Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner."

Transkript

1 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (1) Lokomotivdekoder LD-G-3 / LD-W-3 i Märklin-Motorola format Denne oversættelse omfatter monterings- og anvendelsesvejledningerne til LD-G-3 / LD-W-3 dekoderen. Den originale manual indeholder en lang række advarsler og lignende af mere generel og/eller ansvarsfraskrivende karakter. Disse er ikke medtaget i denne oversættelse, og der henvises til den originale manual. Om at bruge denne vejledning Hvis du ikke er teknisk øvet, giver denne vejledning en trin for trin vejledning i sikker og korrekt montering og anvendelse af dekoderen. Før du begynder, anbefales det, at du læser hele vejledningen igennem, i særlig grad afsnittet om sikkerhed og FAQ (Frequently Asked Questions). Du vil så vide, hvornår du skal være forsigtig og hvorledes du undgår fejl, som kræver en stor indsats at korrigere. Opbevar denne vejledning, så du kan løse problemer i fremtiden. Hvis du giver dekoderen videre til en anden person, bedes du også overgive vejledningen. Anvendelsesformål Advarsel: integrerede kredsløb er meget følsomme overfor statisk elektricitet. Rør ikke ved komponenterne før du har afladt dig selv. Du aflader dig selv ved at berøre en radiator eller andet metal med jordforbindelse. Denne dekoder må anvendes i henhold til specifikationerne i denne vejledning. Den er designet til at blive monteret i et modeljernbanelokomotiv med jævnstrømsmotor (DC) (LD-G-3) respektive vekselstrømsmotor (AC) (LD-W-3). Den tolker det Motorola format, som sendes til den adresse fra en digital central. Dekoderen kontrollerer lokomotivets drift (hastighed, kørselsretning, acceleration) og tænder og slukker for lyset. Dekoderen anbefales ikke til børn under 14 år. Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner. Enhver anden brug af dekoderen er ikke acceptabel og vil sætte enhver form for garanti ud af kraft. Sikkerhedsinstruktion Der henvises til den originale vejledning Information: Motorola I og Motorola II format De digitale kørselsdata er forskelligt kodede og sendt i (det gamle) Motorola I format og (det nye) Motorola II format. Denne dekoder er designet til at tolke data i Motorola II format. Dette begrænser dens anvendelse i Motorola I format.

2 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (2) Da data til ekstrafunktionerne F3 og F4 sendt i Motorola I format ikke kan tolkes af dekoderen, er det ikke muligt at påvirke disse funktioner, når der anvendes Motorola I format. I modsætning til under Motorola II formatet, sendes der ingen absolut information om kørselsretning i Motorola I format, idet der udelukkende sendes et enkelt signal om retningsskift. Det har følgende konsekvenser: 1. Hvis skiftekommandoen ikke modtages eller forstås af lokomotivet, fortsætter det i den oprindelige retning. 2. Hvis der slukkes for dekoderen for et stykke tid og retningsdata ikke gemmes, vil lokomotivet køre i standardretning, når strømmen igen tilsluttes. Drift oversigt Dekoderen er designet til operation i Motorola I eller II format og kan indstilles til en af 255 adresser. Den tolker de digitale data, som sendes af en digital central, og videresender disse til lokomotivet. Hastighed og kørselsretning Hastighed, som bestemt af digital centralen, og retningsskift kommandoer sendes af dekoderen til lokomotivet. Ved retningsskift kommandoer gemmes informationen om kørselsretningen i dekoderen. Karakteristika ved hastighed Ved at justere start- og højeste hastighed kan en individuel hastighedskarakter programmeres via centralenheden. Justeringen styrer den aktuelle mængde volt motoren modtager. Mængden af volt har en umiddelbar effekt på lokomotivets hastighed ved et valgt hastighedsniveau under driften. Motorens driftsspænding ved kørselstrin 1 justeres af starthastigheden. Normalt justeres driftsspændingen, så lokomotivet lige akkurat begynder at køre ved kørselstrin 1. Driftsspændingen ved kørselstrin 14 justeres ved at ændre på højeste hastighed. Justeringen bør ske, så lokomotivet når sin maksimale hastighed ved kørselstrin 14. Driftsspændingen ved kørselstrin 2 13 er lineært interpolerede. Acceleration og bremseforsinkelse Acceleration og bremseforsinkelse kan sættes i 14 trin. Acceleration og bremseforsinkelse kan slås til og fra via ekstrafunktion F3. Lysfunktion Lyset kan tændes og slukkes afhængigt af kørselsretningen på Centralenhedens Funktion. Ranger gear Ekstrafunktionen F4 giver dig mulighed for at skifte til ranger gear. I ranger gear reduceres hastigheden til det halve af normalt ved alle kørselstrin.

3 Restriktioner i Motorola I format Ekstrafunktionerne F3 og F4 er ikke til rådighed i Motorola I format. Tekniske specifikationer Data format: Motorola I og II Forsyningsspænding: Volt Strømforbrug uden forbundne forbrugere: ca. 10 ma Max. Strømforbrug for motor: 800 ma Max. Strømforbrug pr. funktionsudgang: 100 ma Max. Total strømbelastning: ma Beskyttet til: IP 00 Kan anvendes i temperaturer: C Kan opbevares i temperaturer: C Max. Relativ luftfugtighed: 80% Størrelse: ca. 19 x 17 x 5 mm Vægt: ca. 1 g Montering af lokomotivdekoderen Digitaltog.dk Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (3) Åben lokomotivet og find stedet, hvor dekoderen skal monteres. Afbryd forbindelserne fra motoren til strømoptag fra hjul og slæbesko. Afmonter ligeledes retningsskifteren, hvis lokomotivet er monteret med en retningsskifter. Der er ikke længere brug for den. Vær opmærksom på Radiostøj modstande, som er monteret på motoren eller tilsluttede ledninger må ikke afmonteres. Motoren og radiostøj modstande er et samlet hele. Afmonteres radiostøj modstandene risikeres kraftig radiostøj. Tilslutning af LD-G-3 Følg montagediagrammet (fig. 1). Lod forbindelsen til slæbeskoen til loddepunkt X2 og forbindelsen til stel til X3. Disse to forbindelser kan ombyttes uden betydning for funktionaliteten. Lod forbindelserne til motoren til loddepunkterne X10 og X11.

4 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (4) Tilslutning af LD-W-3 Følg montagediagrammet (fig. 2). Lod forbindelsen til slæbeskoen til loddepunkt X2 og forbindelsen til stel til X3. Disse to forbindelser kan ombyttes uden betydning for funktionaliteten. Lod forbindelserne til motoren til loddepunkterne X6, X10 og X11. Tilslutning af lys Følg montagediagrammerne (Fig. 1, 2 og 3)! Fjern alle eksisterende dioder monteret foran pærerne. Tilslut pæren til fremad kørsel til loddepunkt X5 og pæren til baglæns kørsel til X4. Hvis pærerne allerede er monteret til lokomotivets stel, er tilslutningen færdig. I modsat fald tilsluttet pærernes retur til returtilslutningen på dekoderen (loddepunt X1 respektive X6). Advarsel Den fælles retur (stel) for alle funktioner (loddepunkt X1 respektive X6) må under ingen omstændigheder forbindes til lokomotivets stel. Der er risiko for kortslutning med efterfølgende ødelæggelse af dekoderen til følge. Tilslutning af LED Funktionsudgangene på lokomotivdekoderen tændes og slukkes i forhold til dekoderens stel. Derfor skal du tilslutte LED ens katode (-) til funktionsudgangen. Advarsel Hvis du benytter Lysdioder (LED), skal de altid tilsluttes med en formodstand.

5 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (5) Montage i lokomotivet Efter at have færdiggjort alle forbindelser monteres lokomotivdekoderen i lokomotivet med en dobbeltklæbende pude. Anvendelse af et NEM 652 stik Mange lokomotiver har et NEM 652 stik. Ved at anvende et NEM 652 stik slipper du for at skulle lodde hver gang du måtte ønske at skifte en dekoder. Nedenstående tabel viser hvorledes de enkelte loddepunkter forbindes til et NEM 652 stik. Kontakt Forbindelse Ledningsfarve Loddepunkt 1 Motor forbindelse 1 Orange X10 2 Lys bagerst (-) Gul X4 3 Ikke anvendt eller F1 Grøn Venstre strømoptag Sort X3 5 Motor Forbindelse 2 Grå X11 6 Lys forreste (-) Hvid X5 7 Fælles stel for funktioner (+) Blå X6 8 Højre strømoptag eller slæbesko Rød X2 Programmering af dekoderen Du kan udføre følgende justeringer fra centralenheden uden af lave indgreb i lokomotivet. 1. Lokomotiv adresse 2. Start hastighed 3. Maksimal hastighed 4. Acceleration og bremseforsinkelse Ovenstående rækkefølge er identisk med rækkefølgen i de enkelte menupunkter i programmeringen. Online-programmering Starthastighed, maksimalhastighed, acceleration og bremseforsinkelse testes og gemmes direkte under programmeringen. Det er derfor nødvendigt med en isoleret oval til brug for programmeringen. Før du afslutter et menupunkt, altså før du skifter funktionen function til off, skal du huske at sætte fartregulatoren til 0. Ellers vil lokomotivet begynde at køre ved begyndelsen af det efterfølgende menupunkt. Det er ikke nødvendigt at indtaste den aktuelle lokomotivadresse for at påbegynde programmeringen. Den dekoder, der er på programmeringssporet, vil blive programmeret, når programmering påbegyndes. For at undgå programmering af andre lokomotiver, må der ikke være andre lokomotiver på programmeringssporet, end det, der ønskes programmeret.

6 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (6) Adgang til programmeringsmode Sæt lokomotivet på programmeringssporet og nulstil centralenheden. Sæt funktionen [Function] på centralenheden på off. Indtast adressen 78 på centralenheden. Bemærk: Det har ingen betydning, om du allerede har gemt en ny adresse i dekoderen. Du skal altid indtaste adresse 78 for at få adgang til programmering. Tryk på [stop] knappen på centralenheden. Herefter påvirkes retningsskift, som holdes mens [Go] knappen kort påvirkes. Så snart den forreste lampe på lokomotivet blinker (efter ca. 2 sekunder), er du i programmerings mode, og påvirkningen af retningsskift kan ophøre. Note: Nogle centralenheder, som f.eks. Intellibox, tillader ikke adgang til programmeringsmode, hvis de er indstillet til Motorola II formatet. Disse centralenheder skal indstilles til Motorola I (eller Old) for at kunne programmere dekoderen. 1. Programmering af lokomotiv adressen Når du er i programmeringsmode indtastes den nuværende eller fremtidige lokomotiv adresse. Det er ikke nødvendigt at indtaste den tidligere adresse, hvis du ønsker at sætte en ny adresse. Bekræft indtastningen ved at trykke funktionen [Function] på on. Lokomotivet bekræfter indtastningen ved at blinke en gang med forreste lampe. Sæt hastighedenskontrollen på 0. For at få adgang til det følgende menupunkt trykkes funktionen [Function] off. 2. Programmering af start hastighed Drej på hastighedskontrollen. Så snart lokomotivet kører med den ønskede start hastighed, bekræftes dette ved at trykke funktionen [Function] på on. Lokomotivet bekræfter indtastningen ved at blinke to gange med forreste lampe. Sæt hastighedenskontrollen på 0. For at få adgang til det følgende menupunkt trykkes funktionen [Function] off. 3. Programmering af maksimal hastighed Drej på hastighedskontrollen. Så snart lokomotivet kører med den ønskede maksimale hastighed, bekræftes dette ved at trykke funktionen [Function] på on. Lokomotivet bekræfter indtastningen ved at blinke tre gange med forreste lampe. Sæt hastighedenskontrollen på 0. For at få adgang til det følgende menupunkt trykkes funktionen [Function] off. 4. Programmering af acceleration og bremseforsinkelse Drej på hastighedskontrollen. Nu accelererer henholdsvis bremser lokomotivet. Ved at indstille hastigheden til lav hastighed opnås en hurtig acceleration og bremseforsinkelse og ved at indstille hastigheden til en høj hastighed opnås en langsom acceleration og bremseforsinkelse. Medens der accelereres er forreste lys slukket, og medens der bremses, er lampen tændt. Sæt acceleration og opbremsning som ønsket og bekræft dette ved at trykke funktionen [Function] på on. Lokomotivet bekræfter indtastningen ved at blinke fire gange med forreste lampe. Sæt hastighedenskontrollen på 0 mens lampen blinker, ellers vil lokomotivet starte ved denne hastighed så snart normal drift påbegyndes. Hermed afsluttes programmeringen automatisk, og dekoderen er klar til drift.

7 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (7) At springe over enkelte menupunkter Hvis du ønsker at springe over enkelte af menupunkterne, sættes hastighedskontrollen til 0, og funktionen [Function] tændes og slukkes en enkelt gang. Dekoderen gemmer de indstillinger, der allerede er lagret og bekræfter afslutningen af et menupunkt ved at blinke to, tre eller fire gange. Reset Hvis du ønsker at genskabe data i dekoderen, som de var ved leveringen, placeres lokomotivet på et programmeringsspor med en analog transformator/kørekontrol. Retningsskiftet påvirkes indtil lyset på lokomotivet efter fire blink og en pause begynder at blinke hurtigt. Bemærk at Reset gennemføres på alle lokomotiver med denne type dekoder, som er placeret på programmeringssporet. Hvis det eneste problem er, at lokomotivet ikke reagerer på en bestemt adresse, eller du har glemt hvilken adresse, lokomotivet har, er der ingen grund til at gennemføre en Reset. Da du ikke skal angive en gammel adresse, kan du blot gennemføre en programmering som beskrevet ovenfor. Drift Under drift i Motorola II format slås acceleration og bremseforsinkelse til og fra på funktionen [F3]. Ændringerne har effekt øjeblikkeligt. Hvis accelerations og bremseforsinkelse slås fra under en opbremsning, vil lokomotivet fortsætte med den hastighed kørekontrollen er indstillet til. Under drift i Motorola I format er acceleration og bremseforsinkelse altid aktive. Nødstop kan gennemføres ved at gennemføre et retningsskift. Rangerhastighed Rangerhastighed kan slås til og fra på funktionen [F4]. Ved rangerhastighed er hastigheden 50% af den normale ved alle hastighedstrin. Under drift i Motorola I format kan rangerdrift ikke aktiveres. Forbedring af kørselsegenskaberne Lokomotiver med et meget højt strømforbrug eller spor med dårlig kontakt kan give utilfredsstillende driftsresultater efter monteringen af dekoderen. Dette kan løses ved at montere en kondensator 100 µf / 35 V mellem loddepunkterne X1 og X7 (se fig. 1 og 2). Analog drift I analog drift kan dekoderen anvendes som en elektronisk retningsomskifter. Det betyder, at lokomotivets retnings skiftes som normalt på en analog transformator/kørekontrol. I analog drift er lyset altid tændt og skifter retning med lokomotivets retning. Du sætter dekoderen i analog driftstilstand ved at påvirke retningsskiftet på din analoge transformator indtil lyset på lokomotivet begynder at blinke.

8 Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (8) Du sætter dekoderen tilbage i digital driftstilstand ved at påvirke retningsskiftet på din analoge transformator indtil lyset på lokomotivet begynder at blinke. Hold ikke retningsskiftet for længe, ellers gennemfører du en reset af dekoderen. Peter E. Jonasen har oversat denne vejledning til dansk. Du er velkommen til at kopiere og distribuere dokumentet i sin helhed, så længe teksten om, at det er Peter E. Jonasen, der har oversat den ikke slettes. Du kan læse mere om Peter E. Jonasen på ovenstående internetadresse. Finder du fejl i vejledningen, eller har råd og tilføjelser, der bør anføres, er du velkommen til at sende en til mig. Mailadressen er digital@kvv73.dk Note: Er en note anført i den originale tyske vejledning Kommentar: Er en kommentar fra Peter E. Jonasen på baggrund af egne eller andres erfaringer

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Uhlenbrock 75 100 (1) Lokdekoder 75 100 Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til vekselstrømsmotorer forstår

Læs mere

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf Indbygnings- og brugervejledning Märklin 60760 Digital ombygningssæt til lokomotiver med tromlekummulator motor Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original

Læs mere

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Uhlenbrock 75 900 funktionsdekoder (1) Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Tænder og slukker for ekstrafunktioner som horn, fløjte, lys og røg. Egenskaber 75 900 Funktionsdekoderen kan anvendes

Læs mere

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Dansk oversættelse version 1.01 Februar 2010 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 05.05 Be Alle rettigheder forbeholdes

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 75 400 (1) Lokdekoder 75 400 Digitaldekoder i Märklin Motorola format. IKKE Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til jævnstrømsmotorer

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 29765 DB ICE 402 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer. Uhlenbrock 75 530 (1) Lokdekoder 75 530 Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer. Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 75 420 (1) Lokdekoder 75 420 Digitaldekoder i Märklin Motorola format. IKKE Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til jævnstrømsmotorer

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Electrotren DSB MZ 1404 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Læs mere

Uhlenbrock, Lokdekoder 76 500 (Jævnstrømsmotorer) Oversættelse: Peter E. Jonasen, kopiering af dokumentet i sin helhed incl. denne tekst er tilladt.

Uhlenbrock, Lokdekoder 76 500 (Jævnstrømsmotorer) Oversættelse: Peter E. Jonasen, kopiering af dokumentet i sin helhed incl. denne tekst er tilladt. Uhlenbrock, Lokdekoder 76 5 (Jævnstrømsmotorer) Multiprotokoldekoder 76 5 Til lokomotiver med jævnstrømsmotorer på digitalanlæg i DCC- og Motorolaformat. Egenskaber 76 5 Styret multiprotokoldekoder til

Læs mere

Uhlenbrock 63 200 Power 2

Uhlenbrock 63 200 Power 2 Uhlenbrock 63 200 Power 2 Dansk oversættelse version 1.0 Januar 2007 for Heljan A/S Peter E. Jonasen Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 12.02 Be Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 73 500 (1) Multiprotokoldekoder 73 500 i miniformat Til lokomotiver fra Arnold, Bemo, Brawa, Fleischmann, Roco, Trix m.fl. Egenskaber 73 500 Styret multiprotokoldekoder til DCC, Motorola og

Læs mere

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2.

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. Den nye model har nogle gode fordele, nu kan man montere 2 enheder direkte på printet. Forskellige tastaturer (standart folie / metal, smal model /

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer Tekniske data, symbol forklaringer Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet

Læs mere

Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder

Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder Dansk oversættelse Peter E. Jonasen, baseret på: COPYRIGHT UHLENBROCK ELEKTRONIK GMBH Grundlag tysk vejledning Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

Uhlenbrock 76 320 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort

Uhlenbrock 76 320 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort Uhlenbrock 76 32 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort Dansk oversættelse version 1. maj 26 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 3.6 Be Alle rettigheder

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Piko SVT 137 / DB VT 04 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Piko VT

Læs mere

FAQ for jump starteren

FAQ for jump starteren 511025 Før betjening af denne enhed, bør du læse vejledningen omhyggeligt. Denne vejledning vil informere brug af jump starteren, specifikationer og korrekte procedurer, sikkerheds-, advarsels- og andre

Læs mere

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet!

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! Smartbox, 0-6900-8 Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! PDF 5956 / 0.0.2009 Indholdsfortegnelse:. ANVENDELSE...2 2. KOMPONENTLISTE.... TILSLUTNING AF SMARTBOX...4.

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

El-tilslutning og programmering af aktuator

El-tilslutning og programmering af aktuator INSTALLATIONS- OG DRIFTSVEJLEDNING FlowCon SM 15-40mm, 1/2-1 1/2 Monter FlowCon SM-ventilen i enhedens fremløbs- eller returledning. Det anbefales, at der monteres en sigte foran ventilhuset for at forhindre

Læs mere

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 7687 Marklin 7687 Drejeskive Decoderen kan anvendes på følgende måder til etablering af Styring til Drejeskiven fra Centralstation 2. (Dette dokument tager udgangspunkt

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124.

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124. Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3124 Micheline Peter Engelsted Jonasen www.digital-train.com Märklin Micheline, katalog

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Vejledning til Tidtagningssystem til ridebanespring. Sønderborg. Knap for addering af 6 sekunder ved total nedrivning af forhindring.

Vejledning til Tidtagningssystem til ridebanespring. Sønderborg. Knap for addering af 6 sekunder ved total nedrivning af forhindring. Tidsur til Ridebanespring Model: Sønderborg Med visning af tid for hovedspring / omspring. Visning af fejl Automatisk addering af fejl ved overskridelse af fejlfri tid Visning af starttid for næste klasse.

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Fartpilot & Begrænser til biler med OE begrænser

Fartpilot & Begrænser til biler med OE begrænser Instruction Hassellunden 16 2765 Smørum Denmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Comfort Cruise Fartpilot & Begrænser til biler med OE begrænser Dette sæt anvender den original monteret fartbegrænserarm

Læs mere

Vejledning til Tidtagningssystem til ridebanespring. Sønderborg. Manuel Signal ( Radiosignal ) knap på pult ( Stopursfunktion )

Vejledning til Tidtagningssystem til ridebanespring. Sønderborg. Manuel Signal ( Radiosignal ) knap på pult ( Stopursfunktion ) Model: Sønderborg Valgfri portrækkefølge. Visning af tid for hovedspring / omspring. Visning af fejl Automatisk addering af fejl ved overskridelse af fejlfri tid Mulighed for visning af starttid for næste

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58

Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58 Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58 Brugervejledning En eldrevet port er ikke legetøj og bør anvendes med omhu og kun hvis der er fuldt

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

DC-Motor Controller. Brugermanual

DC-Motor Controller. Brugermanual Forside Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK DC-Motor Controller Brugermanual Firmware V4.00 Produkt indhold 1 styreboks til styring af 1 DC-motor. 1 strømforsyning 100 240 volt

Læs mere

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8.

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8. DK... Light Drive Light Drive er en monterbar strømforsyningsenhed, som omdanner din manuelle kørestol til en elektrisk letvægtskørestol. Den er designet til hjælpe dig med at komme omkring indendørs,

Læs mere

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator INSTRUKTION IN113, Nr. B104DKE Bernard el-aktuator Type SQ100, SQ250 SQ400, SQ600, SQ1000 Indhold Opstart... 2 Normal lukkeretning... 3 Komplet leverance... 3 1. Indstilling af mekaniske anslag, 90 -drejende...

Læs mere

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 DK DANSK SYMBOLER Maskinen er udstyret

Læs mere

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 kørselsregulator 2 Nettilslutning 3 Tilslutningsklemme gul ( L = Belysningsstrøm) 4 Tilslutningsklemme

Læs mere

Netcom50. Betjeningsvejledning for telemodul 6 720 616 157 (2008/07)

Netcom50. Betjeningsvejledning for telemodul 6 720 616 157 (2008/07) Netcom50 da etjeningsvejledning for telemodul 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring 3 1.1 Generelle sikkerhedsanvisninger 3 1.2 Symbolforklaring 3 2 Oplysninger

Læs mere

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger skal læses sammen med instruktionsbogen for Range Rover (LRL 32 02 61 131). Disse oplysninger er ekstraoplysninger, der ikke var tilgængelige, da instruktionsbogen

Læs mere

Uhlenbrock AnDi 75 320 lokomotivdekoder

Uhlenbrock AnDi 75 320 lokomotivdekoder Uhlenbrock AnDi 75 320 lokomotivdekoder Dansk oversættelse Peter E. Jonasen, baseret på: COPYRIGHT UHLENBROCK ELEKTRONIK GMBH Grundlag tysk vejledning Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist

Læs mere

Manual til PRO DK180

Manual til PRO DK180 Manual til PRO DK180 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen... 11 Indtastning af egen

Læs mere

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Viessmann 5211 Magnetartikel dekoder (2) Den digitale magnetartikeldekoder Viessmann 5211 består

Læs mere

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091 Original betjeningsvejledning 3.2 Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4 Order No.: 00600-3-091 2 KVALITET TIL PROFESSIONELLE Det må IKKE føles ubekvemt og overflødigt at

Læs mere

XXL-Rehab HD elektrisk kørestol Model: Jazzy Quantum 1650

XXL-Rehab HD elektrisk kørestol Model: Jazzy Quantum 1650 XXL-Rehab HD elektrisk kørestol Model: Jazzy Quantum 1650 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 0.0 Symboler 2 1.0 Indledning 2 2.0 Sikkerhed 3 3.0 Sædesystem 3 4.0 Montering 4 5.0 Tilpasninger/indstilling 4

Læs mere

Dekoder med 2x2 udgange

Dekoder med 2x2 udgange Dekoder med 2x2 udgange Diagram Print Komponentside Loddeside Side 1 Tilslutning af dekoderen. De fleste typer af dekodere har tilslutning direkte til sporet og har sin egen spændingsforsyning og signaltilpasning.

Læs mere

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com ESU 51967 21mtc adapter dansk vejledning (2) 1. WEEE Erklæring Læs venligst

Læs mere

BRUGSANVISNING KARMA

BRUGSANVISNING KARMA 1 BRUGSANVISNING KARMA Inden du kører ud på din Karma scooter venligst læs denne vejledning nøje igennem. Karma scooteren er forsynet med drejesæde, som kan låses i 4 positioner. Når man forflytter sig

Læs mere

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual Dansk Mink Papir Teknisk brugermanual Styring til FIX tørrekasse Beskrivelse Enheden styrer en AC blæser-motor via en relæudgang. Betjening foregår via et tastatur og et display, og brugeren kan vælge

Læs mere

Original brugermanual for Jasopels Farm Cat

Original brugermanual for Jasopels Farm Cat Original brugermanual for Jasopels Farm Cat 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 14 35 00 Adresse: Fabriksvej 19 DK-7441 Bording Maskine: Farm

Læs mere

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift 2014 Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift.dk, Søgårdparken 20, 7250 Hejnsvig 2 FORSIKRING)OM)OVERENSSTEMMELSE)) Søgårdparken20 7250Hejnsvig

Læs mere

AM signalet er et automatisk mellemblok signal. Det består af 3 lamper og er opbygget som et U signal med 3 lamper.

AM signalet er et automatisk mellemblok signal. Det består af 3 lamper og er opbygget som et U signal med 3 lamper. Signaler Der skal signaler på modelbanen. En modelbane med signaler er som prikken over i et. Der er forskellige signaler. I signal, U signal og AM signaler. Desuden er der PU signaler. Alle disse signaler

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Montering af Automatik K19 Klargøring af stangtrækket: Anbring stangen på et par bukke og monter Det

Læs mere

Cargobike Classic Electric

Cargobike Classic Electric Cargobike Classic electric Ladcykel til 4 børn med motor og skivebremser - 13.495 kr Prisen inkluderer 36 v motor, 9 AH batteri, lader, standardkaleche, overtræk, sikkerhedsseler til 4 børn, samlet og

Læs mere

Uhlenbrock funktionsdekoder

Uhlenbrock funktionsdekoder Uhlenbrock 73 900 funktionsdekoder Dansk oversættelse version 1.0 Februar 2007 Peter E. Jonasen for Heljan A/S, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 04.06 Be Alle rettigheder

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK Dekoder type 628 Denne dekoder anvendes hovedsagelig til signaler. Den kan også anvendes til andre opgaver, men her vil andre typer af dekodere være mere velegnet. Dekoderen forsynes med spænding og digital

Læs mere

Karma 848 el-scooter. Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Tekniske specifikationer:

Karma 848 el-scooter. Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Tekniske specifikationer: Karma 848 el-scooter Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Fuldt affejdret Programmerbar hastighed etc. Lys, blinklys, stoplys, katastrofeblink Lastevægt max. 180 kg

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system. 8. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas.

L P. Komfort / Alarm system. 8. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas. 8. Tekniske data Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2/3/4 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet 15

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW da Wireless Smoke Alarm Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Graphics 4 2 Indledning 6 3 Montering 7 4 Radionetværk 9 5 Vedligeholdelse 13 6 Tekniske data

Læs mere

Digital MagnetartikelDecoder

Digital MagnetartikelDecoder Digital MagnetartikelDecoder 5211 Dette Produkt er ikke Legetøj Ikke egnet til Børn under 14 år Opbevar venlist Vejledning for senere Brug 1 BEMÆRK : ALT TILSLUTNINGS-ARBEJDE SKAL FOREGÅ PÅ ET AFBRUDT

Læs mere

GSM porttelefon og samtale anlæg. SSI 2600.8002 GSM porttelefon system

GSM porttelefon og samtale anlæg. SSI 2600.8002 GSM porttelefon system SSI 2600.8002 GSM porttelefon system GSM samtale anlæg og 1000 telefon numre med opkald for dør/port åbning Udendørs station med separat indendørs kontrol boks SSIHuset Svane Electronic ApS Arildsvej 27,

Læs mere

MANUAL FOR DCC TURNTABLE. Indhold:

MANUAL FOR DCC TURNTABLE. Indhold: MANUAL FOR DCC TURNTABLE Indhold: Page: Introduktion 2 Inden du går i gang 2 Justering af spor 2-3 Tilslutning ledningsdiagram 3-4 Funktioner og oversigt over kontrolboksen 4-6 Programmering af drejeskiven:

Læs mere

Drejeskive-Decoder TT-DEC

Drejeskive-Decoder TT-DEC Betjeningsvejledning Drejeskive-Decoder TT-DEC Fra Digital Profi Serien! TT-DEC-G Art-Nr : 010503 Egnet til Fleischmann Drejeskiverne 6052, 6152, 6154, 6651, 9152, 6680 (Både med og uden C) og 6652 (med

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - MODEL 501-27 (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - MODEL 501-27 (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - MODEL 501-27 (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning

Læs mere

BRUGER- VEJLEDNING. Apollo 250

BRUGER- VEJLEDNING. Apollo 250 BRUGER- VEJLEDNING Apollo 250 Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk sportster@sportster.dk Indholdsfortegnelse: Side Husk 3 Færdsels regler

Læs mere

Guide - Secvest IP FUAA10011

Guide - Secvest IP FUAA10011 Guide - Secvest IP FUAA10011 1 Indhold SECVEST IP - KOMPONENTER... 3 TILSLUTNING AF BATTERI OG STRØMFORSYNING... 4 PLACERING AF NØGLEKOMPONENTER... 5 INDKODNING AF DE TRÅDLØSE KOMPONENTER... 6 MENU 1 INDKODNING

Læs mere

Servicemappe. C.Reinhardt as

Servicemappe. C.Reinhardt as Servicemappe C.Reinhardt as 1 Indhold Komponenter 3 Batteri hvilespænding 10 Kontrol før aflevering 11 Serviceskema 12 Fejlsøgningsskema 14 Dynamic Controller 16 PG Solo Controller 22 PG S-Drive Controller

Læs mere

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul Denne snapguide er ikke en komplet monterings- eller brugeranvisning, men en oversigt over ledninger og funktioner. AK4625

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Peter Topp Engelsted Jonasen : Digital modeljernbane - indbygning af dekoder i, Uhlenbrock AnDi, LokPilot NEM 652, LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Dette materiale er lagret i henhold

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230 AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-20 AS Marketing CC00000100-MA / Version 5 ABE 90864 Maj 2006 e1 024151 2 Advarsel! Forkert kabel tilslutning kan resultere i kortslutninger,

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse... 1 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING...

Læs mere

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Topp Engelsted Jonasen til digital drift ISBN 978-87-92379-15-3 2015/2016 Nordbanen Hobby og Peter Topp Engelsted Jonasen Tekst: Peter Topp

Læs mere

Vind og regnmelder WRA 501

Vind og regnmelder WRA 501 Vind og regnmelder WRA 501 Lad venligst denne vejledning Blive i centralen! MONTAGEVEJLEDNING Tekniske bilag og montagevejledning Side 1 af 15 1 Indholdsfortegnelse side 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Inden første cykeltur

Læs mere

Peter Engelsted Jonasen

Peter Engelsted Jonasen Märklin digital: Indbygning af dekoder i Märklin 3021 DB Baureihe V 200 DB Class V 200 DB type V 200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Märklin

Læs mere

Montage og brugermanual til IMage spa touch & styretavler. Alle modeller.

Montage og brugermanual til IMage spa touch & styretavler. Alle modeller. Montage og brugermanual til IMage spa touch & styretavler. Alle modeller. Der tages forbehold for evt. produkt ændringer. Copyright. International Marketing A/S Udgave: 2.3 04 2005. Sprog: Dansk Tillykke

Læs mere

BRUGER- VEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86

BRUGER- VEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 BRUGER- VEJLEDNING Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 1 www.sportster.dk sportster@sportster.dk Indholdsfortegnelse Side Husk 3 Færdselsregler 3 Gode råd

Læs mere

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program Nr. 05 Ver. 5.17a. Fortløbende en-vejs positionering

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program Nr. 05 Ver. 5.17a. Fortløbende en-vejs positionering SPEED-Commander Frekvensomformer Driftsvejledning Bemærk: Speciel Software Program Nr. 05 Ver. 5.17a Parameterliste og tilslutninger af styreklemmer anvendes vedhæftede programbeskrivelse. Alle øvrige

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1. PRO-MOVEC 200W og 250W System

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1. PRO-MOVEC 200W og 250W System REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1 PRO-MOVEC 200W og 250W System 2008/2010 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj 250W system... 4 2.2 Specialværktøj

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Primex 3017 Berliner S-Bahn Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Primex

Læs mere

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Version 1. Side

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Version 1. Side GSM ALARM BASIC Brugervejledning dansk Version 1 Side Tekniske data Spænding/strøm Standby strøm Alarm strøm Trådløs frekvens GSM frekvens Back-up Batteri Relæudgang (NO) 9-12V DC / 500mA

Læs mere

Kom godt i gang med Mini Bots fra

Kom godt i gang med Mini Bots fra Kom godt i gang med Mini Bots fra Indholdsfortegnelse Generel Information... 3 Elektricitet... 3 Robotter, kunstige mennesker?...3 Forklaring af komponenter... 4 Robot-byggesættet inderholder følgende:...4

Læs mere

Dansk Brugervejledning

Dansk Brugervejledning 1 Dansk Brugervejledning E-Fly Premium M25C Series 1 2 TranzX PST (Power Support Technology) El - cykler Indledning Tillykke med købet af en E-Fly med TranzX PST, der vil give dig mange kilometer cykelglæde

Læs mere

BRUGSANVISNING. LCD 8940 HI-POWER LED-hærdelampe med lysstav Indbygningsmodel. LCD 8940 HI-POWER 1 Versionsdato: 11-02-2015 Versionsnr.

BRUGSANVISNING. LCD 8940 HI-POWER LED-hærdelampe med lysstav Indbygningsmodel. LCD 8940 HI-POWER 1 Versionsdato: 11-02-2015 Versionsnr. BRUGSANVISNING LCD 8940 HI-POWER LED-hærdelampe med lysstav Indbygningsmodel LCD 8940 HI-POWER 1 Versionsdato: 11-02-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. Generelt 3 2. Pakkens indhold 3 3. Produktets opbygning

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd SERIE Z-20E.SN005 Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd ELGO - ELECTRIC Gerätebau und Steuerungstechnik GMBH D - 78239 Rielasingen, Postfach 11 30, Carl - Benz - Straße 1 Telefon 07731

Læs mere

K 5406A. Digital HFI/HPFI tester. El-nr. 63 98 720 630

K 5406A. Digital HFI/HPFI tester. El-nr. 63 98 720 630 K 5406A Digital HFI/HPFI tester El-nr. 63 98 720 630 Kyoritsu 5406A Side 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Sikkerhed...2 2. Beskyttelseslåg...3 3. Instrumentbeskrivelse...3 Ledningsbeskrivelse...4

Læs mere

Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451

Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 Indhold Salgspakkens indhold...2 Knapper og stik...2 På forsiden...2 På bagsiden...3 Langs overkanten...3 Opladning...3

Læs mere

GA310 Vibration Steering Wheel RS-100

GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 Bemærk venligst! Udsæt ikke Vibration Steering Wheel RS-100 for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

Funktions-data Fabriksindstilling Variabel Indstilling

Funktions-data Fabriksindstilling Variabel Indstilling eknisk datablad NR2A- Drejemotor til 2- og 3-vejs kugleventiler DN 1... 2 Moment 10 Nm Nominel spænding AC/DC 2 V Programmerbar, -Bus Konvertering af sensor signaler Styring: Modulerende DC 2... 10 V eller

Læs mere

Digital positioner type RE 3446

Digital positioner type RE 3446 Installations- og driftsvejledning IN145 Digital positioner type Indholdsfortegnelse: Side 1 Generel information 2 2 Montering og tilslutning 2 3 Idriftsættelse 3 4 Drifts funktioner 6 5 Funktions beskrivelser

Læs mere

Brugsmanual Stama el-multitruck

Brugsmanual Stama el-multitruck Brugsmanual Stama el-multitruck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide

NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide Tillykke med din nye NAVMAN 5380 kortplotter! NAVMAN TRACKER 5380 bruger C-MAP NT+ / MAX søkort. Elektroniske søkort er ment som en hjælp til navigation, de kan ikke bruges

Læs mere

Monteringsvejledning EVRP - 895 Regulator

Monteringsvejledning EVRP - 895 Regulator Monteringsvejledning EVRP - 895 Regulator Transmotor ApS. Lemtorpvej 13 17. DK-7620 Lemvig Tel. 45 9664 0977 Fax. 45 9664 0982 e-mail: info@transmotor.com www.transmotor.com - 3 - Vejledning for 24V spændingsforsyninger.

Læs mere