PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2013"

Transkript

1 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2013

2 PARKINSON-EXPRESSEN Oktober kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Eddie Neumann Blekingevej Rønne Jeanette-eddie@live.dk Husk at meddele flytning, det vil lette os ved udsendelse af informationer m.v. Artikler indlæg breve eller andet som ønskes bragt i avisen sendes eller mailes til redaktionen. Deadline for optagelse: Jan - kvartal: senest 10/12 April / 3 juli / 6 oktober / 9 Redaktionen forbeholder sig retten til at afvise eller redigere samt forkorte alle indsendte bidrag. Også pladshensyn kan medføre at indsendt materiale først bringes i næste nummer. Kredsens bankkonto Danske Bank Mail adresser Send din mail adresse til Karen Kisling karenkisling@mail.dk Karen vil så sende en husker før arrangementer og informationer mellem bladudgivelser.. Kørelejlighed Er der problemer med at deltage, grundet transportvanskeligheder, har vi nu kontakt med venlige medlemmer, der gerne vil være behjælpelig med transporten Ved tilmelding til arrangement meddeler du behov for transport Forsidebillede Solsikke Foto: BF Kvartalsavis for vore medlemmer udgivet af PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM

3 Forord Sommeren og efterårsvejret 2013 må da vist gå over i historien som noget ganske usædvanligt dejligt. Forhåbentlig har I alle har haft mulighed for at nyde det og samle kræfter til den forestående mørke årstid. Siden sidste blad: Reck Viva2 træningscyklen, der indtil den 21. oktober er opstillet på Plejecenter Lunden til fri afbenyttelse har været en succes. Rigtig mange har benyttet sig af muligheden og bestyrelsen diskuterer nu hvordan vi fremover kan løse opgaven. Højskoledagen den 10. oktober blev et hyggeligt møde med den gamle efterhånden verdensberømte højskole. Der var god tilslutning til arrangementet. Kommende aktiviteter: Parkinsonskolen er blevet et populært tema, som vi for tredie år gentager 2 lørdage i slutningen af oktober og beg. af november. Når Fysioterapeut Finn Egeberg Nielsen kommer her over i anledning af Parkinsonskolen, har vi benyttet lejligheden til at invitere øens fysioterapeuter til et kort morgenmøde. Fysioterapeut Finn Egeberg Nielsen vil på mødet introducere Den Hollandske Model, som er det sidste nye indenfor træning af parkinsonramte. Herefter fortsætter Finn E.N. dagen med Parkinsonskolen fra kl. ca. 10,00. Foreningens traditionelle Julefrokost holdes den 30. november. Se invitationen. Møde for pårørende den 18. januar 2014: Lederen af pårørendegruppen, Ethly Beck inviterer til dette spændende møde kun for pårørende. Se omtalen andet sted i bladet. Bestyrelsesarbejdet: Vores bestyrelsesmedlem Grethe Grønnegaard deltog i august måned i Landsforeningens spændende Tema weekend for bestyrelsesmedlemmer. Grethe Kom hjem fyldt med gode forslag og ideer. Det drager vi allerede nu nytte af. På vores bestyrelsesmøder har vi altid mange bolde i luften. Det er spændende arbejde og vi taler ofte om, at det kunne være dejligt hvis flere har lyst til enten at være med i bestyrelsesarbejdet eller som frivillige, der vil tage ad hoc opgaver. Formålet er jo ikke mindst at være med til at udbrede kendskabet til Parkinson sygdom. Lidt tidligt, men trods alt er året ved at gå på hæld og derfor vil bestyrelsen benytte lejligheden til at ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår Med tak for mange spændende og hyggelige stunder i det forløbne år. Vi ser frem til endnu flere i det kommende år. Karen K.

4 3 uger på Montebello med et kærlig spark i rø salat og selvtræning. Hvad er Montebello egentlig for en størrelse: Montebello er beliggende i den sydlige del af Spanien i en lille by; Benalmádena Pueblo, ca. 25 km syd/vest for Malaga. (udtales; Ben-al-mádena) idet stedet har en arabisk fortid. (Montebello er dansk ejet og har skandinavisk personale) Stedet blev indviet den 3. april 1974 og målgruppen var patienter med lettere psykiatriske diagnoser, som havde behov for rekreation. Der var dengang ca. 40 patienter pr. gang på Montebello. I 1981 ændredes målgruppen, til at være patienter med behov for fysisk genoptræning, efterbehandling, dialyse, behandling af psoriasispatienter og delvist rekreation. Fra 1982 til begyndelsen af 90 erne var målgruppen primært patienter, der havde behov for rekreation, herunder fysioterapi og ergoterapi. Det kunne være personer med kroniske lidelser som eks. gigt. I begyndelsen af 90 érne startede drøftelsen af, også at kunne tage patienter med fysiurgiske og neuromedicinske lidelser, og gradvist i slutningen af årtiet ændres patientgruppen, sådan at en større og større del kommer til fysisk genoptræning og dermed færre til rekreation. ( i 1999 var fordelingen 85 % genoptræningspatienter og 15 % rekreationspatienter) Montebello tager nu 100 patienter af gangen, hvor alle indlogeres på dobbeltværelser. Montebellos årlige kapacitet er i dag 1675 patienter. Hidtil har tilbuddet primært været for borgere fra Københavns Amt, men med loven om frit sygehusvalg den 1. juli 2000, kan alle borgere i Danmark vælge at blive henvist til Montebello. Behandlingen er fortsat gratis, men man skal selv betale for transporten (altså dem med bopæl uden for Københavns Amt) Der er 5 forskellige genoptræningshold: Knæ, hofte, ryg, gigt, specialhold samt neurologi. På Montebello er der fysioterapeuter og ergoterapeuter, som træner med dig. De forventer, at du også selv træner uden for de fastsatte behandlingstider, ligesom der lægges op til, at du efter din hjemkomst kan selvtræne ud fra råd og vejledninger, som du har fået på Montebello Ok!!! - med den viden i baglommen kunne jeg godt se, at gummi-badedyret måtte blive hjemme. Via Bornholms Hospital/neurologen anmodede jeg om, at blive indstillet/visiteret til træningslejren i Spanien. Selve visitationen foregik via Frederikssunds Hospital.

5 Efter forholdsvis kort tid kom retursvaret; jeg havde fået bevilliget 3 ugers træning fra den Det blev i vedlagte brochurer oplyst, at man skulle være selvhjulpen. I retursvaret var der også ca. 10 selvklæbende gule mærkater/prikker, samt en udførlig vejledning. Selvtræningen startede allerede i Kastrup lufthavn. Gate D-10 befandt sig næsten ved tunellen mod Sverige hvorimod ankomstgaten for Bornholmerflyet er beliggende i Valby. Jo der er store forhold hér på Djævleøen. Jeg havde valgt at tage flyet fra solskinsøen kl. 7, da flyet mod Malaga afgik kl Jeg var tidsmæssigt overbevist om, at selv ved nævnte afstand, inkl. sikkerhedscheck, fik jeg rigelig overskuds-tid til en kop kaffe. Jeg vil lige her indskyde, at servicen var i top allerede ved indcheckning i terminal 3. En speciel skranke var blevet åbnet for rejsende til Montebello. (Let pga. at de gule prikker på bagage og beklædning) Som tiden i Kastrup lufthavn skred frem, ankom flere gule prikker til gate D-10. De gule prikker blev placeret bagerst i flyet. Kl. ca satte (blandt andre passagerer) 11 gulprikkede mennesker flynæsen mod Malaga. Der var stille blandt de 11 personer bagerst i flyet. Ingen af os vidste jo, hvad sidemanden havde af finurligheder. Efter knap 4 timers flyvning var servicen igen i top i Malaga lufthaven. De gulprikkede blev hjulpet ud ad flyets bagdør og direkte ned på standpladsen, hvor en kølig bus afventede. Det var selvfølgelig årsagen til, at vi var blevet placeret bagerst i flyet og ikke som ved min første indskydelse i Kastrup, at rystelserne fra de gulprikkede mennesker, ville forstyrre instrumenterne i cockpittet. Bussen svingede ind til Montebello efter ca. en halv timers kørsel mod syd/vest. Derefter var der Informationsmøde, værelsesfordeling og aftensmad. Da det var 2 sengs værelser, havde man aldersmæssigt udvalgt mig en brandmand fra Greve. Han var på knæholdet. Da vi var ankommet til en påskeweekend, fik vi mandag den 0104 foræret som en fridag. Det blev straks udnyttet med et besøg ved byens kirke, hvor de katolske lande, som Spanien, traditions-mæssigt mindes Jesus korsfæstelse og opstandelse fra de døde. Byens lokale helgen bæres ud fra kirken, hvor ca. 20 særligt udvalgte personer, tynget af vægten, under sørgemusik, langsomt går gennem byen en stærk oplevelse for en nordbo. Nå - en fridag er som regel kortere end en arbejdsdag og inden man så sig om, skulle vi testes for almen tilstand. Reaktionsøvelse og trappeløb samtale med en sygeplejeske instruktion af træningslokalerne. Den 1. uge blev startet stille op. Jeg fik den fornemmelse af, at det hér var der da ingen ben i. (Jeg tog gruelig fejl) I løbet af den første uge blev vi godkendt til selvtræning i maskinerne.

6 For at afkorte fortællingen kan jeg bare oplyse, at træningsskruen blev strammet hver mandag, under de kommende 14 dage. Der kunne i løbet af én dag godt være 4-5 træningslektioner + selvtræning om aftenen. Træningen kunne bestå af balance, fysisk træning, holdøvelser, stemmetræning/sang, tværgående hold m.m., både ude og inde - alt sammen under særdeles kyndig vejledning af terapeuter. Jeg kan godt forstå, at der var lavet et særdeles bredt fodgængerfelt fra fortovet ved Montebello og over til Rollatorbaren, på den anden side af vejen, hvor væske (af anden herkomst end vand) kunne indtages. Nu skal der jo også fast føde til i sådan en træningslejer. Det var der selvfølgelig sørget for til UG-med kryds og slange. Ingen tvivl om at kokken vidste meget om ernæringspyramiden. Han havde set, at de blege nordboer trængte til masser af grønt og dét var der i rigelige mængder. Der blev trænet og svedt efter alle kunstens regler. Mærkelig nok er mennesker sådan indrettet, at jo mere der blev svedt, stønnet og grint, jo tættere blev venskaberne! Efter dagens træning blev også tid til, sammen eller hver for sig, at besøge flere seværdigheder og / eller restauranter. Opholdet var på samme tid både fedt (ment godt)og slankende. For mit vedkommende røg der et par kilo. Selv om den fysiske form dagligt blev forbedret, kom tanken om at kunne sætte tænderne i en god solid dansk bøf (uden salat) flere gange frem på nethinden, i løbet af den sidste uge. 3 ugers ophold er af passende længde. Afslutningsvis skulle der kort før afrejsen foretages kontroltest. Jeg er bekendt med at alle ifm. sluttesten, havde forbedret sig. Takket være kærlig omsorg og indpiskning fra ansatte på stedet inkl. salatkokken, fik jeg mange redskaber med hjem, til brug i dagligdagen. Og... jeg vil lige tilføje, at der blev grinet godt igennem på de bagerste rækker i flyet på vej hjem. Stor tak til Montebello og de ansatte. Tak til at vi i Danmark har et sådant system. Tak til dem der med et kærligt spark bagi, viste mig vejen fremad med min nye parkinsonven. Tak til min kone der (måske af egen interesse) sagde skulle du ikke se at komme af sted til Spanien. og jeg gør det gerne igen om muligheden byder sig. (Eneste minus under hele turen var, at poolen blev tilgængelig én timer før vi forlod Montebello suk) Eddie Neumann

7 Julefrokost 2013 Så er det snart Jul!! Traditionen tro holder vi vores julefest i slutningen af november, Lørdag den 30.november kl. 13,00 I Nyker Selskabslokaler. Menuen er en lækker julebuffet med kolde og lune retter, Øl, vand, snaps og kaffe med småkager. Vi vil hygge os med musik og sang, så medbring dit gode humør og kom i julestemning. Pris pr. deltager kr. 150,- der bedes indbetalt på foreningens konto Danske Bank Tilmelding senest den til Ilone Mortensen ilone.john@gmail.com Karen Kisling karenkisling@mail.dk Donationer Det er med stor glæde vi kan meddele at Broderloge 44, Odd Fellow Logen, Burgundarholm, har doneret kr til vores generelle arbejde i parkinsonforeningen. Også Sparekassen Bornholms fond har doneret kr ,00 til en ny printer og farve til samme.

8 Reck viva 2 Cykel Så er den her. 90 km i timen, - nåh nej 90 omdrejninger i minuttet. Jørn Grønnegaard cykler, Jesper Fink forklarer og konsulent Per Arild Struksnes ser til. Jeg er blevet opfordret til at skrive lidt om mine erfaringer vedrørende "motorcyklen" som i øjeblikket står på Lunden. Jeg har "cyklet" 3 gange indtil dato. Jeg føler at man får en god følelse i kroppen og føler sig afslappet efter de 40 minutter cyklingen varer. Den er meget nem at betjene og fortæller bl.a. hele tiden hvor langt tid der er tilbage, hvor langt du har cyklet o.s.v. Jeg vil gerne opfordre flere til at prøve "cyklen" således at vi kan få flere til at fortælle hvad de har fået ud af "cykelturen". Der er ingen tvivl om at cyklen skal suppleres med de øvrige motionsformer vi kender i forvejen for at forbedre vores situation, men den er virkelig et behageligt supplement. Efter så kort tid kan jeg selvfølgelig ikke notere de store ændringer i min situation, men jeg vil benytte den så længe der er mulighed for det Hilsen Jørn V. Grønnegaard

9 Benyt jer af chancen indtil slut oktober. Firmaet Proterapi A/S har velvilligt stillet Træningscyklen Reck Viva 2 til fri afbenyttelse for parkinsonpatienter. Cyklen står på Lunden Plejecenter indtil slut oktober Efter ganske få dages træning hver 2den dag, kom det første udsagn fra vores medlem: Jeg synes det fungerer fint, man er helt sig selv, men der er ikke ret mange der har prøvet den endnu, men det kommer nok. jeg vil bare have så meget ud af det som muligt så længe den står der. Synes allerede den virker, er mindre træt og måske lidt mere glad. En pårørende havde følgende udsagn: Ved træning min 3 gange ugentlig bemærkedes at medlemmet er blevet mere talende og bevidst, går lidt flere skridt og har nok også lidt bedre balance. Muskelmassen styrkes jo ved træningen. Der kommer stadig positive tilkendegivelser. Plejecenter Lunden skriver: Også tak fra os, det er altid inspirerende med nye tiltag. Vi kan se, at cyklen er i brug dagligt, så det er jo dejligt. Det bemærkes at Fysioterapeut Toni Kjær Larsen, har en træningscykel Reck Viva2 i sin klinik i Allinge. Med henvisning fra lægen, er det muligt vederlagsfrit at benytte denne cykel. Toni Kjær Larsen, Højers Gaard, 3770 Allinge. Tlf tonikl@hotmail.dk Højskoledagen den Vi begyndte dagen i spisesalen med en kop kaffe. Lillian Hjorth Westh bød velkommen og orienterede om skolen og en sang med akkompagnement af Axel Lastheim-Madsen, skolens forstander, hvorefter vi beså hovedbygningen og den nylig indviede fløj, beklædt med spåner. Rigtig lækkert byggeri. I den lille foredragssal fortalte Lillian Hjorth Westh om Otto Brandenburgs liv og levned. Lillian er altid en spændende og medrivende foredragsholder. Vi spiste dejlig veltillavet mad sammen med kursisterne, der var 5 6 nationaliteter. Skolens Kok Karen Prætorius fortalte om sund mad tilberedt fra grunden af fødevarer der indeholder så få tilsætningsstoffer som det er muligt at opdrive. Og om tilsætningsstoffernes skadelige virkninger. Vi sluttede i spisesalen med en kop kaffe og hjemmebagt lun kringle og sang Nu falmer skoven trindt om land. Akkompagneret af Axel Lastheim Madsen. En dejlig højskoledag. Karen

10 Parkinsonforeningen inviterer alle foreningens pårørende til en temaeftermiddag den 18. januar Foredragsholder: Marie Lenstrup. Tidl. marketingchef, nu plejepårørende, forfatter og aktiv i Parkinsonforeningen m.m. Sted: Rønne Bibliotek Pingels Alle`1, Rønne, Bibliotekets store sal. Tidspunkt: Lørdag den 18. januar 2014, fra kl til kl Pris: kr. for kaffe og kage. Dagens tema: Selvopfattelse og egenomsorg. Pårørende bliver nemt nogle usynlige personer i forhold til den opmærksomhed, der er på de sygdomsramte, men denne dag får de pårørende for en gang skyld lov til at være i fokus. Marie Lenstrup, som har redigeret Parkinsonforeningens nye pårørendebog, At leve ved siden af kronisk sygdom, vil gerne have os til at sætte lidt mere pris på vores indsats som pårørende. Og vi skal blive bedre til at passe på os selv både for vores egen skyld og for vores parkinsonramte familiemedlemmers skyld. Tilmelding: Til Ethly Bech Løkkegade 21, Rønne Tlf.: , mobil mailto:ebech@os.dk Tilmelding senest: 10. januar Vi håber at mange pårørende finder denne temaeftermiddag interessant. Ethly Bech Gruppeleder for pårørendegruppen.

11 Den gamle redaktør stopper. Det var så det. Det blev til mange blade fra 1. kvartal 2007 til nu. Næsten 7 år. og Hr. Parkinson fylder meget og har gjort det siden juli måned 2000 med stigende medicinforbrug, DBS operation, og meget mere. Så er det også på tide, at nye kræfter kommer til. Og da jeg foreslog Eddie Neumann at han var velkommen at tage over, sagde han ja. Så velkommen Eddie Må du få nogle gode år som redaktør af bladet. Eddie Neumann BF Information fra Parkinsonforeningens sekretariat Foreningens medlemmer bedes være opmærksomme på, at vi ikke automatisk modtager besked om adresseændringer. Derfor giv besked hvis du flytter, får nyt telefonnummer eller mailadresse. Parkinsonforeningen har en sponsoraftale med OK benzin, hvis du har et OK benzinkort, eller gerne vil have et, kan du kontakte sekretariatet for yderligere oplysninger. Eksisterende kort kan godt kobles på vores sponsoraftale. Husk også der er skattefradrag for donationer til foreningen, ved indbetaling til enten kredsen eller sekretariatet skal da oplyses Cpr.nr. Kontakt foreningen gerne på mail: info@parkinson.dk Tlf dagligt fra Oplys meget gerne dit medlemsnummer ved henvendelse.

12 Kommende arrangementer 1. Tirsdag i måneden kl Pårørendegruppe på Biblioteket Kontakt Ethly Bech 26. oktober kl. 10,15 Parkinsonskolen Nyker Forsamlingshus Tilmelding Karen Kisling eller Ilone Mortensen senet 17/10 9. november 2013 kl. 10,00 Parkinsonskolen Nyker Forsamlingshus Tilmelding Karen Kisling eller Ilone Mortensen senet 17/ november 2013 kl. 13,00 Julefrokost Nyker Forsamlingshus Tilmelding: Ilone Mortensen senest 22/11 Parkinsonforeningen Bornholms bestyrelse: Formand Karen Kisling Næstformand Bent Krak Hansen Kirkebakken 11 Strandvejen Allinge 3700 Rønne karenkisling@mail.dk bk@beck-liner.com Kasserer: Bent Folkmann Sekretær: Ethly Bech Fabriksvej 4 Lykkegade Rønne 3700 Rønne jbfolkmann@mail.dk ebech@os.dk Bestyrelsesmedlem Ilone Mortensen Bedtyrelsesmedlem Grethe Grønnegaard Højegårdsvej 4 Jespersvej Rønne 3700 Rønne ilone.john@gmail.com groennegaard@mail.tele.dk Suppleant Eddie Neumann Suppleant Bent Ole Andersen Blekingevej 3 Nygårdsvej Rønne 3770 Allinge Jeanette-eddie@live.dk bentole2011@hotmail.dk

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN April kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN Oktober kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN Januarr kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN Juli kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN. Skulpturer af Ole Christensen

PARKINSON EXPRESSEN. Skulpturer af Ole Christensen PARKINSON EXPRESSEN Skulpturer af Ole Christensen PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Oktober kvartal 2014 1 PARKINSON-EXPRESSEN oktober kvartal 2014 Oplag: 180 REDAKTION: Eddie Neumann Blekingevej 3 3700 Rønne

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM. Januar kvartal 2015. Kommende Arrangementer. Lokale Ambassadører

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM. Januar kvartal 2015. Kommende Arrangementer. Lokale Ambassadører Kommende Arrangementer Hyggeeftermiddag med Linedanse og sang Den 24. januar 2015 Generalforsamling Den 28. marts 2015 Forårsfest med Henrik Krogsgaard Den 18. april 2015 Lokale Ambassadører PARKINSON

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM. april kvartal 2015

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM. april kvartal 2015 Kommende Arrangementer Unity Walk, København Den 30. maj. 2015 Folkemøde Stand Still Event Den 11. juni 2015 Folkemøde Stand Still Event Den 12.juni 2015 Skovtur til Hvide Hus, Sorthat Den 20. juni 2015

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April Kvartal 2014

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April Kvartal 2014 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April Kvartal 2014 PARKINSON-EXPRESSEN januar kvartal 2014 Oplag: 180 REDAKTION: Eddie Neumann Blekingevej 3 3700 Rønne 2980 9348 Jeanette-eddie@live.dk

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM April kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN April kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar 2016 Januar 2016 side PARKINSON-EXPRESSEN Januar 2016 Oplag: 100 Kredsens bankkonto Nordea Reg.nr. 0650 Kontonr. 0727-448-616 REDAKTIONEN: Grethe

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET. juni 2018

NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET. juni 2018 NYHEDSBREVET NYHEDSBREVET juni 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB: Poul Erik Henriksen

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN Januar kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN. Seance under Folkemødet 2014

PARKINSON EXPRESSEN. Seance under Folkemødet 2014 PARKINSON EXPRESSEN Seance under Folkemødet 2014 PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM kvartal 2014 1 PARKINSON-EXPRESSEN januar kvartal 2014 Oplag: 180 REDAKTION: Eddie Neumann Blekingevej 3 3700 Rønne 2980 9348

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

November. Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang

November. Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang November Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang 2013 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 AKTIVITETSOVERSIGT 2014 Lørdag den 6. december Julebanko 2015 Lørdag den 10. januar Nytårsfest Tirsdag den 13. januar Politi-aften Lørdag den 7. februar Fødselsdagsfest

Læs mere

Aktiv Højskole Gerlev Idrætshøjskole 06/5-10/5 2019

Aktiv Højskole Gerlev Idrætshøjskole 06/5-10/5 2019 Aktiv Højskole Gerlev Idrætshøjskole 06/5-10/5 2019 Dagbog 1. Dag Alle tilmeldte kursister ankom til Gerlev Idrætshøjskole på en solrig forårsdag med flaget blafrende i flagstangens top. Kursisterne ankom

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS

Storstrømmen. Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Storstrømmen Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Et nyhedsbrev Hvorfor nu det? Som en af de eneste kredse i Parkinsonforeningen, har Storstrømmens Kreds ikke tidligere

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Kommunal genoptræning og vedligeholdende træning. Træning og behandling hos private terapeuter

Kommunal genoptræning og vedligeholdende træning. Træning og behandling hos private terapeuter Kommunal genoptræning og vedligeholdende træning Træning og behandling hos private terapeuter Marts 2010 Kommunal genoptræning efter sygehusindlæggelse Langeland Kommunes fysio- og ergoterapeuter varetager

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland var på besøg i Kroppens Hus i Sorø. Her bliver AlterG - maskinen afprøvet, og det var en stor oplevelse for Jens-Peter. Nyhedsbrev

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

Jægerråbet. Vallensbæk Jagtforening. Nr. 4. November 2014 til Februar 2015. 32. årgang. Medlem af Danmarks Jægerforbund

Jægerråbet. Vallensbæk Jagtforening. Nr. 4. November 2014 til Februar 2015. 32. årgang. Medlem af Danmarks Jægerforbund Jægerråbet Vallensbæk Jagtforening Nr. 4. November 2014 til Februar 2015 32. årgang Medlem af Danmarks Jægerforbund Formand: Jan Møller Lundager 41, 2670 Greve 40 68 09 29 Næstformand: Henning Øland Berg

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tur til Taleinstituttet 18. maj 2015.

Tur til Taleinstituttet 18. maj 2015. Tur til Taleinstituttet 18. maj 2015. 18. Maj var vi omk. 40, som besøgte Taleinstituttet på Borgmester Jørgensens vej i Aalborg. Det var et interessant og givtigt møde. Vi blev budt velkommen af stedets

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle vores medlemmer, familier og venner et rigtigt godt efterår. Billedet viser udsigten ud over Vejlefjords skønne have Nyhedsbrev Oktober

Læs mere

Struer Folkedanserforening

Struer Folkedanserforening Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2016 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Kære Midtvejs-hold og kære Voksenhold. Fuglene synger, vintergækker og erantis pryder haverne,

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2010 1. 14. juli 6B Bornholmske midsommer motiver 14 dage med akryl Praktiske oplysninger Telefon Der kan ringes direkte til kursisterne i spisesalen: 56 97 40 87 Bedste tider

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 3 AUGUST 201 5

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 3 AUGUST 201 5 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 3 AUGUST 201 5 AKTIVITETSOVERSIGT Lørdag den 10. oktober HØSTFEST Onsdag den 4. november MORTENSBANKO Lørdag den 5. december JULEBANKO 2016 Lørdag den 9. januar NYTÅRSFEST Bindende

Læs mere

TRÆNING I NATUREN 2017

TRÆNING I NATUREN 2017 TRÆNING I NATUREN 2017 Spørgeskemaundersøgelse Baggrund På Sundhedscenter Vest har fysioterapeuterne ofte træningsforløb med borgerne i naturen. Erfaringen er, at mange borgere er glade for at træne udendørs

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Lise Almind Rønsholt blev nyt medlem i bestyrelsen velkommen til Lise.

Lise Almind Rønsholt blev nyt medlem i bestyrelsen velkommen til Lise. Kære medlemmer af lokalafdeling Fyn I år afholdt vi den lokale generalforsamling i Odense midtby på Kulturmaskinen ved Brandts. Vi synes at Kulturmaskinen er et dejligt sted, gode lokaler, god stemning

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet januar 2018

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet januar 2018 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet januar 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB: Poul Erik Henriksen

Læs mere

Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening

Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening 2009 Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening Bestyrelsen Formand: Jørgen Elsted Hansen Havstien 27 Kongeåvej 7A 6771 Gredstedbro Tlf.: 75 43 13 72 Fanø: 75 16 61 65 Mail: jehan@esbjergkommune.dk

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten Samvirket, Viborg August 2011 samvirke-nyt SAMVIRKE-NYT udgives af bestyrelsen for FDF Samvirket, Viborg Redaktør: Jørn Mathiasen Vævervej

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade VITAL HORSENS MEGET MERE END FYSISK TRÆNING SAMMENHOLD DEN SOCIALE TRÆNING ER INTEGRERET I TRÆNINGEN Efter træningen er det en fast tradition. at

Læs mere

Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr. indlemmelse i 79

Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr. indlemmelse i 79 Sundhedsudvalget 2010-11 L 46 Bilag 17 Offentligt 1 Bilag L46. Folketinget, Christiansborg, 1240 København K Att.: Folketingets sundhedsudvalg. Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr. indlemmelse

Læs mere

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende Nyhedsbrev sommer 2019 Plejecentret Bøgevænget Kære borger og pårørende I sommerudgaven af Bøgevængets nyhedsbrev kan du blandt andet læse om den internationale Hvad er vigtigt for dig? -dag, om Bøgevængets

Læs mere

August / September Kære læsere. Polka-Posten har ligeledes haft en god lang sommerferie. Ingen klager herfra.

August / September Kære læsere. Polka-Posten har ligeledes haft en god lang sommerferie. Ingen klager herfra. August / September 2018 Regionens elektroniske nyhedsblad Kære læsere. En lang og dejlig sommer er nu ved at være slut. En rekordsommer, som ikke vil blive glemt foreløbig. Polka-Posten har ligeledes haft

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden Hård debat om fattigdom i Danmark rammer skævt (uddrag fra Medlemsforum, pressemeddelelse 02.12.11) Blandt de frivillige sociale organisationer har vi en oplevelse af mistænkeliggørelse

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Konferencedag Rep.møde i Horsens Kommende arrangementer: Foredrag med Nina Oplæg fra CSV-Esbjerg Sensommerfest Sensommertur Faste aktiviteter

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. Juli/August. Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf

MULTIPOSTEN. til den aktive bruger. Juli/August. Aktivitetscenter Præstø Rosagervej Præstø. Tlf MULTIPOSTEN til den aktive bruger Juli/August Aktivitetscenter Præstø Rosagervej 37 4720 Præstø Tlf. 55 36 31 33 Aktivitetscenterets Åbningstider Mandag 9:30-16:00 Tirsdag 9:30-16:00 Onsdag 9:30-16:00

Læs mere

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04 Indledning Et af formålene med at cykle er at holde sig i god fysisk form, så hverdagen bliver lettere. Arbejdet kommer nemmere fra hånden, når man har fysisk overskud. Dette fysiske overskud er nemmere

Læs mere

NYHEDSBREV. Oktober 2016

NYHEDSBREV. Oktober 2016 NYHEDSBREV Oktober 2016 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Sommerfest Hverdagens helt Frivillighedsprisen Foredrag Diverse messer Kommende arrangementer: Julefrokost Hjerneugen 2017 Julefond Faste

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang Rotur på fjorden 10. april 2010 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Roklubbens 110 års fødselsdag Morgenroture Søndagslangture Sea

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten.

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. December 2006 Centrum december 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Invitation til Nytårsgildehal med væbneroptagelse af Mogens Mehl torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. Også i år har vi

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Center for Mental Sundhed. Kulturvitaminer. - til borgere med stress, angst eller depression. Information om kurset. til rådgivere

Center for Mental Sundhed. Kulturvitaminer. - til borgere med stress, angst eller depression. Information om kurset. til rådgivere Center for Mental Sundhed Kulturvitaminer - til borgere med stress, angst eller depression Information om kurset til rådgivere Information om kurset til rådgivere Sundheds- og Kulturforvaltningen er i

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager Kære Roland 2- deltager Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til Det Skabende Roland 2 2014. Vi glæder os rigtig mega meget til at se dig og de 41 andre deltagere til en uforglemmelig uge.

Læs mere

generalforsamlingen den kl. 19:00,

generalforsamlingen den kl. 19:00, Nyhedsbrev Hermed et godt nytår og velkommen til 2018, med store ønsker om et år med oplevelser og gode input til, at alle kan leve deres liv med masser af kvalitet og humor. Vi fik mange dejlige oplevelser

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

Glædelig jul Brian Salomonsen. Glædelig jul og godt nytår

Glædelig jul Brian Salomonsen. Glædelig jul og godt nytår -------------------------------------------------------------------------- Nyhedsbrev nr. 7 december 2018 -------------------------------------------------------------------------- Glædelig jul Brian Salomonsen

Læs mere