INDLÆGGELSE TIL OPERATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDLÆGGELSE TIL OPERATION"

Transkript

1 INDLÆGGELSE TIL OPERATION FØR OPERATION Skal du genlæse denne information samt medicinvejledningen. Købe Panodil til hjemmebrug. Feber, forkølelse, influenza eller behandling med antibiotika tæt på din operationsdato kan medføre, at vi må rykke operationsdatoen. Kontakt os derfor hurtigst muligt, så vi kan få afklaret dette. FASTE-REGLER Du må INTET spise de sidste 6 timer før dit mødetidspunkt til operation. Dette gælder også frugt, chips, slik, mælkeprodukter og flydende madvarer som juice, smoothies, sodavand. Drik gerne vand og saftevand indtil 2 timer før dit mødetidspunkt til operation. MEDICIN Vanlig medicin, der ikke er omfattet af pause før operation, SKAL indtages SENEST 2 timer før dit mødetidspunkt med et glas vand. Se medicinvejledning. ØVRIG FORBEREDELSE HJEMMEFRA Tag et grundigt bad. Anvend IKKE creme på bryst, mave eller i ansigtet. Fjern neglelak, påsatte negle, piercinger og øreringe. Skal du opereres i maveregionen skal du rense navlen med vatpind hjemmefra. Evt. behåring i og omkring operationsområdet fjernes. Gør du det hjemmefra, skal du anvende elektrisk barbermaskine eller hårfjerningscreme. Der må IKKE anvendes skraber. Kør hjemmefra i god tid. Du er meget velkommen til at tage en pårørende med ved indlæggelsen.

2 MEDBRING Patientinformation Din vanlige medicin i original pakning til brug under indlæggelsen. Toiletartikler. Hjemmesko, morgenkåbe eller lign. samt eget løstsiddende tøj. OBS. Den gule farve fra afspritning af huden før operation kan smitte af på tøjet og kan være svær at fjerne. Tag derfor ikke noget fint tøj med. Evt. mobiltelefon, bærbar computer (der er internetforbindelse på stuen). Gerne MP3 afspiller, IPOD eller lign. Evt. læsestof (vi har ingen kiosk). Undlad at medbringe smykker og andre værdigenstande. (Lille værdiskab findes dog på stuen). ANKOMST Når du ankommer skal du henvende dig i sengeafdelingen. Du vil blive modtaget af en sygeplejerske, som viser dig til rette på afdelingen og forbereder dig til operation. Du vil få målt blodtryk, puls, temperatur og evt. få lavet en blodprøve. ANÆSTESILÆGE Du hilser på anæstesilægen, som sikrer sig, at du har været fastende og gennemgår din medicin. KIRURG Du hilser på plastikkirurgen, som sikrer sig enighed om planen, tegner op til operationen og evt. tager billeder. PERSONALE FRA OPERATIONSGANGEN Personale fra operationsgangen henter dig til operation. OPERATIONEN Foregår i fuld bedøvelse. Du bliver bedøvet af anæstesilægen og anæstesisygeplejersken, som konstant overvåger dig under operationen. EFTER OPERATIONEN Ved sammedagskirurgiske indgreb skal du forvente at blive observeret ca. 6 timer efter din operation førend du kan forlade hospitalet. Du må IKKE være alene det første døgn efter operationen.

3 MEDICINVEJLEDNING I FORBINDELSE MED OPERATION En række medicinske præparater og naturlægemidler kan have indflydelse på blodets evne til at størkne, og dette kan medføre øget blødningstendens ved en operation. Ved tvivl spørger du lægen eller sygeplejersken. ACETYLSALICYLSYREHOLDIGT MEDICIN OG NSAID-HOLDIGT GIGTMEDICIN Skal pauseres 5 døgn før operation. BLODFORTYNDENDE MEDICIN Får du blodfortyndende medicin skal denne behandling aftales med en af vores læger før operation, idet ekstra forholdsregler kan være nødvendige. NATURLÆGEMIDLER Naturlægemidler pauseres 5 døgn før operation. Oplys gerne, hvilke du tager. BLODTRYKSMEDICIN Du skal tage din blodtryksmedicin som vanligt. Dog skal specielt blodtryksmedicin (ACE- hæmmer og angiotensin-2-antagonisterist præparater) pauseres på operationsdagen. Dette skal aftales med en af vores læger før operation. VANDDRIVENDE MEDICIN Du skal tage din vanddrivende medicin som vanligt. SUKKERSYGE (DIABETES) Metformin præparater må ikke tages 48 timer før operation og først genoptages 48 timer efter operationen Øvrige diabetestabletter pauseres om morgen på operationsdagen. Må først genoptages når du er frisk og kan spise og drikker normalt igen Følgende depot injektionspræparater må ikke tages 1 uge før operationen: GLP-1 analog depotpræparat (ex. Byduron og Trulicity). Genoptages efter operationen, når du er frisk og spiser normalt igen Følgende gælder hvis du får insulin: Dette skal aftales med en af vores læger før operation Hurtigtvirkende insulin må ikke tages på operationsdagen. Langsomtvirkende insulin behandling, dosis aftales med lægen før operation.

4 RYGNING OG OPERATION Rygning og operationer. Til dig, der venter på en operation kom komplikationerne i forkøbet... RYGNING PÅVIRKER OPERATIONSRESULTATET Når du bliver opereret, er der mange faktorer, der betyder noget for, om operationen forløber godt. Således kan rygning inden operationen medføre alvorlige komplikationer. Det er påvist, at personer, der ryger, har langt flere komplikationer end personer, der ikke ryger eller er stoppet med at ryge i god tid før en operation. Komplikationerne er meget forskellige, men hyppigst er der øget risiko for infektioner, helingsproblemer, hjerte- og lungeproblemer og brede ar. Personer, der ryger, har meget længere indlæggelsestid end personer, der ikke ryger. SPØRGSMÅL OG SVAR Er det rigtigt, at jeg har risiko for infektioner i operationssårene, hvis jeg ryger? Hvis du ryger, nedsætter du den hastighed, hvormed vævet heles og gendannes. En af årsagerne er den nedsatte blodforsyning til de beskadigede områder. Dette øger risikoen for infektioner efter operationen. Er der forskel på cigaretter, cigarer og pibe? Nej, det ser ud til, at det er mængden af tobak, der har betydning og ikke typen af tobak. Hvis jeg ikke ryger i mindst 8 uger før en operation, kan jeg så være sikker på, at operationen går godt? Nej, men chancerne for at operationen går godt er langt større, end hvis du ryger. Hvis der ikke er 8 uger til en planlagt operation, nytter det så overhovedet at holde op med at ryge? Ja, det regner man med, men der er enkelte undersøgelser, der viser, at rygere i en periode efter rygeophør kan få øget slimdannelse i lungerne. Dette er helt borte efter 8 uger. Imidlertid vil også et kortere rygeophør have betydning for de komplikationer, der er betinget af dårlig vævsheling og infektioner. Har rygning også betydning for mindre kirurgiske indgreb som tandkirurgi og fx fjernelse af modermærker? Ja, alle indgreb, hvor der skæres hul på hud eller slimhinder, vil være påvirket, hvis der ryges. SKAL DU OPERERES, ANBEFALER SUNDHEDSSTYRELSEN Hvis du ryger, så skal du forud for en operation holde mindst 8 ugers pause Efter operationen skal du ikke ryge i 4-8 uger, men det bedste er at holde helt op LEV SUNDT FØR... Det er vigtigt, at din krop er i god form, når du skal opereres. Foruden ikke at ryge skal du være varsom med alkohol, hvilket du kan læse mere om i folderen Alkohol og operationer. Du skal spise sundt og varieret og sørge for at være i god fysisk form. LEV GODT EFTER...

5 Efter en operation skal du fortsætte med at leve sundt og i alle tilfælde i den periode, hvor der sker en heling af dine sår. Det vil for de fleste operationer betyde, at du i en periode på 8-12 uger ikke skal ryge, og samtidig skal du ikke drikke over genstandsgrænserne på 7 genstande for kvinder og 14 genstande for mænd om ugen. Måske du herefter helt kan holde op med at ryge. Kilde: Sundhedsstyrelsen, 2007 ALKOHOL OG OPERATION Til dig, der venter på en operation kom komplikationerne i forkøbet... ALKOHOL PÅVIRKER OPERATIONSRESULTATET Når du bliver opereret, er der mange faktorer, der betyder noget for, om operationen forløber godt. Således kan et stort forbrug af alkohol medføre mange besværlige komplikationer, som enkelte gange kan være livstruende. I undersøgelser er det påvist, at personer, der drikker over 4 genstande om dagen, har langt flere komplikationer end personer, der drikker under Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser. Komplikationerne er meget forskellige, men alkohol i større mængder giverflere infektioner, hjerte- og lungeproblemer samt øget risiko for blødning. Personer, der drikker meget alkohol, har meget længere indlæggelsestid end personer, der drikker under Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser. NÅR DU SKAL OPERERES Hvis du skal opereres, er det vigtigt, at du forbereder dig til operationen. Jo bedre din krop har det, jo større er chancerne for et godt resultat. Hvis du allerede drikker under Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser og ikke enkelte dage har et forbrug på over 4 genstande, så er risikoen for komplikationer lille. SKAL DU OPERERES, ANBEFALER SUNDHEDSSTYRELSEN: Hvis du drikker under Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser og ikke enkelte dage har et forbrug på over 4 genstande, så er risikoen for komplikationer lille. Hvis du drikker over Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser, men ikke over 4 genstande daglig, så skal du nedsætte forbruget til under genstandsgrænserne i mindst 4 uger før operationen. Hvis du drikker over 4 genstande dagligt skal du helt ophøre med at drikke alkohol i mindst 4 uger før operationen. Efter operationen skal du ikke drikke over Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser SPØRGSMÅL OG SVAR Er det rigtigt, at jeg har risiko for infektioner i sårene, hvis jeg drikker alkohol? Hvis du har et alkoholforbrug, der er større end de anbefalede genstandsgrænser eller enkelte dage drikker over 4 genstande, så hæmmes immunforsvaret. Dette øger risikoen for infektioner efter operationen betydeligt. Hvis jeg tidligere har haft et dagligt forbrug af alkohol på over 4 genstande, kan jeg så ikke bare nedsætte mit forbrug i 4 uger før operationen? Nej, forskning viser, at personer med et stort forbrug af alkohol skal holde helt op med at drikke i mindst 4 uger før en operation for at opnå det bedste resultat.

6 Sker der noget, hvis jeg en enkelt gang i de 4 uger før operationen drikker en større mængde alkohol? Ja, vi ved, at selv enkeltepisoder med et forbrug på over 4 genstande svækker immunsystemet i længere tid, hvilket kan medføre komplikationer efter operationen. Selv om du drikker under Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser, skal du ikke drikke over 4 genstande på samme døgn. Hvis jeg ikke drikker alkohol eller ryger i en lang periode før en operation, kan jeg så være sikker på, at operationen går godt? Nej, men chancerne for, at operationen går godt, er langt større, end hvis du har et stort forbrug af alkohol og/eller ryger. Hvis der ikke er 4 uger til en planlagt operation, nytter det så overhovedet at holde op med at drikke, hvis jeg har et stort forbrug af alkohol? Ja, det regner man med, men den forskning, der er foretaget, har anvendt 4 ugers afholdenhed. Vi ved, at immunsystemet bedres væsentligt allerede efter 2 ugers afholdenhed, så en kortere pause er bedre end ingen pause med alkohol. LEV SUNDT FØR... Det er vigtigt, at din krop er i god form, når du skal opereres. Foruden at være varsom med alkohol er det en god ide at slutte med at ryge, hvilket du kan læse mere om i folderen Rygning og operationer. Du skal spise sundt og varieret og sørge for at være i god fysisk form. LEV GODT EFTER... Efter en operation gælder det om fortsat at leve sundt, hvilket også indebærer, at du ikke skal drikke over genstandsgrænserne. Drikker du over genstandsgrænserne, øger du risikoen for at blive syg og dø for tidligt. SUNDHEDSSTYRELSENS GENSTANDSGRÆNSER højst 7 genstande om ugen for kvinder højst 14 genstande om ugen for mænd Kilde: Sundhedsstyrelsen, 2007

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Sammedagsoperation Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling Rev. aug. 2009 Information om sammedagsoperation Navn... De bedes møde i afsnit...... dag den... kl.... Med denne

Læs mere

Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Patientinformation Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium - B120 Indlæggelse på Ortopædkirurgisk sengeafsnit Navn... De bedes møde i afsnit......

Læs mere

Dagkirurgisk operation - Skulder

Dagkirurgisk operation - Skulder Patientinformation Dagkirurgisk operation - Skulder - B130 Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 2 Dagkirurgisk operation - Skulder Navn... Du bedes møde i afsnit B130... dag den... kl....

Læs mere

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Sammedagsoperation Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 Ortopædkirurgisk ambulatorium Kontaktsygeplejerske: Kontaktlæge: 2 Information om sammedagsoperation Navn...

Læs mere

Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit

Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit Du har fået tilbudt operation i Dagkirurgisk Afsnit Denne pjece skal bidrage til at: du møder

Læs mere

Operation for forhudsforsnævring

Operation for forhudsforsnævring Operation for forhudsforsnævring Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Denne pjece indeholder information om din forestående operation for

Læs mere

Velkommen i. Dagkirurgisk Afsnit

Velkommen i. Dagkirurgisk Afsnit Information til patienten Velkommen i Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit Side 2 Velkommen til Dagkirurgisk Afsnit Denne pjece skal bidrage til

Læs mere

Dagkirurgisk Afsnit, Regionshospitalet Viborg

Dagkirurgisk Afsnit, Regionshospitalet Viborg Velkommen til Dagkirurgisk Afsnit, Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg Anæstesi- og Operationsafdelingen Dagkirurgisk Afsnit Din forberedelse inden operationsdagen / undersøgelsesdagen Medicin

Læs mere

Almen forholdsregler og information fra plastikkirurgen

Almen forholdsregler og information fra plastikkirurgen Patientinformation Almen forholdsregler og information fra plastikkirurgen Velkommen til Vejle Sygehus Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling 1 2 Almene forholdsregler og information Husk at du er velkommen

Læs mere

Ambulant operation. Sammedagskirurgiskafsnit/gynækologisk afdeling

Ambulant operation. Sammedagskirurgiskafsnit/gynækologisk afdeling Ambulant operation Sammedagskirurgiskafsnit/gynækologisk afdeling Praktiske oplysninger før operationen Denne pjece skal supplere den mundtlige information, som du har fået i forbindelse med konsultationen

Læs mere

Kikkertundersøgelse af blæren

Kikkertundersøgelse af blæren Patientvejledning Kikkertundersøgelse af blæren m.h.p. fjernelse af polypper/vævsprøver. Patienter der skal indlægges. Kvalitet Døgnet Rundt Urologisk afdeling Kikkertundersøgelse af blæren i bedøvelse

Læs mere

VIGTIGT INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE (RYGOPERATION)

VIGTIGT INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE (RYGOPERATION) VIGTIGT INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE (RYGOPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 KÆRE PATIENT, Denne folder er til dig, der står over for en rygoperation hos Capio CFR. Her

Læs mere

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014 Version 1 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme.

Læs mere

Patientinformation. Når du skal bedøves. Fuld bedøvelse - Lokal bedøvelse - Ophold i opvågningsafdelingen. Anæstesiologisk - Intensiv Afd.

Patientinformation. Når du skal bedøves. Fuld bedøvelse - Lokal bedøvelse - Ophold i opvågningsafdelingen. Anæstesiologisk - Intensiv Afd. Patientinformation Når du skal bedøves Fuld bedøvelse - Lokal bedøvelse - Ophold i opvågningsafdelingen Anæstesiologisk - Intensiv Afd. V Indledning Denne pjece er til dig der skal bedøves til en undersøgelse

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om navlebrok

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om navlebrok Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om navlebrok Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser Radiofrekvensablation (varmebehandling) af Ablation (varmebehandling) af andre end atrieflimren (Radiofrekvensablation) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Brystrekonstruktion med expanderprotese

Brystrekonstruktion med expanderprotese Patientinformation Brystrekonstruktion med expanderprotese www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystrekonstruktion

Læs mere

Kikkertoperation af knæ

Kikkertoperation af knæ Patientinformation Kikkertoperation af knæ Kort om operation, praktiske råd og tiden efter Knæartroskopi Dagkirurgisk Operationsafsnit Ortopædkirurgisk Afdeling O Forberedelse til operation Kikkertoperation

Læs mere

Bedøvelse - anæstesi - Central-operation, Kolding Sygehus

Bedøvelse - anæstesi - Central-operation, Kolding Sygehus Anæstesiafdelingen Bedøvelse - anæstesi - Central-operation, Kolding Sygehus Patientinformation www.koldingsygehus.dk Forberedelse til bedøvelse: Den operation eller undersøgelse du skal have foretaget

Læs mere

Fedtsugning. - information til patienter

Fedtsugning. - information til patienter Fedtsugning - information til patienter Fedtsugning Fedtsugning kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under

Læs mere

VIGTIG INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE

VIGTIG INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE Patientinformation VIGTIG INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE Kære patient Denne skrivelse er lavet til dig, der snart skal opereres på CFR Hospitaler. Her kan du og dine pårørende få information om

Læs mere

Operation for stiv storetå

Operation for stiv storetå Patientinformation Operation for stiv storetå Kort om operation, praktiske råd og tiden efter Artrodese af storetå Dagkirurgisk Operationsafsnit Ortopædkirurgisk Afdeling O Forberedelse til operation

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Patientinformation Fjernelse af livmoderen Vaginal hysterektomi Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for at få fjernet din livmoder. Operationen foregår i Dagkirurgisk Center. Opholdet

Læs mere

Kræft i livmoderhalsen

Kræft i livmoderhalsen Patientinformation Kræft i livmoderhalsen Om operationen hvor livmoderen fjernes gennem et snit i maveskindet Cervixcancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet

Læs mere

Lyskebrok. Klinik Kirurgi

Lyskebrok. Klinik Kirurgi Lyskebrok Klinik Kirurgi Sygdommen Ved et lyskebrok trænger bughinden og en del af tarmen sig gennem bugvæggen. Brokket kan hos begge køn vise sig i lysken eller øverst på låret, hos mænd desuden i pungen

Læs mere

Operation med pandeløft. - information til patienter

Operation med pandeløft. - information til patienter Operation med pandeløft - information til patienter Pandeløft Ved et pandeløft løftes panden ved et kirurgisk indgreb. Afhængig af ønsket resultat kan operationen udføres på forskellige måder. Ønskes

Læs mere

Patientinformation. Artroskopi af knæ. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Artroskopi af knæ. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Artroskopi af knæ Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 2 Rev. feb. 2011 Information om Artroskopi af knæ Navn... De bedes møde i afsnit...... dag den... kl.... Vedrørende

Læs mere

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i livmoderen Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden Kikkertoperation LAVH Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet din livmoder

Læs mere

Blærepolypper operation Patientvejledning

Blærepolypper operation Patientvejledning Blærepolypper operation Patientvejledning 067 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

Udposning på hjernens blodkar.

Udposning på hjernens blodkar. Behandling med coils eller stent via et blodkar i lysken Du har fået påvist en udposning på et af hjernens kar (aneurisme). Dette skyldes en svaghed i karvæggen. Det opdages som oftest tilfældigt i forbindelse

Læs mere

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Operation hvor livmoderen fjernes ved et "bikinisnit" Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Operation hvor livmoderen fjernes ved et bikinisnit Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i livmoderen Operation hvor livmoderen fjernes ved et "bikinisnit" Endometriecancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet din livmoder

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om

Læs mere

Patientinformation. Velkommen. til voksne i Dagkirurgisk Klinik, Sønderborg. Vælg farve. Indtast forside teaser. Sammedagscenter

Patientinformation. Velkommen. til voksne i Dagkirurgisk Klinik, Sønderborg. Vælg farve. Indtast forside teaser. Sammedagscenter Patientinformation Velkommen til voksne i Dagkirurgisk Klinik, Sønderborg Vælg farve Indtast forside teaser Sammedagscenter 2 Velkommen Velkommen til Dagkirurgisk klinik, Sønderborg. Vi modtager patienter,

Læs mere

Patientinformation. Brystprotese.

Patientinformation. Brystprotese. Patientinformation Brystprotese www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystprotese. Pjecen informerer

Læs mere

Ablation (varmebehandling) af atrieflagren (Radiofrekvensablation)

Ablation (varmebehandling) af atrieflagren (Radiofrekvensablation) Ablation (varmebehandling) af atrieflagren Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet Mølholm og informere dig om behandlingen. Personalet vil gøre sit

Læs mere

Arkorrektion. - information til patienter

Arkorrektion. - information til patienter Arkorrektion - information til patienter Arkorrektion Ardannelse er kroppens måde at reparere en defekt i hudoverfladen på. Ar opstår efter tidligere operationer, skader eller uheld. Man danner kun ar,

Læs mere

Operation for stort spiserørsbrok. - mellemgulvsbrok boerema

Operation for stort spiserørsbrok. - mellemgulvsbrok boerema Gentofte Hospital Mave-tarmkirurgisk afdeling D Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Operation for stort spiserørsbrok - mellemgulvsbrok boerema Hvad er mellemgulvsbrok? Store mellemgulvsbrok (også kaldet

Læs mere

Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen Pjece 1 af 3. Patientinformation. 5. september 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2.

Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen Pjece 1 af 3. Patientinformation. 5. september 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2. Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen Pjece 1 af 3 Patientinformation 5. september 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2.0 Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) 1 Man kan fejle forskellige ting i anklen, der gør, at man får smerter i anklen. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved

Læs mere

Operation for ansamling af blodrester mellem hjernehinde og hjerne.

Operation for ansamling af blodrester mellem hjernehinde og hjerne. Operation for ansamling af blodrester mellem hjernehinde og hjerne. Kronisk subduralt hæmatom Kronisk subduralt hæmatom er en almindelig lidelse, hvor der opstår en ansamling af blodrester i en lomme mellem

Læs mere

Brystfjernelse hos mænd

Brystfjernelse hos mænd Patientinformation Brystfjernelse hos mænd www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystfjernelse hos mænd.

Læs mere

Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion)

Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion) Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion) Sygdom og behandling Mave- og Tarmkirurgi behandler patienter med kirurgiske sygdomme i leveren, galdevejene og bugspytkirtlen. Med

Læs mere

Ansigtsløft. - information til patienter

Ansigtsløft. - information til patienter Ansigtsløft - information til patienter Ansigtsløft Ved et ansigtsløft opstrammes løs hud på siden af munden, langs kæben og under hagen. Samtidig opstrammes underliggende bindevæv og overflødigt fedt

Læs mere

Fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker. Patientinformation. 30. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker. Patientinformation. 30. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker Patientinformation 30. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker Patientinformation Før

Læs mere

Kære patient. Skulle du ikke finde svar på alle dine spørgsmål i nedenstående, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Kære patient. Skulle du ikke finde svar på alle dine spørgsmål i nedenstående, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Kære patient Denne skrivelse er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på CFR Hospitaler. Her kan du og dine pårørende få information om det forestående forløb før, under og efter din

Læs mere

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser

Radiofrekvensablation (varmebehandling) af hjerterytmeforstyrrelser Radiofrekvensablation (varmebehandling) af Ablation (varmebehandling) af andre end atrieflimren (Radiofrekvensablation) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet

Læs mere

Patientinformation. Laparotomi. Underlivsoperation ved åbning af bughulen. Gynækologisk klinik

Patientinformation. Laparotomi. Underlivsoperation ved åbning af bughulen. Gynækologisk klinik Patientinformation Laparotomi Underlivsoperation ved åbning af bughulen Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Laparotomi I denne pjece kan du læse om forløbet fra indlæggelse til udskrivning

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER 1 Der er mange årsager til, at man udvikler hammertå. Det kommer ofte med alderen, som led i forfodsnedfald. Op mod 20 % af os får problemer med årene.

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Fjernelse af livmoderen Patientinformation www.koldingsygehus.dk Fjernelse af livmoderen kaldes også en hysterektomi. Der er 3 måder livmoderen kan fjernes på: 1. Livmoderen

Læs mere

Operation for stiv storetå

Operation for stiv storetå Patientinformation Operation for stiv storetå Kort om operation, praktiske råd og tiden efter Hallux rigidus: Kellers operation Ortopædkirurgisk Afdeling O OUH Svendborg Sygehus Forberedelse til operation

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystvortereduktion

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystvortereduktion Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystvortereduktion Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om brystvortereduktion, om den

Læs mere

Udposning på hjernens pulsåre. Behandlet med Clips

Udposning på hjernens pulsåre. Behandlet med Clips Udposning på hjernens pulsåre. Behandlet med Clips En udposning på hjernens pulsårer kaldes et aneurisme. Et aneurisme kan opdages tilfældigt i forbindelse med undersøgelse for andre lidelser i hjernen

Læs mere

FORBEREDELSE TIL OPERATION

FORBEREDELSE TIL OPERATION FORBEREDELSE TIL OPERATION Hvis du planlægger at få en operation, er der nogle grundlæggende ting, du skal vide. Hver slags operation ligesom hver patient - adskiller sig fra hinanden. Forskellighederne

Læs mere

Værd at vide om Bedøvelse ved operation. Patientinformation. Anæstesi / Operation Afdeling Z

Værd at vide om Bedøvelse ved operation. Patientinformation. Anæstesi / Operation Afdeling Z Værd at vide om Bedøvelse ved operation Patientinformation Anæstesi / Operation Afdeling Z Før bedøvelsen Før du skal opereres, skal du tale med en anæstesilæge om den forestående bedøvelse. Ved denne

Læs mere

Maveplastik. - information til patienter

Maveplastik. - information til patienter Maveplastik - information til patienter Maveplastik Ved en maveplastik fjernes overflødigt fedt og hud og huden opstrammes evt. i kombination med en opstramning af bugvægsmuskulaturen. Fedt indenfor bugvæggen

Læs mere

Behandling for hjernesvulst

Behandling for hjernesvulst Behandling for hjernesvulst Du har fået foretaget en MR-skanning der har vist en hjernesvulst og på baggrund af denne er du henvist til operation i Neurokirurgisk afdeling. Inden operationen skal du have

Læs mere

Anbefalinger til gravide om kost, kosttilskud, medicin, tobak og alkohol

Anbefalinger til gravide om kost, kosttilskud, medicin, tobak og alkohol Anbefalinger om kost mm Juli 2011 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Anbefalinger til gravide om kost, kosttilskud, medicin, tobak og

Læs mere

Patientinformation. Fjernelse af svælgpolypper

Patientinformation. Fjernelse af svælgpolypper Patientinformation Fjernelse af svælgpolypper Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Information om fjernelse af svælgpolypper Vi udleverer denne pjece i håbet om, at du må føle dig velorienteret

Læs mere

Patientinformation. Velkommen. til børn i Dagkirurgisk klinik, Sønderborg

Patientinformation. Velkommen. til børn i Dagkirurgisk klinik, Sønderborg Patientinformation Velkommen til børn i Dagkirurgisk klinik, Sønderborg Kvalitet Døgnet Rundt Sammedagscenter Velkommen til dig Vi vil nu fortælle dig og dine forældre, hvad der skal ske den dag du kommer

Læs mere

Udposning på hjernens blodkar.

Udposning på hjernens blodkar. Udposning på hjernens blodkar. via et blodkar i lysken Du har fået påvist en udposning på et af hjernens kar (aneurisme). Dette skyldes en svaghed i karvæggen. Det opdages som oftest tilfældigt i forbindelse

Læs mere

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning 036 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os

Læs mere

Operation for vandbrok Patientvejledning

Operation for vandbrok Patientvejledning Operation for vandbrok Patientvejledning 071 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om

Læs mere

Galdestensoperation Komplikationer

Galdestensoperation Komplikationer Galdestensoperation Galdestenssygdom er almindelig i Danmark. Hvert år får cirka 5000 personer fjernet galdeblæren. Lidelsen er hyppigst hos kvinder. Omkring halvdelen de personer, som har galdesten, har

Læs mere

Stivgørende operation i lænden (Instrumenteret lumbal dese) Kære patient

Stivgørende operation i lænden (Instrumenteret lumbal dese) Kære patient P a t i e n t i n f o rm a t i o n Stivgørende operation i lænden (Instrumenteret lumbal dese) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi.

Læs mere

Næse- og bihulekirurgi

Næse- og bihulekirurgi Patientinformation Næse- og bihulekirurgi med kikkert Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Næse-og bihulekirurgi med kikkert Vi udleverer denne pjece i håbet om, at du må føle dig velorienteret

Læs mere

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO)

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO) Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm, HjerteCenter og informere dig om forholdene i forbindelse med behandlingen.

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Urologisk Afdeling - Fredericia Operation for nyresten ved kombinerfet kikkert-operation (ECIRS)

Urologisk Afdeling - Fredericia Operation for nyresten ved kombinerfet kikkert-operation (ECIRS) Urologisk Afdeling - Fredericia Operation for nyresten ved kombinerfet kikkert-operation (ECIRS) Vejledning til patienter www.fredericiasygehus.dk Indlæggelse på Urologisk Afdeling Du skal have fjernet

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Patientinformation. Snorkeoperation

Patientinformation. Snorkeoperation Patientinformation Snorkeoperation Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Information om snorkeoperation Vi udleverer denne pjece i håbet om, at du må føle dig velorienteret og tryg ved den forestående

Læs mere

Generel information i forbindelse med operation i fuld bedøvelse eller rygbedøvelse (spinalbedøvelse)

Generel information i forbindelse med operation i fuld bedøvelse eller rygbedøvelse (spinalbedøvelse) Generel information i forbindelse med operation i fuld bedøvelse eller rygbedøvelse (spinalbedøvelse) Patientinformation 1. januar 2018 Skrevet af: Niels Anker Pedersen Version 4.0 Generel information

Læs mere

Patientinformation. Fjernelse af næsepolypper

Patientinformation. Fjernelse af næsepolypper Patientinformation Fjernelse af næsepolypper Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Information om fjernelse af næsepolypper Vi udleverer denne pjece for at du kan føle dig velorienteret og tryg

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skulderstabiliserende operation (Bankart-operation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skulderstabiliserende operation (Bankart-operation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skulderstabiliserende operation (Bankart-operation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har hammertæer i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

Kikkertundersøgelse af :

Kikkertundersøgelse af : Patientinformation Kikkertundersøgelse af : spiserør, mavesæk, lunger og stemmebånd Kvalitet Døgnet Rundt Øre -Næse -Halsafdelingen Information om kikkertundersøgelse Vi udleverer denne pjece i håbet

Læs mere

Patientinformation. Operation for. nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC. Dagkirurgisk Center

Patientinformation. Operation for. nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC. Dagkirurgisk Center Patientinformation Operation for nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for nedsynkning af skedens for- eller bagvæg. Operationen foregår i

Læs mere

Urogynækologi. Patientinformation. Vælg farve. Operation for nedsynkning af blære, tarm og livmoder. Familiecentret Gynækologisk klinik

Urogynækologi. Patientinformation. Vælg farve. Operation for nedsynkning af blære, tarm og livmoder. Familiecentret Gynækologisk klinik Patientinformation Urogynækologi Operation for nedsynkning af blære, tarm og livmoder Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Operation for nedsynkning af livmoder I denne pjece

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om indadvendte

Læs mere

Punktering af eller dræn

Punktering af eller dræn Patientinformation Punktering af eller dræn i trommehinden Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Kontaktpersonsordning i ØNH - afdeling Du vil blive tildelt en kontaktperson ved det 1. besøg i

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Patientinformation Fjernelse af livmoderen Vaginal hysterektomi DKC Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for at få fjernet din livmoder. Operationen foregår i Dagkirurgisk Center. I Dagkirurgisk

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hammertå

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hammertå Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om hammertå Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Brystreduktion www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystreduktion. Pjecen informerer

Læs mere

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet:

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet: Fedtsugning Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det

Læs mere

BRYSTFORSTØRRELSE. Version 1. www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014

BRYSTFORSTØRRELSE. Version 1. www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014 BRYSTFORSTØRRELSE www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014 Version 1 Forudsætninger for at få en brystforstørrende operation Oplysning fra Sundhedsstyrelsen Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du

Læs mere

Fjernelse af galdeblæren ved galdesten

Fjernelse af galdeblæren ved galdesten Hillerød Hospital Kirurgisk Afdeling Fjernelse af galdeblæren ved galdesten Patientinformation September 2012 Forfatter: Overlæge Lisbeth Dammegaard, Kirurgisk Afdeling IntraNord Hillerød Hospital Kirurgisk

Læs mere

Seneforlængelse med Z-plastik

Seneforlængelse med Z-plastik På ydersiden af benet har man en muskel, som har et meget langt seneblad (fascia lata). Dette seneblad går lige ned over det sted på hoften, hvor lårbensknoglen har et stort fremspring (trochanter major).

Læs mere

Behandling for svulst i hypofysen. Hypofyseadenom

Behandling for svulst i hypofysen. Hypofyseadenom Behandling for svulst i hypofysen. Hypofyseadenom Hvad er et Hypofyseadenom? Hypofyseadenom er en godartet svulst i hypofysen. Den er ikke arvelig og opstår uden kendt årsag hos både mænd og kvinder, typisk

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystløft (stort/lille)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystløft (stort/lille) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystløft (stort/lille) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om brystløft og om efterbehandling

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD 1 Smerter som følge af nedsunken forfod er et hyppigt problem, som kommer med alderen. Hjælper indlæg og specialsko ikke, kan vi tilbyde en operation, som

Læs mere

Udarbejdet af Kim Krarup Overlæge i urologi & Partner Januar 2018 Revideres årligt.

Udarbejdet af Kim Krarup Overlæge i urologi & Partner Januar 2018 Revideres årligt. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Til patienter og pårørende. Fjernelse af mandler. - Ambulant. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Øre-næse-halsklinikken

Til patienter og pårørende. Fjernelse af mandler. - Ambulant. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Øre-næse-halsklinikken Til patienter og pårørende Fjernelse af mandler - Ambulant Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Øre-næse-halsklinikken kontaktpersonsordning i ØNH - klinikken Du vil blive tildelt en kontaktperson ved det

Læs mere

Pacemaker. Information om anlæggelse af pacemaker. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Afsnit M1

Pacemaker. Information om anlæggelse af pacemaker. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Afsnit M1 Pacemaker Information om anlæggelse af pacemaker Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Afsnit M1 Hvad er formålet med anlæggelse af pacemaker? Formålet med anlæggelse af pacemaker, er at stimulere

Læs mere

Patientinformation. Udvidelse af øregangen

Patientinformation. Udvidelse af øregangen Patientinformation Udvidelse af øregangen Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Operativt udvidelse af øregangen Vi udleverer denne pjece for at du kan føle dig velorienteret og tryg ved den forestående

Læs mere

Hjertets kranspulsårer - Undersøgelse (KAG) og Ballonudvidelse med stent (PCI)

Hjertets kranspulsårer - Undersøgelse (KAG) og Ballonudvidelse med stent (PCI) Hjertets kranspulsårer - Undersøgelse (KAG) og Ballonudvidelse med stent (PCI) Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet Mølholm og informere dig om

Læs mere