FPC-system. Del 1. Målsætning og politik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FPC-system. Del 1. Målsætning og politik"

Transkript

1 FPC-system Del 1 Målsætning og politik

2 Indholdsfortegnelse Udgave 1.1 Kvalitetsmålsætning 1.2 Opbygning af produktionskontrolsystem 1.3 Organisationsplan 1.4 Selvevaluering af fabrik og FPC-system Bilag: Dato: Godkendt af:

3 1.1 Indledning Dette FPC-system (Factory Production Control), er gældende for fremstilling af vinduer og yderdøre. FPC-systemet er opbygget på grundlag af de krav, der gælder i henhold til gældende udgave af den harmoniserede produktstandard DS/EN :2006. Direktøren har ansvaret for, at virksomhedens FPC-system er i overensstemmelse med gældende udgave af DS/EN :2006, samt at det fungerer effektivt. Mindst en gang om året vil direktøren sammen med virksomhedens øvrige ledelse evaluere effektiviteten af FPC-systemet. Ledelsen vil sørge for, at virksomhedens stab af kvalificerede medarbejdere dokumenterer FPCsystemet således, at systemet til enhver tid opfylder gældende krav. Kvalitetsmålsætning Vores virksomhed har ved udarbejdelse af dette FPC-system ønsket at opnå en sikkerhed for, at virksomheden opfylder kravene til henholdsvis Byggevaredirektivet 89/106/EØF og til CEmærkning af vinduer og yderdøre iht. gældende udgave af DS/EN :2006. Vores virksomhed tillægger kvalitet stor betydning som en integreret del af hele organisationen og betragter kvalitet som afgørende parameter for vækst. For at sikre en ensartet høj kvalitet på vores produkter vil alle underleverandørers evne til at levere den ønskede kvalitet, mængde og leveringstid løbende blive vurderet. Medarbejdernes kompetencer er hele grundlaget for vores beståen, hvorfor ledelsen til enhver tid sikrer medarbejdernes optimale forståelse for virksomhedens FPC-system, produktion, produkter og kundepleje. Medarbejdernes faglige kompetencer ved nyansættelse og efteruddannelse tilvejebringes gennem interne og eksterne uddannelser. Behovet afklares løbende på de interne møder om produktkvaliteten. Reklamationsomkostningerne må ikke overstige 1,5 % af omsætningen.

4 1.2 Opbygning af FPC-system Del 1 Kvalitetsmålsætning og politik Systembeskrivelse Organisationsplan Oversigt over CE-mærkning Del 2 Procedurer Del 3 Arbejds- og kontrolinstruktioner Del 4 Tegnings- og produktoversigt Del 5 Dokumentationsoversigt Fordeling af virksomhedens FPC-system FPC-system Udleveret til Placering Mappe nr.1 Kvalitetsansvarlig Kontoret Mappe nr.2 Mappe nr.3

5 1.3 Organisationsplan Direktion/Direktør Direktøren har som øverste ansvarlig for kvaliteten som opgave: - at udarbejde kvalitetsmålsætning - at udarbejde politikker - at fastlægge FPC-systemets omfang - at godkende FPC-systemet - Overordnet ansvarlig for FPC-systemet - Overordnet ansvarlig for CE-mærkning Produktion Produktionschef - Overordnede ansvar for produktkvaliteten - Daglig ledelse af fabrikken - Kørselsplanlægning - Ansvarlig for CE-mærkningen i produktionen - Ansvarlig for FPC-systemet i produktionen Salg/Indkøb Salgs- og indkøbschef - Kundepleje/kundekontakt - Styring af salgsfremmende foranstaltninger - Modtagelse af reklamation - Repræsentere vores virksomhed udadtil i kvalitetsspørgsmål - Rapportere til produktionsansvarlig om kvalitetsproblemer - Overordnede ansvar for indkøb Administration Bogholder - Sikre at regnskaberne udføres iht. gældende lovgivning - Definere og opstille aktiviteter, der anvendes som elementer i styringssystemet for kvalitetsomkostninger - Styring af en omkostningsovervågning

6 1.4 Selvevaluering af fabrik og FPC-system iht.: DS/EN :2006+A1: FPC-system Har virksomheden et certificeret EN ISO 9001 system, som specifikt er tilpasset vindues- og dørproduktion? (Hvis ja - regnes kravene i hele afsnit 7 for ) Vi har et FPC-system, der lever op til kravene i produktstandarden for vinduer og yderdøre DS/EN :2006/A1: Har producenten udarbejdet et FPC-system? Del Vi har en mappe med 5 afsnit som indeholder et dokumenteret FPC-system Er der dokumentation for, at ledelsen regelmæssigt evaluerer og vedligeholder FPC-systemet? (fx via mødereferater) 2.1 og FPC-systemet evalueres ved ledelsens årlige evalueringsmøde. Referat fra møderne dokumenteres på bilag nr Beskriver FPC- systemet via procedurer, inspektioner, prøvninger og/eller bedømmelser, hvorledes registreringer anvendes til styring af 1) indkommende varer 2) udstyr 3) produktionsprocessen 4) produktet? Del FPC-systemet indeholder procedurer, hvor resultatet af interne kontroller anvendes til styring af en ensartet høj kvalitet på det færdige produkt Har producenten udnævnt en ansvarsperson for FPCsystemet i hver produktionsenhed? 1.3 Produktionschefen har iht. organisationsplanen under afsnit 1.3 ansvaret for FPCsystemet i produktionen Er arkiveringstiden på resultatet af interne kontroller fastlagt? 2.5 Arkiveringstiden er 10 år.

7 iht.: DS/EN :2006+A1: Personale Er der tilstrækkeligt og kompetent personale til rådighed for etablering, dokumentering og vedligeholdelse af FPC-systemet? 2.2 Medarbejdernes optimale forståelse for virksomhedens FPC-system sikres gennem interne og eksterne uddannelsesforløb Udstyr Indeholder FPC-systemet en procedure omfattende veje-, måle- og andet prøvningsudstyr? 2.3 Proceduren under afsnit 2.3 specificerer, hvad der skal ske med måleudstyret samt angiver acceptkriterier og frekvens for kalibrering Er kriterier for udstyrets nøjagtighed og hyppighed for kontrol beskrevet? 2.3 og Ja, i afsnit 2.3 og dokumenteret i bilag Er veje-, måle- og andet prøvningsudstyr kalibreret og kontrolleret regelmæssigt i henhold til dokumenterede procedurer? 2.3 Vores masterkontroludstyr, som er kalibreret ved indkøb, anvendes til den halvårlige kontrol af de ansattes måleudstyr Bliver resultatet af kontrolmålingerne registreret? Kontrolmålingerne registreres og dokumenteres i bilag nr Bliver resultatet af kontrolmålingerne arkiveret iht. FPC-systemets fastlagte tidsrum? 2.3 Resultatet af kontrolmålingerne arkiveres i mindst 10 år.

8 iht.: DS/EN :2006+A1: Er det beskrevet, hvorledes produktionsudstyr, der anvendes i produktionsprocessen, regelmæssigt bliver inspiceret og vedligeholdt? 2.3 Maskiner og udstyr, der anvendes i produktionen, bliver inspiceret og vedligeholdt iht. producentens forskrifter Råmaterialer og komponenter Indeholder FPC-systemet en procedure for modtagelse af råvarer og komponenter? 2.4 Ja, proceduren under afsnit 2.4 specificerer den overordnede struktur omkring indkøb og modtagekontrol af råvarer Foreligger der en inspektionsplan? 2.4 og Iht. inspektionsplanen under afsnit 2.4 kan modtagne råvarer anvendes, når der ved modtagekontrollen er sikret overensstemmelse mellem tekniske specifikationer, ordrebekræftelse og følgeseddel. Råtræ kontrolleres iht. bilag nr Dokumenteres modtagekontrollen af råvarer og komponenter iht. inspektionsplan? 2.4 og Modtagekontrollen af råvarer skal iht. inspektionsplanen under afsnit 2.4 dokumenteres med signerede følgesedler Bliver resultatet af modtagekontrollen arkiveret iht. FPC-systemets fastlagte tidsrum? 2.4 og Signerede følgesedler med bemærkninger og bilag nr arkiveres i mindst 10 år Dokumenteres og arkiveres specifikationer for indkomne råvarer og komponenter iht. FPC-systemets fastlagte tidsrum? 2.4 Leverandøranvisninger og tekniske specifikationer på indkomne råvarer arkiveres i mindst 10 år.

9 iht.: DS/EN :2006+A1: Produktionsproces Indeholder FPC-systemet en beskreven procedure for produktionsprocessen? 2.5 Ja, proceduren under afsnit 2.5 specificerer, at virksomheden anvender operatørkontrol som det bærende element i processerne Er der en oversigt over de forskellige produktionstrin? 3.1 Alle vores produktionstrin er præciseret på oversigtsskemaet under afsnit Er der udpeget en ansvarsperson ved de forskellige produktionstrin? 3.1 Produktionschefen har iht. oversigtskemaet under afsnit 3.1 ansvaret for alle produktionstrin Er kontrolniveau og hyppighed fastlagt ved alle produktionstrin? (kontrolplan) Del 3 Kontrolplanen er vist på oversigtskemaet under afsnit 3.1. Kontrolniveau/hyppighed er præciseret i hver enkelt arbejds- og kontrolinstruktion under del Er der dokumenteret kontrol ved de produktionstrin, der har direkte indflydelse på produktets holdbarhed og de deklarerede ydeevneegenskaber? 3.1 For at styre en ensartet høj produktkvalitet bliver der iht. oversigtskemaet under afsnit 3.1 udført proceskontrol ved alle produktionstrin. Proceskontrollen dokumenteres ved kritiske produktionstrin.

10 iht.: DS/EN :2006+A1: Dokumenteres proceskontrollen iht. kontrolplanen? Iht. kontrolplanen under afsnit 3.1 bliver proceskontrollen dokumenteret ved nedenstående kritiske produktionstrin: Modtagekontrol for råtræ: Bilag nr Færdigvarekontrol: Bilag nr Registreres afhjælpende handlinger vedr. produktionsprocessen? 2.7 og Afhjælpende handlinger dokumenteres via afvigelsesrapporten i bilag nr Bliver resultatet af den dokumenterede kontrol arkiveret iht. FPC-systemets fastlagte tidsrum? 2.5 Resultatet af alle dokumenterede kontroller arkiveres i mindst 10 år Produktionsprøvning og evaluering Indeholder FPC-systemet en beskreven procedure for proceskontrol, slutkontrol og evaluering heraf? 2.6 Ja, proceduren under afsnit 2.6 specificerer omfanget af proceskontrol og færdigvarekontrol Er der udarbejdet en prøvningsplan for hele produktionsprocessen, herunder færdigvarekontrollen? 2.6 Under afsnit 2.6 er der udarbejdet en prøvningsplan for: Ikke færdiggjorte produkter (proceskontrol) Færdiggjorte produkter (færdigvarekontrol)

11 iht.: DS/EN :2006+A1: Er hyppighed og kriterier for prøvning/inspektion og evaluering heraf for ikke færdiggjorte emner specificeret i proceduren eller prøvningsplanen? (proceskontrol) Del 3 Der udføres iht. oversigtskemaet under afsnit 3.1 proceskontrol ved alle produktionstrin. Kontrolniveau/hyppighed er præciseret i hver enkelt arbejds- og kontrolinstruktion under del Er hyppighed og kriterier for prøvning/inspektion og evaluering heraf for færdiggjorte produkter specificeret i proceduren eller prøvningsplanen? (færdigvarekontrol) 2.6 og Iht. vores prøvningsplan under afsnit 2.6 udføres der færdigvarekontrol. Elementerne kontrolleres og dokumenteres iht. punkterne i bilag nr Bliver resultatet af færdigvarekontrollen arkiveret iht. FPC-systemets fastlagte tidsrum? 2.6 Resultatet af færdigvarekontrollen arkiveres i mindst 10 år Sporbarhed og mærkning Indeholder FPC-systemet en procedure for sporbarhed og mærkning? 2.8 Ja, proceduren under afsnit 2.8 specificerer, hvordan vores elementer CE-mærkes, og hvordan der er sporbarhed tilbage til produktets delkomponenter Afvigende produkter Indeholder FPC-systemet en beskreven procedure for, hvordan afvigende produkter skal behandles? 2.7 Ja, proceduren under afsnit 2.7 specificerer, hvordan afvigende produkter skal behandles.

12 iht.: DS/EN :2006+A1: Specificerer proceduren, hvordan afvigende produkter under produktionsprocessen skal behandles og dokumenteres løbende? 2.7 og Afvigende produkter bliver behandlet iht. procedure under afsnit 2.7 og dokumenteret i bilag nr Indeholder proceduren retningslinier for, hvorledes kundereklamationer behandles og dokumenteres løbende? 2.7 og Kundereklamationer bliver behandlet iht. procedure under afsnit 2.7 og dokumenteret via reklamationsrapporten i bilag nr Bliver dokumentationen arkiveret iht. FPC-systemets fastlagte tidsrum? 2.7 Dokumentation arkiveres i mindst 10 år Korrigerende handlinger Er der en dokumenteret procedure for korrigerende handlinger? 2.7 og Korrigerende handlinger dokumenteres via afvigelsesrapporten i bilag nr Førstegangsinspektion af fabrik og FPC-system 7.4 Har virksomheden fået udført en dokumenteret førstegangsinspektion af fabrik og FPC-system som sikrer overensstemmelse med kravene i DS/EN :2006/A1:2008? 1.4 Ja, vores fabrik og FPC-system er evalueret op imod kravene i DS/EN :2006/A1:2008. Resultatet er dokumenteret via selvevaluering af fabrik og FPCsystem under afsnit 1.4.

13 iht.: DS/EN :2006+A1: Løbende overvågning, vurdering og godkendelse af FPC-system 7.5 Har virksomheden en dokumenteret procedure, der sikrer, at det mindst en gang om året vurderes, om alle planlagte procedurer udføres og dokumenteres i overensstemmelses med kravene under 7.3 og 7.4? 2.10 og Proceduren under afsnit 2.10 specificerer, hvordan der en gang om året udføres intern audit. Resultatet dokumenteres i bilag nr Etikettering og mærkning 8 Indeholder FPC-systemet en procedure for etikettering og mærkning? 2.8 Ja, proceduren under afsnit 2.8 specificerer, hvordan vores elementer CE-mærkes. 8 Kan producenten dokumentere sporbarhed mellem produkt, producent og produktion, og er disse oplysninger offentliggjort? 2.8 Ved henvendelse med ordrenummer eller leveringsadresse kan der, ved hjælp af arkiverede produktionspapirer og produktbeskrivelserne, dokumenteres sporbarhed i mindst 10 år. 8 Indeholder proceduren retningslinier for, hvordan produkterne skal CE-mærkes? 2.8 Proceduren under afsnit 2.8 beskriver, at alle forsendelsesklare elementer får påført et CE-logo. Selve CE-mærket sendes ud til kunderne sammen med ordrebekræftelsen.

14 iht.: DS/EN :2006+A1: Farlige stoffer 4.6 Har producenten lavet en oversigt over de stoffer, der ved fordampning eller i fast form kan være farlige for hygiejnen, sundheden eller miljøet? (fx afdunstning fra grund- og overfladebehandling) 2.6 Ja, indirekte ved leverandørernes datablade, som deklarerer indholdet af farlige stoffer i produkterne. 4.6 Kan producenten dokumentere, at afgivelsen af farlige stoffer til omgivelserne ikke overstiger lovkravene i det påtænkte destinationsland? 2.6 Ja, for vi anvender kun råvarer, hvor leverandøren kan foretage den relevante deklarering af indhold iht. lovkravene i Danmark. 4.8 Sikkerhedsudstyrs bæreevne Er tærskelværdi for sikkerhedsanordningers bæreevne påvist ved hjælp af prøvning eller beregning? (pudsebeslag ved topvendevinduer) Er resultatet af denne prøvning eller beregning deklareret? Vi producere ikke topvendevinduer Vi producere ikke topvendevinduer 4.15 Holdbarhed 4.15 Har producenten deklareret det eller de materialer, som byggevaren er fremstillet af, herunder alle de komponenter, som påvirker byggevarens holdbarhed ved den tilsigtede anvendelse? 4.3 og 4.4 Ja, vores produktbeskrivelse giver et overblik over alle delkomponenterne i vores produkter.

15 iht.: DS/EN :2006+A1: Klassifikation og betegnelse 5 Har køberen adgang til et produktsortiment? Har køberen adgang til produktbeskrivelser? 4.3 og 4.4 På anmodning kan kunderne rekvirere en produktoversigt. På anmodning kan kunderne rekvirere en produktbeskrivelse, som giver et overblik over alle delkomponenterne i vores produkter. 5 Har køberen adgang til oplysninger om produkternes tilsigtede brug og anvendelsesområde? 5.2 og 5.3 Via vores CE-mærke deklareres, at vores produkter er beregnet til bygninger. 5 Har køberen adgang til oplysninger om produkternes holdbarhed? (fx garantiperiode) Ordrebekræftelse Vi oplyser på vores ordrebekræftelse, at garantisikringen er jf. købeloven. 6 Håndtering, installation og vedligeholdelse 6 Har køberen adgang til en brugsanvisning om endelig anvendelse af produkterne? (funktionsbeskrivelse) 4.1 Brugervejledning På anmodning kan kunderne rekvirere en brugervejledning, der informerer om betjeningen af produkterne. 6 Har køberen adgang til instruktioner om opbevaring og håndtering inden montage af produkterne? 4.1 Brugervejledning På anmodning kan kunderne rekvirere en brugervejledning med instruktioner om modtagelse og håndtering af produkterne inden montage.

16 iht.: DS/EN :2006+A1: Har køberen adgang til en montagevejledning? 4.1 Brugervejledning På anmodning kan kunderne rekvirere en brugervejledning, der indeholder en montagevejledning. 6 Har køberen adgang til instruktioner om vedligeholdelse og rengøring af produkterne? 4.1 Brugervejledning På anmodning kan kunderne rekvirere en brugervejledning, der indeholder instruktioner om vedligeholdelse og rengøring af produkterne. 6 Har køberen adgang til instruktioner om udskiftning af sliddele? (fx tætningslister, hængsler og glaslister) 4.1 På anmodning kan kunderne rekvirere instruktioner om udskiftning af sliddele. 6 Har køberen adgang til instruktioner om sikkerhed under brug? (fx ved topvendevinduer) Vi producere ikke topvendevinduer Anneks E Termisk transmissionskoefficient Kan virksomheden på forespørgsel fra kunder give oplysning om produkternes aktuelle: Anneks E U-værdi: Termisk transmissionskoefficient Lt-værdi : Rudens lystransmission Software Rudeleverandør På anmodning kan kunderne rekvirere oplysninger om produkternes aktuelle egenskaber. g-værdi: Rudens solfaktor

17 iht.: DS/EN :2006+A1:2009 Dokumentation Deklaration BEK stk. 2 Har producenten udarbejdet og underskrevet en overensstemmelseserklæring? 5.1 Der er udarbejdet en overensstemmelseserklæring som direktøren har underskrevet. BEK stk. 2 Er oplysningerne på overensstemmelseserklæringen i overensstemmelse med kravene i 6 stk. 2 i Bekendtgørelse nr Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer? 5.1 Overensstemmelseserklæring under afsnit 5.1 indeholder alle de krævede oplysninger iht. BEK stk. 2 BEK stk. 5 Indeholder CE-mærket den information, der er krævet i 9 stk. 5 i Bekendtgørelse nr og 5.3 Vores CE-mærker under afsnit 5.2 og 5.3 indeholder alle de krævede oplysninger iht. BEK stk. 5. BEK stk. 5 Bliver produkterne CE-mærket i overensstemmelse med kravene i 9 stk. 5 i Bekendtgørelse nr. 1075? (placeringen af CE-mærket). 2.8 Alle forsendelsesklare elementer får påført et CE-logo. Selve CE-mærket sendes ud til kunderne sammen med ordrebekræftelsen. Anneks ZA Kan de deklarerede ydeevneværdier på CE-mærket dokumenteres med prøvningsrapport fra et notificeret organ? (minimum U-værdi og sikkerhedsudstyrs bæreevne for topvendevinduer) 2.6 og 5.7 Alle deklarerede værdier på CE-mærket kan dokumenteres med prøvningsrapport fra notificeret organ (5.7). 7.2 Er de deklarerede ydeevneværdier dækkende for den produktfamilie, som CE-mærket refererer til? 5.2 og 5.3 Vi har som standard kun en karm/rammekonstruktion for fyrretræ og hårdttræ, og derfor kun en produktgruppe i hver produktfamilie. På CE-mærket deklareres ydeevneværdierne med laveste fællesnævner.

18 iht.: DS/EN :2006+A1: Bliver den enkelte produktfamilie deklareret med den mest ugunstige ydeevneværdi på CE-mærket? (dog ikke U-værdi, der deklareres for 4 standardtyper) 5.2 og 5.3 Ydeevneværdierne for vores 2 produktfamilier (fyrretræ og hårdttræ) deklareres på hver sit CE-mærke med laveste fællesnævner Bliver prøvningsrapporterne arkiveret, så længe produktet er i produktion plus mindst 10 år? 2.6 og 5.7 Alle prøvningsrapporter fra et notificeret organ arkiveres, så længe produktet er i produktion plus mindst 10 år. Bekendtgørelse 1075 BEK 1075 Er CE-mærkningssymbolet udformet iht. bekendtgørelse nr. 1075? (og min. 5 mm i højden) 2.8 Vores CE-logo er downloadet på:

FPC-system. Del 2. Procedurer

FPC-system. Del 2. Procedurer FPC-system Del 2 Procedurer Indholdsfortegnelse Udgave 2.1 Ledelsens evaluering 2.2 Personale 2.3 Udstyr 2.4 Råvarer og delkomponenter 2.5 Produktionsproces 2.6 Produktprøvning og -evaluering 2.7 Afvigende

Læs mere

Styrelsen kan ikke nå rundt til samtlige salgssteder, men der vil blive udvalgt 20-30 besøgssteder, som får et uanmeldt kontrolbesøg.

Styrelsen kan ikke nå rundt til samtlige salgssteder, men der vil blive udvalgt 20-30 besøgssteder, som får et uanmeldt kontrolbesøg. 9. december 2010 Erhvervs- og Byggestyrelsen kontrollerer CE-mærkning af vinduer og yderdøre Erhvervs- og Byggestyrelsens markedsovervågning af byggevarer har til formål at sikre, at de produkter, der

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra:

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra: Forudsætning for CE-mærkning En fabrikant kan først CE-mærke sit produkt og dermed få ret til frit at sælge byggevaren i alle EU-medlemsstater, når fabrikanten har dokumenteret, at varens egenskaber stemmer

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011

Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011 Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011 Vi kontrollerer, om de fritbærende undertagsprodukter, du sælger eller anvender, er CE-mærkede, og om de egenskaber, der kræves i

Læs mere

DS/EN 1090-1 Fabrikskontrol og CE-mærkning af stål og aluminium konstruktionselementer

DS/EN 1090-1 Fabrikskontrol og CE-mærkning af stål og aluminium konstruktionselementer DS/EN 1090-1 Fabrikskontrol og CE-mærkning af stål og aluminium konstruktionselementer Jørgen Hagelund Dansk Standard Strukturen & de indbyrdes relationer BR 10 Eurocode 1993 +NA EN 1090-1/-2/-3 BR EN

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Rala Stål ApS Norgesvej Hadsund. Tlf.: Fax.: Cvr. Nr.:

Kvalitetshåndbog. for. Rala Stål ApS Norgesvej Hadsund. Tlf.: Fax.: Cvr. Nr.: Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Rala Stål ApS Norgesvej 1 9560 Hadsund Tlf.: 96 68 00 60 Fax.: 96 68 00 61 Cvr. Nr.: 27605753 Organisationsdiagram Direktør Steen Langberg Direktør:

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro K-systemdokumenter Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Organisationsdiagram Direktør Anders Damgaard Fabrikschef Torben V. Hjorth Assentoft silo A/S

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Organisationsdiagram Direktør Anders Damgaard Fabrikschef Torben V. Hjorth Assentoft silo A/S Administration QC

Læs mere

Infoblad. IATF Automotive

Infoblad. IATF Automotive Side 1 af 5 IATF 16949 - Automotive Standarden IATF 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen i

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse Side 1af 8 Udarb.:PH Godk.:LH Dato: 09-01-2013

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Houe Smed & VVS

Kvalitetshåndbog. for. Houe Smed & VVS Kvalitetshåndbog for Houe Smed & VVS Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK Kvalitetshåndbog for SMEMEK Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

CE-mærkning af støjskærme og fundamenter / CE marking Noise barriers and foundations

CE-mærkning af støjskærme og fundamenter / CE marking Noise barriers and foundations CE-mærkning af støjskærme og fundamenter / CE marking Noise barriers and foundations Dato 2. juni 2014 Sagsbehandler Charlotte Sejr Mail cslp@vd.dk Telefon +45 7244 2340 Dokument 14/10726-2 Side 1/13 1

Læs mere

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt Hovedregler: Alle facader skal CE-mærkes efter DS/EN 13830. Alle vinduer skal CE-mærkes efter DS/EN 14351-1. Om det er en facade eller et vindue,

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Forum Smede & VVS ApS

Kvalitetshåndbog. for. Forum Smede & VVS ApS Side: 1 af 7; Titel: Kvalitetshåndbog Kvalitetshåndbog for Forum Smede & VVS ApS Side: 2 af 7; Titel: Kvalitetshåndbog Indholdsfortegnelse 1. Forord 2 2. Administrative informationer 2 2.1 Oplysninger

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOEL ApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOEL ApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse. Kvalitetsstyring Smedefirmaet Side 1 af

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Kvalitetshåndbogen Side 2 af 6 1. Om Åbybro Maskinfabrik A/S Åbybro Maskinfabrik A/S i

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for Smemek ApS

Kvalitetshåndbog. for Smemek ApS Kvalitetshåndbog for Smemek ApS Kvalitetsstyring Smemek ApS ApS Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4

Læs mere

Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker

Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker Xkøbing kommunes tekniske forvaltning skal renovere og udbygge kloakanlægget i kommunen. Kvaliteten af ledningsanlægget skal via planlægning

Læs mere

Supplerende bestemmelser for certificering af produktionsstyring for grusmaterialer til brug i permeable bærelag

Supplerende bestemmelser for certificering af produktionsstyring for grusmaterialer til brug i permeable bærelag Side 1 af 6 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF PRODUKTIONSSTYRING FOR GRUSMATERIALER TIL BRUG I PERMEABLE BÆRELAG Præambel Denne certificeringsordning er frivillig og giver producenter mulighed

Læs mere

Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre.

Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre. Side 1 Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre. vil med denne skrivelse forsøge at udtrække essensen af den nye byggevareforordning, og hvad det reelt betyder for producenter

Læs mere

Generelle VA-Godkendelsesbetingelser VA G-02

Generelle VA-Godkendelsesbetingelser VA G-02 Generelle VA-Godkendelsesbetingelser VA G-02 Generelle bestemmelser for VA-godkendelse af produkter til anvendelse I forbindelse med vand og afløb i bygninger. Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...

Læs mere

PRODUKTIONSSTYRING FOR SAND, GRUS OG STEN TIL VEJBYGNING

PRODUKTIONSSTYRING FOR SAND, GRUS OG STEN TIL VEJBYGNING PRODUKTIONSSTYRING FOR SAND, GRUS OG STEN TIL VEJBYGNING APRIL 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 1.1 Fordele for bygherre ved tredjeparts-certificering 3 1.2 Leverandørens oplysningspligt 3 2 DEKLARATIONSBLAD

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

Kvalitetshåndbog for MK Stål- & Maskinteknik ApS

Kvalitetshåndbog for MK Stål- & Maskinteknik ApS Kvalitetshåndbog for MK Stål- & Maskinteknik ApS 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. BB-Steel ApS

Kvalitetshåndbog. for. BB-Steel ApS Kvalitetshåndbog for BB-Steel ApS Side 1 af 7 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 3 4. Kvalitetspolitik 3 5. Leveringsformåen

Læs mere

Ændringshistorik TB for DRV i henhold til EN 1279, 1. udgave, juni 2014 rev. 1, januar 2016 Dansk

Ændringshistorik TB for DRV i henhold til EN 1279, 1. udgave, juni 2014 rev. 1, januar 2016 Dansk Opdateret 010714 Opdateret januar 2016 Tekniske bestemmelser for Rude Verifikation, DRV, i henhold til EN 1279. 1. udgave, juni 2012 Tekniske bestemmelser for Rude Verifikation, DRV, i henhold til EN 1279.

Læs mere

Temadag om vinduer, glas og facader 11. November 2013

Temadag om vinduer, glas og facader 11. November 2013 Temadag om vinduer, glas og facader 11. November 2013 CE-mærkning af Byggevarer Byggevareforordningen(CPR) afløste Byggevaredirektivet(CPD) 1. juli 2013 Ikke den store forskel - CE-mærkningsstandarder

Læs mere

Kontrollens udførelse

Kontrollens udførelse Ikke ækvivalente bestemmelser, jf. bilag 2 Bilag 3 Bestemmelser i Foderhygiejneforordningen, som ikke er ækvivalente med bestemmelser i Fødevarehygiejneforordningerne og som altid skal kontrolleres, når

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

Procedure; Dokument nr.: P.05; Version nr.: 01 Side: 1 af 5; Titel: Fremstilling Udarb. af: JJ; Godkendt af: AMJ Dato: 31-08-2015

Procedure; Dokument nr.: P.05; Version nr.: 01 Side: 1 af 5; Titel: Fremstilling Udarb. af: JJ; Godkendt af: AMJ Dato: 31-08-2015 Side: 1 af 5; Titel: Fremstilling 1. Formål Formålet med proceduren er at sikre, at: forberedelse af produktionen sker under styrede og dokumenterede forhold gennemførsel af produktionen sker under styrede

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK Kvalitetshåndbog for SMEMEK Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 11-03-2016 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C KLS systemet er certificeret af Byggeriets Kvalitetskontrol Håndbog Kvalitetsledelsessystem for autoriseret virksomhed på kloakinstallationsområdet Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C Friis Kloakmester

Læs mere

CE-mærkning og frivillige mærkningsordninger v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret

CE-mærkning og frivillige mærkningsordninger v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret CE-mærkning og frivillige mærkningsordninger v/ Ulrik Hindsberger, Ændringer i Bygnings- og Småhusreglement De overordnede krav i vand- og afløbsnormen er skrevet ind i Bygnings- og Småhusreglement Vand-

Læs mere

Kvalitetsmanual. Chris Jensen A/S. Udgave nr. 3

Kvalitetsmanual. Chris Jensen A/S. Udgave nr. 3 Kvalitetsmanual Chris Jensen A/S Udgave nr. 3 Indholdsfortegnelse Afsnit 0 Rev. 6 Afsnit nr. Rev. Navn 0 6 Indholdsfortegnelse 1 6 Introduktion 2 5 Kvalitetspolitikker 3 5 Kvalitetsstyringssystemet 4 5

Læs mere

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER Supplerende bestemmelser for certificering af sand til brug i sandkasser Dato 2012-11-15 Sign: Side 1 af 8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER 0. Generelt Nærværende

Læs mere

Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S

Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S Tekniske specifikationer Harmoniserede standarder Europæiske tekniske godkendelser ETA er i forhold til standarder CE Mærkning Attestering af overensstemmelse Systemer Fabrikskontrol

Læs mere

DAFA s. HACCP-guidelines. I henhold til DS 3027. DAFA Side 1 af 9

DAFA s. HACCP-guidelines. I henhold til DS 3027. DAFA Side 1 af 9 s HA-guidelines I henhold til DS 3027 Side 1 af 9 s HA guidelines for Operatører. Afsnit 1 1.1. Hvad er HA? Side 3 1.2. HA-processen Side 4 1.3. Flowdiagram for HA-systemet Side 5 1.4. Kontrol og rapportering

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

Akkreditering til certificering Nr. : AB 6 UDKAST Dato : Side : 1/5

Akkreditering til certificering Nr. : AB 6 UDKAST Dato : Side : 1/5 Side : 1/5 1. Anvendelsesområde Denne akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse ved DANAK s akkreditering af virksomheder i henhold til: a. DS/EN ISO/IEC 17065 Overensstemmelsesvurdering Krav til organer,

Læs mere

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER Side 1 af 8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige

Læs mere

PRODUKTIONSSTYRING FOR SAND, GRUS OG STEN TIL VEJBYGNING

PRODUKTIONSSTYRING FOR SAND, GRUS OG STEN TIL VEJBYGNING UDBUDSFORSKRIFT VEJE PRODUKTIONSSTYRING FOR SAND, GRUS OG STEN TIL VEJBYGNING ERFARINGSOPSAMLING Svarfrist den 31.12.2006 December 2005 erstatter Oktober 2001 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1.

Læs mere

FPC-system. Del 3. Arbejds- og kontrolinstruktioner

FPC-system. Del 3. Arbejds- og kontrolinstruktioner FPC-system Del 3 Arbejds- og kontrolinstruktioner Indholdsfortegnelse Udgave 3.1 Produktionsproces - Kontrolplan 3.2 Afkortning 3.3 Firkanthøvling 3.4 Tapning 3.5 Hulstemmer 3.6 Profilering 3.7 Rammesamling

Læs mere

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Krav til kvalitetsstyringssystemet...2 Etablering

Læs mere

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af GÆLDENDE FRA DECEMBER 2017 VEJLEDNING om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler. Indhold INDLEDNING...

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 2012-07-31 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder Energimærkning Tekniske Bestemmelser for ruder Juni 2000 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til produktionskontrol 7 4. Regler for overvågning 8 5. Krav

Læs mere

Overblik over ISO9001:2008

Overblik over ISO9001:2008 ISO9001:2008 i en nøddeskal Af Mogens Larsen ISO Consult 2012 Overblik over ISO9001:2008 I det følgende er anført kravene i ISO9001:2008. Såvel numrene som overskrifterne i de følgende punkter svarer nøjagtigt

Læs mere

Supplerende bestemmelser for. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Supplerende bestemmelser for. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Supplerende bestemmelser for Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Grundlag under Dancert for certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

Bilag 10 Kvalitetsstyring

Bilag 10 Kvalitetsstyring Bilag 10 Kvalitetsstyring Side 1 af 6 Bilag 10 Kvalitetsstyring Leverandøren skal anvende og dokumentere sit kvalitetssikringssystem. Hvis kvalitetssikringen ikke indeholder de nedenfor beskrevne opgaver,

Læs mere

Dancert 4. BYGGESTEN AF BETON OG POREBETON 5. BYGNINGSKALK 6. DELMATERIALER TIL BETON. Udg. 9

Dancert 4. BYGGESTEN AF BETON OG POREBETON 5. BYGNINGSKALK 6. DELMATERIALER TIL BETON. Udg. 9 Supplerende bestemmelser for produktcertificering Dato 2015-06-16 Sign: Side 1 af 8 0. GENERELT Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige vilkår

Læs mere

Vejudstyr skal CE mærkes!

Vejudstyr skal CE mærkes! Vejudstyr skal CE mærkes! Som et led i det indre marked og for at fremme fri og fair konkurrence blev Byggevaredirektivet. for mange år siden vedtaget og er nu implementeret i alle EU medlemslande. Af

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

Modtagekontrol af apparatur (til eget lab og hos kunde) Marianne Tambo Andersen Akkrediteringsdag 9. juni 2017

Modtagekontrol af apparatur (til eget lab og hos kunde) Marianne Tambo Andersen Akkrediteringsdag 9. juni 2017 Modtagekontrol af apparatur (til eget lab og hos kunde) Marianne Tambo Andersen Akkrediteringsdag 9. juni 2017 1 Modtagekontrol 1. Modtagelse af indkøbt udstyr af det akkrediterede laboratorium (vare).

Læs mere

KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Element Produktion 1 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Byggesag: Bygherre: Entreprise: Firma: Virksomhedens interne organisation

Læs mere

Krav til produkter i BR og prøvning af afløbskomponenter v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, TI

Krav til produkter i BR og prøvning af afløbskomponenter v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, TI Krav til produkter i BR og prøvning af afløbskomponenter v/ Ulrik Hindsberger,, TI 1 Krav til fabriksfremstillede produkter i Bygningsreglementet 1. Være CE-mærkede 2. eller Have gennemgået produktionskontrol

Læs mere

Aftale om tilslutning til ordningen

Aftale om tilslutning til ordningen MELLEM ANSØGER/FORHANDLER (i det følgende kaldet virksomheden) Navn på virksomhed (står på certifikatet) CVR nr. for virksomhed Adresse på virksomhed Postnr. By, land Kontaktperson Tlf./ mobil nr. Mail

Læs mere

Sign: Side 1 af 8 Udg. 12

Sign: Side 1 af 8 Udg. 12 Supplerende bestemmelser for produktcertificering Dato 29-05-2018 Sign: Side 1 af 8 0. GENERELT Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige vilkår

Læs mere

VVS installationskonference Peter Fritzel ETA-Danmark A/S

VVS installationskonference Peter Fritzel ETA-Danmark A/S VVS installationskonference 2018 Peter Fritzel ETA-Danmark A/S ETA-Danmark A/S ETA-Danmark A/S er et datterselskab af Dansk Standard ETA-Danmark A/S er akkrediteret og notificeret af Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Kvalitetsledelsessystem for

Kvalitetsledelsessystem for Kvalitetsledelsessystem for Virksomhedens navn Entreprenør Ivan Bastrup Jakobsen Adresse Lindtorpvej 1 Postnr. og by 7600 Struer Eksemplar nr.: 1 LDM Kontrolinstans ApS Porschevej 3, 1. DK-7100 Vejle Tlf.

Læs mere

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Kravspecifikation Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Diamantboring og -skæring samt slibning i tunge bygningsmaterialer som fx beton, granit og asfalt DEB/BK/SVC/2016 Rev. 01

Læs mere

Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger.

Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger. Virksomheden. Firmaet G + Fundering blev grundlagt i 2003 af Helge Rossen. Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger.

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder. Januar 2008

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder. Januar 2008 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf. 7220 1110 Fax 7220 1111 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for ruder Januar 2008 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Gennemgang af fedtudskiller NS4, type FA, Bokn Plast

Gennemgang af fedtudskiller NS4, type FA, Bokn Plast Gennemgang af fedtudskiller NS4, type FA, Bokn Plast Overenstemmelsesrapport Projekt nummer: 1328891-2/2007 Udført for: Bokn Plast 5561 Bokn Norge Emner: CE-mærkning, overensstemmelse, fedtudskillere Udført

Læs mere

GTC CERTIFICERINGSBESTEMMELSER FOR TERMORUDER I HENHOLD TIL EN 1279

GTC CERTIFICERINGSBESTEMMELSER FOR TERMORUDER I HENHOLD TIL EN 1279 GTC CERTIFICERINGSBESTEMMELSER FOR TERMORUDER I HENHOLD TIL EN 1279 1. udgave, juni 2008 Glasindustrien Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. GENERELLE KRAV... 5 2.1 ALMENT... 5 2.2 MILJØMÆSSIGE FORHOLD...

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Tækkearbejde af bygninger D&J-TL/BK /SVC/2016 Rev 03 07.09. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato. Gældende

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato. Gældende Afvigelser, Afhjælpende, korrigerende og T6 03.09.07 Formål Formålet med proceduren er At konstaterede afvigelser, fejl og uklarheder i procedurerne bliver rettet ved at der iværksættes afhjælpende eller

Læs mere

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS VEJLEDNING Anvendelsen af glas til mange formål er i dag så udbredt i byggeri og teknologisk produktion, at dokumentation med klassifikation, type, art og værdier i det individuelle glas er blevet påtrængende

Læs mere

KVALITETSHÅNDBOG FOR CUWILAK A/S

KVALITETSHÅNDBOG FOR CUWILAK A/S KVALITETSHÅNDBOG FOR CUWILAK A/S KVALITETSHÅNDBOG Version 1.2 Side 1 af 42 Indholdsfortegnelse 1. Formål...4 Målsætning....4 Kvalitetssystemets opbygning....4 3. Definitioner...6 Multitime system:... 6

Læs mere

Temadag om Vandinstallationer med indbygget fremtid 22. maj DS Certificering A/S. Godkendelser og certificering

Temadag om Vandinstallationer med indbygget fremtid 22. maj DS Certificering A/S. Godkendelser og certificering Temadag om Vandinstallationer med indbygget fremtid 22. maj 2007 DS Certificering A/S Godkendelser og certificering Program Godkendelser og certificering CE-mærkning Godkendelser, VA og MK Certificering

Læs mere

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER EN 1090-1 RAPPORT MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER - iht. byggevareforordningen og den harmoniserede europæiske standard EN 1090-1 Opfølgende indsats 2017-2018 Denne rapport

Læs mere

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning V EJLEDNING rev. 30. september 2014 J.nr. 3009/3027-0063 Ref. ABK/SRO Energibesparelser Side 1/ 12 Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning Indholdsfortegnelse

Læs mere

VA-Bekendtgørelsen. Leon Buhl Teknologisk Institut

VA-Bekendtgørelsen. Leon Buhl Teknologisk Institut VA-Bekendtgørelsen Leon Buhl Teknologisk Institut Godkendelser BR10 2012 BR 10 kap. 8.4.1 Generelt Stk. 6 Fabriksfremstillede produkter, der indgår i eller tilsluttes vandinstallationer, skal for så vidt

Læs mere

CE-mærkning af støjskærme og fundamenter / CE marking Noise barriers and foundations

CE-mærkning af støjskærme og fundamenter / CE marking Noise barriers and foundations CE-mærkning af støjskærme og fundamenter / CE marking Noise barriers and foundations Dato 8. september 2017 Sagsbehandler Charlotte Sejr Mail cslp@vd.dk Telefon +45 7244 2340 Dokument 14/10726-2 Side 1/9

Læs mere

Bæredygtighed og ydeevnedeklaration efter 1. juli 2013. Thomas Bruun Manager ETA-Danmark A/S

Bæredygtighed og ydeevnedeklaration efter 1. juli 2013. Thomas Bruun Manager ETA-Danmark A/S Bæredygtighed og ydeevnedeklaration efter 1. juli 2013 Thomas Bruun Manager ETA-Danmark A/S Byggevaredirektivet Hvordan bliver direktivet implementeret i Danmark By- og Boligministeriet har offentliggjort

Læs mere

ISO Styr på Arbejdsmiljøet på din virksomhed

ISO Styr på Arbejdsmiljøet på din virksomhed ISO 45001 Styr på Arbejdsmiljøet på din virksomhed Hvem er med Topledelsen Mellemledere Medarbejdere Eksterne Kunder Leverandører Besøgerne Outsoucering Kontractors Gevinst Styr på Arbejdsmiljøet Mindre

Læs mere

Kvalitetshåndbog for. Kvalitetshåndbogen er: Indsendt den : Underskrift direktør / indehaver:

Kvalitetshåndbog for. Kvalitetshåndbogen er: Indsendt den : Underskrift direktør / indehaver: Kvalitetshåndbog for Kvalitetshåndbogen er: Indsendt den : Underskrift direktør / indehaver: 1 0. Indholdsfortegnelse procedurer Formålet med denne oversigt er at give et overblik over kvalitetsmanualens

Læs mere

CE mærkning af murværkskonsoller i henhold til DS/EN 845-1: 2003 + A1:2008

CE mærkning af murværkskonsoller i henhold til DS/EN 845-1: 2003 + A1:2008 VTO - Vils Tegloverliggere A/S Næssundvej 171 7980 Vils Att.: Thomas Jensen 2012.06.13 [emnenr]/[ordrenr] ehk/[init] CE mærkning af murværkskonsoller i henhold til DS/EN 845-1: 2003 + A1:2008 Murværkskonsoller,

Læs mere

Energistyrelsen er blevet informeret om, at der kan være problemer med overholdelse af reglerne for røg- og varmeudsugningsventilatorer.

Energistyrelsen er blevet informeret om, at der kan være problemer med overholdelse af reglerne for røg- og varmeudsugningsventilatorer. 25. januar 2013 Side 1 Energistyrelsen informerer om brandventilation Energistyrelsen er blevet informeret om, at der kan være problemer med overholdelse af reglerne for røg- og varmeudsugningsventilatorer.

Læs mere

Spidsbjerg El-Teknik ApS Sjølund Gade 12 6093 Sjølund

Spidsbjerg El-Teknik ApS Sjølund Gade 12 6093 Sjølund Januar 2012-10. udgave SKS System håndbog Sikkerheds Kvalitets Styring system Spidsbjerg El-Teknik ApS Sjølund Gade 12 6093 Sjølund SKS er udarbejdet i reference til Sikkerheds styrelsens krav Autoriseret

Læs mere

7 FAKTAARK MED FOKUS PÅ DEN HARMONISEREDE STANDARD EN 1090

7 FAKTAARK MED FOKUS PÅ DEN HARMONISEREDE STANDARD EN 1090 OVERSIGT - 02.2016 7 FAKTAARK MED FOKUS PÅ DEN HARMONISEREDE STANDARD Som en del af sindsatsen vedr. den harmoniserede standard EN 1090 for bærende stål- og aluminiumskonstruktioner, har Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

Fordele ved anvendelse af Kontrolordning for ledningsrenovering. v/ Peter Hjortdal DANVA (Århus Vand A/S)

Fordele ved anvendelse af Kontrolordning for ledningsrenovering. v/ Peter Hjortdal DANVA (Århus Vand A/S) Fordele ved anvendelse af Kontrolordning for ledningsrenovering v/ Peter Hjortdal DANVA (Århus Vand A/S) Kontrolordningen for ledningsrenovering Igangsat i 1995, pres fra bygherrene Stiftende årsmøde i

Læs mere

9 Levnedsmiddel-, medicinal- og procesindustri

9 Levnedsmiddel-, medicinal- og procesindustri 9 Levnedsmiddel-, medicinal- og procesindustri 91 Processer ved fremstilling af non-food produkter 911 Beskæftigelsesudsigter af produktionen og flytning af en del af produktionen til udlandet senere år

Læs mere

Triolab lægger vægt på et tæt samarbejde med kunden, sådan at de tilbudte løsninger fungerer optimalt og tilpasses kundens behov.

Triolab lægger vægt på et tæt samarbejde med kunden, sådan at de tilbudte løsninger fungerer optimalt og tilpasses kundens behov. Side 1 af 8 Indledning Triolab er et firma, der forhandler kvalitetsløsninger til laboratorier i flere segmenter. Triolab er et firma, der forestår totalløsninger. Der tilbydes support på højt fagligt

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Kurt Jensen Maskinfabrik A/S

Kvalitetshåndbog. for. Kurt Jensen Maskinfabrik A/S Kvalitetshåndbog for Kurt Jensen Maskinfabrik A/S Side 1 af 9 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord og virksomhedsdata 2 2. Organisationsplan 5 3. Kvalitetsmålsætning

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF L 262/22 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF af 8. oktober 2003 om principper og retningslinjer for god fremstillingspraksis for humanmedicinske lægemidler og testpræparater til human brug (EØS-relevant

Læs mere

Godkendt Organisation, ansvar og beføjelser Procedure C. Chef for Vognladning produktion (Ledelsens repræsentant)

Godkendt Organisation, ansvar og beføjelser Procedure C. Chef for Vognladning produktion (Ledelsens repræsentant) Side 1 af 6 Organisation Organisationen af DanLinks kvalitetsstyringssystem i forhold til hele DSB gods organisation er fremhævet med gul baggrund på Bilag C.3. Det praktiske ansvar for kvalitetsstyringssytemet

Læs mere

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Information om Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som skalsikring af bygninger. Dancert-sekretariat:

Læs mere

ETA Danmark / Teknologisk Institut

ETA Danmark / Teknologisk Institut ETA Danmark / Teknologisk Institut VHGB Workshop 6. april 2017 Byggelovgivningen: Muligheder, når vi genanvender og genbruger? Peder Fynholm Sektionsleder M: 72202333 pfy@teknologisk.dk Thomas Bruun Adm.

Læs mere

Forslag til procedurer/forretningsgange ISO 9001:2008 2001004-1 Procedure ISO 9001:2008, pkt. 4.1 Outsourcede processer

Forslag til procedurer/forretningsgange ISO 9001:2008 2001004-1 Procedure ISO 9001:2008, pkt. 4.1 Outsourcede processer Webshoppen Side 1 af 8 ISO-standarder (side 1) Procedurer/instruktioner (side 1) Blanketter/kvalitet (side 4) LEAN-tavler (side 5) LEAN-blanketter (side 7) Fagbøger (side 8) www.lasseahm.dk Produktoversigt

Læs mere

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf. 7220 1110 Fax 7220 1111 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

V e j l e d n i n g. Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden

V e j l e d n i n g. Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden V e j l e d n i n g Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden Indholdsfortegnelse Særskilt hæfte - del 1 Introduktion til egenkontrol Ordliste og definitioner Gældende program - del 2 Egenkontrol

Læs mere

Hvordan opfyldes kravene i det ny Bygningsreglement og vandnormen

Hvordan opfyldes kravene i det ny Bygningsreglement og vandnormen Hvordan opfyldes kravene i det ny Bygningsreglement og vandnormen TEMADAG-VAND 09. april 2008 Leon Buhl Teknologisk Institut Lovgivning og bygningsreglementet Hvordan fungerer regelsættet? Bygningsreglementet

Læs mere