VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE"

Transkript

1 HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM

2

3 VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN

4

5 DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over det at tjene penge, og at vi alle har et ansvar for at tage vare på vores fælles natur og udvise socialt engagement. HÅG s miljøfilosofi bygger på forståelsen af, at jordens ressourcer er begrænsede. Vores mål er en kontinuerlig forbedring, som bidrager til at reducere det totale ressourceforbrug, i henhold til den viden vi har, om naturens kredsløb. Dette dokumenterer vi gennem vores produktløsninger og certificeringer. Vi har etableret et langsigtet program for bæredygtighed, hvor vi hvert år opsætter konkrete handlingsplaner for miljømål. Det mest afgørende er, at HÅG, som en ansvarlig bæredygtig samfundsaktør, til enhver tid skal kunne tilbyde brugerne den aller bedste siddeløsning, hvor alle hensyn er taget. Bæredygtig = Ikke at bruge flere af jordens ressourcer, end den selv kan forny sig med. DET BETYDER Ressourcebesparelser: Producerer mere for mindre. Produkter med lang levetid lavet af miljøvenlige materialer med høje krav til kvalitet, funktion og æstetik. Stadig søgen efter mere miljøvenlige materialer og produktionsvenlige processer. det er HÅG s Miljødesignkriterier.

6

7 MATERIALER DET GØR VI... I hele processen fra idé, via udvikling og til den færdigproducerede stol er fokus på miljø en vigtig prioritering for HÅG. Målet er at minimere brugen af materialer og ressourcer i produktionen og samtidig at optimere stolene i forhold til funktion. Al materialeforbrug og energiforbrug er nøje vurderet og målt op mod de strenge miljøkriterier. Recirkuleret stål, aluminium og plast er så vidt muligt genbrugt, uden at det får betydning for slidstyrke eller æstetisk udtryk. For at muliggøre en stigning i andelen af recirkulerede plastmaterialer har HÅG standard ændret farve på alle plastkomponenter fra ultradark til sort i Al skum, som bruges, er også fri for freon. DET BETYDER HÅG vælger materialer og kemikalier, som ikke har negative konsekvenser for sundheden eller miljøet. Brug af materialer som krom og PVC er forbudt at bruge i udviklingen af HÅG stole. Dette er bevidste valg, vi har foretaget, for at fremme miljøvenlig produktion og sundhedsfremmende produkter samt for at give brugeren tryghed. For eksempel i HÅG H er 50 % af materialerne allerede recirkulerede. Mens hele 99 % af materialerne i stolen fremover kan recirkuleres, når stolen har endt sit liv som stol (med vore dages retursystemer vil ca. 70 % af materialerne blive materialegenvundet og genbrugt, mens resten vil blive til energigenvinding eller deponi).

8

9 AFGASNINGER DET GØR VI... For HÅG er sundhed og miljø to sider af samme sag. Derfor har HÅG ønsket at dokumentere hver eneste del i vores stole og dermed garantere brugerne, at produkterne heller ikke afgiver sundhedsskadelige afgasninger. Greenguard-certifikatet garanterer dette. HÅG blev som den første europæiske kontorstolsproducent certificeret af Greenguard Environmental Institute i foråret Efter omhyggelige tests, både internt hos HÅG og på Greenguard-instituttet, er samtlige siddeløsninger testet og godkendt. Certificeringsprogrammet sikrer gode, sundhedsfremmende kontormiljøer. DET BETYDER Greenguard Environmental Institute (Georgia, USA) er en ikke-kommerciel organisation, der tilbyder test af produkter i samarbejde med Air Quality Science og som godkender møbler og materialer til brug i kontormiljøer. De tests, som Greenguard-instituttet foretager, sikrer dig, at der ikke afgives sundhedsskadelige afgasninger fra stolen. HÅG fremmer gode indemiljøer på arbejdspladsen.

10

11 ENERGI DET GØR VI... HÅG er med til at reducere det globale udslip af drivhusgasser, ved at fabrikkens samlede elektricitetsforbrug stammer fra vedvarende energikilder, som vandkraft. I 2005 tog HÅG initiativ til at gøre hele sin værdikæde CO 2 -fri. Vi tegnede grønne el-certifikater og samtidig opfordrede vi vores leverandører til at tegne lignende certifikater. DET BETYDER Vedvarende energi medfører ikke udslip af CO 2 og bidrager dermed til at reducere drivhuseffekten.

12 EMAS EMAS står for Eco Management and Audit Scheme. Det er EU s frivillige ordning for virksomheder, som ønsker at forbedre sin miljøindsats ud over de lovbestemte miljøkrav. Gennem HÅGs deltagelse forpligter vi os til regelmæssig miljørapportering, hvor vi redegør for vores miljøpræstationer og ydelse. HÅG blev som den første kontorstolsproducent i Europa, EMAS-registreret i ISO Som den første i sin branche blev HÅG i 1995 ISO certificeret. Med et ISO certificeret miljøstyringssystem, opfylder HÅG ikke bare regler det kræver kontinuerlige forbedringer som sikrer, at virksomheden har et optimalt fokus på og styring af sine aktiviteter omkring miljø. ISO EPD (Environmental Product Declaration) I 2003 begyndte HÅG arbejdet med at kortlægge og dokumentere miljøbelastningerne på alle siddeløsninger. I december 2004 fik HÅG, som den første producent af kontormøbler i verden, miljødeklaration (ISO EPD) på alle sine produkter. Denne deklaration viser belastningen på miljøet ved en produceret arbejdsstol og gør det dermed til et vigtigt værktøj, der kan sammenligne miljøprofiler for tilsvarende produkter. Grønne el-certifikater I 2005 tog HÅG initiativ til at gøre hele sin værdikæde CO 2 -fri, ved frivilligt at tegne grønne el-certifikater, så vi i dag får elektriciteten fra vedvarende energikilder. Greenguard-certificering HÅG blev Greenguard-certificeret i foråret Greenguard-certifikatet garanterer, at vores produkter ikke afgiver sundhedsskadelige afgasninger. Som bruger af en HÅG-stol vil du ikke blive udsat for materialer, som skader din sundhed eller indemiljøet.

13 CERTIFIKAT 3 standarder for miljømærkning Der findes i dag 3 standarder for miljømærkning og deklarationer, som er udarbejdet af den internationale standardiseringsorganisation ISO: Miljømærkning Type I (ISO 14024) er beregnet til konsumentprodukter, som mærkes med fx EU-blomst eller Svane-mærket. Mærkningen er baseret på generelle miljøegenskaber og siger lidt om, hvad det enkelte produkt indeholder, og hvilken miljøbelastning det har. Egendeklarationer Type II (ISO 14021) er baseret på, at leverandøren selv dokumenterer varens miljøegenskaber. Der stilles ikke krav til, at informationen skal kontrolleres af en tredjepart. Miljødeklarationer Type III (ISO 14025/EPD) er egnet til brug i leverandørleddene og i business-to-business -forhold. Deklarationerne redegør for materialeindholdet i produktet, og hvor stor belastning det har været for miljøet at producere en HÅG-stol. Erklæringerne kvalitetssikres af en tredjepart i henhold til definerede retningslinjer. DET GØR VI... HÅG vælger Miljødeklaration Type III som miljømærkning for at bruge en objektiv, sammenlignelig og troværdig metode. for at give dig åben og kvantitativ miljøinformation. for at dokumentere og evaluere vores miljøbelastning i egen produktudvikling. for at give kunden et vigtigt værktøj til lettere at kunne sammenligne miljøprofiler for tilsvarende produkter.

14 Miljøvenlig produktionsproces HÅG s miljøengagement gælder ikke bare råvarerne, men også gennem hele produktionsprocessen og frem til det færdige produkt.. I 2006 producerede HÅG Røros ca stole, og vi udfordrer os selv dagligt, gennem vores selvpålagte og meget udfordrende miljøkrav i produktionen af stolene. DET BETYDER: Reduktion af energiforbruget pr. produceret enhed. (2006: reduktion lig med 18 %). Reduktion af vandforbruget pr. produceret enhed (2006: reduktion lig med 3 %). Reduktion af el-energi pr. produceret enhed (2006: reduktion lig med 5 %). Reduktion af antal kemikalier brugt i produktionen (2006: reduktion fra ca.150 til ca. 50). Udarbejde rapport vedrørende bæredygtighed ved indførsel af CO 2 -regnskab. Vugge til vugge Stolene skal kunne recirkuleres, når de har aftjent deres pligt. Tankegangen er ikke vugge til grav, men vugge til vugge. Alle dele af kontorstolene kan skilles ad og recirkuleres. På den måde indgår vores produkter i et næsten evigt kredsløb. Både stål, aluminium og plast er recirkuleret og kan recirkuleres. Retursystem HÅG s mål er, at ingen HÅG-stole skal ende på deponi, og vi har siden 1995 haft retursystem for brugte stole uanset stolmærke. Vi har retursystemer for udrangerede stole i Skandinavien og Tyskland. HÅG sørger for transport og genvinding.

15 HÅG TILBYDER NOGET EKSTRA MERE END BARE EN STOL.

16 THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG as Strandgade København K Tel: Fax: info@hag.dk

Dokumentation af bæredygtighed

Dokumentation af bæredygtighed Dokumentation af bæredygtighed -Krav til miljødokumentation for byggematerialer Netværksmøde Dome of Visions i Århus d. 6. december 2016 Anja S. Brogaard, Dancert Lead Auditor og faglig leder ved Center

Læs mere

Energiledelse hos Formula A/S. www.formula.dk

Energiledelse hos Formula A/S. www.formula.dk Energiledelse hos Formula A/S Beregningsmetodefor CO 2 udslip www.formula.dk Energi og Miljøledelse forankret i EMAS Certficering Licens til Svanemærkning af tryksager Licens til FSC mærkede tryksager

Læs mere

EC O? BÆREDYGTIGHED? 1

EC O? BÆREDYGTIGHED? 1 EC O? BÆREDYGTIGHED? 1 Økologisk bomuld er ikke nok for os. Vi vil hellere tale om bæredygtighed. Hvordan træffer du et godt valg for miljøet, når det gælder bomuldstekstiler? Som privatperson er miljømærkninger

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER

BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER BÆREDY RENGØ BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER med certifikat En SPT-Certifi ceret leverandør forholder sig til kvalitet, miljø og økonomi. FAGLIG SPARRINGFAG PLIGTEN TIL AT HANDLE I FÆLLESSKAB Voksende

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

Ansvar gennem grøn leverandørstyring. - et Carbon 20 innovationsprojekt

Ansvar gennem grøn leverandørstyring. - et Carbon 20 innovationsprojekt Ansvar gennem grøn leverandørstyring - et Carbon 20 innovationsprojekt Ansvar gennem grøn leverandørstyring - Fritz Hansen Møbelproducenten Fritz Hansen, som er kendt for sine designmøbler, har længe arbejdet

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder. Arne Remmen ar@plan.aau.dk Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet

Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder. Arne Remmen ar@plan.aau.dk Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder Arne Remmen ar@plan.aau.dk Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet Energi effektivisering Den mest bæredygtige energi er

Læs mere

Politik for fremtidens kommunale byggeri

Politik for fremtidens kommunale byggeri Politik for fremtidens kommunale byggeri Nybyggeri Nybyggeri skal overholde kravet til energiforbrug og tæthed svarende til lavenergiklasse 2020 Energiforbruget produktion og til transport af byggematerialer

Læs mere

Bilag 2 til. 6.1 Sikkerheds Element Metoden

Bilag 2 til. 6.1 Sikkerheds Element Metoden Bilag 2 til 6.1 Sikkerheds Element Metoden 1 Bilag 2 Begrebsforklaring Tiltag og idéer er præsenteret i hovedtabellen og bilagstabellerne. Nogle af de begreber som er benyttet, kan det være nødvendigt

Læs mere

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling.

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. Malgodt.dk CSR Strategi En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. 2 Malgodt.dk CSR Strategi OM OS Malgodt.dk er en moderne detailforretning der sælger maling, malertilbehør samt

Læs mere

Nakskov Maskinindustri

Nakskov Maskinindustri Nakskov Maskinindustri NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Lidt om os Velkommen til Nakskov Maskinindustri. Vi er en moderne virksomhed, der er præget af stabilitet og god udvikling. Vi har traditioner og værdier,

Læs mere

FourMe Lounge Design Strand+Hvass

FourMe Lounge Design Strand+Hvass FourMe Lounge er et solidt og æstetisk valg til den travle lobby eller det stille venteområde. Stolen kan fås i mange farver og kombinationer, så den passer perfekt i og afspejler rummets design. Vælg

Læs mere

Guide til grønne indkøb

Guide til grønne indkøb Guide til grønne Guide til grønne Dette er en guide til de væsentligste vejledninger, værktøjer, mærker og netværk, der findes til offentlige grønne. Guiden kan benyttes af alle, der ønsker hjælp og inspiration

Læs mere

Blomsten og Svanen. Skrappe miljøkrav Hensyn til sundhed God kvalitet

Blomsten og Svanen. Skrappe miljøkrav Hensyn til sundhed God kvalitet Blomsten og Svanen Skrappe miljøkrav Hensyn til sundhed God kvalitet Hensyn til sundhed Blomsten og Svanen er din garanti, når det gælder kemikalier og sundhed. Med miljømærker er der tjek på det, der

Læs mere

Anvendt Miljøvurdering. Rådgivning som gavner miljøet og understøtter en bæredygtig erhvervsudvikling

Anvendt Miljøvurdering. Rådgivning som gavner miljøet og understøtter en bæredygtig erhvervsudvikling Anvendt Miljøvurdering Rådgivning som gavner miljøet og understøtter en bæredygtig erhvervsudvikling Anvendt miljøvurdering I FORCE Technologys afdeling for Anvendt Miljøvurdering arbejder vi med en bred

Læs mere

artikel SUSTAINGRAPH TEKNISK ARTIKEL

artikel SUSTAINGRAPH TEKNISK ARTIKEL SUSTAINGRAPH TEKNISK ARTIKEL SUSTAINGRAPH er et europæisk projekt, der sætter fokus på at forbedre europæiske grafiske SME ers (Små og mellemstore virksomheder) miljøpræstationer ud fra produktets livscyklus.

Læs mere

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve.

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve. RH Extend RH Extend er lige så brugervenlig, som den er ergonomisk og slidstærk. Derfor passer den perfekt til receptioner, uddannelsesmiljøer og kontorarbejde. Eftersom RH Extend er nem at indstille og

Læs mere

Bæredygtigt byggeri vinder frem både i Danmark og Europa. Nu kan du som leverandør være på forkant

Bæredygtigt byggeri vinder frem både i Danmark og Europa. Nu kan du som leverandør være på forkant Bæredygtigt byggeri vinder frem både i Danmark og Europa Nu kan du som leverandør være på forkant ByggeBasen har åbnet mulighed for, at du som leverandør har mulighed for at samle dokumentationen for dine

Læs mere

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED 230 afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED Indhold: 13.1 Bæredygtigt byggeri...232-233 13.2 Muret byggeri i et bæredygtigt perspektiv... 234 231 13.1 Bæredygtigt byggeri Hos Saint-Gobain Weber A/S er bæredygtighed

Læs mere

Dig og de andre fordele

Dig og de andre fordele Indkøb med omtanke Skal vi passe på miljøet samm en? Dig, mig & miljøet Vi har alle et fælles ansvar for at passe på naturen, miljøet og ressourcerne, og derfor har vi udviklet konceptet Indkøb med omtanke.

Læs mere

Bæredygtighed i energirenovering

Bæredygtighed i energirenovering Bæredygtighed i energirenovering 7. November 0 Præsenteret af: Henrik Poulin Teknologisk Institut Center for bæredygtigt byggeri sektioner Bæredygtighedsgruppen Certificering og kontrol Byggelaboratoriet

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Vores tilgang til socialt ansvar Vores tilgang til social ansvarlighed er baseret på de principper, politikker og processer, der gør, at vi opfylder vores grundlæggers mål,

Læs mere

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser Der findes mange problemer i verden, men også enkle løsninger. På nogle af dem. På kontoret er det vigtigt, at arbejdsdagen kører så glat som muligt, og

Læs mere

Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt

Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt Miljøvaredeklarationer og mærker - en oversigt Tendenser i miljølovgivningen Hvilke udfordringer står I over for? Overblik over miljøvaredeklarationer Overblik

Læs mere

REPORT. Esbjergværket ISO-rapport til GREENET 2013

REPORT. Esbjergværket ISO-rapport til GREENET 2013 REPORT Esbjergværket ISO-rapport til GREENET 2013 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger 2. Ledelsessystemer og certificering 3. Politik for kvalitet, arbejdsmiljø og miljø 4. Forbrug og emissioner 5.

Læs mere

ISO Environmental

ISO Environmental ISO-14001 Environmental Management System Bedlinen: 7004 Chopin Q-500 Col.: 506 Gold indholdsfortegnelse ukontents Miljøpolitik 5 Beirholms Højtydende Tekstiler 7 3 Tablecloth: 6003 Stockholm Q-503 Col.:

Læs mere

Neutral er Certificeret Responsibility.

Neutral er Certificeret Responsibility. Neutral er Certificeret Responsibility. Neutral er førsteklasses kvalitetstøj til mænd, kvinder og børn. Moderne stylet T-shirt, sweatshirt og meget mere, fremstillet af 100 % økologisk Fairtrade bomuld.

Læs mere

Randers + Radius: Bæredygtighed handler om at gøre os klar til fremtidens krav.

Randers + Radius: Bæredygtighed handler om at gøre os klar til fremtidens krav. Randers + Radius: Bæredygtighed handler om at gøre os klar til fremtidens krav. Et ønske om at inkorporere en bæredygtig tankegang i alle dele af virksomheden og få certificering på arbejdet blev startskuddet

Læs mere

Gyptone lofter 6.0 Miljø

Gyptone lofter 6.0 Miljø Gyptone lofter 6.0 Miljø Reflecting everyday life Miljø Kvalitet og miljø Gyprocs produkter er ressourcebesparende, gennemprøvede og rene produkter i miljømæssig henseende. Produkterne fremstilles af gips

Læs mere

læn dig tilbage og nyd forskellen

læn dig tilbage og nyd forskellen Savo s3 læn dig tilbage og nyd forskellen Sæt dig i en Savo S3. Juster siddehøjden og læn dig tilbage. Du mærker forskellen med det samme. Mærker hvordan stolens leddelte ryg følger din egen rygrad og

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gitte Krasilnikoff, 20. maj 2014 Dagens program 1. Hvorfor grøn omstilling og bæredygtig? 2. Grøn forretning som vejen til vækst 3. Virksomhedscases

Læs mere

6 S E CG JENSEN EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI C A

6 S E CG JENSEN EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI C A C A 6 S E CG JENSEN GRØNNE CASES EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI Stenløse Syd er et helt byområde, som er udviklet

Læs mere

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet... Intego CSR Intego CSR Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...7 Hos Intego overholder vi til enhver tid

Læs mere

JKS TØJVASK. Når kun det bedste er godt nok.

JKS TØJVASK. Når kun det bedste er godt nok. JKS TØJVASK Onlin esho p Konc e pt Serv ice Tota ll øsni Når kun det bedste er godt nok. nger RENT VASKERI DIN TOTALLEVERANDØR I TEKSTILVASKEMIDLER Miljørigtige og intelligente vaskeløsninger Doseringspumpe

Læs mere

flere af os vælger altid det miljøvenlige alternativ, forudsat at kvalitet og funktion kan garanteres. For EFG er det vigtigt, at du har den mulighed.

flere af os vælger altid det miljøvenlige alternativ, forudsat at kvalitet og funktion kan garanteres. For EFG er det vigtigt, at du har den mulighed. EFG og miljøet 2 EFG og miljøet Som en af Europas største udviklere, producenter og markedsførere af kontormøbler, tilbyder EFG et komplet sortiment af møbelsystemer og produkter til indretning af kontorer

Læs mere

Ryglænets højde indstilles med et enkelt knaptryk.

Ryglænets højde indstilles med et enkelt knaptryk. RH Activ RH Activ er én af vores basismodeller. Men det betyder ikke, at vi har ligget på den lade side. RH Activ er en helt igennem ergonomisk og yderst fleksibel stol, der er nem at bruge og indstille.

Læs mere

SUSTAINGRAPH projektet vil udvikle information og værktøjer, som jeres virksomhed kan anvende uden omkostninger:

SUSTAINGRAPH projektet vil udvikle information og værktøjer, som jeres virksomhed kan anvende uden omkostninger: SUSTAINGRAPH PROJECT Kære NAVN Vi beder jer om at bidrage til et europæisk projekt, der fokuserer på europæiske grafiske SME ers (Små og mellemstore virksomheder) miljøpræstationer gennem deres produktlivscyklus,

Læs mere

Miljøvaredeklarationer - EPD

Miljøvaredeklarationer - EPD Miljøvaredeklarationer - EPD Henrik Fred Larsen Seniorkonsulent EPD Danmark Teknologisk Institut Indhold Hvad er en EPD og hvad bliver den brugt til? Hvor kommer krav til EPD er fra? Hvordan laves en EPD?

Læs mere

Blomsten og Svanen. Skrappe miljøkrav Hensyn til sundhed God kvalitet

Blomsten og Svanen. Skrappe miljøkrav Hensyn til sundhed God kvalitet Blomsten og Svanen Skrappe miljøkrav Hensyn til sundhed God kvalitet Vil du gerne bidrage til et bedre miljø? Er du træt af at bekymre dig om kemikalier? Og går du efter kvalitet? Så se efter Blomsten

Læs mere

Four Sure 44. Design: Strand & Hvass

Four Sure 44. Design: Strand & Hvass Med sin fleksible, ergonomiske skal og rolige, organiske design, udgør Four Sure 44 en perfekt møde- eller kantinestol. Den V-formede ryg yder rygstøtte og du kan tilpasse farve-design og kombinationer.

Læs mere

Svanemærket & EU- Blomsten. Ingrid Elmedal,

Svanemærket & EU- Blomsten. Ingrid Elmedal, Svanemærket & EU- Blomsten Ingrid Elmedal, 04-09-2018 Svanemærket Nordens officielle miljømærke EU-Blomsten EU s officielle miljømærke Miljømærkning Danmark Opgaver: Behandling af miljømærkeansøgninger

Læs mere

CASI BORGERPANEL DANMARK 18.-19. APRIL 2015 TEKNOLOGIRÅDET

CASI BORGERPANEL DANMARK 18.-19. APRIL 2015 TEKNOLOGIRÅDET VISIONSKATALOG CASI BORGERPANEL DANMARK 18.-19. APRIL 2015 TEKNOLOGIRÅDET FIRE VISIONER FOR EN BÆREDYGTIG FREMTID Vision 1: Bæredygtig elektronik Det er vores vision at alt elektronik er bæredygtig på

Læs mere

JKS PROFILKATALOG DANSK PRODUCENT. Din partner i komplette rengøringsløsninger. Sikkerhed for kvalitetsprodukter, know-how, miljø og service.

JKS PROFILKATALOG DANSK PRODUCENT. Din partner i komplette rengøringsløsninger. Sikkerhed for kvalitetsprodukter, know-how, miljø og service. JKS PROFILKATALOG Onlineshop Koncept Service Totalløsninger DANSK PRODUCENT Din partner i komplette rengøringsløsninger. Sikkerhed for kvalitetsprodukter, know-how, miljø og service. VELKOMMEN DIN TOTALLEVERANDØR

Læs mere

JKS PROFILKATALOG DANSK PRODUCENT. Din partner i komplette rengøringsløsninger. Sikkerhed for kvalitetsprodukter, know-how, miljø og service.

JKS PROFILKATALOG DANSK PRODUCENT. Din partner i komplette rengøringsløsninger. Sikkerhed for kvalitetsprodukter, know-how, miljø og service. JKS PROFILKATALOG Onlineshop Koncept Service Totalløsninger DANSK PRODUCENT Din partner i komplette rengøringsløsninger. Sikkerhed for kvalitetsprodukter, know-how, miljø og service. VELKOMMEN Har du ren

Læs mere

Four Sure 88. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design

Four Sure 88. Design: Strand & Hvass / Koncept: Four Design Den nye Four Sure 88 er designet med et stel af rene linjer, som giver et flok udtryk ved en større opstilling. Stolen er yderst komfortabel takket være dens unikke V-formet fleksible ryg, organiske kurver

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

En alsidig stol. HÅG Futu 1100 mesh. Tekstil: FutuKnit mesh Night MEH099

En alsidig stol. HÅG Futu 1100 mesh. Tekstil: FutuKnit mesh Night MEH099 HÅG Futu kollektion En alsidig stol Nutidens arbejdsliv er mere dynamisk end nogensinde før. Kontorlandskaber udvikler sig løbende. Evnen til at tilpasse sig forandring er nøglen til at forblive konkurrencedygtig.

Læs mere

Hvordan foregår kontrol og overvågning af Blomsten og Svanen?

Hvordan foregår kontrol og overvågning af Blomsten og Svanen? Kontrolrapporten for 2012 Kontrol af den europæiske Blomst og den nordiske Svane Der er ingen tvivl om at vores licenshavere overordnet set er glade for at der gennemføres kontrol. De synes, at det er

Læs mere

Bæredygtighedsanprisninger. Rikke Dreyer 3. November 2015

Bæredygtighedsanprisninger. Rikke Dreyer 3. November 2015 Rikke Dreyer 3. November 2015 NGO erklæringer Deklarationer Mærker Bæredygtighedsstandarder Egenerklæring Donationer Bæredygtighedspris Virksomhedsrapportering Klassificeringer - eksempler Mængden af bæredygtige

Læs mere

En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust

En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust tryggere kan ingen være VENLIG MOD ALLE HÅRD MOD KORROSIONEN For enhver virksomhed, der handler med metalprodukter og elektronik, er et korrosionsfrit miljø

Læs mere

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi)

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi) Hvad vil vi opnå? Et renere miljø Bedre beslutningsgrundlag Vide hvordan vi måler på miljøet Vide hvad vi får ud af det m.h.t. miljø, arbejdsmiljø og økonomi Styr på vores processer og forbrug Minimere

Læs mere

indgå i et byggeri. På den måde sparer man 1 ton CO 2 genanvender 2.000 mursten

indgå i et byggeri. På den måde sparer man 1 ton CO 2 genanvender 2.000 mursten BUSINESS 4 CASE BYGGERI GRØNNE INDKØB DE OFFENTLIGE GRØNNE INDKØB GIVER VISUELLE SHOWCASES I DET OFFENTLIGE RUM Børnehuset Brobækken er bygget af mursten, der stammer fra Odenses borgeres byggeaffald.

Læs mere

Fradrag for Grøn energi fortsætter i 2010.

Fradrag for Grøn energi fortsætter i 2010. Fradrag for Grøn energi fortsætter i 2010. Fradragsordningen for Grøn El fortsætter i MPS. Vi har modtaget opgørelsen for 2009, som vi så anvender, som bedste bud på hvordan det også vil blive i 2010.

Læs mere

Lændepumpen fyldes med luft og giver ekstra støtte til både lænden og til hele ryggen.

Lændepumpen fyldes med luft og giver ekstra støtte til både lænden og til hele ryggen. RH Logic 400/300 The RH Logic 400/300 er en af vores mest populære stoleserier. Dels på grund af dens ergonomi og komfort, dels takket være den lange levetid. RH Logic 400 har høj ryg, og RH Logic 300

Læs mere

EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI

EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI BUSINESS 6 CASE BYGGERI GRØNNE INDKØB EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI Stenløse Syd er et helt byområde, som er udviklet

Læs mere

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet Grønne offentlige indkøb (Green Public Procurement GPP) er et frivilligt instrument. Dette dokument indeholder de kriterier for grønne offentlige

Læs mere

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde PART OF THE EKOKEM GROUP Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde Introduktion til NORDs Bæredygtighedsnøgle Stoffer i forbrugsprodukter har medført hormonforstyrrelser hos mennesker Bæredygtighed er

Læs mere

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn Beskrivelse af Hvorfor en komplet grøn løsning? Delux har nu eksisteret siden 2002, og vi har løbende forbedret vores ydelser. Det har resulteret i et højt og stabilt kvalitetsniveau, et godt arbejdsmiljø

Læs mere

Ecophons akustikløsninger som en del af Green Building Certification Systems

Ecophons akustikløsninger som en del af Green Building Certification Systems Ecophons akustikløsninger som en del af Green Building Certification Systems - vores bidrag til HQE s certificeringssystem - Hvad er Green Building Certification Systems? Bygninger står for op til 40 %

Læs mere

Indledning. Indhold. MiljøPolitik Sort til Hvidt Side 2

Indledning. Indhold. MiljøPolitik Sort til Hvidt Side 2 Miljø Indledning Sort til Hvidt tillægger det globale miljø samt arbejdsmiljøet for vore medarbejdere afgørende vægt. Derfor har vi udarbejdet en officiel miljøpolitik, som beskriver alle dele af vore

Læs mere

Skandinavisk design på gulvet

Skandinavisk design på gulvet Skandinavisk design på gulvet Skandinavisk design på gulvet En fryd for øjet Gulvet anses ofte for det element, der danner fundamentet for bygningens indretning. Gulvet kan derfor også betragtes som et

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

EPD VERIFICERET MILJØVAREDEKLARATION I HENHOLD TIL ISO 14025 OG EN 15804

EPD VERIFICERET MILJØVAREDEKLARATION I HENHOLD TIL ISO 14025 OG EN 15804 Ejer: Nr.: Udstedt: Gyldig til: [Firmanavn] MD-XXXXX-DA xx-xx-xxxx xx-xx-xxxx 3. P A R T S V E R I F I C E R E T EPD VERIFICERET MILJØVAREDEKLARATION I HENHOLD TIL ISO 14025 OG EN 15804 Deklarationens

Læs mere

Produkt- og miljødatablad Dato: 03.03.09 Revisionsdato: 17.03.09 ALH

Produkt- og miljødatablad Dato: 03.03.09 Revisionsdato: 17.03.09 ALH Side 1 af 6 1 Firma Producent/Leverandør: Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH Telefon.:+49/511/7404-0 Adresse: D-30855 Langenhagen, Europaallee 17 / Germany Telefax:+49/511/741050 Udgiver: Konica

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0402 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0402 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0402 Bilag 2 Offentligt MILJØstyrelsen Erhverv J.nr. MST-140-00019 Ref UR 22. august 2008 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG OG MILJØ- OG PLAN- LÆGNINGSUDVALGET Kommissionens

Læs mere

CERTIFIKATER CERTIFIKATER IEC (ESD) EPD, ISO GREENGUARD

CERTIFIKATER CERTIFIKATER IEC (ESD) EPD, ISO GREENGUARD RH Support RH SUPPORT RH Support er en serie støttestole, der er specielt udviklet til dem, der har behov for ekstra aflastning af ryg og ben, når de arbejder stående i forskellige højder. Stolens sæde-

Læs mere

Årlig Statusrapport 2012

Årlig Statusrapport 2012 Årlig Statusrapport 2012 Vattenfall Vindkraft A/S 09 september 2013 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger...1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S...1 3. Miljøpolitik for Vattenfall...1 4. Forbrug...3

Læs mere

Four Sure 44 er ualmindelig solid og er derfor det perfekte valg til kantiner, mødelokaler eller til kontorer.

Four Sure 44 er ualmindelig solid og er derfor det perfekte valg til kantiner, mødelokaler eller til kontorer. Design: Strand & Hvass / Koncept: FourDesign Four Sure 44 er en yderst behagelig firbenede stabelstol, og fås med og uden armlæn. Four Sure 44 er en komfortabel stol på grund af sin unikke V-form, fleksible

Læs mere

Miljøvaredeklaration

Miljøvaredeklaration Miljøvaredeklaration Trævindue (3-lags glas) Baseret på livscyklusvurdering i henhold til EN 15804:2012+A1:2013 og ISO 14025 (2010) Projektet er støttet af: Deklarationens ejer: VinduesIndustrien Inge

Læs mere

Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring. Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA

Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring. Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA CSR status i den danske grafiske branche Bred anvendelse af ledelsessystemer Mere end

Læs mere

Anvendelse af oprindelsesgarantier. Notat fra Det Økologiske Råd

Anvendelse af oprindelsesgarantier. Notat fra Det Økologiske Råd Anvendelse af oprindelsesgarantier Notat fra Det Økologiske Råd Resumé Oprindelsesgarantier er jf. direktiv om vedvarende energi beviser på, at den elproduktion som ligger til grund for garantien, er produceret

Læs mere

BYGGEVAREDEKLARATION

BYGGEVAREDEKLARATION BYGGEVAREDEKLARATION 1. GRUNDDATA Vareidentifikation Handelsnavn: LIP Flydemiddel Varenummer: 702026, 702019 Dokument-ID Varegruppe: Fugemasse Ny Deklaration Ved ændret deklaration Ændret deklaration Er

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK INDLEDNING Turisme skaber arbejdspladser og vækst i hovedstadsregionen og er med til at gøre vores hovedstad og hele Greater Copehagen mere levende og mangfoldig. De

Læs mere

ANNEX BILAG. til. Kommissionens forordning

ANNEX BILAG. til. Kommissionens forordning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2018 C(2018) 4429 final ANNEX BILAG til Kommissionens forordning om ændring af bilag IV til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1221/2009 om organisationers

Læs mere

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Genanvendelsesordning - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Spar ressourcer med ROCKWOOL og ROCKFONs genanvendelsesordning Affald fra bygge-og anlægssektoren udgør

Læs mere

DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ

DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ VI GØR DIT BRUGTE IT-UDSTYR DOBBELT BÆREDYGTIGT Hvor ender din virksomheds brugte it-udstyr henne? Hos mange virksomheder ender gamle computere, smartphones,

Læs mere

AQUA NCS S4020-B ANTRACIT NCS S9000-N BEACH NCS S 2502 Y

AQUA NCS S4020-B ANTRACIT NCS S9000-N BEACH NCS S 2502 Y Med sin fleksible, ergonomiske skal og rolige, organiske design, udgør Four Sure 44 en perfekt møde- eller kantinestol. Den V-formede ryg yder rygstøtte og du kan tilpasse farve-design og kombinationer.

Læs mere

TA K T I L N AT U R E N

TA K T I L N AT U R E N TAK TIL NATUREN ANSVAR FOR MILJØET OG FOKUS PÅ KOMMENDE GENERATIONER Kvänum har hjemsted i et område af samme navn et lille hyggeligt samfund i det vestlige Sverige, hvor marker og skove har kendetegnet

Læs mere

BYGGEVAREDEKLARATION

BYGGEVAREDEKLARATION BYGGEVAREDEKLARATION 1. GRUNDDATA Vareidentifikation Handelsnavn: LIP Folie, ÅT-remsa Ny Deklaration Ændret deklaration Oprettet/ændret den: 17-04-2015 Varenummer: 101058, 101072, 101089, 101102, 101065,

Læs mere

mindre co 2 større livskvalitet

mindre co 2 større livskvalitet dig og din brændeovn mindre co 2 større livskvalitet Foreningen af leverandører af pejse og brændeovne i Danmark Investering i en brændeovn og korrekt fyring med træ er det mest effektive, du og din familie

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Svendborg Kraftvarme Miljøberetning for 2014 1) Miljøpolitik Gældende for strategiplan 2013-2016 og virksomhedsplan 2014. Svendborg

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC Kvalitets- og miljøhåndbog Introduktion Denne præsentation informerer om Crysbergs forretningsområde, kvalitetscertificeringer og kvalitetspolitik. Endvidere giver den overordnet indsigt i Crysbergs kvalitetsværktøjer

Læs mere

Opgave 1.1 Løsningsforslag - Brug af LCA-byg

Opgave 1.1 Løsningsforslag - Brug af LCA-byg Opgave 1.1 Side 1/5 Opgave 1.1 Løsningsforslag - Brug af LCA-byg a) Byggeriet faser Byggeriet faser vist på figur 1 betegnes med et bogstav og et tal. Hvilket tal og bogstav betegner faserne? b) Miljøeffekter

Læs mere

Om Circular Computing

Om Circular Computing Om Circular Computing Vores mission er at ændre verdens syn på køb af IT. Bæredygtighed er altafgørende men må ikke gå på kompromis med ydeevne og kvalitet. På den måde kan alle leve i en bedre verden

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

Anvendt navigation i materialejunglen

Anvendt navigation i materialejunglen Anvendt navigation i materialejunglen InnoByg 4.september 2014 Sight and Settlement Anna-Mette Monnelly, Architect MAA, LEED AP/ BC+D Tietgensgade 64, 1.tv 1704 København V write@sightandsettlement.com

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om københavnerne og kommunen Egen miljøindsats Vurdering af kommunens miljøindsats Holdningen til miljømål Økologi Miljøledelse Renhold Økologi Baggrund for data om økologiforbrug

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

Supplier Code of Conduct

Supplier Code of Conduct Supplier Code of Conduct Supplier Code of Conduct ansvarlig leverandøradfærd For Intego er det vigtigt, at vi overfor vores kunder kan garantere, at vores leverancer lever op til de CSR krav, vi stiller

Læs mere

NOTAT. J.nr. MST-131-00145 Ref. libec Den 30.6.2015

NOTAT. J.nr. MST-131-00145 Ref. libec Den 30.6.2015 NOTAT J.nr. MST-131-00145 Ref. libec Den 30.6.2015 Kravspecifikation styrket indsats for miljøledelse i små og mellemstore virksomheder med fokus på strategisk miljøarbejde og øget ressourceeffektivitet

Læs mere

Adgangssluser I Fuld Højde

Adgangssluser I Fuld Højde Adgangssluser I Fuld Højde Mobilitetshotspots er ikke begrænset til en bygnings inderside. Styring af menneskestrømme på et mobilitetshotspot i et udendørsområde kan ske ved hjælp af Boon Edams adgangssluser

Læs mere

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S Miljøredegørelse 2004 Averhoff Genbrug A/S 01. Indledning Averhoff Genbrug A/S er en virksomhed, der modtager og demonterer elektronikaffald til genvinding og miljørigtig bortskaffelse. 02. Stamdata Adresse:

Læs mere