Dag 2: Vejret: solrigt med en lille bitte sky og grader.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dag 2: Vejret: solrigt med en lille bitte sky og 23 28 grader."

Transkript

1 Dagbog fra Vinklubbens tur til Mosel. Mosel Fransk:Moselle, Tysk Mosel fra latin Mosella betyder en lille Meuse, en flod som flyder gennem Frankrig, Luxembourg og Tyskland. Den har sit udløb i Rhinen ved Deutsches Eck i Koblenz. Floden har givet navn til to franske departementer: Moselle og Meurthe-et-Moselle. På stejle skrænter (De var virkelig stejle ) på begge sider af Mosel dyrkes store mængder af vin overvejende hvidvin (lækker, lækker hvidvin) som har taget navn efter floden. Vi skulle bo i byen Trier, som er Tysklands ældste by. Trier er en gammel romersk katolsk by og i år 259 til 274 var Trier regionshovedstad for den galliske del af romerriget. Byen er i dag kendt for sine velbevarede romerske bygninger, bl.a Porta nigra (den bedst bevarede byport nord for alperne), et fuldstændigt Amfiteater, ruiner af romerske bade og den store Basilika, som er en stor kirke, i dag dog en luthersk kirke. Trier har i dag ca indbyggere og et areal på 117 km2. Dag 1: Vejret: let overskyet regn på vej 14 grader. Vi mødtes i Brugsens kantine kl 6.00 til morgenkaffe/te og nybagte varme brød. Kl startede bussen på P-pladsen og vi var på vej. Allerede kl 6.45 havde vi fået fyldt noget i de små glas (Det var da en god start). Vi havde en frisk servitrice Hanne, som serverede øl, vand, slik hele tiden, som vi nu havde brug for det. Vi holdt lidt pauser undervejs, hvor vi kunne strække benene lidt og et hurtigt lille besøg på det lille hus noget ind.. noget ud. Vi fik serveret 120 sandwich til deling og de røg på ca. 20 min. Vi mødte en del vejarbejde undervejs og kom derfor et par timer forsinket til Hotel Römerbrücke kl Vi parkerede hurtigt bussen, lod bagagen stå og gik direkte ind i restauranten, hvor der ventede os en lækker 3 retters menu (normalt har restauranten lukket om søndagen, men de havde åbnet for os ). Vinkortet var der nu ikke så meget at råbe højt for men vi klarede os. Så kom der tumult, da vi skulle have udleveret nøgler, hente bagage og finde værelser for det var samme personale, som var i restauranten og som lige skulle modtage penge for diverse drikkevarer ved bordene. Nogen var mega heldige, at få de dejligste værelser med balkon eller udsigt til Moselfloden. Andre lidt mere uheldige og få værelser til baggården eller meget uheldige at få værelser til et larmende lyskryds. Godt de havde ørepropper i det lokale supermarked. (Eller også måtte de drikke lidt ekstra om aftenen, så de kunne sov godt). Nogle gik rundt og så lidt på hinandens værelser, eller gik en lille tur over broen, som lå lige ved hotellet. Der var nogle der gik tidligt til ro, mens andre lige smagte en lokal øl i baren til at sove på.

2 Dag 2: Vejret: solrigt med en lille bitte sky og grader. Morgenmad fra kl 7.00, for de morgen friske. Der manglede bestemt ikke noget. Diverse brød og kager, flere slags syltetøj, pålæg, laks og diverse oste, frugt, morgenmadsprodukter som havregryn, müesli, cornflakes og yoghurt, æg, røræg, pølser og bacon samt Champagne. Kl. 9 samles vi ved bussen, fik en lille morgen bitter til at starte dagen på. Derefter kørte vi den lange vej til centrum som dog viste sig kun at være en lille kilometer. Der stod Lene og Jørgen Bybjerg og tog imod os på p-pladsen. Bussen måtte dog kun parkere der i 4 timer og det var mønter som skulle i parkometeret. UPS så dem der lige var omkring fandt hurtigt mønter op af lommerne og hjalp chaufføren, så vi kunne holde der lovligt. Der blev spurgt, om nogen ville have bussen skulle køre tilbage om eftermiddagen eller om folk bare ville gå hjem, da vi nu boede så tæt på. Der var nogen der meget gerne ville have bussen blev, så de kunne køre med tilbage om eftermiddagen igen men det viste sig så, at det skulle de så ikke alligevel bussen kørte tom hjem. Da parkometeret var blevet fyldt op, gik vi hen for at besøge Bischofliche Weingüter, som er en vinkælder på godt kvadratmeter under Trier by. Den er eget af kirken, som er de største vinbesidder i Mosel. Der tog Hr. Karsten Weyand imod os og var vores guide på turen i kælderen. Jørgen Bybjerg var vores tolk. Vi blev vist ind i en lager bygning, som lignede ingenting udefra.vi gik videre ind i et stort baglokale, hvor de stod og pakkede noget vin i kasser. Det var også der, hvor de puttede mærkater på flaskerne. Vi tog en stor vareelevator ned i kælderen og der skal jeg love for, at det så noget anderledes ud. Kælder så lang øjet rakte, med de flotteste træ tønder. Der blev fortalt om vinen, skrænterne hvor vinen voksede, om kirken og samarbejdet med diverse vinbønder. Vi smagte en lidt tør Riesling vin og blev ført videre ned af de lange gange og fik fortalt noget mere historie og smagte noget mere Riesling. Vi kom ind i forskellige vinkældre hvor der var en ny slags vin og smagte og smagte vinene blev sødere og sødere efterhånden som vi kom længere derind af. Til sidst endte vi i en hyggelig bar, hvor der var lidt forskellige brochurer og endnu en smagning. Vi smagte 6 stk. dejlige Riesling vine. En mere end lovet, Peder beklagede fejlen. Efter endt smagning, takkede vi af for den flotte rundvisning og Lene og Jørgen Bybjerg glædede sig til, at se os igen snart, når vi skulle ud og spise sammen.

3 Derfra gik folk på egen hånd rundt i Trier og så på de forskellige seværdigheder, shoppede, gik på diverse fortovscafeer og smagte lidt vin og øl her og der. Nogle var gået tidligt hjem og andre en meget lang, men hyggelig og smuk omvej hjem. Vi mødtes igen kl i restauranten, hvor der igen blev serveret endnu en lækker 3 retters menu. Nogle gik derefter til ro efter en god og oplevelsesrig dag, andre gik ud på terrassen. Da den lukkede kl 22 (fordi personalet skulle gøre klar til næste dag), blev vi sendt i baren. Den lukkede så allerede kl 23, det synes vi var lidt tidligt, så Jette var på charme offensiv med tørklæde om hovedet, og ned på knæ for natportieren for, at tigge om 3 øl mere til dem, der var løbet tør. Han gav efter, for det søde smil og gik bag baren sammen med Jette. Da Jette så skulle betale, sagde natportieren 6 (glemte at sige 6 euro).. og så råbte Jette højt.vil DU HAVE SEX. Ha ha ha der forstod han godt, at han havde dummet sig og vi skreg af grin alle sammen. Så var den stil lagt. Dejligt med et sjovt grin, inden vi alle gik hver til sit, efter en dejlig dag og aften. Dag 3: Solrigt, skyfri himmel grader. Ud af fjerene og ned til morgen mad og champagne og en ny og hyggelig dag i vente. Vi mødtes ved bussen kl. 9.00, fik vores sædvanlige morgenbitter og drog mod Trittenhein. Vi måtte kørte over en bro, og hen af en anden vej for at vende, da der er mange ensrettede gader. Det viste sig dog hver dag, at vi måtte køre lidt frem og tilbage over de forskellige broer, nogen gange op til flere gange, men ud af byen kom vi dog I dag skulle vi ud og sejle med en turist flodpram kl På vej dertil, lige før byen, møder vi igen lidt vejarbejde og bussen var for stor til at komme forbi så alle steg af bussen og gik om på den anden side af byen, hvor båden sejlede fra. En lille kilometer længere fremme, når vi i meget god tid pladsen. Heldigvis var der er restaurant, som havde åben, hvor vi kunne købe kaffe, øl og vin dog var servitricen ikke helt stået op endnu og klar til et ryk ind så tidligt på dagen. Så det tog lidt tid, at få trykket på de rigtige knapper på kaffemaskinen. Godt vi ikke alle var gået derhen, for så var det da gået helt galt for hende Nå men vi nåede at drikke ud, gik hen til pladsen, hvor Peder var ved at blive bortført af en dame, som ville have

4 en masse kontanter, inden vi skulle ud og sejle. Så mange kontanter havde Peder dog ikke fået lov at gå rundt med hjemmefra. Så hun ville putte ham ind i bilen og køre til den nærmeste bank så han kunne hæve og nåede de ikke tilbage til båden inden den var sejlede, ville hun køre ham til den næste holdeplads, hvor båden ville ligge til. Heldigvis var der nogle af gæsterne, som lå inde med mange kontanter, som Peder så lige kunne låne. For vi vidste jo ikke, om vi nogensinde fik ham at se igen, hvis vi havde sendt ham af sted med den tyske dame. Båden kom og vi steg om bord. De fleste fik pladser udenfor og nød vejret og den utrolige flotte udsigt og den ene servitrice, som var ombord styrtede rundt, op og ned af trapperne og serverede kolde øl, vand og vin. Hun kunne have lært den tidligere servitrice, et eller andet, vi havde mødt tidligere på dagen en hel del. Turen tog godt et par timer, hvor vi havde været igennem en sluse som pumpede 5 til 7 meter vand, ud under os på 10 min en lidt vild og spændende oplevelse. Vi nåede til Bernkastel/Kues kl ca , hvor vi på egen hånd kunne gå en tur, spise frokost eller hvad man nu havde lyst til. Der lå en by på hver side af floden, men det skulle være Bernkastel der skulle være hyggeligst og smukkest. Det var en meget meget hyggelig by med en masse små bindingsværks huse, mange små gader og en masse små souvenirs butikker. En masse fortovs cafeer med lettere menu kort og lidt restauranter. Der skulle dog have været et lille tog, som kørte op til en borgruin, men den var desværre lukket denne dag. Igennem de små gade, kunne man se vinmarkerne der lå lige ned til byen. Vi gik rundt på opdagelse i gaderne og spiste en lille frokost og fik selvfølgelig også lidt koldt at drikke. Bussen hentede os igen kl 16.30, hvor vi kørte hjemad. Vi holdte en lille kaffe/kage pause på vejen, lige ved siden af en vinmark. Hjemme på terrassen, mødtes nogle til en kold øl i det dejlige vejr, andre trak sig tilbage til en lille morfar inden vi alle skulle spise sammen i restauranten igen kl Efter maden, var der igen lidt liv på terrassen og lidt i baren. Nogle gik en tur ind til byen på torvet og hyggede med en kold øl.

5 Dag 4: Høj solskin grader I dag efter morgenmaden, mødtes vi igen ved bussen kl 9 (selvfølgelig lige lidt før, så vi kunne få vores morgen bitter ). Busturen denne dag gik til byen Thörnich (efter lidt kørsel over broer og ensrettede gader ). Vi skulle besøge Jørgen og Lene Bybjerg`s naboer, Weingut Familien Rauen. De er de største vindyrkere i byen, med godt 10 hektarer vinmarker på skrænterne til Moselfloden. De har dyrket vin i flere generationer og sidst er deres søn, nu også blevet vinbonde. Dog på en lidt mere moderne måde end sine forfædre. (Men sikke god vin han kan lave ). Nå, men da vi ankom med bussen tog Familien Rauen og Hr. og Fr. Bybjerg pænt imod os, med et dejligt glas kold mousserende vin. Vi blev delt op i to hold. Det ene hold kom ud og køre i prærie vogn og det andet hold fik lidt historie om familie Rauen vindrift. Vi kom ned i deres vinkælder og så, hvor de opbevarer deres vin i store ståltanke. Man blev lidt overrasket over, hvor meget vin der kan stå på ca 450m2 Her blev Jørgen og Lene Bybjergs vin også lagret. Vi spurgte lidt om, hvordan man høstede vin på så stejle marker om der var sikkerheds line osv men nixen. Der var små veje mellem stykkerne på bjergene, som man kørte op på i bil eller traktor. Så tager man nogle gode vandrer støvler på, holder fast med den ene hånd og med den anden klipper man og holder fast i kurven. De fik dog hjælp af nogle bulgarer, da det var et stort arbejde. Vi så også en sort kat komme frem bag en af tankene.jokede og spurgte om han dyrkede Der schwartze kat, men det gjorde han dog ikke i dette område. Hi hi hi Derefter byttede vi plads, og så var det vores tur til, at komme ud og køre i prærie vogn denne gang var vi lidt flere, måske vi fyldte lidt mere, for vi kunne ikke være der.. så Lene Bybjerg satte sig ind i traktoren med chaufføren og sønnen Mathias Rauen kørte bagefter i bil. Vi kørte bare op og op af de små veje, godt at vi ikke mødte modkørende. Det var nogle meget stejle skrænter både op og ned, men til gengæld en enorm flot udsigt. Sikke en oplevelse Højt oppe holdt vi en pause, hvor vi fik serveret en dejlig Rosè vin som familien Rauen have produceret og en skøn hvidvin som var sønnen Mathias første baby som han selv udtrykte det. Dertil ostehaps og små røget pølser. Vi nød udsigten og gik lidt rundt på de stejle skrænter, inden turen gik ned igen, hvor vi alle mødtes og fik en fantastisk dejlig porre Riesling suppe med brød til. Derefter var der vinsmagning af 7 vine mere, samt bestillingslister, hvis nogen havde lyst til, at købe noget af deres vin med hjem. Og det var svært at begrænse sig, da de havde så meget god vin og den dyreste kostede ca. 60 danske kroner (Det er nogle høje afgifter vi har herhjemme, siden vinene er så dyre ). Til sidst kunne vi købe kaffe og kage, hvis man have lyst til det. Da bussen kørte hjem, var vi alle i et mægtigt godt humør. Det havde været en skøn tur, med masser af gode oplevelser. Vi kunne lige slappe af i 2 timer, inden vi skulle af sted igen, for at tage ud og spise ved en flyve plads som Jørgen og Lene Bybjerg havde anbefalet. Nogen nåede en lille morfar andre hyggede videre på terrassen Kl drog bussen mod Casino-Rastaurant Flugplatz Föhren, hvor igen Jørgen og Lene Bybjerg tog i mod os kl ca Vi kom ud og sidde på en dejlig overdækket terrasse, hvor vi kunne se de små fly lette og lande. Der var bestilt et glas Cava til velkomst til alle, et glas hvidvin til forretten og et glas rødvintil maden til alle. Det var hyggeligt så længe det varede. For det første, var de slet ikke gearet til, at tage imod så mange gæster på en gang. Den Cava som var bestilt til velkomst, havde de ikke glas nok til at servere

6 i så nogen fik det i hvidvins glas, og en enkelt fik det serveret i et stort snapseglas. Tilfældigvis var det formanden og allerede der var han ved, at være lidt lyserød i hovedet. Nå, men ca kl blev der serveret noget suppe og noget hvidvin det går nogenlunde men så går det helt galt igen kl Der kom rødvin ind på nogen af bordene, og nogen af stederne får de rigeligt af den nogle andre er desværre så uheldige at få en dårlig flaske vin Derefter kommer der en skål salat ind kl ca 21, og der går så yderligere en halv time, før der begyndte, at komme mad ind.. folk var ved, at være i tvivl om, om det var en mellem ret eller om det hørte til hovedretten, så nogle begyndte at spise, da de var ved at dø af sult og der var der stadig ikke kommet rødvin ind på alle bordene Kl får det sidste bord, deres meget lækre ventede bøf og yderligere 10 minutter går, inden der kommer rødvin på sidste bord og der mangler stadig glas så nogen får champagne glas at drikke af Formanden er nu helt bordeaux farvet i hovedet Som gammel tjener han nu er. De havde bare ikke styr på denne situation og vi kunne hjemme i vinklubben servere for 110 personer på 20 min så alle havde fået mad og der var vi ikke engang uddannet tjenere.. Nå, vi små griner lidt af det hele. Maden er der bestemt ikke noget at klage på.. Det er en fantastisk dejlig bøf med pomfritter og kroketter til. Derefter får vi en dejlig is dessert, serveret i små glas med lidt frugt til. Aftenen endte dog ikke endnu. Dem der havde bestilt vand, skal selvfølgelig lige betale særskilt for det men heller ikke dette havde de styr på nogle blev hevet ud af bussen igen (mens vi sad og ventede på formanden, som diskuterede med personalet i restauranten om regningen). Nu var han helt blå i hovedet og skulle snart have første hjælp. Vi kom alle mætte ud til bussen og tog pænt afsked med Lene og Jørgen Bybjerg, som forståeligt nok, var slået lidt ud af situationen, da det jo var dem, der havde anbefalet stedet Men pyt, det er jo en oplevelse, vi kan se tilbage på og grine og det var jo fantastisk mad, som de havde lovet. Vi kørte hjem til Hotellet kl og kunne desværre ikke fortsætte, da baren lukkede allerede kl 23, så ingen godnat bajer til os. Godt vi havde en god flaske vin på værelset. Dag 5: Vejret: Solrigt 33 grader. Peter bød godmorgen og beklagede hændelsen i aftes, men vi grinte lidt af det hele og skidt pyt.. vi havde ferie og nød bare alt den dejlige vin, som bliver serveret for os her og der. Bussen ventede som sædvanligt på os, dog i dag kl 8.30 da turen går til Luxembourg. Efter morgen bitteren kørte vi, en dejlig tur over land til Luxembourg, hvor vi landede kl 11. Vi bliver alle sat af ved en stor

7 busterminal og bliver sluppet fri på egen hånd i ca. to timer. Vi gik lidt rundt på må og få, da ingen havde kort og kunne finde rundt vi fandt dog et sted, hvor man kunne få lidt, at drikke og lidt at spise for dem der ville det. Nogen havde dog lige nået, at se lidt seværdigheder. Vi mødtes ved bussen igen kl og tog videre til vinfirmaet Caves Saint Martin. Hvor vi skulle til en Grand Cru smagning og se deres underjordiske grotter. Da vi ankom til Caves Saint Martin, havde de desværre glemt, at vi skulle komme Datteren skulle giftes om en uge og alle var på den anden ende men de ville skaffe os en ny guide inden for 10 minutter. Vi fik taget et stort gruppebillede imens, og så kom der den mest kedelige dame, at se på med små fedtet hår, stor sweater og halstørklæde (husk det var 33 grader). Men jeg skal lige fortælle, at vi tog grueligt fejl. Hun fortalte, at det nok så mærkeligt ud, at hun stor der i en stor sweater, men det var fordi vi jo skulle ind i grotten (et bjerg der var hugget ud så det nu var en vin tunnel) og der var kun 12 grader derinde. Hun var Hollænder og nu bosat i tyskland. Hun vidste os rundt, fortalte på en så livs bekræftende og levende måde om Cava hvordan man først producerede hvidvin og så gærede det igen og om, hvordan man drejede flaskerne i gamle dage. Først ca 2 streger på bunden lidt til højre hver dag i 12 dage og så fire streger i nogle dage og til sidst en kvart omgang. Hele processen i ca en måned. Derefter skulle man have det skidt ud (Som hende den Hollandske guide udtrykte det), der var i toppen af flasken. De havde nogle flasker der hang under noget lys, så vi rigtig kunne se, hvordan processen foregik. Til sidst kom vi hen til nogle gamle maskiner, hvor man kunne se, hvordan man kunne fryse flaskehalsen til is, fjerne bundfaldet og sætte prop i uden at kulsyren kom ud. Det var så fantastisk at se og opleve. Til sidst kom vi ud i deres butik og fik smagt 4 forskellige lækre Cava vine. Der var her igen mulighed for, at købe vin med hjem. En rigtig god oplevelse, selv om de havde glemt os Bussen kørte retur kl og nogle mødtes igen på terrassen til en kold øl, andre tog en lille lur, et bad eller gik en lille tur i området.

8 Kl var vi igen i restauranten til en sidste 3 retters menu på hotellet, og som sædvanlig noget lækkert mad. Efter maden var vi ude og nyde den meget varme aften på terrassen, 23 grader. Da den lukkede var der nogle der gik i baren, nogle en tur i byen, andre op på et af værelserne og hyggede med et glas rødvin indtil natportieren kom forbi og sagde at vi skulle dæmpe os lidt og lukke døren (vi have gennemtræk fordi det var så varmt). Nå,men alle havde vist en hyggelig afslutning, på en dejlig og oplevelsesrig dag. Dag 6: Vejret solrigt med en lille sky 30 grader. I dag var det sidste hele dag i byen Trier. Efter morgenmaden ville bussen køre over en lille bro eller 2 og ind til Amfiteateret og sætte dem af der ville med der, andre drog selv en tur indtil byen. Kl kørte bussen af sted til Vin festival til i Thörnich. Vi kom over de rigtige broer. I bussen fik vi alle, leveret en lille hvid konvolut af Peder, som indeholdt 20 Euro, som vi kunne bruge i løbet af aftenen på festivalen. Vi ankom til Thörnich og blev inviteret indenfor hos Lene og Jørgen Bybjergs private hjem som de åbnede for os 50 mennesker. Sikke en flot gestus. Der var sat stole og bænke rund i hele haven, og vi fik serveret 2 af deres egne helt fantastiske dejlige hvidvine. De havde fået datter, svigersøn og børnebørn på besøg også og havde bagt nogle lækre små snacks til os. Det var rigtig hyggeligt. Kl gik vi alle derhen, hvor velkomst talen skulle holdes af borgmesteren. Der fik vi alle serveret et glas mousserende vin og der var musik og glade dage. Ingen tvivl om, at det var deres festdag. Da det var overstået, gik vi rundt hos de små forskellige vin bønder, som havde opsat borde, stole telte og musik ved hver deres huse. Man kunne købe forskellige lækre retter og smage deres egen produktion af vine. Det var enormt hyggeligt. Vi mødtes alle lidt på kryds og tværs. Vi fik et hæfte udleveret og hvis man fik et stempel fra alle 13 steder, kunne man vinde sin egen vægt i vin. Vinderen ville blive udtrukket søndag når festivalen var slut. Vi sluttede alle af, hos Familien Rauen og fik sagt tusind tak for denne gang, til både Familien Rauen og ikke mindst tak for den store gæstefrihed og hjælpsomhed vi havde fået af Lene og Jørgen Bybjerg. De havde været en stor mentor for, at denne tur havde været så fantastisk. En stor tak til dem. Der var et mægtigt højt humør hjem i bussen, nogle af os havde været alle 13 steder og det kunne høres på det gode humør og vi blev lovet både sang og mavedans af betjeningen på vej hjem i bussen. Det ville vi glæde os meget til. Bussen landede ved hotellet kl ca og så var det vist godnat for de fleste.

9 Dag 7 hjemturen: Overskyet og regn og torden på vej, 15 grader. Vi afleverede vores kufferter ved bussen kl 7.30 og gik ind og spiste morgenmad. Peder og chaufførerne var lige forbi supermarkedet og hente de aftalte sandwich og frugt. Det viste sig, at de havde stillet så meget frugt til side, at det nåede fra gulv til loft. En sprog misforståelse, som heldigvis kunne rettes. Men tilbage med det og ind i bussen. Så var det også tid for morgenmad til dem, som havde knoklet med alle vores ting. Kl 9.00 kørte bussen igen mod Danmark lige over den sidste bro. Der var meget stille i bussen på vej hjem, de første par timer, ingen mave dans eller sang men nogle meget trætte vinklubmedlemmer. Vi holdt den første pause til frokost og fik de lækre sandwich, som var købt lokalt tidligere. Der blev serveret lidt øl, vand og slik undervejs og folk var gode til, at tage med ind i bussen når vi alligevel holdt pauser. Mavedansen har vi så til gode, men der blev lidt sang undervejs. Det var hyggeligt. Alle havde samlet ind til noget lækkert vin til Peder og han fik nogle flotte rosende ord med på vejen, for endnu en flot og vellykket vin rejse fra os alle sammen. Kl ca 22 var vi tilbage på P pladsen ved Brugsen, alle fik deres bagage og fik sagt og krammet farvel og tak for denne gang. Endnu en stor tak til Peder og chauffører (og frue) for en fantastisk dejlig og oplevelsesrig tur.

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen klokken 6.00 morgenmad i Brugsen. vi står klar med bus, til pakning afgang mod Mosel...6.30. Afrejse fra SuperBrugsens parkeringsplads

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen. Klokken 6.30 afgang mod Mosel. 6.00 morgenmad!...vi står klar med morgenmad og bus, klar til pakning. Afrejse fra SuperBrugsens

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Dagbog fra Husby 2012

Dagbog fra Husby 2012 Dagbog fra Husby 2012 1. del lørdag den 11-2 Børge og Ole kom som de første kl. 14.25. Vi snakkede om det var den forkerte uge vi var kommet. Vi var glade, da den røde postbil kom med Betina og Johnny.

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Minder for livet med Erica og Pedro

Minder for livet med Erica og Pedro Minder for livet med Erica og Pedro De 180 kr. vi giver hver måned pr. barn er nogle af bedste penge, vi giver ud hver måned. Vi VED at pengene går til at hjælpe vores familier, og pengene kan trækkes

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

KAFFE // ASFALT. God fornøjelse! Sigurd Buch Kristensen, 2/12-04 ADVARSEL! LÆS DETTE FØRST!

KAFFE // ASFALT. God fornøjelse! Sigurd Buch Kristensen, 2/12-04 ADVARSEL! LÆS DETTE FØRST! KAFFE // ASFALT ADVARSEL! LÆS DETTE FØRST! Velkommen til Kaffe // Asfalt, et rollespil der handler om de trivielle søndage, og dialoger, samt reaktioner og menneskene imellem. Scenariet er ganske kortvarigt,

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Gladsaxe Internationale Venskabsforening.

Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Besøg i Veszprêm og Budapest, Ungarn, 30/9-4/6/10.2015. Onsdag den 30. sep. 2015. 26 medlemmer deltog i rejsen, og vi startede på Søborg Torv, hvor der var arrangeret

Læs mere

Fiskeren og hans kone

Fiskeren og hans kone Fiskeren og hans kone Fra Grimms Eventyr Der var engang en fisker, som boede med sin kone i en muddergrøft tæt ved havet, og han gik hver dag derhen for at fange fisk. En dag sad han dernede og medede,

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Sommerlejr for Konkylier

Sommerlejr for Konkylier Sommerlejr for Konkylier Hvert år drager Rytme i Rudersdal af sted på Sommerlejr. Vi har en helt fantastisk uge i Århus, først med vores Konkylier og derefter med Kompagni-holdene. Her kan du læse en masse

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Marias sommerferieeventyr 2006

Marias sommerferieeventyr 2006 Marias sommerferieeventyr 2006 Vi har i lang tid glædet os til at det blev sommerferie og så endelig skete det, faktisk så var vi så heldig at Mormor kom og legede med os hele fredagen mens mor og far

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh milik publishing Engang troede menneskene i Grønland på Havets Moder. Hun boede på havets bund og herskede over alle havets

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

storebror til tvillinger

storebror til tvillinger Marianne Grymer Bargeman 1 + 2 = 3 storebror til tvillinger Illustreret af Sus Borgbjerg/JE:SU 1 + 2 = 3 Storebror til tvillinger Af Marianne Grymer Bargeman Illustrationer: Sus Borbjerg/JE:SU/Gul Stue

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

De 2-3 årige på grøn stue

De 2-3 årige på grøn stue Dagens Høst I september måned har alle børn i Dybbølsten Børnehave arbejdet med temaet høst. Vi har på de 3 stuer haft forskellige aktiviteter og oplevelser. Nogle af disse oplevelser vil vi dele med jer.

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018

Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018 For Skibhuscentret arrangerer Frørup Rejser ApS. 6 dages rejse til Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018 Rejse til et af Tysklands mest idylliske vindistrikter, hvor vi skal opleve vinbjergene, de små

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Naturdagpleje Stadil Vedersø Fra spirende idé til naturlig hverdag Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Det er præcis ét år siden at idéen til Stadil Vedersø Natur Dagpleje opstod, og så er tiden vel

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.995,- Højdepunkter Alle nætter om bord på skibet Den flotte helpension om bord på det dejlige MS Rigoletto

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard.

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Højager Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Tidende. Susanne 60 år. Redaktøren har ordet. V/Steffen Michael Kristensen. Nu skal i høre hvordan en fjer bliver til fem

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 07.06.2020 15.06.2020 9 dage 9.895,- Højdepunkter Den flotte helpension om bord på det dejlige MS Rigoletto Et

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Porsgaard. Nyhedsbrev

Porsgaard. Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Forår 2013 Dato Punkter af særlig interesse: Julehygge Juleafslutning Hygge 80ér fest Skiferie Skoletur Hvad sker i den nærmeste fremtid Julehygge Vi har lavet konfekt på Porsgaard

Læs mere

Transport nr. 11 til Rumænien.

Transport nr. 11 til Rumænien. Transport nr. 11 til Rumænien. Cluj Simleu Silvaniel, Salaj amt Hirlau Mich.Kogalianu. Lastbilen blev læsset i Sønderborg torsdag den 24. maj 2001, og startede fredag den 25. maj. Lastbilen kører ned i

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Børnebyens kostpolitik

Børnebyens kostpolitik Børnebyens kostpolitik Kernehuset / Kastanjehuset PILDAMSVEJ 4 C HAVNBJERG 6430 NORDBORG Kostpolitik: Sund mad God madpakke Hyggelige måltider God oplevelse behov Redigeret oktober 2011 Forord Kostpolitikken

Læs mere