrikulært arbejde m.m.

Læs mere

Vejledning til skemaer vedrørende lov om landbrugsejendomme

Vejledning til skemaer vedrørende lov om landbrugsejendomme Vejledning til skemaer vedrørende lov om landbrugsejendomme Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag 2. Generelt om skemaerne 3. Oversigt over skemaerne 4. Erklæring til Tinglysningsretten 5. Skemaerne kan supplere

Læs mere

Anmeldelse om ændring af opdeling i ejerlejlighed

Anmeldelse om ændring af opdeling i ejerlejlighed Anmelder: Matr.nr. 477 Sankt Annæ Vester Kvarter, København Rigensgade 7, 9, 9A, 9B, 9C, 9D, 9E, 9F, 9G og 11A, 1316 København K Geopartner Landinspektører A/S Sankt Nikolaj Vej 8, 1. sal 1953 Frederiksberg

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen LBK nr 1213 af 07/10/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-201-00019 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

UNDERBLAD. ANMODER: LANDINSPEKTØRKONTORET BAATRUP OG THOMSEN A/S Ole Rømers Vej Helsingør CVR:

UNDERBLAD. ANMODER: LANDINSPEKTØRKONTORET BAATRUP OG THOMSEN A/S Ole Rømers Vej Helsingør CVR: UNDERBLAD ANMODER: LANDINSPEKTØRKONTORET BAATRUP OG THOMSEN A/S Ole Rømers Vej 3 3000 Helsingør CVR: 18389398 EJER: Bybolig Projektudvikling ApS Åsvejen 34 4330 Hvalsø CVR: 35823026 Underskrevet i henhold

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder Version: 1.9 Status: Klar til godkendelse Oprettet: 27-09-2016 Fil:

Læs mere

1(1. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Rentemestervej København NV Att. Dorthe Drauschke. dbisdfe.dk

1(1. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Rentemestervej København NV Att. Dorthe Drauschke. dbisdfe.dk 1(1 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Rentemestervej 8 2400 København NV Att. Dorthe Drauschke dbisdfe.dk Høringssvar vedr. Lov om ændring af udstykning og anden registrering i matriklen m.

Læs mere

4. 13, stk. 3, ophæves.

4. 13, stk. 3, ophæves. Forslag til Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m. (Ophævelse af eneretten til matrikulært arbejde m.m.

Læs mere

Aalborg Universitet, Institut for Planlægning, Landinspektøruddannelsen

Aalborg Universitet, Institut for Planlægning, Landinspektøruddannelsen Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 65 Bilag 1 Offentligt Aalborg Universitet, Institut for Planlægning, Landinspektøruddannelsen Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Rentemestervej

Læs mere

3. I 13, stk. 2, og i 31, stk. 2, ændres Kort- og Matrikelstyrelsen til: Matrikelmyndigheden.

3. I 13, stk. 2, og i 31, stk. 2, ændres Kort- og Matrikelstyrelsen til: Matrikelmyndigheden. Boligudvalget BOU alm. del - Bilag 59 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed, lov om afgift ved udstykning m.m. og

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag A Servicebeskrivelser og integrationer

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag A Servicebeskrivelser og integrationer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur

Læs mere

Denne FAQ giver svar på de oftest stillede spørgsmål angående GD1, Ejendomsdataprogrammet.

Denne FAQ giver svar på de oftest stillede spørgsmål angående GD1, Ejendomsdataprogrammet. FAQ GD1, Ejendomsdataprogrammet Denne FAQ giver svar på de oftest stillede spørgsmål angående GD1, Ejendomsdataprogrammet. FAQ en er inddelt i fire dele: først spørgsmål/svar om række generelle emner,

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag C: Processer

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag C: Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag C:

Læs mere

Svar på spørgsmål om Nyt BBRs adresser og adressekonvertering

Svar på spørgsmål om Nyt BBRs adresser og adressekonvertering 28. oktober 2009 Rev. 6./11. november 2009 Svar på spørgsmål om Nyt BBRs adresser og adressekonvertering Sag 07/ mli 1. Indledning Dette notat skal søge at svare på en række spørgsmål som KL har modtaget,

Læs mere

Stk.1 1 / 5. 1 Loven indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/36/EF af 7.

Stk.1 1 / 5. 1 Loven indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/36/EF af 7. Kommuneinformation NIS 9. July 00 Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love (Implementering af servicedirektivet og I lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 757 af.

Læs mere

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse Om en landinspektørs utilstrækkelige grundlag for afgivelse af erklæring om vejret I en matrikulær sag om arealoverførsel og udvidelse af en privat fællesvej på kortet havde landinspektør L afgivet erklæring

Læs mere

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger i matriklen Af specialkonsulent LARS BUHL, Kort & Matrikelstyrelsen I artiklen beskrives de nye registreringer i matriklen af strandbeskyttelses-

Læs mere

Ejerlejligheder v. Thomas Hammer. Status på Matriklens udvidelse v. Morten Ørtved

Ejerlejligheder v. Thomas Hammer. Status på Matriklens udvidelse v. Morten Ørtved Program Ejerlejligheder v. Opgaver Tinglysning v. Pia Nygaard Status på Matriklens udvidelse v. Morten Ørtved Deltagerliste Kurset Tinglysning og ejerlejligheder for landinspektørassistenter 1. - 2. december

Læs mere

BBR - Kontekstdiagram

BBR - Kontekstdiagram BBR arkitekturprodukter 1. marts 2019 BBR - Kontekstdiagram Indledning Dokumentationen omkring BBR er struktureret med inspiration fra FDA arkitekturreolen, således at arkitekturprodukterne afspejler denne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m.

Forslag. Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m. Lovforslag nr. L 32 Folketinget 2009-10 Fremsat den 8. oktober 2009 af miljøministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed

Læs mere

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007.

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007. Matrikel- og Juraområdet J.nr. KMS-200-00010 Ref. jes Den 26. oktober 2007 Høring om udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder Hermed fremsendes udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder,

Læs mere

Vejledning til skemaer vedrørende lov om landbrugsejendomme

Vejledning til skemaer vedrørende lov om landbrugsejendomme Vejledning til skemaer vedrørende lov om landbrugsejendomme Personers erhvervelse 12-16 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag 2. Generelt om skemaerne 3. Erklæring til Tinglysningsretten 4. Skemaerne kan

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens BEK nr 63 af 18/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-301-00035

Læs mere

Stedfæstelse af servitutter

Stedfæstelse af servitutter Stedfæstelse af servitutter v/ Peter Jensen Landinspektørfirmaet Vestergade 8 Århus C Lov nr. 539 af 08/06/2006 om ændring af lov om tinglysning mv. 10, stk. 5. desuden skal servituttens geografiske udstrækning

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Sammenlægning, udstykning, ejerlejlighedsopdeling

Ejendomsforeningen Danmark. Sammenlægning, udstykning, ejerlejlighedsopdeling Ejendomsforeningen Danmark Sammenlægning, udstykning, ejerlejlighedsopdeling Baggrund Lars Astrup-Hansen 35 år Landinspektør fra Aalborg Universitet 2005, beskikkelse 2008 Ansat i privat praksis i Hørsholm

Læs mere

Forslag. Adresseloven

Forslag. Adresseloven Til lovforslag nr. L 66 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. januar 2017 Forslag til Adresseloven Kapitel 1 Formål 1. Denne lov har til formål at sikre 1) et landsdækkende

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 17. april 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 18. marts 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 18. marts 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 18. marts 2011 15. marts 2011. Nr. 214. Bekendtgørelse om tinglysning i andelsboligbogen I medfør af 42 k, stk. 3, 42 l, stk. 4, 50, stk. 1, og 50 f, stk. 2, i lov om tinglysning,

Læs mere

ERPO. Ejendomsregistreringsportalen. Brugervejledning for landinspektører Version IBM DANMARK ApS

ERPO. Ejendomsregistreringsportalen. Brugervejledning for landinspektører Version IBM DANMARK ApS ERPO Ejendomsregistreringsportalen Brugervejledning for landinspektører Version 1.2 04-02-2019 IBM DANMARK ApS Indhold 1.0 Log på... 4 2.0 Skærmbilledeopbygning... 4 2.1 Forside... 4 2.2 Sagsvisning...

Læs mere

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0009 Senere ændringer til

Læs mere

I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde

I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde Skatteministeriet J.nr. 2017-7370 Bekendtgørelse om indberetning efter ejendomsvurderingslovens 54 I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes:

Læs mere

1. Generelle oplysningspligter for landinspektører og landinspektørvirksomheder:

1. Generelle oplysningspligter for landinspektører og landinspektørvirksomheder: NOTAT Ajourføring - Ejendomme J.nr. KMS-300-00003 Ref. gitmb Den 17. oktober 2013 Landinspektørers og landinspektørvirksomheders oplysningspligter Formålet med dette notat er, at give et overblik over

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Fremsat den [ ] af boligministeren (Kaare Dybvad Bek) Udkast. til. Forslag. til

Fremsat den [ ] af boligministeren (Kaare Dybvad Bek) Udkast. til. Forslag. til Fremsat den [ ] af boligministeren (Kaare Dybvad Bek) Udkast til Forslag til Lov om ejerlejligheder Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner 1. Lovens 3-11 og 13 finder anvendelse på ejerlejligheder

Læs mere

H Ø R I N G. I forhold til lovforslaget er det væsentligt at fremhæve, at der indføres en sammenhængende datamodel for offentlige ejendomsdata

H Ø R I N G. I forhold til lovforslaget er det væsentligt at fremhæve, at der indføres en sammenhængende datamodel for offentlige ejendomsdata H Ø R I N G Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Sendt elektronisk til sdfe@sdfe.dk Høringssvar vedrørende lovforslag om effektivisering af ejendomsregistrering og -forvaltning mv. af den

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om infrastruktur for geografisk information i Den Europæiske Union 1)

Bekendtgørelse af lov om infrastruktur for geografisk information i Den Europæiske Union 1) LBK nr 746 af 15/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Styrelsen for Dataforsyning

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

KLAGE OVER SAGSBEHANDLING VED AREALOVERFØRSEL OG AKTINDSIGT

KLAGE OVER SAGSBEHANDLING VED AREALOVERFØRSEL OG AKTINDSIGT DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. februar 2014 14/01667-20 x x x KLAGE OVER SAGSBEHANDLING VED AREALOVERFØRSEL OG AKTINDSIGT Vejdirektoratet har modtaget jeres brev af 29. januar 2014. I har

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Bekendtgørelse om eftersyn af ventilations- og klimaanlæg i bygninger 1)

Bekendtgørelse om eftersyn af ventilations- og klimaanlæg i bygninger 1) BEK nr 1104 af 20/09/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Transport- og Energiministeriet,/nEnergistyrelsen, j. nr. 030203/3006-0015

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Spørgsmål og svar om brug at uskadelighedsattester, november 2013

Spørgsmål og svar om brug at uskadelighedsattester, november 2013 Hvor finder jeg ejendommens SFE-nr.?... 2 Hvad kan der dispenseres for i tinglysningsbekendtgørelsens 46, stk. 1?... 2 Kan der dispenseres fra kravet om, at en dispensation kræver panthaversamtykke?...

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om matrikulære arbejder

Lovtidende A. Bekendtgørelse om matrikulære arbejder Lovtidende A Bekendtgørelse om matrikulære arbejder I medfør af 25, stk. 4, 29, 31, stk. 2, 2. pkt., 34, stk. 3 og 43 i lov om udstykning og anden registrering i matriklen, jf. lovbekendtgørelse nr. 1213

Læs mere

Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer

Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer I medfør af 3, stk. 2, og 5, stk. 1 samt 10 i bekendtgørelse nr. 591 af 26. juni 2003 om offentlige arkivalier og offentlige arkivers virksomhed

Læs mere

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold BEK nr 721 af 13/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-960-0025. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lov om ændring af tinglysningsloven, retsplejeloven og konkursloven

Lov om ændring af tinglysningsloven, retsplejeloven og konkursloven Lov om ændring af tinglysningsloven, retsplejeloven og konkursloven (Pant og udlæg i andelsboliger m.v.) LOV nr 216 af 31/03/2004 (Gældende) LBK Nr. 961 af 21/09/2004 Senere ændringer til forskriften Forskriftens

Læs mere

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen.

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen. Bilag 3 ANERKENDELSESORDNING FOR STATIKERE Ingeniørforeningen i Danmarks regler om anerkendelsesordning for statikere. 1 Anerkendelse Anerkendelse tildeles ved beslutning af det i 2 nævnte anerkendelsesudvalg.

Læs mere

Klage over Aalborg Kommunes afgørelse af 22. december 2015 om vejadgang

Klage over Aalborg Kommunes afgørelse af 22. december 2015 om vejadgang Dato 5. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/00867-18 Side 1/6 Klage over Aalborg Kommunes afgørelse af 22. december 2015 om vejadgang Vejdirektoratet

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles Version: 2.1 Status: Godkendt af styregruppen Oprettet: 19-12-2016

Læs mere

Det lejeretlige ejendomsbegreb

Det lejeretlige ejendomsbegreb Dansk Selskab for Boligret den 13. november 2013 Det lejeretlige ejendomsbegreb v/advokat Katja Paludan og advokat Anne Louise Husen Udstykningslovens 2 Ved en samlet fast ejendom forstås i denne lov 1)

Læs mere

4. 13, stk. 3, ophæves.

4. 13, stk. 3, ophæves. Forslag til Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m. (Ophævelse af eneretten til matrikulært arbejde m.m.

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case Fællesoffentlig Digitaliseringsstrategi 2012 2015 10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case EBST-REF: 602-18098 SPOR: 1 Arbejdspakke 1 - Processer ift. ejendomsdannelse

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

Forslag. Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Til lovforslag nr. L 32 Folketinget

Forslag. Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Til lovforslag nr. L 32 Folketinget Til lovforslag nr. L 32 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december 2015 Forslag til Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Kapitel

Læs mere

Releasenote for BBR 2.0.5

Releasenote for BBR 2.0.5 Version 1.0 Status Endeligt Forfatter Netcompany KOMBIT BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET Releasenote for BBR 2.0.5 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 BBR RELEASE 2.0.5 (IDRIFTSAT DEN 13.09.19)...3 2.1 Opsummering

Læs mere

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case Fællesoffentlig Digitaliseringsstrategi 2012 2015 10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case EBST-REF: 602-18098 SPOR: 1 Arbejdspakke 3 - Processer ift. BBRregistrering

Læs mere

Bekendtgørelse om tinglysning i bilbogen

Bekendtgørelse om tinglysning i bilbogen Lovafdelingen U D K A S T Dato: 16. september 2010 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2009-7010-0110 Dok.: TRM40931 Bekendtgørelse om tinglysning i bilbogen I medfør af 42 f, stk. 4, 50, stk. 1, og 50

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Bekendtgørelse nr. 31 af 29. januar 2008 I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1 og 2, og

Læs mere

Var. tinglysningsafgift 0,6 % af købesummen *kr. Tinglysningsafgift, fast beløb I alt * kr. Beliggende: Cementvej 2, 2680 Solrød Strand Anmelder:

Var. tinglysningsafgift 0,6 % af købesummen *kr. Tinglysningsafgift, fast beløb I alt * kr. Beliggende: Cementvej 2, 2680 Solrød Strand Anmelder: Sag nr. 96366/PJJ Reg.afgift. Var. tinglysningsafgift 0,6 % af købesummen *kr. Tinglysningsafgift, fast beløb 1.400,00 kr. I alt * kr. Delnr. * af Matr.nr. 12 a, Karlstrup By, Karlstrup Beliggende: Cementvej

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

GeoCAD nyhedsbrev. Dato: 5. februar 2019

GeoCAD nyhedsbrev. Dato: 5. februar 2019 NYHEDSBREV 1-2019 www..dk nyhedsbrev Dato: 5. februar 2019 Jeg fremsender hermed s nyhedsbrev, der indeholder vigtig information om ændring af installationspakken samt nye funktioner til dannelse af adressevektorer

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

PARTNER. Vedr.: Tinglysning af eksisterende kloaksystem. BORNHOLMS SPILDEVAND NS Industrivej 1 3700 Rønne

PARTNER. Vedr.: Tinglysning af eksisterende kloaksystem. BORNHOLMS SPILDEVAND NS Industrivej 1 3700 Rønne 0 GEO PARTNER BORNHOLMS SPILEVAN NS Industrivej 1 3700 Rønne Vedr.: Tinglysning af eksisterende kloaksystem. Geopartner Landinspektører AiS Egensevej 15 I samarbejde med Bornholms Forsyning NS er Geopartner

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1) Nr. 454 28. april 2010 Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere BEK nr 1011 af 25/10/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2662 Senere

Læs mere

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Syd Energi Service A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Energinet.dk har behandlet din ansøgning om, hvorvidt solcelleanlægget

Læs mere